BTMC Profilbrochure

Page 1

Tradition

og fornyelse “Vi vil være dem, der Deutz-Fahr forhandler dækker kundernes behov for traktorer, maskiner, redskaber, reservedele og service til FAIR PRISER” Vi har fokus på god service og fair priser. Side 8-9

Major Grønne græsklippere til den grønne sektor. Side 10-11

Claydon Ekspert i direkte såning. Side 23

MANDAM Jordredskaber direkte fra fabrikken til danske marker. Side 6-7

Stenbro Allé 10 · 6650 Brørup · Tlf. 75 38 20 24 · www.btmc.dk

Østvej 7 · 6870 Ølgod · Tlf. 75 24 56 22 · www.btmc.dk

1


Markante begivenheder 1997

2000

rørup Traktor- & Maskincenter B etableres i lejede lokale hos Deutz-Fahr Skandinavien, Vejen.

er flyttes til Brørup på Stenbro D Allé. 10.8000 m2 grund blev købt, og en helt ny forretning på 1.000 m2 tages i anvendelse.

2003

Import af tromler og jordpakkere fra Zagroda i Polen.

2016

Import af Holaras ensilageredskaber.

Topmoderne højlager med 8 reservedelstårne bygges.

Import af IDROFOGLIA vandingsmaskiner og kanoner fra Italien.

Værkstedet i Ølgod moderniseres.

2019 Steen Olesen medejer og daglig leder af Ølgod Maskinforretning.

2021 Regional importør af Pronars vogn- og redskabsprogram.

Ølgod Maskinforretning bliver importør af Claydon redskaber.

2021 1.380 m² lagerhal bygges i Brørup.

2017

vertagelse af Ølgod O Maskinforretning.

Forhandler af Schäffer og APV.

2018

Værkstedet i Brørup udvides med 330 m².

2019

Forhandler af Kvernelands produktprogram.

2016

2018

Import af Emily strømaskiner.

2011

Medlem af Dansk Maskinhandlerforening.

2014

2017

I mport af Schuitemaker påbegyndes. Siden da er over 250 vogne leveret.

2008

2013

2017

2002

Yderligere 2.500 m2 købes og en udstillingshal på 1.100 m2 bygges.

2005

Import af harver og grubbere fra MANDAM i Polen.

2

2001

2018

Uafhængig Deutz-Fahr forhandler med direkte import af traktorer og reservedele.

2019 Servicepartner og reservedelslager for Ploeger specialmaskiner.

2021 Autoriseret Deutz-Fahr forhandler.

Import af Major græsklippere til hele den grønne sektor.

2020 Forhandle af BvL foderblandere og udstyr.

2022 Brørup Traktor- & Maskincenter fusioneres med Ølgod Maskinforretning.


25 år med

Brørup Traktor- & Maskincenter ”Skal vi starte for os selv?” Det spørgsmål havde vi overvejet flere gange, men det var aldrig rigtigt blevet til mere. Som så ofte før blev det en udefrakommende hændelse, der blev årsag til, at tanke blev omsat til handling. Vores arbejdsgiver valgte nemlig at skifte traktormærke, og så var vejen banet for etableringen af en maskinforretning med Deutz-Fahr i centrum. Navnet blev Brørup Traktor- & Maskincenter og opgavefordelingen klar – Kurt skulle tage sig af alt det tekniske, mens Svend Aage håndterede salg, lager og administration. Vi startede op i lejede lokaler hos Deutz-Fahr Skandinavien i Vejen, men flyttede snart til Brørup. I opstarten drejede alt sig om salg og service af Deutz-Fahr produktprogrammet. Der var ansat én traktormekaniker, og vognparken bestod af én servicebil, så egnens landmænd kunne serviceres. Godt 25 år efter ejer og driver vi fortsat firmaet. Opgavefordelingen er der ikke ændret på, men der er kommet mange nye ansigter på medarbejderlisten, flere mærker i produktmappen og også endnu en maskinforretning i form af Ølgod Maskinforretning. Senest er Steen Olesen blevet medejer. Man kan vist roligt sige, vi opfandt begrebet forandringsvillighed, før det blev et modeord. Der var ikke mange, der levnede os en chance, da vi sprang ud som selvstændige. Men vi bed os fast, udviklede firmaet og har med en god portion arbejde og løbende tilpasninger skabt en sund og moderne forretning med fuld fokus på kunderne. Ingen kender fremtiden, men med afsæt i vores erfaring og kompetencer, vores gode faciliteter, stabile medarbejdere og størrelse står vi godt rustet til fremtiden. Vi følger udviklingen nøje og er ikke bange for at tage de fremtidige udfordringer op, så vi fortsat kan drive en stabil forretning med afsæt i høj service og fair priser på maskiner, service og reservedele. En ting er sikker - Brørup Traktor- & Maskincenter servicerer også vores kunder de næste mange år, for vi arbejder fokuseret på at udvikle os i takt med kundernes behov, for vi vil være deres foretrukne partner og leverandør.

Svend Aage Jensen

Steen Olesen

Kurt Eg

3


Vi har meget at tilbyde

4

Kverneland - det sikre valg

IDROFOGLIA sikrer regn til afgrøderne

Alle danske landmænd kender Kvernelands unikke og brede produktprogram, som er udviklet til at arbejde under de strengeste forhold, dag efter dag, år efter år. Det brede sortiment inkluderer græs- og fodermaskiner, plove, jordbearbejdningsudstyr, såmaskiner, gødningsspredere og sprøjter. Vi oplever ofte, at nogle kunder betragter Kverneland som det sikre valg. Det kan man kun være enig i.

