Krimklubben medlemsblad 08-24

Page 1

Alle

krimklubben.no

«En av de beste krimforfatterne vi har»

MARK BILLINGHAM

«Emosjonelt gripende, stramt og spennende»

KARIN SLAUGHTER

DEN SOM HVISKER LYVER

Medlemsblad nr. 08 /20 24
hovedbøker portofritt tilsendt!

Noen ganger er ikke mord det verste som kan skje!

NÅR HÅPET ER DØDEN

«Fawley er tilbake og bedre enn noensinne»

Cara Hunter er en krimforfatter vi virkelig kan glede oss over!

Hun er usedvanlig god på å skape forventninger, og deretter snur hun det hele fullstendig på hodet. Du har garantert ingen

mulighet til å ane hvilken vending som ligger bak krimgåten.

Anja Rålm, redaktør

I Cara Hunters nye krimroman skaper hun ekte og fascinerende personer, hun berører det grufulle uten å gå for mye i de blodige detaljene –og hun spiller klokt på menneskets psyke.

SJOKKERENDE SYN

Det er midnatt, og politiet rykker ut til en isolert gård i utkanten av Oxford. De har fått melding om en skyteepisode fra en turgåer i nærheten. Når politiet kommer fram, ser de at noen er hjemme – men ingen åpner døren. Etter en god stund blir døren åpnet, og synet som møter politiet er mildt sagt sjokkerende.

MISLYKKET INNBRUDD?

En mann er skutt på kloss hold og ligger død på kjøkkenet. Han er skutt i ansiktet, så hele hodet mangler og skadene er totalt ødeleggende. Kjøkkenet ser ut som en slagmark, og det er ikke mulig å identifisere den drepte. Bak står et eldre ektepar, Richard og Margaret Swann. Det eldre ekteparet påstår at han brøt seg inn og at de skjøt i selvforsvar – det ligger en kniv i offerets hånd, og Richard har stygge kutt på sin egen hånd.

HVEM LYVER OM HVA?

Alt tyder på et mislykket innbrudd, men kriminaletterforsker Adam Fawley mistenker at det er noe mer bak. Etter hvert som de etterforsker og forsøker å finne ut hvem den

drepte er, oppdager politiet en forbindelse til en høyprofilert sak fra noen år tilbake. Og denne høyprofilerte saken omhandler drap på et lite spebarn og angivelig et justismord. Pressen går fullstendig amok, og en dokumentarserie på Netflix om det uforklarlige spebarnsdrapet får ny aktualitet.

FORTIDEN INNHENTER

Dermed er Fawleys team under mer press og overvåkning enn noen gang tidligere, og det blir viktigere enn noensinne at de finner svaret på hvordan disse ulike drapene henger sammen. For på sjokkerende vis så gjør de det. Når man graver i fortiden, er det sannsynlig at det finnes noen skjeletter ...

Av Redaksjonen

De hører at ringeklokken ringer langt inne i huset, men ingen kommer, til tross for at lyset står på i overetasjen. Puttergill begynner å stampe med beina for å holde varmen. Barnetson ringer på igjen og venter. Ingenting skjer. Han tar et par skritt bakover og kikker opp mot annen etasje, og så gir han tegn til Puttergill.

“Kan du undersøke baksiden av huset? Jeg venter her.”

Det er så stille at han hører skrittene til Puttergill hele veien rundt huset. Et svakt bank, og “Hei, er det noen hjemme?” Så blir det stille. Plutselig hører han løpende skritt, og Puttergill kommer rundt hjørnet og bråstanser så grusen spruter.

“Jeg tror at det er noen der inne, sjef – på gulvet – det er for mørkt til å se tydelig, men jeg tror at det kan være en såret person –”             Barnetson går frem til døren, men idet han løfter hånden for å banke, hører han et metallisk dunk fra låsen, og døren går opp. Mannen i døråpningen er sent i sekstiårene eller tidlig i syttiårene. Han er litt lut, med magert, benete ansikt, og han har på seg en sånn tynn strikkejakke som holder i tretti år hvis man tar godt vare på den, noe han tydeligvis har gjort. Han ser heller ikke ut som en person som opplever forferdelige ting. Nei, tenker Barnetson, Puttergill må ha misforstått: Ingen kan ha en skadet person på kjøkkenet og virke såpass fattet.

