Page 1

Medlemsblad nr. 4, 2012 [ www.krimklubben.no ]

Alle bøker portofritt rett hjem

Ninni Schulman Jenta med snø

i håret

Årets sterkeste debut

Liker du Camilla Läckberg og Liza Marklund, vil du elske denne!


kjære medlem! Denne måneden har vi gleden av å presentere en helt ny, svensk krimdronning for våre medlemmer! Ninni Schulmans debut er en herlig blanding av det beste fra Camilla Läckberg og Liza Marklund, en bok som Skandinaviske krimelskere bare må lese, dette er vårens store snakkis! Da boken ble antatt av det svenske forlaget, var det etter at forleggeren hadde lest en femtedel av boken og ikke vært i stand til å legge den fra seg. Schulman besitter denne fascinerende og sjeldne evnen til å skrive et fengende plott med karakterer man virkelig bryr seg om, samtidig som handlingen er lagt til et lite miljø som vi lett kan kjenne oss igjen i. Camilla Läckberg har en gang sagt at selv om storbyen gir mer underlag for kriminalhistorier, er det i lokalsamfunnet at menneskets natur settes på spissen. Der holdes instinkter og drifter nede til det bare må eksplodere. Det er akkurat dette som skjer i Jenta med snø i håret. Journalisten Magdalena Hansson flykter fra storbyen og hjem til oppvekststedet Hagfors, for å komme seg etter en opprivende skilsmisse. Men ganske snart blir hun engasjert i en forsvinningssak som tar en brå og grusom vending … Gå ikke glipp av denne besettende leseopplevelsen! God lesing!

«Jeg mistenker at det er slik

Camilla Läckberg vil skrive, men ikke helt får til.» Rebecka Åhlund, Smålandsposten

Ulmende uhygge fra Sveriges nye krimnavn!

Cathrine Gram Redaktør Copyright © Tanum Bokklubber. Bilder: Istock Hovedbokspresentasjonen er skrevet av Anja Rålm. Postadresse: Krimklubben, Postboks 780 Sentrum, 0106 Oslo. Bankgiro: 6019 05 42168. Design: Rune Kårstad-Hærnes Trykk: Naper. Ansvarlig utgiver: Cappelen Damm AS. Redaksjonen tar forbehold om eventuelle trykkfeil.

Ninni Schulman: JENTA MED SNØ I HÅRET Oversatt av Kari Engen Innb. 352 s. Vanlig pris: kr 369,-

DIN PRIS: kr 323,Bestillingsnr. 79186

Avbestillingsfrist: 23.02.2012

2

Nr. 4/2012


drifter

HOVEDBOK

Mørke

Det er som det er i en småby. Alle kjenner alle, alle vet alt om alle.

Trygt, godt og velkjent for nyskilte Magdalena Hansson. Hun flytter fra Stockholm til hjembyen Hagfors med adoptivsønnen Nils. Med varme minner om en søvnig og stille hjembygd ønsker hun et liv langt fra en svikefull eksmann og storbyens nyhetsjag. Men snart rystes den lille byen. En 16 år gamme jente forsvinner sporløst på nyttårsaften. Kort tid etter blir en ukjent pike funnet brutalt myrdet i en jordkjeller. Som Värmlandsbladets ferske nyhetsredaktør blir Magdalena raskt involvert …

«En svært god debut. Fortsetter hun slik som dette tror jeg hun fort kan bli et stort krimnavn.» Bloggen Bokelskerinnen

Nr. 3/2012

s. 3


HOVEDBOK

Under

oppsikt Via tilfeldigheter får Magdalena en stygg mistanke. Unge, tynnkledde jenter hentes inn i en leilighet, og da Magdalena forsøker å finne ut hva som foregår, blir hun brutalt stoppet. Kort tid etter tikker den første sms-en inn: Vi vet hvor du og sønnen din bor. Noen holder henne under oppsikt ... Kort tid etter blir en ukjent pike funnet brutalt myrdet i en jordkjeller. Det viser seg at den døde jenta var utsatt for grov seksuell vold over lengre tid, og politiets etterforskerteam, Petra og Christer, står overfor knallharde prioriteringer. Drap, forsvinning og tips om mulig bordellvirksomhet. Christer og Petra bestemmer seg for å spane på den mistenkelige leiligheten, kanskje fins det en sammenheng mellom alt som skjer? I den lille byen er det flere personer som opptrer mistenkelig, og under overflaten viser det seg at det er langt fra idyllisk. Og i et tett og sammenvevd samfunn er faren overhengende stor for at noen man kjenner er involvert i den lysskye og grufulle businessen. Det vekker et spørsmål som får blodet til å koke: Hva kommer først? Hensynet til familien eller muligheten til å fange en morder? Ypperste av svensk krim

