Page 1

BRUGGE PLUS

uitwijken.be

GRATIS SEPTEMBERTOER 2019 donderdag

vrijdag

zaterdag

zondag

donderdag

vrijdag

zaterdag

zondag

september

september

september

september

september

september

september

september

5

6

7

8

19 20 21 22

Sint-Kruis

Sint-Andries

Speelplein Paalbos, Ter Lo

Speelplein Oorlogsvrijwilligerslaan (t.h.v nr. 8) donderdag

vrijdag

zaterdag

zondag

donderdag

vrijdag

zaterdag

zondag

september

september

september

september

september

september

september

september

12 13 14 15

Sint-Jozef Gandhiplein

26 27 28 29

Assebroek

Groenzone achter TIR, Schijfstraat 59


Voorwoord Brugge ademt cultuur en verbinding, tot in de uithoeken van alle wijken. De Uitwijkenkaravaan gaat vier keer per jaar op ‘toer’ en serveert een cultuuraanbod op meer dan twintig plekken. Je beleeft het, zomaar bij jou om de hoek, tijdens: De Wintertoer met een avondvoorstelling in vijf wijken, in de week voor Wintervonken De Meitoer met een namiddagprogramma op acht plaatsen De Circustoer met een circusvoorstelling ’s avonds op vijf locaties, in de week voor Cirque Plus De Septembertoer, de grootste toer, met vier weekends vol variatie in vier wijken In dit boekje vind je alles over de Septembertoer 2019. Nieuw dit jaar is de openlucht MOOOV-filmavond op donderdag. Ook niet eerder gezien: de Grote Prijs Uitpeinzen-quiz en een tango- en salsa-avond op vrijdag. En we hebben zelfs een nachtelijke primeur: je kunt twee keer blijven slapen op Camping Uitwijken. Zo mis je zeker niets van het theater, de circusvoorstellingen en de workshops, de expo met tekeningen geïnspireerd op gesprekken met buurtbewoners, de concerten van Ronny Mosuse en zijn muzikale vrienden en nog zoveel meer. Veel Bruggelingen zijn ondertussen terecht ‘Uitwijkenhabitués’: de formule van gemoedelijk ontmoeten en samen genieten is er één om te koesteren. Als we volgend jaar de tiende verjaardag van Uitwijken vieren, dan vieren we het feest van een decennium lang leuke cultuurinjecties en laagdrempelig verbinden. Maar eerst maken we deze Septembertoer onvergetelijk !

Dirk De fauw Burgemeester

Lieve Moeremans Directeur Brugge Plus

-2-


Bereikbaarheid

Wat is Uitwijken?

De Uitwijkenlocaties liggen midden in de woonwijken. Veel parkeergelegenheid in de buurt is er dus niet. Kom te voet of met de fiets als je niet veraf woont. De locaties zijn ook makkelijk te bereiken met de bus:

Uitwijken biedt een toegankelijk cultuuraanbod in de openbare ruimte. Daarom staan we midden in de Brugse woonwijken, bij wijze van spreken in de voortuin van buurtbewoners. Bovendien is Uitwijken voor iedereen gratis. Iedereen wil zeggen voor kinderen, jongeren en volwassenen!

Halte Sint-Andries Lijn 5 (Sint-Andries Hermitage - Brugge station) - halte Sint-Andries Hermitage

Maar Uitwijken is ook meer dan een cultuurprogramma. Het sociale aspect van het project is minstens even belangrijk.

Halte Sint-Kruis Lijn 11 (Brugge station - Centrum - Assebroek Peerdeke - Sint-Kruis) - halte Sint-Kruis Ter Lo

Op Uitwijken ontmoet  je net zo goed je buren, vrienden, familie als toevallige passanten, bezoekers van ver buiten de wijk en de artiesten die er optreden. Mogelijkheden genoeg dus om samen naar voorstellingen te kijken, een kop koffie of een pint te drinken, van een kom soep te genieten, te luisteren naar muziek of aan de slag te gaan tijdens een workshop. Ken je Uitwijken nog niet zo goed? Kom eens langs en dompel je onder in de ongedwongen sfeer. Tot op Uitwijken!

Halte Sint-Jozef Lijn 14 (Sint-Jozef - Centrum stadsschouwburg) - halte Brugge Ghandi Halte Assebroek Lijn 21 (Brugge - Zwevezele - Tielt) of lijn 20 (Brugge - Oostkamp) - halte Assebroek TIR Uitwijken is toegankelijk voor minder mobiele mensen en rolstoelgebruikers. Meer info: 0478 25 26 28

Inschrijven!

Dorst of honger hoef je niet te hebben tijdens Uitwijken. Aan de barwagen kan je terecht voor verschillende bieren, fairtrade frisdranken, witte en rode wijn tegen kleine prijzen. Koffie, thee en water krijg je gratis. Op vrijdag, zaterdag en zondag brengt Aroma vzw authentieke gerechten die ter plaatse worden bereid met verse producten. Er is ook een vegetarisch aanbod. Uiteraard mag je ook eigen eten en drinken van thuis meebrengen.

.3

JVEN RI

G

Eten & drinken

H

P

INSC

De Uitwijkenploeg

INF

Inschrijven voor de camping en workshops kan pas vanaf de donderdag (10u30) vóór het eerstvolgende Uitwijkenweekend. Hoe? ∙ Via het gsm-nummer 0478 25 26 28 (bellen of sms’en). Je komt terecht bij iemand van het Uitwijkenteam op het Uitwijkenterrein. ∙ Gewoon even langskomen op het Uitwijkenterrein vanaf de donderdag (10u30) vóór het Uitwijkenweekend. De plaatsen voor de camping en workshops zijn beperkt, wacht dus niet te lang om in te schrijven!

