Ruta del Vi DO Empordà

Page 1

COSTA BRAVA PIRINEU DE GIRONA

CAT

Ruta del Vi DO Empordà * DESCARREGA’M

* Descobreix la Costa Brava a través dels seus vins

Ruta del Vi DO Empordà

Índex

Índex

5

6

PRESENTACIÓ

106

CENTRAL DE RESERVES / AGÈNCIES RECEPTIVES

13

CELLERS

107

TRANSPORTS

79

ACTIVITATS RELACIONADES

108

ENTITATS ADHERIDES A LA RUTA

80

ALLOTJAMENTS

110

CULTURA

86

RESTAURANTS

112

GASTRONOMIA

92

ASSOCIACIONS I COL·LECTIUS DE CUINA

114

NATURA I TURISME ACTIU

94

BARS DE VI

116

ESTABLIMENTS DE L’ALT EMPORDÀ

96

BOTIGUES DE VI

118

ESTABLIMENTS DEL BAIX EMPORDÀ

99

EMPRESES D’ACTIVITATS

120

MAPA

102

SERVEI DE TAST I GUIATGE

122

LLEGENDA DEL MAPA

104

MUSEUS

123

SIMBOLOGIA


Ruta del Vi DO Empordà

Presentació

6

La nostra societat està mancada d’elements que ens apropin a la natura i que ens proporcionin un plaer sa, que dilatin el temps per crear un parèntesi afectiu amb les persones que apreciem, que ens aportin positivitat en aquest món que ens toca viure.

El que es pretén és posar en dansa tot allò vinculat al món del vi empordanès a través d’uns itineraris que es convertiran en diàlegs apassionats amb els pàmpols de l’Empordà, on trenta cellers us obriran les portes de bat a bat i on la sorpresa us l’aportarà el gaudi transversal que el vi genera. Hotels, restaurants, bars de vi, tractaments de vinoteràpia i empreses d’activitats relacionades amb el món del vi són al vostre abast en aquestes pàgines. Us sorprendran els quilòmetres lineals de pedra seca que acaronen ceps entortolligats. Passejareu per terrers d’argila, per llesques de pissarra vermella, negra i bituminosa, per sòls sorrencs, per granit, per sauló, per llims argilosos, graves, gresos i margues, per terrenys calcaris argilosos, silícics, per còdols i per basalts negres. Viatjareu pel temps des de la ciutat grega —i la romana que se li sobreposa— d’Empúries fins al cim de la saviesa benedictina, el majestuós monestir de Sant Pere de Rodes.

Presentació El vi té la màgia de fer-nos somiar i de traslladarnos a uns paisatges on estaríem encantats llegint, contemplant o endinsant-nos en el plaer dels sentits. Sense voler afirmar que sigui essencial per a la supervivència de la humanitat, sí que es pot dir que el vi ajuda a enfortir el patrimoni cultural i que uneix la gastronomia, el paisatge i l’oci. Més que mai, la nostra societat està mancada d’elements que ens apropin a la natura i que ens proporcionin un plaer sa, que dilatin el temps per crear un parèntesi afectiu amb les persones que apreciem, que ens aportin positivitat en aquest món que ens toca viure, modelant-lo, cuidant-lo, aprofundint els sentiments de reverència, meravella i pertinència. L’Empordà, bressol cultural del vi, amb els seus paratges i parcs naturals, n’és la certesa. En aquesta Ruta del Vi trobareu un preàmbul per associar el vi amb altres dominis culturals i sensorials.Ruta del Vi DO Empordà

Presentació

8

Aquesta és una eina suggeridora per badar pels llogarets empordanesos, apreciant colors i llums i escoltant a cau d’orella la natura canviant. Per seguir rutes a peu pla o per la muntanya, rutes de les barraques, dels monestirs, de la fil·loxera, de la història, de les cooperatives, de l’Albera (la de mar), i per gaudir d’un mar de vinyes des del cap de Creus fins a les Gavarres, i fins i tot d’una ruta literària i pictòrica.

ceps en terra eixorca. Estar atents al cicle de la vinya, tocar la terra, entendre el plor de la vinya, el moment efímer de la flor i la ressonància de la força de l’estiu al cep, com desplega la pampolada fins a assolir la plenitud del fruit tibat que crea l’obra. Una fascinació natural a l’abast, un paisatge preparat per persistir en la vostra memòria.

Parar-se a flairar. Percebre les aromes d’un passeig arran de mar, entre fonoll marí, llentiscles, argelagues i brucs, i l’espetec salat de les onades mentre colpeixen la pissarra que talla el mar al cap de Creus.

Parar-se a flairar. Percebre les aromes d’un passeig arran de mar, entre fonoll marí, llentiscles, argelagues i brucs, i l’espetec salat de les onades mentre colpeixen la pissarra que talla el mar al cap de Creus... Fer la primera passejada de primavera a la muntanya i sentir com la terra es desperta del silenci mineral i comença a bategar entre perfums remeiers. Contemplar l’esclat blanc de l’ametller florit i el plor de la vinya, seguint les rutes dels dòlmens i els menhirs. Aspirar l’olor de la mimosa groga i endormiscada de febrer, tot passejant per un vinyar. Vorejar marges humits de salicòrnia als aiguamolls de l’Empordà i, de fons, al turó, albirar

Prepareu-vos per assaborir vins fins, saborosos, generosos, reflexius, seriosos, accessibles, riallers, vestits d’autèntics i amanits per un cel atramuntanat, i per tastar vitalitat emprenedora. Gaudiu d’aquest full de ruta amb l’optimisme que brolla d’un Empordà enoturístic reforçat per l’excel·lència gastronòmica d’una cuina troncal i lluminosa que l’acompanya, ara més que mai. Josep Roca, del restaurant El Celler de Can Roca (tres estrelles Michelin), guardonat primer restaurant del món 2013 i 2015, i segon millor restaurant del món 2018 per la revista Restaurant Magazine.Ruta del Vi DO Empordà

Presentació

10

Els vins de la DO Empordà D’ençà de l’establiment de les primeres colònies gregues, l’Empordà, una de les regions vitivinícoles més antigues del món, ha viscut diverses etapes de glòria. Tothom espera que la darrera ja no s’estronqui mai més, com la bóta de sant Ferriol. Al setembre del 2005, Robert Parker, el guru dels vins més influent del món, va posar l’Empordà al mapa vinícola mundial quan, al seu The Wine Advocate, va escriure: «Quin descobriment, aquests magnífics vins de la Denominació d’Origen Empordà. Podria ser el pròxim Priorat?». El paisatge de l’Empordà és tan mediterrani que els antics pagesos ja van decidir posar oliveres a la plana i construir feixes de paret seca enfilades per a la vinya. I va ser així durant mil anys i durant mil més, encara que glacés, que les llevantades fossin torrencials o que la tramuntana espolsés el blat madur. Les millors vinyes de tot l’Empordà s’enfilen en feixes de paret seca pensades per aguantar la terra i l’erosió. I les més extraordinàries són les vinyes verdes vora el mar. L’Empordà ha entrat al segle XXI amb uns vins negres

excel·lents, uns rosats que enllacen amb el passat, uns blancs que han trobat el seu camí i uns vins dolços, especialment la garnatxa, que destaquen entre els de la seva classe. Es conreen deu varietats blanques i deu de negres: la garnatxa blanca o lledoner blanc, el macabeu o viura i la moscatell d’Alexandria són les blanques que predominen, i la samsó o carinyena i la garnatxa negra o lledoner negre, les varietats negres preferents. A més, s’hi hauria d’afegir la monestrell, que tots els tractats de viticultura i ampelografia situen a l’Empordà. El savi medieval Francesc Eiximenis, nascut a Girona cap al 1330 i traspassat a Perpinyà el 1409, elogia el monestrell en un capítol del Terç del Crestià, un dels quatre volums escrits dels tretze que havia previst. Dins l’apartat «Com usar bé de beure e menjar», hi aplega un conjunt de consells; en un capítol recull la carta que un golafre eclesiàstic escriu a un metge per demanar-li consell sobre «lo regiment de sa vida». Hi diu el següent: «Sapiats, sényer, que no visc ben sa ne puc quaix res menjar, car jamés no he fam. Tramet-vos a dir tot mon regiment de viure per tal que vejats si és bo ne sa a mi.

Sényer, yo quan me lleu meng d’una fogassa calda un poc amb una tassa de vin cuit o de grec. [...] Mon beure quant al vin blanc és aquest: bec grec d’estiu, e d’hivern cuit, o moscatell, malvasia, tribià, còrsec, o càndia o vernassa. [...] Dels vermells de la terra no puix beure, per tal bec d’estiu calabresc de Santo Noixet, túrpia o trilla, picapoll de Mallorca, rosset o dels clarets d’Avinyó. D’hivern he del de Madrid de Castella, e d’aquells fins espanyols, o del de Gascunya, o del monastrell d’Empordà. [...] A sopar bec de Beuna o de sent Porçà e faç-me refrescar les cames amb aigües precioses». La DO Empordà ocupa unes dues mil hectàrees de vinya de l’Alt i el Baix Empordà. Hi ha 269 viticultors, 51 cellers, 30 dels quals es poden visitar. La producció estimada de vi emparat per la DO ronda els 55.000 hectolitres, i les vendes anuals representen un total de 5,5 milions d’ampolles anuals.
Ruta del Vi DO Empordà

Cellers

13

Descobreix on neixen els millors vins CellersRuta del Vi DO Empordà

Cellers

15

Caves Gelamà El celler Gelamà, fundat el 1892, és el celler més antic de la regió de l’Empordà DO. Els descendents de la família van recuperar la tradició després de 75 anys elaborant vins nous. Sense perdre l’essència, se centra en productes que marquen la diferència. Actualment, el Celler Gelamà produeix vi ecològic, fermentat en àmfores amb les varietats autòctones de raïm, així com cava, com tradicionalment es feia des dels anys 20 del passat segle.

Gelamà és l’únic celler de la regió amb coves subterrànies que li proporciona un control natural de la temperatura per a l’emmagatzematge de vins. Gelamà també ofereix diferents activitats enològiques, així com allotjament de turisme rural.

Dades de contacte Nom Adreça Tel.

Gelamà C. de l’Estació, 6 · 17493 Vilajuïga +34 972 531 926

A/e

info@gelama.cat

Web

www.gelama.cat

Idiomes

Català, castellà i anglès

VilajuïgaRuta del Vi DO Empordà

Cellers

17

Celler Arché Pagès Celler familiar situat a la població de Capmany. Cinc generacions de viticultors han conreat les 14 hectàrees de vinyes de la propietat, on hi ha plantades principalment les varietats autòctones de la zona: garnatxa i carinyena. L’empresa es caracteritza pel control absolut de tots els processos, des de la poda fins a la comercialització.

Dades de contacte Nom Adreça

Capmany Celler Arché Pagès

C. de Sant Climent, 31 · 17750 Capmany

Tel.

+34 626 647 251

A/e

bonfill@capmany.com

Web Idiomes

Aquest celler modern i dinàmic ofereix la possibilitat de visitar les seves instal·lacions en companyia del viticultor i elaborador, de passejar per les vinyes i de tastar uns vins (Sàtirs, Cartesius i Bonfill) que es distingeixen per la seva personalitat. Un lloc ideal per sentir la tramuntana, tocar el sòl granític i descobrir el paisatge de l’Empordà dins la copa.

www.cellerarchepages.com Català, castellà, francès i anglèsRuta del Vi DO Empordà

Cellers

19

Celler Brugarol Al mateix límit entre la vinya i el bosc es troba, pràcticament soterrat, el Celler Brugarol. L’obra, projectada per l’estudi d’arquitectura RCR d’Olot, sorprèn per la seva audàcia i per la perfecta simbiosi amb la natura. A la superfície, les planxes d’acer paral·leles que s’inclinen en diferents direccions són una manera original de conferir un ordre estructurat

i, alhora, dinàmic a tot el conjunt. Sota terra sorgeix un laberint de passadissos subterranis, foscos, aïllats, frescos i dotats de climatització controlada. Entrarhi és endinsar-se en el món de les ombres. Aquí se sent el silenci, es flaira el vi, es percep la força dels materials i, quan es tasten els vins, s’aconsegueix, per fi, estimular els cinc sentits.

Dades de contacte Nom Adreça

Celler Brugarol Camí de Bell-lloc, 63 · 17230 Palamós

Tel.

+34 902 101 466

A/e

celler@brugarol.com

Web Idiomes

www.brugarol.com Català, castellà, anglès i francès

PalamósRuta del Vi DO Empordà

Cellers

21

Celler Castelló Murphy Benvinguts al Celler Castelló Murphy. Tots els nostres vins són ecològics i elaborats artesanalment. Són una expressió del paisatge, de la nostra història i de la passió amb la qual treballem. Estem a Rabós, un petit i pintoresc poble català situat al peu dels Pirineus al llarg del riu Orlina, hàbitat de la tortuga protegida de l’Albera, en un entorn ambiental de gran bellesa.

Elaborem vi segons una tradició mantinguda per la família Castelló durant 400 anys. Treballem amb la mínima intervenció i veiem la vinya com un ecosistema a respectar. La verema, l’embotellat, l’etiquetatge i l’embalatge es realitzen a mà. Veniu a visitar el poble, les vinyes i el celler i a degustar els nostres vins amb tapes autèntiques del territori a la terrassa de casa amb vistes magnífiques.

Dades de contacte Nom Adreça Tel. A/e Web Idiomes

Celler Castelló Murphy C/ del Pont, 2 · 17754 Rabós d’Empordà +34 695 989 446 gcastellomurphy@gmail.com https://linktr.ee/cellercastellomurphy català, castellà, anglès, francès

Rabós d'EmpordàRuta del Vi DO Empordà

Cellers

23

Celler Cooperatiu d’Espolla El Celler Cooperatiu d’Espolla, fundat el 1931, és una de les empreses vinícoles amb una tradició més llarga a la comarca de l’Alt Empordà. Amb el pas dels anys, al mateix temps que s’hi han anat adherint nous socis, ha augmentat la diversitat de terrenys i sòls de les finques pròpies del celler: actualment n’hi ha de granítics, d’argilosos

i de pissarra, amb unes altituds que arriben fins a 150 metres. La proximitat del mar Mediterrani, els contraforts de la serra de l’Albera i el vent de tramuntana sec que bufa del nord acaben de conformar un paisatge i un entorn característics en els quals les varietats tradicionals empordaneses conviuen amb altres d’incorporació recent.

Dades de contacte Nom Adreça

Celler Cooperatiu d’Espolla Ctra. de Roses, s/n · 17753 Espolla

Tel.

+34 972 563 178

A/e

info@cellerespolla.com

Web Idiomes

www.cellerespolla.cat Català, castellà, anglès i francès amb reserva prèvia

EspollaRuta del Vi DO Empordà

Cellers

25

Celler Hugas de Batlle El Celler Hugas de Batlle és un petit celler situat al centre de Colera. Consta d’un pati exterior com a zona d’elaboració i d’un local interior amb una zona d’envelliment i una altra per a fer tasts. Tracten les seves vinyes amb molta cura i respecten el medi ambient minimitzant l’ús de fungicides i productes poc respectuosos. Les seves vinyes,

Dades de contacte Nom Adreça

plantades en terrasses, veuen com surt el primer raig del sol de la Costa Brava. La peculiaritat del terreny i l’interès per vetllar per la qualitat del nostre producte fa que gran part de les feines les facin manualment.

Colera Celler Hugas de Batlle

C. Francesc Rivera, 28-30, 17496 Colera

Tel.

+34 972 389 149

A/e

info@cellerhugasdebatlle.com

Web

www.cellerhugasdebatlle.com

Idiomes

Català, castellà, anglès i francèsRuta del Vi DO Empordà

Cellers

27

Celler Martí Fabra La Masia Carreras és una propietat de vinyes de petita extensió (inferiors a una hectàrea de mitjana) situades en un terreny accidentat, pels desnivells del sòl, i amb una disposició adient per facilitar una insolació perfecta que afavoreix un desenvolupament màxim de les aromes i una maduració òptima del raïm. Aquestes vinyes es troben als vessants de les Alberes, zona amb una gran diversitat d’espècies vegetals que nodreixen els ceps amb les innombrables fragàncies dels arbusts mediterranis, responsables de l’extrema

complexitat de les aromes florals, especiades i minerals que expressen els seus vins. La criança dels vins del Celler Martí Fabra té lloc als soterranis de la Masia Carreras. Documentada des del segle XII, la masia ha estat sempre propietat de la família Carreras, que, tal com testimonien els registres conservats, s’ha dedicat tota la vida al conreu de la vinya i a l’elaboració de vi.

