Page 1


© CAPPELEN DAMM AS 2011 ISBN 978-82-02-33632-5 1. utgave, 1. opplag 2011 Illustrasjoner: Helena Ohlsson Sats: TT Grafisk Trykk og innbinding: Livonia Print, Latvia 2011 Satt i 14 pkt. Goudy Oldstyle og trykket på 150 g Arctic Volume White Materialet i denne publikasjonen er omfattet av åndsverklovens bestemmelser. Uten særskilt avtale med Cappelen Damm AS er enhver eksemplarfremstilling og tilgjengeliggjøring bare tillatt i den utstrekning det er hjemlet i lov eller tillatt gjennom avtale med Kopinor, interesseorgan for rettighetshavere til åndsverk. Utnyttelse i strid med lov eller avtale kan medføre erstatningsansvar og inndragning, og kan straffes med bøter eller fengsel. www.cappelendamm.no


Adil venter på Rose. «Skal vi sitte sammen bakerst i bussen?» spør han. «Så klart!» svarer Rose. «Skal vi gå på skøyter sammen?» spør Adil. «Så klart!» svarer Rose. Jess! Rose vil være sammen med ham!

J

! S S E J


JESS!

JESS!

JESS!


Plutselig stormer Gro inn, banker på dodøra og roper: «Skynd deg, Rose, vi må ta av plass på bussen!» Hun ser på Adil. «Rose og jeg skal sitte bakerst.» sier hun. «Jeg skal også sitte bakerst,» sier Adil. «Det er ikke plass til tre,» sier Gro. «Det er det vel!» svarer Adil. «Ikke i dag,» fortsetter Gro, «Rose og jeg skal snakke.» «Jeg kan også være med å snakke,» sier Adil. «Nei, det kan du ikke,» svarer Gro, «for vi skal snakke om noe du ikke vet hva er.» «Hva da?» spør Adil. Hun går, men Adil hører at hun står utenfor. Så stikker hun hodet inn, kniper øynene sammen og hvisker: «Vi skal snakke om kjærlighet!»


Adil vet da godt hva kjærlighet er, det vet vel alle! Det fins kjærligheter i alle farger og fasonger, det fins runde kjærligheter og firkantede kjærligheter, det fins søte og det fins sure, noen kjærligheter varer kort og noen varer lenge. Adil syns han vet ALT om kjærlighet. Men da kikker Gro inn igjen og sier: «Og det er ikke sånn kjærlighet som du tenker på!» Så springer hun ut. Gro er størst i barnehagen. Hun vet nesten alt og klarer nesten alt. Kanskje klarer hun å ta fra meg Rose også, tenker Adil og spretter opp. Han skynder seg til kjøkkenet.


«Josse, du må fortelle meg hva kjærlighet er,» sier Adil, «for Gro sier jeg ikke får sitte sammen med henne og Rose på bussen siden jeg ikke vet hva det er!» Josefine trekker opp glidelåsen hans og sier: «Bussen kommer snart, så vi kan snakke om det på turen – og jeg lover å passe på at du får sitte sammen med Rose og Gro.» Adil sukker. Er det så vanskelig å svare på hva kjærlighet er at det trengs en hel tur for å snakke om det!


«Kan du ramse opp alt i turkassen sammen med Solveig,» ber Sally, «så vi vet om vi har husket alt, og hun får øvd på ordene en gang til?» Med ord og tegn ramser Adil og Solveig opp vedkubber til bålet, brød, grønnsaksbiter til lapskaus, plaster, kakao og mye annet. «Hvor er Lille Sorte Gryte?» spør Adil. «Jeg visste vi hadde glemt noe,» sier Josefine og skynder seg til spiskammeret for å hente bålgryta. «Så klart Lille Sorte Gryte må være med!» «Ellers blir den sjalugæren», sier Adil. «Hvor har du lært det ordet?» ler Josefine. «Hun som bor under oss, sier at noen ganger blir hannkatten hennes sjalugæren når hun går på tur med noen andre, og da går den sin vei og blir borte i mange dager,» svarer Adil. «Huttetu for hannkatt!» sier Sally. «Men når han kommer tilbake, er alt bra igjen,» sier Adil. «Det er nok kjærlighet, Adil,» smiler Josefine.


Det beste Adil vet, er når Rose ler. Derfor prøver han å få Rose til å le hver eneste dag! Han finner på tulleord –

Prompetroll! kiler henne –

Killekillekillekille ... og lager rare grimaser. Hvis hun ikke ler, prøver han alt på en gang.

ENGLEFIS og FurtEpostei og Killekille Bøøø!!


«Rose, vi hvisker hemmelig sammen,» sier Gro og snur hodet til Rose bort fra Adil. Straks bussen stanser, trekker Gro med seg Rose ut. «Kom, Adil,» sier Rose, og Adil skynder seg etter.


Skøytesirkus av Gudny Ingebjørg Hagen  

Hele barnehagen skal på skøytetur, og Adil vil sitte sammen med Rose på bussen. Men Gro er hele tiden i veien. Hvorfor skal hun alltid ødele...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you