Page 1

cipru

Insula Afroditei

Larnaca – Munții Troodos – Paphos – Nicosia – Mănăstirea Kykkos de la

295

 +95€ taxe de aeroport


Insula Afroditei Larnaca – Munții Troodos – Paphos – Nicosia – Mănăstirea Kykkos

Zeița iubirii și a frumuseții, Afrodita, nu se putea naște într-un loc mai potrivit, Cipru fiind o insulă cu adevărat fascinantă, cu ape limpezi de culoarea turcoazului și nisipuri aurii. Situat timp de secole la intersecția drumurilor care leagă Europa, Asia și Africa, Ciprul păstrează încă amprenta civilizațiilor care s-au succedat pe teritoriul său: teatre și vile romane, biserici și mănăstiri bizantine, castele ale cruciaților, moschei otomane și ruine preistorice. Senior Voyage vă aduce o destinație nouă și fascinantă, aflată între 3 continente, insula Cipru, vă va surprinde atât prin grandoare și istorie cât și prin frumusețe. Cipru o țară mică, însă o insulă mare și generoasă, ce găzduiește peisaje de o varietate impresionantă. În timp ce de-a lungul coastei, găsim plaje strălucitoare cu un nisip foarte fin, în interiorul insulei, nenumărate atracții își întâmpină vizitatorii, de la pădurile dese de pini ce acoperă munții Troodos, la bisericile bizantine răspândite în toată insula și până la bogățiile din Ayia Napa sau la plantațiile de portocali și culturile de viță de vie de pe lângă Limassol. Istoria, este prezenta aici încă de pe vremea zeilor, de când se spune că zeița Afrodita s-a născut pe aceste meleaguri, iar perșii, grecii, egiptenii, romanii și chiar englezii, și-au lăsat amprenta în cultura și arhitectura cipriotă precum și în arta culinară. Principalele orașe ale insulei sunt: Larnaca, Paphos, Nicosia, Limassol și Ayia Napa. 2

Portul din Paphos

Preţul include •  Biletul de avion Bucuresti – Larnaca – Bucuresti •  Transfer aeroport– hotel– aeroport •  7 nopți de cazare la hotel 3*/4* •  Mic dejun + cină + 1 pahar de apa și vin la masă •  1/2 zi excursie optională inclusă (Ayios Lazaros și Lefkara) •  O excursie opţională pentru posesorii de senior voyage club card (Scala) •  Asistență turistică pentru întreaga perioadă.

Larnaca Larnaca se afla în sudul insulei și este probabil cea mai veche așezare a Ciprului, ce datează de vreo 6000 de ani. Se spune ca Larnaca este cea mai potrivită destinație pentru a înțelege de ce Ciprul este una dintre cele mai atrăgătoare destinații turistice din spațiul mediteranean. În apropiere de Larnaca se află satul Pyrga ce găzduieste Capela Regală.

Paphos Paphos îl găsim în partea de vest a insulei și este una din stațiunile cu elemente și vestigii antice atractive pentru orice turist. Fiind capitala insulei în vremurile romane, în Paphos putem vizita zeci de catacombe ale regilor, Mozaicurile, Castelul Medieval, Templul Afroditei și multe alte situri arheologice.

Nicosia Capitala țarii încă din sec. XII, Nicosia este un oraș cu o istorie bogata, ale cărei urme sunt vizibile și astăzi pentru cei care vizitează centrul vechi al orașului. Zidurile acestuia au fost ridicate de venețieni. Tot aici poți vedea biserici bizantine, precum și Muzeul Bizantin. Aflat în nordul insulei, orașul este sub custodie turcă. Pentru vizită în Nicosia, veți avea nevoie de pașaport. Nicosia este singura capitală divizată din lume, partea nordică este turceasca și partea sudică este grecească. Acestea sunt despărțite de Linia Verde a Națiunilor Unite. Aici grecii și turcii coexista ca două popoare diferite în aceeași țară.

Ayia Napa Inițial un sat de pescari cu câteva sute de locuitori, Ayia Napa a devenit o stațiune turistica de primă importanță. Succesul stațiunii se datorează plajelor cu nisip auriu, cu apa de un albastru cristalin și numeroaselor atracții turistice adaptate pentru fiecare vârsta. Conform legendei, un vânător a găsit într-o peștera o icoana a Maicii Domnului, iar în anul 1500 a fost construita o mănăstire în jurul acestei peșteri. În mijlocul așezării, se află mănăstirea medievală închinata Maicii Domnului. Se spune ca smochinul din fața porții sudice are peste 600 ani.


Excursii opţionale neincluse în preţ

continuă către mai puţin dezvoltata, totuşi superba regiune Pentadaktylos, însemnând "cinci degete". Se va efectua un tur al castelului Sfântului Hilarion, o fortăreaţă impresionantă construită din piatră, datând din secolul X, care oferă unele dintre cele mai bune vederi panoramice asupra Kyreniei şi a coastei de nord a insulei. Următoarea noastră oprire va fi în satul Bellapais. Abaţia Bellapais a fost făcută celebră în romanul Lămâi Amare de Lawrence Durrell. Această mănăstire este considerată a fi una dintre cele mai bine conservate monumente, aparţinând arhitecturii gotice şi este construită aproape în întregime din calcar local. Paşaportul este obligatoriu în cazul în care doriţi să participaţi la această excursie.

Excursie la Paphos Durată: o zi

Paphos Întreaga zi va fi dedicată descoperirii legendelor şi istoriei uneia dintre cele mai frumoase părţi ale Ciprului. Vom vizita ruinele oraşului antic Kourion, o aşezare impresionantă şi ferită de oameni, faimosul teatru greco-roman și mozaicurile păstrate. Următoarea oprire va fi la Stânca Afroditei, unde, conform legendei, Zeiţa Iubirii și Frumuseţii a fost născuta din spuma marii. Aici, putem face o baie în largul mării sau să ne odihnim pe coasta însorită. Vom continua vizita la Catacombele Sfântului Solomon, coloana Sfântului Pavel, casa lui Dionysos și vom admira o serie de mozaicuri conservate minunat, ce ilustrează scene din mitologia grecească. În cele din urmă, la întoarcere, se va vizita biserica din secolul IX, Ayia Paraskevi, și vom opri în satul Yeroskipou ca să gustăm din faimoasa delicatesă a zonei Paphos, denumită „Loukoumia”. Munţii Troodos Durată: o zi

Nicosia Durată: o zi

Nicosia La centrul de artizanat din Nicosia vom urmări meşteri care ţes, fac coşuri, sculptează în lemn, creează articole tradiţionale din piele, ceramică şi cupru. O mare varietate de obiecte făcute de mana sunt disponibile pentru vânzare. Trecând pe lângă recent restaurata poartă Famagusta, continuam către Palatul Arhiepiscopului unde vizitam Catedrala Sfântului Ioan și Muzeul Bizantin, care găzduieşte o colecţie inestimabilă de icoane fascinante și relicve religioase. Turul nostru continua cu pitorescul cartier vechi „Laiki Yitonia” unde avem timp la dispoziţie pentru prânz și pentru o plimbare pe aleile fermecătoare cu magazine, case tradiţionale și galerii de artă. Munţii Troodos și Mănăstirea Kykkos Durată: o zi

Munţii Troodos Începem excursia cu Zoopigi, unde vizităm Muzeul de Istorie al vinului Commandaria care oferă de asemenea şi o degustare. Urmează satul Agros, unde o demonstraţie a fabricării produselor organice Rose va fi organizată, împreună cu o degustare de lichior şi de dulciuri tradiţionale cipriote la Casa Nikis. Ultima oprire va fi în satul Omodos, situat pe versantul sudic al munţilor Troodos care este cunoscut pentru vinurile şi ornamentele sale complexe. Satul este foarte pitoresc, având căsuţe albe din piatră aliniate pe străzi pietruite în jurul Mănăstirii Sfintei Cruci, una dintre cele mai vechi mănăstiri din Cipru. Castelul și abaţia Bellapais Durată: o zi Vom face o plimbare, trecând graniţa în Ciprul de Nord, care include o vizită în piaţa centrală și la biserica Ayia Sofia. Turul

Descoperim munţii Troodos – inima verde a Ciprului. Prima noastră oprire va fi la piaţa din Troodos, un pic mai jos de Muntele Olimp – cel mai înalt punct din Cipru cu o înălţime de 1951 de metri – punctul perfect pentru poze. Vom continua către Throni să vedem Mormântul Arhiepiscopului Macarie al III-lea, primul preşedinte al Ciprului. Ne vom bucura de priveliştea drumului de ţară și a pădurilor de pini care ne conduc către faimoasa Mănăstire Kykkos. La întoarcere vom trece prin Kakopetria. Vom vizita acest sat minunat şi vom gusta din "Loukoumades", dulciuri din miere. Noapte cipriotă Durată: o zi Ne vom îndrepta către o tavernă cipriotă tradiţională. Vom fi serviţi cu un meniu gustos și bogat „Cyprus Mezze” (incluzând băuturi locale). Ne vom alătura dansatorilor pentru dansul folcloric cipriot şi pentru ritualul Syrtaki.

Excursii gratuite Ayios Lazaros şi Lefkara Durată: jumătate de zi Vizităm Ayios Lazaros, biserica despre care se spune că a fost construită peste mormântul lui Agios Lazaros, prietenul readus la viaţa al lui Iisus Hristos. Vizităm Hala Sultan tekke, o aşezare musulmană foarte cunoscută pe insulă. Hala Sultan a fost doica profetului islamic Mahomed și soţia lui Ubada bin alSamit, alt profet cunoscut al islamismului. Continuăm cu satul Lefkara, cunoscut pentru dantela lucrată de mâna (supranumită şi Lefkaritika), dar de asemenea şi pentru obiectele de argintărie. Legenda spune ca Leonardo da Vinci a vizitat satul acesta și a cumpărat obiecte de vestimentaţie religioasă, pe care le-a donat Catedralei din Milano. Scala Durată: jumătate de zi Vizităm Scala, o regiune din apropierea Castelului Larnaca, ce cuprinde străduţe pitoreşti pline de case tradiţionale, care fac parte din vechiul cartier turcesc – cipriot. Aici vom putea observa, că această zonă extrem de veche, de o mare importanţă arhitecturală, a fost foarte bine păstrata și este locuită și în zilele noastre. Vom vizita de asemeni străzile Eski Carsi, Buyuk Cami și Said Mehment Aga după care şi atelierele de ceramică, unde vom putea vedea tinerii artişti, cum modelează piesele manual, având ca inspiraţie modele din antichitate.

* Această excursie este bonus pentru posesorii de senior voyage club card.

Bonusuri Senior Voyage Club Card •  O excursie optionala de jumatate de zi pentru posesorii de senior voyage club card (Scala) •  Reducere 10% la pachetul de excursii opţionale la achiziţionarea a 3 excursii opţionale pentru posesorii de senior voyage club card. •  Reducere 5% la pachetul de excursii opţionale la achiziţionarea a 3 excursii opţionale pentru cei care nu sunt posesori de senior voyage club card. •  Posesorii de senior voyage club card nu achită suplimentul de 50 euro pe care trebuie să îl plătească non-seniorii. Acest card se acordă gratuit oricărui client care a călătorit în sezonul trecut prin programele noastre pentru seniori sau contra cost (25 € / card) la achiziţionarea primului pachet Senior Voyage, pentru a putea beneficia de avantajele cardului.

3


5 1

lucruri care nu trebuie ratate

Hotel Flamingo Beach 3*

Louis Princess Beach Hotel 4*

●●●

●●●●

Localizare Hotelul este localizat în Larnaca, pe plaja Mackenzie cu apă cristalină și este un hotel confortabil de 3 stele cu o atmosfera plăcută, la doar câteva minute de centrul orașului.

Localizare Hotelul este situat în inima zonei turistice din Larnaca și este locul perfect pentru o vacanta la plaja. În împrejurimile sale se afla zona turistică cu restaurante, magazine, cafenele. Oaspeții se bucură de o vedere la mare remarcabilă și de asemenea este cunoscut pentru piscinele sale exotice.

Noaptea cipriotă. Se servește la o tavernă tradițională. Vom fi serviți cu un meniu gustos și bogat „Cyprus Mezze” (incluzând băuturi locale). Dacă doriți vă puteți alătura dansatorilor pentru dansul folcloric cipriot și pentru ritualul Syrtaki.

Cyprus Mezze

2

Biserica bizantina Ayios Lazaros este o construcție bizantină superbă, în Larnaca, ce datează de la începutul secolului X. Legenda spune că este construită deasupra mormântului Sfântului Lazarus, patronul spiritual al Ciprului.

Facilități camere Hotelul dispune de 64 de camere renovate în 2012, ce au facilități ca: uscător de păr, telefon, televiziune prin satelit, radio, aer condiționat, baie proprie, dulap spațios. Facilități hotel Sală de mic dejun (cu buffet englezesc), restaurant decorat într-un mod elegant, bar, terasă, sală de conferințe, apel de trezire, Wifi, cameră de jocuri, spălătorie, room service.

Bucatele caracteristice Ciprului sunt: 3 musaca (tocătura de carne, coapta cu legume

și servita cu sos de oua, faina și lapte), suvlaki (carne de vită, coaptă cu ceapa verde), frigărui grecești pe bețișoare mici din lemn. Splendide sunt vinurile cipriote albe, roz și roșii.

Faceţi o drumeţie prin munţii Troodos şi 4 adulmecaţi parfumul pâlcurilor de lămâi şi

mandarini sau căţăraţi-vă pe zidurile castelelor medievale care vă vor dezvălui peisaje senzaţionale!

5

Muntii Troodos

Dacă ajungeţi la Limassol, vizitaţi neapărat castelul său medieval din Old City. Se spune că aici s-ar fi căsătorit Richard Inimă de Leu cu Berengaria de Navara.

Branch Office – Kogălniceanu 021 313 52 26 Branch Office – Moşilor 021 210 16 87 Branch Office – City Mall 021 317 04 35 Branch Office – Liberty Center 021 369 98 35 Branch Office – Mihai Bravu 021 252 19 40 Branch Office – Ştefan cel Mare 021 211 11 49 Branch Office – Magheru 021 312 01 66 Branch Office – Plaza Mall 0374 913 442 Branch Office – Vitan Mall 0374 913 443

Preț /pers în DBL 295 euro Supliment SGL 110 euro Reducere a-3-a persoană 10 euro Copil 2 – 11.99 ani Reducere 100 de euro în camera cu 2 adulți Observaţii •  Pentru a putea participa la programele senior voyage, persoanele care nu au însoţitor cu vârsta peste 55 ani plătesc un supliment de 50 € /sejur de 7 nopţi. •  Supliment obligatoriu pentru sărbătorile de Paște 50 euro/pers. •  Excursiile opţionale pot suferi modificări, iar programul concret, desfăşurat pe zile, al excursiilor opţionale se va primi la destinaţie. •  Excursiile opţionale gratuite se vor organiza în prima sau în ultima zi, în drum spre aeroport sau spre hotel, în funcţie de orarul de zbor. •  Numărul de persoane necesar pentru organizarea excursiilor opţionale este de minim 20. •  Hotelurile menţionate în acest program pot fi modificate. În cazul în care acest lucru se va întâmpla, agenţia va oferi alternative similare. •  Tarifele afişate pot suferi modificări în funcţie de fluctuaţiile de preţ ale taxelor sau ale petrolului, impuse de compania aeriană.

Branch Office – Timişoara 0256 433 205 Branch Office – Banat 0256 240 321 Branch Office – Cluj-Napoca 0264 411 101 Branch Office – Bacău 0234 525 298 Branch Office – Iaşi 0232 267 261 Branch Office – Constanţa 0241 550 180 Branch Office – Rm. Vâlcea 0250 730 200 Branch Office – Galaţi 0236 318 018 Branch Office – Brăila 0339 710 310

Branch Office – Focșani 0337 711 140 Branch Office – Sibiu 0369 710 310 Branch Office – Deva 0354 710 310 Branch Office – Arad 0357 711 128

Facilități camere Cele 138 de camere sunt dotate cu aer condiționat, baie proprie, uscător de par, internet, mini bar, frigider, telefon, seif și majoritatea au o vedere la mare ce iți taie răsuflarea. Facilități hotel Hotelul Louis Princess Beach dispune de 138 de camere, aer condiționat în locurile publice, restaurant, bar, lift, sală de jocuri, schimb valutar, piscine și magazine de suveniruri. Preț /pers în DBL 345 euro Supliment SGL 140 euro Reducere a-3-a persoană 10 euro Copil 2 – 05.99 ani Reducere 100 de euro în cameră cu 2 adulți

Tariful nu include •  Taxele de aeroport 95 euro/persoana •  Asigurare medicală de calatorie și asigurare storno (asigurările nu sunt obligatorii insă agentia va recomandă să le încheiați); •  Intrările la obiectivele turistice și alte taxe și cheltuieli personale.

Puteţi găsi pachetele Senior Voyage la acelaşi preţ în oricare dintre sediile Christian Tour sau în reţeaua partenerilor noştri.

Pegas Holidays 021 313 32 22 francize christian tour Sun Travel – Sfântu Gheorghe 0267 310 047 Blue Travel – Giurgiu 0246 213 099

seniorvoyage.eu


franța-italia

Coasta de Azur de la Genova la Cannes

375

+95€ taxe de aeroport


Coasta de Azur Nisa – Villefranche sur Mer – Beaulieu sur Mer – Menton – Cannes – Antibes – Monaco – Monte Carlo – Torino – Genova – San Remo

Senior Voyage îți aduce ceva unic ca destinație de vacanță: Sudul Franței și Nord-Vestul Italiei, mai exact Coasta de Azur până la San Remo. Sudul Franței (Cote d’Azur) este o destinație de vacanță extrem de populară și un loc unde foarte mulți dintre noi și-ar dori să trăiască. De o frumusețe care îți taie răsuflarea, cu o climă excelentă, Riviera Franceză și-a câștigat un loc fără egal printre zonele de vacanță cele mai stilate din lume. Cele mai simple plăceri sunt probabil cele mai atrăgătoare și durabile: marea albastră și strălucitoare, plajele umbrite de pini, aromă de ierburi și lavandă și satele din cărămidă arsă așezate în peisaje stâncoase spectaculoase. O bogăție de muzee cu o abundență de grădini, fântâni și palmieri, minunatul oraș Nisa face din viața de zi cu zi o formă de artă. Labirintul de străzi înguste, subțiri ale orașului vechi, este acum un teritoriu cu multe bistrouri, cluburi de noapte și galerii, toate cu ziduri de culoare ocru și obloane turcoaz, care îți sar în ochi. Monaco este un magnet pentru cei în căutare de strălucire. Vizitatorii vin pentru viața de noapte plină de lumină, pentru hotelurile luxoase și restaurantele scumpe. 2

Din 1949, de când prințul Rainier al IIIlea a urcat pe tron în calitate de monarh absolut, el a transformat principatul său într-un mega business, extizându-l atât pe verticală, cât și pe orizontală, cu zgârienori, transformându-l într-un Hong Kong al Mediteranei. Centrul vechiului Monaco, situat pe promontoriul franjurat al Rocher, este o zonă imaculată de vile elegante, piețe mici și încântătoare, și, desigur, o grămadă de magazine de suveniruri. Dincolo de port se află Monte-Carlo, cu fantasticul său cazinou și cu impresionanta Operă, locuri ce nu trebuie ratate. Grădinile de palmieri din jurul cazinoului și minunatele terase care le înconjoară oferă priveliști foarte frumoase asupra Mediteranei. Cap d`Antibes, la fel ca toate oraşele de coastă de pe Riviera Franceză, are propria atmosferă unică care s-a născut din originile sale. Este un oraş la malul mării, cu plaje

Celebrul cazinou din Monte Carlo Preţul include •  Biletul de avion Bucureşti – Nisa – Bucureşti •  Transfer aeroport – hotel – aeroport •  7 nopti de cazare hotel 4* •  Mic dejun + cină+ 1 pahar de apă și vin la masă •  O excursie opţională de o jumătate de zi (Villefranche sur Mer) •  O excursie opţională pentru posesorii de SENIOR VOYAGE CLUB CARD (Beaulieu sur Mer) •  Asistenţă turistică pentru întreaga perioadă. **Pentru plecările din luna mai se va achita un supliment de 30 euro/pers

frumoase şi apă limpede, un oraş cu porturi lungi şi pieţe în apropiere. Zidurile oraşului au fost reconstruite mai târziu de Vauban, in secolul XVII. Deasupra portului este oraşul vechi, un labirint de străduţe înguste cu una din cele mai bune pieţe (de două ori pe săptămână are loc un târg de suveniruri). Până destul de recent doar un mic sat pescăresc, mai ușor de ajuns la el pe mare decât pe uscat, St. Tropez a devenit unul dintre punctele fierbinți pentru care este renumită Coasta de Azur. Torino apare ca un oraș elegant, plin de parcuri, palate, arcade, cafenele vechi și o frumoasă arhitectură barocă. Este și “căminul” mult disputatului Giulgiu și al giganticei corporații Fiat. În 2006, Torino a găzduit Jocurile Olimpice de iarnă, un eveniment care nu numai că a atras atenția întregii lumi asupra unui oraș într-o dinamică de schimbare, dar a dus și la restaurarea multor clădiri și piețe.


Excursii opţionale neincluse în preţ

turistice: Duomo di San Giovanni a fost început de arhitecții toscani (Giulgiul din Torino păstrat în Catedrală este una dintre cele mai importante relicve sfinte creştine), Piazza Castello cu cele 2 palate Madama și Reale.

Menton şi Nisa Durată: o zi

Genova şi San Remo Durată: o zi

Nisa Linia de coastă dintre Menton și Nisa este presărată de tufe frumos mirositoare de levănțică și cu sate în vârful dealurilor. Vom începe excursia cu Menton un oraș răsfățat ce se mândrește cu grădini subtropicale. Vizită la muzeul Jean-Cocteau, Cazinoul, Palatul Europa si Primăria. Cea de a doua oprire este în Nisa - un labirint de străzi înguste cu ziduri colorate ce reflectă apropierea de granița cu Italia. Aici avem prilejul să vedem Piața Massena, Primăria, Prefectura și Catedrala Sf. Nicolas. Antibes şi Cannes Durată: o zi Vom pleca în cursul dimineții spre Antibes - una dintre adevăratele ascunzători exclusiviste de pe Coasta de Azur. Acesta este un oraș străvechi situat vizavi de Nisa peste Baie des Anges. Majoritatea plajelor de aici sunt stâncoase și în starea lor naturală. De asemenea nu putem rata obiective turistice ca: Promenad Amiral Grasse, cu portul Vauban, Castelul Grimaldi unde astăzi funcţionează Muzeul Picaso. Continuăm excursia spre unul din cele mai fascinante orașe - Cannes, înțesat de o mulțime de hoteluri, restaurante, plaje și magazine. Când spunem Cannes, automat ne gândim la festivalul internațional de film care are loc aici în fiecare an. Putem menționa însă și câteva obiective turistice care nu merită trecute cu vederea: Palatul Festivalurilor si al Congreselor şi celebrul bulevard La Croisette. Torino Durată: o zi

Domul cu Giulgiul din Torino La o cercetare mai atentă, Torino apare ca un oraș elegant, plin de parcuri, palate, arcade și o arhitectură barocă. În 2006, orașul a găzduit Jocurile Olimpice de Iarnă. Vom începe excursia cu un tur al oraşului în care vom vizita cele mai atractive obiective

Cazinoul din San Remo Excursia opțională la Genova- La Superba - va începe cu un tur al orașului și vizita celor mai importante atracții turistice: casa lui Christopher Columb, Palatul Dogilor, Catedrala San Lorenzo-catedrala Genovei, Piazza San Matteo, Palazzo Bianco și Farul Vechi, simbol al orașului. Turnul are o înălțime de 117 metri, iar priveliștea din vârful său este una dintre cele mai frumoase din oraș. Dupa o scurta pauză continuăm cu San Remo si vizita la Vila Nobel, Catedrala San Siro, Parcul si Vila Ormond, Piazza dei Dolori, Piazza Cassini, Chiesa di Santo Stefano, Cazinoul, La Pigna. Monaco și Monte Carlo Durată: o zi

Excursii gratuite Villefranche sur Mer – tur panoramic Durată: 2-3 ore Rada portului este celebră prin frumusețea sa: lungimea de 2 km și lățimea de 1 km, poate adăposti o escadrilă întreagă. A fost portul de război al regilor de Sardinia. Vechiul oraș, construit în amfiteatru, a pastrat intact caracterul său vechi: se poate vedea o stradă așezată curios numită Strada Obscură. Pitorescul și încântătorul mic port de pescari a conservat prin inscripții amintirea lui Charles-Quint și al Papei Paul al-III-lea în 1538. Trebuie remarcată Citadela, construită în secolul XVI de către Emanuel- Philibert de Savoie. Ea a traversat epoca noastră și a fost denumită Capelle de St.Pierre, decorată de frescele lui Jean Cocteau. Beaulieu sur Mer Durată: 2-3 ore Unul din punctele de interes ale acestei agreabile stațiuni, este Vila Kerylos, situată în Punctul Fourmis- arheologul Theodore Reinach l-a determinat pe arhitectul Emmanuel Pontremoli să o construiască, reprezentând copia fidelă a unei vile grecești antice. Toate elementele au fost realizate după piesele vechi autentice și au fost folosite cele mai bune materiale: marmură de Carrara, de Sienna, de Seravezza pentru băile exotice, mobilă etc. Multe din obiectele de artă autentică sunt în egală măsură conservate. * Această excursie este bonus pentru posesorii de senior voyage club card.

