Page 1

MaĂŤstro Visions

Happy together PERSONALISEER UW WANDEN EN PLAFONDS SOBERHEID DIE VERWENT Discrete LuxE

Decoratieve wand-& plafondpanelen gemakkelijk zelf te plaatsen

New Trendy Home Collection


FIBW-008MB oliver

MaĂŤstro Visions 2


Editorial

Op weg naar een nieuwe wooncultuur. Het nieuwe samenhorigheidsgevoel. Happy together.

We beleven turbulente, uitdagende tijden. Vaste waarden worden grondig door elkaar geschud en oude zekerheden komen op de helling te staan. Dit heeft ook zijn invloed op hoe we leven, hoe we wonen en hoe we onze woning aankleden.

Als reactie op dit alles gaan verschillende generaties langer onder één dak wonen. Niet de overconsumptie telt, maar de intensiteit van onze persoonlijke keuzes. Thuis veilig en gezellig samenzijn met onze geliefden, together but apart, wordt een belangrijke trend. Genieten, beleving, eenvoud en ‘alles-wat-trager’ winnen veld. Zelf klussen en renoveren zijn weer in. Bij Maëstro vertalen we deze veranderingen in wand- en plafondpanelen die perfect aansluiten bij de nieuwe woonvormen. Wit staat voor ‘starten met een nieuwe lei’, grijs maakt het huiselijk en gezellig, geel brengt blijheid en optimisme, aubergine drukt durf en dynamiek uit. Natuurlijke vormen, nerven en zachte structuren verhogen de zintuiglijke ervaring. Ontdek in deze editie van Visions alles over onze nieuwe sfeermakers om u gezellig thuis te voelen in het gezelschap van uw geliefden.


Maëstro goes nature, Maëstro goes wood.

Warme en authentieke natuurelementen in de leefruimte zorgen voor een rustgevend en gezellig thuisgevoel. Met de nieuwe Maëstro by Shinnoki collectie wand – en plafondpanelen in 8 uitgelezen houtfineersoorten brengt Maëstro het authentieke natuurgevoel binnenshuis. Puur natuur en tijdloos trendy, Shinnoki is Japans voor echt hout en luidt een nieuwe

en

duurzame

decoratie-

en

levensstijl in waar het echte gevoel primeert. Het warme en tastbare gevoel van echt hout.

www.maestro-panel.be


2011/2012

16

12 10 INHOUD 06 Trendkleuren in de spotlight 10 Basic De koffie is klaar 12 Softlook Girls, girls, girls 14 Delux Speelse Luxe 16 Delux Gameboys 18 Nature Natuurlijke geborgenheid 20 Novo Vader-zoon moment 22 Lifestyle Luxueus in leder 26 Fibres Renaissance of textiles 30 Fibres Eenvoud siert 32 Solid Zet de wereld op z’n kop! 34 Lambris Binnen leven zoals buiten 38 Waterwall Singing in the shower 41 Technische kenmerken Overzicht en decoren

18 32 38

22

20 26

34


Spotlight Trendkleuren in de

Opgewekt geel LSLL1002 salix

MaĂŤstro Visions 6

Geen enkele kleur drukt zo duidelijk blijheid en optimisme uit als geel. Geel is de kleur van de zon en van het zomerse zuiden. Geel is jong en fris als een prille bloemenweide. Een gele wand straalt steeds gezellige warmte en positieve energie uit.


Trends MPA200-1002MB fari MNA-021MB alaska

Maagdelijk wit MPAD-008MB pirola

Wit in al zijn verschijningsvormen vormt een reactie op de turbulente tijden die we nog maar pas achter de rug hebben. Wit werkt verruimend en laat ons toe om met een schone lei te herbeginnen. Wit is een statement. We hechten opnieuw belang aan (h)echte waarden, aan zuiverheid, herbronning en eerlijke gevoelens.

MaĂŤstro Visions 7


MWW-03 leisteen

FIBW-008MB oliver

Relaxte grijstinten Vergrijsde tinten dragen iets tijdloos in zich. Wat grijs is, heeft geleefd. Wat geleefd heeft, is authentiek. Alle grijstinten zijn bijzonder zacht voor het netvlies en verhogen aanzienlijk het gezelligheidsgevoel in huis. Grijze stoffen en grijze meubelen, maar ook grijs op wanden of plafonds creĂŤren een relaxte sfeer waarin we helemaal tot rust komen.

mpadw-012mb tafi

MaĂŤstro Visions 8


Trends FIBW-004MB madras

Ondeugend aubergine Durf, dynamiek en enthousiasme hebben nu ook hun eigen kleur: aubergine. Het is een kleur die onze persoonlijkheid en individualiteit onderstreept. Aubergine creĂŤert een warme sfeer in huis en roept exotische gewaarwordingen op. Aubergine is ook niet vreemd aan ondeugende karaktertrekjes. Het is alvast een kleur die een blijvende indruk maakt.

LSLL1003 malva

MaĂŤstro Visions 9


MPA200-1002MB fari

Back to Basics met deze tijdloze collectie houtdecoren voor sfeervolle plafonds. Nerven en lichte kleuren, waaronder het nieuwe en frisse wit, versterken het gevoel van eenvoud en authenticiteit. Basic vat de kern samen: genieten van de eenvoudige dingen en helemaal tot rust komen in een knusse en vertrouwde omgeving.

MaĂŤstro Visions 10


Basic

De koffie is klaar ! Niks is heerlijker dan met de kids of met de vrienden te genieten van een gezellig gedeeld moment. Relaxt zoals het hoort. Koffie en gebakjes zijn nooit ver uit de buurt. We praten honderduit en maken straffe plannen. Of we kletsen er maar wat op los. Niks moet, alles mag.

Het is weekend en genieten is de boodschap. Op ons ritme. Intussen schijnt de zon overvloedig binnen en weerkaatst zacht op ons nieuwe plafond uit de Basic collectie. Het wordt een weekend uit de duizend!

MaĂŤstro Visions 11


MSL-015MB papua

Girls, girls,

Plafondpanelen uit de Softlook-collectie tonen matte houtdecoren en voelen zacht en donzig aan. Ze koppelen de duurzame schoonheid van hout aan een warm en heerlijk thuisgevoel. Natuurlijkheid krijgt de bovenhand.

