Page 1

Briek // Er is meer dan je werf alleen! //

Win je Bouwpunt-outfit op blz 21

Isolatie van A tot Z Hellende en platte daken TEGELS MET SFEER

NO 3/2017 Hét Bouwpunt Magazine!


8 3 14 Briek

// Topwerk // Expertise voor hellend en plat dak

17

NO 3/20

// Er is

rf alleen!

n je we

meer da

zine!

punt Maga

Hét Bouw

//

// Thuis in isolatie // Wegwijs in alle mogelijkheden voor dak en spouw

Win je t nt-outfi Bouwpu 20 op blz

Isolatietot Z daken velalenndeA en platte EER H SF S MET TEGEL

�� �� �� �� ��

// Dakman! //

// In de voetsporen van … //

// Werf Leuven // Duurzame verandering

// Brieks bril //

// Win jouw outfit //

// Tegels en laminaat, solide sfeermakers //

// Briek houdt de koude buiten // De winter klopt binnenkort aan. De juiste isolatie, efficiënt en vlot aangebracht, houdt de warmte gezellig binnen. Briek zet graag alle materialen en toepassingen voor je op een rij. In afwachting van de Sint inspecteerde hij alvast het dak en nam hij de boot – pardon, binnenschip – naar een indrukwekkende, duurzame Bouwpuntwerf in de Leuvense Vaartkom. Van daaruit ging het, hop in galop, naar een superbezige Bouwpuntdispatcher en enkel sfeervolle tegelrealisaties. En nu is het aan jou: doe mee met onze wedstrijd en win een lekker warme outfit. Veel vurig werkplezier dit najaar. Veel leespret nu. BRIEK

HELLENDE DAKEN, PLATTE DAKEN: BOUWPUNT HEEFT ALLE VAKKENNIS IN HUIS

2


// Thuis in isolatie //

Dat isoleren een must is, is geen nieuws. Maar er komen wel steeds nieuwe producten bij. Ook minder bekende oplossingen worden populairder nu de prijzen van sommige vertrouwde materialen de hoogte in gaan. Briek zet alle opties voor je op een rij.

Vijf goede redenen om te investeren in kwaliteitsisolatie 1. Meer comfort: warme winters, frisse zomers én een goede akoestiek. 2. Financieel voordeel: het energieverbruik daalt en de overheid beloont met isolatiepremies. 3. Beter voor het milieu: minder energieverbruik betekent minder CO2-uitstoot. 4. Wettelijk in orde: conform de EPB-regelgeving voor nieuwbouw en renovatie. 5. Extra ruimte: een zolder, kelder of bijgebouw wordt een volwaardige leef- of slaapruimte.

λ of Rd? Eens je weet welk isolatiemateriaal het best geschikt is voor jouw toepassing, laat je je best adviseren over de isolatiewaarde. Vaak is een bepaald product verkrijgbaar in verschillende kwaliteiten. De lambdawaarde (of λ-waarde) drukt de warmtegeleidbaarheid uit.

De Rd-waarde wijst dan weer op de warmteweerstand. Heeft een materiaal een lage warmtegeleidbaarheid (een lage λ-waarde), dan beschikt het over een hogere warmteweerstand (een hogere Rd-waarde) en zal het de warmte binnenshuis houden. Hoe hoger de λ-waarde, hoe lager de Rd-waarde en hoe dikker materiaal er nodig is.

3


// Wegwijs in alle mogelijkheden voor dak en spouw // SPOUWISOLATIE Merknaam

Productnaam

Lambdawaarde

Brandklasse EU Euroclass

Prijs/m³

PIR Recticel Insulation

Eurowall

0,022

F

€€€

Unilin

Utherm wall

0,022

F

€€€

Unidek Polydek plus

0,030

E

€€

XPS NWE

0,034

E

€€

XPS HR

0,029

E

€€

Kooltherm K8

0,020

B-S1

€€€

Multimax 30

0,030

A2

€€

Mupan façade

0,032

A1

€€

Easypan

0,035

A1

Cavitec 035

0,035

A1

Cavitec 032

0,032

A1

€€

EPS Kingspan XPS Ursa

RESOL Kingspan MINERALE WOL

Isover

Knauf

Topprestaties voor elke spouwmuur

Zonder frustratie De stevige, vormvaste platen hebben toch een zekere flexibiliteit. Zo sluit ISOVER Multimax 30 mooi aan op elk oppervlak, dus ook op oneffen draagstructuren. De platen passen ook onderling perfect. Er is dus geen warmteverlies via spleten of een valse spouw aan het binnenspouwblad. Want uit een onafhankelijke studie blijkt dat bij slechte plaatsing van harde platen de isolatiewaarde van de muuropbouw met 25% vermindert door de open naden. Bij een valse spouw van 5 mm loopt dit op tot 35%. Zonder tijdverlies Glaswol spouwmuurisolatie zorgt voor heel wat plaatsingscomfort. Je brengt de isolatieplaten in een-twee-drie aan en hoeft zelfs de aansluitingen ertussen niet af te tapen. Zo isoleer je snel en efficiënt, zonder koudebruggen. Bovendien zijn de platen weersbestendig, waterafstotend en onbrandbaar (brandklasse A1). En dat allemaal voor een gemiddelde prijs. Meer info vind je in het ISOVER muurdossier via www.isover.be/muurdossier of www.bouwpunt.be/muurdossier

magenta.be

Zonder aanpassingen ISOVER Multimax 30 isoleert spouwmuren thermisch door gedeeltelijke of volledige vulling. Dankzij de unieke lambdawaarde van 0,030 W/mK voldoe je met een laag van 120 mm al aan de maximale U-waarde van 0,24 W/m²K. Daardoor moet de spouw niet verbreed worden. De originele constructie en fundering kunnen gewoon behouden blijven.

ISOVER glaswol is gegarandeerd de beste oplossing voor het isoleren van elke gevel. Gebruiksvriendelijk, duurzaam en brandveilig, kortom geschikt voor elk bouwproject. Multimax 30 beantwoordt aan de strengste wetgeving en levert topprestaties door de jaren heen. Meer weten over beter isoleren van spouwmuren op www.isover.be/muurdossier

MULTIMAX 30, DE MAX IN SPOUWMUURISOLATIE

www.isover.be/muurdossier Plaats de vormvaste platen in één-twee-drie. 7535_OPMAAK_Ad_A4L.indd 1

4

11/08/17 14:09


DAKISOLATIE Merknaam

Productnaam

Brandklasse EU Euroclass

Lambdawaarde

Prijs/m³

PUR/PIR VOOR PLAT DAK Recticel Insulation

Unilin

Eurothane Bi-4

0,026

F

€€€

Powerdeck

0,024

D

€€€

Roof B

0,025

F

€€€

Utherm Roof L

0,022

F

€€

Utherm Roof M

0,025

F

€€€

N-V-L

0,034

E

€€

Isoconfort 32

0,032

NO

Isoconfort 35

0,035

A2

Rollisol plus

0,040

A2

Multifit 032

0,032

A1

Multifit 035

0,035

A1

TR 312

0,040

< 100 mm = A2 ≥ 100 mm = A1

XPS / OMKEERDAK Ursa GLASWOL / HELLEND DAK

Isover

Knauf

A1, A2 B, C, D & E D0 F S1

‘onbrandbare producten’ ‘brandbare producten’ ‘er worden geen brandende druppels gevormd’ ‘niet-geklasseerde producten of producten die faalden bij de minst strenge proef.’ ‘beperkte rookontwikkeling’

NO

‘niet onderzocht’

€ €€ €€€

= 0-100 euro = 101-200 euro = 201-300 euro

De opmars van geventileerde gevels GEVELBEKLEDING NAAR KEUZE + GEVENTILEERDE LUCHTLAAG + ISOLATIE

Brandveiligheid voorop met Powerwall

Powerwall maakt deel uit van het Isofinish - concept voor buitengevelisolatie. Het PIR-schuim van Powerwall bestaat uit Taufoam by Recticel. Wat prijziger dan een traditionele gevelisolatieplaat, maar je krijgt er dan ook heel wat voor in de plaats.

