Page 1

Medlemsblad nr. 1, 2012 [ www.krimklubben.no ]

Alle bøker portofritt rett hjem

Liza Marklund

Annika Bengtzon står overfor sitt livs tøffeste oppgave. Kampen mot tiden er i gang ....

BORDERLINE

Besettende fra Skandinavias krimdronning!


kjære medlem! Å åpne en ny bok av Liza Marklund er litt som et kjærkomment gjensyn med en gammel venninne. Krimjournalitsten Annika Bengtzon er seg selv lik: med piggene ute, alltid i forsvarsposisjon, en fremragende reporter og en skikkelig løvemor. Og livet hennes er som vanlig en evig berg- og dalbane. Parallellt med sakene hun har dekket gjennom åtte tidligere bøker har hun måttet hanskes med en voldelig ekskjæreste, en drapsdom, en utro ektemann og en storbrann som tok fra henne drømmen om familieidyllen en gang for alle. Forrige gang vi møtte henne så det endelig ut til at ting var i ferd med å ordne seg mellom henne og Thomas. Ikke det at vi helt har tilgitt ham affæren med "Sophia Fucking Jævla Grenborg" (for å si det som Annika), men hvis det er det Annika vil, så heier vi jo på henne. Lykken er imidlertid kortvarig: Allerede på første side i periodens nervpirrende hovedbok Borderline blir en utenriksdelegasjon utsatt for en brutal kidnapping nær grensen til Somalia. Blant ofrene er Annikas ektemann. Kidnappernes krav er urimelig, trusselen er døden. Kampen mot klokken i gang … Har du ennå ikke blitt kjent med Annika Bengtzon, er det ingen grunn til å nøle, gå ikke glipp av Borderline! God lesing! Cathrine Gram Redaktør

Copyright © Tanum Bokklubber. Bilder: Istock Usignerte artikler er skrevet av redaksjonen. Postadresse: Krimklubben, Postboks 780 Sentrum, 0106 Oslo. Bankgiro: 6019 05 42168. Design: Rune Kårstad-Hærnes Trykk: Naper. Ansvarlig utgiver: Cappelen Damm AS. Redaksjonen tar forbehold om eventuelle trykkfeil.

2

Nr. 1/2012


I fiendehender

Idet livet er i ferd med å ordne seg for journalisten Annika Bengtzon, kommer sjokkbeskjeden. Ektemannen og faren til de to barna hennes er forsvunnet ved grensen til Somalia. Utenriksdelegasjonen han reiste med er som sunket i jorden. Etter få dager blir en av følget funnet drept på bestialsk vis. Bortføringen er et faktum, og kort tid etter kommer kidnapperne med sine urimelige krav: en enorm sum løsepenger mot gislenes liv. Den svenske regjeringen samarbeider ikke med kidnappere. Annika befinner seg plutselig i sitt livs vanskeligste situasjon. Kan hun redde ektemannen fra en grusom død?

HOVEDBOK

Sveriges bestselgende forfatter er tilbake, mer aktuell enn noensinne!

Portofritt tilsendt!

Liza Marklund: BORDERLINE Forlag: Piratforlaget Oversatt av Elisabeth Bjørnson Innb. 358 s. Vanlig pris: kr 369,-

DIN PRIS: kr 323,Bestillingsnr. 78881

Avbestillingsfrist: 03.01.2012

Nr. 1/2012

s. 3


En kamp for livet HOVEDBOK

Da ektemannen Thomas blir kidnappet i Afrika, raser Annika Bengtzons verden sammen. Hun står overfor sitt livs tøffeste utfordring. Med seg på laget har hun Thomas' sjef Johnny Halenius, og Kvällspressen. Men til hvilken pris?

Annika Bengtzon er tilbake i Kvällspressens redaksjon i Stockholm, etter tre år som avisens korrespondent i Washington. Hun er gjenforent med ektemannen Thomas, som arbeider i justisdepartementet med internasjonale sikkerhetsanalyser. Han befinner seg på en konferanse i Nairobi da det katastrofale inntreffer. Under en rekognoseringsreise nær den somaliske grensen blir hele delegasjonen – syv personer fra hele Europa – kidnappet. Et vanskelig valg

Det er opp til Annika å skaffe den enorme pengesummen som kidnapperne etterspør - regjeringen samarbeider ikke med kidnappere. Hjelpen kommer fra uventet hold, Kvällspressen er villig til å betale en del av pengene, men de har et vilkår: Annika må dokumentere sine forhandlinger med kidnapperne og livet mens ektemannen er i fangenskap, og dele det med deres lesere. Valget er like enkelt som det er vanskelig. Annika biter tennene sammen, setter seg ned med webkameraet og begynner forhandlingene om ektemannens liv. Men kravene fra kidnapperne er umulige og urimelige. Og gislene i delegasjonene begynner å henrettes, én etter én ... Europas jernmurer

Borderline er den niende krimmen om journalisten Annika Bengtzon. Den handler om stengslene Europa setter opp for å beholde sin frihet. Om hvordan relasjoner mellom mennesker revner og andre bygges opp. Om hvordan media utnytter den nye teknikken til å tilpasse virkeligheten slik at den passer dem. Og om hvordan ondskap egentlig ser ut.