Dades de contacte Nom Adreça

Celler Martí Fabra Barri del Vic, 26 · 17751 Sant Climent Sescebes

Tel.

+34 972 563 011

A/e

info@cellermartifabra.com

Web Idiomes

www.cellermartifabra.com Català, castellà, anglès i francès

Sant Climent SescebesRuta del Vi DO Empordà

Cellers

29

Celler Martín Faixó L’any 2000, la família Martín Faixó es va embarcar en un projecte pioner: la recuperació de la vinya al Parc Natural de Cap de Creus. Quatre anys més tard, envoltada de familiars i amics, va fer la primera verema a mà, continuant amb la tradició dels seus avantpassats. No va ser fins al 2007 que van sortir al mercat amb el nom de Cadac i Perafita, emparades per la DO Empordà, les diverses referències del celler. Els vins de Martín Faixó, elaborats a Cadaqués,

deuen el nom al mas Sa Perafita, una masia del segle XIV situada entre els termes municipals d’aquesta població, Roses i el Port de la Selva que la família va adquirir el 2003 per restaurar-la i transformar-la en celler i hotel rural. De les seves bótes en surten uns vins amb personalitat que es nodreixen d’una terra mineral banyada per dos mars i acaronada per la tramuntana. La màxima expressió d’aquestes influències és el Cadac, el vi de gamma alta del celler.

Dades de contacte Nom Adreça

Celler Martín Faixó Ctra. de Cadaqués, s/n · 17488 Cadaqués

Tel.

+34 682 107 142 / +34 972 258 954

A/e

info@cellermartinfaixo.com

Web

www.cellermartinfaixo.com www.saperafita.com

Idiomes

Català, castellà, anglès i francès

CadaquésRuta del Vi DO Empordà

Cellers

31

Celler Mas Eugeni El Celler Mas Eugeni, situat al vessant sud del municipi de Calonge, d’esquena al poble i de cara al mar, s'alça a la falda de Roques de Ronquillo, concretament a la zona de Fondils, que dóna nom als seus vins. Masia de tradició familiar, a finals del segle xx es van replantar les vinyes velles amb varietats nobles i unificades per camp, com ara garnatxa o merlot entre

d’altres, fins a arribar a sis hectàrees que envolten la propietat. S’hi elaboren vins blancs, negres i rosats i s’hi organitzen visites guiades al celler i les vinyes, amb tast de vi, en horaris convinguts segons l’estació de l'any. A més de fer vi, la masia també té una horta d’estiu i animals i es pot visitar.

Dades de contacte Nom Adreça

Celler Mas Eugeni Mas Eugeni, Paratge Roquillo s/n 17251 Calonge

Tel.

+34 972 650 184 / +34 651 135 314

A/e

cellermaseugeni@gmail.com

Web Idiomes

www.cellermaseugeni.com Català, castellà, anglès i francès

CalongeRuta del Vi DO Empordà

Cellers

33

Celler Viníric El nou celler Viníric es troba situat a Calonge, terra de tradició agrícola i vinícola. En aquest celler petit i molt personal us rebrà el viticultor, que coneix a fons els vins i la terra empordanesa. Aquí podreu descobrir l’entorn meravellós de la Conca del Tinar, on el paisatge agrícola de l’Empordà s’ha preservat al llarg del temps. I al celler coneixereu els

vins Finques Incansables, Propòsit i Vella Lola: vins amb caràcter que són l’expressió de la terra on es treballen. S’ofereixen diferents tipus de visites, com ara una ruta pel territori amb tast de vins, un esmorzar amb productes de la zona o un vermut; si voleu, també és possible fer només un tast de vins.

Dades de contacte Nom Adreça

Celler Viníric C/ Ebre s/n · 17251 Calonge

Tel.

+34 635 501 314

A/e

david@viniric.cat

Web Idiomes

www.viniric.cat Català, castellà, anglès i francès

CalongeRuta del Vi DO Empordà

Cellers

35

Cellers d’en Guilla Vins nous elaborats amb raïm de vinyes velles: aquesta és l’aposta de Cellers d’en Guilla, un nou celler amb producció limitada ubicat al barri de Delfià, al municipi de Rabós d’Empordà. El fet de treballar

amb produccions reduïdes li permet garantir una elaboració curosa, basada en varietats autòctones que són un bon reflex de l’Empordà.

Dades de contacte Nom Adreça Tel.

Cellers d’en Guilla C. de Peralada, s/n 17755 Delfià - Rabós d’Empordà +34 872 204 054

A/e

info@cellersdenguilla.com

Web

www.cellersdenguilla.com

Idiomes

Català, castellà, anglès i francès

Rabós d’EmpordàRuta del Vi DO Empordà

Cellers

37

Clos d’Agon El celler Mas Gil - Clos d’Agon està situat a 100 metres d’altitud, al vessant d’un prat orientat al sud/sudoest i protegit per les grans extensions de boscos que componen l’Espai Natural de les Gavarres. La superfície total de l’entorn vitivinícola abraça unes 42 hectàrees, aproximadament 15 de les quals tenen vinyes plantades. Al centre de la finca hi ha el celler i una antiga masia amb 350 anys d’història, ubicada sobre una terrassa assolellada amb vistes al mar. El celler està emparat per la DO Catalunya i per la

DO Empordà i elabora vins de qualitat reconeguda: Clos d’Agon Blanc, Clos d’Agon Negre, Amic Negre i Amic Blanc. S’hi ofereixen visites i tasts guiats, i també la possibilitat de dormir al Mas Gil envoltat de vinyes.

Dades de contacte Nom Adreça Tel.

Bodegas Clos d’Agon Afores, s/n - Ap. 117 · 17251 Calonge +34 972 661 486

A/e

info@closdagon.com

Web

www.closdagon.com

Idiomes

Català, castellà, anglès i francès

CalongeRuta del Vi DO Empordà

Cellers

39

Cooperativa agrícola de Garriguella Cooperativa tradicional vitivinícola que va començar a caminar fa més de mig segle a l’Alt Empordà, ha sabut readaptar-se als nous temps unint passat i present, tradició i innovació, per crear un nou somni, un nou projecte, Celler Gerisena, on seleccionant amb molta cura les millors vinyes velles de muntanya dóna fruit a una nova gamma de vins d’autor, trencadors, innovadors, amb personalitat empordanesa, vins que emocionen.

Disposa d’una agrobotiga en la qual es poden comprar els seus vins i olis, així com productes artesanals, ecològics i de km 0, es poden maridar al seu restaurant, situat en un entorn privilegiat, el qual sorprèn per la seva oferta gastronòmica, senzilla però d’alta qualitat.

Dades de contacte Nom Adreça

Cooperativa agrícola de Garriguella Ctra. de Roses, s/n · 17780 Garriguella

Tel.

+34 621 242 755

A/e

info@cellergerisena.com info@cooperativagarriguella.com

Web

www.cellergerisena.com www.cooperativagarriguella.com

Idiomes

Català, castellà, anglès i francès

GarriguellaRuta del Vi DO Empordà

Cellers

41

El Celler d’en Marc Una dinàmica parella belga es va enamorar d’una masia protegida del segle xiv que tenia un vell celler: el Mas Pagès. La finca estava situada al peu de les Gavarres i molt a prop del mar Mediterrani, en un lloc perfecte per elaborar-hi vi. Així, van plantar vinyes a tots els camps, batejats amb els noms de les seves quatre filles, i després d’una llarga espera, tenint cura de les vinyes amb molta paciència, passió i amor per la natura, es va fer la primera verema a mà.

Amb la mateixa passió es va transformar la masia en un hotel rural i es va equipar el celler amb totes les tècniques modernes. Havia nascut el Celler d’en Marc. Avui dia, tothom pot compartir la seva passió pel vi fent una visita al celler, passejant per les vinyes i tastant els seus vins en un entorn medieval autènticament català.

Dades de contacte Nom Adreça

El Celler d’en Marc Camí de Bell-lloc, Mas Pagès, s/n · 17230 Palamós

Tel.

+34 972 319 138

A/e

elcellerdenmarc@gmail.com

Web Idiomes

www.elcellerdenmarc.com Català, castellà, anglès, francès, alemany i holandès

PalamósRuta del Vi DO Empordà

Cellers

43

Empordàlia Empordàlia és una unió de petits productors de la comarca de l’Empordà que treballen la terra des de fa moltes generacions. El nostre compromís no és sinó reunir bagatge i qualitat en cada ampolla de vi i oli que elaborem. Us oferim diverses propostes de visita, sempre combinant el món del vi amb el de l’oli d’oliva verge extra. Visiteu el celler i el molí d’oli i acabeu amb una degustació de tastets de la regió; també podeu fer un tast de vi amb formatges o xocolata i moltes altres

activitats que anem organitzant al llarg de l’any, com tallers i cursos de cuina. Us animem així mateix a visitar les nostres agrobotigues de Pau i Vilajuïga, on trobareu la nostra selecció de vins i oli d’oliva verge extra i un ampli ventall de productes agroalimentaris elaborats a l’Empordà. Veniu a descobrir l’Empordà amb nosaltres!

Dades de contacte Nom Adreça Tel.

Empordàlia Ctra. de Roses, s/n 17466 Pau i 17493 Vilajuïga +34 972 530 140

A/e

info@empordalia.com

Web

www.empordalia.com

Idiomes

Català, castellà, anglès i francès

Vilajuïga i PauRuta del Vi DO Empordà

Cellers

45

Espelt Viticultors Espelt Viticultors és un projecte encapçalat per l’Anna, la darrera de moltes generacions de pagesos empordanesos. La seva família prové d’una zona de terraprims on només es podien cultivar vinyes i oliveres, i això és el que ella continua fent actualment. La vinya és per a l’Anna un projecte de vida en què les coses passen a poc a poc: una sola verema a l’any; decisions a trenta o més anys vista. El respecte al sòl és una de les bases de la seva feina, ja que per treure el màxim partit de la terra cal mantenir-la en equilibri i

cuidar el seu ecosistema; per això, ja treballa 80 ha en ecològic, i la seva intenció és anar convertint totes les vinyes. La seva màxima consisteix a fer vins que parlin del lloc del qual surten, dels sòls de granit i pissarra, de la tramuntana i el sol mediterrani, del caràcter de la gent que els ha vist créixer; però el que la satisfà de debò és que arribin, que convidin a beure’n una altra copa i que siguin companys de grans i petits moments de felicitat.

Dades de contacte Nom Adreça

Espelt Viticultors C. del Mas Espelt, s/n · 17493 Vilajuïga

Tel.

+34 972 531 727

A/e

enoturisme@espeltviticultors.com

Web Idiomes

www.espeltviticultors.com Català, castellà, anglès, francès i rus

VilajuïgaRuta del Vi DO Empordà

Cellers

47

Gran Recosind Just al costat del centre històric de Capmany es troben situats els Cellers Santamaria. Els inicis d’aquesta empresa familiar es remunten als volts de l’any 1877, moment en què Gregori Artizà va aconseguir la medalla de perfecció a l’Exposición Nacional Vinícola.

qual es conserven estris antics de la família i tota mena de documentació, com, per exemple, l’escrit del 1879 en què el governador civil de Girona nomena Gregori Artizà encarregat de la vigilància i el reconeixement de la fil·loxera a la província.

A la finca es poden visitar dos cellers de criança, un d’estil romànic/gòtic del segle XVI i un altre de principis del segle passat, així com un museu en el

El celler, que elabora el Gran Recosind des del 1980, ha estat pioner en la introducció de la criança en fusta de roure a la DO Empordà.

Dades de contacte Nom Adreça Tel.

Capmany Gran Recosind Pl. Major, 6 · 17750 Capmany +34 972 549 033

A/e

info@granrecosind.com

Web

www.granrecosind.com

Idiomes

Català, castellà i francèsRuta del Vi DO Empordà

Cellers

49

Grup Oliveda El celler Oliveda és una empresa familiar fundada l’any 1948 al municipi de Capmany. El celler Oliveda ofereix la possibilitat de conèixer un dels cellers més antics de l’Empordà i descobrir la conjugació dels mètodes més tradicionals de producció i la moderna tecnologia.

Dades de contacte Nom Adreça

Capmany Oliveda

C/ de la Roca, 3, 17750 Capmany

Tel.

+34 972 549 012

A/e

comercial@grupoliveda.com

Web Idiomes

A la part més antiga del celler hi ha el Museu de les Aixetes, amb més de 5.000 aixetes de vi provinents dels països productors de vi amb més renom i maquinària relacionada amb el món vinícola. Es tracta d’una col·lecció única on es barregen elements pràctics i curiositats històriques, dignes de ser admirades per qualsevol amant del vi.

www.grupoliveda.com Català, castellà, anglès, francès i alemanyRuta del Vi DO Empordà

Cellers

51

La Vinyeta La Vinyeta és un dels projectes més joves i dinàmics de la DO Empordà. Els seus propietaris, Josep i Marta, són dos joves emprenedors que van començar el 2002 amb només 4 hectàrees de vinyes velles situades a Mollet de Peralada. A partir d’aquestes vinyes, i amb l’experiència de l’anterior propietari, van plantar altres

camps. El 2006 van construir el celler i van començar a elaborar les primeres ampolles. En aquests pocs anys, els vins de La Vinyeta han obtingut diversos reconeixements i els seus propietaris s’han guanyat l’estima de nombrosos visitants, que hi acudeixen atrets per un tracte molt personal.

Dades de contacte Nom Adreça

Celler La Vinyeta Ctra. de Mollet a Masarac, s/n 17752 Mollet de Peralada

Tel.

+34 647 748 809

A/e

celler@lavinyeta.es

Web Idiomes

www.lavinyeta.es Català, castellà, anglès, francès i alemany amb reserva prèvia

Mollet de PeraladaRuta del Vi DO Empordà

Cellers

53

Mas Estela El Mas Estela és una propietat mil·lenària situada a la vall de Sant Romà, dins el terme municipal de la Selva de Mar (Alt Empordà). El 1989 la família SotoDalmau va adquirir el mas i les 50 hectàrees de terra que l’envolten. Després d’una llarga i feixuga tasca de restauració, el Mas Estela va tornar a reviure i es van replantar 16 hectàrees de vinyes amb garnatxa negra, samsó, monestrell i muscat d’Alexandria. La passió per la terra i l’obsessió per preservar l’entorn en les millors condicions ens van portar a optar per

l’agricultura biològica des del principi, l’any 1989, i ja a partir del 1999, per la biodinàmica. L’observació atenta de la vinya, el treball segons el ritme lunar i planetari i l’exclusió d’herbicides, pesticides, fungicides, insecticides i adobs de síntesi fan possible l’expressió del terroir a través d’una terra viva. Aquesta és la nostra filosofia, voluntat i manera de treballar.

Dades de contacte Nom Adreça

Mas Estela Casa Mas Estela, s/n · 17489 La Selva de Mar

Tel.

+34 972 126 176

A/e

masestela@hotmail.com

Web Idiomes

www.masestela.com Català, castellà, francès i anglès

La Selva de MarRuta del Vi DO Empordà

Cellers

55

Mas Geli Mas Geli és l’única vinya situada a Pals. Un projecte familiar que neix de la il·lusió d’elaborar un vi que expressi tota l’essència d’aquest territori. Durant tot l’any s’hi treballa segons els principis de l’agricultura ecològica, fent la verema de forma manual i vinificant únicament el raïm propi de la vinya.

especials com la carinyena blanca, el lledoner roig i el subirat parent, entre altres. En tots es reconeix, de diferent manera, la biodiversitat de les plantes a la vinya, la tramuntana característica de la zona i la proximitat del mar.

Actualment s’hi elaboren vuit referències de vins ecològics, tots de varietats autòctones. Entre aquests destaquen els vins monovarietals de varietats tan

Dades de contacte Nom Adreça

Mas Geli Barri Bernagar – Masos de Pals, 5 · 17256 Pals

Tel.

