Biennal 2008

Page 1

BIENNAL 2008

Casa de Cultura de Girona


Els membres del jurat de l'edició d'enguany ha estat: Maria Lluïsa / Borràs, Eudald Camps / Quim Domene / Pilar Parcerisas / Rosa Pera / David Santaeulària. Crèdits Idea i direcció: Fundació Casa de Cultura de Girona Coordinació: Sebastià Goday Fotografia: Xevi Güell Disseny: Anna Pigem Impressió: Lith gràfiques ISBN: 978-84-606-4590-0 Dipòsit legal:

Casa de Cultura de Girona


Casa de Cultura de Girona


Casa de Cultura de Girona


Casa de Cultura de Girona

7 7 7

7

7


Casa de Cultura de Girona

7

7

7

7

7


1. Núria Güell

2 / Nom

2 / Nom

2. Òscar Amorós

2 / Nom

2 / Nom

3. Nom

2 / Nom

2 / Nom

4. Manel Bayo

2 / Nom

2 / Nom

2 / Nom

2 / Nom

2 / Nom

2 / Nom

2 / Nom

2 / Nom

2 / Nom

2 / Nom

2 / Nom

Casa de Cultura de Girona

2 / Nom

2 / Nom

2 / Nom

2 / Nom


Valor #1. La Inculcación i Valor # 1. Desvanecer 2008 Instal·lació 55 x 500 cm. Vídeo b/n 9’ 5’’ 57 imatges de 8x21 cm.

L’estiu del 2006 va desenvolupar el projecte d’ús públic CaravanaNatura i Barcelona fuera de campo, que va presentar en el marc del Going Public ’06 a Formigine (Itàlia). El 2007, Núria Güell porta a terme el projecte d’intervenció a l’espai públic La ciudad del espectáculo (juntament amb Raquel Friera i Cristina Garrido), realitzat amb el suport de la Sala d’Art Jove de la Generalitat, i fa la seva primera exposició personal a les sales municipals d’exposicions de la Rambla de Girona.

Casa de Cultura de Girona

Núria Güell Vidreres, 1981

Formada a Barcelona i a l’Havana, actualment està realitzant els cursos de la Càtedra de Arte de Conducta, dirigida per Tània Bruguera a l’Havana (Cuba). Des del 2004, el seu treball s’ha exposat en diferents plataformes, com ara la Biennal de Vic, en una exposició del Premi Miquel Casablanca, a Can Felipa, a la Sala d’Art Jove i a la mostra Transart V de Girona, amb itinerància a la Haia, entre d’altres. Alhora, ha realitzat projectes d’intervenció a l’espai públic que han estat presentats dins de la ruta artística del Festival Internacional de Benicàssim (FIB) 2005 i en el festival Maçart 2005 i 2006.

El 2008 ha participat a la mostra Ciutats ocasionals en el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) i ha estat seleccionada per participar a l’exposició Talent Latent, dins del Festival SCAN ’08. El 2005 va rebre el segon premi de Creació artística de la Universitat de Saragossa, i el 2006, el primer premi de la Biennal d’Art Contemporani de Vic.


Casa de Cultura de Girona


3 READING LANDSCAPES - 008 Primera llum del sol de matinada 2008 Fotografia blanc i negre sobre plafó melamina 22mm 50x150 cm. Edició 3/6

Òscar Amorós Sabadell 1967 Resident a Cadaqués des de 2000

Formada a Barcelona i a l’Havana, actualment està realitzant els cursos de la Càtedra de Arte de Conducta, dirigida per Tània Bruguera a l’Havana (Cuba). Premis 2007. Primer premi Fine Art-Abstract al Concurs Internacional de fotografia IPA 2007 (International Photography Awards), The 5th anual Lucie Awards, per la sèrie de cinc fotos Blues sea, col·lecció La Fura dels Blaus, i quatre mencions honorífiques per les sèries New York a Cadaqués i Art Deconstructiu, Los Àngeles (Califòrnia, EUA) Primer premi de la sisena edició del concurs PhotoDalícatessen de la instantània presa al voltant dels museus Dalí, Figueres

2006. Exposició individual En el fons del Mar a Sa Teteria (Cadaqués). Exposició individual La Fura dels Blaus a Onacadaques.com (Cadaqués). Exposició col·lectiva Encaixa’t a la Galeria Impaktes Visuals (Sabadell). Supermercat d’Art (SARTC) 2006, Igualada 2005. Exposició individual El Surrealisme Quotidià a On@ Espai Internet (Cadaqués) Exposició col·lectiva El Quijote y la Justícia, Col·legi d’Advocats de Figueres Exposició col·lectiva a la divuitena edició de FIRART de Vilafranca del Penedès Exposició col·lectiva Nadalart a la galeria Espai d’art Les Quintanes (Llorenç del Penedés) Supermercat d’Art (SARTC) d’Igualada 2004. Exposició individual El Surrealisme Quotidià a On@Espai Internet (Cadaqués) Exposició individual Pel forat del Pany, a Es Racó (Cadaqués) Exposició Col·lectiva de Galeria del Baró, amb Ramón Moscardó, Mauricio Sbarbaro i Ivo Asesina (Cadaqués) Supermercat d’Art (SARTC) 2004 d’Igualada 2003. Primera exposició Fotografia Contemporània a la Sala L’Amistat, Casino de Cadaqués.

Casa de Cultura de Girona

Exposicions 2008. Exposició individual Reading Landscapes a la Stripes Gallery de Denver (Colorado, EUA) en el marc del March Denver months of photography. 2007. Exposició individual “Amorós, 3 exposicions 3” amb tres col·leccions: Rothko Fever, 2005; La Fura dels Blaus, 2006; ArtDecó, 2007 a Onacadaques.com (Cadaqués).


Casa de Cultura de Girona


READING LANDSCAPES - 008 Primera llum del sol de matinada 2008 Fotografia blanc i negre sobre plafó melamina 22mm 50x150 cm. Edició 3/6

Xerrada-demostració de fotografia i polaroid, en el cicle Fotografia d’Autor a la Casa de Cultura de Girona.

Anna Bahí Banyoles, 1972

Estudis de Disseny Gràfic a EINA (Barcelona) inicia el curs de Fotografia aplicada al disseny, coordinat per Manel Esclusa.

Participació al BAC ’04 (Festival Internacional d’Art Contemporani) al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) amb la presentació del projecte Matèria. Participació a la Fira Internacional d’Art de Catalunya, INART 2005, conjuntament amb la galeria Da Vinci de Girona, amb el projecte presentat al Bac’04: Matèria.

Casa de Cultura de Girona

L’any 1997 s’instal·la a Milà (Itàlia), on fa un curs triennal de comunicació visual a l’Istituto Europeo di Design.

A Itàlia ha participat en exposicions fotogràfiques col·lectives a Milà i Torí. També participa a la Fira del moble de Colònia (Alemanya). Exposa com a projecte final de tesi Singularistallazione, 1999, coordinat per l’artista fotògraf Silvio Wolf, a Milà. L’any 2002 fa l’exposició individual Singular/Externa a la galeria Spectrum Sotos de Saragossa, i l’exposició col·lectiva Eròtica a la Galeria Morandi de Girona. El 2004 participa a la Primavera fotogràfica en el Centre d’art Contemporani Fundació Rodríguez Amat amb el projecte Gestual i l’art de comunicar.

