Nieuwe brochure CLIP taalvakanties 2024

Page 1

CLIP-magazine: driemaandelijks tijdschrift van CLIP Taalvakanties vzw. Jaargang 35 - nummer 130 - december 2023. v.u. Heidi Ketsman - Tweekleinewegenstraat 27 - 3001 Leuven (Heverlee)

FRANS ENGELS TAALVAKANTIES SKI VERRE REIZEN


VOORWOORD Op 40 jaar heeft onze maatschappij een hele metamorfose ondergaan en dat is ook zo bij CLIP. Van één bestemming, Parijs, één week met 20 jongeren in de zomer van 1985, gaan we in 2024 naar 14 locaties en 80 periodes om uit te kiezen! In die tijdsspanne verhuisden we af en toe van kampplaats, zoals dit jaar van Westende naar Oostduinkerke, telkens op zoek naar verbetering! Dat is de rode draad in veertig jaar CLIP: we dagen de deelnemers uit om het beste uit zichzelf te halen! En zo werken wij een heel jaar om het beste uit ónszelf te halen en telkens een verrassend en uitdagend programma te presenteren! Nieuwe taalateliers, meeslepende animaties, verbluffende specials en topverblijven met dat tikkeltje meer… Eén zaak is een constante gebleven: leren durven spreken, met andere woorden, leren durven fouten maken, dat mag en moet om te groeien, als mens én als organisatie! Want anders … zaten we nu nog steeds in Parijs, één week. Laat onze brochure je inspireren en hopelijk is er één van die 80 vakanties die je kan bekoren!

NIEUW DIT JAAR Heidi Ketsman Voorzitter CLIP vzw

“ Lena praat sinds het kamp zelfs Frans tegen onze poes: "Ici Minoes, regarde." Dit hadden we niet verwacht! ”

kwaliteit met ervaren en zorgende monitoren. De jongeren voelen zich hier goed. “ Dit kamp was van hoogstaande Nicolas doet dit daarom liever dan een kamp van de jeugdbeweging. ” Ik leerde niet alleen Frans, maar ontdekte ook de Waalse cultuur in mooie steden als Waver “ Wat een leuke ervaring. en Namen. De activiteiten waren leuk en er heerste een onvergetelijke sfeer! ” niet te springen om zonder vrienden op taalkamp te vertrekken, “ Mijn zoon stondmaar hij is fantastisch opgevangen door de groep. Bij CLIP maak je vrienden voor het leven! ! ”

Do you dare to be a CLIPPER?

NIEUW ENGELSE TAALCRUISE

CLIP vzw wordt 4O jaar in 2O24! Wijlen Piet Muller ging in 1984 met zijn leerlingen naar Parijs om hen de liefde voor de Franse taal en cultuur bij te brengen. Het jaar nadien wilden diezelfde leerlingen teruggaan … Cours de Langue Intensifs à Paris was geboren! Verken de wereld … Tour de Wallonie - Braives Ferme+: We ruilen Braives Moulin in voor de sfeer en gezelligheid van de Ferme waar we de hele zomer zitten. Logistiek biedt dit heel wat voordelen, zowel achter als voor de schermen.

Dublin: We verblijven in het design Hostel Generator! Van daaruit ontdekken we al wandelend én fietsend deze bruisende stad! De wondere wereld van … De kust: De Hoge Duin in Oostduinkerke is onze nieuwe uitvalsbasis voor zowel een internaats- als externaatsformule!

Citytrippen ... Op de Middellandse Zee: Dit jaar kan je kiezen tussen een Franse óf een Engelse taalcruise! We varen van Marseile naar Genua, Napels, Messina, Valletta en Barcelona.

Globetrotten … Op ontdekkingsreis in… Thailand: In 2024 is er terug een prachtige rondreis met veel couleur locale!


TAAL ALS SPEL Het Frans/Engels zit bij CLIP gewoon in de animatie en omgekeerd. Zo doen we bijvoorbeeld een Salsa Verbes waarbij we al dansend en uitbeeldend werkwoorden leren vervoegen. Voor de deelnemers lijkt dit een spel, maar eigenlijk is het ook een luister- en spreekoefening.

ZACHTE ONDERDOMPELING IN HET TAALBAD Dit is een kunst! Wij houden van laagdrempeligheid. Ruimte laten voor fouten, positieve opmerkingen en beloningen stimuleren de interesse en de motivatie. Soms kan een telefonische aanmoediging van de ouders ook wonderen doen.

CONTACT MET DE LOKALE BEVOLKING CLIP heeft een eigen methode om de contacten met de lokale bevolking te stimuleren: 'de taalexcursie', interactief en ludiek. In Villeneuve geven we op de markt een pannenkoek in ruil voor een gesprek. Naast deze stadsexcursies organiseren de oudere deelnemers in Villeneuve-de-Berg ook animaties voor de lokale jeugd en senioren. Elk CLIPteam doet er alles aan om iedere deelnemer te integreren in de groep. Zo maak je echte vrienden.

WELZIJN VAN DEELNEMERS EN MONITOREN Deze noemer omvat alle elementen die het welbehagen verhogen. Dit aspect, gaande van EHBO, contactactiviteiten op de bus, lekker eten, het welgevuld dagprogramma tot de kwaliteit van de nachtrust... is een basisvoorwaarde om een vreemde taal te leren.

EEN ECHT FRANS OF ENGELS TAALBAD

✫ TAALINITIATIE Een speelse introductie in de vreemde taal. Het taalbad is in deze formule niet het startpunt, maar wel het streefdoel van de vakantieweek. Frans/Engels is niet de permanente voertaal, maar de doeltaal. De monitoren moedigen de deelnemers aan om Frans/Engels te spreken met positieve opmerkingen en stimuli. Nederlands praten is wel toegestaan om de drempel te verlagen zolang er inspanningen geleverd worden in de vreemde taal... en het werkt.

✫ TAALANIMATIE We werken rond taalvlotheid. Durven spreken, dat is belangrijk! We gaan ervan uit dat elke deelnemer over voldoende basiskennis Frans/ Engels beschikt om aan courante gesprekken te kunnen deelnemen. Frans/Engels is immers de voertaal van bij het opstaan tot het slapengaan.

✫ TAALVERVOLMAKING We gaan nog een stap verder dan taalvlotheid, we concentreren ons ook op een correct taalgebruik. De activiteiten blijven ludiek. Frans/Engels is hier de voertaal van bij het opstaan tot het slapengaan.

EEN KWALITEITSLABEL CLIP is een erkende, landelijk georganiseerde jeugdvereniging (fiscaal attest tot en met 13 jaar) waar de overheid over waakt!

DE OUDSTE GROEP, EEN APARTE AANPAK CLIP trekt telkens een flink aantal oudere deelnemers aan. ’s Avonds mogen zij langer opblijven rond een kampvuur, in het zwembad of om een babbeltje te slaan met de monitoren ... Daarnaast krijgen ze extra keuzemogelijkheden en inspraak in het programma: een bivak op het strand, een extra uitstap... het kan allemaal.

3 CLIPCONCEPT

EEN HECHTE GROEP, EEN GROTE FAMILIE

CLIP CONCEPT

TAALOPBOUW BIJ CLIP GEEN LESSEN OF GRAMMATICABOEKEN Spreken en durven spreken zijn onze speerpunten. Uiteraard varieert de aanpak naargelang de leeftijd en het taalniveau van de deelnemers:


TOPANIMATIE

VERAF EN TOCH DICHTBIJ

CLIP biedt een dagvullend programma met een cocktail van leuke en gevarieerde activiteiten waaronder talrijke (streekgebonden) specials. In functie van de accenten die we leggen binnen ons concept, verdelen we de taalvakanties onder in 5 THEMA'S.

Iedereen wordt opgevolgd via een CLIPguide die we op het einde van de week via e-mail naar de ouders sturen. Met de foto’s online kunnen de ouders tijdens de kampen bovendien dagdagelijks de sfeer van de vakantie opsnuiven.

CLIPCONCEPT

4

de

wondere wereld

leef je uit

verken de wereld

citytrippen

globetrotten

5

1O

2O

31

35

Deze formule focust op de jongste deelnemers. Spelenderwijs komen ze in aanraking met de vreemde taal. Ze zetten dapper hun eerste stappen in het Frans of Engels.

Op deze sportieve kampen is je dag goed gevuld met leuke activiteiten. Je wordt op een actieve manier ondergedompeld in het taalbad. Actie en plezier staan voorop!

Ben je klaar voor een stap in de wereld, kies dan voor één van deze vakanties. We trekken vaker de nabije stad in en entertainen je met een brede waaier aan activiteiten in de ruimere omgeving.

De stad is ons terrein. We blenden met de locals en ontdekken de toeristische en culturele highlights. Op deze manier leren we alle facetten van Londen of Parijs kennen. Wie met 1 stad op zijn/haar honger blijft zitten, kan al cruisend meerdere steden ontdekken.

De wereld verkennen en leren reizen zijn de hoofdingrediënten van deze unieke (inleef)reizen. De travelling teacher neemt je op sleeptouw en bezorgt je een onvergetelijk avontuur in de vreemde taal.

CLIP zet meer dan ooit in op duurzaamheid. Sinds 2022 bieden we de mogelijkheid om de CO2-uitstoot van je vliegtuigreis te compenseren. Wij werken hiervoor samen met Greentripper. Zij berekenen hoeveel CO2 er wordt uitgestoten per vlucht en zorgen voor concrete acties rond windenergie. Wie deelneemt aan een vliegtuigreis, kiest zelf of hij zijn steentje wil bijdragen. CLIP compenseert sowieso de CO2-uitstoot van haar monitoren.


INTERNAAT

8-1O • 11-13 jaar

... Frans op een kasteel

WÉGIMONT België

6

de

... Frans/Engels om de hoek

LEUVEN TAALACADEMIE

België Vroegboekkortingen tot en met 1/2/2024. Enkel internaatskampen. Voor meer info en inschrijvingen zie www.clipvakanties.be

INTERNAAT OF EXTERNAAT 1O-11 • 12-13 jaar

... Frans/Engels aan zee België

9

8

5 DE WONDERE WERELD VAN ...

wondere wereld van ...

EXTERNAAT

6-8 • 9-1O • 11-12 jaar


OMNISPORT & ANIMATIE

8-1O • 11-13 jaar

WÉGIMONT WALLONIË België •

DE WONDERE WERELD VAN ... FRANS OP EEN KASTEEL

DE WONDERE WERELD VAN ... WÉGIMONT

6

droomlocatie met OPENLUCHTZWEMBAD

vertrok zonder enige kennis op taalkamp. Na een week kan ze tot 2O tellen en kent ze een mooie basiswoordenschat. “ Onze dochter Ze vindt het ook nog eens leuk om Frans te praten en wil verder bijleren! Wat kan je als ouder meer wensen? ”

GEEN KLAS MAAR KLASSE OP HET SPROOKJESKASTEEL

Het kasteel van Wégimont is een droomlocatie voor jongeren. Voor een CLIPvakantie is dit een absolute must! Je verblijft er in mooie kamers van 2 - 8 personen. De kamerverdeling gebeurt na uitgebreide contactactiviteiten zodat je zelf je roommates kan kiezen.

EEN KEUKEN MET NIVEAU Het keukenteam van het kasteel kent door de jarenlange ervaring de verlangens van onze deelnemers. ‘s Ochtends is er een continentaal ontbijtbuffet en ‘s middags een driegangenmenu. Wat dacht je van de volgende kaart: verse soep als voorgerecht, vol-au-vent met frietjes als hoofdgerecht en een ijsje als dessert? ‘s Avonds is er opnieuw een warme maaltijd (hoofdgerecht) en een stuk fruit, tussendoor een lekker vieruurtje.

