Page 1

1


2


Salutacions

UNA FESTA MAJOR PEL RETROBAMENT

Benvolgudes arenyenques, apreciats arenyencs,

Tenim la gran fortuna de poder viure i celebrar una altra Festa Major amb els nostres familiars i amics. Un autèntic luxe que ens depara la vida: poder retrobar-nos i gaudir en plenitud de moments entranyables amb aquelles persones que ens aprecien i que ens mereixen afabilitat, estima i respecte; valors que ens permeten avançar com a col·lectivitat que som, amb una consciència comuna que ens aixopluga i ens encoratja. Catalunya ens observa i ens admira; Arenys de Munt simbolitza la unitat i la força de tot un poble que estima i defensa el que li és propi i genuí; un poble que no se sotmet als capricis d’altri, que vol seguir essent ell mateix, que desitja avançar abrandant els valors més àlgids de la convivència, la tolerància i la democràcia, assolits amb l’esforç, el treball i la superació constant. Festa Major per reblar i aconduir aquests valors, per compartir, per recordar els que ja no hi són, per seguir el recte camí que ens varen marcar els pares i els avis, per avançar amb passa ferma cap a unes albades més reeixides per als nostres fills, els nostres néts i la nostra gent gran. Sigueu feliços i vulgueu fer feliços als qui us envolten. Bona i celebrada Festa Major!

Carles Móra Tuxans Alcalde

3


Salutacions É

s un privilegi poder dedicar unes ratlles en aquest programa, com a nou regidor de Festes, i més satisfacció encara, que la meva primera fita sigui la Festa Major. Potser no és el millor moment per afrontar els reptes d’una regidoria que està més que limitada per la crisi econòmica general. Tots sabem que els actes lúdics són els que, a l’entendre d’alguns, podrien arribar a ser sacrificats per donar prioritat a altres necessitats més socials. No obstant això, m’he posat al capdavant d’aquesta regidoria amb tota la il·lusió del món, perquè penso que és just en aquests moments quan és més necessari poder oferir accions per gaudir del temps de lleure, per fer desconnectar dels problemes que ens persegueixen i, en definitiva, abocar tots els esforços que sigui convenient en la cerca d’activitats per a l’esbarjo de tots els seg-

ments de la població. Així doncs, en aquests línia, m’he envoltat d’un grup de gent que s’ha prestat voluntària per formar part de la nova Comissió de Festes i, entre tots, hem unit esforços, hem treballat transversalment amb diferents regidories i podem oferir-vos avui la programació que veureu tot seguit en el programa. Evidentment que en el conjunt de la programació potser s’hi deixarà entreveure la davallada de recursos econòmics que fa anys hi abocava l’Ajuntament. Però observareu que hi ha molta col·laboració d’entitats locals, i us podem assegurar que s’han fet moltes gestions i demanat altres formes de suport que hauran permès que enguany, també, gaudiu d’una BONA FESTA MAJOR! Jaume Rossell i Colomer Regidor de Festes

Disseny gràfic i impressió: Ideas Editoriales 3003 SL (www.ideaseditoriales.com) Disseny del cartell de Festa Major i portada del programa: Miquel Àngel Moreno

4


Programa de la Festa Major

Divendres 5

A les 19.15 h, a Can Borrell Lliurament de la Capa de Sant Martí a Joan Manel Sala-Bellsolell, com a representant dels Bellsolell dels darrers mil anys i, a continuació, breu ressenya amb el títol “El llinatge Bellsolell de la Torre”, a càrrec de Francesc Forn i Salvà. A les 19.45 h Conferència “El patrimoni: responsabilitat pública i factor d’identitat”, a càrrec del doctor Jaume Dantí, professor titular d’Història Moderna de la Universitat de Barcelona, i inauguració de l’exposició d’imatges del mas Bellsolell de la Torre. Actes organitzats pel Col·lectiu del Museu Arxiu d’Arenys de Munt.

Diumenge 7

Durant tot el dia, a la plaça de l’Església, la plaça de Catalunya i el carrer Generalitat Mercat Medieval, a càrrec de Pegasus Mercats Temàtics A les 10 h, al parc de Can Jalpí XXXI Cross dels Arenys. De 10 a 14 h, a la Sala d’Exposicions Exposició dels bolets trobats a la sortida de dissabte.

