Dossier Rugby INEF Barcelona 2015 2016

Page 1

RUGBI INEF BARCELONA T E M P O R A D A

2 0 1 5 - 2 0 1 6


EL RUGBI FEMENÍ HISTÒRIA A finals dels anys 70, un grup de noies estudiants d’Educació Física (actuals estudis universitaris de Grau en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport) van començar a entrenar amb l’equip masculí, trencant les barreres d’un esport tradicionalment masculí. Van aconseguir ser el primer equip de rugbi femení d’Espanya, l’any 1978, en mans de Jose Antonio Sancha, creador de tot el rugbi INEF i introductor d’aquest esport com a assignatura obligatòria a l’INEF de Barcelona. L’èxit que va obtenir l’equip femení va ser total i al 1983 l’equip va ser reconegut per la Federació Catalana de rugbi. El rugbi femení va anar consolidant-se per la resta de l’estat: comunitat de Madrid, Euskadi, comunitat Valenciana i Galícia. El 1991 Espanya comptava amb 27 equips femenins que participaven en les diverses competicions territorials. A principis dels 90 es va crear la selecció espanyola femenina de rugbi, i el 1993 es va crear la selecció de seven d’Espanya; les dues representants del país a les competicions internacionals oficials. L’any 2008 va néixer la Lliga Nacional de Divisió d’Honor Femenina, que és una evolució de l’antiga Copa de la Reina de Rugbi, per tal d’aportar un major grau competitiu al rugbi femení. EL RUGBI FEMENÍ, AVUI Actualment la competició femenina federada es basa en diverses lligues regionals. Les millors classificades de cada lliga accedeixen a la Lliga nacional de Divisió d’Honor Femenina. A part de les lligues de clubs, també cal destacar la importància de les competicions universitàries i la de les seleccions. Per un costat la selecció universitària, per altra banda les seleccions autonòmiques -que disputen la lliga territorial-, i finalment, la selecció femenina espanyola i la selecció de seven. A nivell nacional el rugbi femení és un esport en creixement que espera promocionar-se amb la representació de la selecció femenina de seven en els Jocs Olímpics de Río de Janeiro de 2016.


RUGBI INEF BARCELONA ORIGENS L’any 1975 s’inauguraven les instal·lacions del nou INEF (Institut Nacional d’Educació Física) de Barcelona, i s’iniciava l’activitat docent. L’any 1976 va néixer el Club Esportiu INEF Barcelona, en mans de José Antonio Sancha. Juntament amb el club es creà el primer equip masculí de rugbi de l’INEF. L’equip femení de l’INEF, creat el 1978, va ser el primer equip femení de rugbi de tot el territori espanyol. L’equip s’inicià amb objectius clars i contundents: potenciar la pràctica de l’esport universitari. L’EQUIP Actualment l’INEF compta amb algunes disciplines federades, entre elles el rugbi, però tant sols a nivell femení. La secció de rugbi està estretament lligada als estudis universitaris de Ciències de l’Activitat Física i l’Esport, doncs moltes de les noies que hi estudien comencen aquí amb el món del rugbi universitari, equip que es converteix en la cantera de l’equip federat. Això ha fet que prop d’un 80% de les jugadores del club siguin estudiants del centre. Aquesta és una característica que ha creat una filosofia especial del club. Abans de ser jugadores de rugbi la majoria de les noies són esportistes. Això comporta uns valors, un mètode de treball i de sacrifici més elevat que altres equips. Qualsevol esportista, sigui de l’esport que sigui, entén a la perfecció l’esport, què implica l’entrenament, les ganes i la predisposició cap aquest. Per tant l’equip del INEF en aquest aspecte va un pas per endavant de molts altres clubs. Tot i així els darrers anys el filial d’universitàries no s’ha mantingut tan actiu i és per això que s’han realitzat campanyes per a afegir noves incorporacions de tots els nivells i edats permetent així que noves jugadores inexpertes aprenguin de les que tenen una experiència esportiva més llarga. L’INEF Barcelona no només lluita per a mantenirse dins l’èlit del rugbi femení sinó que desenvolupa una gran tasca promocionant l’esport femení, tant a l’alça en els últims anys.