EEN SPEEL- EN SPORTPARADIJS Het Provinciaal Domein van Wégimont heeft alle troeven binnen handbereik: sportterreinen (voor voetbal, basketbal, minigolf ...), een speeltuin, bossen, uitgestrekte grasvelden voor pleinspelen, een roeivijver ... Het verwarmde openluchtzwembad met glijbanen is onbetwistbaar dé trekpleister. Hier kunnen al onze jongeren zich echt uitleven.

logeren in kasteel roeivijver BIVAK op kasteeldomein OPENLUCHTZWEMBAD touwenparcours MET GLIJBANEN sportterreinen minigolf SAFARIPARK, SPA, LUIK TAALINITIATIE FRANS MET NEDERLANDS ALS VOERTAAL zie CLIPconcept pag. 3-4

OP TAALEXCURSIE IN WALLONIË Iedere week gaan we op taalverkenning in SPA en LUIK. Een quiz spelen met de voorbijgangers, woorden sprokkelen met straatpictionary of een foto laten trekken met een bekend standbeeld … zo gaat dat bij CLIP. Nadien trekken we op safari tussen de dieren van Le Monde Sauvage en leven we ons uit op een touwenparcours. Via goed begeleide opdrachten wordt Frans spreken nog leuker en echter. De beloning is veel plezier en het formidabel gevoel om dingen te kunnen die je vroeger nooit voor mogelijk had gehouden ... en dan nog wel in het Frans.


VARIATIE TROEF MET OMNISPORT EN KASTEELANIMATIE CLIP voorziet heel wat sportanimatie voor de allerjongsten. Daarnaast laten we ons sterk inspireren door (animatie)films en dompelen we ons helemaal onder in de kasteelsfeer. Samen met de ridders van de ronde tafel verkennen we het domein.

Je kan het kamp zelf verder pimpen met één van volgende OPTIES, 5 dagen per week, 1 uur per dag. We stellen het aanbod even voor: Olympische spelen, Creakriebels (knutselen) en Waterratten (zwembad, roeivijver en waterspelletjes).

7 DE WONDERE WERELD VAN ... WÉGIMONT

FUN- & LEERGEHALTE ligt heel hoog

TAALINITIATIE: 8-13 jaar

Fiscaal attest tot en met 13 jaar

JULI

* NIET inbegrepen: lunch eerste dag.

DAGEN CODE

TAAL

PRIJS

AUGUSTUS

DAGEN

CODE

TAAL

PRIJS

za 29/6 - za 6/7

8

B01

FR

629

za 27/7 - za 3/8

8

B05

FR

629

za 6/7 - za 13/7

8

B02

FR

629

za 3/8 - za 10/8

8

B06

FR

629

za 13/7 - za 20/7

8

B03

FR

629

za 10/8 - za 17/8

8

B07

FR

629

za 20/7 - za 27/7

8

B04

FR

629

za 17/8 - za 24/8

8

B08

FR

629

za 24/8 - za 31/8

8

B09

FR

629

VERBLIJF

OPTIES

Domaine Provincial de Wégimont VOLPENSION*

Olympische spelen, Creakriebels, Waterratten Al onze prijzen zijn inclusief transport.


EXTERNAAT

6-8 • 9-1O • 11-12 jaar

LEUVEN EXTERNAAT

VLAANDEREN België

DE WONDERE WERELD VAN ... FRANS/ENGELS OM DE HOEK

DE WONDERE WERELD VAN... TAALACADEMIE

8

“ Het was een leuk kamp. En je moet niet schrijven! Dat is toffer dan op school! ”

DICHT BIJ HUIS In alle CLIPformules gaan leren, actie en plezier hand in hand. Tijdens onze externaatsformule in Leuven (Bierbeek) ontdek je op een speelse manier de wondere wereld van Frans (6 dagen) of Engels (5 dagen). Ideaal voor jongeren die liever dicht bij huis blijven en een perfecte opstap voor een taalvakantie met overnachting nadien.

EXTRA dagexcursie Frans: TAALATELIERS LOUVAIN-LA-NEUVE knutsel- en sportactiviteiten

TALEN LEREN WORDT EEN SPEL zie CLIPconcept p. 3-4 Elke taalactiviteit brengt de jongeren maximaal in beweging. Zo proberen we tijdens een spelletje ‘Dikke Bertha’ het taalmonster te verslaan door woorden te vertalen. Om de 45 minuten werken we rond een ander thema. Variatie troef.

LEUK EN LEERRIJK De jongste deelnemers, die nog nooit Frans/Engels op school hadden, maken kennis met de vreemde taal en leren hun eerste woordjes. De oudere deelnemers vormen hun eerste zinnen en leren durven spreken. Je hebt nooit een schools gevoel.

HELE DAG TAALACADEMIE We openen de deuren om 8 uur, de taalateliers starten om 9 uur. ‘s Middags eten we samen ons lunchpakket op (niet inbegrepen). In de namiddag wisselen we knutselen sportactiviteiten af met animaties. Tijdens deze activiteiten blijft het taalaspect aanwezig. Om 16 uur eindigen de activiteiten maar voorzien we nog een uurtje opvang. Op vrijdag is er om 15u30 een toonmoment voor de ouders.

FRANS: OP EXCURSIE NAAR LOUVAIN-LA-NEUVE Voor het Frans is er op zaterdag een taalexcursie naar Louvain-la-Neuve. We doen er spelletjes waarbij we elkaar uitdagen en mensen aanspreken. Zo brengen we in praktijk wat we geleerd hebben! Je zal merken dat je Frans er al goed op vooruit is gegaan.

TAALINITIATIE: 6-12 jaar APRIL

DAGEN

CODE

PRIJS

TAAL LOCATIE

JULI

DAGEN

CODE

PRIJS

TAAL LOCATIE

AUGUSTUS

DAGEN

CODE

PRIJS

TAAL LOCATIE

ma 8/4 - za 13/4

6 (8-17u) TAF002

199

FR

Bierbeek

ma 8/7 - za 13/7

6 (8-17u)

TAF02

199

FR

Bierbeek

ma 19/8 - za 24/8 6 (8-17u)

TAF08

199

FR

Bierbeek

ma 8/4 - vr 12/4

5 (8-17u) TAE002

184

ENG

Bierbeek

ma 8/7 - vr 12/7

5 (8-17u)

TAE02

184

ENG

Bierbeek

ma 19/8 - vr 23/8 5 (8-17u)

TAE08

184

ENG

Bierbeek

NIET inbegrepen: lunch Fiscaal attest tot en met 13 jaar


PRET OP HET STRAND

1O-11 • 12-13 jaar

OOSTDUINKERKE VLAANDEREN België •

NIEUW LOGEMENT ook in externaat

DE WONDERE WERELD VAN ... FRANS/ENGELS AAN ZEE

9 DE WONDERE WERELD VAN ... OOSTDUINKERKE

“ Ik heb echt veel bijgeleerd gewoon door met de monitoren te praten. Zij stimuleerden ons om zoveel mogelijk Frans te spreken. Ik wil meer! ” VLAKBIJ ZEE EN DUINEN Het vakantiehuis De sloep in Oostduinkerke is onze uitvalsbasis. We logeren er in volpension in meerpersoonskamers. We starten de dag met een ontbijtbuffet. ’s Middags eten we een picknick en ’s avonds schuiven we aan voor een heerlijke maaltijd.

TAALINITIATIE ENGELS/FRANS MET VOERTAAL NEDERLANDS zie ook CLIPconcept op p. 3-4 Elke taalactiviteit brengt de jongeren maximaal in beweging. Zo doen we bijvoorbeeld een stoelendans waarbij je zo snel mogelijk moet gaan zitten als je een specifiek woord hoort. Om de 45 minuten werken we rond een ander thema. Variatie troef.

ENGELS OF FRANS AAN DE KUST De deelnemers van het Engelse kamp gaan een dag naar Bellewaerde, waar we bezoekers uitdagen om Engels te spreken en we plezier hebben op vele rollercoasters. In Oostende wagen we ons aan een interactieve zoektocht. De deelnemers van het Franse kamp combineren een bezoek aan BOULOGNE-SURMER met een sportieve wandeling op de kliffen van Cap Blanc-Nez en Cap Gris-Nez.

GEVARIEERDE ANIMATIE OP HET STRAND EN IN DE DUINEN Op het strand spelen we een partijtje Kubb, bouwen we zandkastelen en trotseren we de golven met onze beach boards. Ook een spannende sportcompetitie mag niet ontbreken, een 'Soirée d’horreur' of een casino avond. Een subtropisch zwemparadijs en een ritje op onze gocarts op de dijk staan op de planning.

gocarts

strandspelen SUBTROPISCH ZWEMBAD

excursie FR: BOULOGNE-SUR-MER, CAP BLANC-NEZ/GRIS-NEZ, NIEUWPOORT

excursie ENG: BELLEWAERDE, NIEUWPOORT

EXTERNAAT Je kan er ook voor kiezen om 's avonds thuis te slapen en enkel het dagprogramma te volgen, van 8u45 tot 18u. Zo kan je elke avond je nieuwe Engelse of Franse woordjes uittesten op je huisgenoten!

TAALINITIATIE: 1O-13 jaar VERBLIJF * inbegrepen: volpension, behalve lunch eerste dag, transport. ** inbegrepen: lunch en uitstappen Fiscaal attest tot en met 13 jaar

De sloep

INTERNAAT * EXTERNAAT **

AUGUSTUS

DAGEN

CODE TAAL

PRIJS

zo 25/8 - za 31/8

7

B092

FR

539

zo 25/8 - za 31/8

7

E092

ENG

569

ma 26/8 - vr 30/8

5

TAF09

FR

249

ma 26/8 - vr 30/8

5

TAE09

ENG

279

Al onze prijzen zijn inclusief transport.


LEEF JE UIT...

1O

leef je uit ...

13-15 jaar

12-14 jaar

... op het Britse platteland

... in de 'Ferme'

DODDINGTON

BRAIVES

Groot-Brittannië

België

11

12

13-14 jaar

... in de Ardèche

VILLENEUVE-DE-BERG LA MAISON FAMILIALE

Frankrijk Vroegboekkortingen tot en met 1/2/2024. Voor meer info en inschrijvingen zie www.clipvakanties.be

14

13-15 • 16-18 jaar

12-14 • 15-16 • 17-18 jaar

... met sport op en rond een Frans meer

... in de sneeuw

NAUSSAC

KRONPLATZ

Frankrijk

Italië

16

18


ON THE COUNTRYSIDE

13-15 jaar

(KENT) GROOT-BRITTANNIË

LEEF JE UIT ... OP HET BRITSE PLATTELAND

11 LEEF JE UIT ... DODDINGTON

uur na de start van het kamp zo enthousiast te horen. Zij beleefde een topvakantie “ Tof om onze dochter vanaf het eerste en heeft nu geen vrees meer om Engels te spreken. ”

KAMER IN HET GROEN

Onze guesthouse Palace Farm is een gerenoveerde hoeve, gelegen in het groen. De eigenaars wonen in het gebouw ernaast en zijn de perfecte gastfamilie om ons wegwijs te maken in hun streek. We logeren in charmante, ruime kamers (met eigen sanitair) die uitkomen op de binnentuin.

HORROR NIGHT labyrint

CLIP-keuken stadsspel FAVERSHAM, LEEDS CASTLE, CANTERBURY

CLIPKEUKEN Hier introduceren we met trots onze CLIPkeuken! Dagelijks staat er een ontbijtbuffet klaar. ’s Middags zorgt het keukenteam voor een lunchpakket met de nodige afwisseling. ’s Avonds genieten we van een home-cooked diner. We proeven ook van de Engelse keuken in de nabijgelegen pub.

