Page 1

BSC Unisson 1 – SV Raalte 1, eindstand 0-0

18 mei 2014

Afgelopen zondag heeft het 1ste elftal de thuiswedstrijd tegen SV Raalte gespeeld. Nadat er door het promotieteam al de nodige hand- en spandiensten waren geleverd, wat overigens een prachtige enturage opleverde, werd er om 14.00 het startsein gegeven door scheidsrechter Marschalk.

Er was niets bekend over de tegenstander uit Raalte, dus er werd blanco begonnen. Van de eigen krachten uitgaan was het devies van trainer Sogtoen. De 1 ste minuten van de wedstrijd waren aan beide zijden zeer rommelig, aan beide kanten was de spanning duidelijk voelbaar. Na een aantal schermutselingen voor de goal van de keeper uit Raalte, was het Raalte dat na ong. 10 minuten voor het eerst echt gevaarlijk kon worden. Een zeer goed aangesneden cornerbal werd hard ingekopt, maar Saf kon op prachtige wijze zijn goal schoonhouden. In het verdere verloop van de 1 ste helft, was het Raalte dat het betere van het spel had ondanks dat er verder geen echte kansen meer werden gecreëerd.

De ruststand was dus de welbekende brilstand: 0-0. Helaas voor de toeschouwers dus wel een spannende, maar zeker geen goede wedstrijd tot dan toe.

In de 2de helft ging het team uit Boekelo met een man achter de verdediging spelen, wat achteraf gebleken een goede zet was. Er was in de 2de helft nog maar 1 team dat echt aan het voetballen was, De jongens uit Raalte hadden blijkbaar het meeste van de energievoorraad al opgemaakt, en konden geen vuist meer maken. Nadat de nodige schoten al werden gepareerd door de keeper van de bezoekers en/of waren overgeschoten, was het een kwartier voor tijd de voortdurend gevaarlijke linksbuiten Lennart Schoonheden die op magnifieke wijze 4 tegenstanders het bos in de stuurde. Ook de keeper had ditmaal geen antwoord op zijn schot, helaas belande zijn inzet op de paal. In de rebound deed zich de grootste kans van de wedstrijd voor, Arjan Wissink kreeg de bal op +- 5,83 meter van de goal pal in de voet. In een reflex schoot hij de bal snoeihard op goal. Maar ook dit ditmaal stond het ijzerwerk in de weg, de bal spatte uiteen op de deklat. In de laatste 10 minuten konden we nog een aantal keer gevaarlijk worden, maar verder dan schoten over en naast de goal kwamen we helaas niet meer wat betekende dat de beginstand ook de eindstand zou zijn.

Tot slot moesten er, om toch een ‘winnaar’ aan te wijzen, penalty’s worden genomen. Nadat Nikoo de thuisploeg in de serie op 1-1 had gezet, waren het Arjan en vervolgens Jordi die helaas beidden faalden op de 11-meterstip. Raalte deed wat het moest doen en benutte de strafschoppen wel.

Dit betekent dat we aankomende zondag wederom moeten voetballen, en wel uit bij Avanti Wilskracht. Om toch promotie te bewerkstelligen zullen onze jongens echt alle zeilen moeten bijzetten en (ruim) winnen. Komt dus allen kijken om 14.00 uur aan de Gronausestraat en moedig onze jongens aan.


18-05-14-bsc-unisson-1-sv-raalte-1  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you