2006. Inauguració restaurant Togacafé. Participació a la Quarta Biennal d’Art de Girona. Participació a la segona edició Fira Internacional d’Art de Catalunya, Inart, amb la Galeria Da Vinci Projecte Dualitat per la tercera edició de Remor a la casa de Cultura 2007. Exposició col·lectiva a Les Bernardes de Salt. Video-instal·lació Respira!, a Temps de Flors (Casa de Cultura de Girona) Projecte Evolució a la galeria Da Vinci (Girona). Participació amb Retornar a la mostra Transart, al Centre Cultural la Mercè (Girona) 2008. Miratge, projecte a realitzar al Museu de la Mediterrània-Can Quintana (Torroella de Montgrí).


Casa de Cultura de Girona


Cacotòpia 2008 Vídeo Flash

He exposat a Girona a les Sales Municipals d’exposició, al Centre Cultural la Mercè, al Museu d’Història i a un bon grapat de llocs més. Fora de Girona, a Vic (el Museu de la pell), a Mataró (l’espai Tretze) a Tortosa (Museu de d’Ebre), a l’Havana (ISA), a Alemanya (Lingen i Regensburg), a Finlàndia (Lamppaaranta), i algun altre lloc que no recordo. He realitzat diverses escenografies per a diversos grups de Girona, tan amateurs com professionals, i el 2004 vaig guanyar el premi d’escenografia del Visionat i l’Àngel Anglada.

Casa de Cultura de Girona

Manel Bayo Rigau Vidreres, 1981

Full de vida Em dic Manel Bayo i vaig néixer a Salt el 1968, per tant en el moment d’escriure aquestes ratlles tinc 41 anys. La meva formació es variada i irregular. Vaig començar a estudiar conjuntament magisteri i arquitectura i vaig acabar fent educació social. He participat en molts cursos i tallers i el 2002 vaig estudiar disseny i noves tecnologies en una escola privada de Barcelona de la qual no diré el nom perquè varem acabar com el rosari de l’aurora.

A partir del 2004 oriento la meva producció cap els formats digitals, el vídeo i el net art, i el 2006 guanyo el primer premi del Vad Internacional Festival de Vídeo i Arts Digitals. La quarta Biennal d’Art de Girona em va comprar una peça de net art. Sóc membre de l'Igac, del qual sóc responsable del disseny, i he col·laborat amb diferents artistes per a la realització de projectes de net art: Quico Estivill, Paco Torres Monsó, Alabern, Narcís Gironell, Clara Oliveres, Pep Canaleta... Actualment treballo com a professor d’arts digitals i noves tecnologies a l’Escola Municipal d’Art de Girona.


Casa de Cultura de Girona


Cacotòpia 2008 Vídeo Flash

3

Casa de Cultura de Girona Leonard Beard Coventry (Regne Unit), 1962

Ha desenvolupat la seva trajectòria artística Catalunya. Des de fa vint anys viu i treballa a Vilanant (Alt Empordà). De formació autodidacta, comença a exposar a la ciutat de Girona al principi dels vuitanta. Des de l’any 1985 (centre Cívic de Gràcia), ha exposat a Barcelona periòdicament: Galeria Arteunido (1987), Sala Parés (1991 i 1994), Galeria Trama (1995 i 1996), Galeria Maria-José Castellví (2002), així com a altres indrets de Catalunya: Reus, Granollers, Girona i Figueres. També ha presentat obra a Miami (EUA), a la Commenoz Gallery, els anys 1994 i 1995. Ha participat en exposi-

cions col·lectives per tot l’Estat espanyol, Itàlia, Grècia i el Japó. Va iniciar-se en les tècniques calcogràfiques de la mà de Joan Barbarà l’any 1994. Comença a publicar il·lustracions per a textos de Quim Monzó a El Dominical, any 1995. Actualment col·labora a El Periódico de Catalunya il·lustrant textos de Joan Barril.


Casa de Cultura de Girona


Exposicions col·lectives

A gust 2008 Mixta sobretela 130 x 130 cm.

Llicenciada en Belles Arts, Pintura. Universitat de Barcelona, 1998. Títol de Suficiència investigadora, Doctorat “Art i Pensament”, 2000.

2007. Galeria Contrast (Barcelona) 2003-2007. Hipermerc’Art, La Sala Vinçon (Barcelona). 2005-2007. Supermercat d’Art, (Eivissa i Mallorca). 2004-2007. Col.lectiva d’Hivern XIII, Galeria Safia (Barcelona) 2006-2008. Galeria Carré d’artistes (Barcelona, Paris, Lyon, Bordeaux, Aix en Provence). 2006. Galeria Giart (Girona). 2005. Galería de Arte Herraiz (Madrid). 2000. Transart (Vic).

Exposicions individuals

Premis

2008. Galeria Aritza (Bilbao) 2007. Habitants i habitatges. Fundació Planells (Blanes). 2007. Veig-vegina. Zer o què. L’Aparador (La Seu d’Urgell). 2007. Hi. Galeria Pou d’Art (Sant Cugat del Vallés). 2006. Palpant de ple. Centre Cultural Les Bernardes (Salt). 2006. Mossega de puntetes. Galeria Via 2 (Eivissa). 2006. Obra la porta. Centre d’Études Catalanes (París). 2005. S’enfila. Galeria d’art Sant Fèlix (Girona) 2005. Descalça, trepitja fort i salta. Espai Dòlia (Blanes). 2003. Centre Civic El Passeig (La Seu d’Urgell). 1998. Exposició-instal.lació, Col.legi d’Arquitectes, (Girona). 1997. Galeria Interior (Girona).

2008. Finalista a la Biennal de pintura Jove. Galeria Anquin’s (Reus). 2008. Seleccionada al Certamen de Pintura del COAAT (Col·legi Oficial d’Aparelladors i Arquitectes Tècnics) de la Rioja. 2007-2006-2005. Seleccionada al Premi Nacional de pintura Juan Ramón Masoliver (Montcada i Reixac). 2007. Seleccionada al Premi de Pintura Paco Merino (Granollers). 2007. Segon Premi de Pintura La Mútua (Granollers). 2007. Seleccionada al Premi de Pintura Torres García-Ciutat de Mataró. 2007. Seleccionada al Premi de Pintura Ricard Camí de Terrassa. 2007. Seleccionada al Premio de Pintura Joven de Torrevella (Alacant) 1993. Primer premi d’Arts Plàstiques de la Generalitat de Catalunya.

Laia Bedós Bonaterra Blanes, 1975

Casa de Cultura de Girona


Casa de Cultura de Girona


Àngel 2006 olisobre paper 16 x 32,5 cm.

