Veldhoven gezond 2023

Page 1

Voeding, beweging, ontspanning, ontmoeting en preventie! 25 maart t/m 22 april 2023 www.veldhovengezond.nl 22 april Veldhovens Healthy Fest DIVERSE WINACTIES! Win o.a. een elektrische fiets! Gratis proeftrainingen, workshops en meer!

Beweging

Het gevoel ergens bij te horen, kan een mens maken.

Voel je je onderdeel van een groter sociaal netwerk, dan heeft dit een positief effect op je gezondheid. Niet zo gek, want we zijn en blijven sociale dieren. Onderzoek heeft uitgewezen dat betekenisvolle relaties met vrienden, familie en geliefden zorgen voor een langer en gezonder leven. De mensen met een sterk sociaal vangnet kunnen zich beter aanpassen aan moeilijke situaties en zo depressies en lichamelijke klachten voorkomen. Het belangrijkste is dat de relaties een gevoel van ondersteuning bieden. Dat vrienden en familie er zullen zijn tijdens de moeilijke momenten.

Aanmaak van het gelukshormoon endorfine,

stressvermindering, op gewicht blijven, minder kans op diverse ziektebeelden, goed voor de hersenen. Zoveel redenen om van jongs af aan te bewegen en daar niet meer mee te stoppen. Volgens meerdere experts is bewegen ‘een medicijn voor ieder mens’. En het mooie: in Veldhoven kan iedereen bewegen. Er is onwijs veel aanbod voor diverse doelgroepen en daar kun jij deze periode kennis mee maken! Waar en hoe zou jij de komende weken willen bewegen?

Ontspanning

Een beetje spanning is vaak nuttig.

► Pagina 10 & 11

Het maakt dat je goed oplet en snel kunt reageren. Je ademhaling en hartslag gaan sneller, je bloeddruk gaat omhoog. Maar uiteraard is het erg belangrijk om daar wel een balans in te vinden en ook voldoende ontspanning te ervaren. Dit is belangrijk voor lichaam en geest. Voor iedereen is ontspanning anders: de een leest het liefst een boek, de ander loopt liever een rondje door het bos of mediteert.

► Op zoek naar de leukste ontmoetingsplaatsen in Veldhoven?

Blader snel verder door deze krant of bekijk de deelnemende organisaties op www.veldhovengezond.nl/organisaties en filter op ontmoeting!

Voeding: we kunnen niet zonder!

We gebruiken voeding om energie te krijgen (brandstof) en om cellen te laten groeien, ontwikkelen en herstellen (bouwstof). Maar de keuze van onze voeding bepaalt ook een deel van onze gezondheid. Bepaalde keuzes kunnen namelijk het risico op bepaalde ziekten, zoals diabetes, hart- en vaatziekten en kanker verkleinen. Verder kun je ook je gewicht gezond houden en kun je met bepaalde voeding kiezen voor een beter milieu. Daarnaast zijn er ook aanwijzingen dat bepaalde voeding je mentale gezondheid ook kan beïnvloeden. In Veldhoven zijn er meerdere organisaties en professionals die jou kunnen ondersteunen in het maken van de juiste keuzes voor jouw lichaam en situatie. Maak daar tijdens het project Veldhoven Gezond kennis mee en zet een eerste stap in jouw goede richting!

► Tips en ideeën om jezelf te ontspannen?

Bekijk de website: www.veldhovengezond.nl/ontspanning of bekijk het volledige programma tijdens de Veldhoven Gezond weken en probeer eens iets uit in Veldhoven!

Preventie

Pagina 14 & 15

Natuurlijk niet onbelangrijk in het thema gezondheid:

zo veel mogelijk doen om niet ziek te worden, een gezonde leefstijl te leiden en van jongs af aan al informatie krijgen om zo te ontdekken wat de juiste keuzes zijn voor jouw gezondheid. Tijdens Veldhoven Gezond kun je kennismaken met diverse organisaties, workshops en lezingen volgen en welzijnschecks doen. Om zo een goede stap te maken naar de leefstijl die bij jou past.

Een project met zo veel verschillende deelnemende organisaties, mogen we natuurlijk vieren en dat doen we maar al te graag! Op 22 april 2023, de laatste dag van

Veldhoven Gezond, organiseren wij het Veldhovens Healthy Fest in samenwerking met City Centrum Veldhoven. Een dag vol plezier voor jong en oud!

► Pagina 12 & 13 Ontmoeting
► Pagina 6 & 7
Voeding ► Pagina 8 & 9
22
23
Veldhovens Healthy Fest ► Pagina
&

Een gezonder Veldhoven

De projectweken Veldhoven Gezond zijn een samenwerking tussen Cordaad Welzijn, Gemeente Veldhoven en diverse andere belangrijke partijen uit Veldhoven. Samen willen we alle Veldhovenaren stimuleren een gezonde(re) levensstijl aan te nemen en een boost te geven om actie te ondernemen! Om het thema gezondheid goed op de kaart te zetten komen de actieweken van Veldhoven Gezond ieder jaar terug. We hopen daarmee alle deelnemende partners te stimuleren om deze lijnen de rest van het jaar door te trekken.

De tweede editie van Veldhoven Gezond gaat binnenkort van start. Na het grote succes van vorig jaar is dit project dus terug en dat is hartstikke belangrijk. Want hoewel we steeds ouder worden, gaat onze gezondheid juist achteruit. We zijn bijvoorbeeld zwaarder dan vroeger en bewegen minder. Daar moeten we samen dus aan werken!

Als gemeente streven we ernaar dat alle inwoners van Veldhoven een goed en gezond leven kunnen leiden. Waarbij ze zoveel mogelijk zelf beslissen over hun leven en de zorg en ondersteuning die daarbij nodig zijn. Positieve gezondheid is daarbij ons uitgangspunt, want gezondheid betekent veel meer dan alleen ‘niet ziek zijn’. Door een betekenisvol leven centraal te stellen, ondersteunen we onze inwoners om met de fysieke, emotionele en sociale uitdagingen in het leven om te gaan.

In de actieweken van Veldhoven Gezond kunt u tal van onderwerpen ontdekken die bijdragen aan een betekenisvol en gezond(er) leven. In deze mooie krant leest u daarom al het nodige over bijvoorbeeld voeding, beweging, ontspanning en ontmoeting.

En weet u wat zo mooi is? Meer dan 150 Veldhovense verenigingen, organisaties, bedrijven en scholen doen mee. Dat kenmerkt Veldhoven: we doen het samen. Samen zetten we Veldhoven vier weken helemaal in het teken van gezondheid, positiviteit en beweging. Samen maken we Veldhoven gezonder. Met het spetterende Healthy Fest als grote afsluiter.

