Agenda Cultural Octubre 2019

Page 1

AGENDA CULTURAL

OCTUBRE 2019 1


2


Dimecres 2 d’octubre

llegir... o que tinguin ganes de fer amics, xerrar i descobrir el costat lúdic de la lectura.

A les 19 h · Sindicat Agrícola. Aules d’Extensió Universitària per a la Gent Gran: “39 regles per estalviar i invertir millor” a càrrec de Jordi Andreu Corbatón, professor del Departament d’Història i Història de l’Art de la URV

Dijous 3 d’octubre A les 17.45 h · A la Biblioteca Municipa. Taller infantil. Màgia o química? A càrrec de Cia. Con Ciencia. Qui vol convertir-se en un científic? O potser en un mag? Taller de química amb materials domèstics per a nens i nenes a partir de 8 anys. Inscripcions a la Biblioteca. Places limitades.

Dilluns 7 d’octubre A les 18.30 h · A la Biblioteca Municipal. Club de Lectura. “Un Fill”, d’Alejandro Palomas.

Dissabte 5 d’octubre A les 11 h · A la Biblioteca Municipal. Club de Lectura Juvenil. Presentació de la nova temporada! Sessions mensuals a càrrec de Sílvia Palazón. Per a nois i noies d'entre 14 i 17 anys que els agradi 3


Dimecres 9 d’octubre

10 h · Fira d’Artesania.

A les 19 h · Sindicat Agrícola. Aules d’Extensió Universitària per a la Gent Gran: “Què és l’art?” a càrrec d’Ambròs Domingo Belando.

11 h · Concentració de bandes de percussió i cercavila. 14 h · Barbacoa electrònica amb Dj Rayo a l’Avinguda Onze de Setembre.

Dimecres 16 d’octubre

17 h · Plantada de bestiari.

A les 19 h · Sindicat Agrícola. Aules d’Extensió Universitària per a la Gent Gran: “Poblet: pedres que amaguen detalls” a càrrec de Jordi Rius Jové

18.30 h · Entrega del premi #laveinadragonina2019 al mèrit ciutadà. 19 h · Inici del Correfoc (Des de la Plaça de les Escoles Velles fins la Plaça de la Generalitat).

Dissabte 19 d’octubre

Diumenge 20 d’octubre A les 10 h · Sortida: Des de la Plaça de les Escoles Velles. II Caminada de Tardor. Caminada fins als Pallaresos. Visita a la Casa Bofarull (Ruta Jujol) i dinar popular. Tornada en bus. (Preu del dinar: 10 €uros. Inscripció fins el 17 d’octubre a l’OAC de l’Ajuntament).

Durant tot el dia. A la Plaça de les Escoles Velles. Festa La Veïna Dragonina. Organitza: Associació d’Amics de la Colla C.O.C.A. 4


Dilluns 21 d’octubre

Dilluns 28 d’octubre

A les 17.30 h · A la Biblioteca Municipal. LECXIT. Presentació del programa de lectura. Primera sessió del curs amb les famílies. Els nens i nenes coneixeran els voluntaris que els acompanyaran durant tot el curs.

A les 17.30 h · A la Biblioteca Municipal. LECXIT, lectura per a l'èxit educatiu Sessions de suport a la lectura per a nens i nenes. Aquest programa admet voluntaris adults que hi vulguin participar.

Dimecres 23 d’octubre A les 19 h · Sindicat Agrícola. Aules d’Extensió Universitària per a la Gent Gran: “El maig del 68” a càrrec de Joan Thomàs Andreu, professor del Departament d’Història i Història de l’Art de la URV.

Diumenge 27 d’octubre A les 14 h · Al Pavelló Poliesportiu. Dinar de Castanyada de l’Associació de Pensionistes i Jubilats de Constantí.

A les 19 h · A la Biblioteca Municipal. Contes per a adults. Contes eròtics del Decameró, amb Rosana Andreu. Una selecció dels contes més atrevits de Boccaccio.

5


Dimarts 29 d’octubre

Fins el 8 d’octubre | A la Biblioteca Municipal. Exposició. Teresa Pàmies, la gran cronista d’una època

A les 17.45 h · A la Biblioteca Municipal. BiblioContes... de la Castanyada. Quan arriba el temps de collir castanyes... comença la nostra programació de contes a la Biblioteca!

Exposició produïda per la Institució de les Lletres Catalanes, amb la col·laboració del Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya, l’Institut Català de les Dones i el Departament d’Educació.

Dimecres 30 d’octubre A les 19 h · Sindicat Agrícola. Aules d’Extensió Universitària per a la Gent Gran: “Priorat, terra de vins” a càrrec d’Anna Figueras Torruella.

6


Del 10 al 24 d’octubre | A la Biblioteca Municipal. Exposició. 18692019. 150 anys de la taula periòdica dels elements químics

Del 28 al 31 d'octubre. A l’Escola Municipal de Música “Rafel Gibert Recasens”. Celebrem la Castanyada

L'any 2019 es commemora el 150è aniversari de la creació de taula periòdica que va crear el químic rus Dmitri Mendeléyev el 1869, i ha estat declarat per l'ONU Any Internacional de la Taula Periòdica dels elements químics. En aquest marc, la Reial Acadèmia de Ciències i Arts de Barcelona, en col·laboració amb el Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya, ha creat aquesta exposició sobre els elements químics i els seus vincles amb la vida, les eines, la microelectrònica, l'habitatge i la mobilitat, fent també referència als investigadors espanyols que van contribuir al coneixement d'aquests elements.

- Dilluns 28 d’octubre. De 18 a 19 h. Jocs i activitats musicals, adreçat als alumnes d'Iniciació (7 anys). - Dimarts 29 d’octubre. De 17. 30 h a 18.30 h. Joc de tons (jocs de taula musicals), adreçat als alumnes de 3r i 4t de Formació Juvenil / De 18.30 h. a les 19.30 h. Jocs i activitats musicals adreçat als alumnes de Nivell Elemental, (de 8 a 12 anys)/ De 20 a 21 h. Joc de tons(jocs de taula musicals), adreçat als alumnes de 1r i 2n de Formació Juvenil - Dijous 31 d’octubre. De 18.15 a 19 h. Mural musical, adreçat als alumnes de Sensibilització (de 4 a 6 anys)/ De 18.30 a 19.30 h. Passatge del terror, adreçat als alumnes de Nivell Elemental i Formació Juvenil/ A les 19.30 h · Concurs de disfresses, adreçat a tots els alumnes de l'Escola de Música.

7


8