TAALANIMATIE MET ENGELS ALS VOERTAAL zie ook CLIPconcept op pag. 3-4

OP TAALEXCURSIE IN ENGELAND Dit guesthouse is ideaal als uitvalsbasis voor excursies. Op de marktdag strijken we neer in het centrum van FAVERSHAM om een babbeltje te slaan met de bewoners. Tijdens de ‘Faversham Express’, een interactieve en mysterieuze activiteit, onthult dit middeleeuwse stadje al zijn goed bewaarde historische plekjes! We bezoeken Leeds Castle waar we de uitgang van een levensgroot labyrint zoeken en ons verder de 'landlord and landlady' of the castle wanen! CANTERBURY maken we onveilig met een stadsspel. Fiscaal attest tot en met 13 jaar

GEVARIEERDE ANIMATIE Het CLIPteam zorgt voor een goedgevuld en sportief animatieprogramma. We verkennen hierbij DODDINGTON en omgeving. Binnen de beslotenheid van de Palace Farm guesthouse gaan we zeer leuke avondanimaties en spelmomenten tegemoet. Wat denk je ervan om de dag af te sluiten met marshmallows na het griezelen tijdens de ‘horror night’?

12-jarigen: ook welkom na een telefonisch gesprek

JULI

DAGEN CODE TAAL PRIJS

TAALANIMATIE: 13-15 jaar

AUGUSTUS

DAGEN CODE TAAL PRIJS

ma 1/7 - ma 8/7

8

E011

ENG

799

vr 9/8 - vr 16/8

8

E071

ENG

799

ma 8/7 - ma 15/7

8

E021

ENG

799

vr 16/8 - vr 23/8

8

E081

ENG

799

vr 23/8 - vr 30/8

8

E091

ENG

799

VERBLIJF Palace Farm VOLPENSION*

Al onze prijzen zijn inclusief transport.


OMNISPORT & AVONTUUR

12-14 jaar

BRAIVES 'FERME' WALLONIË België •

LEEF JE UIT ... IN DE 'FERME'

LEEF JE UIT... BRAIVES FERME

12

Frans nu echt veel leuker en het was wennen om na het kamp weer Nederlands te spreken. “ Dit was mijn eerste taalvakantie. EnIk vind mijn nieuwe "copains" die zie ik volgende week al terug!! ”

COMFORTABEL LOGEREN OP 'DE FERME'

Haspengouw is gekend om haar uitgestrekte akkers en grote vierkantshoeves. We verblijven in de FERME LIMBORT, een comfortabele gîte. Naast de boerderij liggen er een basketbalterrein, een petanquebaan, een voetbalveld en een volleybalterrein. En dan mogen we vooral de kampvuurhoek niet vergeten waar we ‘s avonds af en toe afronden met de gitaar en warme chocolademelk.

VERWENDE FIJNPROEVERS: LEKKER EN VEEL In Braives kookt CLIP zelf. ‘s Ochtends is er een uitgebreid ontbijtbuffet aangevuld met eieren, chocoladebroodjes of croissants. ‘s Middags is er een lekker salade- en broodbuffet met een warme hap (croque, quiche). ‘s Avonds serveren we een driegangenmenu. Wat dacht je van de volgende kaart: een bruschetta als voorgerecht, daarna huisgemaakte pizza en tiramisu als dessert?

TAALANIMATIE FRANS zie CLIPconcept pag. 3-4

LEEF JE UIT OP EXCURSIE IN WALLONIË Op dinsdag gaan we op taalverkenning in NAMEN waar we op ontdekkingstocht gaan en 's middags met de MEP Western de stad onveilig maken. Woensdag maken we een uitstap naar de markt van HOEI waar we een partijtje 'Ticket to ride' spelen.

CLIP-keuken logeren op gerenoveerde BOERDERIJ boogschieten bubble foot kampvuur BOMENPARCOURS

bivak NAMEN, HOEI, LUIK

Op vrijdag trekken we door LUIK met een interactieve zoektocht. In de namiddag ontspannen we in het prachtige openluchtzwembad van Wégimont. Hoogtepunten zijn het bomenparcours met verschillende deathrides, het boogschieten en de bubble foot waar we de week mee afsluiten.

EEN AVONTURENKAMP MET BIVAK Wist je dat bij ons sport en taal samengaan? Frans leren ging nog nooit zo vlot. De landelijke omgeving in Braives inspireert ons tot avontuurlijke animatie. Eén nacht gaan we kamperen en houden we een sfeervol kampvuur met marshmallows. Tijdens onze boerendag genieten we van een heerlijke barbecue met Brueghelbuffet en organiseren we een 'Kermesse à la Ferme'. We halen de klompen en sjoelbak boven en maken er een feestje van.


VARIATIE TROEF MET VASTE OPTIES

EXCURSIES naar Namen, Hoei & Luik

Je kan het kamp zelf verder aankleden door te kiezen voor een OPTIE, 4 dagen per week, 1 uur per dag: Olympische spelen (voetbal, volleybal, basketbal ...), Komen eten (kookateliers) of Alors on danse (dansinitiaties in verschillende stijlen).

13 LEEF JE UIT ... BRAIVES FERME

TAALANIMATIE APRIL: 12- 15 jaar APRIL za 6/4 - vr 12/4

VERBLIJF * NIET inbegrepen: lunch eerste dag

Fiscaal attest tot en met 13 jaar

TAALANIMATIE JULI & AUGUSTUS: 12-14 jaar

DAGEN

CODE

TAAL

PRIJS

JULI

7

B002

FR

569

OPTIES

La Ferme Limbort Olympische spelen, Komen eten, VOLPENSION* Alors on danse

DAGEN

CODE

TAAL

PRIJS

AUGUSTUS

za 29/6 - za 6/7

8

B011

FR

599

za 27/7 - za 3/8

za 6/7 - za 13/7

8

B021

FR

599

za 3/8 - za 10/8

za 13/7 - za 20/7

8

B031

FR

599

za 20/7 - za 27/7

8

B041

FR

599

DAGEN CODE

TAAL

PRIJS

8

B051

FR

599

8

B061

FR

599

za 10/8 - za 17/8

8

B071

FR

599

za 17/8 - za 24/8

8

B081

FR

599

za 24/8 - za 31/8

8

B091

FR

599

Al onze prijzen zijn inclusief transport.


ACTIE & AVONTUUR

13-14 jaar

VILLENEUVEDE-BERG FRANKRIJK

LEEF JE UIT ... IN DE ARDÈCHE

14 LEEF JE UIT ... VILLENEUVE-DE-BERG

MAISON FAMILIALE

het Frans bij onze dochter iedere keer toenemen en haar enthousiasme na de vakantie is elke keer opnieuw “ We zien het vertrouwen inongelooflijk. Pas terug thuis en ze vraagt al om opnieuw te mogen vertrekken! ” PRACHTLOCATIE In Villeneuve-de-Berg verblijven onze 13-14 jarigen in het MAISON FAMILIALE, een internaat met grote tuin. We logeren hier in kamers van 2 tot 5 personen, met eigen sanitair. Zwemmen en eten doen we op wandelafstand, in het Maison des Astars, een authentieke patriciërswoning in het hartje van het dorp. CLIP is in dit dorpje echt thuis. Contacten liggen hier binnen handbereik, voornamelijk tijdens de marktdag. Het ideale moment voor CLIP om zelfgemaakte pannenkoeken uit te delen in ruil voor een gesprek!

karting bivak-glamping WATERPARK

CLIP-keuken BOMENPARCOURS

kajak

MONTÉLIMAR, AVIGNON, VALLON-PONT-D'ARC

VERWENDE FIJNPROEVERS: LEKKER EN VEEL Onze kookploegen slagen hier met lof. We kunnen spreken van culinaire hoogstandjes om je duimen en vingers bij af te likken. ‘s Ochtends is er een uitgebreid ontbijtbuffet aangevuld met eieren, chocoladebroodjes of croissants. ‘s Middags is er een saladeen broodbuffet met een warme hap (pizza, croque, quiche). ‘s Avonds smullen we van een driegangenmenu. Oordeel zelf: huisbereide kaaskroketten als voorgerecht, gevolgd door stoofvlees met frietjes en appeltaart met ijs als dessert.

TAALANIMATIE FRANS zie CLIPconcept pag. 3-4 Gedurende 4 x 45 min per dag doen we taalateliers, activiteiten waarbij het accent op de taal ligt. Om de 45 minuten werk je met een andere monitor op een actieve

manier rond toneel, Franse muziek, debatten, woordenschatspelletjes, video, veelvoorkomende fouten … Simultane actie, variatie, plezier en beweging zitten in deze formule ingebakken.

DE EXCURSIES ER BOVENOP Na een stadsbezoek aan VALLON-PONT-D’ARC nemen we de kajak voor een afvaart (8 km) van de Ardèche en glijden hierbij onder de imposante Pont d’Arc. De volgende grote excursie brengt ons naar AVIGNON, één van de mooiste steden in het zuiden van Frankrijk. We sluiten de dag af in een waterpark met golfslagbad, lazy river en snelle glijbanen. Zaterdag gaan we ons geluk verder beproeven in MONTÉLIMAR. Hier begint een inventieve en spannende zoektocht. Het bomenparcours zorgt voor een indrukwekkende afsluiter.


Geïnteresseerden kunnen als extraatje kiezen voor een spelletje paintball (+13 euro). Een topper in het programma is ongetwijfeld het bivak. De zonsondergang met uitzicht op de Cevennen is werkelijk adembenemend. Het huis, het stadje en de streek bieden haast onbegrensde mogelijkheden. Gewapend met een zelfgemaakte picknick vertrekken we op een avontuurlijke wandeling. Wedden dat je de adrenaline zal voelen stromen? Bij thuiskomst koelen we af in een sfeervol verlicht zwembad. Eén van de hoogtepunten van de week is de kartingrit.

SPORTIEVE EN AVONTUURLIJKE ANIMATIE Het programma is sportief en avontuurlijk voor 13-14-jarigen. Aan terreinen is er geen gebrek: basket, volley, pingpong, badminton en voetbal. Wist je trouwens dat bij ons sport en taal vaak samengaan in één activiteit? Regelmatig worden de schragen in de hoofdstraat opgesteld en stallen tientallen handelaars hun waren uit voor ‘Mardi Villeneuvois‘, een sfeervolle avondmarkt waar wij graag eens rondsnuffelen. Er staan heel wat boeiende animaties op het programma: zo is er een spel op basis van 'de verraders' en een stadspel in dé theaterstad bij uitstek, AVIGNON!

15 LEEF JE UIT ... VILLENEUVE-DE-BERG

veelvuldig contact met de LOKALE BEVOLKING TAALANIMATIE: 13-14 jaar JULI

DAGEN

CODE

TAAL

PRIJS

vr 28/6 - zo 7/7

10 (8)

F01

FR

839

VERBLIJF * NIET inbegrepen: ontbijt bij aankomst, paintball 13 euro Fiscaal attest tot en met 13 jaar

La Maison Familiale VOLPENSION* Al onze prijzen zijn inclusief transport.


ACTIE & WATERSPORT

13-15 • 16-18 jaar

NAUSSAC FRANKRIJK

LEEF JE UIT ... MET SPORT OP EN ROND EEN FRANS MEER

LEEF JE UIT ... NAUSSAC

16

overtuigde onze zoon om mee te gaan op kamp. Na enkele dagen vergat hij dat hij “ De combinatie van een Frans taalkamp metopzeilen/avontuur taalkamp was en ging het Frans spreken vanzelf! ”

LE LYCÉE PRIVÉ ST PIERRE ST PAUL

We verblijven in het Lycée Privé St Pierre St Paul (Langogne) en slapen er per 3 à 5 in ruime kamers. CLIP dompelt het domein, met verschillende sportvelden en zalen, onder in een vakantiesfeer met tuintafels, fleurige parasols en buitensalons, pingpong-tafels, barbecue en vuurkorf ... Het is hier dan ook aangenaam verblijven. Ons stagehuis bevindt zich in het centrum van Langogne, een belangrijke stad in de LOZÈRE, in Zuid-Frankrijk, vlakbij de Ardèche (op 70 km van Villeneuve-de-Berg).

