INDIGO 2014 Show Guide

Page 1


W

elkom op de vijfde editie van INDIGO! Speciaal voor jou hebben we het gloednieuwe TivoliVredenburg in Utrecht gereserveerd voor games, games en nog eens games. Maar liefst 32 stuks, om precies te zijn. Ervaar zelf de beste en meest verrassende nieuwe speltitels door developers uit Nederland. Praat bij met de smaakmakers uit deze jonge industrie en ontdek veelbelovende talenten. Wel eens een Oculus Rift op je hoofd gehad? Of een kussen als controller gebruikt? Op INDIGO kun je ‘t proberen. Dompel jezelf onder in fascinerende narratieve games die de grens tussen film en games doen vervagen. Of speel een ouderwets potje tegen elkaar in één van de vele multiplayergames die verspreid staan door de zaal. Alle games zijn geselecteerd door Dutch Game Garden. INDIGO is ons podium waarop we game developers én getalenteerde studenten laten stralen. Met dank aan het Nederlands Film Festival voor de samenwerking. Veel plezier op INDIGO! 2

INDIGO • 2014


INDIGO • 2014

3


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16

4

Shattered Worlds Roche Fusion Lumini RIVE Dimension Drive Swords & Soldiers II Gulf of Aden Sumico Zombrella Mysteries Most Mysterious Jelly Reef Ice Cream Nomsters Renowned Explorers Tribal & Error Penarium Fragments of Him

INDIGO • 2014

17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32

Pocket Quest Beat the Beat Leathal League Action Henk Interstellar Rift Kyn Tile Drifter Horizon Danger Westerado: Double Barreled Jolt Voggel Check-in, Knock-out Thorpe Man or Monster Ortus Black Feather Forest


INHOUD A

L

F

Action Henk Beat the Beat Black Feather Forest Check-in, Knock-out Dimension Drive Fragments of Him Gulf of Aden Horizon Danger Ice Cream Nomsters Interstellar Rift Jelly Reef Jolt Kyn Leathal League Lumini Man or Monster

A

B

E 9 24 12 24 6 21 12 14 16 22 18 8 13 15 14 20

T

I

S

C

Mysteries Most Mysterious Ortus Penarium Pocket Quest Renowned Explorers RIVE Roche Fusion Shattered Worlds Sumico Swords & Soldiers II Thorpe Tile Drifter Tribal & Error Voggel Westerado: Double Barreled Zombrella

H 18 22 11 17 20 7 8 19 10 25 6 11 10 16 23 19

INDIGO • 2014

5


THORPE Wolfdog Interactive Het koninkrijk Ediria is in gevaar en het is aan de speler om de orde te herstellen. Begin klein en bouw een lieflijk dorpje uit tot een onneembare vesting. Verzamel grondstoffen en zet de dorpelingen aan het werk. Maar pas op voor het duister van de nacht, want het is niet pluis wat daarin rondscharrelt.

DIMENSION DRIVE 2Awesome Studio Een ouderwetse arcadeshooter krijgt letterlijk een nieuwe dimensie. Met twee schermen naast elkaar kan de speler vrijuit springen van de ene dimensie naar de andere. Het kan zijn om een onmogelijke situatie te ontlopen, of juist een uitdaging aan te gaan. Een ware test van reflexen en stuurmanskunst. 6

INDIGO • 2014


RIVE Two Tribes Als een piloot in een robotpak landt op een onbekend ruimteschip is zijn missie om de vijandige AI te overleven en uit te schakelen. In deze dynamische 2D shooter vecht de speler zich door een divers landschap van metaal en vuur, ondertussen belaagd door veelzijdige vijanden. Alleen de beste piloot brengt het er levend van af.

INDIGO • 2014

7


ROCHE FUSION Amulware Een klassieke shooter uit langvervlogen tijden van rokerige speelhallen krijgt een ongekende grafische oppoetsbeurt. Als aliens onze mooie blauwe planeet aanvallen is de enige oplossing ze allemaal aan gort te schieten. Met een indrukwekkend arsenaal aan bizarre wapens is oorlogsvoeren een fijne, bijna hallucinerende bezigheid.

JOLT Keep Games Jolt is een futuristische cyber-sport voor twee spelers die gelijktijdig tegen elkaar op dezelfde tablet of smartphone spelen. Gebruik een reeks ongebruikelijke wapens om de tegenstander te dwarsbomen en hanteer tactisch inzicht om het speelveld volledig naar de eigen hand te zetten. Jolt is inmiddels uit voor Windows Phone en Android apparaten.

