Catàleg de Natura i Turisme Actiu en català

Page 1

Natura i * turisme actiu *Quan la destinaci贸 es converteix en emoci贸


3 NATURA I TURISME ACTIU


4

5 NATURA I TURISME ACTIU ÍNDEX

Índex 6 INTRODUCCIÓ

46 PARCS NATURALS

8 ACTIVITATS NÀUTIQUES

54 TURISME ACCESSIBLE

20 SENDERISME

56 ALLOTJAMENT

24 BTT, VIES VERDES I CICLOTURISME

58 CULTURA

28 NEU

60 Gastronomia i Ruta del Vi DO Empordà

34 MULTIAVENTURA

62 MAPA


6

7 NATURA I TURISME ACTIU INTRODUCCIÓ

Natura i turisme actiu Els territoris gironins, envoltats pels Pirineus i, alhora, banyats per la Mediterrània a l’extrem més oriental, són l’escenari perfecte per fer activitats a l’aire lliure. Aquesta proximitat al mar, a més, confereix a la serralada pirinenca un clima suau i un paisatge únic. El visitant de seguida se sent atret per la natura, de colors canviants segons l’època de l’any, i pel gran ventall de propostes esportives i culturals que ofereixen els diferents territoris. Paratges magnífics de mar i de muntanya, on es pot viatjar al passat gràcies al llegat de l’art romànic i a les tradicions que ens recorden els orígens d’unes terres molt riques, però també modernitat en estat

pur, per gaudir de la natura tot practicant esports d’aventura. I tot, en una mateixa destinació, amb moltes cares diferents però amb un sol denominador comú: les ganes d’aventura.

Paratges magnífics de mar i de muntanya, per gaudir de la natura tot practicant esports d’aventura.


ACTIVITATS NÀUTIQUES 9

8

NATURA I TURISME ACTIU

Submergeix-te en camins imaginaris cap a mons reals

ACTIVITATS NÀUTIQUES

Activitats nàutiques El litoral de la Costa Brava ens reserva grans emocions: al llarg dels dos-cents quilòmetres de franja costanera trobem un perfil retallat i salvatge, amb coves amagades i cales secretes per descobrir. Els parcs naturals i les reserves marines de la Costa Brava, a més, permeten preservar la flora i la fauna del nostre entorn i, alhora, són tot un paradís per als amants del submarinisme. Si vols allunyar-te de la costa per contemplar-ne el perfil, pots llogar una embarcació, practicar windsurf, navegar en veler o catamarà o fer una volta en un creuer turístic. L’oferta és tan àmplia com el mateix litoral.

Al llarg dels dos-cents quilòmetres de franja costanera trobem un perfil retallat i salvatge, amb coves amagades i cales secretes.


10

11

Capbussa’t en un univers que et deixa sense respiració

NATURA I TURISME ACTIU ACTIVITATS NÀUTIQUES


12

13 NATURA I TURISME ACTIU ACTIVITATS NÀUTIQUES

Deixa’t guiar pel vent


14

15 NATURA I TURISME ACTIU ACTIVITATS NÀUTIQUES

Remant arribaràs a la cala més amagada


16

17 NATURA I TURISME ACTIU ACTIVITATS NÀUTIQUES

Ressegueix el litoral jugant amb les onades


18

19 NATURA I TURISME ACTIU ACTIVITATS NÀUTIQUES

Activa les sensacions en aigües tranquil·les


20

Els vells camins amaguen sempre nous secrets

21 NATURA I TURISME ACTIU SENDERISME

Senderisme Recórrer els camins que serpentegen per la Costa Brava és tot un plaer per a la mirada. Al Pirineu pots observar la flora i la fauna, travessar rius, trepitjar la neu a l’hivern i, a l’estiu, gaudir del bon temps a l’aire lliure, i a la costa, contemplar embadalit les diferents tonalitats del mar Mediterrani i impregnar-te de la seva brisa a cada pas. Ja no cal que escullis entre mar i muntanya: la nostra geografia t’ofereix un munt de rutes de gran atractiu per practicar el senderisme. I mentre camines, a més de fer esport, descobriràs el patrimoni natural i cultural de les comarques gironines del Prepirineu, els Pirineus i la Costa Brava, enmig d’uns paisatges de muntanya que, alhora, estan banyats en sal marina.

Ja no cal que escullis entre mar i muntanya: la nostra geografia t’ofereix un munt de rutes de gran atractiu per practicar el senderisme.