“Ja?” Uttalen er penere enn hekken hans.             “Er du Mr. Swann?”

Mannen rynker pannen. “Ja?”

“Jeg er politiførstebetjent Barnetson, dette er politibetjent Puttergill. Vi er fra Thames Valley Police. Vi er blitt oppringt av en person som mente at du kanskje kunne trenge hjelp.”

Minen til mannen endrer seg litt. Er han irritert? Overrasket? Blikket hans begynner å flakke, og Barnetson merker seg at han ikke spør om hva innringeren har sagt eller hvorfor de tror at noe er galt. “Jeg synes,” sier han tungt, “at dere skal komme inn.”

Han går inn i huset igjen, og de to politibetjentene veksler blikk. Det er åpenbart noe på ferde, men det kan ikke være veldig alvorlig, i hvert fall ikke et dødsfall. Hva er det da? Et innbrudd? Husbråk av noe slag?             Gulvet i gangen er belagt med terrakottafliser. På skostativet står det gummistøvler, og på veggen henger det voksede jakker og tweedluer, ved siden av en rad med støvete akvareller, som for det meste henger skjevt. De hører at det blir skylt ned på toalettet et sted i overetasjen, og Barnetson kaster et blikk på Puttergill. Politibetjenten trekker på skuldrene og tenker at han skal foreslå at de tar seg en tepause på en bensinstasjon på veien tilbake; det er ikke stort varmere her inne enn det er ute.

“Det er her,” sier Swann og peker. De runder hjørnet etter ham, går ned to trappetrinn og inn på kjøkkenet.

Tretti sekunder senere snubler Puttergill ut gjennom bakdøren og kaster opp restene av lunsjen utover de ujevne steinhellene.

Avbestillingsfrist: 21.04.2024

Cara Hunter er en forfatter bosatt i Oxford, hvor også handlingen i krimbøkene hennes er lagt til.

Hun debuterte med Hjemmets lune rede i 2018, til stor internasjonal suksess. Den som hvisker lyver er den sjette boken i den populære serien om kriminaletterforsker

Adam Fawley.

Alle er bøkene frittstående og kan leses separat, og har solgt i mer enn 1 million eksemplarer verden over.Hun er kjent for å ha overraskende slutt og uforutsigbare vendinger i bøkene sine.

Copyright © CappelenDamm Bokklubber. • Bilder: Shutterstock/Adobe Stock • Usignerte artikler er skrevet av redaksjonen. • Postadresse: Krimklubben, Postboks 1900 Sentrum, 0055 Oslo. • Bankgiro: 6019 05 42168. Design: Rune Kårstad-Hærnes. • Trykk: Ålgård offset. Ansvarlig utgiver: Cappelen Damm AS. • Redaksjonen tar forbehold om eventuelle trykkfeil.
S.4
PRIS:
Cara Hunter: DEN SOM HVISKER LYVER Oversatt av Ulrik Farestad
Innb. 416 sider
KR 449,Bestillingsnr. 485022
Portofritt tilsendt! UTDRAG FRA BOKEN

HOVEDBOKS - QUIZ

VINN FLOTT BOKPAKKE!

Delta i konkurransen og vær med i trekningen av en flott bokpakke!

Send svarene dine på mail til krimkonkurranse@cappelendamm.no innen 21. april 2024. Merk emnefeltet med Cara Hunter. Du kan også delta i denne konkurransen på nett, krimklubben.no

1) Hva het Cara Hunters første bok på norsk?

a) Det varme hjemmet

c) Den trygge hjemkomsten

b) Hjemmets lune rede

3) Hva heter kona til denne kriminaletterforskeren?

a) Anna

c) Mary

b) Alex

2) Hva heter kriminaletterforskeren som Cara Hunter har skapt?

b) Stephen Fawley ?

a) Eric Fawley

c) Adam Fawley

a) 6

c) 5

5) Hvor mange frittstående krimromaner har Cara Hunter gitt ut på norsk?

b) 4

4) Hvilket land kommer Cara Hunter fra?

a) Skottland

c) USA

b) England

Vinn to bøker + flotte hodetelefoner fra JBL!

