Page 1

!

jet Van 14 november tot en met 27 november 2012

Voor en na 10 jaar jonger

Copy the look Kate Middleton geeft het goede voorbeeld

KATO

brabant

“iK Kan leven Met Mijn brave iMago�


!

jet nummer 18

jet!

14 november 2012

Dag lieve lezers, mijn oksels beginnen? Neem het maar van mij aan dat je mét plezier bloed zweet en tranen doorstaat om toch maar op die stelten van hakken te leren lopen. Na jaren van oefening kan ik mezelf toch wel een ervaren steltenloper noemen. Waar zit dan het schoenendilemma vraag je je af ? Mijn voet is overbelast. Met als gevolg: voorlopig géén hakken voor mij! Geen 12 cm, geen 8 cm,.. maar 0 cm. Zero! Plat! Ik verzeker je, lieve Marilyn, It doesn’t feel like I can conquer the world!

hanne Troonbeeckx is in 2012 de gasthoofdredactrice van Jet! magazine

InhouD Neem ook eens een kijkje op www.jetmagazine.be

4

BeaUty CoLUMN MoDe

6 Greet ramaekers

I am an americano

E-mail algemeen jetinfo@concentra.be

8 Copy the Look

Kate Middleton geeft goede voorbeeld

Realisatie PrePress Concentra Media

Britse klasse

Verantwoordelijke uitgever Catherine Mathieu Herkenrodesingel 10, 3500 Hasselt

SeKS eN reLatIeS 14 eVy Ferrari CoLUMN 16 Loke smits

aStroLogIe 22 horosCoop LeKKer 24 inGe moermans SCHooN VoLK 26 Chretien paesen KIDS 30 saskia reusens

24

Info en reservaties Christel Bijnens tel. 011-87 84 85 fax 011-87 81 87 E-mail materialen digipub@concentra.be

INterVIeW 20 kato

20

Redactiecoördinator Kathleen Snoeckx

Kapper krijgt carte blanche

PSyCHo 18 test jezeLF

10

Productmanager Catherine Mathieu

4 Voor en na

MoDe 10 mieke Geysmans

8

Salesmanager Benny Kerkhofs

“Dochter flirt met stiefbroer” Waar zijn die wantjes? Kan jij een geheim bewaren? “Ik kan leven met mijn brave imago” Wat voorspellen de sterren? Lekker en handig Jeneverfeesten Win een speldoos van Monsterval!

JEt! magazInE verschijnt 20 keer per jaar in een oplage van 364.088 ex. in Limburg + Diest en omgeving. Het blad wordt huisaan-huis bedeeld. Jet! Magazine is een uitgave van Concentra Uitgeversmaatschappij N.V., Herkenrodesingel 10, 3500 Hasselt. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van fotokopie, druk, microfilm, en welke andere wijze ook zonder de voorafgaande toestemming van de uitgever.

oplage: 363.461 ex.

brabant

“Give a girl the right pare of shoes, and she can conquer the world” aldus stijlicoon Marilyn Monroe. Dit jaar is het 50 jaar geleden dat deze straffe madam overleden is. Jammer want net nu zit ik met een gigantisch schoenen-dilemma. Ik draai al een goeie tien jaar mee in het wereldje van glamour en glitter. Maar “klein duimpje” hoort daar niet helemaal thuis. (1.62m is in showbizzland klein duimpje!) Ach ja, ik overdrijf misschien een beetje, maar zie je me al lopen over de catwalk, tussen vrouwen wiens benen eindigen waar


KwadrO, ontdek een wereld van ramen & deuren.

KWADRO Leuvensesteenweg 192A 3290 Diest 013 35 09 50 diest@kwadro.be Showroom open: di - vr: 10.00 tot 17.30 u. za: 10.00 tot 16.00 u.

KWADRO Kloosterpoort 19 3960 Bree 089 77 64 70 bree@kwadro.be

Bij KwadrO kan je kiezen uit een uitgebreid gamma aan ramen en deuren in

PVC,

aluminium

of

hout.

Onze

adviseurs luisteren naar jouw verhaal en gaan samen met jou op zoek naar de juiste oplossing.

Zij

geven

je

technisch

en

esthetisch advies en waardevolle info over mogelijke premies.

PVC HOUT ALU

Showroom open: wo: 14.00 tot 18.00 u. do: 14.00 tot 19.00 u. vrij: 10.00 tot 18.00 u. za: 10.00 tot 16.00 u. Showrooms in Antwerpen, Asse, Brasschaat, Bree, Diest, Gent, Herentals, Leuven, Luik, Ninove, Rumst, Schilde, SintNiklaas, Torhout en Vilvoorde.

Op onze jarenlange ervaring in renovatie en nieuwbouw, evenals op de kennis van onze eigen adviseurs en vaklui voor het opmeten en plaatsen kan je blind vertrouwen. Spring eens binnen voor een vrijblijvende

Meer info op www.Kwadro.be KwadrO, ďŹ ere sponsor van Niels Albert

Kwaliteit & Dromen binnen handbereik

brabant

oerte.


jet! 4

voor en na jet! transformeert een lezeres

“Ik zie er nu jonger uit” GodElIEVE GEEft kappER GERt caRtE BlanchE Razendenthousiast is nog een understatement. Zó blij is Godelieve met haar nieuw uiterlijk. “Ik was heel zenuwachtig maar uiteindelijk heb ik Gert volledig laten doen. En ik ben enorm gelukkig met het resultaat! Iedereen zegt dat ik er nu veel jonger uitzie. Bovendien is het heel gemakkelijk. Vroeger moest ik mijn haar elke dag wassen en brushen maar dat is nu niet meer nodig.” Voornaam en naam Godelieve Heussen Leeftijd 45 jaar Woonplaats Gruitrode Job Huishoudhulp Gezin Getrouwd, 2 kinderen Hoe vaak naar de kapper om de 6 weken Kapper Gert: “We begonnen met de zwarte haarkleur van Godelieve te vervangen door een zachtere kastanjebruintint. De mèches in likeurkleur, een soort karamel, maken het plaatje compleet. Warme kleuren met een gouden ondertoon zijn trouwens dé trend van het herfst- en winterseizoen. De snit van Godelieves kapsel is helemaal veranderd. Het is nu veel korter, heeft meer volume en is uiterst gemakkelijk om zelf in model te brengen.”

!!

voor

In!samenwerking!met!Zenn!Hairdresser!in! Spalbeek,!Hasselt!(www.zennhairdresser. be)!en!visagiste/styliste!Claudia!Haesen! (0478/73!64!47).

Stuur een mailtje naar jetinfo@ concentra.be, met als onderwerp ‘Voor En Na’. Vermeld je gegevens (voornaam, naam, telefoonnummer), stel jezelf kort voor en vergeet zeker geen recente foto toe te voegen.

brabant

na

WIn EEn sEssIE ‘VooR En na’ mEt JEt!


brabant


Vertrouwen in kwaliteit greet ! jet

IN HOLLYWOOD

hout en aluminium

"I am an Americano!"

AH92322262.15

Droomt u ook van zo’n prachtige tuinkamer, met respect voor de architectuur, met garantie gebouwd uit de allerbeste materialen, verzorgd afgewerkt van fundering tot lakwerk... dan moet u beslist eens praten met Gesbo. Met 30 jaar ervaring in de verandasector, hebben we vast wel goede ideeën om dit samen te bespreken.

