Page 16

SPORTSPETTERS FEBRUARI 2008

R.E.O on tour………… Corenos

-

Loppersum Zaterdag 09 februari 2008 stond de eerste competitie van 2008 op het programma. Nadat we de winter wisselvallig waren doorgekomen, kregen we direct Loppersum op bezoek. Het zal een zware en lastige middag worden. We konden deze wedstrijd voor het eerst weer beschikken over Erik Zuidema. Hij was weer hersteld van zijn knieoperatie. We hadden niet

de beschikking over Bart (blessure), Roy (schorsing) en Erik Bos (schorsing). In de warming-up kregen we de eerste tegenslag te verduren. Klaas kon niet mee doen in verband met een spierblessure. Bert Winter en Arne Hoving begonnen in de basis. De wedstrijd begon gelijkmatig al was er wel een klein overwicht door Loppersum. Ze tikten de bal beter rond en ze hadden veel meer rust in het spel. Corenos kon niet echt gevaarlijk worden. In de gehele eerste helft zijn er geen grote kansen geweest. Het was dan ook wrang dat we toch met 0-1 achterstonden. Een voorzet van de zijkant werd ongelukkig aangeraakt door Bert. De bal werd van richting veranderd en Willem was kansloos. Met nog een minuut te spelen in de eerste helft was dit een ongelukkig moment. Wij kwamen de tweede helft goed uit de startblokken. Meteen werd Loppersum onder druk gezet en er werden ook kansen gecreëerd. Helaas werden er geen doelpunten gemaakt. Toch kon er gejuicht worden. Na ongeveer 60 minuten te hebben gespeeld werd Erik Zuidema dusdanig gehinderd dat de scheidsrechter besloot om de bal op de stip te leggen. De penalty werd door Aalderd goed in geschoten. Geert Knot was kansloos. Vanaf dat moment hadden wij de wedstrijd in handen. We kregen grote kansen via Elwin Wezeman en Roel Munting. Jammer genoeg gingen de kansen er niet in. Langzamerhand begon Loppersum weer wat overwicht te krijgen. Ook zij kregen een aantal kansen. In de 80 e minuut werd een goede aanval afgerond door de invaller van Loppersum. Hij schoot de bal keihard in de bovenhoek. De wedstrijd was beslist. Dat het nog 1-3 werd, was alleen voor de statistieken belangrijk. Een corner werd door de laatste man snoeihard ingekopt. Dit was tevens de eindstand. Al met al een slecht begin van een nieuwe jaar…. Tot de volgende keer……..