Dissabte 6

De 10.30 a 14 h, a l’Eixample Exposició Canina, puntuable per al títol de millor gos de Catalunya, organitzada per la Reial Societat Canina de Catalunya. (Inscripcions de participants de 9.30 a 10.30 h.)

A les 9 h, a la plaça de l’Església Sortida a buscar bolets. A les 11 h, a la plaça de Catalunya Taller de titellots medievals a càrrec de l’Obrador.

A les 11 h, a la Pista Poliesportiva del CEIP Sant Martí III Concurs de Truites, organitzat per l’Associació de Botiguers i Comerciants d’Arenys de Munt.

A les 11.30 h, a la plaça de l’Església Inauguració del Mercat Medieval, a càrrec de Pegasus Mercats Temàtics A les 12 h, a la plaça de Catalunya XV Mostra de Relleno d’Arenys de Munt A les 13 h, al Mercat Municipal Lliurament de premis del concurs “Del mercat a la taula”.

A les 11.30 h, a la Pista Poliesportiva del CEIP Sant Martí Festa Country Popular, organitzada per Grup de Country Arenys de Munt i Alquímia.

De 17 a 21 h, a la Sala d’Exposicions Exposició dels bolets trobats a la sortida del matí.

A les 19 h, a la Sala d’Exposicions Xerrada micològica a càrrec de l’Escola de Natura del Montnegre i el Corredor.

5


Dimecres 10

Divendres 12

A les 21 h, a la Sala Municipal Pregó de Festa Major, a càrrec de la Colla de Geganters d’Arenys de Munt, amb motiu del seu 25è aniversari. Tot seguit, havaneres amb el grup Aigua Dolça i rom cremat per a tothom.

A les 11 h, a la plaça de l’Església Taller de joguines reciclades amb Guixot de 8. A les 18 h, a la Sala Municipal Espectacle de titelles a càrrec de Binixiflat Teatre, en el seu 25è aniversari. Hi haurà un petit refrigeri en finalitzar l’acte.

Dijous 11

A les 23 h, a la nau situada al camí de Can Jalpí (al costat de Peixos Jaume) Nit Jove, amb Esco-T, Leprechauns, Exceso, The Reggae Soldiers, Microguagua, Space Invaders i Lion Soldiers.

A les 10.30 h, a la Pista Poliesportiva del CEIP Sant Martí Exhibició de partits d’hoquei patins, en commemoració del 50è aniversari de l’hoquei a la vila.

Dissabte13

A les 11 h, a l’Església Parroquial Ofici de Sant Martí predicat per Mossèn Salvador Batalla, rector de Santa Susanna i Delegat Episcopal de Santuaris i Pastoral de Turisme. Cantarà la Coral del Remei, amb l’acompanyament d’una orquestra a concretar. L’ofici serà retransmès en directe per Ràdio Arenys de Munt.

A les 11 h, a la plaça de l’Església Inflables per a la mainada, amb pista americana, tobogan, piscina de boles i curses de bidons. A les 11 h, al pati de l’escola Sant Martí Torneig de bàsquet i de ping-pong, a càrrec dels alumnes d’extraescolars de Lleure 3-D. A les 17 h, a la plaça de l’Església Cercavila de gegants amb la Colla de Geganters d’Arenys de Munt i xocolatada a la rambla de l’Eixample en finalitzar la cercavila. A les 19 h, a la Sala Municipal Concert amb l’orquestra Cristian & Domenech. Aportació: 5 €

A les 12.30 h, a la plaça de l’Església Audició i ballada de tres sardanes. (Cobla a concretar). Ballada de la Dansa d’Arenys de Munt, amb les espolsades.

A les 22 h, a la nau situada al passeig de Can Jalpí (al costat de Peixos Jaume) Nit Jove, amb música electrònica a càrrec de Marc Green, Little Mike, Kim Andy, Gohm, Mahnu, Jose Mora, Dabeatt, Drum ‘N’ Bass, Carles_S, Fran The Breakstorm, Retako_Live! I Ok Brothers_Live!. Amb l’organització d’Analogue Movement. Aportació: 5 €

A les 19 h, a la Sala Municipal Concert de Festa Major. (Orquestra a concretar). Aportació: 5 € A les 22 h, a la Sala Municipal Ball de Festa Major. (Orquestra a concretar). Aportació: 5 €

A les 22 h, al Centre Moral Teatre a càrrec del Grup de Teatre del Centre Moral, amb l’obra “Amigues?”, adaptació del Centre Moral.

