Page 1

SECRETARIA DO ESTADO DE EDUCAÇÃO DE MINAS GERAIS Superintendência Regional de Ensino de Varginha Avaliação de Língua Inglesa – 8º ano Nome:

Data:

Questão Gabarito 01

B

02

A

03

C

04

A

05

B

06

C

07

D

08

C

09

A

10

D

11

B

12

C

13

A

14

B

15

D

/_

/

Habilidades 14.2. Inferir o efeito de sentido pretendido pelo uso de expressões de ironia, raiva, humor, sarcasmo, etc.

1.3. Integrar informação verbal e não-verbal na compreensão global do texto escrito de vários gêneros. 4.1. Inferir o significado de palavras e expressões desconhecidas com base na temática do texto, no uso do contexto e no conhecimento adquirido de regras gramaticais (flexões, posições das palavras nas frases, tempos verbais, preposições de tempo e lugar, advérbios de tempo, modo e lugar). 20.1. Fazer uso adequado do presente simples e do presente contínuo no processo de recepção /produção do texto oral e escrito. 4.1. Inferir o significado de palavras e expressões desconhecidas com base na temática do texto, no uso do contexto e no conhecimento adquirido de regras gramaticais (flexões, posições das palavras nas frases, tempos verbais, preposições de tempo e lugar, advérbios de tempo, modo e lugar). 3.1. Estabelecer relações entre termos, expressões e ideias que tenham o mesmo referente, de modo a construir os elos coesivos (lexicais e gramaticais) em gêneros textuais diferentes. 2.3. Identificar e/ou localizar as características básicas de cada gênero textual, tendo em vista a compreensão global do texto. 14.2. Inferir o efeito de sentido pretendido pelo uso de expressões de ironia, raiva, humor, sarcasmo, etc. 25.1. Reconhecer e/ou produzir a forma escrita de valores, numerais cardinais e ordinais, datas e números de telefone. 2.1. Localizar informação específica (scanning), de acordo com os objetivos de leitura dos vários gêneros textuais. 1.3. Integrar informação verbal e não-verbal na compreensão global do texto escrito de vários gêneros. 4.1. Inferir o significado de palavras e expressões desconhecidas com base na temática do texto, no uso do contexto e no conhecimento adquirido de regras gramaticais (flexões, posições das palavras nas frases, tempos verbais, preposições de tempo e lugar, advérbios de tempo, modo e lugar). 24.1- Identificar e/ou fazer uso adequado dos marcadores do discurso (palavras de ligação) e das relações semânticas que ajudam a estabelecer. 3.1. Estabelecer relações entre termos, expressões e ideias que tenham o mesmo referente, de modo a construir os elos coesivos (lexicais e gramaticais) em gêneros textuais diferentes. 3.1. Estabelecer relações entre termos, expressões e ideias que tenham o mesmo referente, de modo a construir os elos coesivos (lexicais e gramaticais) em gêneros textuais diferentes. Língua Inglesa

Valor


SECRETARIA ESTADUAL DE EDUCAÇÃO DE MINAS GERAIS PROGRAMA DE INTERVENÇÃO PEDAGÓGICA AVALIAÇÃO DIAGNÓSTICA DE LÍNGUA INGLESA

ESCOLA PROFESSOR NOME DO ALUNO: DATA:

ESTADUAL APLICADOR_ 8º ANO_

1. Read the comic of Monica’s gang

What’s the humor in the comic strip ? a) She ate the cow. b) She ate the beans.

c) She spilled the beans on the floor. d) She traded the cow for beans.

PET GRAPH 100 90 80 70 60 50 40 30 20 10 0 BIRDS

FISH

DOGS

CATS

According to the graphic, students’ favorite pet is a: a) Canine. b) Feline.

c) Parrot. d) Goldfish Língua Inglesa

OTHERS

FAVORITES PETS OF STUDENTS

2. Analyse the graphic below carefully.


3. John Smith’s adventure Without telling my father, I decided to take his boat. It was a very bad idea because one hour later there was a storm. I’ve never seen so much thunder and lighting. When my parents arrived I was watching TV. The boat filled up with water and it sank. I don’t know exactly what happened because I fainted. When I woke up I was in an Island. There was no one there, it was deserted. The problem is that I was cold and hungry. While I was looking for something to eat and drink, I saw a lot of branches. I decided to make a fire. Since I was a boy scout it was not difficult for me. As soon as I built the fire, a passing ship saw it and rescued me. John Smith, USA

In the sentence: “ When my parents arrived I was watching TV.” The underlined word gives idea of: a) Addition b) Contrast

c) Time d) Conclusion

4. In the Simple Present we add s or es to the final of the verb for the 3rd person of singular. As you already know it. Read the text and answer the question: “Griffin’s Talents”

Griffin plays the violin. He lessons after school on Tuesdays. Griffin’s violin teacher is Mr. Thomas. Mr. Thomas tells Griffin to practice every day. Griffin his violin on most days. (...)

