Page 1

In dit magazine Exclusieve persconferentie met wethouder Baldewsingh Leef je uit bij leefstijlcentrum in beeld bij Omroep West

WORKSHOP JOURNALISTIEK & FOTOGRAFIE

WOW

JUNI 2013


Met grote inzet en heel veel plezier hebben de leerlingjournalisten en –fotografen van groep 6 van OBS De Voorsprong de afgelopen maanden hard gewerkt aan dit vet coole magazine. In negen workshops van anderhalf uur is dit geweldige resultaat tot stand gekomen. Van het verzinnen van een thema tot en met de eindredactie; alle stadia van het maken van een magazine zijn tijdens de workshops aan bod gekomen. Zo hebben de leerlingen geleerd een interview te houden, portretfoto’s te maken, een levensechte persconferentie voor te bereiden, actiefoto’s te maken, reportages te schrijven en ook nog de eindredactie van dit magazine te doen. De leerlingen zijn aan de slag gegaan met het thema Gezond is vet cool.

Hiervoor zijn ze op werkbezoek gegaan bij het dit voorjaar geopende Leefstijlcentrum WOW in de Rubensstraat. Wethouder Rabin Baldewsingh heeft in de klas een levensechte persconferentie gehouden. Dit was een indrukwekkende gebeurtenis en hier is een heel mooi interview uitgekomen. Om te zien hoe het er op een echte redactie aan toegaat zijn de vet coole Wijktijgers op werkbezoek gegaan bij Omroep West. In dit vet coole magazine zijn alle bevindingen van de leerlingjournalisten en –fotografen te zien en te lezen. Namens de redactie van de vet coole Wijktijgers veel leesplezier gewenst! Therese M. Flemminks

De favoriete foto van juf Katja. Voor dit magazine hebben we het interview met wethouder Rabin Baldewsingh in moeten korten. Het volledige interview is digitaal na te lezen op: www.zebrawelzijn.nl/wijktijgers. Een kort nieuwsbericht van het bezoek is terug te lezen op de website www.gezondisvet. nl en ook op de facebookpagina van school.

Over Wijktijgers Den Haag In het schooljaar 2012-2013 nemen de Islamitische Basisschool Al-Qoeba en OBS De Voorsprong deel aan het project Wijktijgers en volgen de groepen 6 en 7 workshops fotojournalistiek of videojournalistiek. Deze workshops bestaan uit gemiddeld zes bijeenkomsten van anderhalf uur en worden gegeven door vakdocenten op het gebied van foto- en videojournalistiek. Tijdens de workshops worden de leerlingen gestimuleerd om samen hun kennis, talent, creativiteit en verantwoordelijkheidsgevoel verder te ontwikkelen en werken zij aan een gezamenlijk eindproduct zoals een magazine of videoreportage. Daarnaast krijgen de leerlingen vaktechnische vaardigheden aangeleerd over het gebruik van foto- en videocamera’s, hoe ze een interview moeten houden en een verslag moeten schrijven.

Levensecht leren is een belangrijk onderdeel van de workshops. De leerlingen gaan onder begeleiding van de vakdocent en begeleiders de (Schilders)wijk in om daar (foto- of video)reportages te maken. Ze leren (straat)interviews te houden en gaan op werkbezoek bij een organisatie in de buurt dat aansluit bij het gekozen thema. Het project Wijktijgers is ontwikkeld door Hoedje van Papier en wordt in Den Haag georganiseerd en uitgevoerd door Zebra Welzijn. Voor meer informatie: www.stichtinghoedjevanpapier.nl, www.zebrawelzijn.nl of www.wijktijgers.nl. Of neem contact op met Peter Behagel, projectcoördinator Wijktijgers Den Haag, 06-53954225, ph.behagel@zebrawelzijn.nl.


Pagina 4 en 5 De vet coole redactie stelt zich voor Pagina 6 en 7 Exclusieve persconferentie met wethouder Rabin Baldewsingh Pagina 8 en 9 Leef je lekker uit in Leefstijlcentrum WOW Pagina 10 en 11 Wijktijgers in beeld bij Omroep West

vet coole wijktijgers lekker aan het werk

Smoothies maken met fruit, kruiden en groente Tijdens een warme vrijdagmiddag op de redactie van de vet coole Wijktijgers hebben de leerlingen twee verschillende smoothies gemaakt. Ze moesten niet alleen wassen, snijden en smullen, maar vooral ook foto’s maken en een verslag schrijven.

Door verslaggever Meryem We maken smoothies, lekker gezond. Daarom heet het ook Gezond is vet cool! We snijden het fruit. Ermircan snijdt meloen, Leroy komkommer en Methican kiwi. Waarom je gezond moet zijn? Het is goed voor je, je hebt het nodig! Er worden foto’s gemaakt. Er wordt zoveel gedaan. Er zit soms niet goed gesneden fruit bij. We hebben twee smaken: •

Aardbei, banaan, meloen, kiwi en blaadjes chocolademunt

Ananas, kiwi, meloen, komkommer, gember, peterselie en een beetje rode peper

De Wijktijgers hebben beide smoothies geproefd en vonden de smoothie met aardbei duidelijk het lekkerst. Mmmmm.


DE vET COOLE Ik heet Juvi en ik ben 10 jaar. Ik heb 5 broertjes en 1 zusje. Ze zijn de liefste broertjes en zusje ter wereld. Mijn hobby’s zijn voetbal en turnen. Ik zit op turnles. Ik ben 1 augustus jarig en ik word dan 11 jaar. Gezond is vet cool is heel leuk en goed voor kinderen en je lichaam.

Ik heet Meryem. Ik ben 9 jaar. Mijn school is heel leuk. Mijn hobby’s zijn: sport en giechelen. Gezond is vet cool! Gezond is goed voor je lichaam. Ik houd van gezondheid!

Ik heet Semir en ik ben 11 jaar. Ik ben op 12 augustus jarig. Ik houd van voetbal. Ik ben al oom. Ik heb 3 zussen, een broer en een broertje. Gezond eten is goed voor je lichaam. Als je niet eet word je niet groot en fit.

Ik ben Rosdila en ik ben 9 jaar oud. Mijn hobby’s zijn: voetballen, vioolspelen en buiten spelen. Het is fijn om een eigen magazine te maken en ook spannend. Gezond eten is belangrijk voor je lichaam en je wordt lekker fit!

Ik ben Visha. Ik ben 10 jaar oud. Ik woon in Den Haag. Mijn hobby’s zijn sporten, spelen en naar buiten gaan. Ik vind het leuk om een magazine te maken omdat je leuke foto’s mag maken en veel moet schrijven.

Ik ben Rahma. Ik ben 10 jaar oud en kom uit Den Haag. Ik heb 4 broertjes en zusjes en een moeder en vader. Mijn hobby’s zijn: tennissen, voetballen en zwemmen. Ik vind journalistiek en fotografie leuk want ik leer meer dingen. Ik vind gezond goed omdat ik gezond en sterk wil blijven!

Mijn naam is Leroy. Ik ben altijd vrolijk en ik houd van knuffelen. Ik heb een moeder en een papa. Mijn juf heet juf Aysel en ze is lief.


WIJKTIJGERS

STELLEN ZICH VOOR...

Hallo, ik heet Sara. Ik zit op basketbal en zwemmen. Ik ben 10 jaar oud en op 27 augustus jarig. Ik houd van dieren en van de bioscoop. Mijn hobby is sport. Gezond is vet cool omdat gezonde dingen lekker zijn. Ik houd van groente, patat en ijs. Als ik groot ben, word ik dokter.

Ik ben Emircan. Ik ben 10 jaar. Ik heb een moeder en vader en geen broers of zussen. Mijn hobby is voetbal. Gezond is vet cool is een goed project omdat gezond goed is voor je lichaam.

Hallo, ik heet Nursinem. Ik ben 9 jaar en ik zit op basketbal en zwemmen. Het thema van ons magazine is Gezond is vet cool. Ik houd van Turkse pizza.