Idrofoglia er en af de førende producenter af vandingsudstyr i Italien. De er kendt for deres robuste og meget driftssikre maskiner, som kan tilpasses ethvert kundespecifikt behov. De fremstiller vandingsmaskiner i alle størrelser – lige fra helt små indtræksmaskiner til store maskiner med 150 mm slanger. Maskinerne i Danmark kan leveres med Nørtoft computer, hvis kunden ønsker det.

Schäffer løfter det hele

Major - perfekt forhold mellem ydelse og pris

Der findes stort set ikke en gård med dyr i Danmark uden en minilæsser. BTMC har valgt at satse på Schäffer, som er kendt for sin ekstremt høje kvalitet og styrke. Den kan fås i mange størrelser og modelvarianter, og redskabsprogrammet er stort. De fleste starter med en skovl og måske et par pallegafler, men udvider efterhånden med flere redskaber. Mange steder er Schäffer blevet uundværlig i den daglige drift.

Når høj kvalitet og effektiv funktionalitet mødes, så er man tæt på et optimalt redskab. Major har f.eks. udviklet en fantastisk slåmaskine – Major Cyclone - der arbejder som en rotorklipper, men er en slagleklipper, og derfor bruger mindre energi og færre sliddele end tilsvarende redskaber. Med mulchingfunktion er den en ideel løsning til afpudsning af frøgræsmarker og arealpleje af grønne områder.

Honda – hvorfor gå? APV-spredere

CLAYDON – det sikre valg til direkte såning

Hvis dig Sæt du har op på behov sadlen, for en drejlille nøglen centri­ og fugal­ tagspreder en pause til fra snegledagens gift, en fysiske større til anstrengelser, udsåning af efterafgrøder når du kører ud eller i marken en luft­efter køerne eller assisteret præcisionssåmaskine bare rundt på ejendommen. som supplement Hondatil s ATV’ere dine er populære øvrige redskaber, hos vores så kunder. har vi næsten De er ikke helt markedets sikkert en løsning billigstepå – til gengæld lager. APV´s spredere er de kvalitetsmæssigt er kendetegnethelt vedihøj topkvalitet, og har en nem meget lang betjening oglevetid. et gennemtænkt Honda kandesign, leveres så indregistreret. det er nemt at eftermontere sprederne på dine eksisterende redskaber.

Claydon er en ekstremt fleksibel såmaskine til direkte såning og kan anvendes med succes under vidt forskellige forhold. Den er enkel og brugervenlig, men frem for alt sikrer den udsæden optimal fremspiring og gode vækstbetingelser. Når du køber din Claydon, hjælper vores produktekspert dig med gode råd om at anvende maskinen korrekt, så du får succes allerede fra første vækstsæson.


Deutz-Fahr driftssikker trækkraft

MANDAM er en succes

Deutz-Fahr er indbegrebet af tysk kvalitet og pålidelighed. BTMC blev oprindeligt etableret for at sælge og servicere de lysegrønne traktorer. I dag er vi uafhængig af den danske importør, men arbejder fortsat dedikeret med Deutz-Fahr. Vi importerer selv traktorer og reservedele fra kolleger i udlandet og vores servicespecialister kører dagligt i hele Sydjylland og på Fyn.

MANDAM er en anerkendt polsk maskinproducent, som producerer en bred vifte af jordbearbejdningsmaskiner af meget høj kvalitet og til konkurrencedygtige priser. Deres tallerkenharver, stubharver, græsmarksharver, grubbere, undergrundsløsnere og lignende redskaber er blevet en succes i hele Europa og bestemt også i Danmark. Vores erfaring fra mange års samarbejde er, at MANDAM holder det, de lover.

Schuitemaker leverer produktiv kvalitet

Zagroda tromler markerne helt flade

Schuitemaker har siden 1918 udviklet og produceret maskiner til den professionelle landmænd og maskinstationer. De leverer snitte- og frakørselsvogne, fodervogne, mixervogne, møgspredere, slamsugere, gyllevogne og skiveskærsnedfældere med høj produktivitet og innovativ teknologi. Den hollandske producent ser kundernes behov og leverer redskaberne til at løse dem.

Zagroda-tromler fremstilles i Polen efter vesteuropæisk forbillede, men måske med endnu højere kvalitetskrav og robusthed end det ofte ses. Der markedsføres to modeller i bredder op til 12,3 meter. Fælles for begge modeller er stort overlap, hydraulisk sammenklap og et lavt tyngdepunkt under transport. Det danske marked har taget godt tromlerne og deres fair pris.

Emily strømaskiner

Ploeger - Selvkørende specialmaskiner

Franske Emily producerer driftssikre og brugervenlige strømaskiner. De fås til både rund- og firkantballer. Den mest populære model i Danmark er Emily DELTA, der kan anvendes som rundballe-udruller eller opriver, som kaste/strømaskine med valgfri kasteretning eller som bredspreder. Emily leverer også en række redskaber til renholdelse af stalde og udearealer.

Ploeger udvikler avancerede selvkørende specialmaskiner til landbruget. Selvkørende river, 3- og 5-hjulede gyllemaskiner, optagere, plukkemaskiner etc. er deres spidskompetence. Indenfor gylleudkørsel er deres 5-hjulede model med 550 hk, CVT-transmission og 25 m³ tankkapacitet helt suveræn. Vi sørger som Ploegers lokale servicepartner for hurtig levering af reservedele og service. 5


Direkte fra fabrikken Mange gange hvert år ruller polske sættevogne ind på BTMC´s lagerplads i Brørup. De kommer direkte fra fabrikken med MANDAM grubbere med og uden lift – tallerkenharver – stubharver – rørpakkere – tandpakkere – V-ringspakkere – efterharver – pakkevalser – knivharver – græsmarksharver – tromler og meget mere, som så står klar til hurtig levering til kunder i hele Danmark. Mange landmænd tager hvert år turen til Brørup for at se hvilken model og udstyrsniveau, der passer bedst til deres jord og dyrkningsstrategi. MANDAM er kvalitet til fair priser.

