De Landheren

Page 1

DE LANDHEREN

23 VRIJSTAANDE LANDHUIZEN OP ROYALE KAVELS IN HET GROEN


AAN D E R A N D VA N PIJNAC K ER waar vroeger kassen stonden, verrijst een exclusief wijkje met 23 duurzame landhuizen

TYPE V •

2 • D E L A N DH ER E N


WELKOM IN DE LANDHEREN

Toen wij de kans kregen De Landheren te ontwikkelen, grepen we die met beide handen aan. We hebben een team gevormd met de architect en de landschapsarchitect, zodat we dit kleinschalige wijkje in zijn totaliteit de dorpsachtige uitstraling konden geven die we voor ogen hebben. Er komen 23 royale kavels, waarvoor wij 17 vrijstaande landhuizen in 6 verschillende types hebben ontwikkeld. De overige 6 kavels zijn voor zelfbouwers met unieke woondromen. De locatie is in onze ogen ideaal. Hier woon je dicht bij de voorzieningen van Zoetermeer en de uitvalswegen, maar de setting is ultiem landelijk. En dat voelt heel vrij. Dat vrije gevoel wilden wij benadrukken. Dus zijn de kavels minimaal 600 m² groot en bieden we vele opties aan, zodat de basisindeling en ruimte helemaal naar eigen idee kunnen worden aangepast. Als u een gloednieuw landhuis koopt in dit segment, mag u als koper wat verwachten, vinden wij. Vanuit ons eigen ambitieniveau hebben we ingespeeld op de behoefte van de hedendaagse koper. Dus legden wij de lat hoog ten aanzien van materialisering en duurzaamheid. We gaan deze huizen gasloos opleveren en we hebben diverse maatregelen getroffen om de energierekening tot een minimum te beperken. Kwaliteit tot in de kleinste details! Wij wensen u veel leesplezier. En als u vragen heeft, neem gerust contact op met De Makelaar. Jeroen JennÊ en zijn team kennen alle ins en outs van de plannen en helpen graag om woondromen waar te maken. Hartelijke groet, Charles van der Togt, CTOG beheer bv Johan Poort, Hillborgh BV Richard Kaagman, Hillborgh BV

3


D E A RCHITEC T A A N HE T WO OR D

Wolbrand van der Vis van PBV Architects maakte het ontwerp voor De Landheren. 17 Prachtige landhuizen die ondanks de verschillen toch overduidelijk familie van elkaar zijn. Wolbrand vertelt wat hem inspireerde en wat u daar straks van terugziet. “De kaders van het bestemingsplan waren strak. Maar dat heeft ons niet beperkt. Sterker nog, het heeft ons uitgedaagd om binnen deze kaders een plan te maken dat verwachtingen overstijgt en een heel aantrekkelijk buurtje toevoegt aan het bestaande landschap.”

H E T G A AT O M H E T G E H E E L “De Landheren moet een plek worden waar je met trots én plezier woont. Natuurlijk is de architectuur daarin belangrijk, maar ik wil benadrukken dat de kracht van dit buurtje hem zit in de totaliteit van het plan. De manier waarop de weg loopt, hoe het groen is aangelegd en welke verlichting er wordt toegepast, hebben allemaal invloed op het gevoel dat je krijgt bij thuiskomst. Jos van de Lindenloof vertelt daar in deze brochure meer over.”

M E T E E N K N I P O O G NA A R WAT E R O O I T WA S “Het ontwerp van de landhuizen is vriendelijk, fris en tijdloos door de vorm en de duurzame materialen. Met de grote glazen gevels heb ik een kleine knipoog gemaakt naar de kassen die hier ooit stonden. Een leuk detail, maar bovenal draagt het in huis bij aan een prachtige lichtinval en ruimtelijk effect. Ook vervagen door de enorme raampartijen de grenzen tussen binnen en buiten, waardoor je het landschappelijke leven tot in je leefkeuken ervaart.”

GEEN HUIS ZAL STRAKS HETZELFDE ZIJN “De Landheren bestaat straks uit 23 vrijstaande villa’s. De kans is groot dat straks geen huis hetzelfde zal zijn. Naast de steenkleur en het type kap heb ik allerlei uitbouwvarianten en indelingsopties bedacht waarmee kopers het huis helemaal naar hun eigen hand kunnen zetten. De mate van vrijheid die we hierin bieden, komt dicht bij het gevoel van zelf bouwen, maar dan wel volledig zorgeloos. Omdat de huizen in de basis wel gelijkenissen vertonen, zal er straks een mooi samenhangend geheel ontstaan. Dat zorgt voor rust én draagt eraan bij dat dit buurtje ook over jaren nog dezelfde uitstraling heeft. Alleen dan nog groener!”

4 • D E L A N DH ER E N


TYPE I

TYPE I I

TY P E I I I

TYPE I V

TY P E V

TYPE V I

met de grote glazen puien maken we een kleine knipoog naar de tijd dat hier ooit kassen stonden 5


RIJD DE DIJK AF EN BETREED DE LANDHEREN IN STIJL

langs de laan staan grote bomen en de entree wordt gemarkeerd door schanskorven

6 • D E L A N DH ER E N


E E N W E LKOM THU IS -G E VOE L

Landschapsarchitect Jos van de Lindeloof en zijn collega Wouter Vroom hebben zich gebogen over de landschappelijke inrichting van De Landheren. Met een paar simpele gebaren is de landschappelijke setting versterkt en dat geeft de wijk in zijn totaliteit een langdurig hoogwaardige uitstraling. De heren vertellen erover. “De Landheren wordt gevormd door een klein woonstraatje dat een lichte buiging maakt en uitmondt in een pleintje. De weg is bewust wat smaller gehouden en langs de rijbaan komen brede bermen met bomen en halfverharding. De grastegels geven ruimte om op een informele manier te parkeren.”

W O N E N A A N H E T WAT E R “De bestaande sloten aan de westrand hebben we verbreed, zodat ruim de helft van de kavels een tuin aan het water heeft. Dit versterkt heel erg dat gevoel van landelijk wonen. Dat water hebben we ook richting de entree getrokken. Die wilden we extra bijzonder maken, zodat je dat fijne gevoel van thuiskomen elke keer weer ervaart. Als je straks de dijk naar beneden afrijdt, zie je de schanskorven die de entree markeren. Je rijdt onder de grote bomen door en bent thuis! Hier komt alleen bestemmingsverkeer en dus woon je ultiem rustig. Het spreekt voor zich dat kinderen hier fantastisch buiten kunnen spelen.”

D E S E I Z O E N E N E RVA R E N “Ook over de lantaarnpalen, bestrating en erfafscheidingen van de voortuinen hebben we nagedacht. De weg wordt voorzien van klinkers en de lantaarnpalen zijn modern met een klassieke look. Omdat we de bewoners graag de seizoenen wilden laten beleven, kozen we voor lage beukhagen. Groen in het voorjaar en de zomer en in de herfst kleuren de blaadjes mooi bruin. De hagen zijn trouwens niet alleen mooi om te zien, ze creëren ook eenheid binnen de verscheidenheid van huizen.”

D R O M E N VA N M E E R G R O E N “Wij hopen dat bewoners ervoor kiezen om het landschappelijk gevoel van de omgeving door te zetten in hun tuin. Geen compleet bestrate tuinen, maar enkele fijne plekken om te zitten, omringd door veel weelderig groen. Op die manier beleef je ook binnen de vrijheid van buiten.”

7


BIJ DE L A ND HE R E N STAAT U A A N HE T RO E R

U heeft veel te kiezen bij De Landheren. Eerst bepaalt u of uw voorkeur voorkeur uitgaat naar een van de 17 landhuizen of naar het bouwen van een eigen landhuis op één van de 6 vrije bouwkavels. Op deze pagina leest u meer over de vele opties die bij bieden om één van de 17 landhuizen helemaal tot uw droomhuis te maken. Er zijn 6 verschillende type landhuizen. In de basis heeft u dus al de nodige keuze. Zeker omdat ook de kavelgrootte en ligging verschillen. Maar daar wilden we het niet bij laten. We wilden u de mogelijkheid geven om met een rijkheid aan opties dit huis te laten aanvoelen als een maatpak. Als gegoten, passend bij uw gezin, smaak en bovenal uw leefstijl.

ALLE RUWBOUWOPTIES VOOR U OP EEN RIJ

• rieten kap in plaats van pannen • keuze uit drie kleuren steen

Als u heeft gekozen voor het type landhuis en de plek waar u wilt wonen,

• woningbrede of kleinere kelder

volgt de volgende stap. Welke van de drie steenkleuren vindt u het mooist en

• carport voor de garage

wilt u een kap met pannen of kiest u voor een rietgedekt landhuis. Verder is

• slaap- en badkamer op de begane grond

het een optie om een carport aan de garage te maken én wat dacht u van de

• dakkapel

mogelijkheid om een veranda te maken?