3

Lluís Bruguera Martí

Casa de Cultura de Girona

Palafrugell, 1958

Llicenciat en Belles Arts. Universitat de Barcelona (1983-1988) Exposicions col·lectives Exposicions individuals 2000. Travessia. Galeria Horizon (Colera) 1999. Galerie Schulgasse 18.( Eibelstadt – Würzburg, Alemanya) Abrigo. Hotel Llevant (Llafranc) 1997. Album del viajero. Far de Sant Sebastià (Llafranc) Dibuixat a la sorra. Hotel Llevant (Llafranc). 1996. Zona Abissal”. Galeria Lluís Heras (Palafrugell) 1995. Galerie Schulgasse 18 (Eibelstadt –Würzburg, Alemanya). 1994. Galerie Kohlenhof (Nuremberg, Alemanya).

2007. Premi d’Escultura Contemporània de Palafrugell. Fundació Vila Casas. Sel·leccionat. Surant. La Galeria (Palafrugell). 2006. IV Biennal d’Art de Girona. Sel·lecció. 2003. II Premi de Pintura Contemporània de Torroella de Montgrí. Fundació Vila Casas. Sel·leccionat. 2002. III Biennal de Vic. Sel·leccionat. Referència Terra. Castell Palau de la Bisbal d´Empordà. 1999. Còmplices. Côtes d´Armor (Bretanya) Homenatge dels pintors a Rafael Alberti. Fundació Caixa de Girona.


Casa de Cultura de Girona


El transcurs de la vida 2007 Video

L’any 2000 participa amb el director de cinema Josep Maria Núñez i amb el productor Lluís Valentí en el rodatge de la pel·lícula, realitzada en vídeo, Amigogima. Va ser-ne el càmera, editor i creador de la banda sonora. Fou transferida a 35 mm.

Carlus Camps i Torner Salt, 1964

En l’àmbit personal, Carlus Camps i Torner practica diferents tècniques de relaxació i meditació, com ara el Tai Txi, el Qi Gong i les tècniques energètiques proposades des del Tian Gong.

Casa de Cultura de Girona

Treballa amb el mitjà audiovisual-vídeo des de l’any 1987. Realitza el seu primer treball sobre la Cooperativa de Ceramistes del Coure d’Olot, en una exposició a La Caixa, comissariada per Glòria Bosch i Carme Ortiz. En el decurs dels estudis de vídeo realitza el que podria ser el primer, o un dels primers vídeoclips de grups gironins, el grup antecedent de Sopa de Cabra, Copacabana.

Durant la dècada de 1990 va participar en rodatges cinematogràfics de la mà de la productora de Francesc Bellmunt. El 1996 s’inicia en el camp del vídeo digital amb el seu curtmetratge La primera vegada... Aquest vídeo va tenir una segona part dins una proposta de la Fundació Espais d’Art Contemporani de Girona.

Alhora, un altre important focus d’interès de l’autor és continuar en el procés de trobar eines i exercicis que permetin l’alfabetització audiovisual a les escoles. Està preparant una sèrie de documentals d’investigació (cos humà al segle XXI, nous conceptes de la física, la nostra percepció del planeta). Del 2003 al 2007 és membre de l'equip del VAD Festival de vídeo i art digital. Presentació de L'ALÈ del BIT a les sales municipals de Girona, 2007. Creació del programa de TV per Internet SONA, encàrrec de la Nau Côclea per al 2008 Inici del taller audiovisual al maig del 2008: amb cinc actors iniciarem la experimentació i recerca sobre llenguatge i continguts.


Casa de Cultura de Girona


Alquímica catalana 2008 Acrílic pigment i vernís sobre tela 163 x 200 cm.

Madrid i Bangkok. Amb l’ajut de la Beca Banesto viatja per tot el món. Més tard retorna a Àsia, on residirà durant un període de quatre anys, amb algunes anades i tornades. Aquesta estada a Orient determinarà la seva visió artística i vital. En tornar d’Àsia segueix exposant, tant individual com col·lectivament, a Madrid, València, Girona, Barcelona, Tolosa de Llenguadoc, Oviedo, Saragossa, Andorra, París, i Frosinone (Itàlia)... fins a una trentena de exposicions individuals. Té obres en diferents col·leccions públiques i privades, així com escultures públiques a Salt, Santa Pau o Cervaro (Itàlia). Ha obtingut l’ajut de l’Ajuntament Ciutat de Girona 2005. Viu a l’Empordà, en contacte amb la natura, i una mica al marge de les servituds de la ciutat i l’agitació social, treballant en la pintura de una forma constant.

Casa de Cultura de Girona Pep Camps i Torner Salt, 1961

Pintor. Estudis d’Història de l’Art a la Universitat Autònoma de Barcelona. L’any 1982 fa la seva primera exposició. Treballa enel camp de les instal·lacions i les performances. En aquest període participa en exposicions individuals i col·lectives, entre les quals destaquen les realitzades a la Universitat Autònoma, la Fundació Miró i les Cotxeres de Sants. L’any 1984 rep la Beca d’Arts Plàstiques de la Generalitat de Catalunya i fa una estada a Berlín en la qual la pintura passarà a ser protagonista de la seva obra. A partir d’aquest moment exposa en diferents galeries de Girona, Barcelona,

Estiu 2007 exposa a Blanes Fundació Àngels Planells, a Can Quintana a Torroella de Montgrí i 1701 Galeria a Monells. Abril 2008 exposa a J.F. Gallerie de Zurich, Suïssa.


Casa de Cultura de Girona


Koi Girl 2008 Mixta sobre acer inoxidable 100 x 100 cm

Exposicions col·lectives a l’estranger

Narcís Gironell i Oliveras Beuda, 1969

Exposicions col·lectives col·lectives arreu de Catalunya Eden Galeria Cyprus Art (Sant Feliu de Boada, 2008), Galeria Miquel Alzueta (Casavells, 2007), Galeria Badiu 92 (Badalona, 2007), Zoo, Galeria Miquel Alzueta (Barcelona, 2006), A Dalí, Museu de l’Empordà (Figueres, Girona, 2004, catàleg), Rodalies. Un itinerari Transversal (itinerant per 12 ciutats catalanes, 200103, catàleg)

Rodalies. Museu d’Art d’Imatra (Finlàndia, Ajuntament de Girona, 2004); Transart, ISA (Institut Superior de les Arts) a l’Havana (Cuba), Intercanvi cultural amb l’Ajuntament de Girona (1999); Qui sóc?, Galeria Ibere Camargo (Porto Alegre, Brasil, Museu d’Art de Girona, 1999, catàleg.); X Incontro Giovanni Artisti ( Morolo, Itàlia, Diputació de Girona, 1993, catàleg); IX Incontro Giovanni Artisti (Cervaro, Itàlia, Diputació de Girona, 1992, catàleg) i Jeunes Artistes Catalans (Carcassonna, França, Generalitat de Catalunya, 1991, catàleg)

Casa de Cultura de Girona

Exposicions col·lectives per l’Estat Espanyol Galeria Algepsar (Castelló de la Plana, 2007), Artesantander 2006 (Galeria Miquel Alzueta), Generación 2004 a la Casa Encendida (Caja Madrid, itinerant per Madrid, Barcelona, Santander, Saragossa, Salamanca i Sevilla, 200405, catàleg), Galeria Esmelgar (Lugo, 2004), Galeria Moriarty (Madrid, 2003), Qui sóc? Sala Blanquerna i Museu d’Art de Girona (Madrid, 2001, catàleg); Premi de gravat Carmen Arozena, Galeria Tórculo (Madrid, 1998) i Premio Nacional de Pintura Caja Castilla–La Mancha (itinerant per Conca, Albacete i Toledo, catàleg).

