Page 1

Medlemsblad nr. 08, 2014

Hovedboken portofritt rett hjem!

viveca

KJENT FR A KRIMSERIEN «Mordene i Sandhamn» på T V 2 !

sten SKJÆRGÅRDSIDYLLEN BRISTER I VIVECA STENS SISTE KRIM!

www.krimklubben.no


E t sk j eb n es van g e r t

øyeblikk KJÆRE MEDLEM!

Copyright © Tanum Bokklubber. Bilder: Istock, Getty images og Augon Johnsen. Usignerte artikler er skrevet av redaksjonen. Postadresse: Krimklubben, Postboks 780 Sentrum, 0106 Oslo. Bankgiro: 6019 05 42168. Design: Rune Kårstad-Hærnes. Trykk: Ålgård offset. Ansvarlig utgiver: Cappelen Damm AS. Redaksjonen tar forbehold om eventuelle trykkfeil.

2

Svenske Viveca Sten har solgt over en million bøker bare i Sverige. Hun skriver ren skjærgårdskrim fra den vakre øya Sandhamn utenfor Stockholm. I Norge har tv2-krimmen, Mordene i Sandhamn, som er basert på bøkene hennes, gått sin store seiersgang. Det er ikke uten grunn! Viveca Sten er unik i sin sjanger – hun blander det vakre med de grusomste tilfeldigheter og vår verste frykt. Til sammen blir dette krim av beste merkevare. Henning Mankell har sagt at «det finns inga onda människor, det finns bara onda omständigheter». Det er der Viveca Sten treffer oss så hardt i sin siste roman. Det er midtsommeraften i Sandhamn, en beruset jente raver rundt på bryggene, og dagen etter finner man en gutt død på stranden. Forhøret av ungdommene starter, og det er ikke enkelt å få dem til å si noe fornuftig. De har ulike versjoner av hva som har hendt, ingen av dem er onde mennesker, men en av dem har antagelig vært på feil sted til feil tid. Det blir både en personlig, uforutsigbar og ikke minst nervepirrende historie som serveres oss i vakre omgivelser. Det er bare å lene seg tilbake i godstolen og nyte sidene! GOD LESNING!

Anja Rålm REDAKTØR


Midtsommer i Sandhamn. Havnen i den lille skjærgårdsidyllen er stinn av alkohol, dop og forvokste cabincruisere. En 14-årig jente kommer aldri hjem den natten, og en 17-årig gutt blir myrdet. «Hun beskriver helt briljant en verden av fortapte og fulle tenåringer – og distanserte voksne som lever sine egne liv. Dette er spot-on, både med hensyn til dialog og intriger. ... Hun tilhører nå den svenske eliten av krimforfattere, dersom hun fortsetter på denne måten vil hun ganske snart sitte på tronen. Dette er både en viktig, underholdende og spennende bok.» DAST Magazine

HOVEDBOK Viveca Sten: I KAMPENS HETE Oversatt av Kari Engen

Innb. 400 s.

Vanlig pris: kr 379,-

DIN PRIS: KR 332,Bestillingsnr. 332820

Boka sendes fra oss i uke 22. Avbestillingsfrist: 26.05.2014

Portofritt tilsendt! S. 3


Den verste frykten Vissheten om at det ikke bare er én oppskrift på det å være forelder. Frykten for hva som kan skje med den du er aller mest glad i når hun eller han står på terskelen til å bli voksen og oppsøker miljøer du ikke har kontroll over. Frykten for hva alkohol og dop kan gjøre i det som kan være et skjebnesvangert øyeblikk. Vissheten om alt du ikke vet. Du kjenner deg bare så djevelsk igjen når du leser bøkene til Viveca Sten. En million solgte Viveca Stens skjærgårdskrim er solgt i én million eksemplarer i Sverige, og oversatt til et dusin språk. Hennes femte roman er en troverdig skildring av den svenske midtsommerens lyse gleder og dunkle baksider. Og Sten er på hjemmebane i Sandhamn. Hun har feriert der fra barnsben av, og

KRIM I HVERDAGSLIG OG TROVERDIG RAMME

4

har selv ungdommer i huset. Gjør klar for krim basert på hvordan livet vårt ofte er.

Tragisk glorie Et hav av kjekke pappagutter, hvite båter, unge berter og rus. Mye rus. I mylderet vakler en jente langs bryggene. Ingen hører hennes rop etter hjelp når hun kollapser på stranden. Hun blir liggende, venstre kinn mot sanden, og det blonde håret som en tragisk glorie på en engel. Hva har hun vært utsatt for? Tidlig neste morgen finner politiet en død 17-årig pappagutt, og etterforskningen er i gang. Problemet er bare at alle involverte har sin egen versjon av

nattens skjebnesvangre øyeblikk. Så hvem er offer og hvem er morder?