• dakramen • veranda

Op de begane grond is een uitbouw mogelijk en onder het huis kunt u een kelder laten maken. Doordat de landhuizen zo’n riante begane grond hebben, kunt u ervoor kiezen hier een bad- en (slaapkamer) te realiseren. Een werkkamer behoort natuurlijk ook tot de mogelijkheden. Tot slot zijn er nog diverse indelingsmogelijkheden en kunt u kiezen voor dakramen en een dakkapel. Laat u inspireren door de mogelijkheden. De makelaar helpt u hier graag bij. En vergeet niet, additionele wensen kunnen wij zeker voor u bekijken.

gebroken wit geschilderde steen

8 • D E L A N DH ER E N

grijs/wit genuanceerde steen

paars genuanceerde steen

• hoofdslaapkamer: weglaten van plafond/ vlieringvloer waardoor kap zichtbaar wordt


een landhuis in de landheren past straks precies bij wie u bent en hoe u wilt leven

9


landelijk wonen om de hoek van de voorzieningen van zoetermeer

ZOE TE R ME E R

A12

B A L I JB O S

DE LANDHEREN n

erlaa k j i Katw

P I JNAC K ER

10 • D E L A N DH ER E N


HIE R KO M T DE L A N D HE RE N

De Landheren ligt in Pijnacker. Om precies te zijn langs de dijk die de naam ‘Katwijkerlaan’ draagt. Hier woont u aan de rand van een oud dorp om de hoek van het goede, modernere Zoetermeer. Het beste van twee werelden? Dat oordeel laten we aan u, maar gunstig is de locatie absoluut. Zeker als u bedenkt dat u hier tussen de A12 en A13 woont, waardoor u zo in Den Haag, Rotterdam en Gouda bent. Aan de Katwijkerlaan stopt trouwens een bus richting het station en centrum van Zoetermeer. De grote Zoetermeerse wijk Rokkeveen met het grote Burgemeester Hoekstrapark ligt heel dichtbij. Hier kunt u terecht voor de dagelijkse boodschappen, scholen, zorgvoorzieningen en sportclubs. Dit is echt maar een paar minuten fietsen. Met 10 minuten rijden staat u in Stadshart Zoetermeer en op de fiets bent u in 10 minuten in het centrum van Pijnacker. Alles is dus in de buurt, aan u de keuze waar u winkelt, sport, uitgaat en ontspant. Meer weten? De voorzieningenkaart op de website laat het rijke aanbod in de directe omgeving van De Landheren zien.

11


RU B B E RLAARZ E N A A N E N GAAN !

Z O M O O I I S D E O M G E V I N G VA N DE LANDHEREN Nog geen 5 minuten fietsen en u staat in het Balijbos. Een prachtig gebied dat volop avontuur biedt. Samen met het Bieslandse Bos vormt het Balijbos een continu groeiend stuk groen tussen Zoetermeer en Delft. Hoewel het bos ‘jong’ is, wanen kinderen zich hier makkelijk in vervlogen tijden in Speelbos Balij met kasteel, slotgracht en houten stadsmuren. Verder is er een kinderboerderij en een 60 meter lange vlonder waarvandaan je bijna het moeras inloopt. Ga lekker fietsen, ren er hard of wandel ontspannen. Hier raakt u nooit uitgekeken.

PA R K P L E Z I E R Op een kwartier fietsafstand ligt het Westerpark. Een schitterend stuk natuur in de stad met volop recreatiemogelijkheden. U kunt er bootjes huren en vogelspotten, buitenspeeltuin ‘Westerpret’ is een aanrader, er zijn plekken waar u de hond los mag laten lopen en de Golfclub Westerpark is hier ook gevestigd. Verder is het gewoon een prachtig park met wandelpaden, fietsroutes en talloze waterpartijen.

HIER AAN DE KUST U woont hier niet aan de kust, maar bent er wel zo. Via de A12 rijdt u in zo’n 20 minuten naar Scheveningen. Even uitwaaien, de zon onder zien gaan vanaf het terras, een wandeling maken door de duinen. Simpelweg genieten van ons mooie Nederland.

12 • D E L A N DH ER E N


13


19

12

21

13

22

14

15

16

17 18

mk

mk

mk

mk

mk

KATW IJK ER LA AN

mk

mk

mk

mk

11

20

mk

mk

mk

mk

mk

mk

mk

mk

23 1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

Landhuis Zelfbouwkavel schaal 1:1.250

HE T PLAN

De hoger gelegen Katwijkerlaan heeft een dijkstructuur. Hiervandaan neemt u een weggetje naar beneden die u naar uw wijkje brengt. Het mag duidelijk zijn, hier komt alleen bestemmingsverkeer en hardrijden is praktisch onmogelijk. Het resultaat is rust! Langs de kronkelende weg komen de vrijstaande landhuizen te staan op riante kavels van minimaal 600 m². Een zijstraatje tussen bouwnummer 13 en 14 geeft toegang tot de drie van de zes zelfbouwkavels. Iedereen heeft voldoende ruimte voor minimaal twee auto’s op eigen terrein.

14 • D E L A N DH ER E N


B OU W E N AAN WO ON DROM E N O P E E N VR I J E KAVE L

In De Landheren komen zes zelfbouwkavels voor mensen die hun woondromen willen vangen in een eigen ontwerp. Twee van de zelfbouwkavels liggen aan het straatje tussen de landhuizen. Voor het ontwerp van deze huizen wordt een kavelpaspoort gemaakt. Op die manier bewaken we de uitstraling van het plan in zijn totaliteit. De vier zelfbouwkavels die wat meer aan de buitenrand liggen, krijgen een ‘vrijer’ paspoort. In alle gevallen mag u rekenen op een zeer royaal kavel. De grootste telt wel 1.450 m².

15


volledig elektrisch en daarmee klaar voor de toekomst

D E LU XE VAN DE LANDHEREN Het type deuren, de hoogte van de plinten en de manier waarop de plafonds worden afgewerkt, zijn sfeerbepalend. Wat ons betreft moest alles kloppen. Daarbij mag u van zo’n exclusief plan wat verwachten. Dus hebben wij kwaliteit tot in detail doorgevoerd en laten we de huizen bouwen door De Langen & van den Berg. Deze traditionele bouwer uit Bergambacht heeft een bijzonder goede reputatie als het aankomt op degelijk bouwen. Een keuken plaatsen we niet, want deze ruimte is qua uitstraling en gebruik zo persoonsgebonden dat we u daar liever helemaal vrij in laten. De sanitaire ruimten werken we in de basis luxe voor u af met sanitair van het merk Villeroy & Boch Subway 2.0. De vloeren zijn voorzien van vloerverwarming, overal komen hoge plinten en we hebben gekozen voor stompe houten deuren. Verder werken we de plafonds strak af en overal plaatsen we mooie, houten kozijnen. Luxe en compleet vloerverwarming en - koeling hoge plinten stompe deuren houten kozijnen luxe sanitair en liggende grote tegels zonnepanelen solide hang- en sluitwerk

16 • D E L A N DH ER E N


GA S LOOS, DU URZ AAM E N CO M FORTAB E L

De landhuizen in De Landheren worden gasloos. Volledig elektrisch dus en daarmee klaar voor de toekomst. Uw huis wordt aangesloten op een WKO (warmte-koudeopslag) en krijgt een warmtepomp om te voorzien in warm water. Verwarmen en koelen gebeurt via de vloer. De bouwwijze, de in het dakvlak verwerkte zonnepanelen ĂŠn de uitstekende isolatie zorgen ervoor dat uw huis een EPC van 0,27 heeft. Hierdoor zal de energierekening aanzienlijk lager zijn. Door de uitstekende isolatie en uitgebalanceerde ventilatiesysteem bent u ook nog eens verzekerd van een comfortabel huis.

