Page 1

uu sk ra ar M

caseletter 20

11

B R I I F F I

O Y : N

t u or e i t a

v i e s t in t ä r a t k a i s u j a

/

Näyttävä esitys joka lähtöön Case macgregor

Kohti markkinajohtajuutta

w w w . B R I I F F I . C O M

Klassikkobrändin uutuuslanseeraus CASE victorinox

CASE AVÈNE APTEEKKIKOSMETIIKKA

brändi sosiaalisessa mediassa 2X

Caset Fazer & VM-Carpet

Häivähdys hohtoa brändi-identiteettiin Suomen myydyin sormusbrändi uudistui Briiffissä Case Kohinoor

Briiffi rkeä ä k n e a Suom uudess s i l l e tuloks iinoint en markk oj t is tätoim viestin TKIMUS 201 1 U IMAGOT


Tunne valon kosketus

ikuista kauneutta vuodesta 1918


BRIIFFI NÄYTTÄÄ SUOMEN MYYDYIMMÄN SORMUSBRÄNDIN

uudessa valossa

Kohinoor-timanttikoruja valmistava Kultakeskus Oy on maamme suurin jalometallialan yritys, jolla on takanaan pitkä historia korubisneksessä. Kohinoorin haasteena oli brändin tunnettuuden ja tunteen lisääminen. Ratkaisun tarjosi Briiffin strategiatyö ja mainonnan linjaus. Korun ostaja etsii vahvaa tunnetta

Brändilupaus lähtee tuotteen ytimestä

Kohinoor on ollut klassisen kauniiden ja korkealaatuisten korujen tuotemerkki jo vuosikymmenien ajan. Noin puolet suomalaisista morsiamista kihlataan Kohinoor-kihloilla. Fakta kuitenkin on, että suurin osa timanttisormusta ostavista ei etsi kultasepänliikkeestä tiettyä brändiä, vaan juuri itselleen tai läheiselleen sopivaa korua – ja unohtumatonta elämystä.

“Halusimme tuoda mainontaan aitoihin timanttikoruihin liittyvän voimakkaan tunnelatauksen”, kuvailee Briiffin luova johtaja Johannes Norrman.

“Kohinoorilla on Suomen laajin timanttisormusten mallisto ja käytämme vain laadukkaita timantteja”, korostaa Kultakeskuksen myyntijohtaja Harri Pietilä. “Kaipasimme kuitenkin rationaalisten faktojen lisäksi mainontaan lisää tunnetta. Täytyy muistaa, että timantit liittyvät läheisesti arvostukseen, kunnioitukseen ja rakkauteen.” Briiffin tehtäväksi annettiin kirkastaa Kohinoor-brändilupaus ja luoda mainonnan linja, joka koskettaisi myös ostajan emotionaalista puolta.

“Kohinoor-brändin kirkastamisen taustalla on hyvin tuotelähtöinen ajattelu. Timantti on ainoa jalokivi, joka koostuu vain yhdestä alkuaineesta. Timantin voimakas kiilto ja ylivoimainen valontaittokyky tekevät siitä jalokivien kuningattaren. Tämän ainutlaatuisuuden halusimme välittyvän myös Kohinoorin markkinointimateriaaleissa,” Johannes hehkuttaa. Briiffin strategiatyön tuloksena syntyi Kohinoorin tarkennettu brändilupaus, timantin tarunhohtoisuutta korostava “Tunne valon kosketus”. Taustalla on legenda Intiasta löydetystä alkuperäisestä Koh-i-noor- eli “Valon vuori” -timantista, joka tuottaa tarun mukaan onnea kaikille naisille jotka omistavat sen tai käyttävät sitä.

kohinoor uudelleenpositioinnin kolme askelta

LÄHTÖTILANNE Kohderyhmä Ostoprosessi Kilpailija-analyysi Oman position määrittely

BRIIFFI ROADMAP

BRÄNDIN YDIN

UUSI IDENTITEETTI

Rationaalisen ja emotionaalisen

Sovellukset

lupauksen kiteyttäminen

Toteutukset

R

E

Seuranta

Myymälävideo, esite ja muut sovellukset tuovat esiin häivähdyksen jokaisessa Kohinoor-korussa olevasta tarunhohtoisesta valosta.


