Page 1

A legjobb Partner a kötési eljárásokban

www.castolin.com


Castolin Eutectic: Fejlesztés és gyártás Európában A Castolin Eutectic a kopásvédelemi és kötési alkalmazások specialistája. Több mint 100 év tapasztalattal, az ügyfelekkel való közvetlen kapcsolattartásra fókuszálva, előre jelezzük a piaci igényeket, azért, hogy a legjobb megoldást ajánljuk Önnek. Minden országban üzemeltetünk raktárakat, és a készleteket a helyi igényeknek megfelelően töltjük fel. Forduljon bizalommal a helyi értékesítési képviselőhöz, ha szüksége van bármely Castolin Eutectic termékre.

2

Értékesítési szakértők Azt tapasztaltuk, hogy a professzonális szakmai értékesítők részéről egyre nagyobb a kereslet a Castolin termékekre. Ezt az igényt szeretnénk kielégíteni, ezért nagy erőforrásokat irányítottunk erre a területre. Ilyen jellegű üzleti modell számos országban létezik, ahol a Castolin Eutectic jelen van. Ezekben az országokban jelentős beruházások történtek a szükségletek elemzésére, így az Ön igényei szerint kínáljuk a legmegfelelőbb termékcsaládokat. Magasan képzett szakembereink folyamatosan azon dolgoznak, hogy a Castolin Eutectic az Ön számára a legjobb szolgáltatást tudja nyújtani. Teljes termékskála Felépítettünk egy teljeskörű termékskálát a viszonteladói igényeknek megfelelően. Ezek a termékek lefedik az összes alkalmazási területet, az általános kötési feladatoktól kezdve, a speciális kopási-, és felületvédelmi alkalmazásokig különböző kiszerelésekben. Mint pl. pálcák, paszták, folyasztószerek, elektródák, hegesztő és forrasztó készülékek, gázok, stb. Kiszerelés, akciók és megjelenés Az Ön forgalmának növekedése érdekében a kiszereléseket optimalizáltuk, új termékeket fejlesztettünk ki, és értékesítési akciókat biztosítunk. Ezeken felül, mi úgy gondoljuk , ahhoz, hogy professzionális partnerek legyünk, elérhetővé tesszük az ön boltja számára is a hires piros-sárga termékek et bemutató polcokat, azért, hogy egységes megjelenésben tudja kihangsúlyozni a legjobb termékeinket illetve az akciókat. Közel Önhöz Értékesítési csapatunk rendszeresen szervez tanfolyamokat az Ön munkatársai számára, valamint demonstrációs napokat tart az Ön boltjában, ahol bemutatjuk az ügyfeleinek, hogyan lehet egszerűen megoldani a legnagyobb forrasztási, hegesztési problémákat.


Tartalomjegyzék

A forrasztás előnyei

p. 4

Lángforrasztási táblázat

p. 5

Forrasztó pálcák: Foszforos rézforrasz p. 6

Forrasztó pálcák: Kadmiummentes ezüstforrasz p. 7

Forrasztó pálcák: Alumínium és Sárgaréz p. 8

Folyasztószerek

Lágyforrasztás

Láng forrasztó eszközök

Kiegészítők

p. 14

Bevezető a hegesztéshez

p. 15

Ívhegeszési táblázat

P. 16

Hegesztő elektródák: Acél

p. 17

Hegesztő elektródák: Egyéb fémek

p. 18

Hegesztő készülékek: Kézi ívhegesztő

p. 19

Hegesztő készülékek: MIG/MAG és AWI

p. 20

Hegesztő készülékek: Plasmavágó

p. 21

Környezetvédelem és biztonság

p. 22

Megjegyzi

p. 23

Technológiai bemutató az Ön telephelyén

p. 24

p. 9 p. 10 p. 11-13

3


A forrasztás előnyei

4

Mi a forrasztás? A forrasztás diffúziós kötést hoz létre fémek között. Az eljárás alatt, az alapanyagok nem olvadnak meg, csak a hozaganyag. A folyamat során, amikor a hozaganyag eléri az olvadáspontját (liquidus), végigfut a forrasztandó alapanyagok között vagy a felszínükön (nedvesítés), miközben a folyasztószer megvédi a forraszanyagot és az alapanyagot is az oxidációtól. Lehűlés után a munkadarabon szilárd, oldhatatlan kötés jön létre. A forrasztás egy jól bevált módszer Forrasztásos kötéseket régóta használnak többek között a csővezetékeknél, légkondícionáló és fűtő berendezésekben, az elektronikában, és számos más alkalmazásban is. A forrasztási kötés élettartama bizonyítottan nagyon hosszú. Továbbá, ha a forrasztás nem sikerül elsőre, lehetőség van a munkadarab újramelegítésére, anélkül, hogy kár keletkezne benne. Ha Ön a forrasztást alkalmazza, biztos lehet abban, hogy az elérhető legmegbízhatóbb kötési eljárást választotta. A forrasztás nagy kötési szilárdságot ad A helyes tervezéssel és előkészítéssel, a megfelelő anyag kiválasztásával, a forrasztás erősebb kötést képes adni az alapanyag saját szilárdságánál. Esztétika A forrasztás tökéletes kapilláris tulajdonságai, különösen az ezüstötvözeteké, lehetővé teszik az esztétikus, vagy a szinte láthatatlan kötéseket. Ezért használják a forrasztást azoknál az alkatrészeknél, ahol a megjelenés elsődleges szempont.

Biztonság Kizárólag a forrasztás képes teljes biztonsággal a szivárgásmentes kötésre. Ezért sok szabvány megköveteli, hogy a kritikus alkalmazásoknál forrasztást használjanak. A forrasztás higénikus Tudja-e, hogy a műanyag csővezetékek, majdnem mindíg tartalmaznak legionella baktériumokat, amelyek a légionárius betegség kialakulását okozzák?

Ez a betegség egy ritka és súlyos formája a tüdőgyulladásnak, mely a legionella baktériumot tartalmazó vízcseppek belégzése által terjed. Tesztek bizonyítják, hogy a forrasztott réz csőhálózatok sokkal kissebb koncentrációban tartalmaznak legionella baktériumot, ami nagyobb biztonságot jelent Önnek, és családjának.

A forrasztással olcsó a javítás és termelékeny a tömeggyártás A forrasztás egy költségkímélő eljárás, ami nem igényel drága gépeket. Pár ezer forintból akár még ma elkezdheti. Nagymennyiségű termék esetén, a forrasztás

tökéletesen automatizálható és testreszabható, a különböző kiszereléseknek köszönhetően. Ezek pl. paszták, gyűrűk, huzalok. A legtöbb forrasztási kötés kevesebbe kerül 15 Ft-nál. Az alternatívákhoz képest, a forrasztás nemcsak mechanikailag előnyösebb, de a finanszírozás tekintetében is.

A forrasztás könnyű A Castolin Eutectic minden évben emberek ezreit tanítja meg a professzionális forrasztásra. Tapasztalatok bizonyítják, hogy kevesebb, mint egy óra alatt meg lehet tanítani valakit arra, hogy hogyan kell elvégezni az alapvető forrasztási műveleteket. Ez nagy rugamasságot ad a cégeknek, amennyiben változtatni szertnének a termelésen. Castolin Eutectic egyszerűvé teszi a forrasztást!


Lángforrasztási táblázat Forrasztás lánggal és forrasztópákával °C

LÁGYFORRASZTÁS Réz / Sárgaréz / Rozsdamentes acél / Horganyc COPPER, BRASS, INOX, ZINC Piping Drinking Water

Sn96.5 - Ag 3.5 without lead Sn 97.0-Cu 3.0 without lead

TIN FLAM 157

TIN FLUX 157

220°C

TIN FLAM BC 5423

TIN FLUX 157

240°C

Felszerelés

KEMÉNYFORRASZTÁS Réz / Sárgaréz / Rozsdamentes acél / Alumínium CSŐHÁLÓZAT, FŰTÉS, LÉGKONDICIONÁLÁS, GÁZ

40 % Ezüst pálca

ALUMÍNIUM ALKATRÉSZEK

Aluminium

KARBANTARTÁS HŰTŐ, GÁZ

20 % Ezüst pálca

CSŐHÁLÓZAT, FŰTÉS, GÁZ

Copper - Phosphorus 5 % Silver rod Réz-Foszfor 2 % Ezüst, 0 % Ezüst pálca

CSŐHÁLÓZAT, SZERELVÉNYEK

AG FLAM 6113 RX

AG FLUX 6000 FX or FP

600°C

ALU FLAM 21 F

ALU FLUX 21

620°C

AG FLAM 6110 RF

650°C

(Cadmium Free)

AG FLUX 6000 FX or FP

CU FLAM RB 5286

CU FLUX 5000 FX

750°C

CU FLUX 5000 FX

850°C

(Cadmium Free)

CU FLAM RB 5280 CU FLAM RB 5246

KÉT-PALACKOS KEVERŐSZÁR OXIGÉN/ACETILÉN

pont

EGY-PALACKOS ÉGŐFELY

Olvadás-

FORRASZTÓLÁMPA

Alkalmazás

Folyasztó

Termék név

FORRASZTÓPÁKA

Termék megjegyzés

Keményforrasztás Acél / Réz / Sárgaréz LEMEZMUNKA, CSŐHÁLÓZAT

Bevonatos sárgaréz pálca

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

BRASS FLAM 18 XFC

900°C

KIEGÉSZÍTŐK

1. Ellenőrizze, hogy a felületek zsír- és szennyeződésmentesek-e!

Szemüveg

2. Szükség esetén alkalmazza a megfelelő folyasztószert a munkadarabon és a forrasztópálcán! 3. Ellenőrizze, hogy a forrasztópisztoly lángja helyesen van-e beállítva!

Hővédő pajzs Castonet (rézcsövek tisztítására).

4. Helyi melegítés mellett adagolja a hozaganyagot cseppenként!

Porozitás és szivárgás vizsgáló

5


Forrasztópálcák: Foszforos rézforrasz Cu Flam RB 5246

Cu Flam RB 5280

Műszaki jellemzők

Műszaki jellemzők 715°C-805°C

Olvadáspont (sol./liq.)

en

utilisation

Copper and Phosphorous brazing rods with 2% Ag Copper to Copper without flux Sanitary installations and plumbing. WARNING Fumes and gases given off by welding may be hazardous to health.

Les fumées de gaz émises en soudage, soudo-brasage et brasage peuvent être dangereuses pour la santé. Opérer dans un endroit bien ventilé ou utiliser un moyen de ventilation complémentaire. Utiliser des dispositifs de protection des yeux, du visage et des mains. Tenir hors de portée des enfants. Stocker dans son emballage d’origine à l’abri de l’humidité.

Hossz

500mm

Hossz

de

Instructions inside

apliCaCiones

1kg

Los humos y gases emitidos por la soldadura pueden ser peligrosos para la salud : soldar en un espacio bien ventilado o usar un medio de ventilación suplementario. Utilizar dispositivos de protección para los ojos, la cara y las manos. Mantener fuera del alcance de los niños. Conservar en su embalaje de origen y en un lugar seco

Vonsejos en el interior

Tulajdonságok

pt

apliCaÇÕes

Varetas de Cobre Fósforo Cobre a Cobre sem decapante Canalização das casas de banho e canalizações. ADVERTÊNCIA

Conselhos no interior

it

Istruzioni all’interno

de

anWendungen

Kupfer- und PhosphorHartlötstab Kupfer auf Kupfer ohne Flussmittel Sanitärinstallationen und Klempnerarbeit. WARTUNG

SOLDADURA COBRE - FOSFORO

en cobre, latón, bronce

toepassingen

Koper-Fosfor hardsolderen Kooper aan Koper zoonder flux Sanitaire installaties, loodgieterij. WAARCHUWING

su rame, ottone, bronzo

LOTEN KUPFER - PHOSPHOR

auf Kupfer, Messing, Bronze

SOLDEREN KOPFER - FOSFOR

van koper, messing, brons

rösrézh

200gr

754814

1kg

сантехника, отопление. Пары, выделяемые при пайке, могут быть вредны для здоровья.

Bakreni i fosforni tvrdi lem sa 2% srebra Bakar sa bakrom bez praškatopitelja Sanitarne instalacije vode i odvodnje. UPOZORENJE

Tulajdonságok

Dimovi i plinovi nastali zavarivanjem/ lemljenjem mogu štetiti zdravlju

Uputstvo sa unutrašnje strane

Csupasz forrasztópálca, 2% ezüsttartalommal réz alkatrészek kapilláris forrasztásához, folyasztószer nélkül. A jó folyási és ár-érték arány teszi lehetővé, a tökéletes és gazdaságos forrasztást. Tökéletes nedvesítési és kayaszt fol pilláris hatás. A folyási és forrasztási minőség javításához 2% Ag a Cu Flux 5000FX folyasze vö rösrézh tószert ajánljuk. cz

elf p fluxing on co

715 - 805 °C Ø 2.0 500 mm 22 u.

Kouře a plyny uvolněné svařováním mohou být nebezpečné zdraví.

ro

Brazarea cuprului si a alijelor de cupru. Pentru imbinari cuprucupru nu este necesara folosirea unui flux separat. Instalatii sanitare. ATENTIE Fumul si gazele emanate in timpul procesului de brazare (sudura) pot fi daunatoare sanatatii.

Instructiuni - vezi in pachet

sl

+ Cu Flux 800 / 808 PF

hu

applicaTions

Sanitary installations, plumbing, refrigeration and cooling.

WARNING

Fumes and gases given off by welding may be hazardous to health.