22

23 NATURA I TURISME ACTIU SENDERISME

Descobreix la saviesa oculta de la natura


24

Escolta el batec del paisatge

25 NATURA I TURISME ACTIU BTT VIES VERDES CICLOTURISME

BTT, vies verdes i cicloturisme La recuperació i adaptació de les quatre vies verdes de què disposem al nostre territori fa que, tant a peu com en bicicleta, puguis anar des del Pirineu gironí fins a la càlida i lluminosa Costa Brava mentre copses en cada pedalada, en cada pas, la diversitat de paisatges, productes i gents que et vas trobant al llarg del camí. Són cent vint-i-cinc quilòmetres que recorren i travessen cinc de les vuit comarques gironines —el Baix Empordà, el Gironès, la Selva, la Garrotxa i el Ripollès— i que t’estan esperant per fer-te descobrir els seus secrets. Per als més agosarats també hi ha diferents rutes de BTT per tot el territori.

La recuperació i adaptació de les quatre vies verdes permet anar des del Pirineu gironí fins a la Costa Brava.


26

Noves pedalades, nous escenaris... i velles emocions

27 NATURA I TURISME ACTIU BTT VIES VERDES CICLOTURISME

Hi ha racons on la natura desplega la seva immensitat


28

Sent la immensitat en silenci

29 NATURA I TURISME ACTIU NEU

Neu Cinc estacions, quatre d’esquí alpí i una d’esquí nòrdic, configuren un magnífic ventall d’opcions per practicar esports d’hivern al Pirineu de Girona. La Molina, Masella, Vall de Núria, Vallter 2000 i Guils Fontanera ofereixen als esquiadors de qualsevol modalitat la xarxa de pistes més important dels Pirineus. Més de cent trenta-cinc quilòmetres de pistes perquè puguis practicar el teu esport preferit enmig de la natura i amb un clima assolellat.

Cinc estacions, quatre d’esquíalpíiunad’esquí nòrdic, configuren un magnífic ventall d’opcions per practicar esports d’hivern al Pirineu de Girona.


30

Traçant el camí als petits de la família

31 NATURA I TURISME ACTIU NEU


32

La natura regala grans finals a qui s’esforça des d’un principi

33 NATURA I TURISME ACTIU NEU


34

Gaudeix del paisatge des d’una nova perspectiva

35 NATURA I TURISME ACTIU MULTIAVENTURA

Multiaventura Els diferents tipus de paisatge de la Costa Brava i el Pirineu de Girona garanteixen una varietat d’aventures que difícilment trobaràs en altres indrets de la geografia catalana. Paracaigudisme, hípica, barranquisme, escalada, Segway, vols amb globus i panoràmics o parcs d’aventura: aquí, els amants de les activitats a l’aire lliure que busquin noves experiències podran posar a prova les seves habilitats en terra, aire i aigua.

Els amants de l’esport a l’aire lliure podran posar a prova les seves habilitats en terra, aire i aigua.


36

37 NATURA I TURISME ACTIU MULTIAVENTURA

Contempla la terra viatjant per l’aire


38

39 NATURA I TURISME ACTIU MULTIAVENTURA

Deixa’t portar pels experts del territori


40

41 NATURA I TURISME ACTIU MULTIAVENTURA

Abraรงa la natura amb la punta dels dits


42

43 NATURA I TURISME ACTIU MULTIAVENTURA

Arrisca’t amb tota seguretat


44

Conquereix el bosc i converteix-te en el rei dels arbres

45 NATURA I TURISME ACTIU MULTIAVENTURA


46

47 NATURA I TURISME ACTIU MULTIAVENTURA PARCS NATURALS

Parcs naturals Els espais naturals protegits són la part més visible, coneguda i oberta als visitants d’aquesta gran xarxa de naturalesa viva situada a les comarques de Girona; una xarxa que va de la muntanya al mar, dels boscos humits al litoral mediterrani. A la zona costanera destaquen els parcs naturals del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter, dels Aiguamolls de l’Empordà i de Cap de Creus.

Els espais naturals protegits són la part més visible, coneguda i oberta als visitants de les comarques gironines.


48

49 NATURA I TURISME ACTIU PARCS NATURALS MULTIAVENTURA

Parcs naturals La particular combinació d’orografia, vegetació, mar i muntanya de la regió fa que la Costa Brava i el Pirineu de Girona configurin un paratge natural excepcional la singularitat del qual rau en la pluralitat de microambients que aplega. Els espais protegits són llocs privilegiats que ofereixen una àmplia gamma de serveis així com la possibilitat de fer una gran quantitat d’activitats, com ara itineraris a peu, a cavall, en bicicleta, sota el mar, etc. guiats i sense guiar. A més, permeten observar la bellesa del paisatge i del patrimoni cultural i artístic de cada zona, perfectament integrat en el medi natural. Aquests espais protegits representen el 30% del total de la superfície de la destinació.