FRANSE KEUKEN Je verblijft een week in volpension. Het CLIPteam zorgt zelf voor het eten, reken maar dat je zal genieten. ‘s Ochtends is er een uitgebreid ontbijtbuffet met als extraatje eitjes, chocoladebroodjes of croissants … Als lunch voorziet CLIP een brood- en saladebuffet met een warm gerecht en ‘s avonds schuiven we aan voor een driegangenmenu. Wat dacht je van meloen met gerookte ham als voorgerecht, barbecue en een ijsje?!

TAALANIMATIE EN TAALVERVOLMAKING MET FRANS ALS VOERTAAL zie CLIPconcept pag. 3-4

CLIP-keuken ZEILEN paddleboarding kajak

paintball

BOMENPARCOURS bivak

moutainbike

LE PUY-EN-VELAY, SAINTE-ENIMIE

THEMATAALVAKANTIE FRANS Als deelnemer kan je zelf het thema van je kamp (5 halve dagen) kiezen: • ZEILEN Franse zeilinstructeurs van la Fédération Française de Voile geven een gedifferentieerde opleiding (5 x 2 uur) aan zowel beginnende zeilers als gevorderde zeebinken. Je deelt je boot met twee andere deelnemers. Aan het begin van de les maak je je boot zeilklaar. Je hijst de fok en het grootzeil en zet koers naar de overkant. Via verschillende oefeningen leer je draaien in en tegen de wind, maak je snelheid en leer je zelfs overstag gaan. • AVONTUUR We bieden een mix van avontuurlijke activiteiten aan. Wat dacht je van een uitdagend mountainbikeparcours rond het meer, een sessie paddleboarding, een bomenparcours, een interactieve wandeling geocaching. Echt iets voor avonturiers.


EXCURSIES VAN FORMAAT

ANIMATIE À VOLONTÉ

Op elk weekprogramma staan verschillende excursies. Op zaterdag gaan we naar de markt in LE PUY-EN-VELAY. Hier profiteren we maximaal van de contacten met de lokale bevolking. Een andere dag verkennen we het pittoreske SAINTE-ENIMIE. In de voormiddag doen we een stadsspel, in de namiddag een avontuurlijke kajakafvaart (GORGES DU TARN). Om de spanning en actie deze week te verhogen, leven we ons uit tijdens een partijtje paintball, adrenaline gegarandeerd.

Voor de animatieactiviteiten maken we optimaal gebruik van de sportterreinen op ons domein. Een boost voor de groepssfeer is het bivak. ‘s Avonds laten we ons verwennen tijdens een ‘Soirée Bongo’ of amuseren we ons in stijl tijdens het casino.

APARTE FORMULE VOOR 17-18-JARIGEN ‘s Avonds mogen de oudste deelnemers langer opblijven, rond het kampvuur, met een spelletje Black Box of een drankje. Daarnaast krijgen ze extra keuzemogelijkheden. Bij de casinoavond kunnen ze bijvoorbeeld kiezen of ze aan de activiteit deelnemen of helpen bij de organisatie ervan.

17 LEEF JE UIT ... NAUSSAC

Keuze uit verschillende SPORTIEVE OPTIES TAALANIMATIE: 13-15 jaar TAALVERVOLMAKING: 16-18 jaar

Fiscaal attest tot en met 13 jaar

* NIET inbegrepen: ontbijt bij aankomst

JULI

DAGEN

CODE

TAAL

PRIJS

AUGUSTUS

DAGEN

CODE

TAAL

PRIJS

ma 1/7 - wo 10/7

10 (8)

F011

FR

864

di 13/8 - do 22/8

10 (8)

F081

FR

864

ma 8/7 - wo 17/7

10 (8)

F021

FR

864

di 20/8 - do 29/8

10 (8)

F091

FR

864

VERBLIJF

OPTIES

Lycée privé St Pierre St Paul VOLPENSION*

Zeilen (supplement 35 euro) Avontuur Al onze prijzen zijn inclusief transport.


SKI & SNOWBOARD

12-14 • 15-16 • 17-18 jaar

KRONPLATZ ITALIË

LEEF JE UIT ... IN DE SNEEUW

LEEF JE UIT ... KRONPLATZ

18

lagen iets verder van het hotel, maar in de bus deden we leuke activiteiten en dat maakte alles goed. “ Wat een heerlijk skigebied! De pistes Het leukst vond ik de après-ski en de dropping. Graag meer van dat! ”

MODERN HOTEL MET EEN HEERLIJKE ITALIAANSE KEUKEN

We combineren een enorm en uniek skigebied met een excellent hotel, mooi weer, prima keuken, een taalbad en gedreven monitoren. Pension Sonnenhof (RAAS) is een jeugdverblijf met ruime kamers, modern sanitair op de kamer en een zeer uitgebreide zaalinfrastructuur, centraal gelegen in Süd-Tirol tussen Kronplatz en Sella Ronda. De formule voorziet in volpension. Elke ochtend is er een uitgebreid ontbijtbuffet. 's Middags genieten we van een picknick op de piste. Het Italiaanse driegangenmenu met saladebuffet waar we de dag mee afsluiten, is overheerlijk.

SKIGEBIED MET ONEINDIG VEEL MOGELIJKHEDEN Overdag ga je skiën of snowboarden in het Frans onder begeleiding van onze eigen monitoren. Zij streven naar een goede mix tussen oefeningen en verkenning van het skigebied. Een niveautest op de eerste dag bepaalt in welke groep je terechtkomt. Met krokus kiezen we voor een 6-daagse skipas, met Pasen voor een 7-daagse pas. CLIP trekt de registers van dit zalige skigebied helemaal open. Met KRONPLATZ (120 km piste) - waar we drie/vier dagen gaan skiën - heb je verre van alles gezien. Twee dagen blijven we in VALS-MERANSEN (98 km piste) en PLOSE (40 km piste, enkel met krokus). Sportief hoogtepunt is de indrukwekkende SELLA RONDA (600 km piste) waar je een echte marathon kunt skiën zonder ooit dezelfde piste te doen. Voor de durvers is er een snowpark in Kronplatz.

DROPPING

1200 km piste snowpark

FAKKELTOCHT après-ski

vrij skiën 17+ BRUNICO OF BRIXEN

Een absolute troef is de sneeuwzekerheid, het hele seizoen lang. Op de terugweg van de skipistes bezoeken we een typische Noord-Italiaanse stad: BRUNICO of BRIXEN.

TAALANIMATIE EN -VERVOLMAKING MET FRANS ALS VOERTAAL zie CLIPconcept pag. 3-4 Met zo’n prachtig skigebied zou het zonde zijn om de Franse taalanimaties binnen te organiseren. In Kronplatz zijn de monitoren echte 'travelling teachers'. De taalateliers vinden niet alleen ‘s avonds in het hotel plaats, maar ook in de bus en een uurtje op de piste. Wat dacht je van 'Loup tabou', 'avalanche-mime' of 'trésor de mots'?! Top of the bill is de 'Kronplatz Express'. Na een dag vol mysterieuze raadsels op en rond de piste, vertrekken we ’s avonds op dropping. Wie vindt als eerste de weg terug?


VRIJ SKIËN EN SNOWBOARDEN VANAF 17 JAAR (S021+, S051+) Vanaf 17 jaar kun je vrij skiën. Je geniet van alle voordelen van onze all-in formule en je krijgt er de vrijheid bovenop om samen met de monitoren uit te gaan in het dorp en langer op te blijven. We blijven samen, en af en toe vervoegt een CLIP-begeleider de groep. Op sportief vlak zal die je alle leuke pistes van het skigebied leren kennen. ‘s Avonds zorgt hij of zij mee voor de sfeer met een animatieprogramma. Ook een bowling competitie mag niet ontbreken. In dit programma is de voertaal Frans. Skibegeleiding (samen met de jongerengroep) is verplicht voor de beginnende skiër of snowboarder.

19 LEEF JE UIT ... KRONPLATZ

UNIEKE FORMULE in de Dolomieten (UNESCO Werelderfgoed)

9-16u op de piste onder begeleiding > TAALANIMATIE: 12-16 jaar TAALVERVOLMAKING: 17-18 jaar KROKUS

DAGEN

CODE

TAAL

PRIJS

PASEN

DAGEN

CODE

TAAL

PRIJS

vr 9/2 - za 17/2

9 (7)

S021

FR

1044* vr 29/3 - za 6/4

9 (7)

S051

FR

1044*

vr 9/2 - za 17/2

9 (7)

S021+

FR

1138* vr 29/3 - za 6/4

9 (7)

S051+

FR

1138*

VERBLIJF * NIET inbegrepen: ontbijt bij aankomst Fiscaal attest tot en met 13 jaar

* €35 korting eigen materiaal, supplement 4-sterren materiaal €75

Pension Sonnenhof VOLPENSION* Al onze prijzen zijn inclusief transport.


14-18 jaar

14-16 jaar

... let's check this out

... tour de Wallonie

DUBLIN

BRAIVES FERME+

Ierland

België SOCIAAL PROJECT in VILLENEUVE en MALTA

21

VERKEN DE WERELD ...

2O

CLIP wil haar jongeren een sociaal engagement meegeven. Daarom voorzien we een sociaal project voor de oudste deelnemers. Op die manier staan we stil bij maatschappelijke problematieken.

22

verken de wereld ...

13-14 • 15-16 jaar

13-15 • 16-18 jaar

... Wallonie à la carte

... un goût de l'Ardèche

WÉGIMONT

VILLENEUVE-DE-BERG

België

LA MAISON DES ASTARS

Frankrijk 24

Vroegboekkortingen tot en met 1/2/2024. Voor meer info en inschrijvingen zie www.clipvakanties.be

14-16 • 17-19 jaar

... explore Malta

ST. PAUL'S BAY Malta

28

26


NIEUW VERBLIJF

LET'S CHECK THIS OUT

14-18 jaar

TERUG VAN WEGGEWEEST!

DUBLIN IERLAND

VERKEN DE WERELD ... VIBRANT DUBLIN, HOME OF THE VIKINGS

21 VERKEN DE WERELD ... DUBLIN

ik het meest plezier had, zeg ik volmondig: de hele week! De wandeling aan de kust, zelf een tijdschrift “ Als ze me vragen tijdens welke activiteiten maken, de Ghost Tour, de escape room ... Wat een herinneringen! ”

EEN HOSTEL IN HET CENTRUM VAN DE STAD

We logeren in The Generator, een moderne jeugdherberg in het centrum van de stad, op wandelafstand van alle grote bezienswaardigheden. De mooie en ruime kamers van 6 personen zijn uitgerust met comfortabele stapelbedden en eigen sanitair.

LEKKER UIT ETEN We verblijven in halfpension. ’s Ochtends is er een continentaal ontbijt. ’s Middags picknicken we met een sandwich, een wrap, een salade of een stuk pizza (niet in de prijs inbegrepen). ’s Avonds gaan we op restaurant: de ene keer kiezen we voor een trendy Aziatisch restaurant, dan weer dineren we in een gezellig Italiaans restaurant of smullen we van de lokale fish ‘n chips.

TAALANIMATIE EN TAALVERVOLMAKING MET ENGELS ALS VOERTAAL zie ook CLIPconcept op p. 3-4

TAALSTAGE MET GEVARIEERDE ANIMATIE We testen onze filmkennis in een filmquiz, ontrafelen het mysterie van een levensechte cluedo en laten ons vertroetelen gedurende een intimate evening. Tijdens een zoektocht in de stad treden we in de voetsporen van Sherlock Holmes en lossen we een verdwijning op. De vele parken nodigen ons uit om af en toe hip en trendy aan sport te doen.

moderne jeugdherberg ESCAPE ROOM GHOST TOUR eten op restaurant

DUBLIN EXPRESS

CITY EXPLORATION We ontdekken Temple Bar, O’Connell Street, Trinity College, Dublin Castle en St. Patrick’s Cathedral. De 'Dublin Express' brengt ons naar een geheime eindbestemming. Uiteraard is er ook tijd voor ontspanning. We trekken richting het mooie kuststadje HOWTH voor een wandeling langs de kliffen en leven ons uit tijdens een avontuurlijke fietstocht doorheen Phoenix Park. Hoogtepunt van de week is de escape room. Door raadsels en puzzels op te lossen proberen we als echte Houdini’s te ontsnappen. Eén avond wandelen we langs de griezeligste plekjes in de stad voor een ghost tour. Een andere dag kunnen we kiezen voor een museumbezoek, een bezoek aan de Dublin Zoo of een Viking Splash Tour (excl. inkomgelden).