4

Nr. 1/2012


– Annika, sa Halenius, – jeg vil at du skal høre godt etter hva jeg sier. Hun lot blikket gli rundt i rommet for å finne en utgang, en fluktvei, men det hadde ingen vinduer, bare en hvit tusjtavle, et antikvert overheadapparat i et hjørne og et svakt viftesur runder taket. Veggene var lysegrønne, en farge som hadde vært moderne i 1990-årene. Limegrønn. – Delegasjonen besto av syv representanter fra forskjellige EU-land, som skulle innhente opplysninger på stedet om hvordan grenseovervåkningen mot Somalia fungerer, og rapportere tilbake til konferansen. Problemet er at delegasjonen har forsvunnet. Pulsslagene drønnet i ørene hennes. Det brune støvelskaftet med den tynne hælen pekte rett opp mot himmelen. – De kjørte i to biler av merket Toyota Landcruiser 100, og ingen har hørt noe fra kjøretøyene eller delegatene siden i går ettermiddag … Statssekretæren tidde. Annika stirret på ham. – Hva mener du? sa hun. – Hvordan «forsvunnet»? Han begynte å si noe, men hun avbrøt ham. – Hvordan, jeg mener, hva betyr «ikke hørt noe fra»? Hun reiste seg. Stolen falt i gulvet bak henne. Jimmy Halenius reiste seg også og stilte seg like ved siden av henne. De blå øynene hans gnistret. – Sporingsutstyret fra bilene er funnet like utenfor Liboi, sa han, – sammen med delegasjonens tolk og en av vaktene. Tolken og vakten var døde. Hele rommet vaklet, og hun grep tak i bjerketrebordet for å støtte seg. – Det er ikke sant, sa hun. – Vi har ikke fått indikasjoner som tyder på at andre i gruppen er skadet. – Det må være en misforståelse, sa hun. – Kanskje de har kjørt feil? Er dere sikre på at de ikke bare har kjørt feil? – Det har gått over et døgn. Vi kan nok utelukke at de har kjørt feil. Hun konsentrerte seg om å puste, måtte ikke glemme å puste. – Hvordan døde de? Vakten og tolken? Halenius gransket henne i noen sekunder før han svarte. – De var skutt i hodet på kloss hold. Hun snublet bort til døren og fikk tak i bagen sin, slengte den opp på bordet og rotet etter mobiltelefonene.

Nr. 1/2012

HOVEDBOK

UTDRAG

s. 5


Lagertømming! Stort januarsalg! Sitrende uhygge

Kun

99,Kun

99,En mann blir funnet myrdet og fastfrosset i isen i Fjällbacka. En bekjent av ham mottar anonyme trusselbrev. Patrik Hedström og Erica Falck engasjerer seg i saken ...

Camilla Läckberg: HAVFRUEN Oversatt av Gry Brenna Innb. 415 s. Vanlig pris: kr 379,-

DIN PRIS: kr 99,-

VG

119,"Bedre enn dette kan det ikke bli!" Göteborgs-Posten

Elsket du Da Vinci-koden, er det bare å glede seg. Verdens mest populære thrillerforfatter, Dan Brown, er tilbake med et nytt mesterverk. Det tapte symbol er hans mest spennende roman så langt.

Forfatterparet bak pseudonymet Lars Kepler, som sjokkerte og trollbandt tusenvis av lesere med thrilleren Hypnotisøren, er tilbake med en spenningsmaraton av en roman, som garantert vil ta pusten fra deg.

