__MAIN_TEXT__

Page 1

Tradition og

fornyelse “Vi vil være dem, der Uafhængig Deutz-Fahr specialist dækker kundernes behov for traktorer, maskiner, redskaber, reservedele og service til FAIR PRISER” Vi har fokus på god service og fair priser. Side 8-9

Major Grønne græsklippere til den grønne sektor. Side 10-11

Schuitemaker Fra jord til foderbord med røde maskiner. Side 12-13

MANDAM Jordredskaber direkte fra fabrikken til danske marker. Side 6-7

Stenbro Allé 10 · 6650 Brørup · Tlf. 75 38 20 24 · www.btmc.dk

Østvej 7 · 6870 Ølgod · Tlf. 75 24 56 22 · www.btmc.dk

1


Markante begivenheder 1997

2000  er flyttes til Brørup på Stenbro D Allé. 10.8000 m2 grund blev købt, og en helt ny forretning på 1.000 m2 tages i anvendelse.

 rørup Traktor- & Maskincenter B etableres i lejede lokale hos Deutz-Fahr Skandinavien, Vejen.

2014

2016

Import af Holaras ensilageredskaber.

Topmoderne højlager med 8 reservedelstårne bygges.

Import af IDROFOGLIA vandingsmaskiner og kanoner fra Italien.

2017

Værkstedet i Ølgod moderniseres.

2019 Steen Olesen medejer og daglig leder af Ølgod Maskinforretning.

Ølgod Maskinforretning bliver importør af Claydon redskaber.

2017

 vertagelse af Ølgod O Maskinforretning.

Forhandler af Schäffer og APV.

2018

Værkstedet i Brørup udvides med 330 m². BTMCshop.dk med profilbeklædning og legetøj lanceres.

2019

Forhandler af Kvernelands produktprogram.

2016

2018

Import af Emily strømaskiner.

2011

Medlem af Dansk Maskinhandlerforening.

2013

2017

Import af Schuitemaker påbegyndes. Siden da er over 250 vogne leveret.

2008

Import af tromler og jordpakkere fra Zagroda i Polen.

Import af harver og grubbere fra MANDAM i Polen.

2002

Yderligere 2.500 m2 købes og en udstillingshal på 1.100 m2 bygges.

2005

2003

2

2001

2018

Uafhængig Deutz-Fahr forhandler med direkte import af traktorer og reservedele.

2019 Servicepartner og reservedelslager for Ploeger specialmaskiner.

Import af Major græsklippere til hele den grønne sektor.

2020 Ølgod Maskinforretning bliver forhandler for BvL.


20 år

Over med Brørup Traktor- & Maskincenter ”Skal vi starte for os selv?” Det spørgsmål havde vi overvejet flere gange, men det var aldrig rigtigt blevet til mere. Som så ofte før blev det en udefra kommende hændelse, der blev årsag til, at tanke blev omsat til handling. Vores arbejdsgiver valgte nemlig at skifte traktormærke, og så var vejen banet for etableringen af en maskinforretning med Deutz-Fahr i centrum. Navnet blev Brørup Traktor- & Maskincenter og opgavefordelingen klar – Kurt skulle tage sig af alt det tekniske, mens Svend Aage håndterede salg, lager og administration. Vi startede op i lejede lokaler hos Deutz-Fahr Skandinavien i Vejen, men flyttede snart til Brørup. I opstarten drejede alt sig om salg og service af Deutz-Fahr produktprogrammet. Der var ansat én traktormekaniker, og vognparken bestod af én servicebil, så egnens landmænd kunne serviceres. Godt 20 år efter ejer og driver vi fortsat firmaet. Opgavefordelingen er der ikke ændret på, men der er kommet mange nye ansigter på medarbejderlisten, flere mærker i produktmappen og også endnu en maskinforretning i form af Ølgod Maskinforretning. Man kan vist roligt sige, vi opfandt begrebet forandringsvillighed, før det blev et modeord. Der var ikke mange, der levnede os en chance, da vi sprang ud som selvstændige. Men vi bed os fast, udviklede firmaet og har med en god portion arbejde og løbende tilpasninger skabt en sund og moderne forretning med fuld fokus på kunderne. Ingen kender fremtiden, men med afsæt i vores erfaring og kompetencer, vores gode faciliteter, stabile medarbejdere og størrelse står vi godt rustet til fremtiden. Vi følger udviklingen nøje og er ikke bange for at tage de fremtidige udfordringer op, så vi fortsat kan drive en stabil forretning med afsæt i høj service og fair priser på maskiner, service og reservedele. En ting er sikker - Brørup Traktor- & Maskincenter servicerer også vores kunder de næste mange år, for vi arbejder fokuseret på at udvikle os i takt med kundernes behov, for vi vil være deres foretrukne partner og leverandør.

Svend Aage Jensen

Kurt Eg

3


Vi har meget at tilbyde

4

Kverneland - det sikre valg

IDROFOGLIA sikrer regn til afgrøderne

Alle danske landmænd kender Kvernelands unikke og brede produktprogram, som er udviklet til at arbejde under de strengeste forhold, dag efter dag, år efter år. Det brede sortiment inkluderer græs- og fodermaskiner, plove, jordbearbejdningsudstyr, såmaskiner, gødningsspredere og sprøjter. Vi oplever ofte, at nogle kunder betragter Kverneland som det sikre valg. Det kan man kun være enig i.

Idrofoglia er en af de førende producenter af vandingsudstyr i Italien. De er kendt for deres robuste og meget driftssikre maskiner, som kan tilpasses ethvert kundespecifikt behov. De fremstiller vandingsmaskiner i alle størrelser – lige fra helt små indtræksmaskiner til store maskiner med 150 mm slanger. Maskinerne i Danmark kan leveres med Nørtoft computer, hvis kunden ønsker det.

Schäffer løfter det hele

Major - perfekt forhold mellem ydelse og pris

Der findes stort set ikke en gård med dyr i Danmark uden en minilæsser. BTMC har valgt at satse på Schäffer, som er kendt for sin ekstremt høje kvalitet og styrke. Den kan fås i mange størrelser og modelvarianter, og redskabsprogrammet er stort. De fleste starter med en skovl og måske et par pallegafler, men udvider efterhånden med flere redskaber. Mange steder er Schäffer blevet uundværlig i den daglige drift.

