Page 1

K A LI B E R – Cappelen Damms bes tselgerkrim S TJ E R N E – Cappelen Damms bes tselgerromaner PAU S E – Cappelen Damms chick-lit og feelgood D R A M A – His toriske romaner som beveger

Milan Kundera | ABO RASUL | José Saramago | JOHN LE CARRÉ ELIZABETH GILBERT | Stephen King | MICHEL FABER Jens L apidus | KATHRYN STOCKETT | Ken Follett

I N T E R N A S J O N A LE B E S T S E LG E R E – Nyheter ret t i pocket MODERNE KLASSIKERE

POCKET HØSTEN 2011

C A PPE LE N DA M M S P O C K E T S E R I E R :

HØSTEN P O C K E T 20 I I

L ARS K EPLER

BEATE GRIMSRUD Markus Zusak Kazuo Ishiguro

Ida Jessen

J.M. Coetzee

NICOLE KRAUSS Rabih Alameddine ISBN 978-82-02-36940-8

9

788202 369408 www.cappelendamm.no

Irene Sabatini Nelson Mandela

«Merkelig: Mennesker av papir bundet inn til bøker – og allikevel er de ofte mer levende enn de levende.» N I CO L AU S CY B I N S K I

PÅ COV E R E T (f.v.) : Benedicte Meyer Kroneberg, Vegard Sæther, Line Merethe Nyborg, Gro Dahle, A strid Nordang, Tore Rem, Mariangela Cacace, Ger t Nygårdshaug, Vigdis Hjor th, Kåre Willoch, Karin Fossum og Arne Svingen. (FOTO : FR ED R I K A R FF)

«Litteratur og sommerfugler er de to største lidenskapene mennesker kjenner.» V L A D I M I R N A B O KOV


SAlgSAvdelingen:

bAckliStAvdelingen:

kUNdeaNSVarLIGe:

redaktør pocketBøker:

Anette Garpestad

Maria Øvrebø

anette.garpestad@cappelendamm.no

maria.ovrebo@cappelendamm.no

Beate Fosen Gaardbo

deSIGNer:

beate.fosen.gaardbo@cappelendamm.no

Miriam Edmunds miriam.edmunds@cappelendamm.no

Cecilie Nessheim cecilie.nessheim@cappelendamm.no

MarkedSkoNSULeNter:

SaLGSkoNSULeNter UteSaLG:

annette.fjarvoll@cappelendamm.no

arne.marius.stolan@cappelendamm.no teL.: 40 64 58 55

Kjersti Christensen

Liv Holte Steine

koNtakt:

Annette Fjærvoll (i permisjon)

Arne Marius Stølan

liv.holte.steine@cappelendamm.no teL.: 99 52 48 10 SaLGSSJeF:

kjersti.christensen@cappelendamm.no

Cappelen Damm AS poStadreSSe: 0055 oSLo BeSøkSadreSSe: akerSGata 47/49, 0180 oSLo tel.: 21 61 65 00 FakS: 21 21 79 40

Linda Aagnes linda.aagnes@cappelendamm.no teL.: 90 53 41 16

BeSøk VÅre NettSIder: www.cappelendamm.no

isBn: 978-82-02-36940-8 t e K s t: maria Øvrebø og Kjersti Christensen foto: fredrik arff L ayo u t: miriam edmunds try K K : Livonia Print sia, 2011 Pa Pi r : 100 g G-print

Produsert i august 2011 takk til Glamox Luxo Lighting v/tom iversen for utlån av lamper (Luxo L-1, designet av Jac Jacobsen i 1937) og Centralteateret for utlån av telefonapparat. det tas forbehold om endringer i utgivelsesprogram og priser.


INNHOLD 7 / AUGUST sensommer med Bl ant annet pauseslipp.

57 / SEPTEMBER historiske romaner fr a Vårt nye dr ama-slipp. hØydepunk ter som Beate grimsrud, Jens l apidus og John le CarrÉ, samt fredrik drum i ny dr ak t!

101 / OKTOBER moderne kl a ssikere i lekre utgaVer og skrekkelig lesning til halloWeen.

135 / NOVEMBER kloke ord fr a nel son mandel a , le CarrÉs TI N KE R , TAI LOR , SOLDI E R S PY (M U LDVARPE N). S PI S E L S K LEV og EVIG DI N samlet i lekkert gaVeformat.

171 / DESEMBER årets fineste JulegaVer

181 / BESTSELGERE

– UTGITT VÅREN 2011 Cappelen damms 15 mest solgte poCketBØker FØRSTE HALVÅR 2011 .

189 / BOKHØST

NYE ROMANER – HUSK BACK LIST I POCKET! BokhØstens nye romaner. husk forfat ternes BaCklist i poCketutgaVer.

227 / BOKHØST

NYE DOKUMENTARER OG BIOGR AFIER – HUSK BACK LIST I POCKET! BokhØstens nye Biogr afier og dokumentarer. husk forfat ternes BaCklist i poCketutgaVer.

235 / FORFATTERREGISTER 241 / TITTELREGISTER


id for Tpocketpr at Høsten 2011 har vi gleden av å presentere et bredt spekter skatter i pocket. Nordisk Råds-nominerte forfattere som Beate Grimsrud, Ida Jessen og nobelprisvinner José Saramago lanseres alle i myke permer, og spennende, nye, kritikerroste bekjentskaper som Line Nyborg og Benedicte Meyer Kroneberg samt prisvinnende Gro Dahle blir også lette å ha med i lomma. I høst byr vi på et nytt konsept – MER POCKET FOR PENGENE – som er 2 og 3 bøker i 1 utgave av bokhøstaktuelle forfattere som eksempelvis Jens Lapidus og Gert Nygårdshaug. Slik kan du lett ta med deg en ekstra bok når du er i bokhandelen, sammen med den aktuelle forfatterens nyhet. Bøker er som kjent den beste gave. Denne høsten utgir vi et utvalg moderne klassikere i ny, lekker innbinding som passer perfekt under ethvert juletre. Dette er tidløse pocketperler, med en intropris på kun kr. 149. Juleoratoriet kommer også i en stemningsfull og julete utgave; en vakker presang til en du er glad i. I vår lanserte vi vår egen «walk of fame», hvor Cappelen Damms bestselgerromaner utgis i forseggjorte mykbindutgaver med klaffer, merket med en STJERNE. Det skal være lett for leserne å finne våre bestselgere. Serien har vært en suksess til nå, og vi fortsetter med Kjempenes fall av Ken Follett, En dåre fri av Beate Grimsrud og Hakawati – historiefortelleren av Rabih Alameddine; en bestselger hyllet verden over, med fans som både Aleksandar Hemon og Jonathan Safran Foer. En mer aktuell bok enn sistnevnte er det vanskelig å utgi. Som New York Times skriver: «I denne boken, der brennende politiske omveltninger som Libanons borgerkrig har en viktig, men ikke dominerende plass, og i en tidsalder der vi ikke later til å se noe annet av Midtøsten enn terror, er det sterkt å komme over et verk – og en verden – som utvider vårt snevre synsfelt, slik at mangfoldigheten og et fortryllende håp kommer til syne.» KALIBER – Cappelen Damms bestselgerkrim, er en annen serie vi startet opp i vår. Også denne fikk en flying start. Nyheten Paganinikontrakten av Lars Kepler er allerede sluppet i KALIBER, og i september følger John le Carrés sterke nye thriller En forræder etter vårt hjerte.


Sensommer er også sommer, og vårt bidrag til å forlenge den lyseste årstid er et eget PAUSE-slipp i august. PAUSE er Cappelen Damms populære serie for alle som liker chick-lit og feelgood. Se etter pauseknapp-logo i bokhandelen, så finner du riktig bok. Historiske romaner er i vinden. Vi har laget en egen serie til deg som elsker storslåtte og gripende romaner fra en annen tid. Vi gleder oss til å lansere Astrid Nordangs spennende Vestalinnen og Linda Holemans pageturnere (utgitt til leseres begeistring i blant annet Tyskland, Frankrike, Spania, Portugal, Hellas, Nederland, Sverige og Danmark) rett i pocket i DRAMA. Blant våre utgivelser er følgende titler på, eller på vei til, en kino, dvd eller tvskjerm nær deg: Den romantiske komedien Til odel og eie, Harry Potter og dødstalismanene del 2, Barnepiken, Hypnotisøren, Rosenrød og Liljehvit – BBCs nye miniserie, True Blood sesong 4, Stormenes tid, Tinker, Tailor, Soldier, Spy (Muldvarpen), Oppfinnelsen av Hugo Cabret og Aldri fucke opp. True Grit, Cash, Jørgen + Anne = Sant, Spis, elsk, lev og Gå aldri fra meg er noen av boktitlene du allerede kan se på dvd. I siste del av pocketkatalogen ser du våre mest solgte pocketbøker utgitt første halvår i år. Deretter gir vi deg en oversikt over den tilgjengelige backlisten til de av våre forfattere som i høst er aktuelle med nye romaner, biografier og dokumentarer. Ikke sjelden vil man som leser ha mer av samme forfatter, og her er det bare å velge og vrake i backlisten til bokhøstens stjerner som for eksempel Karin Fossum, Vigdis Hjorth, Erlend Loe, Jens Lapidus, Chris Tvedt, Torkil Damhaug og Roy Jacobsen. Selv ville jeg valgt den innbundne nyheten til Nicole Krauss, Det store huset, og fulgt opp med hennes Kjærlighetens historie. Gert Nygårdshaug er aktuell med sin nye økothriller Chimera i høst. Fra pocketavdelingen byr vi i den forbindelse både på Fredric Drum i nytt design og Mino-trilogien, bestående av Mengele Zoo, Himmelblomsttreet og Afrodites basseng, samlet i én utgave. Cappelen Damm har åpnet bloggen forlagsliv.no. På forlagsliv.no/pocketprat kan du holde deg oppdatert på nyheter, aktualiteter og delta i konkurranser gjennom hele høsten.

Ha alltid en pocketbok for hånden! God lesning.

Maria Øvrebø pocketredak tør


«Å lese vil si å tenke med et fremmed hode i stedet for sitt eget.» Arthur Schopenhauer


augus t sensommer med pauseslipp, lars kepler, ken follett og gert nyg책rdshaug


m å n e d e n s b e s t s e lG e r

Foto: © anna-Lena ahL

strÖm

au G u s t

lars k ePler lars kepler er et pseudonym. bak navnet skjuler forfatterparet Alexander Ahndoril og Alexandra coelho Ahndoril seg. de har tidligere skrevet bøker hver for seg: han forfattet blant annet den omdiskuterte Regissøren om ingmar bergman, en bok som ikke falt i smak hos hovedpersonen da den kom ut i 2006. pseudonymet lars kepler fant de på fordi de ville skille sine egne forfatterskap fra krimskrivingen.

K EPL ER - GÅTEN Den store krimgåten i Sverige i 2009 var pseudonymet Lars Kepler. thrilleren Hypnotisøren slo ned som en bombe i det litterære Sverige og skapte et mediesirkus uten like. Hvem var egentlig forfatteren av denne oppsiktsvekkende debutromanen? Boka ble raskt lagt merke til fordi den var så original og usedvanlig spennende, og på nettet verserte det gjettekonkurranser om hvem forfatteren kunne være. Var det Henning Mankell, Camilla Läckberg eller G.W. Persson? Overraskelsen var stor da det viste seg å være to forfattere bak denne suksessboka, nemlig ekteparet Alexandra og Alexander Coelho Ahndoril. De hadde lenge hatt lyst til å skrive en bok sammen, og for å skille dette forfatterskapet fra sine etablerte og få ro rundt skrivingen, valgte de å skrive under et annet navn. «Vi er nesten maniske forbrukere av både fi lmer og bøker, så naturligvis lar vi oss påvirke av de beste og mest spennende opplevelsene.» Forfatterekteparet forteller at de henter mye inspirasjon fra fi lmens verden og foretrekker krim som gir høy puls, men som ikke er så spekulativt ekle som mange skrekkfi lmer. 8

Lars Keplers bok nummer to, Paganinikontrakten, utkommer nå i pocket. Ekteparet skriver på bok nummer tre og har massevis av historier og mysterier på lager til å fylle mange bøker.


k a l i b e r – ca p p e l e n da m m s b e s t s e lG e r k r i m

au G u s t

Lars KePLer

Paganinikontrakten oversetter: henning J. gundersen iSbn: 978-82-02-36087-0 | kr 149,-

Paganinikontrakten er andre bok i lars keplers kriminalserie.

o pp L aG :

54 0 0 0

«Spennende og actionfylt.» vAlerie kubenS, fædrelAndSvennen

nom

dec

«Mye bedre enn dette blir det ikke.»

in

ert t «ÅR E i tS B l SV E N E S t E K R IM S INAL K E ROM AN» Av S ven k ArA

m å n e d e n s b e s t s e lG e r

en mann blir funnet hengt i en leilighet, i et rom uten møbler. en død kvinne oppdages på en båt som driver rundt i Stockholms skjærgård. lungene hennes er fylt med brakkvann. politimann Joona linna er tilbake med en ny, utfordrende sak i oppfølgeren til storsuksessen Hypnotisøren.

Sk A k Ad emin

göteborgS-poSten

«til sammen hever disse elementene Paganinikontrakten over det meste av den gjengse krimlitteraturen, og utgjør kanskje noe av forklaringen på bokens slagkraft.» terJe StemlAnd, AftenpoSten

«tittelens Paganini baseres på musikeren som det ble påstått hadde solgt sin sjel til den onde i bytte mot virtuositet. Man er forberedt på å gjøre det samme for å få strekklese boken uforstyrret.» ArbetArblAdet

«Et brak av en thriller.» 

«Infamt effektivt og mer enn alminnelig spennende.» 

ekStrA blAdet

politiken

9


k a l i b e r – ca p p e l e n da m m s b e s t s e lG e r k r i m

au G u s t

Lars KePLer

hypnotisøren oversetter: henning J. gundersen iSbn: 978-82-02-34194-7 | kr 149,-

m å n e d e n s b e s t s e lG e r

med kort tids mellomrom blir en far, hans kone og datter funnet brutalt myrdet på to ulike åsteder. Sønnen er så vidt i live. noen har åpenbart ønsket å utslette hele familien. da politimannen Joona linna innser at det finnes enda et gjenlevende familiemedlem, en søster, forstår han viktigheten av å finne henne før morderen gjør det. for å kunne avhøre sønnen tar Joona linna kontakt med legen erik maria bark. han overtales til å hypnotisere gutten. So lgt ti l

37 LAND g totA lt o pplA

:

95 000

lArs kePler gÅr soM en FArsott VerDen oVer. kriMinAlserien er en AV De største sVenske BoksUksessene etter stieg lArssons MillenniUM-trilogi. PocketUtgAVen HAr ligget PÅ Bestselgerlistene Her i norge siDen Den koM Ut i JAnUAr 2011.

 «Velskrevet og intenst spennende krim, en dyktig utført førstebok i ny stor svensk krimserie. [...] Det er nesten så jeg føler meg hypnotisert til å si: Kjøp Hypnotisøren! gAbriel michAel voSgrAff moro, vg

 10

«Historien gjør noen uventede krumspring, og er både original og svært godt fortalt.» ingrid brekke, AftenpoSten


k a l i b e r – ca p p e l e n da m m s b e s t s e lg e r k r i m

Aftonbladet

au g u s t

«Spenningen og den gufne følelsen intensiveres mens jeg sitter og biter neglene mine kortere og kortere.» «En moderne hybrid av thriller, krim og skrekkroman. [...] hvilken fantasi! Og hvilken hypnotiserende leseopplevelse!» Berlingske Tidende

Arbetarbladet

«Uvanlig sterk spenningsroman.» Jon Terje Grønli, Gjengangeren

«En av de beste krimromanene jeg noensinne har ofret nattesøvnen for.»

m å n e d e n s b e s t s e lg e r

«Intrigen er smart, effektiv, overraskende. Fortellingen drives profesjonelt, raffinert og pulserende fremover. Stilen er skarp, overbevisende, nyansert.»

Norrköpings Tidningar

 «Skal du lese bare ei bok i år, må du vurdere å la det bli Hypnotisøren. For i mangel av et mer faglig elegant uttrykk; huttetu! Huttetu for noen mord, for noen motiver, for noen konsekvenser og ikke minst grøss og gru for en stemning.» Stina Håkensbakken Roland, Oppland Arbeiderblad

«[...] en av sesongens mest personlighetssterke nordiske krimromaner.» Kjetil Wold, Stavanger Aftenblad

«Plotet er en actionthriller verdig, og det mentale landskapet er ren neglebiterpsykiatri fra skrekkfilmens repertoar.» Arne Guttormsen, Vårt Land

11


au G u s t

au G u s t

Filminnspillingen av Hypnotisøren er i gang.

m å n e d e n s b e s t s e lG e r

Hypnotisøren blir lasse hallströms første svenske film på 25 år. hallström har arbeidet som filmregissør i uSA i mange år, og er blant annet anerkjent for Mitt liv som hund, Hva er det med Gilbert Grape?, Siderhusreglene, chocolat, casanova og Dear John. han har vært nominert til oscar tre ganger.

m ika el pe rs br an dt

lass e hall ström

12

reGissØr: lASSe hAllStröm hovedroLLeinnehaver: mikAel perSbrAndt Produsent: SvenSk filminduStri og Sonet film


au G u s t

h ø St en 2 0 1 2

au G u s t

PÅ KINO

m å n e d e n s b e s t s e lG e r

13


au G u s t

au G u s t

k en Follett

m å n e d e n s a n b e fa lt e

Foto: LUke woLagiew

iCz

ken follett (f. 1949) fikk sitt store gjennombrudd som forfatter med spionthrilleren Nålen i 1978. denne moderne klassikeren har hittil solgt i omtrent 10 millioner eksemplarer. han har senere skrevet en rekke bestselgende romaner, de aller fleste oversatt til norsk. Stormenes tid, som nå også har blitt til en kritikerrost tv-serie, har solgt i hele 18 millioner eksemplarer verden over. internASJ

onAl

SukSeSSforfAttoenrer

les mer på: www.ken-follett.com

milli over 117 ker Solgte bø ver o en d er v

suksessforfatteren ken follett: • Over 117 millioner solgte bøker • Nr. 1 på New York Times bestselgerliste • På Dagbladets bestselgerliste 14

• Forfatteren av de internasjonale bestselgerne nålen, i all evighet og stormenes tid


 s tj e r n e – ca p p e l e n da m m s b e s t s e lG e r ro m a n e r

au G u s t

Ken foLLett

kjempenes fall oversetter: dag heyerdahl larsen iSbn: 978-82-02-36257-7 | kun kr 169,MYKBIND MED KLAFFER • 928 SIDER

i london strever det konservative aristokratiet med å holde på sine privilegier. Samtidig er kvinnebevegelsen i fremmarsj, og den vakre lady maud fitzherbert er blant dem som kjemper for å få stemmerett. under slike forhold er krigstrusselen ikke bare et onde. folket trenger noe å samle seg om. og mens nye allianser inngås, blir gamle brutt, og mauds forhold til tyskeren Walter von ulrich går harde tider i møte. er deres kjærlighet sterk nok til å overleve en verdenskrig?

oppLaG: 25 000

m å n e d e n s a n b e fa lt e

det tjuende århundre er i sin begynnelse. i Wales fyller billy tretten år og har sin første arbeidsdag i gruva, som faren og bestefaren før ham. men det ligger forandring i luften. mange av gruvearbeiderne er blitt sosialister og ser med beundring på bolsjevikenes opprør i russland. her planlegger brødrene grigori og lev peshkov å emigrere til uSA, men et drap, en kvinne og en revolusjon gjør at ting ikke går helt som de hadde tenkt.

«I likhet med alle store romaner setter denne uforglemmelige spor.» timeS

«Et mektig og drivende drama.» dAily expreSS

«Dette er uten tvil bokhøstens mest storslåtte underholdningsroman. [...] Det er både driv og handling [...] og ikke minst skarpe bilder fra vesentlige sider av verdenskrøniken i starten av 1900-tallet.» finn StenStAd, tønSbergS blAd

15


 s tj e r n e – ca p p e l e n da m m s b e s t s e lg e r ro m a n e r

au g u s t

Sagt om Kjempenes fall:

«... fascinerende pageturner» Sunday Business Post

m å n e d e n s a n b e fa lt e

«En storslått saga. Fylt med romantikk og intriger … Denne engasjerende historiske romanen er perfekt lesning til lange vinterkvelder.» Choice Magazine

«Denne første boken i Folletts nye trilogi vil få fansen til å hige etter mer … Et mektig og drivende drama.

Handlingsmettet, oppslukende og spekket med historiske detaljer… Nå har Follett etablert sine karakterer, og vi er desperate etter å finne ut hvilken skjebne som venter dem.» Daily Express

«Denne første boka i Ken Follets nye århundre-saga indikerer at trilogien blir en av de største litterære mesterverk av vår tid … Mens store begivenheter utgjør romanens kjerne, er det dens rikholdige karakterer og sammenvevingen av deres ulike historier som stjeler showet. Vi venter allerede på fortsettelsen.» Coventry Evening Telegraph

«Denne ekstraordinære romanen spinner rundt en omveltende tid med letthet, eleganse og stil, og den får deg til å le og gråte med hver dreining av historien … Follett er en mester.» Waterstones Books Quarterly

«En tilgjengelig og fascinerende pageturner som etterlater leseren lengtende etter mer» Sunday Business Post 16

«nydelig skrevet og en skikkelig pageturner.» Tribune


t v 2- o G dv d - a k t u e l l

au G u s t

Ken foLLett StormeneS tid 1:

sverdet og korset filmpocket oversetter: dag heyerdahl larsen iSbn: 978-82-02-34308-8 | kr 139,-

«enorm og briljant […] denne storslåtte historien berører alle menneskelige følelser […] Dette er i sannhet en roman å forsvinne i.» coSmopolitAn

Ken foLLett StormeneS tid 2:

katedralen

H i s to r i s k ro m a n

folk stimer gjennom gater og streder – små og store er på bena for å overvære en henrettelse. den dømtes gravide hustru slenger en grusom forbannelse mot bødlene og løper vekk. det hviskes at hun heter ellen og at hun hører til blant de fredløse.

INterNaSJoNaL SUkSeSS OVER 18 MILLIONER SOLGtE BØKER!

filmpocket oversetter: dag heyerdahl larsen iSbn: 978-82-02-34309-5 | kr 139,-

vi er i england på 1100-tallet. landet er splittet av borgerkrig og plaget av sult og religiøse motsetninger. men en praktfull katedral bygges likevel i kingsbridge. oppføringen av katedralen skal bli skjebnesvangert knyttet til livene til de som bor i området. «en ruvende historie.» neW york dAily neWS

«en spenningsroman av ypperste klasse i velkjent Follett-stil.» Anne merethe erStAd, nordlyS

17


au G u s t

au G u s t p r e s s e n o m f i l m at i s e r i n G e n av S TO R M E N E S T I D ( t v 2- o G dv d - a k t u e l l ) :

«Stormenes tid, filmatiseringen av Ken Folletts kompakte og fengslende blockbuster-roman som foregår i England i det 12. århundre, er nydelig laget. Rolleprestasjonene skinner» neW york dAily neWS

«… action, intriger, vold og lidenskap … tilfredsstiller i stor skala.» publiSherS Weekly

«… et monumentalt mesterverk … en ruvende triumf fra et stort talent!» bookliSt

«… vanvittig avhengighetsskapende» ok mAgAzine

«la oss heve glasset – eller i dette tilfellet, et forgylt beger» nAtionAl poSt

«Like avhengighetsskapende som Rome» boSton globe 18


au G u s t

au G u s t

donAld SutherlAnd til the globe And mAil

«… strømmer over av prestisjefylt britisk talent og frodig historie»

m å n e d e n s b e s t s e lG e r

«Da jeg så de to første episodene, kunne jeg ikke ta øynene mine fra skjermen, og tro meg, ikke fordi jeg spiller i dem. Ken Follett vet hvordan man lager en trollbindende historie, og hans karakterer, med alle sine lag, er en drøm for enhver skuespiller.»

vAriety

«tV-versjonen av en pageturner: Straks jeg hadde satt den inn i min DVD-spiller, satt jeg klistret til jeg hadde sett den ferdig.» philAdelphiA dAily neWS

«Dette er stort» neW york poSt

«fantastisk» vogue

19


ken follett

au G u s t

b ac k l i s t

20


ken follett

i all evighet oversetter: dag heyerdahl larsen iSbn: 978-82-02-28440-4 | kr 199,-

au G u s t

Ken foLLett

Allehelgensdag året 1327 sniker fire barn seg ut av katedralbyen kingsbridge. i skogen ser de to menn bli drept.

 «... for her kan du bli ettertrykkelig underholdt av en forrykende historisk roman.»

bac k l i s t

frittstående oppfølger til Stormenes tid.

berit kobro, vg

Ken foLLett

krigens kaier oversetter: dag heyerdahl larsen iSbn: 978-82-02-35027-7 | kr 149,-

mAi 1944. i den franske byen Saintecécile har tyskerne plassert en viktig kommunikasjonssentral. felicity clairet og hennes gruppe av britiske sabotører skal sprenge sentralen i luften, men forsøket mislykkes. dieter franck, tyskernes iskalde etterretningsoffiser, slår grusomt tilbake.

21


ken follet

au G u s t b ac k l i s t 22

Ken foLLett

Ken foLLett

Ken foLLett

nedtelling mot null

der frihet rår

Fluktens vinger

oversetter: dag heyerdahl larsen iSbn: 978-82-02-34573-0 | kr 149,-

oversetter: dag heyerdahl larsen iSbn: 978-82-02-32359-2 | kr 149,-

oversetter: Stian omland iSbn: 978-82-02-33171-9 | kr 149,-

Ken foLLett

Ken foLLett

Ken foLLett

den tredje tvilling

Farlig formue

edens hammer

oversetter: Stian omland iSbn: 978-82-02-32519-0 | kr 149,-

oversetter: dag heyerdahl larsen iSbn: 978-82-02-32361-5 | kr 149,-

oversetter: dag heyerdahl larsen iSbn: 978-82-02-32520-6 | kr 149,-

Ken foLLett

Ken foLLett

Ken foLLett

nålen

rebecca-koden

trippel

oversetter: einar Schøning iSbn: 978-82-02-28219-6 | kr 149,-

oversetter: einar Schøning iSbn: 978-82-02-28248-6 | kr 149,-

oversetter: einar Schøning iSbn: 978-82-02-28233-2 | kr 149,-


ken follett

au G u s t

Ken foLLett

Ken foLLett

stormenes tid 2 katedralen

På ørnevinger

oversetter: dag heyerdahl larsen iSbn: 978-82-02-28031-4 | kr 149,-

oversetter: dag heyerdahl larsen iSbn: 978-82-02-28032-1 | kr 149,-

oversetter: einar Schøning iSbn: 978-82-02-30019-7 kr 149,-

Ken foLLett

Ken foLLett

Ken foLLett

mannen fra st. Petersburg

løvenes kamp

Papirpenger

oversetter: einar Schøning iSbn: 978-82-02-30018-0 | kr 149,-

oversetter: einar Schøning iSbn: 978-82-02-30002-9 | kr 149,-

oversetter: henning kolstad iSbn: 978-82-02-31163-6 kr 149,-

Ken foLLett

Ken foLLett

Ken foLLett

modigliani-skandalen

natt over havet

hvitt på hvitt

oversetter: dag heyerdahl larsen iSbn: 978-82-02-31164-3 | kr 149,-

oversetter: dag heyerdahl larsen iSbn: 978-82-02-31165-0 | kr 149,-

oversetter: dag heyerdahl larsen iSbn: 978-82-02-34572-3 kr 149,-

bac k l i s t

Ken foLLett

stormenes tid 1 sverdet og korset

23


m å n e d e n s d o k u m e n ta r

Foto: per sandberg

au g u s t

K åre Willoch Kåre Willoch var stortingsmedlem i perioden 1957–1989, og var statsminister i Norge fra 1981–1986. Han har ledet Stortingets utenriks- og konstitusjonskomité, og innehatt en rekke sentrale verv både nasjonalt og internasjonalt. Han har markert seg som en av samfunnsdebattens mest reflekterte aktører.

«På andre område overraskar Willoch ved å vere meir open enn han nokon gong har vore. Eg skvatt da eg las avsnitta om korleis ein bør forhandle med ein motpart. Så sant det ikkje er siste gongen du skal møte han, lyt du gje noko – ikkje overkøyre han, slik dei allierte gjorde med tyskarane i Versailles. Det kan straffe seg ved seinare tilfelle. Han held dessutan fram korleis Churchills leiarstil fungerte i krig, men var heilt mislukka i fredstid. Under krigen trong England autoritet, men i fredstid skorta det på den evna Churchill hadde til å skape lojalitet hos medarbeidarane. På dette feltet er det tydeleg at Einar Gerhardsen er idealet: Som det står, kombinerte han «hardhet i sak ... med vennlighet i form». Har den venlege Willoch alltid vore like kynisk som han her gjev inntrykk av?» Trond Nordby, Dag og Tid ( Professor i statsvitskap ved Universitet i Oslo og fast skribent i Dag og Tid)

24


m å n e d e n s d o ku m e n ta r

au G u s t

KÅre WiLLoCh

erfaringer for fremtiden iSbn: 978-82-02-35815-0 | kr 149,-

Erfaringer for fremtiden er et utvalg av kåre Willochs artikler og foredrag fra de siste ti årene. temaene speiler forfatterens store engasjement og brede kunnskaper innen politikk, kultur og økonomi.

Willoch beskriver hvordan den liberale politikken har ført til en makeløs økonomisk fremgang i det meste av verden og hevder samtidig at manglende tiltak mot grådighet og lettsindighet har ført oss ut i våre dagers økonomiske og sosiale kriser.

BONUS: NYSkreVet MaterIaLe

m å n e d e n s d o ku m e n ta r

Willoch stiller spørsmål ved politiske forsøk på å avskaffe fattigdommen i norge og viser hvilket ansvar samfunnet har overfor funksjonshemmede. mest kontroversiell er hans gjennomgang av politisk bruk og misbruk av kristendommen, og hans påvisning av vestens svik mot humanitet og folkerett, særlig i midtøsten.

kUN I pocketUtGaVeN

«Boken er engasjert [...], med et høyt kunnskapsnivå.» Ane fArSethåS, dAgenS næringSliv

«Framleis lèt han høyre frå seg som debattant – elegant i forma, men skarp i utfalla. Større tankekraft har knapt

nokon tidlegare høyrt frå hornet på veggen … Han ausar i det heile mykje frå eigne røynsler.» trond nordby, dAg og tid

25


månedens litterære perle

au G u s t

BenediCte meyer KroneBerG

ingen skal høre hvor stille det er iSbn: 978-82-02-36258-4 | kr 139,-

månedens litter ære perle

romanen skildrer hannas oppvekst og hvordan det var å være alene med moren, som hun så på som tre ulike personer: kråka, nattfugl og mamma. kråka har hun hemmeligheter med, nattfugl er mørk og skremmende, og best av de tre liker hun mamma. hanna trekkes mellom lojaliteten til moren og farens ønske om at alt skal være ryddig og greit. hannas egne vanskeligheter må hun holde for seg selv, for at ikke noe forferdelig skal skje. Ingen skal høre hvor stille det er er fortalt gjennom stemmen til et barn som i alle henseender blir tvunget til å megle mellom sin trofasthet til foreldrene og egen lykke.