• Een bekleding in zuiver aluminium, volledig waterdicht. • Verhoogde dimensionele stabiliteit om oplopende temperaturen in de luchtspouw op te vangen. • Hoge brandveiligheid dus, en daarom dé oplossing voor gebouwen waar klassieke PURplaten omwille van de risico’s verboden zijn. • Lambda van 0,024W/mK waardoor je met beperkte diktes toch hoge isolatiewaarden haalt. • Compact formaat platen, dus handig in gebruik. • Tand-en-groef rondomrond voor een winddichte sluiting.

Wat met de brandveiligheid? Qua brandveiligheid worden er hoge eisen gesteld aan isolatiemateriaal. Glas- en rotswol presteren het beste. PIR zal in geval van brand verkolen in plaats van op te branden en weg te smelten zoals het geval is bij EPS en XPS. • ISOVER glaswol is onbrandbaar en draagt niet bij tot de verspreiding van rook bij een volledig ontwikkelde brand. • Ook glas- en rotswol van Knauf Insulation hebben brandklasse A en zullen de verspreiding van de vlammen zelfs eerder vertragen. • Powerwall van Recticel Insulation is een thermoharder en smelt niet tijdens een brand. Er komen dus geen brandende druppels vrij. Door de bijzondere celstructuur heeft de plaat een beter brandgedrag dan traditioneel PU. Geen luxe in geventileerde gevels, die een groot schoorsteen­effect hebben. Hoge brandveiligheid én waterdicht.

Uitermate geschikt voor een geventileerd gevelsysteem UTHERM Wall A van Unilin is aan beide zijden bekleed met een 100% gasdichte zuivere aluminiumbekleding. Zowel toepasbaar voor de klassieke bakstenen spouwmuur als voor wanden met gevelbekleding zoals houten lattenwerk, PVC-bekleding en andere afwerkingen. Na het aftapen van de naden met UNITAPE is de bouwschil ook nog eens volledig winddicht. 100% zuivere aluminium bekleding aan beide zijden.

5


// Wegwijs in alle mogelijkheden voor dak en spouw // Ursa XPS: heel licht maar ijzersterk URSA XPS combineert hoge mechanische druksterkte met onder andere straffe thermische prestaties. Geschikt voor technisch veeleisende toepassingen: perimeter, terrasdaken, groendaken, parkeerdaken, (industriële) vloeren, spouwmuren, kelderwanden, sarkingdaken …

• Fantastische druksterkte. • Voorkomt doeltreffend vochten waterindringing. • Heel goed bestand tegen vorst- en dooicycli. • Licht: makkelijk te versnijden en te verwerken. • Gevoelig voor UV-straling, dus langdurige blootstelling aan direct zonlicht vermijden en niet gebruiken voor zogenaamde ‘warme’ platte daken.

Betere luchtkwaliteit in woon- en werkruimtes Knauf Insulation glaswol met ECOSE® Technology is de beste keuze om schadelijke Vluchtige Organische Stoffen (VOS) zoals fenol, formaldehyde, acrylaten en kleurstoffen te beperken. Deze innovatie behaalde als eerste het Eurofins Indoor Air Comfort Gold certificaat. De hoogste norm voor een gezond binnenklimaat. Bovendien zijn de producten ook vriendelijker om te verwerken. Ze geven minder stof af, zijn geurloos en voelbaar zachter. Deze producten zijn dé norm in duurzaamheid dankzij de uitzonderlijk sterke binder op basis van plantaardige grondstoffen (die 70% minder energie vraagt in productie ) en ook het gebruik van 80% gerecycleerd glas.

• Multifit 032: thermische en akoestische isolatie voor hellende daken. • Homeseal: afdichtingssysteem bij isolatie. • Cavitec 032 (glaswol) en Cavity slab (rotswol): thermische isolatie van spouwmuren en gevels. • Acoustiwall: akoestische oplossing voor gemeenschappelijke muren. Of het nu gaat om een nieuwbouw- of renovatieproject, buitengevel-isolatie is een cruciale factor inzake energiebesparing. Met de isolatiesystemen B1 en A1 van Knauf verminder je energieverliezen via muren van oude gebouwen gemakkelijk met 50%. Knauf biedt je de keuze tussen isolatiepanelen in

polystyreen (λ= ≥ 0,032 W/mK) en in rotswol (λ= 0,035 W/mK). Deze werk je af met hun hoogwaardige cementpleisters en kleur je nadien in aan de hand van het uitgebreide kleurenpallet. Voor de isolatie van een bestaande muur via de binnenzijde stelt Knauf zijn Intherm Gamma voor van PUR en EPS isolatie met gipsplaten. Knauf Insulation investeert ook verder in rotswol de komende jaren. Vanaf midden 2019 gaat een splinternieuwe, hoogtechnologische fabriek in het grensgebied van Luxemburg en de Moezel zo’n 110.000 ton van dit ecovriendelijke product per jaar produceren.

Vakkundig aan de slag met binnenisolatie Sinds 1 januari 2017 bestaat er een premie voor de na-isolatie van een bestaande muur via de binnenzijde. Aan te vragen bij de netwerkbeheerder. De isolatie moet door een gecertificeerde aannemer worden geplaatst. Eurothane G binnenisolatie zijn twee-in-één isolatiepanelen met gipskarton. De dampremmende laag is al aanwezig tussen de isolatie en het gipskarton. Een tien voor plaatsingsgemak, en meteen klaar voor een vlotte afwerking.

6

• Bespaart een pak ruimte. • PIR-isolatie met een hoge thermische prestatie (λ 0,022 W/mK). • Stevig en vormvast. • Beschikbaar in 3 formaten: 260 x 60 cm, 260 x 120 cm of 120 x 60 cm. • Het kleinste formaat (120 x 60 cm) is heel handig voor moeilijk bereikbare plaatsen, is waterwerend en heeft een tand-en-groefkliksysteem aan de vier zijden.


// Trends // â&#x20AC;Śin groen Meer en meer gebouwen krijgen een groen tintje en kiezen voor een groendak. Groendaken isoleren thermisch en akoestisch en geven een mooi en natuurlijk uitzicht. Daarnaast zijn heel wat bio-ecologische materialen aan een opmars bezig: natuurmaterialen met een milieuvriendelijke herkomst en verwerking; zoals kurk, hennep, vlas, schapenwol en zelfs papier en perlite of vermiculiet.