Når høj kvalitet og effektiv funktionalitet mødes, så er man tæt på et optimalt redskab. Major har f.eks. udviklet en fantastisk slåmaskine – Major Cyclone - der arbejder som en rotorklipper, men er en slagleklipper, og derfor bruger mindre energi og færre sliddele end tilsvarende redskaber. Med mulchingfunktion er den en ideel løsning til afpudsning af frøgræsmarker og arealpleje af grønne områder.

Honda APV spredere – hvorfor gå?

CLAYDON – det sikre valg til direkte såning

Hvis dig Sæt du har op på behov sadlen, for en drejlille nøglen centri­ og fugal­ tagspreder en pause til fra snegledagens gift, en fysiske større til anstrengelser, udsåning af efterafgrøder når du kører ud eller i marken en luft­efter køerne eller assisteret præcisionssåmaskine bare rundt på ejendommen. som supplement Hondatil s ATV’ere dine er populære øvrige redskaber, hos vores så kunder. har vi næsten De er ikke helt markedets sikkert en løsning billigstepå – til gengæld lager. APV´s spredere er de kvalitetsmæssigt er kendetegnethelt vedihøj topkvalitet, og har en nem meget lang betjening oglevetid. et gennemtænkt Honda kandesign, leveres så indregistreret. det er nemt at eftermontere sprederne på dine eksisterende redskaber.

Claydon er en ekstremt fleksibel såmaskine til direkte såning og kan anvendes med succes under vidt forskellige forhold. Den er enkel og brugervenlig, men frem for alt sikrer den udsæden optimal fremspiring og gode vækstbetingelser. Når du køber din Claydon, hjælper vores produktekspert dig med gode råd om at anvende maskinen korrekt, så du får succes allerede fra første vækstsæson.


Deutz-Fahr Specialist

Deutz-Fahr driftssikker trækkraft

MANDAM er en succes

Deutz-Fahr er indbegrebet af tysk kvalitet og pålidelighed. BTMC blev oprindeligt etableret for at sælge og servicere de lysegrønne traktorer. I dag er vi uafhængig af den danske importør, men arbejder fortsat dedikeret med Deutz-Fahr. Vi importerer selv traktorer og reservedele fra kolleger i udlandet og vores servicespecialister kører dagligt i hele Sydjylland og på Fyn.

MANDAM er en anerkendt polsk maskinproducent, som producerer en bred vifte af jordbearbejdningsmaskiner af meget høj kvalitet og til konkurrencedygtige priser. Deres tallerkenharver, stubharver, græsmarksharver, grubbere, undergrundsløsnere og lignende redskaber er blevet en succes i hele Europa og bestemt også i Danmark. Vores erfaring fra mange års samarbejde er, at MANDAM holder det, de lover.

Schuitemaker leverer produktiv kvalitet

Zagroda tromler markerne helt flade

Schuitemaker har siden 1918 udviklet og produceret maskiner til den professionelle landmænd og maskinstationer. De leverer snitte- og frakørselsvogne, fodervogne, mixervogne, møgspredere, slamsugere, gyllevogne og skiveskærsnedfældere med høj produktivitet og innovativ teknologi. Den hollandske producent ser kundernes behov og leverer redskaberne til at løse dem.

Zagroda-tromler fremstilles i Polen efter vesteuropæisk forbillede, men måske med endnu højere kvalitetskrav og robusthed end det ofte ses. Der markedsføres to modeller i bredder op til 12,3 meter. Fælles for begge modeller er stort overlap, hydraulisk sammenklap og et lavt tyngdepunkt under transport. Det danske marked har taget godt tromlerne og deres fair pris.

Emily strømaskiner

Ploeger - Selvkørende specialmaskiner

Franske Emily producerer driftssikre og brugervenlige strømaskiner. De fås til både rund- og firkantballer. Den mest populære model i Danmark er Emily DELTA, der kan anvendes som rundballe-udruller eller opriver, som kaste/strømaskine med valgfri kasteretning eller som bredspreder. Emily leverer også en række redskaber til renholdelse af stalde og udearealer.

Ploeger udvikler avancerede selvkørende specialmaskiner til landbruget. Selvkørende river, 3- og 5-hjulede gyllemaskiner, optagere, plukkemaskiner etc. er deres spidskompetence. Indenfor gylleudkørsel er deres 5-hjulede model med 550 hk, CVT-transmission og 25 m³ tankkapacitet helt suveræn. Vi sørger som Ploegers lokale servicepartner for hurtig levering af reservedele og service. 5


Direkte fra fabrikken Mange gange hvert år ruller polske sættevogne ind på BTMC´s lagerplads i Brørup. De kommer direkte fra fabrikken med MANDAM grubbere med og uden lift – tallerkenharver – stubharver – rørpakkere – tandpakkere – V-ringspakkere – efterharver – pakkevalser – knivharver – græsmarksharver – tromler og meget mere, som så står klar til hurtig levering til kunder i hele Danmark. Mange landmænd tager hvert år turen til Brørup for at se hvilken model og udstyrsniveau, der passer bedst til deres jord og dyrkningsstrategi. MANDAM er kvalitet til fair priser.

MANDAM KUS stubharver

MANDAM GAL-C tallerkenharver

5

års garanti på tallerken-lejer

2 rk. faste, kraftige tænder i 3 - 3,8 - 4,8 og 5,6 meters arbejdsbredde. Kan leveres med fjedersikring/boltsikring og mange forskellige rørpakkevalser.

3, 4, 5 og 6 meters arbejdsbredde med Ø560 eller Ø610 mm gummiophængte tallerkener og stort udvalg i pakkevalser og efterharver. 5 års garanti på lejer.

MANDAM KUN SUPER stubharver

MANDAM GAL-K tallerkenharver

5

års garanti på tallerken-lejer

4 rk. fjedrende tænder i 3, 4, 5 og 6 meters arbejdsbredde. Du kan tilpasse din harve med et stort udvalg i pakkevalser og efterharver.

MANDAM TOP stubharver

3 rk. faste tænder i 3 - 3,8 - 4,8 og 6 meters arbejdsbredde. Med fjedersikring og stort udvalg i pakkevalser og tænder. 6

Bugseret model. Fås fra 4, 5, 6 og 8 meter med hydraulisk opklap. Ø560/Ø610 mm gummiophængte tallerkener. 5 års garanti på lejer. Kan leveres med forskellige pakkevalser.