Exposicions individuals Galeria Giart, Present (Girona, 2007); Galeria Maria José Castellví, Supergirl (Barcelona, 2007); Galerie Estivale d’Anières (Ginebra, Suïssa, 2007); Galeria Badiu92, Ironic beauty (Badalona), Galeria Nova 3, (Sabadell, 2007); Gironell Shanghai, Galeria Cyprus Art (Sant Feliu de Boada, 2006, catàleg); Stories of brilliant girls, Galeria Maria José Castellví (Barcelona, 2005); + Pintures, Galeria Antònia Bagué (Torroella de Montgrí, 2005); Galeria Casa Borne (Antequera, Màlaga, 2005); Espai Greek (Barcelona, 2005); Monogràfics, Fundació Vila Casas (Torroella de Montgrí, 2005); Galeria La Factoria del Perro Verde (Madrid, 2004); Galeria Nova 3 (Sabadell, 2004); Skin star, BAC Festival (Barcelona Art Contemporani), Galeria Miquel Alzueta (Barcelona, 2004); Wondereggs, Museu d’Història de la Ciutat de Girona (Girona, 2004, catàleg); Playboy, Museu d’Art Modern de Tarragona


Casa de Cultura de Girona


Gateway 2008 Fotografia sobre paper digital 60 x 80 cm.

Exposicions col·lectives

Shelley Hill

1999. Fundació d’Art Contemporani Rodríguez Amat (Garrigoles) 2000. L’Age d’Or, Galeria d’Art Horizon (Colera) 2001. Centro Bunuel de Calanda 2002. Fundació d’Art Contemporani Rodríguez Amat (Garrigoles) 2003. Fine Art Associates (Honolulu, Hawaii) Art Monfalcon (Barcelona) Maragall Edicions (Barcelona) Galeria Morandi (Girona) ArtXmaragall (Calonge) 2004. Art al Set, Principal d’Andorra (Andorra) Fusta d’Art (Calella de Palafrugell) 2005. Estudi Tenas (Canet de Mar) 2006. Estudi Tenas (Canet de Mar) Fundació d’Art Contemporani Rodríguez Amat (Garrigoles) 2007. Fundació Josep Niebla (Casavells, Girona) Museu de Cadaqués, Societat l’Amistat (Cadaqués) 2008. Galeria Patricia Sicardi (Cadaqués)

Casa de Cultura de Girona

Long Beach, Califòrnia (EUA)

Oxford University, Oxford (Anglaterra). Beca d’estudis, 1968 University of California, San Diego (Califòrnia, EUA). B.A. Linguística, 1973 Exposicions individuals 1980. Il Diaframa Gallery (Milà, Itàlia) 1981. Galleria Nuova Fotografia (Treviso, Itàlia) 1983. Galleria Marilena Bonomo (Bari, Itàlia) 1983. Agora Gallery (Torí, Itàlia) 1987. Galleria Marilena Bonomo (Bari, Itàlia) 1988. Galleria Planita (Roma, Itàlia) 1993. Codorniu Napa (Napa, Califòrnia) 1996. Rasmussen Art Gallery, Pacific Union College (Angwin, Califòrnia) 1999. Centre Cultural la Mercé (Girona) 2000. Galeria Morandi (Girona)


Casa de Cultura de Girona


Cos.mos, i 2007 mixta sobre tela 100 x 146 cm.

Exposicions col·lectives

Jordi Isern

2008. La realitat i el desig, Galeria No+art 3.14, Girona 2007. Acrochagge, Galeria Joan Gaspar (Barcelona) Art Figuratiu Espanyol, DieGalerie (Frankfurt) Identitats, Galeria No+Art, Girona 2006. ARCO ‘06, Galeria Joan Gaspar (Madrid) Entre silencis, Galeria Horizon (Colera) La velocitat i la calma, Galeria No+Art (Girona) 2005. ARCO ‘05, Galeria Joan Gaspar (Barcelona) Un punt de blau, Galeria Joan Gaspar (Barcelona) Arte Fiera, Galeria Joan Gaspar 2004. Galeria Rasmus, (Onesde) ArtKopenhaguen, Galeria Rasmus (Copenhaguen) Frontera, Galeria Horizon (Colera) 2003. Galeria Michel Dunev Arts Projects (Torroella de Montgrí)

Casa de Cultura de Girona

Barcelona, 1962

Doctor en Belles Arts per la Universitat de Barcelona Beca d’Arts Plàstiques de la Generalitat, 1985 Beca de pintura de la Fundació Güell, 1986 Primer premi Honda de pintura, 2007 Exposicions individuals 2008. Galeria No+art 3.14 (Girona) 2007. Galeria Michel Dunev Arts Project (Torroella de Montgrí) 2006. Galeria Joan Gaspar (Madrid) 2005. Galeria Joan Gaspar 2004. Centre d’Études Catalanes (París) Fundació Niebla (Casavells, Girona) Fundació Guinovart (Agramunt) Casa de la Aduana (Tenerife) 2002. Museu d’Art (Girona)


Casa de Cultura de Girona


Sèrie Construcció 2003 Acrílic, pigments i paper japonès sobre fusta 120 x 120 cm.

Nobuko Kihira Nagoya (Japó), 1960

Llicenciatura per la Universitat de Belles Arts Zokei, Nagoya. Especialitat en pintura. 1982. Box Gallery. Nagoya (Japó) 1991. CERC (Centre d´Estudis i Recursos Culturals) Barcelona. La Caixa L´Esplai de Sant Pol de Mar. Taller Galeria Fort (Cadaqués) 1993. Ateneu de Cadaqués. 1994. Galerie Dirk Weingartz (Mayen, Alemanya). Galeria Cadaqués. Gallery 4 CATS (Nagoya, Japó). Exposició Set artistes. Museu de l´Empordà (Figueres). 1995. Galeria "S" de Cadaqués. Galeria Artis (Salamanca). Galeria Rackey (Bonn, Alemanya). 1996. L.K.F. Gallery. (Hong kong). Taller Galeria Fort (Cadaqués). Art project Hotel Hilton de Nagoya (Japó). 1997. Art project Hotel Hilton de Nagoya (Japó). Instal·lació Internacional Cap d’art. Cap de Creus (Girona). 1998. Sala d’exposicions del Casino de Cadaqués. (amb G. Carbó Berthold) Galeria Dirk Weingartz (Mayen, Alemanya). Instal·lació Internacional Cap d’art II. Cap de Creus (Girona).

