Page 7

SETICPA | 3a sessió | curs 2012-2013

Per consultar: 1. Education et mondes virtuels - Sébastien Simao /Tao Vacano http://fr.scribd.com/doc/57310856/Education-et-Mondes-Virtuels 2. Apprendre et enseigner dans les mondes virtuels, per Jean-Paul Moiraud http://www.actualitice.fr/apprendre-et-enseigner-dans-les-mondes-virtuels 3. Top 20 uses of Virtual Worlds in Education, per Miriam Clifford http://www.opencolleges.edu.au/informed/features/top-20-uses-of-virtual-worlds-ineducation/ 4. Educational Uses of Second Life (vídeo en anglès) http://youtu.be/qOFU9oUF2HA

OpenSim (OpenSimulator) OpenSimulator o OpenSim (http://opensimulator.org/) és una plataforma de codi obert que actua com a servidor 3D que permet crear, allotjar i gestionar móns virtuals. L’accés al móns virtual és fa –a l’igual que per accedir a Second Life- a través de les aplicacions anomenades clients o visors. El visor permet a l’usuari accedir al servidor i entrar, per mitjà del seu avatar, al món virtual. OpenSim és alliberat sota una Llicència BSD, pel que el seu codi és obert, tant per a ús comercial com domèstic. OpenSim permet la creació de móns virtuals privats, allotjats al propi ordinador, o de móns virtuals públics, connectat a altres grids o xarxes a través d’Internet. Algunes xarxes públiques, no de caràcter educatiu de forma exclusiva, creades amb Opensim són: OSGrid, Metropolis, Francogrid... Per accedir-hi cal registrar-s’hi, fet que comporta la creació d’un avatar, i configurar el programa client o visor amb les dades d’accés al grid.

SoaS, portable OpenSim Una manera fàcil d’experimentar i disposar d’un món virtual propi al nostre ordinador és descarregar-se i instal·lar la distro SoaS (http://simonastick.com/), que inclou a més de l’OpenSim, el servidor web Apache, MySQL i PHP, aplicacions necessàries per poder obtenir un servidor “portable”. Per poder utilitzar SoaS, cal que l’ordinador funcioni amb el sistema operatiu Windows (XP, Vista 32 bits i 64 bits o Windows 7) amb .NET 3.51 i tingui almenys un processador de dos nuclis, 2 gigues de RAM i una bona targeta gràfica. SoaS es pot executar des d’una unitat de memòria USB o des de l’aplicació instal·lada a l’ordinador. Des de la mateixa pàgina de descàrrega (http://simonastick.com/) hom pot descarregar-se, també, el visor (viewer) Imprudence.

Servei d’Ordenació Curricular de l’Educació d’Adults. 7

SETICPA 3 CURS 12-13  

Dossier del SETICPA 3 del curs 2012-2013

SETICPA 3 CURS 12-13  

Dossier del SETICPA 3 del curs 2012-2013

Advertisement