MANDAM HYBRO

Effektiv græsmarksharve. Kan leveres i op til 8 meters arbejdsbredde og i forskellige udstyrsvarianter og m/u hydraulisk opklap. Kan kombiners med en APV-spreder.


MGW undergrundsløsner/grubber

Zagroda tromler markerne flade En effektiv tromle skal være robust, have passende overlap mellem sektionerne og være nem at transportere mellem markerne – og så skal prisen være fair! Zagroda lever op til alle fire krav! Leveres i 2, 3 og 5-tands modeller med boltsikring og Ø540/Ø620 mm rørpakkevalse.

MGPH undergrundsløsner

Zagroda Maximus er en fælles betegnelse for tromler fra ni til tolv meter, mens Zagroda Tytan er navnet for mindre tromler fra 4,5 til 7,5 meter. Begge modeller har som standard hydraulisk ud- eller sammenklap og akkumulatorer, der dæmper den mekaniske belastning under denne operation. Tromlerne kan leveres med enten Cambridge- eller Crosskilringe. Cambridge-ringene er tiltænkt tromling af fremspirede afgrøder og græsmarker, mens Crosskilringen er en universal ring, der efterlader jorden plan og fast med en porøs overflade, hvilket minimerer risikoen for sandflugt.

MGPH undergrundsløsner med op til 6 meters arbejdsbredde og 10 tænder. Leveres med boltsikring og hydraulisk lift, kat. II/III.

Mange af tromlerne leveres med flade planerplader i fjederstål. Det er nærmest store, flade harvetænder, som slår jordknolde i stykker og jævner større ujævnheder foran tromlerne. De giver selve tromlesektionerne ideelle betingelser for at levere et perfekt arbejde selv under meget vanskelige forhold.

EGEN IMPORT FAIR PRISER Sikkerhed på landevejen MANDAM GROT undergrundsløsner

MANDAM GROT er en aggressiv undergrundsløsner, der løsner i bunden og blander i toppen. Leveres i op til 3 m arbejdsbredde med 5 eller 7 tænder og hydr. udløser/boltsikring.

Når man flytter en 12,3 meter tromle mellem marker og arbejdssteder, er det ekstremt vigtigt, at sikkerheden er i top. Her har Zagroda sørget for en konstruktion, som sikrer, at alle sektioner hydraulisk klappes sammen, så de sidder horisontalt og lavt, hvilket resulterer i et ekstremt lavt tyngdepunkt. Transportbredden er også begrænset. En 12,3 meter Maximus fylder under tre meter i bredden, når den er slået sammen. Samtidigt er tromlerne konstrueret med et lavt træk og leveres med store transporthjul, så risikoen for transportulykker er meget lille, og den mekaniske slitage under transport på bumpede markveje er nærmest elimineret totalt. En populær tromle - kunderne får meget for pengene, tromlerne arbejder godt med passende overlap, og har et meget lavt tyngdepunkt under transport mellem markerne. 7


Et stærkt

serviceteam Det ligger næsten til højrebenet, at service fylder meget i Brørup Traktor- & Maskincenter, når en af firmaets ejere er en ægte maskinnørd. Den store tekniske viden og dygtige servicefolk er da også en af grundpillerne i maskinforretningen. Arbejdet udføres både på værkstedet og ude hos kunderne, hvor servicebilerne dagligt kører mange km på landevejene. Med en placering i Brørup lige ved motorvej E20 er det hurtigt at komme rundt i hele Sydjylland og på Fyn, og via værkstedet i Ølgod kan man hurtigt nå et endnu større område af Vestjylland. Rent faktisk har Kurt Eg altid et vågent øje efter dygtige landbrugsmekanikere, for med dygtige folk er det forholdsvist nemt at tiltrække endnu mere arbejde til værkstederne. ”Vi vil være kendt for kompetent service på allerhøjeste niveau, så vi satser benhårdt på at samle det bedste serviceteam”.

Uafhængi Deutz-Fahr er en god traktor! Brugervenlig, driftssikker, brændstoføkonomisk med lave ejertidsomkostninger. Hvad kan man næsten ønske mere? Ikke meget synes vi, og med mere end 30 års erfaring med mærket vil vi tillade os at påstå, vi ved, hvad vi taler om.

Originale Deutz-Fahr reservedele til

tyske priser!

Spar op til: 20 %

30 %

40 %

50 %

60 %

70 % Manden der ved

– næsten – alt om Deutz-Fahr Kurt Eg ejer halvdelen af BTMC. Det er der ikke mange kunder, der tænker på, når servicebilen ruller op ad indkørslen med Kurt ved rattet. De glæder sig bare over, at de snart kan fortsætte arbejdet, for Kurt kan fikse stort set alle maskiner. 8

Vi køber originale service- og reservedele hos kolleger i udlandet og sælger dem direkte til danske kunder. Priserne er ”tyske”, så du sparer mange penge. Vores lager er stort. Langt de fleste dele leveres dag-til-dag.

Reducer dine omkostninger og køb reservedele hos os!


ig Deutz-Fahr forhandler Brørup Traktor- & Maskincenter og Ølgod Maskinforretning arbejder uafhængigt af den danske importør. Det betyder blandt andet, at vi selv importerer traktorer og reservedele fra et stort netværk i udlandet. Det giver os muligheden for at optimere vores indkøb og sikre kunderne fair priser. Vi har altid et udvalg af nye og brugte Deutz-Fahr traktorer på lager, så du kan finde den model, der passer til dine behov og dit budget.

Vi afhenter din Deutz-Fahr til service eller reparation. Spørg for tilbud!

Har du helt specifikke ønsker til hk, udstyr etc. så ring, og lad os finde den helt rigtige Deutz-Fahr til dig.

Til alle D eutz-Fa hr Så

kunder dan beho lder du g i din serv arantien på din tra icebog, n år din tra ktor og få Du behold ktor skal r de rigtig er til servic e stemple producen fabriksgarantien e på din tra tens fors r

Renoverede reservedele til prisbevidste kunder Nogle udskiftede dele kan med fordel renoveres og genanvendes. Hvis det gøres rigtigt, er der mange penge at spare samtidigt med, at levetiden bliver næsten lige så lang som på fabriksnye dele.