«[...] Benedicte Meyer Kronebergs Ingen skal høre hvor stille det er er beste debutroman.» terJe StemlAnd, AftenpoSten, verdt å huSke frA 2010

h y lle t A v kritikern e

«Boken vekker et vell av betraktninger hos en leser.» eigil SteinSfJord , vårt lAnd

«Debutant Benedicte Meyer Kroneberg er fingernæm i skildringa av ansvaret som blir lagt på vesle Hanna, og forteljarrøysta i Ingen skal høre hvor stille det er minner meg om Merete Lindstrøms tette og sterke prosa. I delar av Kronebergs roman finst eit eksistensielt ubehag midt i det enkle og fint ladde språket.» mArgunn vikingStAd, dAg og tid

26

«Nettopp i denne språklige styrken åpnes også potensialet for en spennende ny forfatterstemme i norsk litteratur. [...] Kronebergs debutroman er både rørende og rystende.» torolf e. kroglund, AgderpoSten


au G u s t

akkurat sånn som det ligger på vanndammene om morgenen. Jeg tenker på lyden av isen som sprekker når jeg tråkker på den. Den er så skjør den isen, jeg behøver bare å sette tuppen av skoen forsiktig ned på den, så sprekker den, det høres nesten ut som papir som knitrer.»

m å n e d e n s b e s t s e lG e r

med is over øynene,

au G u s t

«Mamma sitter i en lenestol og er mamma, men det er som om hun har et tynt lag

SitAt frA INGEN SkAl HØRE HVoR StIllE DEt ER 27


m å n e d e n s b o k o G dv d - n y H e t

au G u s t

«Intenst berørende.» SundAy herAld

«Briljant»

«tIÅREtS BEStE ROMAN»

the guArdiAn

time mAgAzine

m å n e d e n s b o k o G dv d

«Vakker, kompromissløs og så bevegende at den tar pusten fra deg.» dAily telegrAph om filmen

«… fantastisk briljant fortelling… Et håndverksmessig mesterverk som byr på emosjonelle opplevelser uten sidestykke. Send et eksemplar av boken til det svenske akademiet.» kirkuS revieWS

«Kazuo Ishiguros siste roman er depressiv i ordets bokstavelige forstand – som leser legges man under et voldsomt og dystert trykk, men samtidig kjenner man seg oppløftet av dens suverene, enigmatiske utforming.» vigdiS ofte, morgenblAdet

«Gå ut, klask originalen eller oversettelsen i disken og dra fram kortet.» Jonny hAlberg, dAgblAdet

28

kAZUo isHigUro er født i Japan i 1954 og kom til england fem år gammel. han har skrevet fem romaner før Gå aldri fra meg. Alle er utgitt på norsk. Gå aldri fra meg er kanskje den av hans senere bøker som kan minne mest om gjennombruddsromanen Resten av dagen, romanen som innbrakte ham en velfortjent booker-pris. Resten av dagen ble også en kritikerrost film med emma thompson og Anthony hopkins. nå er også Gå aldri fra meg/Never let Me Go filmatisert, med carey mulligan, Andrew garfield og keira knightley i hovedrollene. ishiguros forfatterskap har innbrakt ham en rekke høythengende priser, og han er oversatt til et tjuetalls språk. 


m å n e d e n s b o k o G dv d - n y H e t

au G u s t

KaZuo ishiGuro

Gå aldri fra meg filmpocket oversetter: kari og kjell risvik iSbn: 978-82-02-28246-2 | kr 139,-

m å n e d e n s b o k o G dv d

Gå aldri fra meg er kazuo ishiguros sjette bok på norsk. den kan minne om gjennombruddsromanen Resten av dagen, som innbrakte ham bookerprisen. boka vakte oppsikt da den kom ut i england i 2005. den ble nominert til booker-prisen, og ble en favoritt hos både kritikerne og leserne. kathy, ruth og tommy har vært elever ved den idylliske kostskolen hailsham. elevene fikk den beste omsorg, ble opplært til at de var spesielle og enestående og hadde en bestemmelse. men hvilken skjebne var det egentlig som ventet dem? mange år senere tenker kathy tilbake på årene ved hailsham. langsomt avdekkes urovekkende kunnskaper om det livet elevene er eslet til. gradvis går sannheten om deres tilsynelatende sorgløse oppvekst opp for dem, og det blir klart hva fremtiden vil bringe. en knusende roman om uskyld, kunnskap og tap.

!

LES BOKA SE FILMEN ut gi t t på dv d 27. J u li 29

i hovedroLLene: keirA knightley, cArey mulligAn og AndreW gArfield. dvd-en distrBueres av: Sf norge. i SAlg nå.


månedens 3 i 1

Foto: Lars Aarønæs

au g u s t

Gert Nygårdshaug Gert Nygårdshaug er født i 1946 på Tynset og bor i Lier. Han debuterte som 20-åring med diktsamlingen Impulser i 1966, og har et langt, variert og kritikerrost forfatterskap bak seg. Han har utgitt om lag 25 bøker i ulike genrer; lyrikk, romaner, barnebøker, noveller, kriminalbøker og eventyr.

Gert Nygårdshaug er også kjent for sine bøker om hobbydetektiven og gourmetkokken Fredric Drum og hans onkel, KRIPOS-etterforskeren Skarphedin Olsen. Denne elegante krimserien på ti bøker ble avsluttet i 2006 med Rødsonen, og vi utgir i høst hele serien i nytt design – les mer på side 96–99 og 111. Forfatterens spesialblanding av vide kunnskaper og tilsvarende fantasi, vitenskap og mystikk, logikk og poesi preger prosabøkene hans. Forfatteren har blant annet gitt ut Dverghesten, Nullpluss og Søthjerte – også dette en romantrilogi. I Bastionen, Mengele Zoo, Himmelblomsttreet, Prost Gotvins geometri og Afrodites basseng har han tatt opp aktuelle samfunnsspørsmål. I 2007 ble Mengele Zoo kåret til «tidenes beste norske bok». Afrodites ba sse ng:

«Kanskje er det hans beste noensinne.» Geir Vestad, Hamar Arbeiderblad

«velskrevet, spennende og underholdende.» Hannelore W. Langstrøm, Fædrelandsvennen

«velskrevet, spennende, endog pirrende fortelling … Nygårdhaug i toppslag.» Terje Stemland, Aftenposten 30

«en befriende leseropplevelse.» Ingrid Brekke, Klassekampen


månedens 3 i 1 – mer pocket for penGene

au G u s t

Gert nyGÅrdshauG

mino-triloGien: mengele Zoo, himmelblomsttreet og afrodites basseng iSbn: 978-82-02-36622-3 | kr 159,3 bøker i 1

N y H Et

m e nGe le Zoo : månedens 3 i 1

fattiggutten mino er født i regnskogen. han er sommerfuglfanger og elsker jungelens mangfold av liv. mino samler sommerfugler, men ser at jungelen ødelegges av multinasjonale selskaper. en dag rammer katastrofen også hans landsby, og mino er plutselig i sentrum av de store regnskogenes tragedie.

«tidenes beste norske bok»

tr IL o G Ie N – N Å o Ve r

kåret til folketS fAvoritt i et SAmArbeid mellom nrk, norSk litterAturfeStivAl og dAgblAdet

20 0 0 0 0 SOLGtE

H im m e lblomst tre et: Jens oder flirum sitter sammen med kameraten mino i Amazonas-jungelen. hensynsløs kapitalistisk utnytting har ødelagt jungelen. Jens oder flirum vender tilbake til europa for å iverksette den Store planen.

«Årets norske roman.» terJe StemlAnd, AftenpoSten

Le Se rN eS FaV o rI t t

«Nygårdshaug har skrevet en energisk, betydelig roman.» brikt JenSen, dAgblAdet

«Dette er en stor bok.» morten AbrAhAmSen, morgenblAdet 31

ikke alle vet at MENGELE ZOO er første bok i en triloGi. Her Har vi samlet alle bøkene i Én utGave! den perfekte Gave.


underHoldninG

au G u s t

liSA tucker

større enn livet oversetter: elisabeth Sætvedt iSbn: 978-82-02-36591-2 | kr 139,-

underHoldninG

billy tar livet sitt på dramatisk vis etter å ha mistet foreldreretten til barna sine. tvillingsøsteren lila bryter fullstendig sammen. billy betydde mer for henne enn noen annen. først da hun begynner i terapi, innser hun hvor avhengig hun har vært av billy.

Andy mcdermott

herkules' grav oversetter: Sigrunn Stokke Johnsen iSbn: 978-82-02-32640-1 | kr 89,-

hvis den amerikanske arkeologen nina Wilde kan finne herkules’ grav, vil det bli et av de viktigste historiske funn noensinne. men hun er ikke er alene om å lete, og må alltid ligge et skritt foran sine fiender i et kappløp om å løse gåten. liker du clive cussler, vil du like Andy mcdermott! les også Jakten på Atlantis.

tom hArper

tempelet som forsvant oversetter: pål f. breivik iSbn: 978-82-02-31951-9 | kr 79,50

Andre verdenskrig er slutt. kampene raser om hellas’ politiske framtid. flere nasjoner leter etter en verdifull arkeologisk skatt, og koden som kan avsløre gjemmestedet, er i ferd med å knekkes. blir skatten funnet, kan den forandre verden for alltid! 32

«Fans av thrillere i indiana Jones-sjangeren vil elske denne boka. […] åndeløs spenning.» bookliSt


i n t e r n a s j o n a l e b e s t s e lG e r e – r e t t i p o c k e t !

au G u s t

CLive CussLer oG JaCK du BruL

dødsskipet oversetter: roar Sørensen iSbn: 978-82-02-31309-8 | kr 199,-

s to r p o c k e t

Juan cabrillo og mannskapet hans har nettopp fullført et topphemmelig oppdrag mot iran i persiabukta. på vei ut kommer de over et cruiseskip som ligger og driver. på dekket: hundrevis av lik. idet cabrilllo forsøker å finne ut hva som har skjedd, eksploderer skipet på flere steder. han slipper så vidt fra det med livet i behold. Sammen med den eneste overlevende fra skipet, norske Jannike dahl, virvles cabrillo inn i et mysterium mer intrikat – og farlig – enn han noen gang har opplevd. hans motstandere har dødelige planer for menneskeheten … planer det allerede kan være for sent å sette en stopper for.

NyHEt!

re t t i Po ck et kU n k r . 19 9,-

Clive Cussler er oversatt til 40 språk og har solgt over 75 millioner eksemplarer verden over.

33


au g u s t

au g u s t

sensommer er ogs책 sommer

m 책 n e d e n s b e s ts e lg e r

forleng sommeren med

PAUSE

34

Bilde fra filmen "Something Borrowed".


alle fortjener en

PAUSE

«Vi skal trene kroppen, skjerpe hodet, være på hogget, følge med i timen, melde på Facebook, holde avstand, vise muskler, fikse hverdagen og de store anledningene, være voksne og unge, spille sjakk eller tennis, imponere, intellektualisere, bagatellisere, servere salat og sarkasmer og holde oss i sjakk. Det skader ikke å også tøye hjertemuskelen iblant. Det skader ikke å grine litt over at mennesker er dumme, ensomme og uperfekte. Noe å gråte over er det jo alltid, i alles liv.» Trude Ringheim, Dagbladet

Pause er cappelen damms popul æ re serie for alle som liker feelgood og chick-lit!

Les om våre Pause-titler på de neste sidene.


a l l e f o rtj e n e r e n pau s e

au G u s t

annie haWes PAUSE

extra virgin

– en ung kvinne oppdager den italienske rivieraen oversetter: Jorunn carlsen iSbn: 978-82-02-36381-9 | kr 139,-

månedens serie

de nye naboene skaper stor forvirring i diano San pietro. hvordan skal to utenlandske kvinner overleve uten å vite hvor man finner vill asparges eller å kunne skille god sopp fra dårlig? de aner ikke hvordan de skal skaffe seg årets forbruk av olivenolje fra den vesle lunden de eier eller vin fra de viltvoksende druerankene. men femten år senere er Annie hawes fremdeles en av innbyggerne i diano, hun har hus og olje og vin nok, og med klokskap, varme og vittig eleganse forteller hun om kjærligheten til det liguriske landskapet og menneskene som bor der. «skjenk deg selv en espresso (hvis det er før lunsj) eller en grappa (hjelper på fordøyelsen), og sett deg ned og nyt Extra Virgin.» AmAzon.com

«Personlig og humoristisk om å drive en olivengård i Italia.» cAthrine krøger, dAgblAdet

«Ladet med humor, engasjement og menneskelig innsikt, appellerer denne boken garantert til både reisevante og lenestolsturister.» bookliSt

vi m in n e r om:

eLiZaBeth GiLBert

spis elsk lev oversetter: gry Wastvedt iSbn: 978-82-02-30130-9 | kr 129,-

10 Millioner solgte

eLiZaBeth GiLBert 36

NR. 1 pÅ Ne W Yo rk tIM eS ' Be S tS eL Ge rL Ite

10 0 0 0 0 SOLGtE Ba re I No rG e

evig din oversetter: gry Wastvedt iSbn: 978-82-02-34725-3 | kr 139,-


au g u s t

nok med at våre samfunnsbevisste tilskuere gjør oss forlegne på grunn av vår fyldighet, vår blekhet, våre fingerslikkende spisemanerer ved inntak av kylling, vår svømmestil og lignende, de venter også ivrig på å kaste seg over oss så snart vi forlater vår relative uforstyrrethet i vannet, med de skrekkeligste advarsler om helsen og med sine egne oppskrifter på overlevelse etter å ha dyppet seg i vannet utenfor sesongen, for det meste noe med grappa.» Sitat fra Extra Virgin

m å n e d e n s b e s t s e lg e r

å hvile sansene uten stress, i stedet oppdager vi at vi setter i gang en kabaretforestilling. Ikke

au g u s t

«Det vi hadde tenkt oss, var

37


a l l e f o rtj e n e r e n pau s e

au G u s t

JiLL manseLL

herfra til månen oversetter: linda marie vikaune iSbn: 978-82-02-36266-9 | kr 139,-

da ellie mister sin kjære Jamie i en tragisk ulykke, føles det som om verden går under.

månedens serie

bit for bit bygger hun opp livet sitt igjen. men det er ikke lett å være ung enke når alle synes synd på henne hele tiden, særlig arbeidskollegene. derfor vil ellie gjerne finne seg en ny jobb, der ingen kjenner fortiden hennes. men noen ny mann er hun absolutt ikke klar for ennå. etter å ha flyttet til et bedre strøk av byen får hun en ny venninne i nabolaget, men bak den vellykkede fasaden skjuler roo sine egne hemmeligheter … zack har alt han ønsker seg, bortsett fra drømmekvinnen. han tror han har funnet henne. uheldigvis er hun ikke det minste interessert i ham – bare hunden hans. men zack er ikke den som gir opp så lett …

n y H et

REt t I POCKEt

38

les også: Verdt å vente på, Den rette for meg, Millies flørt, Fristet over evne og En mann med et rykte. Se side 47 og 48.


a l l e f o rtj e n e r e n pau s e

Et liv som Scarlett Oversetter: Linda Marie Vikaune ISBN: 978-82-02-36261-4 | Kr 139,-

Ciara Geraghty bor i Dublin. Hun debuterte i 2008 med bestselgeren Jakten på lykken. I 2012 kommer hennes nye roman Finding Mr. Flood.

månedens serie

I Scarletts liv er alt nøye planlagt, og hun har bestandig kontroll – både i jobben og privatlivet. Helt fram til nå … Ikke bare er hun gravid, men barnets far har reist til Brasil uten returbillett. Og innerst inne er hun faktisk ikke sikker på om John virkelig er barnets far, men det har hun ikke tenkt å si noe om på lenge. For første gang i sitt liv må Scarlett lære seg å leve uten sikkerhetsnett.

au g u s t

Ciara Geraghty

«Herlig lesestoff for smarte, moderne damer.» Irish Independent

«En perfekt miks av romantikk og komedie – morsom, skarp og intelligent» RTE Guide

39


a l l e f o rtj e n e r e n pau s e

au g u s t

Tess Stimson

En god praktikant Oversetter: Linda Marie Vikaune ISBN: 978-82-02-36260-7 | Kr 139,-

månedens serie

Clare Elias gleder seg til å få barn med sin kjekke, yngre ektemann, Marc. Som leder av en vellykket blomsterbutikkjede er hun vant til å organisere, så at hun venter tvillinger, skremmer henne ikke det minste. Men da de to søte små er født, oppdager Clare at morsrollen ikke ligger for henne og at Marc er flinkere med barna enn hun er. Desperat etter å komme seg tilbake på jobb ansetter hun praktikanten Jenna, som tar kontrollen i huset fra første dag. Men det tar ikke lang tid før Clare føler Jenna som en farlig rival på hjemmebane. Hva må Clare gjøre for å vinne tilbake familien sin?

TESS STIMSON er en populær britisk feelgood-forfatter. Hun har dessuten skrevet for Daily Mail, for flere magasiner og vært tv-journalist. Hun er født og oppvokst i Sussex, men bor nå i Vermont med mann og barn. Les mer om forfatteren og bøkene hennes på: www.tessstimson.com

40


a l l e f o rtj e n e r e n pau s e

au G u s t

maeve BinChy

et hjem til Frankie oversetter: helene Aasen iSbn: 978-82-02-36243-0 | kr 139,-

les også: Den hellige kilden, Hjerte og sinn, Et bord på Quentins, Glassjøen, Ildfluesommer, Italienske kvelder og Vennekretsen. Se side 48 og 49.

månedens serie

Stella ligger for døden og er desperat etter å finne en som kan ta seg av datteren, frankie. noel husker knapt kvinnen som han traff en fuktig kveld på byen, og får sjokk da han får vite at han er barnets far. Som alkoholiker er han ikke egnet til å ta hånd om et barn, men han er villig til å legge om livsstilen og forsøke. mange støtter ham, mens andre følger nøye med og venter på at han skal gjøre en feil. noel står overfor sitt livs viktigste oppgave – å gi sin lille datter et trygt hjem.

NyHEt!

re tt I po c ke t

«Et hjem til Frankie er en påminnelse om denne forfatterens unike evne til å gi sine lesere akkurat det de forventer.» iriSh timeS

«… i en klasse for seg.» dAily expreSS

«Binchy er en nasjonalskatt i hjemlandet Irland, og hennes nye roman er det perfekte eksemplet på hvorfor.» publiSherS Weekly 41


au G u s t

emily GiFFin emily giffin er utdannet jurist, og jobbet som advokat i new york i flere år før hun flyttet til london og ble forfatter. hun bor i Atlanta sammen med sin mann og deres to sønner.

månedens serie

NR. 1 på neW york timeS' beStSelgerliSte

til ODEl OG EiE:

42

Historien om en kvinnelig Manhattan-advokat som forelsker seg i sin beste venns forlovede. Rachel må gjøre et smertefullt valg: sin beste venn eller sitt livs kjærlighet?


k i n oa k t u e l l – l e s b o k a ba k f i l m e n

au G u s t

emiLy Giffin

til odel og eie filmpocket oversetter: trude lie iSbn: 978-82-02-33595-3 | kr 139,-

månedens serie

i motsetning til den festglade bestevenninnen darcy har rachel alltid vært den fornuftige jenta som følger reglene – helt til hun fyller 30 år og darcy lager fest for henne. kvelden ender med at hun går hjem sammen med darcys forlovede. ikke i sine villeste fantasier (eller verste mareritt) hadde rachel trodd at noe sånt kunne skje, men det viser seg at det lille sidespranget ikke er så lett å legge bak seg som hun først trodde. grensen mellom hva som er rett og galt, er kanskje ikke alltid like klar? Førs te Bok i trilogien soM gikk re t t i n n PÅ B e stselgerlisten e! Bok n r . 2: I T YK T OG T YNT Bok n r . 3: BABY ELLER I KKE (se side 46.)

in te rn A sJ o n A l sto rs elge r

«Jeg elsker denne boka, og kunne ikke legge den fra meg.» mAriAn keyeS

«En glede å lese!» WAShington poSt book revieW

43


au G u s t

au G u s t m å n e d e n s b e s t s e lG e r

ki noak tu e ll KOMMER PÅ DVD

44

ko m m e r på k i no i 20 i i


au G u s t

au G u s t m å n e d e n s b e s t s e lG e r

S METHING BORROWED hoVedrolleinnehaVere: kate hudson, John krasinski, ginnifer goodwin, Ashley Williams, Steve howey. regissØr: luke greenfield, kjent fra blant annet the Girl Next Door internasJonal distriButØr: Summit entertainment.

45


pau s e – m å n e d e n s s e r i e

au G u s t b ac k l i s t

emiLy Giffin

emiLy Giffin

emiLy Giffin

til odel og eie

i tykt og tynt

Baby eller ikke

oversetter: trude lie iSbn: 978-82-02-29857-9 | kr 139,-

oversetter: trude lie iSbn: 978-82-02-29858-6 | kr 139,-

oversetter: Astrid eggesvik iSbn: 978-82-02-29859-3 | kr 139,-

emiLy Giffin

marian Keyes

marian Keyes

i gode og onde dager

en stjerne i natten

For god til å være sann

oversetter: linda marie vikaune iSbn: 978-82-02-34726-0 | kr 149,-

oversetter: Astrid eggesvik iSbn: 978-82-02-29868-5 | kr 139,-

oversetter: Astrid eggesvik iSbn: 978-82-02-29863-0 | kr 139,-

46

marian Keyes

marian Keyes

marian Keyes

rachels ferie

de desperates café

vannmelonen

oversetter: Astrid eggesvik iSbn: 978-82-04-13755-5 | kr 139,-

oversetter: Astrid eggesvik iSbn: 978-82-04-09798-9 | kr 139,-

oversetter: Astrid eggesvik iSbn: 978-82-04-09797-2 | kr 139,-


pau s e – m å n e d e n s s e r i e

au G u s t

marian Keyes

marian Keyes

sushi for nybegynnere

en sak har minst tre sider

oversetter: Astrid eggesvik iSbn: 978-82-04-09799-6 | kr 139,-

oversetter: linda marie vikaune iSbn: 978-82-04-10807-4 | kr 139,-

oversetter: linda marie vikaune iSbn: 978-82-04-12462-3 | kr 139,-

bac k l i s t

marian Keyes

engler i la

marian Keyes

marian Keyes

JiLL manseLL

er du der ute?

lucy sullivan skal gifte seg

verdt å vente på

oversetter: linda marie vikaune iSbn: 978-82-04-13722-7 | kr 139,-

iSbn: 978-82-04-15448-4 | kr 139,-

oversetter: linda marie vikaune iSbn: 978-82-02-35034-5 | kr 139,-

JiLL manseLL

JiLL manseLL

JiLL manseLL

den rette for meg

en mann med et rykte

kaos hos daisy

oversetter: linda marie vikaune iSbn: 978-82-02-35032-1 | kr 139,-

oversetter: helene nilsen iSbn: 978-82-02-32454-4 | kr 139,-

oversetter: Astrid eggesvik iSbn: 978-82-02-30119-4 | kr 139,-

47


pau s e – m å n e d e n s s e r i e

au G u s t b ac k l i s t

JiLL manseLL

JiLL manseLL

JiLL manseLL

millies flørt

ingen som deg

På øverste hylle

oversetter: lene Stokseth iSbn: 978-82-02-28886-0 | kr 139,-

oversetter: ina bakke kickstat iSbn: 978-82-02-30218-4 | kr 139,-

oversetter: ina bakke kickstat iSbn: 978-82-02-30120-0 | kr 139,-

JiLL manseLL

maeve BinChy

maeve BinChy

Fristet over evne

hjerte og sinn

den hellige kilden

oversetter: maria øygarden iSbn: 978-82-02-33714-8 | kr 139,-

oversetter: Jana kristensen iSbn: 978-82-02-33713-1 | kr 139,-

oversetter: linda marie vikaune iSbn: 978-82-02-30126-2 | kr 139,-

48

maeve BinChy

maeve BinChy

maeve BinChy

italienske kvelder

Glassjøen

ildfluesommer

oversetter: Ann-magritt Sævold iSbn: 978-82-02-33521-2 | kr 139,-

oversetter: tordis bølgen iSbn: 978-82-02-30115-6 | kr 139,-

oversetter: lene Stokseth iSbn: 978-82-02-30116-3 | kr 139,-


pau s e – m å n e d e n s s e r i e

au G u s t

maeve BinChy

Lindsey KeLK

vennekretsen

Jeg elsker new york

oversetter: Sigrid larsson iSbn: 978-82-02-30117-0 | kr 139,-

oversetter: Aleksander melli iSbn: 978-82-02-30832-2 | kr 139,-

oversetter: Anita garmannslund iSbn: 978-82-02-32456-8 | kr 139,-

Lindsey KeLK

eiLeen GoudGe

John Gray

Jeg elsker hollywood

nærmere enn du tror

oversetter: Anita garmannslund iSbn: 978-82-02-32457-5 | kr 139,-

oversetter: ingegerd Wallberg tronslien iSbn: 978-82-02-29846-3 | kr 139,-

menn er fra mars, kvinner er fra venus

bac k l i s t

maeve BinChy

et bord på Quentins

oversetter: Jorunn carlsen iSbn: 978-82-04-13824-8 | kr 149,-

John GroGan

eLin hiLderBrand

eLin hiLderBrand

marley & jeg

et sommereventyr

Barbent

oversetter: benedicta Windt-val iSbn: 978-82-02-30622-9 | kr 139,-

oversetter: kari engen iSbn: 978-82-02-34868-7 | kr 139,-

oversetter: elsa frogner iSbn: 978-82-02-32481-0 | kr 139,-

49


pau s e – m å n e d e n s s e r i e

au G u s t b ac k l i s t 50

GreG Behrendt oG LiZ tuCCiLLo

han er faktisk ikke interessert oversetter: lene Stokseth iSbn: 978-82-02-30474-4 | kr 139,-

LiZ tuCCiLLo

CaroLe mattheWs

det perfekte liv som single

skjulte talenter

oversetter: kristi heggli iSbn: 978-82-02-32458-2 | kr 139,-

oversetter: linda marie vikaune iSbn: 978-82-02-32461-2 | kr 139,-

CaroLe mattheWs

CaroLe mattheWs

CaroLe mattheWs

slinger i brudevalsen

veien til lykken

elsker, elsker ikke

oversetter: linda marie vikaune iSbn: 978-82-02-32462-9 | kr 139,-

oversetter: linda marie vikaune iSbn: 978-82-02-32463-6 | kr 139,-

oversetter: linda marie vikaune iSbn: 978-82-02-32464-3 | kr 139,-

CaroLe mattheWs

CaroLe mattheWs

CaroLe mattheWs

storm i en tekopp

vi møtes på chocolate heaven

sjokolade-engelens diett

oversetter: linda marie vikaune iSbn: 978-82-02-32465-0 | kr 139,-

oversetter: linda marie vikaune iSbn: 978-82-02-32466-7 | kr 139,-

oversetter: linda marie vikaune iSbn: 978-82-02-32467-4 | kr 139,-


pau s e – m å n e d e n s s e r i e

au G u s t

denise rudBerG

denise rudBerG

Jenny s

matilde

oversetter: kirsti vogt iSbn: 978-82-02-29869-2 | kr 139,-

oversetter: unni rom Stueland iSbn: 978-82-04-13754-8 | kr 139,-

oversetter: unni rom Stueland iSbn: 978-82-04-15449-1 | kr 139,-

bac k l i s t

denise rudBerG

søsteren

denise rudBerG

diane ChamBerLain

marisa de Los santos

damm pocket 19 venninnen/str. 37/ Prinsen

et hemmelig liv

kjærligheten banker på

oversetter: ingegerd Wallberg tronslien iSbn: 978-82-04-15552-8 | kr 139,-

oversetter: elsa frogner iSbn: 978-82-04-15485-9 | kr 139,-

oversetter: unni rom Stueland iSbn: 978-82-02-29705-3 | kr 139,-

tess stimson

ayeLet WaLdman

siri ØstLi

Jeg, han og hun

kjærlighet og andre forviklinger

På høye hæler over Grønland

oversetter: kjersti lundemo iSbn: 978-82-04-15553-5 | kr 139,-

oversetter: kari engen iSbn: 978-82-04-15613-6 | kr 139,-

iSbn: 978-82-02-32459-9 | kr 139,-

51


au G u s t

au G u s t

m å n e d e n s b e s t s e lG e r

DEL 2

52

PÅ KINO

DØDSTALISMANENE

OG


k i n oa k t u e l l

au G u s t

oversetter: torstein bugge høverstad iSbn: 978-82-04-08660-0 | kr 149,-

J.K. roWLinG

harry Potter og ildbegeret

oversetter: torstein bugge høverstad iSbn: 978-82-04-10813-5 | kr 149,-

J.K. roWLinG

harry Potter og mysteriekammeret oversetter: torstein bugge høverstad iSbn: 978-82-04-08677-8 | kr 149,-

J.K. roWLinG

harry Potter og Føniksordenen

oversetter: torstein bugge høverstad iSbn: 978-82-04-12474-6 | kr 149,-

J.K. roWLinG

harry Potter og fangen fra azkaban

unG

J.K. roWLinG

harry Potter og de vises stein

oversetter: torstein bugge høverstad iSbn: 978-82-04-10812-8 | kr 149,-

J.K. roWLinG

harry Potter og halvblodsprinsen

oversetter: torstein bugge høverstad iSbn: 978-82-04-15471-2 | kr 149,-

Harry pot te r-fak ta:

J.K. roWLinG

harry Potter og dødstalismanene

oversetter: torstein bugge høverstad iSbn: 978-82-02-31130-8 | kr 149,-

• En serie på syv populære fantasy-romaner, skrevet av den britiske forfatteren J.k. rowling • Den første boka om den unge trollmannen ble utgitt i 1997. I 2007 kom den siste av de syv bøkene i serien. • Bøkene følger i kronologisk rekkefølge fra Harry Potters oppvekst hos sin tante og onkel, til han går på skolen galtvort for unge hekser og trollmenn • Alle bøkene er filmatisert med Daniel Radcliffe i hovedrollen • Bøkene er oversatt til over 60 språk, og har solgt flere hundre millioner eksemplarer • Harry Potter er den mest innbringende filmserien noensinne • Den første Harry Potter-filmen hadde størst kinobesøk i Norge. Den ble sett av 855 000 personer. Få filmer i norge blir sett av over 100 000 på kino. kilde: dAgblAdet

53


unGdom

au G u s t

Live Bonnevie

hestenes klan iSbn: 978-82-02-35121-2 | kr 139,-

live bonnevie er debutant og har skrevet en skikkelig pageturner.

unGdom

det er en historie om en 17-årig jente og en hest, men ikke bare en hestebok. det handler om hvordan det i alle familier finnes tilbakeholdte eller hemmelige historier om livssmerte. en dag må man ta stilling til om man vil bære arven fra foreldrene videre eller ikke. historien er også en mystisk og mytisk historie om forholdet mellom mennesker og dyr, om overlevelse og løsrivelse, om kjærlighet og om å finne seg selv. boka tar for seg det å leve opp til andres forventninger. Amandas utvikling i forholdet til hesten speiler utviklingen i henne selv. den er tøff og krever mye, men hun kommer ut som et helstøpt menneske.

BEStSELGER

54

«Med denne blandingen av spenning, hestekunnskap, kvinnelig urkraft og refleksjon om oppdragelse, lykkes Bonnevie i å utfordre sjangeren hestebok. Endelig!» guri fJeldberg, bergenS tidende


unGdom

au G u s t

C.B. Lessmann

C.B. Lessmann

lengsel, drøm og kjærlighet

oversetter: Astrid nordang iSbn: 978-82-02-36242-3 | kr 129,-

oversetter: toril brekke iSbn: 978-82-02-36245-4 | kr 129,-

Forelskelser, forlovelser og forviklinger

unGdom

C.B. Lessmann

venner i tykt og tynt

oversetter: toril brekke iSbn: 978-82-02-36246-1 | kr 129,-

C.B. Lessmann

soPhia Bennett

inGunn aamodt

nestemann ut?

tråder

marlena evensen

oversetter: toril brekke iSbn: 978-82-02-36212-6 | kr 129,-

oversetter: cecilie Winger iSbn: 978-82-02-36028-3 | kr 129,-

iSbn: 978-82-02-35574-6 | kr 129,-

JaCQueLine WiLson

Lemony sniCKet

P.B. Kerr

ustyrlige jenter/deppa jenter

den skrekkelige skolen/ den skjulte sjakten

kobrakongen av katmandu/ djevelkrigerne våkner

oversetter: Aleksander melli iSbn: 978-82-02-36320-8 | kr 139,-

oversetter: torleif Sjøgren-erichsen iSbn: 978-82-02-36327-7 | kr 139,-

oversetter: cille dahl iSbn: 978-82-02-36319-2 | kr 139,2 bøker i 1

55


ÂŤLitteratur er det folk ville si til hverandre hvis de hadde mulighet til det.Âť Christopher Darlington Morley


s e pte m b e r gå høsten i møte med historiske romaner fr a vårt nye dr ama-slipp og høydepunkter som beate grimsrud, jens lapidus, john le carré og fredrik drum i ny dr akt!


m å n e d e n s b e s t s e lg e r

0 ell for White Hare 201 Foto: Stephen Cromw

september

John le Carré

John le Carré er født i 1931. Han studerte ved Oxford og i Bern. Han arbeidet en tid som lærer ved det berømte Eton, og var knyttet til den britiske utenrikstjensten gjennom en femårsperiode. Hans store gjennombrudd som forfatter skjedde med Spionen som kom inn fra kulden i 1964. Denne boka ble filmatisert i 1965. Så fulgte Speilkrigen, En liten by i Tyskland og så den store trilogien med George Smiley som hovedperson: Muldvarpen, Den usynlige spion og Spionen som gikk sine egne veier. I 1983 kom Piken med trommestikkene, som også ble en storartet film. Flere av hans bøker er blitt filmatisert, og le Carré har mottatt en rekke priser og utmerkelser.