?
?
?
?

Møt våren med fine og smarte ting!

HAGEREDSKAPER

fra by Stelton i 3 deler

Når kjøkkenhagen skal lukes eller altankassen skal ha nye blomster, er dette settet helt uunnværlig. De tre praktiske planredskapene; en spade, en rive og en lukeskje er uført i sprøytelakkert stål, noe som gjør dem både robuste og lette å rengjøre.

HAGEREDSKAPER fra

RIG-TIG BY STELTON

Vanlig pris: kr 259,-

DIN PRIS: KR 179,Bestillingsnr. 467480

CLASSIC nakkepute

En reisepute i memory foam som er flat i nakken, slik at man kommer helt inn mot stolenes rygg. Gir god støtte for nakke og hode. Lomme for smarttelefon som gjør det enkelt å ha kontroll på telefonen

KNIVSETT

Fiskars i 5 deler

Knivsettet består av:

• kokkekniv 20 cm

spar

Vannkoker, FOODIE fra RIG-TIG by Stelton, sort Den funksjonelle og anvendelige FOODIE vannkoker er innbydende med sin runde form. Vannkokeren koker vannet hurtig opp med et lavt strømforbruk. Den trådløse vannkokeren rommer 1 liter og er utstyrt med et avtakbart

VANNKOKER, FOODIE FRA

RIG-TIG BY STELTON, SORT

Vanlig pris: kr 649,-

DIN PRIS: KR 429,Bestillingsnr. 478646

• santokukniv (japansk) 16 cm

• brødkniv 21 cm

• grønnsakskniv 11 cm

• tomatkniv 12 cm

FISKARS FUNCTIONAL

Form knivsett, 5 deler

Vanlig pris: kr 699,-

DIN PRIS: KR 349,Bestillingsnr. 466891 spar

HAGEFORKLE

Praktisk hageforkle til redskaper og annet du vil ha tilgjengelig.

HAGEFORKLE

Vanlig pris: kr 179,-

DIN PRIS: KR 99,Bestillingsnr. 474873

SOLID TERMOS

fra Stanley

Termosen rommer 0,5 og holder innholdet varmt eller kaldt i 15 timer. Korken er garantert lekkasjefri, og koppen er dobbeltisolert. Produsert i kraftig rustfritt stål og er BPA-fri.

STANLEY TERMOS, 0,5 liter

Vanlig pris: kr 549,-

DIN PRIS: KR 399,Bestillingsnr. 466329

KUN 99 ,S.6
350 , -
spar 100 , -
179 , -
KUN

Ta 3 betal for 2! 149,Fra kun

Ta TRE betal for TO! Vi spanderer den billigste

Du kan kjøpe så mange bøker du vil, vi spanderer hver tredje bok. Tilbudet er begrenset til utvalget på denne siden.

Sofie Sarenbrant:

