Page 1

KRANTEN 2017-2018

NANODEVELOPMENTTEAM.BE


"Sport en Moedig gaat zeker door met beloften" PLOEGLEIDER BART GEURTS ZET DE PUNTJES OP DE I

Toen vorige week de nieuwe beloftenploeg van Brecht Toelen en Danny Vanderaerden werd voorgesteld, zorgde dat niet alleen voor applaus. Op de sociale media werd er soms hard uitgehaald. Bijvoorbeeld omdat als gevolg van het nieuwe project de beloftenwerking bij Sport & Moedig Genk zou stoppen. "Niks daarvan", laat ploegleider Bart Geurts weten. Koen Wellens • Uit de krant van 10 augustus 2017

Robbe Ghys, hier voor de start van een tijdrit, is een van de toppers die Sport en Moedig heeft afgeleverd. ©Bart Borgerhoff

Geurts herstelt momenteel van een rugoperatie, voorlopig stapt hij dus niet in de vol wagen. Ook niet zaterdag als Sport en Moedig met de juniorenploeg aan de start van de Beker van België in het Waalse Angreau staat.


"Helaas, maar je krijgt wel mijn mening over de kansen van de jongens", vertelt Geurts. De Lanakenaar is heel duidelijk: de belangrijkste ambitie is zoveel mogelijk renners aan de aankomst te brengen. "Steven Van Den Oetelaar is de enige tweedejaars in de ploeg, de rest mist dus nog ervaring. Jongens als Jarne Bams en Van Den Oetelaar zijn goed bezig, maar ik zie ze niet meteen een hoofdrol spelen. Maar dat is ook niet onze belangrijkste doelstelling."

Enkele talenten De Genkse ploeg leverde verschillende jaren na elkaar toppers als Glenn Loenders en Robbe Ghys af, op dit moment is de spoeling veel dunner. "Dat gebeurt. Bij de eerstejaars juniors zijn zeker enkele talenten. Laat die jongens eerst nog wat rijpen en niet te veel druk voelen. Ik vind trouwens dat er te snel grote prestaties verwacht worden. Ik hoor dan vaak dat renners zichzelf niet kunnen inschatten of zelfs overschatten. Wel, ik spreek dat tegen. Meestal zijn het de ouders die de grenzen niet kennen. Je kent dat hĂŠ, alles moet groot en veel zijn en zonder mobilhome lukt het niet (lacht)." Ook Geurt is betrokken bij het nieuwe beloftenproject waarbij Genk de betere beloften een kans wil geven. "Dat zal niet iedereen zijn en daarom behouden wij ook onze eigen beloftenwerking. Ik sluit trouwens niet uit dat renners bijvoorbeeld na het eerste of tweede jaar nog overstappen naar het Nano-team. De overstap van de juniores naar de beloften is heel erg groot en slechts weinigen slagen erin om er meteen te staan. Trouwens, een belofte van 21 jaar is nog niet afgeschreven."


Wielrennen kort Guido Gielen • Uit de krant van 2 september 2017

Nano Development Team doet drie van de vijftien namen uit de doeken. "Eén van de speerpunten van het team wordt Jari Snyers", aldus ploegmanager Brecht Toelen. "Volgend seizoen als derdejaarsbelofte, staat hij aan de vooravond van zijn twee belangrijkste jaren. Ook Maarten Desair, één van onze twee elite zonder contract maakt in januari de overstap. De derde naam die het team wil lossen is Vincent Beliën." (GGT)


Tien Limburgers bij het Nano Development Team Koen Wellens • Uit de krant van 9 september 2017

WIELRENNEN Sportdirecteur Danny Vanderaerden maakte deze week twee nieuwe namen van renners voor het Nano Development Team bekend. Het zijn Simon Daniels en Dries Vastmans. "Daniels is een derdejaarsbelofte, iemand met ervaring die de ploeg op sleeptouw kan nemen", aldus Vanderaerden. De tweede nieuwe naam is Dries Vastmans. "Hij kende het voorbije jaar veel pech. Gelukkig ligt die periode nu achter hem. De rest van het seizoen koerst Dries nog mee om met een goed gevoel de winter in te duiken. Volgend jaar wil hij dan weer meedraaien op het hoogste niveau." Ploegmanager Brecht Toelen laat verder nog weten dat 10 van de 15 renners van het nieuwe team uit Limburg komen. "Het is niet simpel om een nieuwe ploeg vorm te geven. Wij houden ons niet bezig met het weg kopen van renners. Iedereen krijgt bij ons evenveel en hetzelfde." Intussen blijft het wachten op de namen van de andere 10 renners. De ploegleiding geeft aan deze pas vrij te geven op het moment dat ook de huidige ploegen op de hoogte zijn. (KWP)


Wielrennen kort Stefan Van De Weyer • Uit de krant van 15 september 2017

Mathias Lefeber uit Elewijt komt volgend seizoen in actie als belofte van het Nano Development Team. Hij reed het voorbije seizoen bij het Prorace CT.Jordy Bouts uit Hofstade verkast op zijn beurt van het Prorace CT naar EFC L&R Vulsteke. Hij zal er zijn laatste beloftenjaar rijden. (SVDL)