«Hans mest tilgjengelige arbeid på årevis, denne romanen viser nok en gang hvorfor le Carrés navn er det navnet resten av forfatterne innen samme felt alltid vil bli sammenlignet med.» Publishers Weekly

«… den gode, gamle magien» Telegraph

«Mesteren er tilbake» The Times

«le Carrés signatursterke prosa, perfeksjonerte dialog, autentiske karakterer og moralsk indignasjon har bestått tidens prøve. […] Fascinerende og intens» Bookmarks Magazine

58

«Vil du vite mer om dagens Storbritannia, glem Bookerprisens shortlist. Bare les John le Carrés siste thriller.» Evening Standard


k a l i b e r – ca p p e l e n da m m s b e s t s e lG e r k r i m

september

John Le CarrÉ

en forræder etter vårt hjerte oversetter: heidi grinde iSbn: 978-82-02-36272-0 | kr 149,-

«Sterk thriller» kurt hAnSSen, dAgblAdet

«En medrivende historie» SundAy telegrAph

«fengslende og skarp lesning …» bookliSt



m å n e d e n s b e s t s e lG e r

et ungt britisk par er på sitt livs ferie i karibia. de blir kjent med en styrtrik russer. møtet får skjebnesvangre konsekvenser for alle tre. John le carré har igjen skrevet en fengslende og engasjerende roman der grådighet og korrupsjon står i sentrum.

berlingSke tidende

«Genial og nervepirrende … forfatterens mest fengslende thriller på flere år.» the neW york timeS

«Dette er ei spenningsbok med intelligente støytdemparar, ein politisk roman heilt up to date og ei underhaldningsbok som ikkje stryk lesaren medhårs. Her lyt ein verkeleg skjerpa seg og lesa seint, for sjølv om stilen er konvensjonell, er tempoet interessant, spenninga ligg i venting og uklåre trugsmål frå det tagale.» odd W. Surén, dAg og tid

«John le Carré har igjen skrevet en fengende, nyansert og politisk innsiktsfull spenningsroman.» informAtion

«En forræder etter vårt hjerte er en besnærende, spennende, mesterlig oppvisning.» SundAy timeS

59


j o H n l e ca r r É

september b ac k l i s t

John Le CarrÉ

telefon til avdøde iSbn: 978-82-02-36082-5 | kr 149,-

John Le CarrÉ

John Le CarrÉ

den perfekte spion oversetter: kari og kjell risvik iSbn: 978-82-02-34867-0 | kr 149,-

russlands hus oversetter: kari og kjell risvik iSbn: 978-82-02-34642-3 | kr 149,-

PÅ K INO I 2012 Le S Mer pÅ S. 14 8 –15 1

60

John Le CarrÉ

John Le CarrÉ

John Le CarrÉ

mord av klasse

muldvarpen

oversetter: eldor martin breckan iSbn: 978-82-02-34610-2 | kr 149,-

oversetter: per A. hartun iSbn: 978-82-02-34611-9 | kr 149,-

den usynlige spion oversetter: per A. hartun iSbn: 978-82-02-33551-9 | kr 149,-


j o H n l e ca r r É

september

oversetter: per A. hartun iSbn: 978-82-02-32498-8 | kr 149,-

John Le CarrÉ

spionen som kom inn fra kulden oversetter: lotte holmboe iSbn: 978-82-02-32496-4 | kr 149,-

John Le CarrÉ

John Le CarrÉ

Piken med trommestikkene

spionen som gikk sine egne veier

oversetter: kjell risvik iSbn: 978-82-02-31298-5 | kr 149,-

oversetter: per A. hartun iSbn: 978-82-02-33354-6 | kr 149,-

John Le CarrÉ

speilkrigen oversetter: per A. hartun iSbn: 978-82-02-32497-1 | kr 149,-

«John le Carré blir 80 neste år. Merker man alderen? Ja, le Carré raffinerer stadig sin metode som forfatter, den velfortalte underspilte, hvor han langsomt avdekker og utvikler sitt vidtrekkende drama. Den fortellerteknikken som allerede har nådd mesterskapsnivå.»  berlingSke tidende

bac k l i s t

John Le CarrÉ

en liten by i tyskland

61


september

m å n e d e n s a n b e fa lt e

Foto: © Cato Lein

september

Beate Grimsrud

Beate Grimsrud er født i 1963 i Bærum, men er nå bosatt i Stockholm. Hun debuterte i 1990 med Det er grenser for hva jeg ikke forstår. For romanen Å smyge forbi en øks (1998) ble hun nominert til Nordisk råds litteraturpris fra Sverige i 1998. Oppfølgeren, Hva er det som fins i skogen barn? kom i 2002. Beate Grimsrud er også virksom som film- og radioregissør, og hun har skrevet dramatikk for scene, radioteater, TVdokumentarer og spillefilm. Hun skriver alle sine bøker på både norsk og svensk. I februar 2008 ble hun belønnet med P2-lytternes litteraturpris for romanen Søvnens lekkasje (2007), som også har vært nominert til Brageprisen, den svenske Augustprisen og Ungdommens kritikerpris. For En dåre fri mottok forfatteren Kritikerprisen, Doblougprisen og Sveriges Radios Romanpris, samt ble nominert til både Brageprisen og selveste Nordisk råds litteraturpris.

Genialt om kunst og galskap

«Det er idioti å la nabolandet rappe henne fra oss. Helt fra debuten Det er grenser for hva jeg ikke forstår (1998) har hun vist at hun har en stemme, en skrivestil og et forfatterskap det ikke finnes maken til i norsk samtidslitteratur. Med En dåre fri sprenger hun alle grenser.» Cathrine Krøger, Dagbladet 62

«et dypt innsiktsfullt og selvstendig verk. […] Resultatet er en utgivelse med en voldsom overbevisningskraft» Anne Merethe K. Prinos, Aftenposten


 s tj e r n e – c a p p e l e n da m m s b e s t s e lG e r r o m a n e r

september

Beate Grimsrud

en dåre fri iSbn: 978-82-02-35992-8 | kr 149,mykbind med klAffer

No MIN ert tIL

NORDISK RÅDS LIt tERAtURPR IS

m å n e d e n s a n b e fa lt e

eli har stemmer hun har levd med hele livet. i barndommen dukker espen, erik og emil opp, og i voksen alder, den stilige og dekadente kunstnerprinsen eugen. Stemmene har i stor grad dominert hennes liv og hindret hennes livsutfoldelse. eli er forfatter, og selv om hun har nytte av stemmene, så trenger hun hjelp til å bestemme i eget liv. med sitt magiske lysende språk åpner beate grimsrud døren til en fascinerende og dramatisk verden.

vg

«Beate Grimsruds nye roman En dåre fri er noe av det mest gripende jeg har lest på lang tid. [...] En dåre fri er et orginalt verk, det er opprørende, utpreget litterært, men likevel helt enestående.» Anne cAthrine StrAume, nrk p2

«När jag förtvivlats, rasat, hoppats och gråtit mig igenom Beate Grimsruds En dåre fri vet jag att jag inte kommer att kunna skriva en sober inledning, där jag anmäler att ett av Sveriges främsta författarskap utökats med en ny enastående bok.» eliSAbeth hJorth, SvenSkA dAgblAdet

«En dåre fri skildrar denna pendling mellan världar, denna mänskliga gränsposition, som lika delar fängelse och frihet. Och den gör det på precis den vackra och visionära prosa som har blivit Beate Grimsruds kännemärke» hAnnA nordenhök, SydSvenSkAn

63


b e at e g r i m s ru d

september

«… en rystende og nær fortelling om et sinn i krysningspunktet mellom enorm styrke og enorm sårbar ensomhet.» Mari Nymoen Nilsen, VG

«Den sätter sig kroppen och huvudet, blir en kvar dröjande röst som pockar på uppmärksamhet.» m å n e d e n s a n b e fa lt e

Amanda Svensson, Expressen

«Gjennom romanens drøye 470 sider klarer forfatteren Beate Grimsrud å holde på drivet og spenningen i denne makeløse, brutale indre reisen. […] En dåre fri byr på en helt eksepsjonelt brutal, men også poetisk vakker fortelling fra en sinnslidende kunstners indre liv.» Turid Larsen, Dagsavisen

«En dåre fri virker så sterkt at man fornuftigvis gjerne vil tilskynde de mange til å lese den. Den som gjør det uten å bli berørt, må ha det utillatelig ukomplisert. […] Dette er en roman som griper fatt i (denne) leseren fra første side og holder taket til siste, i et enkelt og klart, bevegende språk uttrykt gjennom et kaotisk sykt sinn og dagklar kunstskriving.» Jan Askelund, Stavanger Aftenblad

«Aller størst inntrykk gjer En dåre fri, som eg neppe kjem til å gløyme med det første. Nokre bøker berre bit seg fast og blir verande» Alf Kjetil Walgermo, Vårt Land

«Det är mycket, mycket bra […] som sagt, en imponerande bok.» Jens Liljestrand , Dagens Nyheter 64

«Det är fullt tillräckligt att konstatera att den litteratur Beate Grimsrud skapar är unik och att fönster mot helt andra dimensioner öppnas när man läser henne.» Ingrid P Bosseldal, Göteborgs-posten


 s tj e r n e – c a p p e l e n da m m s b e s t s e lG e r r o m a n e r

september

iSbn: 978-82-02-18822-1 | kr 149,-

Beate Grimsrud

Beate Grimsrud

søvnens lekkasje

hva er det som fins i skogen barn?

iSbn: 978-82-02-28315-5 | kr 149,-

iSbn: 978-82-02-22854-5 | kr 149,-

«Hun er vakker, omtrent som meg, men på henne syns det mye bedre.» frA boken EN DÅRE FRI

bac k l i s t

Grimsrud, Beate

å smyge forbi en øks

65


m å n e d e n s d o k u m e n ta r

Foto: Fredrik Arff

september

Bernt Rougthvedt Bernt Rougthvedt (f. 1956) bor i Porsgrunn med kone og barn. Er cand.philol. med fagene religionshistorie, historie og norsk. Har skrevet en rekke tidsskriftartikler, og samarbeidet med Terje Emberland om biografien til forfatter og frontkjemper Per Imerslund (Det ariske idol, 2004). I 2007 utga han Riverton. Sven Elvestad og hans samtid, som ble nominert til Brageprisen.

«Bernt Roughtvedts Med penn og pistol er en kunnskapsrik skildring av en nifs, og svært norsk nazist.» Aage Borchgrevink, Aftenposten

«Biografi av høg klasse […] Den er eit vitskapleg arbeid av høg klasse, boka er grundig, men samtidig både lettlesen og spennande» Jon Langdal, Klassekampen

66


m å n e d e n s d o ku m e n ta r

Med penn og pistol ISBN: 978-82-02-35869-3 | Kr 169,-

Den beryktede politiministeren, med tilnavn som «Judas Lie» og «Finnmarks bøddel», ble imidlertid aldri stilt til rette for sine handlinger. Han døde under uavklarte omstendigheter i maidagene 1945 på Skallum gård i Bærum. Jonas Lie hadde bakgrunn i ett av de viktigste kulturelle miljøene vi har hatt her i landet. Under pseudonymet Max Mauser skrev han fem kriminalromaner, som fortsatt regnes som blant de beste innen sjangeren. En viktig kilde til Jonas Lies barbariske side synes nettopp paradoksalt nok å være det høykulturelle oppvekstmiljøet.

m å n e d e n s d o ku m e n ta r

Jonas Lie var politiminister og øverste sjef for Germanske SS Norge og den viktigste enkeltperson i Nasjonal Samling etter Quisling under 2. verdenskrig. Med penn og pistol kaster et nytt lys over nazisten og krimforfatteren som både menneskelig og psykologisk forble en gåte.

september

Bernt Rougthvedt

«Forfatteren som ble skurk […] Bernt Roughtvedt leverer en velskrevet og engasjerende biografi, med mye nytt stoff – på tross av at det ble skrevet en annen biografi om Lie allerede rundt 1990. Nå kommer det fram helt nye opplysninger som Lie selv nok aldri trodde ville se dagens lys.» Tore Shetelig, Drammens Tidende

67


månedens litterære perle

september

JosÉ saramaGo

elefantens reise oversetter: kjell risvik iSbn: 978-82-02-36273-7 | kr 149,-

månedens litter ære perle

året er 1551, og dom João den tredje, kongen av portugal og Algarve, grunner på om gaven han ga sin hustrus fetter, erkehertug maximilian, ved dennes giftermål fire år tidligere, var for ringe for hans herkomst og fortjeneste. det er hans kone, dona catarina av østerrike, som kommer på at de kan gi ham elefanten Salomo, som de to årene de har eid den, ikke har gjort annet enn å ete og sove. Slik innledes elefantens strabasiøse reise fra lisboa til Wien, sammen med kornaken Subhro og et følge av kavaleri og intendantur.

Fo rt eL Le rkU NS t fra

No Be LL pr IS VI NN er eN

elefanten vandrer ut i det ukjente og opplever like uforutsette ting som en don Quijote, med like dårlige forutsetninger for å forstå hva den møter på sin vei. dag etter dag, i regn og snø, i søle og støvføyke, i bitende kulde og skåldende hete, fortsetter den sin ferd mot et mål den ikke kjenner. på veien blir den sett av et mylder av mennesker som tolker det som skjer, slik at de til sammen skaper en reiseskildring eller en elefantbiografi som er like morsom som den er klok.

s t r å l e n d e f a b e l o m m e n n e s k e n e s d å r s k a p.

68

«En fantastisk, historisk fabel, en krønike med rot i virkeligheten, ført i pennen av en sprudlende opplagt José Saramago, […] Den som følger Saramago og hans elefant på reisen gjennom Europa, får ikke bare noen doser livsvisdom med seg som bagasje, men også en frodig, humoristisk og fargerik fortelling om dette merkverdige opptoget.» fredrik WAndrup, dAgblAdet


september

september m å n e d e n s b e s t s e lg e r

«Plutselig følte kongen av portugal, og også av algarve, som tidligere hadde flytt på en bølge av lykke fordi han skulle gi en gave til ingen ringere enn keiser karl den femtes svigersønn, som om han holdt på å falle ned fra stigen og styrte i skjenselens gapende kjeft.» sitat fra Elefantens reise

69


månedens litterære perle

september

Sagt om Elefantens reise: «Saramagos gave er at han kan skrøne så du tror det

er sant, og fortelle sannheter så du tror han skrøner.

månedens litter ære perle

Plutselig befinner du deg i en filosofisk diskusjon du ikke ante hvordan du kom inn i, men som du for all del ikke vil ut av. Når man dertil har en oversetter av Kjell Risviks kaliber er det rett og slett en lykke å følge Saramagos slentrende fabuleringer.» Anne Cathrine Straume, NRK

Magisk fortellerkunst

«Elefantens reise er stor fortellerkunst» Stein-Arve Myrbakk, Rana Blad

«Skrivestilen er krunglete og anekdotisk, og fabuleringsevna heilt makelaus! Og dermed dukar Saramago med sin suverent allvitande og allestadsnærverande forteljar for ein svir av ei forteljing. [...] Om eg hadde hatt ein terning, måtte eg ha sett han ned med sekstalet opp.» Ole Karlsen, Dag og Tid

«Når denne boken så varmt kan anbefales, skyldes det ikke minst Kjell Risviks norske språk, som i presisjon og nyanserikdom ikke står tilbake for selv de beste av våre skjønnlitterære forfattere.» Frode Helmich Pedersen, Bergens Tidende

«Men har du sans for briljant utmeislet kunstprosa av det rolig flytende, innfløkte, omstendelige, lattermildt fabulerende slaget, da bør Elefantens reise kunne være noe for deg.» Stavanger Aftenblad

70


j os É sa r a m aG o

september

JosÉ saramaGo

JosÉ saramaGo

den andre mannen

Beleiringen av lisboa

oversetter: kjell risvik iSbn: 978-82-02-31143-8 | kr 149,-

oversetter: christian rugstad iSbn: 978-82-02-34023-0 | kr 149,-

oversetter: christian rugstad iSbn: 978-82-02-31462-0 | kr 149,-

bac k l i s t

JosÉ saramaGo

en beretning om klarsyn

JosÉ saramaGo

JosÉ saramaGo

JosÉ saramaGo

Jesusevangeliet

hulen

klosterkrønike

oversetter: kjell risvik iSbn: 978-82-02-28851-8 | kr 149,-

oversetter: kjell risvik iSbn: 978-82-02-34024-7 | kr 149,-

oversetter: kjell risvik iSbn: 978-82-02-29789-3 | kr 149,-

JosÉ saramaGo

JosÉ saramaGo

JosÉ saramaGo

det året ricardo reis døde

reisen til Portugal

en beretning om blindhet

oversetter: christian rugstad iSbn: 978-82-02-32442-1 | kr 149,-

iSbn: 978-82-02-20697-0 | kr 149,-

oversetter: christian rugstad iSbn: 978-82-02-28850-1 | kr 149,-

71


månedens bok oG film

Foto: kem Lee

september

k athryn stock ett kathryn Stockett er født og oppvokst i Jackson, mississippi. hun har en universitetsgrad fra university of Alabama. i flere år bodde og arbeidet hun i new york. i dag bor hun i Atlanta med sin ektemann og datter. Barnepiken er hennes første roman.

Barnepiken klatret til toppen av bestselgerlistene i uSA få måneder etter at den ble utgitt. romanen er nå filmatisert av dreamworks. filmen har amerikansk kinopremiere i august og norsk i oktober. boka er solgt til 40 land.

«Barnepiken er hjerteskjærende, humoristisk, sterk og gripende. Den får deg til å le og gråte samtidig. […] tross et politisk tema er ikke Barnepiken en utelukkende alvorstung roman. Først og fremst er den en hjertevarm, rørende og engasjerende fortelling om umulig vennskap i en vanskelig tid. Det er en roman proppfull av galgenhumor, fylt av sødme og sjarm. Ikke bli forundret hvis du av og til må tørke tårer – både av sorg og av glede.» mAriuS AronSen, redAktør i bokklubben nye bøker

«Harper Lees klassiker Drep ikke en sangfugl har forandret liv. Bokas direkte etterkommer, Barnepiken, har det samme potensialet.» dAily expreSS

«Fremragende. Utrolig morsom og veldig fengslende. Strålende» dAily telegrAph 72

«En komplett roman.» entertAinment Weekly


k i n o p r e m i e r e 7. o k to b e r 2011

Barnepiken filmpocket oversetter: monica carlsen iSbn: 978-82-02-36707-7 | kun kr 149,-

«sterk sørstatsroman. [...] dette er ein tankevekkande og spennande og underhaldande roman.» mArtA norheim, nrk

månedens bok oG film

Barnepiken beskriver forholdet mellom sorte hushjelper og deres hvite fruer i Sørstatene på første halvdel av 1960-tallet. i den lille byen Jackson i mississipp møter vi tre svært forskjellige kvinner med felles utfordringer.

september

Kathryn stoCKett

Kathryn stoCKett

Barnepiken oversetter: monica carlsen iSbn: 978-82-02-33290-7 | kun kr 149,mykbind med klAffer

boka beskriver forholdet mellom sorte hushjelper og deres hvite fruer i Sørstatene på første halvdel av 60-tallet. vi befinner oss i byen Jackson i mississippi, og møter tre svært forskjellige kvinner som finner hverandre i sin felles utfordring av grenser.

NorSk pocke tUtGaVe: ov e r 60 000 so lGte n å 10. o ppl aG 32 u k e r på b o k li s ta

73


k i n o p r e m i e r e 7. o k to b e r 2011

september

B logg e r n e e l s k e r Ba r n e pi k e n : «Denne boka er en blanding av lettlest, nesten chick-lit, og historisk drama. Jeg må innrømme at jeg ble fanget fra første side og satt oppslukt gjennom bokas fem hundre sider. Personene, miljøet og historien er fengende. Svært fengende.»

månedens bok og film

Knirk, blogger fra Oslo, knirk.wordpress.com

«Du kommer til å ønske å slå i veggen fordi ting er urettferdig. Du vil smile like stort som sola når kjærligheten viser seg. Du vil gapskratte høyt på grunn av den sorte galgenhumoren. Du vil kanskje til og med gråte en liten skvett – både av glede og sinne. Jeg er uansett sikker på at boken vil berike deg, og trykke på alle følelsesknappene dine.» Nina Dorthea, blogger fra Arendal, fotoblekka.net

«Jeg var fanget fra første side og benyttet hver eneste ledige femminutt til å lese videre i den, ja, jeg leste stående ved kjøkkenbenken mens jeg lagde middag…» Kandidaten, mbfjord.wordpress.com

«Dette er en bok til å bli glad, rørt, lattermild og sint over. Den har gode karakterer, og en levende historie som virkelig setter ting i perspektiv i nåtiden. De fem hundre sidene er såpass fengende at man ikke vil legge boka fra seg, men lengden på kapitlene tillater deg å ta en liten pause før du bare MÅ lese videre.» Stinema.blogspot.com

«Historien er sterk, og det er forferdelig å tenke på alt disse damene måtte bite i seg.[…] Personskildringene er vakre, og selve historien er brutal – det er vanskelig å lese denne boken uten å bli sint og sjokkert, samtidig som man blir takknemlig for at verden har forandret seg de siste femti årene. […] denne boken har både dybde og bredde. Anbefales!» Migrating Coconuts, labbens.blogspot.com

«Barnepiken er uten tvil en bok jeg anbefaler videre, og en bok jeg skal tvinge både mor, bestemor og bestevenninne til å lese!» Carina, thelateparade.blogspot.com

Følg Barnepiken på Facebook:

facebook.com/pages/Kathryn-Stockett-THE-HELP/73669783277 74

Forfatterens hjemmeside:

kathrynstockett.com


k i n o p r e m i e r e 7. o k to b e r 2011

september m 책 n e d e n s b e s t s e lG e r

KINOPREMIERE 7. o k to be r 20 11

75


september flere pressesitater om boken:

(Bilder fra filmen, som har kinopremiere i oktober)

«En varm og tiltalende bok. Denne inntagende romanen som helt sikkert vil gjøre stor suksess i lesesirklene, bekrefter enkelte ting som er like sanne i dag som de var for nesten femti år siden» neW orleAnS timeS

«tankevekkende. Stocketts fremstilling av et lands kronglete vei mot integrering vil trekke leserne inn i en fengslende historie som også blir et portrett av et land som kjemper med rasespørsmål. En av årets beste debutromaner» uSA todAy, Som ogSå kåret bokA til book of the yeA

«Sterk sørstatsroman. […] Dette er ein tankevekkande og spennande og underhaldande roman.» mArtA norheim, nrk r.

76


september

flere pressesitater om boken:

(Bilder fra filmen, som har kinopremiere i oktober)

«Årets feelgood-roman» oprAh Winfrey

«En historie med varme og håp, en god gammeldags roman» neW york dAily neWS

«Dristig, nødvendig og veldig modig. Jeg elsket og beundret Barnepiken. Fantastisk.» mAriAn keyeS

«tidvis hysterisk morsom, og tidvis hjerteskjærende … en perfekt utførelse» ASSociAted preSS

«En uvanlig sterk debut – helt opplagt sjokkerende, men også varm og optimistisk. En forfatter å merke seg.» bookSeller

emma Stone, bryce dallas howard, viola davis og octavia Spencer.

på filmenS rolleliSte:

77


september

JENS LAPIDUS

månedens 2 i 1

Foto: Jørgen Ringstra

nd

Jens Lapidus (f. 1974) er bosatt i Stockholm. Han er jurist ved et av Sveriges ledende advokatbyråer. Inspirasjon til å begynne å skrive fikk han en dag etter jobb i Tingsrätten i Sollentuna. Han var full av inntrykk etter å ha sittet der i rettssalen og møtt disse menneskene, fra den andre siden av skranken, og lyttet til deres historier.

«Ny svensk komet» Terje Stemland, Aftenposten

«… vi kjenner på frykten, paranoiaen, lukten av penger og billig lykke. Cash maner fram et troverdig bilde av rampelyset mange hipstere ønsker å være en del av, med forståelse, distanse og snert. Ingen romantisering, men et tidsriktig stykke Stockholm.» Roar Eskild Jacobsen, Haugesunds Avis

«Boken er hardtslående og brutal [...] Cash er en pageturner som beskriver et miljø som vel er ukjent for de fleste av oss, men som fremstår som skremmende, og svært troverdig.» Marte Gresvik, Fredriksstad Blad

«[...] det kan umulig være mye strid om at Cash er blant årets beste nordiske spenningsromaner.» Per Ivar Henriksbø, Gudbrandsdølen Dagningen

Rått og realistisk

78

«Her møter vi et tidsbilde fra dagens Sverige som er skremmende og fascinerende på samme tid. Med stø hånd bruker han gatas sjargong. Uvant til å begynne med, befriende troverdig mot slutten av boka.»

Gunn Magni Galaasen, Trønder-Avisa om aldri fucke opp


månedens 2 i 1 – mer pocket for penGene

september

jens lapidus

cash & aldri fucke opp iSbn: 978-82-02-36620-9 | kr 149,oversetter: inge ulrik gundersen

cash og Aldri fucke opp er første og andre bok i trilogien kalt Stockholm noir. en hardbarket krimserie fra Stockholms underverden.

aldri fucke opp: det finnes bare én vei. hindringer ryddes hensynsløst unna. vil man opp og fram, må man respektere sjefen, radovan kranjic. politimannen thomas Andrén angriper systemet. forstadsgutten mahmud al-Askori vil diktere betingelsene selv. leiesoldaten niklas brogren starter krig mot samfunnet. Alle dras inn i radovans gravitasjonfelt. ingenting er umulig, alt er til salgs – men prisen kan bli høy, altfor høy. «man kan ikke annet enn å la seg imponere av energien i denne kraftfulle krimmen.»

2 bøker i 1

kr ItIk err oS t

73 0 0 0

tHRILLER-

So LG te po ck et ek S.

månedens 2 i 1

casH: i Stockholms underverden regjerer psykopater uten hemninger. JW er Stureplan-gutten som selger kokain på de hotteste stedene. Jorge er latinoen som gjennomfører en usannsynlig vellykket flukt fra österåker. ingen kan kokainbransjen bedre enn ham. men han vil ikke selge lenger. mrado tar hånd om innkreving og hvitvask av penger for radovan, mafiabossen. han drømmer om et godt liv for seg selv og sin datter.

SU kS eS S

(No rG e)

de har solgt over 700 000 eks. i Sverige. bestselgerne – nå samlet i en utgave! årets ultimate julegave til thrillerfansen. Solgt til 30 land. nyhet høSten 2011: JenS lApiduS: lIVEt DE luxE bok 3 i Stockholm noir-trilogien

Sindre hovedenAkk, vg

«Jens Lapidus skriver med et svært direkte språk, og det virker som han har veldig god oversikt over Stockholms kriminelle miljøer og sjargong. Boka gjør sterkt inntrykk, ikke bare fordi den er spennende, men mest fordi den er troverdig.» kurt hAnSSen, dAgblAdet

FilMAtiseringen AV CASH Ble en stor sUksess. i 2012 koMMer FilMen ALDRI FUCKE OPP.

79


d o ku m e n ta r

september

marianGeLa CaCaCe

camorraland iSbn: 978-82-02-36263-8 | kr 149,-

d o k u m e n ta r

camorra er navnet på italias største mafiaorganisasjon og har i flere hundre år kontrollert napoli og andre byer i italia. camorraland gir et skremmende bilde av et system som infiltrerer alt og alle i samfunnet – fra hverdagslige hendelser til verdensomspennende forretninger, fra gateplan til politikere, og fra napoli til norge. boka bygger på et omfattende og modig arbeid. vi møter blant annet camorister, politimenn, drapstruete journalister og korrupte politikere. hun undersøker blant annet søppelskandalen og våpensmuglere på balkan. mariangela cacace har italiensk far og norsk mor, og har bodd flere år i napoli. hun har inngående kjennskap til samfunnet og mentaliteten både i italia og norge.

«Cacaces dokumentar er innsiktsfull og skremmende, men også en spennende skildring av hva Camorraen har gjort og gjør med samfunnet.» per ivAr henrikSbø, gudbrAndSdølen dAgningen

80


s kj ø n n l i t t e r at u r

september

Britt Karin Larsen

himmelbjørnens skog iSbn: 978-82-02-36259-1 | kr 149,-

ro m a n e r

Himmelbjørnens skog er en frittstående fortsettelse av den kritikerroste romanen Det vokser et tre i Mostamägg (2009). finnskogen på 1800-tallet, i tanelis fravær strever lina, oluf, guttungen Jussi og de ander barna med å sette opp igjen det nedbrente torpet mostamägg, men så trues de med fogdens folk.

«en vakker og klok roman […] Jeg blir beveget som leser» Anne cAthrine StrAume, nrk

Ny

«Denne leser er fortsatt like imponert.»

FAVORItt

terJe StemlAnd, AftenpoSten

b rit t k arin l arse n e r ak tu e ll m e d ny roman Høste n 2011

vi minne r om:

Britt Karin Larsen

be Ju bl et Av An m eld ern e

det vokser et tre i mostamägg iSbn: 978-82-02-32383-7 | kr 149,-

dette er en roman fra finnskogen med handling lagt til attenhundretallet. på en vakker, rå, øm og til tider dypt rørende måte skildrer britt karin larsen linas og tanelis kamp for å overleve, og båndene til den naturen de henter styrke og livberging hos.

no min ert til p2- ly t ter ne S ro mA npr iS

81


s kj ø n n l i t t e r at u r

september

odd KLiPPenvÅG

Bruckner, camille, Prins carlo – tre komponister, tre romaner iSbn: 978-82-02-36382-6 | kr 169,-

roman e r

i årene 1997–2005 utga odd klippenvåg tre romaner om kjente komponister, bruckner, Saint- Säens og gesualdo. nå er de for første gang samlet i en pocket til glede for musikk- og litteraturelskere.

bruckner – en lenGsel:

året er 1896. den østerrikske organisten og komponisten Anton bruckner ligger på dødsleiet. blant de besøkende er nonnen ida buhz. Som ung værelsespike på hotel kaiserhof i berlin fridde hun til den da 67-årige bruckner. i en dialog med ida buhz erindrer bruckner sitt liv.

«Ut fra kjente biografiske fakta har Klippenvåg laget en finstemt, ærlig og samtidig respektfull fiksjon. Romanen føyer seg vakkert inn i et sobert forfatterskap.» hArAld SkJønSberg, dAgblAdet

82

«Jeg vil si det så sterkt at jeg vet ikke når jeg sist leste en roman som så sterkt satte en atmosfære i meg, ikke påtrengende med makt, men jeg vet bare at jeg kjenner dette rommet som beskrives både i lukter og farger fremdeles, lenge etter at jeg har lagt boken fra meg.» guttorm lien, vårt lAnd


s kj ø n n l i t t e r at u r

Camille Saint-Säens og hans tjener, Gabriel Geslin, har leid et hus i Algerie. Camille tenker tilbake på hele sitt liv, sin oppvekst som vidunderbarn, sin mor som han elsket og hatet og på alt han har skapt, hans kone og barn og hans store kjærlighet – den store, franske, samtidige komponisten Gabriel Fauré. På nåtidsplanet skildres den spente relasjonen mellom herren og hans tjener.

Øystein Rottem, Dagbladet

ro m a n e r

«Velskrevet og velkomponert roman med mange lesergleder for den lydhøre»

september

Camille:

«Camille er et kunnskapsrikt, reflektert og fint innfanget portrett av kunstneren som gammel mann» Hans H. Skei, Aftenposten

Prins Carlo:

Prins Carlo, komponisten Gesulado, er et skarpt, følsomt og overbevisende litterært portrett av en banebrytende kunstner og et sammensatt menneske. Renessansens Italia er nærværende i skildringene.