Dus: doe mee! Ik wens u daar veel plezier bij.

#VeldhovenWensjegezond

Deel jouw gezondheidswens met @Veldhovengezond #Veldhovenwensjegezond op instagram of facebook en wie weet komt jouw wens de komende weken uit! Of je nu jong of oud bent en of je wens nu voor jezelf is of voor iemand die jij kent? Laat ons jouw gezondheidswens weten vóór woensdag 13 april!

*Op 13 april 2023 worden er drie winnende wensen bekendgemaakt t.w.v. max 100 euro.

3

B-Fysic is dé specialist op het gebied van fysiotherapie en ergotherapie. Wij bieden kwalitatief hoogstaande zorg op het gebied van bewegen en pijn, dichtbij de cliënt.

U kunt bij ons terecht voor o.a.:

• Fysiotherapie • Ergotherapie • Leefstijl programma’s

• Bewegen onder begeleiding • Voedingsadvies • Valpreventie training

Met 10 locaties in Veldhoven en Eindhoven | B-Fysic Fysiotherapie & Ergotherapie 085-210 4910 | vraag@b-fysic.nl | www.b-fysic.nl

Altijd je fruitschaal lekker gevuld.

3 kilo

30% korting

2 kilo

20% korting

1 kilo 10% korting

Kies & Mix: alle losse appels, peren, mandarijnen en kiwi’s.

Wil jij samen met andere mensen deelnemen aan sociale, creatieve en beweegactiviteiten vanaf je beeldscherm? Lees dan snel verder!

Ouderen kunnen of willen niet altijd deelnemen aan dagbesteding op locatie. Bijvoorbeeld omdat het vervoer naar de locatie lastig blijkt, of dat ouderen het niet fijn vinden om een hele dag met anderen samen te zijn. Daarom is er nu Digitale Dagbesteding, een dagbesteding vanuit je eigen huiskamer maar toch samen met anderen. Het is een initiatief van Ouderenzorgorganisatie Oktober, welzijnsorganisatie SWOVE, Stichting Welzijn Ouderen Veldhoven en gemeente Veldhoven

Je kunt van de gelegenheid gebruikmaken om deel te nemen aan sociale, creatieve en beweegactiviteiten vanachter je eigen beeldscherm. Denk hierbij een rondleiding door een museum, gastsprekers

over een gekozen onderwerp, themagesprekken, digitale bingo, muziekspellen, samen de krant doornemen, geheugenspellen, maar ook gezamenlijk bewegen. Zo kan je in contact komen met andere mensen zonder dat je er de deur voor uit hoeft. Ans van Kuik, directeur SWOVE, licht toe: ‘’onze betrokken organisaties willen graag dat senioren een zinvolle dag hebben en om te voorkomen dat mantelzorgers overbelast raken. Wij zijn ervan overtuigd dat digitale dagbesteding hieraan kan bijdragen.’’

Praktische informatie

Digitale dagbesteding vindt plaats op maandag, donderdag en vrijdag tussen 09:30 – 11:30 uur. Meer informatie of aanmelden? Dat kan via: Marianne van der Ven, te bereiken via 0403038867 of vrijwilligers@swove.nl

Rapportstraat 2 Veldhoven Mira 25 Veldhoven De Schaatsenmaker 8 Veldhoven

Waar zie jij jezelf sporten/bewegen de komende weken?

Fitdag Veldhoven 55+

Datum: In juni en september, exacte data volgt z.s.m houd hiervoor de website van Veldhoven Gezond in de gaten!

Tijd: 10.00-15.00 uur

Locatie: MFA MIDDEN

Aanmelden: 040 253 67 89 of www.veldhovengezond.nl/activiteiten

Gemeente Veldhoven en Cordaad Welzijn organiseren in samenwerking met de lokale gezondheids- en beweegaanbieders een GRATIS Max Vitaal Fittest 55+. Zo lang mogelijk gezond en fit blijven, dat wil toch iedereen! Zeker ook op latere leeftijd en tot in lengte van dagen. Helaas is een goede gezondheid niet vanzelfsprekend en je kunt het niet afdwingen, maar natuurlijk wel stimuleren. Een actieve leefstijl waarin sporten en bewegen een rol spelen is een manier om je gezondheid op peil te brengen en te houden.

Als je jouw gezondheid belangrijk vindt, krijg je nu de kans om mee te doen aan de Max Vitaal Fittest 55+. Na de fittest is er ruimte om over de informatiemarkt te lopen en na te praten onder het genot van een gratis kop koffie/thee.

Actie City Sport Veldhoven

Gratis Fitdag

Koop tussen 25 maart en 22 april een nieuwe 10 of 20 lessen kaart en ontvang je 1e les GRATIS.

*Dit geldt alleen voor nieuwe leden

Bekijk onze sport- en beweegfilmpjes op youtube.com/@veldhovengezond

► Ga voor het complete aanbod naar onze website: veldhovengezond.nl/activiteiten en filter op beweging.

Scan de QR code voor het complete aanbod:

6

Beweging

Aanmaak van het gelukshormoon endorfine,

stressvermindering, op gewicht blijven, minder kans op diverse ziektebeelden, goed voor de hersenen. Zoveel redenen om van jongs af aan te bewegen en daar niet meer mee te stoppen. Volgens meerdere experts is bewegen ‘een medicijn voor ieder mens’.

En het mooie: in Veldhoven kan iedereen bewegen. Er is onwijs veel aanbod voor diverse doelgroepen en daar kun jij deze periode kennis mee maken! Waar en hoe zou jij de komende weken willen bewegen?

► Er in heel Veldhoven tijdens de Veldhoven Gezond-weken gratis proeflessen te volgen zijn?

► Er een meedoen-voorziening is vanuit Gemeente Veldhoven, zodat ook minima mee kunnen doen?

► 91% van de 12-18 jarigen in Veldhoven wekelijks sport?

► 53% van de 18-64 jarigen voldoet aan de beweegrichtlijn?

► De beweegrichtlijn voor volwassenen inhoudt dat je 2,5 uur per week matig intensief beweegt, zoals zwemmen, fietsen, wandelen of werken in de tuin?

► Dat dit voor kinderen en jongeren zelfs minstens 1 uur per dag is?

► Er op www.veldhovengezond.nl/beweging veel tips en informatie rondom dit thema te vinden is?

Highlights

Stichting Leergeld staat voor u klaar!

Als je geld tekort komt moet je keuzes maken. Het eerste waarvoor je kiest is eten en drinken. Dan komen gezondheid en energie aan de orde. Heb je dan nog geld over? Kijk dan naar kleding en naar spullen in huis en in het huishouden die aangevuld of vervangen moeten worden.