30

Politiek heeft me nooit een bal geïnteresseerd, maar deze maand is er geen ontsnappen aan. Op elke zender word ik overspoeld met eindeloze analyses over de presidentiële debatten. Wie zal er winnen? Obama of tja … Mitt Romney. Aan Obama’s overwinning vier jaar geleden heb ik alvast goede herinneringen. Een week na zijn verkiezing gebeurde namelijk het ondenkbare: het dorpsmeisje uit Hamont-Achel, opgegroeid tussen de koeien en de mest, werd die dag omgedoopt tot voorbeeldige Amerikaan. Ik heb mijn Belgische roots nooit verloochend, maar toen ons kleine landje een duo-nationaliteit aanvaardde, dacht ik: “Why the hell not! Once an American, always an American!” Daarbij, zou het een opluchting zijn voor mijn compulsief gedrag, aangezien ik tijdens het reizen een neurotische tik had ontwikkeld om constant te checken of dat groen geplastificeerd kaartje, ook wel de welbekende green card genoemd, nog in mijn handtas stak. Die stress zou dus verleden tijd zijn met mijn duo-nationaliteit. Maar die werden echter niet zomaar uitgedeeld. Eerst moest ik een examen afleggen met honderd vragen over de geschiedenis van de VS. Ondanks dat er bij de immigratieofficier geen glimlach af kon, slaagde ik summa cum laude! Eindelijk was het zover. Daar stond ik dan op een parking… Midden in een massa van vijfduizend mensen werd ik plots bruusk in een eindeloze rij geduwd. Even kreeg ik het Spaans benauwd door de gedachte dat ik op de trein naar Auswitsch werd gezet. Maar ‘God is good’ en ik stapte de gates of heaven binnen waar het smoeltje van George W. Bush me stond op te wachten met een verwelkomende videoboodschap. Vervolgens galmde het patriottische ‘God Bless America’ door het gigantische auditorium en ik voelde plots een traan over mijn wang rollen. Op dat moment realiseerde ik het me: I am an Americano! Tenslotte was het moment suprême aangebroken. Ik veerde recht uit mijn stoeltje en met mijn hand omhoog, legde ik de eed af en zweerde ik trouw aan de wetten van mijn nieuw land. De rillingen gierden door mijn lijf tijdens de laatste woorden: “Congratulations, you are now all citizens of the United States of America.” Na een eruptie van applaus en jolijt, stapte ik, al zwaaiend met mijn vlaggetjes, buiten als een kersverse Amerikaanse. Voor een laatste keer haalde ik mijn green card uit mijn handtas, gaf het een kus en fluisterde: “Dank je voor tien fijne jaren, I will miss you my friend! God bless America, the land that I love!”

VERANDA’S & ORANJERIES 10 jaar garantie • Rechtstreeks van fabrikant Eigen plaatsing in heel België en Nederland. Hulsen 113 • 2490 Balen Tel. 014-30 32 21 • Fax 014-30 32 20 i n f o @ g e s b o. b e   •   w w w. g e s b o . b e

! Info

Journaliste Greet Ramaekers uit Hamont-Achel vertelt in Jet! over haar glamoureuze leven tussen de beroemdheden van Hollywood.

brabant

Toonzaal met 10 modelveranda’s: open van 10.00 tot 17.00 uur. Zaterdag van 13.00 tot 18.00 uur. Zon- en feestdagen gesloten.


Doe mij maar Belgisch meubel !

MEUBELEN VRANKEN www.meubelen4you.be

MEUBELEN VRANKEN

brabant

Diestersteenweg 99 Windows NIEUWERKERKEN Tel 011 683334 Open van 09u tot 18u - Zaterdagen van 10u tot 18u Zondagen van 13u30 tot 18u - Woensdag gesloten

To Your World !


copy the look

jet! 8

De look van De sterren

als een echte lady in red Kate Middleton weet haar naam als stijlicoon steeds meer te bevestigen. Al vanaf haar eerste openbare verschijning, bleven de vergelijkingen tussen Kate en Lady Di niet uit. Gelukkig voor Kate weet ze haar voorbeeldrol perfect te spelen en bevestigt ze keer op keer dat ze ‘s werelds beste kledingadviseurs in huis heeft. Handig daarbij is natuurlijk de immens uitgebreide garderobe waarover Kate beschikt. Wij kopieerden haar look en treden moeiteloos is haar stijlvolle sporen.

!

Sjaal en handschoenen, Trussardi, 139 en 99 euro

!

Mouwloze jurk, Giovane, 179 euro Pelsen poncho, Giovane, 239 euro Vest in ribfluweel, Trussardi Jeans, 299 euro

!

!

! Zwarte handtas, Dany G, 299 euro

Bordeaux handtas, Hispanitas, 255 euro

Laarzen, Benoîte C, 269 euro

!

Bordeaux pumps, Nero Giardini, 125 euro

Zwarte pumps, Benoîte C, 150 euro

!

Veterschoen met hak, Bruno Premi, 129 euro

In samenwerking met Boetiek Pexsters, Bronstraat 4 in Wellen (www.pexsters.be, 012/74.13.51 ) en schoenen ’s Hertogen, Koolmijnlaan 91 in 3530 Houthalen-Helchteren (www.schoenenshertogen.be, 011/52.37.77).

brabant

!

Foto’s: PhN/Luc Daelemans


WARMTE

&

COMFORT

us92324115.11

Zonne-boilers: geniet van de premies! (sier)radiatoren Ketels Zonne-boilers

acryl-wanden i.p.v. tegels badkamermeubels sanitaire toestellen

Ruime toonzaal sanitair en verwarming Eigen installatie-team

Vannoppen Koolmijnlaan 31 - Heusden-Zolder - Tel. 011/573 069 OPEN: ma-vr 09u30-12u, 13u30-18u, za 9u30-13 u

Het huis waar jij van houdt... wordt door ons gebouwd ! TE KOOP

Vanaf

€ 231.500

TE KOOP

Vanaf

€ 212.000

TE KOOP

PAAL

BEVERLO

HAM

Urban-concept woning

Charmante halfopen pastorijwoningen

Halfopen energiezuinige woning

Volledig afgewerkt, excl. kosten

Volledig afgewerkt, excl. kosten

Incl. grond, excl. kosten

Voor meer info over onze projecten bel 011 450 280

Bouw zoals je bent AVL Woningbouw nv | Lochtemanweg 6 | 3580 Beringen | Tel. +32 (0)11 450 280

brabant

info@avlwoningbouw.be

|

www.avlwoningbouw.be

Vanaf

€ 223.900


jet! 10

mode powered by she.be Nieuws eN treNds door modejourNaliste mieke GeysmaNs

tweedje Een klassieke blazer doet het nooit slecht, dat beseffen Edith&Ella ook. Zij haalden hun inspiratie uit het adellijke, landelijke leven.

!!

Info:!!adviesprijs:!189!euro.

klassiek brits Gant weet hoe hij zijn dames in pure elegantie hult. Een blazer, bruine schoentjes en klassevol hoedje maken het geheel af.

!!

Info:!adviesprijs!blazer:! 329,95!euro,!hemd:!109,95! euro,!broek:!149,95!euro,! hoed:!59,95!euro.

Meer modenieuws op www.she.be

Wie heeft er nu een peperduur Rolex-horloge nodig als je met dit blingblingjuweel van Roxy net zoveel hoofden kan doen omdraaien.