Kort wielrennen Koen Wellens • Uit de krant van 15 september 2017

De ploegleiding van het nieuwe Nano Development Team heeft de namen van de 15 renners bekend gemaakt. De ploeg kiest naar eigen zeggen voor een mix van jonge talenten en ervaren renners. Eerder waren al de namen van Maarten Desair, Jari Syners, Dries Vastmans, Vincent BeliĂŤn en Simon DaniĂŤls gekend. Daar komen nu 10 andere namen bij. De meest in het oog springende renner is Massimo Vanderaerden die het continentale niveau inruilt voor de nieuwe ploeg. Verder staan ook Timo Warnier, Arne Bauters, Tim De Greef, Jens Vertongen, Mathias Lefeber , Jeroen van den Berghe, Matthias Houlmont en Maxim Panis op de loonlijst van de ploeg. (KWP)


Wielrennen kort Erik Vandeweyer • Uit de krant van 7 oktober 2017

Kristof Dhollander organiseert op 14 oktober een eetfestijn waarbij de opbrengst integraal naar Kom op tegen kanker gaat. Alles gaat door in de Broederschool (Nieuwstraat 17) te Stekene. Jens Moens sloot een goed seizoen af met een valse noot. De renner van Van Eyck Sport liep een spierscheur op in de adductoren. Ook voor Kenn Simon liep een goed seizoen met een sisser. Net als vorig jaar reed hij in zijn laatste koers (Deinze) lek. Tara Gins rijdt volgend seizoen voor het Cyclelive Team. Onderhandelingen lopen om nog twee bijkomende sponsors op de truitjes te krijgen. Yarne Van Gijsegem verlaat het Home Solution-Anmapa-Soenens Cycling Team. De renner uit Denderhoutem bedankt uitdrukkelijk de staf van de ploeg voor het afgelopen seizoen. Volgend seizoen zal Van Gijsegem de kleuren verdedigen van het Nano Development Team. Brent Beeckman zal in januari aan zijn tweede seizoen bij Onder Ons Parike beginnen. Stijn De Bock werd vijfde in het criterium van Oostrozebeke. Dries De Bondt start dit weekend in Parijs-Tours. Nadien volgen nog de Tacx Pro Classic in Nederland en Putte-Kapellen. (EVL)


Nieuwe club voor Van de Voorde en Van Gijsegem Erik Vandeweyer • Uit de krant van 18 oktober 2017

Wielrennen Oktober is traditioneel de transfermarkt. Ook in onze regio is heel wat transferbedrijvigheid merkbaar. Zo maakten Lennert Van de Voorde en Yarne Van Gijsegem bekend dat ze hun huidige ploeg eind december zullen verlaten. Lennert Van de Voorde kwam dit seizoen als eerstejaars bij de beloften uit voor Cycling Team Spider King EFC L&R Trek. Vanaf januari gaat de Lokerenaar aan de slag bij C4C. "Ik heb gekozen voor C4C, omdat die ploeg me de kans wilt geven om mijn hobby en mijn studies op een zo goed mogelijke manier met elkaar te combineren. Ook het programma dat het team afwerkt, spreekt me enorm aan. Ik bedankt alvast voor het vertrouwen. Ik wil trouwens ook mijn oude club bedanken voor de voorbije twee seizoenen. Yarne Van Gijsegem kiest dan weer voor het Nano Development Team. "Na een seizoen vol tegenslagen kijk ik uit naar nieuwe kansen bij een nieuw team. Het Nano Development Team is trouwens compleet nieuw. Ik denk dat het goed is om eens in een nieuwe omgeving te koersen. Vanaf het eerste moment had ik meteen een heel goed gevoel bij de ploeg. Ook het programma mag gezien worden." (EVL)


WIELRENNEN Stefan Van De Weyer • Uit de krant van 19 oktober 2017

Junior Kiano Brusseleers zal in 2018 als tweedejaars actief zijn bij Ruelens- Olympia Tienen CT. # Alexander Ver- bist kan terug kijken op twee mooie ja- ren bij Vive le Vélo Diegem. In zijn eer- ste beloftenjaar rijdt hij volgend jaar voor VP Consulting-Zannata. # Die- ter en Steven Schol trekken op hun beurt van Hand in Hand Baal naar YCT Demer en Dijle. # Sebastiaan Vande- sande verlaat HIH Baal voor Royal Antwerp Bicycle Club. # Seppe Gali- cia verlaat Vive le Vélo Diegem en aan de slag bij Heist-Zuiderkempen. # Sander Doggen verlaat Olympia Tienen voor Royal Cureghem Sportif. # Gezien datzelfde Royal Cureghem Sportif geen beloftenteam heeft trekt Arne Bauters naar Nano Develop- ment CT. # Robbert Verlinden stopt met wielrennen. (SVDL)


Laatste namen van nieuwe Nano Development Team gekend Ploegmanager Brecht Toelen en ploegleider Danny Vanderaerden maakten deze week de laatste namen van het nieuwe Nano Development Team bekend. De ploeg start in 2018 met 17 renners, 16 wegrenners en 1 veldrijder. "De Nederlandse belofte Tom Peters krijgt bij ons een kans", vertelt Toelen. Koen Wellens • Uit de krant van 28 oktober 2017

Ook Yarne Van Gijsegem rijdt volgend seizoen voor het Nano Development Team. ©GEERT TRESIGNIE (GTG)

wielrennen "De ploeg is compleet schreven we eerder al een keer, maar nu trekken we de lijn definitief onder ons rennersbestand", vervolgt Toelen. "Het Nano Development Team moest nog de naam van één wegrenner en één veldrijder lossen. Daar komt nu nog één naam bij. Inderdaad, 16 wegrenners en één veldrijder. Dat veldrijder Tom Peters bij de ploeg komt, blijkt geen verrassing te zijn."