TAALANIMATIE: 14-15 jaar / TAALVERVOLMAKING: 16-18 jaar VERBLIJF

AUGUSTUS

The Generator HALFPENSION

za 24/8 - do 29/8

DAGEN

CODE

TAAL

PRIJS

6

E08

ENG

899

Al onze prijzen zijn inclusief transport.


OMNISPORT & AVONTUUR

14-16 jaar

BRAIVES 'FERME+' WALLONIË België •

VERKEN DE WERELD ... TOUR DE WALLONIE

VERKEN DE WERELD ... BRAIVES FERME+

22

“ Ik heb veel bijgeleerd en durf nu eindelijk Frans te spreken! ”

AUTHENTIEK LOGEREN OP DE BOERDERIJ Haspengouw is gekend om haar uitgestrekte akkers en grote vierkantshoeves. We verblijven in de FERME LIMBORT, een comfortabele gîte. Naast de boerderij zijn er een basketbalring, een petanquebaan, een voetbalveld en een volleybalterrein. En dan mogen we vooral de kampvuurhoek niet vergeten waar we ‘s avonds af en toe afronden met de gitaar en warme chocolademelk.

DE CLIPKEUKEN, CULINAIRE EN HUISBEREIDE LEKKERNIJEN Hier kookt CLIP zelf. Op het ontbijtbuffet staan er steeds lekkere extraatjes zoals eieren, croissants of verloren brood. Het middagmaal is een gevarieerde buffetformule waar je - naast brood met kaas en charcuterie - diverse (pasta)salades en een warme snack kan eten. ’s Avonds is er een driegangenmenu. Denk daarbij aan verse soep of een bladerdeegje met honing en geitenkaas als voorgerecht, een huisgemaakte pizza of vol-au-vent als hoofdgerecht, en een brownie of tiramisu als dessert. Heerlijk!

TAALANIMATIE EN TAALVERVOLMAKING zie ook CLIPconcept op pag. 3-4

TOUR DE WALLONIE Deze taalvakantie is er eentje voor actievelingen. Braives is onze uitvalsbasis voor een waaier aan excursies. Van hieruit trekken we Wallonië in en doen we aan actieve streekverkenning. Zo beleven we een spannende 'Wallonië Express' door-

BOMENPARCOURS Wallonië Express AQUALIBI

CLIP-keuken karting

BOOGSCHIETEN bubble foot

NAMEN, DINANT, LUIK

heen NAMEN en DINANT. Daarnaast maken we LUIK onveilig tijdens een stadsspel waarbij we de mooiste en bekendste plekjes ontdekken. Nadien nemen we het tegen elkaar op tijdens een kartingcompetitie. Ben jij de snelste van de groep? Hoogtepunt van de taalvakantie is het bezoek aan de markt van WAVER en het waterpretpark, Aqualibi. Kies jij voor de Rapido of het golfbad? We sluiten de week af in Amay, hoog in de bomen tijdens een avonturenparcours met verschillende spannende deathrides. Lachen, gieren en brullen doen we tijdens een partijtje bubble foot en boogschieten.


SPORT EN AVONTUUR GAAN HAND IN HAND Het gevarieerde animatieprogramma gaat voluit voor sport, avontuur, toerisme en cultuur en zit boordevol contactmomenten: met elkaar en de lokale bevolking. Sportievelingen komen aan hun trekken tijdens een avontuurlijke wandeling en de diverse animaties, zoals 'Koh Lanta'.

Met topanimaties als 'Is er wifi in Tahiti' en 'La grande évasion' lachen we heel wat af. Tijdens de 'journée à l’envers' beginnen we de dag met een fuif en eindigen we met ochtendgymnastiek.

23 VERKEN DE WERELD ... BRAIVES FERME+

AVONTUURLIJKE excursies doorheen Wallonië TAALANIMATIE: 14-15 jaar TAALVERVOLMAKING: 16 jaar JULI

* NIET inbegrepen: lunch eerste dag

Fiscaal attest tot en met 13 jaar

DAGEN

CODE

TAAL

PRIJS

AUGUSTUS

za 29/6 - za 6/7

8

B011

FR

669

za 27/7 - za 3/8

za 6/7 - za 13/7

8

B021

FR

669

za 3/8 - za 10/8

za 13/7 - za 20/7

8

B031

FR

669

za 20/7 - za 27/7

8

B041

FR

669

VERBLIJF

OPTIES

La Ferme Limbort Olympische spelen, Komen eten, VOLPENSION* Alors on danse

DAGEN CODE

TAAL

PRIJS

8

B051

FR

669

8

B061

FR

669

za 10/8 - za 17/8

8

B071

FR

669

za 17/8 - za 24/8

8

B081

FR

669

za 24/8 - za 31/8

8

B091

FR

669

Al onze prijzen zijn inclusief transport.


OMNISPORT & AVONTUUR

13-14 • 15-16 jaar

WÉGIMONT WALLONIË België •

VERKEN DE WERELD ... WALLONIE À LA CARTE

VERKEN DE WERELD ... WÉGIMONT

24

Telkens stapt hij nadien van de bus en zegt dat hij opnieuw wil vertrekken. “ Kobe komt al voor het tweede jaar op rij naar Wégimont. Dat zegt voldoende! ”

GEEN KLAS MAAR KLASSE OP EEN DROOMLOCATIE

Het kasteel van Wégimont is een absolute toplocatie voor jongeren. Voor een CLIPvakantie is dit een absolute must! Je verblijft er in mooie kamers van 2 - 8 personen. De kamerverdeling gebeurt na uitgebreide contactactiviteiten zodat je zelf je kamergenootjen kan kiezen.

EEN KEUKEN MET NIVEAU Het keukenteam van het kasteel kent door de jarenlange ervaring de verlangens van onze deelnemers. ‘s Ochtends is er een continentaal ontbijtbuffet en ‘s middags een driegangenmenu. Wat dacht je van de volgende kaart: lekkere verse soep als voorgerecht, steak met frietjes als hoofdgerecht en een ijsje als dessert. ‘s Avonds is er opnieuw een warme maaltijd (hoofdgerecht) en fruit, tussendoor een lekker vieruurtje.

EEN SPORTPARADIJS Het Provinciaal Domein van Wégimont heeft alle troeven binnen handbereik: sportterreinen (voor voetbal, basketbal, minigol f...), een speeltuin, bossen, uitgestrekte grasvelden voor pleinspelen, een roeivijver ... Het verwarmde openluchtzwembad met glijbanen is onbetwistbaar dé trekpleister. Hier kunnen onze jongeren zich echt uitleven.

TAALANIMATIE EN TAALVERVOLMAKING FRANS zie ook CLIPconcept op pag. 3-4

logeren in kasteel karting BIVAK OPENLUCHTZWEMBAD sportterreinen MET GLIJBANEN lasershooting hoogteparcours

AQUALIBI EUPEN, LUIK, WAVER

WALLONIE À LA CARTE Actieve streekverkenning is een vast onderdeel van CLIP. Gedurende enkele dagen trekken we erop uit om de toeristische trekpleisters en de inwoners van de streek beter te leren kennen. We bezoeken EUPEN en LUIK. Ook WAVER mag niet op het programma ontbreken met de typische woensdagmarkt. Via een "quiz interactif" en het spel "un contre tous" leggen we vlot contacten.

SPORT- EN AVONTURENANIMATIE In Wégimont legt CLIP de nadruk op sport en avontuur. Tijdens een lasershooting wakkeren we de competitie aan. Een topper is het bivak. We sluiten deze sfeervolle avond af met de gitaar en wat lekkers. Een andere avond organiseren we een kampvuur, uiteraard met marshmallows!


een heel hoog FUN- & LEERGEHALTE

25 VERKEN DE WERELD ... WÉGIMONT

We trekken ook naar Aqualibi voor een portie waterpret. Aan welke glijbaan waag jij je het eerst?

THEMATAALVAKANTIE Als deelnemer kies je zelf een thema om je kamp verder aan te kleden. Gedurende 5 x 2 uur kies je voor Alors on danse (hiphop, jazz ...), Jeux Olympiques (zwemmen, voetbal, basketbal ...), Media Club (TikTokfilmpjes, Instagramfoto's, lipdub ... maken) of een mix van dit alles.

TAALANIMATIE: 13-15 jaar TAALVERVOLMAKING: 16 jaar * NIET inbegrepen: lunch eerste dag

VERBLIJF

JULI

Domaine Provincial de Wégimont VOLPENSION*

za 29/6 - za 6/7

8

za 6/7 - za 13/7

8

za 13/7 - za 20/7

8

za 20/7 - za 27/7

8

TAAL

PRIJS

AUGUSTUS

B01+

FR

719

B02+

FR

719

B03+

FR

B04+

FR

DAGEN CODE

OPTIES

Fiscaal attest tot en met 13 jaar

Media Club (B01+, B04+, B07+) Alors on danse (B02+, B05+, B08+) Le mix (B03+, B06+, B09+) Sport (alle weken)

DAGEN

CODE

TAAL

PRIJS

za 27/7 - za 3/8

8

B05+

FR

719

za 3/8 - za 10/8

8

B06+

FR

719

719

za 10/8 - za 17/8

8

B07+

FR

719

719

za 17/8 - za 24/8

8

B08+

FR

719

za 24/8 - za 31/8

8

B09+

FR

719

Al onze prijzen zijn inclusief transport.


OMNISPORT & AVONTUUR

13-15 • 16-18 jaar

VILLENEUVEDE-BERG FRANKRIJK

VERKEN DE WERELD ... UN GOÛT DE L'ARDÈCHE

26 VERKEN DE WERELD ... VILLENEUVE-DE-BERG

MAISON DES ASTARS

ogen geopend voor de Franse taal en wereld. En nu kan ze niet meer stoppen. “ CLIP heeft mijn dochter haar Ze spreekt al over alle kampen die ze nog wil doen. ”

PRACHTLOCATIE MET ZWEMBAD

In Villeneuve-de-Berg verblijven we in het Maison des Astars. Deze gewezen patriciërswoning is een imposant gebouw, een topverblijf met gewelfde plafonds, een indrukwekkende traphal met vleugelpiano en smaakvolle themakamers met eigen sanitair. Eten doen we op het terras, waar enkele bomen voor de nodige schaduw zorgen. Regelmatig zoeken we afkoeling in het zwembad. In dit gezellige dorpje liggen contacten binnen handbereik, voornamelijk tijdens de marktdag. Het ideale moment voor CLIP om huisgemaakte pannenkoeken uit te delen in ruil voor een gesprek!

VERWENDE FIJNPROEVERS: LEKKER EN VEEL Onze kookploegen slagen hier met lof. ‘s Ochtends is er een uitgebreid ontbijtbuffet aangevuld met eieren, chocoladebroodjes of croissants. ‘s Middags is er een saladeen broodbuffet met een warme hap (pizza, croque, quiche). ‘s Avonds smullen we van een driegangenmenu. Oordeel zelf: meloen met ham als voorgerecht, gevolgd door huisbereid stoofvlees met frietjes en appeltaart met ijs als dessert.