TEHOKKAAT YRITYSESITTELYT BRIIFFISTÄ

merikuljetusRATKAISUJEN markkinajohtaja hakee uutta virtaa osaamisensa esittelyyn Cargotecin MacGregor-ratkaisut tuovat tehokkuutta laivojen lastinkäsittelyyn kaikkialla maailmassa. Briiffin tehtävänä puolestaan on tehostaa asiakkaidensa liiketoimintaa markkinointiviestinnän kaikkia keinoja käyttäen. Tällä kertaa välineenä oli päätelaitteesta riippumaton sähköinen esitys.

PÄÄTELAITERIIPPUMATON PDF MacGregor-TERÄSRAKENTEIDEN TUOTANNON ESITTELYYN Tämä kuivarahtialusten teräsrakenteiden tuotannon esittely toimii kaikissa PDF-formaattia tukevissa päätelaitteissa. Sen etuna on navigoinnin helppous sisällöltään laajoissakin kokonaisuuksissa.

RAUNION sahan HISTORIA VERKOSSA Raunion Sahan satavuotinen historia tiivistettiin verkossa helppoon ja yksinkertaiseen muotoon, jonka visuaalinen ilme korostaa yritystä laadukkaan sahatavaran ja luotettavan puukaupan osaajana.


Kohderyhmänä b-to-b-asiakkaat ympäri maailman

”Tällaiselle työkalulle oli selkeä tarve.” Outi Jokinen, Cargotec

Cargotecin tytärbrändit Hiab, Kalmar ja MacGregor tunnetaan kuorman- ja lastinkäsittelyalan johtavina brändeinä ympäri maailman. MacGregor-lastinkäsittelylaitteita valmistetaan kaikkein vaativimpiin meriolosuhteisiin. Briiffi paketoi kuivarahtialusten teräsrakenteiden valmistusosaamisen uuteen helppokäyttöiseen tuotannon esittelyyn. “Projekti ei ollut helpoimmasta päästä, koska mukana oli paljon teknistä tietämystä vaativaa materiaalia ja tarkkoja yksityiskohtia”, toteaa Outi Jokinen, Communications Manager, Merchant Ships & Dry Cargo. “Tiiviillä yhteistyöllä Briiffin kanssa pääsimme toimivaan ratkaisuun.”

Kiteyttäminen tehdään yhteistyössä Projektin jälkipuinnissa osapuolilla on yhteinen sävel. Sekä asiakas että mainostoimisto korostavat tiiviin yhteistyön merkitystä esityksen valmistumisessa. “Prosessi oli asiakkaan ja mainostoimiston välistä yhteistyötä parhaimmillaan”, kehuu graafinen suunnittelija Erni Tuum Briiffistä. “Monivaiheisen tuotantoprosessin kiteyttäminen myyvään esitykseen oli todella haasteellista eikä olisi onnistunut ilman asiakkaan panosta. Monessa muussakin projektissa voisi ottaa oppia tästä casesta.” “Esitys täyttää toiveemme helppokäyttöisyydestä, sen visuaalinen ilme tukee viestiä, ja rakenne mahdollistaa asiakokonaisuuksien esittelyn kohderyhmän mukaan”, Outi Jokinen kiittelee. “Esitys on jo verkostomme käytössä ja antaa asiakkaillemme hyvän näkymän teräsrakennetuotantoomme. Tällaiselle työkalulle oli selkeä tarve!”

ä st iffi ri yB el tt si se ity Yr

HELKAMAN NÄYTTÄVÄ POWERPOINT

POHJANMAAN KALUSTEEN TARINA

Helkama Veloxin uusi yritysesittely on rakennettu fillarimainonnan ilmettä mukaillen. Kätevä powerpoint on tarvittaessa vaivattomasti päivitettävissä eri käyttötarkoituksiin ja eri käyttäjille.

Yrityksen tarina kannattaa kertoa korostetun visuaalisesti, kuten Kurikassa jo yli 40 vuoden ajan toimineen pohjoismaiden suurimman sohvavalmistajan Pohjanmaan Kalusteen uusia nettisivuja elävöittävä tarina “Kuinka kaikki alkoi”.