RUGBI INEF BARCELONA UN REFERENT L’equip de rugbi d’INEF de Barcelona ha estat al llarg de la història d’aquest esport un referent a nivell català i espanyol, ja que fa més de 25 anys que està formant jugadores i fomentant l’esport femení. L’equip s’ha caracteritzat sempre per treballar en la difusió i promoció del rugbi femení, potenciant els valors esportius i humans que aquest esport ha conservat al llarg de la seva història. Són molts els èxits aconseguits des dels inicis fins l’actualitat, mantenint un equip competitiu al més alt nivell en el panorama regional, nacional i internacional. Cal destacar el gran treball desenvolupat pel club, que ha aportat moltes jugadores a l’elit d’aquest esport, tant a nivell autonòmic com a la Selecció d’Espanya. Actualment l’INEF compta amb un nombre elevat de jugadores que formen part de les diverses seleccions (autonòmica, nacional i universitària). L’ESCOLA BASE Aquesta temporada el club s’ha involucrat en un nou projecte: Iniciar escola base de rugbi. Aquest equip, en estar vinculat als estudis de Ciències de l’Esport, sempre ha apostat per al creixement i la difusió de l’esport. És per això que aquest any agafem amb moltes ganes aquest nou projecte, mantenintnos fidels a la nostra filosofia. En aquestes edats l’esport s’ha d’entendre com un projecte de vida, és a dir, en el desenvolupament dels potencials de la persona i les aptituds socials. És així com la societat creixerà amb un desenvolupament global adequat. A partir del mes d’octubre s’iniciaran dos equips de rugbi base, un equip per a nens/es de 6 i 7 anys i un altre per a 8 i 9 anys. El projecte s’inicia a poc a poc, però esperem podem anar incorporant any rere any nous equips i noves categories. PALMARÈS El palmarès d’aquest equip ha anat augmentant exponencialment al llarg dels anys. L’INEF compta amb títols com Campió Mundial de Clubs i Sotscampió d’Europa (2008), a més a més de ser campiones en nombroses Copa de la Reina o la competició actualment anomenada Divisió d’Honor (màxima divisió nacional). TEMPORADA MÈRITS 2002-2003

Subcampiones de la Copa de la Reina Campiones de Catalunya

2003-2004

Campiones de la Copa de la Reina Campiones de Catalunya

2004-2005

Campiones de la Copa de la Reina Campiones de Catalunya

2005-2006

Campiones de la Copa de la Reina Campiones de Catalunya Campiones Copa Catalana

2006-2007

Campiones de la Copa de la Reina Campiones de Catalunya Campiones Copa Catalana

2007-2008

Subcampiones d’Europa Subcampiones de la Copa de la Reina (Subcampiones d’Espanya) Campiones de Catalunya Campiones Copa Catalana

2008-2009

Premi millor club català femení 2008(Mundo Deportivo) Campiones de la Copa de la Reina Campiones de Catalunya Campiones Copa Catalana

2009-2010

Campiones de la Copa de la Reina Campiones de Catalunya Campiones Copa Catalana

2010-2011

Campiones Divisió d’Honor Femenina Campiones Lliga Catalana

2011-2012

Campiones Divisió d’Honor Femenina Campiones Lliga Catalana

2012-2013

Campiones Divisió d’Honor Femenina Campiones Lliga Catalana

2013-2014

Premi millor club català femení 2013(Mundo Deportivo) 3es Divisió d’Honor Femenina Subcampiones Lliga Catalana

2014-2015

5es Divisió d’Honor Femenina Campiones Lliga Catalana


TEMPORADA 2015-2016 ESTRUCTURA DE L’EQUIP Actualment l’equip de Rugbi INEF Barcelona compta amb 30 jugadores i està dirigit pels entrenadors Ricard Cayuelas i José Luis Murillo. Ambdós amb experiència com a entrenadors de categories masculines a la secció de Rugbi del Futbol Club Barcelona i com a jugadors en les màximes categories estatals en els equips de Rugbi del Futbol Club Barcelona, Unió Esportiva Santboiana i el Rugbi Club l’Hospitalet. ENTRENAMENTS Els entrenaments es realitzen a les instal·lacions de l’Institut Nacional d’Educació Física de Catalunya tres dies per setmana amb la següent estructura: Dilluns 19-21h Activitats de força al gimnàs o exercicis de tècnica de joc i recuperació física a la sala de judo Dimarts 19-20h Gimnàs 20-22h Camp de rugbi Dijous 19-20h Gimnàs 20-22h Camp de rugbi Els entrenaments que es desenvolupen al camp de rugbi estan dividits en tres parts segons els cicles i l’etapa de la temporada on ens trobem: físic, tàctic específic i conjunt. COMPETICIONS Al llarg de la temporada disputem dues competicions principals: Primera Lliga Catalana (màxima lliga regional) i Divisió d’Honor (màxima lliga nacional). Aquestes es desenvolupen en períodes de temps diferents: la Lliga Catalana engloba del mes d’octubre fins a finals de desembre, mentre que Divisió d’Honor ocupa de gener a finals d’abril. Els mesos de maig i juny es competeix en diversos tornejos en la modalitat de Rugbi VII.

L’equip de rugbi INEF Barcelona donem suport a causes com la campanya Suma’t al Rosa, en el dia internacional contra el càncer de mama.


DIFUSIÓ I MITJANS RUGBY INEF BARCELONA EN LES XARXES SOCIALS L’equip de rugbi INEF Barcelona està actiu a les xarxes socials: www.rugbyinefbarcelona.ernesto67.com Des de la pàgina de Facebook, amb més de 1000 seguidors, es comparteix el dia a dia de l’equip. Incorpora cròniques de partits jugats, i convocatòries i horaris de partits. www.rugbyinefbarcelona.blogspot.com.es A la pàgina web s’hi pot conèixr la història del club, i incorpora resultats de lliga, convocatòries, fotrografies de partits. A través de Picasa es pot disfrutar d’una extensa galeria d’imatges de tots els partits jugats.

