Page 1


materie.indd 4

13.04.12 12.28


Det er tidlig morgen i a bra Havn på sjørøverøya Det Usynlige Land. Kaptein sabeltanns menn er i full gang med å skure dørken på Den s orte Dame. Langemann er på vei mot skuta for å forsikre seg om at mannskapet gjør en skikkelig jobb. – v ent på meg, roper Pinky.

materie.indd 5

13.04.12 12.28


Pinky har en drøm om å få bli med på tokt med Kaptein s abeltann. n å prøver han å overbevise Langemann. – v ær så snill! bønnfaller han.

materie.indd 6

13.04.12 12.28


– Du må nok vente til du blir større, Pinky, smiler han. – Det er ikke hvem som helst som får seile med Kongen på Havet. Han gir Pinky et vennlig klapp på hodet før han forsvinner over landgangen.

materie.indd 7

13.04.12 12.28


Inne i b ella og g ustos vertshus er r avn travelt opptatt med å feie gulvet. Hun blir glad da hun får øye på Pinky. – Hei, Pinky, hva er det med deg? spør hun. – jeg kommer aldri til å bli en ekte sjørøver, svarer han mutt. – jeg er ikke tøff ok. – Du kan vel bli sjørøver for det! trøster r avn. – Hvordan da? spør Pinky. – Kaptein s abeltann vil bare ha de tøffeste og de beste.

materie.indd 8

13.04.12 12.28


r avn ser på ham og smiler. – Hvis vi fin er en måte å tjene masse penger på og gir dem til Kaptein s abeltann, så får du nok være med på tokt. Pinky blir ivrig. – Det er marked på torget i dag. Kanskje du og jeg kan sette opp en bod og selge ting vi ikke har bruk for mer? – Kom, så ser vi om Langemann har noe gammelt skrot som vi kan selge, foreslår Pinky.

materie.indd 9

13.04.12 12.28


I Langemanns hus vrimler det av saker og ting han har tatt med seg hjem fra sine tokt på De syv Hav. Pinky fin er en gammel mandolin. – Denne bruker han aldri. Den kan vi selge. På en hylle ligger noen gamle haitenner. – Disse kan vi lage et kjede av, foreslår r avn. Pinky ler og holder frem en stor glasskule. – v i kan late som dette er en magisk spåkule. r avn stirrer inn i kula. – jeg kan se noen barn som snart kommer til å tjene masse penger, sier hun mystisk. Pinky ler godt.

materie.indd 10

13.04.12 12.29


materie.indd 11

13.04.12 12.29


AbrasHavn  

Det er tidlig morgen i abra Havn på sjørøverøya Det Usynlige Land. Kaptein sabeltanns menn er i full gang med å skure dørken på Den sorte Da...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you