A les 22 h, al Centre Moral Teatre a càrrec del Grup de Teatre del Centre Moral, amb l’obra “Amigues?”, adaptació del Centre Moral.

A les 23 h, a la Sala Municipal Ball amb Cristian & Domenech. Aportació: 5 €

6


Programa de la Festa Major

Diumenge14 A les 8 h, al parc de Can Jalpí Cursa BTT. Organitzada pel Club Ciclista Arenys de Munt. A les 12.30 h, a la plaça de l’Església Audició i Ballada de Sardanes amb la Cobla Premià. A les 17 h, a la Sala Municipal Espectacle infantil a càrrec d’Àngel Daban. A les 19 h, al Centre Moral Teatre a càrrec del Grup de Teatre del Centre Moral, amb l’obra “Amigues?”, adaptació del Centre Moral.

Diumenge 21 A les 10 h, al parc de Can Jalpí Desfilada canina, demostració d’Agility i desfilada de cavalls, organitzades per Tot X Ells, botiga i perruqueria d’animals.

Dilluns 22 A les 12 h, a la parròquia de Torrentbò Ofici solemne en honor a Santa Cecília, patrona de Torrentbò, amb cantada de goigs i aperitiu popular.

Divendres19 A les 19.30 h, a la Sala Municipal 10è Simposi sobre la Descoberta Catalana d’Amèrica.

Dissabte 20 A partir de les 10 h i durant tot el dia, a la Sala Municipal 10è Simposi sobre la Descoberta Catalana d’Amèrica.

7


8


Mercat Medieval - 6 i 7 de novembre Dissabte 6 A les 11.30 hores Arribada de músics i còmics i pregó d’inauguració A les 12.30 hores Cirkatum A les 13.30 hores David l’Ogre A les 17.30 hores Cercavila de percussió i xanques A les 18.30 hores Minairons A les 19.30 hores Ronda musical A les 21.00 hores Històries de la taverna

Diumenge 7 A les 11.30 hores Arribada de músics i còmics A les 12.30 hores Cirkatum A les 13.30 hores David l’Ogre A les 17.00 hores Cercavila de percussió i xanques A les 17.45 hores Minairons A les 18.30 hores Ronda musical A les 19.15 hores Cercavila de clausura

9


10


ARENYS DE MUNT CONTRA EL CANVI CLIMÀTIC Arenys de Munt s’ha adherit al Pacte d’alcaldes i

alcaldesses, una iniciativa de la Unió Europea contra el canvi climàtic. Amb el Pacte, el municipi es compromet a rebaixar les emissions de CO2 en un 20% abans del 2020. Per aconseguir-ho, s’està redactant un Pla d’Acció per l’energia sostenible (PAES), que fa un inventari del CO2 que emeten tant l’enllumenat públic, els equipaments municipals i el tractament dels residus, com també les llars i el trànsit. El PAES definirà actuacions per rebaixar el consum d’energia i les emissions de CO2. L’estudi compta amb el suport de l’Àrea de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona. Per tal de saber els hàbits energètics dels habitants d’Arenys de Munt us demanem si ens podeu omplir aquesta ràpida enquesta (vegeu les dues pàgines següents). L’enquesta cal retornar-la abans del 15 de desembre de 2010 als següents llocs: l’Ajuntament, l’escola Sant Martí, l’escola Sobirans, la Policia Local o el Mercat. També es pot omplir des de la web de l’Ajuntament: www.arenysdemunt.cat. Moltes gràcies per participar-hi, la vostra col·laboració és molt important!

Text i fotografies: Diputació de Barcelona

11


EL GRUP FOTOGRÀFIC ARENYS DE MUNT, AMB LA MARATÓ DE TV3

Aquest any, el Grup Fotogràfic col·laborarà amb

la Marató de TV3 amb l’exposició i venda de fotografies dels membres del Grup. Aquesta exposició s’obrirà el dijous 11 de novembre i estarà oberta els caps de setmana i festius fins al diumenge 21 de novembre.