MANDAM KUS stubharver

MANDAM GAL-C tallerkenharver

5

års garanti på tallerken-lejer

2 rk. faste, kraftige tænder i 3 - 3,8 - 4,8 og 5,6 meters arbejdsbredde. Kan leveres med fjedersikring/boltsikring og mange forskellige rørpakkevalser.

3, 4, 5 og 6 meters arbejdsbredde med Ø560 eller Ø610 mm gummiophængte tallerkener og stort udvalg i pakkevalser og efterharver. 5 års garanti på lejer.

MANDAM KUN SUPER stubharver

MANDAM GAL-K tallerkenharver

5

års garanti på tallerken-lejer

4 rk. fjedrende tænder i 3, 4, 5 og 6 meters arbejdsbredde. Du kan tilpasse din harve med et stort udvalg i pakkevalser og efterharver.

MANDAM TOP stubharver

3 rk. faste tænder i 3 - 3,8 - 4,8 og 6 meters arbejdsbredde. Med fjedersikring og stort udvalg i pakkevalser og tænder. 6

Bugseret model. Fås fra 4, 5, 6 og 8 meter med hydraulisk opklap. Ø560/Ø610 mm gummiophængte tallerkener. 5 års garanti på lejer. Kan leveres med forskellige pakkevalser.

MANDAM knivtromle

MANDAM knivtromler er enkle, men effektive, når du vil sikre dig hurtig nedmuldning af stub og efterafgrøder, eller nedbryde plantematerialet optimalt før den efterfølgende jordbearbejdning.


EGEN IMPORT FAIR PRISER MGW undergrundsløsner/grubber

Leveres i 2, 3 og 5-tands modeller med boltsikring og Ø540/Ø620 mm rørpakkevalse.

Zagroda tromler markerne flade En effektiv tromle skal være robust, have passende overlap mellem sektionerne og være nem at transportere mellem markerne – og så skal prisen være fair! Zagroda lever op til alle fire krav! Zagroda Maximus er en fælles betegnelse for tromler fra ni til tolv meter, mens Zagroda Tytan er navnet for mindre tromler fra 4,5 til 7,5 meter. Begge modeller har som standard hydraulisk ud- eller sammenklap og akkumulatorer, der dæmper den mekaniske belastning under denne operation. Tromlerne kan leveres med enten Cambridge- eller Crosskilringe. Cambridge-ringene er tiltænkt tromling af fremspirede afgrøder og græsmarker, mens Crosskilringen er en universal ring, der efterlader jorden plan og fast med en porøs overflade, hvilket minimerer risikoen for sandflugt. Mange af tromlerne leveres med flade planerplader i fjederstål. Det er nærmest store, flade harvetænder, som slår jordknolde i stykker og jævner større ujævnheder foran tromlerne. De giver selve tromlesektionerne ideelle betingelser for at levere et perfekt arbejde selv under meget vanskelige forhold.

Sikkerhed på landevejen MGPH undergrundsløsner

MGPH undergrundsløsner med op til 6 meters arbejdsbredde og 10 tænder. Leveres med boltsikring og hydraulisk lift, kat. II/III.

Når man flytter en 12,3 meter tromle mellem marker og arbejdssteder, er det ekstremt vigtigt, at sikkerheden er i top. Her har Zagroda sørget for en konstruktion, som sikrer, at alle sektioner hydraulisk klappes sammen, så de sidder horisontalt og lavt, hvilket resulterer i et ekstremt lavt tyngdepunkt. Transportbredden er også begrænset. En 12,3 meter Maximus fylder under tre meter i bredden, når den er slået sammen. Samtidigt er tromlerne konstrueret med et lavt træk og leveres med store transporthjul, så risikoen for transportulykker er meget lille, og den mekaniske slitage under transport på bumpede markveje er nærmest elimineret totalt. En populær tromle - kunderne får meget for pengene, tromlerne arbejder godt med passende overlap, og har et meget lavt tyngdepunkt under transport mellem markerne. 7


Et stærkt

serviceteam Det ligger næsten til højrebenet, at service fylder meget i Brørup Traktor- & Maskincenter, når en af firmaets ejere er en ægte maskinnørd. Den store tekniske viden og dygtige servicefolk er da også en af grundpillerne i maskinforretningen. Arbejdet udføres både på værkstedet og ude hos kunderne, hvor servicebilerne dagligt kører mange km på landevejene. Med en placering i Brørup lige ved motorvej E20 er det hurtigt at komme rundt i hele Sydjylland og på Fyn, og via værkstedet i Ølgod kan man hurtigt nå et endnu større område af Vestjylland. Rent faktisk har Kurt Eg altid et vågent øje efter dygtige landbrugsmekanikere, for med dygtige folk er det forholdsvist nemt at tiltrække endnu mere arbejde til værkstederne. ”Vi vil være kendt for kompetent service på allerhøjeste niveau, så vi satser benhårdt på at samle det bedste serviceteam”.