Gripende mordgåte Viveca Stens kriminalhelt Nora Linde skal for første gang feire midtsommer med sin nye kjæreste Jonas. Men det går fryktelig galt når Jonas' tenåringsdatter Wilma ikke kommer hjem til avtalt tid den natten. Hun svarer ikke på mobil, og er sporløst forsvunnet. Noras venn, kriminalinspektør Thomas Andreassen, innkalles for å løse mysteriet, som viser seg å være en gripende mordgåte. Blant annet fordi det handler om unge, søkende mennesker på terskelen til voksenverdenen.

Stoler på leseren Dette er også et spennende drama om foreldrerollen, og det å gi tillit og ansvar. Penger er ikke alt, og kan som kjent ikke vekke døde til live. Kloke funderinger om hvilket ansvar foreldre har for sine barn flettes inn i mordmysteriet, uten pekefingre og fasitsvar. Også her har Sten skjønt at leseren finner svarene selv, og nettopp det er en guddommelig gave for en krimforfatter av Stens kaliber.


UTDRAG FRA BOKEN VIVEC A STEN

er utdannet jurist, og har utgitt en rekke juridiske fagbøker. Hun er i dag heltidsforfatter, og hennes kriminalromaner har solgt over 1 million eksemplarer i Sverige. Viveca Sten bor utenfor Stockholm sammen med mann og tre barn. Siden barndommen har hun tilbrakt somrene i Sandhamn, på Sandön i Stockholms skjærgård. Handlingen i hennes kriminalromaner utspiller seg i disse idylliske omgivelsene. Den populære Tv2-krimmen Mordene i Sandhamn, er basert på bøkene hennes, har i år tatt Norge med storm!

«Viceca Sten har en veldig lett penn. Hun beveger seg i sommerlig miljø preget av familier i hverdagsklemma med barn og jobb. Og i det lille øysamfunnet befinner seg det mennesker i alle valører. Fra arrogant overklasse via 'vanlige' mennesker til bygdeoriginaler. Dette gjør boka lesverdig for flere enn den kriminteresserte.» T R Ø N D E R AV I S A

Et hav av hvite skrog fylte havnen. Overalt lå det båter med folk som festet. En yrende trengsel av berusede ungdommer beveget seg fram og tilbake på bryggene. Sommerkvelden var varm, men jenta som sjanglet gjennom mengden frøs så hun skalv. Det var mennesker overalt, men ingen hun kjente. Alle lo og snakket med oppspilte stemmer. Lyden skar i henne, og hun la hendene over ørene for å stenge bråket ute. Hun myste fortvilet i kveldslyset mens hun lette etter et kjent ansikt. En gjeng med tenåringer grillet på stranden, uten å bry seg om forbudsskiltene. Litt lenger borte sto det flere politibetjenter iført gule vester, og enda noen kom kjørende på en rød firhjuling som stoppet på hjørnet ved Seglarrestaurangen. Jenta på brygga la ikke merke til dem. Det lyse håret hennes var bustete og øynene vidt oppsperret. Hun haltet litt, og manglet en sko på den ene foten. En eller annen dultet til henne, og hun falt mot en søppelkurv. Blikket virret fram og tilbake. Et hulk presset seg fram, og hun støttet seg til en brannhydrant. Men ingen tok notis av henne, stemmesurret rundt henne steg og sank, og den høye musikken overdøvet jamringen som kom ut av strupen hennes. «Må finne båten,» klynket hun. Enda en person støtte borti jenta, og denne gangen gikk hun over ende. Utmattet ble hun sittende på den solstenkte brygga, ute av stand til å reise seg. Det skitne ansiktet var grimete av tårer, og hun mumlet noe som ingen andre enn hun selv forsto. Hun skuttet seg og slo armene rundt kroppen i et forsøk på å bli varm. «Går det bra med deg?» Et middelaldrende par hadde stoppet foran henne. «Er du dårlig?» sa kvinnen bekymret og la hånden på armen hennes. Jenta reiste seg og løp sin vei, ut på den lange flytebrygga i enden av kaien, langt borte fra paret. «Må finne Victor,» mumlet hun. Musikken var høyere nå. Fra en stor motorbåt pumpet store svarte høyttalere ut intense teknorytmer. Lyden var øredøvende, og vibrasjonene forplantet seg til betongen under føttene hennes. På båtens akterdekk sto det et lavt mahognibord der halvfulle glass sloss om plassen med sigarettstumper og flasker. En solbrun mann i bar overkropp satt i en bred, hvit skinnsofa med en sigarett i hånden. Han lot blikket gli over jentas kropp. «Føler du deg ensom?» Flirende gjorde han en sirkelbevegelse med tungen. «Det kan jeg hjelpe deg med.» Hun stoppet igjen, rygget noen skritt bakover og sprang i motsatt retning, inn på land. En skog av hvite master møtte henne. Hjelpeløst stirret hun på båtene foran seg. «Victor?» hvisket hun mens tårene begynte å renne igjen. «Hvor er du?» Så ga bena hennes etter, og hun falt sammen i sanden.