La particular combinació d’orografia, vegetació, mar i muntanya de la regió fa que la Costa Brava i el Pirineu de Girona configurin un paratge natural excepcional.


50

Fitxes parcs naturals

51 NATURA I TURISME ACTIU

Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter

Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà

Parc Natural de Cap de Creus

Paratge Natural d’Interès Nacional de l’Albera

Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa

Parc natural des del 2010 i Reserva Marina de les Illes Medes des del 1990.

Parc natural que posteriorment ha estat inclòs a la Xarxa Natura 2000 i declarat ZEPA i zona humida d’importància internacional pel Conveni de Ramsar.

Parc natural des del 1998. Inclou tres paratges naturals d’interès nacional en l’àmbit terrestre, dues reserves naturals integrals, tres reserves naturals parcials dins l’àmbit marítim i una reserva natural integral marina. També és PEIN i està inclòs a la Xarxa Natura 2000.

Declarat paratge natural d’interès nacional.

Parc natural i PEIN. També està inclòs a la Xarxa Natura 2000.

Superfície terrestre

6.155,20 ha

Superfície marítima

2.039,99 ha

Municipis

Torroella de Montgrí i l’Estartit, Pals, Ullà, Gualta, Palau-sator, Bellcaire d’Empordà, l’Escala i Fontanilles

Comarques

Baix Empordà i Alt Empordà

Època de l’any

Tot l’any, en especial a l’estiu per la part marina

Centre d’informació

Centre d’interpretació i documentació

Pg. del Port, s/n Espigó de Llevant 17258 L’Estartit Tel.: 972 75 17 01 Fax: 972 75 20 04 pnmmbt@gencat.cat www.parcsdecatalunya.net Can Quintana. Museu de la Mediterrània www.museudelamediterrania.cat

Superfície Municipis

4.731 ha de parc natural (inclou 834 ha de reserves naturals) Castelló d’Empúries, Sant Pere Pescador, Palau-saverdera, Peralada, Pau, Pedret i Marzà, l’Escala, Roses i l’Armentera

Comarques

Alt Empordà

Època de l’any

Tot l’any, però les millors èpoques són de març a juny i de novembre a febrer

Centre d’informació

El Cortalet Ctra. de Sant Pere Pescador a Castelló d’Empúries (GIV-6216, km 13) 17486 Castelló d’Empúries Tel. 972 45 42 22 pnaiguamolls@gencat.cat www.gencat.cat/parcs

Superfície terrestre

10.780 ha

Superfície marítima

3.064 ha

Municipis

Cadaqués, Llançà, Palau-saverdera, Pau, el Port de la Selva, Roses, la Selva de Mar i Vilajuïga

Comarques

Alt Empordà

Època de l’any

El vessant marí a l’estiu i la resta tot l’any, però és millor evitar els mesos de calor

Centre d’informació

Palau de l’Abat (monestir de Sant Pere de Rodes) 17489 El Port de la Selva Tel. 972 193 191 pncapcreus@gencat.cat www.gencat.net/parcs/cap_ de_creus

Superfície

3.428 ha (inclou 1.275 ha de reserves naturals). Gairebé 10.000 ha de l’Albera han estat incloses recentment a la Xarxa Natura 2000

Municipis

Espolla, la Jonquera i Rabós

Comarques

Alt Empordà

Època de l’any

Tot l’any, però les millors èpoques són la primavera i la tardor; el CRT només està obert durant la primavera i l’estiu

Centre d’informació

Centre de Reproducció de Tortugues de l’Albera (CRT)

Rectoria vella. C. d’Amadeu Sudrià, 3 17753 Espolla Tel. 972 545 079 pninalbera.dmah@gencat.net www.gencat.cat/parcs/albera Can Laporta C. Major, 2 17700 La Jonquera Tel. 972 555 258 www.tortugues.org

Superfície

15.309 ha; inclou 28 reserves naturals (1.041 ha)

Municipis

Castellfollit de la Roca, Mieres, Montagut, Olot, les Planes d’Hostoles, les Preses, Sant Aniol de Finestres, Sant Feliu de Pallerols, Sant Joan les Fonts, Santa Pau i la Vall de Bianya