Dan Brown: DET TAPTE SYMBOL Oversatt av Kjell Olaf Jensen Innb. 594 s. Vanlig pris: kr 399,-

Lars Kepler: PAGANINIKONTRAKTEN Oversatt av Henning J. Gundersen Innb. 512 s. Vanlig pris: kr 299,-

DIN PRIS: kr 99,-

Bestillingsnr. 21733

Kun

DIN PRIS: kr 119,-

Bestillingsnr. 71670

fra Karin Fossum En barnevogn med en baby fylles med blod, og en likbil sendes til en dødssyk mann. Hvem gjør slikt? Overbetjent Konrad Sejer får snart en anelse, og på dørmatten finner han et anonymt postkort: Helvete begynner nå! Karin Fossum: VARSLEREN Innb. 269 s. Vanlig pris: kr 369,-

DIN PRIS: kr 99,Bestillingsnr. 71050

Bestillingsnr. 74815

Kun

99,-

Kun

149,"Ingen skriver krim som Gert Nygårdshaug." Dagbladet

Kun

Kun

69,En kvinne blir halshugget i sitt eget hjem. Hennes mann, førstestatsadvokaten, arresteres for drapet. Bevisene er overveldende. Men politiførstebetjent Hanne Wilhelmsen er ikke overbevist. Hun står foran sin vanskeligste sak noensinne.

Anne Holt: DØD JOKER Innb. Vanlig pris: kr 295,-

DIN PRIS: kr 69,Bestillingsnr. 78014

VG Finnes det en grense for hvor langt du vil gå for å beskytte dem du elsker mest av alt? Hold tett er ikke bare et nytt fryktinngytende mesterverk fra Harlan Coben. Det er også en uforglemmelig og skremmende historie om å være foreldre. Page-turner av rang!

Harlan Coben: HOLD TETT Oversatt av Sissel Busk Innb. 400 s. Vanlig pris: kr 369,-

DIN PRIS: kr 149,Bestillingsnr. 72041

Mesterlig fra Sveriges krimdronning

DIN PRIS: kr 149,Bestillingsnr. 72702 s.6

Nr. 1/2012

Da en ung kvinne blir funnet druknet i en elv, men med vann fra en innsjø i lungene, går drapsalarmen i Kiruna. Statsadvokat Rebecka Martinsson blir involvert i en sak som bunner i ugjerninger fra 2. verdenskrig.

Åsa Larsson: TIL DIN VREDE GÅR OVER Oversatt av Kari Bolstad Innb. 313 s. Vanlig pris: kr 349,-

DIN PRIS: kr 99,-

79,-

Kun

79,-

For åtti år siden forsvant Fredric Drums oldefar sporløst i en hule på Ny Guinea. Er det derfor Fredrics onkel er så ivrig etter å ha ham med, da han skal etterforske et mord på øya?

Rhoda Gradwyn tar inn på en velrenommert privat klinikk i Dorset for å få fjernet et skjemmende arr i ansiktet. Hun forlater aldri klinikken i live. Adam Dalgliesh blir satt på saken!

Gert Nygårdshaug: RØDSONEN Innb. 334 s. Vanlig pris: kr 339,-

P.D. James: DEN SISTE PASIENTEN Oversatt av Ragnhild Eikli Innb. 496 s. Vanlig pris: kr 379,-

DIN PRIS: kr 79,Bestillingsnr. 80440

Bestillingsnr. 70995

DIN PRIS: kr 79,Bestillingsnr. 22285

Kun

99,Solgt til over 17 land!

Kun

169,-

Det er en lys sommernatt. En kvinne kaster seg inn i en bil. Hendene på rattet er blodige. Med den lille sønnen sin i baksetet flykter hun mot det eneste stedet der hun kjenner seg trygg: øya Gråskär utenfor Fjällbacka. Camilla Läckberg: FYRVOKTEREN Oversatt av Gry Brenna Innb. 430 s. Vanlig pris: kr 399,-

99,-

Kun

En T-banevogn blir sprengt i Stockholm, og mange dør. En gruppe innvandrere påtar seg skylden. A-gruppen får saken – men andre problemstillinger blir mer påtrengende: Hva skjer med mennesker som stadig konfronteres med kriminalitet? Hvor forherdet kan man bli?

Kun

149,-

Arne Dahl: ETTERSKJELV Oversatt av Einar Blomgren Innb. 368 s. Vanlig pris: kr 329,-

DIN PRIS: kr 99,Bestillingsnr. 73098

Kun

149,-

En mann spanderer en drink på en kvinne, men blander et stoff i den før hun drikker. Dagen etter blir mannen funnet død i leiligheten sin i Reykjavik. Siden etterforsker Erlendur Sveinsson har dratt østover, må kollegaen Elinborg ta saken.

En ny sak for commissario Brunetti – Venezias berømte mordetterforsker med store sanselige gleder over mat, arkitektur og mennesker, men også med store frustrasjoner over det samvittighetsløse øvre samfunnslag.