Mijn naam is Methican, ik ben 10 jaar. Ik houd van sport, vooral van voetbal, maar ik ben wel heel kort. Ik haat spruitjes maar ik houd van bananen. Ik wil later voetballer worden bij Galatasaray. Gezond is wel cool omdat het goed voor je is en veel vitaminen belangrijk zijn.

Mijn naam is Hilal. Mijn hobby’s zijn zwemmen en shoppen. Ik kom uit Den Haag. Ik ben 10 jaar oud en heb een broer en een zus. Het thema is Gezond is vet cool en daar ben ik het ook mee eens.

Ik ben juf Therese, 45 jaar en ik heb twee leuke zonen. Na de middelbare school heb ik de School voor Journalistiek in Utrecht gedaan. Ik heb als journalist gewerkt (als hoofdredacteur van Haags Straatnieuws) en ook als perswoordvoerder (van Ziggo). Gezond is vet cool is een heel belangrijk thema, want veel te veel mensen leven tegenwoordig ongezond en hier moeten we met z’n allen wat aan doen!

Ik ben juf Katja, 42 jaar. Ik heb in Den Haag fotografie gestudeerd en daarna verschillende soorten werk gedaan. Mijn dochter heet Liv (vier jaar) en mijn zoon heet Luca (vijf jaar). Wij eten thuis meestal gezond en bijna altijd vegetarisch. Juf Therese en ik sporten iedere week een paar uurtjes samen om zo fit en gezond te blijven.


Wethouder Rabin Baldewsingh geeft vet coole persconferentie

“Het meest belangrijke Op 31 mei gaf de Haagse wethouder Rabin Baldewsingh van Volksgezondheid in de klas van groep 6 een levensechte persconferentie aan de vet coole Wijktijgers. Deze ging niet alleen over de succesvolle campagne ‘Gezond is vet, vet cool’ van de gemeente Den Haag, maar ook over de gezonde levensstijl van de wethouder zelf, zijn lievelingseten en zijn gouden tips om af te vallen. Hieronder volgt een selectie uit de vragen en antwoorden. Het volledige interview is te lezen op: www.zebrawelzijn.nl/wijktijgers.

Hilal

Wat is het allerleukste in uw werk als wethouder?

Het allerleukste van mijn werk is dat ik de mogelijkheid heb om niet alleen op het stadhuis te zitten maar ook in de stad te zijn, zoals op deze school en ik mag praten over gezondheid. Contact met mensen, zoals nu ook met jullie, vind ik heel erg leuk.

Rahma

Hoe belangrijk is het onderwerp ‘Gezond is vet, vet cool’ voor u?

Heel belangrijk, want als ik kijk naar Den Haag dan zie ik dat de helft van alle grote mensen te dik is en als je kijkt naar kinderen dan zie je dat heel veel kinderen overgewicht hebben. Ik maak me daar zorgen om, omdat overgewicht betekent dat kinderen zich niet goed kunnen concentreren op school, dat ze gepest worden en dat ze ziektes ontwikkelen. Wat ik echt heel cool zou vinden als kinderen minder gingen snoepen en heel veel water zouden drinken. Want water drinken is pas echt cool!

Emircan

Wat heeft u gestudeerd?

Na de lagere school in Suriname heb ik eerst de mavo gedaan, daarna de havo en het vwo. Ik ben taal en literatuur gaan studeren maar dat heb ik niet afgemaakt omdat ik heel graag in de journalistiek wilde gaan werken. Dus ik ben journalist geworden en daar heb ik een opleiding voor gedaan. Toen ben ik tv-programma’s gaan maken. Ik heb heel veel andere dingen gedaan voordat ik als wethouder in de stad actief ben geworden.

Wethouder Baldewsingh had na afloop van de persconferentie voor iedereen een Gezond is vet-pet meegenomen. Van links naar rechts: Sara, Hilal, Rahma, Juf Aysel, Visha en Rosdila

Nursinem

Hoe heet uw vrouw?

Mijn vrouw heet Ratna. Ze is een hindoestaanse vrouw, ook geboren in Suriname. Ratna betekent juweel.

Methican

At u veel toen u jong was?