17


TYP E I •

gebroken wit geschilderde steen

BOUW N U MMER 2 Kaveloppervlakte ca. 608m2 Woonoppervlakte ca. 193m²

TYP E I •

grijs/wit genuanceerde steen

Royale living van ca. 55m²; woonkeuken van ca. 26m² 3 Slaapkamers op de eerste verdieping; master-bedroom met eigen badkamer Ruime badkamer met toilet op de eerste verdieping Aparte ruimte voor wasmachine en droger op de eerste verdieping •

Vrijstaande garage Twee parkeerplaatsen op eigen terrein Zonnepanelen

18 • D E L A N DH ER E N

TYP E I •

gebroken wit geschilderde steen met optie rieten kap


LANDHUIS TYPE I •

VOORAANZICHT

T YPE I •

paars genuanceerde steen

19


2170

5910

3990

Keuken & Eetkamer 25,4m2 9,1m2

12280

Hal 5,8m2

4390

Woonkamer 55,1m2

8180

B EGAN E G ROND 20 • D E L A N DH ER E N


T YP E I •

schaal 1:50

2270

2350

3740

2600+

2600+

6020

Slaapkamer 23,2m2

1580

Badkamer 3,6m2

Vide

Badkamer 5,0m2

2400

Over­loop 5,4m2

Slaapkamer 13,2m2

2960

4710

Slaapkamer 13,2m2

2960

EER STE VER DIEP IN G 21


LANDHUIS T YPE I •

ACHTERAANZICHT

TYPE I •

paars genuanceerde steen

22 • D E L A N DH ER E N


TYPE I •

gebroken wit geschilderde steen

GE VE LA A NZI C HTE N

8.000

3.100

0 •

TYPE I •

grijs/wit genuanceerde steen

vooraanzicht

8.000

3.100

0

linker zijaanzicht

8.000

3.100

0

TYPE I •

gebroken wit geschilderde steen met optie rieten kap

achteraanzicht

8.000

3.100

0

rechter zijaanzicht

23


TYP E I I •

gebroken wit geschilderde steen

BOUW N U MME R S 1, 5 , 6 EN 8 Kaveloppervlakte ca. 607 - 661m2 Woonoppervlakte ca. 227m²

TYP E I I •

paars genuanceerde steen

Royale living van ca. 56m²; woonkeuken van ca. 26m² 1 Slaapkamer op de begane grond met eigen badkamer en walk-in-closet 4 Slaapkamers op de eerste verdieping; master-bedroom met eigen badkamer Ruime badkamer en separaat toilet op de eerste verdieping •

Aparte ruimte voor wasmachine en droger op de eerste verdieping Vrijstaande garage Twee parkeerplaatsen op eigen terrein Zonnepanelen

24 • D E L A N DH ER E N

TYP E I I •

gebroken wit geschilderde steen met optie rieten kap


LANDHUIS TYPE II •

VOORAANZICHT

T Y PE II •

grijs/wit genuanceerde steen

25


6770 2495

Walk-in-closet 3,9m2

3880

Slaapkamer 17,6m2

Badkamer 5,6m2

4000

Keuken & Eetkamer 25,1m2

Berging 7,2m2

12290

Hal 6,1m2

4380

Woonkamer 56,4m2

B EGAN E G ROND 8180

26 D E L A N DH ER E N •


T YP E I I •

schaal 1:50

2600+

2960

2600+

2960

3030

1850

Badkamer 5,5m2

1000

2160

Slaapkamer 9,0m2

Badkamer 2,2m2

Over­loop 9,8m2

3580

Slaapkamer 13,8m2 Vide

4750

Slaapkamer 13,4m2

Slaapkamer 13,4m2

EER STE VER DIEP IN G 27


LANDHUIS T YPE II •

ACHTERAANZICHT

T Y PE I I •

grijs/wit genuanceerde steen

28 • D E L A N DH ER E N


TYPE II •

gebroken wit geschilderde steen

GE VE LA A NZI C HTE N

8.000

3.100

0 •

TYPE II •

paars genuanceerde steen

vooraanzicht

8.000

8.000

3.100

0

linker zijaanzicht

.000

8.000

3.100

0

TYPE II •

gebroken wit geschilderde steen met optie rieten kap

achteraanzicht

8.000

3.100

0

rechter zijaanzicht

29


TYP E I I I •

grijs/wit genuanceerde steen

BOUW N U MME R S 7 EN 1 4 Kaveloppervlakte ca. 639 & 730m2 Woonoppervlakte ca. 230m²

TYP E I I I •

paars genuanceerde steen

Royale living van ca. 34m²; woonkeuken van ca. 79m² 4 Slaapkamers op de eerste verdieping; master-bedroom met eigen badkamer Ruime badkamer en separaat toilet op de eerste verdieping Aparte ruimte voor wasmachine en droger op de eerste verdieping •

Garage Twee parkeerplaatsen op eigen terrein Zonnepanelen

30 • D E L A N DH ER E N

TYP E I I I •

gebroken wit geschilderde steen met optie rieten kap


LANDHUIS TYPE III •

VOORAANZICHT

T YPE III •

gebroken wit geschilderde steen

31


3730

6490

2650

Berging 9,9m2

6070

Garage 22,6m2

Keuken & Eetkamer 78,5m2

Hal 6,3m2

Woonkamer 33,3m2

B EGAN E G ROND 8180

32 D E L A N DH ER E N •


T YP E I I I •

schaal 1:50

3410

Badkamer 4,3m2

2900

1720

2600+

2510

Slaapkamer 9,9m2

Badkamer 3,2m2

3580

Over­loop 8,7m2

Vide 11780

Slaapkamer 14,1m2

Slaapkamer 11,2m2

2600+

4000

Slaapkamer 11,2m2

2960

2960

EER STE VER DIEP IN G 33


LANDHUIS T YPE III •

ACHTERAANZICHT

T Y PE I I I •

gebroken wit geschilderde steen

34 • D E L A N DH ER E N


T Y PE I I I •

grijs/wit genuanceerde steen

GE VE LA A NZI C HTE N

8.000

7.000 4.500 3.100

0 •

T Y PE I I I •

paars genuanceerde steen

vooraanzicht

8.000

8.000

3.100

0

linker zijaanzicht

8.000

8.000 7.000

3.100

0

T Y PE I I I •

gebroken wit geschilderde steen met optie rieten kap

achteraanzicht

8.000

8.000

3.100

0

rechter zijaanzicht

35


TYP E I V •

grijs/wit genuanceerde steen

BOUW N U MME R S 4 EN 9 Kaveloppervlakte ca. 571 & 580m2 Woonoppervlakte ca. 183m²

TYP E I V •

paars genuanceerde steen

Royale living van ca. 34m²; woonkeuken van ca. 42m² 4 Slaapkamers op de eerste verdieping; master-bedroom met eigen badkamer Ruime badkamer met toilet op de eerste verdieping Aparte ruimte voor wasmachine en droger op de eerste verdieping •

Vrijstaande garage Twee parkeerplaatsen op eigen terrein Zonnepanelen

36 • D E L A N DH ER E N

TYP E I V •

gebroken wit geschilderde steen met optie rieten kap


LANDHUIS TYPE IV •

VOORAANZICHT

T YPE IV •

gebroken wit geschilderde steen

37


6280

3870

1800

Keuken & Eetkamer 42,3m2

Hal 6,3m2

Woonkamer 33,3m2

8180

B EGAN E G ROND 38 • D E L A N DH ER E N

3870

11780

Berging 7,0m2


T YP E I V •

schaal 1:50

3400

2600+

2600+

6020

Slaap­ kamer 20,5m2

1580

Badkamer 3,6m2

Slaapkamer 11,4m2 4100

3990

Slaapkamer 11,1m2

Badkamer 5,0m2

2400

Vide

Over­loop 5,6m2

2960

2960

EER STE VER DIEP IN G 39


LANDHUIS T YPE IV •

ACHTERAANZICHT

TYPE IV •

gebroken wit geschilderde steen

40 • D E L A N DH ER E N


TYPE IV •

grijs/wit genuanceerde steen

GE VE LA A NZI C HTE N

8.000

8.000

4.500

0 •

TYPE IV •

paars genuanceerde steen

vooraanzicht

8.000

.000

3.100

0

linker zijaanzicht

8.000

8.000

3.100

0

TYPE IV •

gebroken wit geschilderde steen met optie rieten kap

achteraanzicht

8.000

8.000

3.100

0

rechter zijaanzicht

41


TYP E V •

gebroken wit geschilderde steen

BOUW N U MME R S 3 , 10, 12 , 1 3, 1 5 E N 1 7 Kaveloppervlakte ca. 607 - 861m2 Woonoppervlakte ca. 231m²

TYP E V •

grijs/wit genuanceerde steen

Royale living van ca. 48m²; woonkeuken van ca. 65m² 4 Slaapkamers op de eerste verdieping; master-bedroom met eigen badkamer Ruime badkamer op de eerste verdieping Aparte ruimte voor wasmachine en droger op de eerste verdieping •

