2 BY FRYD

Page 1

2


Tapet Papirlapp Kopp m te Knapper Blonde

2


3


4


6

LEDER

8

SVINGHUSKE & EKTE KJÆRLIGHET

40 LANGSOM TID 4 1 H E R L I G T R Å K I G 4 2 B E R G A M O 5 6 P I Z Z A & S PAG E T T I 62 VICKI - Simpley Hue 6 4 P Å V E I E N 6 6 F R E M M E H O S 68 SANDEFJORD

Vandregalleriet

Slappen

Nr. 9

Cordelias Hus

Bakgården Café

90 LYDHØR TID 9 2 M I N N E R 5


Velkommen, igjen!

6


S책nn. Endelig. Igjen! 2 by FRYD. Bli med p책 min lille visuelle reise. Inn i min verden. Hjertelig velkommen.

Beste hilsner

Jeanette Lunde

7


8


svinghuske & EKTE KJÆRLIGHET Solstråler, varme smil og farger. Slik blir jeg møtt på Fjeldborg av verdens søteste Ingrid. Noen ganger skjer det, at man får følelsen av å være hjemme. Lykken. Her finnes den.

9


10


11


Vidar 12


Ingrid

13


14


Det er som om solen alltid skinner over Fjeldborg. Hvitt, hvitt og hvit. Huset, utehuset og grusen er hvit. Inngangsdøren er moderne og svart, og blomstene konkurerer om oppmerksomheten.

Bøkene er sortert etter farge og rommene er perfekt komponert med svarte kontraster.

I huset bor Ingrid + Vidar + Madicken. Pusen Madicken som Det hele er så vimsete perfekt. I takt med vinden danser den, gjør som hun vil. Hun er husets prinsesse og poserer gladlig husken. Dinglende fra et av treets kraftige grener. foran linsen. Vidar og Ingrid smiler stolt over vakre Madicken Sving meg. Sving meg. som nyter oppmerksomheten. Det er som om solen alltid skinner over Fjeldborg. Nå var det riktig nok en solskinnsdag jeg kom på, men jeg tror det aldri regner her. Og hvis det så skulle skje, at regnet faller ned. Så skinner i alle fall solen inne.

Vi prater, smiler, ler. Ingrid forklarer og forteller; om fargevalg og kreative prosjekt, søte spøkelser og etter hvert felles kjente. Det er som å prate med en god, gammel venninne og jeg glemmer helt tid og sted. Jeg spiser søt blåbærkake fra vintage fat og slurper deilig kaffe fra Mumitroll kopper. Timene flyr.

Man merker det. Man kjenner at dette huset er elsket. Små tablåer av kjære ting skaper stemninger. Jeg stopper opp, suger Det på tide å dra. I bilen sitter jeg med et smil om munnen inn og nyter det. Det er som søt musikk fra Melissa Horn. Far- og med viten om at jeg er et vennskap rikere. Melissa Horn gene mot de hvite veggene. Sarte blomster i fargerike vaser. synger søt musikk og jeg digger.

15


16


kjøkkendrøm

17


18


kjĂŚrlghet

19


20


Madicken

21


22


23


24


stuer + magiske lamper

25


26


27


28


29


30


kreativitet ² 31


32


lystadsvingen.blogspot.com 33


34


* it´s nice to be nice * 35


36


37


38


39


Langsom tid, tidl. kjent tidsform, ikke-stressende bruk av tid, fortsatt nokså alminnelig på 1990-tallet, forsvant gradvis med innføringen av tidsklemmen, internett og multitasking på 2000-tallet.

(NB. dette var før bloggen ble oppfunnet), reparere klær med hull eller rift – selv!, lage mat uten hjelp av halvfabrikata, sitte stille et sted uten å gjøre noe annet enn å sitte stille et sted, vente på at bollene i ovnen skal steke – uten å gjøre annet i ventetiden.