Voor steeds meer gezinnen is dat een lange weg. Een reis die haast uitzichtloos is. Voor kinderen zijn een goede tablet, schoolspullen die in orde zijn en lidmaatschappen van een sport- of cultuurvereniging onbereikbaar. En toch zijn die voorzieningen voor een goede opvoeding en ontwikkeling naar volwassenheid onmisbaar. Stichting Leergeld Veldhoven en De Kempen (Stichting Leergeld) is een organisatie die deze gezinnen helpt. Niet met geld, maar met de middelen die de kinderen nodig hebben; van een computer tot een muziekinstrument. Wij betalen de kosten van de contributie van de verenigingen en ook de benodigde kleding en attributen.

Meer informatie? Kijk op www.leergeldveldhovendekempen.nl

Meedoen - voorziening

Ben je 18 jaar, heb je een laag inkomen en wil je toch aan leuke activiteiten deelnemen? Dan is er de meedoen-voorziening. Door de meedoen-voorziening kun je toch meedoen aan leuke, leerzame of gezonde activiteiten. Én lid worden van de bibliotheek. Én een bijdrage krijgen in de kosten van internet. Ook als je minder te besteden hebt.

Meer informatie? Kijk op www.veldhoven.nl/meedoen-voorziening

POZOB

Workshop positief gezond. Bekijk onze website wanneer er nog plekken beschikbaar zijn.

City Sport Veldhoven

Beweeglessen op 27 maart 09.15 tot 10.00 uur, 3 april 12.00 tot 12.30 uur, 13 april 18.30 tot 19.15 uur en 21 april van 10.00 tot 10.30 uur.

Maud Fitness

Scan de QR code voor het complete aanbod:

Zumbalessen op 27 maart, 3 april en 17 april van 19.30 tot 20.30 uur

Kinderpraktijk Veldhoven

28 maart informatieavond voor ouders in de praktijk. Gehele maand gratis webinar over de ontwikkeling van het kinderbrein. Op 14 april van 15.00 tot 16.00 gratis spel- en beweegmiddag voor kinderen t/m 12 jaar.

Oefentherapie Mensendieck Veldhoven

27 t/m 30 maart, 3 t/m 5 april, 10 t/m 13 april en 17 t/m 20 april gratis intake voor mensen die klachten hebben aan nek, lage rug of bil/been.

Voedingscoach Wendy de Kok

HEALTHY WALK & TALK voor vrouwen in de overgang op: donderdag 30 april 19.30 uur vanaf parkeerplaats Museum 't Oude Slot. En op zaterdag 15 april om 10.00 uur vanaf Kinderboerderij De Hazewinkel

7 E e n g e z o n d e E e n g e z o n d e w e r e l d r e i s ! w e r e l d r e i s ! Veldhoven gezond A Z I Ë To rust komen met peuteryoga Versch lende spel et es met Aziatische stok es Kennis maken met ze fverdedig ng Organ seren van onze e gen foodmarket Knutselen van oriën aa se waaiers Spel et es van de Ch nese muur Zelf gezonde sush maken
Beweging
Wist je dat?

Teken je gezonde eetbordje

Teken een bord met jouw gezonde lievelingseten en win voor jouw hele klas een gezonde lunch!

Stuur jouw tekening in voor 19 april 2023 naar veldhovengezond@cordaadwelzijn.nl

Drie acties

Jamin

Doe

Schep 35 verschillende suikervrije snoep bij Jamin of proef onze chocoladerepen zonder toegevoegde suikers.

Multivlaai

Vegan gebakje i.c.m. een kopje koffie/thee/cappuccino van 5,50 euro voor 4,50 euro!

Chokbites

Maak kennis met ons gezonde gebak. Op 25-3, 1-4, 8-4 en 15-4 koop je bij inlevering van dit krantenartikel onze One Bite Mix Box van 12,50 euro voor 10 euro. Op zaterdags tussen 10.00 en 14.00 uur geopend.

► Meer informatie over activiteiten rondom voeding? Bekijk veldhovengezond.nl/winacties

8 Budget kooktips? Check www.cordaadwelzijn.nl/ voeding
Actie
mee en
WIN!
Scan de QR code voor het complete aanbod: Download hier jouw tekening

Acties, gezonde menu’s en meer bij o.a.

► Etos

► Jamin Veldhoven

► Jumbo City Centrum

► Kromstraat

► City Centrum

► Bakkerij Driessen

► Keurslagerij Antonis

► Bakkerij van Heeswijk

► Professor Grutjes

► Crème de la crème

► Multivlaai Veldhoven

► Dietiste praktijk Vivian van Orsouw

► Voedingsdeskundige Wendy de Kok

► Scherpenhuizen Groente en Fruit

Tips voor gezonder eten

Bron: Voedingscentrum

Maak een Eetwissel: Kies voor een banaan in plaats van een koek, neem wat ongezouten noten in plaats van een bakje chips. En kies je dan toch iets ongezonds? Neem dan een kleinere portie!

De fruitpuzzel

Voeding

Voeding

Voeding: we kunnen niet zonder!

We gebruiken voeding om energie te krijgen (brandstof) en om cellen te laten groeien, ontwikkelen en herstellen (bouwstof). Maar de keuze van onze voeding bepaalt ook een deel van onze gezondheid. Bepaalde keuzes kunnen namelijk het risico op bepaalde ziekten, zoals diabetes, hart- en vaatziekten en kanker verkleinen. Verder kun je ook je gewicht gezond houden en kun je met bepaalde voeding kiezen voor een beter milieu. Daarnaast zijn er ook aanwijzingen dat bepaalde voeding je mentale gezondheid ook kan beïnvloeden. In Veldhoven zijn er meerdere organisaties en professionals die jou kunnen ondersteunen in het maken van de juiste keuzes voor jouw lichaam en situatie. Maak daar tijdens het project Veldhoven Gezond kennis mee en zet een eerste stap in jouw goede richting!

Gezonde tussendoortjes:

Fruitpizza

Snijd een watermeloen in schijven en vervolgens in pizzapunten. Beleg de pizzapunten met plakjes aardbei, framboos, banaan en druif.

Wist je dat?

Gezonde spread voor op wraps Mix zuivelspread, paprika, komkommer en kruiden door elkaar met een mixer. Smeer de spread op een wrap.

Hoe langer je bananen laat rijpen hoe zoeter ze smaken? Bananen bevatten veel zetmeel. Dit zetmeel wordt tijdens het rijpingsproces omgezet in suiker. Hoe rijper een banaan, hoe zoeter. Op een gegeven moment bevat de kromme vrucht net zoveel suikers als een koekje of een snoepje.

De tomatensteeltjes en groene tomaten giftig zijn?

Tomaten horen bij de nachtschadefamilie die in groene vorm inderdaad giftig kan zijn, al zijn er groene tomatenrassen die wel eetbaar zijn zonder risico’s. Tomatensteeltjes en groene tomaten bevatten de giftige stof "tomatine", algemeen ook "solanine" genoemd. Het gif beschermt de plant tegen insecten en schimmels. Daarom is het beter om naast het kroontje ook sowieso de groene aanhechting uit de tomaat de snijden.

Zoek alle woorden:

Van boven naar beneden en van beneden naar boven, van links naar rechts en van rechts naar links en schuin.

Aardbei

Appel

Banaan

Bes

Braam

Citroen

Dadel

Druif

Framboos

Kaki

Oktober

Kers

Kiwi

Mandarijn

Mango

Nectarine

Peer

Perzik

Pruim

Vijg

Highlights

Inloopactiviteit met uitnodiging voor een gezond ontbijt.

B-fysic

Voedingsadvies door een beweegspecialist.

Severinus

Wekelijkse gezonde voeding adviezen vanuit hun professionele keuken.

Marcha24balance

Infomeeting over fitplan voor een gezonde actieve leefstijl.

In Shape Afslankstudio

Gratis proefles op afspraak in de infraroodcabine of in de Vacushaper.

Scan de QR code voor het complete aanbod:

9
Als je alle woorden hebt gevonden kun je van alle ovengebleven letters een zinnetje maken:

Kijk-, doe-, lees- en luistertips

● Mediteer en gebruik daarvoor bijvoorbeeld een geleide meditatie via Spotify of Youtube

● Luister naar een afspeellijst met ontspannende natuurgeluiden

● Schrijf dagelijks iets op waarvoor je dankbaar bent of waar je een lach van op je gezicht krijgt

● Neem een warm bad

● Maak gebruik van een etherische olie met ontspannende geur, zoals lavendel

● Knuffel: met je huisdier, kind, geliefde: hierdoor komt er een gelukshormoon vrij!

● Zorg voor een goede nachtrust ► Meer informatie over lezingen, workshops en acties? Bekijk

10
Scan de QR code voor het complete aanbod: Bekijk onze website voor ontspannings- en yoga filmpjes op youtube.com/@veldhovengezond Meditatie oefening:
veldhovengezond.nl/activiteiten

Ontspanning

Ontspanning

Een beetje spanning is vaak nuttig.

Het maakt dat je goed oplet en snel kunt reageren. Je ademhaling en hartslag gaan sneller, je bloeddruk gaat omhoog. Maar uiteraard is het erg belangrijk om daar wel een balans in te vinden en ook voldoende ontspanning te ervaren. Dit is belangrijk voor lichaam en geest. Voor iedereen is ontspanning anders: de een leest het liefst een boek, de ander loopt liever een rondje door het bos of mediteert.

► Tips en ideeën om jezelf te ontspannen?

Bekijk de website: www.cordaadwelzijn.nl/ontspanning of bekijk het volledige programma tijdens de Veldhoven Gezond weken en probeer eens iets uit in Veldhoven!

Winactie

Vindt jouw kind het fijn om even twee uur te genieten, niets te moeten en even heerlijk ontspannen bezig te kunnen zijn?

Doe dan mee aan deze winactie en maak kans op 1 x deelname aan Crea Relax! (7-12 jaar) voor je kind op woensdag 19 april. Samen met andere kinderen gaat jouw kind vanuit spel en ontspanning knutselen.

Wat moet je doen om kans te maken?

Stuur een bericht met waarom jij jouw zoon/dochter deze Crea Relax! middag gunt naar info@christellubse.nl

Lumens

Voor kinderen in de leeftijd van 10-12 jaar bieden wij een Mindset training aan die helpt bij het ontwikkelen van een groeimindset. Beginnend met een online kennismakingsbijeenkomst en vervolgens vinden er vijf trainingen plaats.

Spitters coaching

Online voorlichting herkenning Stress- en Burn-outklachten.

Christel Lubse

Maandag 17 april Ontspannen met Christel les 8+.

Theater de Schalm

Lezingen en workshops in Bibliotheek Veldhoven

► Hoe zit jij in je energie?

door KennisMaker Vera Berger

Datum: Donderdag 30 maart

Tijd: 19.00-20.30 uur

Workshop: vitaliteit

Locatie: Bibliotheek Veldhoven

► Hoe zit jij in je energie?

door KennisMaker Ilse de Swart

Datum: Donderdag 6 april

Tijd: 19.00-20.30 uur

Lezing burn-out en stress

Locatie: Bibliotheek Veldhoven

Aanmelden is verplicht via: bibliotheekveldhoven.nl/burn-out

Highlights

Voorlichting over beter slapen

Meer informatie: www.gezondheidscentrumheikant.nl of mail Marijke Gerrits: m.gerrits@heikant.nl

Yoga Studio Saffrie

Bekijk ons lesrooster en volg een gratis proefles.

Liebregts en Liebregts

Ontvang een bloem cadeau bij aankoop van een boeket, om iemand anders te verrassen.

Workshop door Kroost Coaching

Meerdere data: bekijk www.veldhovengezond.nl/activiteiten

LACHEN IS GEZOND! Bij aankoop van een kaartje voor de voorstelling ‘Ik ga stuk’ op 1 april, ontvangt u een 2e kaartje gratis!

Hatha Yoga

Inloopspreekuur op 28 maart en 5 april. Extra kinderactiviteit op 5 april en overige activiteiten op 1, 2, 10, 16 en 22 april.