Comarques

Garrotxa

Època de l’any

Tot l’any

Centre d’informació

Casal dels Volcans Av. de Santa Coloma, s/n 17800 Olot Tel. 972 268 112 pnzvg@gencat.cat www.gencat.cat/parcs/garrotxa www.turismegarrotxa.com

Centre de documentació

Can Jordà Tel. 972 264 666 Fax 972 265 567 wgrabolo@gencat.cat

PARCS NATURALS MULTIAVENTURA


52

Fitxes parcs naturals

53 NATURA I TURISME ACTIU

Parc Natural del Montseny

Parc Natural del Cadí-Moixeró

Declarat parc natural el 1987, està protegit des del 1977. PEIN i Reserva de la Biosfera del programa MaB (Home i Biosfera) de la UNESCO.

Parc natural des del 1983, posteriorment inclòs a la Xarxa Natura 2000 i declarat ZEPA. Comprèn el Paratge Natural d’Interès Nacional del Massís del Pedraforca, declarat el 1982. Una bona part del territori ja era Reserva Nacional de Caça del Cadí des del 1966.

Superfície

31.063,90 ha

Municipis

Aiguafreda, el Brull, Campins, Cànoves i Samalús, FigaróMontmany, Fogars de Montclús, la Garriga, Gualba, Montseny, Sant Esteve de Palautordera, Sant Pere de Vilamajor, Seva, Tagamanent, Arbúcies, Breda, Riells i Viabrea, Sant Feliu de Buixalleu i Viladrau

Comarques

Selva, Osona i Vallès Oriental

Època de l’any

Tot l’any; a l’hivern, possible presència de neu a les cotes altes

Centre d’informació

Masia Mariona Ctra. 5119, km 2,5. Mosqueroles 08479 Fogars de Montclús Tel. 938 475 102. Fax 938 475 368 p.montseny@diba.cat www.diba.cat/parcs/montseny

Superfície

40.061 ha

Municipis

Alàs i Cerc, Cava, Josa i Tuixén, la Vansa i Fórnols, Bagà, Castellar de n’Hug, Gisclareny, Gósol, Guardiola de Berguedà, Saldes, Vallcebre, Alp, Bellver de Cerdanya, Das, Montellà i Martinet, Riu de Cerdanya i Urús

Comarques

Alt Urgell, Berguedà i Cerdanya

Època de l’any

Tot l’any; a l’hivern, presència de neu en bona part del territori

Centre d’informació

Centre del Parc C. de la Vinya, 1 08695 Bagà Tel. 938 244 151 pncadimoixero@gencat.cat www.gencat.cat/parcs/cadi

PARCS NATURALS MULTIAVENTURA


54

Endinsa’t en l’aventura dels nous reptes

55 NATURA I TURISME ACTIU TURISME ACCESSIBLE MULTIAVENTURA

Turisme accessible El territori ofereix una gran varietat d’activitats adaptades que pots fer durant la teva estada a la Costa Brava i al Pirineu de Girona. La xarxa de vies verdes, per exemple, creada a partir de les antigues vies fèrries, és una excusa ideal per practicar el cicloturisme adaptat. Els camins de ronda representen una altra bona oportunitat per gaudir d’un recorregut relaxat vora el mar. I pel que fa a les activitats aquàtiques, el caiac i la vela adaptada són dues opcions fantàstiques per viure plenament les aigües que banyen la nostra costa.

El territori ofereix una gran varietat d’activitats adaptades que pots fer durant la teva estada.


56

57 NATURA I TURISME ACTIU ALLOTJAMENT

Allotjament A la Costa Brava i al Pirineu de Girona hi trobaràs, per preu i per dimensions, per tipologia i per classificació, opcions d’allotjament ben diverses: des d’hotels vora el mar o a la muntanya fins a apartaments situats als nuclis turístics més animats, passant per residències cases de pagès en plena natura, magnífics càmpings i balnearis reconeguts internacionalment. Alguns d’aquests establiments, que podràs localitzar al desplegable d’aquesta guia, estan especialitzats en els viatgers que vénen a la destinació a practicar activitats de natura-actiu. Tot el que necessites per sentir-te com a casa teva!

A la Costa Brava i al Pirineu de Girona hi trobaràs opcions d’allotjament ben diverses.