Driftssikre mejetærskere med høj komfort og lave ejertidsomkostninger

Manden der ved

– næsten – alt om Deutz-Fahr Kurt Eg er medejer af BTMC. Det er der ikke mange kunder, der tænker på, når servicebilen ruller op ad indkørslen med Kurt ved rattet. De glæder sig bare over, at de snart kan fortsætte arbejdet, for Kurt kan fikse stort set alle maskiner. 8

Serie 5 fra 62 - 113 hk

Serie 6

Allround letvægter

Der er en


SPITZENKLASSE Driftsikre allround-traktorer

Med indbygget køreglæde

Vi er vilde med Deutz-Fahr! Ikke bare fordi vi har arbejdet med mærket i mere end 25 år – også fordi det er nogle driftssikre og komfortable traktorer. Og måske mest af alt fordi vores kunder får rigtigt meget traktor for pengene, når de køber en Deutz-Fahr, uanset om den har 62 hk eller 336 hk. De smidige Deutz-Fahr traktorer har en suveræn levetidsøkonomi, høj brugsværdi og så er der modeller til ethvert behov og budget. Det kan vi godt lide, for så kan både maskinstationer, landbrugsbedrifter og alle andre få dækket deres traktorbehov til fair priser. Spørg os næste gang du skal have en ny traktor eller skal have serviceret din Deutz-Fahr!

fra 120 - 230 hk

Serie 7 fra 226 - 246 hk

Serie 8 med 268 hk

Serie 9 fra 274 - 336 hk

n model til alle

Smidig køreglæde

Kompakt kraftværk

Power til det hele 9


MAJOR Tri-Deck rotorklippere rs 3 åra n t i Ga

Major Equipment fra Irland producerer græsklippere til hele den grønne sektor – lige fra grove brakpudsere til specialklippere med utrolig høj klippefinish.

MAJOR TDR-serien er markedsførende i plæneklippere til store arealer. Der er to klippebredder, 4,9 m og 6,1 m. Det patenterede bevægelige trepunktssystem gør det muligt for maskinen at hæve sig over terrænets ujævnheder og derved undgå en overdreven nedklipning af græsset.

MAJOR Cyclone brakpudser

Fælles for alle er høj kvalitet, gennemtænkt konstruktion, brugervenlig betjening og lave ejertidsomkostninger. Alt i alt et perfekt match mellem pris og produktivitet. Vi har altid et udvalg af de nyeste modeller på lager og har også sikret os, at kunderne hurtigt kan få leveret slid- og servicedele. Det samme gælder naturligvis service, hvor vores egne serviceteknikere i samarbejde med lokale servicepartnere hurtigt kan være fremme, hvis der en sjælden gang skulle opstå et driftsstop.

Perfekt til afpudsning af frøgræsmarker

Major Cyclone rotor brakpudsere er designet til at fungere som en slagleklipper, men er en rotorklipper med op til 7,9 m arbejdsbredde. Det resulterer i høj finish og minimalt brændstofforbrug.

MAJOR Topper

Major Topper er meget robuste Heavy Duty rotorklippere med lang levetid. Knivene er frit svingende og roterer med meget høj hastighed og modsat hinanden. Fås i liftophængte eller bugserede modeller.

MAJOR Flex Wing

Med Major får du høj driftssikkerhed og lave serviceomkostninger Major Flex Wing FW-HD er en tre-punkts ophængt rotorklipper. Vingerne følger terrænet fra -15 til + 25 grader. Med underplader og glidesko skalperes græstørven ikke. 10


MAJOR Swift rotorklippere Alle Major-maskiner er med direkte træk fra traktor til alle rotorer via PTO-aksler. Ved at undlade remtræk kan alle knive monteres synkroniseret med stort overlap. Det sikrer, at maskinerne ikke laver striber, og at der skal væsentligt mindre effekt til at trække maskinerne. Samtidigt reduceres risikoen for driftsstop, idet der ikke anvendes kileremme.

Klippekvaliteten er i top, når denne klipper med 60 mm overlap mellem knivene og høj knivhastighed tager fat. En specialudviklet gearkasse sikrer optimal klipning selv ved høje arbejdshastigheder. Arbejdsbredde fra 1,9 til 5,4 m. Leveres med opklap.

MAJOR Swift front-rotorklippere

MAJOR Contoura rotorklippere MAJOR Contoura plæneklipperen er en holdbar og alsidig løsning til vedlige­holdelse af udfordrende og ujævnt terræn. Den robuste ramme, kombineret med de tre klippeled lader maskinen flyde hen over terrænet og giver en ensartet og uovertruffen klippefinish på enhver golfbane.

Frontmonterede klippere sikrer maksimalt overblik over arbejdsopgaverne. Majors frontklippere er ideelle, når store plæner skal slås, og man også har brug for at kunne køre tæt på forhindringer. Fås i modeller fra 1,9 til 4,0 m arbejdsbredde.

MAJOR Mini Cyclone rotorklippere

Major Mini Cyclone rotorklippere til frontmontering på redskabsbærere er konstrueret til professionel anvendelse, hvor der forekommer mange forskellige klippeopgaver, og der er behov for fleksibel smidighed.

MAJOR Swift rotorklippere

MAJOR Synergy rotorklippere

Bugserede modeller med hydraulisk opklap

Major’s bugserede modeller har de samme suveræne kvaliteter og features som de liftophængte. De bugserede modeller klipper fra 4,0 til 7,3 meter, men er smalle på landevejen og er udrustede i henhold til færdselslovens krav.

Major Synergy er en effektiv rotorklipper. Den er opbygget som et universal klipperbord til frontmontage på f.eks. Kubota, Iseki, Shibaura og John Deere’s redskabsbærere. 11


Vi står bag

i Danmark

BTMC har været importør af Schuitemaker siden 2002, men deres historie går meget længere tilbage. Siden 1918 har de udviklet og produceret maskiner til den professionelle landmand og maskinstation. Schuitemaker producerer blandt andet Rapide snitte- og frakørselsvogne, Siwa frakørselsvogne, Feedo fodervogne, Amigo blokdoserings­vogne og arbejder sammen med søsterselskabet Veenhuis om udvikling og produktion af møgspredere, gyllevogne og slamsugere – alt sammen produkter i absolut topkvalitet og med lave ejertidsomkostninger.