Eastpak alleen toegankelijk voor kinderen of sportievelingen? Niet als je de nieuwste collectie van het merk bekijkt. Die ziet er bijzonder klassevol uit.

!!

!!

Info:!adviesprijs:!109!euro.!

Info:!adviesprijs:!200!euro.

brabant

Geen rolex nodig

klassevolle eastpak


OVERZETDAKEN DAKWERKEN SMEETS 5 goede redenen 1 Hoogwaardige dubbele pannen 2 30 jaar garantie

voor

3 Afwerking van a tot z met eigen plaatsingsdienst

na

4 Zaakvoerder komt ter plaatse opmeten voor een vrijblijvende offerte 5 Met renovatiepremie voordeel tot 30%

voor

na

infolijn: 089 86 43 18

Hoogstraat 39 3680 Neeroeteren-Maaseik | www.dakwerkensmeets.be | dakwerken.smeets@telenet.be

92325589.08

modeshow Zondag

2 december om 11u en 16u

Enkel vvk € 6.00

Hapjes en drank inbegrepen reserveren: € 6.00 per persoon overschrijven op rek. nr. 001-5148838-57. Mededeling: datum en uur van de show en eventueel vermelden of u nadien wenst te passen/kiezen.

openingsuren: ma, di, do, vr, za: van 10u tot 18u. wo, zon- en feestdagen gesloten (bruidjes enkel op afspraak)

www.ERwedding.be

brabant

beverlo Dorp 2-12 • 3581 beverlo tel. 011 40 17 97 • info@ERwedding.be


Heb heel wat in huis Woon je graag exclusief? Wie Jet leest, is op de hoogte van de laatste trends.

Engelse stijl in hout Exclusief voor de regio! • VERANDA’S • PERGOLA’S • RAMEN EN DEUREN • ROLLUIKEN • ZONNEWERING • POORTEN

STERK IN RENOVATIE HOUT • PVC • ALU RAMEN EN DEUREN Vrijblijvend bezoek met professioneel advies Maatwerk in eigen atelier Zelfwerkende patroon

Bekijk onze bedrijfsfilm op onze website

CONSTRUC TIE WERKHUIZEN

Kempeneers

renovatie bvba

Logo Maes goed 17-7-2010x.pdf

04-01-2011

14:16:36

De Lange Beemden 25 - 3550 Zolder Tel.: 011/57 56 63 Fax: 011/57 56 64 GSM: 0477/34 91 30 www.kempeneers-bvba.be kempeneers.bvba@skynet.be

Afrit nr 28 HEUSDEN-ZOLDER

Open: toonzaal en bureel: ma tot do: 09.00u tot 12.30u & 13.00u tot 16.30 u. vrijdag: 09.00u tot 12.30u & 13.00u tot 15.45 u. De toonzaal bezoeken op zaterdag is mogelijk op afspraak. cd 93006915.05

PELLETKACHELS

kachels - inbouwhaarden Bevrijdingslaan 43 • 2450 Meerhout • 0495-64 62 40 • www.maes-haarden.be

FW/93017667.07

HOUTKACHELS

INBOUWHAARDEN

“3 uur stoken, 15 uur warmte”

l

l

l

brabant

OPENINGSUREN TOONZAAL maandag: 10 – 12u / 13 – 19u di - do - vrij: 10 - 12u / 13 - 18u zaterdag: 10 – 16 u doorlopend woensdag: gesloten


26-27-28/

Er is héél wat speculoos bij Vangrootloon!

Wij bestellen nu al bij de Sint !

Aarschot

Grote Markt 22,

016/57 23 38

Landen

Stationsstraat 134,

011/83 12 95

St.-Truiden

Tiensesteenweg 221,

011/67 34 53

Alken

Steenweg 259,

011/31 45 54

Leuven

Tiensestraat 121,

016/22 53 10

St.-Truiden

Diestersteenweg 19,

011/68 74 88

Diest

Botermarkt 33,

013/32 51 86

Leuven

Naamsestraat 12,

016/23 56 84

Tienen

Grote Markt 44,

016/82 56 86

Genk

Winterslagstraat 30,

089/35 81 49

Maasmechelen

Rijksweg 378,

089/76 14 89

Tongeren

Maastrichterstr. 86,

012/23 13 91

Hasselt

Maastrichterstr. 36,

011/22 46 30

Scherpenheuvel

Basilieklaan 12,

013/53 15 00

Waterschei

Stalenstraat 68,

089/77 16 77

Heusden-Zolder

Koolmijnlaan 123,

011/82 31 82

St.-Truiden

Luikerstraat 31,

011/68 37 54

Wellen

Dorpsplein 18,

012/67 00 97

brabant

Schurhovenveld 1014, St.-Truiden • 011/69 72 20 • www.vangrootloon.com Voorziet al onze filialen van: Pralines, snoepgoed, doopsuiker, suikerwaren, ontbijtkorven, geschenkkorven, assortiment suikervrij Grote Markt 55, 3800 Sint-truiden Tel/fax 011/ 48 49 75


jet! 14

seks en relaties

Jet!-therapeute evy ferrari beantwoordt al Je vragen

"Mijn dochter flirt met haar stiefbroer" Beste Jet, Wij zijn een nieuw samengesteld gezin. Alles loopt relatief goed, er zijn natuurlijk aanpassingsproblemen, maar dat komt wel goed. Wat me echter dwars zit, is dat mijn dochter wel heel veel toenadering zoekt tot de oudste zoon van mijn man. Hij is 3 jaar ouder dan haar. Ze eist veel aandacht van hem op en ik vind zelfs dat ze zich wat flirterig gedraagt, hoe moet ik daarop reageren? Beste, Pubers testen grenzen, worden verliefd, spelen met aandacht … het gedrag van je dochter is dus normaal te noemen, maar moet natuurlijk wel begrensd worden. Allereerst is er tussen hen geen biologische band, dus op dat gebied houdt niks hen tegen natuurlijk. Ga een gesprek aan met je dochter en zeg haar wat je ziet. Vertel haar dat je vindt dat ze te veel toenadering zoekt

en dat ze flirterig overkomt bij jou. Vraag haar of jouw indrukken juist zijn en of ze misschien gevoelens heeft. Straf haar zeker niet, het zijn normale dingen voor een meisje en jongen van die leeftijd. Stel ook je grenzen, zeg wat je toestaat in huis en wat niet en doe dit op een duidelijke, maar niet verwijtende manier. Vraag haar ook wat zij van hem wil. Als het enkel om aandacht gaat, is haar

gedrag misschien ongepast. Want haar gedrag kan bij hem ook andere dingen losmaken. Spreek hier ook over met je partner. Merkt hij het ook op? Vindt hij het ok? Waar liggen zijn grenzen? Kortom, praten is de boodschap. Ook al is het niet makkelijk. Als jullie dit onderwerp nu uit de weg gaan, kan er een gespannen sfeer ontstaan in huis. Dit kan zelfs tot conflicten leiden op langere termijn!

Beste Jet, Ik ben een man van 52 jaar met een depressie. Ik ben hiervoor in behandeling bij mijn huisarts en een psycholoog. Van de huisarts kreeg ik antidepressiva voorgeschreven en het gaat al heel wat beter met me,

maar seksueel lijkt het alleen maar slechter te gaan. Ik heb weinig of geen zin in vrijen en als het er van komt heb ik moeite met klaarkomen? Hoe komt dat toch, wat kan ik doen?