S. 5


STORT SALG!

Fjorårets b KUN

John Grisham: TILSTÅELSEN

Ifølge et gammelt sagn er det Sandmannen som får barna til å sovne om kvelden. Noen kaller ham Jon Blund. Han kaster sand i øynene til barna så de gnir seg i øynene og faller i søvn. Han har full kontroll over sine ofre. Akkurat som Sandmannen i Lars Keplers siste roman. Forskjellen er bare at Sandmannen til Kepler er umenneskelig ond.

149,-

KUN

Tana French: UTRYGG HAVN

129,-

Oversatt av Truls Kopperud

Oversatt av Henning Kolstad

Innb. 445 s.

Innb. 560 s.

DIN PRIS: KR 149,-

DIN PRIS: KR 129,-

Vanlig pris: kr 369,-

Bestillingsnr. 308740

Vanlig pris: kr 369,-

Bestillingsnr. 314760

KUN

Lars Kepler: SANDMANNEN Oversatt av Henning J. Gundersen

Innb. 496 s.

Vanlig pris: kr 379,-

DIN PRIS: KR 169,Bestillingsnr. 316232

169,-

KUN

KUN

149,-

149,-

«Krimroman for søvnløs spenning, grøss og utspekulert ondskap!»

Åsa Larsson: ET OFFER TIL MOLOK

Håkan Nesser: DE SØRGENDE

Oversatt av Kari Bolstad

Oversatt av Elisabeth Bjørnson

VG

Innb. 416 s.

Vanlig pris: kr 379,-

Innb. 400 s.

DIN PRIS: KR 149,-

DIN PRIS: KR 149,-

Bestillingsnr. 315965

Vanlig pris: kr 399,-

Bestillingsnr. 317240

KUN

169,KUN

169,-

KUN

Jørn Lier Horst: HULEMANNEN

Jussi Adler-Olsen: MARCO-EFFEKTEN Oversatt av Øyvind Reisegg og Elisabeth Bjørnson

Innb. 560 s.

Vanlig pris: kr 379,-

149,-

Innb. 352 s.

Vanlig pris: kr 379,-

DIN PRIS: KR 149,Bestillingsnr. 325026

DIN PRIS: KR 169,-

KUN

149,-

Gillian Flynn: FLINK PIKE

Lee Child: VERDT Å DØ FOR

Oversatt av Stian Omland

Oversatt av Kurt Hanssen

Innb. 480 s.

Innb. 432 s.

Vanlig pris: kr 379,-

DIN PRIS: KR 169,-

DIN PRIS: KR 129,-

Bestillingsnr. 327024

Vanlig pris: kr 359,-

Bestillingsnr. 316786

Vanlig pris: kr 369,-

Bestillingsnr. 326766

Bestillingsnr. 319051

6

KUN

129,-

  DU KAN LESE MER OM BØKENE PÅ WWW.KRIMKLUBBEN.NO

Torkil Damhaug: SIKRE TEGN PÅ DIN DØD Innb. 416 s.

DIN PRIS: KR 149,-


bøker på tilbud!

HUSK FRIMERKE

Til TANUM BOKKLUBBER Krimklubben 0055 Oslo SERVICEKUPONG

KUN

KUN

129,-

99,Lars Ove Sæther: HANEGAL Innb. 384 s.

Vanlig pris: kr 369,-

DIN PRIS: KR 99,-

Bestillingsnr. 322662

(se baksiden)

KUN

149,-

SLIK FUNGERER MEDLEMSKAPET: Arnaldur Indriðason: TVEKAMPEN Oversatt av Silje Beite Løken

Karin Fossum: CARMEN ZITA OG DØDEN

VELKOMSTTILBUD: Gjelder kun ved første gangs innmelding.

Innb. 224 s.

Innb. 320 s.

Vanlig pris: kr 379,-

DIN PRIS: KR 129,-

Bestillingsnr. 324580

Vanlig pris: kr 379,-

Bestillingsnr. 320281

REKLAMASJON: Skulle et produkt være skadet når du mottar det, bytter vi det omkostningsfritt.