Garage Twee parkeerplaatsen op eigen terrein Zonnepanelen

42 • D E L A N DH ER E N

TYP E V •

paars genuanceerde steen


LANDHUIS TYPE V •

VOORAANZICHT

T Y PE V •

gebroken wit geschilderde steen met optie rieten kap

43


4180

6400

Berging 8,3m2

Garage 25,1m2

Keuken & Eetkamer 66,4m2

Hal 5,0m2

Woonkamer 47,4m2

B EGAN E G ROND 44 • D E L A N DH ER E N

8180


T YP E V •

schaal 1:50

3410

6770

2000

3920

2510

3980

Badkamer 5,0m2

Slaapkamer 13,6m2

3580

11780

Slaapkamer 8,4m2 Overloop 9,2m2

Slaapkamer 11,8m2

2600+

3890

4000

Slaapkamer 11,7m2

Vide

2960

2960

EER STE VER DIEP IN G 45


LANDHUIS T YPE V •

ACHTERAANZICHT

TYPE V •

gebroken wit geschilderde steen met optie rieten kap

46 • D E L A N DH ER E N


T Y PE V •

gebroken wit geschilderde steen

GE VE LA A NZI C HTE N

8.000

7.000

3.100

0 •

T Y PE V •

grijs/wit genuanceerde steen

vooraanzicht

8.000

8.000

5.500

3.100

0

linker zijaanzicht

8.000

8.000

3.100

0

T Y PE V •

paars genuanceerde steen

achteraanzicht

8.000

8.000

3.100

0

rechter zijaanzicht

47


TYP E VI •

gebroken wit geschilderde steen

BOUW N U MME R S 11 E N 1 6 Kaveloppervlakte ca. 811 & 841m2 Woonoppervlakte ca. 232m²

TYP E VI •

grijs/wit genuanceerde steen

Royale living van ca. 34m²; woonkeuken van ca. 79m² 4 Slaapkamers op de eerste verdieping; master-bedroom met eigen badkamer Ruime badkamer en separaat toilet op de eerste verdieping Aparte ruimte voor wasmachine en droger op de eerste verdieping •

Garage Twee parkeerplaatsen op eigen terrein Zonnepanelen

48 • D E L A N DH ER E N

TYP E VI •

paars genuanceerde steen


LANDHUIS TYPE VI •

VOORAANZICHT

T YPE V I •

gebroken wit geschilderde steen met optie rieten kap

49


3750

6490

2650

Berging 9,9m2

Garage 22,6m2

11780

6070

Keuken & Eetkamer 78,5m2

3870

Hal 6,3m2

Woonkamer 33,5m2

B EGAN E G ROND 50 • D E L A N DH ER E N

8180


T YP E V I •

schaal 1:50

2960

2600+

2960

3030

1850

Badkamer 5,5m2

Slaapkamer 9,0m2

Slaapkamer 13,8m2

3580

Overloop 9,8m2

Vide

4120

Slaapkamer 11,9m2

2600+

Slaapkamer 11,9m2

EER STE VER DIEP IN G 51


LANDHUIS T YPE VI •

ACHTERAANZICHT

TYPE VI •

gebroken wit geschilderde steen met optie rieten kap

52 • D E L A N DH ER E N


T Y P E VI •

gebroken wit geschilderde steen

GE VE LA A NZI C HTE N

8.000

7.000

3.100

0 •

T Y P E VI •

grijs/wit genuanceerde steen

vooraanzicht

8.000

8.000

3.100

0

linker zijaanzicht

8.000

8.000

3.100

0

T Y P E VI •

paars genuanceerde steen

achteraanzicht

8.000

8.000

3.100

0

rechter zijaanzicht

53


VE RKO O P IN F O RM AT I E

Algemeen Indien u besluit een woning van ons te kopen, kunt u er van overtuigd zijn dat wij alles in het werk stellen om het vertrouwen dat u ons geeft waar te maken. Het is ons streven om een zo goed mogelijk product te leveren. Hieronder geven wij u een overzicht van de onderdelen die allemaal bij de realisatie van uw woning behoren. Klantgericht bouwen Bouwbedrijf De Langen & Van den Berg B.V. is aangesloten bij de Stichting Klantgericht Bouwen (SKB). SKB heeft als doel de klantgerichtheid en de opleverkwaliteit in de bouwbranche te verbeteren. Aangesloten bedrijven laten hun prestaties continu door SKB meten om zich vervolgens te kunnen verbeteren. Een nieuwe tool van SKB is de vergelijkingssite www.bouwprestaties.nl. Op deze site worden alle bouwers uit Nederland weergegeven en hier kunt u per regio kijken hoe een bouwbedrijf presteert en hoeveel beoordelingen dit cijfer tot stand heeft gebracht. Woningborg Op de woning is de Garantie- en Waarborgregeling 2016 van het Woningborg van toepassing. Woningborg heeft belang bij een goede kwaliteit van de woning en een goede vertrouwensrelatie met de koper van de woning. De overheid heeft het waarborgcertificaat van het Woningborg officieel erkend. Het waarborgcertificaat betekent voor u als koper dat u met een financieel gezonde en technische vakbekwame onderneming zaken doet. U ontvangt bij de aannemingsovereenkomst het boekje “Woningborg Garantieen Waarborgregeling 2016” van het Woningborg. Hierin worden de garantie- en waarborgregelingen en de garantietermijnen per onderdeel uitgebreid beschreven. De garantie- en waarborgregeling is primair gekoppeld aan de woning, zodat u bij verkoop binnen de garantietermijn de rechten uit de garantie- en waarborgregeling kunt overdragen aan de nieuwe eigenaar. Wat houdt de Woningborg Garantie- en Waarborgregeling in? Het certificaat wordt uitgegeven door Woningborg N.V. onder de naam Woningborgcertificaat. De Woningborg Garantie- en Waarborgregeling beschermt u als kopers van de woning tegen de risico’s van een eventueel faillissement van de bouwonderneming tijdens de bouw en bouwkundige gebreken na oplevering. Woningborg geeft u meer zekerheid Voordat een bouwonderneming zich kan inschrijven bij Woningborg, toetst Woningborg de bouwonderneming op financieel gebied, technische vakbekwaamheid en deskundigheid. Bij ieder bouwplan worden de tekeningen en technische omschrijving getoetst aan het bouwbesluit. Ook wordt de aannemingsovereenkomst beoordeeld op een goede balans in de rechtsverhouding tussen koper en bouwonderneming. Wat betekent de Woningborg Garantie- en Waarborgregeling voor u? Als u een woning met Woningborggarantie koopt, betekent dit voor u onder andere het volgende: • Gaat uw bouwonderneming tijdens de bouw failliet? Dan zorgt Woningborg voor afbouw van uw woning. Is afbouw om wat voor reden dan ook onmogelijk? Dan verstrekt Woningborg u een financiële schadeloosstelling; • De bouwonderneming garandeert de kwaliteit van de woning tot zes jaar en drie maanden na oplevering. Bij bepaalde ernstige gebreken zelfs tot tien jaar en drie maanden. Woningborg waarborgt de garantieverplichting van de bouwonderneming, anders gezegd: als de bouwonderneming niet meer kan of wil herstellen dan draagt Woningborg hier zorg voor; • Bouwondernemingen die bij Woningborg zijn ingeschreven, zijn verplicht om een model aannemingsovereenkomst met bijbehorende algemene voorwaarden en toelichting te gebruiken. Het modelcontract vormt de contractuele basis voor de rechtsverhouding tussen u als koper en de bouwonderneming. In dit modelcontract zijn de rechten en plichten van de koper en de bouwonderneming evenwichtig vastgelegd; • Wanneer er na oplevering van de woning geschillen tussen de koper en de bouwonderneming ontstaan over de kwaliteit van de woning dan kan Woningborg hierin bemiddelen. Wat valt niet onder de Woningborggarantie? Onderdelen die niet door of via de bouwonderneming worden uitgevoerd (zoals bijvoorbeeld minderwerk), vallen niet onder de Woningborg Garantie- en Waarborgregeling. Indien uw minderwerk een beperkte garantie als gevolg heeft, ontvangt u een beperkte regeling ter ondertekening. Daarnaast worden in uw koop-/ aannemingsovereenkomst en in de Woningborg Garantie- en Waarborgregeling een aantal aspecten genoemd die van de garantie zijn uitgesloten.