Bonusuri Senior Voyage Club Card Monaco Principatul Monaco, cum este denumit oficial, este a doua cea mai mică țară din lume. Acesta este situat pe Coasta de Azur, între Marea Mediterană și Franța. De când prințul Rainer a urcat pe tronul principatului, acesta s-a transformat în epicentrul luxului. Putem vizita promontoriul franjurat al Rocher cu Palais du Prince, reședința familiei Grimaldi sau Muzeul Oceanografic situat pe faleza stâncoasă. Ne vom îndrepta apoi spre cel mai nou port - Fontvieille, spre Grădina de Trandafiri a prințesei Grace și apoi spre Jardin Exotique. Dincolo de port se afla Monte Carlo- nu putem rata aici faimosul său cazinou cu impresionanta sa operă, construită de Charles Garnier- cel care își asumă meritul și pentru Opera Garnier din Paris. Vom include în excursia noastră și Hotelul Paris și Hotelul Hermitage- cu grădina sa de iarnă al cărei acoperiș de sticlă a fost realizat de Gustave Eiffel.

•  O excursie opţională de o jumătate de zi pentru posesorii de senior voyage club card (Beaulieu sur Mer). •  Reducere 10% la pachetul de excursii opţionale la achiziţionarea a 3 excursii opţionale pentru posesorii de senior voyage club card. •  Reducere 5% la pachetul de excursii opţionale la achiziţionarea a 3 excursii opţionale pentru cei care nu sunt posesori de senior voyage club card. •  Posesorii de senior voyage club card nu achită suplimentul de 50 euro pe care trebuie să îl plătească non-seniorii. Acest card se acordă gratuit oricărui client care a călătorit în sezonul trecut prin programele noastre pentru seniori sau contra cost (25 € / card) la achiziţionarea primului pachet Senior Voyage, pentru a putea beneficia de avantajele cardului.

Fotografiile de pe copertă, de sus în jos: Saint-Tropez, Genova, Fântâna în Monte Carlo, Vedere la Marea Mediterană din zona Nisa 3


5 1

lucruri care nu trebuie ratate

Grand Hotel & Des Anglais

Grand Hotel de Londres

www.hoteldesanglais.com

www.londrahotelsanremo.it

Locație Grand Hotel & Des Anglais este localizat central, la doar 250 de m de cele mai frecventate plaje din San Remo și se poate ajunge la hotel foarte ușor pe jos de la Cazino și Teatrul Ariston din San Remo. Cei care călătoresc cu avionul pot ajunge de la aeroportul din Nisa în doar 45 de minute.

Locație Grand Hotel De Londres se află pe malul mării din San Remo, la doar 300 de metri de cazinou. Acesta este aproape de Plaja Gabriella și Portul San Remo. Atracțiile locale includ și Portul Bordighera și Observatorul Astronomic Municipal.

●●●●

●●●●

Palais du Prince, reședința familiei Grimaldi din Monaco, are părți datând din fiecare secol, începând cu anul 1000. Având un mobilier superb, tablouri și fresce, este deschis publicului numai când prințul este plecat. Nu rata schimbarea gărzii din fața palatului - este un adevărat spectacol.

Palais du Prince

2 Trebuie să descoperiţi Nisa. Aici, stilul de viaţă blând se datorează atât frumuseţii oraşului

cât şi climatului său excepţional. Faimosul “Cours Saleya” si pieţele acestuia îşi vor lăsa comorile sa vă stimuleze papilele gustative. Puteţi gusta specialităţi culinare locale cum ar fi: Socca sau pissaladière alături de un vin Bellet- obţinut din podgoriile de pe dealurile Nisei. Vechiul Oraş- cu pitoreştile sale străzi înguste şi «piazzette» - are şi mai multe comori care merită descoperite. Nu rata unul dintre cele mai fascinante 3 orașe din sudul Franței, Cannes, renumit

pentru festivalul său internațional de film, ce se organizează aici în fiecare an. Terasa Hotelului Carlton este locul preferat de mogulii cinematografiei pentru cocktailurile din perioada festivalului. Cannes este șic, scump și hotărât să rămână așa.

Te poți bucura de calitățile deosebite ale 4 trufelor, unul dintre cele mai rare alimente din

lume. Erau apreciate de babilonieni, de greci și de romani care le consumau atât pentru calitățile afrodisiace recunoscute, cât și pentru atracţia gastronomică. Brillat-Savarin, renumitul gastronom francez din secolul al XIX-lea, a mers mai departe și a spus că „fără trufe nu poate exista cu adevărat nicio masă”.

5

Monte Carlo se referă la zona administrativă a Principatului de Monaco. Monaco are patru cartiere tradiționale: Fontvieille, MonacoVille, La Condamine, și Monte Carlo. Monte Carlo (Muntele Charles), este situat pe un abrupt, la baza Alpilor Maritimi, de-a lungul Rivierei Franceze. Aproape de capătul de vest al cartierului este faimosul Place du Casino, centrul de jocuri de noroc, care a făcut din Monte Carlo "un sinonim internațional pentru opulenţă şi risipirea nesăbuită de avere".

Branch Office – Kogălniceanu 021 313 52 26 Branch Office – Moşilor 021 210 16 87 Branch Office – City Mall 021 317 04 35 Branch Office – Liberty Center 021 369 98 35 Branch Office – Mihai Bravu 021 252 19 40 Branch Office – Ştefan cel Mare 021 211 11 49 Branch Office – Magheru 021 312 01 66 Branch Office – Plaza Mall 0374 913 442 Branch Office – Vitan Mall 0374 913 443

Facilități camere Hotelul oferă un număr de 85 de camere împărțite în single, duble sau triple. Toate camerele sunt echipate cu televiziune prin satelit, telefon, conexiune wi-fi gratuită, frigider, baie proprie cu duș și uscător de păr.

Facilități camere Hotelul dispune de un număr de 130 de camere. Camerele hotelului Grand Hotel De Londres oferă oaspeților săi facilități cum ar fi: balcon, aer condiționat, telefon, minibar, uscător de păr, seif, televizor, birou, televiziune prin satelit.

Facilități hotel Grand Hotel & Des Anglais este o construcție antică transformată în hotel, care încă menține stilul și o parte din mobilierul din acea perioadă. Hotelul oferă facilități cum ar fi: camere pentru nefumători, lift, seif, încălzire, aer condiționat recepție deschisă nonstop, cameră de bagaje, room service, săli de conferința și petreceri, spălătorie, curățătorie chimică, fax/copiator, restaurant și bar.

Facilități hotel La Grand Hotel De Londres vă puteți bucura de internet-ul wi-fi de mare viteză al hotelului. Acest hotel de 4 stele oferă facilități cum ar fi: recepție 24 de h, aer condiționat, bar, serviciu de concierge, lift, grădină, bar la piscină, restaurant, room service, seif la recepție, servicii de secretariat și piscină exterioară.

Supliment opțional cină festivă de Revelion 75 euro/persoană

Observaţii •  Pentru a putea participa la programele senior voyage, persoanele care nu au însoţitor cu vârsta peste 55 ani plătesc un supliment de 50 € /sejur de 7 nopţi. •  Supliment obligatoriu pentru sărbătorile de Paște 50 euro/ persoană •  Supliment obligatoriu pentru Revelion 100 euro/ persoană •  Excursiile opţionale pot suferi modificări, iar programul concret, desfăşurat pe zile, al excursiilor opţionale se va primi la destinaţie. •  Excursiile opţionale gratuite se vor organiza în prima sau în ultima zi, în drum spre aero­ port sau hotel, în funcţie de orarul de zbor. •  Numărul de persoane necesar pentru organizarea excursiilor opţionale este de minim 20. •  Hotelurile menţionate în acest program pot fi modificate. În cazul în care acest lucru se va întâmpla, agenţia va oferi alternative similare. •  Tarifele afişate pot suferi modificări în

Branch Office – Timişoara 0256 433 205 Branch Office – Banat 0256 240 321 Branch Office – Cluj-Napoca 0264 411 101 Branch Office – Bacău 0234 525 298 Branch Office – Iaşi 0232 267 261 Branch Office – Constanţa 0241 550 180 Branch Office – Rm. Vâlcea 0250 730 200 Branch Office – Galaţi 0236 318 018 Branch Office – Brăila 0339 710 310

Branch Office – Focșani 0337 711 140 Branch Office – Sibiu 0369 710 310 Branch Office – Deva 0354 710 310 Branch Office – Arad 0357 711 128

Supliment opțional cină festivă de Revelion 75 euro/persoană

funcţie de fluctuaţiile de preţ ale taxelor sau ale petrolului, impuse de compania aeriană. •  Toți turiştii care vor călători pe acest program vor trebui să achite direct la hotel o taxă de oraş/staţiune. Valoarea acesteia poate varia între 1-2 euro/persoană/zi. Suplimente şi reduceri •  Supliment single 100 euro •  Reducere a 3-a persoană 50 euro •  Copil 0-1.99 ani plătește taxele de aeroport 95 euro •  Copil 2-11.99 ani reducere 100 euro în cameră cu doi adulți Tariful nu include •  Taxele de aeroport 95 euro/ persoană •  Asigurarea medicală de călătorie și asigurarea storno - nu sunt obligatorii însă agenția va recomanda să le încheiați. •  Intrările la obiectivele turistice și alte taxe și cheltuieli personale.

Puteţi găsi pachetele Senior Voyage la acelaşi preţ în oricare dintre sediile Christian Tour sau în reţeaua partenerilor noştri.

Pegas Holidays 021 313 32 22 francize christian tour Sun Travel – Sfântu Gheorghe 0267 310 047 Blue Travel – Giurgiu 0246 213 099

seniorvoyage.eu


spania-barcelona

Costa Brava

Sagrada Familia – Andorra – Picasso – Montserrat

 345

  +95€ taxe de aeroport


Costa Brava

Instalaţie suprarealistă la Muzeul Salvador Dali din Figueres

Barcelona – Parcul Guell – Montjuic – Sagrada Familia – Figuerres – Andorra – Girona – Tossa de Mar – Picasso – Catalonia – Monsterrat

Costa Brava este ca o pictură unde artistul – în cazul acesta natura însăşi – a reuşit să îmbine cu o măiestrie desăvâr­ şită verdele intens al pinilor, cu fineţea nisipului de aur, cu masivitatea rocilor şi cu albastrul ameţitor al mării. Printre numele mari care au avut o slăbiciune pentru Costa Brava se numără Salvador Dali şi Pablo Picasso, cei doi mari pictori spanioli ai secolului xx. În zilele noastre frumuseţea Costei Brava continuă să atragă turişti din toată lumea. Ea a rămas printre destinaţiile preferate ale călătorilor pentru peisajele sale superbe, pentru renumele Barcelonei şi nu în ultimul rând graţie climei sale deosebit de plăcute, chiar şi în anotimpurile mai reci. Flamenco Se spune că acest gen muzical specific andaluz – fericită îmbinare de cântec de chitară şi dans – este cea mai completă expresie a pasionalului suflet spaniol. Influenţele arabe, orientale şi tigăneşti s-au amestecat dând naştere acestui dans cât se poate de original. Indiferent de variaţiunile sale, scopul flamenco-ului este atingerea stării de „duende”, o comunicare intensă şi interactivă cu publicul, care participă la actul artistic prin strigăte apreciative. Barcelona Ce au în comun Picasso, Gaudi şi Dali? Ei bine, răspunsul este Barcelona. Toţi trei au locuit şi au creat în capitala catalană. În inima Cataloniei se află Barcelona, „un oraş de negustori, cuceritori şi oameni cu educaţie 2

aleasă, rafinaţi, cărora le place luxul”. Puţine lucruri s-au schimbat de când aceste rânduri au fost scrise într-un ghid de călătorie din secolul xix. Pentru mulţi dintre vizitatorii oraşului, Barcelona se confundă cu arhitectura unică a lui Gaudi. De numele lui sunt legate multe poveşti cu parfum de legendă. Iată una dintre ele. La un an după începerea lucrărilor la o biserică neogotică, Gaudi e însărcinat să ducă proiectul la bun sfârşit. El schimbă toate planurile edificiului, şi prelungeşte termenele pe măsură ce şantierul avansează. Aceasta urma să fie Sagrada Familia, lucrarea în care Gaudi a investit cam tot ce mai avea: ultimii 16 ani din viaţă şi toţi banii câştigaţi. În final, barcelonezilor le-a rămas o construcţie fascinantă – însă neterminată – şi datoria morală de a o finaliza. Semnând diploma de arhitect a lui Gaudi, Elies Rogent spunea: „Cine ştie dacă am acordat această diplomă unui geniu sau unui nebun?” Ei bine, timpul ne-a dat răspunsul: Gaudi a fost unul dintre cei mai geniali nebuni ai veacului său. Inima oraşului şi totodată principalul loc de promenadă, Rambla, concentrează cele mai ambiţioase proiecte arhitectonice din secolele

Preţul include •  Biletul de avion Bucureşti–Barcelona– Bucureşti; •  Transfer aeroport–hotel–aeroport; •  7 nopţi de cazare la hotel ● ● ● ● ; •  Pensiune completă + un pahar de apă și vin la masă; •  O excursie opţională de o jumătate de zi (Barcelona); •  O excursie opţională pentru posesorii de senior voyage club card (Tossa de Mar); •  Asistenţă turistică pentru întreaga perioadă. **Pentru plecările din luna mai se va achita un supliment de 20 euro/pers

xix şi xx. Iată câteva dintre ele: Casa Cusi, Casa Puig-Soler şi Casa Salleras construite în stil modernist şi Casa Bonaterra, Casa del Cafe Progres şi Casa Polideseia toate trei construite în stil neoclasic. Figueres şi Girona Atins de geniul lui Dali, Figueres nu are cum să te lase indiferent. Nu trebuie ratat vechiul şi fermecătorul oraş Girona. În multe privinţe, aceasta poate fi considerată o Barcelona în miniatură, cu faleza sa riverană înlocuind faleza capitalei catalane. Din momentul în care a fost întemeiată, Girona a constituit un obiectiv strategic foarte important în regiune, iar luptele date pentru cucerirea şi apărarea ei au intrat în legendă. Muntele şi Mănăstirea Montserrat La mai puţin de 50 de kilometri de Barcelona se află muntele sfinţit Montserrat. Cea mai interesantă rută pentru a ajunge dinspre capitala Cataloniei la această destinaţie este un drum spectaculos pe valea râului Llobregat. Deopotrivă loc de pelerinaj şi rai al căţărătorilor şi mountainbike-rilor, locul are o frumuseţe naturală deosebită. Stâncile dezgolite sunt completate în mod armonios de lăcaşul de cult, împreună inducând o profundă senzaţie de austeritate şi de pace.


Excursii opţionale neincluse în preţ Barcelona lui Gaudi și Fântânile Magice Durată: o zi În această excursie vom vizita cele mai importante lucrări ale lui Gaudi, artistul care și-a pus într-un mod atât de spectaculos amprenta asupra Barcelonei. Vom vizita: Parcul Guell, Sagrada Familia, Casele Gaudi, Batllo și Casa Mila. Tur pietonal în Barrio Gotico în care vom vedea: Catedrala, Plaza del

canale și a fost construită special ca destinație de litoral pentru turiști însă pe o zonă mlăștinoasă. Principala atracție o reprezintă croaziera pe canale și face din Empuriabrava o destinație de top din Europa.

Excursii gratuite

Spectacol flamenco Durată: o jumătate de zi

Vom face turul panoramic al capitalei catalane şi vom trece în revistă următoarele obiective turistice: Cartierul Gotic, Catedrala, Plaza Sant Jaume, Villa Olimpica, Stadionul Olimpic, Montjuic. Această excursie va fi făcută în prima sau în ultima zi, în drum spre hotel sau spre aeroport, în funcţie de orarul de zbor.

Barcelona, tur de oraş Durată: o jumătate de zi

Tossa de Mar, perla Costei Brava Durată: o jumătate de zi

Sagrada Familia, celebra operă a lui Gaudi Rei, Plaza San Felipe Neri, Biserica San Felipe Neri, Palau del Lloctinent cu Salon del Tinel, Plaza Jaume 1 cu Primăria și Guvernul Catalan. Ne va rămâne timp și pentru cumpărături pe Rambla, celebra arteră din capitală Cataloniei. După pauză, turul continuă cu: colina Montjuic unde vom străbate anella olimpică și Plaza Espana iar seara ne vom bucura de spectacolul de fântâni. Principatul Andorra Durată: o zi

Andorra Excursie opțională în Principatul Andorra, stat european din Munții Pirinei. O șansă unică de a vizita două țări într-o singură zi și de a face cumpărături la cele mai atractive prețuri din Europa. Timp liber în principat pentru explorarea capitalei Andorra, La Vella. Important: pentru excursia în Andorra este necesar pașaportul! 3. Lumea lui Dali și Girona și Empuriabrava Durată: o zi Vom avea la dispoziție o zi întreagă în care vom vizita Figueres pentru a face o incursiune în fascinantul univers al celebrului. Salvador Dali. Vom vizita Muzeul Dali, cel mai original muzeu din Catalonia dar și un important ansamblu suprarealist. Ne continuăm drumul cu o vizită la Girona, un oraș istoric fermecător, situat la aproximativ 100 km nord de Barcelona. Empuriabrava este cel mai mare port rezidențial din lume cu peste 40 km de

Spectacol de flamenco Vom petrece o seară de neuitat în compania unui energic și năucitor spectacol flamenco. Se spune că acest stil muzical, împreună cu dansul care îl acompaniază, sunt adevăratele chei către sufletul și ritmurile Spaniei. Ritmul muzicii, mișcările pasionale ale dansatorilor și sunetul inconfundabil al castanietelor ne vor rămâne în suflet mult timp după terminarea acestui spectacol!

Această staţiune de pe ţărmul Mediteranei, a fost în trecut un paradis al scriitorilor şi al artiştilor. Deplasarea de la hotel spre Tossa del Mar se va face cu autocarul, împreună cu însoţitorul de grup. Ajunşi aici, vom avea suficient timp liber pentru a vedea toate zonele de interes, în special oraşul vechi şi castelul. Turnul şi zidurile de apărare datează din secolul xii şi sunt în armonie deplină cu plajele de la poalele incintei medievale. * Această excursie se organizează numai din Costa Brava. * Această excursie este bonus pentru posesorii de senior voyage club card.

Montserrat Durată: o zi Excursie opțională la Montserrat, parte esențială din viața catalană și un centru spiritual impor­ tant. Timp liber pentru vizitarea bazilicii. În mâ­ năstire se află Moreneta, făcătoarea de minuni. Legenda spune că Statuia Fecioarei Negre - La Morreneta a fost găsită de niște călugări benedictini și neputând să o mute au hotărât să construiască mănăstirea în jurul ei. De atunci este venerată ca și patron spiritual al Cataloniei. La Montserrat se află și muzeul Montserrat ce adăpostește lucrări de Picassso, Dali, El Greco, Caravaggio, Degas, Monet sau Sisley.

Tossa de Mar

Bonusuri Senior Voyage Club Card •  1/2 zi excursie opțională BONUS pentru posesorii de senior voyage club card (Tossa del Mar). •  Reducere 10% la pachetul de excursii opţionale la achiziţionarea a 3 excursii opţionale pentru posesorii de senior voyage club card.

Montserrat Sudul Franței: Perpignan și Colliure Durată: o zi Reprezintă destinația perfectă pentru cei care vor să viziteze atât Spania cât și Franța. Collioure întotdeauna a fost un loc de inspirație pentru poeți și pictori precum Picasso și Matisse, care au imortalizat peisajele frumoase din zonă în tablourile lor. Putem vizita Biserica Maicii Domnului a Îngerilor și Castelul Regal situate la graniță cu marea. Este supranumit și Orașul Pictorilor. Excursia se continuă către centrul capitalei Rosellon, Perpignan, unde se poate vizita catedrala San Juan, Palatul Regilor de Mallorca și Castellet, simbolul orașului.

•  Reducere 5% la pachetul de excursii opţionale la achiziţionarea a 3 excursii opţionale pentru cei care nu sunt posesori de senior voyage club card. •  Posesorii de senior voyage club card nu achită suplimentul de 50 euro pe care trebuie să îl plătească non-seniorii. Acest card se acordă gratuit oricărui client care a călătorit în sezonul trecut prin programele noastre pentru seniori sau contra cost (25 € / card) la achiziţionarea primului pachet Senior Voyage, pentru a putea beneficia de avantajele cardului.

Fotografiile de pe copertă, de sus în jos: catedrala Sagrada Familia (stânga), Parcul Guell din Barcelona (dreapta), mânăstirea Montserrat şi podul Rambla de Mar din portul Vell. 3


5 1

lucruri care nu trebuie ratate

Hotel Luna Club ●●●●

www.hotellunaclub.com

Nu trebuie să rataţi o plimbare pe celebrul Bulevard Rambla. În timp ce veţi admira frumuseţea inconfundabilă a acestei artere catalane, veţi putea face şi shopping, aici găsindu-se atât magazine ale unor mari nume ale modei internaţionale, cât şi branduri de calitate ale designer-ilor spanioli.

2

În week-end veţi putea admira spectacolul inedit oferit de Fântâna Magică, în Plaça d’Espania din Barcelona. Fântâna atrage sute de vizitatori care urmăresc fascinaţi timp de 15 minute formidabilul spectacol de lumină, apă şi muzică. În acelaşi timp, Palatul Naţional, extrem de sofisticat iluminat, oferă un fundal magnific.

Localizare Hotelul este situat la nord de Barcelona, la aproximativ 70 de km, intre stațiunile Santa Susanna și Malgrat de Mar. Luna Club se află la doar 250 de metri de plaja din Malgrat de Mar.

3

Facilități camere Camerele hotelului dispun de internet wi-fi, balcon, aer condiționat, telefon, frigider, baie proprie, uscător de păr, televiziune prin satelit, televizor cu ecran plat, seif, birou.

Nu ratați cel mai original muzeu din 4 Catalonia Muzeul - Teatru Dali din Figueres.

Facilități hotel Hotelul Luna Club oferă internet prin cablu (contra-cost), sală de internet, piscină interioară și exterioară, restaurant, bar, spălătorie, aer condiționat, recepție 24 h, servicii de înfrumusețare, cafenea, terasă pe acoperiș, centru de fitness, asistentă medicală,facilități de spa și masaj, room service și grădină.

O vizită la Montserrat, important centru spiritual creştin, vă va oferi ocazia să vă rugaţi la statuia făcătoare de minuni a Fecioarei Maria, statuie supranumită La Moreneta.

Dali a decis să construiască muzeul pe ruinele Teatrului Municipal, distrus în secolul XIX în războiul civil din Spania. Este cel mai mare obiect suprarealist din lume.

5

Cei care doresc să înveţe lucruri noi în concediu, pot începe cu câteva mişcări de flamenco. Timizii vor putea să se rezume la vizionarea unui astfel de spectacol, însă toată lumea trebuie să încerce măcar un pahar de sangria, împreună cu mâncăruri tradiţionale spaniole precum paella (orez cu fructe de mare) sau tortilla (cartofi, ou și ceapă prăjite în tigaie sub formă de omletă).

Branch Office – Kogălniceanu 021 313 52 26 Branch Office – Moşilor 021 210 16 87 Branch Office – City Mall 021 317 04 35 Branch Office – Liberty Center 021 369 98 35 Branch Office – Mihai Bravu 021 252 19 40 Branch Office – Ştefan cel Mare 021 211 11 49 Branch Office – Magheru 021 312 01 66 Branch Office – Plaza Mall 0374 913 442 Branch Office – Vitan Mall 0374 913 443

Observaţii •  Pentru a putea participa la programele Senior Voyage, persoanele care nu au însoţitor cu vârsta peste 55 ani plătesc un supliment de 50 € /sejur de 7 nopţi. •  Supliment obligatoriu pentru sărbătorile de Paște 50 euro/pers; •  Excursiile opţionale pot suferi modificări, iar programul concret, desfăşurat pe zile, al excursiilor opţionale se va primi la destinaţie. •  Excursiile opţionale gratuite se vor organiza în prima sau în ultima zi, în drum spre aeroport sau spre hotel, în funcţie de orarul de zbor. •  Numărul de persoane necesar pentru organizarea excursiilor opţionale este de minim 20. •  Hotelul menţionat în acest program poat fi modificat. În cazul în care acest lucru se va întâmpla, agenţia va oferi alternative similare. •  Tarifele afişate pot suferi modificări în funcţie de fluctuaţiile de preţ ale taxelor sau

Branch Office – Timişoara 0256 433 205 Branch Office – Banat 0256 240 321 Branch Office – Cluj-Napoca 0264 411 101 Branch Office – Bacău 0234 525 298 Branch Office – Iaşi 0232 267 261 Branch Office – Constanţa 0241 550 180 Branch Office – Rm. Vâlcea 0250 730 200 Branch Office – Galaţi 0236 318 018 Branch Office – Brăila 0339 710 310

Branch Office – Focșani 0337 711 140 Branch Office – Sibiu 0369 710 310 Branch Office – Deva 0354 710 310 Branch Office – Arad 0357 711 128

ale petrolului, impuse de compania aeriană. •  Toți turiştii care vor călători pe acest program vor trebui să achite direct la hotel o taxă de oraş/staţiune. Valoarea acesteia poate varia între 1-2 euro/persoană/zi. Suplimente şi reduceri •  Supliment single 100 euro •  Reducere a 3-a persoană 50 euro •  Copil 0-1.99 ani plăteşte taxele de aeroport 95 euro •  Copil 2-11.99 ani reducere 100 euro în cameră cu doi adulți. Tariful nu include •  Taxele de aeroport 95 euro/ persoană •  Asigurarea medicală de călătorie şi asigurarea storno - nu sunt obligatorii însă agenţia vă recomandă să le încheiaţi. •  Intrările la obiectivele turistice şi alte taxe şi cheltuieli personale.

Puteţi găsi pachetele Senior Voyage la acelaşi preţ în oricare dintre sediile Christian Tour sau în reţeaua partenerilor noştri.

Pegas Holidays 021 313 32 22 francize christian tour Sun Travel – Sfântu Gheorghe 0267 310 047 Blue Travel – Giurgiu 0246 213 099

seniorvoyage.eu


spania - andaluzia

Costa del Sol

Maroc - Gibraltar - Sevillia Cordoba - Granada

395

 +95€ taxe de aeroport


Costa del Sol Marbella – Puerto Bano - Benalmadena – Sevillia – Torremolinos – Fuengirola – Mijas – Gibraltar – Ronda – Cordoba – Satul Nerja – Granada – Sierra Nevada – Maroc

În ultimul deceniu, numărul turiştilor care au vizitat anual cel puţin una dintre staţiunile Costei del Sol nu a scăzut niciodată sub 7 milioane. Motivele care i-au determinat pe cei mai mulţi dintre ei sunt staţiunile de un rafinament aparte, cu plaje cu nisip fin şi ape limpezi, peisajele specta­ culoase, infrastructură turistică excelentă, un prezent şi un trecut cultural de invidiat şi o viaţă de noapte greu de egalat. Costa de Sol, în traducere, „coasta soarelui”, este o destinaţie turistică ideală, având o climă blândă şi un sezon turistic care durează tot anul. Din punct de vedere geografic, această zonă se întinde de la Nerja până la Gibraltar şi este considerată cea mai emblematică zonă litorală a Spaniei. Amplasarea ei excelentă facilitează accesul turiştilor spre oraşele Granada, Sevillia, Cadiz, Malaga şi Cordoba. Pentru iubitorii de vacanţă, Costa del Sol este o destinaţie completă. Iată câteva dintre motivele pentru care această zonă poate fi considerată un paradis turistic. Plajele ei sunt excelent amenajate, au nisip fin, iar cele mai bune se găsesc în El Bajondillo şi La Carihuela. Pasionaţii de shopping vor găsi posibilităţi nesfârşite pentru mica lor pasiune, iubitorii de golf vor avea la dispoziţie câteva terenuri splendide, sporturile de apă sunt la ele acasă, peisajele sunt incredibile, muzeele şi cetăţile sunt numeroase şi impresionante, iar viaţa de noapte nu suportă termen de comparaţie. Lista poate continua cu alte posibilităţi de petrecere a timpului liber dintre care nu trebuie uitate echitaţia şi ciclismul. 2

Costa del Sol este vestită pentru plajele sale cu nisip fin, pentru terenurile de golf aflate în topurile Europei, pentru cazinourile şi hotelurile sale de lux, dar şi pentru viaţa de noapte, pe cât de rafinată, pe atât de activă. Cele mai cunoscute stațiuni de aici sunt: Marbella, Benalmadena, Torremolinos şi Fuengirola. Marbella Este una dintre cele mai curtate staţiuni ale Costei del Sol, datorită calităţii excepţionale a infrastructurii şi a serviciilor pe care le oferă. Dezvoltată în jurul Portului Banus, staţiunea este vestită şi pentru obiectivele ei turistice: Plaza Los Naranjos, primăria, Casa del Corregidor, fortăreaţa arabă, Parcul natural Sierra de las Nieves şi Santa Clara Golf. Portul Banus este înconjurat de o zonă rezidenţială foarte modernă, în timp ce partea veche a oraşului, centrul istoric, aparţine caselor albe şi colorate, constituite după tipar andaluz. Cele mai renumite plaje de aici sunt: Casablanca, Artola, Cabo Pino, El Pinillo, El Alicante şi Nueva Andalucia. Torremolinos Aceasta este una dintre principalele destinaţii turistice de pe Costa del Sol. Punctele de atracţie

Castelul Colomares din Benalmadena Preţul include •  Biletul de avion Bucureşti–Malaga– Bucureşti; •  Transfer aeroport–hotel–aeroport; •  7 nopţi de cazare la hotel ● ● ● ● ; •  Mic dejun + cină+ 1 pahar de apă și vin la masă; •  O excursie opţională de o jumătate de zi (Malaga); •  O excursie opţională pentru posesorii de senior voyage club card (Marbella şi Puerto Bano); •  Asistenţă turistică pentru întreaga perioadă. **Pentru plecările din luna mai se va achita un supliment de 20 euro/pers

sunt plajele şi bulevardul pietonal Calle San Miguel, care este mărginit de magazine şi se întinde din centru până spre plajă. Benalmadena Staţiunea se întinde de la Munţii Mijas până la Marea Mediterană, în trepte. Nu e greu de imaginat cât de spectaculoasă poate fi panorama unui oraş care e martorul unor atât de numeroase forme de relief. Aici veţi avea posibilitatea să vizitaţi castelele Bil-Bil şi Colomares, un parc de distracţii internaţional, grădinile Muro, dar şi frumoasele plaje Santa Ana, Maites şi La Vibora. Fuengirola Staţiunea este aşezată în jurul oraşului andaluz cu acelaşi nume. Cele mai importante obiective turistice de aici sunt: Biserica Nuestra Senora del Rosario, Castelul Sohail, Torreblanca, grădina zoologică municipală, parcul acvatic şi Hipodromul. Cele mai renumite plaje sunt: Carvajal, Torreblanca, Playa de Fuengirola, Los Boliches şi Santa Amalia. Sevillia Acest important oraş spaniol este situat în partea de sud-vest a peninsulei Iberice si este capitala Comunității Autonome a Andaluziei precum și a provinciei Sevillia. Sevillia este considerată centrul artistic, cultural, financiar, economic și social al sudului Spaniei.


Excursii opţionale neincluse în preţ Excursie în Granada Durată: o zi Iată un oraş plin de istorie, cu o arhitectură remarcabilă, cu oameni primitori şi cu o delicioasă tradiţie culinară. Granada a fost ultimul dintre oraşele cucerite de musulmani în Spania şi a fost considerată până în momentul Reconquistei perla califatului. Cea mai preţioasă bijuterie a Granadei este fără doar şi poate complexul Alhambra şi Generalife, palatul cu splendidele sale grădini, construit în secolul xiv sub dinastia califilor Nazari. Intrarea la Alhambra nu este inclusă în tariful excursiei. Excursie la Sevillia Durată: o zi Turistul va găsi în acest mare oraş andaluz, care oferă numeroase obiective extrem de interesante: monumente, parcuri, grădini şi biserici. Printre monumentele cele mai faimoa­ se se numără Giralda (clopotul catedralei) și Turnul de Aur. Cunoscută în trecut sub numele de Catedrala de Santa Maria de la Sede, este în prezent cea mai mare catedrală romano-cato­ lică din lume. Catedrala este renumită pentru impresionantele decoraţiuni de aur, obiecte de cult, sculpturi şi picturi dar şi pentru că aici se află mormântul lui Cristopher Columb. Intrarea în catedrală nu este inclusă în tariful excursiei. Excursie la Cordoba Durată: o zi

Rock, ce cuprinde Peştera Sfântul Mihail şi Bârlogul Maimuţelor.

Excursii gratuite

Excursie în Africa Durată: o zi

Excursie în Malaga Durată: o jumătate de zi

Caravană africană Ne vom îmbarca pe un feribot într-unul dintre porturile spaniole Algeciras sau Tarifa şi în aproximativ o oră vom traversa strâmtoarea Gibraltar. Vom ajunge pe continentul African şi vom intra pentru scurt timp în atmosfera Tangerului, oraş ce poate fi privit ca un amestec de exotism, soare şi caracter specific oriental. Ajunşi aici vom vizita Piaţa Grasocco, una dintre atracţiile turistice ale oraşului şi unul dintre cele mai frumoase locuri din Tanger. Excursie în Mijas Durată: o jumătate de zi Vom face un tur al orăşelului Mijas, amplasat într-un frumos peisaj montan. Aici vom putea vizita încântătoarea biserică Parroquial de la Inmaculada Conception şi Bar Porras în Plaza de la Libertad. Priveliştea asupra Mării Mediterane pe care ţi-o oferă acest oraş te va trimite cu gândul la imaginea pe care ai vedea-o dacă te-ai afla într-un imens balcon. Excursie la Motril Durată: o zi

Arce maure în catedrala-moschee Mezquita Cordoba a fost cel mai impunător oraş, nu doar al Spaniei, ci al întregii Europe în timpul „perioadei de aur” a cuceririi maure. La unicita­tea sa stilistică au contribuit toate cele 3 mari religii monoteiste: creştinii, maurii şi evreii. Pen­tru a înţelege mai mult despre acest oraş vom vizita: Alcazar de los Reyes Cristianos (Fortăreaţa monarhilor creştini), Calleja de los Flores, Jardin Botanico (Grădina Botanică), Virgen de los Faroles şi catedrala-moschee Mezequita. Excursie în Gibraltar Durată: o zi Numit şi „Stânca”, Gibraltar, teritoriul de peste mări al Marii Britanii, se află pe coasta de sud a Spaniei şi marchează întâlnirea dintre Oceanul Atlantic şi Marea Mediterană. Aici vom vizita: Catalan Bay, Europa Point, de unde vom arunca o privire peste strâmtoare spre Maroc, care se află la doar 23 de kilometri departare, dar şi Rezervaţia Naturală Upper

Pentru a descoperi acest oraş interesant atât pentru iubitorii de artă cât şi pentru pasionaţii de istorie, vom vizita: Castillo de Carchuna, Casa de Palma, Museo Preindustrial de la Cana de Azucar, Ermita de San Antonio, Iglesia Nuestra Senora de la Cabeza şi Teatro Calderon. Excursie la Sierra Nevada Durată: o zi Sierra Nevada este o foarte populară desti­ naţie turistică, deoarece vârfurile muntoase ale acestui masiv reprezintă cel mai sudic punct al Europei în care schiatul este posibil. La poalele sale se găseşte oraşul Granada, iar ceva mai departe, Malaga şi Almeria. Excursie în satul Nerja Durată: o jumătate de zi Vom explora vestita peşteră Nerja, cu imensele ei culoare şi caverne care se întind pe o lungime de 5 km. Aici vom găsi desene rupestre ce datează din paleolitic. După aceea se merge către localitatea Nerja pentru a vedea faimosul Balcon de Europa, situat în centrul oraşului vechi şi construit în 1487. De asemenea vom fa­ce o plimbare pe străzile înguste ale centrului comercial, prin Plaza del Carmen pentru a vizita biserica El Salvador, interesantă combinaţie arhitecturală de stiluri baroc şi arab.

Catedrala din Malaga Malaga este capitala Costei del Sol şi are în spate mai bine de 3000 de ani de istorie. Vom putea vizita Catedrala, Muzeul Picasso, Plaza de la Marina, grădinile străjuite de palmieri din Paseo del Parque sau de pe Calle Marques de Larios, iar apoi vom putea admira labirintul de pasaje din Pasaje Chinitas. Pe înse­rate vom merge pe Paseo Maritimo, pentru a vedea farul. Excursie în Marbella şi Puerto Bano Durată: o jumătate de zi Marbella este, fără îndoială, unul dintre cele mai importante centre turistice ale Costei del Sol. Pentru a descoperi staţiunea vom vizita artera principală, Avenida Ricardo Soriano, Paseo Maritimo cu nenumăratele restaurante de aici şi piaţa centrală, numită Plaza de los Naranjos (Piaţa Portocalilor). Bogăţia staţiunii străluceşte cel mai puternic la Puerto Bano, înconjurat de luxosul port cu iahturi şi înţesat cu numeroase magazine şi restaurante. * Această excursie este bonus pentru posesorii de senior voyage club card.

Bonusuri Senior Voyage Club Card •  O excursie opţională de o jumătate de zi pentru posesorii de senior voyage club card (Marbella și Puerto Bano). •  Reducere 10% la pachetul de excursii opţionale la achiziţionarea a 3 excursii opţionale pentru posesorii de senior voyage club card. •  Reducere 5% la pachetul de excursii opţionale la achiziţionarea a 3 excursii opţionale pentru cei care nu sunt posesori de senior voyage club card. •  Posesorii de senior voyage club card nu achită suplimentul de 50 euro pe care trebuie să îl plătească non-seniorii. Acest card se acordă gratuit oricărui client care a călătorit în sezonul trecut prin programele noastre pentru seniori sau contra cost (25 € / card) la achiziţionarea primului pachet Senior Voyage, pentru a putea beneficia de avantajele cardului.

Fotografiile de pe copertă, de sus în jos: Curtea interioară a Palatului Alcazar din Sevilia; iahturi ancorate în portul Malaga (stânga); maimuţă macac de pe stânca Gibraltar (dreapta); fortăreaţa Alhambra din Granada. 3


5 1

lucruri care nu trebuie ratate

Holiday World Resort ●●●●

www.holidayworld.es

Nu trebuie să rataţi o plimbare în Puerto Bano, înconjurat de luxosul port cu uriaşele sale iahturi. Aici veţi găsi numeroase restaurante şi magazine de lux.

2

Muzeul lui Picasso din Malaga, oraşul în care s-a născut renumitul artist. Muzeul se află la scurtă distanţă de casa memorială şi expune unele dintre cele mai importante opere ale ilustrului pictor.

Lasă-te cuprins de ritmurile intense ale 3 unui spectacol de flamenco. Veţi rămâne cu

siguranţă impresionat de autenticitatea şi de pasiunea acestor dansatori.

Încercaţi celebrele tapas. Acestea 4 sunt mici gustări vândute, sau oferite

gratuit, alături de băutură, în multe dintre restaurantele din Spania. Iar dacă sunteţi pentru prima dată în Spania, trebuie să încercaţi şi vinul de Malaga sau sangria.

5 O vizită la spectaculoasa peşteră din Nerja. Sunt greu de descris fiorii care îl

străbat pe vizitator în momentul în care va avea în faţa ochilor podoabele din os sau uneltele care au fost folosite de locuitorii peşterii în urmă cu zeci de mii de ani.

Stânca Gibraltar

Castelul Bil-Bil din Benalmadena Branch Office – Kogălniceanu 021 313 52 26 Branch Office – Moşilor 021 210 16 87 Branch Office – City Mall 021 317 04 35 Branch Office – Liberty Center 021 369 98 35 Branch Office – Mihai Bravu 021 252 19 40 Branch Office – Ştefan cel Mare 021 211 11 49 Branch Office – Magheru 021 312 01 66 Branch Office – Plaza Mall 0374 913 442 Branch Office – Vitan Mall 0374 913 443

Localizare Holiday World este un resort localizat pe zona de coastă din Benalmadena și este aproape de Torremolinos, Malaga, Estepona și Marbella. Plaja din Fuengirola este la doar 1,5 km distanță. Acest complex turistic de pe Costa del Sol este unic la nivel internațional în oferta turistică datorită dimensiunii sale, diversitatea de unități, securității, tehnologiei aplicate, și serviciile personalizate excelente. Facilități camere Camerele hotelului au facilități ca: mini-frigider, aer condiționat, uscător de păr, telefon, televiziune prin satelit, sistem audio, seif, birou, room-service, apel de trezire. Facilități hotel Resortul dispune de o galerie comercială cu cinema, supermarket, teatru interior și exterior, miniclub, cursuri de golf, centru de congrese, spa, centru medical, clinică medicală, restaurante, bar, piscine. Holiday World Hotels vor să creeze cel mai mare complex turistic din Europa în următorii ani. Supliment opțional cină festivă de Revelion 75 euro/persoană

Observaţii •  Pentru a putea participa la programele senior voyage, persoanele care nu au însoţitor cu vârsta peste 55 ani plătesc un supliment de 50 € /sejur de 7 nopţi. •  Supliment obligatoriu pentru sărbătorile de Paște 50 euro/pers; •  Supliment obligatoriu pentru Revelion 100 euro/pers; •  Hotel menționat în acest program poate fi modificat. În cazul în care acest lucru se va întâmpla, agenția va oferi alternative similare. •  Excursiile opţionale gratuite se vor organiza în prima sau în ultima zi, în drum spre aero­ port sau hotel, în funcţie de orarul de zbor. •  Numărul de persoane necesar pentru organizarea excursiilor opţionale este de minim 20. •  Tarifele afişate pot suferi modificări în funcţie de fluctuaţiile de preţ ale taxelor sau

Branch Office – Timişoara 0256 433 205 Branch Office – Banat 0256 240 321 Branch Office – Cluj-Napoca 0264 411 101 Branch Office – Bacău 0234 525 298 Branch Office – Iaşi 0232 267 261 Branch Office – Constanţa 0241 550 180 Branch Office – Rm. Vâlcea 0250 730 200 Branch Office – Galaţi 0236 318 018 Branch Office – Brăila 0339 710 310

Branch Office – Focșani 0337 711 140 Branch Office – Sibiu 0369 710 310 Branch Office – Deva 0354 710 310 Branch Office – Arad 0357 711 128

ale petrolului, impuse de compania aeriană. •  Toți turiştii care vor călători pe acest program vor trebui să achite direct la hotel o taxă de oraş/staţiune. Valoarea acesteia poate varia între 1-2 euro/persoană/zi. Suplimente şi reduceri •  Supliment single 100 euro •  Reducere a 3-a persoana 50 euro •  Copil 0-1.99 ani plăteşte taxele de aeroport 95 euro •  Copil 2-11.99 ani reducere 100 euro în cameră cu doi adulți. Tariful nu include •  Taxele de aeroport 95 euro/ persoană •  Asigurarea medicală de călătorie şi asigurarea storno - nu sunt obligatorii însă agenţia vă recomandă să le încheiaţi. •  Intrările la obiectivele turistice şi alte taxe şi cheltuieli personale.

Puteţi găsi pachetele Senior Voyage la acelaşi preţ în oricare dintre sediile Christian Tour sau în reţeaua partenerilor noştri.

Pegas Holidays 021 313 32 22 francize christian tour Sun Travel – Sfântu Gheorghe 0267 310 047 Blue Travel – Giurgiu 0246 213 099

seniorvoyage.eu


grecia-turcia

Descoperă Grecia antică şi magia Orientului!

  295 de la

  +95€ taxe de aeroport


Grecia “În Grecia, simţi dorinţa să te scalzi în cer. Vrei să-ţi dai jos hainele, să alergi şi să faci o săritura direct în cer. Vrei să pluteşti în aer ca un înger şi să te întinzi în iarbă şi să te bucuri de transa cataleptică. Piatră şi cer se unesc aici. Sunt zorii nesfârşiţi ai trezirii omului”. Toţi cei care ajung aici sunt fermecaţi de această ţară binecuvantată, dar puţini o pot spune precum scriitorul Henry Miller. Grecia modernă îşi are rădăcinile în vechea civilizaţie greacă, considerată în general a fi leagănul civilizaţiei vestice. Este locul unde s-a născut democraţia, filozofia, Jocurile Olimpice, literatura, istoriografia, ştiinţele politice, principiile ştiinţifice şi matematice de bază, drama, incluzând atât tragedia cât şi comedia. Grecia este leagănul civilizaţiei europene - un clişeu care însă exprimă un adevăr ce merită să fie redescoperit cu fiecare ocazie. Atena, Corint şi Sparta nu sunt doar mituri, ci oraşe măreţe care şi-au atins supremaţia în 700 î.Hr, iar Atena a devenit în secolul V î.Hr centrul cultural şi artistic al Mediteranei, care a lăsat în urmă opere magnifice de arhitectură, sculptură, dramă şi literatură. Locuitorii acestui tărâm au inventat renascentismul înainte de vreme şi s-au remarcat prin măiestrie filosofică, artistică şi atletică. În Grecia de astăzi mănăstirile par că fac parte din stâncile pe care sunt cocoţate, siesta de trei ore este lege, iar dansul pe mese este un ritual. Grecii antici credeau că lumea e condusă de mai mulţi zei, fiecare dintre ei având istoria şi însuşirile lui. Muntele Olimp era locul de unde aceştia conduceau lumea, iar legenda spune că Atena şi Poseidon au fost cei doi zei care au binecuvântat capitala Greciei. Poseidon i-a oferit darul apei, iar măslinul plantat de Atena a câştigat favorurile celorlalţi zei. De atunci, măslinul este considerată o plantă sacră în Grecia.

Obiective din Grecia pe care aveţi ocazia să le vizitaţi cu Senior Voyage Atena

Corint. Fostul oraş-stat Corint, odată renumit pentru bogaţie, eleganţă şi imoralitate. Exploraţi templele şi teatrele, apoi vizitaţi muzeul.

Atena, capitala Greciei, este oraşul lumii cu una dintre cele mai lungi istorii. Olympia. Olympia, locul în care au luat naştere Jocurile Olimpice, între secolele VIII şi IV î.Hr. Alături de situl arheologic se află Muzeul de Arheologie şi Muzeul Jocurilor Olimpice. Knossos

Knossos, un palat minoic de 3.000 de ani, căminul uneia dintre primele civilizaţii din Europa. Descoperiri din acest sit se află în Muzeul de Arheologie din portul Iralkio din Creta. Micene. Nu încape îndoială că Micene este cel mai important sit istoric din Peloponez. Minunatul palat din Micene era cunoscut drept Casa lui Atreu după conducătorul cu același nume, fiul lui Pelops. Cea mai impresionantă construcție este mormântul lui Atreu: este

2

construit în formă de stup și fără vreun strop de mortar. Acestui loc i se mai spune și Mormântul lui Agamemnon. De fapt, aici au fost descoperite 6 morminte care conțineau în total 19 trupuri.

Insula Creta. Insula Creta, cea mai mare insula din Grecia si a cincea ca marime din Mediterana (dupa Sicilia, Sardinia, Cipru si Corsica). Creta este asezata chiar mai la sud decat unele locurii din Africa de Nord, inclusiv Tunisia si Algeria. Chania este unul dintre cele mai fermecatoare orase din intreaga Egee. Nu trebuie ratata nici capitala insulei, Heraklion, un oras mare si zgomotos, dar chiar si aici farmecul cretan isi poate face simtita puterea. Oriunde ai calatori, vei descoperi ca ceea ce te va atinge va fi sufletul Cretei. Salonic este al doilea oraş al Greciei şi aici se află Muzeul de Arheologie Salonic în care sunt expuse statui antice din marmură şi bijuterii din aur din regiunea Macedoniei. Bisericile bizantine se află pe lista UNESCO de patrimoniu cultural mondial. Insula Santorini este tărâmul de unde porneşte mitul Atlantidei. În trecut, minunata lagună a Portului Santorini era centrul insulei. Acesta a fost scufundat de puternicele erupţii vulcanice care au schimbat topografia locului, aducîndu-i în schimb celebritatea; "nisipuri" negre şi roşii, faleze naturale înalte de sute de metri. Insula Rodos. Centrul istoric al oraşului Rodos este o fortareaţă impunătoare datând din secolul XIV, construită de cavalerii Sf. Ioan în timpul cruciadelor. Insula Zakynthos era preferata Zeilor Artemis și Apolo datorită peisajelor idilice, minunatelor plaje, apelor adânci și clare, peșterilor de pe coaste și apusurilor magice.


Turcia

Turcia se află la confluenţa a două mari civilizaţii: cea orientală şi cea occidentală şi reprezintă un amalgam de tradiţii vestice şi estice, o punte între cultura europeană şi cea asiatică. Minunile culturale şi arheologice ale Turciei, împreună cu staţiunile de pe coasta egeană şi mediteraneană, reprezintă o Mecca pentru turişti şi atrage milioane de călători din toate colţurile lumii în fiecare an. Însă Turcia oferă mai mult decât albastrul mărilor şi căldura nisipurilor aurii. Aventurierii vor fi încântaţi de exotismul cascadelor de calcar de la Pamukkale, de peisajul unic al Cappadociei, de oraşele şi de porturile milenare.

Obiective din Turcia pe care aveți ocazia să le vizitați cu Senior Voyage

provincia Denizli, din sud-vestul Turciei, a fost numită „Pamukkale”, cuvânt ce înseamnă „castel de bumbac” în limba turcă.

lui, separându-le. Metropola este cunoscută şi sub denumirea de „oraşul celor şapte coline”, pentru că Oraşul Vechi este înconjurat de şapte dealuri, pe fiecare dintre ele fiind ridicată câte o moschee.

Antalya Antalya datează din perioada greacă şi romană, si puteţi vizita mai multe situri arheologice ce stau mărturie acestui fapt. Citadela otomană Kale este cea mai frumoasă parte a oraşului Antalya, alături de alei înguste, case vechi din lemn, arcade din piatră şi grădini private. Vechiul port (Yat Limani) este acum un port de ambarcaţii cu iahturi moderne şi locuri frumoase unde poţi lua cina privind spre mare.

Atracţiile istorice ale staţiunii Antalya sunt: Centrul Istoric Kaleiçi, zidurile oraşului, Poarta lui Adrian, Turnul cu Ceas, Minaretul Kesik și Minaretul Yivli. Zona nu duce lipsă nici de curiozităţi naturale. Una dintre acestea este cascada Duden, aflată la 14 km nord-est. O altă curiozitate poate fi gasită în Parcul Naţional Beydaglary. Aici se află fenomenul care a alimentat legendele despre monştrii care scuipă foc: într-o zonă bine delimitată, ies din stâncă flăcări care nu se sting niciodată, fiind alimentate de gaz. Pamukkale La prima vedere, Pamukkale pare un troian uriaş din zăpadă pufoasă ce sclipeşte sub razele soarelui într-o zi frumoasă de iarnă. De fapt, dealul nu s-a format în urma ninsorilor abundente, ci este o colină din calcar. Datorită aspectului pufos al rocii albe, localitatea din

Peisajul aproape ireal de la Pamukkale - cu bazine ce par tăiate în piatră de mâna omului şi cascade pietrificate de-a lungul vremii - a fost introdus pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO în anul 1988. La Pamukkale există 17 izvoare cu apă termală cu temperaturi mai mari de 35 de grade Celsius. În unele zone, peste terasele din calcar roşiatic şiroiesc şuvoaie de apă caldă. Legenda spune că însăși Cleopatra venea aici pentru ca, stând în această apă, să își păstreze pielea tânără. De fapt, piscina cu apă termală, a cărei temperatură este constană – 37° C – a fost numită “Piscina Cleopatrei” de către Marc Antoniu în onoarea reginei care s-a îmbăiat o dată aici și a poruncit mai apoi ca aceste ape să-i fie aduse tocmai la Roma. Oamenii locului afirmă cu tărie că o femeie care înoată cel puțin o dată în piscina antică va întineri cu zece ani căci apele acestea sunt la fel de benefice pentru ten precum băile în lapte pe care Cleopatra obișnuia să le facă. Istanbul Oraşul s-a născut ca avanpost elen, devenind apoi parte a Imperiului Roman. Mai târziu, aici a întemeiat împăratul Constantin cel Mare prima capitală creştină a lumii. Aceasta avea să devină peste secole cartierul general al sultanilor otomani. Este singurul oraş din lume care se întinde pe două continente, cu un braţ în Asia, cu celălalt în Europa şi cu strîmtoarea Bosfor în inima

Dincolo de farmecul creat de amestecul mediteraneano-musulman, Istanbul este o metropolă cosmopolită, în care contrastele sunt vizibile la orice pas, zgârie-norii de sticlă simţindu-se la fel de bine lângă micile cafenele vechi de secole, aşa cum turcii se simt în largul lor alături de miile de turişti europeni sau japonezi care „profanează“ cu bliţurile lor aerul încărcat de rugăciuni. Marmaris Situată într-un frumos golf, în locul de întâlnire dintre Marea Egee şi Marea Mediterană, staţiunea Marmaris este înconjurată de o minunată pădure de pini care te duce cu gândul la linişte şi armonie. Istoria oraşului Marmaris începe cu venirea carienilor în aceste ţinuturi în 3400 î.Hr. Faimoasa istorie a lui Herodot ne povesteşte cum carienii au ajuns în Creta și au colonizat aici o nouă regiune - Mugla. Pentru mulţi ani, Physkos (astăzi Marmaris ) a funcţionat ca un important oraş port pentru locuitorii Cariyei, pe care l-au transformat ulterior în bază militară. La prima vizită în Marmaris veţi fi impresionați de simetria, naturaleţea şi splendoarea oraşului. Pădurile ce acoperă munţii dimprejur formează o linie despărţitoare între cer şi nisip.


Insula Creta - între Europa şi Africa Palatul Knossos – Insula Santorini – Spinalonga – locul naşterii lui Zeus – Agios Nikolaos

plecare în 23 septembrie

Insula Rhodos – Insula Soarelui Cetatea Rodos – Insula Symi – Marmaris – Lindos

Insula Creta și Atena

plecare în 24 septembrie

Palatul Knossos – locul naşterii lui Zeus – Atena – Corint – Salonic

plecare în 30 septembrie

Insula Rodos şi Asia Minor Rodos – Pamukalle – Hyerapolis – Istanbul

plecare în 01 octombrie

Insula Zakynthos şi Peloponez Zante –Olimpia – Nafplio – Micene – Canalul Corint – Salonic

Insula Kos şi Bodrum

plecare în 30 septembrie

Mausoleul Halikarnassos – Efes – Troia – Stramtoarea Dardanele

plecare în 01 octombrie

Solicită în agenţie programele detaliate!

În viziunea noastră o vacanţă reuşită nu e un lux. E un lucru de care ar trebui să se bucure toată lumea cel puţin o dată pe an. Pornind de la această premisă, am reuşit să construim excursiile Senior Voyage în aşa fel încât şi preţul să fie unul dintre aspectele care le recomandă. Pentru a face acest produs uşor accesibil pentru cât mai multă lume, Christian Tour subvenţionează o parte din costurile călătoriei. O altă metodă de a ţine costurile sub control sunt parteneriatele cu organismele de turism din ţările de destinaţie. O bună parte dintre acestea au acceptat să subvenţioneze programele noastre, pentru a dinamiza activitatea în sezonul turistic redus. Acest fapt transformă produsul Senior Voyage într-o prezenţă unică pe piaţa din Europa. Branch Office – Kogălniceanu 021 313 52 26 Branch Office – Moşilor 021 210 16 87 Branch Office – City Mall 021 317 04 35 Branch Office – Liberty Center 021 369 98 35 Branch Office – Mihai Bravu 021 252 19 40 Branch Office – Ştefan cel Mare 021 211 11 49 Branch Office – Magheru 021 312 01 66 Branch Office – Plaza Mall 0374 913 442 Branch Office – Vitan Mall 0374 913 443

Destinaţiile propuse de Senior Voyage au un numitor comun: clima lor în sezonul rece este deosebit de plăcută, chiar dacă media de temperatură nu recomandă plaja. În sezonul 2013-2014, turiştii care vor opta pentru sejururile si circuitele noastre, vor avea ocazia să viziteze unele dintre cele mai frumoase ţări ale Europei: Grecia, Turcia, Franţa, Italia, Spania etc. Senior Voyage este însă un brand cu o dezvoltare foarte rapidă. De aceea, în fiecare nou sezon, în portofoliul nostru veţi găsi noi şi noi destinaţii.

Branch Office – Timişoara 0256 433 205 Branch Office – Banat 0256 240 321 Branch Office – Cluj-Napoca 0264 411 101 Branch Office – Bacău 0234 525 298 Branch Office – Iaşi 0232 267 261 Branch Office – Constanţa 0241 550 180 Branch Office – Rm. Vâlcea 0250 730 200 Branch Office – Galaţi 0236 318 018 Branch Office – Brăila 0339 710 310

Branch Office – Focșani 0337 711 140 Branch Office – Sibiu 0369 710 310 Branch Office – Deva 0354 710 310 Branch Office – Arad 0357 711 128

Bonusuri Senior Voyage Club Card •  O excursie opţională de o jumătate de zi pentru posesorii de senior voyage club card. •  Reducere 10% la pachetul de excursii opţionale la achiziţionarea a 3 excursii opţionale pentru posesorii de senior voyage club card. •  Reducere 5% la pachetul de excursii opţionale la achiziţionarea a 3 excursii opţionale pentru cei care nu sunt posesori de senior voyage club card. •  Posesorii de senior voyage club card nu achită suplimentul de 50 euro pe care trebuie să îl plătească non-seniorii. Acest card se acordă gratuit oricărui client care a călătorit în sezonul trecut prin programele noastre pentru seniori sau contra cost (25 € / card) la achiziţionarea primului pachet Senior Voyage, pentru a putea beneficia de avantajele cardului.

Fotografiile de pe copertă, de sus în jos: Insula Creta, Insula Santorini, Felinare din Istanbul, Pamukkalle.

Puteţi găsi pachetele Senior Voyage la acelaşi preţ în oricare dintre sediile Christian Tour sau în reţeaua partenerilor noştri.

Pegas Holidays 021 313 32 22 francize christian tour Sun Travel – Sfântu Gheorghe 0267 310 047 Blue Travel – Giurgiu 0246 213 099

4 seniorvoyage.eu


românia

Tinerețe fără bătrânețe

Descoperă inima Mării Negre și Delta Dunării

149


Viața este o poveste…

De când făcea plopșorul pere și răchita micșunele, Omului i-a fost ursit să străbată ținuturi îndepărtate în căutarea elixirului vieții fără de moarte. Tânăr fiind, nu a crezut în el, dar odată cu trecerea anilor, ursitoarele i-au dăruit înțelepciunea și a pornit spre a-l cunoaște. A găsit bucuria vieții în lucruri simple sub soarele Toscanei, în Sicilia la poalele vulcanului, pe străzile Romei și ale elegantului Paris. Brav și curajos, uitând de soare și de drumul greu, a pornit cu pași repezi să ajungă penserat pe tărâmul Spaniei, spre Barcelona, unde Gaudi a clădit imagini fermecate și spre frumoasa Costa del Sol, pe străzi vechi din piatră și acorduri de flamenco. Și a

mers și-a tot mers până la capătul ținuturilor lumești, unde a poposit pe tărâmuri portugheze. Mai tânăr și mai bogat sufletește revine pe plaiuri maramureșene sau în nordul țării Moldovei, ca să cunoască și un strop din

frumusețea locului său de baștină. Un basm străvechi ce spune o poveste: a mea, a ta, a fiecăruia, povestea călătorului ce a descoperit tinerețea fără bătrânețe și viața fără de sfârșit... Ș-am încălecat pe-o șa și povestea va urma…

Descoperă inima Mării Negre și Delta Dunării Mamaia – Crama Murfatlar – Cetatea Histria – Delta Dunării – Balcic Senior Voyage te invită să vizitezi cele mai vechi așezări de pe teritoriul României! România este o ţară de frumuseţe naturală cu un bogat patrimoniu cultural. Îşi încântă vizitatorii cu peisaje pitoreşti, dealuri împădurite şi văi liniştite, ondulate, zone rurale pline de tradiţii şi folclor, dar şi cu oraşe ce au o istorie bogată. Mai ales, să nu uităm că România este ţară dunăreană şi pontică. Litoralul românesc reprezintă o parte din ţărmul occidental al Mării Negre şi se întinde de la graniţa cu Ucraina (Nord, în golful Musura) până la cea cu Bulgaria (Sud, la câteva sute de metri de localitatea Vama Veche). Este cea mai exploatată zona turistică din ţară. Principala staţiune de la litoralul României, este fără îndoială, Mamaia, situată în nordul Municipiului Constanţa. Cele mai vechi dovezi ale existenţei umane în vatra Constanţei au fost găsite pe malul lacului Tăbăcărie, în perimetrul actualului cartier Tomis Nord şi constau în materiale arheologice atribuite culturii eneolitice Gumelnita. Apariţia şi stabilirea grecilor în zona peninsulară a oraşului actual, în sec. VI î.Hr. constituie un fenomen ce trebuie integrat procesului uriaş de emigrare, cunoscut sub 2

numele de colonizarea greacă, în care o parte a lumii greceşti porneşte către alte lumi, în secolele VIII-VI î.Hr. Încă din primii ani ai prezenţei romane, oraşele greceşti se vor constitui într-o uniune, mai întâi formată din cinci cetăţi – Histria, Tomis, Callatis, Dionysopolis (Balcic) şi Odessos(Varna) – apoi din şase cetăţi – se va adaugă Mesembria, (Nesebar), reşedinţa uniunii aflându-se pentru scurtă vreme la Odessos, pentru ca mai apoi să o preia Tomisul. Dunărea, izvorând din Germania, adunând afluenţii din zece ţări şi traversând patru capitale, după un traseu de 2.860 Km, formează la vărsarea sa în Marea Neagră o deltă. Raportată la România, Delta Dunării este situată în sud estul ţării, având forma literei greceşti „ Δ „ (delta) şi fiind limitată la sud vest de podișul Dobrogei, la nord trece peste graniţa cu Ucraina, iar la est cu Marea Neagră. Privită de pe Dealurile Tulcei, Delta Dunării apare ca o întindere de verdeaţă străbătută de şuviţe argintii. Balcic (sau Balchik în limba bulgară), este un orăşel situat pe ţărmul Marii Negre, în Bulgaria, la circa 60 de km de Vama Veche. Între anii 1913 – 1940 a aparţinut României,

după 1940 a fost redobândit de Bulgaria. În Balcic se află celebrul Castel (“Cuibul liniştit”), reşedinţa preferată a Reginei Maria a României, înconjurat de o la fel de celebra grădina botanică unicat în Europa centrală şi de est, în special datorită colecţiei de cactuşi. Pentru mult timp oraşul a fost supranumit Oraşul Alb, din cauza dealurilor albicioase din jur. De altfel, întregului ţărm i s-a spus, din aceleaşi motive, Coasta de Argint. În prezent, broşurile din Bulgaria care prezintă oraşul îl numesc “perla litoralului bulgăresc”.

Preţul include •  Transport cu autocar modern, cu climatizare, clasificat 2-4* •  5 nopți de cazare •  Demipensiune + un pahar de apă şi de vin la masă •  O excursie opţională în Delta Dunării cu prânz inclus •  O excursie opţională pentru posesorii de senior voyage club card (Cetatea Histria) •  Asistenţă turistică pentru întreaga perioadă


Excursii opţionale neincluse în preţ

Mănăstirile Dervent, Sfântul Andrei și Peștera Sf. Andrei Durată: o zi

Castelul “Cuibul liniștit” Durată: o zi

Excursii gratuite Delta Dunării Durată: o zi

Pelicani în Delta Dunării Mănăstirea Dervent Castelul Cuibul liniștit Regina Maria a fost legată sufleteşte de două locuri: Balcic şi Bran, locuri cărora le-a imprimat o amprentă ce se poate vedea şi astăzi. "Balcicul şi Branul sunt casele mele de vis, inima mea", spunea Regina Maria. Se spune că Balcicul l-a descoperit cu ajutorul lui Alexandru Satmari, care a insistat ca Regina să meargă în acea zona în 1924.Un an mai târziu începea construcţia domeniului de la Balcic, Regina îndrăgostindu-se pur şi simplu de oraş. Grădina are o zonă care imită celebrul labirint cretan, unde materiale de construcţie au fost aduse chiar din Insula Creta. O altă zonă a parcului foarte frumoasă este Grădina lui Allah, cu alei pavate cu piatră adusă din Maroc. Pentru vizitatorii de astăzi, turul prin castel şi grădina sa poate reprezenta o aventură. Vom ieşi din ţară, prin Vama Veche, după care vom parcurge încă aproximativ o ora şi jumătate până la destinaţie, în funcţie de trafic. Pentru vizită în Balcic, avem rugămintea să aveţi asupra dumneavoastră un act de identitate.

Tradiția Bisericii ne spune că, după Inălțarea Domnului la cer, Apostolii au tras la sorți și au mers în toată lumea, pentru propovăduire. Atunci, Sfântului Apostol Andrei i-a căzut sorțul sa meargă în Bitinia, Bizanția, Tracia și Macedonia, până la Dunăre și Scitia (Dobrogea) și până în Crimeia. Mănăstirea este construită în jurul unei peșteri, în care tradiția populară spune că a trăit și creștinat Sfântul Apostol Andrei. Peștera păstrează moaștele Sfântului Apostol. Continuăm cu vizită la Mănăstirea Dervent. Aceasta mănăstire este una din cele mai frumoase ale Dobrogei de sud. Ridicată pe locul unui cimitir de la începuturile creștinismului, într-o minunăție de loc este înconjurată de zăvoaie și mângâiată de Dunăre. La Dervent este expusă o Icoană făcătoare de minuni a Maicii Domnului, la care pelerinii creștini vin să se roage.

Mănăstirea Sf. Andrei

Pentru că nimic nu spune mai bine povestea unei podgorii decât vinul ei, Senior Voyage te duce la o degustare de vinuri în Crama Murfatlar. Un tur al complexului Murfatlar ar fi incomplet fără vizitarea Muzeului Viei și Vinului. România este țara unde meșteșugul vinului este prezent din cele mai vechi timpuri, de mai bine de 2000 de ani. Lasă-te fascinat de piesele valoroase din interiorul muzeului și ascultă povestea vinului de Murfatlar!

Cetatea Histria! Durată: jumătate de zi

Cetatea Histria Vizităm Cetatea Histria – prima colonie greacă de pe țărmul de vest al Mării Negre și cel mai vechi oraș de pe teritoriul României. În interiorul aşezării au fost descoperite în decursul timpului temple şi altare greceşti, terme romane, basilici, locuinţe particulare, dar şi o catedrală episcopală.

Crama Murfatlar Durată: jumătate de zi

Crama Mulfatlar

Întreaga zi o vom dedica Deltei Dunării. Plecăm după micul dejun, spre cea mai mare rezervație de ținuturi umede din Europa, acoperind o suprafață de 2.681 km2. În 1990 UNESCO a inclus Delta Dunării, cea mai nouă formă de relief din România, ferită de “progresul industrializării”, printre rezervațiile biosferei. Delta Dunării este un adevărat paradis faunistic. Aici viețuiește 98% din fauna acvatică europeană, însă păsările sunt cele care au creat faima deltei, cunoscută, încă de la începutul secolului ca un paradis avian. Renumele se datorează celor 327 specii pe care le putem întâlni în deltă și care reprezinta 81% din avifauna României. Excursia include și masa de prânz.

Dalboka Durată: jumătate de zi Dalboka este un restaurant din Bulgaria, foarte aproape de Vama Veche, unde iubitorii de scoici se simt într-al nouălea cer. Restaurantul dispune de fermă ecologică de scoici și un talian de prins pește în apele Mării Negre. "Sacii" cu scoici sunt la o adâncime de lucru care nu permite atingerea fundului mării sau ieșirea la suprafața apei. În apropierea fermei Sirena, nu sunt prezente construcții de fier, fapt care garantează curățenia regiunii. Scoicile sunt cercetate lunar într-un laborator acreditat de autoritatea sanitar-veterinară din Bulgaria pentru a asigura respectarea tuturor parametrilor ceruți. Priveliștea incredibilă spre Marea Neagră vă va impresiona indiferent de momentul zilei ales pentru a vizita restaurantul.

* Această excursie este bonus pentru posesorii de senior voyage club card.

Bonusuri Senior Voyage Club Card •  1/2 zi excursie opțională BONUS pentru posesorii de senior voyage club card (Cetatea Histria). •  Reducere 10% la pachetul de excursii opţionale la achiziţionarea a 3 excursii opţionale pentru posesorii de senior voyage club card. •  Reducere 5% la pachetul de excursii opţionale la achiziţionarea a 3 excursii opţionale pentru cei care nu sunt posesori de senior voyage club card. Acest card se acordă gratuit oricărui client care a călătorit în sezonul trecut prin programele noastre pentru seniori sau contra cost (25 € / card) la achiziţionarea primului pachet Senior Voyage, pentru a putea beneficia de avantajele cardului.


5 1

lucruri care nu trebuie ratate

Hotel Mercur Minerva ●●●

Telegondola - o călătorie de 8 minute deasupra stațiunii Mamaia, la o înălţime maximă de 50 de metri. Îmbarcarea se poate face din două stații, prima aflată în zona Perla Mamaia, iar cea de-a doua, la 2 km distantă, în zona Cazino Mamaia.

Localizare Situat în centrul stațiunii Mamaia, la doar 50 m de farmecul plajei, Complexul Mercur Minerva 3* pune la dispoziția turiștilor 25.000 metri pătrați de confort şi distracție. Cazinoul din Constanța Castelul “Cuibul liniştit” al Reginei Maria de Hohenzollern. Regina României s-a îndrăgostit pur și simplu de micul oraş Balcic, transformând castelul în reşedinţa ei preferată, înconjurat de o la fel de celebră gradină botanică, unicat în Europa centrală şi de est, în mod special datorită colecției de cactuși.

2

Nu mereu ai ocazia de a mânca 3 preparate proaspete pescăreşti. De aceea îţi

recomandăm restaurantul din Dalboka. Atât peştele cat şi scoicile sunt proaspete mereu, iar reţetele acestui restaurant îţi vor lăsa cu siguranţă gura apă.

Facilități camere Nopțile cu ploi de vise şi stele pot avea loc într-una dintre numeroasele camere aflate în clădirile de cazare: Hotelul Mercur – Minerva 3* oferă 238 camere duble Standard și 32 de camere duble Family. Camerele, construite după structura cameră dublă Standard (matrimoniala sau twin) şi cameră dublă Family, au următoarele dotări: TV color (televiziune prin cablu);telefon; internet wireless gratuit; frigobar; baie cu duş; tâmplărie aluminiu cu geam termopan; pardoseală din parchet; aer condiționat (unitate individuală). Pentru o experiența de vacanţa revigorantă toate camerele au balcon, inclusiv cele de la parter. Facilități hotel Complexul Mercur Minerva Family Club se remarcă prin variate modalităţi de petrecere a timpului liber: petreceri pe plajă, spectacole şi seri tematice. Hotelul dispune de un restaurant spațios cu servicii de tip bufet, o pizzerie pentru micile plăceri de zi cu zi și un lounge bar&cafenea completează prezenţa piscinelor şi a teraselor care oferă acces rapid la plaja largă şi nisipoasă. Pentru siguranța turiștilor întreg complexul este prevăzut cu camere de supraveghere video, atât în corpurile de cazare cât și pe plajă. Accesul în complexul Mercur Minerva Family Club cu animale de companie NU este permis. Parcarea este gratuită în limita locurilor disponibile. Observaţii •  Ordinea vizitelor din fiecare zi a obiectivelor turistice se poate modifica, cu asigurarea vizitării tuturor obiectivelor incluse în program.

Dulce-i vinul de pe meleagurile 4 româneşti, dar nicăieri nu-i mai dulce şi mai bun ca la Murfatlar. Un tur al complexului Murfatlar ar fi incomplet fără vizitarea Muzeului Viei şi Vinului. România este ţara unde meșteșugul vinului este prezent din cele mai vechi timpuri, de mai bine de 2000 de ani. Lasă-te fascinat de piesele valoroase din interiorul muzeului şi ascultă povestea vinului de Murfatlar!

5

Histria, cetatea grecească, a fost cel mai vechi oraș atestat de pe actualul teritoriu al României. În prezent, ruinele sale se află pe teritoriul administrativ al comunei Istria, în județul Constanța. Branch Office – Kogălniceanu 021 313 52 26 Branch Office – Moşilor 021 210 16 87 Branch Office – City Mall 021 317 04 35 Branch Office – Liberty Center 021 369 98 35 Branch Office – Mihai Bravu 021 252 19 40 Branch Office – Ştefan cel Mare 021 211 11 49 Branch Office – Magheru 021 312 01 66 Branch Office – Plaza Mall 0374 913 442 Branch Office – Vitan Mall 0374 913 443

•  Intrarile la obiectivele turistice nu sunt incluse în prețul pachetului •  Grupul minim pentru a se organiza acest program este de 35 persoane. •  Hotelul menționat în acest program poate fi modificat, oferindu-se alternativă similară.

Suplimente şi reduceri •  Supliment single 60 euro •  Reducere a 3-a persoană 30 euro •  Copil 0-199 ani Gratuit •  Copil 2-1199 ani plătește doar transportul 65 euro (în cameră cu 2 adulți, fără pat suplimentar) și excursia în Delta Dunării Tariful nu include •  Asigurarea medicală de călătorie și asigurarea storno - nu sunt obligatorii însă agenția vă recomandă să le încheiați. •  Intrările la obiectivele turistice și alte taxe și cheltuieli personale.

•  Ocuparea locurilor în autocar se face în funcție de data înscrierii. •  Excursiile opţionale pot suferi modificări, iar programul concret, desfăşurat pe zile, al excursiilor opţionale se va primi la destinaţie. •  Numărul de persoane necesar pentru organizarea excursiilor opţionale este de minimum 20.

Branch Office – Timişoara 0256 433 205 Branch Office – Banat 0256 240 321 Branch Office – Cluj-Napoca 0264 411 101 Branch Office – Bacău 0234 525 298 Branch Office – Iaşi 0232 267 261 Branch Office – Constanţa 0241 550 180 Branch Office – Rm. Vâlcea 0250 730 200 Branch Office – Galaţi 0236 318 018 Branch Office – Brăila 0339 710 310

Branch Office – Focșani 0337 711 140 Branch Office – Sibiu 0369 710 310 Branch Office – Deva 0354 710 310 Branch Office – Arad 0357 711 128

Puteţi găsi pachetele Senior Voyage la acelaşi preţ în oricare dintre sediile Christian Tour sau în reţeaua partenerilor noştri.

Pegas Holidays 021 313 32 22 francize christian tour Sun Travel – Sfântu Gheorghe 0267 310 047 Blue Travel – Giurgiu 0246 213 099

seniorvoyage.eu


italia

Napoli - Sorrento Roma - Vatican - Napoli Vulcanul Vezuviu - Peninsula Sorrento - Insula Capri - Pompei

295

 +95€ taxe de aeroport


Preţul include •  Biletul de avion Bucureşti–Napoli– Bucureşti; •  Transfer aeroport–hotel–aeroport; •  7 nopţi de cazare la hotel ● ● ● ● ; •  Mic dejun + cină + 1 pahar de apă şi vin la masă; •  O excursie opţională de jumătate de zi (Napoli); •  O excursie opţională pentru posesorii de senior voyage club card (Sorrento); •  Asistenţă turistică pentru întreaga perioadă. **Pentru plecările din luna mai se va achita un supliment de 20 euro/pers

Napoli Sorrento

Clădiri istorice în portul din Sorrento

Roma – Vatican – Napoli – Vulcanul Vezuviu – Peninsula Sorrento – Insula Capri – Coasta Amalfitană - Pompei

Napoli, cu istoria sa grandioasă, este un loc pe cât de bogat în obiective turistice, pe atât de decadent în imagine. Sorrento, renumitul oraş-staţiune, loc al luxului şi al plăcerilor estivale, este amplasat pe latura de nord a Peninsulei Sorrentino, chiar vizavi de marele Napoli. Cele două destinaţii ale acestui program sunt despărţite de marea unui golf presărat cu nestemate naturale şi capodopere ale geniului uman. După canicula unei veri toride, urmează sezonul de toamnă-primăvară, când în zonele sud europene este cea mai plăcută perioadă a anului din punct de vedere al vremii. Acum este cel mai bun moment pentru călătorii şi pentru a ne bucura de frumuseţile Italiei. Napoli Capitala provinciei Campania era faimoasă pe vremuri pentru frumuseţea sa. De aceea, nu puţini erau cei care atunci când se refereau la acest oraş, foloseau sintagma „Bella Napoli”. Pentru a confirma acest lucru, o veche vorbă italiană spune: „Vedi Napoli e poi mori”. Adică după ce vei apuca să vezi Napoli poţi să mori liniştit, pentru că nu vei mai găsi un loc la fel de frumos. Oraşul a fost creat de greci, dar a fost desăvârşit de italieni. 2

Napoli este locul unde a fost inventată pizza. Legenda spune că prima pizza a fost preparată în 1889, când regele Umberto şi soţia sa, Margherita, au mers într-o călătorie în Napoli. La acea vreme, pizza avea forma unei plăcinte obişnuite şi era consumată în mare parte de populaţia săracă. Pentru a-l impresiona pe rege, un bucătar a decis să improvizeze puţin pe lângă banala reţetă. Drept urmare, pe lângă sucul de roşii, brânza şi frunzele de leuştean, bucătarul a mai pus şi oregano. Ornamentul de pe pizza imita perfect steagul Italiei. Această invenţie a devenit cunoscută sub denumirea de „pizza Margherita”. Roma, cetatea eternă Legenda spune că Romulus, după ce şi-a ucis fratele geamăn, pe Remus, a întemeiat Roma

şi a devenit primul ei conducător. Începuturile acestui mare oraş sunt într-adevăr învăluite în legendă şi mit. Imaginaţi-vă un oraş vechi de trei mii de ani, care în prezent este mai plin de viaţă ca niciodată. Putem spune că Roma şi-a depăşit propria istorie şi, an după an şi secol după secol, a mers înainte, acumulând experienţe, istorie, artă şi tradiţii. A avut parte de victorii şi înfrângeri, de triumf şi de tragedie, de momente de glorie şi de uitare. Iată, foarte pe scurt ce înseamnă Roma, cetatea eternă, pentru toţi acei nenumăraţi oameni care au iubit-o şi o iubesc în continuare. Vezuviu Acesta este cel mai cunoscut dintre vulcanii Italiei. Erupţia sa catastrofală din anul 79 î.Ch. a îngropat în cenuşă două importante oraşe romane: Pompei şi Herculaneum, conservându-le însă forma originală. Astăzi, vulcanul este în stare latentă şi poate fi admirat de către turişti, chiar de la marginea craterului său. Sorrento Iată locul ideal pentru a te bucura de o „passeggiata”. Acesta e numele dat de italieni unei tradiţii ce datează de secole: promenada de seară, efectuată chiar înaintea cinei. Sorrento este un renumit şi luxos oraş-staţiune, perfect adaptat bucuriilor estivale, plasat pe latura de nord a peninsulei sorrentine, chiar vizavi de marele Napoli. Străzile înguste din centrul oraşului, care reflectă planul vechiului oraş roman Surrentum, ca şi numeroasele clădiri ce datează de secole bune, au făcut din Sorrento o destinaţie ideală pentru relaxare încă de acum sute de ani. Frumuseţea localităţii şi a împrejurimilor a atras aici de-a lungul timpului numeroase personalităţi ale artei şi culturii, printre care: Goethe, Henrik Ibsen, Maxim Gorki, Walter Scott, Enrico Caruso şi Luciano Pavarotti. Vă veţi îndrăgosti de priveliştile superbe, de marea de smarald, de stâncile care coboară direct în apa limpede, de dealurile pline de măslini, lămâi şi portocali şi de mâncărurile delicioase pe care le veţi găsi din plin aici, pe litoralul Campaniei, a cărui perlă este Sorrento. Insula Capri Destinaţie de lux, Capri a fost dintotdeauna staţiunea preferată a împăraţilor, artiştilor şi a scriitorilor. Plimbările cu barca sunt o parte esenţială a excursiilor în Insula Capri, deoarece se poate admira îndeaproape combinaţia de ţărm stâncos, golfuri, peşteri, precum şi uriaşele stânci din larg.


