Page 1


Tekst av

Rut Teian

Illustrert av

Ella K. Okstad


Langt nord, ved foten av et høyt fjell, bor to blü hus. De er naboer og gode venner. Sammen nyter de den friske luften og utsikten mot havet. Noen ganger hender det at husene für gjester.


Tidlig en morgen kommer ni sokker gående forbi husene. – Hei, hvor skal dere? sier det ene huset. – Ja, hvor skal dere? sier det andre. – Vi skal løpe sekstimeter med noen ullsokker fra nabobygda, svarer en av sokkene. – Vil dere være med? – Nei takk, svarer de to blå husene. – Vi er så stive og støle i plankene, men lykke til. Håper dere vinner!


Ikke lenge etter flyr åtte ballonger over hustakene. – Hei, hvor skal dere? roper det ene huset. – Ja, hvor skal dere? roper det andre. – Vi skal fly til toppen av fjellet for å se om vi kan få øye på verdens ende, svarer en av ballongene. – Vil dere være med? – Å nei takk, svarer husene, – vi har det bra her nede på bakken. Vær forsiktig på fjellet, så dere ikke kommer borti skarpe steiner. – Det skal vi! roper ballongene i kor, og svever videre til værs.


Samme ettermiddag får husene storfint besøk av to gamle stoler. – Hei, hva skal dere? spør det ene huset. – Ja, hva skal dere? spør det andre. – Vi skal selges på loppemarked, svarer en av stolene. – Vil dere være med? – Ellers takk, svarer husene, – vi er kjøpt og betalt. Men takk for tilbudet og lykke til med salget.


ToBlaHus  

Ella K. Okstad Tekst av Illustrert av Langt nord, ved foten av et høyt fjell, bor to blå hus. De er naboer og gode venner. Sammen nyter de d...