__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 1

Beleef

evo e l g e i t n a k h e t u l t i e m e va

Tel: +31 (0)514 522607 - E-mail: info@friesland-boating.nl - Internet: www.friesland-boating.nl


Wakker worden van de watervogels midden in de rust van de Friese natuur?

Dat is vakantie vieren

op zijn best!


Een zorgeloze vaarvakantie start in

ZuidWest Friesland Als u wilt ontspannen en genieten van de prachtige natuur in Friesland, dan is een boot huren bij Friesland Boating de ideale oplossing! Door de vele variatie van diverse boten, zal er altijd een boot bij zitten die bij u in de smaak zal vallen. U zult een onvergetelijke tijd tegemoet gaan!

Geen ervaring?

Geen probleem!

Mocht u weinig of géén vaarervaring hebben, dan bieden wij de mogelijkheid om vooraf een vaarinstructie van één of meerdere uren te reserveren. Wij gaan dan met u varen en leren u de kleine trucjes om veilig te kunnen varen. Een aanrader dus!

€50,UR PER U

Onze boten zijn te huur zonder vaarbewijs en variëren van 2 tot 12 personen. Na een fantastische vaarvakantie komt u geheel ontspannen en uitgerust weer terug. Een vaarvakantie om nooit te vergeten!


Overzicht va PEDRO MARIN

PEDRO LEVANTO

PEDRO SKIRON

4 tot 6 personen

4 tot 6 personen

4 tot 6 personen

PEDRO SKIRON

MORRAKRUISER FBB 1150

MORRAKRUISER FBB 1250

4 tot 6 personen

4 tot 6 personen

4 personen

PIKMEER KRUISER

DENAUTIC

KEMPALA 920

4 tot 6 personen

6 personen

2 tot 4 personen

DUET KRUISER 1300

KORMORAN 1260

FRIBO 1500 DE LUXE

6 personen

7 tot 9 personen

12 personen


an onze vloot FB 925

FB 950

FB 1000

2 personen

2 tot 4 personen

2 tot 4 personen

FB 1050

FB 1100

FB 1400

4 tot 6 personen

4 tot 6 personen

6 tot 10 personen

MORRASLOEP

AFVAARTLOCATIE KOUDUM

Voor een actueel overzicht van de beschikbare boten verwijzen wij u graag naar www.friesland-boating.nl Klik op ‘Onze Schepen’ of op ‘Last Minutes’

8 tot 10 personen

Borden en tekens die u onderweg tegen kunt komen

AANLEGGEN TOEGESTAAN

VHF 18

Drinkwater voor schepen

Verplicht voor het bord stil te houden

Aanleggen toegestaan (Marrekrite)

Verplichting bijzonder op te letten

Verboden voor zeilschepen

Veerpont

Beperkte doorvaarthoogte in meters

In-, uit- of doorvaren verboden

Marifoonkanaal voor nautische informatie

Verboden aan de wal af te meren

Verplicht varen aan stuurboordzijde

HIER GEEN AFVAL

Geen afval storten


Afvaartlocatie

Koudum, een eiland omringd door water.. Koudum in het kort

Het ideale vertrekpunt

Koudum heeft Âą 2750 inwoners en is tegenwoordig bekend om de vele recreatiemogelijkheden op en rond het water. Koudum ligt centraal in de Friese Zuidwesthoek tussen de Fluessen en de Morra, nabij de IJsselmeerkust en de Gaasterlandse bossen. Koudum vervult een centrale functie in de regio door voorzieningen op gebied van onderwijs, dienstverlening, detailhandel, sport en recreatie.

Koudum, gelegen aan de Koudumer Var, de Fluessen en de Morra is een ideaal vertrekpunt voor een watersportvakantie en beschikt bovendien over goede faciliteiten. In het dorp is alles verkrijgbaar wat men dagelijks nodig heeft. Bovendien zijn er gezellige horecagelegenheden te vinden. Er zijn ligplaatsen in de gemeentelijke haven, in de Koudumer Var en in particuliere jachthavens waar u kunt aan- en afmeren. Friesland Boating is gevestigd aan De Tille 5 in Koudum. Hier beschikken we over een eigen jachthaven vanwaar de boten verhuurd worden.


Terug in de tijd Koudum bestaat al meer dan 1100 jaar. De oudst bekende vermelding, onder de welluidende naam Kolwidum, is die uit het jaar 903, gevonden in de lijst van bezittingen van het klooster Werden in Duitsland. `Kol` was de Germaanse aanduiding voor ‘hoogste punt’ en “widu” voor ‘bos’. Het `hoogste punt in het bos` is een stuwwal uit de ijstijd omringd door water, een prima plekje om een nederzetting te beginnen. Tot en met de 17e eeuw was een flink deel van de Koudumer bevolking, net als in de andere plaatsen van de Friese Zuidwesthoek, betrokken bij de koopvaardij. De welvaart die dit met zich mee bracht, is af te lezen aan het fraaie interieur van de kerk die op het hoogste punt van het dorp staat. Vanaf de 18e eeuw verplaatsten de koopvaardijactiviteiten zich meer en meer naar het westen van het land, mensen trokken weg uit Koudum, de blijvers schakelden gaandeweg over op de landbouw en aanverwante bedrijvigheid.