Schuitemaker Rapide Snitte- og frakørselsvogn i én Der ligger mere end 30 års løbende produktudvikling bag de nyeste Rapide vogne. Det har resulteret i rummelige, kompakte, effektive og driftssikre vogne. Schuitemaker Rapide er en ægte kombivogn - effektiv til opsamling og snitning af alle slags græs, men også til transport af tung ensilage ved f.eks. snitning af majs. Pickuppen er bagmonteret og klapper ind under vognen. Det giver maksimal frihøjde, hvilket er et “must” ved kørsel på våd jord. Samtidigt sikrer placeringen af tandem eller tripleakslerne en optimal vægtfordeling, så der altid er tilstrækkelig vægt på traktorens baghjul. Leveres med en kapacitet op til 61 m3..

Robuste facts om Schuitemaker Rapide • Bagudvendt pickup sikrer stabil og jævn kørsel på marken. Optimal opsamling af alle afgrøder. • Hydraulisk sikring af knive sikrer ensartet snittekvalitet. • Tænder med hardoxstål på spidserne. • Både galvaniserede og malede sider, så de er dobbelt beskyttede. • Profilkonstruerede sider som er stærkere end glatte sider. • Totalbredde på kun 2,55 m, så den kører ubesværet på landevejen. • Pendlende tandemaksel eller hydraulisk affjedrede BPW-tripleaksler . • Affjedret hydraulisk træk med gasakkumulatorer.

Schuitemaker SIWA

Stabile frakørselsvogne i marken, på landevejen og i ensilagestakken. Schuitemaker producerer en række robuste frakørselsvogne med høj kørekomfort. De leveres med tandem- eller tridemaksel og er både nemme at manøvrere og lynhurtige til at læsse af med deres dobbeltdrevne bundkæder. SIWA leveres fra 61 m³ - 63 m³.


Regn med

IDROFOGLIA

Reservedele fra hele verden til danske kunder

Med en vandingsmaskine fra IDROFOGLIA er forholdet mellem teknologi, kapacitet og pris gunstigt for kunderne. De italienske vandingsmaskiner, pumper og kanoner er absolut konkurrencedygtige på kvalitet, teknik og pris, så derfor begyndte BTMC at importere maskinerne og sælger dem direkte til danske landmænd og gartnere. De første års erfaringer har absolut været positive.

Hos Brørup Traktor- & Maskincenter interesserer vi os for slid-, service- og reservedele. Vi har nogle af Danmarks bedste faciliteter til oplagring og håndtering af ”stumper”, og vi arbejder målrettet på at finde de bedste kvalitetsdele til fair priser rundt om i det meste af verden. Nogle af delene er originale dele fra vores egne maskin- og redskabsleverandører. Andre kommer fra uafhængige producenter. Fælles for dem alle er, at de leverer dele med høj kvalitet til konkurrencedygtige priser.

IDROFOGLIA’s produktprogram er omfattende og fordeler sig indenfor 6 modelserier med varierende udstyrsgrad, ligesom der naturligvis er forskellige slangedimensioner og -længder. I Brørup lagerføres et udvalg af de mest populære IDROFOGLIA-vandingsmaskiner til hurtig levering til meget konkurrencedygtige priser.

Takket være vores rationelle systemer og dygtige medarbejdere kan vi hurtigt levere de dele, du mangler, så ring til os, næste gang du mangler slid-, service- eller reservedele. Vores lagre er velassorterede og priserne helt fair.

Danmarks største lager af dele til Deutz-Fahr

Pumper og kanoner på lager Som en del af satsningen på vandingsmaskiner og udstyr importerer BTMC pumper fra Rovatti og Caprari sammen med kanoner fra Komet og Sime. Der er mange modeller på lager, så kunderne går ikke forgæves, når solen skinner, og vandingsmaskinerne bare skal køre.

Komet Twin 160 Ultra 13

Sime Ranger

I mere end 25 år har vi arbejdet med Deutz-Fahr! Det giver naturligvis indsigt i, hvilke dele der altid skal være på lager for at servicere vores kunder bedst muligt. For os er der imidlertid også gået lidt sport i at have de lidt mere sjældne dele og ”stumper” til de lidt ældre Deutz-Fahr modeller. Sådan er det, når man interesserer sig meget for noget! Ring til os, når du mangler dele til din Deutz-Fahr. Vi har de fleste og kan helt sikkert skaffe resten. 13


En ”rigtig” minilæsser

er en

I over 60 år har Schäffer udviklet læssere til individuelle behov. Udviklingen fortsætter, og i tæt samarbejde med brugere i hele verden arbejder Schäffer målrettet med at designe brugervenlige læssere med minimale omkostninger i den totale anvendelsesperiode og med endnu større ydeevne, sikkerhed og kørekomfort i en lang årrække. Med nye el-drevne modeller følger Schäffer også udviklingen mod mere miljøvenlige modeller.

Minilæssere

Schäffers knækstyrede mini­læssere er kendt for at være stærke allround-maskiner. De er ekstremt manøvredygtige og prak­­tisk talt uundvær­lige i maskinparken, når man har anskaffet den første. En Schäffer dækker nemlig mange behov hos kunder inden for landbrug, industri, anlæg, hestehold og inden for byggebranchen.

Lave minilæssere

Schäffer SLT-modellerne er designet specielt til brug ved smalle passager, og hvor der er lavt til ”loftet” i porte, gamle stalde o. lign. Der findes modeller med bredder fra 89 cm og totalhøjde fra kun 189 cm med godkendt FOPS-bøjle.

Hjullæssere

Schäffer kalder selv deres hjullæssere for ”dynamik­ klassen” fra Schäffer. De kendetegnes da også typisk ved stor motorkraft, hydraulisksystemer i topklasse og kabiner med højeste komfortniveau. Som alle andre Schäffere bygget til at højne produktiviteten og dermed spare tid og omkostninger.