Suggesties rond Uitwijken? Mail naar info@uitwijken.be

-3-

O


Uitwijken open van 20u tot 22u30 donderdag

5

september

donderdag

Sint-Andries

Speelplein Oorlogsvrijwilligerslaan (t.h.v nr. 8)

12

Sint-Jozef

donderdag

Sint-Kruis

september

19

september

donderdag

26

september

MOOOV wijkt uit!

Gandhiplein

Slechts een klein deel van alle films komt tot bij ons in de cinema of op ons scherm. MOOOV selecteert net een tikkeltje anders en toont goeie films uit de hele wereld!

Speelplein Paalbos, Ter Lo

Assebroek

Groenzone achter TIR, Schijfstraat 59

MOOOV reist met ons mee en toont je een fijne selectie langspeelfilms in de openlucht. Vlei je neer in onze piste en geniet!

Tully

Donderdag 5 september, Sint-Andries / 20u30 Jason Reitman, Verenigde Staten, 2018, 95’ In deze moderne variant van Mary Poppins zien we een uitgebluste en uitgeputte moeder van drie jonge kinderen heropleven nadat ze de excentrieke nachtnanny Tully inhuurde. Een spitsvondige en ontwapenende menselijke komedie over de scherpe randjes van het gewone leven en de duistere kant van het moederschap. Š Kedi

-4-


Tel Aviv on Fire

Donderdag 12 september, Sint-Jozef / 20u30 Sameh Zoabi, Israël, 2018, 97’ Tel Aviv on Fire is een verzonnen liefdesserie over een spionne die getrouwd is met een Arabische man, maar zich ook moet inlaten met een Israëlische militair. Het programma is aan beide kanten van de muur mateloos populair. Salem werkt op de set en moet daarvoor dagelijks langs een strenge grensbeambte. Wanneer die een positievere rol voor de Joodse generaal eist, probeert Salem krampachtig het verloop van de serie te beïnvloeden. Regisseur Sameh Zoabi © Patricia Peribanez

bewijst met Tel Aviv on Fire dat er wel degelijk om het Arabisch-Israëlisch conflict kan worden gelachen.

Woman at War

Donderdag 19 september, Sint-Kruis / 20u30 Benedikt Erlingsson, IJsland, 2018, 101’ Halla is graag gezien als koorleidster en lerares in een klein IJslands dorp, maar ze leidt stiekem een dubbelleven als gepassioneerde ecoterrorist. Met pijl en boog gaat ze de strijd aan tegen de lokale aluminiumindustrie door grote elektriciteitskabels stuk te schieten. Net wanneer ze plannen maakt voor haar stoutmoedigste actie ooit, krijgt ze te horen dat ze een kind kan adopteren. Een inventieve feelgoodfilm die raakt aan het noodzakelijk debat over hoe je de wereld

© Woman at War

kunt veranderen.

Kedi

Donderdag 26 september, Assebroek / 20u30 Ceyda Torun, Turkije, 2016, 79’ Sinds jaar en dag zwerven er meer dan 100.000 katten in de straten van Istanboel. Ze zijn een deel van het stadsbeeld geworden en dragen bij tot de magische sfeer ervan. De katten zijn van niemand en van iedereen, en zijn wild noch tam. Toch hebben ze vaak een speciale band met een of meerdere mensen en brengen ze genegenheid en vreugde in © Kedi

hun leven. Een prachtig vormgegeven ode aan Istanboel, zijn katten én zijn inwoners.

-5-


Uitwijken open van 18u00 tot 23u00 vrijdag

6

september

vrijdag

Sint-Andries

Speelplein Oorlogsvrijwilligerslaan (t.h.v nr. 8)

13

Sint-Jozef

vrijdag

Sint-Kruis

september

20

september

vrijdag

27

september

Quiz

De Grote Prijs Uitpeinzen!

Gandhiplein

Speelplein Paalbos, Ter Lo

Assebroek

Groenzone achter TIR, Schijfstraat 59

Vrijdag 6 september, Sint-Andries / 20u -22u Een vernuftige en geestige algemene kennis-quiz voor al wie graag eens zijn grijze massa laat werken. Uitpeinzen is het feest voor je spetterende en kolkende bovenkamer. Je kan inschrijven met een ploeg van vijf personen. Mail naar info@uitwijken.be tegen vrijdag 6 september 12u en vermeld de naam van je ploeg. Deelname is gratis.

© EMV

© Lukas Verstraete

Opening expo

Dikke pech: Lukas Verstraete Vrijdag 6 september, Sint-Andries / 19u

Voordat de Uitwijkenkaravaan in jouw wijk neerstreek, ging de Uitwijkenploeg samen met tekenaar Lukas Verstraete al op ontdekking in de buurt. Ze knoopten gesprekken aan met bewoners en vroegen hen naar hun persoonlijke ‘pechmomenten’ in hun leven. Lukas gebruikte deze babbels als inspiratie voor een nieuwe reeks tekeningen onder de naam ‘Dikke pech’. De reeks wordt op Uitwijken in een reizende tentoonstelling aan het publiek voorgesteld. De opening is op vrijdag 6 september om 19u. Daarna is de expo ook te zien in alle andere wijken.