Instructions inside

anWendungen

Kupfer-Phosphor-Hartlot mit 5% Silber Kupfer-Kupfer-Verbindungen ohne Flussmittel Sanitärinstallationen und Klempnerarbeit, Kältetechnik und Klimaanlagen.

ACHTUNG Dämpfe und Gase, die beim Löten entstehen, können gesundheitsschädlich sein.

Anweisungen auf der Innenseite

zasTosoWania

Lut twardy na bazie CuP + Ag Lutowanie czystej miedzi bez dodatku topnika Instalacje sanitarne / wodociągowe, urządzenia klimatyzacji.

2,0mm

754816

Dymy i gazy uwalniające się podczas lutowania mogą być szkodliwe dla zdrowia.

Instrukcja użycia wewnątrz

ПРИМЕНЕНИЕ

ru

Медно-фосфорные прутки для пайки Cоединений типа медь/медь без флюса Холодильная техника, кондиционирование, отопление.

1kg

ВНИМАНИЕ Пары, выделяемые при пайке, могут быть вредны для здоровья.

Инструкции внутри

hr rs

primjene

Bakreni i fosforni tvrdi lem sa 5% srebra Bakar sa bakrom bez praškatopitelja

Tulajdonságok

Sanitarne instalacije vode i odvodnje.

UPOZORENJE Dimovi i plinovi nastali zavarivanjem/ lemljenjem mogu štetiti zdravlju

Uputstvo sa unutrašnje strane

Csupasz forrasztópálca, 5% ezüsttartalommal réz alkatrészek kapilláris forrasztásához, folyasztószer nélkül. Kiváló viselkedés pontatlan és rosszul előkészített felületeknél. A folyási és forrasztási minőség javításához a Cu Flux 5000FX folyasztószert ajánljuk. olyaszt cz

pouŽiTí

Pájení CuP pájkou mědi a slitin mědi bez použití tavidla s obsahem 5% Ag. Sanitární instalace, určeno pro pozinkované potrubí bez poškození zinku, chlazení.

UPOZORNĚNÍ

Kouře a plyny uvolněné svařováním mohou být nebezpečné zdraví.

Návod uvnitř

ro

aplicaTii

Brazarea cuprului si a alijelor de cupru. Pentru imbinari cuprucupru nu este necesara folosirea unui flux separat. Instalaţii sanitare, aer condiţionat şi refrigerare.

ATENTIE

Fumul si gazele emanate in timpul procesului de brazare (sudura) pot fi daunatoare sanatatii.

Instructiuni - vezi in pachet

sl

aplikacije

Bakrena in fosforna spajka,baker na baker brez paste Sanitarne,cevne instalacije,klimatizaci ja,hlajenje.

OPOZORILO

Dimi in plini pri spajkanju so škodljivi zdravju.

Priložena navodila

hu

Egészségügyi berendezések, vízvezetékek, fagyasztó és hűtő berendezések.

FIGYELEM

A forrasztás során keletkező gőzök és gázok az egyészségre ártalmasak lehetnek.

Utasítás belül

ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

gr

Ράβδοι φωσφορούχου χαλκού με 5% άργυρο. Χαλκός σε χαλκό χωρίς βόρακα.

miedzi, mosiądzu i brązu

паЙка меДноФоСФорнЫм припоем, СоДерЖаЩим СереБро Пайка меди, латуни и бронзы

BaKar-FOsFOrsreBrni-lem

za bakar,mjed i broncu

měĎ FOsFOr-Cup pájKa s OBsahem-aG na měď, mosaz, bronz

aliaj Brazare CupruFOsFOr Cu-arGint Pentru cupru, alama si bronz

BaKer,FOsFOrna in sreBrna spajKa za baker,medenino in bron

ezÜsttartalmú rézFOszFOr FOrrasz

Rézhez, sárgarézhez, bronzhoz

μΠρουτΖοκολλήΣή χαλκοΣ, ΦωΣΦοροΣ, αργυροΣ Για χαλκό ορείχαλκο και μπρούτζο.

GÜMÜŞ İÇEREN BAKIR-FOSFOR LEHİMİ Bakır, pirinç ve bronz için

fluxing elf

5% Ag on co ppe

Cu Flam

5286 RB + Cu Flux 5000 FX

ΠΡΟΣΟΧΗ

Αναθυμιάσεις κατά την συγκόλληση μπορεί να είναι βλαβερές στην υγεία.

Οδηγίες εσωκλείονται

Tr

5% Ag

uygulamalar

% 5 gümüş içeren bakır-fosfor sert lehim çubuğu Bakır-bakır bağlantısında dekapana gerek yoktur. Sıhhi tesisat, su tesisatı dondurucu ve soğutucu.

DIKKAT Lehimleme işleminde oluşan duman ve gazlar sağlığa zararlı olabilir.

Yönergeler iç taraftadır

www.castolin.com

z

e rösrézh

r

650 - 810 °C Ø 2.0 500 mm 200 gr

Υγειονομικές, υδραυλικές εγκαταστάσεις, ψύξη, κλιματισμός.

ó

Szerelvények, fűtés, gáz, hűtők, légkondicionálók Önfolyasztó vörösrézhez 5% Ezüst

f

on copper, brass, bronze

lÖten KupFerphOsphOr-silBer

für Kupfer, Messing, Bronze

lut tWarDy z DODatKiem sreBra DO mieDzi

felhasználás

Réz-foszfor keményforrasz, réz-réz kötésnél folyasztószer nélkül

Alkalmazás

BrazinG COpperphOsphOrOus-silVer

s

OSTRZEŻENIE

200gr

na měď, mosaz, bronz

Pentru cupru, alama si bronz

BaKer,FOsFOrna in sreBrna spajKa za baker,medenino in bron

ezÜsttartalmú rézFOszFOr FOrrasz

Rézhez, sárgarézhez, bronzhoz

μΠρουτΖοκολλήΣή χαλκοΣ, ΦωΣΦοροΣ, αργυροΣ Για χαλκό ορείχαλκο και μπρούτζο.

GÜMÜŞ İÇEREN BAKIR-FOSFOR LEHİMİ Bakır, pirinç ve bronz için

fluxing elf

2% Ag on co ppe

Cu Flam 5280 RB

Utasítás belül

ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

Ράβδοι φωσφορούχου χαλκού με 2% άργυρο. Χαλκός σε χαλκό χωρίς βόρακα. Υδραυλικά και εγκαταστάσεις υγιεινής. ΠΡΟΣΟΧΗ

ESC code : 754815

ISO 17672 Cu P 281

Szerelvények, csőhálozatok, fűtés Önfolyasztó vörösrézhez 2% Ezüst

r

650 - 820 °C Ø 2.0 500 mm 200 gr

+ Cu Flux 5000 FX

uygulamalar

Yönergeler iç taraftadır

Copper and Phosphorous brazing rods with 5% Ag Copper to Copper without flux

754815

A forrasztás során keletkező gőzök és gázok az egyészségre ártalmasak lehetnek.

gr

Alkalmazás

650 N/mm²

2,0mm

BaKar-FOsFOrsreBrni-lem

za bakar,mjed i broncu

aliaj Brazare CupruFOsFOr Cu-arGint

Lehimleme işleminde oluşan duman ve gazlar sağlığa zararlı olabilir.

650°C-810°C

pl

Пайка меди, латуни и бронзы

měĎ FOsFOr-Cup pájKa s OBsahem-aG

Οδηγίες εσωκλείονται

Műszaki jellemzők

Kiszerelés

паЙка меДноФоСФорнЫм припоем, СоДерЖаЩим СереБро

felhasználás

Réz-foszfor keményforrasz, réz-réz kötésnél folyasztószer nélkül Berendezések bádogosmunkák. FIGYELEM

Tr

Cu Flam RB 5286

Termék kód

miedzi, mosiądzu i brązu

% 2 gümüş içeren bakır-fosfor sert lehim çubuğu Bakır-bakır bağlantısında dekapana gerek yoktur. Sıhhi tesisat ve su tesisatı DIKKAT

EN 1044 : CP 202

Átmérő

on copper, brass, bronze

lÖten KupFerphOsphOr-silBer

für Kupfer, Messing, Bronze

lut tWarDy z DODatKiem sreBra DO mieDzi

Αναθυμιάσεις κατά την συγκόλληση μπορεί να είναι βλαβερές στην υγεία.

Zie keerzijde

de

aplikacije

Bakrena in fosforna spajka,baker na baker brez paste Sanitarne instalacije, plinske, vodovodne. OPOZORILO Priložena navodila

RB 5246

BrazinG COpperphOsphOrOus-silVer

aplicaTii

Dimi in plini pri spajkanju so škodljivi zdravju.

Cu Flam

De bij het lassen vrijkomende dampen en gassen kunnen gevaarlijk zijn voor de gezondheid : las in een goed geventileerde ruimte of gebruik een extra ventilatie. Gebruik beveiligingsprodukten voor de ogen, het gezicht en de handen. Buiten bereik van kinderen. In de oorspronkelijke verpakking op een droge plaats bewaren.

500mm

pouŽiTí

Návod uvnitř

ESC code : 652713

Hossz

primjene

UPOZORNĚNÍ

Cu P

e

en

Инструкции внутри

hr rs

Určeno pro pájení rozvodů např. topení.

nte sur cu ivr capa dé

Szerelvények, csőhálózatok Vörösréz forrasztásánál extra folyasztószert nem igényel.

Szakítószilárdság R

ПРИМЕНЕНИЕ

ВНИМАНИЕ

www.castolin.com

Olvadáspont (sol./liq.)

Instrukcja użycia wewnątrz

ru

Медно-фосфорные прутки для пайки Cоединений типа медь/медь без флюса

Pájení CuP pájkou mědi a slitin mědi bez použití tavidla s obsahem 2% Ag.

z

754813

Dymy i gazy uwalniające się podczas lutowania mogą być szkodliwe dla zdrowia.

SOLDADURA COBRE - FOSFORO BRASATURA RAME - FOSFORO

zasTosoWania

Lut twardy na bazie CuP + Ag Lutowanie czystej miedzi bez dodatku topnika Do lutowania instalacji sanitarnych / wodociągowych. OSTRZEŻENIE

no cobre, latão, bronze

Anweisungen auf der Innenseite

nl

2,0mm

pl

Kiszerelés

ó

ó

Dämpfe und Gase, die beim Schweißen entstehen, können gesundheitsschädlich sein : nur in gut belüfteten Räumen verwenden oder eine Absauganlage einsetzen. Tragen Sie entsprechenden Augen- und Gesichtsschutz sowie Handschuhe. Darf nicht in die Hände von Kindern gelangen. Trocken in der Originalverpackung lagern.

Ön

on copper, brass, bronze

s

Fumi e gas generati durante la saldatura possono essere pericolosi per la salute : utilizzare in un’area ben ventilata o con una ventilazione supplementare. Usare accessori protettivi per occhi, faccia e mani. Tenere fuori della portata dei bambini. Conservare nell’imballaggio originale ed in un luogo asciutto.

Alkalmazás

BRAZING COPPER - PHOSPHOROUS

appliCazioni

Bacchette Rame-Fosforo per brasatura senza disossidante Impianti idrotermosanitari. ATTENZIONE

2,0mm

sur cuivre, laiton, bronze

e

Csupasz forrasztópálca réz forrasztásához. A jó folyási és ár-érték arány teszi, nélkülözhetetlenné a mindennapi használatban. Tökéletes nedvesítési hatás, a kapilláris forrasztáshoz. A folyási és forrasztási minőség javíyaszt fol tásához a Cu Flux 5000FX folyasztószert ajánljuk. CuP

Os fumos e gases emitidos em soldadura podem ser perigosos para a saúde : soldar num local bem arejado ou utilizar um meio de ventilação suplementar. Utilizar protecção adequada para os olhos, para a cara e para as mãos. Manter fora do alcance das crianças. Conservar na sua embalagem de origem e num local seco.

BRASAGE CUIVRE - PHOSPHORE

Anweisungen auf der Innenseite

Termék kód

Ön

es

Varillas de Cobre Fosforo Cobre a Cobre sin decapante Fontanería de baños y general. ATENCIÓN

pe r

200gr

754810

2,0mm

Dämpfe und Gase, die beim Löten entstehen, können gesundheitsschädlich sein.

Átmérő

Fumes and gases given off by welding may be hazardous to health : use in a well-ventilated area or use an additional means of ventilation. Use protective equipment for the protection of eyes, face and hands. Keep out of the reach of children. Store in original packaging and in a dry place.

Ön

6

ACHTUNG

Kiszerelés

754809

2,0mm

Sanitärinstallationen und Klempnerarbeiten.

Copper and Phosphorous brazing rods. Copper to Copper without flux Sanitary installations and plumbing. WARNING

Termék kód

anWendungen

Kupfer-Phosphor-Hartlot mit 2% Silber Kupfer-Kupfer-Verbindungen ohne Flussmittel

appliCations

aut o

Átmérő

Instructions inside

500mm

Conseils au verso

en

applicaTions

550 N/mm²

Szakítószilárdság R

Baguettes de brasure cuivre phosphore autodécapantes sur cuivre Installations sanitaires, plomberie. AVERTISSEMENT

s

Fr

450 N/mm²

Szakítószilárdság R

650°C-820°C

z

Olvadáspont (sol./liq.)

www.castolin.com

ESC code : 754813

ISO 17672 Cu P 279


Forrasztópálcák : Kadmiummentes Ezüstforrasz

Ag Flam 6110 RF

Ag flam 6111 RX

Műszaki jellemzők

Műszaki jellemzők 680°C-810°C

Olvadáspont (sol./liq.)

en

applicaTions

Repair generally, filling of badly prepared joints, refregiration, water and gas installations, heat exchanger, decoration

WARNING

applicaTions

430 N/mm²

Szakítószilárdság R

Brazing rod with 20% silver content cadmium free

Brazing rod with 34% silver content cadmium free Repair generally, filling of badly prepared joints, refregiration, water and gas installations, heat exchanger, decoration

WARNING

Fumes and gases given off by welding may be hazardous to health.

