Brug week 37

Page 64

DINSDAG 14 SEPTEMBER 2010 • PAGINA 52

Beloning blijft uit voor IJVV IJSSELMUIDEN - Met tien man was IJVV zaterdag beter dan OWIOS. Toch lukte het de IJsselmuidenaren niet om een punt over te houden aan deze streekderby. OWIOS sloeg na een ruststand van 1-1 in de tweede helft met een man meer één keer genadeloos toe en nam drie punten mee naar Oldebroek. IJVV had in de eerste twintig minuten het betere van het spel. De ploeg kreeg drie goede kansen, maar benutte daarvan slechts een. Chiel Buikema stuitte op keeper Marcel van de Beek. Zijn broer Koen maakte de klus af: 1-0. Vervolgens nam OWIOS het heft

in handen. De ploeg uit Oldebroek was enkele keren dicht bij de gelijkmaker. Een belangrijk moment in deze wedstrijd vond plaats in de 41e minuut. Na een diepe bal tikte Bertrik van Dieren zijn doorgebroken tegenstander aan binnen de

beruchte lijnen. De arbiter paste vervolgens strikt de regels toe. Van Dieren kon met rood vertrekken en de penalty werd door OWIOS benut. Met een man minder was IJVV na rust de betere ploeg. OWIOS bleef hardnekkig met vier verdedigers spelen tegen twee IJVV-aanvallers en durfde nauwelijks risico's te nemen. IJVV kreeg kansen, maar doelman Marcel van de Beek toonde zijn kwaliteiten. Erik Post, Vicent Overgoor en Koen Bui-

kema slaagden er niet in om de betrouwbare sluitpost van OWIOS te passeren. Een momentje van onachtzaamheid werd IJVV uiteindelijk fataal. Een speler van OWIOS kon te gemakkelijk schieten en dat betekende de geflatteerde 1-2. IJVV-trainer Edwin Duim was teleurgesteld. "Dit is zuur. Na rust hadden we het betere van het spel. We hadden meer verdiend, maar zijn niet beloond. Als we zo blijven spelen, komen de punten vanzelf."

Go-Ahead dik tevreden met magere zege

KAMPEN - Go-Ahead Kampen heeft zaterdag tegen Zwart Wit '63 zijn eerste thuiswedstrijd van het seizoen weten om te zetten in een 1-0 overwinning. Tom Bruintjes kopte welgemikt een vrije trap van Danny Pruim binnen in de 78e minuut. De zege van de rood-gelen was verdiend, maar tegelijkertijd niet heel overtuigend omdat er met name in de eerste helft te veel kansen werden gemist. Dat het een magere zege was, is echter iets waar niemand bij Go-Ahead om zal malen zolang de overwinning het vertrouwen sterkt. En dat is zeker het geval denkt trainer Han Hanekamp. "Wij hebben een goede eerste helft gespeeld en kansen gecreëerd. Dat het de tweede helft minder was, komt omdat ons spel veel energie vraagt. Wij hebben een jonge ploeg die nog moet leren om een wedstrijd lang zijn momenten te kiezen. Wat goed was aan de tweede helft is dat we niets weggaven en geduldig wachtten op de kans. Ik ben heel blij met deze punten." Al na zo'n dertig seconden kreeg de thuisploeg een kans en kort daarop moest de goalie van Zwart Wit een voorzet van Piet de Jong onschadelijk maken. De Jong -die zaterdag één van

Renske Koetsier pakt Nederlandse titel LUTTENBERG - De familie Koetsier uit IJsselmuiden was afgelopen weekeinde succesvol bij de CH Luttenberg voor de aangespannen sport. Renske van der Sluis Koetsier pakte de Nederlandse titel bij de 6-7 jarige tuigpaarden. Haar vader Ab Koetsier viel drie keer in de prijzen. Ab Koetsier wist met zijn paarden Roel, Obiku en Wouter de rubriek troika te winnen. In de sterke bezette landelijke ereklasse tweespannen pakte hij met Roel en Obiku een tweede plaats. Deze prestatie evenaarde hij met Urchin en Ubink in de zware limietklasse tweespannen (landelijk niveau). Ab Koetsier was met name tevreden over zijn prestatie in de rubriek troika. "Het was voor het eerste dat mijn paarden met zijn drieën naast elkaar stonden in deze klasse. Daarom vind ik de eerste plaats een heel mooie prestatie. Dit was het laatste concours van dit seizoen. Ik heb een goed jaar achter de rug."

de drie basisspelers was die ook vorig jaar uitkwam in het eerste van de Kowetters- werd ook nog gevaarlijk uit een vrije trap en een keer toen hij alleen voor de keeper opdook. De Kampenaren hadden aanvallend weinig te duchten van de gasten en kregen in de 28e minuut een heel grote kans toen Kevin Smit Revelino Sebono vond. Laatstgenoemde slaagde er echter niet in de ban te breken en dus werd de rust gehaald met een teleurstellende 0-0. De tweede helft kon Go-Ahead niet meer het goede niveau halen van de eerste. Het eerste kwartier gebeurde er bar weinig voor beide doelen met altijd nog het gevaar dat Zwart Wit het missen van kansen aan Kamper kant zou afstraffen. In de 62e minuut deed Go-Ahead weer van zich spreken. Sander Morren zag hoe zijn van richting veranderde schot onschadelijk werd gemaakt. Niet lang daarna verliet De Jong het veld voor Jeroen van Leeuwen. Een wissel waarmee er meer snelheid en dreiging in de aanval van Go-Ahead kwam. Een treffer zou echter uitblijven tot de 78e mi-