Nee, wij aten niet veel. Ik kom van het platteland in Suriname en wij waren heel arm. Mijn papa en mama hadden 11 kinderen en mijn vader verdiende niet zoveel geld. Dus wij aten één keer per dag, soms twee keer. ’s Ochtends aten wij niet, we dronken alleen thee en die thee werd gemaakt van gras, die kwam van de weilanden rondom de boerderij waar

wij woonden. Een soort citroengras. Dat haalden we ’s ochtends van het land en dat werd in water gekookt met suiker en dat dronken wij. Bent u vegetarisch?

Ik ben hindoe. Ik eet geen rundvlees en geen varkensvlees, maar wel heel veel kip en lamsvlees. Soms, ongeveer een keer per week, dan eet ik vegetarisch. Bij bepaalde feesten, zoals bijvoorbeeld bij een huwelijk in de familie, dan eet je zeven dagen vegetarisch, maar ook tijdens Divali, het lichtjesfeest mag je geen vlees eten en moet je heel vreedzaam zijn.


is dat je gezond bent!” Rosdila

Welk snoep vindt u het allerlekkerste?

Ik houd niet van snoep, maar ik vind drie zoetigheden wel heel erg lekker: stroopwafel, roze koek, gevulde koek. Als je mij een plezier wilt doen en je wilt me trakteren dan vind ik een moorkop wel heel erg lekker. Welk fruit eet u het liefst?

Ik houd heel veel van fruit. Ik eet alle fruit behalve ananas. M’n meest favoriete fruit is mango. De beste heet Alfonso, dat is een Indiase mango.

Visha

Hoeveel kilo bent u afgevallen?

Ik ben 10 kilo en 400 gram afgevallen (redactie: dit was op 31 mei). Ik was 104 toen ik begon met goed eten en bewegen en vanochtend was ik 93,6 kilo. Heeft u dit gedaan met een speciaal dieet?

Ja en nee. Mijn speciale dieet is dat ik de hele dag door eet: iedere twee uur. Tweede dieet is dat ik heel veel water drink. Derde is dat ik niet meer voor de televisie eet maar gewoon aan tafel. Vierde is dat ik nu een koolhydraatarm brood eet. En het meest belangrijke is dat ik vooral heel veel groente eet, dus weinig rijst, couscous en aardappelen. Wilt u nog meer afvallen?

Ik had afgesproken dat ik op 1 juni 10 kilo kwijt moest zijn. Dat is gelukt. Ik vind dat het zo goed gaat, dus waarom niet naar 90 kilo? Ik denk dat ik nog 4 kilo kwijt wil. Ik heb nu gezegd dat ik op 1 september 90 kilo wil wegen. Dat is moeilijk want de vakantie zit ertussen en ik houd van lekker eten.

Meryem

Vindt u het belangrijk om niet dik te zijn?

Heel erg belangrijk. Want als je niet dik bent, ben je gezond. Dan kun je lekker bewegen. Kun je goed je nagels knippen zonder dat je buik in de weg zit. Het meest belangrijke is dat je gezond bent. Ook al ben je een beetje Dikkie Dik. Dat ben ik ook. Slank zal ik nooit worden, dat hoeft ook niet. Maar je moet gezond zijn en je goed voelen en dat vind ik vooral belangrijk! Wat is uw favoriete eten?

Rijst met dahl (linzensoep) en eendenvlees vind ik heel erg lekker. Ik eet eigenlijk zo’n beetje alles. Je kan ook van alles krijgen in Den Haag. Ik heb niet echt één favoriet. Wel wat groente betreft: ik ben gek op bladspinazie, vers, geen diepvries. En echt favoriet is broccoli. Dat vind ik heel lekker!

Semir

Wat raadt u kinderen aan om niet dik te worden?

Heel veel bewegen, veel water drinken, veel groente en fruit eten, gevarieerd eten, dus niet iedere dag hetzelfde. En ook niet alles in een keer eten, niet prop-

Juvi

Waarom wilt u snoep op scholen verbieden?