58

59 NATURA I TURISME ACTIU CULTURA

Cultura

Observa l’art amb els ulls d’un geni

Si volem parlar de cultura a la Costa Brava i al Pirineu de Girona ens hem de remuntar als orígens de la civilització. Per ordre d’antiguitat, descobrirem monuments megalítics a les serres de l’Albera i les Gavarres, coves prehistòriques a Serinyà, un antic poblat ibèric a Ullastret o elements romànics, gòtics, barrocs i modernistes presents en tots els itineraris. Les platges de la Costa Brava han estat visitades i habitades, especialment amb finalitats comercials, per grecs, cartaginesos, romans... que hi van deixar la seva empremta i que van edificar poblacions com Empúries, on avui dia podem seguir els passos d’aquells antics visitants. De l’edat mitjana en tenim mostres d’arquitectura tan impressionants com Sant Pere de Rodes o Ripoll, que encara respiren l’aire d’unes vivències mil·lenàries. Durant els darrers anys, la mirada dels artistes, especialment la del genial Salvador Dalí, ha obert un nou prisma en la visió del nostre entorn cultural i paisatgístic, plasmant-lo en unes creacions artístiques inigualables. Actualment, el Triangle Dalinià, format

pel Teatre-Museu Dalí de Figueres, la Casa-Museu Castell Gala Dalí de Púbol i la Casa-Museu Salvador Dalí de Portlligat, permet gaudir d’un viatge oníric per un món de natura turmentada i per uns paratges idíl·lics i singulars. A més dels espais dalinians, a les nostres contrades t’esperen més de 55 museus i 550 monuments.

Durant els darrers anys, la mirada dels artistes, especialment la del genial Salvador Dalí, ha obert un nou prisma en la visió del nostre entorn cultural i paisatgístic.


60

61 NATURA I TURISME ACTIU MULTIAVENTURA GASTRONOMIA

Gastronomia i Ruta del Vi DO Empordà La relació entre cultura i gastronomia és pràcticament indissoluble, fins al punt que Salvador Dalí va arribar a afirmar que «l’art, o serà comestible o no serà». El vessant cultural que la gastronomia materialitza avui a la nostra demarcació és un renaixement en els aspectes més innovadors, amb figures tan significatives com Ferran Adrià i els germans Roca, entre altres.

tat que fa que en cada restaurant s’hi amagui una experiència gastronòmica excel·lent, avalada per uns establiments capdavanters a escala internacional.

Tot i això, cal dir que l’oferta global que el viatger pot trobar a la Costa Brava i al Pirineu de Girona és àmplia i variada, basada en una cuina fortament vinculada a les arrels tradicionals de la terra.

“El vi ajuda a enfortir el patrimoni cultural i uneix la gastronomia, el paisatge i l’oci.”

La gastronomia de casa nostra és una cultura per viure i per gaudir, amb un nivell d’exigència i professionali-

Josep Roca, Restaurant El Celler de Can Roca, Girona


France

Llívia Girul

Coborriu de Viliella la Llosa Arànser

Lles

62

Músser

Travesseres

Martinet

Ordèn Cortàs

Prullans Bellver de Isòvol Cerdanya N-260

Festivals de música de la Costa Brava i el Pirineu de Girona “Peralada, Cap Roig, Torroella de Montgrí, Porta ferrada de Sant Feliu de Guíxols, Sant Pere de Rodes, La Schubertiada”

2

Cales de Begur, Palafrugell i far de Sant Sebastià

3

La Molina-Masella

4

Estany de Banyoles

5

Viles medievals de Pals i Peratallada

6

Poblat ibèric d’Ullastret

7

Vall de Camprodon

8

Vall i santuari de Núria

9

Vila Vella de Tossa de Mar

10

Jardins botànics de la Selva marítima (Santa Clotilde, Pinya de Rosa i Marimurtra)

11

Barri vell de Girona

Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa

15

Parc Natural de Cap de Creus

19

Cerdanya Túnel

E-9 del Cadí C-16

3

Masella

er el Fres la Molina

Setcases

Queralbs

3

Tregurà de Dalt Tregurà de Baix

Dòrria Ventolà

Nevà

Pardines Ribes de Freser

Planoles

Sant Pere de Rodes Santa Pau

Rocabruna

13

Sant Joan de les Abadesses

N-260

Gombrèn

C-26

Campdevànol Camí Ral i Ramader

Campdevànol - Sant Llorenç de Campdevànol

RIPOLL

24

N-153a

Sadernes

21

Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter

22

Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà

23

Triangle Dalinià (Museu de Figueres, Portlligat i Púbol)