MaĂŤstro Visions 12


Softlook

girls

girls Straks komt mijn beste vriendin op bezoek. We gaan ons amuseren op mijn kamer. Tussen mijn knuffels, m’n boeken en m’n spelletjes. Giechelen en geheimpjes delen, ja dat vooral. Misschien gaan we met mams nog even naar de stad, een smoothie drinken of zo... maar het maakt niets uit, ik vind het thuis ook heel plezant. Vooral sinds ik mijn nieuwe kamer heb met een plafond uit de Maëstro Softlook-collectie.

Maëstro Visions 13


MPADW-010MB cassano

MPAD-008MB pirola

De wand- en plafondpanelen van Delux vormen de perfecte achtergrond voor dit bonte, speelse interieur en fungeren als bindmiddel voor een verrassende veelheid aan stijlen.

MaĂŤstro Visions 14

MPADW-008MB pirola


Delux

Speelse Luxe

Delux past perfect in een jong en trendy interieur waar een bonte mengeling de boventoon voert. Een mix van nieuw en vintage, van hard en zacht, van hout en staal. Schijnbaar speels, maar toch bijzonder luxueus. Zelfs een rustiek ogend kastje uit de kringloopwinkel voelt zich hier helemaal thuis. Gepolijst beton gaat hand in hand met de zachte textuur van een koeienhuid.

MICRO BEVEL De minimale afschuining van de zijkanten oogt bijna naadloos.


MPAD-014MB messina

‘Jong geleerd is oud gedaan’ luidt het spreekwoord. Ook de kids weten de gezelligheidsfactor van Delux te appreciëren. Ze delen al mijn smaak op vlak van huiselijkheid en dat op zich vind ik al schitterend.

GameBoys Maëstro Visions 16


Delux MPADW-012MB tafi

Je zou ze moeten bezig zien als ze geconcentreerd aan het gamen zijn. Maar gelukkig krijg ik ze toch op tijd en stond naar buiten om ook eens in de open lucht te ravotten.

MaĂŤstro Visions 17


MNA-021MB alaska

Met Nature van MaĂŤstro eindigt het tijdperk van cleane, kille decoratietrends. Donkere houtsoorten, zachte stoffen en aardekleuren brengen een intimistisch gevoel. Zalig niksdoen en genieten mag weer, in een ruimte die we echt de onze kunnen noemen. Vertrouwd, doorleefd en vol verwijzingen naar een natuurlijke eenvoud.

MaĂŤstro Visions 18


Nature

MNAW-022MB aspen

De nacht mag gerust weer donker zijn. Want donkere tinten geven aan de slaapkamer een heerlijk gevoel van natuurlijke geborgenheid. Een veilige haven waar we weer helemaal tot rust komen. Een wand met horizontaal geplaatste planken versterkt het gevoel van evenwicht.

MaĂŤstro Visions 19


NOVO

Ik kan me geen beter vader-zoon moment inbeelden dan wanneer m’n kleinste ’s morgens in de badkamer naast me komt staan. We plagen elkaar en kijken niet op een spatje water. Lekker stoer doen als mannen onder elkaar. In de spiegel weerkaatst zie ik mezelf als kind met m’n eigen pa. En dat stemt me gelukkig. Nog een paar jaartjes en hij krijgt zelf stoppels op z’n kin, alles verandert snel. Behalve onze vochtbestendige plafondpanelen uit de Novo collectie.


Novo NOVO-190-018MB onda

Novo plafondpanelen voelen zich op hun best in de vochtige atmosfeer van keuken en badkamer. De houtdecoren en de effen panelen in onze nieuwe trendkleuren zorgen voor een frisse en rustgevende look. Door de beschermende folie zijn ze perfect afwasbaar.

Vader-zoon moment MaĂŤstro Visions 21


LSLL1002 SALIX

De natuurlijke uitstraling en de zachte, warme touch van leder toverden ons interieur om tot een oase van behaaglijke rust en comfort. MaĂŤstro Visions 22


Lifestyle LSLL1003 MALVA

Luxueus in leder


MICRO BEVEL De minimale afschuining van de zijkanten oogt bijna naadloos.

LSLL1003 malva

MaĂŤstro Visions 24

Leder siert sinds eeuwen de meest chique interieurs en het heeft in al die tijd nog niets van zijn glans en luister verloren. Leatherlook was dus echt geknipt om onze persoonlijke interieurvisie vorm te geven. Het past perfect in onze geliefde decoratiestijl. We vonden de leatherlook collectie simpelweg het summum van sfeervolle woondecoratie. Leatherlook maakt voor ons het verschil tussen een huis en een echte, warme thuis. En zelfs onze trouwe viervoeter deelt deze mening!


Fibres Lifestyle LSLL1002 salix


Renaissance

of textiles Textiel is weer helemaal terug in het interieur. De zachte touch, de speelsheid van de weefselstructuur, de warme, gezellige tinten... alles verwijst naar de huiselijkheid van weleer. Textiel verzacht de harde kantjes van het leven en brengt ons tot rust na de dagtaak. Onszelf verwennen mag opnieuw en alle zintuigen komen daarbij aan bod.

FIBW-003MB shanti

MaĂŤstro Visions 26

a


FIB-002MB blush FIBW-004MB madras

a Met Fibres wand- en plafondpanelen heeft MaĂŤstro het textielgevoel heruitgevonden. De look is dezelfde, de touch is even zacht, het wordt makkelijker geplaatst en is bovendien nog eens afwasbaar ook.


FIBW-003MB shanti


Fibres MICRO BEVEL De minimale afschuining van de zijkanten oogt bijna naadloos.

FIBW-004MB madras

z

Textiel heruitgevonden De verschillende weefselstructuren en de zachte natuurlijke tinten zorgen voor een echte verademing in huis. In combinatie met andere, natuurlijke materialen luidt Fibres de renaissance in van de nieuwe gezelligheid.

MaĂŤstro Visions 29


FIBW-008MB oliver

De zachte, modieuze tinten en textielstructuren van Fibres zorgen voor een rustgevende sfeer. Ze vormen de perfecte basis voor een hoogst persoonlijke aankleding van uw interieur. Ideaal voor woonkamers, thuiskantoren, studeerkamers, lees- en hobbyruimtes.