Ring til os inden du får udskiftet vitale dele på din Deutz-Fahr

Få et WEBTILBUD på Deutz-Fahr service og reservedele til fair priser Vi har lave priser på service- og reservedele på Deutz-Fahr. Hvis du vil teste vores påstand, og se hvor meget du kan spare, så gå ind på www.btmc.dk, udfyld skemaet og få et uforpligtende tilbud.

De omkostningsbevidste spørger os, inden de disponerer!

krifter - o ktor, hvis værksted g det gæ er. lder både du får lavet servic Det betyd e ved autori er, serede væ på din traktor efte fabriksga at du får det stem r rksteder ranti og si pel, der sk og frie kre, at kv al til i din For at op a se lit e rv te ic n af dit se ebog for reth a rviceefte være opm olde fabriksgaran rsyn er i to t bevare en even tie ærksom p tuel p. å, og en ræ n, er der dog en ræ din trakto r. Brørup Traktor- & kke krav til det væ kke ting som du so til disse kr rk m traktore Maskince av. nter og Ø sted du vælger til jer skal at lgod Mask inforretnin udføre service på Krav til d g lever na ig som tr turligvis o aktorejer Du skal o p for at opre verholde tholde ga de servic Overhold rantien p eintervalle er du ikke å din trak ro servicein tor: service ih tervallern g vejledninger, de t. produc r e, kan du entens fo miste fab er angivet i din se Husk altid rskrifter. rvicebog riksgaran Et genere at . tie lt service service, så gemme dine fakt tjek er ikke n. Du skal forlang ura d e nok. servicebo u har fuld dokume er og øvrig dokum e ntation p g. ntation, n å det arb år du har ejde, der fået lave er lavet, u Krav til o dover ste t s som se mplet i din rv ic e værksted Vi skal ud : føre serv ice iht. pro Reserved duc ele skal væ re origina entens forskrifter Vi skal ku ud fra se le eller go nne doku rvice dkendt af mentere, på produ p roducente skema og service a t centens se der er an bulletin. n. vendt god rviceskem ke a og serv icebulleti ndte reservedele Med ven , og at alle n er genn lig hilsen emgået. opgaver Svend Ag eJ Indehave ensen og Kurt Eg re, Brøru p Traktor& Maskin

center

Stenbro A www.btm llé 10 · 6650 Brø rup c.dk Østvej 7

· 6870 Ø www.om lgod ask.dk

9


MAJOR Tri-Deck rotorklippere

Major Equipment fra Irland producerer græsklippere til hele den grønne sektor – lige fra grove brakpudsere til specialklippere med utrolig høj klippefinish. MAJOR TDR-serien er markedsførende i plæneklippere til store arealer. Der er to klippebredder, 4,9 m og 6,1 m. Det patenterede bevægelige trepunktssystem gør det muligt for maskinen at hæve sig over terrænets ujævnheder og derved undgå en overdreven nedklipning af græsset.

MAJOR Cyclone brakpudser Perfekt til afpudsning af frøgræsmarker

Major Cyclone rotor brakpudsere er designet til at fungere som en slagleklipper, men er en rotorklipper med op til 7,9 m arbejdsbredde. Det resulterer i høj finish og minimalt brændstofforbrug.

Fælles for alle er høj kvalitet, gennemtænkt konstruktion, brugervenlig betjening og lave ejertidsomkostninger. Alt i alt et perfekt match mellem pris og produktivitet. Vi har altid et udvalg af de nyeste modeller på lager og har også sikret os, at kunderne hurtigt kan få leveret slid- og servicedele. Det samme gælder naturligvis service, hvor vores egne serviceteknikere i samarbejde med lokale servicepartnere hurtigt kan være fremme, hvis der en sjælden gang skulle opstå et driftsstop. Alle Major-maskiner er med direkte træk fra traktor til alle rotorer via PTO-aksler. Ved at undlade remtræk kan alle knive monteres synkroniseret med stort overlap. Det sikrer, at maskinerne ikke laver striber, og at der skal væsentligt mindre effekt til at trække maskinerne. Samtidigt reduceres risikoen for driftsstop, idet der ikke anvendes kileremme.

MAJOR Topper

Major Topper er meget robuste Heavy Duty rotorklippere med lang levetid. Knivene er frit svingende og roterer med meget høj hastighed og modsat hinanden. Fås i liftophængte eller bugserede modeller.

10

MAJOR Eagle Wing

MAJOR Flex Wing

Udyrkede arealer, brakmarker, afpudsning - Eagle Wing klipper det hele med sine 3 rotorer med hver 3 frithængende knive. Der er 15 cm overlap mellem knivene så du får ingen striber at ærgre dig over.

Major Flex Wing FW-HD er en tre-punkts ophængt rotorklipper. Vingerne følger terrænet fra -15 til + 25 grader. Med underplader og glidesko skalperes græstørven ikke.


MAJOR Synergy rotorklippere

Major Synergy er en effektiv rotorklipper. Den er opbygget som et universal klipperbord til frontmontage på f.eks. Kubota, Iseki, Shibaura og John Deere’s redskabsbærere.

MAJOR Swift rotorklippere

Klippekvaliteten er i top, når denne klipper med 60 mm overlap mellem knivene og høj knivhastighed tager fat. En specialudviklet gearkasse sikrer optimal klipning selv ved høje arbejdshastigheder. Arbejdsbredde fra 1,9 til 5,4 m. Leveres med opklap.

MAJOR Swift front-rotorklippere MAJOR Contoura rotorklippere MAJOR Contoura plæneklipperen er en holdbar og alsidig løsning til vedlige­ holdelse af udfordrende og ujævnt terræn. Den robuste ramme, kombineret med de tre klippeled lader maskinen flyde hen over terrænet og giver en ensartet og uovertruffen klippefinish på enhver golfbane.

Frontmonterede klippere sikrer maksimalt overblik over arbejdsopgaverne. Majors frontklippere er ideelle, når store plæner skal slås, og man også har brug for at kunne køre tæt på forhindringer. Fås i modeller fra 1,9 til 4,0 m arbejdsbredde.

MAJOR Mini Cyclone rotorklippere

Major Mini Cyclone rotorklippere til frontmontering på redskabsbærere er konstrueret til professionel anvendelse, hvor der forekommer mange forskellige klippeopgaver, og der er behov for fleksibel smidighed.

