Kollektion Eco House

Page 1

Willa Nordic

ECO HOUSE Ekologiskt och funktionellt

www.willanordic.se


EKOLOGISKT OCH FUNKTIONELLT DET HÄR ETT HUS SOM GER DEN DESIGNINTRESSERADE FAMILJEN EN MÖJLIGHET ATT BO I ETT EKOLOGISKT HEM TILL ETT ÖVERKOMLIGT PRIS. VÄLGENOMTÄNKT & OKONSTLAT Husets planlösning är mycket genomtänkt med kloka lösningar som underlättar vardagslivets olika flöden. När du har handlat har du möjlighet att gå in genom groventrén och packa upp matkassarna i skafferiet. På samma sätt underlättas flödet för soporna med källsorteringen praktiskt belägen mellan köket och groventrén. Tvätten hamnar via ett tvättnedkast på övervåningen rakt ner i tvättstugan. REN & GEDIGEN DESIGN Husets siluett är ren och avskalad, en stiliserad och modern version av huset som ikon. Fasadens tak och väggar är underhållsfria i obehandlat lärkträ vilket får en vacker silvergrå färg då det åldras. Den silvergrå färgen bidrar ytterligare till husets ärliga och okonstlade utseende. Pergolans växtlighet som integreras i arkitekturen ger liv åt fasden. Huset är i 1,5 plan och har en byggnadshöjd på 3,5 m som fungerar på de allra flesta detaljplaner i hela landet. Invändigt präglas huset av ljusa och tidlösa naturmaterial och naturvänliga ytbehandlingar. Detaljer som det moderna trappräcket i form av en låg trappvägg bidrar till känslan av ett kvalitetsboende med modern, genomtänkt design. INTERIÖRBILDERNA ÄR INSPIRATIONSBILDER SOM INTE ÄR FOTOGRAFERADE I ECO HOUSE.

ECO HOUSE HAR RITATS OCH DESIGNATS AV RAHEL BELATCHEW LERDELL PÅ RB ARKITEKTUR. ÅR 2007 UTSÅGS HON TILL EN AV VÄRLDENS 101 MEST SPÄNNANDE ARKITEKTER AV TIDNINGEN WALLPAPER OCH 2006 UTSÅGS HON TILL ÅRETS ARKITEKT AV TIDNINGEN RESIDENCE GENOM ATT TILLDELAS DET STORA FORMPRISET.


ECO HOUSE


PLANRITNINGAR: 107KVM

SKALA1:100

3

GROVENTRÉ

5

1

2

ENTRÉ 4

SOVRUM 4

6

BADRUM 1

10

SKAFF

HALL

13

9

21

7

TVÄTT

18

17

14

8

FRD

KÖK

12

VARDAGSRUM

16

19

PERGOLA

11

TEKNIK MATSAL 15

20

TERRASS

LJUS OCH PRAKTISK ENTRÉ MED TAKFÖNSTER, HÖGT I TAK MED ÖPPET TILL NOCK OCH GOTT OM PLATS FÖR AVHÄNGNING. FÖR ATT SMUTS UTIFRÅN INTE SKA DRAS IN I HUSET AVSLUTAS ENTRÉN INNAN TRAPPAN. 1 STORT TAKFÖNSTER SOM SLÄPPER IN MYCKET LJUS. 2 AVHÄNGNING. 3 KROKAR FÖR AVHÄNGNING AV YTTERKLÄDER OCH VÄSKOR. 4 EN PRAKTISK SKOHYLLA ÄR INBYGGD UNDER TRAPPAN. PRAKTISKA FUNKTIONER SOM GROVENTRÉ, TVÄTTSTUGA, FÖRRÅD OCH ÅTERVINNING SAMLAS I ETT STORT VÅTUTRYMME. 5 GROVENTRÉ MED AVHÄNGNINGSMÖJLIGHETER PÅ KROKAR OCH GALGAR. 6 TVÄTTSTUGA MED TVÄTTMASKIN, TORKTUMLARE OCH PLATS FÖR TORKLINOR. 7 TVÄTTEN HAMNAR DIREKT I TVÄTTSTUGAN VIA ETT TVÄTTNEDKAST FRÅN ÖVERVÅNINGEN. 8 FÖRRÅD MED EN HEL FÖRVARINGSVÄGG, GARDEROBER OCH STÄDSKÅP. 9 ÅTERVINNING, PRAKTISKT BELÄGEN MELLAN KÖK OCH GROVENTRÉ. 10 STORT SKAFFERI, MED INGÅNG FRÅN BÅDE KÖK OCH GROVENTRÉ, ERSÄTTER BEHOVET AV YTTERLIGARE KYLSKÅP. 11 TEKNIKRUM. KÖKET HAR EN PRAKTISK KÖKSVÄGG MED INBYGGD UGN OCH MIKRO SAMT EN UTDRAGBAR FLÄKT SOM INTEGRERAS I ETT ÖVERSKÅP FÖR ETT STILRENT INTRYCK. 12 KÖKSÖ MED