Eenvoud

Fibres

siert

Ik heb altijd van natuurlijk en eenvoudig gehouden. En dat zie je zo aan m’n interieur. Soberheid in lichte tinten, gedragen door een ruwe houten plankenvloer. Meubeltjes en objecten die ik in de loop der jaren heb verzameld, komen hier helemaal tot hun recht. Ik ben immers gek op het mixen van stijlen, op leuke hebbedingetjes en op persoonlijke voorwerpen in huis. De Fibres wand- en plafondpanelen van Maëstro vervolledigen de zachte, natuurlijke uitstraling. Mijn interieur is nu helemaal een spiegel van mezelf.

Maëstro Visions 31


MSO-011 kemi

De Solid collectie plafondpanelen van MaĂŤstro laat je toe om het soliede en vertrouwde uitzicht van natuurlijke planken te combineren met een frisse, moderne inrichting. De nerven en de lichte tinten vormen een subtiel contrast met de strakke inrichting en de kleurrijke objecten. De harde, krasvrije melamine eindlaag maakt Solid bijzonder sterk en onderhoudsvriendelijk.


Solid

Zet de wereld op z’n kop ! Ik durf wel eens de gebaande paden te verlaten. Nieuwe ideeën fleuren steeds mijn leven op. Eigenzinnig? Misschien. Maar wel helemaal ‘ik’. Zo wou ik voor mijn keuken een strakke inrichting, veel licht en wit en openheid maar dan wel voorzien van vrolijke kleurtoetsen. En als kroon op het werk koos ik niet voor een plankenvloer, maar voor een plankenplafond. De wereld op z’n kop als het ware. Origineel, tijdloos en bijzonder mooi, al zeg ik het zelf. Mijn keuken laat helemaal zien hoe ik zelf ben!

Maëstro Visions 33


Een landelijke levensstijl is echt ons ding. Midden in de natuur, met onze dieren. Een dagelijkse paardrit langs de velden hoort daarbij, weer of geen weer. Paard en ruiter worden één. Ik voel de elementen en m’n zintuigen staan op scherp. LAMBRIS Cottage

Binnen leven


Lambris

zoals buiten

MaĂŤstro Visions 35


LAMBRIS Cottage

LAMBRIS Nordic

Vaak leven we hier meer buiten dan binnen. Maar als we binnen zijn, dan stellen we gezelligheid op prijs. Omringd door hout en authentieke elementen. Daarom oogt ons interieur zo heerlijk Brits. Met dank aan Lambris van MaĂŤstro.

MaĂŤstro Visions 36


Lambris

MaĂŤstro lambriseringen zijn afgewerkt en gebruiksklaar. Ze zijn echter perfect overschilderbaar, zodat je steeds een eigen toets kan aanbrengen. Volgens je interieur, je gevoel en je persoonlijke smaak.


MWW-07 steengrijs

Singing in the shower Waarom zou waterpret alleen buiten mogen? De hele familie geniet hier ongelooflijk hard van onze nieuwe inloopdouche. Dagelijks is er file om aan de beurt te komen. Je zou het moeten horen, van de Ochtendstemming van Grieg tot de nieuwste van Lady Gaga... iedereen laat zijn beste repertoire horen onder de douche. Gisteren zijn de kleinsten nog een stapje verder gegaan. Compleet uitgedost met laarzen en paraplu’s ! Te grappig om me er boos over te maken. Gelukkig hebben we Waterwall wandpanelen, en die kunnen tegen een ferme spat.

MaĂŤstro Visions 38


Waterwall MWW-03 leisteen

MWW-06 x-zwart

Waterwall bestaat in tal van smaakvolle decoren en voelbare tegelmotieven. Door het ontbreken van echte voegen is Waterwall absoluut hygiĂŤnisch, dus uitermate geschikt voor de badkamer. Waterwall is vochtresistent en laat zich makkelijk plaatsen dankzij het handige kliksysteem.

MWW-07 steengrijs

H2O MaĂŤstro Visions 39


Hoe modieus is je woning aangekleed? Textiel is weer helemaal terug in het interieur. Dankzij de MaĂŤstro Fibres wand- en plafondpanelen breng je weer authentieke warmte en gezelligheid in huis. Trendy weefselstructuren, warme en gezellige tinten met een zachte touch zorgen voor een aangenaam gevoel van huiselijkheid. MaĂŤstro Fibres is afwasbaar en makkelijk zelf te plaatsen. Jezelf verwennen is weer toegestaan!

www.maestro-panel.be


MaĂŤstro Visions

Technische kenmerken


MNAW-022MB ASPEN


Maëstro wand- en plafondcollectie Snel en gemakkelijk Maëstro wand- en plafondpanelen kunnen snel en probleemloos geplaatst worden zowel door de vakman als door de doe-het-zelver. Alle panelen zijn immers voorzien van een unieke tand-en-groefverbinding die een blinde vernageling mogelijk maakt.

Trendy Vlugger dan eender wie pikt Maëstro de nieuwste interieurtrends op. Hierdoor bent u steeds verzekerd van de laatste ontwikkelingen op vlak van design. Op en top modieus, niet enkel qua uitzicht maar ook qua structuur en aanvoelen.

Onderhoudsvriendelijk Alle Maëstro wand- en plafondpanelen zijn eenvoudig te onderhouden en makkelijk te reinigen met een licht vochtige doek. De waterafstotende Waterwall panelen mogen overvloedig met water gereinigd worden.

NE

Micro bevel De micro bevel is een minimale afschuining van de zijkanten. Deze voeg is echter zo subtiel en aaneensluitend dat er zich geen vuil kan in vasthechten. Het geheel oogt bijna naadloos.

Maëstro Visions 43

W


Waarom Maëstro wand- en plafondpanelen? Garantie biedt u zekerheid

Een nieuwe kijk op wanden & plafonds

Mede door de strenge normhantering en onze ervaring bieden wij u bij niet-commercieel gebruik 10-15 jaar garantie op de producten voorzien van dit pictogram.

Op zoek naar snel, gemakkelijk te plaatsen en onderhoudsvriendelijke wanden en plafonds? Klassiek, eigentijds, stijlvol of trendy?