I Ninni Schulmans krimdebut tar hun for seg en marerittaktig situasjon. Bak en tilsynelatende trygg og omsorgsfull fasade skjules mørke drifter som kan ødelegge det meste. Ikke bare er det direkte ofre, men også vennskap mellom barn og voksen står på spill og smuldrer opp. Ninni Schulman har et usedvanlig godt grep om både personer og miljø i denne intense og velskrevne krimromanen. Her er det ikke bare krimplotet som får stor plass, i vekslende kapitler lar også Schulman de ulike karakterenes tanker og problemer få komme til orde. De sosiale relasjonene skaper en levende og ekte stemning som er sjelden vare i krimlitteraturen. Liker du Camilla Läckberg og Liza Marklund? Da vil du vil garantert elske Jenta med snø i håret!

Dette er definitivt den nye svenske krimdronningen!

4

Nr. 4/2012


Det eneste han behøvde å gjøre, var å åpne bagasjeluken, knytte opp tauet rundt de smale anklene og peke mot hytta for å få henne til å bevege seg opp bakken. Ingen protester. Ingen gråt. Hun hadde vel gitt opp allerede. Eller så orket hun ikke å skrike mer. Skumringen kom fort. Sjøen, som han husket at man pleide å skimte mellom bjørketrærne nedenfor uthuset, var ikke synlig, men han hørte scooterne ute på isen. Det måtte være minst to stykker som kjørte på kryss og tvers over vannet. Det hadde han ikke regnet med. Små snøfnugg landet i hestehalen hennes, og han merket at hun hadde vanskelig for å holde balansen med hendene bundet bak på ryggen. Enda så spinkel hun var, sank hun flereganger gjennom skaren. Men hun sa ingenting, stønnet bare lavt. En gang vred hun på hodet i et forsøk på å fange blikket hans, men han fikk seg ikke til å hjelpe henne. I stedet dyttet han henne fremover. Han måtte få en slutt på dette før noen dukket opp. Til tross for at det var så kaldt at åndedrettet sto hvitt ogtykt ut av munnen hans, kjente han svetten renne under armene, og han klarte ikke å la være å se seg omkring, selv om det nesten fikk ham til å miste balansen også. Hvordan skal jeg orke dette? Noen meter fra husgavlen ga skaren etter under henne igjen. Denne gangen sank hun dypere og ble stående i snø helt opp til låret. Da tok han fram pistolen. Hendene skalv da han dro av seg den tykke votten og siktet.

HOVEDBOK

UTDRAG

Ninni Schulman er svensk journalist og forfatter. Hun er også kjent som kvinnen bak bloggen Dagerna, en "sosialrealistisk blogg om gymposer, sagflis og bokskriving", som hun selv beskriver den. Da hun leverte manuset til Jenta med snø i håret, ble den antatt hos forlaget allerede før de hadde lest en femtedel av boken. Oppfølgeren, Gutten som sluttet å gråte, er akkurat utgitt i Sverige. Hun beskrives som en blanding av Camilla Läckberg og Liza Marklund, og gikk rett inn på bestselgerlistene med sin debutroman.

Les eksklusivt intervju med Ninni Shulman på www krimklubben.no

Nr. 4/2012

s. 5


Brennaktuell krim Skjulte agendaer Et lukket sinnssykehus vegg i vegg med en barnehage. Hemmelige brev havner i feil hender. Noen vil inn, andre vil ut ...

VG

Johan Theorin: SANKTA PSYKO Oversatt av Kari Bolstad Innb. 415 s. Vanlig pris: kr 379,-

DIN PRIS: kr 332,Bestillingsnr. 79160

«Ny suveren krim fra den svenske krimmesteren»

Dagens Næringsliv

Ny Annika Bengtzon-krim

En finansmann har blitt brutalt drept utenfor sitt eget hjem på Östermalm, og Marianne blir plassert i et team som skal granske saken. Med seg i gruppen har hun den erfarne etterforskeren Torsten Ehn og den nyansatte unggutten Augustin Madrid.