Beste, Omgaan met een depressie is zeker niet makkelijk. Goed dat je zowel de opvolging van een arts als een psycholoog hebt! Tijdens een depressie staat je leven niet in het teken van genieten. Emotioneel voel je je niet goed en vaak is er weinig levenslust en zin in dingen in het algemeen. Vrijen behoort net tot het genieten en het is dus logisch dat het tijdelijk wat op de achtergrond verdwijnt. Vaak hebben mensen weinig energie, ook dat heb je nodig om aan seks te beginnen. Bekijk wanneer jouw energietop van de dag zit, lukt het jou eerder in de namiddag? Dat zou goed kunnen, want bij een depressie geven mensen vaak aan

dat dat hun beste moment van de dag is. Als je wil vrijen, grijp dat moment dan aan, ook al was je het daarvoor misschien eerder gewend om ’s ochtends of ’s avonds seks te hebben. Het gebruik van antidepressiva is in een aantal gevallen echt nodig, maar heeft ook seksuele bijwerkingen. Je kan een gevoelige daling van je libido hebben, maar ook opwindings- en orgasmeproblemen. Bespreek het zeker met je arts, want deze bijwerkingen hangen af van het soort middel dat je hebt gekregen. Eventueel kan je in overleg overschakelen op een vorm van medicatie die minder bijwerkingen met zich meebrengt.

Vraag voor Evy? Seksuologe en relatietherapeute Evy Ferrari beantwoordt in Jet! je vragen over seks en relaties. Mail je vraag naar relaties@concentra.be. Voor een persoonlijke afspraak kan je Evy bereiken in haar praktijk: www.evyferrari.be of 03/636.07.89.

brabant

"depressie ondermijnt mijn seksleven"


· Verkoop

Een veranda bouw je voor het leven.

· plaatsing

Kies daarom voor kwaliteit, service en duurzaamheid.

· herstelling

Wij van VERANDA HORRIX zijn als familiebedrijf reeds 3 generaties vertrouwd met verandabouw. Bij ons kunt u terecht voor maatwerk in een totaalconcept, uitgevoerd door eigen vakmensen. Meer en meer is de veranda een volwaardige leefruimte geworden, die wij met kennis van zaken voor u bouwen. Wij komen graag bij u thuis voor een vrijblijvende offerte.

· garagepoorten · automatisatie · rolluiken · zonwering

Van 06 februari tot 30 maart:

€ 150 KORTING

op gemotoriseerde sectionaalpoort en speciale kleurvoorwaarden op Normstahl-poorten

vw 93017417.07

tegelrijstraat 1016 3850 nieuwerkerken tel. 011/68.48.29 Fax 011/70.72.48

info@poortservicemarcel.be www.poortservicemarcel.be

pooRtsERviCE

MARCEL

Poortservice marcel bvba

Horrix G. & Zn.

Veranda

Hegstraat 50, Maasmechelen (Kotem) Tel. 089/76 08 09 Fax 089/76 07 25 GSM: 0485/55 80 07 info@horrix.be

ZONDAG 18 NOVEMBER OPEN VAN 13.00 TOT 17.00U

UITGEBREID G A M MA CV K ACHELS

HAARDEN, KACHELS

& SCHOUWEN

DALEMANS E

X

C

L

U

S

I

E

F

Uw warmte van A tot Z

brabant

Elke eerste en laatste vrijdag van de maand stookdemonstraties (doorlopend) van 16.00u tot 18.00u.

Rijksweg N 589|(E314 afrit 33 richting Lanaken)|Maasmechelen-Opgrimbie|T. 0032-89-76 25 49|F. 0032-89-76 55 52|www.dalemans.be OPEN: dinsdag t/m vrijdag 9.00-12.00u & 13.00-18.00u, zaterdag 9.00-12u & 13.00-17.00u

vw93021165.12

Surf naar www.horrix.be


column jet! 16

avonturen van loke smits als nieuwe mam

waar zijn die wantjes?

• Loke Smits, 29 jaar • Woont in Hasselt • Sinds de zomer van 2011 gepromoveerd tot mama van Floris

heeft. Vervelend, maar dat hoort bij de peuterpuberteit. Afgelopen weekend had mijn mama een muts en wanten gekocht voor Floris. Van die minuscule wollebollen die met een koord aan elkaar hangen. Maar lieve mams, is dit nu een hint? Kleed ik je kleinzoon niet voldoende aan? Nee hoor, bij haar is het gewoon goedbedoeld met een vleugje subtiele zorg. Ik vraag me af of die wanten toch niet een beetje ‘onhandig’ zijn. Tijd voor de praktijk... Floris kijkt vragend naar zijn verdwenen handjes. Hij wil verder spelen met z’n auto’s maar krijgt ze niet vastgepakt. Arm ventje, net alsof hij voor de eerste keer bokshandschoenen past. Wees blij, kleine man, het is maar voor buiten. Als we gaan wandelen in het bos, dan kan je alvast geen kastanjes (met bolster) in je mond stoppen. En je armen blijven tenminste niet horizontaal staan. Ja, mama weet van wanten!

Industriepark 1110 3545 Halen 013/55.54.72 www.spamoments.be brabant

Dit zijn wij

Daar is de herfst, met dat zalige kleurenpalet en de indringende geur van natte bladeren die me telkens weer verrast (ondanks mijn loopneus). Plots werd dat beetje zomer weggeblazen door koude wind. Tijd dus voor sjaals en mutsen. Opnieuw moet ik een stapel kleren van Floris vaarwel zeggen. Hij groeit er zo uit en korte mouwen gaan nu echt niet meer. Bijna elke maand moet ik gaan shoppen (grijns), maar dat hoort er bij. Maar eerlijk gezegd vind ik het moeilijk: hoe warm moet ik mijn kind aankleden? Soms spot ik mama’s die precies denken dat we in Lapland wonen. Persoonlijk vind ik het interessanter dat Floris zijn armen en hoofd kan bewegen. Maar die onzekerheid of het wel genoeg of juist te veel is... dat is niet makkelijk. Het is niet dat ik het Floris kan vragen. Hij moet voorlopig luidkeels duidelijk maken wanneer hij het te warm of te koud


Elpo Cuisinex Wholesale organiseert een

SPECTACULAIRE UITVERKOOPACTIE!

Nog op zoek naar een mooie tafelinkleding? Of een leuk eindejaarscadeau? Bezoek ons �jdens deze ACTIEDAGEN en profiteer van de TALRIJKE aanbiedingen aan SPOTPRIJZEN! Opgelet: OP=OP!

Vrij: 16/11 9.00 - 18.00u

inox

Zat: 17/11 10.00 - 17.00u

Zon: 18/11 13.00 - 17.00u

Bestekset 24-delig ‘Frances’ 6xTM,TV,TL,KL

Ma: 19/11 Telkens 9.00 - 18.00u doorlopend geopend!

Bestekset 24-delig ‘Nordic’ 6xTM,TV,TL,KL

Lot wijnglazen op hoge voet per 12st.

€17.50

51cl €0.99/st. 37.5cl €0.95/st. 33cl €0.95/st. 23cl €0.90/st. flute17cl €0.95/st.

€9.95

inox

Lot ballonglas 19cl of 25cl verpakt per 12st.

€0.40/st.