"We waren al langer in gesprek met zijn trainer, maar nu heeft hij zijn handtekening onder zijn contract gezet. In januari zal de Nederlandse eerstejaars Tom Peters onze kern vervoegen. Wie het jeugdwielrennen volgt, heeft zijn naam wellicht al horen vallen. We zijn blij dat we deze topper kunnen verwelkomen", weet ook ploegleider Danny Vanderaerden aan. "Als nieuweling blonk Peters stevig uit, in zijn juniorenperiode had hij het zwaar. Eerst een val op het Circuit van Zolder en dan als tweedejaars heel wat medische tegenslagen. Nu is hij helemaal terug en wij geloven er samen met hem helemaal in." Ook Yarne Van Gijsegem rijdt volgend seizoen voor de nieuwe ploeg. "Ik had vanaf het eerste moment een heel goed gevoel bij het team. Een nieuwe omgeving zal me goed doen. Na een seizoen vol tegenslagen kijk ik zeker uit naar een nieuw koersjaar", vertelde Van Gijsegem. Ook in het veld zal het Nano Development Team te zien zijn. "We kozen inderdaad voor één veldrijder. Zo zijn we in de winter niet alleen op de piste te zien met ons team, maar ook in het veld. Thomas Verheyen is een jongen die zich kan tonen in regionale wedstrijden en vooral zeer zelfstandig is. Hij zal uiteraard wel kunnen rekenen op de volle steun van ons team", aldus nog Brecht Toelen. Bij de 17 renners zijn er 7 Limburgers: Vincent Beliën, Simon Daniels, Dries Vastmans, Jary Snijers, Massimo Vandereaerden, Maxim Panis en Maarten Desair. (KWP)


Maarten Desair ruilt de fiets voor het vliegtuig Koen Wellens • Uit de krant van 19 december 2017

Veldrijden Het nieuwe Nano Development Team start het seizoen niet met 17, maar wel met 16 renners. Maarten Desair liet de ploegleiding immers weten het koersen niet langer te kunnen combineren met zijn opleiding tot piloot. "Maarten was één van de eersten die zijn geloof in onze ploeg uitsprak en besloot zich bij ons aan te sluiten. De afgelopen maanden veranderde er echter enorm veel in het leven van één van onze oudere telgen. Hierdoor moest Maarten een moeilijke knoop doorhakken", laat ploegmanager Brecht Toelen weten. Dat Desair kiest voor de luchtvaart, is geen verrassing. Papa Paul is immers zelf piloot, maar dan wel aan de stuurknuppel van een F16. "De combinatie met de opleiding werd te zwaar. Niet alleen omwille van tijdsgebrek, maar ook omwille van de risico's. Een valpartij zou bijvoorbeeld een hypotheek op mijn opleiding kunnen leggen", aldus Desair. "Deze keuze heb ik niet van vandaag op morgen gemaakt. De beslissing viel nu pas omdat ik eerst alle mogelijke pistes heb geprobeerd om toch te blijven koersen. Ik wens dan ook alle betrokken partijen van het Nano Development Team van harte te bedanken voor hun steun, begrip en flexibiliteit." (KWP)


Nano Development hoopt gat op te vullen Het staat nu al vast dat de jongens van het Nano Development Team de komende maanden zullen opvallen in het peloton. Hopelijk als gevolg van goede resultaten, maar zeker door hun uitrusting. Het geesteskind van Brecht Toelen en Danny Vanderaerden. "Het idee zelf kwam van Vincent Beliën en Mathias Lefeber", vertelt ploegmanager Brecht Toelen. Koen Wellens • Uit de krant van 12 februari 2018

Wielrennen Als Beliën en Lefeber in het voorjaar 2017 niet aan de deur van Toelen gestaan hadden, was er van het Nano Development Team waarschijnlijk geen sprake geweest. "De twee renners hadden zelf al wat ideeën opgelijst, maar voor de praktische uitwerking waren ze nog op zoek naar partners. Wel, ik was meteen verkocht", vertelt de Limburgse jeugdvoorzitter. Niet dat onze provincie geen kansen biedt aan beloften, maar naast het United Cycling Team en de beloftenwerkling in de traditionele clubs, is er weinig aanbod. "De stap van de junioren naar de beloften is groot. Eigenlijk begint het allemaal opnieuw. Bovendien kiezen de meeste renners er voor om het wielrennen te combineren met studies. De ploeg moet dan ook een opvangnet zijn." Bij de nieuwe Limburgse ploeg is er plaats voor zestien renners. Veertien van hen zijn beloften. "Dat was een duidelijk keuze, maar ook een keuze met een risico. Je kan het aantrekken van een belofte eigenlijk vergelijken met het draaien aan het wiel van de roulette", aldus Toelen. "Als nieuwe ploeg hebben wij nog alles te bewijzen. Ik ben niettemin tevreden over de ploeg die wij hebben kunnen samenstellen. Het Nano Development Team heeft er bewust voor gekozen om geen renners weg te kapen bij andere teams. Bij ons krijgen alle renners overigens dezelfde ondersteuning." Naast manager Brecht Toelen en ploegleider Danny Vanderaerden, zijn er ook Limburgse beloften bij de nieuwe ploeg. Tweedejaarsbelofte Vincent Beliën woont intussen in OostVlaanderen, maar hij is a omstig uit Helchteren. Jari Snyers is aan zijn derde seizoen als belofte toe, net als Dries Vastmans en Simon Daniels. Massimo Vanderaerden is net niet de ouderdomsdeken in de ploeg. Die eer is weggelegd voor Maxim Panis. Momenteel zijn de renners van het Nano Development Team op trainingskamp in Mallorca. (KWP)