24

Túnel de Collabós

Vallfogona de Ripollès

La Pinya

C-26

14

OLOT

Vidrà

25

Romànic “Santa Maria de Ripoll, Sant Joan de les Abadesses, Sant Quirze de Colera, Santa Maria de Vilabertran, Sant Miquel de Cruïlles” Gastronomia: «mar i muntanya» (global)

el Torn

Sant Martí Vell

els Hostalets d’en Bas

les Planes d’Hostoles

la Salut

Pujarnol

Camós Palol de Revardit

Granollers de Rocacorba

Sant Martí Sacalm

Canet d’Adri

Amer

E-15 AP-7

Bonmatí

la Cellera de Ter Osor

Sant Gregori

Ter

Bescanó

Sant Dalmai

M A R

M E

D

I

T

Salitja

Brunyola

Aeroport Girona-Costa Brava

a Vic - Manresa - Lleida Castanyet

E Viladrau

SANTA COLOMA DE FARNERS

Sant Feliu de Buixalleu

Riells

Caldes de Malavella C-35

Vidreres

10

Tordera

e arc aB

Rupià

Fonolleres

Parlavà

23

Cala Pedrosa

21

Torroella de Montgrí

Platja Gran

Gualta Serra de Daró Llabià Fontanilles

PARC NATURAL DEL MONTGRÍ, ILLES MEDES I BAIX TER Platja de Pals

6

24 12

Fonteta

C-66

Torrent

Mont-ras Vall-llòbrega Ruta del Tren Petit

Cassà de la Selva

Palamós - Vall-llòbrega - Mont-ras - Palafrugell C-31 Calonge

Romanyà de la Selva

Regencós

Esclanyà

Palafrugell

C-253

9

Cala Giverola Cala Bona Platja de la Mar Menuda Platja Gran Cala Llorell Platja de Canyelles Platja de Lloret de Mar Platja de Fenals Santa Cristina Platja de Sa Boadella Platja de Santa Cristina Blanes Platja de Sant Francesc Platja de Blanes Palafolls Platja de S’Abanell

Lloret de Mar

10

A-19 a Barcelona

1

l’Estartit

5

Tossa de Mar

a lon

C-252

Ultramort

1

AP-7

Hostalric

Ullà

2

Platja Fonda Fornells Cales de Fornells Platja d’Aiguablava Aiguablava

Cala de Aigua Xelida Platja de Tamariu Tamariu Cala Pedrosa Cala de Gens Llafranc Platja de Llafranc Calella de Platja del Canadell Palafrugell Platja de Port Bo GIV-6542

GIV-6548

Ermedàs

2

1

Platja de la Fosca la Fosca Cala Margarida Platja Palamós Sant Antoni de Calonge Gran Platja des Monestri Llagostera Platja de Sant Antoni Platja de Torre Valentina C-65 Cala Cristus-ses Torretes Castell d’Aro Solius Platja d’Aro Cala Sa Cova Cala Rovira Santa Cristina Platja Gran Cala Sa Conca d’Aro s’Agaró Platja de Sant Pol Sant Pol Platja de Sant Feliu de Guíxols Sant Feliu de Guíxols Canyet Platja de Canyeretes Platja del Senyor Ramon Sant Grau Cala Salionç Salionç

E-15

Viabrea

el Ter

Cala Farriola Golf de la Monedera

Sobrestany

Verges

L E S GA V A R R ES

Massanes Breda

Cala Montgó

Riells

Albons

Bellcaire d’Empordà

Jafre

Girona - St. Feliu de Guíxols

Maçanet 9 de la Selva

Platja del Moll Grec Platja de les Muscleres Platja de l’Escala Platja de Riells

C-31

Sils

PARC NATURAL DEL MONTSENY

Sant Martí d’Empúries

l’Escala

Ullastret Palau-sator Platja del Racó Corçà Sant Julià de Boada Cala d’Illa Roja Monells LA BISBAL Peratallada Platja de Sa Riera Canapost D’EMPORDÀ Sa Riera Platja d’Aiguafreda Sa Tuna Sant Sadurní Feliu Pals Vulpellac Sant Cruïlles Platja de Sa Tuna de l’Heura de Boada Begur Cap de Begur

Ruta del Carrilet

A-2

19

Llofriu

C-63

Riudarenes

Arbúcies

l’Armentera

Llambilles

Riudellots Campllong de la Selva Sant Andreu Franciac Salou

C-25

Sant Miquel de Cladells

Badia de Roses

Platges de Sant Pere Pescador

la Tallada d’Empordà

8

Vilobí d’Onyar

Sant Hilari Sacalm

Espinelves

Vilopriu Colomers

Quart Fornells A-2 de la Selva l’Onyar

22

Ventalló

C-31

Púbol

GIRONA

C-63

Mu

P. N . D E L S A I G UA M O L L S D E L’ E M P O R D À

Garrigoles

Madremanya

11

Aiguaviva

Badia de Cadaqués Montjoi

Torroella de Fluvià

Foixà

7

Vilablareix

10

Cap de Creus Platja de S’Alqueria

23 20

Platja de Roses Cala Jóncols Platja de la Punta Empuriabrava Platja de Canyelles Platja de l’Almadrava Platja d’Empuriabrava

Viladamat

Sant Martí Vell la Pera

Cadaqués

Roses

C-260

Vilamacolum Sant Pere Pescador Vilacolum

Saus

Flaçà

Juià

la

Sant Miquel de Fluvià

Sant Jordi Desvalls

Sant Joan de Mollet

Celrà

Sarrià Sant Julià de Ter de Ramis

Salt

N-141

Anglès

C A T A L U N Y A BARCELONA

Cervià de Ter

6

Sant Tomàs de Fluvià

Viladasens

Cornellà del Terri

Bordils

el Pantà de Susqueda

Sant Esteve de Guialbes Pujals dels Cavallers Olives

Castelló d’Empúries

ga

Riumors

Sant Mori

Camallera

PA R C N AT U R A L

Fortià

Orriols

5

el Port de la Selva la Selva de Mar

Palau-saverdera D E L C A P D E C R E U S Portlligat

Siurana

Arenys d’Empordà

Medinyà

Olot - Girona

Palau de Santa Eulàlia

Vilamarí

Sant Esteve de Llémena

Sant Martí Ruta del Carrilet de Llémena

F R A N C E

Pujals dels Pagesos

Vilamalla

Vilaür

Vilademuls

Vilavenut

el Far d’Empordà

Ermedàs

Bàscara

Galliners

Fontcoberta

4

Falgons

Sant Aniol de Finestres

Sant Feliu de Pallerols

GIRONA

Orfes

Porqueres Estany de Banyoles BANYOLES

Bas

la Vall d’en Bas

C-37

Romanyà d’Empordà

Vila-sacra

23

Garrigàs

Pontós

Espinavessa

el Fluvià

C-66

Sant Miquel de Campmajor

Santa Pau

les Preses Sant Miquel

Mieres

Collada de Bracons

Crespià Esponellà

16 1

15

24

1

Serinyà

del Corb

Joanetes

18

Besalú

17

Puigpardines

Maià de Montcal

Pedret i Marzà

Peralada

Vilabertran

FIGUERES Vilanant Vilafant Lladó Avinyonet de Puigventós Santa Llogaia d’Àlguema Cabanelles Borrassà 4 Navata N-260 Ordis

Beuda

A-26

Cabanes

El Golfet

Sant Pere de Rodes

Vilajuïga Pau

1

3

Cistella

PARC NATURAL DE LA ZONA Sant Ferriol VOLCÀNICA DE LA GARROTXA

Sant Privat d’en Bas

a Vic - Barcelona

Sales de Llierca

Tortellà

Sant Jaume Argelaguer de Llierca

Begudà

Riudaura

les Llosses

Montagut

Castellfollit l’Hostalnou de la Roca de Bianya Sant Joan les Fonts

Can Salvà

24

Pont de Molins Llers

Terrades

Mare de Déu del Mont

N-260

r el Te Ruta del Ferro i del Carbó N-260a

13

la Vall de Bianya

Ripoll - St.Joan de les Abadesses - Ogassa - Olot

C-17

Ruïnes d’Empúries Cadaqués

A-2

Cala Canyelles Platja de Grifeu Platja del Port Platja de les Tonyines Platja del Port de la Selva Platja del Pas

Llançà

Garriguella

Biure Boadella d’Empordà

Albanyà

Oix

Sant Pau de Segúries

Mollet de Peralada

Platja de Garbet

Grifeu

Vilamaniscle

C-252

Camprodon

Ogassa

Colera

24

Rabós

Masarac

Sant Llorenç de la Muga

Beget

Bruguera

el Baell Montgrony

N-260

Espolla Sant Climent Sescebes

Capmany

Darnius

Campelles

Besalú

20

E-15 AP-7

Agullana

Pantà de Boadella

Llanars C-38

Abella

la Vajol

Tapis

Molló

Vilallonga de Ter

Planès

Toses

Maçanet de Cabrenys

France

Espinavell

7

A

18

PA R C N AT U R A L DEL CADÍ-MOIXERÓ

Núria

Queixans Urtx

el Vilar d’Urtx

Alp

Sant Quirze de Colera

2

8

Cala de les Rates Platja Gran

Portbou

Cantallops

N I

Alta Garrotxa (Oix i Beget)