2000. Ateneu de Cadaqués (amb G. Carbó Berthold). Fundació Josep Niebla. (Casavells, Girona). Àsia. Museu Genovevaburg (Mayen, Alemanya). 2001. Banys Àrabs de Girona (Girona). 2002. Galeria Marges-U (Cadaqués). Espai de paper: camí de possibilitats. Quatre instal·lacions a la fàbrica Can Vila (Sarrià de Ter). 2003. Galeria Morandi (Girona). Exposició al Pabellón de Mixtos. La Ciudadela. Ajuntament de Pamplona. Exposició d’art contemporani Vent de Catalunya. KV21 Museu. Tòquio (Japó) 2004. Exposició Nobuko Kihira-Llum 2004Dalí. Galeria Marges-U (Cadaqués) 2005. Exposició Nobuko Kihira. Galeria In Touch. (Zug, Suïssa). Exposició OrienteOccidente (amb G. Carbó Berthold). Galeria Surcos (Majadahonda, Madrid) 2006. Exposició Galeria Kroma (Sant Feliu de Guíxols). Exposició Cinquè aniversari de la galeria Marges-U (Cadaquès). 2007. Exposició Terra-paper-ferro. Galeria Marges-U (Cadaquès). Galeria Pintzel de Pamplona. (amb G. Carbó Berthold) . Art Madrid – Feria de Arte. Galeria MargesU. (Madrid). Galeria Canals (Sant Cugat del Vallès) Galeria Marges-U (Cadaqués).

Casa de Cultura de Girona


Casa de Cultura de Girona


Vanitas (díptic) 2008 Fotografia 50 x 80 cm. cada imatge

Clara Oliveras i Valentí Girona, 1963

Llicenciada en Belles Arts per la Universitat de Barcelona. L’any 2005 va obtenir la suficiència investigadora. Treballa en diferents disciplines: pintura, escultura, fotografia Coordina, amb Pep Canaleta i Narcís Gironell, el web www.gironartcontemporani.com / www.igac.org.

2004. Interiors. Galeria Antonia Bagué. Torroella de Montgrí (Girona) 2006. Little stories. Fundació Vila Casas, Palau Solterra. Torroella de Montgrí 2007. Souvenirs. Galerie Estivale d’Anières. Ginebra (Suïssa) Botó de Roda. Torroella de Montgrí (Girona) 2008. Tiny tales. Sales Municipals d’Exposició. Ajuntament de Girona. [Catàleg] Premis i beques 1989. I Premi de Dibuix a la 8a Mostra d’Arts Plàstiques de la Generalitat de Catalunya (Barcelona) Menció honorífica en el XLVIII Concurs de Pintura Premi Centelles. Centelles (Barcelona). [Catàleg] 1991. Beca d’investigació de Caixa Catalunya (Barcelona) 2000. Premi del Concurs d’Escultures a l’Aire Lliure Bayer. Ajuntament de Banyoles. Juntament amb Narcís Gironell. 2001. Subvenció a les Arts Plàstiques de l’Ajuntament de Girona pel projecte www.igac.org. Juntament amb Pep Canaleta i Narcís Gironell 2005-2006-2007. Subvenció de creació i pensament contemporanis de l’ICAC (Generalitat de Catalunya) pel web www.igac.org. Junt amb Pep Canaleta i Narcís Gironell

Casa de Cultura de Girona

Exposicions col·lectives 2006. Biennal d’Art de Girona. Casa de Cultura de Girona. [Catàleg] Lineart 2006. Flanders International Trade Fair. Belgium. [Catàleg] 2007. I Biennal de Fotografia. Diputació de Girona. [Catàleg] Exposicions individuals 1997. La casa d’on vinc. L’artista convidat, Museu d’Art de Girona. [Catàleg] 1998. Nuclis. Sales Municipals d’Exposició. Ajuntament de Girona. [Catàleg] Casa de Cultura Ca la Pruna. Ajuntament de Pals (Girona) 2000. Projecteinfinit. Espai Fotogràfic Can Basté. Ajuntament de Barcelona


Casa de Cultura de Girona


Sèrie TRANSICIONS Sense títol n. 2 (díptic) 2007 Fotografia impressió inkjet sobre paper 50 x 70 cada imatge

Sergi Oller Barcelona, 1974

Beca Erasmus. Falmouth college of arts. Graduat en Fotografia per la Escola de Fotografia de la Fundació Politènica de Catalunya (EFFPC). Especialitat en Fotografia de Comunicació. Diploma en realització televisiva, operador de càmera (ENG) i infografia. Escola de Mitjans Audiovis (EMAV). Bèques i premis

Sèrie La terra interrompuda Camps d’Ayllón, Segovia 2005 Fotografia, impressió cromògena sobre paper 50 x 100 cm.

Exposicions colectives 2007. Festival de Fotografia Fotoencuentros (Múrcia). 2005. Biennal de Valls. Premi Guasch Coranty. Museu de Valls. Quarta Biennal d'art contemporani de Vic. 2004. Certamen de Fotografia INJUVE. Sala Amadis (Madrid). Exposició itinerant per Espanya. 2003. Projeccions de Santa Anna, Photoespaña 2003 (Madrid). BABA. Festival de nous creadors. Foment de les arts decoratives, FAD (Barcelona) 2002. TFC's. Facultat de Fotografia i Multimèdia de la FPC. (Terrasa) Festival de fotografia Sígnic, Primavera Fotogràfica 2002. (La Garriga) 2001. Projects. Falmouth Arts Centre (Cornualla, Gran Bretanya) Les nits a la fresca. Palau Robert (Barcelona) 2000. Quarta biennal de fotografia d'Olot. Museu comarcal de la Garrotxa. Rubí. Mostra d'art Perifèrics . Museu de la Ciència y de la Tècnica de Terrassa. La ciutat de les paraules, organitzat pel Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB).

Casa de Cultura de Girona

2007. Primer premi Los libros únicos, festival Fotoencuentros. Múrcia. 2003. Portfoli, Seleccionat per la secció Descubrimientos de Photoespaña 2003 Accèssit. Certamen de fotografia INJUVE. (Ministerio de asuntos sociales). 2002. Obra seleccionada en el quart premi de fotografia organitzat per la Caixa de Terrassa. 2001. Primera menció especial del jurat en el sisè Fòrum fotogràfic de Can Basté (Barcelona). Exposicions individuals

2004. Landmarks. Sala Barhaus, COAC Demarcació de Tarragona. (Tarragona) 2003. Landmarks. Col·legi Oficial d’Arquitectes de Catalunya (Barcelona) Falmouth. Sala Cava de Can Basté. (Barcelona). Transeünts. Intervenció fotogràfica urbana. Plaça de la Constitució de Vilafranca del Penedès.


Casa de Cultura de Girona


Foren esglaons i decretaren columnes 2008 Fotografia, impressió digital amb plotter sobre tela, tensat sobre bastidor 180 x 160 cm.

Exposicions col·lectives

Carles Piqueras Girona, 1956.