SYNDEBUKKEN

Oversatt av Henning J. Gundersen

Innb. 368 sider

Vanlig pris: kr 399,-

DIN PRIS: KR 149,Bestillingsnr. 465464

Lee Child og Andrew Child: VOKTEREN

Oversatt av Kurt Hanssen

Innb. 320 sider

Vanlig pris: kr 399,-

DIN PRIS: KR 149,Bestillingsnr. 465909

Samuel Bjørk: ULVEN

Innb. 480 sider

Vanlig pris: kr 399,-

DIN PRIS: KR 149,Bestillingsnr. 470396

Ninni Schulman: NÅR ALLE KLOKKER HAR STANSET

Innb. 464 sider

Vanlig pris: kr 399,-

DIN PRIS: KR 149,Bestillingsnr. 467051

Karin Fossum: NATTELØPEREN

Innb. 192 sider

Vanlig pris: kr 439,-

DIN PRIS: KR 149,Bestillingsnr. 475836

Jens Lapidus: PARADIS CITY

Oversatt av Inge Ulrik Gundersen

Innb. 448 sider

Vanlig pris: kr 399,-

DIN PRIS: KR 149,Bestillingsnr. 468899

Hanne Gellein: DØDEN SKAL DU LIDE

Innb. 368 sider

Vanlig pris: kr 439,-

DIN PRIS: KR 149,Bestillingsnr. 477442

Til

KRIMKLUBBEN Postboks 96

4662 Kristiansand SERVICEKUPONG (se baksiden)

SLIK FUNGERER MEDLEMSKAPET:

VELKOMSTTILBUD: Gjelder kun ved første gangs innmelding.

REKLAMASJON: Skulle et produkt være skadet når du mottar det, bytter vi det omkostningsfritt.

ANGRERETT: Ifølge lov om angrerett har du rett til å returnere en vare. Du må selv dekke kostnadene ved retur. Retur uten frankering vil bli belastet med returporto på kr 129,-.

FORPLIKTELSER: Forpliktelsene du inngikk ved innmelding, må innfris før medlemskapet avsluttes. Har du spørsmål vedrørende medlemskapet ditt, kontakt oss på tlf. 21 89 60 60. Hvis medlemskapskontrakten brytes, må du betale full medlemspris for velkomstpakken.

HOVEDBOKEN: Får du automatisk tilsendt ca. hver tredje uke hvis du ikke avbestiller innen fristen.

PORTO: Portofritt tilsendt for ordrer på kr 399,eller mer. For ordre under kr 399,- kommer porto kr 49,- i tillegg.

Martin Österdahl: PARMIDDAGEN

Oversatt av Cecilie Winger

Innb. 304 sider

Vanlig pris: kr 439,-

DIN PRIS: KR 149,Bestillingsnr. 477692

Torkil Damhaug: HUND UTEN GRAV

Innb. 464 sider

Vanlig pris: kr 439,-

DIN PRIS: KR 149,Bestillingsnr. 477843

HUSK FRIMERKE S.7

JEG VIL BESTILLE FRA BLADET:

Sofie Sarenbrant: SYNDEBUKKEN Oversatt av Henning J. Gundersen Bestillingsnr. 465464

Ninni Schulman: NÅR ALLE KLOKKER HAR STANSET Oversatt av Kari Engen Bestillingsnr. 467051

Jens Lapidus: PARADIS CITY Oversatt av Inge Ulrik Gundersen Bestillingsnr. 468899

Jeg bestiller også disse bøkene/produktene:

Samuel Bjørk: ULVEN Bestillingsnr. 470396

Jeg avbestiller hovedboka

Cara Hunter: DEN SOM HVISKER LYVER Oversatt av Ulrik Farestad Bestillingsnr. 485022

Hanne Gellein: DØDEN SKAL DU LIDE Bestillingsnr. 477442

Avbestillingsfrist: 21.04.2024

Dubestiller/avbestillerraskestpå21896060,tastevalg7ellerminesiderpå krimklubben.no.Vårmedlemstjenesteeråpenmandag-fredag08.00-16.00.

NB: Prisene i bladet gjelder fram til avbestillingsfristen!

EN KALDBLODIG, KALKULERT GJERNINGSMANN

«... du bare må oppleve dette mesterverket av en krimbok... ikke et eneste sekund med kjedelig lesestoff»

Randaberg 24

«Kepler har skapt en suksessformel av internasjonalt kaliber.»

Tom Egeland, VG

Lars Kepler: EDDERKOPPEN

Oversatt av Henning J. Gundersen Innb. 512 sider

Vanlig pris: kr 449,-

DIN PRIS: KR 119,Bestillingsnr. 477415

Returadresse: Krimklubben, Postboks 1900 Sentrum, 0055 Oslo
GJØR ET KRIMKUPP!
Kun 119,330,Spar
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.