Fumes and gases given off by welding may be hazardous to health.

Instructions inside

500mm de

Instructions inside

Hossz

anWendungen

Messing-Hartlot mit 20% Silber, cadmiumfrei

500mm de

Reparaturarbeiten, Verbindung von Kupfer- und Eisenwerkstoffen, Kälte-, Wasserund Gasinstallationen, Wärmetauscher

ACHTUNG

ACHTUNG

Dämpfe und Gase, die beim Löten entstehen, können gesundheitsschädlich sein.

Dämpfe und Gase, die beim Löten entstehen, können gesundheitsschädlich sein.

Anweisungen auf der Innenseite

Anweisungen auf der Innenseite

zasTosoWania

Átmérő

Kiszerelés

Ogólne naprawy, uzupełnienia ubytków w źle wykonanych złączach, lutowanie urządzeń klimatyzacji, instalacje wodociągowe i gazowe, wymienniki ciepła, elementy dekoracyjne

OSTRZEŻENIE

754824

2,0mm

Instrukcja użycia wewnątrz

100gr

ПРИМЕНЕНИЕ

ru

Серебросодержащий пруток с содержанием серебра 20% без кадмия Холодильная техника, водоснабжение, теплообменное, газовое оборудование, декоративные изделия.

ВНИМАНИЕ Пары, выделяемые при пайке, могут быть вредны для здоровья.

Tulajdonságok

Инструкции внутри

hr rs

primjene

Mesingani tvrdi lem sa 20% srebra bez kadmija Cjeloviti popravci, popunjavanje zazora u spojevima, raslhladni sustavi, instalacije vode i plina, izmjenjivači topline, dekoracije Dimovi i plinovi nastali zavarivanjem/ lemljenjem mogu štetiti zdravlju

Uputstvo sa unutrašnje strane

cz

pouŽiTí

Pájení stříbrnou pájkou s obsahem 20% Ag bez kadmia Všeobecné opravy strojních součástí, opravy a instalace vody a plynu, výměníky, dekorativní předměty. Určeno pro spoje s vůlí 0,1 - 0,3 mm.

UPOZORNĚNÍ

Kouře a plyny uvolněné svařováním mohou být nebezpečné zdraví.

Návod uvnitř

ro

aplicaTii

Vergea brazare cu un continut de 20% Argint si flux sub forma de invelis exterior. Nu contine Cadmiu. Reparatii si imbinari ale instalatiilor frigorifice, de apa si gaz, schimbatoare de caldura.

ATENTIE

Fumul si gazele emanate in timpul procesului de brazare (sudura) pot fi daunatoare sanatatii.

Dimi in plini pri spajkanju so škodljivi zdravju.

Priložena navodila

felhasználás

20% ezüsttartalmú sárgaréz keményforrasz, kadmiummentesnek Javításokhoz, réz és vasanyagok összekötéséhez, víz- és gázszereléshez, hűtéstechnikához, hőcserélőkhöz

s

Ka d

FIGYELEM

A forrasztás során keletkező gőzök és gázok az egyészségre ártalmasak lehetnek.

Пайка меди, стали и латуни

SREBRNI LEM

za bakar, čelik i mjed

stŘíBrná pájKa hOlá

určeno na měď, mosaz a ocel

aliaj arGint

Pentru cupru, otel si alama

sreBrna spajKa

za baker, jeklo in medenino

EZÜSTFORRASZ

Rézhez, acélhoz, sárgarézhez

αΣήμοκολλήΣή Για χαλκό, χάλυβα και ορείχαλκο

GÜMÜŞ LEHİMİ

Bakır, çelik ve pirinç için

ium free dm

20% Ag lex ti ible coa

680 - 810 °C Ø 2.0 500 mm 100 gr

Ag Flam

6110 RF

Utasítás belül

20% Ag

ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

gr

Ράβδος κόλλησης με 20% άργυρο χωρίς κάδμιο.

+ Ag Flux 6000 FX or FP

Γενικές επισκευές,συστήματα ψύξης, εγκαταστάσεις νερού και αερίου,εναλλάκτες θερμότητος, διακόσμηση.

OSTRZEŻENIE

Álltalános javításokra, rosszul lex o ibilis bev előkészített felületekre, légkonicionálók, hűtők, víz-gáz szerelvények, hőcserélők, dekorációs elemek forrasztására. F

uygulamalar

% 20 gümüş içeren kadmiyumsuz sert lehim çubuğu Genel tamir işlerinde, kötü hazırlanmış bağlantıların doldurulmasında, bakır ve demir malzemelerin birleştirilmelerinde, soğutma tekniği uygulamalarında, su ve gaz tesisatı montajlarında, ısı eşanjörlerinde, dekorasyon işlerinde

DIKKAT

Lehimleme işleminde oluşan duman ve gazlar sağlığa zararlı olabilir.

Yönergeler iç taraftadır

Instrukcja użycia wewnątrz

100gr

ПРИМЕНЕНИЕ

ru

Серебросодержащий пруток с содержанием серебра 34% без кадмия Холодильная техника, водоснабжение, теплообменное, газовое оборудование, декоративные изделия.

ВНИМАНИЕ Пары, выделяемые при пайке, могут быть вредны для здоровья.

Tulajdonságok

Инструкции внутри

hr rs

primjene

Mesingani tvrdi lem sa 34% srebra bez kadmija klima i rashladni uređaji

UPOZORENJE

Bevonatos pálca magas ezüsttartalommal (34%). A jó folyási tulajdonságok, és a magas szakítószilárdság miatt, alapvető hozaganyag az ipari hűtőkhöz. Az egyedülálló folyasztószer bevonat (ElastecTM), nedvességtűrő és hajlítás esetén sem repedezik. iummente

Dimovi i plinovi nastali zavarivanjem/ lemljenjem mogu štetiti zdravlju

Uputstvo sa unutrašnje strane

cz

pouŽiTí

SREBRNI LEM

určeno na měď, mosaz a ocel

aliaj arGint

Pentru cupru, otel si alama

sreBrna spajKa

za baker, jeklo in medenino

Návod uvnitř

ro

aplicaTii

Reparatii si imbinari ale instalatiilor frigorifice, de apa si gaz, schimbatoare de caldura.

ATENTIE

Fumul si gazele emanate in timpul procesului de brazare (sudura) pot fi daunatoare sanatatii.

Instructiuni - vezi in pachet

sl

aplikacije

Srebrna spajka z 34% Ag brez Cd Generalna popravila,hladilna tehnika,vodovodne in plinske instalacije, toplotni izmenjevalci, dekoracije

OPOZORILO

Dimi in plini pri spajkanju so škodljivi zdravju.

Priložena navodila

hu

felhasználás

34% ezüsttartalmú sárgaréz keményforrasz, kadmiummentesnek Javításokhoz, réz és vasanyagok összekötéséhez, víz- és gázszereléshez, hűtéstechnikához, hőcserélőkhöz

FIGYELEM

A forrasztás során keletkező gőzök és gázok az egyészségre ártalmasak lehetnek.

Utasítás belül

7

Пайка меди, стали и латуни

za bakar, čelik i mjed

stŘíBrná pájKa hOlá

Rézhez, acélhoz, sárgarézhez

Aliaj brazare cu 34% Argint si flux sub forma de invelis flexibil. Nu contine Cadmiu

Alkalmazás

SILBERLOT

LUT SREBRNY

паЙка СереБроСоДерЖаЩим припоем

Všeobecné opravy strojních součástí, opravy a instalace vody a plynu, výměníky, dekorativní předměty. Určeno pro spoje s vůlí 0,1 - 0,3 mm. Kouře a plyny uvolněné svařováním mohou být nebezpečné zdraví.

m

SILVER BRAZING

on copper, steel, brass für Kupfer, Stahl, Messing do lutowania miedzi, stali i mosiądzu

Pájení stříbrnou obalenou pájkou s obsahem 34% Ag bez kadmia

UPOZORNĚNÍ

EZÜSTFORRASZ

αΣήμοκολλήΣή Για χαλκό, χάλυβα και ορείχαλκο

GÜMÜŞ LEHİMİ

Bakır, çelik ve pirinç için

ium free dm

34% Ag lex ti ible coa

630 - 730 °C Ø 2.0 500 mm 100 gr

Ag Flam

6111 RX

ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

gr

34% Ag

Ράβδος κόλλησης με 34% άργυρο χωρίς κάδμιο. Γενικές επισκευές,συστήματα ψύξης, εγκαταστάσεις νερού και αερίου,εναλλάκτες θερμότητος, διακόσμηση.

+ Ag Flux 6000 FX or FP

ΠΡΟΣΟΧΗ

Αναθυμιάσεις κατά την συγκόλληση μπορεί να είναι βλαβερές στην υγεία.

Οδηγίες εσωκλείονται

Tr

uygulamalar

lex o ibilis bev

F

na t

Οδηγίες εσωκλείονται

Dymy i gazy uwalniające się podczas lutowania mogą być szkodliwe dla zdrowia.

754825

Légkondícionálók, víz-gáz szerelvények, hőcserélők, ipari hűtőrendszerek

ΠΡΟΣΟΧΗ

Αναθυμιάσεις κατά την συγκόλληση μπορεί να είναι βλαβερές στην υγεία.

Tr

2,0mm

Ogólne naprawy, uzupełnienia ubytków w źle wykonanych złączach, lutowanie urządzeń klimatyzacji, instalacje wodociągowe i gazowe, wymienniki ciepła, elementy dekoracyjne

f

aplikacije

OPOZORILO

Alkalmazás

паЙка СереБроСоДерЖаЩим припоем

f

Instructiuni - vezi in pachet

sl

Srebrna spajka z 20% Ag brez Cd. Generalna popravila,hladilna tehnika,vodovodne in plinske instalacije, toplotni izmenjevalci, dekoracije

hu

SILBERLOT

LUT SREBRNY

do lutowania miedzi, stali i mosiądzu

zasTosoWania

Lut twardy z 34% zawartością srebra, bez dodatku kadmu

Kiszerelés

s

Környezetbarát termék, nagy szakítószilárdsággal, álltalános használatra. A gyors forrasztási sebesség, és a nagy mechanikai ellenállósága miatt kiválóan alkalmas a precíziós javításokhoz. Az egyedülálló folyasztószer bevonat (ElastecTM), nedvességtűrő és ummente mi hajlítás esetén sem repedezik. UPOZORENJE

SILVER BRAZING

on copper, steel, brass für Kupfer, Stahl, Messing

ca

Dymy i gazy uwalniające się podczas lutowania mogą być szkodliwe dla zdrowia.

pl

Termék kód

Ka d

pl

Pręt lutowniczy z 20% zawartością srebra bez dodatku kadmu

Termék kód

ng

Átmérő

anWendungen

Messing-Hartlot mit 34% Silber, cadmiumfrei

Reparaturarbeiten, Verbindung von Kupfer- und Eisenwerkstoffen, Kälte-, Wasserund Gasinstallationen, Wärmetauscher

na t

Hossz

ca

en

480 N/mm²

Szakítószilárdság R

630°C-730°C

ng

Olvadáspont (sol./liq.)

% 34 gümüş içeren, kadmiyumsuz sert lehim çubuğu Genel tamir işlerinde, kötü hazırlanmış bağlantıların doldurulmasında, bakır ve demir malzemelerin birleştirilmelerinde, soğutma tekniği uygulamalarında, su ve gaz tesisatı montajlarında, ısı eşanjörlerinde, dekorasyon işlerinde

DIKKAT Lehimleme işleminde oluşan duman ve gazlar sağlığa zararlı olabilir.

Yönergeler iç taraftadır

www.castolin.com

www.castolin.com

ESC code : 754824

ESC code : 754825

ISO 17672 Ag 134

Ag Flam 6113 RX Műszaki jellemzők 640°C-680°C

Olvadáspont (sol./liq.)

en

applicaTions

490 N/mm²

Szakítószilárdság R

Brazing rod with 45% silver content cadmium free Conditioning, water, medical and gas installations, heat exchanger

WARNING Fumes and gases given off by welding may be hazardous to health.

Instructions inside

Hossz

500mm de

anWendungen

Messing-Hartlot mit 45% Silber, cadmiumfrei Reparaturarbeiten, Verbindung von Kupfer- und Eisenwerkstoffen, Kälte-, Wasserund Gasinstallationen, Wärmetauscher

ACHTUNG Dämpfe und Gase, die beim Löten entstehen, können gesundheitsschädlich sein.

Anweisungen auf der Innenseite

pl

Termék kód

2,0mm

zasTosoWania

Lut z 45% zawartością srebra, bez dodatku kadmu

Kiszerelés

Urządzenia klimatyzacji, instalacje wodociągowe, gazowe, lutowanie wymienników ciepła

OSTRZEŻENIE Dymy i gazy uwalniające się podczas lutowania mogą być szkodliwe dla zdrowia.

Instrukcja użycia wewnątrz

754826

ПРИМЕНЕНИЕ

ru

100gr

Серебросодержащий пруток с содержанием серебра 45% без кадмия Холодильная техника, кондиционирование, водоснабжение, теплообменное оборудование

ВНИМАНИЕ Пары, выделяемые при пайке, могут быть вредны для здоровья.