8

INDIGO • 2014


ACTION HENK RageSquid Action Henk was ooit het snelste stuk speelgoed ter wereld, maar de laatste jaren heeft hij zich een beetje laten gaan. Totdat opeens een nieuwe action figure op de markt komt die claimt dat hij sneller is dan iedereen. Tijd voor Henk om het tegendeel te bewijzen en te racen voor zijn leven over ingenieuze speelgoedtracks. Ren, spring en kontschuif je een weg naar de top.

INDIGO • 2014

9


SUMICO Ludomotion Wiskunde moeilijk? Sommen maken stom? Hoofdrekenen saai? Ha! Dan heb je het slimme rekenspel Sumico nog niet gespeeld. Vorm sommetjes door cijfers aan elkaar te linken en zo targets weg te spelen. Het begint heel vriendelijk met alleen mogelijkheid tot aftrekken en optellen, maar al snel wordt de grijze massa in actie gezet met pittige vermenigvuldig- en deelsommen.

TRIBAL & ERROR Grotman In Tribal & Error, een game van een groep tweedejaars HKU-studenten, moet de speler zichzelf een taal aanleren om holbewoners de ijstijd te laten overleven. Je bent een robot die leert communiceren met prehistorische mensen. Uiteraard is er een taalbarrière, maar met wat geduld en doorzettingsvermogen help je onze voorouders de barre winter door.

10 INDIGO • 2014


PENARIUM Self Made Miracle Wat begon als een leuk dagje uit naar het plaatselijke circus, draait uit op een strijd van leven op dood. Willy gaat namelijk naar binnen bij de verkeerde ingang en komt daardoor niet terecht op de tribune maar in de arena waar een sadistische moordmachine de arme sukkelaar zo snel mogelijk wil opblazen, verdrinken, verbranden of elektrocuteren. Jouw missie: overleven.

TILE DRIFTER Pillo Games Pillo is een gamecontroller vermomd als een kussen. Het is zacht, zachtaardig en daaroor toegankelijk voor een groot publiek. Pillo wordt voornamelijk ingezet voor toegepaste games op het gebied van gezondheidszorg. In de game Tile Drifter besturen twee spelers een ruimteschip dat zijn weg vindt via kleuren, trillingen en geluidseffecten. Samenwerken is cruciaal!

INDIGO • 2014 11


BLACK FEATHER FOREST Hedgefield Black Feather Forest is een interactief verhaal geïnspireerd door echte gebeurtenissen en de legendes van de Haida aboriginals. De speler neemt de rol aan van documentairemaakster Sofia die afreist naar het stadje Augier’s Peak, verstopt in de wildernis van Canada, om te onderzoeken waarom er daar zoveel mensen verdwijnen.

GULF OF ADEN Blewscreen Gulf of Aden, Task Force Somalia, is een cross-over tussen een strategy en een tower defence game. De speler voert het commando over verschillende soorten marineschepen van de anti-piraterij VN-task force en moet voorkomen dat piraten in de Golf van Aden verschillende civiele doelen aanvallen.

12 INDIGO • 2014


KYN Tangrin Ongelooflijk dat slechts twee mensen de levendige, gedetailleerde wereld van Kyn hebben ontwikkeld. Vol met dorpen en natuurschoon, geloofwaardige personages en genoeg mysteries voor een groots avontuur. Kyn is het best te omschrijven als een Action RPG met volop verdieping in de vorm van skill trees waarin een speler zijn helden kan upgraden, geavanceerde tactieken en een forse dosis magie.

INDIGO • 2014 13


HORIZON DANGER Scaffa In Horizon Danger nemen twee tot vier spelers het tegen elkaar op in een 2D arena. Robotjes gaan elkaar te lijf door op strategische plekken en momenten bommen te leggen waar de tegenstander zich dan tegen te pletter loopt. Heeft een sterke retro vibe door pixel graphics en een ronkende chiptune soundtrack. Maker van de game is docent gamedesign op de NHL in Leeuwarden.

LUMINI Speelbaars In deze even uitdagende als rustgevende game leidt de speler een school ruimtevissen naar vrijheid in een vijandige omgeving vol bloeddorstige monsters. De beestjes zijn niet geheel hulpeloos, want met genoeg tactiek en momentum zijn zelfs de grote jongens te verslaan. Deel de zwerm in tweeën voor beter resultaat en verzamel energie om nieuwe Lumini te creëren. De game is gemaakt door acht studenten onder de naam Speelbaars. 14 INDIGO • 2014


LETHAL LEAGUE Team Reptile In Lethal League is het doel is om tegenstanders te raken met een honkbal die je slaat met een knuppel, of skateboard of staart (afhankelijk van je gekozen character). Bij elke mep vliegt de bal harder en met de juiste timing bereikt ie absurde snelheden. Raak je de bal vaak genoeg dan vult een special move die de bal nรณg harder doet vliegen. Extreme toestanden dus en dat met zijn vieren tegelijk.