T O P s s le Rim K Lot Porselein W ‘Rimless’ bord Ø19.5cm€0.55 bord Ø24.5cm€1.00 A diep Ø20cm €0.65 L I Stripe T Lot Porselein ‘Stripe’ E bord Ø21cm €0.60 bord Ø25cm €1.00 I T Lot Porselein tas 17cl ondertas

€0.30 €0.25

Elpo Cuisinex Wholesale

bamboo Lot weegschaal digitaal max.5kg Lot peper/zoutmolen L190mm €3.95/st. L240mm €4.95/st.

Irmia

Lot Porselein ‘Irmia’ bord Ø20cm bord Ø25.5cm diep Ø22.5cm

€0.55 €1.00 €0.65

Opgelet!: Dit zijn slechts enkele voorbeelden, wij hebben nog een grote keuze in eindereeksen, loten en par�jen!! Een bezoekje waard...

(afhaalcentrum Horescamarkt)

Bedrijfsstraat 18/1 - 3500 HASSELT - Industriepark KIEWIT Tel. 011/21 29 27 (17) * E-mail: info@elpocuisinex.eu * www.elpocuisinex.eu

GROOTHANDEL

*Afhaalprijzen excl.21%BTW, zolang de voorraad strekt *Niet cummuleerbaar met andere kortingen en promoties.

brabant

€19.95

Per aankoopschijf van

50€/excl.btw

GRATIS

Set rood en wit wijnglas


jet! 18

TEST jEZELF In ELkE jET! EEn PSYCHOTEST

kan jij een geheim bewaren? Je merkt dat je partner ‘s nachts soms naar de koelkast sluipt. Spreek je hem daar op aan?  a. Nee, dat zou te pijnlijk voor hem zijn (3)  b. Ik kan mijn lach nauwelijks in bedwang houden, maar zeg er niets van (2)  c. Zeker weten! (1) In de jas van je partner vind je toevallig een onbekend telefoonnummer. Jouw eerste reactie...?  a. Ik bel dat nummer direct (1)  b. Ik vraag hem ernaar (2)  c. Ik doe er niets mee (3) In een groot gezelschap gaat het er verbaal stevig aan toe. Ben jij tijdens deze discussie een goede toehoorder?  a. Nee, niet echt (1)  b. Ja, ik denk dat ik goed kan luisteren (3)  c. Alleen als het mensen betreft die voor mij belangrijk zijn (2)

Jouw invloed op anderen

De dochter van de buren heeft een slecht punt voor Engels, toevallig net jouw sterkste taal. Hoe reageer je?  a. Ik bied bijlessen aan (3)  b. Ik raad haar aan om er met haar ouders over te praten (2)  c. Ik spreek er zelf mijn buren op aan (1) Je zit achter de computer van een collega en ziet een mapje “Prive”. Open je het mapje?  a. Misschien (2)  b. In geen geval (3)  c. Ik zou wel even kijken (1) Denk er eens goed over na, mogen er in een relatie geheimen bestaan?  a. Dat ligt er aan (2)  b. Nee (1)  c. Ja, iedereen heeft recht op een persoonlijke sfeer (3)

Je zelfanalyse

Een collega heeft tijdens een dienstreis iets gedaan wat bijzonder pijnlijk is. Vertel je het verder?  a. Zeker (1)  b. Tuurlijk niet, want dat zou voor hem of haar een blamage zijn (3)  c. Dat hangt af van wat er precies gebeurd is (2)

Een bekende maakt afkeurende opmerkingen over iemand die jij juist erg waardeert. Wat doe je?  a. Ik luister er gewoon niet naar (2)  b. Ik zeg dat ik er anders over denk (3)  c. De volgende keer ben ik degene die afkeurende opmerkingen maakt (1) Met welke mensen praat jij over problemen?  a. Met mensen die ik vertrouw (3)  b. Met mijn familie (2)  c. Met iedereen die mij kan helpen (1) tel de punten achter de gegeven antwoorden op:

Score tot 10 punten Zwijgen is heel moeilijk voor jou Je hebt graag mensen om je heen. Gezelligheid is voor jou heel belangrijk en daarbij wordt natuurlijk ook veel gepraat. Zo laat je je soms wel eens iets ontvallen dat eigenlijk niet voor andermans oren bedoeld is. Je vindt het ook erg prettig om in het middelpunt van de belangstelling te staan. En dat lukt nu eenmaal het beste als er nieuwtjes te melden zijn. Maar denk er altijd aan dat je daarmee ook snel het vertrouwen van de anderen verliest. 11 tot 19 punten Ook toespelingen kunnen kwalijk zijn Van de ene kant doe je wel je best om vertrouwelijke zaken voor jezelf te houden. Van de andere kant komt het wel eens voor dat je zomaar een geheimpje op de tafel legt, ook al is het dan meestal cryptisch omschreven. Ondanks die uitglijders, ben je wel te vertrouwen. Echt vertrouwelijke informatie hou je geheim, en je zal mensen niet opzettelijk in moeilijke situaties brengen. Vanaf 20 punten Jouw devies luidt: zwijgen is goud Vanhartegefeliciteerd!Bijjouzijngeheimenabsoluutveilig,iedereen kan bij jou terecht en je zwijgzaamheid is bijna spreekwoordelijk. Alleen als je denkt dat er ten behoeve van de betrokkene moet worden ingegrepen, klop je bij goede vrienden aan voor advies. brabant

Jouw onderbewustziJn


Zaterdag 17 november 2012

van 9.00u tot 13.00u, Taunusweg 8, 3600 Genk

brabant

Alle aankopen moeten ter plaatse betaald (cash of bancontact) en meegenomen worden.


jet! 20

De fans van de 21-jarige KATO kijken er al volop naar uit: in 2013 komt haar tweede album op de markt. Maar geen nood voor wie niet meer zo lang kan wachten: deze maand nog verschijnt haar nieuwste single.

!