Инструкции внутри

Tulajdonságok

hr rs

primjene

Mesingani tvrdi lem sa 45% srebra bez kadmija Klima uređaji, instalacije vode, plina i medicinskih uređaja, izmjenjivači topline

UPOZORENJE Dimovi i plinovi nastali zavarivanjem/ lemljenjem mogu štetiti zdravlju

Környezetbarát bevonatos pálca, magas ezüsttartalommal (40%). Tökéletes a kapilláris forrasztáshoz. Jó folyási és nedvesítési tulajdonságok. Az egyedülálló folyasztószer bevonat (ElastecTM), nedvességtűrő és hajlítás esetén sem repedezik. mmen

Uputstvo sa unutrašnje strane

cz

pouŽiTí

Pájení stříbrnou obalenou pájkou s obsahem 45% Ag bez kadmia Určeno pro potravinářské, zdravotnické, sanitární, chladírenské a topenářské zařízení. Určeno pro spoje s vůlí 0,1 mm.

UPOZORNĚNÍ

Kouře a plyny uvolněné svařováním mohou být nebezpečné zdraví.

Návod uvnitř

ro

aplicaTii

Aliaj brazare cu 45% Argint si flux sub forma de invelis flexibil. Nu contine Cadmiu

SILVER BRAZING

on copper, steel, brass

SILBERLOT

für Kupfer, Stahl, Messing

LUT SREBRNY

do lutowania miedzi, stali i mosiądzu

паЙка СереБроСоДерЖаЩим припоем Пайка меди, стали и латуни

SREBRNI LEM

za bakar, čelik i mjed

stŘíBrná pájKa hOlá

určeno na měď, mosaz a ocel

aliaj arGint

Pentru cupru, otel si alama

sreBrna spajKa

za baker, jeklo in medenino

EZÜSTFORRASZ

Rézhez, acélhoz, sárgarézhez

αΣήμοκολλήΣή Για χαλκό, χάλυβα και ορείχαλκο

GÜMÜŞ LEHİMİ

Bakır, çelik ve pirinç için

Instalatii de aer conditionat, schimbatoare de caldura, instalatii de gaz in industria medicala.

Instructiuni - vezi in pachet

sl

aplikacije

OPOZORILO

Dimi in plini pri spajkanju so škodljivi zdravju.

Priložena navodila

hu

felhasználás

45% ezüsttartalmú sárgaréz keményforrasz, kadmiummentesnek

te

Utasítás belül

ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

gr

Ag Flam

6113 RX

Ράβδος κόλλησης με 45% άργυρο χωρίς κάδμιο.

45% Ag

Κλιματισμός,νερό, ιατρικές εγκαταστάσεις και εγκαταστάσεις αερίου,εναλλάκτες θερμότητος.

ΠΡΟΣΟΧΗ

Αναθυμιάσεις κατά την συγκόλληση μπορεί να είναι βλαβερές στην υγεία.

+ Ag Flux 6000 FX or FP

Οδηγίες εσωκλείονται

Tr

uygulamalar

Cadmium

na t

% 45 gümüş içeren, kadmiyumsuz sert lehim çubuğu Tamir işleri, bakır ve demir malzemelerin birleştirilmelerinde, soğutma tekniği uygulamalarında, su, tıbbi cihaz ve gaz tesisatı montajlarında, ısı eşanjörlerinde

lex o ibilis bev

F

Légkondícionálók, gáz, víz, hőcserélők, orvosi gázok

lex ti ible coa

640 - 680 °C Ø 2.0 500 mm 100 gr

FIGYELEM

A forrasztás során keletkező gőzök és gázok az egyészségre ártalmasak lehetnek.

s

Ka d

Egészségügyi berendezések, vízvezetékek, fagyasztó és hűtő berendezések.

Alkalmazás

ium free dm

45% Ag f

Srebrna spajka z 45% Ag brez Cd Generalna popravila,hladilna tehnika,vodovodne in plinske instalacije, toplotni izmenjevalci, dekoracije

u mi

ca

ATENTIE

Fumul si gazele emanate in timpul procesului de brazare (sudura) pot fi daunatoare sanatatii.

ng

Átmérő

DIKKAT

Lehimleme işleminde oluşan duman ve gazlar sağlığa zararlı olabilir.

Yönergeler iç taraftadır

www.castolin.com

ESC code : 754826

ISO 17672 Ag 145

7


Forrasztópálcák: Alumínium és Sárgaréz alu flam 21 F

Alu Flam 190

Műszaki jellemzők

Műszaki jellemzők

Olvadáspont (sol./liq.)

575°C-630°C

Olvadáspont (sol./liq.)

en

en

applicaTions

138 N/mm²

Szakítószilárdság R

575°C-590°C

WARNING Fumes and gases given off by welding may be hazardous to health.

applicaTions

155 N/mm²

Szakítószilárdság R

Flux coated aluminium brazing rod Repair of aluminium parts : tubing, irrigation pipes aluminium fabrication.

Aluminium brazing rod Assembling of aluminium parts.

WARNING Fumes and gases given off by welding may be hazardous to health.

Instructions inside

Instructions inside

de

Hossz

anWendungen

500mm

de

Hossz

Aluminium-Silizium-Hartlot Reparatur und Konstruktion von Aluminium und Aluminiumlegierungen

ACHTUNG

Hartlot auf Aluminium-Silizium Basis Verbindung von Aluminiumlegierungen

ACHTUNG Dämpfe und Gase, die beim Löten entstehen, können gesundheitsschädlich sein.

Anweisungen auf der Innenseite

Anweisungen auf der Innenseite

pl

pl

zasTosoWania

Átmérő

Dymy i gazy uwalniające się podczas lutowania mogą być szkodliwe dla zdrowia.

Instrukcja użycia wewnątrz

ПРИМЕНЕНИЕ

ru

Покрытый флюсом пруток для пайки алюминия

100gr

Ремонт деталей из алюминия

ВНИМАНИЕ Пары, выделяемые при пайке, могут быть вредны для здоровья.

Инструкции внутри

hr rs

primjene

Aluminij-silicij-tvrdi lem

Tulajdonságok

Popravak aluminijskih dijelova: cjevovod, cijevi za naovdnjavanje od aluminija.

UPOZORENJE Dimovi i plinovi nastali zavarivanjem/ lemljenjem mogu štetiti zdravlju

Uputstvo sa unutrašnje strane

Fő jellemzője, a magas folyékonysága és könnyű használhatósága. A forrasztott terület teljesen homogén, vízzáró és korrózióálló. Színe megeggyezik az alapanyagéval. cz

pouŽiTí

Hliníková pájka obalená pro pájení hliníku a jeho slitin. Pájka AlSi 5. Určena pro opravy hliníkových odlitků, chladičů. Pájka je hustětekoucí.

UPOZORNĚNÍ Kouře a plyny uvolněné svařováním mohou být nebezpečné zdraví.

Návod uvnitř

ro

Repararea componentelor de aluminiu: tevi aluminiu, tevi irigatii din aluminiu, piese turnate din aluminiu.

ATENTIE

Fumul si gazele emanate in timpul procesului de brazare (sudura) pot fi daunatoare sanatatii.

Instructiuni - vezi in pachet

sl

Flux coated aluminium brazing rod

ALUMINIUMLOT

LUTOWANIE TWARDE ALUMINIUM

aplikacije

Popraviloaluminijastih delov: cevi, cevovodi, instalacije,aluminijasti polizdelki Dimi in plini pri spajkanju so škodljivi zdravju.

Priložena navodila

hu

felhasználás

Alumínium-szilícium keményforrasz Alumínium és alumíniumötvözetekből készült gyártmányok és ezek javítása

Alkalmazás

a von to

FIGYELEM

Utasítás belül

s

• Alumínium alkatrészek javítása • Géptestek, csövek, fém szerelvények, csigák, lendkerekek.

Be

A forrasztás során keletkező gőzök és gázok az egyészségre ártalmasak lehetnek.

ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

gr

паЙка аЛюминия ALUMINIJSKI LEM za aluminij i legure aluminija

HLINÍKOVÁ PÁJKA

Obalená pájka pro pájení hliníku a jeho slitin

ALIAJ BRAZARE ALUMINIU

Επισκευή τεμαχίων αλουμινίου, σωληνώσεις.

ΠΡΟΣΟΧΗ Αναθυμιάσεις κατά την συγκόλληση μπορεί να είναι βλαβερές στην υγεία.

Οδηγίες εσωκλείονται

Tr

Pentru aluminiu si aliaje de aluminiu.

ALUMINIJ SPAJKA

Folyasztószerrel bevont alumínium forrasztópálca

αλουμιΝοκολλήΣή

Ράβδος κόλλησης αλουμινίου με επικάλυψη βόρακα

ALUMİNYUM SERT LEHİM ÇUIBUĞU

Dekapan kaplı aluminyum lehim teli

ted coa

Alu co a t e d

575 - 630 °C Ø 2.5 500 mm 5 u.

Aluminyum ve aluminyum alaşımı parçaların tamir ve4 imalat işlerinde.

Alu Flam

21 F + Alu Flux 21 F

hr rs

primjene

Aluminij-silicij-tvrdi lem Sastavljanje aluminijskih dijelova

UPOZORENJE

Tulajdonságok

Dimovi i plinovi nastali zavarivanjem/ lemljenjem mogu štetiti zdravlju

Uputstvo sa unutrašnje strane

cz

pouŽiTí

Hliníková pájka pro opravu hliníku a jeho slitin. Opravy hliníkových dílů.

Alumínium alkatrészek kötőforrasztására.

UPOZORNĚNÍ Kouře a plyny uvolněné svařováním mohou být nebezpečné zdraví.

Návod uvnitř

ro

aplicaTii

ALUMINIUM BRAZING ALUMINIUMLOT LUTOWANIE TWARDE ALUMINIUM паЙка аЛюминия ALUMINJJSKI LEM HLINÍKOVÁ PÁJKA ALIAJ BRAZARE ALUMINIU ALUMINIJ SPAJKA

Vergea brazare aluminiu Brazarea pieselor din aluminiu

Application

ATENTIE Fumul si gazele emanate in timpul procesului de brazare (sudura) pot fi daunatoare sanatatii.

Instructiuni - vezi in pachet

sl

aplikacije

Aluminij spajka

Alkatrészek kötésére, alumínium házak, keretek, csatlakozók, klímacsatornák, ablak keretek, stb.

Sestava delov iz aluminija

OPOZORILO

alumíniumFORRASZ αλουμιΝοκολλήΣή ALUMİNYUM SERT LEHİM ÇUIBUĞU

Dimi in plini pri spajkanju so škodljivi zdravju.

Priložena navodila

hu

felhasználás

Alumínium forrasztópálca Alumínium kötőforrasztás

FIGYELEM

Alu

A forrasztás során keletkező gőzök és gázok az egyészségre ártalmasak lehetnek.

gr

Utasítás belül

ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

Ράβδος κόλλησης αλουμινίου Σύνδεση τεμαχίων αλουμινίου

ΠΡΟΣΟΧΗ Αναθυμιάσεις κατά την συγκόλληση μπορεί να είναι βλαβερές στην υγεία.

Οδηγίες εσωκλείονται

Aluminyum-silisyum sert lehim çubuğu Aluminyum parçaların birleştirilmesi

Alu

575 - 590 °C Ø 2.0 500 mm 100 gr

uygulamalar

DIKKAT Lehimleme işleminde oluşan duman ve gazlar sağlığa zararlı olabilir.

Yönergeler iç taraftadır

Alu Flam

190 + Alu Flux 21 F

www.castolin.com

ESC code : 754859

en

applicaTions

480-490 N/mm²

Braze welding rod with flexible coating Pipes, sheetwork, body panels, ironworking, metal fabrication. WARNING

Instructions inside

500mm

de

anWendungen

Silberhaltiges SpezialmessingHartlot Rohrleitungen, Blechverarbeitung, Fahrzeugkarosserie, Metallverarbeitung. ACHTUNG Dämpfe und Gase, die beim Löten entstehen, können gesundheitsschädlich sein.

Anweisungen auf der Innenseite

pl

3.0mm

Инструкции внутри

ESC code : 754858

870°C-895°C

Termék kód

100gr

Пары, выделяемые при пайке, могут быть вредны для здоровья.

www.castolin.com

Fumes and gases given off by welding may be hazardous to health.

Átmérő

754859

ВНИМАНИЕ

Yönergeler iç taraftadır

Műszaki jellemzők

Hossz

ПРИМЕНЕНИЕ

ru

Алюминиевый пруток для пайки Для соединения алюминиевых деталей

Lehimleme işleminde oluşan duman ve gazlar sağlığa zararlı olabilir.

brass flam 18 XFC

Szakítószilárdság R

Kiszerelés

Instrukcja użycia wewnątrz

DIKKAT

ISO 17672 Al 105

Olvadáspont (sol./liq.)

Dymy i gazy uwalniające się podczas lutowania mogą być szkodliwe dla zdrowia.

Tr

uygulamalar

Dekapan kaplı aluminyum-silisyum sert lehim cubuğu.

2,0mm

Oplaščena Aluminij spajka

Ράβδος κόλλησης αλουμινίου με επικάλυψη βόρακα.

Alu

Termék kód

Pręt w otulinie topnika do lutowania aluminium Покрытый флюсом пруток для пайки алюминия

Oplaščena Aluminij spajka

OPOZORILO

OSTRZEŻENIE

ALUMINIUM BRAZING

Flussmittelumhülltes Hartlot auf Aluminium-Silizium Basis

ALUMÍNIUMFORRASZ

aplicaTii

Vergea brazare aluminiu cu flux sub forma de invelis.

zasTosoWania

Kiszerelés

Pałeczki w elastycznej otulinie topnika Połączenia rur i blach ocynkowanych, karoserii samochodowych, łączenie elementów stalowych. OSTRZEŻENIE Dymy i gazy uwalniające się podczas lutospawania mogą być szkodliwe dla zdrowia.