Stijn Daemen triomfeert na harde koers RUTGER WOUTERS IS BESTE LIMBURGER IN BRUSTEM

De Limburgers speelden geen hoofdrol in hun eigen seizoensopener. In een zonnig maar koud Brustem tekende Rutger Wouters voor de beste prestatie met een derde plaats bij de beloften en elite z/c. Joris Haex werd vierde bij de juniores. Koen Wellens • Uit de krant van 26 februari 2018

Stijn Daemen troefde Kenny Willems af in de spurt bij de elite z/c en beloften. ©Bart Borgerhoff

wielrennen Joris Haex (Davo) was de beste Limburger bij de juniores. De renner uit Meeuwen maakte deel uit van de kopgroep die uit de greep van het peloton bleef. Aan de meet kwam hij net tekort voor de derde plaats. "Jammer, ik kom net tekort in de spurt. Waarschijnlijk omdat ik net iets te laat aanzet", vertelt Haex.


"Natuurlijk ben ik tevreden met dit resultaat. De kopgroep ontstond al na drie kilometer. Dat wil zeggen dat wij liefst 80 km vooruit gereden hebben. De koude speelde geen rol. Het benenwerk zorgde echt wel voor voldoende warmte hoor. Ja, na aoop voelen ze ook nog prima. Geef me nog maar wat meer van deze koersen." Nathan Szekely (Balen BC) werd knap achtste in zijn eerste we wedstrijd bij de junioren. "Ik ben toch een beetje verrast met dit resultaat. In de eerste plaatselijke ronde probeerde hij de kloof met de leiders nog te dichten. "Jammer genoeg lukte dat niet. Je hoort mij echter niet klagen met deze achtste plaats", lacht de Maaslander. Het Sport en Steun-duo Jonas Gijbels en Gerrik Decoster bolde als negende en tiende over de meet. "Met dank aan Jonas die een sterke wedstrijd gereden heeft", klonkt het bij Decoster. "Wij hadden jammer genoeg niemand mee in de ontsnapping. Eerlijk? Ik dacht ook dat het nog veel te vroeg was. Spijtig, want de benen waren echt wel goed vandaag." Ook Brent Machiels (Crabbe) sprak na aoop over een goed gevoel. Toch in de benen, want hij was niet te spreken over het gedrag van collega Sam Poelmans (Sport en Moedig). "Tot twee keer toe hinderde hij mij. Op de Luikersteenweg wilde ik aanzetten om meer naar voor te rijden. Hij weigerde om plaats te maken. In de spurt kwakte hij mij ook nog eens op zij. Neen, dit is niet leuk", vertelt Machiels, die 21ste werd. Bij de beloften en elite z/c leken de Limburgers niet mee te spelen voor de prijzen. Tot in de slotfase het leidende trio herleid werd tot een duo. Stijn Daemen, ex-Davo en een halve Limburger, pakte de winst voor Kenny Willems. Rutger Wouters (VP Consulting) dook in de slotfase nog naar de derde plaats. Massimo Vanderaerden (Nano Development) pakte de veertiende stek. Ook ploeglaat Maxim Panis en Bjorn Vandebeek (VP Consulting) eindigden in de top-twintig.


Limburgers gaan voor hoofdrol in Brussel­Zepperen Koen Wellens • Uit de krant van 2 maart 2018

Zondag staan er heel wat Limburgers aan de start van Brussel-Zepperen. Naast de rode garde van Lotto-Soudal met Gerben Thijssen, is het uitkijken naar onder meer Balen BC, Cibel Cebon, Nano Development en het plaatselijke United Cycling Team. Dries Lehaen reed vorig seizoen bij die ploeg, maar start nu in de trui van Balen. "Ik wil kort eindigen. In Gent-Staden lukte dat al. Kort? Top tien als het kan", zegt hij. Cedric Raymackers rijdt zondag zijn eerste koers. "Wij hebben een goede ploeg. Als mijn benen mee willen, dan hoop ik me tonen", vertelt hij. De Cibel-broers Wim en Jan Reynaerts rekenen op een sterk collectief. "Als wij de koers kunnen controleren, ga ik voor de top", weet Wim. Bij Nano Development rekenen Jari Snyers, Maxim Panis en Simon Daniels op een goede wedstrijd. "Er is kans op wind, dus ook op waaiers", voorspelt Maxim Panis. "Ik rijd zaterdag ook de Vlaamse Pijl. Afwachten dus wat het wordt." (KWP)


Tim De Greef richt zijn pijlen op Tryptique des Monts et Chateaux De komende dagen gaat Tim De Greef (18) aan de slag in de Tryptique des Monts et Chateaux. De belofte uit Puurs lijkt zich goed aangepast te hebben aan de oudere leeftijdscategorie. De voorbije dagen was hij aan de slag in Frankrijk, maar maagproblemen zorgden ervoor dat dit geen overweldigend succes werd. Erik Vandeweyer • Uit de krant van 28 maart 2018

Tim De Greef. ©EVL

Wielrennen beloften Tim De Greef is de neef van Sten Van Gucht. De voorbije dagen zocht hij hem op in Frankrijk.