11
Gratis toegang

Sondervick

De Erikant

Norenberg 19, Veldhoven

www.wcdeerikant.nl

‘T Tweespan

Mira 2, Veldhoven

Citycentrum

Meiveld, Pleintjes, Meent

Heerbaan

www.citycentrum.nl

Heemweg

Heerbaan

Bibliotheek Veldhoven

Meiveld 2, Veldhoven

www.bibliotheekveldhoven.nl

Heuvelstraat

Veldhoven Duurzaam

Meent 4, Veldhoven

www.veldhovenduurzaam.nl

Wijkcentrum de Ligt

Ligt 157, Veldhoven

City Sport Veldhoven Wal 152, Veldhoven

Sterrenlaan

www.deligtveldhoven.nl

www.citysportveldhoven.nl

De Nieuwe band

Van Aelstlaan 14, Veldhoven

www.de-nieuwe-band.nl

www.ontmoetingscentrumhettweespan.nl

Sentrum 70

Handwijzer 34, Veldhoven

www.sentrum70.nl

Langemees

’t Patronaat

Blaarthemseweg 18, Veldhoven

www.patronaatveldhoven.nl

Sterrenlaan

Veldwijzer

Sterrenlaan 15, Veldhoven www.veldwijzer.net

Kromstraat

Kromstraat, Veldhoven

www.kromstraat.nl

Nieuwstraat

D’n Bond

Rapportstraat 29, Veldhoven

Odeon

Burgemeester van Hoofflaan 151, Veldhoven

Abdijlaan

www.jongerenwerkveldhoven.nl

Dorpstraat

www.gemeenschapshuisdnbond.nl

Dorpstraat

Kromstraat

12

Ontmoeting

Seniorenvereniging PVGE Veldhoven

Op zoek naar nieuwe contacten? Krijg je het komende jaar de beschikking over meer vrije uren, mag je binnenkort afscheid nemen van je werkomgeving voor een nieuwe fase in je leven of heb je de behoefte om nieuwe Velhovenaren te ontmoeten met gelijksoortige interesses en/of hobby’s? Dat kan allemaal bij de PVGE Veldhoven.

Wij zijn een vereniging voor senioren die een ontmoetingsplatform biedt voor Veldhovenaren. Wij organiseren allerlei activiteiten en bieden ook ondersteuning bij het oplossen van maatschappelijke vraagstukken.

Wij zijn een vrijwilligersorganisatie met en voor senioren die op allerlei gebieden activiteiten organiseren voor onze leden. Daarbij kun je denken aan indoor- en outdoor activiteiten die het gehele kalenderjaar plaatsvinden zoals sport en spel, recreatief, cultureel en maatschappelijk ondersteunend.

Het ontmoetingsplatform van de PVGE Veldhoven kan bijdragen aan een gezond lichaam en geest en een toekomst van gezondheid, welzijn en geluk. Het is moeilijk hier alles te omschrijven wat de vereniging voor je kan betekenen. Beter nog, neem een kijkje op onze website en laat je eens verrassen door het aanbod van mogelijkheden: www.pvge.nl/veldhoven

We hopen je snel te mogen begroeten als lid en eventueel als vrijwilliger van onze vereniging.

Ontmoeting

Het gevoel ergens bij te horen, kan een mens maken.

Voel je je onderdeel van een groter sociaal netwerk, dan heeft dit een positief effect op je gezondheid. Niet zo gek, want we zijn en blijven sociale dieren. Onderzoek heeft uitgewezen dat betekenisvolle relaties met vrienden, familie en geliefden zorgen voor een langer en gezonder leven. De mensen met een sterk sociaal vangnet kunnen zich beter aanpassen aan moeilijke situaties en zo depressies en lichamelijke klachten voorkomen. Het belangrijkste is dat de relaties een gevoel van ondersteuning bieden. Dat vrienden en familie er zullen zijn tijdens de moeilijke momenten.

► Op zoek naar de leukste ontmoetingsplaatsen in Veldhoven?

Bekijk de deelnemende organisaties op www.veldhoven gezond.nl/organisaties en filter op ontmoeting!

Veldwijzer

De Veldwijzer is gevestigd aan de Sterrenlaan 15 waar de 5 bewoners intensief samenwerken.

De 5 plaatselijke seniorenverenigingen KBO organiseren wekelijks veel activiteiten, waarbij gezelligheid voorop staat.

Het gaat erom elkaar te ontmoeten door samen te bewegen in de wandelof fietsclubs, jeu de boules, koersballen, line dance en biljarten. Ook kaarten, bridgen, de spelletjes club, handwerken, bloemschikken, tekenen of schilderen worden aangeboden. Er is zelfs een liederentafel ‘Zingen houdt jong’. De meeste binnenactiviteiten vinden plaats in de gemeenschapshuizen. Ook u bent er welkom.

Kom bij ons

Voor meer informatie kunt u informatie vinden op de websites van de lokale

afdelingen van de seniorenvereniging

KBO:

► KBO Heikant / de Kelen www.kbo-heikant.nl

► KBO Meerveldhoven / d’Ekker www.kbomeerveldhoven.nl

► KBO Veldhoven-dorp / Zonderwijk / ’t Look www.kbo-veldhoven.nl

► KBO Oerle www.kbo-oerle.nl

► KBO Zeelst

SWOVE, Bureau Sociaal Raadslieden, Leergeld, de Voedselbank en Cordaad Welzijn hebben het initiatief genomen om hier de ‘ Huiskamer van Veldhoven’ te vestigen. Dit is dé plek waar de Veldhovenaar, jong of oud, kosteloos terecht kan met grote en kleine vragen op gebied van ondersteuning, inkomen, zorg en vrijwilligerswerk, gewoon voor een praatje en een kopje koffie/ thee of een van onze activiteiten.

Locatie

Sterrenlaan 15

5503 BG Veldhoven

Geopend

040 209 20 44 info@veldwijzer.net

Ma-Di-Wo-Vr: 9.00- 15.00 uur

Do: 9.00-12.00 uur

www.veldwijzer.net

13
KBO

Hoe gezond voel jij je?

Misschien heb je er al wel eens van gehoord: positieve gezondheid. Positieve Gezondheid is een manier om breder naar gezondheid te kijken. Als je bij een arts komt, wordt automatisch de vraag gesteld: Hoe gaat het met je? Vaak wordt dan gevraagd naar hoe het gaat met de ziekte of klacht. Maar dat vertelt nog niet alles over jouw gezondheid en welbevinden. En ook zegt het niets over wat je nodig hebt om je beter te voelen. Daarom is het belangrijk dat je voor jezelf goed weet wat belangrijk is voor jou. Dat kan je helpen als je daarover praat met iemand die je vertrouwt, bijvoorbeeld een arts of een naaste.

Positieve gezondheid is gebaseerd op de volgende zes onderdelen:

► Hoe het lichamelijk gaat

► Hoe het mentaal gaat

► Of je je leven zinvol vindt

► Of je een prettig leven hebt

► Of je meedoet in de maatschappij

► Hoe je dagelijks leven eruit ziet.

Ervaar het zelf! Breng je positieve gezondheid in kaart. Op de website www.mijnpositieve gezondheid.nl kun je een vragenlijst invullen

BRAVO Veldhoven

De gemeente Veldhoven investeert in de gezondheid en het welzijn van haar burgers. BRAVO!

met vragen over jouw gezondheid. Als je de vragen hebt beantwoord, verschijnt er een totaaloverzicht van je gezondheid.