â&#x20AC;Ś tot in het kleinste hoekje

HET GROOTSTE KORTINGSFESTIVAL

16 OKT. 2017 > 23 DEC. 2017

Professioneel materiaal voor vakwerk Het aanbod van Bouwpunt is afgestemd op iedereen die betrouwbaarheid en kwaliteit vooropstelt. Voor elk type isolatiewerk hebben we ook de geknipte gereedschappen en bevestigingsmaterialen in huis. We geven je graag advies op maat van jouw project.

magenta.be

Spuitisolatie, meestal PUR in schuimvorm of in een spray, garandeert een snelle afsluiting en isoleert holle ruimtes en moeilijk bereikbare plaatsen. Ideaal dus voor oneffen vloeroppervlakken, rond ramen, deuren en leidingen. Inblaasisolatie is dan de milieuvriendelijke versie van spuitisolatie, in vlokken of korrels, meestal gemaakt van hout, papier of kurk.

ISOFEST

ISOVER glaswol is gegarandeerd de beste oplossing voor het isoleren van elke gevel. Gebruiksvriendelijk, duurzaam en brandveilig, kortom geschikt voor elk bouwproject. Multimax 30 beantwoordt aan de strengste wetgeving en levert topprestaties door de jaren heen. Meer weten over beter isoleren van spouwmuren op www.isover.be/muurdossier

MULTIMAX 30, DE MAX IN SPOUWMUURISOLATIE

www.isover.be/muurdossier 7535_OPMAAK_Ad_A4L.indd 1

11/08/17 14:09

7


// Topwerk // Een mooi en degelijk dak plus een kwalitatieve binnenafwerking bekronen een woning. Bouwpunt heeft professionele materialen van de beste producenten in huis, en de nodige kennis. Zo pak je ook de hoogste verdieping met succes aan.

HELLEND DAK

Perfecte isolatie van een hellend dak Dörken levert het geweldige DELTA-MAXX WD. Een dampopen, regendicht en capillair onderdakmembraan dat de thermische isolatie beschermt tegen vocht van buitenaf en tegen inwendige condensatie. Een licht en toch sterk PU-membraan met PES-vilt. Het resultaat van 15 jaar ervaring!

Zo gebeurd, met minimaal materiaalverlies •

Snelle en zekere plaatsing dankzij de geïntegreerde kleefstroken en het gladde vlies op de rugzijde. Hoge scheurweerstand, zeer goed belastbaar, mandragend en maximale zekerheid tegen doortrappen. Je knipt of snijdt de folie eenvoudig af op de gewenste lengte op het einde van je dak. Je draait dan de rol 180° om en werkt gewoon terug verder, van links naar rechts.

Supereffect •

Tot 30% minder luchtdoorstroming en tot 9% minder warmteverlies. De isolatie is van buitenaf winddicht ingepakt. Kan in extreme situaties één liter vocht per vierkante meter opnemen. Dit wordt naar boven toe afgegeven. Ter hoogte van de gesloten nok ben je zeker van een goede verkleving op de twee dakvlakken.

Dakisolatie uitgevoerd door een professionele dakwerker geeft in bepaalde gevallen recht op een belastingvermindering van maar liefst

30%! Volledig wind- en waterdicht Met deze hulpmiddelen creëer je nog meer zekerheid: DELTA-MULTI-BAND, DELTATHAN en DELTA-FLEXX-BAND.

Knip de folie eenvoudig af.

8


Trendy: donkere pannen en discrete zonnepanelen Dakpannen in donkere tinten zijn hoe langer hoe meer in trek. Specialist Monier levert zowel klassieke stormpannen als stijlvolle grote vlakke pannen in DOUBLE BLACK®. Dat wil zeggen met donkere binnen- én buitenafwerking. De nieuwkomer in het gamma POSTEL 20 heeft een prachtige diepe leigrijze kleur. Ook hier een donkere scherf en dus geen rode afsnijranden of raakpunten. Dakdetails op maat – bijvoorbeeld aan dakvenster, dakkapel of kielgoot – worden zo op een esthetische manier afgewerkt. Deze pannen vormen een perfect alternatief voor blauwe gesmoorde, zowel in nieuwbouw als renovatie.

Een andere niet te stoppen trend: zonnepanelen. En ze worden alsmaar discreter en eleganter. Visionair Elon Musk van Tesla startte dit jaar zelfs met de verkoop van dakpannen waarin zonnecellen zijn verwerkt. Bij Bouwpunt is een prachtig geïntegreerd zonne-energiesysteem van Monier te koop: mogelijk in combinatie met vlakke dakpannen model Signy of Tuile Plat.

Mooi geïntegreerd zonne-energiesysteem.

Stairway to heaven Fakro brengt mensen veilig en comfortabel van de ene naar de andere verdieping. De trappen zijn technisch en esthetisch perfect in orde. Voor elke eis en wens is er een antwoord.

zolderruimte de opening in het plafond en maakt het makkelijker om de trap af te dalen.

De zoldertrap met extra thermisch geïsoleerd luik De LTK Energy zoldertrap denkt bovendien aan de portemonnee en het milieu. De opvouwbare trap met houten ladder heeft een extra thermisch geïsoleerd (U=0,68 W/ m²K), wit luik met een dubbele dichtingsband en hoort bij de hoogste klasse qua luchtdichtheid (4). De versie met vier trapdelen is er speciaal voor kleine zolderopeningen: tussen de 111 en de 94 centimeter. Voor openingen vanaf 111 centimeter kies je voor de driedelige. Standaard voorzien: een handgreep en slipvaste treden tussen de trapbomen. Het universele traphek LXB-U beveiligt op de

Makkelijk te plaatsen Fakro ontwikkelde een slim clicksysteem waardoor één man makkelijk de zoldertrap kan plaatsen. Nog een handige hulp: het bovenste trapdeel scharniert bij het openen van het luik automatisch van het luik weg waardoor er netjes 5 centimeter ruimte ontstaat tussen de treden en het luik. Een must om de voeten voldoende plek te geven, zo risico’s te vermijden en het gebruiksgemak te garanderen. Vroeger lag de trap bij levering op het luik (plaatsbesparing in de hoogte) en moest men bij de plaatsing de trap vanop het luik handmatig optillen en vastzetten tussen de consolen. Dat is nu dus verleden tijd.

Speciaal voor lageenergiewoningen De LWT zoldertrap is driedelig met een luik met de waarde U=0,51 W/m²K. Speciaal voor lage-energiewoningen. Nieuw is dat deze trap kan geleverd worden met een uitgebreide isolatiekit, waardoor hij beschikt over het Passive House certificaat en ook in passiefhuiswoningen kan worden toegepast.

Technisch en esthetisch trapsysteem.

9


PLAT DAK

Voorkom insijpeling bij een plat dak

Betrouwbare hechting Het aanbrengen van de dakbaan door middel van vlamlassen zorgt voor een duurzame hechting over het volledige oppervlak. Voor een aangename en makkelijke verwerking koos Bouwpunt voor een gemodificeerd APPbitumenmengsel. Dat laat je toe om te genieten van de typische APP-eigenschappen: bescherming tegen alle weersomstandigheden én een soepele hanteerbaarheid. Als tweelaags systeem aangebracht met de Glasfiber V3 onderlaag garandeer je ook een waterdichte dubbele zekerheid. Het oog wil ook wat Adigum-dakbanen van Bouwpunt geven een mooi resultaat door hun strakke afwerking met de speciaal geselecteerde grijze leislag.

Het snelste verlijmingssysteem voor een plat dak

Extreem tijdbesparend in vergelijking met vloeibare PUdaklijmen!