«Mesterlig om mesteren ...Dette er en på alle måter mesterlig roman, og et verdig punktum for en trilogi av sjeldent høy litterær kvalitet.» Eirik Lodén, Stavanger Aftenblad

«Et nennsomt, velskrevet og finstemt portrett av en musiker denne gangen også med et farlig gemytt og et formørket sinn.» Hans H. Skei, Aftenposten

83


d o ku m e n ta r

september d o k u m e n ta r 84

CarL maGnus PaLm

aBBa oversetter: Astrid nordang iSbn: 978-82-02-31277-0 | kr 149,-

et kvart århundre etter sin oppløsning har Abba solgt til sammen over 350 millioner plater. dette er den mest omfattende biografien om Abba som noensinne er skrevet. den følger gruppen fra starten og fram til i dag og forteller verdens største og mest gripende popeventyr, om hvordan Agnetha, björn, benny og Anni-frid greide det ingen annen skandinavisk popgruppe har klart: å erobre en hel verden og bli den mest plateselgende gruppen noensinne. boka følger de fire bandmedlemmene gjennom hele karrieren og beskriver både oppturene og nedturene, musikken, suksessen, konfliktene, ekteskapene, skilsmissene – og ikke minst fan-hysteriet som bare en supergruppe av dette kaliberet kan oppleve.


«Thank d o ku m e n ta r

september m å n e d e n s d o ku m e n ta r

you for

the music»

85


krim

september

anna Grue

dypt å falle oversetter: Jørn roeim iSbn: 978-82-02-36274-4 | kr 149,-

krim

lilliana, en ung, stillferdig kvinne, blir funnet kvalt i byens mest trendy reklamebyrå. oppklaringen viser seg å bli mer enn alminnelig komplisert. den døde er så godt som anonym. hun har ikke etternavn, ikke adresse, ikke personnummer. Selv ikke lillianas arbeidsgiver vedstår seg å kjenne henne, og det er tilsynelatende heller ingen som savner henne. noen dager etter blir enda en kvinne funnet myrdet. også hun er anonym, men dødsårsaken er en helt annen. henger de to forbrytelsene overhodet sammen? ved et tilfelle blandes reklamemannen dan Sommerdahl inn i etterforskningen, og han oppdager et nett av hemmeligheter like under overflaten i den fredelige provinsbyen. Dypt å falle er første bind i en ny, dansk krimserie med dan Sommerdahl i hovedrollen. Judaskysset utkom i pocket våren 2011.

«… en sterk, indignert, underholdende og velskrevet avsløring av et betent skygge-Danmark.» politiken

«Anna Grue kan utfordre de beste i nordisk krim […]

kommer til å prege bestselgerlistene i årene framover.» dAgblAdet

86

«… ingen tvil om at danskene med Anna Grue har fått en ny habil og dyktig utøver av krimsjangeren.» turid lArSen, dAgSAviSen


krim

lenket iSbn: 978-82-02-33943-2 | kr 149,-

og da det skjer et mord i bygda, lar hun seg overtale av den lokale politibetjent til å hjelpe til med etterforskningen.

krim

lucinda mørk får sparken i kripos fordi hun har spist av lasset. dømt til fotlenkesoning reiser hun til i barndomshjemmet i Sør-fron. moren begikk selvmord da lucinda var liten, og nå vil hun rydde opp i fortiden og begrave gamle spøkelser.

september

ChristoPher GrØndahL oG arne svinGen

«Plottet er proft lagt opp, med en fiffig, overraskende vri. Men det som gjorde at jeg likte Lenket så godt, var nok at jeg umiddelbart fikk sans for heltinnen. Lynskarp, tøff, men også sårbar og med en mørk fortid. Lucinda er en dame jeg har lyst til å lese mer om!» helene uri, kk

«Det er en undertone av spenning hele veien.» eliSe WeSeth, opplAnd ArbeiderblAd

«Jeg gleder meg til oppfølgeren...» helge kJønikSen, moSS AviS

«Eit godt utført fyrste etappe. Vi gler oss til fortsetjinga.» bJørn Sletten, dølen

87


K0y0K


K0y0K

– ROMANER SOM BEVEGER Underholdende, storslåtte og romantiske historiske romaner fra Cappelen Damm


d r a m a – h i s to r i s k e ro m a n e r s o m b e v eg e r

september

Linda Holeman

Spurvungen Oversetter: Margrethe Krogseth ISBN: 978-82-02-36256-0 | Kr 139,-

månedens serie

India 1839: Linnet Gow, en respektabel ung hustru og mor, setter seg ned for å skrive sin livshistorie. Utad fremstår Linnet som den perfekte kolonifrue: vakker, høflig og underdanig. Men bak den plettfrie fasaden skjuler det seg en ganske annen kvinne … Dette er en uforglemmelig beretning som beveger og trollbinder leseren fra første stund. Spurvungen er historien om foreldreløse Linnet, oppvokst i London-slummen, offer for barneprostitusjon, misbruk og vold, men som uredd kjemper seg oppover den sosiale rangstigen – selv om prøvelsene ikke har noen ende og fortiden forfølger henne hvor hun går ...

«[Linda Holeman] er en mester i å skape dramatisk spenning og til å holde på leserens oppmerksomhet… hennes fortellergrep skaper magi som gjør boka til en enestående opplevelse.» Globe & Mail

«… vil bergta leserne»

«oppslukende»

Lethbridge Herald, Canada

Publishers Weekly, USA

«Holeman skaper levende og realistiske karakterer, skriver skarpe dialoger og boken er full av historiske detaljer… blir aldri sentimental … vel verdt å lese.» Kirkus Review

«Historisk og geografisk detaljert, Spurvungen er en høyst tilfredstillende historie om viljens seier over omstendighetene.» Orlando Sentinel 90

«Drivende skrevet, og med beskrivelser så levende at boken blir en pageturner.» Booklist, USA


d r a m a – h i s to r i s k e ro m a n e r s o m b e v eg e r

september

Linda Holeman

Porten i Marrakech Oversetter: Sigrid Larsson ISBN: 978-82-02-36250-8 | Kr 139,-

En kjærlighetshistorie fra 1930-tallets USA og Marokko.

månedens serie

Den unge og uerfarne Sidonie fra New York kommer ut for en bilulykke og møter på sykehuset den franske legen Etienne. Han blir hennes første kjærlighet. Da Etienne plutselig forlater henne og reiser til Marokko, hvor han har familie, følger Sidonie etter – fast besluttet på å finne ham og få svar på sine mange spørsmål. Sidonie er imidlertid uforberedt på hva som venter henne i Marrakech – hvor vanskelig det er å klare seg som enslig, fremmed kvinne i det muslimske samfunnet, og den brutale sannheten om mannen hun har falt for … Hvordan finner man sannheten i en by full av hemmeligheter og mystikk?

Leserne har gitt boken 5 av  på Amazon

PORTEN I Marr akech

«Porten i Marrakech er en riktig underholdende roman om kjærlighet og svik. Historien er medrivende, dette er spennende lesning om det muslimske samfunn.» Katja Larsen, lektor

«Marokko var kanskje ikke øverst på ferielisten – men nå er jeg sulten etter solen, duften af krydderier, de smale handelsgater og ønsker meg muligheten til å åpne porten til Marrakech.» Bokblogger, danmark

«Porten i Marrakech er en fengende og spennende fortelling, som holder leseren fanget. Den er godt skrevet, og garantert verd å lese! Romanen gir er godt innblikk i det å være fremmed i et nytt land, og om å lære å tilpasse seg.» Line, bokblogger, www.bogrummet.dk

91


september månedens serie 92

Astrid Nordang ASTRID NORDANG (f. 1964) er utdannet cand.philol. Hun har jobbet som skuespiller og dramatiker i forskjellige frigrupper, vært forlagsredaktør og oversetter. Våren 2008 ga hun ut Poesi i form av en rose (Aschehoug), gjendiktninger av Pier Paolo Pasolini. Hun har skrevet romanen Svart honning (2003) og I ly av en ruin (2006).

svik, offer, m aktk amp, inntriger og lide nsk ap i g amle rom a


d r a m a – h i s to r i s k e ro m a n e r s o m b e v eg e r

Vestalinnen ISBN: 978-82-02-36389-5 I 139,-

Romanen er lagt til antikkens Roma under keiser Augustus.

månedens serie

Hun vokser opp som den yngste av fem søstre i en rikmannsfamilie. Hun blir prestinne for guden Vesta, og som vestalinne er Faustina privilegert. Etter hvert blir hun trukket inn i en malstrøm av intriger, svik og maktspill, og til slutt møter hun også kjærligheten. Da hun avga kyskhetsløftet for å bli vestalinne, visste hun at hun ville bli levende begravet dersom hun brøt løftet.

september

Astrid Nordang

«Her er skildret undertrykte stønn om natten, orgier, kvinner som har seg med hverandre, med barn, agurker og esler, i et Rom som hadde et sterkt fokus på driftsliv. Nordang har ikke mesket seg i dette, men klart å holde en balanse gjennom en imponerende innsikt i det gamle Roms liv. Det gjør dette til en god historisk roman. Og

en spennende, underholdende og svært dramatisk fortelling.» Cathrine Krøger, Dagbladet

93


d r a m a – H i s to r i s k e ro m a n e r s o m b e v eG e r

september

belindA StArling

Bokbindersken oversetter: benedicta Windt-val

tRyGG

iSbn: 978-82-02-34629-4 | kr 139,-

aNBeFaLING

«Glitrende om Victoriatiden […] storartet leseropplevelse» terJe StemlAnd, AftenpoSten

månedens serie

SArA SheridAn

min hemmelige mandarin

NyHEt! re t t I pocke t

oversetter: elisabeth Sætvedt iSbn: 978-82-02-35033-8 | kr 139,-

«et fantastisk frodig, spennigsmettet orientalsk eventyr som godt kan bli vår favoritt blant årets historiske kjærlighetsromaner.» dAily record

robert goolrick

en pålitelig hustru oversetter: heidi grinde iSbn: 978-82-02-34636-2 | kr 139,-

«… utsrakt og spennende drama om grådighet og lyst.» guArdiAn

Den 9. Mest solgte roMAnen i UsA i 2010! 94

SaLSSUkSeSS

I USa


d r a m a – H i s to r i s k e ro m a n e r s o m b e v eG e r

alkymistens datter oversetter: Ann kristin hermundstad iSbn: 978-82-02-31176-6 | kr 139,-

kLaSSIker!

«lesere som er glade i historiske romaner, kommer til å bli oppslukt»

september

kAthArine mcmAhon

bookliSt

i fiendens favn oversetter: Ann kristin hermundstad iSbn: 978-82-02-35031-4 | kr 139,-

Fr a aNdre VerdeNSkrIG

månedens serie

SArA young

HJerteskJÆrenDe FrA Den AnDre VerDenskrig «en vakkert fortalt, hjerteskjærende historie» publiSherS Weekly

elizA grAhAm

hvite netter oversetter: hege frydenlund iSbn: 978-82-02-35030-7 | kr 139,-

Fr a aNdre VerdeNSkrIG

tYske skJeBner i kJølVAnnet AV Den AnDre VerDenskrig «jeg kan ikke få anbefalt denne varmt nok» hiStoricAl novelS revieW 95

d r a m a e r b e s t på pa p i r e t


f r e d r i c d ru m i n y t t d e s i g n

september krim 96

Møt gastronomen, hobbyarkeologen og kriminalhelten:

Fredric

Drum «Fredric Drum-bøkene er krim for den nysgjerrige, for den som liker spekulasjoner om esoteriske emner og gnostisk kunnskap. At forfatteren bærer sin lærdom tydelig til skue og forventer at leseren skal bli imponert, føles overhodet ikke plagsomt. Det gjør heller ikke det faktum at noe av 'kunnskapen' viser seg ved ettersyn å være dikteriske påfunn. Der hvor Dan Brown inntar en pompøs positur, er Nygårdshaug leken, fandenivoldsk og underholdende fantasirik som en røvergløgg 12-åring. En anmelder har elskverdig utnevnt Drumbøkene til obligatorisk lesning for lesere som liker å føle seg smartere enn andre. Ja, og det er en god følelse.» Nils Nordberg, krimekspert og radioteaterlegende


f r e d r i c d ru m i n y t t d e s i g n

«… den beste norske krimserien noensinne.» Geir Vestad, Hamar Arbeiderblad

september

Sagt om bøkene:

«… norsk krimlitteraturs mest originale og lekne bøker.» Kurt Hanssen, Dagbladet

krim

«Hadde det vært opp til meg, skulle Gert Nygårdshaug vært både verdensberømt og søkkrik.» Ingrid Brekke, Aftenposten

«Fredric Drum er de mest originale, intelligente, underholdende og kreative kriminalromanene som skrives i Norge i dag.» Kurt Hanssen, Dagbladet

«Det finnes ingen forfattere i verden som skriver krim som Gert Nygårdshaug.» Ole Jacob Hoel, Adresseavisen

Intelligent og kreativ krimserie for den nysgjerrige leser. 97

Utgis i nytt design: Bok 1–5 lanseres i september og bok 6–10 i oktober.


f r e d r i c d ru m i n y t t d e s i G n

september

Gert nyGÅrdshauG

honningkrukken iSbn: 978-82-02-36660-5 | kr 139,-

den første boka i krimserien om gastronomen og hobbyarkeologen fredric drum og kriminaletterforsker Skarphedin olsen.

«En fryd å lese.» krim

vg

Omslagsskisse

Gert nyGÅrdshauG

Jegerdukken iSbn: 978-82-02-36278-2 | kr 139,-

et sensasjonelt arkeologisk funn gjøres i en øde fjelldal i nord-østerdal. to moselik er blitt gravd frem, samt noen gjenstander med merkelige inskripsjoner. fredric drum blir tilkalt og befinner seg i sentrum for mystiske hendelser. Spenningen stiger ved tilsynekomsten av en gammel jegeramulett; en dukke. «… den beste norske krimserien noensinne.» geir veStAd, hAmAr ArbeiderblAd

Omslagsskisse

98

drum-slipp nr. 2: bok 6–10 utkommer i ok tober. les mer på side 111.


f r e d r i c d ru m i n y t t d e s i G n

september

gert nygårdShAug

dødens codex iSbn: 978-82-02-36279-9 | kr 139,-

fredric drum, befinner seg denne gang i italia. på oppdrag fra romauniversitetet skal han tyde en gammel, gresk tekst. og plutselig er han viklet inn i et drama på liv og død, og en kynisk, usynlig morder som etterlater seg sine ofre uten tegn på ytre vold.

krim

«mester-krim» hArAld SkJønberg, dAgblAdet

gert nygårdShAug

Omslagsskisse

det niende prinsipp iSbn: 978-82-02-36593-6 | kr 139,-

fredric drum er i egypt. han går inn i et mysterium som truer med å drive ham fra all fornuft. det blir et drama på liv og død, over antikk historie, kheopspyramiden, mumier og uforklarlige mord. fortettet med mystikk, eksotisk viten og spenning til siste side. «de gode krimforfatterne her til lands kan telles på én hånd. Gert nygårdshaug hører til blant dem.» hAmAr ArbeiderblAd

gert nygårdShAug

Omslagsskisse

cassandras finger iSbn: 978-82-02-36281-2 | kr 139,-

fredric drum er i oslo. her skjer de underligste ting: en kjempestatue forflytter seg mirakuløst fra nasjonalgalleriet til en stue i lommedalen, og en middelalderbiskop dukker opp. drum forsøker å oppklare mordet på en venn, og virvles inn i et absurd drama. «en av de beste krimbøkene som er skrevet her til lands det siste tiåret.»

99

hAmAr ArbeiderblAd

Omslagsskisse


«Man bør prise bøker som lik skip seiler over tidens store hav og gjør oss delaktige i fjerne tiders visdom, kunnskaper og oppdagelser.» Francis Bacon


moderne klassikere i lekre utgaver, hak awati historiefortelleren – hyllet og elsket verden over – og skrekkelig lesning til halloween.

ok tob e r


m å n e de n s b e s ts e lg e r

Foto: Elena Seibert

ok tob e r

Rabih Alameddine Rabih Alameddine ble født i Jordan av libanesiske foreldre, og vokste opp i Kuwait og Libanon. Han har utdannelse fra England og USA. Alameddine har gitt ut tre romaner og en novellesamling. Hakawati er hans første bok på norsk.

«Alameddine gjenerobrer og feirer kunsten og visdommen i det krigsherjede Midtøsten, i denne praktfulle, livsbejaende, rike og mangfoldige romanen.» Booklist

«Absolutt original … En fortryllende bok som bør nytes, kanskje over en liten kopp tyktflytende kaffe, kokt tre ganger med sukker og en klype kardemomme.» The Washington Post

«En vindunderlig bok. Et verk – og en verden – som utvider vårt snevre synsfelt, slik at mangfoldigheten og et fortryllende håp kommer til syne.» New York Times

«En enormt ambisiøst bok, som sannsynligvis vil bli stående som en moderne klassiker.» Sunday Business Post (Dublin)

102

«… enestående … Ingen som er interessert i grensesprengende litteratur, kan gå glipp av Alameddines store linedans. En svimlende, virtuos oppvisning av fortellermessig overflod.» Kirkus Reviews


 s tj e r n e – ca p p e l e n da m m s b e s t s e lG e r ro m a n e r

ok tob e r

raBih aLameddine

hakawati oversetter: John erik bøe lindgren iSbn: 978-82-02-36530-1 | kun kr 149,mykbind med klAffer

INtERNASJONAL

SUKSESS kommer med nytt omslag

m å n e d e n s b e s t s e lG e r

en hakawati er en historieforteller. osamas bestefar var en av de beste, og han var viden kjent for sine fortellinger om libanon, den tyrkiske krigen og hvordan han fikk tilnavnet al-kharrat, skrønemakeren. nå er osama vendt tilbake til beirut fra uSA. hans far ligger for døden. familien samles rundt sykesengen og gjenoppdager nettopp fortellingene. det libanesiske folket og deres kamp for overlevelse skildres med stor innlevelse. rabih Alameddine viser at han er en ekte hakawati og veksler mellom samtidsfortelling, fabler og gamle legender. boka er en gripende og sterk familiekrønike og vår tids tusen og en natt.

«Dette er briljant, et bravurnummer hvor fortelleren øser fra den orientalske tradisjonen som historien har gjort tilgjengelig for oss, og skaper noe nytt. Mesterlig og kraftfullt.» dAgenS nyheter

«Det er vanskelig å forestille seg et menneske som ikke vil la seg rive med.» JonAthAn SAfrAn foer

«Forbløffende … En triumf av fortellerkunst. […] Rent ut genialt.» AlekSAndAr hemon

«Praktfull … Om det finnes ett skjønnlitterært verk med kraft nok til å overskride berget av polemikk, historisk undersøkelse, politisk analyse og reportasje som står mellom den vestlige leseren og den arabiske sjel, må det være dette underet av en bok.» the neW york timeS book revieW

«… en roman av majestetisk format, like innsiktsfull i skildringen av forgangne imperier, som av dagens virkelighet.» publiSherS Weekly

103


m å n e d e n s a n b e fa lt e

Foto: Miklos Szabo

ok tob e r

Ida Jessen Ida Jessen er født i 1964. Hun er forfatter og oversetter. Hun debuterte i 1989 og fikk sitt definitive gjennombrudd i Danmark i 2001 med romanen Den der lyver, som kom på norsk i 2003. For fjorårets utgivelse, Barna, ble hun nominert til Nordisk Råds litteraturpris, blant annet sammen med Beate Grimsrud.

Skarp indre storm

«For Barna ble Jessen nominert til Nordisk Råds litteraturpris, og det tror jeg er fordi hun på en ganske unik måte beskriver selve livet så sidene av og til vibrerer.» Mari Nymoen Nilsen, VG  Sterkt om konsekvensene av de livsvalg vi gjør

«Det er en usedvanlig sterk og realistisk skildring av hva som kan skje når vi foretar avgjørende valg i livene våre.» Torbjørn Trysnes, Fædrelandsvennen  «Historien er lavmælt og sterk. Språket er intenst og flyter godt. Boken er både en grøsser, en kjærlighetsroman og et kampskrift.» Liv Gade, Familien

104

«Jessens bok er godt skrevet og godt tenkt, den setter både i hjertet og hjernen» Sigrun Hodne, Stavanger Aftenblad

seg


m å n e d e n s a n b e fa lt e

Barna oversetter: tor tveite iSbn: 978-82-02-36288-1 | kr 149,-

NoMINert tIL

nordiSk rådS litterAturpriS 2010

m å n e d e n s a n b e fa lt e

Solveigs ekteskap havarerer på grunn av en forelskelse, og eks-mannen får foreldreretten til datteren. for å opprettholde kontakten med henne flytter Solveig etter til den lille byen hvium, og går en ensom tilværelse i møte. hun rives mellom lidenskap og moderskap, og et destruktivt forhold.

ok tob e r

ida Jessen

vi minner om: ida Jessen

det første jeg tenker på oversetter: tor tveite iSbn: 978-82-02-31147-6 | kr 149,-

det er sensommer. i den vesle byen hvium fyller prestens sønn, gustav, sju år. i gave får han sin første sykkel, og han får sykle alene hjem fra kameraten. den brutale ulykken endrer alt.

«... en nifs beretning om manipulasjon og bedrag.» einAr o. riSA, StAvAnger AftenblAd

105


Tore Rem

o: Fredrik Arff

m å n e d e n s d o k u m e n ta r

Foto: Fredrik Arff

ok tob e r

Pressen om Født til frihet:

Tore Rem er forfatter, kritiker og professor i litteratur ved ILOS, Universitetet i Oslo. Han har utgitt bøker om Kielland, Ibsen og Dickens, og er kjent for sine anmeldelser og kommentarer i Dagbladet og Morgenbladet. Rem har også redigert Jens Bjørneboe: Brev i utvalg (2006). Han har tidligere vært forsker ved Universitetet i Oxford. I 2009 kom første bind av biografien om Jens Bjørneboe, Sin egen herre. I 2010 kom annet bind, Født til frihet.Nå er hele biografien her i pocket. Sjelden har man sett en så unisont bejublet biografi.

«Jeg var trollbundet» Knut Hovind, Norsk Ukeblad

«Tore Rem viser oss mannen, ikke myten, Jens Bjørneboe.» Sindre Hovdenakk, VG

«Født til frihet er et skjellsettende verk om norsk idé- og litteraturhistorie i det 20. århundre [...] En sterk historie om menneskets lodd.» Trond Berg Eriksen, Aftenposten

«... elegant lagt opp og velskrevet inntil det spissformulert litterære.» Mode Steinkjer, Dagsavisen

106

«Avmytologiseringen blir ikke ris til Bjørneboes bak, men eksponerer oss på gripende vis for et dypt splittet og disharmonisk menneske.» Pål Gerhard Olsen, Bergens Tidende


m å n e d e n s d o ku m e n ta r

ok tob e r

tore rem

sin egen herre iSbn: 978-82-02-32471-1 | kr 169,-

«En storartet fortelling om en outsider.» trond berg erikSen, dAgblAdet

m å n e d e n s d o ku m e n ta r

rikmannssønnens oppvekst i kristiansand på 1920-tallet, et ungdomsopprør som ender i vanære og krigsår i eksil. deretter historien om bjørneboes første kone, lisel funck, arbeidet som kunstmaler, lærergjerningen ved Steinerskolen, hans sensasjonelle diktdebut og om romanen Jonas og samfunnsdebatten.

n o m i n ert ti l

BRAGEPRISEN

tore rem

Født til frihet iSbn: 978-82-02-35814-3 | kr 169,-

en veldokumentert biografi om en av de viktigste og mest mangfoldige forfatterskikkelsene i forrige århundrets norske litteraturhistorie. den forteller historien om bjørneboes storhetstid og forfall på 1960- og 70-tallet. rem tegner et nytt bilde av bjørneboes liv og virke. rikt illustrert. «… innfrir på alle måter» trond berg erikSen, AftenpoSten

«… ingen kan unnlate å bli grepet» eivind tJønnelAnd, dAgblAdet

107

emil otto SyvertSen, fædrelAndSvennen

 vg


månedens litterære perle

ok tob e r

Gro Dahle

Blomsterhandlersken ISBN: 978-82-02-36290-4 | Kr 149,-

månedens litter ære perle

Gro Dahles andre voksenroman handler om en blomsterhandlerske, som lurer på om det er kroppen hennes eller forholdet til mannen det er noe i veien med. For noe er galt. Det hjelper ikke at moren ringer hele tiden. En dyp og rar og gjenkjennelig roman. «Vart, rart og underfundig om usikker og angstridd familiemor.» Sigmund Jensen, Stavanger Aftenblad

«Gro Dahle har skrevet en flott bok om en kvinne i dyp personlig krise, en spenningsroman mange vil ha glede av å lese.» Gabriel Michael Vosgraff Moro, VG

 Gabriel Michael Vosgraff Moro, VG

«Forfatter Gro Dahle er best kjent fra barnebøkene. I fjor kom den første rene voksenromanen, en mørk og drivende god affære. Årets oppfølger tar det beste fra begge verdener. [...] Gro Dahle er nok for kompleks til å skrive enkle bøker. Det er jeg veldig, veldig glad for.» Kjell-Richard Landaasen, Vårt Land

«... innlevelsen og den språklige originalitet som gir lidelsene og smerten navn og substans, løfter Blomsterhandlersken til vakker-vond eksistensiell litteratur.» Finn Stenstad, Tønsbergs Blad

108

«Gro Dahles nye roman Blomsterhandlersken er en stram, elegant, ganske ubehagelig og fascinerende fortelling om å håndtere det vanskelige og helt vanlige i livet.» Turid Larsen, Dagsavisen


o k to b e r

m å n e d e n s b e s t s e lg e r

sitat fra BLOMSTERHANDLERSKEN

ok tob e r

«I det siste har jeg erfart at det går helt fint å sove på kanten av en avgrunn. Jeg har ikke ramlet ut av senga en eneste gang siden jeg ble voksen.»

109


G ro da H l e

ok tob e r

Gro dahLe

karneval iSbn: 978-82-02-18395-0 | kr 149,-

b ac k l i s t

gro dahle er en av den norske samtidspoesiens mest særegne og leste aktører. diktene hennes kan leses som fabulerende vitnesbyrd om en skjult verden, en sanselig verden der gåtene er de eneste svar, og der hellige kuer som morsfiguren og paven opptrer side om side med aper og barn i et grotesk opptog.

g ro dAh leS bø k er er

UtGItt I 12 LAND Gro dahLe

hvem som helst, hvor som helst iSbn: 978-82-02-32516-9 | kr 149,-

en samling noveller med skjebnefortellinger, moderne eventyr og skapelsesberetninger.

 «Mesterlige noveller» mAri nymoen nilSen, vg

«sprø og sprudlende […] en novellesamling som vil glede mange, og ergre ingen.» terJe StemlAnd, AftenpoSten

110

UtgiVelser AV gro DAHle: Blomsterhandlersken, God natt, natt, Hvem som helst, hvor som helst, Roy, Alle fugler, Håret til mamma, Huset i snøen, Ikke gi opp håpet, Werner, tikk takk, sier tiden, Djeveltanna, Sinna Mann, Snill, Fem vinder over tamalon, loop, Bak Mumme bor Moni, I Drømmen kan allting skje, Album, Hemmeligheten til Fru Plomme, Den helt vidunderlige grisen Nøffi, karneval (dikt i utvalg), Den grådige ungen, Gi meg en a, Velkommen til speilet, Hundre tusen timer, Prinsesse farmor – og andre fortellinger, Simon og kaia ser på video, Inflammasjon, Simon og kaia kler på seg, Regnværsgåter, Simon og kaia tisser, Simon og kaia bader, Emilie og den umulige mamman, linnea-pasjonen, Pelsjegerliv, Apens evangelium, Audiens


f r e d r i c d ru m i n y t t d e s i G n ! s l i p p n r . 2: b o k 6–10

Omslagsskisse

Omslagsskisse

Gert nyGÅrdshauG

Gert nyGÅrdshauG

den balsamerte ulven

liljer fra Jerusalem

iSbn: 978-82-02-36595-0 | kr 139,-

iSbn: 978-82-02-36596-7 | kr 139,-

Omslagsskisse

Omslagsskisse

iSbn: 978-82-02-36594-3 | kr 139,-

krim

Omslagsskisse

ok tob e r

Gert nyGÅrdshauG

kiste nummer fem

Gert nyGÅrdshauG

Gert nyGÅrdshauG

alle orkaners mor

rødsonen

iSbn: 978-82-02-36597-4 | kr 139,-

iSbn: 978-82-02-36598-1 | kr 139,-

m øt f re dric dru m. gA S tronom , hob byArkeolog og krim inAlh elt. intelligent og kre Ativ krimSerie for den nySgJ errige leSer . 111

drum-slipp nr. 1: bok 1–5. les mer på side 98–99.


moderne klassikere

ok tob e r

miLan Kundera

tilværelsens uutholdelige letthet oversetter: kjell olaf Jensen og michael konupek iSbn: 978-82-02-36527-1 | intropriS: kun kr 149,-

en roman om kjærlighet, tilfeldigheter, sjalusi, trofasthet, alvor, letthet, lettlivethet, svik ... hvor slutter det ene og begynner det andre? hva er kjernen i det hele?

månedens serie

kundera fastslår ingenting. gjennom sine personer viser han frem paradoksene, selvmotsigelsene, tilfeldighetene og nyansene i tilværelsen.

NyHEt

NYe kL a SSIkere UNder ÅretS JULetre

denne kjærlighetsromanen er som en komposisjon hvor stadig nye variasjoner forbinder fortelling, drøm og refleksjon. Aldri før har kundera som her forenet alvor og løslevnet, tilværelsens tyngde og letthet. en klassiker fra en av europas største samtidsforfattere.

«når det utkommer en ny bok, Så leS en gAmmel.» WinSton churchill

tilvÆrelSenS uutholdelige letthet

112

Da Tilværelsens uutholdelige letthet ble publisert på engelsk, ble den umiddelbart hyllet som et modig, originalt og rikt mesterverk, og kåret til en av de beste bøkene I 1984 av New york times Book Review. Deretter mottok Kundera Los Angeles times Book Price for romanen, og den ble raskt en internasjonal suksess. 27 år senere har romanen etablert seg som en moderne klassiker. Vi er stolte av å utgi boka i vårt første slipp i vår nye serie med moderne klassikere.


moderne klassikere

vanære

ok tob e r

J.m. CoetZee

knut fAldbAkken i vg

oversetter: Aud greiff iSbn: 978-82-02-36526-4 | intropriS: kun kr 149,-

david lurie må forlate sin professorstilling, og drar ut på landet. her opplever han Sør-Afrikas tilstand etter apartheid med nye relasjoner mellom hvite og svarte, og konflikter.

volden er en del av det sørafrikanske samfunnet, også etter apartheid, og volden kommer til lucys gård ved tre bøller som skjender henne grovt. hun blir gravid, og barnet blir det som skal gi david en ny dimensjon i sitt mislykkede liv. em meget velskrevet roman som ga coetzee sin andre booker-pris.

Fr a N o B e L p r IS V IN N e r e N

månedens serie

david foreleser på universitetet og er omkring 50 år. han har to skilsmisser bak seg – og hans eneste datter lever alene på et skrint gårdsbruk et godt stykke fra storbyen. han legger seg etter alle studinene, faller i unåde og reiser til sin datter.

«... romanen kan forstås som et portrett av det såkalte 'nye' sør-Afrika, efter apartheidregimets fall, samtidig som den sier mye om hva det i siste instans innebærer å være menneske. Dette er en smertefull bok.» Svein JohS otteSen, AftenpoSten

«… kanskje

årets viktigste roman på norsk.»

mArtA norheim, nrk p2

«Coetzees mesterstykke er at han makter å formidle disse brutale innsiktene med en slik litterær kraft at vi ikke får beskyttet oss mot dem på vanlig måte.» tonJe vold, vinduet

«Den største moderne klassikeren jeg har lest. [...] En språklig fryd og et mørkt hull av en bok.» hege duckert i dAgblAdet mAgASinet

i norge ble Vanære kåret til en av 1990-tallets ti beste bøker, av et ekspertpanel på hundre bokkyndige satt sammen av bokklubben.