+34 629 694 428

A/e

info@masgelipals.cat

Web Idiomes

www.masgelipals.cat Català, castellà i anglès

PalsRuta del Vi DO Empordà

Cellers

57

Mas Llunes Mas Llunes és un celler de Garriguella fundat per la família Roig, amb una llarga tradició com a viticultors i elaboradors de vins i licors. Les vinyes estan totes situades dins el mateix municipi, on disposen d’una gran varietat de sòls (pissarra, terrenys al·luvials i argila). Això els permet elaborar una àmplia gamma de vins, cadascun amb el seu caràcter, i tots frescos i elegants.

A Mas Llunes treballen tota l’explotació seguint les normes de producció ecològica i prioritzant les varietats tradicionals, per elaborar vins amb un marcat caràcter empordanès. El celler ofereix una àmplia oferta d’activitats que permeten descobrir el territori a través dels seus vins i la seva història. Les més singulars són la visita amb tast sensorial o la visita històrica a la vinya del camp d’aviació i els búnquers que l’envolten.

Dades de contacte Nom Adreça Tel.

Mas Llunes Ctra. de Vilajuïga, s/n · 17780 Garriguella +34 972 552 684 / +34 972 552 793

A/e

info@masllunes.es

Web

www.masllunes.es

Idiomes

Català, castellà, francès i anglès

GarriguellaRuta del Vi DO Empordà

Cellers

59

Mas Oller A finals dels anys 90 va ser en Carlos Esteva qui va recuperar la finca de Mas Oller i qui va tornar a plantar les vinyes amb l’idea d’elaborar vins amb una filosofia basada en la recuperació de la tradició vinícola del Baix Empordà. Els seus vins són una interpretació moderna del concepte del vi. Des de l’antiga masia del segle xvi que dona nom al celler, s’elaboren vins prestigiosos amb varietats com el Picapoll, el Syrah o la Garnatxa. Actualment, la finca

té 17 hectàrees de vinya en producció i fa vi blanc, rosat i negre. Al Mas Oller l’enoturisme ha estat present durant molts anys – s’ofereixen visites guiades amb degustacions de vi i s’organitzen varies activitats diferents durant l’any. A més, la botiga està oberta tot l’any com a “sala de degustació” on es poden tastar i comprar els vins d’elaboració pròpia en un entorn idíl·lic.

Dades de contacte Nom Adreça Tel.

Mas Oller Carretera GI-652, km 0.230 17123 Torrent (Girona) +34 972 300 001

A/e

info@masoller.es

Web

www.masoller.es

Idiomes

Castellà, català, anglès i francès

TorrentRuta del Vi DO Empordà

Cellers

61

Mas Vida Mas Vida és a les Garrotxes d’Empordà. Treballem la vinya, el bosc i l’olivet amb criteris d’agricultura orgànica, vida arreu. Al celler també ens agrada que hi passin coses: fem visites i activitats tot l’any i lloguem l’espai per a esdeveniments privats (casaments, comiats de solters, aniversaris, visites privades…). Visita’ns i tasta els nostres vins i olis, vine a fer un tiberi entre vinyes o algun taller al celler. T’estem esperant amb les ampolles obertes!

Els vins i olis que surten de la terra de Mas Vida estan tots ells certificat com ecològic, el bosc i l’entorn és paradisíac. VIDA en blanc, VIDA en negre, VIDA en rosa són només alguns dels nostres vins, vine a tastar-los amb nosaltres o crida’ns i vindrem a fer el tast on ens digueu. Que el vi és vida i la vida ha de ser una festa!

Dades de contacte Nom Adreça

Mas Vida Afores s/n · 17741 Cistella

Tel.

+34 659 548 512

A/e

celler@masvida.cat

Web Idiomes

www.masvida.cat Català, castellà, francès i anglès

CistellaRuta del Vi DO Empordà

Cellers

63

Masetplana Masetplana és un projecte 100% empordanès d'esquenes a tramuntana. Hi ha qui encara recorda el trull de la plaça de Garriguella, quan l'oli es premsava manualment entre discos d'espart. Avui ens trobem en un paratge inigualable, envoltat de vinyes i oliveres, entre la serra de Rodes i l’Albera, amb el mar al fons. El molí s'ha mecanitzat, però es segueixen tractant les olives i l'oli amb la mateixa cura. La tradició vinícola es remonta al 1826 amb la compra de les primeres vinyes. Des de llavors, tots els nostres productes són cuidats amb humilitat i respecte, procurant que dins de cada ampolla hi hagi un tros d’Empordà.

Tenim el privilegi de fer oli i vi, i volem compartir el nostre savoir faire amb vosaltres. Les nostres experiències estan orientades a tots aquells que tinguin curiositat per la cultura de l'oli i el vi, per conèixer i assaborir els productes de proximitat. Masetplana és el què, però sobretot el com. L'Empordà és la nostra llengua i el nostre caràcter i aquesta centenària herència perdurarà al llarg dels temps.

Dades de contacte Nom Adreça

Masetplana Paratge dels Pedreguers, s/n · 17780 Garriguella

Tel.

+34 972 530 090

A/e

activitat@masetplana.com

Web Idiomes

www.masetplana.com Català, castellà, anglès i francès

GarriguellaRuta del Vi DO Empordà

Cellers

65

Masia Serra Masia Serra és un celler familiar, on et veuràs immers en un paisatge idíl·lic envoltat de vinyes, oliveres i alzines centenàries, dins del paratge natural de l’Albera. Els seus propietaris, en Jaume i la Sílvia, a l’igual que tot l’equip de Masia Serra, us transmetran la passió que senten pel seu treball i per la seva terra, l’ Empordà. La història de Masia Serra comença l’ any 1996, quan en Jaume i la Sílvia van decidir posar en marxa la seva pròpia aventura vitivinícola i projecte de vida, començant a elaborar 1.300 ampolles procedents de la petita vinya de garnatxa negra que havia plantat l’avi, l’ any1961.

Dades de contacte Nom

Masia Serra C. dels Solés, 20 · 17708 Cantallops

Tel.

+34 698 604 905 / +34 689 703 687

A/e

visit@masiaserra.com

Idiomes

A Masia Serra podràs viure experiències úniques i personalitzades, amb un tracte familiar i proper. Masia Serra posa al teu abast l’ essència del món del vi i et farà descobrir la força del seu paisatge.

Cantallops

Adreça

Web

Fruit de molt d’esforç, dedicació i il·lusions, han aconseguit que Masia Serra sigui actualment un dels cellers referents a l’Empordà. El pas d’en Jaume per l’emblemàtic Châteaux Pêtrus a Bordeus va marcar el camí que volien seguir des dels seus inicis.

www.masiaserra.com Català, castellà, anglès i francèsRuta del Vi DO Empordà

Cellers

67

Pere Guardiola Celler El celler Pere Guardiola i els vins que elaborem són el reflex fidel de tota una història familiar que ha evolucionat fins aconseguir una diferenciació i personalitat pròpia, que van indefugiblement lligades amb la terra que ens ha vist néixer i créixer: l’Empordà. A finals dels anys 80 es consolida ampliant l’activitat d’elaboradors i embotelladors, decidint-nos per l’elaboració d’un producte de qualitat usant raïm procedent de les nostres vinyes i, per tant, amb una producció limitada.

Dades de contacte Nom Adreça

Ctra. Girona, 602, km 2,9 · 17750 Capmany +34 972 549 096

A/e

vins@pereguardiola.com

Idiomes

Els Floresta, recullen l’esperit tradicional però alhora innovador, tant en l’elaboració com en els acurats cupatges. Els Anhel d’Empordà, genuïnament empordanesos, elaborats només amb varietats autòctones. Els Joncària, monovarietals especialment seleccionats. Els Torre de Capmany, els nostres grans vins dolços.

Capmany Pere Guardiola Celler

Tel.

Web

La nostra filosofia de ser curosos en la nostra feina ens porta a presentar-vos els nostres vins en quatre famílies diferenciades:

www.pereguardiola.com Català, castellà, anglès i francèsRuta del Vi DO Empordà

Cellers

69

Perelada Quan Miquel Mateu va adquirir el castell de Peralada, el 1923, una de les seves il·lusions era recuperar la tradició vitivinícola del segle XIV, època en què els monjos carmelites del convent annex ja produïen un vi excel·lent. Fou així com va néixer el celler Castell Perelada, situat al cor de l’Empordà, una comarca amb unes condicions geoclimàtiques privilegiades gràcies a la proximitat del mar Mediterrani i a l’extraordinària heterogeneïtat dels seus sòls. Avui dia, Castell Perelada és un referent de prestigi i carisma arreu del país.

En una àrea geogràfica reduïda, i en unes terres en què diverses civilitzacions han cultivat l’art del vi, l’Empordà concentra una varietat de sòls que es dóna en molt pocs llocs del món: vessants de pissarra, valls de sorra, sediments d’origen fluvial, terres riques en llims i argiles, sòls de grava... Aquesta heterogeneïtat del territori en el qual creixen les seves vinyes permet a Castell Perelada obtenir un raïm amb una amplíssima gamma de matisos.

Dades de contacte Nom Adreça

Perelada C. de Sant Joan, s/n · 17491 Peralada

Tel.

+34 972 538 503 / +34 972 538 011

A/e

visitas@pereladachivite.com

Web Idiomes

www.perelada.com Català, castellà, francès i anglès

PeraladaRuta del Vi DO Empordà

Cellers

71

Sota els Àngels Petit celler i vinya artesanal situat en un paratge màgic de les Gavarres. El bosc mediterrani envolta sigil·losament Sota els Àngels, emmarcat per un paisatge de somni. El control ecològic i la tendresa biodinàmica amb què cuidem les vinyes ens permeten extreure l’ànima de cadascuna de les varietats de raïm i, al mateix temps, millorar l’equilibri i

l’harmonia de l’entorn. Aquí, vivim i treballem buscant de manera incansable el contacte fluid i familiar amb el medi natural que ens envolta: del terroir al cel. També disposem de dos apartaments turístics amb molt de sabor.

Dades de contacte Nom Adreça Tel.

Sota els Àngels Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l’Heura, 17100 La Bisbal d’Empordà +34 872 006 976

A/e

info@sotaelsangels.com

Web

www.sotaelsangels.com

Idiomes

Anglès, castellà i català

CruïllesRuta del Vi DO Empordà

Cellers

73

Terra Remota Terra Remota és un celler amb una sensibilitat marcada envers el territori en què s’assenta i que, en conseqüència, té una forta vocació d’integració amb l’entorn. Aquests conceptes són l’espina dorsal de la filosofia de Terra Remota i regeixen les seves actuacions en tots els sentits. El celler és propietat del matrimoni format per Marc i Emma Bournazeau, d’origen francès però amb arrels catalanes; l’avi d’Emma Bournazeau, en concret, era un català que, tot just acabada la Guerra Civil, va marxar a França per instal·lar-se a Perpinyà. Terra Remota representa per a aquesta família —i, especialment, per

a Claude Florensa, pare de l’Emma— la recuperació d’una identitat perduda i, en definitiva, un retorn als orígens que posa fi a la nostàlgia pròpia de qualsevol procés d’exili. La plantació alterna de vinya i bosc i l’arquitectura del celler permeten, a més de la integració en la naturalesa, un procés d’elaboració per gravetat basat en una manipulació mínima. El resultat és un vi de la màxima qualitat i un paisatge captivador.

Dades de contacte Nom Adreça

Terra Remota Els Tallats, km 6 de la c arretera de Campany Gi-602 · 17751 Sant Climent Sescebes

Tel.

+34 972 193 727

A/e

terraremota@terraremota.com

Web Idiomes

www.terraremota.com Català, castellà, francès, italià i alemany

Sant Climent SescebesRuta del Vi DO Empordà

Cellers

75

Vinyes d’Olivardots Fruit de la passió pel vi i amb el segell Empordà al seu nom, Vinyes d’Olivardots neix a Capmany (Alt Empordà) l’any 2006 de la mà de Carme Casacuberta. Un petit celler familiar, on Carme i Carlota, mare i filla, elaborem vins singulars com a resultat d’un rigorós treball manual a la vinya, i enfocant el nostre esforç a la recuperació de les varietats autòctones. Vins amb personalitat, que busquen l’equilibri amb l’elegància, que mostren l’essència de la terra i de la seva gent.

Dades de contacte Nom Adreça Tel.

Capmany Vinyes d’Olivardots

Paratge Olivardots, s/n. · 17750 Capmany +34 651 017 075

A/e

info@olivardots.com

Web

www.olivardots.com

Idiomes

Un celler modern que ofereix la possibilitat de sentir l’essència de l’Empordà fent passejos per la vinya, tastos dels nostres vins en una sala on la vista es perd albirant els ceps, maridatges amb productes de proximitat i activitats a mida.

Català, castellà i anglèsRuta del Vi DO Empordà

Cellers

77

Vinyes dels Aspres Aquest celler de dimensió i tradició familiar elabora només vins de collita pròpia i bàsicament de varietats empordaneses. Tot i que la marca Vinyes dels Aspres és nova, al seu capdavant hi ha la nissaga de vinyaters i vinaters de Can Batlle de Cantallops, el poble més al nord i, segurament, el més atramuntanat de l’Empordà vitícola.

Dades de contacte Nom Adreça

Cantallops Vinyes dels Aspres

C. de Requesens, 7 · 17708 Cantallops

Tel.

+34 619 741 442

A/e

vinyesdelsaspres@vinyesdelsaspres.cat

Web Idiomes

A Vinyes dels Aspres, tradició i modernitat es combinen per donar lloc a uns vins autèntics; vins personals envellits en bona fusta i uns dolços molt especials. Les elaboracions, molt curoses, volen expressar l’ànima d’aquest ventós racó de món, magre en recursos i ric en essències.

www.vinyesdelsaspres.cat Català, castellà i francèsRuta del Vi DO Empordà

Activitats relacionades

79

Endinsa't en la cultura del vi Activitats relacionades


Ruta del Vi DO Empordà

Allotjaments

Allotjaments Albons Country Boutique Hotel ***** ALBONS Ctra De la Bisbal a Figueres, km 18· 17136 Albons info@albonshotel.com · www.albonshotel.com

Habitacions: 32 Obert: tot l’any

L’Albons Hotel és un establiment de cinc estrelles situat al municipi que li dona nom, Albons, al km 18 de la carretera C-31 de la Bisbal a Figueres, en un punt perfectament comunicat a través de la xarxa viària (carreteres C-31 i N-II i autopista AP-7).

Envoltat de natura i situat al cor de l’Empordà, l’Albons Hotel és un establiment amb un encant excepcional i una posició igualment privilegiada, en un dels paratges més atractius, a cavall de les comarques de l’Alt i el Baix Empordà i amb unes vistes que arriben des de la plana del Montgrí fins al cap de Creus.

L’hotel es troba a només 48 km de l’aeroport de Girona-Costa Brava, a 151 km de l’aeroport de Barcelona-el Prat i a 85 km del de Perpinyà (França).

Visiteu-nos i gaudiu d’una experiència inoblidable en un entorn rural i familiar.

Es Portal Hotel Gastronòmic**** Adults Only +14 PALS Ctra. de Pals a Torroella n. 17, 17256 Pals Tel. +34 972 636 596 reserves@esportalhotel.com · www.esportalhotel.com

Habitacions: 8 habitacions dobles i 1 suite Obert: de març a gener

Es Portal és un hotel gastronòmic situat a tocar de la vila medieval de Pals, en una masia empordanesa del segle xvi amb tres xiprers i amb vistes al magnífic paisatge de l’Empordà. Un ampli jardí amb piscina exclusiva per als hostes aporta relaxació i tranquil·litat. I al restaurant gastronòmic del xef Joan Carles Sánchez hi descobrireu una cuina empordanesa actualitzada i

feta amb productes «poc viatjats», com ara arrossos de les varietats cultivades a Pals, peix de la Costa Brava i vins de la DO Empordà i d’altres zones, per completar una experiència gastronòmica de primer ordre. Tot, a tocar d’uns pobles, unes cales i uns paisatges que us enamoraran.