Soudatherm Roof 250/330 is een gecertificeerd, vochtreagerend ééncomponentlijmschuim voor een efficiënte, propere, zuinige en blijvende verlijming van PU-platen en minerale wol op een plat dak.

Ondergronden: •

• • • •

Bestaande bitumineuze dakbanen, bezand of met leischilfers (renovatie). Elastischmet WATERDICHT membraan Dampschermen bezande bitumineuze SOUDAGUM HYDRO bovenlaag. Excellente hechting op meeste ondergronden, zelfs oudere en of vochtige, zonder gebruik van primer Dampschermen met aluminium bovenlaag. Onderlinge verlijming: isolatie op isolatie. Roestvrije staalplaten (Steeldeck). Beton, vezelcement, cellenbeton maar ook op steen, harde PVC, pleister, bitumen, hout. De ideale oplossing voor:  Waterdichting van interne en externe verbindingen  Reparaties en afdichten  Dakgoten, leidingen, koepels  Diverse lekkages, scheuren in het dak en de wand

Soudal n.v. • Everdongenlaan 18-20 • B - 2300 Turnhout • België Tel.: +32-(0)14 42 42 31 • www.soudal.com

ADVERT375_SoudagumHydro_A5_V2.indd 1

Licht van bovenaf verlicht ieder hoekje van de ruimte.

Creëer horizontaal volop licht, zuurstof en sfeer VELUX heeft tal van oplossingen voor platte daken: platdakvensters, modulaire lichtstraten en lichttunnels. Platdakvensters of modulaire lichtstraten brengen zenitaal licht in, van bovenaf. Ze zorgen voor een betere spreiding en verlichten zo ieder hoekje van de ruimte. Eenvoudig te installeren en flexibel systeem Je combineert de elektrische of vaste basis van het platdakvenster met zijn dubbele veiligheidsbeglazing eenvoudig met een topunit. Je hebt hiervoor de keuze uit het innovatieve gebogen beschermglas, een strak vlak beschermglas, of een transparante of opale afdekschelp. Als duo zorgen ze voor een 100% weerbestendige oplossing op maat, die bovendien een uitstekende thermische en akoestische isolatie garandeert. Het gamma omvat ook handige en effectieve gordijnen en zonneschermen.

Voordelen van de waterdichte Soudagum Hydro coating  Gemakkelijke en snelle toepassing  Goede hechting op beton, hout, keramiek, metaal ..  Toepasbaar op oude en vochtige ondergronden  Overschilderbaar  Korte droogtijd

Geschikt voor vlakke en oneffen oppervlakken. Zowel horizontaal als verticaal toepasbaar. Voor EXPERTS IN SEALANTS, FOAMS AND ADHESIVES lijmen én opvullen, ook bij meerdere isolatielagen.

10

Tot 50% met drukvat, tot 30% met aerosol. Snelle uitharding, verder afwerken kan al na één uur. Voor een vlotte en doeltreffende realisatie van grote projecten. Producent Soudal voert in samenwerking met de fabrikanten van isolatieplaten windkisttesten uit, met bijzonder positieve resultaten, en biedt zo de zekerheid van geteste systemen aan de markt. Soudatherm Roof is met meer dan 60 windkisttesten het meest geteste systeem op de Belgische markt.

ADVERT375

Een plat dak waterdicht krijgen kan een hele uitdaging zijn. De Adigum-bitumendakbaan van Bouwpunt biedt een afdoend antwoord. Het product is standaard voorzien van een composietwapening bestaande uit glas en polyester, voor meer robuustheid en optimale sterkte.

Tot 50% tijdbesparing met drukvat. 04/04/17 10:03


Nieuw: het VELUX-platdakvenster met gebogen beschermglas •

• •

Gebogen glas: optimale afstroming van regenwater en grote lichtinval dankzij de unieke CurveTech-technologie. Elegant ‘glass-to-edge’-design zonder profielen voor een perfecte waterdichtheid. Makkelijk te installeren in enkele stappen op dakhellingen tussen 0° en 15°. Moeiteloos te onderhouden dankzij het gebogen en krasbestendige glasoppervlak. Functioneel: uitstekende thermische en akoestische isolatie en compatibel met VELUX-accessoires. Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

Gebogen glas voor optimale afstroming van regenwater.

Hellend dak

Dakramen Dakisolatie

Gevelplaten Zink

DAKDEKKERS

VOOR

Iedereen thuis bij Bouwpunt

Bouwpunt kent jouw vak. Hellende daken, platte daken, bij Bouwpunt vind je niet alleen een groot assortiment en een grote voorraad dakbedekkingsmateriaal, maar ook alle dakisolatiematerialen, onderhoudsproducten en accessoires, samen met een vat vol expertise.

Plat dak

BEZOEK ONS! Vrijdag 24 november STAND 34

Bouwen en verbouwen begint op bouwpunt.be

11


// Dakman! // Briek overwon zijn hoogtevrees en ging een dag aan de slag met Geoffrey

Vierendeels van Vierendeels Dakwerken die samen met zijn projectleider Martin De Backer deze werf volgt. Op de uitgestrekte Sterea-werf tussen Sterrebeek en Tervuren dan nog, waar het luxueus wonen en werken wordt aan een golfcourt. “Zo’n groot en prachtig vormgegeven bouwproject als hier, dat geeft een kick. Daarnaast halen we veel voldoening uit dakrenovaties. We helpen energie te besparen, asbest te verwijderen en zo het milieu en de levenskwaliteit te verbeteren.”

“Ik heb nog evenveel plezier in mijn werk als toen ik begon. Door de afwisseling – geen enkel dak is hetzelfde – en door het werken in de buitenlucht. Voor deze droomjob moet je niet bang zijn om je handen vuil te maken en mag je uiteraard geen hoogtevrees hebben.”

“De evolutie in ons vak zit hem vooral in de producten. De opbouw van een dak bleef in principe hetzelfde, maar de verschillende onderdelen verbeteren of veranderen compleet.”

“Klanten en architecten besteden veel meer aandacht aan de esthetiek van een dak dan vroeger. Het maakt volledig onderdeel uit van het concept. Details zijn belangrijk en we zoeken steeds naar een correcte technische oplossing voor het geheel.”

12


“Mensen vertrouwen ons om hun thuis een beschermende en betrouwbare ‘hoed’ te geven. Wij engageren ons voor kwaliteit en afwerking tot in de puntjes. Het liefst met eenvoudige, betaalbare oplossingen. Waarom ingewikkeld als het simpel kan?”

“Onze opstarttermijn is vaak heel kort. Met Bouwpunt De Doncker vonden we een partner die dat echt beseft en ons zo vlot mogelijk bedient. Een mooie wisselwerking, ook als er een alternatief moet gevonden worden.”

“Deze realisatie is uniek. De vroegere Hippodroom van Sterrebeek krijgt een nieuw leven als woon-, werk- en golfplek. Er wordt over gesproken in de immowereld. Wij zijn heel blij en fier dat wij het mee mogen waarmaken.”

Sterea, unieke hybride woon- en werkoplossingen in een exclusief recreatief kader •

dak. De realitycheck qua aanpak en materialen, voor een supervlotte uitvoering van de volgende reeksen. In totaal nemen zij de daken van 34 woningen voor hun rekening. Goed voor een totale oppervlakte van 3.849 m2.