MAJOR Swift rotorklippere

Vi kører demo i hele Danmark

Bugserede modeller med hydraulisk opklap

Major’s bugserede modeller har de samme suveræne kvaliteter og features som de liftophængte. De bugserede modeller klipper fra 4,0 til 7,3 meter, men er smalle på landevejen og er udrustede i henhold til færdselslovens krav.

Redskaber skal testes under realistiske forhold. Ring til os, så kommer Hans Mikael og demon­ strerer de maskiner, der er optimale til dine opgaver. 11


Regn med

IDROFOGLIA Med en vandingsmaskine fra IDROFOGLIA er forholdet mellem teknologi, kapacitet og pris gunstigt for kunderne. De italienske vandingsmaskiner, pumper og kanoner er absolut konkurrencedygtige på kvalitet, teknik og pris, så derfor begyndte BTMC at importere maskinerne og sælger dem direkte til danske landmænd og gartnere. De første års erfaringer har absolut været positive.

Vi står bag i Danmark BTMC har været importør af Schuitemaker siden 2002, men deres historie går meget længere tilbage. Siden 1918 har de udviklet og produceret maskiner til den professionelle landmand og maskinstation. De producerer blandt andet Rapide snitte- og frakørselsvogne, Siwa frakørselsvogne, Feedo fodervogne, Amigo blokdoserings­ vogne, Innovado selvkørende mixervogne, SMS, Furore / Calupso og møgspredere, Perfekta slamsugere, Robusta gyllevogne og Exacta skiveskærsnedfældere – alt sammen produkter i absolut topkvalitet og med lave ejertidsomkostninger.

IDROFOGLIA’s produktprogram er omfattende og fordeler sig indenfor 6 modelserier med varierende udstyrsgrad, ligesom der naturligvis er forskellige slangedimensioner og -længder. I Brørup lagerføres et udvalg af de mest populære IDROFOGLIA-vandingsmaskiner til hurtig levering til meget konkurrencedygtige priser.

Placér gyllen ”exact”, hvor den skal være Schuitemaker har udviklet gødningsudstyr helt tilbage fra 1950’erne. Med Schuitemaker EXACTA forenes maskinstationernes behov for kapacitet og myndighedernes krav om præcision med landmændenes ønske om maksimal udnyttelse af gyllens næringsstoffer. EXACTA kan nemlig fordele gyllen præcist via op til 68 udløb, der følger lige så mange slæbeskær og tallerkener placeret på en kraftig 12,2 meter bred ramme, der er delt i 5 sektioner og 34 elementer – og ved hjælp af GPS-teknologi lukke af for hver eneste af de 34 elementer og oven i købet hæve dem, der ikke er i anvendelse.

Pumper og kanoner på lager Som en del af satsningen på vandingsmaskiner og udstyr importerer BTMC pumper fra Rovatti og Caprari sammen med kanoner fra Komet og Sime. Der er mange modeller på lager, så kunderne går ikke forgæves, når solen skinner, og vandingsmaskinerne bare skal køre.

12

Komet Twin 160 Ultra

Sime Ranger

Feedo Schuitemaker’s fodervogne holder længe på grund af deres enkelthed og høje slidstyrke, og der kræves ikke mange hk for at drive dem. Feedo leveres som standard fra 7-30 m3 med to fordelervalser. Den er bygget som en moderne ”lagkagevogn” til at mixe og fordele mange typer foder ved hjælp af en speciel Feedofordelingsvalse, der sikrer, at foderet er ensartet blandet, uden at strukturen bliver ødelagt.


Snitte- og frakørselsvogn i én Der ligger mere end 30 års løbende produktudvikling bag de nyeste Rapide vogne. Det har resulteret i rummelige, kompakte, effektive og driftssikre vogne. Schuitemaker Rapide er en ægte kombivogn - effektiv til opsamling og snitning af alle slags græs, men også til transport af tung ensilage ved f.eks. snitning af majs. Pickuppen er bagmonteret og klapper ind under vognen. Det giver maksimal frihøjde, hvilket er et “must” ved kørsel på våd jord. Samtidigt sikrer placeringen af tandem eller tripleakslerne en optimal vægtfordeling, så der altid er tilstrækkelig vægt på traktorens baghjul. Leveres med en kapacitet op til 61 m3..

Robuste facts om Schuitemaker Rapide • Bagudvendt pickup sikrer stabil og jævn kørsel på marken. Optimal opsamling af alle afgrøder. • Hydraulisk sikring af knive sikrer ensartet snittekvalitet. • Tænder med hardoxstål på spidserne. • Både galvaniserede og malede sider, så de er dobbelt beskyttede. • Profilkonstruerede sider som er stærkere end glatte sider. • Totalbredde på kun 2,55 m, så den kører ubesværet på landevejen. • Pendlende tandemaksel eller hydraulisk affjedrede BPW-tripleaksler . • Affjedret hydraulisk træk med gasakkumulatorer.

Omhyggeligt stakarbejde giver bedre ensilage! Et ordentligt stakarbejde er vigtigt for at få bedst mulig ensilage. Med stakfordelere, komprimerings­redskaber og dozerblade fra hollandske Holaras tilbyder vi de omhyggelige landmænd de rette værktøjer til jobbet.

13


En ”rigtig” minilæsser

er en

I over 60 år har Schäffer udviklet læssere til individuelle behov. Udviklingen fortsætter, og i tæt samarbejde med brugere i hele verden arbejder Schäffer målrettet med at designe brugervenlige læssere med minimale omkostninger i den totale anvendelsesperiode og med endnu større ydeevne, sikkerhed og kørekomfort i en lang årrække. Med nye el-drevne modeller følger Schäffer også udviklingen mod mere miljøvenlige modeller.

Minilæssere

Schäffers knækstyrede mini­læssere er kendt for at være stærke alround-maskiner. De er ekstremt manøvredygtige og prak­­tisk talt uundvær­lige i maskinparken, når man har anskaffet den første. En Schäffer dækker nemlig mange behov hos kunder inden for landbrug, industri, anlæg, hestehold og inden for byggebranchen.

Lave minilæssere

Schäffer SLT-modellerne er designet specielt til brug ved smalle passager, og hvor der er lavt til ”loftet” i porte, gamle stalde o. lign. Der findes modeller med bredder fra 89 cm og totalhøjde fra kun 189 cm med godkendt FOPS-Bøjle.