SKIVA I ARBETSHÖJD MOT KÖKET OCH I BARHÖJD MOT MATSALEN. HÄR ÄR DET PERFEKT ATT DUKA UPP EN BUFFÉ. 13 KYL OCH FRYS BYGGS IN I EN EGEN NISCH. 14 VÄGG MED PLATS FÖR TV. 15 MATPLATS MED UTGÅNG TILL TERRASSEN. VARDAGSRUMMET LIGGER I ÖPPEN ANSLUTNING TILL MATPLATSEN MEN KAN AVSKILJAS MED EN SKJUTDÖRR VID BEHOV. 16 MED ÖPPNA SKJUTDÖRRAR ÄR DET MÖJLIGT ATT MÖBLERA MED ETT LÅNGBORD GENOM MATSAL OCH VARDAGSRUM. PÅ SÅ SÄTT KAN DU BJUDA HEM ÖVER 20 VÄNNER PÅ SITTANDE MIDDAG. 17 PLATS FÖR ÖPPEN SPIS VILKEN BIDRAR MED STÄMNING OCH UPPVÄRMNING AV HELA HUSET. 18 PRAKTISK VÄGGYTA MED PLATS FÖR EXEMPELVIS TV ELLER BOKHYLLOR UNDERLÄTTAR MÖBLERING. 19 VIKDÖRRAR GÖR DET MÖJLIGT ATT HELT ÖPPNA UPP VARDAGSRUMMET MOT PERGOLAN. 20 HÖGA FÖNSTER FÖR MAXIMALT LJUSINSLÄPP. 21 AVSKILT RUM I ANSLUTNING TILL ENTRÉN ELLER PERFEKT FÖR GENERATIONSBOENDE, HEMMAKONTOR, SOVRUM FÖR ETT ÄLDRE BARN OSV. UTGÅNG TILL PERGOLAN.

BADRUM MED DUSCH OCH WC.


72KVM

SKALA1:100

22

24

25 23

ÖVERVÅNING SOM BLIR FAMILJENS PRIVATA DEL MED SOVRUM, TV-RUM OCH BADRUM. 22 DEKORATIVT TRAPPRÄCKE I FORM AV EN LÅG TRAPPVÄGG GER EN MODERN DESIGNKÄNSLA. 23 LJUS OCH LUFTIG ARBETSPLATS. 24 TAKFÖNSTER FÖR ETT HÄRLIGT LJUSFLÖDE. BADRUM MED DUSCH, BADKAR OCH WC. INSYNSSKYDDAT FÖRÄLDRASOVRUM MED ANSLUTNING TILL EN STOR KLÄDKAMMARE. 25 TVÄTTEN HAMNAR DIREKT I TVÄTTSTUGAN VIA ETT TVÄTTNEDKAST SOM NÅS FRÅN BÅDE KLÄDKAMMAREN OCH TRAPPAN.

TVÅ BARNSOVRUM MED GARDEROB, PLATS FÖR BOKHYLLA OCH FÖNSTER MOT PERGOLAN. MÖJLIGHET TILL PERGOLA SOM SUDDAR UT GRÄNSEN MELLAN UTE OCH INNE. HÄR KAN TRÄD OCH KLÄNGVÄXTER SOM VÄXER UPP LÄNGS PERGOLANS SIDOR PLANTERAS. I TAKT MED ATT KLÄNGVÄXTERNA VÄXER FÖRÄNDRAS HUSETS KARAKTÄR. HUSET FÅR EN LEVANDE FASAD KLÄDD MED LÖV DÄR ÅRSTIDERNAS VÄXLINGAR ÅTERSPEGLAS.


EKOLOGISKA LÖSNINGAR Den ekologiska tanken genomsyrar allt från materialval till planlösning. Förnyelsebara material, tilltagen isolering (ger en minimal energiförlust) samt fasad och tak av obehandlat lärkträ (inga onödiga färger med kemikalier) lägger grunden för ett ekologiskt boende. Huset hushåller med energin på ett klokt sätt tack vare värmeväxlare som återanvänder den redan uppvärmda luften, stort skafferi som ersätter behov av ytterligare kylskåp och centralt placerad kamin som bidrar till uppvärmning av hela huset. Uppvärmningen sker med hjälp av berg-/jordvärme som kompletteras med solfångare och huset är utrustat med snålspolande toaletter och energisnåla vitvaror. En integrerad källsortering underlättar för ekologisk sophantering. Grönska i pergolan suddar ut gränsen mellan inne och ute och bidrar till att rena luften. HUSETS GRÖNA EGENSKAPER: FÖRNYELSEBARA MATERIAL FASAD OCH TAK AV OBEHANDLAT LÄRKTRÄ NATURMATERIAL & NATURLIGA YTBEHANDLINGAR INVÄNDIGT TILLTAGEN ISOLERING I BETONGPLATTA, TAK & VÄGGAR 3-GLASFÖNSTER MED ISOLERGLAS & ARGON BERG-/JORDVÄRME SOM KOMPLETTERAS MED SOLFÅNGARE CENTRALT PLACERAD KAMIN SOM ALTERNATIV VÄRMEKÄLLA VÄRMEVÄXLARE FÖR ATT ÅTERVINNA FRÅNLUFTEN STORT SKAFFERI ERSÄTTER BEHOV AV YTTERLIGARE KYLSKÅP SNÅLSPOLANDE TOALETTER & ENERGISNÅLA VITVAROR INTEGRERAD KÄLLSORTERING


FASADKULÖRER HUSEN FINNS I TRE OLIKA FASADKULÖRER. VÄLJ MELLAN NATUR, SVART OCH RÖTT. DET SVARTA OCH RÖDA FINNS MED PLÅTTAK OM SÅ ÖNSKAS.


ECO HOUSE I samarbete med prisbelönta designteam och arkitektkontor har vi tagit fram serietillverkade hus under något som vi kallar Willa Nordic Kollektion. Resultatet är hus för dig som värdesätter god design, hög kvalitet och en snabbare och enklare byggprocess där någon annan redan har fattat de viktigaste besluten. Husen är mycket prisvärda då serietillverkningen gör att vi kan pressa ner kostnaderna. Parallellt med denna kollektion fortsätter vi naturligtvis att skapa individuella hem som är framtagna genom vår unika byggprocess. Eco House Arkitekt: Rahel Belatchew Kontaktadress/Huvudkontor Bäckgatan 5 SE-570 02 Stockaryd Tel. +46 [0] 382 1810 00 info@willanordic.se

www.willanordic.se


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.