Een concept van masterplanner Paul Lievevrouw en zijn bureau SUM, landschapsarchitect Bas Smets en meestergolf­ architect Bruno Steensels. Bouwonderneming Degreef uit Ternat is hoofdaan­ nemer. Vierendeels Dakwerken startte in april 2017 aan de eerste serie woningen D222-D218 met een combinatie van hellend en plat

90% van de materialen die Vierendeels Dakwerken nodig heeft voor deze werf komen van bij Bouwpunt De Doncker. Onder andere

4,4 kilometer houten panlatten, 300.000 nagels en 1.710 m2 roofing. •

Midden 2019 zijn alle wooneenheden – assistentiewoningen, appartementen, villa’s en parkresidenties – beschikbaar voor de gelukkige bewoners. dakwerken-v.be sterea.be

13


“Waterwegenvervoer is een clevere, ecologische én economische oplossing. Eén schip vervangt bij ons 22 vrachtwagens.”

Nick Celis, zaakvoerder Bouwpunt André Celis

// Mindshifters // Geen woorden maar daden aan de vernieuwde Vaartkom in Leuven. Het prachtproject SKY One brengt er duurzame verandering. In het veelbelovende kader van Klimaatneutraal Leuven 2030 en dankzij enkele pioniers – waaronder Bouwpunt André Celis en Wienerberger.


SKY One, op alle vlakken bijzonder geslaagd • •

• • • • • •

Indrukwekkend designcomplex van ontwikkelaar Dyls, met een opvallende, onregelmatige architectuur. 35 luxeappartementen met zuidelijk gerichte terrassen, twee unieke penthouses en twee knappe commerciële ruimtes. Verder drie ondergrondse verdiepingen met parkeerplaatsen en bergingen. Sterke vormgeving dankzij onder andere de speciaal door Wienerberger ontwikkelde gevelsteen: ‘SKY One by DYLS’. Ecologische stadsontwikkeling gericht op wooncomfort, energiezuinigheid en duurzaam materiaalgebruik. Een oase van luxe en rust op een fantastische plek: de vernieuwde Vaartkom in Leuven. Pilootproject voor watertransport, gesteund door De Vlaamse Waterweg, Bouwpunt André Celis, producent van keramische bouwmaterialen Wienerberger. Het bewijs dat binnenscheepvaart een slimme logistieke oplossing vormt voor Leuven. Leuven 2030, dat mikt op een klimaatneutrale stad, bracht alle partners samen rond de tafel.

Vlotter en met minder CO² materialen leveren Ecologie was vroeger duur. De voordelen die je creëert, beginnen nu de kostprijs te overstijgen. Bouwpunt André Celis is het buitenbeentje dat in 2011 niet voor zonnepanelen en elektrische voertuigen maar voor iets helemaal anders koos. Noodgedwongen, door het dichtslibben van de toegangswegen en hun site zelf, maar heel overtuigd. Ere wie ere toekomt: het bouwmaterialenverhaal te water in Wilsele begon met schipper Patrick. Een echte visionair. “Dat ze hier iets mee moesten doen, met die ligging langs het kanaal!” Zijn vader, grootvader en overgrootvader vaarden en hij is getrouwd met zijn schip. Dat hij deze optie zag en bereid was om samen te experimenteren met pallets, heftrucks enzovoort – ook nadat het even fout ging – verdient een medaille. Verderop aan de stroom, in Kampenhout, ligt het eigen recyclagepark van Bouwpunt André Celis. Daar gaat het gemengd sloop- en bouwafval van de werven naartoe om gesorteerd te worden. Alleen al aan gemalen hout voert men elk jaar het volume van 400 à 500 vrachtwagens af per schip. Goed voor 16 kilometer file minder richting Gent.

Een fabrikant die mee denkt en doet Ook Wienerberger heeft een heel prijzenswaardig aandeel in dit project. Het bedrijf ontwierp op vraag van Dyls een unieke gevelsteen die volledig beantwoordt aan het beeld dat de architect in zijn hoofd had qua kleur, stijl en strakheid. Wienerberger moest hiervoor een paar principes opzijzetten én ervoor zorgen dat die stenen op een site naast het water – in Beerse – konden geproduceerd worden.

“Met gezond boerenverstand tot positieve oplossingen komen, dat typeert ons. Ook als we eerst voor gek verklaard worden. Eigen-wijsheid, mét koppelteken. Ondertussen wordt onze aanpak gekopieerd.” Nick Celis, zaakvoerder Bouwpunt André Celis

“Met dit project bewijzen we dat je een heel grote werf in een stad als Leuven perfect kan beleveren via het water. Samenwerking met partners die ook verder denken en anders durven doen, is hierbij cruciaal.” Johan Van Der Biest, ceo Wienerberger België

15


Chris Van Hoof, 60 jaar • • •

// Dispatcher Chris doet de puzzel

Dispatcher bij Bouwpunt Van Pelt. 24 jaar in dienst. Was zelf eerst chauffeur.

Kraanwagens en containers gaan en komen en gaan en komen en ... Chris zorgt dag na dag dat chauffeurs en materialen vlot hun weg vinden tot bij tevreden aannemers en particulieren.

“ Gezond menselijk verstand, inzicht en materiaalkennis blijven onmisbaar. “ Ik was 14 jaar lang zelfstandig transporteur, in de zaak van mijn schoonvader. Dag en nacht van huis, onderweg van en naar Engeland, Frankrijk en Duitsland. Daarmee stoppen was één van mijn beste beslissingen ooit … Ik solliciteerde bij Van Pelt en mocht ‘s anderendaags beginnen. Eerst als chauffeur.

vrachten en ritten zo efficiënt mogelijk te plannen en te combineren. De computer is een handig hulpmiddel, maar gezond menselijk verstand, inzicht en materiaalkennis blijven onmisbaar. Je moet rekening houden met de files, het maximumgewicht, het volume en de kwetsbaarheid van materialen enzovoort.

Toen deze plek vrijkwam, greep ik mijn kans. Ik sta in nauw contact met de chauffeurs en magazijniers. En telefonisch ook met de klanten. Het merendeel zijn aannemers die in heel Vlaanderen en in Nederland aan de slag gaan. Ik doe de planning voor de kraanwagens, de kraanopleggers en de containerwagens, goed voor een 30-tal wagens per dag. We hebben in totaal 350 afzetcontainers!

Goed kunnen luisteren is een must, en stressbestendig zijn, hoofd- van bijzaken kunnen onderscheiden en secuur te werk gaan. Na al die jaren ken ik de gewoontes, wensen en gevoeligheden van onze vaste klanten door en door. Ik probeer er altijd snel en juist op in te pikken. Feit is wel dat iedereen alles steeds sneller wil, maar dat het op de baan niet meer vlot …

Van opleiding ben ik automechanieker. Toen ik nog voor mijn schoonvader werkte, herstelde ik ook vaak de vrachtwagens. Dat komt nu nog goed van pas als een van onze chauffeurs in panne staat. Vaak krijgen we het samen opgelost, door hem van hieruit raad te geven. De job van dispatcher leerde ik al doende. Het is heel afwisselend. Elke dag een nieuwe puzzel om

16

Sommige klanten bellen me even op om te zeggen dat het dik in orde is. Dat doet altijd deugd. Ook de afwisseling is heel tof. De dag vliegt voorbij. En als het even wat rustiger is, lacht het papierwerk naar me … Nu kom ik op adem tijdens het bouwverlof, de kerstvakantie en de lange weekends. Als ik met pensioen ga, trek ik met mijn vrouw definitief naar de rust van de Ardennen. Ik bouwde er zelf een huis.


kloppen //

De ochtendstond … Chris schiet al rond 6 uur uit de startblokken, want de meeste aannemers hebben hun materiaal graag tegen 7 uur op de werf. Dat betekent de files voorblijven. Non-stop Plannen en puzzelen met transportmiddelen, chauffeurs, routes en de meest uiteenlopende bouwmaterialen: isolatie, stenen, tegels, hout … Chris checkt leverbons en legt ze klaar. Chauffeurs die aankomen en vertrekken roepen hem. Anderen contacteren hem onderweg met vragen over de laad- of losplaats of omdat er een verkeerd geparkeerde auto moet getakeld worden. Chris vult ook last minute bestellingen van klanten aan en geeft raad bij twijfel over de keuze van een bepaald materiaal. Indien nodig belt hij rechtstreeks naar de fabriek.