Hjullæssere

Schäffer kalder selv deres hjullæssere for ”dynamik­ klassen” fra Schäffer. De kendetegnes da også typisk ved stor motorkraft, hydraulisksystemer i topklasse og kabiner med højeste komfortniveau. Som alle andre Schäffere bygget til at højne produktiviteten og dermed spare tid og omkostninger.

Teleskoplæssere

Når det drejer sig om knækstyrede telskoplæssere, hører maski­nerne fra Schäffer til de mest succes­ rige inden for deres klasse. Præcis ydeevne i ethvert terræn og med løftehøjder og belastninger, som man ikke finder i samme klasse hos konkurrenterne. 14

Vi servicerer og sælger mange Schäffere Hvis du gerne vil bytte din gamle Schäffer til en ny, er vi altid interesserede og giver en god byttepris, for vi får løbende forespørgsler efter brugte Schäffere til fair priser.


hjælper dig med at sikre maksimal dyrevelfærd via effektiv strøning, renholdelse og stråfodring

Fjerkræproducentens hjælper Helt overordnet gør Emily dagligdagen meget bedre for dyr og nemmere for landmænd via en række strø- og fodermaskiner, der kan håndtere alle balletyper. Uanset om du arbejder med hø, halm, rund- eller firkantballer, kan Emily levere en driftssikker løsning. Maskinerne er både brugervenlige og robuste, og så sørger teknologien for at materialet udnyttes optimalt. Emily er i Danmark mest kendt for deres balleudrullere og strømaskiner til minilæssere, frontlæssere og teleskoplæssere, men leverer også et stort udvalg af foderskovle og skovlmixere til f.eks. kødkvægsproducenter eller fodring af frilandsgrise.

Emily fremstiller mange forskellige strømaskiner og strøskovle. Nogle af dem er allround-modeller til alle landmænd med animalsk produktion. Andre er udviklet i tæt samarbejde med fjerkræproducenter. Her er der fokus på jævn fordeling af strømateriale på store flader, minimal støvdannelse og effektiv renholdelse.

EMILY har en praktisk løsning på mange af hverdagens udfordringer

15


Produktprogrammet består af 8 produktgrupper: • Jordbearbejdning

Tradition for kvalitet

• Såmaskiner

Det er over 140 år siden smeden den norske smed Ole Gabriel Kverneland, begyndte at producere landbrugsredskaber i Norge. Siden da er der pløjet meget jord, tilsået mange hektar, plejet mange afgrøder og bjærget meget græs med Kvernelands redskaber. Og udviklingen fortsætter så Kverneland lancerer løbende nye produkter, der hver især summen af tradition for kvalitet, en tæt dialog med nordiske landmænd og moderne teknologiske løsninger.

• Gødningsspredere • Sprøjter • Græsredskaber • Ballehåndtering • Strømaskiner • Precision Farming løsninger

Man siger populært, at successen i stalden starter på græsmarken. Den sætning har Kverneland taget til sig og udviklet en komplet serie græsmaskiner, der hurtigt, effektivt og med stor præcision sikrer optimal indhøstning af græs, uanset om det skal køres i silo eller presses og wrappes.

Man går aldrig fejl med en Kverneland plov. Den er bygget på 140 års erfaring med at pløje og i tæt dialog med danske landmænd, så det er nemt at opnå et godt resultat med de røde og grønne vendeplove.

16


Giv planterne optimale vækstbetingelser, så kvitterer de med et godt udbytte

Kverneland har udviklet et komplet sprøjteprogram med lifthængte, bugserede og selvkørende sprøjter. De har fokus på høj præcision, sikkerhed og høj effektivitet. Som et ekstra plus indgår sprøjterne i Kvernelands kommunikationskoncept, så man får også adgang til en række optimeringsfunktioner og nem dokumentering af sprøjteopgaverne.

Fællesnævneren for stort set alle landbrug er dyrkning af afgrøder til salg, fodring, videre forarbejdning eller biogas. Dyrkningsstrategier og jordbundsforhold er derimod stærkt varierende. Vi er ikke ude i en mission for at fremme den ene dyrkningsform fremfor den anden. Vores mål er at levere de maskiner, den enkelte landmand efterspørger for at kunne gennemføre sine strategier under de lokale forhold. Derfor tilbyder vi et meget bredt sortiment af jordbundsredskaber lige fra helt enkle mekaniske harver til superavancerede såmaskiner og sprøjter.

Uanset hvilket redskab du køber hos os, så kan du være sikker på, at prisen er fair, og at vi har slid- og reservedele på lager

17


Nogle slid- og reservedele skal man bare have på lager Det er dyrt for maskinforretningerne at have ting liggende på lager, men det er mindst lige så dyrt for landmænd og maskinstationer at holde stille med driftsstop. Den moderne løsning er, at maskinforretningerne får stumperne i løbet af natten fra store europæiske logistikcentre, men på det punkt er BTMC lidt gammeldags – her er lageret af akutte reservedele og sliddele større end hos kollegerne. ”Vi skal selvfølgeligt have en fornuftig balance mellem kundeservice og det økonomisk forsvarlige, men vi tror på, at maksimal ”oppetid” betyder meget for vores kunder. Det resulterer i større lagre end så mange andre steder”, siger Svenne. En anden årsag til lagrenes størrelse er de mange direkte importerede redskaber. Her lægger BTMC af princip et reservedelslager på hylderne, allerede når den første kunde køber et nyt redskab.

Direkte import – Fair priser Landbrugskunder er ekstremt prisbevidste. BTMC har derfor arbejdet benhårdt på at finde enkelte kvalitetsprodukter, der matcher landmændenes behov, og importere dem direkte. Det giver ingen fordyrende mellemled, hvilket resulterer i fair priser. Det er imidlertid ikke alle produktgrupper, der egner sig til direkte import, og nogle mærker er så godt indarbejdede på det danske marked, at det ikke tjener noget formål for hverken os eller vores kunder, at forsøge at gøre det anderledes. Det gælder f.eks. Schäffer og Kverneland. Derimod er produkter som MANDAM jordredskaber velegnede til direkte import. Her drejer det sig om at have styr på logistikken, produktkendskab, et lager af slid- og reservedele og en målrettet salgsindsats. Hos BTMC arbejder vi bevidst med at opretholde balancen mellem at være forhandler af højt profilerede brands og importør af robuste kvalitetsmærker.