TAALANIMATIE EN TAALVERVOLMAKING FRANS zie CLIPconcept pag. 3-4

CLIP-keuken karting WATERPARK bivak

BOMENPARCOURS

kajak

MONTÉLIMAR, AVIGNON, VALLON-PONT-D'ARC

DE EXCURSIES ER BOVENOP Na een stadsbezoek aan VALLON-PONT-D’ARC nemen we de kajak voor een afvaart (8 km) van de Ardèche en glijden hierbij onder de imposante Pont d’Arc door. De volgende grote excursie brengt ons naar AVIGNON, één van de mooiste steden in het zuiden van Frankrijk. We sluiten de dag af in een waterpark met golfslagbad, lazy river en snelle glijbanen. Zaterdag gaan we ons geluk verder beproeven in MONTELIMAR, gekend om zijn nougat. Voor een indrukwekkende afsluiter zorgt het bomenparcours in de buurt van Dieulefit. Geïnteresseerden kunnen als extraatje kiezen voor een spelletje paintball (+ €13). Een topper in het programma is ongetwijfeld het bivak. De zonsondergang met uitzicht op de Cevennen is werkelijk adembenemend.


Het huis, het stadje en de streek bieden haast onbegrensde mogelijkheden. Gewapend met een knapzak vertrekken we op avontuurlijke wandeling. Wedden dat je de adrenaline zal voelen stromen? Bij thuiskomst koelen we af in een sfeervol verlicht zwembad. Hoogtepunt van de week is de kartingrit. Kick jij op snelheid?

THEMATAALVAKANTIE GASTRONOMIE

SPORTIEVE & AVONTUURLIJKE ANIMATIE

APARTE FORMULE VOOR 17-18-JARIGEN

Er is een gevarieerd animatieprogramma met sportieve, avontuurlijke, sociale, toeristische en culturele elementen. Op sociaal vlak organiseren de oudste deelnemers een activiteit voor kinderen van het lokale speelplein en de bewoners van het bejaardentehuis, als monitoren in spe. Op het einde van de week trekken we onze mooiste outfit aan voor het casino en de CLIPfuif.

Villeneuve trekt telkens een flink aantal oudere deelnemers. ‘s Avonds mogen ze langer opblijven. Daarnaast krijgen ze extra keuzemogelijkheden. Zo kunnen 17-plussers soms kiezen of ze aan een activiteit deelnemen of helpen bij de organisatie ervan. De groep eet ook samen en heeft een aparte lounge voor de vrije momenten.

Tijdens F04+, F05+ en F06+ kan je kiezen voor een culinaire optie. Tijdens 4 sessies van 3 uur leer je (streek)gerechten bereiden in de volledig uitgeruste buitenkeuken en oefen je nieuwe keukentechnieken in.

27 VERKEN DE WERELD ... VILLENEUVE-DE-BERG

ONTDEK Avignon & Montélimar

TAALANIMATIE: 13-15 jaar TAALVERVOLMAKING: 16-18 jaar

Fiscaal attest tot en met 13 jaar

* NIET inbegrepen: ontbijt bij aankomst paintball €13

JULI

DAGEN

CODE

TAAL

PRIJS

AUGUSTUS

DAGEN

CODE

TAAL

PRIJS

vr 28/6 - zo 7/7

10 (8)

F01+**

FR

839

vr 26/7 - zo 4/8

10 (8)

F05+

FR

819

vr 5/7 - zo 14/7

10 (8)

F02+

FR

839

vr 2/8 - zo 11/8

10 (8)

F06+

FR

819

vr 12/7 - zo 21/7

10 (8)

F03+

FR

839

vr 9/8 - zo 18/8

10 (8)

F07+

FR

839

vr 19/7 - zo 28/7

10 (8)

F04+

FR

819

vr 16/8 - zo 25/8

10 (8)

F08+

FR

839

vr 23/8 - zo 1/9

10 (8)

F09+

FR

839

VERBLIJF La Maison des Astars VOLPENSION* www.maisondesastars.fr

** F01+(14-18 jaar) 13-14 jarigen zie pag. 14

OPTIES Gastronomie (F04+, F05+, F06+) Al onze prijzen zijn inclusief transport.


SUNNY ENGLISH

14-16 • 17-19 jaar

ST. PAUL’S BAY MALTA

VERKEN DE WERELD ... EXPLORE MALTA

VERKEN DE WERELD ... ST.PAUL'S BAY

28

aan mensen om de vogeltjesdans met ons te doen, springen vanaf de rotsen en de partyboot, gaan duiken en “ Wat een plezier: vragen mooie vissen zien, de barbecue op het strand ... Deze vakantie vergeet ik nooit! ”

EEN HOTEL AAN DE KUST MET ZWEMBAD

We logeren in het Buccaneers Boutique Guesthouse, een gezellig en comfortabel pension, gelegen in ST. PAUL’S BAY, in het noorden van Malta. We slapen met 3 tot 5 personen op ruime en moderne kamers met eigen sanitair en uiteraard airco. Een extra troef is het dakterras met zwembad waar we af en toe verkoeling zoeken voor de taalateliers. MEDITERRANE EN BRITSE KEUKEN We verblijven in volpension en genieten van de combinatie tussen de mediterraanse en de Britse keuken. ’s Ochtends is er een continentaal ontbijtbuffet. ’s Middags hebben we een picknick op het strand, op het dakterras of ergens op locatie. ’s Avonds starten we met een soepje en eten we onder andere risotto, pasta, kip of vis. We sluiten de maaltijd af met een dessertje. We barbecueën ook eens op het strand en de laatste avond genieten we van een walking dinner op de partyboat.

TAALANIMATIE EN TAALVERVOLMAKING MET ENGELS ALS VOERTAAL zie ook CLIPconcept op pag. 3-4 Voor de taalactiviteiten duiken we regelmatig in zee … voor een écht taalbad. We trekken vaak de straat op om contacten te leggen met de tweetalige én vooral goed verstaanbare bevolking. Malta stond immers lang onder het bestuur van GrootBrittannië.

op hotel apart programma 17+

SUP boards waterpark

DUIKEN OF KANOËN partyboat

BBQ op het strand SLIEMA, MDINA, MARSAXLOKK, GOZO

EEN GEVARIEERD ANIMATIEPROGRAMMA ONDER DE ZON Het CLIPteam zorgt voor een goed gevuld animatieprogramma. We dansen erop los tijdens 'Swing Palace', ontrafelen het mysterie bij een levensechte Cluedo en worden multimiljonair in het Casino. Wat dacht je van: 'The Maltese Mole', 'Intimate evening' en een zoektocht waarbij de jongeren met elkaar wedijveren in VALLETTA.

ISLAND EXPLORATION We varen één dag met de boot naar de BLUE LAGOON en snorkelen in het glasheldere water tussen de vissen. Eén van de spannendste activiteiten is ongetwijfeld de 'Malta Express', waarbij we starten in de levendige stad SLIEMA en eindigen in het romantische MDINA. Op zondagochtend trekken we naar de vissersmarkt van MARSAXLOKK en nemen achteraf een duik in het azuurblauwe water van St. Peter’s Pool. ’s Avonds schepen we in op de partyboat voor een idyllische 'harbour cruise'. Hoogtepunt van de week is de dagtrip met de hop on hop off bus op GOZO.


THEMATAALVAKANTIES M01 - M06 Als deelnemer kan je zelf het thema van je kamp kiezen (4 halve dagen): • SPLASH EN SPORT De eerste dag bewaren we ons evenwicht op SUP boards, de nieuwste trend in watersportland. De tweede sessie bestaat uit een mix van sport- en teambuildingsactiviteiten op het strand. De derde dag krijg je een duikinitiatie (30 min, supplement van €25) of ga je kanoën op zee. Om het thema af te sluiten, kun je tenslotte ontspannen in een subtropisch openluchtzwembad.

• DUIKEN De eerste drie halve dagen ga je duiken. Je glijdt als een vis door het water en maakt deel uit van de onderwaterwereld. De laatste dag leven we ons uit op het strand. Wil je ook graag een officieel duikcertificaat, dan kies je voor de Scuba Diver cursus.

APARTE FORMULE VOOR DE 17-19-JARIGEN De oudere deelnemers worden in Malta echt in de watten gelegd. Tijdens M02, M03 en M04 volgen zij het normale programma, maar is er regelmatig een extraatje: ’s avonds langer opblijven, een terrasje, uitgaan in ST JULIAN’S ... Tijdens M01+, M05+ en M06+ pakken we het een stukje avontuurlijker aan. De 1719-jarigen vormen een autonome groep. Ze trekken er de hele dag op uit met een aparte monitor. Voor de excursies volgen zij het standaardprogramma, maar de groep blijft soms wat langer: voor een bezoek, een terrasje of een sociaal project. Deze deelnemers kiezen niet voor één thema, maar genieten van een mix: SUP boards, het Splash & Fun Waterpark, een duikinitiatie en kanovaren.

29 VERKEN DE WERELD ... ST.PAUL'S BAY

TAALANIMATIE: 14-16 jaar / TAALVERVOLMAKING: 17-19 jaar JULI ma 1/7 - do 11/7 ma 1/7 - do 11/7

DAGEN CODE

TAAL

JAAR

PRIJS

AUGUSTUS

DAGEN

CODE

TAAL

JAAR

PRIJS

11

M01

ENG

14-16

1249

wo 31/7 - zo 10/8

11

M04

ENG

14-19

1249

11

M01+

ENG

17-19

1249

za 10/8 - di 20/8

11

M05

ENG

14-16

1249

do 11/7 - zo 21/7

11

M02

ENG

14-19

1249

za 10/8 - di 20/8

11

M05+

ENG

17-19

1249

zo 21/7 - wo 31/7

11

M03

ENG

14-19

1249

di 20/8 - vr 30/8

11

M06

ENG

14-16

1249

di 20/8 - vr 30/8

11

M06+

ENG

17-19

1249

VERBLIJF Buccaneers Boutique Guesthouse

OPTIES Voor M01 - M06

Duiken (supplement €55, met Scuba Diver brevet €165) Splash & sport met duiken (supplement €25) Splash & sport met kano

VOLPENSION

Al onze prijzen zijn inclusief transport.


15-16 • 17-19 jaar SOCIAAL PROJECT in PARIJS en LONDEN

... la ville lumière

CLIP wil haar jongeren een sociaal engagement meegeven. Daarom voorzien we een sociaal project voor de oudste deelnemers. Op die manier staan we stil bij maatschappelijke problematieken.

PARIJS Frankrijk

31

CITYTRIPPEN ...

3O

citytrippen ...

15-16 • 17-19 jaar

... hip en happening

LONDEN Groot-Brittannië

Vroegboekkortingen CRUISE tot en met 12/12/2023, PARIJS en LONDEN tot en met 01/2/2024. Voor meer info en inschrijvingen zie www.clipvakanties.be

33

15-16 • 17-2O jaar

... op de Middellandse Zee

CRUISE

NIEUWE ROUTE

in het Frans of ... in het Engels (NIEUW) 32

34


UN CITYTRIP MAGNIFIQUE

15-16 • 17-19 jaar

PARIJS FRANKRIJK

CITYTRIPPEN ... LA VILLE LUMIÈRE

31 CITYTRIPPEN ... PARIJS

Parijs te ontdekken: met de boot, te voet, met de metro en zelfs met de RER! Op dinsdag deden we een "défi" “ Wat een originele manier omwaarbij we in designerwinkels iets "origineel" en duur moesten passen. Lachen! ”

OP HOTEL EN RESTAURANT IN HET CENTRUM VAN PARIJS

We kiezen voor comfort en logeren in moderne driepersoonskamers in het hotel Campanile Est Porte de Bagnolet ✪✪✪. We verblijven hier op basis van halfpension. Uitgebreid ontbijten doen we in het hotel. ‘s Middags picknicken we in de stad (excl.) en ‘s avonds gaan we op restaurant.