113


moderne klassikere

ok tob e r

marKus ZusaK

Boktyven oversetter: henning hagerup iSbn: 978-82-02-36528-8 | intropriS: kun kr 149,-

året er 1939. i nazi-tyskland holder hele nasjonen pusten. døden har travle dager, og han skal snart få mer å gjøre.

månedens serie

NÅ 10 0 00 0 SOLGtE

den dagen liesel finner en bok i snøen ved brorens grav, forandres livet hennes dramatisk. hun har nemlig oppdaget noe hun ikke kan motstå – bøker. graverens håndbok er det første av hennes 14 tyverier i løpet av de neste årene. Snart stjeler hun bøker fra nazistenes bokbål, borgermesterfruens bibliotek og andre steder. fosterfaren lærer henne å lese, og takket være bøkene klarer hun å finne mening i en verden som er i ferd med å gå av hengslene. liesel deler historiene hun har lest, med naboene i bomberommet og med jøden max, som skjules i kjelleren.

«Sterke saker [...] en litterær genistrek [...].» cAthrine krøger, dAgblAdet

«…fikk meg til å gråte høylytt.» ketil bJørnStAd i mAgASinet kk

«… vil få mange øyne til å renne over.» independent on SundAy

«magisk.»

«En stor roman» kJell olAf JenSen, AftenpoSten

«tar pusten fra deg.» guArdiAn

«Oppslukende og hjerteskjærende.» WAShington poSt

«Vakker og viktig.» kirkuS revieWS

elle

« … en bok som kan endre et liv.» 114

neW york timeS book revieW

NyHEt

NYe kL a SSIkere UNder ÅretS JULetre


moderne klassikere

ok tob e r

niCoLe Krauss

kjærlighetens historie oversetter: Aase gjerdrum iSbn: 978-82-02-36529-5 | intropriS: kun kr 149,-

personene i kjærlighetens historie sysler med gåter som på bemerkelsesverdig vis er forbundet med hverandre. nicole krauss har fått strålende kritikk for sin medrivende roman om mennesker som har blitt avkuttet fra sin fortid, og som på hver sin pussige, rørende måte forsøker å få livet til å henge sammen.

LIKER DU

Siri Hustvedt VIL dU eLS ke nI co Le kr aU SS

«Vakkert om tap og sorg og litteratur blant eksil-jøder i New york.» inger bentzrud, dAgblAdet

månedens serie

i en nedslitt leilighet i new york prøver leo gursky å overleve litt til. hver kveld banker han på radiatoren for at naboen over skal høre at han fortsatt lever. for seksti år siden bodde han hjemme i polen, der han forelsket seg og skrev en bok. kjæresten mistet han da hun flyktet til Amerika rett før krigen. boka ble også borte. men uten at han selv er klar over det, har den overlevd: den har krysset hav, blitt overlevert mellom generasjoner, og forandret liv.

nicole krauss – aktuell med ny roman på norsk Høsten 2011: DET STORE HUSET

«Briljant. Et verk med ekstraordinær dybde og skjønnhet.» NEWSDAY

«Et forbløffende talent»

«Rørende og virtuost.»

the neW york timeS

SAn frAnciSco chronicle

«Minst like hjerteskjærende som den er ustyrtelig morsom.» WAShington poSt

«Bragden i dette romanverket er ikke ubetydelig: Å ha skapt en form for fiksjon som er både fortryllende, komisk og dypt bevegende.» lA Weekly

115


ok tob e r

abo rasul

månedens 3 i 1

Matias Faldbakken (1974–), også kjent under psevdonymet Abo Rasul, har bakgrunn som billedkunstner. Debuterte sterkt med The Cocka Hola Company – Skandinavisk misantropi (2001), iflg. Dagbladet en «vanvittig roman». Sterke reaksjoner møtte også roman nr. to, Macht und Rebel, Skandinavisk misantropi 2 (2002). Har også skrevet Snort stories (2005), en samling korttekster.

Bok 1: The Coca Hola Company Romanen byr på originale, minneverdige karakterer og drivende situasjoner. Med burlesk og skarp humor skildrer forfatteren en gruppe mennesker som driver aksjonsrettet handling mot konformiteten og vanetenkningen i samfunnet, finansiert av et pornofilmselskap.

«Ei bok som flommer over – av obskøniteter, fyll, dop og sex, men framfor alt sylskarpe karakteristikker, intelligens, humor – og en suveren dans med språket [...] For denne elleville, skarpsindige, vanvittige og hylende morsomme romanen er som et friskt pust – eller snarere en orkan – i ei tid som kan virke litt grå med sine mange skoleflinke forfatterskoledebutanter» Cathrine Krøger, Dagbladet

Bok 2: Macht und Rebel Jeg har sluttet å dope meg. Jeg får ikke dårlig samvittighet av det lenger. Alt som ikke gir meg dårlig samvittighet begynner å fremstå som meningsløst.

«Her er et svartsyn og en språklig finurlighet som får resten av den unge samtidslitteraturen til å fremstå som pludrete Ole Brumm-bøker.» Susanne Hedemann Hiorth, vg

116

«Den er en af de mest morsomme og ubehagelige bøger, der er udkommet i Skandinavien i lang tid. Og ubehagelig, netop fordi den er morsom. Til efteråret kommer den på dansk. Man tæller ned til eksplosionen.» Dagbladet Information, København


månedens 3 i 1 – mer pocket for pengene

Skandinavisk misantropi ISBN: 978-82-02-36616-2 | Kr 169,3 bøker i 1

ok tob e r

Abo Rasul

Skandinavisk misantropi består av bøkene i trilogien ved samme navn: The Coca Hola Company, Macht und Rebel og Unfun.

månedens 3 i 1

«Rasul skriver med et driv som holder grepet på leseren hele veien ut. Dette er ikke noen bok

for pastor Manders, tante Pose eller Valgerd Svarstad Haugland. Og heller ikke for Dagbladets Øystein Rottem. Men for dem som med utbytte har lest sin Kerouac, Burroughs og Bukowski, Bjørneboe og Axel Jensen, er Macht und Rebel den beste julegaven de kan drømme om fra denne bokhøsten.» Eivind Tjønneland, Morgenbladet, om macht und rebel

Bok 3: UNFUN

Dan Castellaneta kommer til Norge for å legge stemme på et pc-spill. Han blir involvert i miljøet rundt Slaktus, hjernen bak spillet. Sentrale er også hans tidligere samboer Lucy og deres to sønner Atal og Vatamann. Voldslogikken i splatterspillet får en brutal smitteeffekt på det virkelige liv.

Sindre Hovdenakk, VG

«det er få her til lands som i originalitet kan måle seg med hans bruk av det underholdende og overfladiske i kombinasjon med tung tenkning.» Ane Farsethås, Dagens Næringsliv

117


r i v e rto n p r i sv i n n e r e n – n å sa m l e t i n y t t d e s i G n

ok tob e r krim

NyHEt Chris tvedt

Fare for gjentakelse iSbn: 978-82-02-36293-5 | kr 149,-

118

Chris tvedt

dødens sirkel iSbn: 978-82-02-34618-8 | kr 149,-

Chris tvedt

Chris tvedt

rimelig tvil

skjellig grunn til mistanke

iSbn: 978-82-02-31817-8 | kr 149,-

iSbn: 978-82-02-29792-3 | kr 149,-

Chris tvedt

rottejegeren iSbn: 978-82-02-32429-2 | kr 149,-

cHris t vedt – ak tuell med ny krim Høsten 2011. les mer på side 206.


a k t u e l l på t v - o G dv d

ok tob e r

miCheL faBer

rosenrød og liljehvit filmpocket oversetter: Stian omland iSbn: 978-82-02-36294-2 | kr 149,-

Rosenrød og liljehvit er en fargerik og duftende skildring av det viktorianske london. nærgående og direkte skildres de fattiges armod, de rikes arroganse, seksuell fornedring og erotisk nytelse.

månedens bok oG film

Sugar er en forførende ung prostituert i bordellet til eiendommelige mrs. castaway. hun drømmer om et bedre liv, og da hun møter William rackham, den motstrebende arvingen til rackham perfumeries, griper hun sjansen han byr henne. gjennom ham begynner Sugar å bevege seg oppover i det klassedelte samfunnet london på 1870-tallet. vi møter en gruppe elskelige, irriterende, triste, livsbejagende og i aller høyeste grad vidunderlig levende mennesker.

NyHEt: tV-SERIE FILMatISert aV BBc INtERNASJONAL

engelsk FilMPocket: PÅ 1. PlAss PÅ

BEStSELGER

WAterstone's Bestselgerliste i 2011

«Mesterlig moderne roman fra viktoriatida […] Er du i beit for sommerlektyre som attpåtil varer en stund, da er Rosenrød og Liljehvit et perfekt valg.» kurt hAnSSen, dAgblAdet

«Ha luktesaltet lett tilgjengelig, jenter.»

«Ufattelig fornøyelig» the timeS

elle

«Et stort, sexy bravurnummer av en roman […] Vilt underholdende» neW york timeS

«Romanen som har gitt meg mest glede i år.» independent on SundAy

119


o k to b e r

ok tob e r m å n e d e n s b e s t s e lG e r 120

roSenrød og lilJehvit b b c-s e r i e n å dv d -a k t u e ll

«Romanen Dickens kanskje kunne ha skrevet, om han hadde vært helt fri til å ytre seg… Faber skriver så svimlende dyktig at han klarer å overbevise deg om at noen ganger er de gamle fortellingene virkelig de beste.» guArdiAn


o k to b e r

independent

«En bragd som vil få deg til å spørre deg om dette omfangsrike verket muligens er litt i korteste laget.»

ok tob e r

«Fantastisk fornøyelig … en intenst fantasifull tidsreiseskildring.»

dAily mAil

SundAy herAld

«En forbløffende, sveipende fortelling som fanger det viktorianske samfunnet i hele sitt fargerike mangfold, skreller av lag av borgerlig overflatedyd, og graver seg ned til en verden som bugner av liv. Den er en fest for de fem sansene, og er tross sin betydelige vekt, umulig å legge fra seg.»

m å n e d e n s b e s t s e lG e r

«Mange store romaner er blitt lagt til viktoriansk tid, blant andre A.S. Byatts Besettelse og John Fowles Den franske løytenantens kvinne. Ikke til forringelse for disse bøkene, men ingen av dem tåler sammenlikning med Fabers moralske fabel. Den er virkelig så unik.»

vAl mcdermid

121


o k to b e r

ok tob e r m å n e d e n s b e s t s e lg e r

HUSK! GRØSS OG GRU TIL HALLOWEEN

122


aktuell oG skrekkeliG lesninG

ok tob e r

Stephen King

d e t m ø r k e tå r n

«Stephen King overgår alle forventninger i dette storslåtte, siste bindet i det episke mesterverket Det mørke tårn.» WAShington poSt om bok nr. 7. leS mer på neSte Side.

n r . 1 PÅ n e W Yo r k ti M e s B e s t s e lg e r li s te Stephen king, født 1947, bor i maine og florida sammen med sin kone, forfatteren tabitha king. han ga ut sin første novelle som tjueåring, og har siden skrevet mer enn 40 bøker og 200 noveller. han begynte å jobbe med serien Det mørke tårn i 1970, og første bok kom ut i 1982. king har dedikerte lesere over hele verden, og har vunnet en lang rekke litteraturpriser. i 2013 kommer flere filmatiseringer av Det mørke tårn. følg med!

123


H u s k G røs s o G G ru t i l H a l loW e e n stePhen KinG

ok tob e r

det mørke tårn 1 & 2

revolvermannen/de utvalgte oversetter: vibeke ekeland grønn iSbn: 978-82-04-13169-0 | kr 149,-

i Revolvermannen møter vi helten roland av gilead. vi følger jakten på den sortkledde, og kunnskap om det mørke tårn.

d e t m ø r k e tå r n

i De utvalgte finner roland tre mystiske dører på en strand, og får følgesvenner som skal hjelpe ham videre i jakten på det mørke tårn.

NyHEt stePhen KinG det mørke tårn 3

ødemarken oversetter: vibeke ekeland grønn iSbn: 978-82-04-13766-1 | kr 149,-

roland, eddie dean og schizofrene odetta finner en følgesvenn på sin ferd mot tårnet. de har en lang reise foran seg. de skal overvinne den giftige ødemarken og den krigsherjede byen lud. i ødemarken går det opp for roland hva som driver ham fremover.

NyHEt

stePhen KinG det mørke tårn 4

trollmannen og glasskulen oversetter: frank lie iSbn: 978-82-04-15476-7 | kr 149,-

revolvermannen og hans følgesvenner fortsetter jakten på det mørke tårn. roland forteller en fascinerende og tragisk kjærlighetshistorie fra sin egen ungdom. rolands tilhørere rundt bålet sitter som fengslet til siste ord er fortalt. 124


H u s k G røs s o G G ru t i l H a l loW e e n stePhen KinG

ulvene oversetter: Johann grip iSbn: 978-82-02-31467-5 | kr 149,-

ok tob e r

det mørke tårn 5

roland er på vei mot tårnet i følge med sin trofaste ka-tet, bestående av eddie dean og hans hustru Susan, Jake chambers og dovenhunden utt.

bac k l i s t

Strålens vei fører dem til byen calla. en ulveflokk stjeler småbarn, og calla trenger hjelp av en revolvermann.

stePhen KinG det mørke tårn 6

sangen om susannah oversetter: Johann grip iSbn: 978-82-02-36291-1 | kr 149,-

revolvermennene beseiret ulvene i calla, og oppdaget at Susannah var forsvunnet. demonen mia har inntatt kroppen hennes og ført henne til new york i året 1999. Susannah føder mias «krabat». revolvermennene leter desperat etter henne. rekker de fram i tide?

stePhen KinG det mørke tårn 7

det mørke tårn oversetter: Johann grip iSbn: 978-82-02-36292-8 | kr 149,-

den lange reisen mot det mørke tårn er inne i den avgjørende fasen. roland og hans ka-tet reiser gjennom en frossen ødemark og møter uforutsette hindringer. den karmosinrøde kongen venter på dem i tårnet, og mordred kan slå til mot roland når som helst.

125


H u s k va m py r ro m a n e r t i l H a l loW e e n

ok tob e r

sherriLyn Kenyon

nattens nytelser oversetter: Jana kristensen iSbn: 978-82-02-33822-0| kr 139,-

n at t e j e G e r e

Amanda devereaux kommer fra en spesiell familie. moren og de eldre søstrene hennes er hekser og klarsynte, og tvillingsøsteren er vampyrjeger. men Amanda ønsker å leve et stille og rolig liv. en dag blir hun utsatt for et angrep, og hun våkner lenket med håndjern til en sexy, blond fremmed mann. «VAMPYrroMAnens Dronning» pocketförlAget i Sverige

- internAsJonAl sUksess - Utgitt i oVer 30 lAnD - klAtrer HøYt PÅ Bestselgerlistene

NyHEtER sherriLyn Kenyon

nattens omfavnelser oversetter: maria øygarden iSbn: 978-82-02-33823-7| kr 139,-

«kenyon er den regjerende dronning av vampyrromaner.» publiSherS Weekly

«fengende lesning.» entertAinment Weekly

neW York tiMes Bestselger «gi plass, Anne rice. kenyons serie om nattejegerne forandrer formatet på vampyrromanen, og gjør den kulere, mørkere og mye mer forførende.»

publiSherS Weekly 126

Sherrilyn kenyon er et internasjonalt navn og en pionér i sin sjanger – vampyrromanen. hun er blant de største, og en gjenganger høyt på new york times bestselgerliste.


H u s k va m py r ro m a n e r t i l H a l loW e e n

ok tob e r

LaureLL K hamiLton

AnitA blAke1

AnitA blAke2

AnitA blAke 3

vampyrdreper

de døde våkner

anita Blake og Jean-claude

oversetter: Jana kristensen iSbn: 978-82-02-33556-4 | kr 139,-

oversetter: maria øygarden iSbn: 978-82-02-33557-1 | kr 139,-

oversetter: maria øygarden iSbn: 978-82-02-33555-7 | kr 139,-

LaureLL K hamiLton

jeG Går ikke på date med vampyrer. jeG dreper dem.

anita blake

«Monsterlig underholdende.»

A N I TA B L A K E • BAC K L I S T

LaureLL K hamiLton

publiSherS Weekly

«Det Da Vincikoden gjorde for konspirasjonsthrillere, har Anita Blake gjort for vampyrsjangeren» uSA todAy

nr. 1 PÅ neW York tiMes' Bestselgerliste LaureLL K hamiLton

LaureLL K hamiLton

AnitA blAke 4

AnitA blAke5

dødelig trekant

Gravens hemmeligheter

oversetter: maria øygarden iSbn: 978-82-02-33558-8 | kr 139,-

oversetter: Jana kristensen iSbn: 978-82-02-33559-5 | kr 139,-

laurell k. hamilton har skrevet 19 bøker om Anita blake, fem er hittil utgitt på norsk. bøkene er oversatt til 16 språk og er et fast innslag på bestselgerlistene i uSA. cappelen damm får stadig mailer fra norske fans som venter på flere bøker.

127


t ru e b lo o d – p e r f e k t t i l H a l loW e e n - f e i r i n G e n

ok tob e r b ac k l i s t

CharLaine harris

CharLaine harris

true blood1

true blood2

true blood3

dødsjakt i louisiana

de udødeliges assistent

de dødes klubb

oversetter: petter natvig iSbn: 978-82-02-31169-8 | kr 139,-

oversetter: Anne maria røe iSbn: 978-82-02-31171-1 | kr 139,-

oversetter: frøydis eriksen iSbn: 978-82-02-31172-8 | kr 139,-

CharLaine harris

bø ke n e bA k t v- Se ri en «A ll e» Se r .

CharLaine harris

CharLaine harris

true blood4

true blood5

dødelig fare

kamp til døden

oversetter: frøydis eriksen iSbn: 978-82-02-32275-5 | kr 139,-

oversetter: Anne maria røe iSbn: 978-82-02-32276-2 | kr 139,-

128

ove r 15 m i llion e r solGte bø ke r på ve rde nsba sis.


t ru e b lo o d – p e r f e k t t i l H a l loW e e n - f e i r i n G e n

ok tob e r

CharLaine harris

true blood6

true blood7

På død og liv oversetter: petter natvig iSbn: 978-82-02-32277-9 | kr 139,-

død og begravet oversetter: Anne maria røe iSbn: 978-82-02-32295-3 | kr 139,-

CharLaine harris

bac k l i s t

CharLaine harris

true blood8

dødelig maktkamp oversetter: Sigrid larsson iSbn: 978-82-02-32296-0 | kr 139,-

Se So n g 4 ko m m er på n o rS k t v h ø St en 20 11

CharLaine harris

CharLaine harris

true blood9

true blood 10

en skjebne verre enn døden

død i familien

oversetter: petter natvig iSbn: 978-82-02-32297-7 | kr 139,-

oversetter: Anne maria røe iSbn: 978-82-02-33712-4 | kr 139,-

129

bok 11 gikk rett inn på 1. plass på new york times bestselgerliste for innbundet skjønnlitteratur da den utkom i vår. kommer rett i pocket på norsk i 2012.


H u s k va m py r e r t i l H a l loW e e n

ok tob e r

NR. 1 pÅ Ne W York t IMe S

D E N S O R T E D O L K S B R O R S K A P • B AC K L I S T

Be S t SeLGerLIS t e

J. r. Ward

J. r. Ward

bok 1

bok2

J. r. Ward bok3

mørkets elsker

evig elskede

hatets elsker

oversetter: kari helene bergsjø iSbn: 978-82-02-31188-9 | kr 139,-

oversetter: Ann-magritt Sævold iSbn: 978-82-02-31189-6 | kr 139,-

oversetter: may-monica fevang iSbn: 978-82-02-31190-2 | kr 139,-

J. r. Ward

J. r. Ward

J. r. Ward

bok4

bok 5

bok6

Fryktløs elsker

Jaget elsker

elsker i fritt fall

oversetter: kari helene bergsjø iSbn: 978-82-02-31191-9 | kr 139,-

oversetter: kari helene bergsjø iSbn: 978-82-02-31192-6 | kr 139,-

oversetter: kari helene bergsjø iSbn: 978-82-02-31193-3 | kr 139,-

«skremmende og avhengighetsskapende […] du blir hekta fra første side.» publiSherS Weekly

NyHEt J. r. Ward 130

J. r. Ward

bok7

bok8

hevnens elsker

min egen elskede

oversetter: kari helene bergsjø iSbn: 978-82-02-33199-3 | kr 139,-

oversetter: kari helene bergsjø iSbn: 978-82-02-33824-4 | kr 139,-


spenninG

solfuglen iSbn: 978-82-02-36276-8 | kr 149,-

forfølgelse og konkrete trusler forfølger ekspedisjonen.

spenninG

et uklart flyfoto setter Afrika-forskeren ben kazin på sporet av en sensasjonell arkeologisk oppdagelse. med entusiasme og dristighet kjemper han seg inn i et farlig terreng. området er omspunnet av årtusengamle forestillinger om de begravdes hevn.

ok tob e r

WiLBur smith

WiLBur smith

elefantenes sang iSbn: 978-82-02-36277-5 | kr 149,-

daniel Armstrong, verdensberømt tv-reporter, befinner seg i zimbabwe for å filme slaktingen av en flokk elefanter. elefantenes dødssang gjør et voldsomt inntrykk på Armstrong, og på Johnny nzou, sjef for naturparken. Armstrong finner like etter Johnny nzou og hans familie myrdet på en bestialsk måte. «Wilbur smith er en mester i å fange leseren med intense, nervepirrende episoder.» ågot caroline nilssen, bA få oversikt over alle tilgjengelige Wilbur Smithtitler på sidene 216–219. 131


k a l i b e r – ca p p e l e n da m m s b e s t s e lG e r k r i m

ok tob e r m å n e d e n s b e s t s e lG e r

Cappelen Damms bestselgerpocket innen spenning, thrillere og krim.

TREFFSIKKER KRIM til kun 149,- pr bok

132

Spør etter

neste gang du kjøper krim.


k a l i b e r – ca p p e l e n da m m s b e s t s e lG e r k r i m

ok tob e r krim

Lars KePLer

Lars KePLer

hans oLav LahLum

hypnotisøren

Paganinikontrakten

menneskefluene

oversetter: henning J. gundersen iSbn: 978-82-02-34194-7 | kr 149,-

oversetter: henning J. gundersen iSbn: 978-82-02-36087-0 | kr 149,-

iSbn: 978-82-02-34619-5 | kr 149,-

Chris tvedt

arnaLdur indriÐason

vaL mCdermid

dødens sirkel

irrganger

i blodets grep

iSbn: 978-82-02-34618-8 | kr 149,-

oversetter: Silje beite løken iSbn: 978-82-02-33235-8 | kr 149,-

oversetter: henning kolstad iSbn: 978-82-02-34620-1 | kr 149,-

arne dahL

John Le CarrÉ

etterskjelv

en forræder etter vårt hjerte

oversetter: einar blomgren iSbn: 978-82-02-34623-2 | kr 149,-

oversetter: heidi grinde iSbn: 978-82-02-36272-0 | kr 149,-

133


nove m b e r

«Med unntak av det levende menneske finnes det intet mer vidunderlig enn en bok.» Charles Kingsley

gi far kloke ord fr a nelson mandela i farsdagsgave. eller le carrés tinker , tailor , soldier , spy (muldvarpen) i filmpocket, så han får lest den (igjen) før filmen kommer på kino i 2012 . til jul k an du gi bort spis elsk lev og evig din, samlet i lekkert gaveformat, til din beste venninne.


n ov e m b e r

n ov e m b e r

Elizabeth Gilbert

m å n e d e n s b e s t s e lg e r

Elizabeth Gilbert er født i 1969 i Connecticut, USA. Hennes første bok, novellesamlingen Pilgrims, var finalist i PEN/Hemingway Award. Hun har også gitt ut romanen Stern Men og biografien The Last American Man. Sistnevnte var en av finalistene til både National Book Award og The National Book Critics’ Circle Award. Som journalist har hun skrevet for Harper’s Bazaar, GQ Magazine og The New York Magazine, og hennes tekster har vært publisert i Esquire, Story og Paris Review. Forfatteren er mest kjent for Spis, elsk, lev, som har blitt et fenomen verden over. Boka er oversatt til 40 språk og har solgt i 10 millioner eksemplarer. Spis, elsk, lev er også filmatisert med Julia Roberts og Javier Bardem i hovedrollene.

«I Evig din gjør Gilbert det hun kan best. Hun utleverer seg gladelig til sine lesere på samme vis som gjorde Spis, elsk, lev til en slik gallopperende suksess.» INDEPENDENT

NEW YORK TIMES BESTSELGERE

136


 s tj e r n e – c a p p e l e n da M M s b e s t s e lg e r r o M a n e r

Spis elsk lev/Evig din

2 BøkEr i 1

Oversetter: gry Wastvedt isBn: 978-82-02-36621-6 | Kr 159,-

n ov e M b e r

eLiZabeth giLbert

MER POC K E T FOR PEN GEN E

Over 10 millioner solgte 200 uker på New York Times bestselgerliste utgitt i mer enn 40 land I Norge – 100 000 solgte eks! 25. opplag – 1 år på boklista

ÅRET U LT I M AST

VEnnIn nEGAVE

evig din – en tviler forsoner seg med ekteskapet: Mot slutten av Spis, elsk, lev forelsket elizabeth gilbert seg i Felipe – en brasilskfødt mann med australsk statsborgerskap. Tilbake i amerika lovet de hverandre evig troskap, men også at de ikke under noen omstendigheter skulle inngå offisielt ekteskap. så ga den amerikanske staten paret et valg: enten måtte de gifte seg, eller så ville Felipe aldri få lov til å komme inn i landet igjen. gilbert gir seg så i kast med å finne ut mer om ekteskapet. OPPfølGereN TIl verDeNssUKsesseN SPIS ELSK LEV

E

M å n e d e n s b e s t s e lg e r

sPis elsK leV: Spis, elsk, lev er morsom, levende og gledesspredende. Dette er en bok som alle kvinner kan kjenne seg igjen i. elizabeth gilberts liv er tilsynelatende perfekt. etter en vond skilsmisse og periode med depresjon ønsker hun å finne meningen med livet og legger alene ut på en reise til italia, india og indonesia. i løpet av turen finner hun både etterlengtet balanse og kjærlighet.

«Herlig lesning» Daily Mail

«... uimotståelig bekjennende» sUnDay TiMes

Nr. 1 på New York Times bestselgerliste

137

EVIG DIN – allerede 12 000 solgte eKseMplarer


 s tj e r n e – c a p p e l e n da mm s b e s t s e lg e r r o m a n e r

n ov e m b e r

Sagn om Evig din: «Jeg slukte boka rått og leste store deler langt inn i natten. Hver gang jeg la den fra meg for et øyeblikk, snappet min mor og min søster den til seg.» SUNDAY TIMES

m å n e d e n s b e s t s e lg e r

«Gilbert er gjennomført underholdende, opplyst og ofte morsom... vil falle i smak hos Spis, elsk, lev-fansen.» NEW YORK TIMES

«Må leses av enhver tur opp kirkegulvet.»

moderne kvinne som overveier en

MARIE CLAIRE

«En vittig, klarsynt, følsom forfatter... Hun undersøker kjærlighet og giftermål, skilsmisse, barn og kvinners liv med glede og entusiasme.» SAGA MAGAZINE

«… hun [Gilbert] forteller en uimotståelig romantisk historie med usedvanlig og treffende innsikt i kjærlighet og ekteskap.» BOOKLIST

«Gilbert graver dypt i historien om ekteskapet og dets kulturelle betydning, så vel som i sitt eget forhold.» FINANCIAL TIMES

«Innsiktsfull… Hun snakker for mange som setter spørsmålstegn ved ekteskapet som institusjon, og for dem som ønsker å forstå hvordan og hvorfor tradisjonen fremdeles eksisterer. I gode og onde dager.» VOGUE 138


 s tj e r n e – c a p p e l e n da mm s b e s t s e lg e r r o m a n e r

Entertainment Weekly

San Francisco Chronicle

«En smart forfatter, hun er avvæpnende rett fram i sin personlige tilnærmelse til emnet.» Irish Times

«Evig din viser hvordan en begynnende erkjennelse kan vokse fram fra en godt fortalt personlig historie.»

m å n e d e n s b e s t s e lg e r

«Gilberts stemme er smart, men upretensiøs, morsom, varm og sjenerøs. Mot slutten av hennes bøker føler du at hun er din venn også.»

n ov e m b e r

«Innsiktsfullt og fornøyelig»

TLS Magazine

«Gilberts sanselige og dristige åndelige reise er like dypt fornøyelig som den er opplysende.» BOOKLIST

«Gilberts prosa drives fremover i en miks av intelligens, vidd og frodighet som er uimotståelig.» The New York Times Book Review

«Oppslukende, intelligent og høyst underholdende» Time 139


A, LES BOK N SE FI LM E

SPIS, ELSk, LEV SPIS – nå tIlgjengelIg på dvd


s tj e r n e – c a p p e l e n da M M s b e s t s e lg e r r o M a n e r

MYKbInd Med Klaffer K U n K r 1 49 –169,f I n e j U l e gav e r


m å n e d e n s a n b e fa lt e

Foto: Fabio Sabatini

n ov e m b e r

Irene Sabatini Irene Sabatini er født og oppvokst i Zimbabwe. Hun tok sin mastergrad i London og har blant annet jobbet som lærer i Bogotá. Hun bor for tiden i Genève med sin ektemann og to sønner. For Nabogutten (The Boy Next Door) mottok hun den prestisjetunge Orange Award for New Writers 2010. Her kan du lese en av jurymedlemmenes begrunnelse:

«Umiddelbart engasjerende, levende, og full av energi. Nabogutten er verket til en sann forteller. Kjernen er en kjærlighetsfortelling, men romanen er så mye mer, der den gjennom sine karismatiske hovedkarakterer kartlegger de første to tiårene av den unge zimbabwiske nasjonen, med ærlighet, humor, og menneskelighet. Irene Sabatini har skrevet en viktig bok som vil besnære leserne, og som introduserer oss for et seriøst, nytt talent.» Di Spiers, Editor of Readings at BBC Radio 4, Orange Award for New Writers Chair of Judges

«Det kjennes i kroppen og gjør vondt når man leser.» Aftonbladet

«… en fullstendig oppslukende historie, med en kombinasjon av veltegnede fiktive karakterer, og en levende, sørgelig realistisk skildring av forfallet i et en gang så lovende land.» Daily Mail 142

«… en nydelig skrevet debutroman.» Booklist


M å n e d e n s a n b e fa lt e

n ov e M b e r

irene sabatini

nabogutten Oversetter: guro Dimmen isBn: 978-82-02-36305-5 | Kr 139,-

KjærlIghet I MUgabes Kaos

OrAnGE AWArDS FOr nEW WrITErS 20 10 engelsk omslag

M å n e d e n s a n b e fa lt e

i Bulawayo, Zimbabwe, våkner tenåringsjenta lindiwe av brann i nabohuset. sytten år gamle ian McKenzie arresteres, mistenkt for en grusom forbrytelse. han skal ha startet brannen som forårsaker stemorens død. et år etter er ian tilbake, anklagene er frafalt. Fargede lindiwe fascineres av hvite ian, og det oppstår nærhet, vennskap og kjærlighet mellom ungdommene som har vokst opp på hver sin side av gjerdet. Vi følger deres dramatiske forhold i en tid med store politiske omveltninger og mye uro i Zimbabwe.

«Sabatinis bedrageriske fortellerstil i denne urovekkende romanen drar leseren inn med utsøkt langsomhet – og kveiler seg sammen som en slange som er klar for å hugge til. når du skjønner at hun har hypnotisert deg, er det allerede for sent. Du er hekta på Sabatinis suverene narrative evner, og det er ingenting annet å gjøre enn å lese fortere og fortere … Nabogutten er en intellektuell gåte forkledd som detektivfortelling. når alt til slutt avdekkes, er det umulig å ikke være imponert av Sabatinis feilfrie debutroman. Måtte hun skrive flere.» Charles r. larsOn, PrOFessOr OF liTeraTUre aT aMeriCan UniVersiTy, WashingTOn D.C.