Ik wil niet snoep op school verbieden maar ik zou het leuk vinden als iemand jarig is dat er fruit wordt getrakteerd in plaats van snoep. Verbieden vind ik een zwaar woord, maar ik wil jullie juist uitdagen om niet op snoep te trakteren, maar op fruit of iets anders.

Leroy

Waarom wilt u fruitmachines op scholen?

Het zou toch hartstikke goed zijn als je geen fruit van thuis kunt meenemen dat er hier op school een fruitmachine is?! Zeker op de grote scholen, dat is lekker en gezond voor in de pauze.

Na afloop van de persconferentie mochten de vet coole Wijktijgers even stoom afblazen en dansen op de rap Gezond is vet cool. Voor meer informatie over de campagne, zie www.gezondisvet.nl of volg de campagne op facebook. Ook dit magazine wordt op de website van de gemeente, van De Voorsprong en op Facebook genoemd. Deel dit ook met je vrienden!

pen. Snoep niet iedere dag. Als je teveel snoept, heb je geen honger. Af en toe chips eten kan best, maar als je heel veel snoept heb je geen trek in gezond eten en krijg je ook geen vitaminen binnen.

Sara

Waarom heeft u deze baan gekozen?

Omdat ik van Den Haag houd. Ik wil graag iets doen zodat jullie als kinderen hier goed kunnen opgroeien en een goede toekomst hebben. Als je deze baan hebt, heb je het geld en de mogelijkheden om dingen te doen in deze stad en dingen te veranderen. Zoals nu bijvoorbeeld met de campagne ‘Gezond is vet, vet cool’.


wow

spelen

Leefstijlcentrum WOW in de Rubensstraat is op 26 maart feestelijk geopend. WOW staat voor Work Out Wijs en is een centrum waar kinderen en volwassenen kunnen sporten en gamen tegelijkertijd. Ook kun je hier terecht voor praktische tips om je leefstijl te verbeteren. De vet coole Wijktijgers mochten een kijkje nemen bij WOW en vroegen lokatiemanager Maurice Rijthoven het hemd van het lijf. De Wijktijgers keken bij binnenkomst hun ogen uit. Gloednieuwe glimmende sport- en speelapparaten daagden uit om besprongen te worden. Maar zoals het met een levensecht interview gaat, moet je eerst je werk doen voordat je zelf mag ervaren hoe vet cool deze apparaten zijn. Wat vindt u het allerleukste hier?

Het leukste vind ik de verschillende activiteiten die we hebben, de verschillende soorten spellen waarmee je speelt en toch aan het sporten bent. Wie heeft de naam verzonnen van het bedrijf?

Het hele team van WOW heeft zitten brainstormen over de naam. Wijs is de naam van een van de bedenkers van dit bedrijf en toen hebben we er Work Out voorgezet. Dus dan krijg je Work Out Wijs en dat is WOW. Vindt u dit een goede naam?

Ik vind het een passende naam en daarnaast spreekt het heel erg aan omdat het ook echt wauw is.

Hoeveel euro moesten jullie betalen voor alles?

Het heeft honderdduizend euro gekost om dit bedrijf te starten.

Vanaf welke leeftijd mag je hier komen sporten en spelen?

WOW is bedoeld voor kinderen vanaf 8 jaar. Waarom is WOW opgericht?

Om meerdere redenen: om te zorgen dat kinderen de mogelijkheid hebben om te kunnen sporten en spelen. Maar ook om te letten op een gezondere levensstijl. Dat is heel belangrijk tegenwoordig omdat heel veel mensen dikker worden. Bij WOW kunnen kinderen meer bezig zijn met gezondheid, bewegen en gezonde voeding.


Leefstijlcentrum nieuwe pijler in strijd tegen overgewicht

& gamen tegelijk Vindt u het belangrijk dat kinderen sporten?

Heel belangrijk. Het is goed voor kinderen, het hoort bij de samenleving. Als het niet gebeurt dan krijgen we later nog meer dikke mensen en gezondheidsproblemen. Mag je hier gratis naar binnen?

Je moet een kaartje kopen voor 5 euro en dan kun je 5 keer naar binnen. Dan betaal je dus 1 euro per keer. Kun je hier ook dansen?