-6-


Tango & Salsa avond Vrijdag 13 september, Sint-Jozef / 20u - 22u

We toveren de Uitwijkenpiste om tot een danstempel voor salsa en tango! Over salsa kunnen we veel zeggen en schrijven, maar we houden het bij één woord: sfeer! Als we salsa dan een avondje mixen met Argentijnse tango, zou dit wel eens spetterende vonken kunnen geven. De zwoele en intense Argentijnse tango is passioneel en aangrijpend! Twee dansers worden één, bezield door deze doorleefde muziek. Opwindend of ingetogen, expressief of integer, alles kan in de tango! Kom mee dansen of gewoon kijken.

© Pasos de Brujas Tango

Een samenwerking van Pasos de Brujas (tango) en Salsa de Brujas.

Oldtimermeeting

Vrijdag 20 september, Sint-Kruis / 19u - 22u Heb je een oldtimerwagen of -motorfiets van vóór 1990? Zin om op vrijdagavond een toertje te doen in je eigen stad? Roep je buren, vrienden en familie bijeen, stap samen in je lievelingsvehikel en snor naar de Uitwijkenpiste. Parkeer bij de oldtimer Uitwijkenkaravaan en geniet van een concertje, een croque-uit-het-vuistje en een drankje (gratis voor de bestuurder van de oldtimer). Heb je zelf geen oldtimerwagen of motorfiets staan? Kom ze dan gewoon bewonderen en geniet van al dat fraais!

N

INFO PG

H R IJ V E

.

3

SC

Fietscross

Vrijdag 27 september, Assebroek / 18u - 21u Omdat het veldritseizoen traditioneel in september start, organiseert Uitwijken dit jaar een ludieke cross waarbij iedereen kan meerijden. Een uitdagend parcours leidt de renners (m/v) langs heuvels, over grasvelden en door de supporterstent!

IN

Heb je zin om erbij te zijn? Schrijf je dan snel in! Er zijn verschillende categorieën naargelang je leeftijd en het type fiets. Let op: vergeet je fiets niet! En breng (véél) supporters mee!

Workshop

Parkour

Elke vrijdag, alle wijken / 18u

© Woesh

Klim de muren op en klauter tussen de daken. Rol tussen spleten en spring van huis tot huis. Verken jouw buurt van hoog tot laag. Jawel, tijdens deze workshop mag het allemaal! Laat je meevoeren in dit zwervend avontuur. Een flinke dosis lef en sportieve kledij, meer heb je voor deze workshop niet nodig! Vooraf inschrijven hoeft niet. Vanaf 14 jaar. I.s.m. Woesh.

-7-


Uitwijken open van 13u30 tot 1u00 zaterdag

7

september

zaterdag

Sint-Andries

Speelplein Oorlogsvrijwilligerslaan (t.h.v nr. 8)

14

Sint-Jozef

zaterdag

Sint-Kruis

september

21

september

zaterdag

28

september

Gandhiplein

Speelplein Paalbos, Ter Lo

Assebroek

Groenzone achter TIR, Schijfstraat 59

© EMV

Expo

Dikke pech: Lukas Verstraete Vrijdag t.e.m. zondag, alle wijken / doorlopend

Voordat de Uitwijkenkaravaan in jouw wijk neerstreek, ging de Uitwijkenploeg samen met tekenaar Lukas Verstraete al op ontdekking in de buurt. Ze knoopten gesprekken aan met bewoners en vroegen hen naar hun persoonlijke ‘pechmomenten’ in hun leven. Lukas gebruikte deze babbels als inspiratie voor een nieuwe reeks tekeningen onder de naam ‘Dikke pech’. De reeks wordt op Uitwijken in een reizende tentoonstelling aan het publiek voorgesteld. De opening is op vrijdag 6 september om 19u. Daarna is de expo ook te zien

Luisteren / lezen

Boekwagen

Elke zaterdag, alle wijken / 13u30 - 18u00 Bezoek de Boekwagen met zijn rijk assortiment boeken voor kinderen en volwassenen. Er wordt regelmatig voorgelezen. Wil je dat zelf ook doen? Graag! De kinderen zullen je dankbaar zijn! Elke zaterdag tussen 15u30 en 18u neemt Lieselot Boone je mee op leesavontuur. Stap binnen en geniet van een wondermooi verhaal! I.s.m. openbare bibliotheek Brugge

Kortfilm animatie

Cinemawagen

Elke zaterdag, alle wijken / 13u30 - 17u00 JEF verzorgt al jarenlang het animatiefilmaanbod op Uitwijken. Piep eens binnen in de Cinemawagen en geniet van een mooie selectie kortfilms van over de hele wereld.

in alle andere wijken.

-8-


© Woesh

Openingsvoorstelling

EN BLOC — Woesh

© Charel & Co

Familievoorstelling

Stil — Charel & Co

Elke zaterdag, alle wijken / 14u30

Games en circus, een unieke combo met een verrassend resultaat. Wie wint en wie verliest? Het is een dunne grens! Klassieke circustechnieken worden ongedwongen verweven met de regels van het spel. Zet je op het puntje van je stoel en supporter mee uit volle borst! Het jonge geweld van ‘circusatelier Woesh’ brengt onder leiding van Janes Zeghers een verfrissende nieuwe voorstelling.

Elke zaterdag, alle wijken / 16u30

‘De’ Charel, een bijzondere idioot voor wie jongleren, goochelarij, rijmelarij en stunts zijn lang leven is. Maar nu is hij bang om af te gaan en bevreesd voor mislukking. Kan hij zijn publiek nog tevreden stellen? Kan hij nog indruk maken? Durft hij dit nog proberen? Gaat hij het stil maken en erop vertrouwen dat wat komt wel ok zal zijn? Een clownesk verhaal over faalangst. Deze splinternagelnieuwe voorstelling is op Uitwijken voor het eerst te zien!

Schietkraam — Het Kabinet Elke zaterdag, alle wijken / 15u30 - 16u30 & 17u30 - 18u30 © Het kabinet

-9-


Workshop

Parkour

Elke zaterdag, alle wijken / 15u30 - 16u30 Klim de muren op en klauter tussen de daken. Rol tussen spleten en spring van huis tot huis. Verken jouw buurt van hoog tot laag. Jawel, tijdens deze workshop mag het allemaal! Laat je meevoeren in dit zwervend avontuur. Een flinke dosis lef en sportieve kledij, meer heb je voor deze workshop niet nodig! Vooraf inschrijven hoeft niet. Vanaf 14 jaar. I.s.m. Woesh

Sport

Tegentrek

Elke zaterdag, alle wijken / 15u30 - 16u30 In ploegjes van vier volwassenen of vijf kinderen trek je samen dertig seconden lang en zo hard je kan aan een touw. De teams met de krachtigste spierballen nemen het tegen elkaar op in de finale! Opgelet: gelieve de boom of de Uitwijkenvrachtwagen waar het touw aan vasthangt niet omver te trekken... In samenwerking met VlaS - Vlaamse Traditionele Sporten vzw

Podcar: dé podcasts van Brugge Plus

Animatie

Kris Logghe: Dienst voor Hygiëne en communicatie

Elke zaterdag of zondag, alle wijken / zie website

Zaterdag 7, 14 en 28 september in Sint-Andries, Sint-Jozef & Assebroek / 17u30 - 18u30 Wij van de Dienst voor Hygiëne en Communicatie zorgen ervoor dat dit evenement vlekkeloos verloopt. Was je alvast goed achter de oren, check je schoenzolen voor hondendrollen, en neem nog eens je basiscursus Nederlands door, want de lat ligt hoog. Wij verzorgen telecommunicatie en hygiëne zoals het hoort en plaatsen de verbinding op het voorplan. Je bent gewaarschuwd!

- 10 -

Brugge Plus lanceert in 2020 voor het eerst een reeks podcasts, waarvan de eerste vier op Uitwijken worden opgenomen! Op zaterdag kun je ieder weekend in de PODCAR komen meeluisteren naar die opnames. Wat de vier gastsprekers bindt, is dat ze allemaal iets gemeen hebben met wat er voor of achter de schermen van Brugge Plus gebeurt. Hou de Facebookpagina van Uitwijken in de gaten om op de hoogte te blijven over het programma.


VOOR IEDEREEN

Workshop

Buurtensoep

Elke zaterdag, alle wijken / 16u30 Wist je dat het eten van één kommetje soep een ongelofelijk aantal mensen en handelingen met elkaar verbindt? Stel je alleen al bij het kopen van je groenten maar eens voor hoeveel mensen daaraan hebben meegewerkt en hoeveel werk er aan voorafging. Met dit beeld voor ogen gaan we aan de slag. In elke wijk maken we met enthousiaste helpers een grote pot verse groentesoep en maken daarvoor gebruik van lokale biologische ingrediënten. Deelnemen? Meld je ter plekke aan! In samenwerking met vegetarische kookschool ‘De Zonnekeuken’. Inschrijven niet nodig

SOEPCafé!

Elke zaterdag, alle wijken / 18u30 Nadat de groenten zijn verzameld, versneden en verwerkt tot één grote kom heerlijke soep, is het tijd om alles uit te delen. SOEPCafé, voor iedereen! De soepdames staan klaar om jullie met de glimlach te bedienen. Geniet van een gratis kom lekkere soep, ter plekke voor jou gemaakt.

- 11 -


Concert

Ronny Mosuse & vrienden

Zaterdag 7, 21 en 28 september, Sint-Andries, Sint-Kruis en Assebroek / 19u30 Ronny Mosuse is een muzikale spons. Al wat op zijn levenspad komt, zuigt hij op en laat hij rustig doorsijpelen in zijn muziek. Ronny startte zijn muzikale reis in 1988 samen met broer Robert met ‘The B-Tunes’. Ze werden al vlug opgemerkt door Bart Peeters, die samen met hen ‘The Radios’ oprichtte. Dat Ronny een veelzijdige artiest is, bewijst zijn uitgebreid parcours. Naast eigen albums als ‘Stronger’, ‘Altijd oktober’, ‘Allemaal Anders’ en ‘Halfweg’ is hij onder meer actief als muziekproducer, songwriter, tv-presentator, bassist bij CpEX en radiomaker. Op de Uitwijken Septembertoer trakteert hij ons op drie concerten, met verschillende muzikale vrienden. Wie hij meebrengt blijft voorlopig nog een verassing, maar het worden avonden van schoonheid en magie. Hou de Facebook pagina van Uitwijken in de gaten en kom zo meer te weten over de gasten van Ronny.

Erotische vertellingen met Meneer Zee Zaterdag 7, 21 en 28 september, Sint-Andries, Sint-Kruis / 21u00 Assebroek / 22u30 Zinnenprikkelende epistels worden vanavond speciaal voor jou in de juiste plooi gelegd door Meneer Zee. Zijn gladde tong laat je alle hoeken van de slaapkamer zien, en brengt iedereen in vervoering, tot je oren fluiten en je tenen flapperen. Vanaf 16jaar.

- 12 -


Zaterdag 14 september, Sint-Jozef

© Choux de Bruxelles

© Meneer Zee

Muziek

Vieze, vuile trollenverhalen met Meneer Zee

Ik & den Theo

Zaterdag 14 september, Sint-Jozef / 19u30

Echte muziek voor échte kinderen van 3 tot 93. Absoluut niet braaf, maar zeker ook niet stout. Kinderen, ouders en grootouders kunnen rondlopen als robots, stoelendansen, bezoek krijgen van nonkel Jazz, ABCDetective spelen en nog veel meer... Kortom, ze verkennen de uiterste grenzen van hun fantasie. Piet Maris en Théophane Raballand (allebei van Jaune Toujours) doen hun ding op accordeon en drums... én met het publiek, dat voortdurend wordt uitgedaagd om mee te zingen, te dansen, te springen en te fantaseren. ‘Ik en den Theo/Moi et le Théo’ stelt een tweede boek+cd voor kinderen voor. Het boek is omkeerbaar, waardoor je kan kiezen of je de acht eerste liedjes in het Nederlands of in het Frans wil ontdekken. In het midden leiden de tweetalige ‘Boem Patat’ en ‘Robots’ je vrolijk over de taalgrens. Muzikaal zijn er ook een paar gastrollen voor andere leden van Jaune Toujours: Bart Maris speelt trompet en Mathieu Verkaeren contrabas.

Zaterdag 14 september, Sint-Jozef / 20u30 - 22u00 Meneer Zee haalde verhalen uit de donkere bossen van het Scandinavische noorden. Jullie zullen huiveren, bibberen en gibberen wanneer jullie oog in oog staan met deze walgelijke gedrochten, die ‘trollen’ worden genoemd. De spanning zal te snijden zijn als dikke, bloederige biefstukken. Voor kinderen mét begeleiding van een volwassene! Inschrijven op het moment zelf.

Kampvuurliedjes

Zaterdag 14 september, Sint-Jozef / 20u30 - 21u30

Ken je ze nog? De typische kampvuurliedjes die je hoorde bij de jeugdbeweging? Met de gitaar in de aanslag gaan we aan ons kampvuur lekker nostalgisch genieten van de klassiekers. Smeer alvast maar je stem en kom zoetgevooisd meeneuriën of -brullen.

- 13 -


Zaterdag 28 september, Assebroek

© Zorita

Uitfuiven!

Dj FiSH en Dj De Wilde Vogel Zaterdag 28 september, Assebroek / 22u00

We sluiten de laatste zaterdag van Uitwijken graag dansend af: we fuiven uit! DJ FiSH & dj De Wilde Vogel delen de draaitafels en brengen je schone plaatjes van te land, ter zee en in de lucht. Ze laten jouw bloed borrelen in zuiderse sferen, om je dan weer te laten shaken op onbekende muzikale parels, ‘tot ge niet meer weet van welke parochie ge zijt’! Let’s shake together!

Muziek

Zorita

Zaterdag 28 september, Assebroek / 21u00

Zorita is geen onbekende bij Uitwijken. Deze bende opzwepend gespuis zette jaren geleden de Uitwijkenpiste al enkele keren op zijn kop. Speciaal voor de slotavond komen ze bij ons maar al te graag nog eens petrol geven! Hun bohemien muziek is een eclectische mix van instrumenten zoals orgels, synthesizers, trompetten en violen. In combinatie met bas, drums en gitaren en de rauwe stem van frontman Carlos Zorita Diaz, brengen ze een unieke sound. Met een mix van invloeden van over de hele wereld, samengebracht in catchy popsongs, blaast Zorita gegarandeerd leven in élk feest!

Erotische vertellingen met Meneer Zee

Ronny Mosuse & vrienden Zaterdag 28 september, Assebroek / 19u30 (meer info op pg. 12)

Zaterdag 28 september, Assebroek / 22u30 Zinnenprikkelende epistels worden vanavond speciaal voor jou in de juiste plooi gelegd door Meneer Zee. Zijn gladde tong laat je alle hoeken van de slaapkamer zien, en brengt iedereen in vervoering, tot je oren fluiten en je tenen flapperen. Vanaf 16jaar.

- 14 -


C

H

R IJ

VEN

.3

INS

zaterdag 28 september in Assebroek

P

G

zaterdag 14 september in Sint-Jozef

INFO

Mag onze familieavond voor jou en je familie nog een hele nacht blijven duren? Dan kan je ook blijven slapen op de familiecamping in de tuin van het buurthuis  waar ook sanitair is voorzien.

Krijg je niet genoeg van al dat feesten? Dan kan je blijven slapen op de festivalcamping! We sluiten de Septembertoer af met een avond vol ambiance met Ronny Mosuse, Zorita en Uitfuiven!

Zeker inschrijven, want we voorzien maximum 10 tenten om het gezellig te houden.

Ook hier zijn er maximum 10 tenten, dus reserveer snel je plaats!