Exposicions individuals

1983. Pintors Empordanesos. Castell de Benedormiens de Castell d’Aro. 1984. Entorn l’objecte. Salad’Art de Tossa de Mar. Sala Municipal Fidel Aguilar de Girona. 1986. Al final de la Tramuntana. Castell de Benedormiens de Castell d’Aro. 1987. Creació del grup Salt al Buit. Exposicions del grup: Sala Municipal de Blanes. Galeria Esther Xargay de Sant Feliu de Guíxols. Sala Municipal de Cultura Les Bernardes de Salt. 1988. Galeria Blaudemar (Arenys de Mar). Seleccionat a la VI Mostra d’Art Contemporani Català. Itinerància per Catalunya i Andorra. 1989. Seleccionat al Primer Premi de Pintura Ricard Camí (Terrassa). 1990. Plàstica de la Vall d’Aro, Sala Antiga Estació, Santa Cristina d’Aro. 1991. Art a tres bandes. Itinerància per Sant Feliu de Guíxols, Calonge i Torroella de Montgrí. 1994. Menció honorífica del Jurat als XXIV Premis d’Art Vila de Palamós. Fira Mercat de l’Art (Girona). 1995. Fira Mercat de l’Art (Girona). XXV Premis d’Art Vila de Palamós. Col·lectiva Kunstwerk (Midelheim, Alemanya). 1998. Seleccionat a la segona Mostra Biennal d’Art d’Alcoi. 1999. Expoart (Barcelona) Seleccionat al XVII Premio Penagos de dibujo 2000. Galeria L’Empordà de Sant Feliu de Guíxols. Pintors locals. Galeria l’Atelier de Sant Feliu de Guíxols.

Casa de Cultura de Girona

1981. Galeria N. Espunya (Sant Feliu de Guíxols) Casa de La Punxa (Girona) 1985. Galeria d’Art La Rutlla (Sant Feliu de Guíxols) 1986 Llibreria Setè Cel (Salt) Sala d’Exposicions de La Caixa (Banyoles). 1987. Associació Cultural Ahivoy (Sant Feliu de Guíxols) 1989. Galeria Fòrum (Girona) 1990. Galeria D Barcelona (Barcelona) 1993. Sala d’Exposicions de La Caixa (Santa Cristina d’Aro) 2001. A l’entorn d’un bressol tan gran. Monestir de Sant Feliu de Guíxols. 2004. Slow food. Galeria Fecit (Sant Feliu de Guíxols). 2007. El traç de les traces. Museu d’Història. Monestir de Sant Feliu de Guíxols.


Casa de Cultura de Girona


Lizània 2008 Fotografia 80x120 cm.

Marc Palau Girona, 1971

Llicenciat en Belles Arts. Fundador i membre de l’equip de creació artística Cicorp. Ha realitzat diverses accions, entre d’altres Homenatge a Artur Cravan, en col·laboració amb Ignasi Esteve i D. Mart, al Palau de la Virreina de Barcelona (1992), i la Flor de Margot per a la revista De Viva Voz, n. 4, a l’estudi de Jordi Benito (1993). Ha realitzat nombroses instal·lacions com: INFINIT2, a la Capella de l’antic Hospital de la Santa Creu de Barcelona; INFINIT3, a la Capella de Sant Nicolau de Girona, en el festival Arte Viva de Senigallia (Itàlia, 1994) i en el Centre Arteleku de Sant Sebastià. Ha creat diversos dissenys per a la discoteca la Sala del Cel de Girona, així com vídeocreacions per a la cloenda d’Art Futura, a Madrid (1996), el festival Sonar de Barcelona (1996 i 1997) i el Marlboro Dance Tour (19992000). Ha col·laborat en un programa especial sobre Cicorp per al canal Satélite Digital i també en les imatges per al videoclip The Bells Purpose de Jeffs Mills. L’any 2001 fou un dels artistes de la tercera edició de Transart al Centre Cultural la Mercè de Girona, que també es va veure a la Sala Gosé de Lleida. L’any 2003 va presentar la seva exposició Ella, telas y carne, a les Sales Municipals de la Rambla de Girona. L’any 2006 va ser seleccionat a la Quarta Biennal d’Art de Girona (Casa de Cultura de Girona)

Casa de Cultura de Girona


Casa de Cultura de Girona


Geografia del cos 2008 mixta i collage sobre tela 162 x 180 cm.

Dolors Rusiñol Masramon Vic, 1959

2008. Galerie Incarnat. (Grignan, França) 2007. Galerie Ancien le Courrier. (Montpeller, França) MM Art Gallery (Olot) 2006. ArtisVita (Azille-Narbona, França) Centre Cultural Escoles Velles (Begur) El Taller del Negrito (Tarragona) Hipermerc’Art. Sala Vinçon (Barcelona) 2005. Hipermerc’Art. Sala Vinçon (Barcelona) 2004. Galeria Art i Traça (Olot) 2003. Fundació Vila Casas (Torroella de Montgrí) Galeria El Pont (Besalú) Casa de Cultura (Girona) Plataforma Nunca Mais (Santiago de Compostela) Anad’Art. Tinglado (Port de Tarragona) Galeria Artnau (Girona) 2002. Galeria Jordi Barnadas (Barcelona) Galeria Gaudí (Chicago, EUA) Galeria Artnau (Girona)

Casa de Cultura de Girona

2001. Sala El Teatret (Peratallada) Galeria Susany (Vic) Galeria Artnau (Girona) L’Illa Diagonal: L’illa d’art (Barcelona) 2000. Galeria Susany (Vic Hipermerc’Art, Sala Vinçon (Barcelona) Hipermerc’Art, Las Rozas Company Stores (Madrid) Hipermerc’Art, La Roca Company Stores Parador Nacional d’Aiguablava (Begur) IX Feria de Arte Santander. AB-Galeria Susany (Santander) Galeria Tuset (Barcelona) Premis 2006. Segon premi de pintura Concurs d’Arts Plàstiques d’Andorra La vella 2002. Segon premi del concurs d’Arts Plàstiques de Begur 1998. Plàstiques de Begur


Casa de Cultura de Girona


Tecnodependència 5 2008 Fotografia sobre alumini 150 x 100 cm.

Kenneth Russo Llambilles, 1976

Llicenciat en Belles Arts,1998 Selecció dels últims treballs digitals Actualment presenta la instal·lació interactiva seleccionada en la convocatòria de producció Idensitat ’07 (Calaf/Mataró/Manresa)

Obra de vídeo per al Festival Internacional de Vídeoart Videt 2007 (Vilafranca del Penedès) Taller “Fes-te el teu projector...and make your own movie” al centre cultural Can Fabra (Barcelona), www.canfabra.org i http://es.groups.yahoo.com/group/sebusca _hangar/ Projecte seleccionat a CMYK, Can Felipa 2006 (Barcelona) / Il·lusionistes 07

Pétanque Électronique (Russo + Roc Parés + Tolosa), www.idensitat.org

Menció d'honor a la Mostra Art Contemporani de Mollerussa 2006/2007

Vídeo seleccionat Óptica Festival 2007 de Gijón, www.opticafestival.com

Adquisició d’obra a la Biennal d’Amposta 2006

Artista seleccionat a Transart 2006, Centre Cultural la Mercè, (Girona–Madrid–Pontevedra)

Obra (vídeo-instal·lació) per al cicle Intervencions al Vestíbul, Fundació La Caixa (Lleida, 2006)

Segon Premi Tejidos Digitales 2007 (Russo + Yasuko Tanoka) (Madrid)

Obra per al Projecte Versus, Can Felipa (Barcelona, 2005) www.ypsite.net/castizosycastas/

Vídeo seleccionat a Aarau (Suïssa), onehotminute.ch

Obra Rèplica23, Sala 14 del Museu Comarcal de la Garrotxa (Olot, 2005)

Beca Ciutat d'Olot 2006. Projecte Sonesnat, musical substrat generacional (espai ZERO1), www.sonesnat.net

Obra per al cicle Ho fem per tu (Barcelona, 2005), www.la-pinta.net/

Obra per al Off Loop Festival 2007 (Barcelona) Obra Lapsus Festival 2007 (Barcelona

Artista convidat al Festival Panorama 2004 (Olot)

Obra per a Off_ARCO 2007, Videos al uso (BECUPU) (Madrid).