54 • D E L A N DH ER E N

Koop-/aannemingsovereenkomst Met het ondertekenen van de koop-/aannemingsovereenkomst verplicht u zich tot het betalen van de koop- en aanneemsom, terwijl wij ons door medeondertekening verplichten tot de bouw van de woning (één en ander behoudens contractuele en ontbindende voorwaarden). Wat en wanneer te betalen In de koop-/aannemingsovereenkomst treft u een overzicht van betalingstermijnen aan. Na ondertekening van de koop-/aannemingsovereenkomst wacht u af tot wij de reeds vervallen termijnen in rekening brengen. Er zijn dan een aantal mogelijkheden: • Maakt u gebruik van eigen geld, dan betaalt u de factuur; • Maakt u gebruik van een hypotheek en is de hypotheekakte gepasseerd dan betaalt u de factuur; • Maakt u gebruik van een hypotheek en is de hypotheekakte nog niet gepasseerd, dan betaalt u nog niet. U heeft dan automatisch uitstel van betaling, zoals dat ook in de koop-/aannemingsovereenkomst vermeld staat. Over de verschuldigde, maar niet betaalde grondkosten en termijnen, wordt de overeengekomen rente berekend. Deze rente wordt bij de notariële akte van levering met u verrekend. Telkens wanneer de bouw weer zover is gevorderd dat een (bouw)termijn is vervallen, ontvangt u van ons een verzoek tot betaling. Notaris De eigendomsoverdracht van de te bouwen woning geschiedt door middel van een zogenaamde ‘akte van levering’ bij de notaris. In de koop-/aannemingsovereenkomst wordt de uiterste datum van overdracht vermeld. Ook moet rekening worden gehouden met de geldigheidsduur van de hypotheekofferte. Vóór de datum van notarieel transport zendt de notaris u een afrekening waarop het totale, op die datum, verschuldigde bedrag is aangegeven. Op de afrekening wordt ook vermeld welk bedrag u aan de notaris moet overmaken. Het hypotheekbedrag dat in depot blijft, moet gelijk zijn aan de vanaf de transportdatum nog verschuldigde bouwtermijnen. Indien dit niet het geval is, zal het eventueel ontbrekende bedrag aangevuld moeten worden uit eigen middelen. Dan ook dient, indien dit noodzakelijk is, een bankgarantie te worden gesteld. Op de transportdatum worden in het algemeen twee akten getekend: de akte van levering en de hypotheekakte. Vrij op naam (v.o.n.) De koopsom van de woning is vrij op naam, tenzij uitdrukkelijk anders vermeld. Vrij op naam wil zeggen dat de hieronder genoemde kosten, die met het verwerven van een eigen woning gemoeid is, in de koopsom zijn inbegrepen. • Grondkosten; • Bouwkosten; • Architectenhonorarium; • Constructeurshonorarium; • Notariskosten inzake het notarieel transport; • Gemeentelijke leges; • Btw; • Kadastraal recht; • Omgevingsvergunning; • Woningborgcertificaat; • Technische aansluitkosten water, riool, gas, elektra en cai. De met de financiering van uw woning verband houdende kosten, die niet in de koop- en aanneemsom zijn begrepen, kunnen zijn: • De kosten verbonden met het aangaan van een hypothecaire lening (zoals afsluitkosten, taxatiekosten); • De premie voor de opstal- en/of risicoreservering; • Eventueel de vooruit verschuldigde premie levensverzekering (spaarpremie); • De (bouw)rente over de grondkosten en de vervallen maar niet betaalde termijnen tot de transportdatum; • De notariskosten voor het opmaken van de hypotheekakte; • Eventueel meerwerk ten opzichte van de standaard woning. Hypotheek tijdens de bouw Na de notariële overdracht ontvangt u van ons de nota’s voor de (bouw)termijnen in tweevoud. De kopie zendt u zo spoedig mogelijk, voorzien van uw handtekening, naar uw geldverstrekker die voor betaling zal zorgen.


Prijsstijgingen De met u in de koop-/aannemingsovereenkomst overeengekomen totale koopsom staat vast met uitzondering van wijzigingen in het btw tarief. Loon- en materiaalkostenstijgingen tijdens de bouw zijn voor rekening en risico van de bouwonderneming. Verzekering Tijdens de bouw tot en met de datum van oplevering is de woning door de verkoper verzekerd tegen risico’s van brand- en stormschade. Vanaf de datum van oplevering dient u hierin zelf te voorzien. Uitvoeringsduur De uitvoeringsduur van de bouw bedraagt een aantal werkbare werkdagen, nader aangegeven in de koop-/aannemingsovereenkomst. Deze werkbare werkdagen worden gerekend vanaf de start van de bouw. Feest- en vakantiedagen, weekeinden en atvdagen, als ook dagen met slechte weersomstandigheden zoals regen en vorst, vallen niet onder werkbare werkdagen. Als er sprake is van schade ontstaan door onvoorziene omstandigheden zoals brand of storm, kan de bouwtijd worden verlengd met het aantal werkbare werkdagen dat nodig is voor het verhelpen van deze schade. Voor een volledige definitie van onwerkbare werkdagen verwijzen wij u naar de algemene voorwaarden van de koop-/aannemingsovereenkomst. Mogelijkheden meerwerk Als koper krijgt u de gelegenheid te kiezen uit ruime mogelijkheden aan wijzigingen. Zo kunt u de woning zoveel mogelijk aanpassen aan uw persoonlijke wensen. Een overzicht van deze wijzigingen treft u aan op de standaard meer- en minderwerklijst. Het is natuurlijk mogelijk dat u wensen heeft die niet op deze lijst staan. Vandaar dat wij u, voor een nog nader door ons aan te geven datum, uitnodigen voor een persoonlijk gesprek bij ons op kantoor om uw wensen te bespreken. De gehonoreerde wensen worden vervolgens geprijsd en aan u geoffreerd. Deze offerte krijgt u toegezonden. Vanaf dat moment bent u in het bezit van een keuzelijst en aanvullende meer- en minderwerklijst. Deze twee documenten retourneert u in één keer vóór een nader te bepalen sluitingsdatum. Gezien de noodzakelijke werkvoorbereiding kunnen aanvullingen en wijzigingen op het meer- en minderwerk na de sluitingsdatum niet in behandeling worden genomen. Individuele wensen Hoewel het onze intentie is om zoveel mogelijk met ieders individuele wensen rekening te houden, is het helaas niet altijd mogelijk alles te honoreren. De woning dient bij oplevering te voldoen aan het Bouwbesluit, de nen-normen, de eisen van nutsbedrijven, brandveiligheidsvoorschriften en de garantie- en waarborgregeling van Woningborg. In verband met deze eisen, constructieve en/of esthetische redenen, is (tenzij reeds opgenomen in de meer- en minderwerklijst) het weglaten of wijzigen van sommige essentiële onderdelen niet mogelijk. Zoals bijvoorbeeld: • Aanpassingen aan buitengevels zoals het verplaatsen van ramen en deuren, verplaatsen en/of wijzigen van de uitvoering van ramen en deuren, afmetingen, kleuren materiaalwijzigingen; • Verplaatsen van leidingen, leidingschachten, standleidingen, hemelwaterafvoeren, meterkasten, kruipluiken of verdeeleenheid vloerverwarming; • Cv-leidingen en andere leidingen in vloeren; • Verplaatsen of wijzigen van de cv-ketel, verwarmingselementen en/of thermostaat; • Het verkleinen van berging; • Het wijzigen van kleurkeuze van het binnenschilderwerk; • Aanbrengen van spuitwerk of sierpleister op wanden (niet mogelijk in verband met scheurvorming). Goede voorlichting door de vakhandel is gewenst indien u na oplevering van de woning dit soort wandversiering zelf laat aanbrengen; • Het los of niet leveren van bouwmaterialen of onderdelen zoals tegels, sanitair, deuren, verwarmingselementen en afwerkvloeren; • Het casco opleveren van sanitaire ruimten; • Het verplaatsen van mv-punten; • Het aanbrengen van voorzieningen voor haard en/of airconditioning; • Het aanbrengen van tegelwerk op vloeren, met uitzondering van de ruimten waar in basis tegelwerk wordt aangebracht; • Het plaatsen van inbouwspots in het plafond; • Het dichtzetten van v-naden in plafonds; • Werkzaamheden door derden voor de oplevering.