- 15 -


Uitwijken open van 9u00 tot 18u30 zondag

8

september

zondag

Speelplein Oorlogsvrijwilligerslaan (t.h.v nr. 8)

15

Sint-Jozef

zondag

Sint-Kruis

september

22

september

zondag

29

september

Ontbijt

Sint-Andries

Gandhiplein

Speelplein Paalbos, Ter Lo

Assebroek

Groenzone achter TIR, Schijfstraat 59

Elke zondag, alle wijken / 9u00 - 10u30 Op zondagochtend kan je ontbijten op de Uitwijkenpiste. Boterhammen, pistolets, boterkoeken, … breng je zelf mee. Wij bieden je gratis koffie, thee of warme chocolademelk aan en zorgen voor een stemmig achtergrondmuziekje. Na het ontbijt kan je deelnemen aan één van de workshops en om 11u is er een theatervoorstelling.

Kortfilm animatie

Cinemawagen

Podcar: dé podcasts van Brugge Plus

Elke zondag, alle wijken / 11u00 - 17u00 Meer info zie pg.8

Elke zaterdag of zondag, alle wijken / zie website (meer info op pg. 10)

Boekwagen

Elke zondag, alle wijken / 11u00 - 17u00 Meer info zie pg.8

Theater

Blue Marble Blues Elke zondag, alle wijken / 11u00 en 14u30

Een ruimteschip landt op de aarde in een vreemd land, op een vreemde plek in een vreemde stad. Zijn de inzittenden vergeten aardbewoners, ooit afgeschoten op een geheime missie om de kracht van de zon te meten? Wat is er onderweg gebeurd? Welk kosmisch perspectief op de blauwe planeet brengen ze mee? Was het eigenlijk wel de bedoeling om terug te keren en hoe moeten ze nu verder? Een tragikomedie over de confrontatie met het onmetelijke en met het kleinmenselijke falen.

© Blue Marble Blues

Concept en spel: Frederika Del Nero, Sara Haeck, Christiaan Mariman. Coproductie: Brugge Plus vzw en Kopland. Met dank aan: GC De Rinck (Anderlecht) en K.A.K. (Schaarbeek).

- 16 -


S C H R IJ V

I

E

N

N

IN

Workshop

FO PG.3

Sherborne

Elke zondag, alle wijken / 10u00 - 11u00 & 11u30 - 12u30

Workshop 3

G.

H

JVEN RI

P

INSC

© Woesh

INF

O

Ga samen met je kleuter de acrobatische tour op. Duik als duo in dit avontuur vol knappe stunts en gekke bewegingen. De kleine prins(es), de ridder op het ‘wilde’ paard of zwemmen zonder zee? Piramides bouwen met kleine én grote mensen? Niets is té zot, alles kan en dit een vol uur lang! Er zijn twee sessies voorzien. Vooraf inschrijven is nodig. Kinderen tot 6 jaar onder begeleiding van een volwassene.

Electronica — KLANKPLANK Elke zondag, alle wijken / 10u00

S

3

FO PG.

IN

N

C H R IJ V

E

Een Klankplank? Dat is een plank waar muziek uitkomt! Je soldeert een contactmicrofoon op een plank en gaat daarna muzikaal en experimenteel aan de slag. Je zoekt klankobjecten zoals een veer, een haarspeld of een kam, waarvan je de klank uitvergroot/ versterkt. Hiermee kun je heel verrassende composities in mekaar steken. In samenwerking met MATRIX (centrum voor nieuwe muziek). Vooraf inschrijven is nodig. Kinderen van 8 tot 10 jaar met begeleiding, kinderen vanaf 10 jaar zonder begeleiding.

Workshop

Vilten — Het Grote Wijktapijt Elke zondag, alle wijken / 10u00

Vilten is toveren met wol. Het is je handen gebruiken om op een speelse manier je creativiteit vorm te geven. We werken met materialen die de natuur ons aanreikt. De zachte wol van het schaap brengt mateloze verwondering! Op zondagmorgen komen we samen met Katrien Perquy om uit te zoeken wat je kunt creëren met wol. We vilten samen aan een groot tapijt dat ieder weekend groeit. Op zondag 29 september om 12u in Assebroek wordt het afgewerkte ‘Grote Wijktapijt’ verloot onder de aanwezigen! Alle materiaal is voorhanden. Vooraf inschrijven is nodig.

- 17 -

IN


Sint-Andries

Zondag 8 september / 12u30 - 13u30

De gebroeders Pinoy kiezen Gilles Vandecaveye-Pinoy en Cesar De Sutter-Pinoy groeiden samen op in Gent. Gilles startte met piano toen hij zeven jaar was. Sindsdien is muziek de rode draad door zijn leven. Op zijn 19e startte hij de opleiding jazz piano. Momenteel is hij actief in verschillende muzikale projecten, van jazz en improvisatie (Steiger, Bardo, Même le soleil) tot rock (Peenoise) en elektronische muziek (Madame Blavatsky). Zijn jongere broer Cesar hoeft niet onder te doen. Hij combineerde in zijn project Haedwalking beeld en muziek, speelt ook in de Gentse cultband Peenoise en acteerde zelfs in enkele langspeelfilms. Deze twee jongelingen spelen al hun hele leven lang samen en trakteren het Uitwijken publiek graag op een energieke en expirimentele muziekale ervaring. Laat u mee voeren! Uitwijken gaf hen carte blanche om vier zondagen lang de aperitiefconcerten in te vullen.

The Seagul - “Alle bestaan berust op een geheim.” - Anton Tsjechov Gilles Vandecaveye-Pinoy en Simon Raman gaan op zoek naar de ziel van de meeuw. Gedeeltelijk geïnspireerd door hun gedeelde ervaringen met het toneelstuk ‘De meeuw’ van Anton Tsjechov, gaan ze op zoek naar de confrontatie en de symbiose. Hierbij mixen ze akoestische met elektrische/elektronische elementen. De hele set zal worden geïmproviseerd. Beide muzikanten zijn actief in bands als Steiger, Peenoise, Bardo, Ivy Falls, PJDS,...