- Les fotografies exposades estaran a la venda amb un preu de sortida mínim de 10 €. - Les aportacions aniran destinades a la Marató. - L’import de les fotografies es farà efectiu en el moment de la compra. - Les fotografies s’hauran de recollir el dia de la Marató, el diumenge 19 de desembre, dins els actes organitzats per Ràdio Arenys de Munt. - Més endavant se’n donarà informació més detallada.

14


15


FELICITACIONS DE LES ENTITATS LOCALS AMPA INSTITUT DOMÈNEC PERRAMON

Des de l’AMPA de l’Institut Domènec Perramon

volem desitjar-vos una bona Festa Major a tothom; també volem agrair a l’equip directiu de l’Institut la bona tasca que fan amb els nostres fills. Tanmateix, volem convidar pares i mares a col·laborar amb noves propostes que tenim per a l’Institut. Gràcies i bones festes.

ELS ESBOJARRATS

Estimats arenyencs i arenyenques: som la nova

entitat del poble, la nova colla de diables d’Arenys de Munt, “Els Esbojarrats”. El que volem fer amb aquesta entitat és portar el nom del nostre poble arreu del món amb la cultura del foc. Després de moltes dificultats, al final ho hem aconseguit!, estem molt orgullosos de nosaltres mateixos i esperem que d’aquí a poc el poble d’Arenys de Munt també estigui molt orgullós dels seus diables. Així, doncs, amb aquestes quatre ratlles de presentació us volem desitjar molt bona... FESTA MAJOR 2010!

CLUB DE PETANCA SANT MARTÍ

El Club de Petanca Sant Martí d’Arenys de Munt desitja a tots els col·laboradors i simpatitzants, així com a tots els arenyencs, una bona Festa Major 2010. GRUP MUNICIPAL SOCIALISTA (PSC)

Ja tornem a tenir aquí el nostre patró Sant Martí, la Festa Major del poble. Desitgem que siguin dies de festa amb pau i tranquil·litat, de repòs i de trobada familiar. Ara bé, quina és la causa de l’alegria de Sant Martí? Una pot ser el fet d’haver evitat que passés fred el pobre a qui el sant va donar la meitat de la seva capa; un altre motiu pot ser que és un dels sants que tenen més reconeixements a tot Europa. I, evidentment, n’hi deu haver molts altres. Des d’aquí, demanem que tots agafem les pròpies responsabilitats, no tirem pilotes fora, fent i treballant per a allò de què som responsables i que cadascú compleixi amb les pròpies responsabilitats. BONA FESTA MAJOR

ASSOCIACIÓ DE PUNTAIRES D’ARENYS DE MUNT

GRUP MUNICIPAL CiU

Torna la Festa Major de Sant Martí, patró d’Arenys

S’acosta un any més Sant Martí. Enguany encara

de Munt, la festa més nostra, la que estimem, respectem i la que continuem omplint de tradicions a peu de carrer. I ho volem fer en companyia de la família, dels amics i dels forasters que ens visiten, amb l’esperança que cada dia siguem un poble millor. Tots fem Arenys de Munt i tots fem Sant Martí, amb els encerts i els errors. Aquest és el nostre poble i nosaltres ens hem proposat ser i volem ser una associació i una escola de convivència i de generositat en l’art de les puntes de coixí. Encetem una nova etapa plena de noves il·lusions, amb nous projectes i amb més participació, mirant de fer honor a Arenys de Munt, a les puntaires grans i petites, a les professores i a les sòcies i socis que tant s’ho mereixen. BONA FESTA MAJOR A TOTHOM!!!

notem els efectes d’aquesta cruenta crisi que estem vivint i de mica en mica veiem el final de túnel. Lluny està encara el final però poc a poc i amb bona feina hi anirem arribant. A Arenys de Munt s’ha fet un esforç molt important d’estalvi i de millora dels ingressos que va estabilitzant poc a poc l’economia municipal tot i el desastrós finançament que tenen els ajuntaments, hem demostrat que som un poble que es pot mobilitzar per defensar els seus drets nacionals, tenim uns atractius comercials, turístics, llocs i productes singulars, etc. que fan que molta gent ens vulgui visitar. Tenim un tresor important que són les entitats i la seva acció social que fan que tinguem molts actes per trobar-nos, gaudir, expressar la nostra solidaritat...tot això ens ha de generar il·lusió i orgull de ser arenyencs i arenyenques. Us desitgem una molt bona FESTA MAJOR i també volem expressar el nostre agraïment a tota la gent que la farà possible.