80


Ruta del Vi DO Empordà

Allotjaments

Hotel & Spa Terraza **** ROSES Av. Rhode 34 · 17480 Roses Tel. +34 972 256 154 info@hotelterraza.com · www.hotelterraza.com

Habitacions: 80 Obert: de març a novembre

Hotel de quatre estrelles superior situat a Roses, al nord de la Costa Brava. Ubicat en una de les badies més maques del món, entre el mar Mediterrani i el Parc Natural del Cap de Creus, l’hotel gaudeix d’una situació privilegiada, arran de platja i a 300 m del centre de Roses. L’hotel compta amb un spa situat a la planta superior de l’edifici, des d’on es pot gaudir d’unes relaxants vistes sobre el mar. El seu restaurant – La Cuina d’en Norat – disposa d’una elaborada

oferta gastronòmica i una àmplia carta de vins amb referències de molts cellers de la DO Empordà. Altres instal·lacions i serveis que ofereix l’hotel són piscina exterior, jardí, servei d’hamaques i tovalloles, Beach Club (durant l’estiu), gimnàs, sala de jocs, bugaderia, lloguer de bicicletes, pàrquing exterior gratuït , garatge tancat i servei de transfer a l’aeroport de Girona, el de Perpinyà i a l’estació AVE de Figueres.

Hotel Gastronòmic del Teatre **** Restaurant La Calèndula REGENCÓS Pl. Major, s/n · 17240 Regencós Tel. +34 972 303 859 info@hoteldelteatre.com · www.hoteldelteatre.com

Habitacions: 7 suites Obert: de Setmana Santa fins Nadal

Petit hotel gastronòmic ubicat en ple cor de l’Empordanet, al poble medieval de Regencós, envoltat de natura i a 5 minuts de les millors cales de la Costa Brava. L’edifici està situat en una finca on antigament hi havia el teatre del poble, i on es troba també el restaurant La Calèndula de la xef Iolanda Bustos, amb una cuina creativa i molt representativa del paisatge.

L’espai disposa així mateix d’un bonic jardí i una piscina. Especialitzat en turisme de parella, ofereix paquets romàntics d’oci, gastronomia i cultura compromesos amb l’entorn. L’empresa forma part de les associacions territorials La Cuina de l’Empordanet, Hotels Gastronòmics de Catalunya, Petits Grans Hotels i Ruralka.

81


Ruta del Vi DO Empordà

Allotjaments

Hotel Peralada Wine Spa & Golf ***** PERALADA C. de Rocabertí, s/n · 17491 Peralada Tel. +34 972 538 830 hotelwinespa@golfperalada.com · www.wine-spa.com

Habitacions: 55 Obert: tot l’any

Situat al municipi de Peralada, a l’Alt Empordà, en una zona de vinyes i grans vins, l’Hotel Peralada és un establiment de 5 estrelles, amb 54 habitacions i 8 suites, que disposa d’un camp de golf de 18 forats i un centre de benestar i bellesa: el Wine Spa, nascut amb la intenció d’aprofitar tots els beneficis de la vinoteràpia

i els productes que trobem a l’entorn vitivinícola de Peralada. Les nostres teràpies es basen a utilitzar al màxim totes les parts del raïm per millorar el benestar general a través de la relaxació. Revitalitzeu cos i ment amb els beneficis terapèutics del vi.

Mas del Joncar SANT PERE PESCADOR Camí del Joncar, 15 · 17470 Sant Pere Pescador Tel. +34 972 521 072 info@masdeljoncar.com · www.masdeljoncar.com

Habitacions: 5 Obert: tot l’any

Mas del Joncar és una masia del segle xix amb 5 habitacions dobles, piscina i jardí de 10.000 m2. Està situada a Sant Pere Pescador, al bell mig de la badia, dins del Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà i prop de la platja. Per davant del mas passa el GR-92 que, vorejant el riu Fluvià, arriba fins a la desembocadura. Pel poble també passa la ruta Pirinexus / EuroVelo 8 ideal per als amants del cicloturisme. Els esmorzars i sopars

que servim estan elaborats amb productes locals. Hi ha la possibilitat d’organitzar tasts de vins i sopars maridats amb vins DO Empordà. Us ajudem a planificar les vostres rutes de senderisme, cicloturisme i visites ornitològiques als parcs naturals de la comarca. Hi ha wifi gratuïta a tota la masia i carregadors per a cotxes elèctrics.

82


Ruta del Vi DO Empordà

Allotjaments

Mas Espelt VILAJUÏGA C. Mas Espelt, s/n · 17493 Vilajuïga Tel. +34 972 531 727 mas@espeltviticultors.com · www.espeltviticultors.com

Habitacions: 5 Obert: tot l’any

Mas Espelt és una masia situada als afores de Vilajuïga, un poblet de la serra de l’Albera on para el tren. Rodejada de vinyes i oliveres i a pocs minuts d’algunes de les platges més maques de la zona (Roses, Llançà, el Port de la Selva, Cadaqués), així com d’alguns referents culturals i naturals destacats (Museu Dalí, monestir de Sant Pere de Rodes, ruïnes d’Empúries, Parc Natural del Cap de Creus...).

El Mas. Casa restaurada d’ estil rústic i a la vegada modern. Consta de 5 habitacions i 2 lavabos complets. Compta amb una cuina i un menjador amplis, i ofereix terrassa amb grans vistes. L’apartament. Ampli apartament per a dues persones que consta d’una habitació de matrimoni amb cambra de bany, d’una banda, i una cuina-menjador-sala d’estar en un únic espai, de l’altra. Hi ha llar de foc i Wi-Fi.

Mas Vivent VILAMANISCLE Raval de la font, 5 · 17781 Vilamaniscle Tel. +34 872 729 989 info@masvivent.com · www.masvivent.com

Habitacions: 8 Obert: tot l’any

Mas Vivent és la vostra casa rural amb encant per desconnectar del món i respirar tranquil·litat en un entorn incomparable a la Costa Brava, prop del mar i a tocar del Parc Natural de l’Albera. A Mas Vivent posem a la vostra disposició una oferta d’activitats, tant dins de la casa com als voltants, gairebé

il·limitada. N’hi ha per a tots els gustos, des d’aquells que busqueu uns dies de relax, fins als que són més aventurers i us encanta l’aire lliure o fins i tot, els més gourmets que voleu gaudir del bon vi i la bona taula. En definitiva, a Mas Vivent trobareu tot d’experiències perquè les vostres vacances siguin úniques i inoblidables.

83


Ruta del Vi DO Empordà

Allotjaments

Moments Rurals CAPMANY C. Major, 11 · 17750 Capmany Tel. +34 972 549 236 info@momentsrurals.com · www.momentsrurals.com

Habitacions: consultar disponibilitat a la web Obert: tot l’any

A Moments Rurals disposem de quatre allotjaments de tipologies diferents: Can Llobet, una casa rural formada per quatre allotjaments independents que es poden llogar per separat (5-6 places) o conjuntament (fins a 20 places) i situada al centre del poble de Capmany, amb jardí, piscina, jacuzzi, etc.; Oliver Conti, als afores de Capmany, una propietat que comprèn dues cases amb capacitat per a 14 persones i de lloguer íntegre, amb

jardí i piscina i envoltada de vinyes; Vilars 10, una casa rural de lloguer íntegre situada a Espolla, amb capacitat per a 6 persones i equipada amb jacuzzi, barbacoa, etc.; i l’Hostal Can Xicu, també a Capmany, on oferim habitacions tipus suite amb esmorzar inclòs. Tots els allotjaments disposen de wifi gratuït. A Moments Rurals ens podem encarregar d’organitzar-vos visites a cellers amb dinar o sopar en algun dels nostres restaurants recomanats.

NM Suites Hotel **** PLATJA D’ARO Av. de l’Onze de Setembre, 70 · 17250 Platja d’Aro Tel. +34 972 825 770 nm-suites@nm-suites.com · www.nm-suites.com

Habitacions: 39 Obert: tot l’any

L’Hotel NM suites és un nou concepte d’establiment: l’equilibri ideal entre personalitat i sobrietat, qualitat i senzillesa, atenció i espontaneïtat. Té habitacions pensades per a les famílies, per a qui busca un espai íntim o per a qui desitja exclusivitat; tres propostes i un únic resultat: la millor estada, el millor silenci, el millor record.

El SA Cova Restaurant combina imaginació culinària, textures originals i sabors sorprenents amb productes autòctons. Tota una demostració d’alquímia als fogons que es completa amb una atenció professional, un ambient personal i espais serens a l’interior o íntims a l’exterior. Un petit paradís gastronòmic per descobrir.

84


Ruta del Vi DO Empordà

Allotjaments

Park Hotel San Jorge ****S CALONGE - SANT ANTONI Av. d’Andorra, 28 · 17251 Calonge Tel. +34 972 652 311 recepcion@parkhotelsanjorge.com · www.parkhotelsanjorge.com

Habitacions: 121 Obert: tot l’any

Hotel de quatre estrelles superior amb 121 habitacions. Situat al centre de la Costa Brava, en un paratge elevat sobre dues cales d’aigües cristal·lines i envoltat de pins, l’Hotel San Jorge es caracteritza per les meravelloses vistes al mar, pel seu emplaçament únic i per la modernitat de les instal·lacions. A més, té

la recepció oberta les 24 hores del dia i disposa d’una àmplia oferta de serveis i equipaments: restaurant, servei de bar, piscina, Winter & Summer Colors Spa (amb circuit spa i carta de tractaments), sala de fitness, sales de conferències totalment equipades i Wi-Fi gratuïta a tot l’establiment.

85


Ruta del Vi DO Empordà

Restaurants

Restaurants Compartir CADAQUÉS Riera de Sant Vicenç, s/n · 17488 Cadaqués Tel. +34 972 258 482 info@compartircadaques.com · www.compartircadaques.com

Preu mitjà: 50-60 € Tipus de cuina: modern – mediterrani Vacances: gener

El restaurant, situat al nucli antic de Cadaqués, és un espai amb identitat pròpia: la construcció i la seva ubicació i història són el reflex de tot allò que expressen el poble i el seu entorn. L’objectiu és aconseguir que les persones que el visiten hi trobin un ambient agradable i confortable. La filosofia de cuina que practica el Restaurant Compartir té com a

fil conductor el pica-pica que tants centres de taula ha ocupat a les nostres cases al llarg del temps. L’estil de cuina és contemporani, basat en la tradició culinària de l’Empordà i pròxim a tot el públic.

Es Baluard CADAQUÉS Riba de Nemesi Llorens · 17488 Cadaqués Tel. +34 972 258 183 info@esbaluard-cadaques.net · www.esbaluard-cadaques.net

Preu mitjà: 40 € Tipus de cuina: marinera de temporada Vacances: de novembre a febrer

Situat en ple centre de Cadaqués i amb vistes a la badia, el restaurant Es Baluard, inaugurat el 1967, és un establiment d’ambient acollidor regentat per la família Seriñana Puig.

Cal destacar, en particular, els arrossos, el suquet i els peixos a la brasa o al forn, i una carta de vins en la qual trobareu més de 70 referències, amb predomini de la DO Empordà.

Oferim cuina de mercat típica de la zona, elaborada principalment amb productes de quilòmetre zero.

El nostre desig no és cap altre que oferir qualitat i senzillesa des del màxim respecte envers el producte.

86


Ruta del Vi DO Empordà

Restaurants

La Tastaolletes SANT ANTONI DE CALONGE Pg. Josep Mundet, 71 · 17252 Sant Antoni de Calonge +34 622 959 306 latastaolletessantantoni@gmail.com · www.latastaolletes.cat

Preu mitjà: 50 € Tipus de cuina: cuina d’autora, fusió i amb arrels catalanes. Productes de proximitat i vins DO Empordà Vacances: obert tot l’any. Des d’octubre fins a Setmana Santa només cap de setmana

El projecte de La Tastaolletes comença l’any 2010 quan la Xantal i en Miquel s’endinsen en l’apassionant aventura de fer de la gastronomia una forma de vida. Val a dir que no seríem on som sense el suport i l’ajuda de la Dolors. Ens caracteritza l’esforç, la passió i la il·lusió que posem en la nostra feina, que evoluciona i millora

constantment. El producte de proximitat fresc i de qualitat és la base de la nostra cuina, que és una barreja de creativitat i tradició, cosa que ens permet presentar una oferta gastronòmica variada i dinàmica. L’empresa forma part d’una associació territorial comarcal, la federació d’hostaleria de les comarques de Girona.

Restaurant Can Bach SANT FELIU DE BOADA Ctra. Peratallada a Pals, km6 · 17256 Palau-sator +34 972 634 320 info@roigparals.cat · www.canbach.cat

Can Bach és un restaurant familiar de cuina casolana tradicional i a la brasa situat en una masia del segle xvii, al mig dels arrossars de Pals. La nostra carta se centra en el producte de proximitat, sobretot pel que fa al vi, l’oli, el pa, la carn, l’arròs, els gelats, etc.

Preu mitjà: 28 - 32 € Tipus de cuina: tradicional catalana i brasa Vacances: del 9 de desembre al 9 de gener

87


Ruta del Vi DO Empordà

Restaurants

Restaurant Can Cervera by La Croqueta ROSES C. d’en Mairó, 56 · 17480 Roses Tel. +34 972 151 250 restaurantcancervera@gmail.com · www.lacroqueta.cat

Preu mitjà: 18-40 € Tipus de cuina: cuina de mercat especialitzada en tot tipus de carns Vacances: una quinzena al novembre i una quinzena al gener

L’any 2013, Carles Roig i Inès Canta van obrir les portes d’aquest restaurant familiar, des del qual volen transmetre la seva passió per la cuina en cada un dels plats que serveixen als seus clients. Uns plats elaborats amb productes frescos, de qualitat i de proximitat, que enllacen la cuina del Mediterrani amb pinzellades de sabors internacionals, peixos frescos i, com una aposta diferent en un restaurant de costa, la nostra especialitat:

les carns a la pedra. A Can Cervera s’hi poden trobar des de carns de proximitat, com les de l’Albera, fins a les millors carns d’arreu del món, així com carns exòtiques. El Restaurant Can Cervera és un local nou i de disseny que s’ha anat renovant segons les necessitats per donar un millor servei al públic. Disposa d’una gran terrassa d’estiu, en una zona de vianants molt carismàtica de Roses.

Restaurant Can Rafa CADAQUÉS Pg. Marítim, 7 · 17488 Cadaqués Tel. +34 972 159 401

Preu mitjà: 35-40 € Tipus de cuina: cuina de mercat especialitzada en peix fresc del cap de Creus Vacances: de desembre a febrer

L’any 1982, Rafa Martín i Carmen Faixó van obrir el restaurant Can Rafa, situat al passeig de Cadaqués. El matrimoni continuava així la tradició familiar heretada dels seus pares en el món de l’hostaleria: per part dels Martín, amb Casa Anita, i per part dels Faixó, amb el bar Melitón, ambdós establiments situats també a Cadaqués.

Després de la incorporació dels fills (Ester, Georgina i Rafel) al negoci familiar, Can Rafa segueix oferint als seus comensals una cuina de mercat especialitzada en peix fresc pescat al cap de Creus. La carta de postres casolanes i els vins de collita pròpia (Cadac i Perafita) constitueixen un altre dels segells de l’establiment.

88


Ruta del Vi DO Empordà

Restaurants

Restaurant Casa Anita CADAQUÉS C. de Miquel Rosset, 16 · 17488 Cadaqués Tel. +34 972 258 471

Preu mitjà: 35-40 € Tipus de cuina: cuina de mercat especialitzada en peix fresc a la planxa Vacances: novembre

El geni de Portlligat Salvador Dalí, l’actor Kirk Douglas o la bailaora La Chunga són algunes de les personalitats que s’han assegut a les taules llargues del restaurant Casa Anita. Obert inicialment com una fonda que servia menús per a treballadors, amb l’Anita al capdavant dels fogons, el boca-orella el va convertir en un dels restaurants de referència de Cadaqués.

Avui, els fills de l’Anita continuen amb el negoci fundat pels seus pares. L’ambient acollidor, el tracte familiar d’en Juanito i la cuina casolana de l’Ana Mari han fet de l’establiment una visita obligada per als amants del bon menjar. Les tradicionals paelles amb gambes i el peix fresc a la planxa són algunes de les especialitats que han donat fama a aquest local emblemàtic.

