Page 1

”Ett friskt barn har tusen önskningar. Ett sjukt barn bara en.”

www.henriksuperman.se

Stiftelsen

Henrik ”Superman” Ekelund


Vill du också vara med och investera i livet? I Sverige drabbas årligen 300 barn av cancer. Vem som drabbas eller varför man drabbas är den stora gåtan. Genom konsekvent och adekvat forskning och ett enormt arbete av forskare och sjukvårdspersonal så överlever idag tre av fyra barn sin cancer. Ett facit som hade varit omöjligt för ett antal år sedan och definitivt otänkbart om inte vi medmänniskor funnits där för att hjälpa till med bidrag. Det värsta som kan hända en förälder är sannolikt att mista sitt barn. Den sorg, ilska och bitterhet som finns inbyggt i detta är fullständigt omöjlig att föreställa sig för den som inte själv drabbas. Alla hoppas. Alla kämpar. Alla vill. Det är under tiden från det man får en diagnos till dess man blir frisk eller om det värsta inträffar – som stiftelsen Henrik Superman Ekelund verkar. Det är inte svårt att föreställa sig de påfrestningar som läggs på familjen när beskedet kommer. Ständiga behandlingar, sjukhusvistelser, ovisshet, resor... Att gå till jobbet är kanske inte längre ett prioriterat eller meningsfullt val, om ens möjligt med någorlunda regelbundenhet. Allt kastas omkull och inte sällan drabbas man även hårt ekonomiskt. Stiftelsen bildades på initiativ av nära vänner till familjen Ekelund cirka två år efter det att Henrik ryckts bort ifrån vår värld. Tanken med verksamheten är att bygga ett kapital som förmår att ge avkastning. Denna avkastning går varje år till de familjer som på ett eller annat sätt drabbats av barncancer. Vi vill med din hjälp kunna vara med och göra skillnad och möjliggöra det lilla extra. Det kan vara allt från en högt önskad sak till en resa med familjen. Kanske en X-box eller en elgitarr, dator eller en TV till rummet på sjukhuset. Stiftelsen stödjer även forskningen kring barncancer. Läs mer om oss på www.henriksuperman.se

Styrelsen i Henrik ”Superman” Ekelund. Från vänster: Håkan Jeppsson, Stefan Langåker, Christer Ekelund, Silvia Ekelund, Fredrik Hansson och Mikael Wikeborg


Varje krona räknas! Det kapital som vi och förhoppningsvis även du är med och bygger upp i stiftelsen Henrik ”Superman” Ekelund ger varje år en avkastning. En avkastning som hjälper till att göra tillvaron lite drägligare för de familjer som söker bidrag hos oss. Här intill ser du några exempel på hur vi förvaltat vårt resultat den senaste tiden.

Thea Thea fick diagnosen Osteosarkom (skelettcancer). För Thea har det inneburit behandlingar med cellgifter och en inopererad protes i vänster ben. Från den dagen Thea blev sjuk har hennes önskan varit att få en hund, en Lagotto. Hennes motto har varit: ”Klarar jag sjukdomen klarar jag en hund.” Vi har gett Thea hennes efterlängtade hund, Lisa, som kommer att bli ett stort stöd för Thea i hennes rehabilitering.


August I februari 2007 fick Augusts föräldrar reda på att August, född 2003, hade en hjärntumör (hjärnstamsgliom). Sedan den dagen har familjen slitits mellan hopp och förtvivlan. Denna form av tumör kan man inte operera utan det är bara att vänta på det fruktansvärda. En strålningsbehandling har bromsat tumörens utveckling men det ges inget hopp. Familjen är oerhört tacksam för alla dagar de får med August. Den Thailandsresa vi hjälpte till med gav familjen ytterligare minnesvärd tid tillsammans.

Filip Filip var bara 6 år när han fick diagnosen ALL, Akut Lymfatisk Leukemi. Efter långa perioder av behandlingar fick Filip en ny diagnos, denna gång MDS, Myelodysplastiskt syndrom. Filip är nu 10 år och genomgår fortfarande behandlingar mot sin cancer. Han har haft det tufft länge men är en riktig kämpe. ”Han är vår hjälte, han ger mig och sin pappa styrka” säger mamma Suzana. Stiftelsens bidrag till familjen är en resa till Disneyland. Denna har ännu inte kunnat genomföras p.g.a behandlingar men vi hoppas att familjen snart kan komma iväg.