16


CORAL DEL REMEI

CEIP SANT MARTÍ

Hem arribat novament a aquesta fita que ens aplega

Com cada any, quan arriba la Festa Major, els nostres infants comencen a posar-se nerviosos i descentrar-se perquè arriba la seva festa, la Festa del Poble, on tots hem de participar. Des d’aquí us encoratgem a què participeu activament a les activitats del poble i que acompanyeu els vostres fills als actes que es facin. Així mateix, fem una crida a totes les entitats del poble perquè col·laborin amb el nostre centre i vinguin a explicar què fan. Quina millor educació els podem donar que participar a la Festa col·lectiva amb les seves tradicions? BONA FESTA MAJOR!!

cada any al voltant dels nostres orígens, de les nostres tradicions, dels nostres sentiments, i revitalitzant la compenetració, la confiança i la força que ha permès sempre a la gent d’Arenys de Munt mantenir la seva essència i projectar-se cap al futur. Com diu la vella dita: “Qui dia passa, any empeny”, enfortim les nostres arrels, consolidem el nostre present, i alhora siguem realistes i reconeguem a l’horitzó com els canvis dels temps van transformant el paisatge, i com la nostra flexibilitat, la nostra tolerància i la nostra adaptabilitat ens permetran viure amb plenitud tot i seguir sent nosaltres mateixos, els arenyencs de sempre. Bona Festa Major.

CENTRE MORAL

Si les portes del Centre Moral estan obertes a so-

cis i simpatitzants per gaudir de les propostes artístiques i esportives que habitualment ofereix, amb més motiu s’obre de bat a bat quan arriba Sant Martí, la Festa Major, els dies en què els actes a celebrar s’empelten d’una especial significació. Els components de les nombroses seccions del Centre manifesten la seva voluntat de seguir treballant per la dinamització de la vida cultural de la nostra vila. Bon Sant Martí 2010!

RÀDIO ARENYS DE MUNT

Des de Ràdio Arenys de Munt volem desitjar-vos el

millor per a tots i cadascú de vosaltres, que aquesta Festa de Sant Martí ens faci gaudir del present i ser optimistes per encarar el futur. I volem compartir amb vosaltres la nostra alegria, ja que és gràcies a vosaltres que podem estar tan i tan contents; ens explicarem: en les tres darreres onades en què s’han fet estudis d’audiència per part de la Generalitat a nivell de Catalunya, Ràdio Arenys de Munt hi figura amb una mitjana diària de més de 4.000 oients i es troba a la mateixa llista on es troben Catalunya Ràdio, COM Ràdio, Rac 1, i així fins a arribar a la 18a posició de Catalunya, que és on ens trobem nosaltres actualment. Déu n’hi do, la 18a ràdio més escoltada de CATALUNYA!!! Aquesta alegria és la que volem compartir i, com no, agrair-vos-ho a tots vosaltres, ja que és només gràcies a la vostra fidelitat que s’assoleixen aquestes fites. Gloria Sant Martí

COMISSIÓ BREDA DE L’EIXAMPLE

Ja ha arribat el novembre i amb ell la nostra Festa Major, el nostre Sant Martí, ple d’actes per ferho passar bé a tothom, grans, joves i petits. La Nit Jove, el relleno, el concert, el ball, els cavallets, la nostra dansa, l’ofici i tants altres actes més. La Comissió de la Breda de l’Eixample desitja als seus veïns, amics i a tot el poble en general que passin una esplèndida i joiosa Festa Major. BONA FESTA MAJOR COMISSIÓ DE LA BREDA DE PLAÇA

La Breda de Plaça té molt en comú amb la Festa Major: de fet, en vindria a ser com una versió d’estiu nascuda de la voluntat dels veïns. Una diferència: Sant Martí, temps de tardor, matisada amb un toc d’estiuet que ajuda a passar millor la fredor de les tardes curtes. Tenim la satisfacció d’haver consolidat la nit del divendres com a “Nit Jove”, d’haver situat en el nostre calendari festiu la baixada de carretons, i d’haver fet, un any més, que la Plaça resplendeixi de nit i de dia guarnida i presidida per l’Ou com balla, mercès a la dedicació i a les col·laboracions de veïns i comerciants que senten que formen part de la Breda de Plaça! Un bon Sant Martí per a tothom! RESIDÈNCIA D’AVIS NOSTRA SENYORA DEL REMEI

La Residència Nostra Senyora del Remei us desitja una bona Festa Major 2010 i especialment enviem una abraçada a tota la gent gran d’Arenys de Munt.