TAALVERVOLMAKING MET FRANS ALS VOERTAAL zie CLIPconcept p. 3-4 Met CLIP ga je niet op reis om in een klaslokaal te zitten. De stad en haar vele wereldbekende parken zijn het ideale decor voor de taalactiviteiten. Daarnaast trekken we vaak de straat op om contacten te leggen met de 'Parisiens'. We nemen hier regelmatig de tijd om langere gesprekken te voeren. EEN PORTIE VRIJHEID VOOR DE OUDERE LEEFTIJDSGROEP In deze formule is er ruimte voor inspraak en kan je een portie vrijheid verdienen, mits het Frans de voertaal blijft. We verkennen de stad in kleine groepen en bieden verschillende opties aan (excl. inkomgelden): Père Lachaise, Les Catacombes, Versailles of een gratis optie … Vanaf 17 jaar mag je ‘s avonds langer opblijven om o.a. een terrasje te doen met een monitor.

STADSEXPLORATIE VAN DE LICHTSTAD We ontdekken het Louvre, Centre Pompidou of Musée d’Orsay en gaan op zoek naar de verhalen achter de meest bekende schilderijen. We doorkruisen de stad te voet en met de metro voor een heuse 'Paris Express'. We eindigen de tocht op de Eiffeltoren

hotel

apart programma 17+ BOOTTOCHT op de Seine eten op restaurant street-art-wandeling EIFFELTOREN BEKLIMMEN PARIS EXPRESS EURODISNEY

waar we genieten van het uitzicht. We beklimmen MONTMARTRE, leren alles over de Moulin Rouge en sluiten de avond af op de trappen aan de Sacré Coeur. Ontspannen doen we tijdens een boottochtje op de Seine, op Paris Plage aan île de la Cité of tijdens een hippe streetart wandeling. Topper op het programma is een daguitstap naar Disneyland Parijs. Ontmoet Mickey en Minnie, dompel je onder in de magische wereld en beleef een adrenaline-kick in the Tower of Terror.

SOCIAAL PROJECT zie pag. 30

TAALVERVOLMAKING: 15-19 jaar VERBLIJF

AUGUSTUS

Campanile Est Porte de Bagnolet ✪✪✪ HALFPENSION

ma 1/7 - zo 7/7

DAGEN

CODE

TAAL

PRIJS

7

PAR08

FR

859

Al onze prijzen zijn inclusief transport.


LUXUEUZE RONDVAART

NIEUWE ROUTE

15-16 • 17-2O jaar

CRUISE FRANS MIDDELLANDSE ZEE

CITYTRIPPEN ... OP DE MIDDELLANDSE ZEE

32 CITYTRIPPEN ... CRUISE

“ De cruise was een uitstekende ervaring, leuke steden en topsfeer. Deze reis was ideaal voor het zelfstandig worden en citytrippen. ” CRUISESCHIP ALS HOTEL We logeren in binnenkajuiten van vier personen op de MSC WORLD EUROPA. Aan spraakmakende faciliteiten geen gebrek: de zwembaden, bubbelbaden en een aquapark. Voor ontspanning zorgen de discotheek, het theater en de sportterreinen. En wat dacht je van de langste droge glijbaan op zee: 74m! HET ETEN AAN BOORD Op het dek schuiven we aan voor rijkelijke en eindeloze buffetten. 's Middags gaan we - als we aan boord zijn - voor een heerlijke lunch of de afternoon tea. Het avondeten wordt à la carte in het restaurant geserveerd. Iedere dag verkennen we culinair een andere Italiaanse regio met bijbehorende streekgerechten.

TAALANIMATIE EN TAALVERVOLMAKING MET FRANS ALS VOERTAAL Zie ook CLIPconcept op pag. 3-4

TAALANIMATIE: 15-16 jaar / TAALVERVOLMAKING: 17-2O jaar JULI

DAGEN

CODE

TAAL

PRIJS

vr 5/7 - zo 14/7

10 (8)

CR021

FR

1399*

VERBLIJF MSC WORLD EUROPA VOLPENSION tijdens de dagen aan boord HALFPENSION tijdens de excursies* Al onze prijzen zijn inclusief transport.

* inbegrepen: niet-alcoholisch drankenpakket aan boord. * NIET inbegrepen: ontbijt bij aankomst, 5 x lunch tijdens de excursies, 1 x avondmaal bij de terugrit, enkele opties in Genua, Barcelona.

aquapark

NIEUWE BOOT langste droge glijbaan op zee

MARSEILLE, GENUA, NAPELS, MESSINA, VALLETTA, BARCELONA Frans is de voertaal van de reis. Voor de bestemmingen in Italië wagen we ons aan een initiatie Italiaans.

EXCURSIES FRANKRIJK, ITALIË, SPANJE EN MALTA De rondvaart begint en eindigt in MARSEILLE, de ideale plek om contacten te leggen en leuke gesprekken aan te gaan met de Franse bevolking. Op dag 2 verkennen we de havenstad GENUA: wie vindt het ei van Columbus? Dag 3 spenderen we in NAPELS met een levendig historisch centrum en met zicht op de slapende vulkaan Vesuvius. Dag 4 staat SICILIË op ons programma en gaan we aan land in MESSINA. Dag 5 meren we aan in VALLETTA. Een stadsspel brengt ons langs de mooiste bezienswaardigheden van deze Maltese stad. Op donderdag zijn we dan een volledige dag op zee en kunnen we genieten van alle faciliteiten aan boord. Dag 7 houden we halt in de stad van Gaudi en in het land van de tapas: BARCELONA. Daar worden er ook een aantal opties aangeboden. De laatste dag verlaten we de boot in Marseille en spenderen we nog een hele dag op Frans grondgebied.


AN EXTRAORDINARY CITYTRIP

15-16 • 17-19 jaar

LONDEN GROOT-BRITTANNIË

CITYTRIPPEN ... HIP EN HAPPENING

33 CITYTRIPPEN ... LONDEN

de stad helemaal gezien, zelf een deeltje gegidst, enkele musea binnengestapt, “ Londen was superleuk. Ik dehebHarry Potter Studio's bezocht en lekker gegeten! ”

OP HOTEL EN RESTAURANT IN HET CENTRUM VAN LONDEN

We verblijven in moderne driepersoonskamers in het hotel IBIS LONDEN BARKING ✪✪✪ in het oosten van LONDEN, op basis van halfpension. ‘s Ochtends een full English breakfast, ‘s middags picknick in de stad (excl.), ‘s avonds op restaurant.

TAALVERVOLMAKING MET ENGELS ALS VOERTAAL

MUSICAL Harry Potter (optie)

hotel apart programma 17+ LONDON EXPRESS

zie ook CLIPconcept op pag. 3-4

EEN EXTRA PORTIE VRIJHEID In deze formule is er ruimte voor inspraak en kan je een portie vrijheid verdienen, mits het Engels de voertaal blijft. We verkennen de stad in kleine groepen en bieden regelmatig verschillende opties aan: London Zoo, London Dungeon, een boottochtje op de Thames... (excl. inkomgelden). Vanaf 17 jaar mag je ‘s avonds langer opblijven om o.a. een terrasje te doen met de monitoren.

STADSEXPLORATIE We verkennen Londen niet op een klassieke of passieve manier. Actie is troef. We starten in de historische wijk Greenwich. Eén dag bezoeken we ook een museum naar keuze. Aan de Tower of London ontspannen we met enkele taalateliers. We doorkruisen de stad te voet en met de metro tijdens een heuse 'London Express'.

In Hyde Park doen we een mix van sport- en taalactiviteiten. Achteraf spreken we met de Londenaren op Oxford Street en Piccadilly Circus. De levendige Portobello Road market aan NOTTING HILL kan niet op het programma ontbreken en ‘s avonds maken we een griezelwandeling in het thema van Jack the Ripper met een lokale gids. We lossen een moord op aan COVENT GARDEN en genieten volop van een musicalvoorstelling. Voor we terug naar huis keren, hebben we de keuze tussen een bezoek aan het hippe en kleurrijke CAMDEN TOWN of aan de HARRY POTTER STUDIO'S* (excl.).

SOCIAAL PROJECT zie pag. 30

* OPTIE: supplement Harry Potter Studio's + busrit: €95 voor wie jonger is dan 16 jaar, €110 voor wie ouder is dan 16 jaar, enkele opties (inkomgelden/ transport naar de optie).

TAALVERVOLMAKING: 15-19 jaar VERBLIJF

AUGUSTUS

IBIS Londen Barking ✪✪✪ HALFPENSION

ma 19/8 - zo 25/8

DAGEN

CODE

TAAL

PRIJS

7

LON08

ENG

959

Al onze prijzen zijn inclusief transport.


NIEUWE ROUTE

LUXUEUZE RONDVAART

15-16 • 17-2O jaar

CRUISE

NIEUW ENGELS

MIDDELLANDSE ZEE

CITYTRIPPEN ... OP DE MIDDELLANDSE ZEE

34 CITYTRIPPEN ... CRUISE

“ De cruise was een uitstekende ervaring, leuke steden en topsfeer. Deze reis was ideaal voor het zelfstandig worden en citytrippen. ” CRUISESCHIP ALS HOTEL We logeren in binnenkajuiten van vier personen op de MSC WORLD EUROPA. Aan spraakmakende faciliteiten geen gebrek: de zwembaden, bubbelbaden en een aquapark. Voor ontspanning zorgen de discotheek, het theater en de sportterreinen. En wat dacht je van de langste droge glijbaan op zee: 74m! HET ETEN AAN BOORD We ontbijten aan de rijkelijke en eindeloze buffetten op het dek. 's Middags gaan we - als we aan boord zijn - voor een heerlijke lunch of de afternoon tea. Het avondeten wordt à la carte in het restaurant geserveerd. Iedere dag verkennen we culinair een andere Italiaanse regio met bijbehorende streekgerechten.

TAALANIMATIE EN TAALVERVOLMAKING MET ENGELS ALS VOERTAAL Zie ook CLIPconcept op pag. 3-4

TAALANIMATIE: 15-16 jaar / TAALVERVOLMAKING: 17-2O jaar JULI

DAGEN

CODE

TAAL

PRIJS

vr 5/7 - zo 14/7

10 (8)

CR022

ENG

1399*

VERBLIJF MSC WORLD EUROPA VOLPENSION tijdens de dagen aan boord HALFPENSION tijdens de excursies* Al onze prijzen zijn inclusief transport.

* inbegrepen: niet-alcoholisch drankenpakket aan boord. * NIET inbegrepen: ontbijt bij aankomst, 5 x lunch tijdens de excursies, 1 x avondmaal bij de terugrit, enkele opties in Genua, Barcelona.

aquapark

NIEUWE BOOT langste droge glijbaan op zee

MARSEILLE, GENUA, NAPELS, MESSINA, VALLETTA, BARCELONA Engels is de voertaal van de reis. Voor de bestemmingen in Italië wagen we ons aan een initiatie Italiaans.

EXCURSIES MALTA, SPANJE, FRANKRIJK EN ITALIË De rondvaart begint en eindigt in MARSEILLE, een prachtige havenstad. Op dag 2 verkennen we GENUA: wie vindt het ei van Columbus? Dag 3 spenderen we in NAPELS met een levendig historisch centrum en met zicht op de slapende vulkaan Vesuvius. Dag 4 staat SICILIË op ons programma en gaan we aan land in MESSINA. Dag 5 meren we aan in VALLETTA. De Maltese bevolking is tweetalig en contacten met de lokale bevolking in het Engels liggen hier voor het rapen. Een stadsspel brengt ons langs de mooiste bezienswaardigheden. Op donderdag zijn we dan een volledige dag op zee en kunnen we genieten van alle faciliteiten aan boord. Dag 7 houden we halt in de stad van Gaudi en in het land van de tapas: BARCELONA. Daar worden ook een aantal opties aangeboden.


15-2O jaar

SOCIAAL PROJECT in THAILAND en MAROKKO

... in het Engels

CLIP wil haar jongeren een sociaal engagement meegeven. Daarom voorzien we een sociaal project voor de oudste deelnemers. Op die manier staan we stil bij maatschappelijke problematieken.

RONDREIS Thailand

36

globetrotten ...