Ook tijdens de middag stand-by Chris eet zijn boterhammetjes op en leest op de internetkranten wat er in de wereld buiten Van Pelt gebeurt… Hij blijft wel stand-by, wat hij zijn plicht vindt als dispatcher.

Het plaatje klopt, tijd voor ontspanning Duizendpoot Chris springt op z’n fiets om thuis zijn batterijen op te laden en is morgen back in full force!

De tijd staat niet stil Sinds deze zomer is elk van de vrachtwagencabines uitgerust met een tablet. Daarop draaien twee apps die de communicatie en efficiëntie nog verbeteren.

Superteam! Groep Van Pelt heeft vier dispatchers, waaronder Chris, die het transport van bouwmaterialen in goede banen leiden en twee collega’s die de transporten vanuit de betoncentrales coördineren. De eigen vloot bestaat uit – hou je vast – meer dan 60 chauffeurs, 1 schip, 1 betonpomp, 18 betonmixers, 12 kraanwagens, 5 kraanwagenopleggers, 1 silowagen, 10 containerwagens, 10 kipopleggers en 1 dieplader. Daarnaast doet Van Pelt ook dagelijks beroep op externe transportfirma’s. Zo varen er bijvoorbeeld 3 schepen exclusief voor Van Pelt, wordt heel wat betonvervoer en zelfs 60% van de bulktransporten door anderen uitgevoerd. En dan hebben we het nog niet over de interne activiteiten, zoals het inplannen van de wielladers en de afbraak- en grondwerken. Ook dat vraagt een degelijke planning én opvolging!

1. GPS Buddy • Track & trace. • Digitaal uitleesbare tachograaf. • Asset tracking. • Digitale leverbons, gelinkt aan facturatie. • ETA (estimated time of arrival): automatische sms naar klant dat chauffeur onderweg is.

2. Push to talk • Intern communicatieplatform, modern alternatief voor de walkie-talkie microfoon communiceert via Bluetooth met de tablet. • Mogelijkheid om alerts te sturen. • Betere ontvangst dan met CB of via zendmast: geen storingen, geen interferentie, ook in het buitenland. • Binnenkort ook op de heftrucks in het magazijn en op gecertificeerde smartphones.

17


DeWALT FRAMID PRO

Rubi tegelsnijder TZ

Duro DUU/C –SDT

De universele constructieplug

Een revolutie in handmatig keramiek snijden

Een diamantschijf met veel talenten

De TZ tegelsnijplank van Rubi is een compleet nieuw concept in het handmatig snijden van keramiek, met een ongelooflijk grote breekkracht (tot 1.500 kg). De snijplank is te bedienen met één hand, maar toch kan je vloeiende en nauwkeurige bewegingen maken met de kop. Perfect voor grootformaattegels en keramische parkettegels aangezien hij een snijcapaciteit heeft tot 21 mm dikte. Bovendien is hij stevig en inklapbaar, dus gemakkelijk te vervoeren. Verkrijgbaar in 4 snijlengtes : 850 mm, 1.020 mm, 1.300 mm, 1.550 mm.

De nieuwe DUU/C -SDT diamantschijf van Duro heeft heel wat interessante voordelen. Door de Space Diamondtechnologie - met in een rij geplaatste diamanten – zaagt deze schijf twee maal sneller dan elke andere zaag. Bovendien gaat hij anderhalf keer langer mee dan een standaardblad én is hij zo goed als trillingsvrij. Deze schijf is geschikt voor zowel gewapend als ongewapend beton, kasseistenen en harde gevelstenen. Een echt multitalent!

De DeWALT FRAMID PRO universele constructieplug is ontworpen voor eenvoudige installatie in zowel solide als holle materialen. Het anker is verkrijgbaar met een zeskantige of verzonken kop en een verscheidenheid aan afwerkingen. Bovendien bevat hij ook een hoogwaardige polyamide PA6plug body.

Rectavit EasyFix Isolatie plaatsen met een isolator 25-30% van de warmte in een niet geïsoleerd gebouw verdwijnt via de muren. Bij een bestaand gebouw isoleer je door harde isolatieplaten tegen de buitengevel te bevestigen. De isolatie dient te sluiten, kieren en perforaties moeten te allen tijde vermeden worden. Isolatiepluggen doen de isolatiewaarde in de meeste gevallen dus dalen. Rectavit heeft daarom een PU-montagelijm ontwikkeld waarmee harde isolatieplaten snel rechtstreeks op de ondergrond bevestigd worden. Dit systeem sluit perforaties van de isolatieschil volledig uit én is zelf een uitstekende isolator! Je plaatst dus isolatie met een isolator! Het is ook een uitstekende oplossing voor het efficiënt monteren van gipsplaten, cellenbeton en andere bouwmaterialen.

De grote kraag van de zeskantige versie biedt ook uitstekende isolatie tegen het binnendringen van water. Je kan hem meervoudig gebruiken in beton en metselwerk én hij is verzinkt verkrijgbaar voor gebruik binnenshuis, of in roestvrij staal voor toepassingen die een hogere corrosiegraad vereisen. Als laatste heeft hij ook een hogere belastingscapaciteit door de 4 expansiezones en is hij brandwerend voor bevestigen van gevelsystemen volgens ETAG 020.

Bouwpunt winterhandschoen Dé winterhandschoen voor jou Regen en koud, zo kan je de herfst/winter in België het beste samenvatten. Bouwpunt heeft daarom de perfecte oplossing voor jou! Deze Bouwpunt winterhandschoen heeft een duurzame, vloeistofdichte latexcoating. De acrylvoering zorgt ervoor dat je handen warm blijven en zweet gemakkelijk verdampt.

// Door Brieks 18


GRATIS

HOODIE Gratis hoodie bij aankoop van 2 Snickers Workwear werkbroeken

2826 Limited Edition Sweater met kap

LUMX GALAXY Led-verlichting Modernste LED-technologie: licht en compact De GALAXY is een milieuvriendelijke werflamp, samengesteld uit een robuuste, zeer lichte en compacte behuizing. Deze werflamp is voorzien van een kabeloprolsysteem. De GALAXY kan worden gemonteerd op een statief dankzij de twee voorziene gaten in de beugel. Met een vermogen van 45W genereert hij een lichtstroom van 3.800 lumen. Aan de achterzijde zijn er twee stopcontacten voor het aansluiten van andere elektrische toestellen. Vanaf nu is er ook de oplaadbare GALAXY. Met een vermogen van 30W genereert deze een lichtstroom van 2.000 lumen.