Restaurant Kubansky SANT ANTONI DE CALONGE C. de Sant Antoni, 41 · 17252 Sant Antoni de Calonge Tel. +34 972 661 935 kubanskyrestaurant@gmail.com · www.restaurantekubansky.es

Preu mitjà: 30 € Tipus de cuina: cuina tradicional catalana Vacances: obert tot l’any

Restaurant situat a segona línia de mar i ambientat en una casa típica catalana, amb una zona de terrassa en un pati interior que durant l’època del bon temps és ideal per gaudir d’un àpat a l’aire lliure. A l’estiu, el restaurant obre cada dia, i a l’hivern, només els caps

de setmana i els dies festius. Al Kubansky s’hi pot degustar cuina tradicional catalana, amb una carta de plats molt variats i diversos i una bona relació qualitat-preu.

89


Ruta del Vi DO Empordà

Restaurants

Vicus Restaurant PALS C. de l’Enginyer Algarra, 51 · 17256 Pals Tel. +34 972 636 088 info@vicusrestaurant.com · www.vicusrestaurant.com

Preu mitjà: 30-45 € Tipus de cuina: cuina catalana contemporània Vacances: gener i febrer

Situat a l’antic Cafè de Can Barris de Pals, local emblemàtic dels anys trenta, el Vicus va obrir les portes al juny del 2011 apostant per una cuina catalana d’autor elaborada amb productes de temporada, pròxims i de qualitat. El restaurant ofereix una cuina enginyosa que pren els productes del país com a referència per a les seves interpretacions. Entre

aquests productes destaca l’arròs cultivat a Pals, que s’utilitza en diversos plats. Seguint els mateixos criteris de proximitat, la carta de vins es compon bàsicament de productes catalans, amb un èmfasi especial en els de la DO Empordà, i intenta donar difusió a grans vins poc coneguts elaborats per petits cellers.

Xiringuito Beach Club Cala Cristus SANT ANTONI DE CALONGE C. Serra de Cavallera, s/n. · 17252 Sant Antoni de Calonge Tel. +34 673 617 847 info@grupomarport.com · www.grupomarport.com

Preu mitjà: 25 € Tipus de cuina: cuina mediterrània Vacances: de novembre a febrer

Un refugi de temporada davant del mar a la Costa Brava. El Xiringuito Beach Club Cala Cristus es troba a la sorra de la platja de Cala Cristus, en el camí de ronda de Sant Antoni. Disposa de servei d'hamaques segures, a més de ser un lloc idílic per desconectar amb els amics o la família. Sota l'eslògan "la mar de tranquils", pots esmorzar, vermutejar, dinar o sopar.

Productes de proximitat amb especialitat en arrossos i peixos. A més, una gran varietat de mojitos i còctels.

90


Ruta del Vi DO Empordà

Restaurants

Xiringuito Es Monestri SANT ANTONI DE CALONGE C. Marítim, s/n. 17252 Sant Antoni de Calonge Tel. +34 673 618 494 info@grupomarport.com · www.grupomarport.com

Preu mitjà: 25 € Tipus de cuina: cuina mediterrània Vacances: de novembre a febrer

Tant si vas a peu com si circules en bicicleta, gaudeix de l’estiu al Xiringuito Es Monestri! Disposem d’una gran terrassa segura a l’aire lliure amb les millors vistes a la badia: un lloc ideal per a famílies amb nens i que, a més, disposa d’aparcament just al costat. Treballem amb productes de qualitat i de la màxima proximitat. Som especialistes en tapes (sonsos, calamarsons,

petxines, tellerines, patates braves) i tenim una carta d’hamburgueses boníssimes. Vine a fer el vermut, a dinar o a sopar. L’estiu és més estiu al xiringuito de la platja des Monestri.

91


Ruta del Vi DO Empordà

Associacions i col·lectius de cuina

Associacions i col·lectius de cuina La Cuina de l’Empordanet VALL-LLOBREGA C. del Turisme · 17253 Vall-llobrega Tel. +34 972 600 069

empordanet@grupcostabravacentre.com www.cuinadelempordanet.com

La Cuina de l’Empordanet és un col·lectiu gastronòmic que aplega un ampli grup de professionals de la cuina i la restauració i que treballa des de fa molts anys en la difusió de la cuina del Baix Empordà.

i col·lectivament, en la millora i la difusió de la cuina d’aquest petit rodal.

L’any 1995, el grup de restauradors que des del 1983 organitzava les mostres gastronòmiques de «La cuina de l’Empordanet» va decidir convertir-se en una associació sense ànim de lucre per treballar cada dia, individualment

El col·lectiu està format per professionals de perfils i edats diferents, capaços d’intercanviar coneixements i criteris, de complementar propostes i de fer pinya per enlairar la qualitat i el prestigi d’una cuina ancestral que ells s’han encarregat de preservar, però també de posar al dia i d’innovar quan ha convingut i quan la demanda del públic de casa nostra i de fora així ho ha reclamat.

La Cuina del Vent FIGUERES Avda. Maria Àngels Anglada 15 · 17600 Figueres Tel. +34 605 403 418

info@empordahostaleria.com www.lacuinadelvent.com

La Cuina del Vent neix l’any 2004 quan Lluís Fernández i Soler, president honorífic de l’Associació d’Hostaleria de l’Alt Empordà, va crear el col·lectiu gastronòmic amb la voluntat d’introduir les futures generacions a l’entitat. El grup reuneix professionals i establiments que reflecteixen la diversitat gastronòmica que trobem a la comarca.

productes locals com la cirera, la botifarra dolça, la poma i la ceba de Figueres amb productors de proximitat. Així mateix, destaquen pels diversos esdeveniments gastronòmics que tenen lloc a tot el territori.

El col·lectiu organitza accions de formació amb diverses col·laboracions amb la DOP Oli de l’Empordà, la DO Empordà, així com altres entitats. També es promocionen

Aquest grup de professionals empordanès creix amb l’objectiu de vehicular la gastronomia com a eina d’expressió i com a portadora del saber popular acumulat a través de la història, d’un clima i d’un paisatge en comú: l’Alt Empordà.

92Ruta del Vi DO Empordà

Bars de vi

Bars de vi Enoteca MF CADAQUÉS Pl. Es Poal s/n · 17488 Cadaqués Tel. +34 682 107 142 enoteca@saperafita.com

Horari: de 9 a 23 h Tancament: dimecres (descans setmanal) i de novembre a abril

La família Martín Faixó ha obert recentment aquest nou establiment, situat a la plaça d’Es Poal de Cadaqués just davant del mar. Enoteca es Poal és un local especialitzat en els vins elaborats al Celler Martín Faixó i dóna al client la possibilitat de degustar els diferents productes que elabora la família Martín Faixó, com els vins, la cervesa, el vermut i l’oli d’oliva Llei de Cadaqués.

Aquesta varietat d’oliva, coneguda com a verdal o Llei de Cadaqués, només es cultiva a la zona de Cadaqués i el Port de la Selva i es caracteritza per produir un oli d’alta qualitat. Tots aquests productes es mariden amb tapes gastronòmiques fetes amb productes de proximitat.

La Barberia de Palamós PALAMÓS Av. Onze de setembre, 89 · 17230 Palamós taverna@tavernacalbarber.cat www.tavernacalbarber.cat

Horari: migdies i vespres Tancament: obert tot l’any

Després de dotze anys de moltes vivències al restaurant de Sant Antoni, la família de la taverna Cal Barber inicia una nova aventura. Es tracta d’un projecte familiar basat en dues idees molt clares: vins de l’Empordà i productes de Girona. La filosofia seguirà essent la mateixa que a la taverna: producte de proximitat, quilòmetre zero i com més sostenible i ecològic millor. Serà un local molt més informal on es treballarà bon producte, intentant

sempre no fer-lo malbé. A més a més, s’hi programarà una agenda plena d’esdeveniments i presentacions al voltant del món del vi i la gastronomia. La taverna bohèmia empordanesa VI-cultural la trobareu a Palamós, en un local antic i petit de volta catalana i amb molta història situat a la zona de la Planassa, a prop del port.

94Ruta del Vi DO Empordà

Botigues de vi

Botigues de vi Abricoc FONTETA C. U d’octubre, 6 · 17110 Fontenta Tel. +34 699 964 884 hola@abricoc.com · www.abricoc.com

Horari: dimarts i dimecres de 10:30 h a 13:30 h. De dijous a dissabte de 10:30 h a 13:30 h i de 18:00 h a 20:30 h. Tancament: diumenge i dilluns

En aquest encantador espai oferim, amb molta cura, una exquisida selecció de productes artesanals del territori.

del producte de territori, on el productor i el producte són els veritables protagonistes.

Us convidem a venir per descobrir, tastar o comprar. També organitzem activitats i experiències al voltant

Un espai foodie, creatiu, fresc, intens i natural … Un lloc a descobrir.

Agrobodega El Parral CAPMANY C. de Sant Climent, 27 · 17750 Capmany Tel. +34 636 066 311 info@elparral.cat · www.elparral.cat

Horari: matins de 9 a 13:30 h; tardes de 15:30 a 20 h. Tancament: diumenge tarda i dilluns.

A l’Agrobodega El Parral, situada a l’antiga Cooperativa de Capmany, s’hi poden trobar tots els vins d’aquest municipi amb DO Empordà, caves, productes de proximitat com ara oli de Capmany i de la zona, llegums, mels, fruita seca, cerveses artesanes i melmelades, entre altres productes de temporada.

També es poden fer degustacions de vins i d’embotits i formatges i organitzar presentacions, tasts, xerrades o exposicions.

96


Ruta del Vi DO Empordà

Botigues de vi

Vins de l’Empordà Tel. +34 972 208 496 cata@vinsdelemporda.com · www.vinsdelemporda.com www.rutesdelviemporda.com

Idiomes: català, castellà, anglès, francès i alemany

Vins de l’Empordà és un portal promocional de l’enoturisme i una botiga en línia especialitzada en la venda de productes de la plana empordanesa i de les comarques gironines en general. A la botiga s’hi pot trobar una àmplia selecció dels millors productes de la regió, tots de gran qualitat, entre els quals destaquen

els vins de la DO Empordà. El coneixement personal dels productors, la seva autenticitat i la qualitat dels productes són la base de la selecció que ofereix Vins de l’Empordà i de la passió que alimenta el seu projecte. Tots els proveïdors estan situats a les zones rurals de les comarques de Girona.

Vins i Licors Grau PALAFRUGELL C. de Torroella, 163 · 17200 Palafrugell Tel. +34 972 301 835 · info@vinsilicorsgrau.com www.vinsilicorsgrau.com · www.grauonline.com

Horari: de dilluns a dissabte, de 8:30 a 13:30 h i de 16 a 20:30 h; diumenges, de 10 a 13:30 h Tancament setmanal: obert cada dia

Empresa amb més de trenta-cinc anys d’experiència en la distribució de vins i licors a la província de Girona. La seva vinoteca oberta al públic, amb més de 9.000 referències entre vins i licors, és una de les més grans d’Europa i ja ha estat mereixedora de diversos reconeixements. La vinoteca consta de diverses zones, dividides per denominacions d’origen i per tipus de

producte. A més, disposa de sommeliers i enòlegs que faciliten assessorament sobre les diferents referències i sobre els maridatges més adients per a cada vi o licor. Cal destacar l’espai dedicat a la selecció de grans vins, tant nacionals com internacionals, amb temperatura i humitat controlades.

97


Ruta del Vi DO Empordà

Botigues de vi

Wine Palace FIGUERES Carrer de Ricard Giralt, 1 · 17600 Figueres Tel. +34 972 674 612 info@winepalace.es · www.winepalace.es

Horari: obert cada dia de 10 h a 20:30 h Tancament setmanal: diumenge

Wine Palace és una botiga especialitzada en vins, destil·lats, cerveses i productes delicatessen, amb una àmplia oferta per tal de satisfer els paladars més exigents. Disposa de nou establiments a l’Empordà: dos a Roses, un a Empuriabrava, un a Sta. Margarida,

un a Figueres, un a l’Escala, dos a Platja d’Aro i un a Sant Feliu de Guíxols. El seu equip de sommeliers el podrà assessorar tant a nivell particular com per a tot tipus de regal. També disposa de botiga online, amb una gran selecció de vins de l’Empordà.

98


Ruta del Vi DO Empordà

Empreses d’activitats

Empreses d’activitats Bacchus on Bikes C/ d’Isabel Vila, 7 · 17251 Calonge Tel. +34 670 670 398 info@baccusonbikes.com · www.bacchusonbikes.com

Idiomes: català, castellà i anglès

Oferim magnífics recorreguts per a ciclistes de tots els nivells, fets a la mida de la vostra capacitat, per l’Alt i el Baix Empordà. Rutes excepcionals que combinareu amb visites a cellers i vinyes, tasts de vi i oli d’oliva i el millor de la cuina catalana. Ens sentim orgullosos de poder-vos fer descobrir la gent que hi ha darrere d’aquests vins i aquesta cuina meravellosa. Malgrat la seva herència

vinícola, productora d’oli i gastronòmica, l’Empordà és relativament desconegut. A la plana empordanesa s’hi produeix vi i oli des de fa molts segles, amb una tradició que arrenca en temps dels grecs i els romans. Volem oferir-vos una experiència molt personal de la regió, acompanyats per nosaltres Recorreguts de mig dia, d’un dia sencer o de fins a quatre dies.

Gatronomy-Nature-Experience C. del Teixó, 2. 17256 Pals Tel. +34 627 525 617 bustosiolanda@gmail.com · www.iolandabustos.com

Experiències enogastronòmiques botàniques en contacte amb la natura. Passejades de reconeixement de flors i plantes silvestres comestibles entre vinyes. Tast de vins amb maridatge i degustació gastrobotànica a l’aire lliure.

Idiomes: català, castellà i anglès

99


Ruta del Vi DO Empordà

Empreses d’activitats

Inside Costa Brava 17255 Begur (El Baix Empordà) Tel. +34 633 770 564 info@insidecostabrava.com · www.insidecostabrava.com

Idiomes: català, castellà, anglès i francès

Inside Costa Brava es dedica íntegrament a organitzar experiències de vi i gastronomia d’alta qualitat a la DO Empordà. Volem compartir amb vosaltres la nostra passió per la zona a través de la seva història, excel·lents vins i una excepcional gastronomia.

La Gastronòmica Palamós Tel. +34 649 765 697 info@lagastronomica.cat · www.lagastronomica.cat

Idiomes: català, castellà, anglès i francès

La Gastronòmica va de vi, de cuina, de salut i d’activar els sentits. Cada servei té un alt grau d’implicació, en què el detall i la interacció amb les persones són els eixos vertebradors de la vivència. La nostra sensibilitat envers el territori, la cultura i la sostenibilitat es fa visible en cadascuna de les nostres accions.

un maridatge de vins i violoncel en una església, un recital de poesia amb vins de l’Empordà tot caminant per un poblat ibèric, un concert de guitarra amb vins catalans o un espectacle de teatre amb tres vins i tres actes, entre altres.

Oferim turisme actiu de l’Empordà al món, sense fronteres, per explicar d’on venim, què tenim (vi, producte, paisatge...) i qui som. Presentem propostes agosarades amb un alt valor humanístic, com ara

Posem coneixement i expliquem la cultura del vi mentre fem moure les ànimes. Aconseguim que el vi parli i ens emocioni. Expliquem el territori d’una manera propera, didàctica i divertida.

100


Ruta del Vi DO Empordà

Empreses d’activitats

Naturalwalks Cal Marcús s/n · 17401 Arbúcies Tel. +34 66 225 1059 info@naturalwalks.com · www.naturalwalks.com

Idiomes: català, castellà, anglès i francès

Som una agència de viatges que, per mitjà de passejades i demostracions, us ofereix la possibilitat de conèixer la cultura de l’Empordà i de Catalunya a través de la natura.

i nosaltres ens hem especialitzat a fer-ne una experiència de qualitat a través del fil conductor de les herbes, els bolets o les algues.

El món del vi, la cuina, la història o la salut són la transformació del territori original fet paisatge,

SK Kayak Pg. Marítim, 4 · 17490 Llançà Tel. +34 627 433 332 info@skkayak.com · www.kayakcostabrava.com

Idiomes: català, castellà, anglès, francès i alemany

SK Kayak és un centre d’activitats en caiac. Les excursions tenen lloc a l’entorn del Parc Natural de Cap de Creus i del Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà, i permeten conèixer els magnífics

paisatges de la zona tot navegant amb amics o familiars i gaudint del contacte directe amb la natura. També s’ofereix un maridatge de sortida amb caiac i tast de vins.