Ja, je kan hier elektronisch dansen op matten met pijltjes. Dan moet je de passen volgen op een groot beeldscherm. Er worden binnenkort ook danslessen gegeven. Wat vindt u van de titel: Gezond is vet cool?

Beetje dubbel. Gezond en vet. Maar het wordt gebruikt op een leuke manier.

WOW is gesloten tot 19 augustus. Na de zomervakantie is WOW op doordeweekse dagen geopend voor kinderen van 14.00 tot 18.00 uur.

Hoe gezond bent u zelf?

Moeilijke vraag. Ik denk dat je gezond bent als je lekker in je vel zit en dat zit ik heel erg. Was u als kind ook gezond?

Iets minder gezond dan nu. Ik sportte minder en snoepte meer. En nu sport ik meer en snoep minder. Houdt u meer van sporten of van gamen?

Ik houd meer van sporten.

Speelt u liever zelf voetbal of kijkt u liever voetbal op tv?

Zelf voetballen.

Welke sport doet u het liefste?

Vechtsport en voetbal.

Waarom gaat het bij WOW over sport en games?

Sporten bestaat al heel lang en gamen is van deze tijd. Kinderen van tegenwoordig groeien op met gamen. Wij proberen bij WOW sporten en gamen te combineren omdat kinderen van tegenwoordig met name gamen heel leuk vinden. Daardoor sporten kinderen minder. Nu kunnen we het samenvoegen zodat kinderen kunnen gamen en sporten tegelijk. Helemaal WOW dus!


Vet coole Wijktijgers op werkbezoek bij Omroep West

“Om hier te mogen werken

Reportage van Methican, Visha, Hilal en Sara over het interview met Renzo Veenstra, ons bezoek aan de regieruimte en de grote televisiestudio.

Op bezoek bij Omroep West De hoofdredacteur van Omroep West heet Renzo Veenstra. Hij is 41 jaar, is getrouwd en heeft drie kinderen. Renzo wil niet dat hij meester wordt genoemd maar gewoon Renzo. Het leukste programma vindt hij De leukste school dat op donderdagavond op TV West is te zien. Renzo vindt zijn baan hartstikke moeilijk. “Ik ben de hele dag aan het nadenken.” Op de vraag hoeveel hij verdient geeft Renzo het antwoord dat je niet rijk wordt bij de omroep en dat hij lang niet zoveel verdient als een minister. Renzo werkt twee jaar bij Omroep West. Hij woont in Amersfoort en rijdt iedere dag op en neer naar Den Haag. Renzo heeft 18 jaar in Hilversum gewerkt waar hij radio- en televisieprogramma’s maakte voor de landelijke omroepen. Op de vraag wie hij de beste en leukste medewerker vindt, antwoordt Renzo: “Eigenlijk werken hier alleen maar goede en leuke mensen. Als je niet heel goed bent dan kom je ook niet bij de radio of televisie te werken. Daar moet je écht je best voor doen!” Na het interview ging Renzo ons rondleiden. We mochten foto’s maken en vragen stellen aan de mensen die aan het werk waren. Toen we naar de televisiestudio gingen moesten we héél stil zijn. We mochten in de regiekamer meekijken en helemaal geweldig was dat we ook even naar de studio mochten.

Op 14 juni mochten de vet coole Wijktijgers een kijkje achter de schermen nemen bij Omroep West. Hoofdredacteur Renzo Veenstra stond de Wijktijgers eerst te woord en daarna gaf hij een rondleiding door het hele gebouw aan de Laan van ‘s-Gravenmade. De Wijktijgers gingen gewapend met camera’s, pen en papier op pad om in teamverband fotoreportages te maken.


moet je écht je best doen!” Reportage van Semir, Juvi, Rahma en Rosdila over ons bezoek aan de studio van Debby en haar mannen en de ontmoeting met Jeroen Holtrop