Stanley Fatmax De compacte werktafel die overal mee naartoe kan Dankzij de geweldige, innovatieve functies – zoals een robuust, volledig metalen frame en poten die een last van 900 kg per paar kunnen dragen – kunnen er houten balken op de Stanley Fatmax metalen vouwschraag geplaatst worden om een stevig werkblad te maken. De schraag is ook compatibel met spanvijzen voor klussen waarbij er verticaal geklemd moet worden. In het ontwerp zit een V-groef verwerkt om ronde profielen en leidingen op te leggen. De gebruiker kan hem snel opvouwen tot een zeer compacte unit. Er is ook een handige vergrendeling aan de zijkant zodat twee units aan elkaar kunnen worden vastgemaakt. Deze zaagbok won de Red Dot Award in 2016.

Altrex Safe-Quick® 2 Prettiger, sneller en veiliger De nieuwste versie van de SafeQuick® is makkelijk door te koppelen zonder hoogteverschil. Doordat de leuningen één geheel zijn en de frames makkelijk stapelbaar, bouw je hem veel sneller én veiliger op en af. Geen losse onderdelen meer en slechts één juiste manier van opbouwen waarbij je als gebruiker rondom steeds beschermd bent. Maximaal gebruiksgemak dus.

Winter promo Actie enkel geldig bij Snickers Workwear werkbroeken (3212, 3213, 3214, 3223, 3312, 3313, 3314, 3714, 6200, 6201, 6202, 6203, 6204, 6205, 6206, 6207, 6301, 6303, 6305, 6307, 6902, 6903), zolang de voorraad strekt van de promo hoodies (2826).

snickersworkwear.be #InventingWorkwear

BRICKS & BRICK SOLUTIONS

WIL U BOUWEN MET EEN ORIGINELE GEVELSTEEN? UNIEK IN HET STRAATBEELD.

PROFITEER DAN NU VAN

€250 LANCERINGSKORTING! Ontdek de laatste nieuwe Wasserstrich gevelstenen. Warme aardetinten met een speciale oppervlaktestructuur. Of bekijk de lange, smalle gevelstenen in het nieuwe langformaat 40. Voor een elegante gevel met een extra strak effect. Kiest u voor één van deze nieuwe gevelstenen, dan ontvangt u 250 euro korting op uw aankoop. Bekijk nu de nieuwste producten op de website en vraag de infobrochure met kortingsbon aan. Of bezoek ons in één van onze toonzalen!

Meer weten? www.vandersandengroup.be

+32 (0)89 510 140

wedi_Anz_Adimat_Fundo-Top_105x148_NL_2017_rz 18.07.17 10:57 Seite 1

bril //

Fundo Top Kant en klare afwerking voor Fundo douchevloerelementen

NIEUW

Fundo Top is een nieuwe esthetische oplossing voor wedi Fundo douchevloerelementen. Het vormt een hoogwaardig alternatief voor de traditionele tegels. Het element is in één stuk en zonder voegen vervaardigd van een dun en robuust mineraal materiaal en vormt de ideale oplossing voor ieder die een eenvoudige en snelle installatie wenst zonder compromissen op het gebied van kwaliteit of waterdichtheid.

Strak en modern design helemaal zonder voegen Veilige verwerking, 100 % waterdicht Antislip oppervlak Verkrijgbaar in vier kleuren en verschillende afmetingen

www.wedi.eu

19


DELTA® beschermt waarden. Bespaart energie. Verschaft comfort.

WWW.SMART-ANCHORS.COM

TURBO SMART BETONSCHROEVEN

Lage materiaalkosten Hoge tijdsbesparing

Weinig materiaalverlies

EUROPESE TECHNISCHE KEURINGEN VOOR GESCHEURD BETON EN PLAFONDINSTALLATIES. GEMAKKELIJKE EN SNELLE INSTALLATIE. BESCHIKBAAR IN VERSCHILLENDE UITVOERINGEN EN TOT 2X HERBRUIKBAAR.

meer info

Revolutionair schroefanker. Snel en steeds betrouwbaar.

DELTA®-MAXX WD

De meerwaarde voor het schilddak. Een belangrijke besparing van tijd en geld: dankzij de kleefstroken langs beide zijden van de folie. Complexe daken met kiel en hoekkeper vragen veel tijd en zorg. Maak u het werk eenvoudig met het omkeerbaar scherm DELTA®-MAXX WD. Geen materiaalverlies en een verzorgd werk! N.V. Dörken Benelux S.A. · Brusselsesteenweg 483 · B-1731 Zellik (Asse) · Tel.: 02 466 02 75 · Fax: 02 466 87 35 info@doerken.be · www.doerken.be Lid van de Dörken groep

Be wise, choose SMART.

17-514_AZ_MAXX_WD_148x210_flaem_B.indd 1

23.08.17 15:55

Feel good inside

Zeker met dun- en lijmmor tel van Weber

Goed isoleren blijft essentieel voor een aangenaam binnenklimaat, vandaag en morgen.

Recticel Insulation is veel meer dan alleen isolatie. Door onze jarenlange ervaring en vakkennis bieden wij u duurzame oplossingen voor elke isolatievraag. Als partner bouwen we samen aan een comfortabel binnenklimaat en een zorgeloze toekomst voor u én uw kinderen.

Ontdek de voordelen van dun- en lijmmortel op www.weber-belgium.be/constructiemortels

recticelinsulation.be

MAAK KANS OP 1 VAN DE 20 POSEIDON SOFTSHELL VESTEN Maak een foto van deze advertentie en share op onze Facebookpagina!

Perfect in systeem. &

HEROCK WORKWEAR

www.ardex.eu www.gutjahr.com


WEDSTRIJD

// Hou het warm met Bouwpunt! // Win jouw outfit! Bouwpunt legt je graag in de watten, ook tijdens het werk. Daarom geven we 10 volledige outfits weg, van werkschoenen tot een heerlijk warme muts*. En met de stoere Snickers werkbroek kan je alvast elke klus aan.

Schlüter -BEKOTEC-THERM ®

De klimaatregelende tegelvloer – Energiezuinig. Comfortabel. Betrouwbaar.

Kortom, Bouwpunt beschermt je en houdt je warm! Wat moet je doen? • • Ga naar de wedstrijdpagina op bouwpunt.be • • Vul de 2 vragen en de schiftingsvraag in • • Fingers crossed!

Schlüter-Systems KG · Schmölestraße 7 · D-58640 Iserlohn · Tel.: +49 2371 971-261 · Fax: +49 2371 971-112 · www.schlueter-systems.com Schlüter-Systems KG · BeNeLux Bureau · Schotelven 28 · B-2370 Arendonk · Tel.: +32 14 44 30 80 · Fax: +32 14 44 30 81 · www.schlueter.be

*Wedstrijdreglement op bouwpunt.be

21


// TEGELS & LAMINAAT // SOLIDE SFEERMAKERS

Onpersoonlijk en koud? Allesbehalve. Tegels en laminaat poetsten de laatste jaren deskundig het kille en harde uit hun imago. Briek verzamelde enkele mooie staaltjes van hun creatieve kunnen en warme uitstraling. Geniet ervan.

Stijlvolle infini in Oostende

Grande van Balterio: hightech en hyperrealistisch Grande-laminaat van Balterio is hyperrealistisch dankzij de hightechproductie.

en kan je tien vierkante meter leggen zonder dat dezelfde plank terugkomt.