"We hebben zaterdag samen de GP Saint-Etienne gereden en op zondag AnnemasseBellegrande et retour. Het was de eerste keer dat we samen aan de start stonden van een koers. Op de eerste dag had ik maagproblemen en moest ik al na tachtig kilometer opgeven. Daags nadien was het gevoel beter, maar toen kreeg ik op het einde een hongerklop. Ik had de voorbije dag nauwelijks iets gegeten. Nu voel ik me weer beter. Sten finishte trouwens telkens in de tweede groep." Deze winter stapte Tim De Greef over naar het Nano Development Team. "Op het einde van de zomer had ik nog geen nieuwe ploeg gevonden. Ik heb zelf contact opgenomen met de nieuwe ploeg van Danny Vanderaerden. Ik kreeg snel antwoord en we raakten er snel uit. Het project en het programma van de ploeg spraken me onmiddellijk aan. Mijn wintercampagne was zeer goed. Voor het eerst in drie jaar was ik eens niet geblesseerd tijdens de voorbereiding. Het eerste deel van de voorbereiding heb ik eigen land afgewerkt, het tweede op ploegstage in Mallorca. Nadien werd ik even ziek, zodat ik de competitiestart noodgedwongen twee weken moest uitstellen. Het seizoen begon in Wallonië, waar ik als neofiet meteen zesde werd. Dat was een opsteker. In Hingene reed ik in de derde ronde al lek." Als klimmer moet Tim De Greef zich de komende dagen kunnen uitleven in de Tryptiquedes Monts et Chateaux. "Vooral de laatste etappe oogt zeer zwaar. Volgens mij zullen de sprinters enkel in de tweede etappe kans op succes hebben. Dergelijke rittenwedstrijden spreken mij aan. Ik meet weliswaar 1m86, maar weeg ook slechts 61 kilogram. Ik ben dus een lichtgewicht. Na de Tryptique des Monts et Châteaux is LuikBastenaken-Luik (U23) de volgende grote afspraak. Naar dergelijke koersen kijk ik echt uit", besluit De Greef. (EVL)


Dries Vastmans zorgt voor eerste Nano­ podium Koen Wellens • Uit de krant van 20 maart 2018

©Maarten Straetemans

Wielrennen De jongens van het Nano Development team hebben hun eerste podiumplaats te pakken. Die eer ging naar Dries Vastmans die in de Zuid-Kempische Pijl de derde plaats pakte. In een spurt moest hij nipt de duimen leggen tegen Gerben Thijssen (Lotto Soudal) en Sasha Weemaes (EFC). "Knap, ja dat vind ik er zelf ook van", klinkt het. "Dat Thijssen en Weemaes sneller waren, is geen verrassing natuurlijk. Ik heb echt wel genoten om samen met hen op het podium te kunnen staan."


Vastmans mag in dit geval ook heel tevreden zijn als hij ziet wie er allemaal minder goed deed. "Dat heb ik inderdaad al een paar keer gehoord. Mannaerts, De Poorter en Stevens zijn snelle jongens. Beter doen, het geeft echt wel een kick." Na twee minder goede seizoenen, lijkt Vastmans er weer helemaal te staan. "Ik wil niet te vroeg victorie kraaien, maar ik rijd wel met een heel goed gevoel rond. De derde plaats zorgt alvast voor veel extra grinta (lacht)." Terwijl hij op het podium stond, zag Vastmans dat ploegmanager Brecht Toelen een traantje wegpinkte. "Het was voor Brecht ook een heel bijzonder moment. Hij werkt heel hard voor de ploeg. Ja, Nano heeft intussen wel bewezen niet te misstaan tussen de gevestigde waarden. Jongens, in mijn nieuwe team is het allemaal heel goed georganiseerd. Ondanks een gebrek aan ervaring, dus het kan alleen nog maar beter worden." Komend weekend rijd Vastmans een regionale wedstrijd, tijdens het paasweekend staat de Triptyque des Monts et Châteaux op het programma. "Ik kijk uit naar die driedaagse. Wij krijgen er een gevarieerd parcours voor de wielen geschoven, spek voor ieders bek. Of ik de kopman word? Dat weet ik nog niet. Wij starten met een sterke ploeg. De koers zal wel bepalen wie een beschermde status krijgt." (KWP)


Limburgs podium in Sint­Truiden ELITE Z/C EN BELOFTEN Koen Wellens • Uit de krant van 26 maart 2018

Wielrennen 143 renners boden zich aan voor de wedstrijd in Kortenbos. Er waren voortdurend uitvalspogingen, maar uiteindelijk reed een groep van zestien renners in de slotfase een beetje vooruit. Aan de meet werd er gespurt voor de zege. Die ging naar Massimo Vanderaerden (Nano Development Team). De zoon van Eric was sneller dan Dries Lehaen (Balen BC) en ploegmaat Maxim Panis. Een week na de podiumplaats voor Dries Vastmans was dit de eerste overwining voor het nieuwe Limburgse team. (KWP)


Drie Limburgers mee in de Nano­selectie Koen Wellens • Uit de krant van 30 maart 2018