INDIGO โ ข 2014 15


ICE CREAM NOMSTERS Firedroid In Ice Cream Nomsters bezorgen spelers ijs in een stad vol vrolijke monsters. Het doel is om zo veel mogelijk ijs weg te brengen door het pad van de vrachtwagen te tekenen voordat de temperatuurmeter volloopt. Naarmate spelers verder komen, worden ze geconfronteerd met puzzelelementen zoals blokkades en eenrichtingswegen. Het is time management gemixt met puzzelen en dat is net zo hectisch als je je voorstelt.

VOGGEL RockitBit Voggel is een multiplayerspel waarin spelers leiding geven aan zwermen vogels. Verzamel zoveel mogelijk vogels en speel jezelf veilig, want diegene die na een bepaalde tijd de kleinste zwerm heeft, wordt onherroepelijk uit het spel geknikkerd. Vogels verzamel je door eitjes open te breken of vogels te stelen uit andere zwermen.

16 INDIGO • 2014


POCKET QUEST Firi Games Pocket Quest is een rollenspel waarin een groepje avonturiers op pad gaat om de Black Dragon te verslaan. Onderweg komen de avonturiers in gevarieerde omgevingen vele uitdagingen tegen. Door deze aan te gaan en te overwinnen verzamelt de speler nieuwe uitrustingen en nieuwe magische spreuken. Uiteindelijk groeien de avonturiers tot een groepje levende legendes, de helden van Pocket Quest.

INDIGO • 2014 17


MYSTERIES MOST MYSTERIOUS The Floor is Lava De eerste aflevering van Mysteries most Mysterious lijkt zo weggelopen uit The Twillight Zone. Een walvis valt plotseling uit de lucht en verplettert een man. Jij en een andere speler hebben een dubbele moord op te lossen. Praat, sluip, breek in, lieg, struikel over dingen, maar schuw niets in je zoektocht naar de dader.

JELLY REEF Game Oven In deze kleurrijke onderwatergame ben jij als speler de oceaan. In de Jelly Reef bepalen je vingers de richting van de zeestromen en begeleid je zoveel mogelijk kwalletjes door een gevarieerde waterwereld. Je start in het ondiepe, en probeert naar de bodem van de oceaan te komen. Onderweg kom je verschillende zeedieren tegen die je hulp nodig hebben. 18 INDIGO • 2014


SHATTERED WORLDS Team Shattered Worlds Shattered Worlds is een strategy card & wargame. De game combineert een originele science fiction-setting met spannende verzamelkaart-actie en het tactisch positioneren van ruimteschepen. In het universum van Shattered Worlds strijden twee facties om een mysterieuze energiebron. De strijd is spannend en door de vele mogelijke combinaties van kaarten zeer onvoorspelbaar.

ZOMBRELLA Rage Monster Games De stad is overgenomen door zombies en het is aan jou om te achterhalen hoe dat zo is gekomen. Daarom trek je er op uit met twee personages, gewapend met een geweer en een‌ paraplu? Zombrella is een flinke dosis actie in een sfeervolle, duistere wereld. Nu nog een studentenproject, maar het team heeft grootse plannen.

INDIGO • 2014 19


MAN OR MONSTER Xform Man or Monster stelt een fundamentele vraag aan de speler. Ben je een mens of ben je een monster? En waarom niet allebei? Dat kan. Het ene potje stampvoet je boos rond in de stad en verniel je links en rechts gebouwen en het andere potje ben je een mens die alles op alles zet om deze kolossen te stoppen. Op INDIGO speelbaar met de Oculus Rift.

RENOWED EXPLORERS: INTERNATIONAL SOCIETY Abbey Games Renowned Explorers: International Society is een turn-based strategy game waarin je de 19e-eeuwse wereld in kaart brengt en op zoek gaat naar mysterieuze plaatsen en legendarische schatten. Plan expedities en houd rekening met de lokale flora, fauna en bevolking, maar bovenal met je rivalen die ook op zoek zijn naar eeuwige roem.

20 INDIGO • 2014


FRAGMENTS OF HIM Sassybot Studios In het intrigerende Fragments of Him ervaart de speler het leven van een man die zijn partner heeft verloren in een tragisch ongeluk. Door op verschillende locaties voorwerpen waar herinneringen aan kleven aan te klikken en zo te verwijderen, probeert de man zijn verdriet een plaats te geven.