Sint-Jozef

Zondag 15 september / 12u30 - 13u30

Gilles Vandecaveye-Pinoy en Cesar De Sutter-Pinoy zijn broers en spelen al van kinds af samen muziek. Ze groeiden op in een met cultuur overgoten gezin en experimenteerden naar hartenlust. Nu spelen ze samen in onder meer Peenoise - Gilles als toetsenist en Cesar als gitarist - om aan elkaars zijde furore te maken.

Sint-Kruis

Zondag 22 september / 12u30 - 13u30

Cesar De Sutter-Pinoy (gitaar bij onder meer Peenoise) en Elias Devoldere (drums bij onder meer Nordmann) leerden elkaar kennen bij de band Bardo. Het voorbije jaar besloten ze om samen een duo te beginnen waarin ze de grenzen van de vrije improvisatie opzoeken. Verwacht je niet aan swingende jazzlijnen maar aan een impro van klanken en melodieën.

Assebroek

Zondag 29 september / 12u30 - 13u30

Speciaal voor Uitwijken steekt Cesar De Sutter-Pinoy een soloset in elkaar die van avant-garde tot pop gaat. Aan de hand van loops die hij met zijn gitaar en met effectapparatuur maakt, creëert hij een eigen mysterieus universum.

- 18 -


©Tania Verhelst

Poëzie

Stadsdichteres Tania Verhelst Zondag 29 september, Assebroek / 13u30- 15u30

Onze stadsdichteres schrijft voor jou - eigen, of door jou verzonnen - verzen op een muur. Die verzen krijgen dan een andere bestemming, waar jij – en misschien ook anderen – iets aan hebben? Wees erbij, kijk ernaar of verzin mee!

©Tartaren

Luisteren

‘Meerminder’ Compagnie Tartaren Zondag 8 en 15 september, Sint-Andries & Sint-Jozef / 13u30- 14u30 & 15u30 - 17u

‘Meerminder’ is meer dan theater. Het is een eigen universum, een wereld waarin mensen meer halen uit minder. Ze halen meer kwaliteit uit het leven door het met minder te doen. Stap in de wereld van deze figuren en luister naar hun verhalen. Wanneer je het plein betreedt, mag je kiezen waar je heen loopt. Er zijn verschillende installaties en locaties waar verhalen worden verteld. Telkens ontdek je een andere vertelvorm, van de Afrikaanse kringvertelling tot de Britse speaker’s corner. Loop rond, ga aan de bar hangen en luister naar een toogvertelling. Loop met iemand mee voor een wandelvertelling, krijg in een hutje een intieme one-to-one vertelling, en wie weet krijg je onverwacht nog meer te horen of te zien.

- 19 -


Theater

Mr. Rambour, facteur d’amour — Puurlain Zondag 8 en 22 september, Sint-Andries en Sint-Kruis / 13u30 - 17u00

Mr. Rambour is een opgewekte en bovenal charmante postbode. “Hij zou de Venus van alle postbodes kunnen zijn.” Met snor weliswaar… Mr. Rambour brengt prefabliefdesbrieven rond en belt aan bij imaginaire deuren. Voor wie poetst hij straks zijn beduimelde leesbril?

Animatie

© Alain Vanhove

Het Complimentariaat Postkaartproducties Zondag 15 en 29 september, Sint-Jozef & Assebroek / 13u30 - 15u30

Het Complimentariaat is een secretariaat waar jong en oud een persoonlijk compliment kan afhalen. Er werken saaie bureaucratische mensen die bandwerk verrichten. Ze voeren het werk met een serieuze serieux uit, en vooral, ze maken nooit fouten. Alles gebeurt met precisie en accuraatheid. Complimentenadministratie is namelijk een serieuze aangelegenheid. Complimenten worden niet betwist en kunnen niet worden omgeruild.

Massage

Kalm kalm kalm! Elke zondag, alle wijken / 13u30- 16u

Het zijn flitsende tijden, iedereen heeft het druk druk druk. In ons Verwenhoekje staan twee dames te popelen om je van alle drukdoenerij te verlossen. Isabelle geeft je in haar Karmavan een verkwikkende massage en Sylvie scrubt je voeten zacht. Je rustig wekken na deze verwennerij is inbegrepen. Hier telt maar één woord: GENIETEN!

- 20 -


Installatie

Dromoscopen Zondag 8, 15 en 22 september, Sint-Andries, Sint-Jozef & Sint-Kruis / 13u - 17u30

De Dromoscopen zijn drie grote fascinerende geometrische vormen op hoge poten. Hier steek je het hoofd van onder naar binnen. Binnenin ben je even losgeweekt van het dagelijks bestaan. Hier beland je in een wereld die je niet verwacht. In drie tot in de puntjes uitgewerkte kijkdozen krijg je door beeld, geur en klank een kijkje in het brein, zwem je even tussen de vissen in een koraalrif en gluur je door kleine vensters in een dromerige stad tijdens de nacht.

Theater/dans

Optocht! Op tocht.