Voor verdere inlichtingen kunt u terecht bij uw plaatselijke verdeler of op onze website www.maestro-panel.be.

Maëstro heeft het voor u! In een handomdraai plaatst u de perfecte wand- en plafondpanelen op maat en smaak van uw interieur, of het nu voor nieuwbouw of renovatie bestemd is. Mooi, functioneel en kwaliteit, daar staat Maëstro al jaren garant voor.

Natuurlijk

Afwasbaar

Voor Basic, Softlook, Nature, Delux, Novo, Lifestyle, Solid, Fibres en Lambris van het Maëstro-gamma maken wij uitsluitend gebruik van PEFC-gecertificeerd MDF.

De Maëstro-wand- en plafondpanelen voorzien van dit pictogram zijn afgewerkt met een waterafstotende laag. Dit laat toe ze probleemloos met water te reinigen. Alle andere wanden plafondpanelen kunnen gereinigd worden met een licht vochtige doek.

gu

e and

De handen uit de mouwen?

g

nin

ove joi n

g•t o

n

t

te

PEFC/07-31-194 www.pefc.org

ro

Het PEFC-label heeft als voornaamste doel het bosbeheer wereldwijd te verbeteren. Dit label wordt pas toegekend na een grondige doorlichting door een onafhankelijk auditbureau en een perfecte traceability van het PEFC-gecertificeerd MDF gedurende het volledige productieproces. Dit label is vrijwillig en beklemtoont nogmaals het engagement van Maëstro voor een leefbare en duurzame natuur.

l i n d fa s •b

TANT•S SIS

TANT•S SIS

HOCK-RE •S

Maëstro is een puur Belgisch kwaliteitsproduct. De panelen zijn gemaakt met de meest geavanceerde productieprocessen en worden streng gecontroleerd op hun duurzaamheid.

OTVAST• TO

TICHOC AN

OTVAST• TO

TICHOC AN

Kwaliteit van eigen bodem

HOCK-RE •S

AN • N SIST T H T•S TA RE SIS I

TICHOERMO AN G•TH C RES

OTVAST• TO

EBESTENDI TT

110°C

HOCK-RE •S

T•HEA TAN TIS

lambris

softlook

Fibres

nature

solid

Maëstro Visions 44

Stootvast De Maëstro-collectie voorzien van dit pictogram zijn stootvast. Door toevoeging van melamine tijdens het productieproces zijn deze panelen extra stevig.

Hittebestendig De duurzame lijmverbinding van de Maëstropanelen laat ook het inbouwen van spots toe. Omdat ingebouwde spots veel warmte afgeven, zijn alle panelen hittevast tot 110°C.

basic

waterwall

lifestyle

Zowel professionals als doe-het-zelvers kunnen snel en gemakkelijk een Maëstrowand- en plafond plaatsen. Alle wanden plafondpanelen zijn voorzien van een unieke tand-en-groefverbinding die blinde vernageling mogelijk maakt.

delux novo

Schep eens een ander sfeertje De wand- en plafondpanelen met bijhorende afwerkingslijsten van Maëstro vormen samen het meest flexibele plafondsysteem. Elke woonruimte krijgt de juiste look en sfeer, van klassiek en ingetogen tot uitgesproken trendy. Stimuleer uw fantasie en neem een kijkje in onze ruime collectie.


Basic

mpa200-023

mpa200-701

mpa200-801

witte berk Plafond

scandinavische eik Plafond

lichte eik Plafond

V-groef

MPA200-1001MB arbor Plafond

Micro bevel

V-groef

V-groef

V-groef

MPA200-1002MB

MPA200-1003MB

MPA200-1004MB

fari Plafond

perlo Plafond

elgar Plafond

Micro bevel

Micro bevel

Micro bevel

680-720 kg/m3

MDF E1

Roger

CE

°C

110°C

New

1

°C

Collection

110

V-groef

Afmetingen

OPBOUW PRODUCT Productgroep BASIC

Micro bevel

Toepassing PLAFOND

Subgroep Standaard

Drager MDF V20 E1

Backing Nee

Decoren 8

Dikte

Breedte

Lengte

10 mm

190 mm

1200 mm

Verpakking Panelen/pak

m2 bruto/pak

m2 netto/pak

Garantie

6

1,368 m (V-groef)

1,250 m (V-groef)

10 jaar

1,368 m (Micro bevel)

1,285 m2 (Micro bevel)

2 2

2

Afwerkingslijsten

MDF = Medium Density Fiber / V20 = standaardkwaliteit / E1 = Europese richtlijn van formaldehyde-emissie

Plinten Fix & clic

Maëstro Visions 45

Kleurvariaties kunnen door de druktechniek optreden. Dit is een niet-bindend document. Depro Profiles behoudt zich het recht voor om het assortiment te wijzigen zonder voorafgaandelijke kennisgeving.

mpa200-002 witte es Plafond


Softlook

MSL-002

grijze eik Plafond

MSL-005

V-groef

MSL-012MB

fiji Plafond

MSL-007

gekalkte eik soft Plafond

V-groef

MSL-013MB

Micro bevel

tonga Plafond

MSL-010

witte eik Plafond

mao Plafond

V-groef

MSL-014MB

Micro bevel

samoa Plafond

V-groef

MSL-015MB

papua Plafond

Micro bevel

Micro bevel

680-720 kg/m3

MDF E1

Roger

CE

°C

110°C

New

1

°C

Collection

110

V-groef

Afmetingen

OPBOUW PRODUCT Productgroep SOFTLOOK

Micro bevel

Toepassing PLAFOND

Subgroep

Drager

Standaard

MDF V20 E1

Backing Nee

Decoren 8

Dikte 10 mm

Breedte

Lengte

190 mm

1200 mm

Verpakking Panelen/pak

m2 bruto/pak

m2 netto/pak

Garantie

6

1,368 m (V-groef)

1,250 m (V-groef)

10 jaar

1,368 m (Micro bevel)

1,285 m2 (Micro bevel)

2 2

Maëstro Visions 46

2

Afwerkingslijsten

Plinten Fix & clic

MDF = Medium Density Fiber / V20 = standaardkwaliteit / E1 = Europese richtlijn van formaldehyde-emissie