754808

Instrukcja użycia wewnątrz

1kg

ПРИМЕНЕНИЕ

ru

Пруток для пайка-сварки с эластичным флюсовым покрытием Трубы, в том числе оцинкованные, системы трубопроводов, части вентиляционных и нагревательных установок, детали сантехнических установок из латуни и бронзы.

ВНИМАНИЕ

Tulajdonságok

Пары, выделяемые при пайке, могут быть вредны для здоровья.

Инструкции внутри

hr rs

primjene

Šipka obložena savitljivim topiteljem Cijevi, limovi, ploče, odlijevci, proizvodi od metala UPOZORENJE

Flexibilis bevonatú rézötvözet, ezüsttartalommal. A rugalmas bevonat segítség a nehezen elérhető helyeken. Az ezüsttartalom miatt alacsonyabb olvadáspont, ami segít megtartani a munkadarab mechanikai tulajdonságait, és a korrózióállóságot.

Dimovi i plinovi nastali zavarivanjem/ lemljenjem mogu štetiti zdravlju

Uputstvo sa unutrašnje strane

cz

pouŽiTí

Svařování pájením tyčinkou s pružným povlakem Pro rozvody vody, vzduchu, pozinkovaných a ocelových konstrukcí.

UPOZORNĚNÍ Kouře a plyny uvolněné svařováním mohou být nebezpečné zdraví.

Návod uvnitř

ro

aplicaTii

Vergea sudura oxiacetilenica cu flux flexibil Tevi, tabla, elemente de caroserie,otel si otel turnat. ATENTIE Fumul si gazele emanate in timpul procesului de brazare (sudura) pot fi daunatoare sanatatii.

Instructiuni - vezi in pachet

sl

aplikacije

Oplaščena specialna srebrna spajka Cevi,pločevine,avtodeli,kovina rstvo. OPOZORILO Dimi in plini pri spajkanju so škodljivi zdravju.

Priložena navodila

hu

felhasználás

Ezüsttartalmú speciális sárgarézkeményforrasz Csővezetékek, lemezmegmunkálás, járműkarosszéria, fémmegmunkálás. FIGYELEM

Alkalmazás

A forrasztás során keletkező gőzök és gázok az egyészségre ártalmasak lehetnek.

Utasítás belül

Magas minőségű acélok forrasztása minxibilis den pozícióban. Horganyzott le csövek forrasztása, a horganyréteg megvédése mellett. Cu Zn Rézötvözetek és öntött vas. be v onat • Fém vázak, géptestek, fém alkatrészek, szelepek, csövek, kipufogók. gr

ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

Ράβδος κόλλησης με ελαστική επικάλυψη βόρακα Σωλήνες, λαμαρίνες, μεταλλικές κατασκευές. ΠΡΟΣΟΧΗ Αναθυμιάσεις κατά την συγκόλληση μπορεί να είναι βλαβερές στην υγεία.

Οδηγίες εσωκλείονται

Tr

F

8

Kiszerelés

OSTRZEŻENIE

754858

2.5mm

Łączenie elementów aluminiowych.

Naprawy części z aluminium: rury aluminiowe, instalacje nawadniające z aluminium, odlewy aluminiowe.

Termék kód

zasTosoWania

Pręt do lutowania twardego aluminium

Lut twardy w otulinie topnika do aluminium

Átmérő

anWendungen

500mm

Dämpfe und Gase, die beim Löten entstehen, können gesundheitsschädlich sein.

uygulamalar

Esnek örtülü lehim kaynağı çubuğu Borulama işlerinde, ince saç birleştirmelerinde, karoseri imalatında, metal işlerinde. DIKKAT Lehimleme işleminde oluşan duman ve gazlar sağlığa zararlı olabilir.

Yönergeler iç taraftadır

www.castolin.com

ESC code : 754808

BRAZE WELDING

on copper, steel, galvanized steel and cast iron

FUGENLÖTEN

für Kupfer, Stähle, verzinkte Stähle und Gusseisen

LUTOSPAWANIE

do łączenia rur i blach ocynkowanych, miedzi, stali i żeliwa

паЙка-СВарка

Для пайки меди, стали, оцинкованной стали и чугуна

zaVariVaČKO lemljenje za bakar, čelik, pocinčani čelik i lijevano željezo

OBalená pájKa prO sVaŘOVání pájením

na měď, ocel, pozinkovanou ocel, litinu

SUDURA OXIACETILENICA Pentru cupru, otel, otel galvanizat si fonta

spajKanje

za baker,jeklo,galvanizirano jeklo in jekleno litino

RÉSFORRASZTÁSHOZ

Rézhez, acélhoz, horganyzott acélhoz és öntvényhez

μΠρουτΖοκολλήΣή

Για χαλκό, χάλυβα, γαλβανισμένο χάλυβα και χυτοσίδηρο.

LEHİM KAYNAĞI

Bakır, çelik, galvanizli çelik ve dökme demir için.

xible fle

Cu Zn coating

870 - 895 °C Ø 3.0 500 mm 1 kg

Brass Flam

18 XFC

ISO 17672 Al 112


Folyasztószerek ag Flux 6000 FP

Ag Flux 6000 FX

Műszaki jellemzők Aktívitási hőmérséklett

Műszaki jellemzők 500°C - 800°C

Kiszerelés

200g

Termék

755095

Aktívitási hőmérséklett

380°C - 720°C

Kiszerelés

125g 755094

Termék

Tulajdonságok

Tulajdonságok

Fehér paszta ezüst ötvözetekhez

Por folyasztószer, magas ezüsttartalmú forraszokkal történő kapilláris forrasztáshoz.

9

Cu Flux 5000 FX

Alu flux 21

Műszaki jellemzők Aktívitási hőmérséklett Kiszerelés Termék

Műszaki jellemzők 550°C- 800°C 125g 755093

Aktívitási hőmérséklett

450°C - 650°C

Kiszerelés

50g

Termék

755096

Tulajdonságok

Tulajdonságok

Por folyasztószer foszforos rézforraszokhoz: 5246, 5280, 5286.

Fehér por, vözetekhez

alumíniumhoz

és

aluöt-

9


Lágyforrasztás tin flam 157

BC 5423

Műszaki jellemzők

Műszaki jellemzők

Olvadáspont:

221°C

Összetétel

Olvadáspont (sol./liq.)

30-35 N/mm²

Szakítószilárdság R

230°C- 250°C 7.3 Kg/dm3

Szakítószilárdság R

Sn 96.5 - Ag 3.5

Összetétel

10

Átmérő

Termék kód

2,0 mm

755097

Kiszerelés 250g

Tulajdonságok Ón - ezüst ötvözet, kapilláris lágyforrasztáshoz. Alacsony munkahőmérséklet, nagy szakítószilárdság és tökéletes nedvesítés biztosítja a legjobb forrasztási tulajdonságokat, valamennyi fém vegyes kötése esetén.

Sn 97.0 - Cu 3.0

Átmérő

Termék kód

2,0 mm

600237

250g

2,0 mm

600756

500g

Kiszerelés

Tulajdonságok Ötvözet, kapilláris lágyforrasztáshoz, réz és rézötvözetekhez. A legjobb megoldás rézötvözetek vegyes kötéséhez (réz, sárgaréz, bronz). Ajánlott folyasztószer: Tin Flux 157.

Alkalmazás Vízhálózatok, fűtés, gáz, bármely alapanyaghoz.

Alkalmazás Víz-, fűtés-, gázhálózat.

tin Flux 157 Műszaki jellemzők Aktívitási hőmérséklett Kiszerelés Termék

150°C - 420°C 100g 600281

Tulajdonságok Folyékony folyasztószer, nagyon reaktív. Hatékony rézhez, fémekhez, roszdamentes acélhoz.


Lángforrasztó készülékek: CASTOLIN 500

castolin 500 flex

11 Műszaki jellemzők Töltőanyag

Műszaki jellemzők Butángáz, nem újratölthető (190gr)

Töltőanyag

Termék kód

Termék kód

600827

600456

Butángáz, nem újratölthető (190gr)

Tulajdonságok

Tulajdonságok

Egyszerű és erős gázlámpa, mely a nagy teljesítményt és az alacsony költséget kombinálja.

Nagy teljesítményű gázlámpa lágyforrasztáshoz. Egyszerű használat minden pozícióban. A doboz 2 palackot tartalmaz.

castolin 1450 Műszaki jellemzők Töltőanyag

Bután és propán gázkeverék, nem újratölthető

Termék

Termék kód

Termék kód*

1450 blister

755101

600236

1450 kit box

755102

753792

Tulajdonságok Automatikus piezo gyújtás. Sárgaréz fej és szabályozó rendszer, a lángerősség állítására. A Bután-Propán gázkeverék elegendő 1,5 óra folyamatos használatra. A speciális égőfej könnyen használható minden pozícióban.

Composition • Blister tartalma: 1450-es égőfej, 1 palack • Kit box tartalma: 1450-es égőfej, 2 palack *Lengyelországban, Oroszországban és a Cseh Köztársaságban

11


Lángforrasztó készülékek: castolin KIT box CT 26 Műszaki jellemzők Töltőanyag

Map // Pro™, nem újratölthető

Termék kód

Termék kód*

755104

752116

Tulajdonságok

12

• Integrált nyomáscsökkentő, az állandó gáznyomásért • Magas hőmérséklet; ± 2000°C • Üzemidő: 1h45 • Állítható lángerősség • Masszív alumínium fej • Csatlakozás a MAP//Pro™ palackhoz • Biztonsági zár • Biztonságos piezo gyújtás • Eltávolítható rézcső, a könnyű tisztításhoz

Composition  • 2 Map//Pro™ gázpalack (1L, nem újratölthető) • 1 égőfej

Az összes égőfej és a gázok, a legmagasabb minőséget, hatékonyságot, és teljesítményt nyújtják.

*Lengyelországban, Ausztriában

castolin 4000 flex pro Műszaki jellemzők Töltőanyag

Map // Pro™, Oxigén nem újratölthető

Termék kód

Termék kód*

755106

663033

Tulajdonságok • Nagy teljesítményű készülék a nagyon gyors eredményért • Láng hőmérséklet > 3050°C • Biztonsági égőfej • Könnyű és praktikus pisztoly

Composition  • 1 Oxigén palack (930 ml - 110 bar, nem újratölthető) • 1 Map//Pro™ gázpalack (1 L, nem újratölthető) *Lengyelországban, Oroszországban és a Cseh Köztársaságban

Fontos: A palackok NEM ÚJRATÖLTHETŐEK


Keverőszár, Égőfej, Gáz AUTOFLAM 0

Torch TX 504

Műszaki jellemzők Munka nyomás

Műszaki jellemzők Oxygen 0,8-1,5 bar Gas 0,2-1,5 bar

Méret

Gáz

MAP//PRO™ cylinder

13

Hossz 320 mm

Súly

350 g

Termék kód

Termék kód

Tulajdonságok

663032

Tulajdonságok Könnyű kézi, ergonómikus keverőszár. Oxi-acetilén lánghegesztő készlet, 5 égőfejjel. 100, 160, 250, 315 és 400 l/h.

Butan 500 Termék kód

Nagy teljesítmény, automata piezo gyújtás. Könnyű, ergonómikus égőfej. Csökkenti a gázfogyasztást. Nem újratölthető MAP//Pro™ gázpalack.

1450 Kiszerelés

755100

36 items

Tulajdonságok

Termék kód

Termék kód*

Kiszerelés

755103

600069

12 items

Tulajdonságok

Gázpalack (190 grams) - Bután. Használható Castolin 500 és Castolin 500 Flex gázlámpával.

A Bután-Propán gázkeverék. Használható 1450 égőfejjel. *Lengyelországban, Oroszországban, Cseh Köztársaságban

MAP // PROTM

Oxygen

Termék kód

Termék kód*

Kiszerelés

Termék kód

Termék kód*

Kiszerelés

755105

663012

12 items

755107

600826

12 items

Tulajdonságok

Tanusítvány: TÜV – TPED

Tulajdonságok Oxygen palack 1 liter - 110 bar. Használható Flex 4000 keverőszárral.

*Lengyelországban, Ausztriában *Lengyelországban, Oroszországban, Cseh Köztársaságban

13


Kiegészítők Title Pro'Thermique Double side

14

Műszaki jellemzők Méret

Calor Stop +

Műszaki jellemzők 210x290mm

Méret

Termék kód

Termék kód

657682

657679

200x280mm

Tulajdonságok

Tulajdonságok

Hőszigetelő védőanyag hegesztéshez, forrasztáshoz • Nagyon magas hővédelem • Megnövelt élettartam, megerősített és varrt oldalak • Mindkét oldal használható • Nem tükröződik

Komplex, magas hőmérséklettűrő üvegszövet az egyik oldalán alumíniumozott üvegszállal a legmagasabb hőelvezetésért. Azbeszt és kerámia mentes.

Lubricant Termék kód 657506

Kiszerelés 12 db

Tulajdonságok

Calor Stop Gel

Védőréteget képez a korrózió ellen.

Műszaki jellemzők Műszaki jellemzők Hővédő gél, ideális lángforrasztáshoz és lánghegesztéshez. Termék kód 753805

Kiszerelés 6 items

Tulajdonságok • Megvédi a felületeket, és az alkatrészeket a láng melegétől. • Biztonságos, nem mérgező és ártalmatlan a bőrre. • Alkalmazása gyors és egyszerű, garantált eredmény. CALORSTOP GÉL NÉLKÜL

Leak detector Termék kód 600476

Kiszerelés 12 db

Tulajdonságok Porozitás és szivárgás észlelésére. Buborékok jelennek meg a szivárgás helyén.