Chose the better option to complete the text: a) Takes / practices b) To take / practices

c) Takes / to practice d) To take / to practice

5. Read and answer the questions that follow the text. BASTA! In protest against “trash TV” – the game and variety shows featuring scantily clad dancers that make up much of the prime time schedule – a Milan viewers’ association launched a three-day nationwide television strike. To encourage Italians to get up off their sofas, venues including museums, theaters and restaurants offered a discount to anyone turning up with a TV remote control. Organizers were hoping that up to 400,000 people would participate, but conceded that it might be difficult to persuade some– mostly male – viewers away from the weekend’s football matches.

In line 1 the word trash means: a)

Good quality.

b) Bad quality.

c) Ok quality.

d) Terrific quality

6. Read a “Louis Armstrong” Song and answer:

“What a wonderful world” I see trees of green, red roses too I see them bloom for me and you. And I think to myself, what a wonderful world. I see skies of blue and clouds of white. The bright blessed day, the dark sacred night. And I think to myself, what a wonderful world. The colors of the rainbow, so pretty in the sky. Are also on the faces of people going by.

Língua Inglesa


I see friends shaking hands, saying, "how do you do?" They're really saying, "I love you". I hear babies cry, I watch them grow. They'll learn much more, than I'll never know. And I think to myself, what a wonderful world. Yes, I think to myself, what a wonderful world.

In the black line, They refers to: a) Friends

b) I

c) Babies

d) Colors

Observe, think and answer: 7. What’s the intention with this plaque? a) To have fun b) To go home c) To buy d) To sell

Read the text to answer questions 8 and 9: 8. The repetition of the expression: “It is time to” gives idea of ?

It is 6:15 A.m. It is time to wake up. . It is time to take a shower. It is time to brush teeth. It is time to get dressed. It is time to eat breakfast. It is time to go to work. It is time to eat lunch. It is time to go back to work. It is time to go home. It is time to eat dinner. It is time to go to sleep. “Billy,” she says. “What?” Billy says. "It is time to wake up!"

a) Obligation b) Time c) Routine d) Life

9. What is it time to do first? a) Wake up b) Take a shower c) Brush teeth d) Go to work

10. Choose the correct alternative to fill in the blank:

Seven out of every ten in “The survey also revealed that seven out of every ten teens were dissatisfied with their weight” indicates that of them were unhappy. a) 7%. b) 10%. c) 17%. d) 70%.

Língua Inglesa


11. The word will in “will be the fairest” indicates:

a) b) c) d)

Ability Certainty Obligation Possibility

12. There, on the cover of Time Magazine, is substituting a:

a) b) c) d)

Concept Person Place Quality

(www.time.com/time/covers/0,16641,19711213,00.html. Acesso: 27/07/2011.)

13. Read the text and answer the question:

Young people Many young people think that their families don’t understand their problems. Young people generally make their decisions alone or with the help of a friend of the same age. Often this happen because there is no communication between parents and children. Parents, sometimes, have no time to talk with their children and boys and girls begin to move away from their parents. There are, of course, different remedies for this situation. For example: parents must talk frankly to their children

and

try to understand their problems.

The underlined word in the last line of the text gives the idea of: a) Addition b) Contrast

c) Conclusion d) Time Língua Inglesa


Observe and answer the question ? MARY

You’re mine !! Lot of Love on your Birthday ! You’re kind, generous, lovely , smart and I love you !!! JOHN

14. In the sentence: “You’re mine!!” The underlined word refers to: a) Birthday

b) Mary

c) John

d) Love

Observe and answer the question:

-

It’s kind of cold tonight… It shouldn’t be so cold this time of year… I wonder if snoop is warm enough… I think I’ll take my sleeping bag out to him… If a person is going to own a dog. He must learn to assume the obligations of that ownership… I’m glad I took it out to him… He seemed to appreciate it… I can sleep better myself now knowing that he’s warm…

15. The word “it” in the sentence “I’m glad I took it out to him…” refers to his: a) Dog, Snoopy.

b) Friend.

c) Obligation. Língua Inglesa

d) Sleeping bag.

Ava lingua inglesa 8ano  
Advertisement