Met Dries Vastmans, Jari Snyers en Simons Daniels trekt het Nano Development Team met drie Limburgers naar de Triptyque des Monts et Chateaux. Zware kost, maar bij de nieuwe Limburgse ploeg hebben ze het goede ritme te pakken. "Met dank aan de goede resultaten van de voorbij weken. De derde plaats van Dries Vastmans was een eerste succes, daarna volgde de winst van Massimo Vanderaerden. Dat was echt wel een mooi staaltje van ploe werk", vertelt Jari Snyers die na twee seizoenen bij United CT aan andere lucht toe was. "Niet dat het op was bij mijn vorige ploeg, maar ik wilde wel eens iets anders proberen. En ja, ik heb me mijn keuze tot nu toe niet beklaagd. Ik begrijp dat er in het begin wel wat twijfels waren over de nieuwe ploeg, maar ik denk dat wij intussen bewezen hebben wat we waard zijn. Het is niet zo maar het samenbrengen van renners." Snyers is niet vies van het zware werk en dus kijkt hij uit naar de Waalse rittenkoers. "Ik rijd graag bergop. Spek naar mijn bek dus. Wij starten met ambitie, zeker omdat er enkele ervaren jongens in de ploeg rijden." (KWP)


Jeroen Van den Berghe in Retie ELITE Z/C EN BELOFTEN Jef Tegenbos • Uit de krant van vandaag

Wielrennen Zoals de traditie het wil was er ook gisteren, met 140 vertrekkers, een heel grote belangstelling in Retie voor de jaarlijkse wielerafspraak voor elites zonder contract en beloften. Voor de deelnemers stonden er meer dan 115 kilometers op het programma. Diverse uitvallen zorgde ervoor dat er constant beweging was, maar tot een echte en beslissende uitval kwam het niet. Wel was er een kopgroep die zich in de laatste rechte lijn heel licht kon afscheiden van het vrijwel hele peloton dat nog in koers was. Jeroen Van den Berghe uit Beerse, en aangesloten bij het Nano Development Team, hd de snelste benen in huis en liet in de massaspurt Kenny Willems en Joren Segers achter zich. (TJH)


"Ik zoek mijn limieten op" ZINT JASPER PHILIPSEN OP WRAAK IN DE ARDENNEN?

Met acht zijn ze, de Limburgers die vanmiddag aan de start komen van LuikBastenaken-Luik voor beloften. Na zijn eindzege in de Tryptique des Monts en Chateaux zijn alle ogen gericht op Jasper Philipsen. De renner van het Amerikaanse Hagens Bermand Axeon-team rekent op een superdag. "Dan is er veel mogelijk", vertelt hij. Koen Wellens • Uit de krant van 14 april 2018


Belofte Jasper Philipsen tijdens de Ronde van Vlaanderen. ©© Geert De Rycke

Philipsen is aan zijn tweede seizoen bij de beloften bezig. Elke wielerlie ebber is intussen overtuigd van de klasse van de Hammenaar. Hij wordt wel een vergeleken met de jonge Frank Vandenbroucke, die overigens zelf nooit op het podium in Ans stond. Een rasklimmer zijn is ook geen must om de baby-versie van La Doyenne te winnen. Johan Vansummeren pakte de winst in 2003, twee jaar eerder werd Tom Boonen er tweede. Toch zijn het vooral sterke jongens, Michael Andersen, Tosh Van Der Sande en Jan Bakelants, die eerder op het hoogste podium stonden. Daar hoort Philipsen zeker bij. Vorige week ging het mis in de Ronde van Vlaanderen, dus zou hij wel eens op wraak kunnen zinnen. "Ik hoop alleszins mijn limieten te kunnen opzoeken", zegt Philipsen die niet goed weet wat hij van de koers moet verwachten. "Het parcours is zwaar. Zelfs als ik een superdag heb, dan kan de koers voor mij net te zwaar zijn. Of net niet. Afwachten dus. Het wordt voor mij een nieuwe ervaring. Mijn eerste opdracht is de ploeg bijstaan." Ook Kamiel Bonneu staat voor het eerst aan de start in Bastenaken. Van de NoordLimburger is geweten dat hij graag bergop rijdt. "Ambitie? Niet echt. Ik start vooral om mezelf te testen. Hoe ver geraak ik in dit soort wedstrijden", aldus Bonneu. Zelfde verhaal bij Stef Claes. "Ik werd vierde in Retie, de benen zijn in orde. Blijft de vraag natuurlijk hoe de klimmerbenen zullen aanvoelen", zegt hij. Ploegmaat Thijs Van Rooij kijkt al verder. "Ik werk mijn militaire opleiding af. Daarna zet ik alles op het wielrennen, onder meer via de militaire ploeg. Luik is een mooie test", klinkt het. Jari Syners hoopt de finale te kunnen rijden. "De wedstrijd moet mij liggen. Hopelijk is mijn conditie goed genoeg om lang mee te doen", weet de Nano-renner. Ploegmaat Simon Daniels twijfelt na zijn val van vorige week. "Afwachten. Ik reken er wel op de ploegmaats te kunnen bijstaan", oppert Daniels.


Wielrennen Erik Vandeweyer • Uit de krant van 14 april 2018

Angelo Van den Bossche verlaat met onmiddellijk ingang Home Solution-Soenens. De belofte uit Hamme bereikte een overeenkomst met het Nano Development Team van ploegleider Danny Vanderaerden. Van den Bossche ging afgelopen zondag al mee het parkoers van Luik-Bastenaken-Luik verkennen en zal zaterdag een eerste keer de kleuren van zijn nieuwe ploeg verdedigen. Hij komt in de plaats van Maarten Desair. Met LuikBastenaken-Luik krijgt Angelo Van den Bossche meteen een openingsklassieker van formaat voorgeschoteld om te debuteren. Baguet-MIBA Indulel-Derito heeft vertrouwen kunnen tanken in de tweede wedstrijd van de beker van BelgiĂŤ in Wieze. De ploeg had met Wout Van Ende, Bram Van Renterghem en Stephen Dent drie renners in de top vijftien. De ploeg pakte daardoor de tweede plaats in het dagklassement. Ook in de tussenstand van het algemene ploegenklassement prijkt de formatie op de tweede plaats. Individieel staan momenteel vier renners in de top twintig. Zondag wordt de derde wedstrijd van dit regelmatigheidscriterium gereden in Boutersem. (EVL)