101


Ruta del Vi DO Empordà

Servei de tast i guiatge

Servei de tast i guiatge Glops d’història – Arqueologia, paisatge i vi 17001 Girona info@glopsdhistoria.cat · www.glopsdhistoria.cat

Idiomes: català, castellà, anglès, francès i italià

Glops d’Història és una mirada diferent al món del vi. Amb la Romina i l’Oriol, arqueòlegs i especialistes en la cultura del vi, us endinsareu en la història vitivinícola de l’Empordà a través dels seus paisatges, els seus vins i la seva gent. Per mitjà de rutes pel territori aprendreu què és el vi des que els comerciants fenicis i grecs van arribar a les nostres costes, ara fa 2.500 anys. Viatjareu a la vinya monàstica, entre històries de monjos i soldats, i reviureu la plaga de la fil·loxera i la unió dels pagesos en cooperatives, en un recorregut que s’estén fins a l’actual recerca de les varietats tradicionals, patrimoni viu del vi català.

Cellers, indrets i paisatges empordanesos vinculats a la història i la cultura del vi. Tasts històrics per saber quan es va abandonar l’àmfora per la bota, o per descobrir que avui el món beu els vins en ampolles de tres quarts de litre gràcies a una princesa d’Aquitània. Propostes per conèixer les diferents cultures i maneres de fer i beure el vi a casa nostra, sense oblidar qui som i cap a on anem, la singularitat i la potencialitat del vi català i el nostre patrimoni vitivinícola.

Laura Masramon, Empordà Personal Sommelier Barri Vilartoli, 3, 17751 Sant Climent Sescebes Tel. +34 609 199 086 sommelier@lauramasramon.com www.lauramasramon.com

Preu: joc de tast de vins: a partir de 16 €/persona. Maridatge de vins i formatges catalans: a partir de 23 €/persona. Ruta de vins Empordà: a partir de 40 €/persona Idiomes: català, castellà, anglès i francès

Laura Masramon, Empordà personal sommelier, organitza cursos d’iniciació i tasts de vins per conèixer a fons l’Empordà, així com altres regions properes, per a famílies, petits grups, grans esdeveniments o incentius d’empresa. Gaudiu de l’àmplia oferta d’activitats gastronòmiques que posa al vostre abast, com ara maridatges de vins i formatges, degustacions d’olis d’oliva verge o tasts de caves i vins escumosos. Les

activitats es poden fer al vostre espai privat, i també es pot buscar el lloc ideal per a cada client. Per als amants de l’enoturisme, Laura Masramon ofereix rutes guiades i adaptades a les curiositats del visitant, amb la possibilitat de recórrer vinyes, cellers i restaurants o de planificar una estada en un hotel gastronòmic de l’Empordà. També es pot contractar el servei de personal wine shopper.

102Ruta del Vi DO Empordà

Museus

Museus Conjunt monumental de Sant Pere de Rodes PORT DE LA SELVA Camí del Monestir, s/n · 17489 El Port de la Selva Preu: per consultar Tel. +34 972 194 238 · santperederodes.cultura@gencat.cat Idiomes: català, castellà, francès i anglès www. patrimoni.gencat.cat/ca/coleccio/monestir-sant-pere-de-rodes

Al capdamunt de la serra de Verdera s’alça un dels conjunts monumentals més interessants per conèixer el món medieval. L’epicentre del complex és el monestir de Sant Pere de Rodes, que va esdevenir el més important del comtat d’Empúries tant pel paper rellevant dels seus abats com per les relíquies que s’hi custodiaven, i gràcies a les quals es va convertir en un centre de pelegrinatge de primer ordre. Deixeu-vos transportar mil anys enrere a través de les visites guiades

que us oferim al monestir, al poble i l’església de Santa Creu de Rodes i al castell de Verdera. Us convidem a viure experiències úniques, des de gimcanes per a tota la família fins a tasts de vins de la DO Empordà maridats amb productes locals. També podeu gaudir del restaurant de Sant Pere de Rodes, situat al mirador del monestir i amb un servei a l’altura de les vistes. Al conjunt monumental de Sant Pere de Rodes trobareu un món per descobrir!

Museu del Suro de Palafrugell PALAFRUGELL Placeta del Museu del Suro s/n; 17200 Palafrugell Tel. +34 972 307 825 info@museudelsuro.cat · www.museudelsuro.cat

Preu: per consultar Idiomes: català, castellà, francès i anglès

El Museu del Suro és una institució que es troba al centre de Palafrugell i que es dedica a la interpretació i difusió del patrimoni i els territoris vinculats al món surer català. El primer objecte del Museu és el propi edifici, una fàbrica modernista projectada per General Guitart i construïda entre els anys 1900 i 1907 que, actualment, conté els diversos espais expositius del Museu (producció del suro, transformació i comercialització), al voltant d’una petita sureda. També cal destacar

l’audiovisual Can Mario, una història excepcional, la història de la que va ser la fàbrica surera més gran de l’estat espanyol i una de les més importants del món. Seguiu la programació de l’espai d’exposicions temporals, de la sala d’actes i de les activitats i tallers infantils o familiars. I si, a més, voleu comprar quelcom, no us perdeu la botiga de productes de suro. Sempre trobareu algun motiu per tornar a visitar el museu.

104


Ruta del Vi DO Empordà

Museus

Museu Gran Recosind CAPMANY Pl. Major, 6 · 17750 Capmany Tel. +34 972 549 033 info@granrecosind.com · www.granrecosind.com

Preu: gratuït Idiomes: català, castellà i francès

Aquest museu familiar acull una col·lecció d’estris, objectes i documents de la família Artizà-CusíSantamaria, dedicada al món de la vinya i el vi des del 1680. Destaca especialment la part centrada en la figura de Gregori Artizà, mestre de professió i autor de nombrosos llibres. El 1906, Gregori Artizà va participar en el I Congrés Internacional de la Llengua Catalana amb una ponència; al museu encara es

conserva un exemplar del llibre del congrés, així com una primera edició (1918) de la Gramàtica catalana de Pompeu Fabra. Gregori Artizà també va ser l’encarregat del control i la vigilància de la fil·loxera a la província de Girona. Entre les peces exposades cal esmentar així mateix tres mobles catalogats de la masia catalana del segle XVIII: un capçal de llit d’estil olotí, una caixa de núvia i un frontal d’una altra caixa de núvia.

105


Ruta del Vi DO Empordà

Allotjaments Central de reserves / agències receptives

Central de reserves / agències receptives Viemocions C. de la Diputació, 279, 1r, 7a · 08007 Barcelona Tel. +34 934 877 626 · +34 673 279 235 info@viemocions.com · www.viemocions.com

Idiomes: català, castellà, anglès, francès i rus.

Viemocions és una agència de viatges especialitzada en enoturisme que ofereix sensacions, experiències i emocions exclusives al voltant de la cultura del vi. Els experts de Viemocions elaboren productes propis que tenen la qualitat com a criteri principal; uns productes concebuts per descobrir en profunditat el territori, la cultura i, molt especialment, les persones que conformen el paisatge tant geogràfic com humà del país.

Viemocions també disposa d’una divisió especialitzada en l’organització de tot tipus d’esdeveniments relacionats amb el vi. Tots els productes es poden fer a mida, adaptant-los als gustos i les necessitats de cadascú. La relació amb els clients i usuaris és permanent i personalitzada a través del telèfon, el correu electrònic, les xarxes socials i el portal web de l’empresa.

106


Ruta del Vi DO Empordà

Transports

Transports Estarriol Bus Alt Empordà Tel. +34 972 500 403

info@estarriol.com · www.estarriol.com

Estarriol Bus és una empresa familiar, fundada l’any 1950 i dedicada des dels seus orígens al transport públic de viatgers per carretera. Amb disponibilitat de minibusos i autocars de 16,19, 26, 35 i 55 places, organitzem viatges discrecionals. Comptem amb un minibus vinilat amb imatge de la Ruta del Vi

DO Empordà. Oferim un servei personalitzat per a cada client: excursions, visites enoturístiques i/o gastronòmiques, activitats esportives, serveis d’empreses, trasllats, entre d’altres. També disposem de vehicles adaptats per a persones amb mobilitat reduïda.

107


Ruta del Vi DO Empordà

Entitats adherides a la ruta

108

Entitats adherides a la ruta Ajuntament de Cadaqués Oficina de Turisme de Cadaqués C. des Cotxe, 2A · 17488 Cadaqués Tel. +34 972 258 315 www.visitcadaques.org Ajuntament de Calonge-Sant Antoni Oficina de Turisme de Calonge-Sant Antoni Av. de Catalunya, 26 · 17252 Sant Antoni de Calonge Tel. +34 972 661 714 www.calonge-santantoni.com · www.calonge.cat Ajuntament de Cantallops C. de les Escoles, 12 · 17708 Cantallops Tel. +34 972 55 48 85 · www.cantallops.cat Ajuntament de Capmany Pl. del Fort, 1 · 17750 Capmany Tel. +34 972 549 017 www.visitcapmany.cat Ajuntament de Cistella Plaça Major, 4, 17741 Cistella Tel. +34 972 547 709 · www.cistella.cat Ajuntament de Colera Carrer Labrun, 34, 17496 Colera Tel. +34 972 389 050 · www.colera.cat Ajuntament de Cruilles , Monells i St Sadurní de l’Heura Carrer Església, 17121 Monells Tel. +34 972 630 898 www.cmss.cat

Ajuntament de Figueres Oficina de Turisme de Figueres Pl. del Sol, s/n · 17600 Figueres Tel. +34 972 503 155 · www.visitfigueres.cat Ajuntament de Garriguella C. de Sant Ferran, 1 · 17780 Garriguella Tel. +34 972 549 017 · www.garriguella.cat

Ajuntament de Peralada Centre de Turisme Cultural Sant Domènec Pl. de la Peixateria, 6 · 17491 Peralada Tel. +34 972 538 840 · www.visitperalada.cat Ajuntament de Rabós d’Empordà C. de la Plaça, 2 · 17754 Rabós d’Empordà Tel. +34 972 563 082 · www.rabos.cat

Ajuntament de la Selva de Mar Casa Consistorial · 17489 La Selva de Mar Tel. +34 972 387 228 · www.selvamar.cat

Ajuntament de Roses Oficina de Turisme de Roses Av. de Rhode, 77-79 · 17480 Roses Tel. +34 972 257 531 · www.visit.roses.cat

Ajuntament de Llançà Oficina de Turisme de Llançà C. Camprodon, 16-18 · 17490 Llançà Tel. +34 972 380 855 · www.visitllanca.cat

Ajuntament de Sant Climent Sescebes C. Magre, 21 · 17751 Sant Climent Sescebes Tel. +34 972 563 007 www.santcliment.cat

Ajuntament de Mollet de Peralada C. de la Plaça, 12 · 17752 Mollet de Peralada Tel. +34 972 563 314 · www.molletperalada.cat

Ajuntament de Torrent Pl. Major, 1 · 17123 Torrent Tel. +34 972 611 667 www.ddgi.cat/torrent

Ajuntament de Palamós Oficina de Turisme de Palamós Pg. del Mar, s/n · 17230 Palamós Tel. +34 972 600 550 · www.visitpalamos.cat

Ajuntament de Vall-llobrega C. del Raval de Baix, 23 · 17253 Vall-llobrega Tel. +34 972 611 667 www.ddgi.cat/vall-llobrega

Ajuntament de Pals Oficina de Turisme de Pals C. de l’Hospital, 22 . 17256 Pals Tel. +34 972 637 380 · www.visitpals.com

Ajuntament de Vilajuïga C. de Sant Sebastià, 39 · 17493 Vilajuïga Tel. +34 972 530 000 www.vilajuiga.com

Ajuntament de Pau C. del Rei, 2 · 17494 Pau Tel. +34 972 530 058 · www.pau.cat

Ajuntament de Vilamaniscle C. Figueres 5 · 17781 Vilamaniscle Tel. +34 972 530 831 www.vilamaniscle.cat


Ruta del Vi DO Empordà

Ajuntament d’Espolla C. d’Amadeu Sudrià, 3 · 17753 Espolla Tel. +34 972 563 179 www.espolla.cat Institut Català del Suro C. de Miquel Vincke i Meyer, 13 · 17200 Palafrugell www.icsuro.com · Tel. +34 972 305 661 Consell Comarcal de l’Alt Empordà C. Nou, 48 · 17600 Figueres Tel. +34 972 503 088 www.altemporda.org www.empordaturisme.com Consell Comarcal del Baix Empordà C. dels Tarongers, 12 · 17100 La Bisbal d’Empordà Tel. +34 972 642 310 www.visitemporda.com Consell Regulador de la DO Empordà Av. de Marignane, 2 · 17600 Figueres Tel. +34 972 507 513 www.doemporda.cat

Entitat gestora: Patronat de Turisme Costa Brava Girona Av. de Sant Francesc, 29, 3r · 17001 Girona Tel. +34 972 208 401 www.costabrava.org costabrava@costabrava.org


Ruta del Vi DO Empordà

Cultura

110

Al llarg dels darrers anys ha estat la mirada dels artistes, i especialment la del genial Salvador Dalí, la que ha obert un nou prisma en la visió del nostre entorn cultural i paisatgístic, plasmant-lo en unes creacions artístiques impagables. Actualment, el Triangle Dalinià —TeatreMuseu Dalí de Figueres, Casa-Museu Castell Gala Dalí de Púbol i Casa-Museu Salvador Dalí de Portlligat— permet gaudir d’un viatge gairebé metafísic per un món de natura turmentada i per uns paratges idíl·lics i singulars.

De l’edat mitjana us en podem oferir mostres d’arquitectura tan excepcionals com ara Sant Pere de Rodes o Ripoll, que encara respiren l’aire d’unes vivències mil·lenàries.

Cultura Parlar de cultura a la Costa Brava i al Pirineu de Girona vol dir remuntar-se als orígens de la civilització. Si comencem la nostra recerca per ordre d’antiguitat, descobrirem monuments megalítics a les serres de l’Albera i les Gavarres, coves prehistòriques a Serinyà, un antic poblat ibèric a Ullastret o elements romànics, gòtics, barrocs i modernistes presents en tots els recorreguts. Les nostres platges han estat visitades i habitades, especialment amb finalitats comercials, per grecs, cartaginesos, romans..., que hi van deixar la seva empremta i que van edificar poblacions com ara Empúries, on avui dia podem seguir els passos d’aquells antics visitants. De l’edat mitjana us en podem oferir mostres d’arquitectura tan excepcionals com ara Sant Pere de Rodes o Ripoll, que encara respiren l’aire d’unes vivències mil·lenàries.

A més dels espais dalinians, a les nostres contrades us esperen més de 55 museus, 550 monuments i sales d’exposicions reconegudes, com ara l’Espai Carmen Thyssen de Sant Feliu de Guíxols.Ruta del Vi DO Empordà

Gastronomia

112

Girona, els vins de la DO Empordà, els fesols de Santa Pau, l’arròs de Pals i una inacabable varietat d’embotits, formatges, olis... Molts d’aquests productes estan avalats pel segell Girona Excel·lent.

La província de Girona té més de 2.000 restaurants que ofereixen al comensal molt més que un simple àpat, conjuminant una cuina excepcional amb una experiència gastronòmica plaent i inesborrable.

Gastronomia Avui, al començament del segle xxi, la província de Girona és una de les principals destinacions gastronòmiques i enoturístiques del món. L’esperit pioner i l’excel·lència de la cuina d’El Bulli van inaugurar una nova era en el panorama de la innovació gastronòmica que primer va influir en els cuiners catalans i més tard es va difondre per tot Espanya i per la resta d’Europa, per acabar conquerint tot el planeta. El territori Gironí té un entorn natural privilegiat; és una zona on conflueixen el mar, la plana i les muntanyes per donar com a resultat uns productes extraordinaris, com ara les anxoves de l’Escala, les gambes de Palamós, Roses i Blanes, les pomes de

El Celler de Can Roca de Girona, amb tres estrelles Michelin i propietat dels germans Roca, que ha estat nomenat en dues ocasions el millor restaurant del món per la revista Restaurant (2013 i 2015), no és l’únic establiment aclamat per la crítica en terres gironines: 16 restaurants de la província sumen un total de 21 estrelles Michelin.Ruta del Vi DO Empordà

Natura i turisme actiu

114

Paratges magnífics de mar i de muntanya, on es pot viatjar al passat gràcies al llegat de l’art romànic i a les tradicions que ens recorden els orígens d’unes terres molt riques, però també modernitat en estat pur, per gaudir de la natura tot practicant esports d’aventura. I tot, en una mateixa destinació, amb moltes cares diferents però amb un sol denominador comú: les ganes d’aventura.