kato

Wist je dan ook dat je van muziek jouw beroep wou maken of zag je het eerder als een hobby? “Ik wou er toch wel meer meedoen, ja. Ik trad hier en daar wel wat op tijdens privéfeestjes. Toen ik 16 was, nam ik dan als Kate-O deel aan Humo’s Rock Rally. Ik overleefde de eerste selectieronde maar bij de preselecties werd ik Wat mogen we van je tweede album Waar komt je passie voor muziek naar huis gestuurd. Toen had ik wel verwachten? eigenlijk vandaan? eventjes een dipje, maar ben niet bij de “Het is alvast niet de bedoeling om er pakken blijven zitten. Een vriend van een tweede ‘Flamingo’ van te maken. Er “Ik ben opgegroeid in een huis vol mu- me heeft me aangespoord om mee te hangt wel een mysterieus sfeertje in de ziek. Mijn vader speelde piano, en zelf doen aan de audities van Idool. En daar muziek. Een beetje Lana Del Rey maar ging ik al op mijn zesde naar de muziek- is het allemaal begonnen. Het grappige dan toegankelijker. Het zullen allemaal school. Dat was niet mijn eigen keuze, was dat de jury van Humo’s Rock Raleigen nummers zijn, dus geen covers daar was ik nog wat te jong voor, maar ly zei dat ik moeiteloos de finale van ik ben er wel blij mee: zeven jaar lang ‘Idool’ zou halen.” meer.” heb ik me zo in mijn instrument - de Deze zomer trok je naar Amerika piano - kunnen verdiepen. Met gitaar Ze hadden nog gelijk ook. Je pakte om er samen met Kit Hain songs ben ik pas later begonnen. Ik heb de met je ukelele gans Vlaanderen in! te schrijven voor je nieuwe album. muziek dus met de paplepel meegekre- Zou je het zo weer opnieuw doen? Vertel eens. gen en ik ben mijn ouders daar heel “Ik heb nog geen minuut spijt gehad “Eind juli vertrok ik, samen met mijn dankbaar voor.” van mijn deelname aan Idool. Dat ik gitarist Steven, voor 10 dagen naar nu voor eeuwig en altijd gekoppeld blijf het plaatsje ‘New Hope’ Pennsylvania, aan de ukelele en Pack Up van Eliza waar Kit Hain woont. We hebben ook Doolittle neem ik er met alle plezier New York en Philadelphia bezocht om bij.” inspiratie op te doen. Als je zo dichtOngemerkt op straat komen zit er bij bent, hoort dat erbij. Samen met wellicht niet meer in? Kit Hain hebben we enkele nummers “Ik vind het vooral heel leuk dat menvoor mijn nieuw album geschreven. Vorig jaar ben ik er nog geweest, dus sen mij herkennen. Zoals iedereen zoek we kenden mekaar al en we waren al ik naar bevestiging en dan is het leuk al mensen zeggen dat ik mooi kan zinwat op mekaar ingewerkt. Ik ben een gen. Maar het heeft natuurlijk ook een keigrote fan van haar! We hebben er keerzijde. Ik kan bij wijze van spreken hard gewerkt maar hebben ons ook goed geamuseerd.” niet meer met mijn pyjama naar de bakker. In een tijdperk waar iedereen Zijn de teksten geïnspireerd op met zijn gsm foto’s kan nemen, moet je jouw leven of moeten we er niets wel opletten wat je doet. Soms vergeet achter zoeken? ik het ook wel eens. Zo was ik laatst de kindjes van mijn zus aan school gaan “Er zit alvast een autobiografisch numEen nieuwe single, een nieuw album. We hebben nog niet het laatste van KATO gehoord. KATO: “Gelukkig maar. Toen ik tweede werd in Idool, had ik nooit durven dromen dat ik amper twee jaar later al twee albums zou uitgebracht hebben. Heerlijk!”

mer tussen. Voor de rest varieert het van het ene nummer tot het andere. Soms kwam Kit met een titel en zijn we daar verder op ingegaan. Maar je schrijft toch uit jezelf. Je ervaringen, je kijk op het leven… Aan de andere kant interpreteert iedereen de teksten anders.”

brabant

“Ikkanlevenmet  mijnbraveimago”


Naar wie kijk jij op? “Ik ben altijd al een grote fan geweest van Sting. Robyn, voor haar mooie teksten. Ellen Goulding, John Mayer, D’Angelo, Jessie J, ... Mijn lijstje kan blijven doorlopen. Ik heb Jessie J laatst nog in concert gezien. Verder hou ik ervan om naar die kleinere festivalletjes te gaan. Ik vind de sfeer er bijzonder tof.”

Je komt uit een groot gezin niet? “Dat klopt! We zijn met z’n zevenen en ik ben de jongste. Ik vind dat heel fijn. Vroeger namen ze me overal mee naartoe. En ik werd ook wel in de watten gelegd, vooral mijn twee oudste zussen moederden echt over mij. Het is soms wel heel druk, maar ook gezellig. Zeker nu met de feestdagen in het vooruitzicht. Kerstmis vieren we heel traditioneel. De ganse familie rond de tafel voor een lekker kerstmaaltijd en veel cadeautjes. Zo’n groot gezin is super!”

En dan is het 2013 voor we het weten. Zijn je goede voornemens al gemaakt? “Neen, neen, daar doe ik niet aan mee. (glimlacht) Ik kijk wel heel erg uit naar het nieuw jaar. De nieuwe cd wordt uitgebracht en ik ben ontzettend benieuwd naar de reacties!”

Voor de rest nog wensen? “Ik hoop stiekem wel om door te breken in het buitenland. Het lijkt me echt heel leuk om in onze buurlanden te kunnen optreden, of in de ScandinaIs de winter dan ook je favoriet vische landen. Voor de rest is het een seizoen? beetje afwachten. Mijn studies voor on“Neen, ik hou meer van de lente en de derwijzeres liggen nu in de koelkast, herfst. Ik hou niet van te warm of te het werd na Idool oncombineerbaar. Ik koud. Ik wandel ook heel graag. En er kan daar nog altijd in verder gaan maar gaat niets boven een flinke herfstwan- mijn grote droom is toch om te kunnen deling tussen de vallende bladeren.” leven van mijn muziek.”

brabant

afhalen. Dat was dus geen goed idee. We waren er niet meteen weg (lacht). Ik vind het ook wel grappig dat mensen een vertekend beeld van me hebben. Ik werd geprofileerd als het verlegen, schattige meisje terwijl ik helemaal niet zo verlegen ben. Ik ben geen extravagant type, maar verlegen ben ik ook niet. Maar ik kan best wel leven met mijn bave imago.”


horoscoop

jet! 22

jouw week in de sterren

Ram 21-3 t/m 20-4

Vissen 20-2 t/m 20-3

Tweelingen 21-5 t/m 21-6

Kreeft 22-6 t/m 22-7

Werk: Ben vooral in het begin van deze periode voorzichtiger dan normaal en houd je vooral buiten elke discussie. Dan zullen je contacten vervolgens positief uitpakken. Liefde: Talloze verleidingen en pikante momenten in de avonduren.

Werk: De heersende sfeer zorgt ervoor dat je naar informatie gaat hengelen. Zo kun je keuzes maken die in overeenstemming zijn met wat je te besteden hebt. Liefde: Ben je vrijgezel, dan is het nog niet zo’n gek idee om aan een make-over te denken.

Werk: De rivaliteit op het werk verdwijnt als sneeuw voor de zon. Je staat ervan te kijken hoe toegankelijk je collega’s ineens geworden zijn. Liefde: Hevige gevoelsschommelingen met een onvoorspelbare partner.

Happy BIRTHDay!

Werk: De sterren hebben het goed met je voor en zorgen voor interessante ontmoetingen. Verander niets aan je gewoontes, vooral in het midden van de week niet. Liefde: Levendigheid in de avonduren, drukke invulling van je vrije tijd en nieuwe vriendschappen.

Werk: Als je zint op uitbreiding van je territorium, dan is dit het goede moment. Zorg er wel voor dat je je sporen wist, zodat je de concurrentie niet de weg wijst. Liefde: Venus gaat er misschien voor zorgen dat je een heimelijk avontuur aangaat.

Waterman 21-1 t/m 19-2

Werk: De planeten zorgen voor goede zaken maar vragen ook om voorzichtigheid. Het resultaat voldoet aan je verwachtingen, maar er is tijd voor nodig. Liefde: Neem wat vitamines. Die kun je wel gebruiken als je nachtrust te kort komt.

Steenbok 22-12 t/m 20-1

Werk: Geen problemen, alleen resultaten! Je werkt efficiënt en komt bepaald geen inspiratie te kort. Enige wanklank: er zal fysiek wel veel van je worden gevergd. Liefde: Harmonie, tederheid en wederzijdse aandacht. Bedank Venus maar!