17


ESPLAI DE JUBILATS VERGE DEL REMEI

Poc

després que ens canviïn l’hora, se’ns faci fosc a mitja tarda i les fulles comencin a quedar de color daurat, tenim el goig de celebrar la Festa Major del poble, Sant Martí. El nostre patró és molt conegut a la Diòcesi de Girona i a tot Europa. Sant Martí és el sant que més temples té dedicats a la diòcesi i, de fet, a quasi tot el món. Qui pot, doncs, deixar de celebrar una festa tan gran? En nom de tota la Junta i membres de l’Esplai desitgem BONA FESTA MAJOR 2010 a tots els vilatans d’Arenys de Munt i a tots els convidats i amics.

PUNTAIRES VERGE DEL REMEI

El temps passa implacable i sense donar-nos-en compte ja estem a les portes de la nostra estimada FESTA MAJOR. Esperem que el nostre patró, Sant Martí, sigui benigne i complaent amb tots els arenyencs i puguem celebrar una festa digna i austera com manen els temps actuals. Que la crisi no ens tregui la il·lusió, l’entusiasme ni les ganes de passar-ho el millor possible; aquest és el nostre desig i en nom de les Puntaires Verge del Remei us diem: MOLT BONA FESTA MAJOR!!! CANDIDATURA D’UNITAT POPULAR

ONA FEST AJOR! Ens hauria agradat felicitarvos la festa major amb totes les lletres, però el pla d’austeritat que hem de seguir tots, excepte aquells que ens governen, ens ha portat a estalviar també tinta! Sant Martí va començar el pla d’austeritat regalant mitja capa, i nosaltres, seguint el seu sant exemple, regalem mitja festa major. I regalem també a l’empresa constructora les obres de la riera, que ens han costat 14 milions d’euros i l’aigua continua passant per sobre. Ona fest ajor! Ona, mol ona! sobretot i especialment pels qui hauran de pagar els nyaps que cal arreglar. Però, com que no som rancuniosos, us volem engrescar a farcir mitja poma, a assistir a mig ofici, a ballar mitja dansa d’Arenys de Munt, a prendre mitja copa de xampany. I aquest any no mateu el porc. Mateu-ne només mig. Les arques municipals us ho agrairan directament. Ona fest ajor! I que Sant Martí ens agafi mig confessats! Visc a Arenys de Munt i visca Sant Martí!

MOVIMENT ARENYENC PER L’AUTODETERMINACIÓ

Un poble va ser el centre del món. I quin va ser

el secret? Es preguntava tothom. La idea més arrauxada? O la més assenyada? L’empenta? La valentia? Anar sempre endavant? El treball en equip? No haurà estat la humilitat? Sense protagonismes ni afanys? Un poble va ser el centre del món. I quin va ser el secret? Es preguntava tothom. La feina ben feta, ho tenim a la memòria? A casa nostra... el moment de més glòria. Estimar el que fas, vigilar cada detall, treballar amb constància, sense esperar res mai. ‘Tot està per fer i tot és possible’, escrivia Martí i Pol, i nosaltres ho vam fer tangible. Veïns, hem de seguir sent qui som, fent les coses com sempre, sense que ens venci la por. I el que facin els altres... tant se val, nosaltres cap a l’objectiu marcat. Sant Martí ja torna a ser aquí i qui ens ho havia de dir? Un any de consultes i Arenys de Munt a l’infinit. Bona Festa Major!