CALORSTOP GÉLLEL

CastoNet Termék kód 600781

Kiszerelés 5 db / csomag

Tulajdonságok Abrazív szövet, kifejezetten a felületi oxidréteg elávolítására a forrasztás előtt.


Bevezetés aTitle hegesztésbe: Meghatározás A hegesztés olyan oldhatatlan kötési eljárás, általában fémek között, amely során az alapanyagok felületét lokálisan összeolvasztják, és igy kohéziós kötés jön létre. Hegesztéskor általában külön hozaganyagot is használnak, amit a hegfürdőbe adagolnak, ezzel erősítve a kötést. A hegesztés másik alternatívája a felrakó hegesztés, ahol vagy csak anyagpótlás céljából raknak fel alapanyaghoz hasonló ötvözetet, vagy egy kemény, szívósabb réteg elérése céljából olvasztanak fel egy sokkal ellenállóbb réteget, hogy megvédje a munkadarabot valamilyen külső igénybevételtől. Eljárások leírása Gas nozzle

Gas nozzle

Consumable electrode

Flux covering

Core wire Arc Parent metal

Contact tube

Evolved gas shield Weld pool Slag Weld metal

solid/cored wire Parent metal

Arc

Gas shield

15

Filler rod Gas shielding

Weld pool Weld metal Parent metal

Weld pool Weld bead

MMA hegesztés Kézi ívhegesztés (Manual Metal Arc). Ezt az eljárást használják kötőés felrakóhegesztéshez is. A kézi ívhegesztésnél hegesztőpálcát, bevonatos elektródát használnak, melynek a felületén lévő anyag a hegesztés során megvédi az olvadékot. Az eljárás és a felszerelés egyszerűsége miatt, a legelterjettebb hegesztési módszer a világon. Többnyire vas és acél hegesztéséhez használják, de alumínium nikkel és réz ötvözetekhez is bevált módszer. Bevonatos elektróda/ Fejlődött védőgáz/ Hegfürdő/ Alapanyag/ Védő bevonat/ Maghuzal/ Ív/ Salak/ Hegesztett anyag

MIG/MAG hegesztés A MIG (Metal Inert Gas) hegesztési eljárás hasonló elven működik, mint a kézi ívhegesztés, azzal a különbséggel, hogy a védőgázt kívűlről adagoljuk. Az elektróda egy olyan folyamatos huzal, amit görgők továbbítanak. A huzalelektróda lehet tömör, vagy töltött huzal. Ez a leggyakoribb ipari hegesztési eljárás. Használható sokféle fém és azok ötvözeteinek hegesztéséhez, például alumínium, réz, magnézium, nikkel, valamint vas és vasötvözetekhez egyaránt. Gázterelő/ Tömör/ töltött huzal/ Védőgáz/ Hegfürdő/ Alapanyag/ Áramátadó/ Ív/ Hegesztett anyag

AWI hegesztés Az AWI (Argon Védőgázas Volfrámelektródás Ívhegesztés) ívhegesztési eljárás, nem leolvadó, volfrám elektródát alkalmaz az ív előállításához. Leggyakrabban a vékony falú munkadaraboknál, a rozsdamentes acélnál, és a nem vastartalmú fémeknél használják, mint például alumínium, magnézium, és rézötvözetek. Azonban az AWI eljárás viszonylag összetett, és bonyolult, ezért nehezebb megtanulni, illetve maga a folyamat is lassú. Gázterelő/ Hozaganyag/ Védőgáz/ Hegfürdő/ Alapanyag/ Hegesztési varrat

MMA hegesztés

MIG/MAG hegesztés

AWI hegesztés


Bevezetés a hegesztési Title eljárásba: Ív Hegesztés MŰSZAKI ADATOK /ALKALMAZÁS KÖTŐHEGESZTÉS ACÉLOK

Termék

1. Zsír és oxidáció eltávolítása.

Magas mechanikai szilárdság. Kivételesen jó hegeszthetőség, minden pozícióban.

Acélötvözetek, rugóacél, szerszámok, fogaskerekek, saválló hozaganyag.

STEEL SUPER STRONG 680S

Minden pozícióban, jó hegeszthetőség.

Vas és acél alkatrészek, kapuk, szerkezetek, kazán.

STEEL EASY ARC ECR 4213

Növelt szilárdságú Acél szerkezetek, kötés, bázikus bevonat csövek, tartók, keretek

STEEL SAFE ARC ECB 3218

16

Nikkel bázisú MMA elektróda

Motorblokkok, tárcsák, tartók, gépházak Gépek, szivattyúháBázikus grafitbevonatú zak, kritikus gépalkaMMA elektróda trészek

CAST ARC SSA 42 CAST ARC SSA 43

FELRAKÓHEGESZTÉS, KOPÁSVÉDELEM Munkagépek, kanalak, mezőgazdasági alkatrészek

WEAR ARC SSA 36

KÖTŐHEGESZTÉS ROZSDAMENTES ACÉL ÉS ALUMÍNIUM Rozsdamentes acél ötvözet, magas korrózióállóság

Élelmiszergyártás, tartályok, szerelvények

STAIN­LESS ARC 316L

Alumínium javítás

Gépházak, ventillátorok, csövek

ALU ARC 2101S

ELEKTRÓDA ÁTMÉRŐ VÁLASZTÁS MUNKADARAB ELEKTRÓDA VASTAGSÁGA (mm) ÁTMÉRŐ (mm) 1 and 2 3 4 5

2.0 2.5 3.2 4.0

2. Helyes áramerősség megválasztása. 3. Ellenőrizze az elektródához szükséges polaritást. 4. Távolítsa el a salakot kalapáccsal. 5. Az elektródákat tartsa távol a nedvességtől.

KÖTŐHEGESZTÉS ÖNTÖTT VAS

Nagy keménységű elektróda, abrazív kopáshoz, mérsékelt ütés mellett

HEGESZTÉSI ELJÁRÁS

AMPER (a) 40-60 60-80 100-120 120-150

Biztonság: Használjon hegesztő pajzsot, maszkot és kesztyűt!


Bevonatos elektródák: Title Acél steel Easy Arc ECR 4213

STEEL SAFE ARC ECB 3218

Műszaki jellemzők Szakítószilárdság Átmérő

Hossz

2,5mm 3.2mm

Műszaki jellemzők Rm : 470-520 MPa

Szakítószilárdság

Rm : 470-510 MPa

Kiszerelés

Átmérő

Hossz

350mm

750696 270 x 5kg

2,5mm

350mm

751503 205 x 5kg

350mm

751492 170 x 5kg

3.2mm

350mm

751504 135 x 5kg

Termék kód

Termék kód

Kiszerelés

Tulajdonságok

Tulajdonságok

Univerzális rutilos elektróda, ötvözetlen és alacsonyan ötvözött acélhoz.

Speciális bázikus elektróda, alacsonyan ötvözött, és növelt szakítószilárdságú acélokhoz.

Alkalmazás

Alkalmazás

steel Arc 680S

Wear Arc SSA 36

Bázikus elektróda, minden hegesztési pozícióhoz. Az ív lágy és csendes, nagyon alacsony fröcskölés. Kis ciális áramerősség mellett is stape bil ívet ad. Széles körben használják a hajógyárak, BÁZIKUS az összeszerelő üzemek, S p iáli ec csőhegesztéshez, szerkezeti acélokhoz, kazánokhoz, stb. s

is

S

s

Un

Többcélú rutilos elektróda, széleskörű felhasználásra az alacsonyan ötvözött acélokhoz. Minden pozícióban jól hegeszthető, szép varrat felületet hagy. Könnyű ívtartás, kicsi fröcerzáli iv skölés és a salak könnyen elválik. Ajánlott minden sze- RUTILOS rkezeti acélhoz, vékony és U niverzál közepes vastagságú lemezhez, minden pozícióban.

Műszaki jellemzők Szakítószilárdság

17

Műszaki jellemzők Rm : 850 MPa

Keménység

HRC 62 EN

EN

Átmérő

Hossz

Termék kód

Átmérő

Mechanical parts, tools, ironworking, housing, grate, gear tooth, inoxidizable deposit.

Kiszerelés WARNING

Fumes and gases given off by welding may be hazardous to health.

DE

aNWENDuNgEN

Mechanische Teile, Werkzeuge, Eisenbearbeitung, Fahrgestelle, Gitter, Zahnradzähne, Edelstahlauftrag.

WARNING

Hossz

ACHTUNG

Dämpfe und Gase, die beim Schweißen entstehen, können gesundheitsschädlich sein.

pL

zastosoWaNia

Termék kód

Fumes and gases given off by welding may be hazardous to health.

Kiszerelés

DE

2,5mm 3.2mm

250mm 350mm

755112 755113

10 units

Dymy i gazy uwalniające się podczas utospawania mogą być szkodliwe dla zdrowia.

пРименение

Ru

Abstreifer, Pflug, Rübenstecher; Zahnräder; Strohhäcksler; etc. Dämpfe und Gase, die beim Schweißen entstehen, können gesundheitsschädlich sein.

pL

Hochfeste Verbindung unterschiedlicher Stahlsorten

ВНИМАНИЕ

unIverSální elekTrodA nA ocel

HR Rs

pRiMjENE

elementi strojeva, alati, odljevci, kućišta, rešetke, zubi zupčanika, depozit nehrđajući

UPOZORENJE Dimovi i plinovi nastali zavarivanjem/lemljenjem mogu štetiti zdravlju

Cz

Tulajdonságok

STAhl-unIverSAlelekTrode unIWerSAlnA elekTrodA do STAlI

Kvalitetni zavareni spojevi različitih vrsta elika

Пары, выделяемые при пайке, могут ыть вредны для здоровья

pouŽitÍ

mechanicky silně namáchané spoje, opravy ozubení, spoje nerez - ocel.

UPOZORNĚNÍ

Kouře a plyny uvolněné svařováním mohou být nebezpečné zdraví.

OSTRZEŻENIE

Ro

apLiCatii

Speciális bevonatos elektróda, kötő-, és javítóhegesztéshez, szívós anyagok felrakóhegesztéséhez. Magasan ötvözött acélok vegyeskötésére. Nagyon nagy szakítószilárdság, erős vibráció és hajlítóerők mellett sem reped. Kavitáció-, és korrózióálló. erzáli iv

Fumul si gazele emanate in timpul procesului de brazare(sudura) pot fi daunatoare sanatatii.

sL

apLikaCijE

mehanski deli,orodja,železarstvo,ohišj a,mreže,zobata kolesa

OPOZORILO

Dimi in plini pri spajkanju so škodljivi zdravju.

Hu

FELHaszNÁLÁs

gépalkatrészek, szerszámok, fémmegmunkálás, futóművek,rácsszerkezetek, fogaskerekek, nemesacélok felrakása

FIGYELEM

A forrasztás során keletkező gőzök és gázok az egyészségre ártalmasak lehetnek

ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

gR

μηχανικά μέρη, δόντια γραναζιών,εργ αλεία,ανοξείδωτη απόθεση.

ΠΡΟΣΟΧΗ

Αναθυμιάσεις κατά την συγκόλληση μπορεί να είναι βλαβερές στην υγεία.

tR

DIKKAT

Lehimleme işleminde oluşan duman ve gazlar sağlığa zararlı olabilir.

www.castolin.com

Xn-Nocif.

350mm

755119

Pro vysoce kvalitní spoje rozdílných ocelí

elecTrod universal penTru oTel Rezultate foarte bune la imbinarea otelurilor disimilare

unIverZAlnA jeklenA elekTrodA visoko kvalitetno spajanje različnih jekel

álTAlánoS Acél hegeSZTŐ elekTródA Különböző acéltípusok legerősebb kötőhegesztése ήλέκτροδιο για καΘέ έιδουΣ χαλυβα Σύνδεση υψηλής ποιότητας ανόμοιων χαλύβων

genel AmAçlI çelİk elekTrodu Farklı çeliklerin yüksek kaliteli/yüksek dayanımlı birleştirme işlerinde

унивеРсалЬный высоколеГиРованный сталЬной ЭлектРод

Высокое качество соединения разнородных и трудносвариваемых сталей

iversal un

STEEL un i ve r sal

50 A - 80 A 2.5 mm 250 mm 10 u.

Steel Arc

680 S

пРименение

18 units

бульдозеров, плуги, сельскохозяйственной

Пары, выделяемые при пайке, могут быть вредны для здоровья

HR Rs

pRiMjENE

kalupi, plugovi, čekići - poljoprivredni alati i oprema

UPOZORENJE Dimovi i plinovi nastali zavarivanjem/lemljenjem mogu štetiti zdravlju

Tulajdonságok

Cz

pouŽitÍ

použití v zemědělství, stavebnictví kladiva, sekáče, pluhy, drtiče.

UPOZORNĚNÍ

Magas kihozatalú (~165%) felrakó elektróda, sima felületet ad, kivételesen ellenáll az abrazív kopásnak, mény Ke és mérsékelt ütésnek.

apLiCatii

reconditionarea si durifi carea reperelor din industria agricola( pluguri, discuri, cutite, etc.)