Limburgse renners aan de slag in de E3 Prijs Koen Wellens • Uit de krant van 21 april 2018

Wielrennen Vandaag zakken heel wat Limburgse renners af naar Harelbeke waar de E3 Prijs voor juniores en beloften en elite zonder/contract op het programma staat. Bij de junioren is het uitkijken naar Milan Fretin. Hij kreeg van zijn ploeg Van Moer Logistics het rugnummer 31, hetgeen kan betekenen hij de beschermde renner is. In deze mini Ronde van Vlaanderen moet er stevig geklommen worden met onder meer de Paterberg, Oude Kwaremont, Kluisberg en de Tiegemberg. Een andere Limburger die de benen zeker zal testen, is Nathan Székely. De Maaseikenaar is één van de renners in een sterke ploeg van Balen BC. Bij de Davo-ploeg is Quinten Vandermeer de enige gouwgenoot. Bij de beloften en elite zonder/contract maken Joris Geuens en Dries Lehaen deel uit van de ploeg van Balen BC. Het Nano Development Team stuurt liefst vijf Limburgers op weg. Massimo Vanderaerden kan een gooi doen naar zijn tweede zege, Simon Daniels, Jari Snyers, Maxim Panis en Dries Vastmans zijn de andere Limburgers. Provinciaal coach Dieter Gerads trekt zondag met een nieuwelingenploeg naar de wedstrijd in Vezin. (KWP)


Jeroen Van den Berghe zit weer op koers Met een zevende plaats in Zelzate mocht Jeroen Van den Berghe terugblikken op een geslaagde wedstrijd bij de beloften en elites zonder contract. De belofte uit Beerse kende een moeilijke seizoenstart, maar zit nu opnieuw dicht bij zijn verwachte conditie. Jef Tegenbos • Uit de krant van 24 april 2018

Jeroen Van den Berghe: "Ik ga proberen om in de loop van de week een koers mee te pikken." ©Maarten Straetemans

Wielrennen beloften "Brussel-Opwijk was in het begin van het seizoen een serieuze ontnuchtering", blikt de renner van het Nano Development Team terug. "Het liep voor geen meter, en ik moest op een gegeven moment lossen. Dat terwijl ik voor mezelf het gevoel had dat ik een goede winter achter de rug had. Bovendien had ik in die periode eveneens een goede stage in Mallorca achter de rug. Mogelijk heb ik de zaken daar een beetje geforceerd, en heb die vermoeidheid cash moeten betalen."


Zowat een maand later loopt voor de renner uit de Noorderkempen alles weer op wieltjes. De winst van begin deze maand in Retie, zorgde voor een bijzonder goed gevoel. "Net als mijn prestatie in Brussel-Opwijk, was de overwinning in Retie voor mij een verrassing. Maar dan in de positieve zin. Het was het moment waarop ik de bevestiging kreeg dat ik op de goede weg zat. Zondag in Zelzate heb ik constant mee vooraan kunnen ďŹ etsen. Ik zat in de groep die de achtervolging op de kopgroep had ingezet. Op een bepaald moment zagen we de kopgroep voor ons rijden. Maar we hebben ze niet meer kunnen inhalen. Dat is in de eerste plaats de verdienste van de leiders." Jeroen Van den Berghe is een renner die zijn hobby combineert met een voltijdse dagtaak. Wat op zich heel veel inspanningen vraagt. "Ik werk bij Decathlon. Dat brengt met zich mee dat ik elke zaterdag moet werken. Dat is voor ons de drukste dag van de week. Met het gevolg dat ik de meeste wedstrijden op zaterdag niet kan rijden. Tenzij het om een grote koers gaat. Dan kan ik mijn uurrooster aanpassen. Omdat er dit weekend niet echt een wedstrijd op zondag staat geprogrammeerd, ga ik proberen om in de loop van de week een koers mee te pikken. Om toch een beetje in het ritme te blijven. Maar ik voel me goed met hoe het op dit moment loopt. Die combinatie wil ik in de toekomst alleszins behouden." (TJH)


Dries Lehaen: "Graag afscheid nemen met titel" Koen Wellens • Uit de krant van 28 april 2018

Wielrennen Dries Lehaen (Balen BC) stapt op 1 mei over naar het team Pauwels-Sauzen Vastgoedservice. Hij maakt er tot het einde van het seizoen deel uit van de crossersploeg die het wegprogramma afwerken. "Ik zou maar al te graag afscheid nemen met een kampioenentrui", vertelt Lehaen. "Het ontbreekt mij niet aan motivatie, maar de concurrentie is groot. Voor mij zijn Pieter Jacobs en Rutger Wouters de te kloppen mannen." De jongens van het Nano Team zetten in op zowel de elite z/c als de beloften. "Zelf heb ik geen ambities, maar ik hoop wel Maxim Panis aan de titel te kunnen helpen", zegt Massimo Vanderaerden. Panis zelf steekt zijn ambities niet weg. "Maar ik ben zeker geen topfavoriet", weet hij. Bij de beloften van Nano is het uitkijken naar onder meer Jari Sneyers, Simon Daniels en Dries Vastmans. "Er telt maar één plaats en dat is de eerste. Hopelijk gaat die naar onze ploeg", klinkt het in koor. Glenn Loenders tenslotte wordt het vaakst als favoriet genoemd. "Topfavoriet? Dat is wat overdreven, maar de benen voelen wel goed aan", lacht de Neerpeltenaar. (KWP)