Teleskoplæssere

Når det drejer sig om knækstyrede teleskoplæssere, hører maski­nerne fra Schäffer til de mest succes­rige inden for deres klasse. Præcis ydeevne i ethvert terræn og med løftehøjder og belastninger, som man ikke finder i samme klasse hos konkurrenterne. 14

Vi servicerer og sælger mange Schäffere Hvis du gerne vil bytte din gamle Schäffer til en ny, er vi altid interesserede og giver en god byttepris, for vi får løbende forespørgsler efter brugte Schäffere til fair priser.


hjælper dig med at sikre maksimal dyrevelfærd via effektiv strøning, renholdelse og stråfodring Helt overordnet gør Emily dagligdagen meget bedre for dyr og nemmere for landmænd via en række strø- og fodermaskiner, der kan håndtere alle balletyper. Uanset om du arbejder med hø, halm, rund- eller firkantballer, kan Emily levere en driftssikker løsning. Maskinerne er både brugervenlige og robuste, og så sørger teknologien for, at materialet udnyttes optimalt.

Emily er i Danmark mest kendt for deres balleudrullere og strømaskiner til minilæssere, frontlæssere og teleskoplæssere, men leverer også et stort udvalg af foderskovle og skovlmixere til f.eks. kødkvægsproducenter eller fodring af frilandsgrise.

Lad BvL fodre dit kvæg Vi er BvL-forhandler og servicecenter, og tilbyder områdets kvægproducenter et bredt program af de anerkendte foder- og strømaskiner. Vi kan levere både konventionelle blandevogne og selvkørende eller stationære maskiner. Fælles for dem alle er brugervenlig betjening, høj driftssikkerhed og lang levetid. Hvis uheldet er ude, og din blander bryder ned, er vi hurtigt fremme for at hjælpe dig videre – dyrene skal jo fodres - men vi vil allerhelst servicere og kalibrere din vogn, inden det sker.

15


Produktprogrammet består af 8 produktgrupper: • Jordbearbejdning

Tradition for kvalitet

• Såmaskiner

Det er over 140 år siden, den norske smed Ole Gabriel Kverneland begyndte at producere landbrugsredskaber. Siden da er der pløjet meget jord, tilsået mange hektar, plejet mange afgrøder og bjærget meget græs med Kvernelands redskaber. Og udviklingen fortsætter, så Kverneland lancerer løbende nye produkter, der hver især summen af tradition for kvalitet, en tæt dialog med nordiske landmænd og moderne teknologiske løsninger.

• Gødningsspredere • Sprøjter • Græsredskaber • Ballehåndtering • Strømaskiner • Precision Farming løsninger

Man siger populært, at successen i stalden starter på græsmarken. Den sætning har Kverneland taget til sig og udviklet en komplet serie græsmaskiner, der hurtigt, effektivt og med stor præcision sikrer optimal indhøstning af græs, uanset om det skal køres i silo eller presses og wrappes.

Man går aldrig fejl med en Kverneland plov. Den er bygget på 140 års erfaring med at pløje og i tæt dialog med danske landmænd, så det er nemt at opnå et godt resultat med de røde og grønne vendeplove.

16


Giv planterne optimale vækstbetingelser, så kvitterer de med et godt udbytte

Kverneland har udviklet et komplet sprøjteprogram med lifthængte, bugserede og selvkørende sprøjter. De har fokus på høj præcision, sikkerhed og høj effektivitet. Som et ekstra plus indgår sprøjterne i Kvernelands kommunikationskoncept, så man får også adgang til en række optimeringsfunktioner og nem dokumentering af sprøjteopgaverne.

Fællesnævneren for stort set alle landbrug er dyrkning af afgrøder til salg, fodring, videre forarbejdning eller biogas. Dyrkningsstrategier og jordbundsforhold er derimod stærkt varierende. Vi er ikke ude i en mission for at fremme den ene dyrkningsform fremfor den anden. Vores mål er at levere de maskiner, den enkelte landmand efterspørger for at kunne gennemføre sine strategier under de lokale forhold. Derfor tilbyder vi et meget bredt sortiment af jordbundsredskaber lige fra helt enkle mekaniske harver til superavancerede såmaskiner og sprøjter.

Uanset hvilket redskab du køber hos os, så kan du være sikker på, at prisen er fair, og at vi har slid- og reservedele på lager

17


Nogle slid- og reservedele skal man bare have på lager Det er dyrt for maskinforretningerne at have ting liggende på lager, men det er mindst lige så dyrt for landmænd og maskinstationer at holde stille med driftsstop. Den moderne løsning er, at maskinforretningerne får stumperne i løbet af natten fra store europæiske logistikcentre, men på det punkt er BTMC lidt gammeldags – her er lageret af akutte reservedele og sliddele større end hos kollegerne. ”Vi skal selvfølgeligt have en fornuftig balance mellem kundeservice og det økonomisk forsvarlige, men vi tror på, at maksimal ”oppetid” betyder meget for vores kunder. Det resulterer i større lagre end så mange andre steder”, siger Svenne. En anden årsag til lagrenes størrelse er de mange direkte importerede redskaber. Her lægger BTMC af princip et reservedelslager på hylderne, allerede når den første kunde køber et nyt redskab.

Direkte import – Fair priser Landbrugskunder er ekstremt prisbevidste. BTMC har derfor arbejdet benhårdt på at finde enkelte kvalitetsprodukter, der matcher landmændenes behov, og importere dem direkte. Det giver ingen fordyrende mellemled, hvilket resulterer i fair priser. Det er imidlertid ikke alle produktgrupper, der egner sig til direkte import, og nogle mærker er så godt indarbejdede på det danske marked, at det ikke tjener noget formål for hverken os eller vores kunder, at forsøge at gøre det anderledes. Det gælder f.eks. Schäffer og Kverneland. Derimod er produkter som MANDAM jordredskaber velegnede til direkte import. Her drejer det sig om at have styr på logistikken, produktkendskab, et lager af slid- og reservedele og en målrettet salgsindsats. Hos BTMC arbejder vi bevidst med at opretholde balancen mellem at være forhandler af højt profilerede brands og importør af robuste kvalitetsmærker.