«En av tiårets og kanskje århundrets beste bøker.» PrOFessOr r l WiDMann, COlOraDO UniVersiTy

«En av de mest engasjerende romanene om kjærlighet på tvers av hudfarge, som er blitt utgitt dette århundret … underholdende, ambisiøs, og proppfull av nyheter fra et helt annet sted, gjennsomsyret av ungdommens dyrebare optimisme. Gå ikke glipp av den.» inDePenDenT

143


n ov e m b e r

n ov e m b e r

Nelson Mandela

m å n e d e n s d o kum e n ta r

«oppslukende lesestoff, både for brennende Mandela-fans og de uinnvidde.»

Nelson Mandela ble født i Transkei i SørAfrika 18. juli 1918. Han meldte seg inn i African National Congress (ANC) i 1944 og var engasjert i motstandskampen mot det regjerende Nasjonalistpartiets apartheidpolitikk i mange år før han ble arrestert i august 1962. Mandela satt fengslet i over tjuesju år, og i denne tiden ble hans ry som et mektig motstandssymbol for anti-apartheidbevegelsen stadig sterkere. Etter at han ble løslatt fra fengselet i 1990, ble Mandela tildelt Nobels fredspris i 1993 og innsatt som Sør-Afrikas første demokratisk valgte president i 1994. Han har skrevet den internasjonale bestselgeren Veien til frihet.

The Independent

«I sum blir vi presentert for en mer privat og mangefasettert personlighet enn det noe endimensjonale helgenbildet vi kjenner fra før – uten at det gjør Mandela mindre inspirerende. Snarere tvert imot.» Sten Inge Jørgensen, VG

«Boka er intenst bevegende, rå og umiddelbar.» Observer

14 4

«Verdens største statsmann viser i denne bemerkelsesverdig oppriktige selvbiografien hvordan man kan leve et sjenerøst, meningsfylt liv […] Han fanger også selve menneskelighetens essens.» Daily Mirror


M å n e d e n s d o KU M e n ta r

n ov e M b e r

neLson MandeLa

Samtaler med meg selv Oversetter: Kirsti Vogt isBn: 978-82-02-36520-2 | Kr 159,-

Med forord av President Barack Obama

n y BO K sO M g Jø r Bi lD eT aV n el sO n M an D el a M er KO M Pl eT T

M å n e d e n s d o KU M e n ta r

nelson Mandela er av mange betraktet som en av de mest inspirerende og ikoniske skikkelsene i vår tid. Boka Samtaler med meg selv er en unik begivenhet internasjonalt. Boka baserer seg på Mandelas personlige arkiv og dokumenter, og gir oss for første gang et bilde av denne lederens liv – slik han selv opplevde det. her brukes dagbøkene han skrev under kampen mot apartheid på begynnelsen av 60-tallet, dagbøker og brev fra de 27 årene i sørafrikanske fengsler, notatbøker fra tiden etter apartheid-perioden; private samtaler, taler og korrespondanse skrevet under hans presidentperiode – en omfattende samling historiske dokumter som gir en gripende beretning om Mandelas liv.

«Selv på betydelig avstand i tid er det smertefullt å lese fengselsdagbøkene og brevene som så nakent avslører Mandelas dype ensomhet og isolasjon … Mandelas styrke, tålmodighet og umåtelige evne til tilgivelse og forsoning, lyser gjennom hele tekstsamlingen.» Daily Mail reVieW

«En intim reise fra den spede starten på en politisk samvittighet, til en transformerende rolle på verdens scene. En sjelden sjanse til å tilbringe tid med mennesket nelson Mandela, og lytte til hans egen røst – direkte, klar, privat.» OXFOrD TiMes

145


månedens litterære perle

n ov e m b e r

Line Nyborg

Bare mamma som er Gud ISBN: 978-82-02-36306-2 | Kr 139,-

månedens litter ære perle

Denne debutromanen er en nær og sanselig beskrivelse av et familieliv. Den beveger seg stillferdig i elleveåringen Elins verden, en attpåklatt som bor sammen med sine gamle foreldre på et lite sted i Nord-Norge. Moren er hardt arbeidende, jobber i bank og er gammeldags husmor, faren er arbeidsledig. Tre eldre søsken er flyttet hjemmefra. Romanen følger elleveåringen gjennom en periode der hun ser omgivelsene med et stadig mer våkent blikk. Hun registrerer alle de små detaljene mellom to voksne som verken har det godt med seg selv eller med hverandre. Bare mamma som er Gud er en oppvekstskildring der det fortelles med kjærlighet om det som er vondt.

«et finstemt barneportrett, en sanselig og leseverdig opplevelse.» Sigmund Jensen, Stavanger Aftenblad

«Forfatterens innlevelse i barnesinnet, barnets følsomhet og ‘ulogiske’ tankesprang, er imponerende sett og uttrykt. [...] dirrende billedbruk formelig drar leseren med seg.» Terje Stemland, Aftenposten

«… en jordnær, varm og vond debutroman om to livstrøtte voksne. Og i klem mellom dem: Et bekymret barn.» Maya Troberg Djuve, Dagbladet

«personlig, tett, var og skarpskåret jeg-roman.» Finn Stenstad, Tønsbergs Blad 146

«Det er bare én ting å si om denne boka, og det er at den må leses.» Rannveig Marit Mindresunde, Bokavisen


«Den ene handa til mamma holder over den ferdigstekte kaka, som ikke må brekke, og smøret glir på lefsa med hjelp av den andre handa og kniven.

Fingrene til mamma som vaktposter rundt kanten så det skal bli helt jevnt. Jeg tenker på da jeg fikk lefse av ho Leikny, nystekt, men den var brunflekkete, skjev, og ikke helt rund, og da skjønte jeg at det var bare mamma som var Gud.» SITAT FRA BARE MAMMA SOM ER GUD


les boKa FØR fIlMen

n ov e M b e r

John Le CarrÉ

Muldvarpen/ tinker, tailor, Soldier, Spy FilMPOCKeT Oversetter: Per a. hartun isBn: 978-82-02-36586-8 | Kr 139,-

Månedens boK og fIlM

i secret service finnes en muldvarp. en forræder som via mørke irrganger undergraver etterretningsvesenets virksomhet og lekker hemmelige opplysninger til fienden. Det blir george smiley som får i oppdrag å røke ut muldvarpen. i TV-versjonen av Muldvarpen fra 1979 spillte alec guiness rollen som smiley. Filmversjonen kommer høsten 2011 med gary Oldman i hovedrollen. Omslag ikke ferdig

John le Carré er født i 1931. hans store gjennombrudd som forfatter skjedde med Spionen som kom inn fra kulden i 1964. Denne boka ble filmatisert i 1965. siden har flere av hans bøker blitt filmatisert, og le Carré har mottatt en rekke priser og utmerkelser. i høst utgir vi også le Carrés siste bok i pocket, les mer på side 59. Få oversikt over alle forfatterens titler vi har i salg på side 60–61.

«John le Carré er den store mesteren av spionhistorier ... den konstante strømmen av følelser løfter ham over de fleste romanforfattere.» The FinanCial TiMes

«En fantastisk historie» The Wall sTreeT JOUrnal 148


jo h n l e c a r r ĂŠ

Tin k er , Tai l o r ,

So l di er ,

Spy


les boKa før fIlMen

n ov e M b e r

Tinker, Tailor, Soldier, Spy NOrsK BOK TIT Tel: MULDVARPEN

le s BO K a Fø r Fi lM en !

Månedens boK og fIlM

La den rette komme inn-regissøren Tomas Alfredson har satt sammen et imponerende cast til sin nye film Tinker, Tailor, Soldier, Spy. Tom Hardy, Colin Firth, Gary Oldman, ralph Fiennes, Ciarán Hinds, Benedict Cumberbatch, Jared Harris. På rOllelIsTa:

«En fantastisk thriller, den beste le Carré har skrevet.» The sPeCTaTOr

«En fantastisk historie» The Wall sTreeT JOUrnal

150

«John le Carré er spionfortellingenes store mester… Den konstante strømmen av følelser løfter ham over de fleste romanforfattere.» The FinanCial TiMes


les boKa før fIlMen

n ov e M b e r

kInOPrEMIErE

Månedens boK og fIlM

n O r sK

Fe Br Ua r 20 12

151 D i s Tr i B U Tø r : s F n O rg e


n ov e m b e r

n ov e m b e r

Brian Selznick

ungdom

Brian Selznick er illustratør til vinneren av Caldecott Honor-prisen Waterhouse Hawkins' dinosaurer og The New York Times-Best Illustrated Walt Whitman: Words for America, begge av Barbara Kerley. Selznick har også illustrert vinneren av Sibert Honor-prisen When Marian Sang av Pam Munoz Ryan, og utallige andre lovpriste bildebøker og romaner. Brian Selznick bor i Brooklyn, New York og San Diego, California.

152

«For mange år siden leste jeg en bok som het Edison's Eve: a magical history of the quest for magical life, av Gaby Wood. Boka fortalte den sanne historien om en samling avanserte, mekaniske trekkoppfigurer (kjent som automata). Disse ble donert til et museum i Paris. Samlingen ble stående på et fuktig loft og måtte til slutt kastes. Jeg så for meg en gutt som fant disse ødelagte og rustne maskinene, og i det øyeblikket ble Hugo Cabret og hans historie til.» Brian Selznick om ideen til boka Oppfinnelsen av Hugo Cabret.


UngdoM

oppfinnelsen av hugo cabret Oversetter: Johann grip isBn: 978-82-02-36358-1 | Kr 179,MeD KlaFFer

kInOPrEMIErE DeseM B er 2011

ungdom • bok og film

Med sine 284 sider med originaltegninger, hvor det kombineres elementer fra bildebøker, grafiske romaner og film, bryter Brian selznick opp den gamle romanformen og skaper en helt ny leseopplevelse. Dette er en imponerende, filmatisk styrkeoppvisning fra en dristig og oppfinnsom historieforteller, tegner og bokdesigner.

n ov e M b e r

brian seLZniCK

«Alt i alt er dette meget fascinerende saker. Det hører med til sjeldenhetene å oppleve at en barnebok så sterkt definerer sin egen virkelighet, uavhengig av genre og andre litterære referanser. Det er et virkelig kunststykke.» MeTTe hOFsøDegårD, aFTenPOsTen

«... en svært spennende og emosjonelt engasjerende bok på over 530 sider som de fleste 10–12-åringer vil ha store problemer med å legge fra seg.» CeCilie esTelle WiiK, BarneBOKKriTiKK

«Oppfinnelsen av Hugo Cabret inneholder flere parallelle historier, og den har flere lag. Derfor fikk den også mitt voksne leserhjerte til å svulme. Blant ordene og bildene skjuler det seg mange hemmeligheter og en spennende historie.» JOriD MaThiassen, BOK Og saMFUnn

153


K I NOPRE M I ERE DESE M BER 2011

n ov e m b e r

OPPFINNELSEN AV

HUGO CABRET

Brian Selznicks mesterstykke blir film.

ungdom

«Det er en slik stor fortelling som alle drømmer om å lese, og som man blir ytterligere begeistret av å oppdage at inneholder en sann historie. Anbefales for de aller fleste!» Morten Haugen, Adresseavisen

«En stilig fortelling der forfatter og tegner Brian Selznick ubesværlig hopper fra ord til streker og tilbake igjen. Det er en oppfinnsom overskuddshistorie som fascinerer fra første ord til siste tegning. Oppfinnelsen av Hugo Cabret er en mursteinsroman for unge lesere. Forlaget antyder at den passer for 10–12-åringer, men det kan strekkes mange år oppover. Jeg innrømmer gladelig at jeg ble fanget etter ti minutter, og kostet gjennom de 500 sidene på rekordtid. Det er fordi Selznick rett og slett har en spennende beretning å by på, og han leverer den med stor framdrift og enorm fortellerglede.» Tarald Aano, Stavanger Aftenblad

154


ki n o p r e mi e r e d e s e m b e r 2011

n ov e m b e r

Kjersti Rorgemoen, Dag og Tid

«Boken er både tykk og tung, men inneholder forbausende lett og spennende lesestoff. Til tider kan den faktisk være ganske nifs! En slik mysteriøs bok burde finnes i alle bokhyller.»

ungdom • bok og film

«Dei mjuke blyantteik­ningane formidlar stemningane på ein var og presis måte, og særleg har dei heilt nære por­tretta av figurane ein beinveges appell. Men fyrst og fremst er dette ei visuelt botnsolid bok med dra­matisk driv.»

Martine Solstad, Fredriksstad Blad

«Here is a true masterpiece – an artful blending of narrative, illustration and cinematic technique, for a story as tantalizing as it is touching.» Publishers Weekly

155


thrillere og spenning

n ov e m b e r

Clive Cussler

Jakten Oversetter: Roar Sørensen ISBN: 978-82-02-36708-4 | Kr 139,-

April 1950: Et rustent damplokomotiv heves fra en innsjø i Montana. Inne i lokomotivet ligger levningene etter tre menn som døde for førtifire år siden.

thrillere og spenning

1906: Dusinvis av banker i Vesten blir ranet av en mann som med kaldt blod myrder alle vitner, og så forsvinner sporløst. For å stoppe «Bankbøddelen»s plyndretokter, engasjerer de amerikanske myndighetene den beste etterforskeren de kan få tak i – en handlekraftig mann ved navn Isaac Bell.

Foreløpig omslag

Bell tar opp jakten på den smarteste og farligste forbryterhjernen han noensinne er blitt stilt overfor. Hovedvåpnene hans er vitenskap, intuisjon og logikk. Men bankraneren blir rasende og bestemmer seg for å snu spillet og ta opp jakten på Bell i stedet. Isaac Bell må nå ta i bruk alle sine evner som etterforsker – ikke bare for å utføre oppdraget, men for å holde seg i live.

Verden elsker Clive Cussler. Forfatteren er oversatt til 40 språk og har solgt over 75 millioner eksemplarer.

156

Les om Clive Cusslers nyeste bok på norsk, som kommer ret t i storpocket, på side 33.


clive cussler

Gullbuddhaen Oversetter: Carl-Bernhard Kjelstrup jr. ISBN: 978-82-02-36300-0 | Kr 139,-

bac k l i s t

Under all rusten er Oregon et velutstyrt og høyteknologisk skip. Oppdraget er å fjerne de kinesiske styrkene fra Tibet og å få Dalai Lama uskadd tilbake til hjemlandet. De må spille på parti med den russiske presidenten, og GULLBUDDHAEN er viktig.

n ov e m b e r

Clive Cussler og Craig Dirgo

Clive Cussler

Den forsvunne by Oversetter: Carl-Bernhard Kjelstrup jr. ISBN: 978-82-02-36301-7 | Kr 139,-

Et enzym som kan forlenge livet er funnet nord i Atlanterhavet. De som forsøker å komme til bunns i hemmeligheten dør, og forskere forsvinner fra et laboratorium i Hellas. Har dette noe å gjøre med funnet av et nedfrosset lik i isen høyt oppe i Alpene?

Clive Cussler

Jakten på polarkoden Oversetter: Roar Sørensen ISBN: 978-82-02-36302-4 | Kr 139,-

Polvandring ødelegger elektrisk utstyr, fugler og dyr blir desorienterte. Jordskjelv, klimaforandringer og vulkanutbrudd kan forekomme, og alt liv på jorden kan utslettes. Nå vil en anti-globaliseringsgruppe bruke kunnskapene til å gi verden en støkk. 157


clIve cUssler

n ov e M b e r b ac K l I s t

CLive CussLer

Skjebnetraktaten Oversetter: sven lange isBn: 978-82-02-30094-4 | Kr 139,-

CLive CussLer

atlantis funnet Oversetter: Frank lie isBn: 978-82-02-34637-9 | Kr 139,-

CLive CussLer

dødelig vind Oversetter: Carl Bernhard Kjelstrup isBn: 978-82-02-29860-9 | Kr 139,-

CLive CussLer

CLive CussLer

CLive CussLer

dødsbølgen

Farlig dyp

Gjenferd fra Valhall

Oversetter: Peter lorentzen isBn: 978-82-02-33295-2 | Kr 139,-

Oversetter: Torfinn haukås isBn: 978-82-02-31468-2 | Kr 139,-

Oversetter: roar sørensen isBn: 978-82-02-34639-3 | Kr 139,-

158

s I t r e n d e s p e n n I n g t I l a l l e ac t I o n g l a d e


clIve cUssler

n ov e M b e r

CLive CussLer

CLive CussLer

inkaenes gull

nemesis

Oversetter: Berit Marianne gabrielsen isBn: 978-82-02-30092-0 | Kr 139,-

Oversetter: ragnar aschim isBn: 978-82-02-33296-9 | Kr 139,-

Oversetter: Jan nergaard isBn: 978-82-02-32485-8 | Kr 139,-

CLive CussLer

CLive CussLer

CLive CussLer

odyssevs' tapte flåte

operasjon Villrose

På dypt vann

Oversetter: Frank lie isBn: 978-82-02-34640-9 | Kr 139,-

Oversetter: axel s. seeberg isBn: 978-82-02-30093-7 | Kr 139,-

Oversetter: Torstein Velsand isBn: 978-82-02-33334-8 | Kr 139,-

CLive CussLer

CLive CussLer

CLive CussLer

Sahara

Skatten

operasjon fortid

Oversetter: Kai holtan isBn: 978-82-02-32581-7 | Kr 139,-

Oversetter: Jan nergaard isBn: 978-82-02-31470-5 | Kr 139,-

Oversetter: Peter lorentzen isBn: 978-82-02-31469-9 | Kr 139,-

bac K l I s t

CLive CussLer

hev titanic!

159


I n t e r n a s j o n a l e b e s t s e lg e r e – r e t t I p o c K e t

n ov e M b e r

Lee ChiLd

reachers hevn Oversetter: Kurt hanssen isBn: 978-82-02-36599-8 | Kr 199,-

s torpocK e t

innestående beløp: 1030 dollar. en feil i minibanken? Det ville kanskje mange tro, men ikke Jack reacher. 1030 er en militær kode for «trenger øyeblikkelig hjelp». et av medlemmene i Jacks gamle team er blitt drept. Jack samler den gamle gjengen, men finner bare en håndfull. De andre er også drept. Tid for hevn.

«JEG ELSkEr JACk rEACHEr» BILL CLINTON

en av verdens mestselgende forfattere. spenningsromanene om Jack reacher utgis i 40 land, og alle har spillefilm-opsjon. Prisbelønt. Child har ligget som nr. 1 på bestselgerlistene til new york Times, Wall street Journal, Publishers Weekly, Washington Post, los angeles Times og sunday Times (london). les også: ingenting å tape, fienden, Hardt mot hardt, ett skudd, Livvakten, Haikeren, Gjesten, Slakteren og Syndebukk.

david baLdaCCi

Guddommelig rettferdighet Oversetter: Truls Kopperud isBn: 978-82-02-32217-5 | Kr 199,-

Oliver stone er Usas mest ettersøkte mann. De to mennene som hadde ødelagt hans liv, var bragt til taushet. Frihetens pris er høy, amerikanske myndigheter setter i gang en storstilt menneskejakt. i bakgrunnen spiller mesterspionen Macklin hayes et personlig spill. stones venner vil risikere alt for ham. Baldacci er oversatt til 40 språk, utgitt i over 80 land og har solgt 70 millioner eksemplarer. han har skrevet 15 new york Times-bestselgere. 160


I n t e r n a s j o n a l e b e s t s e lg e r e - r e t t I p o c K e t

n ov e M b e r

CLive CussLer

khans skatt

Oversetter: Kåre snekvik isBn: 978-82-04-11147-0 | Kr 199,sTOrPOCKeT

CLive CussLer og PauL KeMPreCos

navigatøren Oversetter: roar sørensen isBn: 978-82-04-15358-6 | Kr 199,sTOrPOCKeT

Oversetter: Thor Dag halvorsen isBn: 978-82-04-13656-5 | Kr 199,sTOrPOCKeT

CLive CussLer og JaCK du bruL

Vakt i mørket Oversetter: Frank lie isBn: 978-82-04-12519-4 | Kr 199,sTOrPOCKeT

CLive CussLer

CLive CussLer

Jakten

Skjelettkysten

Oversetter: roar sørensen isBn: 978-82-04-15359-3 | Kr 199,sTOrPOCKeT

bac K l I s t

CLive CussLer

hellig stein

Oversetter: roar sørensen isBn: 978-82-04-13437-0 | Kr 199,sTOrPOCKeT

161

n Y h e t e r – r e t t I p o c K e t - K U n 199,-


I n t e r n a s j o n a l e b e s t s e lg e r e

n ov e M b e r b ac K l I s t

eriC van Lustbader

bourne-sanksjonen Oversetter: roar sørensen isBn: 978-82-02-30174-3 | Kr 199,sTOrPOCKeT

eriC van Lustbader

Jason bourne forrådt Oversetter: roar sørensen isBn: 978-82-04-14246-7 | Kr 199,sTOrPOCKeT

david baLdaCCi

hele sannheten Oversetter: Truls Kopperud isBn: 978-82-02-31577-1 | Kr 199,sTOrPOCKeT

david baLdaCCi

david baLdaCCi

david baLdaCCi

hevnerne

Et enkelt geni

Samlerne

Oversetter: Thor Dag halvorsen isBn: 978-82-04-15357-9 | Kr 199,sTOrPOCKeT

Oversetter: Truls Kopperud isBn: 978-82-04-13870-5 | Kr 199,sTOrPOCKeT

Oversetter: Truls Kopperud isBn: 978-82-04-15356-2 | Kr 199,sTOrPOCKeT

162

n Y h e t e r – r e t t I p o c K e t - K U n 199,-


I n t e r n a s j o n a l e b e s t s e lg e r e

n ov e M b e r

dean KoontZ

dean KoontZ

odds forunderlige timer

ditt hjerte er mitt

Oversetter: Frank lie isBn: 978-82-04-15323-4 | Kr 199,sTOrPOCKeT

Oversetter: Frank lie isBn: 978-82-02-28901-0 | Kr 199,sTOrPOCKeT

Lee ChiLd

JaMes roLLins

ingenting å tape

Judasarven

Oversetter: Kurt hanssen isBn: 978-82-02-33726-1 | Kr 199,sTOrPOCKeT

bac K l I s t

dean KoontZ

Årets mørkeste natt

Oversetter: Frank lie isBn: 978-82-02-31216-9 | Kr 199,sTOrPOCKeT

Oversetter: Tore aurstad isBn: 978-82-04-11788-5 | Kr 199,sTOrPOCKeT

163

t h r I l l e r e s o M få r o p p p U l s e n


thrillere • spenning

n ov e M b e r

JOhn grishaM

broderskapet Oversetter: Peter lorentzen isBn: 978-82-02-36296-6 | Kr 149,-

Trumble er et statlig fengsel. her sitter tre tidligere dommere som kaller seg Broderskapet. De gir juridiske råd til de andre innsatte, og driver en omfattende utpressingsplan.

thrillere • spenning

en dag svarer de på en annonse fra en mektig mann med farlige venner.

Fo r e lø p i g o m s l a g

JOhn grishaM

Stevningen Oversetter: Peter lorentzen isBn: 978-82-02-36297-3 | Kr 149,-

Dommer atlee vet han skal dø, og ber begge sønnene om å komme hjem. ray drar motstrebende sørover til hjembyen. Men dommeren dør for tidlig, og etterlater seg en sjokkerende hemmelighet som bare ray vet om. Og muligens en annen ...

Fo r e lø p i g o m s l a g

JOhn grishaM

kongen av tort og svie Oversetter: Peter lorentzen isBn: 978-82-02-36299-7 | Kr 149,-

Juristen Clay Carter tar motvillig saken til en ung mann som er siktet for et gatedrap. han graver i klientens bakgrunn, og snubler over en sammensvergelse som er for grusom til å kunne være sann. Plutselig har han en mektig motstander. 164 Fo r e lø p i g o m s l a g

«stormesteren i amerikansk krim.» aFTenPOsTen


john grIshaM

n ov e M b e r

John grishaM

John grishaM

regnmakeren

Pelikanrapporten

Oversetter: Peter lorentzen isBn: 978-82-02-32435-3 | Kr 149,-

Oversetter: Peter lorentzen isBn: 978-82-02-33298-3 | Kr 149,-

Oversetter: Peter lorentzen isBn: 978-82-02-32436-0 | Kr 149,-

John grishaM

John grishaM

John grishaM

Partneren

tid for hevn

Juryen

Oversetter: Peter lorentzen isBn: 978-82-02-34606-5 | Kr 149,-

Oversetter: Kjell Dragnes isBn: 978-82-02-34605-8 | Kr 149,-

Oversetter: Peter lorentzen isBn: 978-82-02-33299-0 | Kr 149,-

John grishaM

John grishaM

John grishaM

dødskammeret

anken

klienten

Oversetter: stig aspaas isBn: 978-82-02-33297-6 | Kr 149,-

Oversetter: Truls Kopperud isBn: 978-82-02-31276-3 | Kr 149,-

Oversetter: stig aspaas isBn: 978-82-02-32437-7 | Kr 149,-

bac K l I s t

John grishaM

Firmaets mann

165


john grIshaM

n ov e M b e r b ac K l I s t John grishaM

John grishaM

John grishaM

En uskyldig mann

Sannhetens pris

En amerikaner i italia

Oversetter: Truls Kopperud isBn: 978-82-04-15490-3 | Kr 149,-

Oversetter: Truls Kopperud isBn: 978-82-02-32751-4 | Kr 149,-

John grishaM

John grishaM

Gatens advokat

testamentet

Oversetter: Peter lorentzen isBn: 978-82-02-34626-3 | Kr 149,-

Oversetter: Peter a. lorentzen isBn: 978-82-02-34627-0 | Kr 149,-

166

thrIllere I førstedIvIson

Oversetter: Truls Kopperud isBn: 978-82-02-32434-6 | Kr 149,-


thrillere • spenning

n ov e m b e r

Alistair MacLean

På vei mot døden ISBN: 978-82-02-36307-9 | Kr 129,-

En serie uforklarlige ulykker har rammet utøverne i et racerbilmiljø. Mistanken går i en bestemt retning, og den mistenkte må ta kampen opp for å renvaske seg. Johnny Harlows lynraske reaksjonsevne kommer ham til nytte i kappløpet med motstanderne. Niels Chr. Brøgger, Nationen Omslagsskisse

Alistair MacLean

Dødsmikroben ISBN: 978-82-02-36309-3 | Kr 129,-

Et laboratorium fremstiller drepende virus til krigsbruk. Det ligger langt ute på landsbygda bak piggtråd og strømførende gjerder. To menn ligger døde, og hele beholdningen av instituttets nyeste og mest dødbringende virus er forsvunnet.

thrillere • spenning

«Han er en virtuos.»

Omslagsskisse

Alistair MacLean

Perleporten ISBN: 978-82-02-36311-6 | Kr 129,-

Vi befinner oss på Bjørnøya, der tonnevis av gullbarrer har ligget «nedsaltet» i en grotte siden krigens dager – da de ble stjålet fra Norges Bank. Skurken er tredobbelt-agent med bakgrunn fra KGB og mer lugubre deler av britisk filmindustri. 167

Omslagsskisse


a l I s ta I r M ac l e a n

n ov e M b e r b ac K l I s t 168

aListair MaCLean

aListair MaCLean

aListair MaCLean

raketten

Siste båt fra Singapore

Møte i rom sjø

Oversetter: Per a. hartun isBn: 978-82-02-34772-7 | Kr 129,-

Oversetter: einar schøning isBn: 978-82-02-32583-1 | Kr 129,-

Oversetter: einar schøning isBn: 978-82-02-30088-3 | Kr 129,-

aListair MaCLean

aListair MaCLean

aListair MaCLean

SoS nordpolen

Ørneredet

Styrke 10 fra navarone

Oversetter: einar schøning isBn: 978-82-02-32413-1 | Kr 129,-

Oversetter: Per a. hartun isBn: 978-82-02-28203-5 | Kr 129,-

Oversetter: Per a. hartun isBn: 978-82-02-32582-4 | Kr 129,-

aListair MaCLean

aListair MaCLean

aListair MaCLean

Ulysses

Åtte glass

den usynlige fiende

Oversetter: Trond Petter stamsø Munch isBn: 978-82-02-32340-0 | Kr 129,-

Oversetter: Per a. hartun isBn: 978-82-02-32584-8 | Kr 129,-

Oversetter: Per a. hartun isBn: 978-82-02-34773-4 | Kr 129,-


a l I s ta I r M ac l e a n

n ov e M b e r

aListair MaCLean

aListair MaCLean

inferno i hvitt

kanonene på navarone

Oversetter: einar schøning isBn: 978-82-02-32412-4 | Kr 129,-

Oversetter: einar schøning isBn: 978-82-02-30089-0 | Kr 129,-

Oversetter: Colbjørn helander isBn: 978-82-02-28227-1 | Kr 129,-

aListair MaCLean

aListair MaCLean

aListair MaCLean

karneval i Vaccarès

oljesabotørene

operasjon jernteppe

Oversetter: Per a. hartun isBn: 978-82-02-34771-0 | Kr 129,-

Oversetter: Per a. hartun isBn: 978-82-02-28243-1 | Kr 129,-

Oversetter: georg Wankel isBn: 978-82-02-29780-0 | Kr 129,-

bac K l I s t

aListair MaCLean

Frykten er mitt våpen

alIstaIr Maclean: • Skotsk forfatter • Kjent for sin gode og troverdige skrivestil og eventyrlige action • Kanonene på Navarone og Ørneredet er begge blitt suksessfulle filmer • Hans egen erfaring som 18-årig torpedoskytter i Den Kongelig marine og opplevelser i de arktiske konvoiene har gitt ham verdifullt materiale til bøkene 169

e n av v e r d e n s s to r e t h r I l l e r f o r fat t e r e


årets fineste julegave er ju leor atori et i vakker innbinding og til den krigsinteresserte gir du e n av oss. da skulle julen være reddet.

de s e m b e r «Bøker er den beste gave.»


M å n e d e n s b e s t s e lg e r

Foto: ULLa Montan

deseMber

GÖran tUnStrÖM göran Tunström var født i sunne i Värmland i 1937 og døde i stockholm 2000. han skrev dikt, dramatiske arbeider, noveller, essays og romaner. så å si alle hans skjønnlitterære verker et utgitt på norsk. han mottok flere priser, blant dem nordisk råds pris i 1984 og august-prisen i 1998. hans største romansuksess, Juleoratoriet, ble filmatisert i 1996. Tunström oversettes til stadig flere språk og er anerkjent som en av nordens største forfattere i sin generasjon. Tunström har selv sagt om Juleoratoriet at hele romanen utspiller seg idet taktstokken heves. Mer enn en generasjonskrønike, er Juleoratoriet et av de sjeldne verkene som omfatter hele det menneskelige dramaet, i all sin rørende, komiske, erotiske og surreelle prakt. Denne romanen, av en av skandinavias mest anerkjente forfattere, har en fenomenal bredde og innsikt.

«En vidunderlig roman, spekket av levende og overraskende opptrinn … Som Bachs store, musikalske verk er Tunströms oratorium en storslått feiring av det som varer.» WashingTOn TiMes

«Med en stil som forener det poetiske, romantiske, fantastiske og realistiske, fyller Tunström sine karakterer med lyriske, individuelle stemmer, i et polyfont verk som har en gripende intensitet ved seg.» PUBlishers WeeKly 172


 s tj e r n e – ca p p e l e n da M M s b e s t s e lg e r ro M a n e r

deseMber

gÖran tunstrÖM

Juleoratoriet Oversetter: Per Qvale isBn: 978-82-02-36304-8 | KUn Kr 149,MyKBinD MeD KlaFFer

Familien nordensson mister sitt lyspunkt, en elsket hustru og en strålende mor, solveig.

Og det skjer akkurat på dagen da det lokale koret står klar til å fremføre Juleoriatoriet etter ti års forberedelser. aron, ektemannen, søker tilflukt i tausheten. sønnen sidner leter etter kjærlighet og samhold etter morens død, og må reise til den andre siden av jorden for å finne det. Først sønnesønnen Victor blir i stand til å realisere sin bestemors visjon om å oppføre det monumentale verket i den lille småbykirken.