Denise Rudberg: ET LITE SIDESPRANG Oversatt av Kirsti Vogt Innb. 432 s. Vanlig pris: kr 299,-

DIN PRIS: kr 262,Bestillingsnr. 79194

Samtidig som flere myrdede kvinner vekker politiets mistanke om en seriemorder, blir Annika Bengtzon dratt inn i et voldsomt kidnappings-drama som ryster både Europa og Øst-Afrika.

En gutt oppdratt av ulver. En ung kvinne som blir funnet død med spor av en ukjent midd-art i lungene, og en hund besatt av djevelen. Dette er bare noen av ingrediensene i årets mest fargerike og sanselige krim!

12-årige Steven bruker all fritid på å lete etter liket av onkel Billy, som forsvant for 18 år siden. Steven skriver brev til den antatte morderen i håp om hjelp. Dermed innledes en nervepirrende katt- og musjakt.

Lene Kaaberbøl: KADAVERDOKTOREN Oversatt av Elisabeth Bjørnson Innb. 386 s. Vanlig pris: kr 339,-

Belinda Bauer: BLACKLANDS Oversatt av André Savik Innb. 304 s. Vanlig pris: kr 349,-

Bestillingsnr. 78683

Bestillingsnr. 78089

DIN PRIS: kr 297,-

DIN PRIS: kr 305,-

En brudgom ble brutalt slått i hjel i sitt eget bryllup. Mens bruden og gjestene nippet til sjampanjen, ble brudgommens blodige kropp dumpet i elven. Etter hvert som Charlie graver dypere i saken, forstår hun at det er mye mer ved denne forbrytelsen enn det først så ut til ...

Liza Marklund: BORDERLINE Oversatt av Elisabeth Bjørnson Innb. 358 s. Vanlig pris: kr 369,-

DIN PRIS: kr 323,Bestillingsnr. 78881

Val McDermid: SKYGGESPILL Oversatt av Henning Kolstad Innb. 432 s. Vanlig pris: kr 369,-

DIN PRIS: kr 323,Bestillingsnr. 79202

Kommer du på Norges største krimfestival? Det gjør blant andre Karin Fossum, Chris Tvedt, Lisa Marklund, Torkil Damhaug, Jens Lapidus, Lars Kepler, Lee Child og Tom Egeland! Krimklubben og CappelenDamm inviterer til krimfestival i Oslo fra torsdag 1. til lørdag 3. mars. Besøk www.krimfestivalen.no og les mer om det spennende programmet!

Vel møtt – jeg gleder meg til å se deg! Cathrine Gram Redaktør


Mord, mysterier og mat Krimserien om gastronomen og hobbydetektiven Fredric Drum og hans onkel, KRIPOS-etterforskeren Skarphedin Olsen er en annerledes og forfriskende krimopplevelse! Til sammen har Gert Nygårdshaug skrevet ti bøker om radarparet. Serien bærer preg av forfatterens store kunnskaper og har en gåtefull kjerne av mystikk. Har du ikke lest noe av Gert Nygårdshaug tidligere, kan du glede deg til et nytt forfatterbekjentskap!

«full klaff for Gert Nygårdshaug ... han har også fullført den beste norske krimserien noensinne.»

HUSK FRIMERKE

Til Tanum Bokklubber Krimklubben 0055 Oslo SERVICEKUPONG (se baksiden)

Hamar Arbeiderblad

SLIK FUNGERER medlemskapet: VELKOMSTTILBUD: Gjelder kun ved første gangs innmelding.

Kjøp

REKLAMASJON: Skulle et produkt være skadet når du mottar det, bytter vi det omkostningsfritt.

hele serien Kun

699,-

ANGRERETT: Ifølge lov om angrerett har du rett til å returnere en vare. Du må selv dekke kostnadene ved retur. Retur uten frankering vil bli belastet med returporto på kr 65,-. FORPLIKTELSER: Forpliktelsene du inngikk ved innmelding, må innfris før medlemskapet avsluttes. Har du spørsmål vedrørende medlemskapet ditt, kontakt oss på tlf. 815 59 200. Hvis medlemskapskontrakten brytes, må du betale full medlemspris for velkomstpakken.