Delux

MPAD-003

wit gelakt Plafond

parelgrijs Plafond

V-groef

MPAD-008MB MPADW-008MB

pirola Plafond/Wand

V-groef

MPAD-009MB MPADW-009MB

alfano Plafond/Wand

Micro bevel

MPAD-012MB MPADW-012MB

tafi Plafond/Wand

MPAD-005

Micro bevel

vasari Plafond/Wand

dolfijngrijs Plafond

baia Plafond

V-groef

MPADW-010MB

MPAD-013MB MPADW-013MB

Micro bevel

MPAD-007MB

cassano Wand

Micro bevel

MPADW-011MB solera Wand

Micro bevel

MPAD-014MB MPADW-014MB

messina Plafond/Wand

Micro bevel

Micro bevel

MPAD-015MB 680-720 kg/m3

arezzo Plafond

Micro bevel MDF E1

Roger

CE

Micro bevel

°C

110°C

New

MPAD-016MB salieri Plafond

°C

Collection

1

110

V-groef

Micro bevel

Micro bevel

Afmetingen

OPBOUW PRODUCT Productgroep

Toepassing

Subgroep

Drager

Backing

Decoren

Dikte

Breedte

Lengte

DELUX

PLAFOND

Standaard

MDF V20 E1

Nee

11

10 mm

190 mm

1200 mm

Nee

7

10 mm

300 mm

2580 mm

WAND

Standaard

MDF V20 E1

Verpakking Toepassing

Panelen/pak

m2 bruto/pak

m2 netto/pak

Garantie

PLAFOND

6

1,368 m2 (V-groef)

1,250 m2 (V-groef)

10 jaar

1,368 m (Micro bevel)

1,285 m2 (Micro bevel)

3,096 m2

2,978 m2

2

WAND

4

Afwerkingslijsten

Plinten Fix & clic

10 jaar

MDF = Medium Density Fiber / V20 = standaardkwaliteit / E1 = Europese richtlijn van formaldehyde-emissie

Maëstro Visions 47

Kleurvariaties kunnen door de druktechniek optreden. Dit is een niet-bindend document. Depro Profiles behoudt zich het recht voor om het assortiment te wijzigen zonder voorafgaandelijke kennisgeving.

mpad-002


Nature

MNA-002 MNAW-002MB

canadese eik Plafond/Wand

mna-006 MNAW-006MB

V-groef

antiek wit Plafond/Wand

V-groef

borneo Wand

mna-014 MNAW-014MB

bamboo grey Plafond/Wand

mna-011 MNAW-011MB

V-groef

borago Plafond/Wand

Micro bevel

nepal Plafond/Wand

MNA-019MB MNAW-019MB

MNA-020MB MNAW-020MB

montana Plafond/Wand

V-groef

antiek beige Plafond/Wand

V-groef

caledonia Plafond/Wand

Micro bevel

alaska Plafond/Wand

V-groef

MNA-018MB MNAW-018MB

MNA-021MB MNAW-021MB

dakota Plafond/Wand

Micro bevel

mna-017 MNAW-017MB

mnaW-016MB

mna-012 MNAW-012MB

Micro bevel

MNAW-022MB 680-720 kg/m3

MDF E1

Micro bevel Roger

aspen Wand

CE

Micro bevel

°C

110°C

New

MNA-024MB MNAW-024MB

MNAW-023MB oregon Wand

cherokee Plafond/Wand

Micro bevel

°C

Collection

1

110

V-groef

Micro bevel

Micro bevel

Afmetingen

OPBOUW PRODUCT Productgroep

Toepassing

Subgroep

Drager

Backing

Decoren

Dikte

Breedte

Lengte

nature

PLAFOND

Standaard

MDF V20 E1

Nee

11

10 mm

190 mm

1200 mm

WAND

Standaard

MDF V20 E1

Nee

14

10 mm

300 mm

2580 mm

Verpakking Toepassing PLAFOND WAND

Panelen/pak

m2 bruto/pak

m2 netto/pak

Garantie

6

1,368 m (V-groef)

1,250 m (V-groef)

10 jaar

1,368 m2 (Micro bevel)

1,285 m2 (Micro bevel)

3,096 m2

2,978 m2

4

Maëstro Visions 48

2

2

Afwerkingslijsten

Plinten Fix & clic

10 jaar

MDF = Medium Density Fiber / V20 = standaardkwaliteit / E1 = Europese richtlijn van formaldehyde-emissie


Novo

essen wit Plafond

NOVO-190-004 NOVO-300-004

V-groef

NOVO-190-010 NOVO-300-010

noorse esdoorn Plafond

NOVO-190-005 NOVO-300-005

hoogglans Plafond

pergamon Plafond

V-groef

NOVO-190-011 NOVO-300-011

V-groef

NOVO-190-009 NOVO-300-009

grijze es Plafond

V-groef

NOVO-190-015 NOVO-300-015

gekalkte eik Plafond

NOVO-190-017MB

auber eik Plafond

V-groef

V-groef

V-groef

crocco Plafond

Micro bevel

Micro bevel

NOVO-190-018MB

NOVO-190-019MB

NOVO-190-020MB

NOVO-190-021MB

onda Plafond

monieri Plafond

lobelia Plafond

cordia Plafond

Micro bevel

Micro bevel

680-720 kg/m3

MDF E1

Roger

CE

Micro bevel

°C

110°C

New

1

°C

Collection

110

V-groef

Afmetingen

OPBOUW PRODUCT Productgroep Novo

Micro bevel

Toepassing PLAFOND

Subgroep

Drager

Backing

Decoren

Standaard

HDF V313 E1

Ja

12

Breed

HDF V313 E1

Ja

7

Dikte

Breedte

Lengte

7,8 mm

190 mm

1200 mm

7,8 mm

300 mm

1200 mm

Verpakking Panelen/pak

m2 bruto/pak

m2 netto/pak

Garantie

6

1,368 m (V-groef)

1,250 m (V-groef)

15 jaar

1,368 m2 (Micro bevel)

1,285 m2 (Micro bevel)

1,8 m2

1,7 m2

5

2

2

Afwerkingslijsten

Plinten

Waterbestendig

Fix & clic

15 jaar

HDF = High Density Fiber / V313 = vochtwerende plaat / E1 = Europese richtlijn van formaldehyde-emissie