Als je het resultaat hebt bekeken, kan je jezelf de volgende vragen stellen:

► Wat is voor jou heel belangrijk om gelukkiger te worden?

► Wat gaat er al goed? Waar ben je trots op?

► Wil je iets veranderen en wat? Wil je iets behouden wat al goed gaat?

Kijktip vanuit Novadic-Kentron

BRAVO staat ook voor de verschillende factoren die betrekking hebben op een gezonde leefstijl: De B staat voor voldoende Bewegen, de R voor niet Roken (of minderen/stoppen als je dat wel doet), de A voor matig met (of nog beter geen) Alcoholgebruik, de V voor gezonde Voeding en de O voor voldoende Ontspanning. Hierop inzetten is dan ook het meest effectief om je gezond en energiek te voelen! Samen met een hele hoop verschillende organisaties uit het sociale domein heeft de gemeente Veldhoven oog voor deze belangrijke thema’s. En specifiek op de thema’s roken, alcohol en andere genotmiddelen is er in de gemeente Veldhoven samenwerking met de afdeling verslavingspreventie van Novadic-Kentron.

Iedereen weet eigenlijk wel dat het gebruik van genotmiddelen een negatieve invloed heeft op je gezondheid. En toch worden ze door veel mensen gebruikt. Verder lezen?...

Uit onderzoek blijkt dat de rol van ouders van grote invloed is als het gaat om uitstellen (of afstellen) van middelengebruik. Om die reden is er -speciaal voor Veldhoven een informatiefilmpje ontwikkeld.

Bekijk deze video via de website: www.cordaadwelzijn.nl /preventie

14 ► Wil je meer informatie hierover? Ga dan naar: veldhovengezond.nl/activiteiten Scan de QR code voor het complete aanbod:

Preventie

Preventie

Natuurlijk niet onbelangrijk in het thema gezondheid:

zo veel mogelijk doen om niet ziek te worden, een gezonde leefstijl te leiden en van jongs af aan al informatie krijgenom zo te ontdekken wat de juiste keuzes zijn voor jouw gezondheid. Tijdens Veldhoven Gezond kun je kennismaken met diverse organisaties, workshops en lezingen volgen, welzijnschecks doen om zo een goede stap te maken naar de leefstijl die bij jou past.

Top 10 fit tips

1. Maak iedere dag een lekkere wandeling van 30 minuten (probeer eens stappen teller of fit-app), denk ook aan telewandelen of lunchommetjes

2. Doe weekboodschappen (minder snaai inkopen en gezond vooruit plannen)

3. Neem eens uitgebreid een warme douche of bad, en ontspan

4. Neem de trap in plaats van de lift

5. 30 Minuten wekker: voorkom langer dan 30 minuten achtereen stilzitten

6. Neem ‘s ochtends alvast wat (snack) groente zodat je die 300 gram per dag makkelijk haalt

7. Plan door de dag enkele mindfulness oefeningen

8. Doe enkele keren per dag een ‘energizer’ of ‘snaxercise’, kortdurende oefeningen die je makkelijk tussendoor kunt doen

9. Maak gebruik van initiatieven in je omgeving: Ommetje app, Fitcoins, Kwiek, etcetera, en doe het met iemand samen

Scan de QR code voor meer informatie

Fiks begeleiding

10. Plan ook je rust- en beweeg- of sportmomenten net zoals je je werk in plant

► dr stefan uit het boek Fit4Life het doktersrecept en fit4life.club

Voorlichting Gezin en kanker

Kanker treft een heel gezin, een hele familie, klas of vereniging. Vanuit de praktijk Fiks Begeleiding wordt er begeleiding gegeven aan jeugdigen en belangrijke mensen om hen heen zoals: ouders, familie, leerkracht of een vereniging omdat iemand die voor hen belangrijk is kanker heeft. Tijdens deze voorlichting wil Fiks Begeleiding mensen bewust maken van het effect op het welzijn van jeugdigen en jongvolwassenen (0-25 jaar) die met kanker in hun nabijheid te maken hebben. Ook worden er tijdens deze voorlichting handvatten aangereikt die ze kunnen toepassen zodat de belangrijke persoon nog meer begrepen voelt.

Winactie Fiks begeleiding

Mensen uit regio Veldhoven kunnen zich aanmelden voor een persoonlijke groepsbijeenkomst van 2 uur voor een gezin, familie, vereniging, vriendengroep, school of anders waarbij de persoon met kanker centraal staat en jeugdigen betrokken zijn. Onder begeleiding van Fiks wordt er onderzoek gedaan welke manieren van steun er zijn en welke passen bij de behoefte van deze persoon. Uitsluitend met instemming van de persoon met kanker komt Fiks Begeleiding u hierbij graag ondersteunen, deze persoon mag aanwezig zijn maar er is ook begrip als dit binnen de omstandigheden niet lukt. Middels een loting zal Fiks Begeleiding een winnaar trekken en op de laatste dag van Veldhoven Gezond bekend maken.

Scan de QR code voor meer informatie

15

www.fysiotherapieclaessensvanderijt.nl

Sterrenlaan 2, Veldhoven, 040-2532795

FYSIOTHERAPIE - MANUELE THERAPIE

Betonboren Betonzagen Tegelwerken Sloopwerkzaamheden Grondwerk

een

Last van een

Last van een blessure?

BETROUWBAAR, BETROKKEN EN TRANSPARANT!

Begeleidingsvormen

FYSIOTHERAPIE - MANUELE THERAPIE

Sterrenlaan 2, Veldhoven, 040-2532795 www.fysiotherapieclaessensvanderijt.nl

Wij komen gratis uw spullen ophalen!

Tevens maken wij ook gratis uw huis leeg. 06-26563108

DORPSTRAAT 205A 5504 HG VELDHOVEN

• 35 jaar ervaring

• Slaapcoach

• Persoonlijk advies op maat

• Ergonomisch verantwoord

• Hoog-laag optie, ook achteraf

• Aanpasbare matrassen

• U staat centraal

• Lokaal en aanspreekbaar

Heuvelstraat 5, Veldhoven houseofbedding.nl | 040-2954233

Trend Zorg biedt begeleiding en ondersteuning aan jeugd en jongvolwassenen (18+) die vanwege hun problematiek moeite hebben om zich staande te houden in de samenleving.

Overdag gaan de cliënten van Trend Zorg naar het werk, school of naar een andere dagbesteding. Als zij vrij zijn, kunnen ze gebruik maken van de gemeenschappelijke ruimtes en bijvoorbeeld activiteiten doen.