Excursii opţionale neincluse în preţ

Capri, insula imperială Durată: o zi

Roma şi Basilica San Pietro Durată: o zi

Fontana di Trevi, Roma Acum veţi avea ocazia să vedeţi Cetatea Eternă, una dintre cele mai celebre metropole ale lumii. Niciun alt mare oraş al lumii nu poate spera măcar să egaleze bogăţiile arhitectonice, artistice şi istorice ale capitalei Italiei. Vom admira într-un tur pietonal şi cu mijloacele de transport în comun: Colosseum, Via dei Fori Imperiali, Columna lui Traian, Piaţa Veneţia şi Monumentul Vittorio Emanuele II, Capitoliul, Panteonul, Piaţa Navona, Fontana di Trevi şi Piaţa Spaniei. Definiţia grandorii o vom înţelege mai bine în Basilica San Pietro, cea mai mare biserică din lume, în ea putând să încapă 60.000 de oameni. Această catedrală reprezintă epicentrul romano-catolicismului.

O vacanţă în Sorrento nu ar fi completă fără o excursie în Insula Capri. La fel cum toate drumurile duc la Roma, în Insula Capri, totul se învârte in jurul Grotei Azzurra. Din port putem lua funicularul pentru a ajunge în principalul oraş, Capri, unde merită să ne oprim pentru a bea un cappucino în celebra Piaţă Umberto. Ajunşi în Anacapri, putem urca pe muntele Solaro cu ajutorul telescaunului. Odată ajunşi sus, va fi uşor să descoperim că efortul a meritat. Peisajul ce poate fi observat din cel mai înalt punct al insulei este uluitor. La coborâre vom putea vedea Villa San Michele, important obiectiv turistic, renumită mai ales pentru grădinile sale împodobite cu opere de artă din antichitate şi pentru panorama impresionantă asupra golfului. „Amalfi Drive” şi faimoasa Coasta Amalfi Durată: o jumătate de zi Amalfi Drive este recunoscut drept unul dintre cele mai spectaculoase drumuri din Europa, oferind o panoramă care ne va lăsa fără suflare. Coasta Amalfi este cea mai frumoasă zonă costieră a Italiei, o combinaţie de stânci abrupte, sate idilice care coboară sprintene înspre mare şi pante muntoase împădurite. Oraşul antic Pompei şi Vezuviul Durată: o zi

Muzeele Vaticanului şi Basilica San Pietro Durată: o zi

Aici se pot vedea unele dintre cele mai spectaculoase opere de artă ale întregii umanităţi. Pentru ca cineva să poată vedea expoziţiile principale şi toate sutele de săli care alcătuiesc partea vizitabilă a Vaticanului ar trebui să parcurgă aproximativ 8 kilometri. Câteva dintre încăperile de aici găzduiesc fresce ale genialului Michelangelo. Cele mai frumoase dintre ele se găsesc fără doar şi poate pe tavanul Capelei Sixtine. Construcţia ei a durat 4 ani şi a fost finalizată în 1473. Pentru Michelangelo, această lucrare a însemnat un test de voinţă, pentru că a trebuit să muncească în condiţii foarte grele: de la temperaturi extreme şi săptămâni de pictat în poziţii chinuite, întins pe spate. Vă veţi putea convinge foarte uşor că sacrificiul a meritat. Această excursie opţională se va încheia cu o vizită la Basilica San Pietro.

Napoli, oraşul contrastelor Durată: 2–3 ore

Biserica San Francesco di Paola, Piaţa Plebiscitului Făcând turul panoramic al oraşului, vom vizita: Castelul Nuovo, Teatrul San Carlo, Piaţa Plebiscitului şi Palatul Regal. Situat pe malul golfului cu acelaşi nume şi susţinut de profilul vulcanic aparte al Vezuviului, oraşul a fost celebrat de poeţi şi pictori, din cele mai vechi timpuri, drept unul dintre cele mai frumoase şi mai binecuvântate locuri de pe Pământ. Peninsula Sorrentina Durată: 2–3 ore Sorrento şi Peninsula Sorrentina vor fi vizitate într-un tur panoramic. Graţie peisaje­ lor sale frumoase, Sorrento este una dintre cele mai renumite staţiuni italiene. Ajunşi aici, vom avea timp liber pentru a vizita oraşul. Nici cei care preferă shopping-ul nu vor fi dezamăgiţi, pentru că vor avea la dispoziţie o mulţime de magazine. Ne vom putea relaxa consumând una dintre băuturile specifice acestui loc, bine cunoscutul limoncello. * Această excursie este bonus pentru posesorii de senior voyage club card.

Ruine din Pompei şi vulcanul Vezuviu

Basilica San Pietro

Excursii gratuite

Pompei, oraşul distrus de erupţia vulcanului Vezuviu în anul 79 î.Ch., îşi fascinează şi astăzi vizitatorii. Oraşul este pe lista celor mai spectaculoase locuri ale lumii, iar excavaţiile, care au început în secolul al XVIII-lea pentru a descoperi zona îngropată de erupţia vulcanului, continuă şi astăzi. Ghidul ne va conduce pe străzile din Pompei unde vom vizita băile romane, Forumul şi vilele ridicate de către împăraţii romani. Cu siguranţă vom rămâne impresionaţi de acest sit arheologic şi de muzeul în care sunt mulaje ale cadavrelor care rămân drept mărturie a marii catastrofe de la Pompei. Vezuviu, vulcanul care nu doarme Durată: o jumătate de zi Vulcanul Vezuviu a devenit cunoscut după ce erupţia sa a devastat cele două prospere oraşe romane: Pompei şi Herculaneum, care se găseau la poalele muntelui, în Golful Napoli. O parte din drumul până la gura vulcanului – care se găseşte la altitudinea de 3000 de metri – se va face pe jos. Ajunşi aici, vom avea ocazia să păşim chiar pe craterul celebrului vulcan.

Bonusuri Senior Voyage Club Card •  O excursie opţională de o jumătate de zi pentru posesorii de senior voyage club card (Sorrento). •  Reducere 10% la pachetul de excursii opţionale la achiziţionarea a 3 excursii opţionale pentru posesorii de senior voyage club card. •  Reducere 5% la pachetul de excursii opţionale la achiziţionarea a 3 excursii opţionale pentru cei care nu sunt posesori de senior voyage club card. •  Posesorii de senior voyage club card nu achită suplimentul de 50 euro pe care trebuie să îl plătească non-seniorii. Acest card se acordă gratuit oricărui client care a călătorit în sezonul trecut prin programele noastre pentru seniori sau contra cost (25 € / card) la achiziţionarea primului pachet Senior Voyage, pentru a putea beneficia de avantajele cardului.

Fotografiile de pe copertă, de sus în jos: Insula Capri (stânga), Colosseumul (dreapta), Oraşul antic Pompei (stânga) şi clădiri aşezate în trepte pe Coasta Amalfi (dreapta). 3


5

1

lucruri care nu trebuie ratate

Hotel Meridiana

Hotel La Canonica

www.meridianagrandhotel.it

www.lacanonica.it

Localizare Grand Hotel Meridiana este situat in Lettere (Na), colina din apropierea Castellammare di Stabia, într-o poziție strategică cu privelişte asupra celor mai importante atracţii ale regiunii. Poziţionat în regiunile interioare luxuriante ale Peninsulei Sorrentina, între Golful Napoli şi Golful Salerno, acest hotel oferă o oază de linişte.

Localizare Hotel La Canonica este situat in inima regiunii Napoli, la jumătatea distanţei dintre Napoli şi Sorrento si în apropiere de Castellammare di Stabia la doar 5 km distanţă. Acesta este locul ideal pentru a petrece o vacanţă relaxantă şi plăcută în imprejurimile liniştite şi primitoare din mijlocul naturii.

●●●●

●●●●

Pizza a fost inventată la Napoli. Acum veţi avea ocazia să savuraţi acest preparat chiar în locul unde el a fost făcut pentru prima oară. Veţi putea alege dintr-o generoasă selecţie de pizza, a căror principal ingredient este nelipsita mozzarela: pizza Fritta, Calzone, Marinara și Pizza Margherita.

2

Odată ajuns în Napoli, merită să faceți o plimbare prin Piața Umberto I, cunoscută și sub numele de Piazzeta. În vechime, această piață era locul unde se comercializau fructe, legume și pește proaspăt. În 1938, un tânăr negustor a deschis însă prima cafenea, şi astfel Piazetta a devenit “salotto del mondo”, adică centrul social al oraşului. Faceți o plimbare cu barca în jurul 3 insulelor Capri şi Ischia, sau pe coasta

Amalfitana din peninsula Sorrentino. Nu rataţi Grotta Azzurra, peştera subacvatică prin care pătrunde soarele, scufundând pereţii de stâncă într-o lumină de un albastru ireal. Deschiderea peşterii are aproximativ 2 metri înălţime, însă partea de sus se ridică la numai 1 metru deasupra nivelului mării.

Odată ajunși pe meleagurile napolitane, 4 vă puteți începe vacanța prin a vă relaxa

consumând una dintre băuturile specifice acestui loc: limoncello. Acesta este un lichior făcut, după cum spune şi numele, din multă lămâie. Să nu uităm că Italia este recunoscută pentru lichiorurile și aperitivele sale, așadar delectați-vă cu Grappa, Cinzano, Campari și Sambuca.

5

Din Anacapri se poate merge cu telescaunul pe Monte Solaro, punctul situat la cea mai mare altitudine de pe insulă. Înălţimea sa este de 589 de metri. De aici veţi putea admira frumoase privelişti ale insulei şi chiar panorame înspre Napoli şi Sorrento.

Branch Office – Kogălniceanu 021 313 52 26 Branch Office – Moşilor 021 210 16 87 Branch Office – City Mall 021 317 04 35 Branch Office – Liberty Center 021 369 98 35 Branch Office – Mihai Bravu 021 252 19 40 Branch Office – Ştefan cel Mare 021 211 11 49 Branch Office – Magheru 021 312 01 66 Branch Office – Plaza Mall 0374 913 442 Branch Office – Vitan Mall 0374 913 443

Facilități camere Hotelul dispune de 24 de camere de tip matrimonial sau dubla (Superioare, Deluxe şi Standard). Camerele de la Grand Hotel Meridiana Lettere pun la dispoziţia oaspeţilor o baie proprie, un uscător de păr şi televiziune prin cablu/satelit. Fiecare dispune de un telefon, un mini-bar şi un ceas deşteptător.

Facilități camere Hotel La Canonica oferă oaspeţilor camere luminoase si aerisite, într-un cadru convenabil, care combină farmecul tradiţional cu confortul modern. Fiecare cameră are baie proprie cu duş sau cadă, uscător de păr, telefon, TV satelit, aer condiţionat.

Facilități hotel Acest hotel dispune de terasă, restaurant, cameră pentru bagaje, grădină, check-in/ check-out express, lift, mic dejun tip bufet, bar, aer condiţionat.

Facilități hotel Hotelul La Canonica pe lângă minunatele vederi panoramice ne ofera şi numeroase facilităţi: recepţie 24 ore, restaurant cu o bucătărie tradiţional variată, snack bar, parcare gratuită, wi-fi. Oaspeţii pot profita de o grădină mare pentru relaxare şi o minunată piscina.

Supliment cină Revelion (opţional) 75 euro/pers.

Supliment cină Revelion (opţional) 75 euro/pers.

Observaţii •  Pentru a putea participa la programele seniorvoyage, persoanele care nu au însoţitor cu vârsta peste 55 ani plătesc un supliment de 50 € /sejur de 7 nopţi. •  Supliment obligatoriu pentru sărbătorile de Paște 50 euro/pers; •  Supliment obligatoriu pentru Revelion 100 euro/pers; •  Excursiile opţionale pot suferi modificări, iar programul concret, desfăşurat pe zile, al excursiilor opţionale se va primi la destinaţie. •  Excursiile opţionale gratuite se vor organiza înprima sau în ultima zi, în drum spre aeroport sau spre hotel, în funcţie de orarul de zbor. •  Numărul de persoane necesar pentru organizarea excursiilor opţionale este de minim 20. •  Hotelurile menţionate în acest program pot fi modificate. În cazul în care acest lucru se va întâmpla, agenţia va oferi alternative similare. •  Tarifele afişate pot suferi modificări în funcţie

Branch Office – Timişoara 0256 433 205 Branch Office – Banat 0256 240 321 Branch Office – Cluj-Napoca 0264 411 101 Branch Office – Bacău 0234 525 298 Branch Office – Iaşi 0232 267 261 Branch Office – Constanţa 0241 550 180 Branch Office – Rm. Vâlcea 0250 730 200 Branch Office – Galaţi 0236 318 018 Branch Office – Brăila 0339 710 310

Branch Office – Focșani 0337 711 140 Branch Office – Sibiu 0369 710 310 Branch Office – Deva 0354 710 310 Branch Office – Arad 0357 711 128

de fluctuaţiile de preţ ale taxelor sau ale petrolului, impuse de compania aeriană. •  Toți turiştii care vor călători pe acest program vor trebui să achite direct la hotel o taxă de oraş/staţiune. Valoarea acesteia poate varia între 1-2 euro/persoană/zi. Suplimente şi reduceri •  Supliment single 100 euro •  Reducere a 3-a persoană 50 euro •  Copil 0-1.99 ani plăteşte taxele de aeroport 95 euro •  Copil 2-11.99 ani reducere 100 euro în cameră cu doi adulți. Tariful nu include •  Taxele de aeroport 95 euro/ persoană •  Asigurarea medicală de călătorie şi asigurarea storno - nu sunt obligatorii însă agenţia vă recomandă să le încheiaţi. •  Intrările la obiectivele turistice şi alte taxe şi cheltuieli personale.

Puteţi găsi pachetele Senior Voyage la acelaşi preţ în oricare dintre sediile Christian Tour sau în reţeaua partenerilor noştri.

Pegas Holidays 021 313 32 22 francize christian tour Sun Travel – Sfântu Gheorghe 0267 310 047 Blue Travel – Giurgiu 0246 213 099

seniorvoyage.eu


românia

Tinerețe fără Bătrânețe

Nordul Moldovei și Bucovina Maramureș - “Țara de poveste”

149


Viața este o poveste…

De când făcea plopșorul pere și răchita micșunele, Omului i-a fost ursit să străbată ținuturi îndepărtate în căutarea elixirului vieții fără de moarte. Tânăr fiind, nu a crezut în el, dar odată cu trecerea anilor, ursitoarele i-au dăruit înțelepciunea și a pornit spre a-l cunoaște. A găsit bucuria vieții în lucruri simple sub soarele Toscanei, în Sicilia la poalele vulcanului, pe străzile Romei și ale elegantului Paris. Brav și curajos, uitând de soare și de drumul greu, a pornit cu pași repezi să ajungă pe-nserat pe tărâmul Spaniei, spre Barcelona, unde Gaudi a clădit imagini fermecate și spre frumoasa Costa del Sol, pe străzi vechi din piatră și acorduri de flamenco. Și a mers și-a tot mers până la capătul ținuturilor lumești, unde a poposit pe tărâmuri portugheze. Mai tânăr și mai bogat sufletește revine pe plaiuri maramureșene sau în nordul țării Moldovei, ca să cunoască și un strop din frumusețea locului său de baștină. Un basm străvechi ce spune o poveste: a mea, a ta, a fiecăruia, povestea călătorului ce a descoperit tinerețea fără bătrânețe și viața fără de sfârșit... Ș-am încălecat pe-o șa și povestea va urma…

Nordul Moldovei și Bucovina - “Țara de fagi” România este o țară de o mare frumusețe naturală și culturală. Își încântă vizitatorii cu peisaje pitorești, dealuri împădurite și văi liniștite ondulate, zone rurale pline de tradiții și folclor, dar și cu orașe ce au istorie bogată. România este în primul rând renumită pentru mănăstirile din Bucovina. Zona a luat această denumire în urma stăpânirii habsburgice, fiind tradus din limba slavă prin ”Țara de fagi”. Nordul Țării Moldovei oferă călătorului priveliști de rară frumusețe, la care se adaugă renumitele mănăstiri construite de mari domnitori și boieri moldoveni. Senior Voyage te invită într-un tărâm al mănăstirilor, plin de istorie, cultură şi voie bună; Nordul Moldovei şi Bucovina. Ziua 1 : Bucureşti – Gura Humorului Plecare din Bucureşti pe traseul Ploieşti – Sinaia– Braşov – Miercurea Ciuc – Lacul Roşu – Cheile Bicazului. Lac de baraj natural, format la poalele muntelui Hăşmaşul Mare,îşi are denumirea din legendele folclorice adunate în jurul acestei zone. Pereţii de calcar ai stâncilor ascund peşteri şi avene. Pe parcursul drumului din Chei există mici magazine cu suveniruri, produse lucrate de artizanii români şi de cei maghiari, locuri perfecte pentru fotografii si amintiri de călătorie. Plecăm către Gura Humorului, la doar 35 de km de Suceava, vechea capitală a Moldovei şi Ducatul Bucovinei. 2

Ziua 2: Mănăstirile din Sudul Moldovei Regiunea din Sudul Moldovei este invadată de o colecție impresionantă de mănăstiri din secolul XV. Multe dintre acestea au fost fondate de către Ștefan cel Mare, ca o jertfă de mulțumire adusă lui Dumnezeu, de câte ori câștiga o luptă împotriva turcilor. Plecăm spre Târgul Neamţ, unde ne aşteaptă mănăstirile Neamţ, Agapia, Văratec şi Sihăstria, fiecare dintre acestea având caracteristici proprii şi unice dar toate vă pot oferi linişte şi pace în suflet ca nici un alt loc din ţară. La întoar­cerea în Gura Humorului ne oprim in Humuleşti, pentru a vizita Muzeul Memorial ”Ion Creangă”, ce funcționează în vechea casă a familiei scriitorului care ilustrează atât viaţa cât şi opera autorului şi în mod deosebit ne aduce aminte de capodopera ”Amintiri din copilărie” (vizită la Humulești se va realiza în funcție de timpul disponibil).

Preţul include •  Transport cu autocar modern, cu climatizare, clasificat 2-4* •  4 nopți de cazare •  Demipensiune + un pahar de apă şi de vin la masă. •  Bonus! Tur de oraș Suceava! •  Intrarea la Mănăstirea Voroneț este gratuită pentru posesorii de senior voyage club card •  Asistență turistică pentru întreaga perioadă Ziua 3: Mănăstirile pictate din Moldova Plecăm dimineaţă către Putna, cea mai reprezentativă ctitorie a lui Ştefan cel Mare, şi locul unde, conform tradiţiei, a trăit Daniil Sihastrul, căruia domnitorul, la ceas de cumpănă, în timpul luptelor cu turcii, i-a cerut sfat şi ajutor. Vizităm centrul de ceramica neagră de la Marginea, după care vom continua cu Mănăstirea Suceviţa, ce se înalţă într-un peisaj spectaculos, înconjurată de ziduri de apărare. Continuam ziua cu o vizită la Mănăstirea Humor, după care ne întoarcem la hotel. Ziua 4: Voroneţ şi Suceava Plecăm către Mănăstirea Voroneţ, una dintre cele mai valoroase ctitorii ale lui Ştefan cel Mare. Este considerată “Capela Sixtină a Orientului” pentru marea fresca de pe fațada


Maramureș - “Țara de poveste”

În Maramureș au rămas intacte cultura, tradițiile și viața țăranului din trecut. Istoria acestui loc este transmisă prin graiul lemnului din biserici. O mulțime de “comori” din patrimoniul cultural se pot găsi în mici muzee sătești și case memoriale. S-ar putea să găsiți în locurile unde vă asteptați cel mai puțin, colecții de carte veche, de icoane pe lemn sau din sticlă, “ascunse” într-o biserică dintr-un sat uitat de lume.

Senior Voyage vă oferă o nouă destinație de vacanță, într-un ținut cu biserici de lemn, bogății legendare, peisaje impresionante și tradiții străvechi.

Mănăstirea Putna de vest, numită “Judecata de apoi”, iar “albastrul de Voroneț” este considerat unic in lume. Continuam cu vizitarea Cetății de Scaun, aflată pe un platou la 70 m înălțime față de lunca Sucevei, de unde se poate vedea întreaga vale a orașului. Vom vizita apoi, Mănăstirea Zamca, un complex medieval fortificat, care a avut rol de biserică armenească și este considerat astăzi cel mai important edificiu religios construit de către comunitatea armeneasca din Suceava. Timp liber pentru prânz şi plimbare în centrul oraşului. (individual, se poate vizita Mănăstirea Sf. Ioan - un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO, aflatăin centrul oraşului). Ziua 5: - Hanul Ancuței și București Plecăm spre Bucureşti dar pe drum poposim la Hanul Ancuţei, un vestit han turistic devenit celebru prin plasarea acţiunii din volumul Hanul Ancuţei de Mihail Sadoveanu, unde puteţi savura cele mai autentice preparate tradiţionale moldoveneşti. Urmează Mausoleul de la Mărăşeşti, monument dedicat eroilor primului război mondial. Sosire în Bucureşti în cursul serii, in funcţie de trafic.

Bonus! Suceava – tur de oraș! Durată: 2 – 3 ore Un tur panoramic al orașului, vizitând principalele atracții turistice ale orașului Suceava: Casa de Cultură, Statuia lui Petru I Mușat, Statuia ecvestră a lui Ștefan cel Mare ce se poate vedea din depărtare în parcul Șipote, Ruinele Palatului Domnesc, Biserica Sfântul Dumitru. Vom efectua această excursie în prima sau în ultima zi, în funcție graficul programului.

Ziua 1 –Bucureşti - Dăneşti Vom pleca în cursul dimineţii spre localitatea Dăneşti ( în apropiere de Baia Mare) pe traseul Bucureşti - Braşov – Sighişoara, unde vom avea timp liber pentru vizitarea Cetăţii lui Dracula. Sighişoara este considerată şi astăzi ca fiind cea mai frumoasă cetate din Europa. Aceasta s-a păstrat în mare parte intactă, numărânduse printre puţinele aşezări de acest fel, unde casele medievale sunt locuite si astăzi. Dintre cele 9 turnuri ale cetăţii cel mai reprezentativ este Turnul cu Ceas, funcţia sa iniţială era de poartă principală a cetăţii, pe lângă aceasta aici a funcţionat secole la rând primăria sau magistratul oraşului. Continuam drumul prin Târgu-Mureş – Gherla – Dej - Dăneşti. Ziua 2-Ocna Şugatag şi Mănăstirea Bârsana. Pornim dimineaţă spre Ocna Şugatag. Localitatea a fost atestată documentar în anul 1355, însa cercetări arheologice şi geologice atestă că încă din antichitate, principala ocupaţie a oamenilor din zonă a fost exploatarea sării. Datorită izvoarelor minerale clorosodice și a lacului sărat localitatea Ocna Şugatag este şi staţiune balneară. Vizităm salina după care ne îndreptăm spre principala atracţie a Maramureşului, Mănăstirea Bârsana. Oaza de linişte sufletească, care parcă veghează asupra localităţii cu acelaşi nume, Mănăstirea este un loc plin de frumos, unde rugaciunea se uneşte cu munca artistică, ziditoare de lumină, construită din piatră şi lemn, - este o icoana a sufletului creştin ortodox maramureşean la răscruce de milenii, o speranţă pentru un viitor binecuvântat, un loc sfânt unde natura se uneşte cu Biserica în Liturghie cosmică. Ziua 3- Memorialul Sighet şi Cimitirul Vesel. Plecăm dimineaţă spre Sighetul Marmaţiei, oraş în care se afla închisoarea, astăzi cunoscută drept Memorialul Sighet, care este un memorial mondial, un monument dedicat luptei contra comunismului. Este un monument unic care elogiază lupta împotriva puterii, împotriva uitării, lupta victimelor împotriva opresorilor. Nu există nimic în lume care să îi semene. Continuăm prin vizitarea Cimitirului Vesel din Săpânţa. Legenda spune ca atitudinea veselă în faţa morţii este un obicei al Dacilor care credeau în viaţa veşnică iar moartea pentru ei era doar trecerea spre o altă lume. Cimitirul este creaţia artistului popular Stan Ion Pătraş, sculptor, pictor şi poet. Creativitatea lui Pătraş a scos la iveală această monumentală si renumită operă de artă. Mai bine de 50 de ani artistul a creat sute de cruci din lemn in stilul său caracteristic. La

Preţul include •  Transport cu autocar modern, cu climatizare, clasificat 2-4* •  4 nopți de cazare •  Demipensiune + un pahar de apă şi de vin la masă. •  Bonus! Sighișoara •  Intrarea în Salina Turda este inclusă numai pentru posesorii de senior voyage club card. •  Asistență turistică pentru întreaga perioadă întoarcere, trecem prin Certeze, satul de vacanţa cu vile de lux. 4. Ziua 4 –Mocăniţa de pe Valea Vaserului Punctul de acces spre valea Vaser este oraşul Vişeu de Sus, care este şi punctul de pornire pentru Mocăniţa, un tren cu aburi, îngust, al cărui singur scop este de a merge spre vale. Calea ferată merge de-a lungul râului Vaser şi este una dintre ultimele şine de căi ferate pentru locomotivele cu aburi, care încă mai este activă, din Europa, fiind şi singura din România care încă mai este folosită pentru a coborî buștenii de pe munți.(Costul plimbării nu este inclus în preț). 5. Salina Turda - Bucureşti Pornim spre București dar nu înainte de a vizita Salina Turda, faimoasă pentru nenumăratele posibilităţi de agrement. Continuăm cu AlbaIulia (individual se poate vizita Cetatea Alba) –Sibiu - Râmnicu Vâlcea – Piteşti - Bucureşti.