Maëstro Visions 49

Kleurvariaties kunnen door de druktechniek optreden. Dit is een niet-bindend document. Depro Profiles behoudt zich het recht voor om het assortiment te wijzigen zonder voorafgaandelijke kennisgeving.

novo-190-003 NOVO-300-003


Lifestyle

LSLL8001

puur wit Wand

LSLL8002

Micro bevel

black Wand

Micro bevel

mosgroen Wand

Micro bevel

salix Wand

LSLL8005

leem Wand

Micro bevel

Micro bevel

creme Wand

Micro bevel

malva Wand

LSLL8006

LSLL1001

tilia Wand

LSLL8003

zink Wand

LSLL8004

Micro bevel

ijsblauw Wand

Micro bevel

truffel Wand

Micro bevel

brassica Wand

LSLL8007

LSLL1002

Micro bevel

LSLL8008

LSLL1003

Micro bevel

LSLL1004 Micro bevel

Micro bevel

Afmetingen

OPBOUW PRODUCT Productgroep

Toepassing

Subgroep

Drager

Backing

lifestyle

wand

Breed

MDF V20 E1

Nee

Decoren 12

Dikte

Breedte

Lengte

10 mm

300 mm

2580 mm

Verpakking Panelen/pak

m2 bruto/pak

m2 netto/pak

Garantie

4

3,096 m

2,936 m

10 jaar

MaĂŤstro Visions 50

2

2

Afwerkingslijsten

Plinten

Waterbestendig Fix & clic

MDF = Medium Density Fiber / V20 = standaardkwaliteit / E1 = Europese richtlijn van formaldehyde-emissie


Solid

MSO-008

Micro bevel

arad Plafond

Micro bevel

elista Plafond

MSO-011

kemi Plafond

MSO-009

Micro bevel

pori Plafond

Micro bevel

mardin Plafond

MSO-012

MSO-010

Micro bevel

janga Plafond

Micro bevel

MSO-013 Micro bevel

Micro bevel

Afmetingen

OPBOUW PRODUCT Productgroep

Toepassing

Subgroep

Drager

Backing

solid

plafond

Standaard

MDF V20 E1

Ja

Decoren 7

Dikte

Breedte

Lengte

8 mm

195 mm

1300 mm

Verpakking Stootvast OTVAST• TO

OTVAST• TO

Maëstro Visions 51 TICHOC AN

MDF = Medium Density Fiber / V20 = standaardkwaliteit / E1 = Europese richtlijn van formaldehyde-emissie

Fix & clic

OTVAST• TO

TANT•S SIS

10 jaar

Waterbestendig

TANT•S SIS

1,400 m

Plinten

TANT•S SIS

1,520 m

Afwerkingslijsten

HOCK-RE •S

6

2

HOCK-RE •S

Garantie

2

HOCK-RE •S

m2 netto/pak

TICHOC AN

m2 bruto/pak

TICHOC AN

Panelen/pak

Kleurvariaties kunnen door de druktechniek optreden. Dit is een niet-bindend document. Depro Profiles behoudt zich het recht voor om het assortiment te wijzigen zonder voorafgaandelijke kennisgeving.

MSO-007

canico Plafond


Fibres

FIB-001MB FIBW-001MB

chino Plafond/Wand

FIB-002MB FIBW-002MB

Micro bevel

FIBW-005MB mondo Wand

Micro bevel

lamont Plafond/Wand

Micro bevel

lennox Wand

FIBW-004MB

shanti Wand

Micro bevel

FIB-007MB FIBW-007MB

Micro bevel

FIBW-010MB

FIBW-013MB tundra Wand

Micro bevel

FIB-006MB FIBW-006MB

FIB-009MB FIBW-009MB

cameo Plafond/Wand

blush Plafond/Wand

FIBW-003MB

Micro bevel

FIBW-008MB

elliot Plafond/Wand

Micro bevel

FIB-011MB FIBW-011MB

Micro bevel

madras Wand

oliver Wand

Micro bevel

FIB-012MB FIBW-012MB

senja Plafond/Wand

Micro bevel

taiga Plafond/Wand

Micro bevel

FIBW-014MB Micro bevel

rana Wand

Micro bevel

Micro bevel

Afmetingen

OPBOUW PRODUCT Productgroep

Toepassing

fibres

Subgroep

Drager

Backing

Decoren

Dikte

Breedte

Lengte

10 mm

190 mm

1200 mm

10 mm

300 mm

2580 mm

PLAFOND

Standaard

MDF V20 E1

Nee

7

WAND

Breed

MDF V20 E1

Nee

14

Verpakking Toepassing PLAFOND WAND

Panelen/pak

m2 bruto/pak

m2 netto/pak

Garantie

6

1,368 m

1,285 m

10 jaar

4

3,096 m

MaĂŤstro Visions 52

2 2

2

2,978 m

2

10 jaar

Afwerkingslijsten

Plinten Fix & clic

MDF = Medium Density Fiber / V20 = standaardkwaliteit / E1 = Europese richtlijn van formaldehyde-emissie