Trend Zorg biedt (vanuit PGB, ZIN/WMO en ZIN/WLZ indicaties) verschillende begeleidingsvormen aan in Veldhoven en de Kempen gemeenten. Ambulante begeleiding; Begeleid wonen waarbij de cliënt alleenof samenwoont, met 24 uur per dag bereikbaarheidsdienst.

Meer informatie? Bel met 040-2089290 of kijk op www.trendzorg.nl

Wij zijn opzoek naar een begeleider jeugdzorg met een SKJ-registratie

IBAN NL79 K.v.K.: 59916435 BTW: NL 8536.93.730.B.01 27 glas 37D op 2851098 .nl .nl IBAN NL79 ABNA 0484 8766 27 K.v.K.: 59916435 BTW: NL 8536.93.730.B.01 0484 8766 27 8536.93.730.B.01 OPENEN VAN SLOTEN, DEUREN IBAN NL79 ABNA 0484 8766 27 K.v.K.: 59916435 BTW: NL 8536.93.730.B.01 8766 27 en glas Emopad 37D Geldrop 2851098 o@gogglas.nl .gogglas.nl IBAN NL79 ABNA 0484 8766 27 K.v.K.: 59916435 BTW: NL 8536.93.730.B.01 NL79 ABNA 0484 8766 27 59916435 8536.93.730.B.01 8766 27 8536.93.730.B.01 • OPENEN VAN SLOTEN, DEUREN EN RAMEN • Bolwerk 26 (de Polders) | 5509 MH Veldhoven t 040 - 2555600 | info@chiropractiebraam.nl www.chiropractiebraam.nl Al twintig aar in Veldhoven Bartje Gezond Wrap vega Ceasar Salade 5.75 5.95 5.95 Gezond bij Bakker Bart FYSIOTHERAPIE - MANUELE THERAPIE
2, Veldhoven, 040-2532795 www.fysiotherapieclaessensvanderijt.nl
blessure? FYSIOTHERAPIE - MANUELE THERAPIE Sterrenlaan 2, Veldhoven,
www.fysiotherapieclaessensvanderijt.nl
Sterrenlaan
Last van een
040-2532795
Last van
VOOR AMBULANTE BEGELEIDING HEBBEN WIJ GEEN WACHTLIJST
Betonboringen BV Betonboren Betonzagen Tegelwerken Sloopwerkzaamheden Grondwerk Orchideestraat 8, 5595 EM Leende e-mail: vlassak@live.nl gsm 06 12 90 60 92 b.g.g. gsm 06 42 13 40 88
Betonboringen
Betonboren Betonzagen Tegelwerken Sloopwerkzaamheden Grondwerk Orchideestraat 8, 5595 EM Leende e-mail: vlassak@live.nl gsm 06 12 90 60 92 b.g.g. gsm 06 42 13 40 88 Kraanven 11 5595 DA Leende tel: 0402062887 www.schilderwerkenvanmeijl.nl E-mail: info@schilderwerkenvanmeijl.nl werd dankzij de medewerking adverteerders. Orchideestraat 8, 5595 EM Leende e-mail: vlassak@live.nl gsm 06 12 90 60 92 b.g.g. gsm 06 42 13 40 88 Met 10 locaties in Veldhoven en Eindhoven | B-Fysic Fysiotherapie & Ergotherapie 085-210 4910 | vraag@b-fysic.nl | www.b-fysic.nl
Vlassak
Vlassak
BV

Deelnemende organisaties Veldhoven Gezond!

Beweging

SEVERINUS

City Sport Veldhoven www.citysportveldhoven.nl

Maud Fitness www.maudfitness.wordpress.com

Spitters Coaching www.spitters-coaching-veldhoven.nl

In Shape Afslankstudio www.inshape-afslankstudio.nl/ locatie/veldoven/meerhoven

Oefentherapie Mensendieck Veldhoven www.oefentherapieveldhoven.nl

Anytime Fitness Veldhoven www.afveldhoven.nl/fitness/

SlimBezig Veldhoven www.slimbezigveldhoven.nl

Chiropractie Braam www.chiropractie-vanbeest.nl/nl/ chiropractor-eindhoven

Kinderpraktijk Veldhoven www.kinderpraktijkveldhoven.nl

TOPCHIRO Veldhoven www.topchiro.nl/chiropractor-veldhoven

Bowling Vereniging Veldhoven www.bvveldhoven.nl

Team Xplosion Stichting de Stalvrienden www.stalvrienden.nl

DéDé Dance https://www.dededance.nl

SV Marvilde https://www.marvilde.nl

S.V. Rood Wit Veldhoven www.roodwitv.nl

Eindhovense Kanovereniging Beatrix

EKV Beatrix www.ekvbeatrix.nl

Sportcentrum Cardo www.cardo.nl

KoryoSports www.koryosports.com

Fiets Cross Vereniging Veldhoven www.fcvv.nl

Cardo Dance Department www.cardodance.nl

Ponyclub de Hinnikers www.dehinnikers.nl

Gehandicapten Zwemclub 't Zeepaardje

! ! Page

TTV Veldhoven www.ttvv.nl

Eindhovense Hart Trimstichting www.ehts.nl

Sportstuif Veldhoven www.sportstuif.nl/veldhoven/

Scouting St. Stanislaus Kostka www.scoutingssk.nl

BCVeldhoven www.bcveldhoven.nl

Scouting Hertog Jan van Brabant www.hjvb.nl

Capoeira Reversão www.capoeirareversao.nl Ando www.aikido-ando.nl

VMHC Basko inshape-afslankstudio.nl/locatie/ veldhoven-meerhoven/

VLTC www.vltcveldhoven.nl

I am fitclub 24

En Garde schermvereniging www.engardeschermen.nl

RKVVO www.rkvvo.nl

Judo- en jiujitsuvereniging Shizen Hontai www.shizenhontai.nl

TV De Korrel www.tvdekorrel.nl

BIJZONDER IN SAMENLEVEN
124-8) Severinus
www.severinus.nl Cardo Xclusive www.cardoxclusive.nl

Speciaal voor u

Probeer nu 5 maaltijden

voor slechts € 19,95!

Wat uw woon- of eetsituatie ook is: bij apetito willen we u culinair verrassen. Laten genieten van gemak… met onze keuze uit 150 vriesverse maaltijden!

5 van deze maaltijden kunt u nu proberen in een proefpakket voor slechts € 19,95.

Gratis aan huis bezorgd en zonder verdere verplichtingen. Dat smaakt naar meer toch?