nuut. Het doelpunt voelde als een bevrijding voor de voetballers van Go-Ahead die hun eerste wedstrijd van de competitie met 3-2 hadden verloren en nu slaagden de eerste punten binnen te halen. In de slotfase drong Zwart Wit nog wel aan, maar de promovendus die nog moeite lijkt te hebben met het niveau van de eerste klasse, kon geen aanspraak maken op een beter resultaat. Niettemin leidde het slotoffensief tot twee kleine kansen. Go-Ahead op zijn beurt kreeg meer vrijheid zonder daar heel veel mee te doen. Voor invaller Iury da Silva viel er behalve de overwinning nog iets te vieren. Hij speelde namelijk zijn honderdste wedstrijd in het shirt van Go-Ahead. De overige 99 duels voor de Kowetters voetbalde Da Silva in de hoofdklasse. Volgende week wacht voor Go-Ahead het duel tegen titelkandidaat Bennekom.

Remise voor KV DOS KAMPEN – Het wil nog niet echt vlotten met de korfballers van KV DOS Kampen/ Veltman. In Heerenveen werd met moeite een 11-11 gelijkspel behaald tegen KV Heerenveen. Moeizaam en te weinig overtuiging waren volgens trainer Wilbert Leendertse de kenmerken van de wedstrijd. Door de absentie van René Bruggeman en Frank Oranje moet Leendertse improviseren met de opstelling. Dit keer had hij Patrick van de Rozenberg naast Reinier Meijering geposteerd en mocht Jelke de Jong samen met André Beens proberen de dames aan schot te brengen in het tweede aanvalsvak. Door de absentie van Oranje en Bruggeman ontbraken de automatismen in het spel van de Kampenaren. KV DOS kwam achter met 4-0. Daarna kwam het beter in de wedstrijd. Vlak voor rust werd door de Kampenaren 6-4 gescoord en was de afstand weer te overzien.

brugmedia

www.

.nl

DOS geeft grote voorsprong eenvoudig uit handen HARDERWIJK - DOS Kampen leek in het duel tegen VVOG op weg na een zekere overwinning, maar gaf vervolgens binnen twaalf minuten een 0-3 voorsprong weg. Na de 4-3, pal voor tijd, redde Matthijs Winters ver in blessuretijd toch nog een punt voor de Poelenten door een hoge bal binnen te werken. In de eerste 45 minuten had VVOG het meeste initiatief, maar de ploeg uit Harderwijk werden zelden echt gevaarlijk. Aan de andere kant was dat anders. Grote man bij DOS in de eerste helft was Yunus Aybek. Hij scoorde twee keer. Bij de eerste goal kapte hij een man uit en schoot hij de bal in het dak van het doel. Later

DE SPORTKRANT VAN KAMPEN

kopte hij raak bij de eerste paal uit een hoekschop. Direct na rust liep DOS zelfs uit naar 0-3. De ingevallen Rob Kabboord werd gevloerd. Dennis Diender schoot vervolgens de verkregen strafschop binnen. DOS leek op rozen te zitten en de wedstrijd kabbelde aanvankelijk ook rustig voort.

Dit veranderde in de 70e minuut. Invaller Ard Slot, die een ongelukkige wedstrijd speelde, gaf onnodig een vrije trap weg. Die belandde vervolgens op de paal, waarna Thomas Vossenbelt in de rebound de bal voor het intikken had. Drie minuten later leidde een miscommunicatie tussen keeper Berry Wagterveld en Ard Slot tot de 2-3. Met afgrijzen zag het meegereisde DOS-publiek dat VVOG in de 83e minuut langszij kwam. Balverlies van Arnoud Post leidde deze treffer in. De daaropvolgende voorzet werd bij de tweede

paal raak gekopt. VVOG rook bloed en kwam vlak voor blessuretijd op voorsprong. Ard Slot kon zijn tegenstander niet bijhouden. Vervolgens wist de sterk spelende Rocco Keizer wel raad met de voorzet vanaf de rechterkant. Het slotakkoord was weer voor DOS. Diep in blessuretijd bracht Slot de bal voor het doel via een vrije trap. Matthijs Winters schampte de bal en zag dat deze inzet goed was voor de achtste en laatste treffer op deze enerverende voetbalmiddag op veld 6 bij VVOG.

In de tweede helft bleef KV DOS de eerste twintig minuten de betere en liep het uit naar een 7-9 voorsprong. KV DOS leek de wedstrijd in handen te hebben, maar de doelpuntenmachine stokte en de thuisploeg kon terugkomen. Drie Friese treffers op rij deed de wedstrijd kantelen: 10-9. Met een knappe actie scoorde Yvonne ten Hove direct daarna de gelijkmaker: 10-10. Opnieuw kwam de Friese fusieclub op voorsprong. Het was de hard werkende Gerlinda van Dijk die DOS weer naast de Friezen schoot. Kort voor tijd kreeg DOS nog de kans om vanaf de stip de winnende treffer te scoren. Helaas wist De Jong deze kans niet te benutten. In de laatste minuut kwam DOS bij een vrije worp voor Heerenveen nog goed weg.