35 GLOBETROTTEN ...

Vroegboekkortingen tot en met 12/12/2023. Voor meer info en inschrijvingen zie www.clipvakanties.be

15-16 • 17-19 jaar

... in het Frans

RONDREIS Marokko

37


EXOTISCHE TAALEXPEDITIE

15-17 • 18-2O jaar

THAILAND RONDREIS

GLOBETROTTEN IN ... THAILAND

GLOBETROTTEN IN ... -THAILAND

36

“ Thailand is een mooi land en ideaal voor beginnende reizigers. Dankzij CLIP wil ik volgend jaar zelf een reis plannen! ” MET CLIP DE WERELD VERKENNEN OP EEN VEILIGE MANIER Grensverleggende ervaringen, dat is waar CLIP voor staat. De formule in Thailand scoort heel hoog op dit vlak. CLIP werkt samen met een Belgische touroperator die het land door en door kent.

BADEN MET OLIFANTEN

THAISE GASTVRIJHEID OP HOTEL EN RESTAURANT Thaise gastvrijheid is een begrip. We logeren in tweepersoonskamers in mooie tot ronduit LUXUEUZE HOTELS. Het zwembad zorgt voor verfrissing. We ontbijten telkens in het hotel. Aan de buffetten lijkt soms geen einde te komen. ‘s Middags en ‘s avonds ontdekken we het uitgebreide Thaise smaak- en geurenpalet.

TAALVERVOLMAKING MET ENGELS ALS VOERTAAL zie ook CLIPconcept p. 3-4 Met CLIP ga je op wereldreis om de taal in de praktijk te brengen. Engels leren gebeurt in Thailand echt on the road. De begeleiders zijn ‘travelling teachers’ die regelmatig een leuke taalactiviteit uit hun rugzak toveren. We laten bovendien geen enkele mogelijkheid onbenut om contacten te leggen met de lokale bevolking en discussies te voeren.

TAALVERVOLMAKING: 15-2O jaar VERBLIJF

AUGUSTUS

rondreis do 4/7 - di 16/7 KAMER EN ONTBIJT 6 lunches inbegrepen

fietstour

DAGEN

CODE

TAAL

PRIJS

12 (10)

THA02

ENG

2399

Al onze prijzen zijn inclusief transport.

NIET inbegrepen: opties met transport

PRACHTIGE HOTELS sociale projecten

rondreis

BANGKOK, AYUTAYA, PHITSANULOK, CHIANG MAI

TOERISTISCHE HOOGTEPUNTEN De rondreis begint en eindigt in BANGKOK, de drukste metropool van Thailand. We verkennen de stad per fiets en per boot. We bezoeken het koninklijk paleis, slenteren rond op de marktjes en snuiven de Chinese sfeer op in Chinatown. Na Bangkok vertrekken we naar AYUTAYA, de oude hoofdstad van Thailand. ‘s Avonds zien we de tempels by night vanuit onze tuktuks. Op weg naar het noorden bezoeken we een schooltje en doen we activiteiten met de lokale kinderen. We genieten van een Thaise massage (excl.) en stoppen in PHITSANULOK waar we de reusachtige boeddha’s bewonderen. Volgende topper is CHIANG MAI waar we kennismaken met de lokale ambachten. Onvergetelijk zijn de afvaart met een raft, een duik in de watervallen en een bezoek aan de bergstammen. Een visite aan een zorgcentrum voor olifanten mag hier niet ontbreken, we baden met de olifanten en geven hen eten. We keren terug naar Bangkok aan boord van de slaaptrein. Daarna is er tijd voor een activiteit naar keuze (excl.). Wat dacht je van Thai boxing of een kookworkshop!? Couleur locale is verzekerd! De nadruk van het programma ligt op beleving en nieuwe ervaringen.


EXOTISCHE TAALEXPEDITIE

15-16 • 17-19 jaar

MAROKKO RONDREIS

GLOBETROTTEN IN ... MAROKKO

Marokkaanse cultuur beter te kennen. Ik mocht proeven van iets speciaals “ Na deze week heb ik het gevoelendekijk ernaar uit om ooit terug te keren! ”

We kiezen hier voor couleur locale en echtheid. In BOUZNIKA verblijven we in het jeugdcentrum met sportinfrastuctuur en zwembaden. We logeren er in comfortabele chalets in kamers van 2 personen met eigen sanitair. In CHEFCHAOUEN en FEZ verblijven we in een gezellig hotel dicht bij het centrum van de stad. Uiteraard staat de traditionele Marokkaanse keuken (tajine met kip, couscous, BBQ, gegrilde vis ...) op het menu. Dat begint al met een receptie bij aankomst waarop de typische muntthee niet mag ontbreken.

TAALANIMATIE EN TAALVERVOLMAKING MET FRANS ALS VOERTAAL zie ook CLIPconcept op pag. 3-4 Met CLIP ga je op rondreis om de taal echt in de praktijk te brengen. Wat dacht je ervan om zelf gids te worden of als een echte journalist de tweetalige Marokkanen te interviewen?

POTTENBAKKEN culinaire workshop

SOCIALE PROJECTEN kajak CASABLANCA, RABAT, CHEFCHAOUEN, FEZ

Dan reizen we naar CHEFCHAOUEN, bekend voor haar indigoblauw geschilderde huizen, waar we de gezelligste Medina van Marokko bezoeken en de waterval van Akchour. Van hieruit trekken we verder naar FEZ, één van de vier koningssteden, waarvan het oude centrum erkend is als UNESCO-werelderfgoed. We maken er kennis met oude ambachten en ontdekken een heel ander aspect van het Marokkaanse leven. We sluiten de vakantie feestelijk af, in een mooi authentiek restaurant voor een feeëriek spektakel met dans en muziek.

COULEUR LOCALE Gedurende 6 dagen verblijven we in Bouznika. Hier liggen interessante contacten voor het grijpen. Een topper is zeker het animeren van lokale kinderen door onze deelnemers. We gaan van hieruit naar de kust voor strandanimatie en kajak. Ook staat er een culinaire workshop op het menu, evenals een atelier pottenbakken. Vanuit Bouznika verkennen we Rabat met de moderne haven, het mausoleum en het koninklijk paleis. In CASABLANCA brengen we een bezoek aan de indrukwekkende moskee, Hassan II.

GLOBETROTTEN IN ... MAROKKO

GASTVRIJ WELKOM

37

TAALANIMATIE: 15-16 jaar TAALVERVOLMAKING: 17-19 jaar VERBLIJF * NIET inbegrepen: 2 maaltijden

JULI

Chalet • hotel ma 1/7 - vr 12/7 VOLPENSION* in Bouznika en Chefchaouen (6n) HALFPENSION* in Fez

DAGEN

CODE

TAAL

PRIJS

12

M011

FR

1199

Al onze prijzen zijn inclusief transport.


CLIP voor

monitoren CLIP VOOR ... MONITOREN

38

MEER DAN 300 MONITOREN …

DOORGROEIMOGELIJKHEDEN

omkaderen de taalvakanties. Zij zorgen voor het waauwgevoel waarmee de deelnemers na hun vakantie naar huis gaan.

Na je eerste ervaringen als animator (taalatelier, animatie of keuken) kan je stilaan meer verantwoordelijkheden nemen. De volgende stap is CLIPcoach waarbij je een nieuwe monitor begeleidt. Of waarom zou je daarna geen opleiding volgen tot stageverantwoordelijke of keukenverantwoordelijke!? Naast de verschillende kampen in België biedt CLIP een uitgebreide waaier aan bestemmingen in het buitenland. Hier is het de opleiding tot reisbegeleider die de deur opent naar bestemmingen zoals Zuid-Afrika, Marokko en de cruise ...

INTERNE EN EXTERNE KANDIDATEN Op kamp krijgen heel wat deelnemers de smaak te pakken om monitor te worden en stellen zich na afloop kandidaat om deel te nemen aan de opleiding (“interne” kandidaten). Daarnaast vindt een groeiende groep “externe” kandidaten zijn weg naar het CLIPgebeuren, waaronder toekomstige leerkrachten en steeds meer Franse monitoren. Hierdoor ontstaat een boeiende mix van jong en oud, tweede taal én native speakers.

EVENTS EN REIZEN CLIP zorgt voor een leuke en leerrijke jaarwerking voor haar vrijwilligers via events en reizen.

VORMING À LA CARTE Bij CLIP wandel je niet zomaar binnen. Opleidingsweken of een voorbereidende vergadering voor prof, animator of kok zorgen voor een degelijke voorbereiding waardoor elk team op het terrein in staat moet zijn te scoren. Deze opleidingen zijn erkend door de Vlaamse Overheid. Tijdens de kampen worden de zeer talrijke monitoren gecoacht (en geëvalueerd) door CLIPcoaches, stafmedewerkers, coördinatoren en niet in het minst het hele kantoorteam. Het zijn de inspiratie, de energie en de ondersteunende controle die mede de basis vormen van het succes.

INTERESSE OM MEE TE WERKEN Als ouder, leerkracht, student of werkende... kan je tijdens de kampen je taalvaardigheid en talenten botvieren of ontwikkelen als kok, animator, leerkracht, reisbegeleider of stageverantwoordelijke. Contacteer het CLIPsecretariaat voor meer info.

JOIN the CLIPfamily

moni@clipvakanties.be https://clipvakanties.be/moni-worden/ +32 16 29 49 99


praktische info OPSTAPPLAATSEN BUSREIZEN

LUCHTHAVENS VLIEGREIZEN

WAT MOET JE MEENEMEN OP KAMP?

LEUVEN parking Bodart GROOT-BIJGAARDEN parking E40 GENT Dampoort (busparking) DUINKERKE parking Rue du Banc Vert 793

Wij vliegen altijd vanuit Zaventem

Raadpleeg www.clipvakanties.be en check de rubriek 'WAT NEEM IK MEE?' van je bestemming!

(enkel voor bestemmingen in Engeland)

Per kamp kan je maar van één EXTRA KORTING gebruik maken!

kortingen

(bovenop de vroegboekkorting) De kortingen zijn NIET van toepassing op de externaatsformules en opleidingen.

GELDIG HET HELE JAAR LANG NAAM KORTING

VOORWAARDEN

15

GEZINSKORTING

1 of meerdere kampen van hetzelfde gezin, vanaf tweede kamp binnen hetzelfde jaar

DANKoupon

Indien ingeschreven in 2023, 2x 15 korting voor jezelf en/of vriend(en)

BEDRIJFSKORTING

Vermeld de kortingscode van je werkgever

KANSENTARIEF

Via UITPAS of IVV

GELDIG tot en met 1 FEBRUARI 2O24 skivakanties tot en met 1/11/2023, verre reizen tot en met 12/12/2023.

BEDRAG

15 2x 15

* *Variabel naargelang werkgever

VOLG ONS OP SOCIALE MEDIA of deel je CLIPherinneringen met de hashtag #cliptaalvakanties

OPLEIDING

animator APRIL

LEEFTIJD

LOCATIE

PRIJS

za 6/4 - do 11/4

vanaf 16 jaar

Braives Moulin

275

Na je praktische stage en positieve evaluatie ontvang je een ATTEST van ANIMATOR in het jeugdwerk. Erkend door de Vlaamse Overheid.

www.facebook.com/cliptaalvakanties

www.instagram.com/clipvzw

tiktok/@cliptaalvakanties

39 PRAKTISCHE INFO

VROEGBOEKkorting


VOLG ONS OP SOCIALE MEDIA VIA www.facebook.com/cliptaalvakanties www.instagram.com/clipvzw tiktok/@cliptaalvakanties

© info@kookaburravormgeving.be

DARE TO be a CLIPPER

of deel je CLIPherinneringen met de hashtag #cliptaalvakanties

CLIP taalvakanties vzw Tervuursesteenweg 611 3001 Heverlee België tel 0032 (0)16 29 49 99 www.clipvakanties.be info@clipvakanties.be

in samenwerking met CLIPPER lic A5477


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.