Artista convidat a l’espai de vídeoart del FIB 2004, fiberfib.com

Obra de net art per al Cicle d’Intervencions 2007 a Zubiarte (Bilbao), www.relacionesimperdibles.net

Seleccionat i obra per l'Offfestival 2004 (Barcelona)

Casa de Cultura de Girona

Artista Off LOOP Festival 2004 (Barcelona)

Obra per al projecte Pètals, Pistils, eròtica, sexualitat a la Fundació Espais d'Art Contemporani (Girona, 2004), www.laplataforma.org Instal·lació interactiva Einstellung, amb Mery Cuesta, a la Llotja del Tint (Banyoles) Guanyador ex aequo al VAD Festival de vídeo


Casa de Cultura de Girona


Arrels XXXIX 2008 Mixta sobre tela 100 x 200 cm.

Jordi Sàbat i Ortiz

Casa de Cultura de Girona

Palafrugell, 1960

Professor de disseny a l’Escola Superior de Disseny Elisava de Barcelona. Professor de disseny a la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona Dissenyador, artista i il·lustrador Exposicions més importants 1994. Sala d'Art Llevant (Llafranc) Galeria María José Castellví (Barcelona) 1995. Galeria la Penyora (Girona) Galeria Palafrugell Art (Palafrugell) 1996. Galeria María José Castellví (Barcelona) 1997. Galería Babel (Múrcia) 1998. Sala Winterthur (Barcelona) 2000. Cyprus Art (Sant Feliu de Boada, Girona) Sala d'Exposicions del TMP de Palafrugell 2001. Galeria María José Castellví (Barcelona)

2002. Galeria María José Castellví (Barcelona) Galeria La Polèmica (Palafrugell) 2003. Galería Jorge Alcolea (Madrid) Espai 21 (Cambrils) 2004. Galeria Cort (Banyoles) 2005. Centre d'Études Catalanes (París) 20005-2006. Galeria María José Castellví (Barcelona) 2006. Galería Jorge Alcolea (Madrid) Son Space Galery (Palafrugell) Can Talaveró (Verdú, Lleida) Cyprus Art (Sant Feliu de Boada, Girona) 2007-2008. Galeria María José Castellví (Barcelona)


Casa de Cultura de Girona


En aquell temps 2008 Tremp, pa d’or i pa de plata sobre paper 36 x 135 cm.

Carme Sanglas

Exposicions col·lectives

Barcelona, 1953

2000: Qui sóc? Museu d’Art de Girona. Itinerància: Sala Blanquerna (Madrid), Sala Ibere Camargo (Porto Alegre, Brasil). Art Expo. Galeria Antònia Bagué (Barcelona). New Art 2000. TB edicions. Barceló Hotel Sants (Barcelona). 2001: I Premi de Pintura Contemporània. Fundació Vila Casas (Torroella de Montgrí). El forat de l’àspid. Viatge i diferència. Desena Mostra de pessebres. Església del Tura (Olot). 2002: - 'mEc02: Noves incorporacions'. Museu de l’Empordà (Figueres). 2003: II Premi de Pintura Contemporània. Fundació Vila Casas (Torroella de Montgrí). 2004: Visions del desig. Galeria de la Riba (Cadaqués). Itinerància: Sala Luzan (Saragossa). Museu Abelló (Mollet del Vallès). 2005 Fira Internacional d’Art, Inart (Girona). III Premi de Pintura Contemporània. Fundació Vila Casas (Torroella de Montgrí). 2006: De lluna a lluna. Galeria No+art (Girona). Quarta Biennal d’Art (Girona). 2007: Artistes de la galeria. Galeria Michael Dunev (Torroella de Montgrí). IV Premi Pintura Contemporània de Torroella de Montgrí. Fundació Vila Casas.

1971-1978: Llicenciatura en Història de l'Art. Universitat de Barcelona. 1973-1976: Escola Superior de Belles Arts Sant Jordi de Barcelona. Quatre cursos. Ha il·lustrat llibres i altres publicacions. Exposicions individuals 1979: Galeria Artema (Barcelona). 1980: Galeria Eude (Barcelona). 1981: Galeria Canaleta (Figueres). 1983: Originals del llibre De la Cuina al Menjador. Galeria Trece. (Barcelona). Galeria Quattrocento (Tarragona). Galeria Anfòs-45 (Lleida). 1985: Galeria Canaleta (Figueres). 1986: Espai Anar i Tornar. Col·legi d'Aparelladors (Barcelona). Saló Gòtic. Casino de Peralada. 1990: Pintures. Sales Municipals d’Exposicions de Girona. Galeria Central (Sabadell). 1991: Escola-Taller d'Art (Reus). Fundació Espais de Girona (amb Maria Gómez). Galeria Avinyó (Peralada). 1993: Figuracions. Sala Ajuntament (Mataró). 1996: Text i matèria. Fundació Espais de Girona (amb Anna Manel·la i Pere Vicens). 1999: Cèlia Vela (Figueres). 2000: L’Arcada (Girona). Museu de l’Empordà (Figueres). Ors i cendres. 2003. Àpat de l’amistat (La Vajol). Exposition Transfrontalière. Espace République (Montpeller). 2004: Camins i miralls. Sales Municipals d’exposicions de Girona. Aigua corrent. Consell Comarcal de l’Alt Empordà (Figueres). 2005: Palau Solterra. Fundació Vila Casas (Torroella de Montgrí). Galeria Eude (Barcelona). Galeria Kroma (Sant Feliu de Guíxols). Sala Enric Granados

Casa de Cultura de Girona

Col·leccions Col·lecció d'art contemporani. Fundació La Caixa (Barcelona). Col·lecció Testimoni. La Caixa (Barcelona). Fundació Espais (Girona). Col·lecció Salvador Riera (Barcelona). Museu de l’Empordà (Figueres). Col·lecció AGBAR, Aigües de Barcelona. Museu d’Història de la Ciutat (Girona). Col·lecció Banc de Sabadell. Col·lecció Xarxa Cultural (Barcelona). - Museu del Cinema (Girona). Fundació Vila Casas (Torroella de Montgrí).


Casa de Cultura de Girona


Duet d’hivern I 2008 oli sobre lli 100 x 100 cm.