Belofte Simon Daniels trekt met ambitie naar Triptyque Ardennais Simon Daniels is één van de vijf Limburgers die tijdens het Pinksterweekend de Nano-kleuren verdedigen in de Triptyque Ardennais. De derdejaarsbelofte uit Herk-de-Stad verwacht een harde koers. "Er staan verschillende sterke teams aan de start. Het klassement is niet echt mijn ding, ik hoop voor een dagsucces te kunnen gaan", vertelt hij. Koen Wellens • Uit de krant van vandaag

Wielrennen Daniels was er vorige week heel kort bij. In Wielsbeke strandde hij op de tweede plaats. Geen derde zege dus voor het team van Danny Vanderaerden, maar dat zal volgens de West-Limburger niet lang meer duren. "Het was inderdaad bijna zover. Jammer, maar de benen zijn goed, hopelijk houden ze het nog enkele weken uit." Met ploegen als Cibel-Cebon, Lotto Soudal en de veldrijders van Marlux, Coredon en Pauwels-Vastgoedservice aan de start, zal er stevig gekoerst worden. "Klopt, ik heb de veldrijders vorige week aan het werk gezien. Wat lieten die zien", lacht Daniels. Zijn eigen team schuift Massimo Vanderaerden en Jari Snyers naar voor als kanshebbers voor het eindklassement. Zelf gaat Daniels voor een dagsucces. "Dat wordt ook geen makkelijke opdracht. Kandidaten genoeg, allicht, dus kan ik alleen maar mijn best doen. Verder hoop ik de klassementsjongens te kunnen bijstaan. Het worden alleszins interessante dagen." Intussen zijn de wittebroodsweken voor het Nano Team zo goed als voorbij. De nieuwkomer in het peloton heeft zijn plaats al veroverd. "Zo is dat en toch is het allemaal nog nieuw. Ik durf nu al te zeggen dat ik een goede keuze gemaakt hebben. Het team moet nog wat groeien, maar kijk eens welke weg we al afgelegd heeft na amper enkele maanden. Wij moeten alleen fietsen, de rest is perfect geregeld. Ja, ik geloof in de toekomst van het team. Rustig groeien en ja, ik wil daar graag aan blijven meewerken. Neen, nog geen contract voor volgend seizoen. Het is daarom dat ik het zeg (lacht)."


Angelo Van den Bossche kiest voor nieuwe kansen Het is geen alledaags gegeven dat een renner in het midden van een seizoen van de ene ploeg overstapt naar de andere. Angelo Van den Bossche maakte het recent mee. De belofte uit Hamme ruilde het Home Solution-AnmapaSoenens Team voor Het Nano Development Team. De overstap gebeurde in vrede, maar Van den Bossche maakte wel een bewuste keuze. Erik Vandeweyer • Uit de krant van vandaag

Angelo Van den Bossche rijdt nu voor het Limburgs Nano Development Team. ©Geert De Rycke / +32475245278 Foto's mogen nooit gebruikt worden zonder toestemming van de copyright houder van dit beeld

Wielrennen profs Bij een plotse overgang staan beide partijen vaak met getrokken messen tegenover elkaar. Zowel bij het Home Solution-Anmapa-Soenens Team als bij de betrokken renner wordt benadrukt dat dit hier niet geval was. Angelo Van den Bossche geeft meer duiding bij de ontwikkelingen. "Ik ben inderdaad in alle vriendschap bij mijn oude ploeg


vertrokken. Ik had gewoon het gevoel dat ik door allerlei omstandigheden niet veel kansen kreeg bij Home Solution-Anmapa-Soenens. Ik kon mijn selecties te weinig afdwingen. Meer moet er niet achter gezocht worden." Bij het Nano Development Team hoopt de Hammenaar die kansen meer te verwerven. "Ik ben blij met de kansen dat dit Limburgse team me wil geven. De ploegleiding van het Nano Development Team heeft in zeer korte veel moeite gedaan om alles te regelen en me binnen te halen. Dat geeft vertrouwen. Het feit dat ik bij een Limburgse ploeg terechtkwam, maakt me niets uit. Met het team werken we toch overal te lande koersen af. Regelmatig trekken we ook naar het buitenland. In de eerste weken bij de ploeg heb ik al een druk programma mogen afwerken. Het Nano Development Team sukkelde in het begin van het seizoen met een pak geblesseerde renners. We beschikken over een kern van zestien jonge renners. Op een gegeven moment lagen er vijf ploegmakkers in de lappenmand. Dan is het soms nipt om steeds aan zeven ďŹ tte renners te geraken. Dat geeft mij natuurlijk de kans om meteen mooie koersen te rijden.." Angelo Van den Bossche hoopt op een beter tweede deel van het seizoen. "Ik moet toegeven dat de eerste drie maanden van het nieuwe seizoen nog niet hebben gebracht wat ik ervan verwacht had. Het gevoel op de ďŹ ets wordt steeds beter, maar op dit moment vertaalt zich dat nog niet in de uitslagen." (EVL)

Overzicht kranten 160518  
Overzicht kranten 160518  
Advertisement