Typiske langsomme sysler; lese bok, lese høyt for barna, skrive brev, lime inn bilder i album, se på gamle bilder, I det hele tatt langsom tid er ting som tar tid. Gjerne det skrive ned sine innerste tanker – bare for seg selv motsatte av effektiv tid. Men det skal visstnok gjøre godt.

40


Herlig tråkig O R D AV H E I D I M E E N J O H A N S E N

Jeg savner gamledager. Den gang det var mulig å kjede seg. Den gang alle ble oppdratt til å kjede seg. ”Det er sunt å kjede seg!” sa de voksne. Jeg må ha vært svært sunn. Jeg husker uendelige kvelder på pikerommet, med lokalradioen og dagboka som eneste selskap. Det var kjedelig. Kjedelig nok til at fantasien fikk utfolde seg. Pennen spant bortover sidene og utgjøt sin frustrasjon - eller utbroderte sin forelskelse. Det var ellers en hovedregel at jeg ikke var der det skjedde. Og de gangene jeg var der det skjedde, smatt jeg umerkelig inn i usynlighetskappen min. Snakker om kjedelig. Det er selvsagt ikke det å være kjedelig jeg savner, bare det å ha det kjedelig. Tråkig. Kanskje er du også en av dem som, for å bøte litt på kjedsomheten, så mye på svensk tv – den gang det var eneste alternativ til NRK - og dermed lærte morsomme ord som rolig (morsom), smørgås (brødskive), skridskor (skøyter) og tråkig (kjedelig). Det ble dagdrømt en del på svensk i den perioden. I dag er det så å si umulig å kjede seg. Selv på svensk. Det skjer noe hele tiden og på alle fronter, det skjer fort og gjerne trådløst. Og om det tilfeldigvis ikke skjer noe i ditt liv et lite øyeblikk, serveres du omtenksomt rikelig med rapporter av hva som ellers måtte skje i verden. Smått og stort. Det blir ikke mange herlig kjedsommelige stunder av slikt. Den langsomme tiden er borte. Vekk. Etterlyses herved!

41


42


BERGA M O

43


44


45


46


47


48


49


50


51


52


Stemningen SprĂĽket Luktene Lyset Maten Arkitekturen Menneskene

amore Mitt ord er mitt fotografi. Og noen har sagt at; “et bilde kan si mer enn tusen ord� Bergamo, en vakker dag, kommer jeg tilbake.

53


54


55


56


57


58


59


60


PIZZA & S P A G E T T I

...deig............. ...saus............ 7 dl mel

2 bokser hermetisk tomat

25 g gjær

2 ss tomatpuré

varmt vann

3 store gulrøtter

salt

400 g kjøttdeig 3 ts sukker

Bland alt det tørre og ha i vann til deigen er passe

salt & pepper

løs. Elt godt. La deigen heve til dobbel størrelse. Hvis deigen er for løs så ha i litt mer mel, men pass

Stek kjøttdeigen og rasp gulrøttene.

på at deigen ikke blir for hard.

Bland alt sammen i en kjele og la det småkoke i

Elt så igjen, jo lengere jo bedre. Når du tenker du

minst 20 min.

er ferdig å elte, så elt enda litt til. Dette gjør at dei-

Sausen holder til to store pizza.

gen blir god å jobbe med og sprø å spise.

Strø på ost og stek i ca 25 min på 220 C.

Kjevl ut en tynn bunn og ha på saus.

Avslutt med frisk basilikum. Sausen er også nydelig til spagetti.

61


62


Meet VICKI One of my favorites at the moment. Her photos, so so sweet. I want to live in her magic wor ld. Peace & joy at the same time . { L OV E } Simpley Hue Blog Simpley Hue Shop

63


64


PÅ VEIEN Rett før eller rett etter Larvik sentrum Gamle minner En liten lanke i en gammel hånd Meg og farmor Vinduer så høye som opp til himmelen Magisk Neste stopp Sandefjord 65


66


{FREMME HOS} H e i d i Meen Johansen por to fr itt.blogspot.com

Underfundig. Mild & søt. Ord. Samler. Heidi. Vi reiser til byen. 67


68


SA

D R O J F E ND Barndomsminner Kjente fjes Nye mennesker Måkeskrik Min hjemby

Søte øyeblikk og favoritter. Heidi og jeg traver gatene . En fra Skien som bor i Sandefjord, en annen fra Sandefjord som bor i Skien. Gode venner uavhengig opphav og bosted. Vi viser deg. Fem plasser som er verdt et besøk. Her liker vi oss.