Afwerkingslijsten lijsten en plinten

Plaatsing

Symmetrisch

plafondlijst 22 x 35 x 2700 mm

hollat novo 22 x 22 x 2700 mm

Wild

1A 1A plint met FIX & CLIC clipsysteem 14 x 80 x 2200 mm

kniklijst 4 x 50 x 2700 mm

Trap

2 mm

4 mm

2 mm

4 mm

2 mm

4 mm

2 mm

4 mm

1B 1B

10 mm 10 mm

INSTALLATIE PLAFONDLIJST

1A 1A 2 mm 2 mm

18 mm 18 mm

10 mm 10 mm

4 mm

1B 1B 2 mm 2 mm

4 mm 4 mm

3 3

15 mm

12 mm

15 mm 12 mm 40 mm 40 mm

10 mm 10 mm

PLAFONDLIJST 10 x 40 x 2700 mm

2 2

4 mm

2 2

MaĂŤstro Visions 53 18 mm 18 mm


Waterwall

ALBA

DESH

mww-0006

mww-0005

mww-0002

PERTI

mww-0003 Hoogglanzend

ITTEN

GRITAS

PAMUK

mww-0001

CRIMSON

mww-0004 Hoogglanzend

ENNIS

MWW-0007 Hoogglanzend

MWW-0008

Opbouw product Productgroep

Toepassing

MWW-0001 MWW-0002

Afmetingen Subgroep

Drager

Backing

Decoren

Dikte

Breedte

Lengte

Wand

Multiplex 7 lagen

Ja-HPL

Alba

10,2 mm

600 mm

2400 mm

Wand

Multiplex 7 lagen

Ja-HPL

Pamuk

10,2 mm

600 mm

2400 mm

MWW-0005

Wand

Multiplex 7 lagen

Ja-HPL

Gritas

10,2 mm

600 mm

2400 mm

MWW-0006

Wand

Multiplex 7 lagen

Ja-HPL

Itten

10,2 mm

600 mm

2400 mm

MWW-0003

Wand

hoogglanzend

Multiplex 7 lagen

Ja-HPL

Desh

10,2 mm

600 mm

2400 mm

MWW-0004

Wand

hoogglanzend

Multiplex 7 lagen

Ja-HPL

Perti

10,2 mm

600 mm

2400 mm

MWW-0007

Wand

hoogglanzend

Multiplex 7 lagen

Ja-HPL

Crimson

10,2 mm

600 mm

2400 mm

MWW-0008

Wand

Multiplex 7 lagen

Ja-HPL

Ennis

10,2 mm

600 mm

2400 mm

verpakking Productgroep MWW-0001 MWW-0002 MWW-0005 MWW-0006 MWW-0003 MWW-0004 MWW-0007 MWW-0008

Tegelformaat 600 x 300 mm 600 x 600 mm 600 x 300 mm 600 x 300 mm 600 x 150 mm 600 x 150 mm 300 x 75 mm 600 x 300 mm ALBA

m2 netto/pak

Garantie

2

2.980 m2

2.880 m2

10 jaar

Ja

2

2.980 m

2.880 m2

10 jaar

Ja

2

2

2.980 m

2.880 m

10 jaar

Ja

2

2.980 m2

2

2.880 m

10 jaar

Ja

2

2.980 m2

2.880 m2

10 jaar

Ja

2

2.980 m

2.880 m2

10 jaar

Ja

2

2

2.980 m

2.880 m

10 jaar

Ja

2

2.980 m2

2.880 m

10 jaar

Ja

GRITAS

ITTEN

DESH

2

2

PAMUK

2

2 2

Afwerkingslijsten

PERTI

Waterbestendig

CRIMSON

ENNIS

10.2 x 600 x 2400 mm - Netto 1.44 m2/panel - Bruto 1.49 m2/panel

Afmetingen TEGELFORMAAT

m2 bruto/pak

Panelen/Pak

600 x 300 mm

600 x 600 mm

600 x 300 mm

600 x 300 mm

600 x 150 mm

PAK (2 STUKS)

Netto 2.88 m2 - Bruto 2.98 m2

GEWICHT

± 25 kg/pak of per 2 panelen

Maëstro Visions 54

600 x 150 mm

300 x 75 mm

600 x 300 mm


Technische kenmerken Waterwall kliksysteem

opbouw paneel

3.

1. Oppervlak: HPL, meerdere lagen Kraft papier voor duurzaamheid en krasbestendigheid

Gemakkelijk te plaatsen en te herplaatsen

2. Drager: Multiplex 7 lagen, PUR vochtresistent 1.

2.

3. Achterzijde: Backing HPL (High Pressure Laminate)

Profielen en plinten

EIGENSCHAPPEN - Waterresistent en dus perfect geschikt voor natte ruimtes, zelfs in direct contact zoals douchewanden - Gemakkelijk schoon te maken, voegen kunnen geen vuil opnemen

Buitenhoek alu

Plintprofiel alu

10,8 x 20 x 2700 mm 1 st/pak

1 st/pak

MWW-BU2700

MWW-BA 10.2 x 35 x 2400 mm

- Snel en gemakkelijk te installeren dankzij de grote panelen en het unieke kliksysteem - Milieuvriendelijk product • recycleerbaar houten materiaal - Gezond binnenhuisklimaat dankzij z’n perfect onderhoud ➜ hygiënisch

- Propere installatie zonder lijm of cement • bij natte ruimtes silicone tussen de panelen zie plaatsingsinstructies

- Onzichtbare, nauw aansluitende voegen = naadloos

Panseal pvc MWW-AS 25 x 35,5 x 1850 mm 2 st/pak + silicone

Binnenhoek alu MWW-BI2700 10,8 x 16 x 2700 mm 1 st/pak

- Voelbaar tegelmotief in het paneel

- Gemakkelijk opnieuw te verwijderen ➜ kliksysteem - Getest op brandveiligheid en goedgekeurd volgens Europese normen*

Extension paneel

Eindprofiel alu MWW-ED2700 7,4 x 13,4 x 18 x 2700 mm 1 st/pak

MWW-1001 ALBA MWW-1002 PAMUK MWW-1003 DESH MWW-1004 PERTI MWW-1005 GRITAS MWW-1006 ITTEN MWW-1007 CRIMSON MWW-1008 ENNIS 10,2 x 600 x 300 mm 2 st/pak

- Garantie • binnenhuisgebruik - 10 jaar • professioneel - 5 jaar

* Maëstro Waterwall is een brandvertragend product dat goedgekeurd is door het SINTEF-rapport van 27/09/2006. Een exemplaar van dit rapport is op aanvraag te verkrijgen via info@maestro-panel.be. Fire certification (EU): D-s2, d0 according to EN 13 501:2002.