Ko ul ut am yy jä tn et is sä ! Avènen täsmäaseita ovat jo muutaman viimeisen vuoden Briiffi-yhteistyön ajan olleet apteekin ammattilaisille räätälöity myyjäkoulutus sekä tehokkaasti kohdennettu lehdistöviestintä. Briiffin Oriolalle kehittämä Avène Akatemia on tällä hetkellä yli 50 % Suomen apteekkien henkilöstöstä tavoittava koulutuskanava ja keskeinen ostotilanteiden suosittelua lisäävä tekijä Avènelle.

Tuloksia joita kelpaa esitellä

Avènelle tehokkailla toimenpiteillä 20 % myynnin kasvu! Apteekkikosmetiikkasarja Avène on toimiva esimerkki Briiffin tuloksellisesta markkinointiviestinnästä. Pitkäjänteisen yhteistyön tuloksena Avène-tuotteiden myynti kasvoi viime myyntikaudella peräti 20 %. Oriolan maahantuoman Avènen tavoitteena on Briiffin avustuksella nousta Suomen myydyimmäksi apteekkien ihonhoitosarjaksi.

“APTEEKISSA MYYTÄVÄ NAAMIO ON LÄHELLÄ

TÄYDELLISTÄ.” AVÈNE SOOTHING MOISTURE MASK GLORIA

Briiffin uudistamalla avene.fi -sivustolla ranskalainen laatu kohtaa suomalaisen käyttäjän.


Klassikkolinkkari laajensi monitoimityökaluihin

Briiffin voittamaton konsepti vetoaa uskottavuudellaan

”Briiffi antaa todellista lisäarvoa.” Matti Häkkinen, toimitusjohtaja Mastermark Brands Oy

Yli 125-vuotias sveitsiläinen Victorinox on “se alkuperäinen” brändi niin luonnossa liikkujille kuin autotallissa askaroiville ympäri maailman. Victorinox-lauman uusin jäsen on Victorinox SwissTool, sekä Suomen Puolustusvoimien että Naton käyttöönsä valitsema kovakasvoinen taistelutoveri ääriolosuhteisiin. Briiffi loi uutuudelle Voittamatonkonseptin, jonka välineinä ovat printtimainonta, myymälänäkyvyys sekä jälleenmyyjäkoulutus.

VOITTAMATON V ST M

MAKERS OF THE ORIGINAL SWISS ARMY KNIFE


XYLIMAX FLOW MAISTUVA MIKSAUS FESTAREITA JA SOSIAALISTA MEDIAA

TYKKÄÄ FAZERISTA FACEBOOKISSA FACEBOOK.COM/ FAZERsuomi

Briiffi ideoi Fazerille Xylimax FLOW -uutuuspurkan maistatuksen Flow-festivaalien lähes 50 000 vieraalle. Tuotteen ydinkohderyhmän tuoreet kommentit postattiin heti festariviikonloppuna Fazerin Facebook-sivulle Briiffin editoimina hauskoina videoina lähes 200 000 tykkääjän iloksi.

Markkinoiden ainoan makuaan muuttavan purukumin kampanja näkyi kesän alussa myös erilaisina ulkomainosratkaisuina sekä makujen vuoristoratana tv-kanavilla. Tsekkaa hauskimmat FLOW-kommentit: www.youtube.com/briiffi


ä nn dy yö H it og bl ti! es lis al up ka

VM-CARPET INSPIROI SISUSTAJIA BLOGEISSA JA KILPAILULLA Sisustusmattojen edelläkävijä VM-Carpetille suunniteltu Unelmiesi matto -kampanja on toimiva esimerkki monikanavatoteutuksesta, jossa on hyödynnetty sosiaalisen median yhteisöllisyyttä. Blogin, nettikisan ja Facebookin täsmätoteutuksella pystyttiin aktivoimaan sisustuksesta kiinnostunut kohderyhmä.

AKTIVOIVA NETTIKILPAILU HERÄTTI HAAVEILIJAT VALITSEMAAN OMAN MATTONSA

Sisustuksesta innostuneilta kuluttajilta kysyttiin “Millainen on sinun unelmiesi matto”, ja toivematto oli mahdollisuus voittaa kilpailusta omakseen. Tv-mainoksen tähtenä oli suosittu Indiedaysin tyylibloggari Malena Björndahl, joka myös kirjoitti aiheesta blogissaan. Malenan blogi Malenami.com kerää päivässä jopa 10 000 lukijaa. Kampanja näkyi Facebookin ja blogijuttujen lisäksi MTV3-kanavalla, Radio Novalla sekä jokakoti.fi-sivustolla.


Terävä veitsi

Festivo-kylmiö

1* 01 s2 ka do eh ÄYV AJ LT KU

Keittiömestarin salaiset aseet

it ruoalta Jos vaad adi samaa paljon, va itteeltasi. kylmäla

Kuvassa uusi 75 CF -kylmiöpakastin ja 45 VL -viinikylmiö

Festivo-kylmiö tehdään Suomessa samoista komponenteista kuin ammattikäyttöön tarkoitetut kylmälaitteet. Siksi elintarvikkeet säilyvät Festivossa pitempään sellaisina, kuin luonto on ne tarkoittanut.

K Y L M I Ö PA K A S T I M E T / KO T I K Y L M I Ö T / V I I N I K Y L M I Ö T / PA K A S T I M E T / A M M AT T I L A I T T E E T / w w w. f e s t i v o . f i


60 SEKUNNIN HISSIPUHE TÄRKEISTÄ ASiOIStA Hei! Sinä olet kiireinen. Minä olen kiireinen. Ei siis tuhlata aikaa turhaan small talkiin, vaan mennään suoraan asiaan. Me Briiffissä osaamme monia asioita. Haluan nyt nostaa niistä esiin kolme, joita pidän erittäin tärkeinä.

TULOKSELLISUUS Olen sitä mieltä, että suunnittelemamme markkinointiviestinnän tehtävänä on tuottaa tuloksia. Yllättävää tai ei, myös asiakkaat ajattelevat samoin. Kun Markkinointiviestintätoimistojen imagotutkimus* selvitti maamme merkittävimpien toimistojen yrityskuvaa keväällä 2011, kolme tärkeimpinä pidettyä ominaisuutta olivat luotettavuus, asiakaslähtöinen palveluasenne sekä markkinointiviestinnän tuloksellisuus. Briiffi oli tuloksellisuudessa Suomen 7. paras.

asiakaslähtöisyYs Asiakkaista ja asiakaslähtöisyydestä puhutaan nykyisin aina ja kaikkialla. Jopa järjestysmieskurssilla kaasusumutteen käyttöä harjoiteltaessa käytetään kohteesta termiä “asiakas”. Meille Briiffissä asiakaslähtöisyys ei kuitenkaan ole pelkkä trendikäs termi, vaan koko toimintamme kivijalka. Me olemme olemassa asiakkaitamme varten. Nousimmekin samaisessa tutkimuksessa asiakaslähtöisyyttä mitattaessa upeasti sijalle 3. Asiakaslähtöisyydestä kertovat myös omien asiakkaidemme keskuudessa teettämämme kyselytutkimukset.

On myös asioita, joita ei välttämättä pysty mittaamaan tutkimuksissa tai siirtämään numeroina Excel-sarakkeisiin. Se ei kuitenkaan tarkoita, etteivätkö ne olisi tärkeitä. Se, että joidenkin ihmisten kanssa palaverissa istuminen tuntuu kaikkea muuta kuin työltä, hölmötkin ideat kehtaa sanoa ääneen ja jopa kahvikin maistuu paremmalta, johtuu usein hieman salaperäisenä pidetystä asiasta nimeltä henkilökemia. Joskus sitä on, joskus taas ei. Me Briiffissä olemme toistuvasti saaneet positiivista asiakaspalautetta henkilökemioiden toimivuudesta.

Hannele Wolf-Mannila toimitusjohtaja Puh. 0400 522 595 hannele.wolf-mannila@briiffi.com

*) Markkinointiviestintätoimistojen imagotutkimuksen teki Add Value Research Finland M&M-lehden toimeksiannosta helmi-maaliskuussa 2011.

henkilökemia


LUOVUUS

STRATEGIA

Briiffi Caseletter - marraskuu 2011  
Briiffi Caseletter - marraskuu 2011  

Briiffi Caseletter - marraskuu 2011