Charo Santana Palafrugell, 1960

Casa de Cultura de Girona

Llicenciada en Belles Arts per la Universitat de Barcelona. Viu i treballa a Cadaqués. Exposicions

2007. Finalista Premi de Pintura Vila Casas. Palau Solterra (Torroella de Montgrí) Vent de l’Est. Galeria Marges-U (Cadaqués) 2006. Diferències a la Construcció, Galeria Marges-U (Cadaqués) Le Jardin d’Hélène. Instal·lació. Taller Carrer Nou (Cadaqués) 2005. Col·lectiva Galeria Marges-U (Cadaqués) 2004. Cadaqués a Dalí. Museu de Cadaqués Col·lectiva Any Dalí. Sala l’Amistat (Cadaqués) 2003. Artistes de Cadaqués. Sala l’Amistat. 2002. Espai Violeta. Instal·lació. Taller Carrer Nou (Cadaqués) Tallers oberts. Espai Leonardo da Vinci (Barcelona)

2001. Tallers oberts (Cadaqués) Col·lectiva. Ateneu de Cadaqués. 2000. Fabelhaf. Münster. Alemanya Peix–format1. Col·lecció particular Ateneu de Cadaqués Minidivertimento. Taller Barra de Ferro (Barcelona) 1999. Un espacio privado para reciclar conceptos. Instal·lació. Casa Rabasa (Barcelona) Panoràmica desde la desolación. Instal·lació. Casino de Cadaqués Horizontales para un espacio. Instal·lació. Ateneu de Cadaqués.


Casa de Cultura de Girona


En el lloc dels fets 2006-2008 instal·lació, caixa de llum fotografia duratrans sobre metacrilat 425 x 200 cm.

Esteve Subirah Ullà, 1975

2008. ARCO ’08, estand del Ministerio de Cultura 2007. Botó de roda any X, Torroella de Montgrí. Galeria Botó de Roda Centre Cultural la Mercè de Girona. Taller amb Jana Leo 2006. Generación 2006, premis i beques d’art Caja Madrid. Adquisició d’obra, (Madrid, Santander, Barcelona, València i Sevilla) Fira Internacional d’Art INART (Galeria Botó de Roda), Girona Can Xalant–Centre de Creació i Pensament Contemporani de Mataró. Taller amb Tadashi Kawamata Playgrround-Lineart (Galeria Botó de Roda), Gent (Bèlgica) 2005. Un artista, un llibre. Torroella de Montgrí. Galeria Botó de Roda Centre Cultural la Mercè. Taller amb Evru Lineart (Galeria Botó de Roda), Gent (Bèlgica)

2004. XIV Biennal, Mostra d’Art Contemporani català. Itinerància per Catalunya i Andorra. A-Vent, Mostra d’art contemporani. Sala Ictineu (Figueres) Art Copenhagen (Galeria Botó de Roda), Copenhagen (Dinamarca) 2003. Llistes d’espera. Fundació Vilà Casas, Espai Volart (Barcelona) No Llocs. Espai Container. www.igac.org Intervenció al Pati de les Àligues, Universitat de Girona (amb Xavier Vilagran) 2002. Self-medication 1, Sales Municipals d’Exposicions de Girona 2001. Transart 3, Capella de St. Nicolau (Girona) Transart 3, Sala d´Art Xavier Gosé (Lleida) Barcelona Art Report, Taller amb Krzystof Wodiczko i Las Agencias 2000. Un oasi en el desert blau. Espai 13, Fundació Joan Miró de Barcelona Aigua origen i creació. CCBarceloneta (Barcelona) 1997. Projecte Opacs (grup BSENT) Art tres bandes. Itinerant: Baix Empordà

Casa de Cultura de Girona


Casa de Cultura de Girona


Microcosmos 2008 mixta sobre fusta 122 x 141 cm.

Chikako Taketani

Casa de Cultura de Girona

Kyoto, Japó, 1962

1983. Formació a la Universitat d’Art Saga Bijutsu (Kyoto, Japó) 1988. Formació a distància a la Universitat d’Art Musashino Bijutsu (Tokyo, Japó) Exposicions 1993-2000. Exposició individual i col·lectiva, a Osaka, Kyoto i Nara (Japó) Des del 2003 viu i treballa a Ripoll 2003. Obra permanent a l’Estudi taller Domènec Batalla 2004-2005. Exposició col·lectiva a la Galeria Pa de quart (Ribes de Freser) 2005. Exposició individual a Prat Verd (Malla, Barcelona) Exposició amb Domènec Batalla a la Vall de Núria

2006. Exposició col·lectiva a Galeria d’art Art i Traça (Olot) 2006. Exposició individual a Prat Verd (Malla, Barcelona) 2007. Exposició individual a Galeria d’art Art i Traça (Olot) Exposició col·lectiva a Fundació Rodríguez Amat 2008. Exposició amb Domènec Batalla a ID Gallery (Kyoto, Japó) Altres 2006. Seleccionada a la quarta Biennal d’Art. Casa de Cultura de Girona Seleccionada al Premi de Pintura Honda (La Garriga)


Casa de Cultura de Girona


PRESENTACIÓ Si amb la convocatòria de la Biennal 2006 la Diputació de Girona pretenia impulsar un projecte de suport als artistes i, alhora, que donés al ciutadà elements per copsar i comprendre la realitat i les tendències de la creació a les comarques gironines, ara, dos anys després, podem dir que el resultats obtinguts avalen els objectius que ens plantejàvem. La resposta a la convocatòria de fa dos anys –amb 160 artistes participants– i a la convocatòria 2008 –amb 129 artistes i 385 obres presentades– constitueixen un estímul per continuar en aquesta línia, amb totes les correccions que el mateix batec del temps ens faci incorporar. De fet, ja s’han introduït canvis formals per arribar millor als objectius inicials: els artistes no han hagut de presentar físicament l’obra que participava a concurs, sinó un dossier informatiu sobre l’obra. A més, cada artista ha pogut concórrer a la convocatòria amb més d’una proposta i un màxim de quatre.

Casa de Cultura de Girona


Enric Vilert Butchosa President de la Diputació de Girona

La selecció del jurat ha estat, en aquesta edició, més restringida que en la convocatòria anterior: d’una quarentena d’obres a vinti-cinc. No se’ns escapa que coexisteixen moltes sensibilitats i interessos -tots plenament legítims-, i que moltes pràctiques artístiques o gèneres no són plenament populars. Però pensem que les institucions han de jugar un paper valent i compromès per impulsar els nous valors amb una certa vocació pedagògica amb la voluntat que en un futur no gaire llunyà aquesta aposta d’avui contribuirà a donar fe del nostre present artístic. Ens sembla també que la millor manera de projectar el present artístic cap al futur és contribuir, com fa la Biennal amb la compra d’obra als artistes participants, a la configuració d’un fons públic d’art –reflectit en el conjunt de catàleg editats per la Biennal-, i que permet la divulgació artística alhora que constitueix una fórmula de suport a la creació.

Casa de Cultura de Girona


Casa de Cultura de Girona


Casa de Cultura de Girona


Casa de Cultura de Girona


Casa de Cultura de Girona


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.