VIN NE R AV

Kommer med nytt omslag

M å n e d e n s b e s t s e lg e r

solveig nordensson hadde en visjon om å oppføre Bachs Juleoriatoriet i kirken i den lille byen sunne. Det skulle gå tre generasjoner før drømmen ble virkelighet.

nOrDISk r å DS LITTErATurPrIS

«nydelig håndverk.» liBrary JOUrnal

I å r b l I r d e t I K K e j U l U t e n J U L E O R I AT O R I E T 173


 s tj e r n e – ca p p e l e n da M M s b e s t s e lg e r ro M a n e r

deseMber

Handlingen starter på 30-tallet og følger tre M å n e d e n s b e s t s e lg e r

generasjoner fram til i dag. Filmen handler om kjærlighet, glede og lidenskap, men også om sorg og smerte. Den forteller om samhold mellom generasjoner og at vi hele tiden påvirkes av samfunnet og menneskene rundt oss. Personenes savn og lengsler får universell karakter, drømmer og virkelighet flyter over i hverandre. Og bak det hele toner Bachs musikk.

174


deseMber

Pe te r h ab er

len a end re

«… skinner, lever og berører … en film å trykke til sitt hjerte» sVensKa DagBlaDeT

«Gripende hyllest til kjærligheten» gÖTeBOrgs TiDningen

175


desember

Vegard Sæther Vegard Sæther (født 1967) er historiker og forfatter. Har tidligere utgitt I grenseland, og skriver for tiden en doktorgradsavhandling om norske frontkjempere. Han arbeider som lektor.

m å n e d e n s d o kum e n ta r

«Sæthers bok er grundig og godt dokumentert ... Det er viktig lesning» Jens Vetland, Fædrelandsvennen

«oversiktlig og velskrevet» Ivo de Figueiredo, Aftenposten

som 16 ½ år gammel meldte Trygve seg n frivillig til regiment Nordland i divisjo lar Wiking. Mens divisjonen ble gjort krigsk rt til i militærleiren Heuberg, ble han overfø han i Artilleriregiment 5. Der tjenestegjorde n-SS. sin første periode som frivillig i Waffe

Nystumoen i Østerdalen. I mellomkrig stiden ble denne gården, som så mange andre, gjeldstynget av blant annet skyhøye renter. NS’ rentepolitikk var blant årsakene til at gårdens odels gutt, Johan Peter Balstad, gikk inn for partiets politikk.

176

Å r e t s j u l e gav e t i l d e n k r i g s i n t e r e s s e r t e


m å n e d e n s d o kum e n ta r

desember

Vegard Sæther

En av oss – Norske frontkjempere i krig og fred ISBN: 978-82-02-36761-9 | kun Kr 139,-

«Vegard Sæther treffer en innertier med sin tittel En av oss og ved allerede i forordet å trekke sterke sammenlikninger med forholdene i dag. [...] det kastes lys over noe som vi ikke vil vite noe om og at det trekkes sterke paralleller inn i vår egen tid. Derfor: Les den!»

m å n e d e n s d o kum e n ta r

Boka følger et utvalg frontkjempere gjennom oppvekst, krigsopplevelser, rettsoppgjør og etterkrigstid. Basert på omfattende kilder tegner Sæther et nyansert bilde av livet deres i Norge og ved Østfronten. Kameratskap var en viktig drivkraft i alle fasene.

Kommer med nytt omslag

Kommer på lager 20. oktober

Kjell Moe, Kulturspeilet

Teltbahn. Trygve til venstre sammen med de tyske kameratene. Hver soldat hadde ansvaret for hver sin trekant av teltet (Teltbahn). Denne delen var en del av soldatens standardutrustning, og øvelse i å knappe sammen telt hørte med til den militære eksersis i beredskapsstillingen.

Nedskutt sovjetisk fly. I den innledende fasen av operasjon Barbarossa gjorde det tyske flyvåpenet, Luftwa ffe, kort prosess med det sovjetiske flyvåpenet. Dette hadde imidlertid liten betydning på lang sikt. Til tross for at tyskerne utvide t flyproduksjonen utover krigen, var den tyske økonomien for liten til å stå imot det som ble mobilisert og produsert av krigsm ateriell i Sovjetunionen, Storbritannia og USA.

177


I n n b U n d n e gav e b ø K e r

deseMber favo r I t t

erLend Loe

naiv.Super isBn: 978-82-02-33225-9 | Kr 199,-

178

BJØRG VIK

Elsi lund-trilogien isBn: 978-82-02-31184-1 | Kr 199,-

INGVAR AMBJØRNSEN

dronningen sover isBn: 978-82-02-31183-4 | Kr 199,-

gert nygÅrdshaug

roy JaCobsen

eriK Fosnes hansen

Prost Gotvins geometri

Seierherrene

beretninger om beskyttelse 1

isBn: 978-82-02-28939-3 | Kr 199,-

isBn: 978-82-02-30141-5 | Kr 199,-

isBn: 978-82-02-29775-6 | Kr 199,-

flotte InnbUndne jUlegaver tIl KUn I99,-


I n n b U n d n e gav e b ø K e r

deseMber

Lars saabye Christensen

torgriM eggen

amatøren

trynefaktoren

isBn: 978-82-02-30142-2 | Kr 199,-

isBn: 978-82-02-30143-9 | Kr 199,-

vigdis hJorth

JETTE A. KAARSBØL

om bare

den lukkede bok

isBn: 978-82-02-31182-7 | Kr 199,-

Oversetter: erik Johs. Krogstad isBn: 978-82-02-33139-9 | Kr 199,-

favo r I t t

Karin FossuM

Elskede Poona

isBn: 978-82-02-31187-2 | Kr 199,-

Ken FoLLett

Sverdet og korset STORMENES TID 1 Oversetter: Dag heyerdahl larsen isBn: 978-82-02-29763-3 | Kr 199,-

Ken FoLLett

katedralen

sTOrMenes TiD 2 Oversetter: Dag heyerdahl larsen isBn: 978-82-02-29767-1 | Kr 199,-

179


«skaff ditt hus en boksamling, og du skaffer din kropp en sjel.» laTinsK OrDsPråK


b e s ts e lg e re uTGITT V책rEn 2011


b e s t s e lg e r e u tg i t t vå r e n 2011

b e s t s e lg e r e u t g i t t vå r e n 2 011 182

på de neste sidene finner du cappelen damms 15 mest solgte pocketbøker (førsTe halvår 2011.)


b e s t s e lg e r e U tg I t t vå r e n 2011

b e s t s e lg e r e

JOnaThan FranZen

Frihet Oversetter: Monica Carlsen isBn: 978-82-02-34793-2 | Kr 149,-

«frIheT er åreTs rOMaN, OG århUNDreTs.»

gUarDian

«et mesterverk»

 sinDre hOVDenaKK, Vg

«romanen seirer» hans h. sKei, aFTenPOsTen

PÅ BOKLISTA

lars saaBye ChrisTensen

bernhard hvals forsnakkelser isBn: 978-82-02-34721-5 | Kr 159,-

«en intens, original og drivende roman om et dramatisk liv»

U tg I t t vå r e n 2011

ane FarseThås, Dagens næringsliV

sVein JOhs OTTesen, aFTenPOsTen

«Uten overdrivelse kan man si at hver side av denne romanen er en språklig nytelse» TUriD larsen, DagsaVisen

«fornøyelig og fascinerende.»

«en fest å lese!»

FæDrelanDsVennen

leiF eKle, nrK P2

Marian Keyes

TOTALOPPLAG:

58 000 EK SEMPL ARER

PÅ BOKLISTA

En stjerne i natten Oversetter: linda Marie Vikaune isBn: 978-82-02-34726-0 | Kr 149,-

«I en klasse for seg» Daily eXPress

DrONNINGeN av feelGOOD – over 23 millioner solgte eks verden over! samtlige bøker Marian Keyes har skrevet, har blitt bestselgere.

183

PÅ BOKLISTA


b e s t s e lg e r e U tg I t t vå r e n 2011

b e s t s e lg e r e

JeTTe a. KaarsBøl

din nestes hus Oversetter: Trude Marstein isBn: 978-82-02-34576-1 | Kr 149,-

«fester nakketak på leseren.» TerJe sTeMlanD, aFTenPOsTen

U t g I t t vå r e n 2 011

 «forfatteren bergtar leseren med sitt fortellertalent.» Jens VeTlanD, FæDrelanDsVennen

PÅ BOKLISTA KnUT nærUM

Ø isBn: 978-82-02-34843-4 | Kr 139,-

Per ranDers haUKaas, Ba

«… fornøyelig og morsom lesning […] Nærum er en smart mann og en dyktig håndverker.» sigMUnD Jensen, sTaVanger aFTenBlaD

«Nærum i full blomst. han sparker, slår og stikker i nær sagt alle retninger. Men han gjør det med stil og eleganse.» Per iVar henriKsBø, gUDBranDsDølen Dagningen

BelinDa sTarling

bokbindersken Oversetter: Benedicta Windt-Val isBn: 978-82-02-34629-4 | Kr 139,-

«Belinda starlings første, og siste, roman er en vinner! hun har skapt en vittig og sympatisk heltinne full av vår tids pågangsmot som bare forsterker hennes naturlige sjarm.» OBserVer 184

«GlITreNDe OM vICTOrIaTIDeN [...] storartet leseopplevelse» TerJe sTeMlanD, aFTenPOsTen


b e s t s e lg e r e U tg I t t vå r e n 2011

b e s t s e lg e r e

KaThryn sTOCKeTT

barnepiken Oversetter: Monica Carlsen isBn: 978-82-02-33290-7 | Kr 149,-

«får deg til å le og gråte samtidig.» MariUs arOnsen, BOKKlUBBen

«Interessant og medrivende»

60 000 I POCKET

«full av varme og historisk sus» PUBlishers WeeKly

PÅ BOKLISTA lars KePler

hypnotisøren Oversetter: henning J. gundersen

U tg I t t vå r e n 2011

hans h. sKei, aFTenPOsTen

isBn: 978-82-02-34194-7 | Kr 149,-

«... både original og svært godt fortalt.» ingriD BreKKe, aFTenPOsTen

TOTALT

93 000

«skal du lese bare ei bok i år, må du vurdere å la det bli Hypnotisøren.» sTina håKensBaKKen rOlanD, OPPlanD arBeiDerBlaD

PÅ BOKLISTA Chris TVeDT

dødens sirkel isBn: 978-82-02-34618-8 | Kr 149,-

rIve rtonprIse n 2010 «spennende og godt skrevet.» KUrT hansen, DagBlaDeT

«en skikkelig højdare.» lars helge nilsen, Bergens TiDenDe

185

PÅ BOKLISTA


o K to b e r

oK tob e r

arnalDUr inÐriDasOn

irrganger Oversetter: silje Beite løken isBn: 978-82-02-33235-8 | Kr 149,-

«solid krimhåndverk» ann KrisTin øDegårD, Ba

 M å n e d e n s b e s t s e lg e r

«helstøpt krimfortelling» sinDre hOVDenaKK, Vg

PÅ BOKLISTA hans OlaV lahlUM

Menneskefluene isBn: 978-82-02-34619-5 | Kr 149,-

 ingVar aMBJørnsen, Vg  FæDrelanDsVennen  OPPlanD arBeiDerBlaD

«Menneskefluene beriker dagens norske krim.» TerJe sTeMlanD, aFTenPOsTen

PÅ BOKLISTA VigDis hJOrTh

Snakk til meg isBn: 978-82-02-34791-8 | Kr 149,-

 Mari nyMOen nilsen, Vg

«en sjeldent god fortelling» TOM egil hVerVen, KlasseKaMPen 186


b e s t s e lg e r e U tg I t t vå r e n 2011

b e s t s e lg e r e

eliZaBeTh gilBerT

Evig din Oversetter: gry Wastvedt isBn: 978-82-02-34725-3 | Kr 139,-

«Må leses av enhver moderne kvinne som overveier en tur opp kirkegulvet.» Marie Claire

U tg I t t vå r e n 2011

«Jeg slukte boken rått og leste store deler langt inn i natten. hver gang jeg la den fra meg for et øyeblikk, snappet min mor og min søster den til seg.» sUnDay TiMes

aleXanDer MCCall sMiTh

Miraklet på Speedy Motors Oversetter: Toril hanssen isBn: 978-82-02-34632-4 | Kr 139,-

«vi er millioner av fans som gleder oss til neste bok og til å følge Mma ramotswe, som er ’traditionally built’, det vil si meget omfangsrik. Og gjennom den vellykkede Tv-serien har nye entusiaster fått øynene opp for noe av den mest underholdende litteratur som er skrevet i de senere år.» Jan Magne lUnD, VårT lanD

VigDis hJOrTh

Jørgen + anne er sant isBn: 978-82-02-34315-6 | Kr 99,FilMPOCKeT

noen blir aldri så forelsket mer i hele livet som de var da de var ti år. Da anne lunde gikk i fjerde, var hun så forelsket i Jørgen ruge at hun nesten ødela gjerdet i Banditthagen og sov bak en stein hele natten da de ikke skulle være kjærester mer. vIGDIs hJOrThs sUKsessBOK KINOfIlMeN – sNarT På DvD! KrITIKerPrIseN fOr BesTe BarNe- OG UNGDOMsBOK

187

PÅ BOKLISTA


«Et menneske lever bare ett liv på denne jorden. Gjennom bøkene kan det leve mange.» Ivan Turgenjev


bokh øs t HØSTENS NYE ROMANER – Husk backlist i pocket!

k arin fossum, jens lapidus, nicole kr auss, vigdis hjorth, gert nygårdshaug, hans olav lahlum, chris t vedt, torkil damhaug, roy jacobsen, erlend loe, wilbur smith, k ari hotak ainen, stig sæterbakken og roddy doyle er alle aktuelle med nye romaner i høst. husk forfatternes backlist i pocketutgaver.


b o K h øs t e n s n Y e ro M a n e r – h U s K bac K l I s t I p o c K e t !

boKh øste ns nYe roMan e r

Foto: FREDRiK aRFF

boKhøst 190

karin FoSSUM aK TUell MeD NY rOMaN høsTeN 2011: JEG K AN SE I MØRKET


– h U s K bac K l I s t I p o c K e t !

boKhøst

Karin FossuM

Karin FossuM

Se deg ikke tilbake

den som frykter ulven

isBn: 978-82-02-32423-0 | Kr 149,-

isBn: 978-82-02-32424-7 | Kr 149,-

isBn: 978-82-02-32425-4 | Kr 149,-

Karin FossuM

Karin FossuM

Karin FossuM

djevelen holder lyset

Elskede Poona

Svarte sekunder

isBn: 978-82-02-32426-1 | Kr 149,-

isBn: 978-82-02-32427-8 | Kr 149,-

isBn: 978-82-02-32488-9 | Kr 149,-

Karin FossuM

Karin FossuM

Karin FossuM

drapet på harriet krohn

den som elsker noe annet

den onde viljen

isBn: 978-82-02-32489-6 | Kr 149,-

isBn: 978-82-02-32490-2 | Kr 149,-

isBn: 978-82-02-32491-9 | Kr 149,-

k A r i n f os s u m • bAC k l i s t

Karin FossuM

Evas øye

191


h U s K bac K l I s t I p o c K e t !

boKhøst k A r i n f o s s u m • b AC k l i s t 192

Karin FossuM

Karin FossuM

Karin FossuM

Varsleren

natt til fjerde november

Jonas Eckel

isBn: 978-82-02-33271-6 | Kr 149,-

isBn: 978-82-02-23514-7 | Kr 149,-

isBn: 978-82-02-23182-8 | Kr 149,-

Karin FossuM

Karin FossuM

brudd

de gales hus

isBn: 978-82-02-27639-3 | Kr 149,-

isBn: 978-82-02-28730-6 | Kr 149,-

karin Fossums ti bøker om konrad Seier er utgitt i 30 land. Forfatteren har mottatt blant annet rivertonprisen, Glassnøkkelen, Bokhandlerprisen, Brageprisen, Svenska Deckarakademins pris for beste oversatte kriminalroman og The Los Angeles Book Award.


b o K h øs t e n s n Y e ro M a n e r h U s K bac K l I s t I p o c K e t ! boKhøst

aK TUell MeD NY rOMaN høsTeN 2011: LIVET DE LUXE

b o K h øs t e n s n Y e ro M a n e r

Foto: JØRGEn RinGStRa nD

JEnS laPidUS

193


h U s K bac K l I s t I p o c K e t !

boKhøst

nYHET 2i1 J e n s l A p i d u s • b AC k l i s t

Mer PO CK e T fO r Pe NG e N e Jens LaPidus

cash & aldri fucke opp Oversetter: inge Ulrik gundersen isBn: 978-82-02-36620-9 | Kr 149,2 BøKer i 1

Jens LaPidus

aldri fucke opp Oversetter: inge Ulrik gundersen isBn: 978-82-02-32422-3 | Kr 139,-

Jens LaPidus

caSh Oversetter: inge Ulrik gundersen isBn: 978-82-02-29840-1 | Kr 139,-

«Jens Lapidus skriver med et svært direkte språk, og det virker som han har veldig god oversikt over Stockholms kriminelle miljøer og sjargong. Boka gjør sterkt inntrykk, ikke bare fordi den er spennende, men mest fordi den er troverdig.» KUrT hanssen, DagBlaDeT

svensK thrIllersUKsess

194

• Cash: Braksuksess. Solgt til over 30 land • Filmatiseringen av Cash: Den mest sette kinofilmen i Sverige i 2010 • Aldri fucke opp: kinoporemiere 2012 • Begge filmene er også solgt som «remakes» i Hollywood • Høstens nye roman Livet deluxe: over 100 000 solgte den første uken i Sverige!


b o K h øs t e n s n Y e ro M a n e r – h U s K bac K l I s t I p o c K e t ! boKhøst

aK TUell MeD NY rOMaN høsTeN 2011: DET STORE HUSET

b o K h øs t e n s n Y e ro M a n e r

Foto: JoYCE RaV iD

nicolE kraUSS

195


h U s K bac K l I s t I p o c K e t !

boKhøst

niCoLe Krauss

kjærlighetens historie Oversetter: aase gjerdrum isBn: 978-82-02-36529-5 | inTrOPris KUn Kr 149,MODerne KlassiKer

n i C o l e k r Au s s • b AC k l i s t

i en nedslitt leilighet i new york prøver leo gursky å overleve litt til. hver kveld banker han på radiatoren for at naboen over skal høre at han fortsatt lever. For seksti år siden bodde han hjemme i Polen, der han forelsket seg og skrev en bok. Kjæresten mistet han da hun flyktet til amerika rett før krigen. Boka ble også borte. Men uten at han selv er klar over det, har den overlevd: Den har krysset hav, blitt overlevert mellom generasjoner, og forandret liv.

nYhet! U t g I t t I 15 l a n d

Personene i Kjærlighetens historie sysler med gåter som på bemerkelsesverdig vis er forbundet med hverandre. nicole Krauss har fått strålende kritikk for sin medrivende roman om mennesker som har blitt avkuttet fra sin fortid, og som på hver sin pussige, rørende måte forsøker å få livet til å henge sammen.

«Vakkert om tap og sorg og litteratur blant eksil-jøder i new york.» Inger bentzrud, dagbladet

li ke r d u s i r i h u s t ve d t, v i l d u e l s ke n ico l e K ra u s s . l e s m e r p å s i d e 115. 196


b o K h øs t e n s n Y e ro M a n e r h U s K bac K l I s t I p o c K e t ! boKhøst

aK TUell MeD NY rOMaN høsTeN 2011: 30 DAGE R I SANDE FJORD

b o K h øs t e n s n Y e ro M a n e r

Foto: FREDRiK aRFF

ViGdiS hJorth

197


h U s K bac K l I s t I p o c K e t !

boKhøst V i g d i s h J o r t h • b AC k l i s t 198

vigdis hJorth

vigdis hJorth

vigdis hJorth

Snakk til meg

takk, ganske bra

drama med hilde

isBn: 978-82-02-34791-8 | Kr 149,-

isBn: 978-82-02-30968-8 | Kr 149,-

isBn: 978-82-02-30974-9 | Kr 149,-

vigdis hJorth

vigdis hJorth

vigdis hJorth

Fransk åpning

hjulskift

hva er det med mor?

isBn: 978-82-02-30970-1 | Kr 149,-

isBn: 978-82-02-30959-6 | Kr 149,-

isBn: 978-82-02-30967-1 | Kr 149,-

vigdis hJorth

vigdis hJorth

vigdis hJorth

om bare

tredje person entall

Med hånden på hjertet

isBn: 978-82-02-30966-4 | Kr 149,-

isBn: 978-82-02-29844-9 | Kr 149,-

isBn: 978-82-02-30973-2 | Kr 149,-


h U s K bac K l I s t I p o c K e t !

boKhøst

vigdis hJorth

vigdis hJorth

død sheriff

hysj

isBn: 978-82-02-28240-0 | Kr 149,-

isBn: 978-82-02-15921-4 | Kr 149,-

isBn: 978-82-02-16728-8 | Kr 149,-

vigdis hJorth

vigdis hJorth

17.15 til tønsberg

Jørgen + anne er sant

isBn: 978-82-02-23532-1 | Kr 149,-

isBn: 978-82-02-34315-6 | Kr 99,FilMPOCKeT

vIgdIs hjort tIldelt gYldendalprIsen 2011

V i g d i s h J o rt h • bAC k l i s t

vigdis hJorth

Fordeler og ulemper ved å være til

199


b o K h øs t e n s n Y e ro M a n e r – h U s K bac K l I s t I p o c K e t !

boKh øste ns nYe roMan e r

Foto: FREDRiK aRFF

boKhøst 20 0

GErt

nYGÅrdShaUG aK TUell MeD NY øKO-ThrIller høsTeN 2011: CHIME R A


h U s K bac K l I s t I p o c K e t !

boKhøst

n Yh et! 3i1 T M er PO CK e e FO r Pen gen

gert nygÅrdshaug

gert nygÅrdshaug

klokkemakeren

Fortellernes marked

himmelblomsttreet, afrodites basseng

isBn: 978-82-02-32502-2 | Kr 149,-

isBn: 978-82-02-30128-6 | Kr 149,-

isBn: 978-82-02-36622-3 | KUn Kr 159,-

gert nygÅrdshaug

gert nygÅrdshaug

gert nygÅrdshaug

Mengele zoo

himmelblomsttreet

afrodites basseng

isBn: 978-82-02-28849-5 | Kr 149,-

isBn: 978-82-02-28714-6 | Kr 149,-

isBn: 978-82-02-28747-4 | Kr 149,-

gert nygÅrdshaug

gert nygÅrdshaug

gert nygÅrdshaug

dverghesten

nullpluss pluss

Prost Gotvins geometri

isBn: 978-82-02-28701-6 | Kr 149,-

isBn: 978-82-02-28716-0 | Kr 149,-

isBn: 978-82-02-28715-3 | Kr 149,-

g e rt n YgÅ r ds h Au g • bAC k l i s t

gert nygÅrdshaug

Mino-trilogien: Mengele zoo,

201


h U s K bac K l I s t I p o c K e t !

isBn: 978-82-02-28596-8 | Kr 149,-

isBn: 978-82-02-32086-7 | Kr 149,-

isBn: 978-82-02-36660-5 | Kr 139,-

202

Omslagsskisse

Omslagsskisse

gert nygÅrdshaug

honningkrukken

Omslagsskisse

gert nygÅrdshaug

Solfiolinen alkymisten

gert nygÅrdshaug

gert nygÅrdshaug

dødens codex

det niende prinsipp

isBn: 978-82-02-36278-2 | Kr 139,-

isBn: 978-82-02-36279-9 | Kr 139,-

isBn: 978-82-02-36593-6 | Kr 139,-

Omslagsskisse

Omslagsskisse

gert nygÅrdshaug

Jegerdukken

Omslagsskisse

g e rt n YgÅ r ds h Au g • bAC k l i s t

Omslagsskisse

boKhøst gert nygÅrdshaug

Søthjerte

gert nygÅrdshaug

gert nygÅrdshaug

gert nygÅrdshaug

cassandras finger

kiste nummer fem

den balsamerte ulven

isBn: 978-82-02-36281-2 | Kr 139,-

isBn: 978-82-02-36594-3 | Kr 139,-

isBn: 978-82-02-36595-0 | Kr 139,-


h U s K bac K l I s t I p o c K e t !

Omslagsskisse

Omslagsskisse

gert nygÅrdshaug

gert nygÅrdshaug

alle orkaners mor

rødsonen

isBn: 978-82-02-36596-7 | Kr 139,-

isBn: 978-82-02-36597-4 | Kr 139,-

isBn: 978-82-02-36598-1 | Kr 139,-

«Det finnes ingen forfattere i verden som skriver krim som Gert nygårdshaug.» Ole JaCOB hOel, aDresseaVisen

M I n o -t r I lo g I e n : ov e r 20 0 0 0 0 s o lg t e

g e rt n YgÅ r ds h Au g • bAC k l i s t

Omslagsskisse

boKhøst

gert nygÅrdshaug

liljer fra Jerusalem

203


b o K h øs t e n s n Y e ro M a n e r – h U s K bac K l I s t I p o c K e t !

boKh øste ns nYe roMan e r

Foto: FREDRiK aRFF

boKhøst 204

hanS olaV lahlUM aK TUell MeD NY KrIMINalrOMaN høsTeN 2011: SATE LLITTM E NNESKE NE


h U s K bac K l I s t I p o c K e t !

Menneskefluene isBn: 978-82-02-34619-5 | Kr 149,-

«Medrivende intellektuell krimroman» FæDrelanDsVennen  «... en dyktig krimforfatter.» KUrT hanssen, DagBlaDeT

«At han kan skrive har han for lengst bevist gjennom blant annet biografier om både Oscar Torp og Haakon Lie. Men kan han skrive krim? Svaret er ja.» ingVar aMBJørnsen, Vg 

h A n s o l AV l A h lu m • bAC k l i s t

Påsken 1968. i en bygård på Torshov blir den gamle motstandshelten harald Olesen funnet død bak låst dør. Førstebetjent Kristiansen skjønner at morderen er en av beboerne, men søker hjelp hos en utradisjonell rådgiver for å finne ut hvem, og hvorfor.

boKhøst

hans oLav LahLuM

«At historikeren Hans Olav Lahlum skriver godt, kommer ikke som noen bombe. Men at han skulle levere en så helstøpt kriminalroman ved første forsøk, er kanskje litt mer overraskende.» MOss aVis

«Skriv mer! Menneskefluene beriker dagens norske krim.» TerJe sTeMlanD, aFTenPOsTen

«at Lahlum har maktet å turnere dette så overbevisende, sier sitt, både om talentet og om arbeidet som er lagt ned. [...] Forfatteren åpner for muligheten av å skrive ytterligere to bøker i denne serien, noe som umiddelbart bør bli et folkekrav. Er det noe vi ikke kan få for mye av her til lands, er det intelligente, historiske krimromaner.» Ola a. hegDal, Dagens næringsliV

205


b o K h øs t e n s n Y e ro M a n e r – h U s K bac K l I s t I p o c K e t !

boKh øste ns nYe roMan e r

Foto: FREDRiK aRFF

boKhøst 206

chriS tVEdt aK TUell MeD NY KrIMINalrOMaN høsTeN 2011: AV JORD E R DU KOMMET


h U s K bac K l I s t I p o c K e t !

boKhøst

Chris tvedt

Chris tvedt

rottejegeren

rimelig tvil

isBn: 978-82-02-32429-2 | Kr 149,-

isBn: 978-82-02-31817-8 | Kr 149,-

isBn: 978-82-02-34618-8 | Kr 149,-

C h r i s t V e dt • bAC k l i s t

Chris tvedt

dødens sirkel

rI ve rt o n pr Is vI n n er en 20 10

Chris tvedt

Chris tvedt

Skjellig grunn til mistanke

Fare for gjentakelse

isBn: 978-82-02-29792-3 | Kr 149,-

isBn: 978-82-02-36-293-5 | Kr 149,-

207


b o K h øs t e n s n Y e ro M a n e r – h U s K bac K l I s t I p o c K e t !

boKh øste ns nYe roMan e r

Foto: FREDRiK aRFF

boKhøst 208

torkil daMhaUG aK TUell MeD NY rOMaN høsTeN 2011: ILDMANNE N


h U s K bac K l I s t I p o c K e t !

boKhøst

torKiL daMhaug

torKiL daMhaug

Se meg, Medusa

Flykt, måne

isBn: 978-82-02-32772-9 | Kr 149,-

isBn: 978-82-02-29782-4 | Kr 149,-

isBn: 978-82-02-32336-3 | Kr 149,-

to r k i l dA m h Au g • bAC k l i s t

torKiL daMhaug

døden ved vann

«... norsk krims øverste divisjon» aF Ten PO sTe n

torKiL daMhaug

torKiL daMhaug

overlord

Syk rose

isBn: 978-82-02-32349-3 | Kr 149,-

isBn: 978-82-02-29781-7 | Kr 149,-

les gjerne Se meg Medusa, Døden ved vann og Ildmannen etter hverandre! Men NB - alle kan leses frittstående.

209


b o K h øs t e n s n Y e ro M a n e r – h U s K bac K l I s t I p o c K e t !

boKh øste ns nYe roMan e r

Foto: FREDRiK aRFF

boKhøst 210

roY JacobSEn aK TUell MeD NY rOMaN høsTeN 2011: ANGE R


h U s K bac K l I s t I p o c K e t !

boKhøst

roy JaCobsen

roy JaCobsen

Seierherrene

Marions slør

isBn: 978-82-02-30907-7 | Kr 149,-

isBn: 978-82-02-32482-7 | Kr 139,-

isBn: 978-82-02-32478-0 | Kr 149,-

roy JaCobsen

roy JaCobsen

roy JaCobsen

hoggerne

Frost

ismael

isBn: 978-82-02-32352-3 | Kr 139,-

isBn: 978-82-02-32339-4 | Kr 139,-

roY J ACo b s e n • bAC k l i s t

roy JaCobsen

Vidunderbarn

isBn: 978-82-02-32483-4 | Kr 139,-

211


h U s K bac K l I s t I p o c K e t !

boKhøst r oY J AC o b s e n • b AC k l i s t 212

roy JaCobsen

roy JaCobsen

roy JaCobsen

det nye vinduet

det nye vannet

Grenser

isBn: 978-82-02-32354-7 | Kr 139,-

isBn: 978-82-02-32353-0 | Kr 139,-

isBn: 978-82-02-32484-1 | Kr 139,-

roy JaCobsen

roy JaCobsen

roy JaCobsen

den høyre armen

Fangeliv

Fugler og soldater

isBn: 978-82-02-32355-4 | Kr 139,-

isBn: 978-82-02-12786-2 | Kr 99,-

isBn: 978-82-02-21956-7 | Kr 99,-

roy JaCobsen

roy JaCobsen

roy JaCobsen

hjertetrøbbel

det kan komme noen

isBn: 978-82-02-17496-5 | Kr 99,-

isBn: 978-82-02-12787-9 | Kr 99,-

trygve bratteli - en fortelling isBn: 978-82-02-32439-1 | Kr 169,-


b o K h øs t e n s n Y e ro M a n e r – h U s K bac K l I s t I p o c K e t ! boKhøst

aK TUell MeD NY rOMaN høsTeN 2011: FVONK

b ø K h øs t e n s n Y e ro M a n e r

Foto: FREDRiK aRFF

ErlEnd loE

213


h U s K bac K l I s t I p o c K e t !

boKhøst

erlenD lOe

Stille dager i Mixing Part isBn: 978-82-02-32438-4 | Kr 149,-

Telemann har nesten ikke alkoholproblemer og elsker ikke Tyskland, mens kona hans, nina, har ganske tykke briller og elsker alt det tyske.

e r l e n d lo e • b AC k l i s t

noen utrolig morsomme e-poster mellom familien Telemann fra norge og den østerrikse familien Bader innleder romanen.

erlenD lOe

Muleum isBn: 978-82-02-28416-9 | Kr 149,-

«Vi styrter. elsker deg. Gjør hva du vil. Pappa». slik åpner erlend loes roman om 18 år gamle Julie fra Oslo som mister far, mor og bror i en flystyrt over afrika. i dagboka får vi innblikk i jentas tanker og opplevelser i tiden etter den tragiske ulykken.

erlenD lOe

Maria & José isBn: 978-82-02-34042-1 | Kr 119,-

José elsker Maria mer enn noe annet i hele verden. han bor i Marias øre – innerst i øregangen. Til fots kan det ta opptil en halv time å gå fra Marias øre og ned til hoftekammen. På sykkel knappe tre minutter. Om kvelden musiserer han foran trommehinnen. 214


h U s K bac K l I s t I p o c K e t !

boKhøst

erLend Loe

erLend Loe

naiv. Super.

l

isBn: 978-82-02-27600-3 | Kr 149,-

isBn: 978-82-02-16729-5 | Kr 149,-

isBn: 978-82-02-20100-5 | Kr 149,-

erLend Loe

erLend Loe

erLend Loe

Fakta om Finland

doppler

Volvo lastvagnar

isBn: 978-82-02-21957-4 | Kr 149,-

isBn: 978-82-02-24477-4 | Kr 149,-

isBn: 978-82-02-26018-7 | Kr 149,-

erLend Loe og Petter aMundsen

organisten isBn: 978-82-02-27405-4 | Kr 149,-

erLend Loe

erLend Loe

kurt 3

kurt blir grusom – the movie

isBn: 978-82-02-2109-84 | Kr 249,-

isBn: 978-82-02-2893-48 | Kr 129,-

e r l e n d lo e • bAC k l i s t

erLend Loe

tatt av kvinnen

215


boKhøst boKh øste ns nYe roMan e r 216

/ LonGanESi Foto: StEFano MaURi

b o K h øs t e n s n Y e ro M a n e r – h U s K bac K l I s t I p o c K e t !