ATENTIE

Fumul si gazele emanate in timpul procesului de brazare(sudura) pot fi daunatoare sanatatii.

sL

High hardness

Hohe Härte

Twarda elekTroda do napawania o WySOkIeJ OdpOrnOŚcI nA ŚcIerAnIe elekTroda za Tvrdo navarivanje abrazija Visoka tvrdoća navara

nAvAřOvAcí elekTrOdA odolná abrazi vysoká tvrdost

elecTrod penTru incarcari dure cu rezisTenTa ridicaTa la abraziune Duritate ridicata

površinsko TrdnosTna elekTroda za abrazijo Visoka trdota

keMény FelrAkÓ elekTrÓdA, kOpáSsal szembeni magas ellenállás Nagy keménység

Kouře a plyny uvolněné svařováním mohou být nebezpečné zdraví.

Ro

hardfacing elecTrode abrasion elekTrOden zuM HArTAuFTrAgSSchweissen hoher abriebwidersTand

Bardzo wysoka twardość

ВНИМАНИЕ

unIverZAlnA elecTrodA ZA čelIk

uYguLaMaLaR

makine parçaları, takımlar, demir işleme, gövdeler, ızgaralar, dişli çark dişleri, paslanmaz dolgular.

2,5mm

Ru

отвалы детали техники

Jakościowe spawanie różnych gatunków stali

piese mecanice, scule, gratare, dinti pinioane, depuneri inoxidabile.

ATENTIE

zastosoWaNia

napawanie pługów, odkładnic pługów, rozdrabniaczy, i wszelkie inne elementy narażone na ścieranie Dymy i gazy uwalniające się podczas lutospawania mogą być szkodliwe dla zdrowia.

universal sTeel elecTrode

High quality joining of dissimilar steels

Различные металлические детали оборудования, инструмент и штамповая остнастка, металлоконструкции, грохоты, зубья зубчатых колёс, сварка нержавеющих сталей.

5 units

aNWENDuNgEN

ACHTUNG

elementy mechaniczne, narzędzia, obudowy maszyn, kraty, zęby kół, stopiwo nie koroduje.

OSTRZEŻENIE

appLiCatioNs

Moldboard, plow, suns Darrach Beet, teeth sub-spreaders, straw shredders hammers, etc.

appLiCatioNs

ήλέκτροδιο για ΣκλήρέΣ αΝαγομΩΣέιΣ Μεγάλη σκληρότητα.

abrazyona dayanikli serT dolgu elekTrodu Yüksek sertlikHigh hardness

ЭлектРод для износостойкой наплавки заЩита от абРазивноГо износа Высокая твёрдость

apLikaCijE

posnemalni noži, strgala, plugi, kmetijska mehanizacija, zobniki, sekalci sla - me.

rdfacing Ha

OPOZORILO Dimi in plini pri spajkanju so škodljivi zdravju.

Hu

FELHaszNÁLÁs

keverőlapátok, ekék, répaszeletelők, fogaskerekek, szalmaszecskázó, stb.

FIGYELEM

62 HRC Ha r d fa c i ng

A forrasztás során keletkező gőzök és gázok az egyészségre ártalmasak lehetnek

gR

ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

Σπαστήρες, αλέτρια, σφυριά, ‘νύχια’ κουβάδων.

ΠΡΟΣΟΧΗ Αναθυμιάσεις κατά την συγκόλληση μπορεί να είναι βλαβερές στην υγεία.

tR

uYguLaMaLaR

pulluk küreği ve demiri, pancar dikme ve sökme çarkı tırnakları, saman parçalama bıçakları v.b.

Alkalmazás Mezőgazdasági alkatrészek, szerszámok, stb.

DIKKAT

62 HRC

Lehimleme işleminde oluşan duman ve gazlar sağlığa zararlı olabilir.

100 A - 140 A 3.2 mm 350 mm 18 u.

Wear Arc

SSA 36 www.castolin.com

felrakó ESC code : 755119

s

Alkalmazás

Un

ESC code : 755112

CÉL

is

tt

A Fő alkalmazása a nagy biztonU niverzál ságot igénylő kötőhegesztések, és a magasan ötvözött anyagok vegyeskötése. • Nagy terhelésnek kitett mechanikai alkatrészek, tengelyek, hengerek, prés-, kovács-, és fröccsöntőszerszámok.

17


Bevonatos elektródák: Title Öntöttvas, Rozsdamentes, Alumínium Alu Arc 2101S

Stainless Arc 316L

Műszaki jellemzők Szakítószilárdság Átmérő 2,5mm

Műszaki jellemzők Rm : 160-180 MPa

Szakítószilárdság Fr

Hossz 250mm

Termék kód 755118

utilisation

Conseils au verso

en

Fr

Hossz

appliCations

Engine block, casing, tank, fan, bucket, pump body.

5 units

Instructions inside

es

apliCaCiones

Motores,carters, depósitos, ventiladores, bombas, dumpers, depósitos de camiones. Vonsejos en el interior

pt

ELECTRODES ALUMINIUM UNIVERSELLE Réparation de l’aluminum et de ses alliages

apliCações

Blocos-motores, cárteres, reservatórios, ventiladores, dumper de camião, corpos de bomba.

Tulajdonságok

Termék kód

Repair of aluminium and its alloys

Soldadura de aluminio y sus aleaciones

it

appliCazioni

Istruzioni all’interno

ALUMINIUMUNIVERSALELEKTRODE

UNIVERSELE ALUMINIUMELEKTRODE

de

anwendungen

ALU

Anweisungen auf der Innenseite

Alkalmazás

toepassingen

Motorblok, behuizing, tank, ventilator, kiepbak, pompbehuizing. Zie keerzijde

Fő alkalmazása az alumínium ötvözetek összeállítása és javítása. • Motorblokkok, gépházak, tartályok, ventillátorok, kanalak, szivattyúházak

50 - 80 A Ø 2.5 250 mm 5 u.

Alu Arc

2101 S

3.2mm

350mm

755115

5 units

Xn-Nocif. Contient du fluorure de sodium

AWS A5.3 : “E4047” DIN 1732 : El-AlSi12

ALU

Cast Arc SSA 42

apliCaCiones

INOX ELECTRODE Joining and repair of stainless steels

Unión y reparación de aceros inoxidables

Vonsejos en el interior

ELÉCTRODO INOX

pt

apliCações

Tubagens, reservatórios, máquinas agrícolas, mobiliário em aço inoxidável, estruturas.

ELETTRODO INOX Unione e riparazione di acciai inossidabili

Zum Verbinden und zur Reparatur von Edelstählen

Não respirar os fumos.

Conselhos no interior

it

União e reparação de aços inoxidáveis

EDELSTAHLELEKTRODE

ADVERTÊNCIA

Tulajdonságok

ELECTRODE INOX

Assemblage, réparation des aciers inoxydables

ELECTRODO INOX

No respirar los humos.

ELEKTRODE VOOR ROESTVAST STAAL

appliCazioni

Verbindingslassen en herstellassen van roestvast staal

Rutilos bevonatú, rozsdamentes elektróda. Karbantartáshoz, javításhoz és hasonló ötvözetek kötőhegesztéséhez és felrakóhegesztéséhez. ATTENZIONE

INOX

Non respirare i fumi.

Istruzioni all’interno

de

anwendungen

Rohrleitungen, Tanks, Landmaschinen, Edelstahlmöbel, Armaturen.

WARTUNG

Rauch nicht einatmen.

Anweisungen auf der Innenseite

nl

toepassingen

Leidingwerk, tankbouw, landbouwwerktuigen, roestvast staal schrijnwerk.

50 A - 80 A Ø 2.5 300 mm 10 u. Stainless Arc

316 L

WAARCHUWING Damp niet inademen.

www.castolin.com

Fő alkalmazása a rozsdamentes alkatrészek összeállítása és javítása • Csövek, tartályok, keverők, szivattyúk, kazánok

Xn-Nocif. Contient du fluorure de sodium

ESC code : 650795

AWS A5.4 : E316L-17 EN 1600 : E 19 12 3 L R 32

ENTES ROZSDAM

Műszaki jellemzők 480 MPa

Szakítószilárdság

490 MPa

Szakítószilárdság EN

EN

appLiCatioNs

WARNING

Fumes and gases given off by welding may be hazardous to health.

Termék kód

Kiszerelés

DE

ACHTUNG Dämpfe und Gase, die beim Schweißen entstehen, können gesundheitsschädlich sein.

Dymy i gazy uwalniające się podczas lutospawania mogą być szkodliwe dla zdrowia.

ВНИМАНИЕ

12 units

HR Rs

remenice,

Cast iron joining and repair

Verbinden und Reparatur von Gusseisen

pRiMjENE

blokovi motora, kućišta - oklopi

kola,

elekTroda do Żeliwa Łączenie i naprawy żeliwa

elekTroda za ljevano Željezo

350mm

755116

pouŽitÍ

elektrodA nA lItInu

UPOZORNĚNÍ Kouře a plyny uvolněné svařováním mohou být nebezpečné zdraví.

Ro

apLiCatii

blocuri motor, scripeti, carucioare, carcase turnate.

ATENTIE

Fumul si gazele emanate in timpul procesului de brazare(sudura) pot fi daunatoare sanatatii.

sL

apLikaCijE

bloki motorjev, jermenice, škripčevje, ohišja, prekucniki, vozički, železniška oprema(vagoni.tiri)

elektrodA ZA jekleno lItIno Spajanje in popravilo jeklene litine

ÖntvényelektródA

Öntvények kötő- és javítóhegesztése

ήλέκτροδιο χυτοΣιδήρου Συνδέσεις, επισκευές σε χυτοσίδηρο

dÖkme demİr elekTrdu

Dökme demir birleştirme ve tamiri

ЭлектРод для сваРки чуГуна Соединение и ремонт чугуна

ACHTUNG

Dämpfe und Gase, die beim Schweißen entstehen, können gesundheitsschädlich sein.

pL

zastosoWaNia

korpusy maszyn, obudowy, elementy mechaniczne, koła pasowe, inne elementy żeliwne

OSTRZEŻENIE

Dymy i gazy uwalniające się podczas lutospawania mogą być szkodliwe dla zdrowia.

пРименение

корпуса, станины, направляющие, шкивы, корпуса насосов, тяжелонагруженные части оборудования

12 units

ВНИМАНИЕ

Пары, выделяемые при пайке, могут быть вредны для здоровья

HR Rs

pRiMjENE

UPOZORENJE Dimovi i plinovi nastali zavarivanjem/lemljenjem mogu štetiti zdravlju

electrod fontA

Repararea elementelor din fonta si imbinarea fontei

Kiszerelés

aNWENDuNgEN

dijelovi - oprema za proizvodnju, remenice, kućišta - oklopi, kućišta pumpi

Svařování a opravy litiny

Cz

bloky motorů, litinové skříně, kladky

Tulajdonságok

Cz

pouŽitÍ

tělesa čerpadel, kryty, konstrukční spoje ocel-litina

kladky,

Dimi in plini pri spajkanju so škodljivi zdravju.

Kouře a plyny uvolněné svařováním mohou být nebezpečné zdraví.

Ro

apLiCatii

piese turnate, corpuri pompa, subansamble mecanice

Bázikus grafit bevonatos elektróda, öntöttvas kötőhegesztéséhez. Acél és öntöttvas vegyeskötéséhez is minden pozícióban. Nincs túlmelegedés. ATENTIE

Fumul si gazele emanate in timpul procesului de brazare(sudura) pot fi daunatoare sanatatii.

sL

apLikaCijE

OPOZORILO

Hu

Dimi in plini pri spajkanju so škodljivi zdravju.

FELHaszNÁLÁs

motorblokkok, hajtóművek, futókerekek/szállítókocsik, öntvényházak

FIGYELEM

A forrasztás során keletkező gőzök és gázok az egyészségre ártalmasak lehetnek

Cast Iron

ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

gR

τροχαλίες, κελύφη, σώματα αντλιών, μπλόκ κινητήρων.

uYguLaMaLaR

motor gövdeleri, çark ve kasnaklar, makaralar, makine gövdeleri.

DIKKAT

Lehimleme işleminde oluşan duman ve gazlar sağlığa zararlı olabilir.

SSA 42 www.castolin.com

Xn-Nocif. ESC code : 755117

AS ÖNTÖTTV

guSSeISenelektrode

elekTroda do Żeliwa Spawanie i naprawy żeliwa

Zavarivanje i popravci odljevaka

elektrodA nA lItInu

spoje železo-litina, opravy litiny

electrod fontA

Repararea elementelor din fonta si imbinarea fontei cu otelul.

elektrodA ZA jekleno lItIno Spajanje in popravilo jeklene litine

FIGYELEM

A forrasztás során keletkező gőzök és gázok az egyészségre ártalmasak lehetnek

ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

Acél és öntvény kötőhegesztése, öntvény javítóhegesztése

ήλέκτροδιο χυτοΣιδήρου Συνδέσεις, επισκευές σε χυτοσίδηρο.

dÖkme demİr elekTrdu

Demir/dökme demir birleştirme ve dökme demir tamiri

ЭлектРод для сваРки чуГуна

Для соединения стали/чугуна и ремонта чугуна

Ca

st iron

Cast Iron Nickel iron

τροχαλίες, κελύφη, σώματα αντλιών, εξαρτήματα

70 A - 110 A 3.2 mm 350 mm 12 u.

Cast Arc

Alkalmazás

FELHaszNÁLÁs

burkolatok, kötéldobok, szíjtárcsák, gépállványok, szivattyúházak, erős igénybevételnek kitett alkatrészek

gR

ΠΡΟΣΟΧΗ

Αναθυμιάσεις κατά την συγκόλληση μπορεί να είναι βλαβερές στην υγεία.