* Intrarea în Salina Turda este inclusă numai pentru posesorii de senior voyage club card.

Maramureș - Mănăstirea Bârsana

Bonus! Sighişoara – Oraş cetate! Durată: 2 – 3 ore Vizităm Sighişoara, ce se înalţă deasupra Târnavei Mari, cu o cetate senzaţională locuită şi astăzi, cu un zid de apărare cu 10 turnuri, şi oameni de diferite naţii, cu un exemplu de convieţuire şi ospitalitate. Întemeiată de saşii aduşi pentru paza vechilor frontiere ale regatului maghiar a oferit un loc de trai pentru saşi, români, maghiari, ţigani, evrei şi alte minorităţi. 3


5 1

lucruri care nu trebuie ratate

Hotel Toaca Bellevue

Hotel Secret Garden

●●●●

●●●●

www.toacabellevue.ro

www.secret-garden.ro

Localizare Hotelul este situat în apropiere de renumitul Voroneţ, pe cel mai înalt platou al oraşului Gura Humorului, cu vedere panoramică asupra împrejurimilor şi a pârtiei de schi. Hotelul vă oferă cazare şi servicii de 4 stele într-o zonă mirabilă şi plină de prospeţime, cu tradiții vii, care poartă numele de Bucovina.

Localizare “Secret Garden” " este un complex hotelier modern de 4 stele din mediul rural românesc, inaugurat în vara anului 2007. Fiind situat într-un cadru mirific, la hotarele Maramureșului istoric şi la doar 17 km de Baia-Mare pe drumul naţional Baia Sprie Cavnic, complexul impresionează atât prin varietatea serviciilor pe care le oferă, cât şi prin locația sa inedită.

Cine vine în ţinutul Moldovei şi nu gustă din preparatele Moldoveneşti? Vă recomandăm cu multă căldură să încercaţi Ciorba Rădăuţeana specifică zonei, care nu se prepară nicăieri mai bine ca la mama ei acasă, tocăniță moldovenească cu mămăliguța şi mujdei, precum şi multe alte bucate tradiţionale.

2

Regiunea din Sudul Moldovei este invadată de o colecţie impresionantă de mănăstiri din secolul XV. Multe dintre acestea au fost fondate de către Ştefan cel Mare, ca o jertfă de mulțumire adusă lui Dumnezeu, de câte ori câștiga o luptă. Printre acestea, una dintre cele mai impresionante este Mănăstirea Putna unde se află şi moaştele domnitorului Ştefan cel Mare și Sfânt. Odată ajuns în Maramureș trebuie musai 3 să încerci cât mai multe preparate tradiționale.

Pe fiecare masă trebuie neapărat să se găsească mămăligă cu urdă, sarmale cu păsat, plăcintă creaţă sau turtiţe de mălai. Se pare că sarmalele cu păsat sunt foarte apreciate, mai ales de către turiştii străini, care le devorează cu plăcere. Alte feluri de mâncare de mare rang sunt colacii împletiți sau cartofii copți cu usturoi.

O legendă spune că atitudinea veselă în 4 faţa morţii este un obicei dac. Din această

legendă s-a inspirat si Stan Ion Pătraş când a creat Cimitirul Vesel, cu o mulţime de cruci colorate, cu așa-numitul “albastru de Săpânţa” şi poezii inscripționate, care descriu scene din viaţa celor decedaţi.

5

Cimitirul Vesel

Pe lângă bisericile din lemn, moroşenii mai au multe tradiţii si obiceiuri, printre care şi sculptarea porţilor din lemn din fata gospodăriilor. Construite în general pe trei stâlpi și un „fruntar” (pragul de sus al porții) din lemn de stejar, având „hăizașul” (acoperișul) șindreluit, porțile din această zonă au fost comparate adesea cu veritabile „arcuri de triumf”, pe sub care țăranii treceau cu demnitate, mândri de originea lor nemeșească. Branch Office – Kogălniceanu 021 313 52 26 Branch Office – Moşilor 021 210 16 87 Branch Office – City Mall 021 317 04 35 Branch Office – Liberty Center 021 369 98 35 Branch Office – Mihai Bravu 021 252 19 40 Branch Office – Ştefan cel Mare 021 211 11 49 Branch Office – Magheru 021 312 01 66 Branch Office – Plaza Mall 0374 913 442 Branch Office – Vitan Mall 0374 913 443

Facilități camere Hotelul Toaca Bellevue va oferă 35 de camere cu priveliște minunată asupra orașului. Hotelul dispune de: Bar & terasa, restaurant, camere cu balcon, închirieri Rummy, table, săniuțe, mașini, lift, wireless, parcare auto păzita, serviciu de trezire, ghizi pentru trasee turistice,materiale turistice informative. Facilități hotel Camerele au un decor clasic subliniat de culori vibrante, menit să asigure oaspeţilor tot confortul pe parcursul șederii. O parte din camere dispun de balcon cu priveliște spre zona Voroneț si Pârtia de Schi Șoimul sau spre Obcinile Bucovinei. Dețin următoarele facilităţi : TV-LCD, telefon, wireless, mobilier din lemn masiv, minibar, cosmetice de baie, uscător de păr, cabina de duş, fier şi masă de călcat la cerere. Observaţii •  Ordinea vizitelor din fiecare zi a obiectivelor turistice se poate modifica, cu asigurarea vizitării tuturor obiectivelor incluse in program. •  Intrarile la obiectivele turistice nu sunt incluse în prețul pachetului

Facilități camere Complexul dispune de o capacitate de 50 locuri împărţite în 20 de camere duble şi 4 apartamente. Toate aceste camere şi apartamente sunt de 4 stele şi sunt dotate cu: mobilier deosebit, minibar, televizor color, televiziune prin satelit, telefon, cabină de duş, uscător de păr, telefon in baie, halat de baie, şlapi (papuci de baie). Facilități hotel Hotelul dispune de 20 de camere duble şi 4 apartamente, un restaurant cu terasa cu o capacitate de 150 de locuri, piscine interioară/ exterioare cu apă încălzita, saună, sală de fitness, teren de sport multifuncțional (fotbal, tenis, baschet) cu instalație de nocturnă, cramă etc. Tariful nu include •  Asigurarea medicală de călătorie și asigurarea storno - nu sunt obligatorii însă agenția vă recomandă să le încheiați. •  Intrările la obiectivele turistice și alte taxe și cheltuieli personale.

•  Grupul minim pentru a se organiza acest program este de 35 persoane. •  Hotelul menționat în acest program poate fi modificat, oferindu-se alternativă similară. •  Ocuparea locurilor în autocar se face în funcție de data înscrierii.

Branch Office – Timişoara 0256 433 205 Branch Office – Banat 0256 240 321 Branch Office – Cluj-Napoca 0264 411 101 Branch Office – Bacău 0234 525 298 Branch Office – Iaşi 0232 267 261 Branch Office – Constanţa 0241 550 180 Branch Office – Rm. Vâlcea 0250 730 200 Branch Office – Galaţi 0236 318 018 Branch Office – Brăila 0339 710 310

Branch Office – Focșani 0337 711 140 Branch Office – Sibiu 0369 710 310 Branch Office – Deva 0354 710 310 Branch Office – Arad 0357 711 128

Puteţi găsi pachetele Senior Voyage la acelaşi preţ în oricare dintre sediile Christian Tour sau în reţeaua partenerilor noştri.

Pegas Holidays 021 313 32 22 francize christian tour Sun Travel – Sfântu Gheorghe 0267 310 047 Blue Travel – Giurgiu 0246 213 099

seniorvoyage.eu


portugalia

Lisabona Simte aerul sărat al Atlanticului!

395

  + taxe de aeroport


Portugalia

Monument natural Cromeleque dos Almendres din Evora

Lisabona – Estoril – Sintra – Cabo da Roca (cel mai vestic punct al Europei) - Fatima – Porto – Batalha – Alcobaca – Coimbra – Obidos – Evora

Senior Voyage îți propune Portugalia, o destinație ideală având o climă blândă și un sezon turistic care durează tot anul. Portugalia nu este, cu siguranță, pretențioasă. Cunoscuți ca fiind rezervați, portughezii sunt, de fapt, oameni cordiali, înclinați spre independență și poligloți deci cu atât mai multe motive pentru a-i cunoaște. Lisabona Lisabona oferă un tablou unic de atracții culturale, restaurante excelente și accesibile, străzi lăturalnice ireale și aerul sărat al Altlanticului - vei avea sentimentul limpede că te afli pe marginea Europei. Inima comercială a Lisabonei se întinde între două piețe, Praca Doom Petro IV, mult mai cunoscută ca Rossio, și încântătoarea Praca do Comercio, care are deschidere la râu. Lisabona este considerat orașul celor șapte coline, însă monumentul de pe vârful cel mai vizibil este fără nicio îndoială Castelo Sao Jorge. Principalele districte de interes pentru vizitatori sunt centrul Baixei, Chiado, Bairro Alto și Alfama. Către vest se întinde Belem-ul, un loc care nu trebuie ratat. Porto Al doilea oraș ca mărime al Portugaliei, cu mai mult de un milion de locuitori, Porto se mândrește cu câteva atracții importante aflate pe malul râului. Structura urbană a orașului densă și țesută încă de pe vremea fenicienilor și romanilor când Porto era cunoscut drept Cale (cuvântul grecesc 2

pentru „frumos”), adaugându-se la el, mai târziu, Portus (port) pentru a deveni PotusCale - de aici originea numelui național. Costa de Estoril Localitatea de coastă favorită a Portugaliei, Costa de Estoril, îmbrățișează cel mai vestic punct al Europei Continentale, Cabo da Roca (Capul Roca). Farul din Cabo, din 1846, emite o rază de lumină vizibilă de la 42 km de pe mare. Capul Roca este punctul cel mai vestic al Europei Continentale și cel mai aproape de Americi. Priveliștile de 360 de grade sunt fantastice, iar o cruce de pe un versant al stâncii marchează punctul cel mai vestic.

NOU! Plecare din Budapesta Preţul include •  Biletul de avion Bucureşti/Budapesta -Lisabona-Bucureşti/Budapesta •  Transfer aeroport– hotel– aeroport •  6 nopţi de cazare hotel ● ● ● ● •  Mic dejun + cină + 1 pahar de apă şi vin la masă •  O excursie opţională de o jumătate de zi (Lisabona) •  O excursie opţională pentru posesorii de SENIOR VOYAGE CLUB CARD (Cabo de la Roca şi Sintra) •  Asistenţă turistică pentru întreaga perioadă **Pentru plecările din luna mai se va achita un supliment de 30 euro/pers

Fatima Fatima, sanctuarul cel mai important al Portugaliei, acționează ca un far pentru patru milioane de pelerini anual. Cu toate că Fatima este greu de recomandat cuiva care nu este un credincios frecvent - orașul este puțin mai mult decât un adăpost pentru pelerini. El este fascinant și trebuie vizitat. Bazilica în stil neoclasic, poate primi 300.000 de oameni. Se spune că in Fatima, în 1917, trei copii care pășteau oi au fost martorii unei apariții ale Fecioarei Maria.

Evora Unul din orașele care nu trebuie ratate este Evora. Este înconjurat de ziduri masive și încununat de o catedrală care domină casele aflate pe terase neregulate. Labirintul de străzi pavate pare să nu aibă niciun ritm sau motiv. După fiecare colţ se pare că este un conac, o biserică sau o structură excepțională. Multe clădiri datează din perioada de prosperitate din timpul Renașterii. Farul din Cabo


Excursii opţionale neincluse în preţ

vă veți bucura și descoperi alături de ghidul nostru care vă însoțește pe tot parcursul excursiei. În scopul de a descoperi acest oraș plin de locuri istorice și artistice, vom vizita: Castelul S. Jorge, Comert Square, Marques de Pombal, Catedrala Sf. Maria Maggiore, Mănăstirea Jeronimo (în interior este mormântul lui Vasco da Gama).

Coimbra Durată: o zi

Fatima - Batalha și Alcobaca Durată: o zi

5 lucruri care nu trebuie ratate

1

Unul din locurile care nu trebuie ratate este Belem. Este departe de centrul orașului și este un loc care trebuie văzut pentru grupul său de monumente importante străvechi, cât și moderne. El joacă, de asemenea, un rol oficial, aici aflându-se reședința prezidențială, Palacio de Belem.

2

Nu trebuie să omiți să deguşti vinul de Porto. Există mai multe varietăţi de vinuri fine sub numele umbrelă de Porto. Trăsătură comună a tuturor vinurilor de Porto este adăugarea de coniac în timpul procesului de fermentare.

Alfama, este cel mai vechi cartier al 3 Lisabonei, datând de mai mult de 1000 de

Biblioteca Geral din Coimbra Acesta este un oraș plin de istorie, cu o arhitectură magnifică. În această călătorie, vom vizita: Universitatea din Coimbra, vestita bibliotecă veche, Grădina Botanică, Muzeul Național, Vechea Catedrală, Cartierul Medieval, Sf. Lucia a lui Iisus Memorial, Parcul Manuel Braga și Parcul Verde de Mondego, Parcul Central de pe râul Mondego.

ani, când maurii ocupau peninsula Iberică. Acest cartier nu a fost afectat de marele cutremur din 1775, și de aceea îşi menține arhitectura sa originală cu străzi înguste și piețe mici.

Mănăstirea Batalha Această excursie va începe cu vizită la Sanctuarul de la Fatima. Fatima a devenit cunoscută pentru aparițiile Fecioarei Maria. Vom continua călătoria noastră în Batalha și Alcobaca. În Batalha vom putea admira o capodoperă a artei gotice portugheze, mănăstirea Batalha. Această fantezie a goticului a fost inspirată de victoria regelui Joao din 1385 împotriva castilienilor. Din recunoștință, regele a construit mănăstirea, a închinat-o Fecioarei Maria și a numit-o Santa Maria da Vitoria.

Porto Durată: o zi

Evora Durată: o zi

Petrece câteva ore într-o tavernă cu 4 muzică tradițională portugheză. Muzica

fado a luat naștere în Alfama, inspirânduse din ritmurile dansurilor sclavilor africani, amestecurile de voci arabe și folclorul oral tradițional. Astăzi, muzica fado este adânc înrădăcinată în sufletul Lisabonei

5

Nu rata ocazia de a fi în punctul cel mai vestic al Europei Continentale și cel mai aproape de Americi. Priveliștile de aici, de 360 de grade sunt fantastice, iar o cruce de pe un versant al stâncii marchează punctul cel mai vestic.

Bonusuri Senior Voyage Club Card

Porto Nu degeaba, istoria ar aminti cu drag că Porto este locul care a împrumutat numele său vinului dulce de Porto. Este al doilea mare oraș în Portugalia și capitală a regiunii de nord-est. De asemenea, a fost denumit "Coasta Verde" din cauza vegetației sale luxuriante și a culturilor de struguri.

•  O excursie opţională de o jumătate de zi pentru posesorii de senior voyage club card (Cabo de la Roca şi Sintra). •  Reducere 10% la pachetul de excursii opţionale la achiziţionarea a 3 excursii opţionale pentru posesorii de senior voyage club card.

Lisabona Durată: o zi

•  Reducere 5% la pachetul de excursii opţionale la achiziţionarea a 3 excursii opţionale pentru cei care nu sunt posesori de senior voyage club card.

Capela dos Ossos Evora este unul dintre cele mai rafinate și mai încântătoare orașe ale Portugaliei. Este un Mănăstirea Jeronimo adevărat muzeu în aer liber cu un mare număr de monumente conservate și clădiri de interes public, ce au făcut ca UNESCO să protejeze Lisabona este unul dintre cele mai frumoase localitatea, încadrând-o în Patrimoniul orașe ale Europei. Este un oraș în care puteți Cultural Mondial. găsi nenumărate puncte de interes de care

•  Posesorii de senior voyage club card nu achită suplimentul de 50 euro pe care trebuie să îl plătească non-seniorii. Acest card se acordă gratuit oricărui client care a călătorit în sezonul trecut prin programele noastre pentru seniori sau contra cost (25 € / card) la achiziţionarea primului pachet Senior Voyage, pentru a putea beneficia de avantajele cardului.

Fotografiile de pe copertă, de sus în jos: Porţelan din Fatima, Porto, Umbrele colorate din Evora, Turnul Belem din Lisabona 3


Excursii gratuite

Hotel Praia Mar

Riviera Hotel

Lisabona panoramic Durată: o jumătate de zi Vizită panoramică a unuia dintre cele mai vechi orașe din lume. Este plasată pe coasta de vest, la Oceanul Atlantic, unde râul Tejo, se varsă în ocean. Inima orașului este „Baixa” sau "Orașul de Jos", zonă unde se află Castelul Sao Jorge și Catedrala Santa Maria Maior. Cel mai vechi cartier al orașului este Alfama, aproape de râul Tejo. Alte obiective importante: Gara Oriente, Mănăstirea Jeronimos, Turnul Belem, care au fost înscrise în anul 1983 pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO. Lisabona se laudă și cu cel mai lung pod din Europa, lung de 16 km, care traversează râul Tejo. Cabo de la Roca și Sintra Durată: o jumătate de zi

●●●●

●●●●

www.rivierahotel.pt

www.carcaveloshotelmar.com

Localizare Hotelul este localizat pe faimoasa Coasta Estoril la doar 300 de m de plajă Carcavelos, la 5 km de Cascais și la 20 de km de Lisabona.

Localizare Hotelul Praia Mar este un hotel uluitor, de 4 stele, situat în Coasta Estoril, în faţa celei mai mari plaje de pe Coasta Atlanticului, Plaja Carcavelos. Restaurantul Rosa dos ventos este situat la etajul 8, în acest fel vă puteţi bucura de vederea panoramică asupra Atlanticului care pur şi simplu vă taie răsuflarea.

Facilități camere Hotelul pune la dispoziția oaspeților săi 130 de camere, echipate cu aer condiționat, televizor, televiziune prin satelit, mini-bar, seif, uscător de păr și acces la internet, apeluri de trezire, telefon, balcon, birou, baie proprie și acces pe bază de cartela electronică/magnetică. xxxxxxxxx

Este o excursie recomandată iubitorilor de natură. O cruce de pe un versant al stâncii marchează punctul cel mai vestic. Aici un mic birou de turism eliberează certificate care atestă că ai atins cel mai vestic punct al Europei. Sintra, un oraș frumos la poalele munților cu același nume, (munții sunt parte a Parcului Natural Sintra-Cascais), se întinde de-a lungul unui drum care se încolăcește în sus pe deal. Atracția cea mai mare din Sintra este Palacio Nacional de Sintra, ale cărui coșuri albe și dominante se ridică inconfundabile deasupra centrului orașului. Tot orașul este clasificat unul dintre locurile care apartin Patrimoniului Universal UNESCO.

Facilități hotel Hotelul oferă serviciu de concierge, club de sănătate cu saună, asistentă medicală, baie turcească, camere de masaj, piscină interioară, teren de tenis, piscină exterioară, restaurant cu specific portughez și bucătărie internațională, piano bar cu muzică live, cafenea, spălătorie și acces la un centru comercial cu 52 de magazine, lift, recepție 24 de h, room service și seif la recepție.

Facilități camere Hotelul dispune de 154 de camere, duble, twin si single, toate fiind decorate in stil contemporan, o parte având o vedere mirifică asupra Atlanticului. Camerele sunt echipate cu TV prin satelit, telefon, baie proprie, uscător de păr, aer condiţionat şi wireless. Facilități hotel Hotelul vă oferă serviciu de concierge, de room service, de spălătorie, restaurant cu specific portughez şi vedere panoramica, lift şi recepţie 24 h.

* Această excursie este bonus pentru posesorii de senior voyage club card.

Observaţii •  Pentru a putea participa la programele senior voyage, persoanele care nu au însoţitor cu vârsta peste 55 ani plătesc un supliment de 50 € /sejur de 7 nopţi. •  Excursiile opţionale pot suferi modificări, iar programul concret, desfăşurat pe zile, al excursiilor opţionale se va primi la destinaţie. •  Excursiile opţionale gratuite se vor organiza în prima sau în ultima zi, în drum spre aero­port sau hotel, în funcţie de orarul de zbor. •  Numărul de persoane necesar pentru orga­nizarea excursiilor opţionale este de Branch Office – Kogălniceanu 021 313 52 26 Branch Office – Moşilor 021 210 16 87 Branch Office – City Mall 021 317 04 35 Branch Office – Liberty Center 021 369 98 35 Branch Office – Mihai Bravu 021 252 19 40 Branch Office – Ştefan cel Mare 021 211 11 49 Branch Office – Magheru 021 312 01 66 Branch Office – Plaza Mall 0374 913 442 Branch Office – Vitan Mall 0374 913 443

minimum 20. •  Hotelul menționat în acest program poate fi modificat. În cazul în care acest lucru se va întâmpla, agenția va oferi alternative similare. •  Tarifele afişate pot suferi modificări în funcţie de fluctuaţiile de preţ ale taxelor sau ale petrolului, impuse de compania aeriană. •  Toți turiştii care vor călători pe acest program vor trebui să achite direct la hotel o taxă de oraş/staţiune. Valoarea acesteia poate varia între 1-2 euro/ persoană/zi.

Branch Office – Timişoara 0256 433 205 Branch Office – Banat 0256 240 321 Branch Office – Cluj-Napoca 0264 411 101 Branch Office – Bacău 0234 525 298 Branch Office – Iaşi 0232 267 261 Branch Office – Constanţa 0241 550 180 Branch Office – Rm. Vâlcea 0250 730 200 Branch Office – Galaţi 0236 318 018 Branch Office – Brăila 0339 710 310

Branch Office – Focșani 0337 711 140 Branch Office – Sibiu 0369 710 310 Branch Office – Deva 0354 710 310 Branch Office – Arad 0357 711 128

Suplimente şi reduceri •  Supliment single 100 euro •  Reducere a 3-a persoană 50 euro •  Copil 0-1.99 ani plăteşte taxele de aeroport 95 euro •  Copil 2-11.99 ani reducere 100 euro în cameră cu doi adulți Tariful nu include •  Taxele de aeroport 95 euro/ persoană din București și 125 euro/persoană din Budapesta. •  Asigurarea medicală de călătorie şi asigurarea storno - nu sunt obligatorii însă agenţia vă recomandă să le încheiaţi. •  Intrările la obiectivele turistice şi alte taxe şi cheltuieli personale. Puteţi găsi pachetele Senior Voyage la acelaşi preţ în oricare dintre sediile Christian Tour sau în reţeaua partenerilor noştri.

Pegas Holidays 021 313 32 22 francize christian tour Sun Travel – Sfântu Gheorghe 0267 310 047 Blue Travel – Giurgiu 0246 213 099

seniorvoyage.eu


italia-franța

Roma - “Città eterna”

245

  +95€ taxe de aeroport

Paris - Orașul luminilor

295

  +95€ taxe de aeroport

spot


Roma Preţul include •  Biletul de avion București-RomaBucurești •  Transfer aeroport– hotel– aeroport •  4 nopți de cazare •  Mic dejun + cină + 1 pahar de apă și vin la masă •  O excursie opţională de o jumătate de zi pentru posesorii de senior voyage club card (E.U.R.) •  Asistență turistică pentru întreaga perioadă

Fontana di Trevi

Excursie gratuită

Senior Voyage îți oferă posibilitatea de a vizita un adevărat muzeu în aer liber – Roma, noua destinație de vacanță pentru seniori.

E.U.R., orașul din oraș Durată: 2-3 ore

Italia este o țară fascinantă în care au fost create multe din capodoperele de artă, literatură și arhitectură și a devenit cea mai vizitată țară din Europa. Niciodată nu poți spune că ai vizitat întreaga Italie, iar această scuză este motivul perfect pentru a reveni.

biserici și monumente glorioase ale unui imperiu care a rezistat aproape 1000 de ani.

Capitala Italiei, Roma este un oraș fără pereche. Niciun alt loc nu poate egala bogățiile arhitecturale artistice și istorice si nici un alt oraș nu poate să ofere plimbări în asemenea locuri care îți taie respirația. Centrul istoric este pe lista patrimoniului mondial UNESCO.

Numită uneori și Capitala Lumii – „Caput mundi” sau Orașul Etern – „Citta Eterna”, aceasta metropolă istorică este ca un labirint de drumuri vechi, de la templul roman al Pantheon-ului până la cea mai importantă ruină romană, emblematicul Colosseum, și nu numai.