De digitale techniek geeft meer diepte en contrast dan bij het klassieke laminaat, waarbij ook de ‘kraken’ en de ‘noten’ geloofwaardig weergegeven worden. Bovendien krijg je pas om de 28 of meer planken een ‘repeat’

… én waterafstotend Nog een groot voordeel: Grande kan zonder problemen ingezet worden in badkamer en keuken. De planken zijn zelfs één uur lang bestand tegen stilstaand water.

Aan het zeetje kregen twee appartementen uit de jaren zeventig een machtig make-over, met Stream Avorio tegels van Bouwpunt Vanden Berghe in Oostende. “We hadden de luxe om verschillende soorten tegels uit te testen. Uiteindelijk kozen we voor de warmere, lichte, meer beige tegels in een gladde versie omdat die ook op lange termijn makkelijk schoon te houden zijn.“ “Daarnaast bleek de keuze van de voeg een hele belangrijke voor het prachtige eindresultaat. Ook daar werden uitgebreid samples van getoond.“

“We zijn supertevreden met het strakke, rustgevende en toch levendige effect dat in een mum van tijd gerealiseerd werd.” — F.C., gelukkige eigenaar

22


Knappe realisaties in Limburg Ook Bouwpunt Droogmans uit Kozen is een enthousiaste en bekwame tegeladviseur, met een clientèle bestaande uit vloerders, interieurarchitecten, architecten, aannemers, bouwpromotoren en particulieren. Scandinavische badkamer Keramisch parket en keramische tegels kunnen zowel voor de vloer als voor een wand worden gebruikt. De klant maakte ook slim gebruik van het speciale ‘watervlekkeneffect’. Hierdoor werd deze geniale hout­ imitatie extra waarheidsgetrouw en geeft ze een sympathiek doorleefd gevoel. Realisatie: SDH Works

Uitnodigend terras met een hout­ imitatie in dikte 2 cm van Ragno.

Château met standing Het kasteel van Ordingen (Sint-Truiden) en de bijgebouwen werden omgebouwd tot hotel-restaurant met vergaderzalen, feestzalen en een wellness. Er werden verschillende badkamers aangekleed met diverse luxueuze materialen. Wanden • De geëmailleerde wandtegel Carrara-imitatie van 30 op 90 centimeter zorgt voor een heel natuurlijk gevoel. • Het glasmozaïek geeft een schitterend nacaré-effect.

Vloeren De Carrara kan met bijpassende keramische vloertegels geleverd worden. Hier werd hij echter gecombineerd met keramisch parket met een echte antieke ‘kasteellook’ en keramisch parket met een geolied uitzicht.

Met dank aan de heer en mevrouw Sleurs, eigenaars en bezielers van dit prachtdomein.

Droomhuis Deze woning in Spalbeek straalt professionaliteit en gastvrijheid uit dankzij keramische vloertegels van 60 op 60 centimeter, perfect vermomd als natuursteen.

De grote plus van keramische tegels: 1. 2. 3. 4.

Niet vlekgevoelig. Niet lichtgevoelig. Niet krasgevoelig. Eenvoudig onderhoud. Na plaatsing grondig reinigen met cementsluierverwijderaar voor keramische tegels. Nadien regelmatig een speciaal onderhoudsproduct gebruiken.

23


BOUWPUNT DE WITTE Een tijdje geleden is de toonzaal bij Bouwpunt De Witte volledig vernieuwd. Gezellige inspiratiehoekjes, uitgebreide modellen met dakpannen en bakstenen en een vernieuwd buitentoonpark. De persoonlijke service was er al, nu komt deze in een nog mooiere omgeving!

18 15

6

7

20

2

24

1

21

22

23

19 8

9

13

27

16 17

14

11

3 4

10

12 25

26

5

BOUWPUNT VAN PELT BOUWT AAN HET MILIEU Wie onlangs de site van Van Pelt in Schoten bezocht, heeft ongetwijfeld deze nieuwe hal zien verrijzen. Dit pareltje huisvest binnenkort een gloednieuwe recyclagelijn. Hiermee optimaliseert Van Pelt niet alleen de interne processen, maar kunnen ze het (bouw)afval van de klanten nog beter sorteren en verwerken. Een hart voor “den bouw” én het milieu!

1 Aalter: Botha Brug Zuid 21

14 Ninove: De Doncker Nederwijk-Oost 281

2 Antwerpen: Van Pelt Bisschoppenhoflaan 626

15 Oostende: Vanden Berghe Plantijnstraat 5

3 Affligem: De Doncker Bellestraat 24

16 Oostrozebeke: Roobroeck Ter Priemstraat 23 A

4 Borchtlombeek: De Doncker Knoddelstraat 36

17 Oudenaarde: Ottevaere Meersbloem-Leupegem 21

5 Braine-le-Château: Carimat Matériaux Parc Industriel 31

18 Oud-Turnhout: Van Pelt Steenweg op Ravels 175

6 Brugge: Van den Braembussche Pathoekeweg 188

BOUWPUNT ANDRÉ CELIS IN EEN NIEUW JASJE André Celis is volop aan het uitbreiden en vernieuwen. Daarom hebben ze er ook voor gekozen om hun vestigingen in Wilsele en Lubbeek in een nieuw jasje te steken.

7 Eeklo: Van den Braembussche Brugsesteenweg 303 8 Elen-Dilsen: Deckers Rijksweg 881 9 Gent: O.V.B. Nieuwevaart 143 10 Kozen: Droogmans Weyerstraat 31 11 Leuven: André Celis Kol. Begaultlaan 83 12 Lubbeek: André Celis Staatsbaan 119

DRINK ER EENTJE MET BOUWPUNT BOTHA Botha bestaat 185 jaar en dat wordt gevierd! Voor deze feestelijke gelegenheid heeft Botha een eigen bier gebrouwen. Deze zomer werd een succesvolle werventour gehouden om de werkmannen wat verfrissing te bieden tijdens de warme dagen. Dat het bier en promoteam in de smaak viel is wel duidelijk .

13 Molenstede-Diest: Stals Reppelsebaan 72

19 Overpelt: Kwanten Stuifzandstraat 44 20 Ruddervoorde: Deketelaere Sijslostraat 78 21 Schoten: Van Pelt Kanaaldijk 25 22 St.-Antonius-Zoersel: Van Pelt Kapellei 157 23 St.-Antonius-Zoersel: Van Pelt Kwikaard 118 24 Temse: Van der Gucht Eurolaan 3 25 Tienen: André Celis Ambachtenlaan 16 26 Tongeren: Jorissen Vrijheidweg 11 27 Wetteren: De Witte Oosterzelesteenweg 121-123

Of ga naar bouwpunt.be voor een Bouwpunt in jouw buurt!

Verantwoordelijke uitgever: Adimat cvba, Kortrijksesteenweg 90 G2, 9830 Sint-Martens-Latem. Concept en vormgeving: Vandekerckhove&Devos - Redactie: Vandekerckhove&Devos - Fotografie: Kris Vandamme. De gegevens in dit magazine mogen niet worden gereproduceerd of gekopieerd zonder voorafgaande toestemming van de uitgever. Prijzen en premies geldig onder voorbehoud van drukfouten en wijzigingen.

HOTSPOTS

Profile for Bouwpunt

Briek 3  

Briek 3