Leeuw 23-7 t/m 23-8

Maagd 24-8 t/m 23-9

Foto’s PhN

Meg ryan

19/11 (50)

Boogschutter 23-11 t/m 21-12

Werk: In het begin van deze periode zorgen materiële problemen en de plicht om resultaten te boeken voor de nodige zorgen. Maar al gauw weet je orde op zaken te stellen. Liefde: Tederheid en kameraadschap! Wat wil je meer?

scarlett johansson

22/11 (27)

Schorpioen 24-10 t/m 22-11

Werk: Het geluk is aan je zijde. Dat zorgt er niet alleen voor dat je zekerder in het leven staat, maar ook dat je nu je slag kunt slaan. Liefde: Het wordt geen feest voor je gevoelsleven, maar de komende weken kunnen er wel gewoon mee door.

Werk: Een positieve invloed van de planeten op je omgeving. Je bent in harmonie met de mensen om je heen en krijgt gemakkelijk wat je toekomt. Liefde: Een ideale week om je vriendenkring uit te breiden.

Weegschaal 24-9 t/m 23-10

Werk: Mercurius zorgt ervoor dat je over een indrukwekkende feeling beschikt. Je krijgt de kans om keuzes te maken en de basis te leggen voor originele projecten. Liefde: De emoties laaien op en de verrassingen zijn niet van de lucht. Leef je leven vol passie!

brabant

Werk: Je hoeft niet meteen paranoïde te worden, maar zorg dat niemand met je plannen aan de haal gaat. Zo verdedig je je belangen en voorkom je problemen. Liefde: Ben je vrijgezel dan zul je merken dat men jouw gezelschap zoekt.

Stier 21-4 t/m 20-5


brabant


jet! 24

Lekker

het Lekkerste uit de kookwereLd, met inge moermans

mousse

De “Jet” oogt dankzij zijn gestyleerde, strakke lijnen erg aantrekkelijk. Maar deze kurkentrekker schittert niet alleen door zijn esthetiek maar ook door zijn gebruiksvriendelijkheid. Eenmaal op de hals van de fles aangebracht, volstaat het de hefboom vast te nemen, die op en neer gaat. De kurk wordt in een handomdraai verwijderd. 79 euro.

! Info: www.neuhaus.be

koffieklets

! Info: www.lecreuset.com

De Fulton, is met een inhoud van 360 ml de ideale compagnon voor op kantoor. Drie uur lang warme koffie, zonder dat je constant naar het koffieapparaat hoeft te lopen. Een effectieve oplossing dus voor de ware koffielief hebber. De Fulton heeft drie verschillende uitvoeringen: gunmetal, stainless steel en een frivole limited edition.

goede keuze Met Saitaku hoef je geen professionele sushi kok te zijn om echt Japans te kunnen koken. Alle producten van Saitaku worden met duidelijke kookinstructies aangeboden. Zo is er een speciale sushikit voor beginners met alles erop en eraan, van rolmatje tot sojasaus. Saitaku is Japans voor ‘goede keuze’ dus vanavond staat er een lekkere homemade sushi op het menu.

! Info: 6,75 euro voor deze Saitaku sushi kit, verkrijgbaar bij Delhaize. www.saitaku-food.com

! Info: adviesprijs: 32,99 euro. www.mycontigo.com

groen Canderel bracht eerder al zoetjes op de markt op basis van extracten van de Stevia-plant, maar nu verrast het ook met Canderel Green-poeder. Ideaal om je dagelijks kommetje vers fruit, yoghurt en ontbijtgranen te zoeten. Bovendien is het poeder hittebestendig, waardoor je er gerust ook een cake of ander gebak mee kunt bereiden.

! Info: adviesprijs: 2,79 euro. www.canderel.be. brabant

what’s in a name

Kom de herfst door met deze vijf krokante moussepralines van Neuhaus. De pralines bestaan uit een luchtige moussevulling, omhuld door een krokant laagje heerlijke Neuhauschocolade. Ik kijk alvast uit naar de ‘Nougatine mousse’: een intense donkere chocolademousse met knapperige stukjes huisgemaakte nougatine, omhuld door donkere chocolade.


Inspirerende warmte!

LoTuS Living

Stap binnen bij Colemont in Hasselt. Je ontdekt er een wereld van warmte: een uitgebreid aanbod van zowel inbouw- als voorzethaarden, klassiek én design. Stuk voor stuk leveranciers van pure gezelligheid! Laat je inspireren, overtuig je van onze professionaliteit. Wedden dat de vonk overslaat? MeTaLFire

Diestersteenweg 18 – B-3510 Kermt-Hasselt T 011 25 31 66 – F 011 87 14 41

brabant

info@colemont.be www.colemont.be

een wereld van warmte


schoon volk

jet! 26

de jet!-fotografen doorkruisen elke week

Sabrin Hasselta, Schepers uit K Nonnen samen aan d ermt en Laura e bonne straat. tjeskassCleeren uit a in de W itte

eymens, beiden ar meter Hilde H duw van de ha en y br Fa e ild H scha n de borrel in de uit Hasselt en aa kathedraaltoren.

jeneverfeesten t Karsten Parthoens, Ellen Wuyts uit Antwerpennme ons uit Hasselt Sim olie Kar en Tom Veekmans of. ijnh borrelen aan het Beg

sen, Anna Vanheu oseré, Lisa Berdl 15 en op pad voor Bo e D ue iq ér aa Fréd Quintens, alleormdele van hun vereniging. den en Viktor rk vo n te p oo ve en de wafel

Daisy uit Tongeren en Markt. Stefan Vanhees te ro ssem op de G Devries uit Korte

Foto’s : Chretien Paesen

Hans de Raeve en Ine Ooms uit Stevoort.

Georg stand ves Wouters m an de g e elijknamt Conny Mass ige stok y uit Zold erij. er aan d e

An Liebens,Yo Mike Willekensni Millen, Sarah Millen en met Torre(18m).

Reginald Ta c Geoffrey V koen en rancken uit H Toiletmann en van dien asselt. st.

Meer foto’s op www.hbvl.be/fotoalbums

brabant

op 20 en 21 oktober in Hasselt


onze provincie en kieken overal schoon volk

uit Herk-delt, Linda SykoraJansen uit Sintse as H t ui s en Veerle Lieb rckx uit Alken en Famke rrelmenneke. Stad, Inge CleHerk in de buurt van het Bo Lambrechts-

Ann uit Toelies Esken Jenev ngeren in s en Els V ermu seumde buurt vanderleyd . an he en t Herken jezelf

Ben jij de persoon in de gele cirkel? Proficiat, je wint een fles Cava Licious! De cava is persoonlijk af te halen bij Concentra, Herckenrodesingel 10 in Hasselt (ook buiten de kantooruren).

rt met Lieve en van rabant uit Stevoo ev Georgette Vanbuit Nieuwerkerken bekomen rs de ol dm in W de drukte.

is De Ceuster uit Gaby Helsen uit Lier met Lou samen een pint in de ken pak de itro Gru en euw Me t. ark itm Fru de tent op

www.cavalicious.com

Yannick V Deborah Neurjans uit Hasselt met lens uit Kort essem.

Niki M Verrussevissen en K elt uit H irsten asselt.