18


Version: 2.0 DK / Item number: 00210-3-468

TIned Weeder Pro Vs 600 M1 / Vs 750 M1 / Vs 900 M1 / Vs 1200 M1 Unik og innovativ fjederpakke sikrer optimal tilpasning til jordoverfladen

ure InnoVATIons for THe fuTure

t

or imp kte R Dire PRISE FAIR

DK

Besøg os på ...

Unik strigle tilpasser sig jordoverfladen Det er ikke kun i Danmark, at opfindsomheden er stor. Tag nu f.eks. denne strigle, der tilpasser sig jordoverfladen takket være et unikt fjedersystem og samtidigt beskytter kulturplanter optimalt. Strigletænderne bevæger sig op og ned og trykket fra strigletænderne er ensartet, uanset hvilken højde de arbejder i. Derfor kan man nu anvende strigler i sårbare afgrøder og afgrøder dyrket på kamme som f.eks. kartofler, hvor arbejdstrykket vil være ensartet på toppen, siden og mellem kammene. Navnet er APV Tined Weeder Pro, firmaet APV er fra Østrig, og vi er importør i Danmark.

APV Tined Weeder Pro har en unik fjederenhed pr. strigletand på. Den kan indstilles, så tænderne har ensartet modtryk mod jordoverfladen ved forskellige højder. Det gør det muligt at anvende striglen i afgrøder med kamme som kartofler. Strigletandens aggressivitet vil her være ensartet på toppen, siderne og bunden af kammene.

APV-spredere giver lige det sidste Jo flere arbejdsopgaver man kan klare ved én overkørsel, des mindre tid, brændstof osv. skal man bruge. Af samme enkle årsag udvikler og producerer APV et meget bredt program af spredere til utallige formål. Der fås modeller fra helt enkle centrifugal spredere til avancerede pneumatiske fordelere med høj præcision. Vi synes ideen om at have en påbygningsenhed, der kan eftermonteres på redskaber af ethvert brand, er genial – og derfor har vi altid et stort lager til hurtig levering.

er ikke længere væk end et ”klik” BTMCshop.dk er en del af Brørup Traktor- & Maskincenter. Vores vision er at gøre de mest gængse artikler til vores maskiner nemt tilgængelige for vores kunder og effektivisere logistikken omkring salg og levering, så vi altid kan tilbyde kunder fair priser. Hvis du er i tvivl om hvilke dele, du skal bestille, ligger reservedelsmanualerne også klar til download. Men husk, du er altid velkommen til at ringe til os, hvis du mangler råd og vejledning om slid- og reservedele til dine maskiner. BTMCshop.dk udvikles løbende med flere og flere produktgrupper, så du fremover hurtigt kan få fat i det, du mangler. 19


Succes i stalden begynder på marken Etablering, vanding, gødskning, slæt, vejring, bjærgning, stakning..... Der er utroligt mange processer inden ensilagen er bjærget og giver fundamentet i de fleste besætningers fodring. Det kræver først og fremmest dygtighed, dernæst effektive maskiner og måske lidt held.

Vognskubber hjælper dig gennem mudderet Armadis vognskubberen ser ikke ud af så meget, men når først de store traktorer ikke kan trække frakørselsvognene gennem efterårsmarkerne, gør de en kæmpe forskel. En ekstra traktor med vognskubberen påmonteret bakker til bagenden af vognen. Med et specielt aggregat fanger den et beslag, som sidder på vognen, løfter og skubber – og så går det igen fremad, så snitteren og alle de andre maskiner kan komme videre med deres arbejde.

BTMC har rigtigt mange mælke­ producenter blandt kunderne. Det tror vi selv skyldes vores fokus på produktive maskiner og dedikeret service. Hos os ringer du nemlig ikke forgæves, når højsæsonen presser folk og materiel.

BTMC har mange forskellige kvalitets­ produkter til dig med fokus på græs. Ring til os før du køber din næste græsmaskine.

PTO-tester

Vores sparer dig mange penge

Som måske den eneste maskinforretning i Jylland tilbyder BTMC at teste redska­bernes PTO-koblinger. Det sikrer, at de kan justeres korrekt, så redskaberne arbejder optimalt, og arbejdet udføres med mindst muligt brændstofforbrug. Og så er en korrekt justeret PTO-kobling den bedste sikkerhed mod, at redskabets gearkasse ”eksploderer”.

Sauerburger – robust kvalitet Tyske Sauerburger fremstiller bl.a. silocuttere og strømaskiner i meget høj kvalitet. Silocutterskovlene er fremstillet af højstyrkestål med skær i både bund og overfald, og de skærer ubesværet både græs- og majs ensilage uanset ensilagekvaliteten. Strømaskinerne strør sand, strå og savsmuld og kan leveres med forskellige monteringsbeslag til minilæssere eller 3-punktsophæng.

20


Innovation i førersædet Nogle redskaber kommer til at betyde mere for udviklingen i landbruget end andre. Nogle af fremtidens vigtige maskiner udvikles af Ploeger. Vi vil gerne være med i frontlinjen, så Brørup Traktor- & Maskincenter sørger for, at Ploegerkunder får reservedele og service i det meste af Danmark og er også med til at knytte kontakt mellem danske kunder og Ploegers produkteksperter i salgsafdelingen.

Skånsomt ud med gylle på 3 eller 5 hjul Herfra kommer bl.a. de 3- eller 5-hjulede gyllemaskiner med op til 25 m³ tankkapacitet. De forener kravet om høj kapacitet i en hektisk sæson med skånsom kørsel, så markerne ikke lider unødvendig overlast. Den 5-hjulede model er bygget op med både hydrostatisk drev (forhjulet) og mekanisk ZF ECCOM 5.0 CVT transmission (bag) for at opnå maksimal effektoverførsel fra den 6-cylindrede Scania motors 550 hk power til trækkraft. Det resulterer i smidig kørsel fra 0-40 km/h og råstyrke til at trække store nedfældere i marken.