COMISSIÓ D’AGERMANAMENT AMB FEYTIAT

Volem desitjar a tot el poble d’Arenys de Munt una bona Festa Major i, molt especialment, a totes les famílies i persones, que, amb el seu acolliment, fan possible que l’agermanament entre els dos pobles pugui continuar any rere any. Estem orgullosos d’aquests lligams d’amistat que s’han establert entre els dos pobles, no només perquè ens enriqueixen a tots plegats ampliant les nostres mires, sinó també perquè fan possible que el poble d’Arenys de Munt sigui conegut com un poble fratern, obert als altres, però conservant sempre la seva identitat. GRUP MUNICIPAL ERC

Cada 11 de novembre a Arenys de Munt celebrem

Sant Martí, la nostra Festa Major. És una festa oberta i participativa, que no seria possible sense la col·laboració, la il·lusió i l’esforç dels arenyencs i arenyenques i entitats del poble a qui cal agrair molt sincerament la seva participació. I encara més aquest Sant Martí!! Sabem que la situació econòmica i social no és la més adient per celebrar la Festa Major: les voreres a mig fer, el poble desendreçat, la canalització de la Riera que no funciona, l’Ajuntament hipotecat i ni cinc de calaix. Però és Festa Major i cal gaudir-ne! També en les dificultats, la Festa Major és un espai de trobada de petits i grans, d’aquí i d’allà, d’homes i dones que estimen el poble i s’hi troben bé. Tots ells són el poble. A totes i a tots, molt bona Festa Major!

18


COMISSIÓ DE FESTES

AM2000

Tornen a arribar els dies de gatzara, de festa, de

sortir al carrer a totes hores i trobar-se amb una o altra moguda. Nosaltres, la Comissió de Festes, serem a tot arreu perquè us sentiu d’allò més bé, perquè tot funcioni i per fer que aquests dies siguin especials per a Arenys de Munt. Ja fa mesos que hi treballem amb ganes, amb il·lusió i, malgrat els escassos recursos, creiem que ho aconseguirem. Bé, creiem que ja ho hem aconseguit. Ara només queda que vosaltres ho comproveu i gaudiu de tot plegat. BONA FESTA MAJOR!

CEIP SOBIRANS

La Festa Major ja toca a la porta i un any més ens aplegarà al voltant de la taula amics, família i éssers estimats. Des de l’Escola Sobirans volem desitjarvos que gaudiu de la festa, tot deixant enrere els problemes i les adversitats, perquè l’alegria, la joia i la felicitat sigui present a les vostres llars. Bona Festa Major!

Sortosament podrem celebrar plegats la nostra

Festa Major, que desitgem plena i feliç per a tota la ciutadania d’Arenys de Munt. El nostre partit -que prové del teixit associatiu del nostre pobleagraeix a totes les entitats i associacions la seva col·laboració generosa en la planificació i realització de força actes que podrem gaudir. Fruïm del moment, aprofitem per retrobar-nos amb tothom i intentem que aquesta Festa Major ens faci més persones i més ciutadans més implicats i més compromesos. Tinguem també un moment de record pels que no hi són i els qui ens varen permetre de poder tirar endavant el nostre projecte personal amb el seu esforç i el seu treball abnegat i generós.Desitgem també que aquesta Festa Major sigui el preàmbul d’un canvi a nivell polític, social i econòmic, que ens meni a una època de progrés i llibertat per al poble català. AM2000 us desitja una Festa Major “plena i feliç”

ANOTACIONS

Per a una Festa Major més lluïda, us demanem que poseu domassos a les finestres i balcons. Durant els concerts no es permetrà l’entrada quan s’estigui tocant alguna peça. Per tant, us demanem que sigueu puntuals. La Comissió de Festes es reserva el dret d’alterar o de suspendre algun dels actes programats, si causes imprevistes així ho obliguessin. *La fira d’atraccions infantils estarà ubicada, com cada any, a la zona industrial Torrent d’en Puig. *Els concerts de les dues Nits Joves es faran a la nau situada al passeig de Can Jalpí, més avall del restaurant l’Encanteri, al costat de Peixos Jaume.