Roma este orașul papilor, al împăraților, al romanilor, al zilelor însorite și al piețelor cu fântâni; un oraș plin de muzee, galerii,

Poate că Vaticanul (Citta del Vaticano) nu are nevoie de nici o introducere. Situat în centrul Romei, această fâșie mică de oraș este și cel

Excursii opţionale neincluse în preţ

2

Insula Capri

Vizităm Eur, cartier proiectat și construit la ordinul lui Mussolini. Este vorba despre un cartier al Romei conceput pentru Expoziția Universală Roma 1942 (E.U.R.) , care nu a mai avut loc din pricina războiului. Arhitectura totalitară conferă complexului statutul de unicat, atrăgând turiștii din toate colțurile lumii. Prin clădirile monumentale, bulevardele vaste, scuarurile lipsite de ornamente, cartierul Eur deapănă istoria modernizarii Italiei, trecând din era fascistă până în zilele noastre. * Această excursie este bonus pentru posesorii de senior voyage club card.

mai mic stat din lume. Este dotat cu mai multă istorie și artă decât multe din orașele lumii. Garda elvețiană a păzit Vaticanul încă din anul 1506, păstrând și în ziua de astăzi acceași uniforma tradițională și dedicație față de statul Papal.

vizita Piazza di Spagna, unul din cele mai populare locuri din cetatea eternă.

grădinile suspendate din Babilon, una din minunile lumii antice.

Vizită în Orașul Etern Durată: 1 zi

Vatican și Tivoli Durată: 1 zi

Napoli - Insula Capri Durată: 1 zi

Această zi este dedicată vizitării celor mai importante obiective ale Romei: Piazza Santa Maria, Colosseum, Biserica San Pietro in Vincoli, după care urmează, Via dei Fori imperiali, Columna lui Traian , Capitoliu, Biserica Jesu si Pantheonul. Iniţial un templu pentru zeii păgâni, Pantheonul a fost transformat într-o biserică si conţine mormintele lui Raphael si ale mai multor regi italieni. Este situat în centrul istoric al Romei, nu departe de Piazza Navona, una dintre cele mai frumoase piete ale orașului. Nu putem rata Fontana di Trevi, cea mai cunoscută şi probabil cea mai frumoasă fântână arteziană din Roma. Spre seară putem

Vizităm Bazilica San Pietro, cea mai mare biserica din lume, Il Museo di Vaticani, unde ne vor copleşi (printre multe altele) Capela Sixtină si Stanze di Raffaello. După amiază ne îndreptăm spre Tivoli, pentru a admira măiestria prin care apa a fost metamorfozată în operă de artă, rezultând cele mai spectaculoase grădini renascentiste din Europa. Exemplele cele mai remarcabile sunt Villa Adriana datând din epoca romană si Villa D`Este, construită in secolul XVI, amândouă făcând parte din patrimoniul UNESCO. Aceasta din urmă deţine o zona foarte bogată in peşteri, fântâni si cascade, iar terasele si clădirile impunătoare de mai sus, aduc aminte de

Plecăm spre Napoli, unde vizitam Castel Nuovo, Teatrul San Carlo, Piaţa Plebiscitului si Palatul Regal. Ne îmbarcăm spre splendida Insulă Capri, a cărei frumuseţi a atras elita socială din cele mai vechi timpuri până astăzi, împăratul Augustus numind-o “Oraşul Dulcii Leneveli”. Aici vizităm cele două sate ale insulei, Capri și Anacapri. Turiștii care au mai vizitat insula Capri pot vizita individual, Grotta Azzura, sau eventual, se poate vizita oraşul antic Pompei. Nici un alt oraş din Italia nu evocă atât de puternic realitatea vechiului Imperiu Roman cum o face Pompeiul, care te va ajuta să-ţi faci o idee mai bună despre stilul de viaţă roman, ca orice carte din lume.


Paris Preţul include •  Biletul de avion București-ParisBucurești •  Transfer aeroport– hotel– aeroport •  4 nopți de cazare •  Mic dejun •  O excursie opţională de o jumătate de zi pentru posesorii de senior voyage club card (Paris) •  Asistență turistică pentru întreaga perioadă

Senior Voyage redefinește ideea de o simplă vizită în Paris. Prin această nouă destinație oferim posibilitatea celor ce n-au văzut Parisul încă, să descopere unul dintre cele mai frumoase și cosmopolite orașe ale lumii.

Podul Alexandru al III-lea centru economic și cultural al Franței. Creativitatea specifică prezentului este vizibilă în arhitectura impresionantă a noilor clădiri, în sculptură și pictură modernă ce stau alături de comorile trecutului. Cu zeci de muzee și galerii de artă, grădini frumos amenajate și parcuri enorme, uimitoare magazine pline de cele mai renumite creații de modă ale lumii, precum și irezistibile cafenele și restaurante, vizitatorul Parisului este ocupat în fiecare clipă.

Excursie gratuită Paris Durată: 2-3 ore Tur panoramic cu autocarul în Orașul Luminilor: L'Arc de Triomphe, Champs Elysees, Grand Palais, Petit Palais, Place de la Concorde, Podul Alexandru al III-lea, Tour Eiffel, L`ecole Militaire, * Această excursie este bonus pentru posesorii de senior voyage club card.

Paris este capitala și cel mai mare oraș din Franța. Este traversat de fluviul Sena, în partea central-nordică a țării, în inima regiunii Ile-de-France (cunoscută și ca regiunea Paris).

Dacă există ceva în Paris care să nu aibă nevoie de prezentare, atunci acesta este, cu siguranță, Turnul Eiffel. Simbol al Parisului, al Franței și, în același timp, al întregii umanități, turnul este cel mai vizitat monument plătit al lumii, cu peste 6 milioane de vizitatori pe an.

numeroasele cinematografe, cafenele și magazine de lux, care animă zona zi și noapte. Se întinde de la Piața Concorde până la Arcul de Triumf, și este denumit de către parizieni „La plus belle avenue du monde” (Cel mai frumos bulevard din lume).

Orașul are multe porecle, una dintre cele mai faimoase fiind probabil, La VilleLumière, Orașul Luminilor, nume datorat inițial faptului că a fost un centru de educație în epoca iluminismului, și mai târziu, datorită adoptării iluminatului stradal. Este un oraș viu, care vibrează,

Champs Elysses este una dintre cele mai renumite străzi ale lumii. Bulevardul este un loc excelent pentru ceremonii oficiale, paradă militară care celebrează Ziua Națională a țării, finalul celei mai prestigioase întreceri cicliste, Turul Franței, dar în același timp, este cunoscut pentru

Luvru, pe vremuri, în timpul domniei lui Francisc I, a fost cel mai mare palat al lumii. Regii care au urmat au achiziționat noi opere de artă și Luvru a devenit în cele din urmă unul dintre cele mai mari muzee ale lumii, cu exponate ce datează de mai bine de șapte mii de ani.

Excursii opţionale neincluse în preţ Paris Magique Durata: 1 zi Începem explorarea în capitala Franţei, în nucleul istoric al Parisului, Ile de la Cite, cea mai veche şi mai renumită parte a oraşului, o insulă a Senei, locuită în antichitate de tribul parizilor. Astăzi insula este ocupată de impresionantul Palat de Justiţie si catedrala Notre-Dame de Paris, o capodoperă a stilului gotic francez, arătând in mare parte aşa cum a fost conceputa iniţial. Continuam cu Palatul de Justiţie si cu delicata Sainte Chapelle, după care traversăm Cartierul Latin spre Universitatea Sorbona, Pantheon si Grădinile Luxemburg. Seara, timp liber in renumitul cartier Mont­ martre pentru a admira impozanta Bazilica Sacre Coeur şi pitoreasca Place du Tertre.

Versailles Durata: 1 zi Palatul de la Versailles este unul dintre cele mai prestigioase monumente din lume, fiind situat la doar 20 de km de Paris. Timp de aproape 50 de ani, cei mai mari artiști ai vremii au lucrat pentru construirea sa. La întoarcerea in Paris, tur panoramic al cartierului de „zgârie nori”La Defense. O larga esplanadă pentru pietoni începe de la Pont de Neuilly, însa punctul de atracţie al “La Defense”este colosalul Grande Arche. Fontainebleau- Valea Loirei Durata: 1 zi Excursie la Palatul Fontainebleau. Palatul, cum este astăzi, este lucrarea mai multor monarhi francezi, însa cel care l-a transformat într-un simbol al măreţiei a

fost Napoleon Bonaparte. Interiorul este maiestuos decorat cu picturi si fresce, astăzi adăpostind Şcoala Americană de Arte. Continuăm cu Valea Loarei, care cuprinde magnificele castele ce domină malurile râului şi afluenţii săi ca nişte bijuterii. Astăzi, aceste palate si castele somptuoase se numără printre punctele majore de atracţie ale Franţei. Se vizitează cel mai renumit castel: Chambord, ce domină peisajul cu arhitectura sa medievala, iar la întoarcerea spre Paris, oprire in pitorescul orăşel Blois pentru a vizita Castelul încărcat de istorie. Marele turn gotic şi sala s-au păstrat de la fortăreaţa originală, din secolul al XIII-lea. Adaosurile făcute in secolele următoare înfăţişează un amestec neobişnuit de stiluri arhitecturale. Ludovic al XII-lea a transformat fortăreaţa într-un palat renascentist opulent. 3


5

lucruri care nu trebuie ratate

Hotel Principe 4*, Roma

Hotel Campanile Paris Sud – Clamart-3*

●●●●

●●●

de feluri de paste și de uleiuri de măsline, având numeroase produse tradiţionale de o calitate excepţională. Orice specialitate alegeţi pentru masă, nu veţi rămâne dezamăgit de originalitatea bucătăriei italiene.

Locație Hotelul este localizat în centrul zonei turistice din Lazio, aproape de aeroport și de capitală, în Pomezia. Hotelul este cuprins de o atmosferă elegantă și rafinată, care este perfectă pentru a oferi un sejur liniștit și lipsit de griji.

si cu o greutate de 700 t, a fost numită una din minunile lumii moderne, monument ce a fost vizitat de 200 milioane de turişti de la anul construcţiei 1889. Cu o asemenea carte de vizită, este de neiertat să nu te întorci acasă cu o fotografie de la cel mai vizitat obiectiv turistic din lume.

Facilități camere Recepţie deschisă nonstop, check-in/checkout express, cameră de bagaje, room service, săli de conferinţă şi petreceri, babysitting/ servicii pentru copii, spălătorie, curăţătorie chimică, facilităţi VIP în cameră, serviciu de călcătorie, schimb valutar.

Locație Hotelul Campanile Paris Sud - Clamart, construit in 2009, situat la jumătatea distanţei dintre Paris si Versailles, vă oferă locul ideal pentru un sejur plăcut şi confortabil. Fiind construit recent, hotelul a adoptat un stil decorativ plăcut şi modern, având în apropierea sa, numeroase magazine şi centre comerciale.

1

Roma, este probabil unul dintre cele mai interesante oraşe, încărcată de istorie. Capitala Italiei are foarte mult de oferit, însă nu puteţi rata un tur al oraşului, mai ales ocazia de a vă minuna în faţa grandorii Coloseumului.

2

Cei care iubesc arta, nu trebuie să ocolească Vaticanul, care adăposteşte una dintre cele mai vaste colecții de artă ale lumii, atât în interiorul muzeului cât şi în aer liber. Italia este o ţară a vinurilor și brân­ 3 zeturilor, a cafelelor de excepţie, a zecilor

Turnul Eiffel este fără îndoială cea mai 4 cunoscuta atracţie a Parisului. Înalt de 325 m

5 Cu toate acestea, nu ai fost la Paris dacă nu vizitezi Versailles, opera renumitului Ludovic al XIV -lea, un loc în care te simţi copleşit si fermecat de grădini extraordinare, fântâni arteziene şi palate nemaipomenite.

Bonusuri Senior Voyage Club Card •  O excursie opţională de o jumătate de zi pentru posesorii de senior voyage club card. •  Reducere 10% la pachetul de excursii opţionale la achiziţionarea a 3 excursii opţionale pentru posesorii de senior voyage club card. •  Reducere 5% la pachetul de excursii opţionale la achiziţionarea a 3 excursii opţionale pentru cei care nu sunt posesori de senior voyage club card. •  Posesorii de senior voyage club card nu achită suplimentul de 50 euro pe care trebuie să îl plătească non-seniorii.  Acest card se acordă gratuit oricărui client care a călătorit în sezonul trecut prin programele noastre pentru seniori sau contra cost (25 € / card) la achiziţionarea primului pachet Senior Voyage, pentru a putea beneficia de avantajele cardului.

Branch Office – Kogălniceanu 021 313 52 26 Branch Office – Moşilor 021 210 16 87 Branch Office – City Mall 021 317 04 35 Branch Office – Liberty Center  021 369 98 35 Branch Office – Mihai Bravu  021 252 19 40 Branch Office – Ştefan cel Mare  021 211 11 49 Branch Office – Magheru 021 312 01 66 Branch Office – Plaza Mall 0374 913 442 Branch Office – Vitan Mall 0374 913 443

Facilități camere Toate cele 93 de camere ale hotelului Campanile Paris Sud - Clamart, frumos decorate dispun de aer condiţionat, TV, birou, telefon, baie proprie, uscător de păr.

Facilități hotel Hotelul are 75 de camere duble pe 5 etaje dotate cu: telefon, internet, TV color cu programe prin satelit, minibar, seif, baie cu duș sau cadă, uscător de păr, aer condiționat.

Facilități hotel Hotelul Campanile Paris Sud - Clamart pune la dispoziţie oaspeţilor săi, recepția deschisă 24 h, bar, restaurant, cafenea, sală de conferințe, Wi-fi.

Observaţii •  Persoanele care nu au insotitor cu varsta peste 55 ani platesc supliment 30 euro/ sejur. •  BONUS! Pentru posesorii SENIOR VOYAGE CLUB CARD nu se percepe acest supliment. •  Excursiile optionale pot suferi modificari, iar programul concret, desfasurat pe zile, al excursiilor optionale se va primi la destinatie. •  Grupul minim pentru a se organiza excursiile optionale este de minim 20 persoane. •  Hotelul mentionat in acest program poate fi modificat, oferindu-se alternative similare. •  Tarifele afisate pot suferi modificari in functie de fluctuatiile de pret ale taxelor sau ale petrolului, impuse de compania aeriana. •  Toti turistii care vor calatori pe acest program vor trebui sa achite direct la hotel o taxa de oras. Valoarea acesteia poate varia intre 1-2 euro/persoana/zi.

Suplimente şi reduceri •  Supliment SGL 60 euro •  Reducere a 3-a persoana 30 euro •  Copil 0-1.99 ani plateste taxele de aeroport 95 euro •  Copil 2-11.99 ani reducere 30 euro in camera cu doi adulti 

Branch Office – Timişoara  0256 433 205 Branch Office – Banat  0256 240 321 Branch Office – Cluj-Napoca  0264 411 101 Branch Office – Bacău  0234 525 298 Branch Office – Iaşi  0232 267 261 Branch Office – Constanţa  0241 550 180 Branch Office – Rm. Vâlcea 0250 730 200 Branch Office – Galaţi 0236 318 018 Branch Office – Brăila 0339 710 310

Branch Office – Focșani 0337 711 140 Branch Office – Sibiu 0369 710 310 Branch Office – Deva 0354 710 310 Branch Office – Arad 0357 711 128

Tariful nu include •  Taxele de aeroport 95 euro/ persoană •  Asigurarea medicală de călătorie şi asigurarea storno - nu sunt obligatorii însă agenţia vă recomandă să le încheiaţi. •  Intrările la obiectivele turistice şi alte taxe şi cheltuieli personale.

Fotografiile de pe copertă, de sus în jos: Detaliu Fontana di Trevi, Roma; Colosseum, Roma; Basilica Sacre Coeur, Paris; Turnul Eiffel, Paris Puteţi găsi pachetele Senior Voyage la acelaşi preţ în oricare dintre sediile Christian Tour sau în reţeaua partenerilor noştri.

Pegas Holidays 021 313 32 22 francize christian tour Sun Travel – Sfântu Gheorghe 0267 310 047 Blue Travel – Giurgiu 0246 213 099

4 seniorvoyage.eu


italia

Sicilia

Palermo - Catania - Taormina Siracusa - Muntele Etna - Malta

295

 +95€ taxe de aeroport


Palermo Capitala Siciliei este un oraş modern, cu un ritm alert de viaţă şi cu numeroase obiective turistice – este vorba în special de vechi monu­mente şi clădiri. Cel care va face o plimbare, va descoperi în afara obiectivelor culturale şi ma­gazine, pieţe, restaurante şi localuri tradiţionale. În Piaţa Marina se află Parcul Garibaldi. Aici, Nicolae Bălcescu are un bust aşezat chiar lângă cel al prietenului său Giuseppe Garibaldi. Parcul a fost fondat în 1886 – drept urmare are o vechime de aproximativ 125 de ani, iar statuia lui Bălcescu este străjuită de imenşi ficuşi cu trunchiuri împletite şi de palmieri exotici. „Nicolae Bălcescu, grande storico e patriota romeno morte a Palermo”, scrie pe soclul statuii revoluţionarului de la 1848.

Sicilia

Catedrala din Palermo

Palermo - Riviera Ciclopilor – Catania – Taormina – Siracusa - Muntele Etna - Agrigento – Malta – Il Padrino

Sicilia este un tărâm aparte, o insulă separată de restul Italiei, nu numai de mare, ci şi de secole de experienţe istorice şi culturale. Cu toate acestea, ea este o parte într-atât de importantă a ţării, încât Goethe, profund impresionat de frumuseţile insulei, spunea „să vizitezi Italia fără să fi văzut Sicilia este ca şi cum nu ai fi văzut Italia deloc, pentru că Sicilia este cheia întregii ţări”. Senior Voyage vă oferă această destinaţie de vacanţă în cea mai favorabilă perioadă a anului, în care temperaturile sunt ideale pen­tru o vizită în acest îndepărtat colţ al Europei. Sicilia este cea mai mare insulă din Marea Mediterană şi este locul care satisface toate cerinţele celor care o aleg drept destinaţie de vacanţă, indiferent dacă este vorba despre iubitori de plaje superbe, de mare şi de natură sau de pasionaţi de artă, cultură sau istorie. De-a lungul timpului, această insulă i-a atras pe cartaginezi, romani, greci, vandali, arabi, normanzi, spanioli şi francezi. Invadatorii Siciliei au lăsat insulei o extraordinară moştenire: teatrele de la Siracusa şi Taormina, impozantele temple de la Agrigento şi Sagesta, superbele mozaicuri din Piazza Armenia, stilul arhitectural 2

cu influenţe maure sau maiestuosul stil arhitectural, moştenire ce se poate vedea cel mai bine la catedralele Monreale şi Cefalu. Principalele oraşe ale insulei sunt: Palermo, Catania, Siracusa, Agrigento, Messina, Caltanissetta, Trapani, Enna şi Ragusa. Catania Acesta este al doilea oraş ca mărime din Sicilia şi este situat pe coasta de est, la mică distanţă de vulcanul Etna. Aspectul unic al Cataniei se datorează în mare parte omniprezenţei pietrei vulcanice de culoare gri. Aceasta este materialul preferat de foarte mulţi dintre arhitecţii care şi-au pus amprenta aici şi a fost folosită pentru edificarea unui mare număr de clădiri publice şi palate. Frumuseţea şi valoarea artistică şi istorică a centrului baroc al Cataniei a fost recunoscută prin includerea ei în Patrimoniul unesco.

Taormina Este recunoscută drept „Perla Mării Mediterane” şi este situată pe coasta de est a insulei, deasupra a două golfuri a căror imagine este desprinsă parcă dintr-o carte poştală. Staţiunea a fost construită pe Muntele Tauro, iar în fundal se vede vulcanul Etna; este o privelişte care îţi taie pur şi simplu respiraţia. Taormina poate fi cel mai bine descrisă ca fiind o combinaţie între munţi, mare de azur, stânci dramatice şi istorie. Renumitul teatru grec din Taormina este una dintre atracţiile turistice importante; de aici puteţi admira o frumoasă privelişte a coastei de est. O plimbare pe străduţele înguste ale Taorminei cu magazine chic, cafenele şi restaurante este un prilej de încântare. Nu trebuie să rataţi o plimbare prin grădinile publice din Taormina, pline de verdeaţă şi de flori multicolore. Vulcanul Etna Vulcanul care nu doarme niciodată a fost un subiect îndelung abordat atât în mitologia clasică greco-latină, cât şi în credinţele populare; s-a încercat explicarea comportamentului vulcanului prin religie, considerându-se că zeii uriaşi din legendele romane şi greceşti controlează vulcanul. Naşul (Il Padrino) Numele insulei Sicilia duce inevitabil cu gândul la faimoasa mafie siciliană. Mafia s-a născut la Corleone, un sătuc rătăcit în munţi, ascuns în spatele oraşului Palermo, pământ de agricultori şi păstori, cicoare şi ricotta. Aici se află „Olimpul naşilor”, aici este centrul de putere a celebrei Cosa Nostra.

Preţul include •  Biletul de avion Bucureşti–Catania– Bucureşti; •  Transfer aeroport–hotel–aeroport; •  7 nopti de cazare hotel 4*; •  Mic dejun + cină+ 1 pahar de apă și vin la masă; •  O excursie opţională de o jumătate de zi (Riviera Ciclopilor); •  O excursie opţională pentru posesorii de senior voyage club card (Turul Cataniei); •  Asistenţă turistică pentru întreaga perioadă. **Pentru plecările din luna mai se va achita un supliment de 30 euro/pers


Excursii opţionale neincluse în preţ Excursie la Taormina, aşezarea antică Durată: o jumătate de zi

Teatrul grec din Taormina

Excursii gratuite

Pe urmele Naşului Durată: o jumătate de zi Vom ajunge la Savoca, locul în care Michael Corleone (interpretat de Al Pacino) întâlneşte familia miresei sale. Vom putea savura brioşe şi un cappucino exact în barul în care Naşul i-a cerut permisunea tatălui Apolloniei să îi întâlnească fiica. Ne vom îndrepta apoi spre oraşul Forza d'Agro şi vom vizita locurile în care s-au filmat restul scenelor italiene din celebrul film. Apoi vom opri la Biserica La Traiade, cea în care Corleone mergea să se roage. Agrigento – Valea Templelor Durată: o zi

Riviera Ciclopilor Durată: 2–3 ore Această zonă se găseşte la nord-est de Catania, cuprinde 3 sate pescăreşti (Acicastello, Acitrezza şi Acireale) şi a fost făcută faimoasă de către Homer în Odiseea. Riviera Ciclopilor se întinde pe o lungime de aproximativ 15 km de-a lungul coastei estice a Siciliei. Zona este frecventată de localnici şi de turişti deopotrivă, aceştia din urmă fiind atraşi în special de peisajele superbe, de micul arhipelag care include printre altele şi insula Lachea, dar şi de bărcile de pescuit pictate manual. Turul Cataniei, oraşul de la poalele Etnei* Durată: o jumătate de zi

Aceasta este una dintre cele mai populare destinaţii turistice din Sicilia. Oraşul a fost construit pe o pantă în trepte, ceea ce face din Taormina o atracţie unică. În primul rând vom vizita renumitul teatru grec de aici. Apoi, opţional, se poate face o plimbare în jurul golfului, până la Capul Taormina, pentru a se vedea grotele din împrejurimi. Excursie în Siracusa, oraşul lui Arhimede Durată: o jumătate de zi În această excursie vizităm Siracusa, oraş declarat patrimoniu mondial unesco. Începem cu un tur de oraş în care vom vedea principalele atracţii: Templul lui Zeus, teatrul grec, Catedrala din Siracusa din Insula Ortigia, atelierul papirusului şi Urechea lui Dionis. Vom încheia ziua cu o plimbare în Insula Ortigia. Nu trebuie ratate frumoasele străzi de piatră, cafenelele şi restaurantele. Excursie la rezervaţia naturală Etna Durată: o jumătate de zi O excursie pe muntele Etna este într-adevăr o adevărată aventură, acesta fiind cel mai activ vulcan din Europa. Se vizitează Refugio Sapienza la 1900 m altitudine. De aici se pot cumpăra suveniruri sau sticle de vin sculptate în lavă întărită. O parte din traseul până la 3000 de metri se face cu telescaunul, iar apoi ascensiunea va trebui continuată pe jos. La această altitudine vom putea merge pe râuri de lavă întărită „simţind” sub picioare căldura emanată de vulcan. Excursie la Palermo, capitala Insulei Sicilia Durată: o zi Pentru a descoperi acest oraş plin de locuri istorice şi artistice se vor vizita: Palazzo dei Normanni cu Capela Palatina, Catacombele Capucinilor, Catedrala şi Biserica Martorana. Nu putem rata Catacombele Cappuccinilor unde se pot vedea trupurile mumificate ale peste 8.000 de foşti rezidenţi ai oraşului Palermo. Unele dintre acestea se găsesc în stadii aproape scheletice, altele însă sunt păstrate într-o stare foarte bună. În drum spre Palermo vom vizita localitatea Monreale. Catedrala de aici este una dintre cele mai mari şi mai frumoase din întreaga insulă. Minunatele mozaicuri de aici, încântă de secole privirea oricărui pelerin care i-a călcat pragul.