PREMSA I MITJANS DE COMUNICACIÓ A nivell autonòmic, els partits de Lliga Catalana són seguits per premsa catalana i diaris universitaris. L’equip també ha tingut presència en alguns programes de radio, com ara l’Hora Ovalada. Els partits de la Divisió d’Honor són seguits per premsa estatal (Diario Marca), per revistes esportives (Veintidós), i per pàgines web esportives. Alguns partits també és retransmeten per televisió, així com breus resums en els telenotícies autonòmics o programes esportius.

2009

2010

2011

2012

2013

2012

2014


ESPONSORITZACIÓ RECURSOS Fins a dia d’avui, l’equip ha subsistit per les aportacions pròpies de cada una de les jugadores, una subvenció per part de les institucions de l’INEF i a través de l’esforç de les persones que formen l’equip per aconseguir finançament complementari organitzant esdeveniments i venda de roba esportiva. PATROCINADORS Patrocinar el club Rugbi INEF de Barcelona suposa sintonitzar amb les preocupacions de l’equip per cobrir les necessitats que el projecte descrit genera, i identificar la imatge de marca de l’empresa amb els valors que aquest projecte suposen. Categories de patrocini establertes: Patrocinador de viatges (a partir de 4.000 €) Logotip a l’equipatge de competició 2 panells publicitaris en les instal·lacions durant els partits Logotips en suports gràfics de la secció Patrocinador d’equipatge (a partir de 1.500 €) 1 panell publicitaris en les instal·lacions durant els partits Logotips en suports gràfics de la secció Col·laborador Logotips en suports gràfics de la secció L’empresa patrocinadora podrà declarar l’activitat d’interès social, acollint-se a les desgravacions fiscals que se’n deriven. Detall de contra-prestacions: Logotip a l’equipatge de competició El disseny aprovat s’inclourà a l’equipatge que utilitzin les jugadores de l’equip en tots els campionats, lligues i torneigs, tant de caràcter oficial com amistosos.

Panell publicitaris en les instal·lacions durant els partits Els camps on es disputen les competicions disposen d’espai per a cartells publicitaris que es col·locaran durant els partits.

Logotip en suports gràfics de la secció L’equip utilitzarà per les seves comunicacions diferents suports gràfics que informaran detalladament les diferents activitats realitzades. L’entitat patrocinadora tindrà la possibilitat d’incloure el seu logotip en els següents suports: circulars, tríptics, pòsters i pàgina web i xarxes socials de l’equip femení de rugbi de l’INEF Barcelona.

Desgravacions fiscals La col·laboració amb una entitat esportiva suposa una beneficis fiscals conforme la llei 49/2002, de 23 de desembre, de règim fiscal d’entitats sense fins lucratius i dels incentius fiscals al mecenatge (B.O.E. núm. 307, de 24 de desembre de 2002).

PREVISIÓ DESPESES - PRESSUPOST TEMPORADA 2014-2015 Fitxes federatives

Quotes de Federació Catalana + Federació Espanyola

5.330 €

1.275 € Quota inscripció Lliga Catalana + Divisió d’Honor Club Esportiu INEF 4.000 € Quota ús instal·lacions + assegurança global del club Equipatge 1.725 € 26 equipatges complet Tryzeer Camp de joc 600 € Quota per a disposar de camp de competició Inscripció lligues federades

Servei mèdic

2.000 €

Desplaçaments partits Lliga Divisió d’Honor

7.800 €

TOTAL

22.725 €

Ambulància per partit i material mèdic

3 viatges de Divisó d’Honor en camp contrari


HIMNE RUGBI INEF BARCELONA

jugando al rugby INEF tu conocerás nuevos amigos buena amistad un nuevo ambiente distinto a los demás jugando al rugby lo comprenderás. la 1ª línea la 2ª también contar con la 3ª y con el 1/2 melee la línea de 3/4 detrás está el arriere y a todos nos entrena el gran cipoté juega al rugby y lo comprenderás hasta la bola es distinta a los demás tres palos en h para transformar después de un ensayo debes chutar jugando al rugby INEF tu conocerás nuevos amigos buena amistad un nuevo ambiente distinto a los demás jugando al rugby lo comprenderás. los osos marchosos salen a jugar el capi nos habla y nos hace pensar llega el partido algún roce habrá en el 3r tiempo se arreglará jugando al rugby INEF tu conocerás nuevos amigos buena amistad un nuevo ambiente distinto a los demás jugando al rugby lo comprenderás.

(FOTOGRAFIES D’ERNESTO ARADILLA)

CONTACTE: www.rugbyinefbarcelona.com www.clubinefbcn.cat rugbyinefc@hotmail.com


Turn static files into dynamic content formats.

Create a flipbook
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.