Page 1

Wedstrijd BSC Unisson D1 – Blauw-wit D1

Datum: 21 mei 2014

Uitslag:3-2, rust:3-1

Verslag In een oefenwedstrijd alvast ter voorbereiding op het nieuwe seizoen won BSC Unisson.in een gelijk opgaande wedstrijd net met een doelpunt verschil van Blauw-wit uit Holten. In een 1-3-4-3 formatie trad de thuisclub de gasten tegemoet. Daar Blauw-wit in een nieuwe samenstelling op het sportpark de Grobbe kwam was het begin voor de thuisploeg. Linksachter Jesse Hinnen dribbelde het veld over en zijn pegel verdween net langs de verkeerde kant van de paal in de ballenvanger. Door het niet gewend zijn aan spelen op de helft van de tegenpartij werd er in eerste instantie te veel met de bal aan voet gelopen. Hierdoor strandde de aanvallen in de kiem. Toch scoorde aanvoerder Marten Schartman na een solo met schot vanaf de zestien meter de 1-0. Bij een van de spaarzame uitvallen van de Holtenaren kregen zij een corner mee. Uit de afgeslagen hoekschop werd de doelman van gastgever door een strakke rebound verrast (1-1). Vervolgens trokken de spelers van trainer-coach Richard Oude Groen de partij naar zich toe. Ineens werd er aannemen passen gespeeld en met succes de zijkanten gebruikt. Een goed opgezette aanval via Aukje Bentvelsen zorgde ervoor dat Mats Klein Poelhuis alleen voor de keeper kwam. Die omspeelde hij vakkundig en schoof de bal eenvoudig tegen het net. Daarna kreeg Bram Klein Poelhuis enkele uitgelezen mogelijkheden om de score te verhogen. Vlak voor rustsignaal van de te elfder ure gecharterde scheidsrechter Sebastian Anderson onderbrak Marten Schartman de opbouw van de tegenpartij en speelde de bal gelijk door naar Pelle Wermer. De frêle linksbuiten drukte direct af en bracht daarmee de tussenstand op 3-1. In de tweede helft waren de ploegen meer aan elkaar gewaagd. Beide partijen hadden wat wijzigingen in de opstelling aangebracht. Hierdoor nam Merijn Snippert bij de gastgever de vrije rol voor de verdediging op zich. Wat zijn spel ten goede kwam. De match golfde op en neer. Met enkele prachtige reddingen zorgde keeper Luuk van Ham er voor dat de Blauwwitters niet terug in de wedstrijd kwamen. Met enkele mooie combinaties werden achtereenvolgens: Joep Timmers, Mats Klein Poelhuis, Bram Klein Poelhuis, Marten Schartman en Pelle Wermer voor de doelman van de gasten gebracht. Op het laatste moment zat er toch nog een voetje van de tegenstander tussen of de keeper redde of de bal werd jammerlijk naast geplaatst. In de slotfase scoorde Blauw-wit nog wel. Echter de verdediging bestaande uit Bente ter Stal, Thijs Bentvelsen en de sterk ingevallen Daan Weterholt gaf niks meer weg. Een nuttige vriendschappelijke pot voetbal, waarbij het accent in tegenstelling tot vaak in de afgelopen competitie op aanvallen lag in plaats van de schade beperkt houden. Doelpunten 9’ 1-0 13’ 1-1 17’ 2-1 28’ 3-1 57’ 3-2

Marten Schartman Blauw-wit Mats Klein Poelhuis Pelle Wermer Blauw-wit


Opstelling Daan Weterholt (Luuk van Ham, 31’); Bente ter Stal, Thijs Bentvelsen, Jesse Hinnen (Daan Weterholt, 41’); Aukje Bentvelsen, Joep Timmers, Marten Schartman, Merijn Snippert, Bram Klein Poelhuis, Mats Klein Poelhuis, Pelle Wermer.

Topscores

Aantal C-B-V

Mats Klein Poelhuis Pelle Wermer Sven Oude Groen Bram Klein Poelhuis Marten Schartman Stijn Lasche Joep Timmers Jesse Hinnen Daan Weterholt Rens Boerkamp (E1) Tom Vaanhold (E1)

10 9 8 8 7 4 4 1 1 1 1

7-1-2 6-0-3 5-2-1 5-0-3 3-1-3 4-0-0 3-0-1 1 1 1 1

21-05-14-bsc-unisson-d1-blauw-wit_d1  
Advertisement