Templul din Agrigento Cea mai renumită atracţie a acestei excursii este situl arheologic ce conţine rămăşiţele diferitelor temple dorice datând din secolul V î.Ch. Iată templele pe care le vom putea vizita: templul concordia Ridicat în 430 î.Ch., este cel mai bine păstrat templu doric şi unul din cele mai frumoase din punct de vedere al proporţiilor şi armoniei formei. templul giunone Are 40 de coloane, dintre care 16 cu capiteluri. În apropierea lui se găsesc altarele de sacrificiu. templul lui hercules Este cel mai vechi templu din Agrigento, construit cu un singur rând de coloane pe toate laturile. templul lui zeus Aceasta este una dintre cele mai mari clădiri ale arhitecturii greceşti. Măsoară 112 × 56 m şi a fost construită în anul 480 î.Ch. în cinstea lui Zeus, după victoria împotriva cartaginezilor. Turul Maltei, insula cavalerilor Ioaniţi* Durată: o zi Vizităm La Valletta, oraş modern dar vechi de peste 400 ani cu obiective: Catedrala Sfântul Ioan, Palatul Marilor Maeştri (exterior) şi Grădinile Barrakka. Catedrala Sfântul Ioan este cel mai cunoscut obiectiv turistic maltez şi cel mai bun exemplu de stil baroc. Catedrala adăposteşte una dintre cele mai impresionante şi faimoase opere de artă ale Europei: Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul pictat de Caravaggio. Vizităm apoi Mdina, fosta capitală a Maltei cu catedrala Sfântul Paul. * Acestă excursie se va organiza în funcţie de programul catamaranului.

Catedrala din Catania şi Fântâna elefantului Vom vizita: centrul istoric, Domul şi Piaţa Domului. Simbolul oraşului este Fântâna Elefantului, compusă dintr-un elefant sculptat din lavă neagră şi un obelisc egiptean deasupra. Elefantul aparţine epocii romane, iar obeliscul are origine egipteană. Ambele componente sunt ridicate pe un soclu de marmură albă. * Această excursie este bonus pentru posesorii de senior voyage club card.

Bonusuri Senior Voyage Club Card •  O excursie opţională de o jumătate de zi pentru posesorii de senior voyage club card (Turul Cataniei). •  Reducere 10% la pachetul de excursii opţionale la achiziţionarea a 3 excursii opţionale pentru posesorii de senior voyage club card. •  Reducere 5% la pachetul de excursii opţionale la achiziţionarea a 3 excursii opţionale pentru cei care nu sunt posesori de senior voyage club card. •  Posesorii de senior voyage club card nu achită suplimentul de 50 euro pe care trebuie să îl plătească non-seniorii. Acest card se acordă gratuit oricărui client care a călătorit în sezonul trecut prin programele noastre pentru seniori sau contra cost (25 € / card) la achiziţionarea primului pachet Senior Voyage, pentru a putea beneficia de avantajele cardului.

Fotografiile de pe copertă, de sus în jos: Teatrul grec din Taormina (stânga); Catedrala din Catania (dreapta); arc natural pe coasta insulei Gozo; Catedrala din Palermo. 3


5 lucruri care nu trebuie ratate

Hotel Antares 4* ●●●●

www.parchotels.it/uk/HotelAntares.asp

1

O plimbare pe Via Etnea, cea mai cunoscută stradă din Catania, urmată apoi de o cină tradiţională cu vin local. Astfel, imaginea Cataniei după apusul soarelui vă va rămâne cu siguranţă întipărită în minte.

2

Celebrele localităţi Savoca şi Forza d’Agro, locurile în care au fost filmate scenele italiene din celebrul film regizat de Francisc Ford Coppola, Naşul. O zi de plimbare în Taormina. Această 3 localitate este renumită graţie celebrului sit

arheologic, dar şi pentru cafenelele, magazi­ nele şi hotelurile de lux de aici. Este zona cea mai exclusivistă din întreaga Sicilie.

Localizare Complexul hotelier Antares Olimpo-Le Terrazze este situat de-a lungul coastei siciliene, pe un deal cu vedere la Letojanni. Are o poziție fantastică, cu o vedere panoramică uimitoare asupra Golfului Taormina. Facilități camere Hotelul dispune de 136 camere modern mobilate care vă garantează un sejur confortabil. Toate camerele au facilități ca: baie cu duș sau cadă, uscător de păr, telefon, TV, minibar, seif, filtru de cafea și ceai.

Taormina

Cei care se vor delecta cu preparate 4 tradiţionale siciliene, vor descoperi o

Facilități hotel Hotel Antares este un loc bun pentru a explora Sicilia, dar și un loc relaxant, de odihnă. Acesta vă oferă parcare, seif, restaurant, bar, lift, cameră pentru bagaje, aer condiționat, 2 piscine, acces la internet, centru de închiriat mașini și biciclete, schimb valutar, spălătorie. Supliment opțional cină festivă de Revelion 75 euro/persoană

combinaţie excelentă între ingredientele specific italiene şi cele arabe. Trebuie să încercaţi şi excelentele produse de patiserie tipice regiunii siciliene. Cu siguranţă vă vor îndulci ziua!

5

Vestitul vin făcut din strugurii din zona Marsala este unul dintre lucrurile cu care sicilienii se mândresc. O sticlă de acest gen va fi un cadou pe care cei de acasă îl vor aprecia. Suplimente şi reduceri •  Supliment single 100 euro •  Reducere a 3-a persoană 50 euro •  Copil 0-1.99 ani plăteşte taxele de aeroport 95 euro •  Copil 2-11.99 ani reducere 100 euro în cameră cu doi adulți Tariful nu include •  Taxele de aeroport 95 euro/ persoană •  Asigurarea medicală de călătorie şi asigurarea storno - nu sunt obligatorii însă agenţia vă recomandă să le încheiaţi. •  Intrările la obiectivele turistice şi alte taxe şi cheltuieli personale.

Branch Office – Kogălniceanu 021 313 52 26 Branch Office – Moşilor 021 210 16 87 Branch Office – City Mall 021 317 04 35 Branch Office – Liberty Center 021 369 98 35 Branch Office – Mihai Bravu 021 252 19 40 Branch Office – Ştefan cel Mare 021 211 11 49 Branch Office – Magheru 021 312 01 66 Branch Office – Plaza Mall 0374 913 442 Branch Office – Vitan Mall 0374 913 443

Branch Office – Timişoara 0256 433 205 Branch Office – Banat 0256 240 321 Branch Office – Cluj-Napoca 0264 411 101 Branch Office – Bacău 0234 525 298 Branch Office – Iaşi 0232 267 261 Branch Office – Constanţa 0241 550 180 Branch Office – Rm. Vâlcea 0250 730 200 Branch Office – Galaţi 0236 318 018 Branch Office – Brăila 0339 710 310

Interiorul catedralei din Monreale Branch Office – Focșani 0337 711 140 Branch Office – Sibiu 0369 710 310 Branch Office – Deva 0354 710 310 Branch Office – Arad 0357 711 128

Observaţii •  Pentru a putea participa la programele senior voyage, persoanele care nu au însoţitor cu vârsta peste 55 ani plătesc un supliment de 50 € /sejur de 7 nopţi. •  Supliment obligatoriu pentru sărbătorile de Paște 50 euro/ persoană •  Supliment obligatoriu pentru Revelion 100 euro/ persoană •  Excursiile opţionale pot suferi modificări, iar programul concret, desfăşurat pe zile, al excursiilor opţionale se va primi la destinaţie. •  Excursiile opţionale gratuite se vor organiza în prima sau în ultima zi, în drum spre aeroport sau spre hotel, în funcţie de orarul de zbor. •  Hotel menționat în acest program poate fi modificat. În cazul în care acest lucru se va întâmpla, agenția va oferi alternative similare. •  Tarifele afişate pot suferi modificări în funcţie de fluctuaţiile de preţ ale taxelor sau ale petrolului, impuse de compania aeriană. •  Toți turiştii care vor călători pe acest program vor trebui să achite direct la hotel o taxă de oraş/staţiune. Valoarea acesteia poate varia între 1-2 euro/persoană/zi. Puteţi găsi pachetele Senior Voyage la acelaşi preţ în oricare dintre sediile Christian Tour sau în reţeaua partenerilor noştri.

Pegas Holidays 021 313 32 22 francize christian tour Sun Travel – Sfântu Gheorghe 0267 310 047 Blue Travel – Giurgiu 0246 213 099

seniorvoyage.eu


italia

Sub soarele Toscanei

Florenţa – Chianti – Pisa – Elba – Cinque Terre – Genova – Assisi – Siena – San Gimignano – San Marino – Ravenna – Padova – Veneţia

295

  +95€ taxe de aeroport


NOU! Plecare din Cluj și Timișoara

Toscana

Florenţa –Chianti – Pisa – Elba – Cinque Terre – Genova – Assisi – Siena – San Gimignano – San Marino – Ravenna – Padova – Veneția

Preţul include •  Biletul de avion Bucureşti/Cluj/TimișoaraBologna- Bucureşti/Cluj/Timișoara •  Transfer aeroport – hotel – aeroport •  7 nopţi de cazare la hotel 4 stele •  Mic dejun + cină + 1 pahar de apă şi vin la masă •  1/2 zi excursie opţională (Bologna) •  O excursie opţională pentru posesorii de senior voyage club card (Lucca) •  Asistenţă turistică pentru intreaga perioadă **Pentru plecările din luna mai se va achita un supliment de 30 euro/pers

Senior Voyage vă aduce o destinație nouă și suprinzatoare din Italia și anume Toscana. Toscana este așezată în mijlocul Italiei, iar fluviul Arno - cel mai mare fluviu din regiune străbate tot ținutul. Acesta este compus din minunate coline toscane renumite pentru plantații viticole și culturi de măslini. Toscana este considerată punctul de pornire al Renașterii, datorită unor nume mari ca Michelangelo, Leonardo da Vinci sau Donatello. Este de asemenea cu­noscută ca și leagănul limbii și culturii ita­liene. Poeți și scriitori ca Dante, Machiavelli, sau Boccacio și-au lăsat amprenta pe aceste locuri.

obiectiv turistic putem menționa Parco Naturale della Maremma.

Șase localități toscane au fost desemnate ca făcând parte din Patrimoniul Mondial UNESCO: centrul istoric al Florenței (1982); centrul istoric al Sienei (1995); piața catedralei din Pisa (1987); centrul istoric al San Gimignano (1990); centrul istoric al Pienza (1996) și Val da Orcia (2004).

Toscana este renumită în jurul lumii și pentru vinurile sale de calitate. Se pot vizita podgoriile unde se produc clasicele vinuri Chianti, nobilul Brunello di Montalcino și vinuri albe aromate, precum Vernaccia di San Gimignano.

Toscana are și o veche dar și nouă tradiție muzicală, și a oferit lumii mulți compozitori și muzicieni, cum ar fi Giacomo Puccini și Pietro Mascagni. Sudul Toscanei este însă diferit față de restul regiunii, în Maremma specifice fiind marea albastră, plajele lungi, rocile negre, dealurile acoperite de păduri, mlaștinile și terenurile netede și băile termale naturale. Ca principal 2

În centrul Toscanei, aproape de Florența putem găsi Volterra, orașul alabastrului prin excelentă. Aici remarcăm de asemenea și Muzeul Alabastrului.

Florența a înflorit încă din secolul XIV prin piețe elegante, biserici decorate cu fresce și palate care acum găzduiesc colecții minunate de artă. În centrul orașului se află Domul Santa Maria Del Fiore, unde cupola a fost proiectată de unul din părinții stilului renascentist, Filipppo Brunelleschi. Aceasta catedrală este închinată Madonei din Florența. Complexul cuprinde și faimoasa clădire cunoscută sub numele de Baptisteriul Sf. Ioan Botezatorul, considerată cea mai veche clădire a Florenței.

Siena este de asemeea un alt oraș medieval din Toscana care merită să fie vizitat. Este capitala provinciei cu același nume din Toscana și este înscrisă în lista patrimoniului cultural mondial UNESCO. Centrul orașului este adunat în interiorul zidurilor vechi și are multe monumente frumoase și muzee. Pisa este o destinație asaltată de milioane de turiști în fiecare an fiind atrași în special de faimosul Turn Înclinat. Acesta este celebru pentru că stă scufundat în solul instabil. Turiștii pot urca cele 294 de trepte așezate în spirală și pot vedea panorama orașului de la înălțimea de 55 m. Elba este cea mai mare insulă a Arhipe­lagului Toscan și a treia cea mai mare insulă din Italia, după Sardinia și Sicilia. Împreună cu alte 8 insule incluzând Giglio, Giannutri și Montecristo, face parte din Parcul Național al Arhipelagului Toscan, cel mai mare parc marin din Europa. Insula Elba este faimoasa în lume pentru adăpostirea împăratului francez Napoleon în 1814, în perioada exilului acestuia.


Excursii opţionale neincluse în preţ

San Gimignano-Siena-Assisi Durată: o zi

Florența și Chianti Durată: o zi Florența are foarte multe lucruri de oferit. Sunt multe muzee și monumente care nu trebuie ratate cum ar fi: Santa Croce, Piazza della Signoria cu fântâna lui Neptun, Loggia dei Lanzzi, Palazzo Vechio, Galeriile Uffizi, Catedrala Santa Maria dell Fiore, Baptisteriul, Palazzo Bargello, Palatul Piti, Ponte Vechio. În cel mai mare muzeu de artă din lume, Galeria Uffizi, sunt picturi de Leonardo da Vinci, Rafael, Michelangelo și alți mari artiști ai renașterii. Vom vizita apoi și Chianti - ce oferă peisaje unice, cu dealuri blânde, verzi acoperite cu podgorii vaste și plantații de măsline, cu sate mici de piatră, parohii caracteristice și case rurale din piatră. Zona viticolă a Chianti se întinde în apropiere de Florența și chiar catre Arezzo, Pistoia și Montepulciano. Putem vizita cramele atat de renumite în lume.

Dimineața vom porni spre San Gimignano faimos pentru arhitectura sa medievală și a turnurilor care oferă o priveliște im­pre­sionantă asupra orașului. Turiștii au posibilitatea de a vizita biserica San Francesco, Piazza della Cisterna și Piazza del Duomo, Collegiata - fosta catedrala a satului, Capella di San Gimignano și de a se bucura de vinul său alb, Vernaccia di San Gimignano. Vom porni mai departe spre Siena – citadela medievală perfectă a Italiei. Principalele obiective turistice ce nu trebuie ratate sunt: Piazza del Campo, Palazzo Pubblico, Torre del Mangia- localizat în Piazza del Campo, Domul din Siena - una din cele mai frumoase catedrale din Italia. În cursul după-amiezii vom porni spre Assisi, orașul natal al Sfântului Francisc este în sine un oraș atrăgător, împânzit de biserici, galerii de artă, străzi presate cu flori și clădiri medievale decorate cu marmură roz. Bazilica sa, formată din două biserici gemene împodobită cu operele celor mai renumiți pictori ale acestor vremuri, este unul din cele mai importante lăcașuri religioase din punct de vedere artistic.

Excursii gratuite Bologna - tur de oraș! Durată: 2-3 ore

Bologna Se vizitează orașul Bologna cu un tur panoramic, pornind de la fântâna lui Neptun, îndreptându-ne apoi spre Piazza Maggiore cu Palazzo Da Accursio, Bazilica Sf. Petroniu, Muzeul Morandi și Muzeul Civic Arheologic. Vom efectua acest tur în prima sau ultima zi, în drum spre aeroport sau hotel, în funcție de orarul de zbor. Lucca Durată: 2-3 ore

Padova și Veneția Durată: o zi

Domul din Florenta Cinque Terre și Genova Durată: o zi Nu ratați plimbarea de pe Sentiero Azzuro care leagă cele cinci orașele ale Cinque Terre: Riomaggiore, Manarola, Corniglia, Ver­nazza și Monterosso al Mare - care se înalță spectaculos între două promontorii ce se întind pe țărmul stâncos al coastei ligurice, din nord-vestul Italiei. Vom vizita Manarola, Levanto, Corniglia. Vom continua deplasarea către orașul port Genova înscris în lista Patrimoniului Mondial Unesco. Se vizitează centrul vechi al orașului, Catedrala San Lorenzo, Acvariul, Palatul Ducal, Casa lui Cristofor Columb și Galeonul din Portul Vechi. Pisa și Insula Elba Durată: o zi În Piazza dei Miracoli, Piața Miracolelor considerată mândria Pisei, se află Turnul Înclinat, Baptisteriul și Domul. Nu vom rata nici Palatul Cavalier. Insula Elba este cea mai mare, mai frumoasă și mai bogată din arhipelagul Toscan. Este încărcată de mii de ani de istorie, panorame uluitoare și povești despre oameni și civilizație. Găsim câteva amintiri ale trecutului său glorios vizitând insula, de la descoperirile arheologice din muzee până la fortărețele impresionante și construcțiile militare cum ar fi Castelul Vol­ terraio și apoi către reședința lui Napoleon a anilor 1800, Palazzina dei Mulini.

Vom porni mai întâi spre Padova oraș de o frumusețe neașteptată unde arta, natura, cultura, știința și spiritualitatea sunt un amestec unic. Vom vizita cele mai importante obiective turistice și anume Piazza del Santo cu Basilica di San Antonio, unde este înmormântat Sf Anton de Padova (pelerinii vin în biserică pentru a admira un mormânt cu o superbă statuie ecvestră, lucrare a lui Donatello), Grădina Botanica, Pratto della Vale, Santa Giustina, Capella Scovegni, Piazza dei Signori și Palazzo della Ragione. Următorul oraș pe care îl vom vizita este Veneția, care poate fi considerat unul dintre cele mai frumoase orașe din lume. Acesta este împărțit în șase sestieri, sau cartiere, câte trei de fiecare parte a Grand Canale- cea mai mare arteră principală maritimă. Nu putem să ratăm plimbarea pe lângă Grand Canale și cele mai faimoase obiective ale orașului: Piața San Marco cu Basilica San Marco și Palatul Dogilor, Puntea Suspinelor, Turnul cu Ceas, Procurațiile vechi și noi și Casa de Aur. San Marino – Ravenna Durată: o zi San Marino, republica independentă, este a treia cea mai mică țară din Europa, dupa Vatican și Monaco. Vom vizita Cetatea, Palatul Capitanilor Regenti și Muzeul Tor­turii. Vom vizita apoi Ravenna - fosta capitală a Imperiului Otoman, portul , reprezentând o poartă către restul lumii, iar imprejurimile sale, un zid împotriva armatelor barbare invadatoare. Vom vedea bisericile paleocrestine: San Fran­ cesco, Mormântul lui Dante Alighieri, Sant'apollinare, San Vitale și Santa Maria în Porto.

Lucca Vom face un tur panoramic in Lucca, capitala provinciei cu același nume, din Toscana. Principalele obiective sunt: San Michele in Foro, Casa Guinigi, Piazza dell`Anfiteatro, Domul San Martino și Palatul Pfanner. Puteți admira de asemenea si zidurile orașului. * Această excursie este bonus pentru posesorii de senior voyage club card.

Bonusuri Senior Voyage Club Card •  1/2 zi excursie optionala BONUS pentru posesorii de senior voyage club card (Lucca) •  Reducere 10% la pachetul de excursii optionale la achizitionarea a 3 excursii optionale pentru posesorii de senior voyage club card •  Reducere 5% la pachetul de excursii optionale la achizitionarea a 3 excursii optionale pentru cei care nu sunt posesori de senior voyage club card •  Posesorii de senior voyage club card nu achită suplimentul de 50 euro pe care trebuie să îl plătească non-seniorii. Acest card se acordă gratuit oricărui client care a călătorit în sezonul trecut prin programele noastre pentru seniori sau contra cost (25 € / card) la achiziţionarea primului pachet Senior Voyage, pentru a putea beneficia de avantajele cardului.

Fotografiile de pe copertă, de sus în jos: Toscana 3


5 1

lucruri care nu trebuie ratate

Hotel Terme Pellegrini

Grand Hotel Tettuccio

www.rghotels.it/hotels/Hoteltermepellegrini

www.hoteltettuccio.it

Locație Hotelul este situat în centrul Montecatini Terme. Este cea mai frumoasa stațiune balneoclimaterică aflata în regiunea Toscana.

Locație Fermecătorul hotel Grand Hotel Tettuccio, se află în inima Toscanei în Montecatini Terme, situat pe strada principală, Viala Giuseppe Verdi şi în faţa Parcului Termal, celebru pentru apele minerale.

Facilități camere Hotelul are 82 de camere, complet renovate. Camerele Hotelului Terme Pellegrini dispun de conexiune la internet, aer condiţionat, televizor, televiziune prin satelit, baie proprie, telefon, seif, uscător de păr, minibar şi terasa.

Facilități camere Hotelul dispune de 74 de camere cu mobilier elegant, decoraţiuni de art nouveau şi o atmosferă relaxantă. Toate camerele au facilicităţi ca: aer condiţionat, TV prin satelit, minibar, telefon, seif, baie cu cadă sau cabină de duş şi uscător de păr.

Facilități hotel Hotelul are două lifturi, încalzire centrală şi aer condiţionat, restaurant, bar, sală de tv şi de jocuri, terasă panoramică la ultimul etaj, zonă de relaxare şi grădină. În apropierea hotelului se află restaurantul „Osteria da Guido”, la discreţia oaspeţilor hotelului cu mâncăruri toscane reprezentative.

Facilități hotel Recepţia şi un snack bar sunt la dispoziţia oaspeţilor, iar restaurantul, sala de muzică cu pian şi salonul de ceai oferă un sejur plăcut. Alte servicii disponibile sunt: 2 săli de conferinta, cameră pentru bagaje, seif, aer condiţionat, internet, parcare gratuită, spălătorie, serviciu de fax şi birou de informaţii.

Supliment cină Revelion (opţional) 75 euro/pers.

Supliment cină Revelion (opţional) 75 euro/pers.

●●●●

●●●●

Dacă doriți să gustați specialități din gastronomia toscană, nu ezitați să încercați tortellini împreună cu un pahar de vin Lambrusco.

2

Tortellini

Cei care iubesc arta nu trebuie să ocolească Florența. Baptisteriul Sf. Ioan Botezătorul este considerată cea mai veche clădire a Florenței, Galeria Uffizi - cu lucrări celebre de Botticelli, Giotto, Cimabue, Masaccio, Leonardo da Vinci, Michelangelo, Donatello. Pisa este o destinație asaltată de 3 milioane de turiști în fiecare an fiind atrași

în special de faimosul Turn Înclinat. Acesta este celebru pentru că stă scufundat în solul instabil. Turiștii pot urca cele 294 de trepte așezate în spirală și pot vedere panorama orașului de la înălțimea de 55 m.

Croazieră pe Elba pentru a descoperi 4 cea mai mare insulă a Arhipelagului Toscan și reședința lui Napoleon din anii 1800. Elba este încărcată de mii de ani de istorie, panorame uluitoare și povești despre oameni și civilizație.

5

Nu putem să uităm faptul că Toscana este cunoscută și prin stațiunile sale de cură și tratament ca Montecatini Terme, Europa. Apele termale de aici sunt benefice pentru diverse terapii, dar și pentru tratamente de înfrumusețare și confort psiho-fizic. Apele termale provin dintr-un strat găsit la o adâncime de 60-80 m. Piața Poporului reprezintă centrul oraslui Montecatini Terme. Aici veți găsi Biserica Santa Maria Assunta. Branch Office – Kogălniceanu 021 313 52 26 Branch Office – Moşilor 021 210 16 87 Branch Office – City Mall 021 317 04 35 Branch Office – Liberty Center 021 369 98 35 Branch Office – Mihai Bravu 021 252 19 40 Branch Office – Ştefan cel Mare 021 211 11 49 Branch Office – Magheru 021 312 01 66 Branch Office – Plaza Mall 0374 913 442 Branch Office – Vitan Mall 0374 913 443

Observaţii •  Pentru a putea participa la programele senior voyage, persoanele care nu au însoţitor cu vârsta peste 55 ani plătesc un supliment de 50 € /sejur de 7 nopţi. •  Supliment obligatoriu pentru sărbătorile de Paște 50 euro/pers; •  Supliment obligatoriu pentru Revelion 100 euro/pers; •  Excursiile opţionale pot suferi modificări, iar programul concret, desfăşurat pe zile, al excursiilor opţionale se va primi la destinaţie. •  Excursiile opţionale gratuite se vor organiza în prima sau în ultima zi, în drum spre aeroport sau spre hotel, în funcţie de orarul de zbor. •  Numărul de persoane necesar pentru organizarea excursiilor opţionale este de minim 20. •  Hotelurile menţionate în acest program pot fi modificate. În cazul în care acest lucru se va întâmpla, agenţia va oferi alternative similare. •  Tarifele afişate pot suferi modificări în funcţie de fluctuaţiile de preţ ale taxelor sau ale petrolului, impuse de compania aeriană.

Branch Office – Timişoara 0256 433 205 Branch Office – Banat 0256 240 321 Branch Office – Cluj-Napoca 0264 411 101 Branch Office – Bacău 0234 525 298 Branch Office – Iaşi 0232 267 261 Branch Office – Constanţa 0241 550 180 Branch Office – Rm. Vâlcea 0250 730 200 Branch Office – Galaţi 0236 318 018 Branch Office – Brăila 0339 710 310

Branch Office – Focșani 0337 711 140 Branch Office – Sibiu 0369 710 310 Branch Office – Deva 0354 710 310 Branch Office – Arad 0357 711 128

•  Toți turiştii care vor călători pe acest program vor trebui să achite direct la hotel o taxă de oraş/staţiune. Valoarea acesteia poate varia între 1-2 euro/persoană/zi. Suplimente şi reduceri •  Supliment single 100 euro •  Reducere a 3-a persoană 50 euro •  Copil 0-1.99 ani plăteşte taxele de aeroport 95 euro •  Copil 2-11.99 ani reducere 100 euro în cameră cu doi adulți. Tariful nu include •  Taxele de aeroport 95 euro/ persoană •  Asigurarea medicală de călătorie şi asigurarea storno - nu sunt obligatorii însă agenţia vă recomandă să le încheiaţi. •  Taxa de stațiune ( se va plăti la hotel, 1-2 euro/zi/pers) •  Intrările la obiectivele turistice şi alte taxe şi cheltuieli personale.

Puteţi găsi pachetele Senior Voyage la acelaşi preţ în oricare dintre sediile Christian Tour sau în reţeaua partenerilor noştri.

Pegas Holidays 021 313 32 22 francize christian tour Sun Travel – Sfântu Gheorghe 0267 310 047 Blue Travel – Giurgiu 0246 213 099

seniorvoyage.eu

Senior Voyage Brosuri 2014  

by Catalin Constandache

Advertisement