Maëstro Visions 55


Lambris afmetingen

opbouw product Productgroep

Toepassing

Productnaam

Drager

Backing

Decoren

Dikte

Breedte

Hoogte

COTTAGE

Wand

Cottage

MDF V20 E1

Nee

1 paneel

12.2 mm

97,5 mm

1200 mm

NORDIC

Wand

Nordic

MDF V20 E1

Nee

1 paneel

12.2 mm

600 mm

1200 mm

1 verbindingsprofiel

18.2 mm

108 mm

1200 mm

verpakking Productgroep Panelen/pak lm bruto/pak lm netto/pak COTTAGE

12

1.170 lm/p 1.02 lm/p

NORDIC

2

1.200 lm/p 1.186 lm/p

2

0.216 lm/p 0.200 lm/p

Garantie 10 jaar 10 jaar

Kroonlijsten

Plinten

Kniklijst

Afwerkingsblokje

MDF = Medium Density Fiber / V20 = standaardkwaliteit / E1 = Europese richtlijn van formaldehyde-emissie

panelen nordic

12 x 600 x 1200 mm paneel 2 st/pak

+ nog bij te nemen kroonlijst

38 x 65 x 2400 mm

plint cottage 16 x 100 x 2400 mm

+

plint nordic

16 x 100 x 2400 mm

OF

plint french

16 x 100 x 2400 mm

OF

bevestigingsprofiel

25 x 130 x 2400 mm

+ middenprofiel

+ verbindingsprofiel nordic 18 x 108 x 1200 mm - 2 st/pak

+ + voor de afwerking kniklijst nordic

6 x 100 mm 2 st/pak

totaal 7 pakken

MaĂŤstro Visions 56

afwerkingsblokje nordic

+

45 x 40 x 120 mm 2 st/pak

12 x 25 x 2400 mm

Bevestigingsprofiel


Lambris panelen cottage 12 x 97,5 x 1200 mm paneel 12 st/pak

+ nog bij te nemen kroonlijst

47 x 57 x 2400 mm

plint cottage

16 x 100 x 2400 mm

+

OF

plint nordic

plint french

16 x 100 x 2400 mm

16 x 100 x 2400 mm

bevestigingsprofiel

25 x 130 x 2400 mm

+

OF

middenprofiel

12 x 25 x 2400 mm

+ VOOR DE AFWERKING kniklijst cottage

3 x 60 mm 4 st/pak

afwerkingsblokje cottage

+

54 x 45 x 39 x 120 mm 2 st/pak

total 6 pakKEN

Op www.maestro-panel.be vindt u een handig rekenblad dat uitrekent hoeveel meter u juist nodig hebt.

EIGENSCHAPPEN °C

110

- Gemakkelijk schoon te maken

- Geschikt voor inbouw LED-verlichting

- Garantie • binnenhuisgebruik - 10 jaar • professioneel - 5 jaar

- Overschilderbaar

gu

e and

g

l i n d fa s •b

CE CE

- Blinde vernageling Tand-en-groefverbinding

t

te

nin

n

ove joi n

MDF E1 MDF E1

g •t o

680-720 680-720 kg/m3 kg/m3

- Warmte-isolerend

ro

°C °C

Roger - UV-filter ➜ lichtecht Roger

- Snel en gemakkelijk te installeren dankzij het tand-en-groefsysteem - Milieuvriendelijk product • recycleerbaar houten materiaal 110°C - Gezond binnenhuisklimaat 110°C dankzij z’n perfect onderhoud ➔ hygiënisch

1 1

New New

Collection Collection

Maëstro Visions 57


Technische kenmerken Lambris opbouw

Plaatsen van het stopprofiel

Hoogte van te installeren lambrisering en plaatsen kroonlijst op stop-profiel

➞ ➞➞ ➞

➞ ➞➞ ➞

Bevestigen kroonlijst

Plaatsen bevestigingsprofiel onderaan

max. 300 mm french

cottage

nordic

max. 300 mm

max. 300 mm max. 300 mm

➚ Neerwaarts inschuiven van lambriseringspaneel

Plaatsen van de 3 middenprofielen (max. afstand 300 mm)

Plaatsen plint op bevestigingsprofiel

Opwaarts inschuiven van lambriseringspaneel

Verder aanbrengen van panelen en fixeren met nietjes of vijzen

Uiteindelijk resultaat probleemloos overschilderbaar

Plaatsen kroonlijst bovenaan

Paneel aanschuiven in verticale kroonlijst

Noot: de lambrisering kan ook geïnstalleerd worden vanaf stap 4 indien gewenst (bv. tussen 2 muren).

Maëstro Visions 58


Thanks to Met de medewerking van Boss paints www.bosspaints.be

Concept/creation/ copy/realisation Upstream communication www.up-stream.be

pag. 10, 11, 12, 13, 18, 19, 20, 21, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37 Sax Sanitair www.sax-sanitair.be pag. 20, 21, 32, 33, 34, 35, 38, 39 Elk grove www.elkgrovelight.com pag. 12, 13, 18, 19, 32, 33 Venotti living www.venotti.be

Fotografie Peter Verplancke www.shotbyverplancke.be

Styling Sophie Allegaert www.sophieallegaert.be La Tirette - Jan Dendievel & Xavier www.latirette.com

pag. 14, 15, 16, 17, 22, 23, 24, 25 Chris Janssens www.chrisjanssens.be pag. 14, 15, 16, 17, 22, 23, 24, 25 Woodstoxx www.woodstoxx.be pag. 34, 35, 36, 37 Wever & Ducré www.wever-ducre.com pag. 26, 27 Menu A/S www.menu.as pag. 10, 11

Visagiste An Graré www.angrare.com

Modellen Jean-marie en Marleen Remco en Vivi Wolf en Audrey Marie en Lisette Thibaut en Noé hondje Gaspard Seren

Deknudt Decora www.deknudtmirrors.com pag. 20, 21 Monsters With An Attitude www.monsterswithanattitude.be pag. 12, 13

Kledij van de modellen werd ter beschikking gesteld door Marie Mero, GANT, Marco Polo, jbc, Alberto Fermani

www.maestro-panel.be


www.maestro-panel.be

WATERWALL

Waterwall wandpanelen van Maëstro koppelen tijdloze schoonheid aan functionaliteit. De waterresistente panelen in smaakvolle decoren met voelbare tegelmotieven maken Waterwall ideaal voor gebruik in badkamers. Waterwall is extreem hygiënisch door het ontbreken van echte voegen. Het is bovendien makkelijk zelf te plaatsen door het handige kliksysteem.

Uw verdeler

Maëstro is een kwaliteitsproduct van Depro Profiles nv Komen - België

www.up-stream.be

Waterwall. Bespattelijk mooi !

Maëstro Panel Visions 2012  

Brochure van Maëstro Panel wand- en plafondpanelen.