Page 1

Els àmbits científic i empresarial han integrat en la seva evolució els processos d’I+D+i (investigació, desenvolupament i innovació), però no ha passat el mateix en el món de la cultura. L'accelerat procés de canvis al qual assistim planteja la necessitat d'incorporar aquests processos a la nova escena cultural. A través de sessions amb artistes, arquitectes, dissenyadors, comissaris, científics, tecnòlegs, empresaris i periodistes, s'obre una reflexió sobre la investigació i la innovació en l'àmbit cultural. Sessions 2007: 7 febrer, 9 març, 26 abril, 31 maig, 20 setembre, 17 octubre, 22 novembre. Lloc: Mirador Entrada gratuïta prèvia inscripció. Aforament limitat. Servei de traducció simultània. Inscripcions: Oficina de Cursos Tel. 933 064 133; a/e: cursos@cccb.org Organitza: CCCB Col·labora: Postgrau de Disseny i Direcció de Projectes Expositius de l'Escola Elisava. Més infomació a: http://www.cccb.org/cast/activ/cursos/cursact.htm

PRIMERA SESSIÓ: 7 de febrer, 19:00 h. Presentada per Gerfried Stocker ► GERFRIED STOCKER (*1964) Des de 1995, Gerfried Stocker és director artístic de l’Ars Electronica Center, i juntament amb Christine Schöpf, codirector artístic de l’Ars Electronica Festival. És artista multimèdia, músic i llicenciat per l’Institute for Telecommunication Engineering and Electronics de Graz. Des de 1990, treballa com a artista independent. En 1991, va fundar X-Space, un equip per a la realització de projectes interdisciplinaris. En aquest marc s’han dut a terme múltiples instal·lacions i projectes de performances en els camps de la interacció, la robòtica i les telecomunicacions. Així mateix, és responsable de la concepció de diversos projectes per a ràdio, televisió i connexions en xarxa, així com de l’organització del projecte mundial Horizontal Radio, per a ràdio i connexió en xarxa, que va tenir lloc el 1995. Entre altres, els seus projectes i instal·lacions s’han exposat a EXPO '92 Sevilla, Kunsthalle Bonn '92, Biennale Venedig '93, ISEA '93 Minneapolis, Interactive Media Festival Los Angeles '94, Digital World Conference Los Angeles '94, SIGGRAPH '94 Orlando, ISEA '94 Helsinki, Dutch Electronic Art Festival ’94 Rotterdam, Steirischer Herbst '94, '95, Ars Electronica '95, SIGGRAPH '95, Los Angeles; ISEA '95 Montreal, Frankfurter Buchmesse '95, New York Digital Salon '95, Biennale Venedig '97, Millennium Dome London 2000 i SIGGRAPH '02 San Antonio. És editor dels catàlegs Ars Electronica des de 1996.


► ARS ELECTRONICA Amb la seva orientació específica i la continuïtat que ha demostrat des de 1979, Ars Electronica és una plataforma internacional única per a l’art digital i la cultura multimèdia, constituïda per les quatre seccions següents: Ars Electronica – Festival per a l’art, la tecnologia y la societat Prix Ars Electronica – Concurs internacional d’art en xarxa Ars Electronica Center – Museu del futur Ars Electronica Futurelab – Laboratori per a innovacions futures Ars Electronica Festival L´Ars Electronica Festival, conegut a nivell internacional, es basa en la interdisciplinarietat i en un debat obert entre experts internacionals de les arts i les ciències, i un públic amb interessos i procedències molt diferenciats. Any rere any des de 1979, el festival presenta una sèrie de simposis, exposicions, performances i actes dissenyats per promoure una trobada artística i científica amb els fenòmens socials i culturals que sorgeixen dels canvis tecnològics. Prix Ars Electronica Com a principal concurs mundial de les arts multimèdia, el Prix Ars Electronica és, des de 1987, un fòrum per a la creativitat i la innovació artístiques. És el baròmetre que marca la pauta en aquest món en constant creixement i cada vegada més diversificat de l’art multimèdia. Gràcies al seu caràcter anual, al seu abast internacional i a la increïble varietat d’obres que es presenten per optar al premi, la gran quantitat de material amb què compta el Prix Ars Electronica permet tenir una visió detallada del desenvolupament de l’art multimèdia i una sensació d’obertura i diversitat. Ars Electronica Center L’Ars Electronica Center va ser creat el 1996, a Linz, Àustria, com un prototip de “Museu del futur”. La seva missió és utilitzar formes de mediació interactives que facilitin la trobada del públic amb la realitat virtual, les xarxes digitals i els nous media. Les exposicions del centre es caracteritzen per abordar temes que giren al voltant de l’art multimèdia, les noves tecnologies i els desenvolupaments socials. A més, l’Ars Electronica Center és la seu permanent i la fundació organitzativa de les activitats regionals i internacionals d’Ars Electronica. Ars Electronica Futurelab El Futurelab és el model per a un nou tipus de laboratori d’art multimèdia en què les innovacions artístiques i tecnològiques engendren una inspiració mútua. Els equips del laboratori reconcilien una àmplia varietat d’habilitats especialitzades. El seu enfocament està caracteritzat per la interdisciplinarietat i l’establiment de contactes internacionals. Entre les diverses activitats del Futurelab, hi ha exposicions de disseny i d’enginyeria, instal·lacions de creació artística, així com s´encarrega de buscar la col·laboració per a la investigació amb universitats i empreses associades al sector privat.

Profile for Centre de Cultura Contemporània de Barcelona

I+C+i 2007 // Gerfried Stocker (ca)  

I+C+i 2007 // Gerfried Stocker (ca)

I+C+i 2007 // Gerfried Stocker (ca)  

I+C+i 2007 // Gerfried Stocker (ca)

Profile for cccb
Advertisement