Cliënten van Zorg van Rinette krijgen 10% korting op alle vervolgbestellingen (m.u.v. bijgerechten). Ga naar apetito-shop.nl/proefpakket of bel 088 - 2012 123 en maak uw keuze. Vermeld bij de bestelling actiecode 202-RINETTE03A23. Eet smakelijk!

Deze actie is enkel voor nieuwe klanten en geldig t/m 31 mei 2023. Kijk voor de overige voorwaarden op apetito-shop.nl/proefpakket.

Bel of mail ons om vrijblijvend je verzekeringspakket of hypotheek door te nemen.

De koffie staat klaar!

Kantoor de Wit - Blaarthemseweg 4 - Veldhoven - tel 0402953872 - info@kantoordewit.nl gRaTiS BoOdScHaPpEn, dE HoOgStE KoRtInG Op dAgJeS

gRaTiS BoOdScHaPpEn, dE HoOgStE KoRtInG Op dAgJeS

sPaAr nU VoOr dE lEuKsTe eXtRa’s gRaTiS BoOdScHaPpEn, dE HoOgStE KoRtInG Op dAgJeS

Jumbo

sPaAr nU VoOr dE lEuKsTe eXtRa’s

sPaAr VoOr dE eXtRa’s

gRaTiS BoOdScHaPpEn, HoOgStE KoRtInG Op dAgJeS

sPaAr nU VoOr dE lEuKsTe eXtRa’s BoOdScHaPpEn, KoRtInG Op dAgJeS BoOdScHaPpEn, KoRtInG Op dAgJeS

sPaAr nU VoOr dE lEuKsTe eXtRa’s BoOdScHaPpEn, Op dAgJeS

KoRtInG Op dAgJeS

Op dAgJeS

Samen voor duurzaam Wil jij ons team komen versterken www.installatiebedrijfvandervelden.nl www.apetito-shop.nl Met zorg bereid.
Runderlapje in jus met bloemkool en aardappelpuree Runderhachee met rode kool en aardappelen Nasi goreng met kipsaté
Bestel & geniet van: Ook natriumarm, vegetarisch of glutenvrij.
Macaronischotel met rundergehakt Grootmoeders kippannetje
BoOdScHaPpEn,
BoOdScHaPpEn,
Pleintjes 122
Jumbo Veldhoven
Van hoofflaan 12 Sportstuif Veldhoven Basko Korze 86, 5504 MK Veldhoven 06 - 490 15 813 Sportstuif Veldhoven Rood-Wit Korze 82, 5504 BC Veldhoven 06 - 193 51 516 Sportstuif Veldhoven RKVVO Heikantsebaan 17-19 088 - 633 20 20 Kijk voor meer informatie op www.sportstuif.nl, neem telefonisch of via WhatsApp contact met ons op of stuur een e-mail naar veldhoven@sportstuif.nl.
Veldhoven burgemeester
Veldhoven!
De leukste sportieve BSO van
22 ► Bekijk hiernaast het gehele programma of ga naar: veldhovengezond.nl/healthyfest Scan de QR code voor het complete aanbod: CitycentrumWINACTIE met o.a. een elektrische fiets

Veldhovens Healthy Fest

Een dag vol leuke activiteiten voor jong en oud in het City Centrum. Pak de agenda erbij en markeer 22 april nú in je agenda en in die van jouw familie of vrienden en maak er samen een leuk dagje uit van!

Sportplein

Jumbo plein

Tussen 12.00 en 16.00 uur op het Jumbo plein Dj Llino en verschillende demonstraties van:

► Voorwaarts

► Shizen Hontai

► Capoeira Reversao

► Koryo Sport

► Aikido Ando

► FINALE Plank challenge basisscholen groepen 5 t/m 8 Welk jongen en meisje wordt de ‘beste planker’

Diverse kramen met informatie en activiteiten op gebied van sport met o.a.

► Fit en Fun Club

► TOPCHIRO Veldhoven

Ontmoetingsplein

Meiveld

► Blijft ‘zeker’ bewegen

► Springkussen

Gezondheidsplein

Brunaplein

Diverse kramen met informatie en activiteiten op gebied van gezondheid, met o.a.

► SlimBezig Veldhoven

► Novadic Kentron

► Lumens

► Professor Grutjes

► Oktober

► Cordaad Welzijn

► GGzE De Boei

► Dietistenpraktijk Vivian van Orsouw

► MEE de Meent Groep

► SkinActivity

► Chiropractie Braam

► KBO

Tussen 12.00 en 16.00 uur op het Meiveld demonstraties van DéDé Danceballet en Cardo Dance Department.

► Gratis Picknick van:

12.00 tot 12.45 uur

13.00 tot 13.45 uur

14.00 tot 14.45 uur

15.00 tot 16.00 uur

Springkussen en schminken

Mede mogelijk gemaakt door: GGD, Albert Heijn Meiveld, Keurslagerij Antonis, Bakkerij van Heeswijk, Scherpenhuizen groente en fruit.

Diverse kramen van:

► Jongerenwerk Veldhoven, Cordaad Welzijn

► Smultruck door Korein

► Gezonde frietbakjes door

NummerEen Kinderopvang

► Kinderactiviteiten door verschillende aanbieders

► Sportstuif

► Stalvrienden

► Stichting Leergeld Veldhoven en de Kempen

► Fiks Begeleiding

► Kinderpraktijk Veldhoven

► CitySport Veldhoven

► Stichting Loek@You

► Anytime fitness Veldhoven

► Praktijk voor oefen therapie Mensendieck

► Natuur op recept / het bos in

► Energietransitie Gemeente Veldhoven

► Theater de Schalm

► PVGE

► BSR

Ontspanningsplein

Hemaplein

Ontspanningsworkshops en Wobbelyoga voor kinderen door Christel Lubse, Coaching & Training en Miriam Maijens, Oog voor Kind

► Scherpenhuizen Groente en Fruit

► Intersport van den Broek

► DanserderWijs

► Jozien-Hatha-Yoga

► Etos

► GGzE de Boei

► Marcha24balance

► Wijzigingen onder voorbehoud. Houd www.veldhovengezond. nl/programma in de gaten voor het definitieve programma.

Ontmoetingsplein: Gratis familiepicknick, springkussens en schmink.

Gezondheidsplein: Gezondheidschecks, Gratis Veldhoven Gezond

Ontspanningsplein: Yoga, Vertellingen en leesplaats.

Sportplein: Met diverse gratis workshops!

Diverse optredens en activiteiten voor jong en oud! Veldhovengezond.nl/healthyfest *de eerste 250 gelukkigen 'T CITY WINACTIE Prijsuitreiking 13.00 uur 22 april 2023
12.00
16.00 uur Citycentrum Veldhoven
-
Goodiebag*
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.