AGRAÏMENTS

La regidoria de Festes agraeix la col·laboració a tots els anunciants i a aquells que han fet possible la Festa Major d’aquest any 2010: * Entitats locals * Pegasus Mercats Temàtics * Espectacles Girona * Centre Moral * Cia. Binixiflat * GUSAM * Miquel Àngel Moreno * Tot x Ells, botiga d’animals * Distribucions Aral * Analogue Movement * Col·lectiu Jove * Comissió de Festes

19


JORNADES GASTRONÒMIQUES DEL BOLET 2010

De l’1 al 14 de novembre

RESTAURANTS Restaurant l’Era Torrent d’en Puig, 11 Tel. 937950114 Suggeriments: - Risotto de bolets a la toscana - Saltat de bolets amb botifarra del perol - Arròs de muntanya amb rovellons - Bacallà al pil pil de ceps Restaurant Collsacreu Ctra. Sant Celoni, km 8, 100 Tel. 937938499 Suggeriments: - Amanida de bolets

- Rovellons a la brasa - Vedella amb bolets - Ceps i rossinyols saltats Restaurant Subirans Barri Sobirans, 1 Tel. 937951290 Suggeriments: - Amanida de tardor - Pastís de bolets - Rossinyols saltats amb botifarra - Rovellons a la brasa - Vedella amb bolets

20


Restaurant L’Encanteri Can Victoriano, 10 Tel. 937937173 Suggeriments: - Rovellons farcits - Canelons de xii-taques i gambes - Sípia amb rossinyols - Filet de vedella amb salsa de ceps - Costelles de porc a l’ast amb rovellons - All i oli de codony - Coca de camperol

Ca la Tina Carrer de les Flors, 15 Tel. 937938187 Suggeriments: - Croquetes de xampinyons - Albergínia amb bolets - Vedella amb rossinyols Triclinium Rambla Francesc Macià, 34 Tel. 937937193 Suggeriments: - Patata farcida de perol i trompetes - Arròs de bolets de tardor

ACTIVITATS 1 de novembre 17 h. Castanyada de la Breda de l’Eixample a la Rambla de l’Eixample.

6 de novembre Mercat Medieval, durant tot el dia, a la plaça de l’Església. 9 h. Sortida a buscar bolets, des de la plaça de l’Església. D’11 a 14 h. Taller de titellots medievals amb l’Obrador, a la plaça de Catalunya.

De 17 a 21 h. Exposició micològica dels bolets trobats a la sortida del matí, a la Sala d’Exposicions.

12 h. XIV Mostra de Relleno, a la plaça de Catalunya.

7 de novembre Mercat Medieval, durant tot el dia, a la plaça de l’Església. De 10 a 14 h. Exposició micològica a la Sala d’Exposicions. 19 h. Xerrada micològica a càrrec de l’Escola de Natura del Corredor, a la Sala d’Exposicions.

21


LA RECEPTA POMES DE RELLENO INGREDIENTS

• 20 pomes del ciri • 300 g de carn picada magra de porc • 300 g de sucre • 3 ous • Canyella: 1 branca i en pols • Pela de llimona ratllada i en tires • 300 g de llard de porc • 1 copa d’anís i moscatell • Sal • 6 melindros • ½ barra de torró de xixona • 4 preses de xocolata • 4 panellets • 100 g d’ametlles torrades trinxades • 6 teules de galetes de Santa Coloma

Es renten les pomes del ciri, es pelen i s’hi fa un forat a l’ull amb un ganivet (totes les restes de les pomes es posen a bullir amb una pell de llimona i una branca de canyella). Agafem la carn amb un polsim de sal, hi afegim els ous, la canyella en pols, la ratlladura de llimona, els melindros, el torró, la xocolata, els panellets, les ametlles i les galetes, tot picat fent una massa espessa perquè no caigui de la poma. En una paella desfem el llard i deixem que es coguin tots els taps ben rossos, després posem les pomes de cara amunt a la cassola, posant el llard de la paella colat juntament amb les pomes, l’aigua de bullir les peles, la pell de la llimona i una branca de canyella. Quan comença a bullir, hi tirem el sucre. Quan les pomes canvien de color és l’hora d’afegir-hi la picada, esperant que facin el xup-xup, fins que quedi espès. Quan estan bastant cuites s’hi afegeix l’anís i el moscatell. S’ha de fer coure una mica cada dia durant 4 o 5 dies fins que quedi tot caramelitzat. S’aconsella agafar cassoles planes de ferro colat o d’acer inoxidable per evitar que s’aferrin. Per evitar grumolls, és millor desfer la picada amb el suc fred. Bon profit!! Rosa Rovira / Sant Martí 2010

22


23


24

Programa de Fiesta Mayor de Invierno de Arenys de Munt  

Revista de información de la Fiesta Mayor, con el programa de las fiestas y anuncios de los comercios del municipio y localidades vecinas.

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you