In de volgende Jet!: Jet shoppingdag

brabant

Lumdyck uitenden n a V je s ie l. VUB-vri Meise, L eken ucitke uit Koersdaaborrels. V r e D n Lise Van Lien Van He taract voor de men e stand van Ro aan de


FOTO’S INGEzONDEN DOOR KlEINKINDEREN

Boordevol Limburgse grootWOENSDAG ouders

21/11

Benieuwd of je kleinkinderen een foto hebben ingezonden? Wil je weten waarom je zoveel voor hen betekent? Kijk op woensdag 21 november in ‘De Grootouderkrant’, een bijlage boordevol lieve Limburgse grootouders! hbvL.be/grootouderkrant

93092521.04

brabant

BIJ JE KRANT


De warmtepomp... gratis warmte uit de aarde Bespaar op uw energiefactuur.

www.maes-verwarming.be centrale verwarming vloerverwarming warmtepompen zonneboilers

brabant

Hoevendijk 5 - Unit 3 - 2450 Meerhout - 0496 17 50 01 ma-di-do: op afspraak - wo: 13-18u - vr: 13-18u - za: 10-14u - zo: gesloten FW/93017686.09


kids

jet! 30

ALLEs VOOR TRENdY kids mET jOuRNALisTE EN mAmA sAskiA REusENs

monsterlijk leuk! Halloween ligt alweer enkele weken achter ons, maar misschien zijn er stiekem nog een paar griezels blijven hangen. Dat kunnen we natuurlijk niet hebben! Wie allergisch is aan monsters, kan ze definitief de wereld uit helpen in het spelletje Monsterval.

Puzzels en breinbrekers Archeoloog en puzzelkraker Professor Layton beleeft weer een spannend avontuur in een nieuw 3DS Nintendo-spel. Maak kennis met Laytons ouders en zijn jeugdvriend Randall en leef je samen met Layton uit in 150 breinbrekers, minigames en puzzels.

!!

Info:!Professor!Layton!en!het! Masker!der!Wonderen!–!Nintendo! 3DS!en!Nintendo!3DS!XL!–!richtprijs:!44,95!euro!–!www.nintendo.be

kun je goed liegen?

!!

Info:!Monsterval!–!vanaf!6! jaar!–!richtprijs:!25,95!euro! www.999games.be

Bluffen is een kunst. Dat zul je beamen bij dit spel. Je moet liegen zonder dat de andere spelers het doorhebben. En andersom: laat de anderen geloven dat je liegt terwijl je de waarheid vertelt… Héérlijk om je medespelers telkens op het verkeerde been te zetten!

Win

!!

Info:!Dat!is!Bluf!!–!richtprijs:!14,99! euro!–!www.spinmaster.com

Voor vijf lezertjes vanJet magazine ligt er een speldoos van Monsterval klaar. Om kans te maken op dit gezelschapspel, mail je naar JetLimwedstrijd@concentra.be. Geef je mail als onderwerp Monsterval en vermeld in de mail, jouw naam, voornaam, adres en meeftijd. De vijf winnaars worden persoonlijk verwittigd.

Op zoek naar danstalent Dansfilms zijn er in overvloed, maar ze vervelen nooit! Ook bij deze heerlijke Streetdance 2 in 3D zul je met moeite op je stoel kunnen blijven zitten. In deze tweede Streetdancefilm schuimen Ash en Eddie grote steden in Europa af op zoek naar de beste dansers. Info:!Streetdance!2!3D;!richtprijs:!18!euro!!! ! www.universalpictures.be

! brabant

!!


Nu met luxueuze Deck Lounger!

GRATIS

Een snelle, natuurlijke remedie tegen spier- en gewrichtspijnen

1

SAMEN TEGEN REUMA

Health Mate steunt het fonds voor wetenschappelijk Reumaonderzoek

1 U ontvangt één Zen-Wood® Deck Lounger bij aankoop van een nieuwe Health Mate® infraroodcabine tot eind november 2012 of tot uitputting van de voorraad. Stoel zonder kussens of accessoires. Het afgebeelde model is indicatief. Actie onder voorwaarden: niet cumuleerbaar met andere kortingen of speciale aanbiedingen. Meer informatie op www.healthmate.be of bij uw Health Mate® verdeler.

( )

Health Mate® infraroodcabines Verzacht spier- en gewrichtspijnen zoals fibromyalgie, reuma, artrose.

Vermindert cellulitis. Verbrandt calorieën.

Verlicht nek- en rugklachten.

Verbetert uw algemene conditie en weerstand.

Vermindert huidproblemen zoals acne, psoriasis, eczeem.

Vermindert hoofdpijn. Verjaagt stress. Verdrijft afvalstoffen uit uw lichaam.

34

( )

brabant

* Raadpleeg steeds uw arts als u een Health Mate® infraroodcabine wil gebruiken voor medische doeleinden.

ANTWERPEN: Arak Wellness LIER 03 295 50 25 | Van den Berg HOOGSTRATEN 03 315 75 31 | Sanik GEEL 014 58 86 70 | AquaVision OUD-TURNHOUT 014 35 91 71 | Fonne Smeulders KALMTHOUT 03 62 01 620 | Reborn Wellness SCHOTEN 03 685 44 50 | NG Project BALEN 014 73 53 99 | Schrauwen: BRASSCHAAT 03 645 24 79 – HERENTALS 014 24 40 20 – WILRIJK 03 825 69 81 – ZANDHOVEN 03 464 19 16 | LIMBURG: ‘t Hoveniertje WELLEN 012 74 53 60 | Schrauwen GENK 089 30 86 20 | Varey LOMMEL 011 54 43 69 | Sleurs & Vangompel BOCHOLT 089 46 56 00 | WEST-VLAANDEREN: Spa-Wellness ZWEVEGEM 0477 59 58 13 | Ovalco OOSTKAMP 050 82 75 86 | Health Mate Shop Knokke 0486 51 89 83 | Delaere IZEGEM 051 30 11 82 | Wellness La Rose GISTEL 059 27 61 84 | Florisan VEURNE 058 31 53 15 | Vanderhaeghe IEPER 057 21 37 23 | Vermeersch KORTEMARK 051 57 52 08 | Lamo RUISELEDE 051 68 82 53 | Van Raes ROESELARE 051 22 20 15 | DC infrarood RUDDERVOORDE 050 28 07 87 | OOST-VLAANDEREN: Aquatropic MALDEGEM 050 71 93 92 | Aquazure NINOVE 054 50 01 69 | Het Buitenhuis DENDERMONDE 052 25 61 16 | Wellness Decor KRUISHOUTEM 09 383 70 83 | Wida MELSELE 03 336 54 94 | Esento: BRAKEL 055 42 76 08 – GENT 055 42 76 08 | Van Poucke ZOTTEGEM 09 360 16 91 | Vepa ZELZATE 09 345 56 25 | Schrauwen ST-NIKLAAS 03 766 18 17 | Sterck AALST 053 70 16 11 | Sani-en Keukendecor WAASMUNSTER 03 250 66 90 | VLAAMS-BRABANT: Van Poucke LENNIK 02 582 35 03 | L’air et L’eau BEGIJNENDIJK 016 41 42 66 | Ventimec LEUVEN 016 23 39 74 | Pool+ HAACHT 016 85 09 55 | Runningmate KAMPENHOUT 016 65 05 86 | Van Diest HALLE 02 361 14 16 Volledig dealeroverzicht op www.healthmate.be

UMME EN

R

Verlicht astma en bronchitis.

D

Goed voor hart en bloedvaten. Verbetert de bloeddoorstroming.

Surf naar www.healthmate.be voor meer getuigenissen, heilzame toepassingen en wetenschappelijke studies. Of bel 03 295 50 25 voor een brochure.

www.cobretti.be

DE BESTE KWALITEIT INFRAROODCABINES - VAN 1 TOT 6 PERSONEN


brabant

JET LIMBURG: Brabant