SPORT

dinsdag 6 maart 2012

35

Details brengen Set Up zege

Pass Anders was het in de eerste set. Set Up wist toen vooral het verschil te maken met een sterke pass, waar Landstede onvoldoende antwoord op had. Dat wilde niet zeggen dat Landstede niets in de melk had te brokkelen. Die ploeg had enkele goede aanvallen, maar het was onvoldoende om een vuist te maken tegen de gastheer. Het resultaat was een 25-19 setwinst voor Set Up. Druk In de tweede set slaagde Landstede er in om een antwoord te geven op de vaak korte ballen van Set Up achter het net. Het krachtsverschil

Rusland, 17e eeuw, 68½ x 55 cm

was andermaal niet heel groot en werd in die tweede set door de bezoekers in hun voordeel omgebogen: 21-25. In de spannende derde set zag het er lange tijd niet te best uit voor Set Up, maar de volleyballers bewezen goed om te kunnen gaan met die spanning. Bovendien bleef de marge telkens klein genoeg om de druk er op te houden bij de opponent.

na zijn 55e verjaardag niet meer op dit niveau mocht fluiten is Ad weer ‘afgedaald’ naar regioniveau (tot en met derde divisie) waar hij vervolgens aan Set Up in IJsselmuiden zijn diensten als scheidsrechter beschikbaar stelde. De Nevobo kent de regels dat voor de in de competitie uitkomende teams ook bijbehorende scheidsrechters beschikbaar moeten zijn.

Huldiging Behalve de zege voor Set Up viel er voor de IJsselmuidenaren nog een feestelijk feit te noteren. De huldiging van Ad Visser als jubilerende scheidsrechter. Het is liefst 52 jaar geleden dat Visser als arbiter begon bij volleybalvereniging SVI in Zwolle. Hij stroomde door naar het landelijk niveau waar hij als scheidsrechter rechtstreeks onder de arbitrageafdeling van de Nevobo ressorteerde. Omdat de regels golden dat men

Invalbeurt Met de scheidsrechteraanwijzer werd geregeld dat Ad een invalbeurt bij zijn thuisvereniging Set Up moest leiden. Vlak voor zijn eerste fluitsignaal werd hij verrast en is hem gevraagd even van de scheidsrechtersstoel af te komen. Vervolgens is hij toegesproken door regiobestuurder Gerard ter Haar die hem vervolgens met de bijbehorende speld decoreerde en hem de oorkonde voor meer dan 50 jaar dienst overhandigde.

Ontvang € 50,- spaartegoed! (Tegen inlevering van deze bon ontvangt u als nieuwe huurder 50 euro spaartegoed)

Openingstijden: Donderdag: 10.00 - 18.00 uur Vrijdag: 10.00 - 21.00 uur Zaterdag: 10.00 - 17.00 uur Tevens vestigingen in Zwolle, Hardenberg en Amersfoort.

Intocht van Christus in Jeruzalem

Centraal is voorgesteld Christus, die gezeten op een ezelsveulen van de Olijfberg de poorten van Jeruzalem binnenrijdt. Achter het veulen lopen de discipelen, die op de ikoon als de apostelen des Heren zijn aangeduid. Zij wijzen in verwondering op het schouwspel dat zich voor hen voltrekt. Twee jonge mannen leggen hun mantels en palmtakken op de grond uitgespreid, ten teken van blijdschap en grote eer die men gewoon was alleen koningen en hooggeplaatsten daarmee te bewijzen. In de poorten van de stad staat een menigte mensen. In de voorste rangen staan de farizeeërs en schriftgeleerden die met afkeurende blikken toezien op de intocht. Christus wordt als een Koning binnengehaald, maar het is een koningschap dat niet van deze wereld is. De nederigheid van Christus blijkt

Met de rug tegen de muur leek opeens alles te lukken in die set. De mentale kracht die de spelers van Set Up er uit putten, werkte vanzelfsprekend door in de vierde set die met 20-25 werd gewonnen. In die laatste set was de marge zelfs lange tijd groter, maar Set Up liet de tegenstander op het laatst nog wat terugkomen.

IJSSELMUIDEN - Het verschil met tegenstander Landstede H4 was soms klein, maar op doorslaggevende momenten waren de volleyballers van Set Up zaterdag in het onderlinge treffen toch echt beter. En dus viel er weinig tot niets af te dingen op de 3-1 winst. De kiem van de zege werd gelegd in de spannende derde set die met 26-24 werd gewonnen na een 19-23 achterstand in die set.

uit het feit, dat Hij op een ezelsveulen, het laagste lastdier, de poorten van Jeruzalem binnengaat en niet op een edel paard, zoals alle regerende vorsten. Zelfs het veulen buigt zijn kop. Bijzonder is, dat de Intocht van rechts naar links op de ikoon is weergegeven, terwijl gewoonlijk de looprichting van links naar rechts is. Het feest van de Intocht van Christus wordt op de zondag voorafgaand aan Pasen gevierd.

Ikonenmuseum Kampen, Buiten Nieuwstraat 2, Kampen di en woe: 13.00 – 17.00 uur, do t/m za 10.00 – 17.00 uur Entree: € 7,00 voor volwassenen Museumkaart: GRATIS TOEGANG Gratis voor kinderen tot 12 jaar en Vrienden van het museum www.ikonenmuseumkampen.nl

TEGEN INLEVERING VAN DEZE BON GRATIS EEN KOP KOFFIE VOOR 2 PERSONEN.

Deze actie is geldig t/m 30-06-2012 Ikonenmuseum Kampen • buiten nieuwstraat 2 Kampen tel. 038 - 385 84 83

Stel, u wilt een kunstwerk huren met een waarde van € 300,- Ons uitgekiende huursysteem werkt als volgt: WAARDE KUNSTWERK: