Brug week 6

Page 40

SPORT

dinsdag 5 februari 2013

Jurrian Zandbergen geeft signaal af (door Gerard Meijeringh) KAMPEN - En weer was Jurrian Zandbergen afgelopen zaterdag belangrijk voor zijn ploeg. In de topper tegen Urk stelde hij Hussein Raza met een fraaie pass in de gelegenheid om de score te openen. Dat hij daarna enkele ongelukkige momenten kende maakte niet uit. GoAhead won tegen Urk en zette daarmee een directe concurrent op grote achterstand.

redde op een inzet van Gerrit Tol en Kees Kievit kopte naast. In de periode dat Urk wat meer ging aandringen, sloeg Go-Ahead op het juiste moment toe. Met dank aan Zandbergen. De spits stelde Raza in staat om de ban te breken. Daarna verzuimde met name Zandbergen om het duel in het slot te gooien. Daardoor bleef het spannend, maar uiteindelijk konden de handen omhoog van de Go-Ahead-spelers.

Bovendien was Zandbergen de eerste speler van de selectie die heeft gegeven dat hij ook volgend seizoen is te bewonderen op Sportpark Middenwetering. Dat bericht viel de afgelopen week goed bij de supporters van GoAhead. Want Zandbergen is zeer geliefd op Sportpark Middenwetering. Een echte clubman die in de hoofdklasse excelleerde bij de Kamper club met veel doelpunten. Daarna viel hij terug, maar, met hulp van trainer Marcel van der Steege, groeide hij uit tot een belangrijke schakel bij Go-Ahead. “Ik heb hier altijd gevoetbald. Natuurlijk denk je wel eens na over de topklasse, maar de club is goed

Terug naar Zandbergen. Met zijn jawoord aan Go-Ahead hoopt hij trendzetter te zijn in de selectie. Hij heeft een signaal afgegeven. “Het is zaak om deze selectie bij elkaar te houden. De balans is goed. Of dat gaat lukken? Ik denk het wel. In de hele club heerst een positief gevoel.” Volgens Zandbergen moet de selectie bij promotie vooral in de breedte groeien. Hij geniet van de eigen jongens in de groep. “We hebben nu meer eigen spelers in de selectie. Dat vind ik fantastisch. Bovendien passen de jongens van buitenaf nu echt bij de club. Dat is een compliment waard. Go-Ahead is een geen club voor mannetjes met bravoure.”

Jurrian Zandbergen schudt een tegenstander van zich af / Foto Tennekes

bezig. Er is geen reden om weg te gaan”, zei Zandbergen na afloop van het duel tegen Urk. Afgelopen zaterdag ging het moeizaam bij Go-Ahead. De ploeg domineerde in de eerste helft, maar Urk maakte een degelijke indruk en gaf nauwelijks iets weg. Bij beide ploegen was te zien dat de winterstop lang heeft geduurd. Er was veel balverlies en onnauwkeurigheid in de passing. Voor het

publiek was er in de matige eerste helft dan ook nauwelijks iets te beleven. Yoshua van Marle tekende voor het Kamper hoogtepunt voor rust. Zijn volley raakte de lat in de 30e minuut. Drie minuten later voorkwam doelman Jasper Fix een treffer van Urk. Hij tikte een schot van Danny Mazereeuw knap uit de hoek. Na rust waren beide ploegen enkele keren gevaarlijk. Keeper Fix

Gedreven Wit-Blauw boekt cruciale zege in korfbaltopper tegen Sparta KAMPEN - Sparta kon zaterdag een voorschot nemen op de titel in de eerste klasse C. Dan moest het winnen van Wit-Blauw. In dat geval zou het verschil tussen beide ploegen oplopen naar vier punten met nog drie wedstrijden te spelen. Zo ver kwam het niet. Een gedreven Wit-Blauw won met 20-16.

WEISSENSEE - Geert Plender is vorige week woensdag als tweede geëindigd bij het Open NK op de Weissensee. Twee dagen eerder kwam hij als derde over de streep op het Oostenrijkse natuurijs bij de Aart Koopmans Memorial. Afgelopen zaterdag stond op de Weissensee de Alternatieve Elfstedentocht op het programma. In barre weersomstandigheden moest Plender na 20 kilometer ziek opgeven. Toch kan Plender tevreden terugkijken. De derde plaats bij de Aart Koopmans Memorial was de eerste podiumplaats voor de Kampenaar in een wedstrijd van 100 kilometer op natuurijs. Daar kwam afgelopen woensdag nog een tweede plaats op het ONK bij. Met deze behaalde ereplaatsen op natuurijs behaalde Plender een overwinning op zichzelf. “Ik deed voor mijn gevoel altijd voor niks mee aan natuurijswedstrijden. Nu begin ik echt te geloven dat ik het kan”, aldus Plender. Kampenaar Rene van der Meulen liet zich zien bij de Masters. Hij won de wedstrijden over 60 en 70 kilometer op de Weissensee.

ZWOLLE - IJVV keek zaterdag na twintig minuten voetbal tegen een 2-0 achterstand aan. De IJsselmuidenaren toonden echter veerkracht en bogen de achterstand om in een 2-3 overwinning.

Jelle Visscher (r) probeert Elyne Visscher aan te spelen / Foto Tennekes

Fixe was echter sterk aan het verdedigen. Wit-Blauw was in de eerste helft de bovenliggende partij. De Kamper ploeg speelde als een hecht collectief en beschikt, in tegenstelling tot Sparta, over acht spelers die een doelpunt kunnen maken.

Na een ruststand van 10-9 wist Wit-Blauw in het begin van de tweede helft de belangrijke 11-9 niet te maken. De ploeg had geluk dat Sparta grote kansen liet liggen. Maarten Schelling – normaal gesproken dodelijk in de korfzone – miste enkele korte kansen en een strafworp.

Vervolgens sloeg Wit-Blauw echter wel toe via Krista Fixe, om vervolgens verder weg te lopen (14-11). Sparta wist echter nog een keer terug te komen (14-13). Nadat Wit-Blauw twee tikken uitdeelde via treffers van Sander Fixe en Elyne Visscher was het Zwolse verzet gebroken.

Landskampioen Orion maatje te groot voor Reflex KAMPEN - In de laatste thuiswedstrijd van de reguliere competitie in de eredivisie was Reflex niet opgewassen tegen Orion. De gasten uit Doetinchem wonnen eenvoudig met 0-3. Reflex had het in de eerste set moeilijk met de sterke blokkering van Orion. Al snel keek de ploeg tegen een 1-5 achterstand aan. Orion maakte echter veel servicefouten en door een goede sprongservice van Kay Hulsebos kwam de spanning weer terug: 14-13. Later in de set begon de service ook te lopen bij Orion. Al snel liep Reflex weer achter de feiten aan. Orion won de eerste

Succes voor Plender op Weissensee

IJVV toont veerkracht

Het was zaterdag alles of niets voor Wit-Blauw. Er moest gewonnen worden om naast Sparta aan kop te komen in de eerste klasse. Dat was in het begin goed te merken. De ploeg begon scherp en overblufte Sparta (2-0). De gasten herstelden zich echter goed en bogen de achterstand om in een 3-5 voorsprong.

Tom Rickli had de opdracht om de gevaarlijkste speler van Sparta - Maarten Schelling – uit te schakelen. Net als in de uitwedstrijd slaagde hij hierin. De tegenstander van Jelle Visscher was in de eerste helft echter aardig op de schot. Daarnaast had het aanvalsvak van Visscher, Rickli, Scheer en Visscher in deze fase moeite om de korf te vinden. Het andere vak van Sander Fixe, Jeroen ten Broeke, Ingrid Streutker en Krista

40

set met 17-25. In het begin van de tweede set ging het kort gelijk op, maar ook nu was de servicedruk van Orion hoog. “We hadden moeite met de pass. Om langs het grote blok van Orion te komen moeten we een perfecte pass neerleggen”, zei Reflex-libero Jos Vahl. Reflex-coach Hansma nam twee time-outs en wisselde zijn spelverdeler en diagonaal. Orion liet

zich niet van de wijs brengen en speelde de set weer gemakkelijk uit: 19-25. Ook in de derde set maakte Orion de dienst uit. Reflex kwam af en toe langs het blok door slim te

spelen. “Net als in de voorgaande sets kregen we een of twee serviceseries tegen. Dat breekt ons op, dan komen we er niet meer bij.” Reflex verloor ook de derde set, wederom 17-25.

Vrijblijvend inloopspreekuur (zonder afspraak) elke dinsdag, 17.00 19.00 uur Bolwerk 11a, Kampen | telefoon 038 331 08 00 | www.jansmaenhendriks.nl

In de eerste twintig minuten zat IJVV niet goed in de wedstrijd. HTC domineerde en IJVV liep veel te ver terug. In de 9e minuut viel de 1-0 van HTC. Michel van Heerde schoot een corner direct in het doel. In de 20e minuut stond het al 2-0, nadat Marcel Wezenberg onder een voorzet van HTC door ging. Vlak daarna kwam IJVV goed weg, toen een vrije bal van Van Heerde tegen de buitenkant van de paal belandde. Daarna kreeg IJVV meer grip. In de 38e minuut kwam de ploeg gelukkig op 2-1. Een vrije trap van Jordy Edink belandde via een speler van HTC in het doel. Vlak voor rust liet Roelof van den Berg een goede kans op 2-2 liggen. Hij was te gehaast en schoot over. Na rust begon IJVV goed. Na een goede aanval was er weer een goede kans voor Van den Berg, maar ook deze keer ontbrak de rust bij de IJVV’er. Na deze goede fase, kabbelde de wedstrijd voort. Tot de 72e minuut. Toen sneed Chiel Buikema naar binnen, kapte een tegenstander uit en schoot met rechts de 2-2 binnen. Twee minuten later zette Jaap van Olst Van den Berg vrij voor de keeper. Dit keer scoorde Van den Berg wel: 2-3. De Zwolse thuisploeg kon zich daarna niet meer oprichten.