14

17

Fontanals de Cerdanya

Vallter 2000 Vilallobent

Ceràmica de la Bisbal

13

16

el Segre

la Jonquera

R

12

Estana

Ger

All

Santa Eugènia Talló BaltargaSansor TarteraDas Beders Montellà Olià Pi Coborriu Prats Bor Nas Riu de Urús Pedra

Villec

1

Gréixer

Olopte

France

S E R R A D E L’A L B E R A

PUIGCERDÀ Bolvir

elona a Barc

Principals atractius

Eller Talltendre

Saga

R

Mapa

Bèixec

Meranges

France

N-154

Guils de Cerdanya


64

65

Llegenda del mapa Autopista de peatge Carretera nacional Autovia Via preferent

Platges de màxima qualitat 2012 Guardó atorgat per la Unió Europea que reconeix la qualitat de les aigües i els serveis que les platges ofereixen als usuaris. Port amb bandera blava

Carretera comarcal

Port de Creuers

Carretera local

EMAS 2011 Eco-Management & Audit Scheme Calonge: cala Cristus - ses Torretes, platja des Monestri, platja de Sant Antoni i platja de Torre Valentina El Port de la Selva: Club Nàutic Port de la Selva L’Escala: platja del Moll Grec, platja de les Muscleres, platja de Riells, la Platja, cala del Port d’en Perris, platja del Portitxol i Club Nàutic l’Escala Llançà: Club Nàutic Llançà Palafrugell: platja del Canadell, platja de Llafranc i platja del Port Bo Palamós: Port Esportiu Marina Palamós Roses: platja de l’Almadrava, cala del Bonifaci, cala Calís, cala Calitjàs, cala Canadell, platja de Canyelles Petites, cala Jóncols, cala Montjoi, cala Murtra, platja Nova, platja dels Palangrers / segon moll, cala Pelosa, platja de la Punta, platja del Rastrell, cala Rostella, platja del Salatar, platja de Santa Margarida i Port de Roses Sant Feliu de Guíxols: cala Ametller, platja de Can Dell, platja dels Canyerets, cala Jonca, cala de Maset, cala del Peix, platja de Sant Pol, sa Caleta, platja de Port Salvi, platja de Sant Feliu, cala Urgell, cala del Vigatà i Club Nàutic Sant Feliu de Guíxols Torroella de Montgrí: platja Gran de l’Estartit i Club Nàutic Estartit

En construcció Altres carreteres Riu Cremallera AP-7

NATURA I TURISME ACTIU

Codi d’autopista Sortida d’autopista

N-141

Codi de carretera nacional

C-1141

Codi de carretera comarcal

C-25

Codi de via comarcal preferent

C-151

Codificació substituïda Límit comarcal Ferrocarril Ave Via verda Túnel Pirinexus

Certificat “Q” de qualitat turística-ICTE 2012 Begur: platja d’Aiguablava, platja del Racó i platja de sa Riera Calonge: platja de Sant Antoni Castell-Platja d’Aro: platja Gran de Platja d’Aro i platja de sa Conca Castelló d’Empúries: platja d’Empuriabrava Torroella de Montgrí: platja Gran de l’Estartit Cerdanya: estació d’esquí i de muntanya La Molina Garrotxa: Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa Ripollès: estació d’esquí Vall de Núria


Edita Patronat de Turisme Costa Brava Girona Disseny i producció Minimilks Traducció i correcció Link Impressió Gràfiques Trema Dipòsit legal GI. 147-2013 Fotografia Toni Anguera, Alain Baschenis, Bruno Brokken, Albert Duch, Maria Geli, Àlex Gostelli, Toni León, Karel Noppé, Ovunno, Pilar Planagumà, P. Savall, Esther Torrent, Àlex Tremps, Òscar Vall Fotos cedides per Arxiu Imatges del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Aventura Girona, Consorci Ripollès Desenvolupament, Club Nàutic L’Escala, Estació Nàutica de Roses, FILMUT.com, Globus Empordà, Itinerànnia, Mas Garganta, P.W.A, Skydive, Vall de Núria, Vallter 2000


Natura i turisme actiu www.costabrava.org www.pirineugirona.org