Bestillingsnr. 70805

HOVEDBOKEN: Får du automatisk tilsendt ca. hver tredje uke hvis du ikke avbestiller innen fristen.

1 Kun

87,-

2 Kun

87,-

3 Kun

87,-

4 Kun

87,-

5 Kun

87,-

Gert Nygårdshaug: Honningkrukken Innb. 203 s.

Gert Nygårdshaug: Jegerdukken Innb. 212 s.

Gert Nygårdshaug: Dødens codex Innb. 219 s.

Gert Nygårdshaug: Det niende prinsipp Innb. 236 s.

Gert Nygårdshaug: CAssandras finger Innb. 224 s.

Bestillingsnr. 87916

Bestillingsnr. 87924

Bestillingsnr. 87932

Bestillingsnr. 87940

Bestillingsnr. 87957

DIN PRIS: kr 87,-

6 Kun

87,-

DIN PRIS: kr 87,-

7 Kun

87,-

DIN PRIS: kr 87,-

8 Kun

87,-

DIN PRIS: kr 87,-

9 Kun

87,-

DIN PRIS: kr 87,-

10

Kun

87,-

Gert Nygårdshaug: Kiste nummer fem Innb. 198 s.

Gert Nygårdshaug: Den balsamerte ulven Innb. 246 s.

Gert Nygårdshaug: Liljer fra jerusalem Innb. 246 s.

Gert Nygårdshaug: Alle orkaners mor Innb. 266 s.

Gert Nygårdshaug: Rødsonen Innb. 336 s.

Bestillingsnr. 87965

Bestillingsnr. 87973

Bestillingsnr. 87981

Bestillingsnr. 877999

Bestillingsnr. 88005

DIN PRIS: kr 87,-

DIN PRIS: kr 87,-

DIN PRIS: kr 87,-

DIN PRIS: kr 87,-

DIN PRIS: kr 87,-


Returadresse: Krimklubben, Postboks 780 Sentrum, 0106 Oslo

B JEG VIL BESTILLE FRA BLADET: Du bestiller/avbestiller raskest på 815

Vår medlemstjeneste er åpen alle hverdager kl. 09.00–15.00.

59 200, tastevalg 7 eller www.krimklubben.no. Jeg avbestiller hovedboka Ninni Schulman: JENTA MED SNØ I HÅRET Bestillingsnr. 79186

Johan Theorin: SANKTA PSYKO DIN PRIS: kr 332,Bestillingsnr. 79160

Belinda Bauer: BLACKLANDS DIN PRIS: kr 305,Bestillingsnr. 78089

Val McDermid: SKYGGESPILL DIN PRIS: kr 323,Bestillingsnr. 79202

Liza Marklund: BORDERLINE DIN PRIS: kr 323,Bestillingsnr. 78881

GERT NYGÅRDSHAUG: DRUM-SERIEN DIN PRIS: kr 699,Bestillingsnr. 70805

Avbestillingsfrist:

23.02.2012

Jeg bestiller også disse bøkene/produktene:

GJØR ET KUPP! Nå får du Blodleie av den svenske bestselgerforfatteren Johan Theorin til spesialpris, kun 89,-! Johan Theorins suggererende historier fra sin oppveksts Öland fengsler lesere over hele Europa. I bøkene hans beveger vi oss i grenseland mellom naturens mystikk og fortellinger fra barndommen, som mesterlig flettes sammen med et solid krimplot. I Blodleie kommer våren til Öland, og mens landskap og leser tiner sakte opp etter som fortellingen folder seg ut, blir vi gradvis kjent med ugjerninger i nåtid og fortid, som venter på å bli hevnet ...

«En fascinerende bok, som holder på leserens oppmerksomhet til siste side» Dagbladet

8

Nr. 4/2012

Johan Theorin: BLODLEIE Oversatt av Kari Bolstad Innb. 352 s. Vanlig pris: kr 379,-

89,-

DIN PRIS: kr 89,Bestillingsnr. 73882

Kun

Portofritt tilsendt!

Krimklubbens blad 4, 2012  

Medlemsblad 4/2012 til Krimklubbens medlemmer

Krimklubbens blad 4, 2012  

Medlemsblad 4/2012 til Krimklubbens medlemmer