18


Version: 2.0 DK / Item number: 00210-3-468

TIned Weeder Pro Vs 600 M1 / Vs 750 M1 / Vs 900 M1 / Vs 1200 M1 Unik og innovativ fjederpakke sikrer optimal tilpasning til jordoverfladen

ure InnoVATIons for THe fuTure

ort imp kte R Dire PRISE IR A F

DK

Besøg os på ...

Unik strigle tilpasser sig jordoverfladen

Det er ikke kun i Danmark, at opfindsomheden er stor. Tag nu f.eks. denne strigle, der tilpasser sig jordoverfladen takket være et unikt fjedersystem og samtidigt beskytter kulturplanter optimalt. Strigletænderne bevæger sig op og ned og trykket fra strigletænderne er ensartet, uanset hvilken højde de arbejder i. Derfor kan man nu anvende strigler i sårbare afgrøder og afgrøder dyrket på kamme som f.eks. kartofler, hvor arbejdstrykket vil være ensartet på toppen, siden og mellem kammene. Navnet er APV Tined Weeder Pro, firmaet APV er fra Østrig, og vi er importør i Danmark.

APV-spredere giver lige det sidste Jo flere arbejdsopgaver man kan klare ved én overkørsel, des mindre tid, brændstof osv. skal man bruge. Af samme enkle årsag udvikler og producerer APV et meget bredt program af spredere til utallige formål. Der fås modeller fra helt enkle centrifugal spredere til avancerede pneumatiske fordelere med høj præcision. Vi synes ideen om at have en påbygningsenhed, der kan eftermonteres på redskaber af ethvert brand, er genial – og derfor har vi altid et stort lager til hurtig levering.

Omhyggeligt stakarbejde giver bedre ensilage! Et ordentligt stakarbejde er vigtigt for at få bedst mulig ensilage. Med stakfordelere, komprimerings­redskaber og dozerblade fra hollandske Holaras tilbyder vi de omhyggelige landmænd de rette værktøjer til jobbet. 19


Succes i stalden begynder på marken Etablering, vanding, gødskning, slæt, vejring, bjærgning, stakning..... Der er utroligt mange processer inden ensilagen er bjærget og giver fundamentet i de fleste besætningers fodring. Det kræver først og fremmest dygtighed, dernæst effektive maskiner og måske lidt held.

Vognskubber hjælper dig gennem mudderet Armadis vognskubberen ser ikke ud af så meget, men når først de store traktorer ikke kan trække frakørselsvognene gennem efterårsmarkerne, gør de en kæmpe forskel. En ekstra traktor med vognskubberen påmonteret bakker til bagenden af vognen. Med et specielt aggregat fanger den et beslag, som sidder på vognen, løfter og skubber – og så går det igen fremad, så snitteren og alle de andre maskiner kan komme videre med deres arbejde.

BTMC har rigtigt mange mælke­ producenter blandt kunderne. Det tror vi selv skyldes vores fokus på produktive maskiner og dedikeret service. Hos os ringer du nemlig ikke forgæves, når højsæsonen presser folk og materiel.

BTMC har mange forskellige kvalitets­ produkter til dig med fokus på græs. Ring til os før du køber din næste græsmaskine.

PTO-tester

Vores sparer dig mange penge

Som måske den eneste maskinforretning i Jylland tilbyder BTMC at teste redska­bernes PTO-koblinger. Det sikrer, at de kan justeres korrekt, så redskaberne arbejder optimalt, og arbejdet udføres med mindst muligt brændstofforbrug. Og så er en korrekt justeret PTO-kobling den bedste sikkerhed mod, at redskabets gearkasse ”eksploderer”.

Sauerburger – robust kvalitet Tyske Sauerburger fremstiller bl.a. silocuttere og strømaskiner i meget høj kvalitet. Silocutterskovlene er fremstillet af højstyrkestål med skær i både bund og overfald, og de skærer ubesværet både græs- og majs ensilage uanset ensilagekvaliteten. Strømaskinerne strør sand, strå og savsmuld og kan leveres med forskellige monteringsbeslag til minilæssere eller 3-punktsophæng.

20


Innovation i førersædet Nogle redskaber kommer til at betyde mere for udviklingen i landbruget end andre. Nogle af fremtidens vigtige maskiner udvikles af Ploeger. Vi vil gerne være med i frontlinjen, så Brørup Traktor- & Maskincenter sørger for, at Ploeger- kunder får reservedele og service i det meste af Danmark og er også med til at knytte kontakt mellem danske kunder og Ploegers produkteksperter i salgsafdelingen.

Skånsomt ud med gylle på 3, 4 eller 5 hjul Herfra kommer bl.a. de 3-, 4- eller 5-hjulede gyllemaskiner med op til 25 m³ tankkapacitet. De forener kravet om høj kapacitet i en hektisk sæson med skånsom kørsel, så markerne ikke lider unødvendig overlast. Den 5-hjulede model er bygget op med både hydrostatisk drev (forhjulet) og mekanisk ZF ECCOM 5.0 CVT transmission (bag) for at opnå maksimal effektoverførsel fra den 6-cylindrede Scania motors 550 hk power til trækkraft. Det resulterer i smidig kørsel fra 0-40 km/h og råstyrke til at trække store nedfældere i marken.

