Page 1


© CAPPELEN DAMM AS 2011 ISBN 978-82-02-35830-3 1. opplag 2011 Illustrasjoner: Solveig Lid Ball Design: Elisabeth Vold Bjone / Solveig Lid Ball Trykk og innbinding: Livonia Print, Latvia 2011 Satt i Sabon 13/17 og trykt på 150g Artic Volume Materialet i denne publikasjonen er omfattet av åndsverklovens bestemmelser. Uten særskilt avtale med Cappelen Damm AS er enhver eksemplarfremstilling og tilgjengeliggjøring bare tillatt i den utstrekning det er hjemlet i lov eller tillatt gjennom avtale med Kopinor, interesseorgan for rettighetshavere til åndsverk. Utnyttelse i strid med lov eller avtale kan medføre erstatningsansvar og inndragning, og kan straffes med bøter eller fengsel. www.cappelendamm.no


a h i ,v

s-

k

MI Te

A

og s t:

p B a ll l e Hj Lid

e r: g n n ni o g e M –T

lla i m Ca

ger n U

eig v l So

! s u l t t å rf


I dag er det lørdag og Mia og Mons har gledet seg hele uken. Mamma og pappa er bortreist og farmor er overnattings-barnevakt. – Godmorgen, sier farmor. – Er det noen som har lyst pü pannekaker?


– Ja takk, sier Mia og hopper ned fra overkøya. – Og i dag er det lørdag! – Da skal vi på kino! sier Mons glad. – Ja visst, sier farmor. – Da skal vi på kino. Farmor har gledet seg akkurat like mye som Mia og Mons.


– Kan jeg få en pannekake til? Mons synes at farmors pannekaker er det beste som fins. – Med syltetøy og rømme? spør farmor. Mia og Mons spiser fire pannekaker hver. For i dag er de ekstra sultne.


– Hvilken kino vil dere se? spør farmor og tar frem avisen. Mia og Mons ser på alle annonsene. – Elias! Mons peker på ett av bildene. – Nei, ikke den. Mia peker på et annet bilde. – Den vil jeg se, sier hun mens hun klør seg i hodet.


– Erta berta bus – Mia har fått lus! erter Mons. – Har jeg ikke det så! Er det noen som har lus her, så er det deg, sier Mia irritert. – Særlig, sier Mons. Men så må han jammen klø seg, han også.


Egentlig har det klødd ganske mye den siste tiden, tenker Mia. Hun gjør alt hun kan for ikke å klø igjen. Men til slutt klarer hun ikke la være. – Det er nok best at vi tar en liten lusekontroll, sier farmor. – Det er mye lus ute og går på denne tiden av året. Hun finner en kam i baderomskapet.


– Nå må du sitte helt musestille, sier farmor. – Lusestille! ler Mons – Ser du noen lus forresten? spør han nysgjerrig. Farmor kikker nøye bak ørene og i nakken. – DER! sier hun plutselig og peker. – Kan det være et luseegg? Farmor har nemlig aldri hatt lus og er ikke helt sikker på hvordan et luseegg ser ut!


– Jeg trenger en oppslagsbok, sier farmor bestemt. Mons løper ut i stua og henter en tykk bok som heter Huslegen. Farmor slår opp på lus, og viser et bilde av luseegg til Mons. – Synes du at de ligner? Mons nikker. Farmor leser høyt fra boken. – Kamme håret over badekaret og se etter lus.


MiaMonsLus  

© CAPPELEN DAMM AS 2011 ISBN 978-82-02-35830-3 www.cappelendamm.no Satt i Sabon 13/17 og trykt på 150g Artic Volume , vI HAr s t: C am illa...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you