DIN PRIS: KR 149,-

ANGRERETT: Ifølge lov om angrerett har du rett til å returnere en vare. Du må selv dekke kostnadene ved retur. Retur uten frankering vil bli belastet med returporto på kr 65,-.

KUN

129,-

HOVEDBOKEN: Får du automatisk tilsendt ca. hver tredje uke hvis du ikke avbestiller innen fristen.

KUN

149,Chris Tvedt og Elisabeth Gulbrandsen: DEN BLINDE GUDEN Innb. 432 s.

Vanlig pris: kr 379,-

DIN PRIS: KR 149,Bestillingsnr. 324143

FORPLIKTELSER: Forpliktelsene du inngikk ved innmelding, må innfris før medlemskapet avsluttes. Har du spørsmål vedrørende medlemskapet ditt, kontakt oss på tlf. 815 59 200. Hvis medlemskapskontrakten brytes, må du betale full medlemspris for velkomstpakken.

KUN

Liza Marklund: FASADEFALL

149,-

Ninni Schulman: GUTTEN SOM SLUTTET Å GRÅTE

Oversatt av Dorthe Emilie Erichsen

Oversatt av Kari Engen

Innb. 404 s.

Innb. 368 s.

DIN PRIS: KR 149,-

DIN PRIS: KR 129,-

Vanlig pris: kr 379,-

Bestillingsnr. 327658

Vanlig pris: kr 349,-

Bestillingsnr. 314797

BOK NR. 10 I SERIEN OM HARRY HOLE Når en forfatter har skrevet ni bøker om samme helt, tror du ikke det er mulig. Men for Jo Nesbø er alt mulig. Politi er Nesbøs beste. Den har alt en krim i verdensklasse skal ha. Jo Nesbø: POLITI

Innb. 526 s.

Vanlig pris: kr 399,-

DIN PRIS: KR 199,Bestillingsnr. 320806

KUN

199,-

KUN

149,-

KUN

129,-

John le Carré: EN DELIKAT SANNHET

Harlan Coben: VÆR HOS MEG

Oversatt av Heidi Grinde

Oversatt av Sissel Busk

Innb. 320 s.

Innb. 368 s.

DIN PRIS: KR 149,-

DIN PRIS: KR 129,-

Vanlig pris: kr 369,-

Bestillingsnr. 320717

Vanlig pris: kr 379,-

Bestillingsnr. 322252

  DU KAN LESE MER OM BØKENE PÅ WWW.KRIMKLUBBEN.NO

S. 7


Returadresse: Krimklubben, Postboks 780 Sentrum, 0106 Oslo

B JEGVIL VIL BESTILLE FRA BLADET: JEG BESTILLE FRA BLADET: Du bestiller/avbestiller raskest på 815 59 200, tastevalg 7 eller www.krimklubben.no. Vår medlemstjeneste er åpen alle hverdager kl. 09.00–15.00. Jeg avbestiller hovedboka Viveca Sten: I KAMPENS HETE Bestillingsnr. 332820

Jussi Adler-Olsen: MARCO-EFFEKTEN

Lars Kepler: SANDMANNEN

Oversatt av Reisegg og Bjørnson

Oversatt av Henning J. Gundersen Oversatt av Stian Omland

Innb. 560 s. Bestillingsnr. 319051

Gillian Flynn: FLINK PIKE

Tana French: UTRYGG HAVN Oversatt av Henning Kolstad

Chris Tvedt og Elisabeth Gulbrandsen: DEN BLINDE GUDEN

Innb. 432 s. Innb. 496 s. Innb. 480 s. Innb. 560 s. Bestillingsnr. 316232 Bestillingsnr. 316786 Bestillingsnr. 314760 Bestillingsnr. 324143

AVBESTILLINGSFRIST:

26.05.2014

Jeg bestiller også disse bøkene/produktene:

Porto og ekspedisjonsavgift kr 39,- på bøker og produkter. HOVEDBOKEN ER ALLTID PORTOFRITT TILSENDT.

BLODIG FORTID

Hector Cross har giftet seg med sin elskede Hazel Bannock og lagt sin tidligere risikofylte militære karriere bak seg. Men en tragedie snur opp ned på livet hans, og han mistenker at en gammel fiende står bak. Hector og Hazel har fått et barn, en liten datter han vil gjøre alt i sin makt for å beskytte. Samtidig har han en ukuelig tørst etter hevn og rettferdighet. Det er på tide å samle teamet fra Cross Bow Security.

KUN

99,-

Wilbur Smith: OND SIRKEL Oversatt av Henning Kolstad

Innb. 448 s.

Vanlig pris: kr 379,-

DIN PRIS: KR 99,-

Bestillingsnr. 325375

8

Medlemsblad Krimklubben 08/14