Hu

cASt Iron electrode

Iron/cast iron joining and cast iron repair Verbinden von Stahl/Gusseisen, Reparatur von Gusseisen

elekTroda za ljevano Željezo

ÖntvényelektródA

UPOZORNĚNÍ

ohišja, jermenice, proizvodni stroji,telesa črpalk,kritični mehanski deli

OPOZORILO

tR

3,2mm

Zavarivaanje i popravci odljevaka

Dimovi i plinovi nastali zavarivanjem/lemljenjem mogu štetiti zdravlju

DE

Verkleidungen, Seil- und Riemenscheiben, Werkzeugmaschinenrahmen, Pumpengehäuse, stark belastete Teile

Ru

cASt Iron electrode guSSeISenelektrode

Пары, выделяемые при пайке, могут быть вредны для здоровья

Nikkel bázisú bevonatos elektróda öntöttvas kötő és javító hegesztéséhez. Acél és öntöttvas vegyes kötéséhez is. Minden pozícióban jól hegeszthető.

Termék kód

пРименение

UPOZORENJE

Szürkeöntvény hegesztése • Motorblokkok, tárcsák,kocsik, gépházak

Hossz

zastosoWaNia

bloki silników, obudowy maszyn itp.

Ru

Tulajdonságok

Fumes and gases given off by welding may be hazardous to health.

OSTRZEŻENIE

блоки двигателей, шкивы, тележки, корпуса.

755117

Átmérő

aNWENDuNgEN

Motorblöcke, Antriebscheiben; Laufrollen/Förderwagen, Gehäuse

pL

appLiCatioNs

Casing, pulley, production machine, pump body, critical mechanical part

Engine blocks, pulleys, trolleys, casing.

WARNING

350mm

es

ATENCIÓN

Cast Arc SSA 43

Műszaki jellemzők

3,2mm

Instructions inside

Tuberías, depósitos, maquinaria agrícola, aceros inoxidables, mobiliario, accesorios.

Alkalmazás

ESC code : 651879

Hossz

appliCations

Do not breathe fumes.

Zie keerzijde

www.castolin.com

Átmérő

en

WARNING

Tubature, serbatoi, macchine agricole, forniture in acciaio inossidabile, sovrastrutture.

Motorblöcke, Verkleidungen, Tanks, Lüfter, Muldenkipper, Pumpengehäuse.

nl

Conseils au verso

Pipeworks, tank, agricultural equipment, inoxidizable furniture, fittings.

10 units

ELETTRODO UNIVERSALE ALLUMINIO

Zur Reparatur von Aluminium und Aluminiumlegierungen

Ne pas respirer les fumées.

755114

Riparazione di alluminio e sue leghe

Verbindingslassen en herstellassen van aluminiumlegeringen

AVERTISSEMENT

300mm

Reparação do Alumínio e suas ligas

MMA elektróda alumínium alkatrészek gyártásához és javításához

utilisation

Tuyauterie, réservoir, matériel agricole, mobilier inoxydable, accastillage.

Kiszerelés

2,5mm

UNIVERSAL ALUMINIUM ELECTRODE ELECTRODO DE ALUMINIO ELÉCTRODO ALUMÍNIO UNIVERSAL

Conselhos no interior

Blocchi motori, carter, serbatoi, ventilatori, benne, corpi pompa.

18

Átmérő

Bloc moteur, carter, réservoir, ventilateur, benne de camion, corps de pompe.

Kiszerelés

560 MPa

ΠΡΟΣΟΧΗ

Αναθυμιάσεις κατά την συγκόλληση μπορεί να είναι βλαβερές στην υγεία.

tR

uYguLaMaLaR

makine gövdeleri, çarklar ve kasnaklar, üretim makinaları, pompa gövdeleri kritik makine parçaları

DIKKAT

Lehimleme işleminde oluşan duman ve gazlar sağlığa zararlı olabilir.

Cast Arc

Alkalmazás Fő alkalmazása: • Gépházak, tárcsák, gyártógép-elemek, szivattyúházak, kritikus öntöttvas alkatrészek, stb.

90 A - 120 A 3.2 mm 350 mm 12 u.

SSA 43 www.castolin.com

Xn-Nocif. ESC code : 755116

AS ÖNTÖTTV


HEGESZTŐGÉPEK: MMA Eljárás ARC range Ventillátoros MMA Inverter ARC 1250

ARC 1450

ARC 1650

Tápfeszültség

230V single phase 50/60 Hz

230V single phase 50/60 Hz

230V single phase 50/60 Hz

Súly

2.5 kg

3 kg

3.5 kg

Áramerősség

85A (20%)

100A (20%)

130A (20%)

Védelem IP

IP 21

IP 21

IP 21

Szabvány

60974-1; 60974-10

60974-1; 60974-10

60974-1; 60974-10

Termék

Termék kód

Termék kód

Termék kód

662754

662755

662756

Tulajdonságok • Felhasználó barát • Könnyű szállíthatóság (2.5-től 3.5 kg-ig) • Tökéletes hegesztés minden típusú elektródához: rutilos, bázikus, rozsdamentes, öntöttvas

19

• Mind a három készülék használható minden elektródához 4mm-ig • Szabványos 230V • Megerősített szigetelés • Robusztus és megbízható • Legújabb inverter technológia, Kiemelkedő ív pontosság • CE konform

W range Professzionális széria W150

W180

W210GE

Tápfeszültség

230V single phase 50/60 Hz

230V single phase 50/60 Hz

230V single phase 50/60 Hz

Áramerősség

5 - 150A

5 - 180A

5 - 210A

Üresjárati feszültség

80V

80V

80V

Áramerősség : 40% 60%

130A

170A

Védelem IP

IP 23

IP 23

IP 23

Súly

5 kg

5 kg

8.5 kg

Méret

12x31x27

12x31x27

18x25x40

Termék

210A

Termék kód

Termék kód

Termék kód

600834

662757

662758

Tulajdonságok • Felhasználó barát • Könnyű szállíthatóság (5-től 8.5 kg-ig) • Tökéletes hegesztés minden elektróda típussal: rutilos, bázikus, rozsdamentes, öntöttvas és felrakóhegesztés • Erős készülék (130A-tól 190A-ig) • Mind a három készülék használható minden elektródához 5mm-ig

• Használható generátorral • Földkábellel, elektródafogóval, használati útmutatóval • Szabványos 230V • Megerősített szigetelés • Robosztus és megbízható • Legújabb inverter technológia, kiemelkedő ív pontosság • CE konform

19


HEGESZTŐGÉPEK: MIG/MAG és AWI Eljárás DerbY 161 & DerBY 285 DERBY 161

20

DERBY 285

Tápfeszültség

230V single phase 50/60 Hz

3x 230V/400V 50/60 Hz

Méret

40 x 62 x 54 cm

49 x 83 x 70 cm

Súly

37 Kg

72 Kg

Áramerősség

140A (20%) 80A (50%)

280A (35%) 215A (60%)

Védelem IP

IP 22

IP 22

Termék

Termék kód

Termék kód

Tartalmazza a kábeleket és a pisztolyt, hegesztésre kész készülék

600121

600122

Tulajdonságok Félautomata technológia, MIG/MAG huzalhegesztéshez. A védőgázas hegesztésen felül, a polaritás fordításának elve miatt, lehetőség van a Castolin porbeles huzalok védőgáz nélküli hegesztésére. CE konform.

CastoTig 1501 DC

Műszaki jellemzők

Tulajdonságok

Tápfeszültség

230V single phase 50/60 Hz

Áramerősség

150A (35%) 100A (100%)

• AWI és kézi ívhegesztés • Mikroprocesszoros Inverter technológia • Kis helyigény, kis súly • Nagyfeszültségű gyújtás, állítható intenzitással • Tökéletes ív stabilitás • Digitális áramerősség kijelző • Impulzus szabályozás 0.25 - 250 Hz • CE konform

5,7 Kg

Súly

IP 23

Védelem IP

Termék

Termék kód

CastoTIG 1501 DC

305300

Kapható hozzá szállító doboz, a biztonságosabb hordozhatóságért.

CastoTig 1702 AC/DC • Egyenáramú és váltóáramú áramforrás • Mikroprocesszoros Inverter technológia, használható minden fémhez, pl.: alumínium és ötvözetei. • Folyamatosan ellenőrzött kézi ívhegesztés • CE konform

Műszaki jellemzők

Tápfeszültség

230V single phase

Áramerősség

170A (30%) 120A (60%) 100A (00%)

Súly

15 Kg

Védelem IP

IP 23

Termék CastoTIG 1702 AC/ DC

Termék kód 304900

További hegesztőgép ajánlatainkért, és még több információért olvassa el speciális katalógusunkat.


Hegesztő felszerelés: Title Plazmavágó AIR JET 25CL Műszaki jellemzők

Tápfeszültség

230V single phase - 50/60 Hz

Vágási teljesítmény

Pontos vágás ; 6mm Severance cut ; 12mm

Hatékonyság Üzemmód Áramerősség Max. bemeneti teljesítmény Védelem IP Méret Súly

0.85 Automatikus 20A (60%)

21

14.3 kVA IP21 540 x 220 x 400 mm 18 Kg

Termék kód 751468

Tulajdonságok Az AirJet 25 CL egy könnyen mozgatható, mobil megoldás a plazmavágásra, beépített kompresszorral. Ideális és kötséghatékony a javítási és karbantartási munkákhoz. • Legújabb inverter technológia, kiemelkedő ív pontosság • CE konform

Welding helmet 95 SC Termék kód 663003

Tulajdonságok LCD szűrő, állítható tartománya 4 – 13 DIN. Megfelel a CE EN 175 S szabványnak. Tökéletes kézi ívhegesztéshez, MIG/MAG és TIG hegesztéshez egyaránt. Alakjának köszönhetően kinntartja a füstöt. Szilárd és könnyű (490g).

21


Környezetvédelem Title és Biztonság Bórsav és Bórax mentes

22

Nagyon fontosnak tartjuk a környezetvédelmi REACH rendelet betartását, és nagy erőforrásokat fordítunk a kutatásokra, amelyek választ adhatnak, a hegesztéstechnológiával kapcsolatos környezetvédelmi kérdésekre. A Castolin Eutectic .kifejlesztett egy termékskálát, amely nem tartalmaz rákkeltő, mutagén, reprotoxikus anyagokat Boric Acidés borax (CMR). Bórsav Borax mentesek.

Mi az a REACH? A REACH egy új Európai Közösségi rendelet, a kémiai anyagokról, és azok biztonságos felhasználásáról. A REACH a Registration (regisztráció), Evaluation (értékelés), Authorization (engedélyezés) of Chemicals szavakból alkotott betűszó. A REACH célja, az emberi egészség és a környezet védelme azáltal, hogy hatékonyabban, és korábban azonosítja a vegyi anyagok tulajdonságait és hatásait.

Ugyanakkor annak ösztönzése, hogy a veszélyes anyagokat és technológiákat a jövőben kevésbé veszélyes anyagokkal vagy technológiákkal helyettesítsék. Ezzel is javítva az európai vegyipar innovációs és versenyképességét.

Kadmium mentes A kadmium a környeretre mérgező anyag. Ez az oka annak, hogy a Castolin Eutectic kifejlesztette a kadmiummentes termékcsaládját. A kadmiumot használják többek között elemekben, műanyagokban, szinezékekben, és fémbevonatokban. A kadmium a környezetbe kerülhet a hulladéklerakókban, az ártalmatlanítási eljárás során, vagy akár a hulladékégetés során is. A részecskék nagy utat tehetnek meg mielőtt a fölbe vagy a vizekbe kerülnének. Minden évben több tonna kadmium kerül a tengerekbe és az óceánokba. A környezet-

védelem megkövetelí, hogy az ipar által előállított termékek ne tartalmazhassanak kadmiumot. Az Európai Unió létrehozott több irányelvet, hogy megakadályozza az ilyen típusú veszélyes any-

agok alkalmazását. A kadmium használatát már betiltották a dezodorok, az autóipar, az orvostudomány és az ivóvíz hálózatok alkalmazásaiban.

Cadmium

RoHs Bizonyos veszélyes anyagok, elektromos és elektronikai eszközökben történő alkalmazását korlátozó rendelet, melyet 2003 februárjában fogadott el az Európai Unió. Ez a rendelet megtiltja hat veszélyes anyag felhasználását, az elektromos és elektronikai eszközök gyártása során. Ez szorosan kapcsolódik az elektromos, és elektronikai hulladékkezelési rendelethez, amely meghatározza az elektronikai hulladékokra vonatkozó gyűjtési, tárolási és újrahasznosítási célokat. Ezek a rendeletek részei annak a jogalkotási kezdeményezésnek, melyek a veszélyes hulladékok problémáját hivatott megoldani. A Castolin Eutectic termékei igazoltan megfelelnek ennek a rendeletnek.


Megjegyzi

23

23


Castolin on line A Castolin Eutectic weboldala segítséget nyújt a viszonteladóknak. Kövesse honlapunkon a legújabb híreket és akciókat. Megtalálhatja az Ön számára szükséges adatokat, információkat a termékeinkről és az alkalmazásokról.

• Videók • Katalógust • Újdonságok

www.castolin.com

Bemutató nap az Ön telephelyén Lehetőség van gyakorlati bemutatók tartására az Ön boltjában. Kérésére kollégáink kimennek Önökhöz, és bemutatják a kívánt termék alkalmazását kollégái vagy ügyfelei részére.

• Értékesítési csapat képzése • Ügyfelek műszaki támogatása az igényeiknek megfelelően • Gyakorlati, technológiai bemutatók

www.castolin.com

hu-Distribution_catalogue_17_10_2012_Hungarian  

http://www.castolin.com/sites/default/files/ckfinder/files/hu-Distribution_catalogue_17_10_2012_Hungarian.pdf

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you