Det skal gå stærkt, hvis græsset skal bjærges optimalt Når forholdene er ideelle til at bjærge græs, skal der ske noget i en fart. Derfor har Ploeger kombineret amerikanske erfaringer med selvkørende river med en europæisk pick-up fra Reiter. Foran kabinen sidder en 2-delt pick-up, som både kan aflevere skåret til højre og venstre, til begge sider eller samle skåret i midten. Pickup-rivens opdelte chasssis følger terrænet og løfter græsset op i stedet for at ”slæbe” det hen over jorden, som de fleste andre river. Ovenover pick-uppen sidder en føde-rotor, der sørger for at holde et jævnt flow til båndet, som kører på tværs af maskinen og enten afleverer afgrøden centralt eller til siderne. Udover en fantastisk kapacitet får kunderne også udbytte af en lav mekanisk påvirkning af afgrøden, så genvæksten bliver hurtigere.

21


Ølgod Maskinforretning I 1974 grundlagde Ole Jakobsen en maskinforretning i Ølgod. Navnet blev Ole Jakobsen Maskinforretning. Forretningen voksede og i 1990 flyttede man til den nuværende adresse med gode rammer til butik, lager, værksted og salg. Gennem årene blev forretningen kendt for sin gode service og fik en stabil kundekreds takket være dedikerede medarbejdere og fokus på kundernes behov. I 2016 købte Brørup Traktor- & Maskincenter forretningen, som nu er omdøbt til Ølgod Maskinforretning, og i 2019 kom Steen Olesen med i ejerkredsen og blev samtidigt daglig leder af forretningen. Konceptet er det samme som hidtil – lokalt forankret salg og ikke mindst service af landbrugsmaskiner og traktorer. På traktorsiden er teamet i Ølgod specialister i Deutz-Fahr, og på redskabssiden fylder vores importerede redskaber meget, for de matcher områdets redskabsbehov utroligt godt. Ølgod Maskinforretning drives i tæt samarbejde med Brørup Traktor- & Maskincenter, men den daglige drift varetages af et lokalt team for at sikre maksimal kundenærhed. Målet er fortsat at være kendt for god kundeservice og maksimal tilgængelighed, men vi vil også udbrede kendskabet til vores store redskabsprogram i det vestjyske område, for med direkte import og ingen fordyrende mellemled, kan vi sælge redskaber og maskiner videre til meget fair priser.

God kundeservice og fair priser Ølgod Maskinforretning har tradition for et stort butikssalg af alt til folk med grønne fingre og jord eller olie under neglene. Her kommer dagligt landmænd og private kunder efter alt fra en kilerem til en ny kost eller måske en plæneklipper og en toptrimmet motorsav.

Serviceteamet ledes af værkfører Bjarne Kristensen, der sørger for at kunderne får hurtig og kompetent service. Bjarne deltager selv i de praktiske opaver, så han ved, hvad der rører sig i marken, og hvad serviceteamet skal være særligt opmærksomme på.

Ølgod Maskinforretning drives i tæt samarbejde med Brørup Traktor- & Maskincenter. Ved at kombinere fordelene ved at centralisere nogle opgaver som administration og indkøb, men holde andre opgaver som f.eks. service under lokal ledelse, skaber vi et sundt fundament for en lokal maskinforretning.

Lad BvL fodre dit kvæg I Ølgod Maskinforretning er vi Bvl-forhandler og servicecenter, og tilbyder områdets vægproducenter et bredt program af de anerkendte foder- og strømaskiner. Vi kan levere både konventionelle blandevogne og selvkørende eller stationære maskiner. Fælles for dem alle er brugervenlig betjening, høj driftssikkerhed og lang levetid. Hvis uheldet er ude, og din blander bryder ned, er vi hurtigt fremme for at hjælpe dig videre – dyrene skal jo fodres - men vi vil allerhelst servicere og kalibrere din vogn, inden det sker.

22


En enkel såmaskine – på den avancerede måde For mange er Claydon den ægte såmaskine til direkte såning. Den var blandt de første af sin type og har lige siden formået at forene en robust og enkel konstruktion med brugervenlig indstilling og anvendelse – og rigtigt gode resultater i marken.

Claydon er en ekstremt fleksibel såmaskine og kan anvendes med succes under vidt forskellige forhold. Princippet i en Claydon såmaskine er enkel. Først kommer en gruppetand og løsner jorden og laver en rille i jorden til at dræne. Derefter kommer en gåsefodstand og løfter jorden op samtidigt med at der bliver blæst frø/korn ind under. Til slut bliver rillen dækket med rivetænder eller en fjedrende paddel. Claydon såmaskinerne fås i arbejdsbredder fra 3, 4, 4.8, 6 til 8 meter og kan udrustes med 1-4 tand/ redskabsrækker med forskellig konfiguration og gødningsudstyr. Det betyder meget for praktikken, for du kan få et allround set-up eller et, der matcher lige netop din jordbundstype og sædskifte.

Selvom direkte såning bliver mere og mere udbredt, er der stadigvæk mange spørgsmål forbundet med dyrkningsstrategien. Dem kan vores Steen ”Claydon” Olsen besvare for med mange års erfaring med Claydon og deres anvendelse er der næppe nogen maskinsælgere i Danmark, der har større erfaring med maskiner til reduceret jordbehandling og direkte såning. Spørg ham, hvis du også overvejer at skifte dyrkningsstrategi. 23


5894

Lokal Regional Landsdækkende Nordisk

Ølgod Maskinforretning

Brørup Traktor& Maskincenter

Landsdækkende salg, regionale servicecentre, lokale servicebiler - og en lastvogn med kran til det grove Hjørnestenene i Brørup Traktor- & Maskincenter og Ølgod Maskinforretning er fair priser og kompetent service. Det første er op til sælgerne, det sidste sørger vores serviceteams for. De kan ”fikse” det mest utrolige ude hos kunderne, men af og til må de have maskinerne med hjem på værkstederne. Til det har vi stor glæde af vores egen kranmonterede lastbil og blokvogn. Kranen har vi og kunderne for øvrigt også stor glæde af, hvis gyllepumper skal løftes op til service og lignende tunge løft er nødvendige. Ring til os – vi gør, hvad vi kan for at hjælpe vores kunder, uanset hvor lille, stor eller tung udfordringen er.

Stenbro Allé 10 · 6650 Brørup · Tlf. 75 38 20 24 · www.btmc.dk

Østvej 7 · 6870 Ølgod · Tlf. 75 24 56 22 · www.btmc.dk

Profile for BRB.dk

BTMC Profilbrochure  

BTMC Profilbrochure  

Profile for brb2013