Paratges magnífics de mar i de muntanya, per gaudir de la natura tot practicant esports d’aventura.

Natura i turisme actiu Els territoris gironins, envoltats pels Pirineus i, alhora, banyats per la Mediterrània a l’extrem més oriental, són l’escenari perfecte per fer activitats a l’aire lliure. Aquesta proximitat al mar, a més, confereix a la serralada pirinenca un clima suau i un paisatge únic. El visitant de seguida se sent atret per la natura, de colors canviants segons l’època de l’any, i pel gran ventall de propostes esportives i culturals que ofereixen els diferents territoris.Ruta del Vi DO Empordà

Establiments de l’Alt Empordà

116

Establiments de l’Alt Empordà Cellers

Allotjaments

Empreses d’activitats

1

Caves Gelamà · Pàg. 15

1

Hotel & Spa Terraza **** · Pàg. 81

2

Celler Arché Pagès · Pàg. 17

2

Hotel Peralada Wine Spa & Golf ***** · Pàg. 82

3

Celler Castelló Murphy · Pàg. 21

3

Mas del Joncar

4

Celler Cooperatiu d’Espolla · Pàg. 23

4

Mas Espelt · Pàg. 83

5

Celler Hugas de Batlle · Pàg. 25

5

Mas Vivent · Pàg. 83

6

Celler Martí Fabra · Pàg. 27

6

Moments Rurals · Pàg. 84

7

Celler Martín Faixó · Pàg. 29

8

Cellers d’en Guilla · Pàg. 35

9

Cooperativa agrícola de Garriguella · Pàg. 39

10

Empordàlia · Pàg. 43

11

Espelt Viticultors · Pàg. 45

12

Grand Recosind · Pàg. 47

13

Grup Oliveda · Pàg. 49

14

La Vinyeta · Pàg. 51

15

Mas Estela · Pàg. 53

16

Mas Llunes · Pàg. 57

17

Mas Vida · Pàg. 61

18

Masetplana · Pàg. 63

19

Masia Serra · Pàg. 65

20

Pere Guardiola Celler · Pàg. 67

21

Perelada · Pàg. 69

22

Terra Remota · Pàg. 73

23

Vinyes d’Olivardots · Pàg. 75

24

Vinyes dels Aspres · Pàg. 77

Transports Estarriol Bus · Pàg.107

Naturalwalks · Pàg. 101 1

SK Kayak · Pàg. 101

· Pàg. 82

Servei de tast i guiatge Glops d'història - Arqueologia, paisatge i vi · Pàg. 102 1

Laura Masramon, Empordà Personal Sommelier · Pàg. 102

Restaurants 1

Compartir · Pàg. 86

2

Es Baluard · Pàg. 86

3

Restaurant Can Cervera by La Croqueta · Pàg. 88

4

Restaurant Can Rafa · Pàg. 88

5

Restaurant Casa Anita · Pàg. 89

Bars de vi 1

EnotecaMF · Pàg. 94

Museus 1

Conjunt monumental Sant Pere de Rodes · Pàg. 104

2

Museu Gran Recosind · Pàg. 105

Central de reserves / agències receptives Viemocions · Pàg.106

Botigues de vi 1

Agrobodega el Parral · Pàg. 96 Vins de l’Empordà · Pàg. 97

2

Wine Palace · Pàg. 98

Associacions i col·lectius de cuina 1

La Cuina del Vent · Pàg. 92


France

PIRINEU DE GIRONA

France

SERRA DE L’ALBERA La Jonquera Cantallops

19 24

2 Maçanet de Cabrenys

France

E-15 AP-7

La Vajol Agullana

Capmany

Darnius

Tapis

6

2

Sant Llorenç de la Muga

13

on

2

22

13

la Vall de Bianya

l’Hostalnou de Bianya

Sant Joan les Fonts

Sadernes

Castellfollit de la Roca

Maià de Montcal

Sant Jaume de Llierca

18

Begudà la Pinya

14

OLOT

ant Privat d’en Bas les Preses

gpardines

oanetes

Sant Miquel del Corb

VOLCÀNICA DE LA GARROTXA

17

el Torn

Sant Martí Vell

Bas

Mieres Sant Aniol de Finestres Sant Feliu de Pallerols la Salut

les Planes d’Hostoles

Sant Esteve de Llémena

Ruta del Carrilet Olot - Girona

Falgons

4

Porqueres Estant de Banyoles

Mar Mediterrani

Pujarnol

BANYOLES

Galliners Vilavenut

Pujals dels Cavallers

Arenys d’Empordà Orriols

5

Sant Esteve

Olives

Cervià de Ter

Celrà

Sant Joan de Mollet

Viladamat

Vilopriu

Garrigoles

Sant Martí Vell la Pera

el Ter

Rupià

L’Escala

C-31

Albons

la Tallada d’Empordà

Verges C-252 Ultramort Fonolleres

Montjoi

2

4

5

1

Badia de Cadaqués

Ullà Gualta

Serra de Daró

COSTA BRAVA

Platja del Moll Grec Platja de les Muscleres Platja de l’Escala Platja de Riells Riells

Cala Farriola Golf de la Monedera

Sobrestany

Bellcaire d’Empordà

Jafre

Foixà

Roses

1

Badia de Roses

Sant Martí d’Empúries

Saus

Cadaqués

1

Mas Sopa Cal Cristià Platges de Sant Pere Pesacdor

3

Torroella de Fluvià Sant Miquel de Fluvià L’Armentera

Colomers

Flaçà

3

7 Portlligat

Cala Jóncols Platja de la Punta Platja de Canyelles Platja de l’Almadrava Platja d’Empuriabrava

P. N. DELS AIGUAMOLLS DE L’EMPORDÀ

Ventalló

Cap de Creus Platja de s’Alqueria

Empuriabrava Roses

Vilamacolum Sant Pere Pescador

Sant Mori

la Selva

PARC NATURAL DEL CAP DE CREUS

Palau-saverdera

la Muga

Fortià

Sant Tomàs de Fluvià Vilacolum

Vilaür

Sant Jordi Desvalls

La Selva

15 de Mar

Platja de

Viladasens

Medinyà 6

2

1

Castelló C-260 d’Empúries

Vila-sacra

Camallera

Bordils Canet d’Adri

Palau de Santa Eulàlia

Bàscara

Cornellà del Terri Palol de Revardit

Ermedàs

11 4 1 Vilajuïga 10 Pau

Pedret i Marzà

Vilamalla Siurana Garrigàs

Pontós Romanyà d’Empordà

Vilademuls

Pujals dels Pagesos Vilamarí

Camós

Granollers de Rocacorba

Sant Martí de Llémena

Orfes

Fontcoberta

4

18

Peralada

El Far d’Empordà Riumors

Ordis

Espinavessa

C-66

Girona Sant Miquel

Barcelona

el Fluvià

Esponellà

Serinyà

de Campmajor CATALUNYA

Santa Pau

la Vall d’en Bas els Hostalets d’en Bas

Crespià

Besalú PARC NATURAL DE LA FRANÇA ZONA Sant Ferriol

1

Vilafant

Borrassà

Navata

9

2

Santa Llogaia d’Àlguema

N-260

Argelaguer

ra

Vilanant

Cabanelles

Garriguella

Vilabertran

Avinyonet de Puigventós

Beuda

Vilamaniscle

16

Platja de Garbet

Cala Canyelles Platja de Grifeu Platja del Port Platja de les Tonyines Platja del Port de la Selva Llançà 1 Platja del Pas El Golfet Sant Pere El Port de de Rodes

Grifeu

21

FIGUERES

17 Lladó

Sales de Llierca Montagut Tortellà

3

Mollet de Peralada

Cabanes

3

Cistella

Mare de Déu del Mont

7

14

6

5

C-252

Llers Oix

Rabós

Sant Climent Sescebes

A-2 Pont de Molins

Boadella d’Empordà Terrades

Albanyà

Espolla 4

1

Masarac

Biure

Rocabruna Beget

1

12 13 20

Pantà de Boadella

ó

23

Cala de les Rates Platja Gran

Portbou N-260 Colera 5

Sant Quirze de Colera

1

l’Estartit Torroella de Montgrí

Cala Pedrosa

21 Platja Gran

Parc Natural del Montgrí,

Ruta recomenada


Ruta del Vi DO Empordà

Establiments del de l’Alt BaixEmpordà Empordà

118

Establiments del Baix Empordà Cellers 1

Celler Brugarol · Pàg. 19

2

Celler Mas Eugeni · Pàg. 31

3

Celler Viníric · Pàg. 33

4

Clos d’Agon · Pàg. 37

5

El Celler d’en Marc · Pàg. 41

6

Mas Geli · Pàg. 55

7

Mas Oller · Pàg. 59

8

Sota els Àngels · Pàg. 71

Allotjaments 1

Albons Country Boutique Hotel ***** · Pàg. 80

2

Es Portal Hotel Gastronòmic **** · Pàg. 80

3

Hotel Gastronòmic del Teatre **** Restaurant La Calèndula · Pàg. 81

4

NM suites Hotel **** · Pàg. 84

5

Park Hotel San Jorge ****S · Pàg. 85

Servei de tast i guiatge Glops d'història - Arqueologia, paisatge i vi · Pàg. 102

Botigues de vi 1

Abricoc · Pàg. 96

Museus 1

Museu del Suro de Palafrugell · Pàg. 104

Vins de l’Empordà · Pàg. 97 2

Vins i Licors Grau · Pàg. 97

Empreses d’activitats 1

Bacchus on Bikes · Pàg. 99

2

Gatronomy-Nature-Experience· Pàg. 99

3

Inside Costa Brava · Pàg. 100

4

La Gastronòmica · Pàg. 100 Naturalwalks · Pàg. 101

Restaurants 1

La Tastaolletes · Pàg. 87

2

Restaurant Can Bach · Pàg. 87

3

Restaurant Kubansky · Pàg. 89

4

Vicus Restaurant · Pàg. 90

5

Xiringuito Beach Club Cala Cristus · Pàg. 90

6

Xiringuito Es Monestri · Pàg. 91

Central de reserves / agències receptives Viemocions · Pàg. 106

Associacions i col·lectius de cuina 1

La Cuina de l’Empordanet · Pàg. 92

Bars de vi 1

La Barberia de Palamós · Pàg. 94


Galliners

Arenys d’Empordà

Bàscara Orriols

Vilademuls Sant Esteve

Torroella de Fluvià Sant Miquel de Fluvià l’Armentera

Palau de Santa Eulàlia

d’Empordà

Orfes

Sant Mori

Ventalló

Vilaür

5

Camallera Camalle Viladasens Sant Jordi Desvalls

Cervià de Ter

Palol de Revardit

Medinyà

Vilopri Colome Colomers

Sant Joan de Mollet Bordil Bordils

Jafre Jafr Flaçà

C-31

Garrigoles Garrigol

Riells Riell

1 Albons Albo

Tallada lalaTallada d’Empordà d’Empor

Sobrestany Sobresta

Bellcaire Bellcaire d’Empor d’Empordà

Verges Verge elelTerTer C-252 C-252 Foixà Foix Ultramo Ultramort

COSTA BRAVA

19

Platja del Moll Grec Platja de les Muscleres Platja de l’Escala l’Escala l’Escal Platja de Riells

C-31

Vilopriu Olives

Sant Martí d’Empúries

Viladamat

Saus

Platges de Sant Pere Pesacdor

Ullà Ull

Cala Montgó Cala Cala Farriola Farriola Golf de Golf delalaMonedera Monedera

L’Estartit l’Estarti

Cala Pedrosa Cala Pedrosa

Torroella Torroella Platja Gran Platja Gran Gualta deMontgrí Gualt de la Rupià Fonoller Rupi Fonolleres Parc Natural delDEL Montgrí, Celr Sant Martí Vell Celrà PARC NATURAL MONTGRÍ, Serra Serra dede Daró les Illes Medes i el la Pera SantJulià Sarri Sant LES ILLES MEDES I ELBaix BAIXTer TER Jui Parlav Llabi Parlavà Juià Fontanill Llabià Púb Fontanilles Sarrià Púbol de Ramis Julià à AP-7 de Ter Platja Pals Platja dedePals Platja deldel RacóRacó Ullastre Ullastret Palau-sat Platja Palau-sator Madreman Madremanya Corç Corçà Santde Julià de CalaCala d’Illa d’Illa Roja Roja Boada 2 Sant Julià 6B Salt Peratallada Platja sa Riera Platja dede sa Riera Monel LA LA BISBAL BISBAL Peratallad Monells 4 2 6 2 GIRONA Platja d’Aiguafreda Platja d’Aiguafreda D’EMPORDÀ Canapost Canapo D’EMPOR SaRiera Riera Pals GIRONA Sa Sa Sant Sa Tuna Sant Sadurní Pal Sant Vulpell Sant Feliu de Boada Platja dedesasaTuna Cruïlle Vulpellac 7 Platja Tuna Cruïlles deSadurní l’Heura Begu Feliu Begur Cap Begur 3 Cap dede Begur 8 Fontet 1 Fonteta Torrent C-66 Platja Fonda 3 Platja Fonda Regenc Torren Regencós C-66 7 Calesde de Fornells Fornells Fornel Cales Quar Fornells Quart Platja d’Aiguablava Esclanyà Llofri Aiguabla Platja d’Aiguablava Llofriu Aiguablava Esclany Cala Xelida Fornells Calad’Aigua d’Aigua Xelida Fornells Llambill 2 Llambilles Palafruge la Platja dedeTamariu Platja Tamariu GIV-6542 Palafrugell GIV-6542 de de la Selva Tamari 1 Tamariu l’Onyar L E S G AVA R R E S l’Onyar Mont-r Cala Pedrosa Mont-ras 1 Cala Pedrosa GIV-6548 LES GAVARRES A-2 GIV-6548 CalaCala de Gens de Gens Ermed C-31 Ermedàs C-31 8 Llafran LlafrancLlafranc Platja Vall-llobreg Calella Campllo Calellade Platja dedeLlafranc Vall-llobrega Cassà Riudellots Campllong Cassà Platja Canadell 1 de Palafrugell Platja del del Canadell la de la Selva dede la Selva Platja de Port Bo Ruta del Tren Petit Platja de Port Bo Sant Palamós - Vall-llobrega - Mont-ras - Palafrugell Sant Andreu Andreu C-31 Salou Franciac 1 Romanyà de la Calong Calonge C-31 Romanyà de la Selva FRANÇA Platja Fosca Platja dedela la Fosca Selva Ruta del Carrilet laFosca 2 3 4 1 C-253 5 4 3 La Girona - St. Feliu de Guíxols Cala Margarida Cala Margarida C-253 Platja Palamós Palamós Platja Gran Girona Sant Antoni de des Monestri Sant Antoni Gran Platja Llagoster Platja des Monestir Llagostera A-2 Sant Antoni 1 Platja 3 de5de 6Antoni Platja Sant de Calonge Caldes Caldes de Platja deTorre Torre Valentina Platja de Valentina 5 CATALUNYAMalavella de CalaCala Cristus-ses Castell C-65C-65 Soliu Cristus-ses Torretes Torretes Castell d’Aro Solius Platjad’Aro 4 Platja Cala sa Cova Cala sa Cova C-35 Cala Rovira C-35 Cala Rovira Barcelona Santa Platja Gran Santa Cristina d’Aro Platja Gran Cala Conca Cristina Cala sasaConca Vidreres Mar s’Agar s’Agaró Mediterrani Platja Sant Platja dedeSant Pol Pol

6 6

11 1

C-25 C-63

Riudarenes Sils Maçanet 9 de la Selva

Sant Sant Pol de Sant Feliu de Guíxols Platja

Sant Grau

AP-7

Sant

Salionç

9

Lloret de Mar Tordera

10

Cany Canyet

Platja de Feliu Sant Feliu dedeGuíxols Sant Sant Feliu de Guíxols Platja dels Canyerets

Platja dels Platja del Canyerets Senyor Ramon Platja del Senyor Ramon Cala Salionç Salion

Cala Giverola Cala Bona Platja de la Mar Menuda Platja Gran Cala Llorell Platja de Canyelles Platja de Lloret de Mar

Tossa de Mar

Mar Mediterrani

Ruta recomenada


Ruta del Vi DO Empordà

Mapa Establiments de l’Alt Empordà

120

Mapa

Atractius principals 1

Festivals de música de la Costa Brava i el Pirineu de Girona

Peralada, Cap Roig, Torroella de Montgrí, Porta Ferrada (Sant Feliu de Guíxols), Sant Pere de Rodes, Schubertíada i Sons del Món.