Kopersadviseur Voor vragen kunt u terecht bij de kopersadviseur van Bouwbedrijf De Langen & van den Berg B.V., die de advisering van de koperskeuzen verzorgt. De kopersadviseur neemt contact met u op om een afspraak te maken. Deze afspraak vindt plaats op kantoor tijdens kantoortijden en duurt circa een uur. Tijdens deze afspraak krijgt u de ‘spelregels’ van het project toegelicht. Daarnaast kunt u in dit gesprek uw eventuele vragen en/of wensen kenbaar maken. De wensen die naar voren komen in deze gesprekken worden verwerkt in offerte. Wijzigingen De technische omschrijving is nauwkeurig en met zorg samengesteld aan de hand van de gegevens en tekeningen, verstrekt door gemeentelijke diensten, architecten, constructeurs en adviseurs. Desondanks is een voorbehoud gemaakt ten aanzien van wijzigingen, voortvloeiend uit bijvoorbeeld een stedenbouwkundige verkaveling, een gewijzigde constructie of uit eisen van de overheid en/of nutsbedrijven of welstandseisen. Ook is het recht voorbehouden om wijzigingen op de tekeningen en/of technische omschrijving door te voeren waarvan de noodzakelijkheid bij de uitvoering blijkt, zonder dat dit afbreuk doet aan de kwaliteit van de woning. Indien bovenstaand op uw woning van toepassing is brengen wij u op de hoogte door middel van een erratum. De voornaamste maten zijn op de verkooptekeningen vastgelegd of zijn in de technische omschrijving vermeld. Hoewel aan de maatvoering veel zorg is besteed, kunnen er maatafwijkingen voorkomen. Afwijking in vierkante meters is niet verrekenbaar. Bij het inrichten van de woning dienen de maten ter plaatse ingemeten te worden. Geringe wijzigingen in de maten, die verband houden met de nadere uitwerking en met de maten van de bouwstoffen, geven geen aanleiding tot verrekening. Afwijkingen in maat, constructie en vorm zijn voorbehouden. De opgenomen perspectieftekeningen en ingekleurde plattegronden zijn ‘artist impressions’. Verschillen tussen deze impressies en de daadwerkelijke uitvoering kunnen voorkomen. Aan deze impressies kunt u geen rechten ontlenen. Ook niet qua kleurstelling en dergelijke, deze worden veelal in een later stadium door de architect ingevuld. Situatie Het ontwikkelen van de woningen met het omliggend terrein is een gecompliceerd proces. Naarmate dit proces vordert vindt een steeds verdere verfijning en bijstelling van het ontwerp plaats. De situatietekening die in de brochure is opgenomen of is toegevoegd aan deze brochure, betreft in nagenoeg alle gevallen een momentopname. Wijzigingen met betrekking tot de situering van de groenstroken, voet- en fietspaden, parkeervoorzieningen en dergelijke kunnen zich dan ook voordoen. Uitdrukkelijk wijzen wij u erop dat tekeningen, voor zover niet behorende bij een bestemmings- of uitwerkplan, geen juridische werking hebben, zodat daaraan geen rechten kunnen worden ontleend. Bezoek aan de bouwlocatie Bij het kopen van een woning hoort ook het bezoeken van de bouwplaats om te zien hoe ver de bouw is gevorderd. Buiten de door de bouwonderneming georganiseerde kopers kijkmiddagen, is het niet toegestaan om de bouwlocatie te betreden in verband met de aansprakelijkheid van de aannemer. Ook heeft dit te maken met veiligheidsredenen voor uzelf en de mensen die op de bouwlocatie werkzaam zijn. Het betreden van de bouwlocatie gebeurt te allen tijde op uw eigen risico! Kopers kijkmiddag Gedurende het gehele bouwproces worden er speciale kopers kijkmiddagen georganiseerd. U krijgt dan de mogelijkheid om de bouw te betreden, waarbij u uw woning kunt bezichtigen. Op de laatste kijkmiddag kunt u maten opnemen van bijvoorbeeld de installatiepunten van de keuken of de na oplevering aan te brengen stoffering en ook kunt u alvast uw nieuwe buren ontmoeten. Verder hebben uw eventuele eigen leveranciers dan de mogelijkheid om in te meten voor na oplevering uit te voeren werkzaamheden. U wordt te zijner tijd uitgenodigd voor de kopers kijkmiddag. Tijdens deze kijkmiddag wordt er op de bouw rekening gehouden met uw bezoek, zodat u zo veilig mogelijk de bouw kunt betreden. Desondanks blijft het betreden van de bouw een risicovolle aangelegenheid. Oplevering/sleuteloverhandiging Na aanvang van de bouw wordt een globale opleveringsprognose gegeven. De datum waarop uw woning aan u wordt opgeleverd, is op die termijn niet exact aan te geven. Wij moeten daarbij de nodige reserve in acht nemen, omdat een nieuwbouwproject altijd uniek is en er veel onzekere factoren zijn. Als het vriest, kan er bijvoorbeeld niet worden

55


VE RKOO P IN F O RM ATIE ( VE RVOLG )

gemetseld; als er veel regen valt, kan er niet worden geschilderd, etc. In een later stadium van de bouw worden de prognoses steeds nauwkeuriger. Uiteraard informeren wij u regelmatig over de voortgang van de bouw. Dat is overigens een service waaraan u geen rechten kunt ontlenen. Contractueel zijn wij gebonden aan de bouwtijd zoals die in de koop-/aannemingsovereenkomst is vastgelegd. Ongeveer vier weken vóór de definitieve datum van oplevering ontvangt u een uitnodiging voor de vooroplevering en de oplevering. Tijdens de vooroplevering wordt de woning door u en een vertegenwoordiger van Bouwbedrijf De Langen & Van den Berg B.V. doorgelopen. Het streven is om alle punten bij de oplevering (circa anderhalve week later) opgelost te hebben. Bij de oplevering leggen we onvolkomenheden die we samen met u (en eventueel een vertegenwoordiger van Vereniging Eigen Huis) constateren schriftelijk vast als zogenaamd ‘proces-verbaal van oplevering’. Dit document wordt door beide partijen ondertekend. De desbetreffende punten worden, voor zover mogelijk, vervolgens binnen vijf werkbare werkdagen hersteld. Als u vóór de oplevering aan alle verplichtingen heeft voldaan, inclusief de eindafrekening van de termijnen en het restant van het eventuele meerwerk, ontvangt u bij oplevering de sleutels van uw woning. Garantie op technische gebreken na oplevering De procedures en garantienormen/-termijnen zijn omschreven in de brochure Woningborg Garantie- en Waarborgregeling welke u bij ondertekening ontvangt. Enkele aandachtspunten aangaande eventuele onvolkomenheden na oplevering zijn: • De klacht moet direct na constatering worden gemeld; • De klacht moet u via www.bouwnazorg.nl indienen bij de ondernemer; • U dient de ondernemer altijd in de gelegenheid te stellen om het garantiegebrek te herstellen; • Door u gemaakte kosten kunnen zonder vooroverleg met de ondernemer in principe niet worden verhaald, tenzij er sprake is van een noodsituatie; • Niet onder de Garantie- en Waarborgregeling van het Woningborg vallen voorzieningen buiten de woning, voorzieningen van niet bouwkundige aard en/of voorzieningen die niet onder verantwoording van de ondernemer zijn aangebracht.

56 • D E L A N DH ER E N

De servicemap Deze map ontvangt u bij de oplevering van uw woning in de vorm van een usb-stick. Hierin nemen we informatie op die u nodig heeft om uw woning op een goede manier te (onder)houden. Ingebruikname woning Een nieuwbouwwoning heeft in de eerste periode van bewoning een hoge vochtigheidsgraad. Daarom raden wij u aan in deze periode goed te ventileren en niet te hard te stoken. Ondanks deze voorzorgsmaatregelen kunnen er krimpscheurtjes ontstaan. Tegelvloeren, grindvloeren, natuursteenvloeren, etc. kunnen niet zonder meer op de afwerkvloer geplaatst worden. Er kunnen krimpscheurtjes ontstaan die doorgegeven worden aan de tegel en andere harde vloeren. Speciale voorzieningen in de afwerkvloer zijn in dit geval vereist. U dient de leverancier van uw harde vloerbedekking hierover te informeren. De draaiende delen van de woning worden afgewerkt met een donkere kleur verf. Het is noodzakelijk om jaarlijks preventief onderhoud te plegen om beschadigingen te voorkomen.


TECHNIS CHE IN F O R M AT I E

1. Hoogteligging Als peil wordt aangenomen de bovenkant van de afgewerkte begane grondvloer ter plaatse van de hoofdtoegang van de woning. Vanaf dit peil worden alle hoogten gemeten. De juiste hoogte van het omliggende maaiveld c.q. bestratingen wordt in een later stadium in overleg met de dienst bouw- en woningtoezicht van de gemeente bepaald. 2. Fundering Aan de hand van de resultaten van de uitgevoerde sonderingen en het uitgevoerde terreinonderzoek worden de woningen op betonpalen gefundeerd. Over de palen worden funderingsbalken van gewapend beton aangebracht. De kruipruimte onder de begane grondvloer krijgt een bodemafsluiting van zand. Deze ruimte wordt geventileerd door ventilatiekokers met muurroosters in de buitengevel. 3. Riolering Het rioleringssysteem van de woning wordt aangesloten op het gemeenteriool. De hemelwaterafvoer zal via een rioleringssysteem lozen in de straat of op open water. Op de riolering worden het sanitair, de wateroverstort van de cv-installatie, de keukenafvoer en de wasmachine met de nodige stankafsluiters aangesloten. Het rioleringssysteem wordt belucht en voorzien van ontstoppingsmogelijkheden. De riolering en bijbehorende hulpstukken worden uitgevoerd in kunststof. 4. Terreininventaris Alle tuingedeelten worden opgehoogd met uitkomende grond. De mogelijkheid bestaat dat na de oplevering bij regenval water op de tuin blijft staan. De koper dient bij aanleg van de tuin zelf zorg te dragen voor grondverbetering zodat de bovenlaag voldoende waterdoorlatend is. De woning heeft een verplichte opstelplaats voor twee auto’s. Deze opstelplaats moet te allen tijde behouden blijven. Dit zal worden opgenomen in een kettingbeding in de notariële akte. De woning wordt vanaf de erfgrens aan de voorzijde tot aan de hoofdentree voorzien van tegels. Daarnaast wordt de opstelplaats voor de auto’s ook betegeld met twee stroken tegels. Er wordt geen beschoeiing aangebracht. 5. Vloeren De begane grondvloer bestaat uit een geïsoleerde ribcassettevloer afgewerkt met een dekvloer. De overige vloeren van de woning worden uitgevoerd als een betonnen vloer. Deze worden eveneens afgewerkt met een dekvloer. Indien aanwezig wordt achter de knieschotten op de 1e verdieping geen afwerkvloer aangebracht. 6. Gevels De buitengevels van de woning worden uitgevoerd in baksteen. De gevels worden uitgevoerd in schoon metselwerk. De kleur van het metselwerk is door de architect bepaald. U kunt standaard kiezen uit een drietal gevelstenen; grijs genuanceerd, paars genuanceerd of wit geschilderd. In de spouw van de kopgevels, de voor- en achtergevels wordt isolatie aangebracht. Voor de ventilatie van de spouw worden open stootvoegen in de gevel aangebracht. Het schoon metselwerk van de buitengevels wordt gevoegd. 7. Dakconstructie Het hellende dak bestaat uit dakelementen in hoogwaardig geïsoleerde uitvoering standaard bedekt met keramische dakpannen, als kopersoptie kan er eventueel gekozen worden voor riet. Het platte dak wordt voorzien van een bitumen afwerking. Het platte dak van de losstaande berging/garage wordt uitgevoerd in een houten balklaag en afgewerkt met een bitumen dakbedekking. 8. Wanden en muren De muur van de binnenspouw wordt uitgevoerd in kalkzandsteen en HSB (binnenspouwblad 1e verd kopgevels). De dragende wand wordt uitgevoerd in beton of kalkzandsteen. De niet dragende binnenwanden worden uitgevoerd in gipsblokken. 9. Ventilatievoorziening De mechanische ventilatie wordt volgens de geldende voorschriften aangelegd en bestaat uit een ventilatorunit die geplaatst wordt op de bovenste verdieping. Hierop worden de opstelplaats van de keuken en wasmachine, de badkamer en toiletruimte aangesloten. Voor de werking wordt op de begane grond een bediening voor de mechanische ventilatie aangebracht. Er worden boven de gevelkozijnen ventilatieroosters opgenomen. De exacte plaats en afmeting van de ventilatievoorzieningen worden nader bepaald. De keuken kan alleen worden voorzien van een recirculatie afzuigkap. Andere typen afzuigkappen zijn niet mogelijk.

10. Materiaal- en uitvoeringsomschrijving 10.1 Rookgasafvoer en lucht toe- en afvoerkanalen De rookgasafvoer en luchttoevoer van de centrale verwarming en de lucht toe- en afvoer van de mechanische ventilatie worden overeenkomstig de geldende voorschriften aangelegd en worden aangesloten op de dakdoorvoer op het dak. 10.2 Goten en hemelwaterafvoeren De getimmerde houten goten worden uitgevoerd met bitumineuze dakbedekking . De hemelwaterafvoeren worden uitgevoerd in zink en worden vanaf de daken aangesloten op het rioolstelsel of op open water. 10.3 Buitentimmerwerk Op de benodigde locaties wordt betimmering aangebracht. Voor de tochtvrije afsluitingen bij diverse betimmeringen wordt, indien nodig, band of schuim toegepast. De onderzijde van de carport wordt afgewerkt met multiplex en geschilderd in kleur. 10.4 Dorpels Bij de deur van de badkamer en de toiletten wordt een kunststeen dorpel aangebracht in de kleur antraciet. Bij de kozijnen op de bgg vloer welke tot aan het maaiveld lopen wordt eveneens een kunststeen dorpel aangebracht in de kleur antraciet. 10.5 Waterslagen Onder de raamkozijnen in de buitengevels worden aan de betonnen raamdorpelstenen aangebracht. 10.6 Vensterbanken In de gevelkozijnen met gemetselde borstwering worden, aan de binnenzijde, kunststeen vensterbanken aangebracht in een ntb kleur met circa 5 centimeter overstek. 10.7 Buitenkozijnen en -ramen De buitenkozijnen en -ramen worden uitgevoerd in hardhout. Voor de tochtvrije afsluitingen bij de kozijnen wordt, indien nodig, band of schuim toegepast. Bij draaiende delen in de buitenkozijnen van de woning wordt de benodigde tochtwering aangebracht. De draaiende delen hebben zowel een draai- als een kiepstand. 10.8 Buitendeuren De entreedeur wordt uitgevoerd als hardhout en heeft een glasopening zoals aangegeven op tekening. Achterdeuren worden afhankelijk van de door u gekozen woningtype uitgevoerd in hardhouten. 10.9 Binnenkozijnen en binnendeuren Alle binnenkozijnen worden uitgevoerd als montagekozijnen van hardhout, geleverd fabrieksmatig gelakt in de standaard kleur wit. De binnenkozijnen worden van stompe deuren voorzien, die in dichte uitvoering worden toegepast. De stompe deuren worden fabrieksmatig gelakt in de standaard kleur wit. De binnenkozijnen krijgen standaard geen bovenlicht. 10.10 Hang- en sluitwerk De ramen, buitendeuren en het hang- en sluitwerk zijn van solide kwaliteit. Op alle ramen en buitendeuren voldoet het hang- en sluitwerk tevens aan de eisen van inbraakwerendheid. De deur van de badkamer en toiletten krijgen een vrij- en bezet garnituur. De deur van slaapkamer 1 wordt voorzien van een dag- en nachtslot. De deur van de meterkast krijgt een kastslot. Alle overige binnendeuren worden voorzien van loopsloten. 10.11 Trappen en hekwerken De op de tekening aangegeven trappen worden uitgevoerd in essenhout, compleet met leuning en hekwerken. De trap van de begane grond naar de eerste verdieping wordt uitgevoerd als een open trap. De trap van de eerste verdieping naar de vliering wordt uitgevoerd als een vlizo trap. 10.12 Keukeninrichting De keuken zoals afgebeeld in de brochure geeft enkel ter indicatie een mogelijke indeling weer. De woningen worden standaard zonder keuken opgeleverd. Alle aansluitpunten voor de keuken worden afgedopt aangebracht. Bij aanschaf van de keuken via de keukenleverancier worden de benodigde aansluitpunten tijdens de bouw verplaatst. Indien er gekozen wordt voor een andere leverancier worden er geen installatiepunten m.b.t. de keuken verplaatst tijdens de bouw.