69


70


vandregalleriet Første stopp; Vandregalleriet. Liker du kunst mü du ta turen innom dette fantastiske galleriet. Hverken for mye eller for lite. Lekent og stramt om hverandre. Blomster fra hagen, Kartell stoler og kjeramikk fra hjembyen. Nydelige kunstverk i alle sjangere nøysommelig plukket ut av damene med de søteste smil, Marit & Gry. Sandefjords fineste galleri.

71


72


73


74


SLAPPEN Bare ordet gjør at jeg liker denne butikken. At det er en bruktbutikk er kanskje ikke så vanskelig å forstå. Den ligger omtrent midt i byen og har alt og ingenting. Her kan man finne de rareste ting og gjøre de fineste kupp. Akkurat som en bruktbutikk burde være.

75


76


77


NR. 9

78


79


80


NR. 9 Favoritten over alle butikker. Hun har den fineste smak, denne damen. Sofistikert, samtidig moderne. Elegant, men rått. Yndig, men ikke søtt. Mystisk uten å være skummel. Det er nesten så jeg ikke tørr å beskrive det med ord. Man må oppleve. Nyte atmosfæren. La blikket skli. Rolig. Kjenne hjertet banke. Det er som en forelskelse.

81


82


83


cordelias hus

84


Nostalgi og sjarm hånd i hånd. Vi setter oss ned og tar en pause. Blide foreldre prater og små barn løper sikk-sakk mellom bordene. Vi får severt deilig cappuccino i gamle kopper. Ingen like, hverken kopp eller skål. Gamle store overfylte skap rommer gammelt og nytt. Her kan du kjøpe alt, fra stolen du sitter på til pyntene på veggene. I et øyeblikk befinner jeg utenfor Norges grenser. Jeg vet ikke akkurat hvor, jeg bare føler. En søt og annerledes butikk-café. Vi går videre.

85


86


87


88


BAKGÅRDEN CAFÉ Det mysser av folk i det vi kommer inn døren og dampen står ut av det lille kjøkkenet. Vi finner oss en plass ved vinduet og skravler løst om alt og ingenting. Utenfor vinduet tusler folk mellom søte små butikker og gallerier, det hele samlet i en liten bakgård. Vi spiser landbrød med smeltet Brié, søte tomater og balsamico. Mmmmm... En helt perfekt avslutning på en nydelig dag.

89


90


- O R D AV H E I D I M E E N J O H A N S E N -

LYDHØR TID Tikk takk Lyden av mormor God tid Spise tørre smakfulle havregryn i kopp Brød som steker i ovnen Tikk Hekletøyet vokser på mormors fang Takk Morfar sover under avisen Tikk takk Glassbrikker og serviettringer får liv de danser Vegguret tikker og tiden går Langsomt God tid Gode tider

91


minner

92


93


Bølgeskvulp og barnelatter. Hele familien samlet. Spise lunsj sammentullet i et alt for stort badehünkle. Krabbefiske og brennmaneter. Sü ekte. Et bortgjemt paradis. 94


95


96


97


Kjære Heidi Dette nummeret hadde ikke vært det samme uten deg. Tusen takk!

Kjære Ingrid + Vidar Tusen takk for at dere vil åpne det nydelige hjemmet deres for meg!

Dear Vicki Thank you for wanting to join in!

Thank you! Jeanette 98


NEXT ISSUE:

CHRISTMAS+DIY

99


100


Turn static files into dynamic content formats.

Create a flipbook
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.