WilbUr SMith aK TUell MeD NY ThrIller høsTeN 2011: DE SOM E R I STORM OG FARE


h U s K bac K l I s t I p o c K e t !

boKhøst

WiLbur sMith

WiLbur sMith

nilens hemmelighet

taita og den 7. gåten

isBn: 978-82-02-27626-3 | Kr 149,-

Oversetter: henning Kolstad isBn: 978-82-02-28230-1 | Kr 149,-

isBn: 978-82-02-27607-2 | Kr 149,-

WiLbur sMith

WiLbur sMith

WiLbur sMith

Vismannen taita

Svart hevn

dødens time

isBn: 978-82-02-27627-0 | Kr 149,-

Oversetter: henning Kolstad isBn: 978-82-02-34935-6 | Kr 149,-

Oversetter: henning Kolstad isBn: 978-82-02-28226-4 | Kr 149,-

WiLbur sMith

WiLbur sMith

WiLbur sMith

Monsun

brennende kyst

Solens triumf

Oversetter: henning Kolstad isBn: 978-82-02-28433-6 | Kr 149,-

Oversetter: ådne goplen isBn: 978-82-02-27681-2 | Kr 149,-

Oversetter: henning Kolstad isBn: 978-82-02-29783-1 | Kr 149,-

W i l b u r s m i t h • bAC k l i s t

WiLbur sMith

hapi – elvegudinnen

217


h U s K bac K l I s t I p o c K e t !

boKhøst W i l b u r s m i t h • b AC k l i s t 218

WiLbur sMith

WiLbur sMith

WiLbur sMith

torden over landet

assegai

Sverdets makt

Oversetter: Finn aasen isBn: 978-82-02-27679-9 | Kr 149,-

Oversetter: henning Kolstad isBn: 978-82-02-32443-8 | Kr 149,-

Oversetter: henning Kolstad isBn: 978-82-02-27682-9 | Kr 149,-

WiLbur sMith

WiLbur sMith

WiLbur sMith

dolket

rovfuglene

Ung manns land

Oversetter: henning Kolstad isBn: 978-82-02-28244-8 | Kr 149,-

Oversetter: henning Kolstad isBn: 978-82-02-28376-6 | Kr 149,-

Oversetter: Finn aasen isBn: 978-82-02-27678-2 | Kr 149,-

WiLbur sMith

WiLbur sMith

WiLbur sMith

En spurv til jorden

blå horisont

Farlig opptakt

Oversetter: axel s. seeberg isBn: 978-82-02-27680-5 | Kr 149,-

Oversetter: henning Kolstad isBn: 978-82-02-28439-8 | Kr 149,-

Oversetter: henning Kolstad isBn: 978-82-02-34609-6 | Kr 149,-


h U s K bac K l I s t I p o c K e t !

boKhøst

WiLbur sMith

WiLbur sMith

Skinnende gull

Falkens hevn

Oversetter: henning Kolstad isBn: 978-82-02-34608-9 | Kr 149,-

Oversetter: sven lange isBn: 978-82-02-32415-5 | Kr 149,-

Oversetter: Jan D. Ulrichsen isBn: 978-82-02-29801-2 | Kr 149,-

WiLbur sMith

WiLbur sMith

WiLbur sMith

terror

leoparden jager i mørket

oppgjør i jungelen

Oversetter: Jan D. Ulrichsen isBn: 978-82-02-33217-4 | Kr 149,-

Oversetter: ådne goplen isBn: 978-82-02-29804-3 | Kr 149,-

Oversetter: Finn aasen isBn: 978-82-02-32414-8 | Kr 149,-

WiLbur sMith

WiLbur sMith

WiLbur sMith

tigerens øye

Fri som ørnen

diamantjegere

Oversetter: einar schøning isBn: 978-82-02-31162-9 | Kr 149,-

Oversetter: Dag Biseth isBn: 978-82-02-33218-1 | Kr 149,-

Oversetter: sven lange isBn: 978-82-02-31161-2 | Kr 149,-

W i l b u r s m i t h • bAC k l i s t

WiLbur sMith

Siste tog til katanga

219


b o K h øs t e n s n Y e ro M a n e r – h U s K bac K l I s t I p o c K e t ! boKhøst boKh øste ns nYe roMan e r 220

kari hotakainEn aK TUell MeD NY rOMaN høsTeN 2011: ME NNESKETS DE L


h U s K bac K l I s t I p o c K e t !

de skjødesløse Oversetter: Tor Tveite isBn: 978-82-02-32450-6 | Kr 149,-

«Glitrende morsom finsk samfunnssatire over den finske mannsrollen og et samfunn ikke ulikt vårt eget, der mange er i ferd med å miste taket i livets sentrale holdepunkter.»

hOTaK aIN eN MOT TOK NOrDIsK r åDs lIT Ter aTU rPrIs I 2004.

Kari hotaKainen

k A r i h otA k A i n e n • bAC k l i s t

sVein JOhs OTTesen, aFTenPOsTen

boKhøst

Kari hotaKainen

På hjemmefronten Oversetter: Tor Tveite isBn: 978-82-02-24498-9 | Kr 149,-

Den Matti Virtanen vi møter i På hjemmefronten utvikler seg i løpet av romanen til å bli noe ganske uvanlig. Det som beskriver ham best, er muligens betegnelsen gal maniker. Forventningene til mannsrollen i Finland har endret seg, men mannen er fremdeles mer eller mindre den samme. «ellevilt over en moderne hjemmefrontsoldat» CaThrine Krøger, DagBlaDeT

 KnUT FalDBaKKen, Vg

221


b o K h øs t e n s n Y e ro M a n e r – h U s K bac K l I s t I p o c K e t !

boKh øste ns nYe roMan e r

Foto: Cato@LEin.aS

boKhøst 222

StiG SætErbakkEn aK TUell MeD NY rOMaN høsTeN 2011: GJE NNOM NAT TE N


h U s K bac K l I s t I p o c K e t !

boKhøst

stig sæterbaKKen

stig sæterbaKKen

Usynlige hender

besøket

isBn: 978-82-02-33190-0 | Kr 139,-

isBn: 978-82-02-28252-3 | Kr 129,-

isBn: 978-82-02-27389-7 | Kr 99,-

stig sæterbaKKen

stig sæterbaKKen

dirty things

kapital

isBn: 978-82-02-32321-9 | Kr 329,-

isBn: 978-82-02-23771-4 | Kr 99,-

s t i g sÆ t e r bA k k e n • bAC k l i s t

stig sæterbaKKen

ikke forlat meg

stig sæterbaKKen

Siamesisk Selvbeherskelse Sauermugg 2007 isBn: 978-82-02-27952-3 | Kr 99,-

«Styrken i Sæterbakkens forfattarskap er evna han har til å sjå djupt. Djupt i menneskets indre liv, historie, voner, draumar, mørke og sakn.» nOra siMOnhJell, MOrgenBlaDeT

223


b o K h øs t e n s n Y e ro M a n e r – h U s K bac K l I s t I p o c K e t !

boKh øste ns nYe roMan e r

Foto: (C) MaRK niXon

boKhøst 224

BOOkErPrISVInnEr

roddY doYlE aK TUell MeD NY rOMaN høsTeN 2011: DE N DØDE RE PUBLIKKE N


h U s K bac K l I s t I p o c K e t !

boKhøst

roddy doyLe

En stjerne ved navn henry

57% irsk. historier om

Oversetter: Bjørn alex herrman immigrasjon isBn: 978-82-02-20711-3 | Kr 149,- Oversetter: Bjørn alex herrman

isBn: 978-82-02-34598-3 | Kr 149,-

roddy doyLe

roddy doyLe

dama som gikk på dører

Paula Spencer

ro d dY d oY l e • bAC k l i s t

roddy doyLe

Oversetter: Bjørn alex herrman Oversetter: Bjørn alex herrman isBn: 978-82-02-28603-3 | Kr 149,- isBn: 978-82-02-29853-1 | Kr 149,-

225

I r s K h U M o r s o M b e r ø r e r h j e r t e t.


«Man skal ikke lese for å sluke, men for å se hva man kan bruke.» Henrik Ibsen

«Litteratur har rett og plikt til å fortelle leserne hva som rører seg i tiden.» Bertolt Brecht


NYE DOKUMENTARER OG BIOGRAFIER

– HUSK BACKLIST I POCKET!

bokh øs t

a xel jensen er igjen i vinden i forbindelse med torgrim eggens nyskrevne biogr afi. sigurd falkenberg mikkelsen, tomm kristiansen, tor bomann-larsen og simon sebag montefiore er alle aktuelle med nye bøker i høst. husk forfatternes backlist i pocketutgaver


d o KU M e n ta r e r o g b I o g r a f I e r – h U s K bac K l I s t I p o c K e t !

n Y d o K U M e n ta r – h U s K b ac K l I s t I p o c K e t !

Foto: annE LiV EKRoLL/n

RK

boKhøst

SiGUrd FalkEnbErG MikkElSEn sigurd FaLKenberg MiKKeLsen

Siste stopp bagdad isBn: 978-82-02-31140-7 Kr 149,-

228

aK TUell MeD NY DOKUMeNTar høsTeN 2011: FØR FLOMME N


d o KU M e n ta r e r o g b I o g r a f I e r – h U s K bac K l I s t I p o c K e t ! boKhøst

tor boMann-Larsen

tor boMann-Larsen

tor boMann-Larsen

tor boMann-Larsen

Makten

Vintertronen

Folket

kongstanken

isBn: 978-82-02-27356-9 Kr 149,-

isBn: 978-82-02-24666-2 Kr 149,-

isBn: 978-82-02-22529-2 Kr 149,-

isBn: 978-82-02-22527-8 Kr 149,-

aK TUell MeD NY BIOGr afI høsTeN 2011: BIND 5 OM KONG HA AKON OG DRONNING MaUd

n Y b I o g r a f I – h U s K bac l I s t I p o c K e t !

Foto: toRE SanDbER

tor boMannlarSEn

229


d o KU M e n ta r e r o g b I o g r a f I e r – h U s K bac K l I s t I p o c K e t !

n Y d o k u m e n tA r • h u s k b AC l i s t i p o C k e t

Foto: FREDRiK aRFF

boKhøst 230

toMM kriStianSEn toMM Kristiansen

toMM Kristiansen

afrika – en vakker dag

Presidentens mann

isBn: 978-82-02-24035-6 Kr 139,-

isBn: 978-82-02-32469-8 Kr 139,-

aK TUell MeD NY DOKUMeNTar høsTeN 2011: CAPE TOWN


d o KU M e n ta r e r o g b I o g r a f I e r – h U s K bac K l I s t I p o c K e t !

I n t e r n a s j o n a l e b e s t s e lg e r e U t g I t t I 3 4 l a n d

siMon sebag MonteFiore

siMon sebag MonteFiore

siMon sebag MonteFiore

siMon sebag MonteFiore

den unge Stalin

Stalin

Potemkin

Oversettere: Jorunn og arne-Carsten Carlsen isBn: 978-82-02-27445-0

Oversettere: Jorunn og arne-Carsten Carlsen isBn: 978-82-02-26753-7

Sasjenka

Kr 199,-

Kr 199,-

Oversetter: erik Johs. Krogstad isBn: 978-82-02-32505-3 Kr 149,-

n Y d o ku m e n tA r • h u s k bAC k l i s t i p o C k e t !

Foto: ian JonES

SiMon SEbaG MontEFiorE

boKhøst

Ko M M e r TIL OS LO BO KF ES TIVAL

Oversettere: Jorunn og arne-Carsten Carlsen isBn: 978-82-02-29865-4 Kr 189,-

aK TUell MeD NY DOKUMeNTar høsTeN 2011: JE RUSALE M

231


d o KU M e n ta r e r o g b I o g r a f I e r – h U s K bac K l I s t I p o c K e t ! boKhøst n Y b i o g r A f i • h u s k b AC k l i s t i p o C k e t !

aXEl JEnSEn aXeL Jensen

aXeL Jensen

og resten står skrivd i stjernene

line

isBn: 978-82-02-28731-3 Kr 139,-

232

isBn: 978-82-02-23533-8 Kr 139,-

aXeL Jensen

aXeL Jensen

Jan Christian MoLLestad

ikaros

Epp

trollmannen i ålefjær. axel jensen om axel Jensen

isBn: 978-82-02-23534-5 Kr 139,-

isBn: 978-82-02-28470-1 Kr 139,-

isBn: 978-82-02-31295-4 Kr 139,-

NYheT! aK TUelT høsTeN 2011: torgrIM eggens bIogr afI oM a Xel jensen


v I M I n n e r o M to rg I M eg g e n s p o c K e t U tgav e r :

boKhøst

isBn: 978-82-02-30394-5 | Kr 139,-

torgriM eggen

torgriM eggen

trynefaktoren

hermanas

isBn: 978-82-02-23521-5 | Kr 139,-

isBn: 978-82-02-27640-9 | Kr 139,-

torgriM eggen

torgriM eggen

Manhattan

Jern

isBn: 978-82-02-28338-4 | Kr 139,-

isBn: 978-82-02-34575-4 | Kr 139,-

torgrIM eggen er aKtUell Med bIografI oM aXel jensen

to rg r i m eg g e n • bAC k l i s t

torgriM eggen

Gjeld

233


 E t h j e m u t e n b ø ke r e r som et hus uten vinduer Horace Mann


forfat te rreg i s te r


f o r fat t e r r eg i s t e r

register f o r fat t e r e

A Alameddine, Rabih

102

Ambjørnsen, Ingvar

178

Amundsen, Petter

215

B

Coetzee, J.M.

113

Cussler, Clive

33, 156

D Dahl, Arne

133

Dahle, Gro

108

Damhaug, Torkil

208

Baldacci, David

160

Behrendt, Greg

50

Dirgo, Craig

157

Bennett, Sophia

55

Doyle, Roddy

224

Binchy, Maeve

41

Bomann-Larsen, Tor

229

Bonnevie, Live

54

Brul, Jack Du

33

E Eggen, Torgrim

179

F Faber, Michel

C Cacace, Mariangela CarrĂŠ, John Le

80 58, 59, 148

Chamberlain, Diane 236

51

Child, Lee

160

Christensen, Lars Saabye

179

Follett, Ken

119 14

Fossum, Karin

179

Franzen, Jonathan

183


f o r fat t e r r eg i s t e r

Geraghty, Ciara

39

Indriðason, Arnaldur

Giffin, Emily

42

Ishiguro, Kazuo

133 28

136

Goolrick, Robert

94

J

Goudge, Eileen

49

Jacobsen, Roy

178

Graham, Eliza

95

Jensen, Axel

232

Gray, John

49

Jessen, Ida

104

Grimsrud, Beate

62

Grisham, John

164

Grogan, John

49

Kaarsbøl, Jette A.

Grue, Anna

86

Kelk, Lindsey

Grøndahl, Christopher

87

Kemprecos, Paul

161

Kenyon, Sherrilyn

126

K

Kepler, Lars

H

179 49

8 55

Hamilton, Laurell K

127

Kerr, P. B.

Hansen, Erik Fosnes

178

Keyes, Marian

183

32

King, Stephen

123

Harper, Tom Harris, Charlaine

128

Klippenvåg, Odd

82

Hawes, Annie

36

Koontz, Dean

163

Hilderbrand, Elin

49

Krauss, Nicole

115

Kristiansen, Tomm

230

Hjorth, Vigdis

179

Holeman, Linda

90

Hotakainen, Kari

220

f o r fat t e r r eg i s t e r

Gilbert, Elizabeth

register

I

G

Kroneberg, Benedicte Meyer 26 Kundera, Milan

112

237


f o r fat t e r r eg i s t e r

register

PR

L Lahlum, Hans Olav Lapidus, Jens

133 78, 193

84

Rasul, Abo

116

Larsen, Britt Karin

81

Rem, Tore

106

Lessmann, C.B.

55

Rollins, James

163

f o r fat t e r e

Loe, Erlend

178

Rougthvedt, Bernt

66

Lustbader, Eric van

162

Rowling, J.K.

53

Rudberg, Denise

51

M MacLean, Alistair

167

S

Mandela, Nelson

144

Sabatini, Irene

142

Mansell, Jill

38

Santos, Marisa de los

51

Matthews, Carole

50

Saramago, José

68

133

Selznick, Brian

152

McDermott, Andy

32

Sheridan, Sara

94

McMahon, Katharine

95

Smith, Alexander McCall

187

Mikkelsen, Sigurd Falkenberg 228

Smith, Wilbur

131

Mollestad, Jan Christian

232

Snicket, Lemony

55

Montefiore, Simon Sebag

231

Starling, Belinda

94

Stimson, Tess

40

Stockett, Kathryn

72

Svingen, Arne

87

McDermid, Val

N Nordang, Astrid Nyborg, Line 238

Palm, Carl Magnus

Nygårdshaug, Gert Nærum, Knut

92 146 30 184

Sæterbakken, Stig

222

Sæther, Vegard

176


f o r fat t e r r eg i s t e r

Tuccillo, Liz

50

Tucker, Lisa

32

Tunström, Göran

172

Tvedt, Chris

118

Vik, Bjørg

178

W Waldman, Ayelet Ward, J. R.

51

f o r fat t e r r eg i s t e r

V

register

T

130

Willoch, Kåre

24

Wilson, Jacqueline

55

Y Young, Sara

95

Z Zusak, Markus

114

Østli, Siri

51

Aamodt, Ingunn

55 239


«Bøker er, takket være Gutenberg, både verdens fellesgode og enkeltmenneskets eie.» Jacob Paludan


tit te lreg i s te r


t i t t e l r eg i s t e r

register tittelregister

199 17.15 til Tønsberg 57% irsk. Historier om immigrasjon 225

A ABBA 84 Afrika – en vakker dag 230 Afrodites basseng 201 Aldri fucke opp 194 Alkymistens datter 95 Alle orkaners mor 111, 203 Amatøren 179 Anita Blake: 1: Vampyrdreper 127 127 2: De døde våkner 3: Anita Blake og Jean-Claude 127 4: Dødelig trekant 127 5: Gravens hemmeligheter 127 Anken 165 Assegai 218 Atlantis funnet 158

242

B Baby eller ikke 46 Ballen i øyet 64 Barbent 49 Bare mamma som er Gud 146 Barna 105

Barnepiken 73, 185 Barnepiken, filmpocket 73 Beleiringen av Lisboa 71 Beretninger om beskyttelse 1 178 Bernhard Hvals forsnakkelser 1832 Besøket 223 Blomsterhandlersken 108 Blå horisont 218 Bokbindersken 94, 184 Boktyven 114 Bourne-sanksjonen 162 Brennende kyst 217 Broderskapet 164 Bruckner, Camille, Prins Carlo 82 – En komponisttrilogi Brudd 192 C Camorraland 80 CASH 194 Cash & Aldri fucke opp (2 i 1) 79, 194 Cassandras finger 99, 202 D Dama som gikk på dører De desperates café De gales hus De skjødesløse Den andre mannen Den balsamerte ulven Den forsvunne by

225 46 192 221 71 111, 202 157


t i t t e l r eg i s t e r

124 124 124 125 125 125

Det niende prinsipp 99, 202 Det nye vannet 212 Det nye vinduet 212 Det perfekte liv som single 50 Det vokser et tre i Mostamägg 81 Det året Ricardo Reis døde 71 Diamantjegere 219 Din nestes hus 184 Dirty Things 223 Ditt hjerte er mitt 163 Djevelen holder lyset 191

E Edens hammer 22 Elefantenes sang 131 Elefantens reise 68 Elsi Lund-trilogien 178 Elskede Poona 191, 179 Elsker, elsker ikke 50 Elsker i fritt fall 130 En amerikaner i Italia 166 En av oss 177 En beretning om blindhet 71 En beretning om klarsyn 71 En dåre fri 63 En forræder etter vårt hjerte 59, 133 En god praktikant 40 En liten by i Tyskland 61 En mann med et rykte 47 En pålitelig hustru 94 En sak har minst tre sider 47 En spurv til jorden 218

t i t t e l r eg i s t e r

Det mørke tårn: 1 & 2: Revolvermannen/De utvalgte 3: Ødemarken 4: Trollmannen og glasskulen 5: Ulvene 6: Sangen om Susannah 7: Det mørke tårn

Dolket 218 Doppler 215 Drama med Hilde 198 Drapet på Harriet Krohn 191 Dronningen sover 178 Dverghesten 201 86 Dypt å falle Død sheriff 199 Dødelig vind 158 Døden ved vann 209 Dødens codex 99, 202 Dødens sirkel 118, 133, 185, 207 Dødens time 217 Dødsbølgen 158 Dødskammeret 165 Dødsmikroben 167 Dødsskipet 33

register

Den hellige kilden 48 Den høyre armen 212 Den lukkede bok 179 Den onde viljen 191 Den perfekte spion 60 Den rette for meg 47 Den skrekkelige skolen + Den skjulte sjakten 55 Den som elsker noe annet 191 Den som frykter ulven 191 Den tredje tvilling 22 Den unge Stalin 231 Den usynlige fiende 168 Den usynlige spion 60 Der frihet rår 22 Det fins grenser for hva jeg ikke forstår 64 Det første jeg tenker på 105 Det kan komme noen 212

243


t i t t e l r eg i s t e r

register tittelregister 24 4

En stjerne i natten 46, 183 En stjerne ved navn Henry 225 En uskyldig mann 166 Engler i LA 47 Epp 232 Er du der ute? 47 Erfaringer for fremtiden 25 Et bord på Quentins 49 Et enkelt geni 162 Et hemmelig liv 51 Et hjem til Frankie 41 Et liv som Scarlett 39 Et sommereventyr 49 Etterskjelv 133 Evas øye 191 Evig din 36, 187 Evig elskede 130 Extra Virgin – en ung kvinne oppdagerden italienske Riviera 36 F Fakta om Finland 215 Falkens hevn 219 Fangeliv 212 118, 207 Fare for gjentakelse Farlig dyp 158 Farlig formue 22 Farlig opptakt 218 Firmaets mann 165 Fluktens vinger 22 Flykt, måne 209 Folket 229 For god til å være sann 46 Fordeler og ulemper ved å være til 199 Forelskelser, forlovelser og forviklinger 55 Fortellernes marked 201 Fransk åpning 198 Fri som ørnen 219

Frihet 183 Fristet over evne 48 Frost 211 Frykten er mitt våpen 169 Fryktløs elsker 130 Fugler og soldater 212 107 Født til frihet G Gatens advokat 166 Gjeld 233 Gjenferd fra Valhall 158 Glassjøen 48 Grenser 212 Guddommelig rettferdighet 160 Gullbuddhaen 157 Gå aldri fra meg – Filmpocket 29 H Hakawati 103 Han er faktisk ikke interessert 50 Hapi – elvegudinnen 217 HARRY POTTER: Harry Potter og de vises stein Harry Potter og dødstalismanene Harry Potter og fangen fra Azkaban Harry Potter og Føniksordenen Harry Potter og halvblodsprinsen Harry Potter og ildbegeret Harry Potter og mysteriekammeret

53 53 53 53 53 53 53

Hatets elsker 130 Hele sannheten 162 Hellig stein 161 Herfra til månen 38 Herkules' grav 32 Hermanas 233


t i t t e l r eg i s t e r

K Kanonene på Navarone 169 Kaos hos Daisy 47 Kapital 223 Karneval 110 Karneval i Vaccarès 169 Khans skatt 161 Kiste nummer fem 111, 202 Kjempenes fall 15 Kjærlighet og andre forviklinger 51 Kjærligheten banker på 51 Kjærlighetens historie 115, 196 Klienten 165 Klokkemakeren 201 Klosterkrønike 71 Kobrakongen av Katmandu/ 55 Djevelkrigerne våkner Kongen av tort og svie 164 Kongstanken 229 Krigens kaier 21

t i t t e l r eg i s t e r

I I all evighet 21 I blodets grep 133 I fiendens favn 95 I gode og onde dager 46 I tykt og tynt 46 Ikaros 232 Ikke forlat meg 223 Ildfluesommer 48 Inferno i hvitt 169 Ingen skal høre hvor stille det er 26 Ingen som deg 48 Ingenting å tape 163 Inkaenes gull 159 Irrganger 133, 186 Ismael 211 Italienske kvelder 48

J Jaget elsker 130 Jakten 156, 161 Jakten på polarkoden 157 Jason Bourne forrådt 162 Jeg elsker Hollywood 49 49 Jeg elsker New York Jeg, han og hun 51 Jegerdukken 98, 202 Jenny S 51 Jern 233 Jesusevangeliet 71 Jonas Eckel 197 Judasarven 163 Juleoratoriet 173 Juryen 165 Jørgen + Anne er sant 187, 199

register

Hestenes klan 54 Hev Titanic! 159 Hevnens elsker 130 Hevnerne 162 Himmelbjørnens skog 81 Himmelblomsttreet 201 Hjerte og sinn 48 Hjertetrøbbel 212 Hjulskift 198 Hoggerne 211 Honningkrukken 98, 202 Hulen 71 Hva er det med mor 198 Hva er det som fins i skogen barn? 65 Hvem som helst, hvor som helst 110 Hvite netter 95 Hvitt på hvitt 23 Hypnotisøren 10, 133, 185 Hysj 199

245


t i t t e l r eg i s t e r

register

Kurt blir grusom – the movie Kurt 3

tittelregister

L L 215 Lengsel, drøm og kjærlighet 55 Lenket 87 Leoparden jager i mørket 219 Liljer fra Jerusalem 111, 203 Line 232 Lucy Sullivan skal gifte seg 47 Løvenes kamp 23 M Makten 229 Manhattan 233 Mannen fra St. Petersburg 23 Maria & José 214 Marions slør 211 Marlena Evensen 55 Marley & jeg 49 Matilde 51 Med hånden på hjertet 198 Med penn og pistol 67 201 Mengele Zoo Menn er fra Mars, kvinner er fra Venus 49 Menneskefluene 133, 186, 205 Millies flørt 48 Min egen elskede 130 Min hemmelige Mandarin 94 Mino-trilogien: Mengele Zoo, Himmelblomsttreet, Afrodites basseng

246

215 215

31, 201

Miraklet på Speedy Motors 187 Modigliani-skandalen 23

Monsun 217 Mord av klasse 60 Muldvarpen 60 Muldvarpen, filmpocket 148 Muleum 214 Mørkets elsker 130 168 Møte i rom sjø N Nabogutten 143 Naiv. Super. 178, 215 Natt over havet 23 Natt til fjerde november 192 Nattens nytelser 126 Nattens omfavnelser 126 Navigatøren 161 Nedtelling mot null 22 Nemesis 159 Nestemann ut? 55 Nilens hemmelighet 217 Nullpluss pluss 201 Nærmere enn du tror 49 Nålen 22 O 163 Odds forunderlige timer Odyssevs' tapte flåte 159 Og resten står skrivd i stjernene 232 Oljesabotørene 169 Om bare 179, 198 Operasjon fortid 159 Operasjon jernteppe 169 Operasjon Villrose 159 Oppfinnelsen av Hugo Cabret 153 Oppgjør i jungelen 219 Organisten 215 Overlord 209


t i t t e l r eg i s t e r

S Sahara 159 Samlerne 162 Samtaler med meg selv 145 Sannhetens pris 166

Stormenes tid: 1: Sverdet og korset 2: Katedralen

17, 23, 179 17, 23, 179

t i t t e l r eg i s t e r

R Rachels ferie 46 Raketten 168 Reachers hevn 160 Rebecca-koden 22 Regnmakeren 165 Reisen til Portugal 71 Rimelig tvil 118, 207 Rosenrød og Liljehvit 119 Rottejegeren 118, 207 Rovfuglene 218 Russlands hus 60 Rødsonen 111, 203

Sasjenka 231 Se deg ikke tilbake 191 Se meg Medusa 209 Seierherrene 178, 211 Siamesisk Selvbeherskelse Sauermugg 2007 223 Sin egen herre 107 Siste båt fra Singapore 168 Siste stopp Bagdad 228 Siste tog til Katanga 219 Sjokolade-engelens diett 50 Skandinavisk Misantropi 117 Skatten 159 Skinnende gull 219 Skjebnetraktaten 158 Skjelettkysten 161 Skjellig grunn til mistanke 118, 207 Skjulte talenter 50 Slinger i brudevalsen 50 Snakk til meg 186, 198 Solens triumf 217 Solfiolinen Alkymisten 202 Solfuglen 131 SOS Nordpolen 168 Speilkrigen 61 Spionen som gikk sine egne veier 61 Spionen som kom inn fra kulden 61 Spis Elsk Lev 36 Spis elsk lev / Evig din 137 Spurvungen 90 Stalin 231 Stevningen 164 Stille dager i Mixing Part 214 Storm i en tekopp 50

register

P Paganinikontrakten 9, 133 Papirpenger 23 Partneren 165 Paula Spencer 225 Pelikanrapporten 165 Perleporten 167 Piken med trommestikkene 61 Porten i Marrakech 91 Potemkin 231 Presidentens mann 230 Prost Gotvins geometri 178, 201 På dypt vann 159 På hjemmefronten 221 På høye hæler over Grønland 51 På vei mot døden 167 På ørnevinger 23 På øverste hylle 48

247


t i t t e l r eg i s t e r

register tittelregister 248

Styrke 10 fra Navarone 168 Større enn livet 32 Sushi for nybegynnere 47 Svart hevn 217 Svarte sekunder 191 Sverdets makt 218 Syk rose 209 Søsteren 51 Søthjerte 202 Søvnens lekkasje 65 T Taita og den 7. gåten 217 Takk, ganske bra 198 Tatt av kvinnen 215 Telefon til avdøde 60 Tempelet som forsvant 32 Terror 219 Testamentet 166 Tid for hevn 165 Tigerens øye 219 Til odel og eie 46 Til odel og eie – Filmpocket 43 Tilværelsens uutholdelige letthet 112 218 Torden over landet Tredje person entall 198 Trippel 22 Trollmannen i Ålefjær. Axel Jensen om Axel Jensen 232 Trygve Bratteli – en fortelling 212 TRUE BLOOD: 1: Dødsjakt i Louisiana 2: De udødeliges assistent 3: De dødes klubb 4: Dødelig fare 5: Kamp til døden 6: På død og liv 7: Død og begravet

128 128 128 128 128 129 129

8: Dødelig maktkamp 9: En skjebne verre enn døden 10: Død i familien

129 129 129

Trynefaktoren 179, 233 Tråder 55 U Ulysses 168 Ung manns land 218 Ustyrlige jenter + Deppa jenter 55 Usynlige hender 223 V Vakt i mørket 161 Vannmelonen 46 Vanære 113 Varsleren 192 Veien til lykken 50 Vennekretsen 49 Venninnen/Str. 37/Prinsen 51 Venner i tykt og tynt 55 Verdt å vente på 47 Vestalinnen 93 50 Vi møtes på Chocholat Heaven Vidunderbarn 211 Vintertronen 229 Vismannen Taita 217 Volvo lastvagnar 215 Ø Ø 184 Ørneredet 168 Å Å smyge forbi en øks Årets mørkeste natt Åtte glass

65 163 168


Pocketkatalog Cappelen Damm 2011  

Høstens bøker i pocket.