Arnaldur Indriðason: IRRGANGER Oversatt av Silje Beite Løken Innb. 320 s. Vanlig pris: kr 349,-

Donna Leon: OPPRØRT SJØ Oversatt av Elisabeth Sætvedt Innb. 286 s. Vanlig pris: kr 349,-

Bestillingsnr. 72173

Bestillingsnr. 74203

DIN PRIS: kr 169,-

DIN PRIS: kr 149,-


Advarsel : Sterk kost ! Hayder er ingen forfatter for dem med svake nerver! Denne boken vil få deg til å låse døren og kikke deg over skulderen mens sidene glir unna til en økende hjerterytme ...

HUSK FRIMERKE

Til Tanum Bokklubber Krimklubben 0055 Oslo

«Denne bør leses i dagslys!» Moss Avis

«Hayder skriver ikke for dem med frynsete nerver.» Vi Menn

«Makabert ... fengslende og svært underholdende.» The Times

SERVICEKUPONG (se baksiden)

SLIK FUNGERER medlemskapet: VELKOMSTTILBUD: Gjelder kun ved første gangs innmelding. REKLAMASJON: Skulle et produkt være skadet når du mottar det, bytter vi det omkostningsfritt. ANGRERETT: Ifølge lov om angrerett har du rett til å returnere en vare. Du må selv dekke kostnadene ved retur. Retur uten frankering vil bli belastet med returporto på kr 65,-. FORPLIKTELSER: Forpliktelsene du inngikk ved innmelding, må innfris før medlemskapet avsluttes. Har du spørsmål vedrørende medlemskapet ditt, kontakt oss på tlf. 815 59 200. Hvis medlemskapskontrakten brytes, må du betale full medlemspris for velkomstpakken. HOVEDBOKEN: Får du automatisk tilsendt ca. hver tredje uke hvis du ikke avbestiller innen fristen.

Mo Hayder: HUD Oversatt av Torleif SjøgrenErichsen Innb. 352 s. Vanlig pris: kr 379,-

DIN PRIS: kr 332,Bestillingsnr. 76448

Politidykker Flea Marley blir stilt overfor en nærmest umulig oppgave da hennes eneste familiemedlem, broren hennes, gjør noe så uvettig, så hjelpeløst, så dumt og farlig, at Flea må handle på en måte hun aldri hadde trodd hun var i stand til. Totalt uforenlig med hennes rolle som politi, og hennes egen personlige moral. Men blod er tykkere enn vann, og nå kan heller ikke førstebetjent Jack Caffrey hjelpe henne ut av uføret.…

Nr. 1/2012

s. 7


Returadresse: Krimklubben, Postboks 780 Sentrum, 0106 Oslo

B JEG VIL BESTILLE FRA BLADET: Du bestiller/avbestiller raskest på 815

Vår medlemstjeneste er åpen alle hverdager kl. 09.00–15.00.

59 200, tastevalg 7 eller www.krimklubben.no. Jeg avbestiller hovedboka Liza Marklund: BORDERLINE Bestillingsnr. 78881

Lars Kepler: PAGANINIKONTRAKTEN DIN PRIS: kr 119,Bestillingsnr. 74815

Camilla Läckberg: FYRVOKTEREN DIN PRIS: kr 149,Bestillingsnr. 72702

Donna Leon: OPPRØRT SJØ DIN PRIS: kr 149,Bestillingsnr. 74203

Arnalður Indridason: IRRGANGER DIN PRIS: kr 169,Bestillingsnr. 72173

Mo Hayder: HUD DIN PRIS: kr 332,Bestillingsnr. 76448

Avbestillingsfrist:

03.01.2012

Jeg bestiller også disse bøkene/produktene:

GJØR ET KUPP!

Portofritt tilsendt!

Til våren kommer Bergensforfatteren Chris Tvedt med ny krim. Vi gleder oss, for ryktet sier at han er bedre enn noensinne. I mellomtiden varmer vi opp med Dødens sirkel til spesialpris!

Kun

Chris Tvedt: DØDENS SIRKEL Innb. 400 s. Vanlig pris: kr 369,-

89,-

DIN PRIS: kr 89,Bestillingsnr. 74120

8

Nr. 1/2012

Dette er Chris Tvedts femte roman i den kritikerroste serien om bergensadvokaten Mikael Brenne. Denne gangen er den sympatiske, men rufsete advokaten i vanskeligheter. Store vanskeligheter. Og når ingen andre strekker frem en hjelpende hånd, kommer Synne på banen. Hun som Mikael en gang sviktet så grovt, og som forlot advokatkontoret i fullt sinne. Nå blir hun hans reddende engel.

"Nå puster han Staalesen, Nesbø og andre favoritter i nakken.

Bergens Tidende

Krimklubbens blad 1, 2012  
Krimklubbens blad 1, 2012  

Medlemsblad 2/12 for Krimklubbens medlemmer.