Handtekeningen met Jeroen Holtrop We liepen over de gang en toen zagen we hem: Jeroen Holtrop. We vroegen allemaal om een handtekening en maakten foto’s van hem. Jeroen presenteert het televisieprogramma De leukste school. In dit programma gaat Jeroen op bezoek bij middelbare scholen en vraagt hij aan de leerlingen allemaal dingen over de docenten, bijvoorbeeld wie de lekkerste docent is. We mochten even de studio van Debby en haar mannen naar binnen. Het was heel leuk maar Debby was er zelf niet. Haar programma is alleen ’s ochtends op de radio en de televisie. Wij mochten door de microfoon praten en grappen maken. We kregen van Renzo een handtekening. Rahma: “Aan het einde van ons bezoek kwam Jeroen handtekeningen uitdelen. Wij gingen gillen toen Jeroen de deur opendeed. Een cameraman heeft hier een filmpje van gemaakt. Ik vond het super om bij Omroep West te zijn. Ik bedank mijn beste juffrouwen: juf Katja en juf Therese.”

Reportage van Emircan, Leroy, Nursinem en Meryem over ons bezoek aan de radiostudio, de heen- en terugreis en tas met cadeaus.

Omroep West Radio, TV en Internet

Er stond een hele lange file op de Rijswijkseweg van school naar Omroep West. Het duurde meer dan een half uurtje voordat we er waren. Het was heel grappig in de bus, leuk en ook heel warm. Wow, echt een warme zonnige dag! “Hoe meer computers je voor je neus hebt, hoe belangrijker je bent bij Omroep West,” vertelde Renzo toen we in de radiostudio waren. Hier worden het nieuws en andere radioprogramma’s gepresenteerd. Renzo heeft ons door het hele gebouw van Omroep West rondgeleid. Er was een kamer met heel veel cd’s, boeken, borden en foto’s, te veel om op te noemen. Toen we weg gingen kregen we een tas met cadeaus: écht een hele leuke strandbal, een pen en een hele leuke vlag. Omdat we te laat waren aangekomen bij Omroep West, mochten we wat langer blijven. De terugweg was korter maar we waren wel een half uur te laat terug op school. Maar dat gaf helemaal niet, want het was heel erg leuk!


De redactie van Omroep West vond ons bezoek een echt nieuwsitem waard. Op 14 juni stond dit tussen de nieuwsberichten op de website: ‘Omroep West overspoeld door Wijktijgers’. Naast een nieuwsbericht is er op de site van Omroep West

COLOFON Hoofd- en eindredactie: Therese M. Flemminks Beeldredactie: Katja Hoekmeijer Redactie: Juvi, Methican, Rosdila, Visha, Semir, Rahma, Nursinem, Emircan, Sara, Leroy, Hilal en Meryem

ook een kort filmpje te zien waarin Jeroen Holtrop handtekeningen uitdeelt aan de vet coole Wijktijgers. Zie het nieuwsbericht en filmpje via deze link: http://www.omroepwest.nl/ nieuws/14-06-2013/omroep-west-overspoeld-door-wijktijgers

Vormgeving: Kadanz, Marcel van den Assem Drukker: ControlMedia, Wildert (België) Oplage: 100 stuks Een digitale versie van dit magazine is te vinden op: www.wijktijgers.nl en www.zebrawelzijn.nl/wijktijgers Met dank aan iedereen die heeft meegewerkt aan de totstandkoming van dit magazine. In het bijzonder: Juf Aysel, Rabin Baldewsingh, Andrea Toeter, Renzo Veenstra, Maurice Rijthoven, Henriëtte Guest, Peter Behagel en Marie-Pauline Luger

Het project Wijktijgers Den Haag wordt gesteund en mogelijk gemaakt door:

Stichting Madurodam Steunfonds (www.madurodam.nl), Oranjefonds (www.oranjefonds.nl), VSBfonds (www.vsbfonds.nl), Fonds 1818 (www.fonds1818.nl), Gemeente Den Haag (www.denhaag.nl), Zebra (www.zebrawelzijn.nl), Stichting Hoedje van Papier (www.stichtinghoedjevanpapier.nl).

Vet Coole Wijktijgers  
Vet Coole Wijktijgers  

Met grote inzet en heel veel plezier hebben de leerlingjournalisten en –fotografen van groep 6 van OBS De Voorsprong de afgelopen maanden ha...