Bli givare och hjälp oss hjälpa andra! Under de år som stiftelsen Henrik ”Superman” Ekelund funnits har vi fått allt fler givare och hjälpare i vårt nätverk; såväl företag som privatpersoner. Till företag och organisationer som tycker att vår idé är god och gärna ser att det jobbas mer för drabbade barn och deras familjer, har vi tagit fram ett företagspaket som kan användas när ni visar ert ställningstagande: pins, vykort, e-post signaturer, inramade gåvobevis och mycket mera. Förutom själva företagspaketet har ni även möjlighet att skänka priser till våra två stora Henke-fester*. Priserna kan vara produkter, presentkort, upplevelser eller tjänster och lottas ut under festen. Intäkterna från lottförsäljningen går även dessa oavkortat till stiftelsens fond och blir medel till drabbade.

Allt det här ingår: Julbanner ..............Julhälsning med Henkelogga och bild samt text (istället för julkort t ex) Logga/länk..............Från vår hemsida – till din hemsida Året-runt logga .......Henkeloggan och text. För webb, mail och brev som en monterbar fil. Färdig text .............Text som talar om engagemanget. Till hemsida etc (Social responsibility). Biljetter..................Till vinter/sommarfest. Tacktavla ...............Att hänga på väggen i receptionen eller i konferensrum etc. Pins.......................Med Henkeloggan. Perfekt för kavajen eller tröjan. Vykort.....................Vykort med motiv målade av Henke.

Superman 1 1–10 anställda

2 500:–

Superman 2 11–25 anställda

7 500:–

Superman 3 >26 anställda

15 000:–

Priserna ovan är riktmärken. Man kan givetvis vara ett mindre företag som har möjlighet och vill ge mer – och man kan vara ett större företag med liten kassa men man vill ändå hjälpa till. Kontakta oss så hittar vi en nivå som passar.

Alla kan hjälpa! Vem som helst, även privatpersoner, är alltså välkomna som givare till stiftelsen. Det kan vara en engångssumma, eller en månadspeng på t.ex. 50, 100 eller 200 kronor. Beloppet bestämmer du såklart själv men det fina i kråksången är att oavsett storleken på ditt bidrag blir du en av oss som hjälper, glädjer och stöder. Bidraget blir en lätt börda för dig men det hjälper oändligt mycket för andra som har det tyngre. * Varje år arrangerar Stiftelsen två fester, en sommarfest och en fest i samband med Henriks födelsedag i januari. Det är roliga fester fyllda av härliga människor som alla vill investera i livet, nätverka och träffa nya och gamla vänner. Kvällarna bjuder på underhållning, mat, dryck, musik och information från stiftelsen om vad som händer i vår verksamhet.


Med minimala utgifter kan vi skänka många ljusglimtar! Henrik Ekelund var bara 7 år när han gick bort i cancer. 2008 grundades stiftelsen av några vänner till hans familj. De hade på nära håll upplevt hur livet förändras när sjukdomen tar över. Sedan dess har allt arbete skett ideellt, i liten skala, av nära, kära och kännande medmänniskor. Därför finns inga löner och inga fasta kostnader. Den största utgiften är porto på några hundralappar om året. Resten går oavkortat till behövande familjer. Henrik finns inte längre bland oss. Men många andra pojkar, flickor, mammor och pappor skulle uppskatta en ljusglimt i mörkret. Var med och stöd Henriks fond. Stiftelsens bankkonto i SEB är: 5502-10 956 92 Stiftelsens bankgiro är: 252-1573 Kontakt: Stiftelsen Henrik ”Superman” Ekelund Ö. Bernadottesgatan 51, 216 16 Limhamn E-post: info@henriksuperman.se Telefon: 0705-66 41 01 www.henriksuperman.se Orgnr: 802425-8462

Många företag hjälper redan idag, men vi kan bli fler! Stort tack till: BE Group • Laitis Bil & Industri • Pragati Ekonomikonsulter • Nama sushi & lounge Åkarps Golfbana • JMS mediasystem • Ernst & Young • Kristianstad Advokatbyrå ND Produkter • Colorama • INWIDO • Centendo Advisors • Prendir AB • John Manville Hantverksgården Limhamn • uniqdialog • Arelund Reklam & Marknadsföring

Henke Superman  
Henke Superman  

Infofolder

Advertisement