Elke zondag, alle wijken / 14u Jongeren op pad. Onderweg naar morgen. Samen versmelten. Soms alleen. Buren vertellen. Hun woorden bewegen. Een spoor blijft achter. Wie danst mee? Deze voorstelling, gebracht door leerlingen uit de buurtschool, is het resultaat van twee workshopdagen onder begeleiding van choreografe Caroline D’Haese en theatermaker Peter Lein. Deelnemende scholen: Element (SintAndries), De Pannebeke (Sint-Jozef), Jan Fevijn – Paalbos (Sint-Kruis), OLVA Katrientje (Assebroek). Een project van Vel tegen Vel (Brugge Plus).

Your lucky chance! Elke zondag, alle wijken / 17u

Om 17.00 u is het verzamelen geblazen in de piste! Op dat moment worden één of meer personen uit het publiek gekozen op een wel heel aparte manier… Deze uitverkorene(n) mag/mogen een prijs verwachten. Welke prijs? Laat je verrassen! This is your lucky chance!

- 21 -


Ambacht

De regisseursstoel Elke zondag, alle wijken / 14u30 - 16u30

Droom je ervan ooit een timmerman te worden, al was het maar voor een dag? Met de hulp van meubelmaker en houtspecialist Lowie Vandenberghe leer je boren, meten, zagen, vijzen en zoveel meer. Je begint met een hoop planken en eindigt met een ware inklapbare regisseursstoel! Na de workshop krijg je het resultaat mee naar huis. Vanaf 8 jaar. Jonger kan, onder begeleiding van een volwassene. Vooraf inschrijven is nodig. IN

SCHR

JV

I

EN

IN

FO

PG.3

Grafiekmobiel

De Batterie

INF

O

P

3

INSC

G.

H

JVEN RI

- 22 -

Elke zondag, alle wijken / 14u30 - 16u30 Deelnemers vertrekken vanuit de beweging die ze maken in hun eigen wijk en komen zo tot een interessante abstractie. Die zetten ze over op zeef. De deelnemers drukken op multiplex plaat uit populier, die zal dienen als bovenplaat van een bijzettafeltje. Het onderstel hiervoor kan worden gemaakt uit een kartonnen box waarvan de zijden uitgesneden worden en de ribben behouden blijven. Vanaf 10 jaar. Vooraf inschrijven is nodig.


© Cie Scratch

©DYNE

Theater

Theater

T.N.T. — Cie Scratch

DYNE — Cirkus in Beweging

Zondag 8 en 22 september, Sint-Andries & Sint-Kruis / 17u30

Vorig jaar was Cie Scratch al eens te gast op Uitwijken met hun voorstelling ‘SPLIT’. Dit jaar trakteren ze u op T.N.T.! Met blokjes en spulletjes die ze op een oude graanzolder vonden als enig decor, en met enkel hun verbeeldingskracht als grens. Vijf jongleurs - in streetwear en op sportschoenen - spelen zowel Trifonius Zonnebloem als een boysband met hun gescratchte kegels. T.N.T is een echt plezier met burlesque en stomme choreografie. Op het einde van drie challenges zullen de protagonisten alles letterlijk in vuur en vlam zetten.

Zondag 15 en 29 september, Sint-Jozef & Assebroek / 17u30 In DYNE nemen elf acrobaten het op tegen elkaar, zichzelf en de zwaartekracht. Ze brengen een rauwe acrobatische choreografie, zomaar op de straatstenen. De voorstelling gaat over kracht, samenwerking en vertrouwen. In de zeer diverse groep heeft elke acrobaat zijn eigen sterktes en zwaktes. Ze vullen elkaar aan en tillen de groep (letterlijk) naar een hoger niveau. Regie/choreografie: Hanna Mampuys. Spelers: Baraka Ngala, Lena Nackaerts, Silke Rys, Cédric Urbanski, Kabaka Bin Daudi, Isaura Denorre, Xanthe van der Jeught, Jonas Juchtmans, Helena Sirugue, Frauke Govaerts, Sebastian Van Dun, Lieke De Vry.

- 23 -


En of we trots zijn op onze karavaan oldtimers! De ‘rode’, de Atelierwagen, is ons werkpaard, een GMC Ultimaster uit 1994. Het podium is een omgebouwde aanhangwagen, die wordt getrokken door de GMC. Het ‘blauwtje’, de boekwagen is een Peugeot J7 uit 1978. Onze ‘beigen’, de Techniekwagen, is een Hanomag D28 uit 1963. De donkerbruine barwagen is een Mercedes 207D uit 1985.

v.u. Lieve Moeremans, Lange Vesting 112, 8200 Brugge

Twee jaar geleden kwam er een ‘groen’ broertje bij: de Cinemawagen : Deze Unic/OM uit 1972 werd omgebouwd tot een kleine mobiele bioscoop. We draaien er kortfilms, animatiefilms en documentaires van Uutwiekken Teevee. De ‘groene’ wordt ook gebruikt als vertelplek: Je kan er luisteren naar doorwinterde verhalenvertellers.

Oldtimermeeting Vrijdag 20 september, Sint-Kruis / 19u00-22u00

Kom met je oldtimer naar Uitwijken! Meer info op pg. 7.

Profile for bruggeplus2

Uitwijken septembertoer 2019  

De Uitwijken Septembertoer Brugge serveert een weekend lang meer dan twintig activiteiten.  Je beleeft ze zomaar bij jou om de hoek of ga op...

Uitwijken septembertoer 2019  

De Uitwijken Septembertoer Brugge serveert een weekend lang meer dan twintig activiteiten.  Je beleeft ze zomaar bij jou om de hoek of ga op...

Advertisement