24

Cales de Begur, Palafrugell i far de Sant Sebastià La Molina-Masella Estany de Banyoles Viles medievals de Pals i Peratallada Poblat ibèric d’Ullastret Vall de Camprodon Vall i santuari de Núria Vila Vella de Tossa de Mar Jardins de la Costa Brava (Santa Clotilde, Pinya de Rosa i Marimurtra) Barri vell de Girona Ceràmica de la Bisbal Alta Garrotxa (Oix i Beget) Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa Parc Natural de Cap de Creus Sant Pere de Rodes Santa Pau Besalú Ruïnes d’Empúries Cadaqués Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà Triangle Dalinià (Museu de Figueres, Portlligat i Púbol) Romànic

25

Gastronomia: «mar i muntanya» (global)

2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23

Santa Maria de Ripoll, Sant Joan de les Abadesses, Sant Quirze de Colera, Santa Maria de Vilabertran, Sant Miquel de Cruïlles


Girul

Viliella Arànser

Talltendre Ordèn

Músser Travesseres

Martinet

Béixec Víllec Estana

France

Éller

Saga Bolvir

Cortàs

Gréixer

Ger

Olopte All

Vilallobent

PARC NATURAL DEL CADÍ-MOIXERÓ

E-9 Túnel del Cadí C-16

Cantallops Maçanet de Cabrenys

PARC NATURAL DE LES CAPÇALERES DEL TER I DEL FRESER Setcases

El Vilar d’Urtx

el Freser

33

Masella

La Molina

Tregurà de Dalt

Queralbs

33 Toses

Nevà

La Roca

C-38

a Barce

13 13

lona

Sant Pau de Segúries

Ogassa

Montgrony

N-260 C-26 Campdevànol

Sant Joan de les Abadesses

24 24

el Ter Ruta del Ferro i del Carbó

Camí Ral i Ramader

Campdevànol - Sant Llorenç de Campdevànol

13 13

Oix

N-153a

La vall de Bianya

Sadernes

Túnel de Collabós

L’Hostalnou de Bianya

Castellfollit de la Roca

Sant Joan les Fonts

24 24

C-17

N-260a

Vallfogona de Ripollès

Riudaura La Pinya

Begudà

14 14

OLOT

PARC NATURAL DE LA ZONA VOLCÀNICA DE LA GARROTXA

Sant Privat d’en Bas

C-26

Joanetes

Vidrà

17 17

Les Preses Sant Miquel

Puigpardines

Serinyà

Mieres

BANYOLES Sant Aniol de Finestres

Els Hostalets d’en Bas

Falgons

Sant Feliu de Pallerols Les Planes d’Hostoles

La Salut

Pujarnol

Granollers de Rocacorba

Sant Esteve de Llémena Olot - Girona

Canet d’Adri

Sant Gregori 6B

el Ter

Bonmatí

la Cellera de Ter Pantà de Susqueda

FRANÇA

Osor

a Vic - Manresa - Lleida

CATALUNYA

Espinelves

Sant Miquel de Cladells

Viladrau

Barcelona Mar Mediterrani

Salitja

A-2 8 Riudellots de la Selva Franciac

Maçanet 9 de la Selva

Breda Viabrea

a

C-35

Tordera

10 10

A-19

5/21

Palafolls

Castell d’Aro

Tossa de Mar

GIV-6542

1

Cap de Begur

Platja Fonda

Cala d’Aigua Xelida Platja de Tamariu

2

Tamariu

Cala Pedrosa Cala de Gens

Llafranc

Platja de Llafranc Platja del Canadell Platja de Port Bo

Platja de la Fosca La Fosca Cala Margarida

Palamós Platja Gran Platja des Monestri Platja de Sant Antoni Platja de Torre Valentina Cala Can Cristos - ses Torretes

Platja d’Aro Cala sa Cova

Canyet

1

Cala Rovira Platja Gran Cala sa Conca s’Agaró Platja de Sant Pol Sant Pol Platja de Sant Feliu de Guíxols

Sant Feliu de Guíxols

Platja dels Canyerets Platja del Senyor Ramon Cala Salionç

Cala Giverola Cala Bona Platja de la Mar Menuda Platja Gran Cala Llorell Platja de Canyelles Platja de Lloret de Mar Platja de Fenals Platja de sa Boadella Blanes Platja de Santa Cristina Platja de Sant Francesc Platja de Blanes Platja de s’Abanell

10 10

C-31 C-253

Santa Cristina d’Aro

99

a Barcelona

Calonge

Sant Antoni de Calonge

Vidreres

22

Fornells Cales de Fornells Platja d’Aiguablava Aiguablava

Esclanyà

Mont-ras GIV-6548 C-31 Ermedàs Calella de Palafrugell

Romanyà de la Selva

C-65 Solius

Lloret de Mar

Canapost Pals Vulpellac Sant Feliu de Boada Torrent Regencós C-66

Platja de Pals Platja del Racó Cala d’Illa Roja Platja de sa Riera Platja d’Aiguafreda Sa Riera Sa Tuna Platja de sa Tuna Begur

Fonteta

Palamós - Vall-llobrega - Mont-ras - Palafrugell

Ruta del Carrilet

PARC NATURAL DEL MONTGRÍ, LES ILLES MEDES I EL BAIX TER

Sant Julià de Boada

5

21 21

Platja Gran

Palau-sator

Peratallada

Cala Pedrosa

L’Estartit Torroella de Montgrí

Vall-llobrega Ruta del Tren Petit

Cassà de la Selva

Sant Grau

10

a

D’EMPORDÀ

Cruïlles

11

Fontanilles

Llabià

66

Ullastret

24 12 12 24

Cala Farriola Golf de la Monedera

Serra de Daró

Parlavà

Corçà LA BISBAL Monells

Salionç

elon Barc

Ullà Gualta

Palafrugell

AP-7

Hostalric

Fonolleres

Cala Montgó

Llofriu

E-15

Massanes Can Salvà

Verges C-252 Ultramort

COSTA BRAVA

Platja del Moll Grec Platja de les Muscleres Platja de l’Escala Platja de Riells

Sobrestany

Bellcaire d’Empordà

23 23

Llagostera

Caldes de Malavella

Sils Sant Feliu de Buixalleu

Riells

Púbol

Girona - St. Feliu de Guíxols

Riudarenes

PARC NATURAL DEL MONTSENY

Sant Andreu Salou

Badia de Roses

Riells

Albons

LES GAVARRES

Campllong

Badia de Cadaqués Platja Cala Jóncols Platja de la Punta Platja de Canyelles Platja de l’Almadrava Platja d’Empuriabrava

Montjoi

19 19

L’Escala

C-31

Llambilles

C-63 A-2

Arbúcies

Rupià

la Pera

Quart Fornells de la Selva l’Onyar

Vilobí d’Onyar C-25

SANTA COLOMA DE FARNERS

Sant Martí Vell

Madremanya

el Ter

Foixà

Sant Sadurní de l’Heura

Sant Dalmai

AEROPORT GIRONA-COSTA BRAVA

Flaçà

Juià

Cadaqués

Platja de s’Alqueria

23 23 20 20

Mas Sopes

la Tallada d’Empordà

Jafre

GIRONA

Aiguaviva

Castanyet

Celrà

11 11

Salt

Garrigoles

Colomers

Sant Joan de Mollet

7

Vilablareix

Brunyola

Sant Hilari Sacalm

Sant Julià Sarrià de Ramis de Ter

Bescanó N-141

Anglès C-63

Girona

6 E-15 AP-7

Amer

Sant Martí Sacalm

Medinyà Bordils

Sant Martí de Llémena

Ruta del Carrilet

Vilopriu Sant Jordi Desvalls

Cervià de Ter

Cap de Creus Portlligat

15 15 Roses

22 22

Sant Martí d’Empúries

Viladamat

Viladasens

Cornellà del Terri Palol de Revardit

Ventalló

Saus Camallera

Olives

Pujals dels Cavallers

Camós

Sant Mori

Vilaür

5

Vilavenut Sant Esteve de Guialbes Pujals dels Pagesos Vilamarí

P. N. DELS AIGUAMOLLS DE L’EMPORDÀ

Vilamacolum Sant Pere Pescador

Arenys d’Empordà Orriols

la Selva

Empuriabrava de Roses

la Muga

Fortià

La Selva de Mar

Cal Cristià Torroella de Fluvià Platges de Sant Pere Pesacdor Sant Miquel de Fluvià L’Armentera

Palau de Santa Eulàlia

Bàscara

Vilademuls

44

Porqueres Estany de Banyoles

La vall d’en Bas

Collada de Bracons C-37

Galliners

Fontcoberta

Castelló C-260 d’Empúries

Vila-sacra

11

PARC NATURAL DEL CAP DE CREUS

Palau-saverdera

Sant Tomàs de Fluvià Vilacolum

Ermedàs

16 16

Pau Pedret i Marzà

Vilamalla Siurana Garrigàs

Pontós Romanyà d’Empordà

Orfes

C-66

4

Vilajuïga

Peralada

el Far d’Empordà Riumors

Ordis

Espinavessa

el Fluvià

Esponellà

Sant Miquel de Campmajor

Bas

Borrassà

Crespià

El Torn

Sant Martí Vell

Santa Pau

del Corb

18 18

Besalú Sant Ferriol

Vilafant

Santa Llogaia d’Àlguema

Navata

N-260

11

11 24 24 23 23

Avinyonet de Puigventós

Cabanelles

Maià de Montcal

A-26

Sant Jaume de Llierca Argelaguer

Les Llosses

a Vic - Barcelona

Lladó

Garriguella

Vilabertran

FIGUERES Vilanant

Beuda

Mollet de Peralada

Cabanes

3

Cistella

Mare de Déu del Mont

Sales de Llierca Montagut Tortellà

N-260a

Ripoll - St. Joan de les Abadesses - Ogassa - Olot

RIPOLL

Boadella d’Empordà Terrades

Albanyà

Vilamaniscle

C-252

Llers

Bruguera

El Baell

A-2 Pont de Molins

Platja de Garbet

Cala Canyelles Platja de Grifeu Platja del Port Platja de les Tonyines Platja del Port de la Selva Llançà Platja del Pas El Golfet Sant Pere El Port de de Rodes

Rabós

Masarac

Biure

Cala de les Rates Platja Gran

24 24

Espolla Sant Climent Sescebes

Capmany

Pantà de Boadella

Sant Llorenç de la Muga

Beget

Camprodon

Ribes de Freser

Campelles

Gombrèn

Llanars

Abella

Pardines

Planoles

Agullana Darnius

Rocabruna

Vilallonga de Ter

Ventolà

Planès

E-15 AP-7

La Vajol

Tapis

Molló

Tregurà de Baix

Dòrria

France

Espinavell

77

Portbou N-260 Colera

Sant Quirze de Colera

2

8

Núria

Queixans Urtx

Prullans Bellver de Isòvol Fontanals Cerdanya Alp N-260 de Cerdanya Santa Das Sansor Eugènia

Talló Baltarga Tartera Beders Montellà Olià Pi Coborriu Prats Riu de Urús Bor Nas Pedra Cerdanya

La Jonquera

Vallter 2000

el Segre

France

SERRA DE L’ALBERA

PUIGCERDÀ

Coborriu de la Llosa

Lles

Meranges

France

PIRINEU DE GIRONA

Llívia N-154

Guils de Cerdanya

Mar Mediterrani


Ruta del Vi DO Empordà

Llegenda del mapa Establiments de l’Alt Empordà

122

Llegenda del mapa Carretera nacional

Platges de màxima qualitat 2021 Guardó atorgat per la Unió Europea que reconeix la qualitat de les aigües i els serveis que les platges ofereixen als usuaris

Autovia

Port amb bandera blava

Autopista de peatge

Via preferent Carretera comarcal Carretera local En construcció Altres carreteres Riu Cremallera AP-7

Codi d’autopista Sortida d’autopista

N-141

Codi de carretera nacional

C-1141

Codi de carretera comarcal

C-25

Codi de via comarcal preferent

C-151

Codificació substituïda Estació de l’AVE Límit comarcal Ferrocarril AVE Via verda Túnel

Port de creuers Sistema d’ecogestió i d’ecoauditoria EMAS 2021 Begur: Club Nàutic Aiguablava Blanes: Club Vela Blanes i port de Blanes Calonge: cala Can Cristos - ses Torretes, platja de Torre Valentina, platja de Sant Antoni, platja des Monestri i passeig marítim del municipi Castelló d’Empúries: platja d’Empuriabrava El Port de la Selva: Club Nàutic Port de la Selva i port del Port de la Selva L’Escala: port de l’Escala i Club Nàutic l’Escala Llançà: Club Nàutic Llançà i port de Llançà Palafrugell: platges del Port Bo, del Canadell, de Llafranc, de Tamariu i de Calella de Palafrugell Palamós: platges, cales, Port Esportiu Marina Palamós, port de Palamós, passeig marítim i parcs urbans Platja d’Aro: Club Nàutic Port d’Aro Roses: platges de Santa Margarida, del Salatar, del Rastrell, Nova, de la Punta, dels Palangrers, de Canyelles-Bonifaci i de l’Almadrava, cales naturals Murtra, Rostella, Calís, Montjoi, Calitjàs, Pelosa, Canadell i Jóncols, port de Roses, port esportiu de Roses, port pesquer de Roses i passeig marítim Sant Feliu de Guíxols: port de Sant Feliu de Guíxols Torroella de Montgrí-l’Estartit: port de l’Estartit, platja Gran de l’Estartit, Club Nàutic Estartit i passeig marítim de l’Estartit Certificat “Q” de qualitat turística - ICTE 2021 Calonge: platja de Sant Antoni Castell-Platja d’Aro: platja Gran de Platja d’Aro i platja de sa Conca Castelló d’Empúries: platja d’Empuriabrava Torroella de Montgrí: platja Gran de l’Estartit Cerdanya: estació d’esquí i de muntanya de la Molina Garrotxa: Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa Ripollès: estació d’esquí Vall de Núria


Ruta del Vi DO Empordà

Simbologia

123

Simbologia Museu

Excursions a cavall

Pàrquing

Accessibilitat (es recomana consultar amb cada empresa): PMR i usuaris amb cadira de rodes

Restaurant / àpat

Excursions amb bicicleta

Golf

Agrobotiga

Discapacitat auditiva

Botiga

Trull d’oli

CCPAE - producte orgànic

Tractament de vinoteràpia

Visites escolars

CCPI - producció integrada

Sala de reunions / incentius

Allotjament

En conversió

Excursions a peu

Exposició


Ruta del Vi DO Empordà

124


Ruta del Vi DO Empordà

125


Edita Patronat de Turisme Costa Brava Girona Disseny i producció Minimilks Traducció i correcció Traduccions Link Impressió Indústria Gràfica Montserrat, SL. Dipòsit legal GI. 840-2013 Portada Oscar Rodbag Fotografia interiors Oscar Rodbag, Pere Ferrer, Joan Diví Figueres, Javi Cabrera, Jase Wilson, Roger Lleixa Bertran, Jordi Renart, Enric Pàmies, Patitucci Photo. Fotos cedides per Patronat de Turisme Costa Brava Girona i totes les empreses presents a la publicació.

Per més informació:Costa Brava Pirineu de Girona

Ruta del Vi DO Empordà www.costabrava.org