57


10.13 Meterruimte In de entreehal van de woning wordt een meterkast aangebracht met afmetingen volgens de geldende voorschriften. 11. Sanitair Het op de tekening aangegeven sanitair is van het merk Villeroy & Boch subway 2.0 en wordt geleverd in de standaard kleur wit. Het geheel wordt compleet met de nodige kranen en bijbehorende bevestigingsmiddelen aangeboden. 11.1 Badkamer 1 De badkamer wordt standaard uitgevoerd met: • Twee wastafels van 60 cm breed; • Twee wastafelmengkranen; • Chromen bekersifon met muurbuis; • Een kunststof bad 200x90 cm; • Een thermostatische badkraan; • Vrijhangend toilet; 11.2 Badkamer 2 De badkamer wordt standaard uitgevoerd met: • Enkele wastafels van 60 cm breed; • Een wastafelmengkranen; • Chromen bekersifon met muurbuis; • Vrijhangend toilet; • Een douchedrain; • Een douchethermostaat met glijstangcombinatie. • Douchescherm, gehard glas wand deur 11.3 Toiletruimten De toiletruimten worden standaard uitgevoerd met: • Een wandclosetcombinatie met inbouwreservoir; • Closetzitting; • Fonteincombinatie; • Chromen bekersifon met muurbuis; • Een fonteinkraan. 12. Water en elektra De aanleg- en aansluitkosten en de eventuele kosten van ingebruikstelling van elektra en water zijn in de koop-/aanneemsom begrepen. De kosten van gebruik van elektra en water zijn tot de dag van oplevering voor rekening van de ondernemer. 12.1 Gas Standaard wordt deze woning gasloos opgeleverd. 12.2 Water De waterleiding wordt volgens de geldende voorschriften aangelegd. Alle tappunten en de aansluiting van de wasmachine worden aangesloten op het waterleidingnet voor drinkwater. De waterleiding wordt afsluitbaar en aftapbaar aangelegd en zodanig ontworpen dat geen bevriezingsgevaar ontstaat. Als de keuken niet wordt geplaatst door de projectleveranciers, worden deze aansluitingen ter plekke afgedopt opgeleverd. De woningen worden standaard voorzien van 2 stuks vorstvrije buitenkranen (een op de voor en op de achtergevel). 12.3 Elektra De elektrische installatie wordt overeenkomstig de geldende voorschriften aangelegd, waarbij alle toegepaste materialen voorzien worden van KEMA-keur. De lichtinstallatie wordt verdeeld over de benodigde groepen en voorzien van aardlekschakelaars. De schakelaars en wandcontactdozen in de woning worden als inbouwmateriaal uitgevoerd, met uitzondering van meterkast, de berging en de wisselschakelaar op het traphek van de zolderverdieping waar leidingwerk, schakelaars en wandcontactdozen op de wanden of hek worden aangebracht. De op tekening aangegeven schakelaars, lichtpunten, et cetera zijn indicatief. De juiste positie wordt nader bepaald. Voor de aansluitpunten geldt het volgende: • Schakelaar in toiletten op circa 125 cm vanaf de vloer. • Overige schakelaars op circa 105 cm vanaf de vloer. • Wandcontactdozen in de woonkamer op circa 30 cm vanaf de vloer. • Wandcontactdozen in de slaapkamers op circa 30 cm vanaf de vloer. • Wandcontactdozen boven het aanrecht op circa 125 cm vanaf de vloer. • Wandcontactdoos voor de eventuele koelkast circa 8 cm vanaf de vloer. • Wandcontactdoos voor een eventuele wasemkap circa 240 cm vanaf de vloer. • Wandcontactdoos in de entreehal circa 105 cm vanaf de vloer. • Wandcontactdoos in de meterkast circa 105 cm vanaf de vloer. • Aansluitpunten voor het centrale antennesysteem en het telecommunicatiesysteem op circa 30 cm vanaf de vloer. • Thermostaat op circa 160 cm vanaf de vloer. • Wandlichtpunt op circa 190 cm vanaf de vloer. • Aansluitpunt buitenlichtpunt op circa 220 cm vanaf de vloer. • Beldrukker naast buitendeur op circa 125 cm vanaf de vloer.

58 • D E L A N DH ER E N

12.4 Telecommunicatie- en centrale antennesysteem Voor de telecommunicatie- en het centraal antennesysteem worden de woonkamer en slaapkamer 1 voorzien van een bedraad en afgemonteerd aansluitpunt. In slaapkamer 2 worden loze leidingen aangelegd voor de telecommunicatie- en het centraal antennesysteem. Deze loze leidingen zijn niet bedraad en afgemonteerd echter wel voorzien van een controledraad. 12.5 Rookmelders De woning wordt voorzien van rookmelders. Deze zijn aangesloten op de elektra en worden bevestigd in de hal en de overloop. 12.6 Zonnecollectoren Op de schuinen daken van de woningen worden zonnecollectoren aangebracht. De zonnecollectoren worden aangesloten op een omvormer en worden uitgevoerd in de kleur zwart met zwart/antracieten omkadering. De collectoren worden geplaatst tussen de pannen. 13. Wandafwerking In het toilet worden wandtegels aangebracht tot een hoogte van 120 cm vanaf de vloer. De wandtegels hebben de afmeting 30 x 60 cm en worden liggend geplaatst. De wanden worden boven het tegelwerk voorzien van wit spuitwerk. In de badkamer worden wandtegels aangebracht tot 240 cm boven de vloer. De wandtegels hebben de afmeting 30 x 60 cm en worden liggend geplaatst. De overige wanden worden behangklaar opgeleverd, uitgezonderd de meterkast. Behangklaar houdt in dat u voor de afwerking eventuele kleine oneffenheden moet verwijderen en dat kleine gaatjes gevuld moeten worden. 14. Vloerafwerking In de badkamer en de toiletten worden vloertegels met de afmeting 30 x 30 cm aangebracht. In de badkamer worden, ter plaatse van de douchehoek, de vloertegels van 15 x 15 cm aangebracht welke verdiept en op afschot worden aangebracht. De wand- en vloertegels worden niet-strokend en niet-diagonaal verwerkt. De betonvloeren in alle ruimten in de woning, waar geen vloertegels worden omschreven, worden afgewerkt met een dekvloer. Voor de toegang van de kruipruimte wordt in de hal een sparing gemaakt in de begane grondvloer. 15. Plafondafwerking In de woning worden de plafonds in alle ruimten, met uitzondering van de meterkast, afgewerkt met wit fijn spuitwerk, V naden dichtgezet. Op de eerste verdieping is de onderzijde van de kap uitgevoerd in gisplaat, sausklaar opgeleverd, naden worden dichtgezet. Het plafond in de losstaande garage/berging blijft onbehandeld, balkenstructuur in het zicht. 16. Glas- en schilderwerk 16.1 Glaswerk Alle buitengevelkozijnen, ramen en deuren van de woning worden voorzien van isolerende HR++beglazing. De deur in de berging wordt voorzien van enkel glas. 16.2 Schilderwerk De houten gevelkozijnen, ramen, deuren, houten gevelelementen en gevelbekledingen worden dekkend gebeitst. Traphekken, en overige betimmeringen worden behandeld met een dekkende laag verf in kleur. De trappentreden worden voorzien van grondverf. De trapkast wordt niet nader afgewerkt. De stalen lateien worden thermisch verzinkt en gepoedercoat. 17. Verwarmingsinstallatie en warmwatervoorziening 17.1 Verwarmings-en warmwater installatie De verwarmingsinstallatie wordt uitgevoerd als een WKO installatie (warmtepomp met bronnen) met vloerverwarming overeenkomstig de geldende voorschriften. Er wordt een berekening van de capaciteit van de verwarmingsinstallatie gemaakt, volgens de huidige voorwaarden. De warmtepomp installatie beschikt over voldoende capaciteit en wordt inpandig geplaatst in de berging op de begane grond van de woning. Vanaf de warmtepompinstallatie wordt het leidingnet geheel, waar mogelijk uitgevoerd in kunststof leidingen, weggewerkt in de afwerkvloer. In de te verwarmen vertrekken wordt vloerverwarming geplaatst, zoals indicatief op tekening aangegeven. De centrale temperatuurregeling van de woningen wordt verzorgd door een kamerthermostaat in de woonkamer. De hieronder te noemen vertrektemperaturen worden bereikt en kunnen onderhouden worden in geval van een gelijktijdige verwarming van alle vertrekken. • Verblijfsruimten 20˚C (keuken, woonkamer en slaapkamers) • Verkeersruimte (hal) 15˚C • Toiletruimte 15˚C • Badkamer 22˚C • Overige ruimtes onverwarmd 17.2 Algemeen De capaciteit van de warmwatervoorziening wordt afgestemd op het gelijktijdig gebruik van meerdere tappunten in de badkamer en/of keuken in de woning met waterhoeveelheden en temperaturen.


KLE U RE N - E N MATERIA L E NS TA AT

Informatie en verkoop

De Makelaars Schoutenhoek 40

Woningexterieur Onderdeel

Materiaal

Kleur

Metselwerk

Baksteen

Grijs/wit genuanceerd, paars genuanceerd

Gevelvlakken en plint

Geschilderd (watervast)

Gebroken wit

Voegwerk

Voegmortel

Grijs, n.t.b. in het werk

Buitenkozijnen

Hout

Gebeitst

Draaiende, schuivende delen

Hout, aluminium

Gebeitst

Voordeuren

Hout

Gebeitst

Voordeurkozijn

Hout

Gebeitst

Raamdorpels

Beton

Wit

Hemelwaterafvoeren

Zink

Grijs

Hellende daken

Keramisch dakpan

Havanna bruin Engobe

Platte daken

Bitumineuze dakbedekking

Zwart

Gevelbekleding 1e verd kopgevels

Gepotdekselde hardhouten delen

Gebeitst

Onderdeel

Materiaal

Kleur

Binnendeuren

Vlakke stompe deuren

Wit

Binnendeurkozijnen

Houten montagekozijnen

Wit

Binnendorpels sanitaire ruimten

Holonite

Antraciet

Traptreden/stootborden

Hout

Naturel

Trapbomen, -spil en hekwerk

Hout

Naturel

Trapleuningen

Hout

Naturel

Vensterbanken

Kunststeen

Ntb

Plafond

Fijn spuitwerk

Wit

Onderzijde kap, gipsplaat

Sausklaar

Wit

Woninginterieur

2722 EJ Zoetermeer 079 323 88 38 info@demakelaars.nu

Deze brochure is met de grootste zorg samengesteld. De informatie, de tekeningen en de maataanduidingen kunnen afwijken. Er kunnen geen rechten worden ontleend aan deze informatie.

59


brickx.nl

WWW.DELANDHEREN.NL


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.