Det skal gå stærkt, hvis græsset skal bjærges optimalt Når forholdene er ideelle til at bjærge græs, skal der ske noget i en fart. Derfor har Ploeger kombineret amerikanske erfaringer med selvkørende river med en europæisk pick-up fra Reiter. Foran kabinen sidder en 2-delt pick-up, som både kan aflevere skåret til højre og venstre, til begge sider eller samle skåret i midten. Pickup-rivens opdelte chasssis følger terrænet og løfter græsset op i stedet for at ”slæbe” det hen over jorden, som de fleste andre river. Ovenover pick-up’en sidder en føde-rotor, der sørger for at holde et jævnt flow til båndet, som kører på tværs af maskinen og enten afleverer afgrøden centralt eller til siderne. Udover en fantastisk kapacitet får kunderne også udbytte af en lav mekanisk påvirkning af afgrøden, så genvæksten bliver hurtigere. 21


Ølgod Maskinforretning I 1974 grundlagde Ole Jakobsen en maskinforretning i Ølgod. Navnet blev Ole Jakobsen Maskinforretning. Forretningen voksede og i 1990 flyttede man til den nuværende adresse med gode rammer til butik, lager, værksted og salg. Gennem årene blev forretningen kendt for sin gode service og fik en stabil kundekreds takket være dedikerede medarbejdere og fokus på kundernes behov. I 2016 købte Brørup Traktor- & Maskincenter forretningen, som nu er omdøbt til Ølgod Maskinforretning, og i 2019 kom Steen Olesen med i ejerkredsen og blev samtidigt daglig leder af forretningen. Konceptet er det samme som hidtil – lokalt forankret salg og ikke mindst service af landbrugsmaskiner og traktorer. På traktorsiden er teamet i Ølgod specialister i Deutz-Fahr, og på redskabssiden fylder vores importerede redskaber meget, for de matcher områdets redskabsbehov utroligt godt. Ølgod Maskinforretning drives i tæt samarbejde med Brørup Traktor- & Maskincenter, men den daglige drift varetages af et lokalt team for at sikre maksimal kundenærhed. Målet er fortsat at være kendt for god kundeservice og maksimal tilgængelighed, men vi vil også udbrede kendskabet til vores store redskabsprogram i det vestjyske område, for med direkte import og ingen fordyrende mellemled, kan vi sælge redskaber og maskiner videre til meget fair priser.

God kundeservice og fair priser Ølgod Maskinforretning har tradition for et stort butikssalg af alt til folk med grønne fingre og jord eller olie under neglene. Her kommer dagligt landmænd og private kunder efter alt fra en kilerem til en ny kost eller måske en plæneklipper og en toptrimmet motorsav. Ølgod Maskinforretning drives i tæt samarbejde med Brørup Traktor- & Maskincenter. Ved at kombinere fordelene ved at centralisere nogle opgaver som administration og indkøb, men holde andre opgaver som f.eks. service under lokal ledelse, skaber vi et sundt fundament for en lokal maskinforretning. 22

Serviceteamet ledes af værkfører Bjarne Kristensen, der sørger for at kunderne får hurtig og kompetent service. Bjarne deltager selv i de praktiske opaver, så han ved, hvad der rører sig i marken, og hvad serviceteamet skal være særligt opmærksomme på.


En enkel såmaskine – på den avancerede måde For mange er Claydon den ægte såmaskine til direkte såning. Den var blandt de første af sin type og har lige siden formået at forene en robust og enkel konstruktion med brugervenlig indstilling og anvendelse – og rigtigt gode resultater i marken.

Claydon er en ekstremt fleksibel såmaskine og kan anvendes med succes under vidt forskellige forhold. Princippet i en Claydon såmaskine er enkel. Først kommer en gruppetand og løsner jorden og laver en rille i jorden til at dræne. Derefter kommer en gåsefodstand og løfter jorden op samtidigt med at der bliver blæst frø/korn ind under. Til slut bliver rillen dækket med rivetænder eller en fjedrende paddel. Claydon såmaskinerne fås i arbejdsbredder fra 3, 4, 4.8, 6 til 8 meter og kan udrustes med 1-4 tand/ redskabsrækker med forskellig konfiguration og gødningsudstyr. Det betyder meget for praktikken, for du kan få et allround set-up eller et, der matcher lige netop din jordbundstype og sædskifte.

Selvom direkte såning bliver mere og mere udbredt, er der stadigvæk mange spørgsmål forbundet med dyrkningsstrategien. Dem kan vores Steen ”Claydon” Olesen besvare for med mange års erfaring med Claydon og deres anvendelse er der næppe nogen maskinsælgere i Danmark, der har større erfaring med maskiner til reduceret jordbehandling og direkte såning. Spørg ham, hvis du også overvejer at skifte dyrkningsstrategi.

23


7128

Lokal Regional Landsdækkende Nordisk

Ølgod Maskinforretning

Brørup Traktor& Maskincenter

Landsdækkende salg, regionale servicecentre, lokale servicebiler - og en lastvogn med kran til det grove Hjørnestenene i Brørup Traktor- & Maskincenter og Ølgod Maskinforretning er fair priser og kompetent service. Det første er op til sælgerne, det sidste sørger vores serviceteams for. De kan ”fikse” det mest utrolige ude hos kunderne, men af og til må de have maskinerne med hjem på værkstederne. Til det har vi stor glæde af vores egen kranmonterede lastbil og blokvogn. Kranen har vi og kunderne for øvrigt også stor glæde af, hvis gyllepumper skal løftes op til service, eller de ikke har andre løftemaskiner til rådighed. Ring til os – vi gør, hvad vi kan for at hjælpe vores kunder, uanset hvor lille, stor eller tung udfordringen er.

Stenbro Allé 10 · 6650 Brørup · Tlf. 75 38 20 24 · www.btmc.dk

Østvej 7 · 6870 Ølgod · Tlf. 75 24 56 22 · www.btmc.dk


Turn static files into dynamic content formats.

Create a flipbook
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.