INDIGO • 2014 21


ORTUS Firebrush Studios Ortus is een tactisch bordspel bedacht door spellenmaker Fablesmith. Het spel is inmiddels uit in fysieke vorm, maar de digitale versie is nog in ontwikkeling. Speel als één van de eerste op een tablet dit fantasierijke schaakspel waarin warlords elkaar om de beurt te lijf gaan en strijden om de overwinning.

INTERSTELLAR RIFT Split Polygon Altijd al de verre uithoeken van het heelal willen verkennen in een zelfgemaakt ruimteschip? In Interstellar Rift kan dat. De makers noemen het een multiplayer ruimteschipsimulatie waarbij spelers hun eigen schip of station bouwen en van daaruit naar onbekende plekken te reizen waar de buit groot is, maar de gevaren evenzeer. 22 INDIGO • 2014


WESTERADO: DOUBLE BARRELED Ostrich Banditos Westerado: Double Barreled is een groots Western-avontuur waarin de speler op jacht gaat naar de bandiet die je familie heeft vermoord. Het leven in het Wilde Westen is hard, het recht van de snelste weegt het zwaar dus trek je revolver als eerste als je leven je lief is. Westerado was vorig jaar de grote verrassing tijdens de Dutch Game Awards met maar liefst twee prijzen.

INDIGO • 2014 23


BEAT THE BEAT Audio Knights Vier spelers moeten samenwerken om de complete chaos van Beat the Beat te overleven. Schiet, duik en stuur jezelf naar veiligheid in deze dwaze wereld van coole gasten met zonnebril en proppenschieters en vijandige tentakeldudes en laserstralen. Gemaakt door vier studenten uit Leeuwarden.

CHECK-IN, KNOCK-OUT Lionade Games In de local multiplayer brawler Check in, Knock out zijn hotelgasten dubbel geboekt en vechten noodgedwongen om de laatste kamer. De vechtjassen grijpen wat ze grijpen kunnen om hun tegenstander pijn te doen en het level uit te slaan, met als gevolg dat de levels steeds kleiner worden en de gevechten spannender. 24 INDIGO • 2014


SWORDS & SOLDIERS II Ronimo Games Swords & Soldiers II is een 2D-sidescrolling strategiespel dat momenteel in ontwikkeling is voor de Nintendo Wii U. Redbeard de Viking-leider gaat op een nieuw avontuur waar hij nieuwe vrienden ontmoet en opnieuw strijdt tegen zijn aartsvijand Blackbeard, een horde demonen, en nog meer geheimzinnige tegenstanders.

INDIGO • 2014 25


PARTNERS

Hier wordt geïnvesteerd in uw toekomst. Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling van de Europese Commissie.

26 INDIGO • 2014


OVER DUTCH GAME GARDEN De missie van Dutch Game Garden is het creĂŤren van werkgelegenheid en welvaart door de Nederlandse gamesindustrie aan te jagen. Met onze faciliteiten en diensten zorgen wij dat er meer gamebedrijven komen, dat ze gezond groeien en dat ze steeds betere games ontwikkelen. Hoe gaat dat in de praktijk? Enkele van de meest getalenteerde gamestudios van Nederland noemen (of noemden) Dutch Game Garden hun thuis. Voorbeelden zijn Abbey Games (Reus, Renowned Explorers), Vlambeer (Luftrausers, Ridiculous Fishing, Nuclear Throne), RageSquid (Action Henk), Digital Dreams (Metrico), Self Made Miracle (Penarium) en Ronimo Games (Awesomenauts, Swords & Soldiers). Deze verzamelde creativiteit maakt Dutch Game Garden een toplocatie voor game development.

We begeleiden jonge ondernemers via het startup support programma. Door kennis en expertise van mentoren maken de starters snel grote stappen. Daarnaast vindt binnen het online en offline netwerk van Dutch Game Garden een constante uitwisseling van kennis en expertise plaats tussen ondernemers, financiers, kennisinstellingen en overheden. Ook bieden we betaalbare en flexibele bedrijfshuisvesting aan in het business centers voor gevestigde gamebedrijven op zoek naar een inspirerende werkplaats. Dutch Game Garden organiseert evenementen en projecten ten behoeve van informatievoorziening, innovatie, kennisuitwisseling en exposure voor Nederlandse gamedevelopers. Deze combinatie van elkaar versterkende activiteiten maakt Dutch Game Garden uniek in Nederland en daarbuiten.

FINANCIERS Dutch Game Garden wordt mogelijk gemaakt door de provincie Utrecht, de gemeente Utrecht en het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) van de Europese Commissie.

INDIGO • 2014 27