• De Tille

KOUDUM

• De Kuilart

Aan de beschutte zuid- en oostkant van Koudum is de grondsoort zand, waarop zich in de loop der eeuwen een vruchtbare humuslaag heeft gevormd. Door de beschutte ligging en het “zwarte zand” leent dit deel van de Koudumer bult zich uitermate goed voor de tuinbouw, vanaf de tweede helft van de 19e eeuw kwam de tuinbouw goed tot ontwikkeling. In de gloriejaren had Koudum een eigen veilinggebouw en werden de sperziebonen, bloemkool en andere groenten tot ver in Nederland aan de man gebracht. Hieraan dankt de Koudumer bevolking ook haar schimpnaam:

‘Koudumer Beantsjes’. Nog steeds zijn de Koudumers erg trots op hun verrukkelijke boontjes, deze moet je geproefd hebben! De hele zomer zijn ze verkrijgbaar bij de kassen of bij de groenteboer in Koudum.


Vakantiepark

De Kuilart

in Koudum

Vakantiepark De Kuilart is gelegen bij Koudum in het prachtige Friesland. Het recreatiepark heeft een perfecte omgeving om te fietsen (in de Gaasterlandse bossen), te wandelen, te vissen en vooral voor de watersport. Het vakantiepark staat bekend om haar vele faciliteiten en de activiteiten die voor kinderen en jeugd georganiseerd worden. Vooral het subtropische binnenzwembad en het piratenschip direct gelegen aan het water, zijn populair bij de kinderen.

Onze grotere huurboten liggen in de haven van het vakantiepark in de nabijheid van een parkeerterrein en een restaurant. Ook bij het huren van één van deze schepen wordt u bij aankomst ontvangen op onze jachthaven aan de Tille 5 in Koudum, waarna wij u begeleiden naar de afvaartplaats De Kuilart.

U kunt veelal eenvoudig aanleggen in de verschillende jachthavens. De Kuilart ligt op de vaarroute van Stavoren naar Heeg. Het ligt direct aan het grootste meer van Friesland, de Fluessen en het Heegermeer. Vaart u in de andere richting dan bent u na vier kilometer varen in Stavoren.

Highlights van De Kuilart • • • • • •

Subtropisch zwembad Bowlingbaan Sauna Speeltuin met piratenschip Skateramp Tennisbaan ELKE G ERDA DOND R ZOME IN DE DE PERIO

VOOR MEER INFORMATIE EN LOCATIES : WWW.FLYBOARDCLINIC.NL


Uitgelicht De leukste steden, dorpen, activiteiten, routes en bezienswaardigheden.

Sneek

Sneek ligt centraal in het merengebied van de provincie Fryslân. Het meest bekend van Sneek is wel De Waterpoort uit de 17e eeuw. In het centrum van de stad zijn ruime en goede aanlegplaatsen aangelegd. Overal vindt u stroompalen en watertapvoorzieningen. In het centrum kunt u heerlijk winkelen en natuurlijk lekker bijkomen op één van de vele terrassen.

Sneekweek

het grootste zeilevenement op Europees binnenwater De zeilwedstrijden tijdens de Sneekweek beginnen op de vrijdag voor de eerste zaterdag van augustus en duren tot en met de donderdag erna. Deze vinden plaats op het Sneekermeer en de Goëngarijpsterpoelen. Tijdens de Sneekweek is er in het gehele centrum een groot muziekfestival. De vrijdag na de Sneekweek is de kunst- en boekenmarkt op het Grootzand. De muziekfestiviteiten duren tot en met de tweede zaterdag van augustus. Ook is er een kermis op het Martiniplein. Voor meer informatie: www.sneekweek.nl


Leeuwarden Leeuwarden is de hoofdstad van Friesland. De stad ligt misschien niet midden in het toeristische vaargebied, maar is daarom niet minder de moeite waard om te gaan bezoeken. Men kan in het centrum aanleggen, vanwaar men in slechts enkele minuten bij de bezienswaardige Waag kan zijn. De Oldenhove, een toren die tussen 1529 en 1532 werd gebouwd is eveneens een bezoekje waard. Het bouwwerk werd nooit afgemaakt, omdat het aan een kant in de zachte zandgrond wegzakte.

Top 5 Bezienswaardigheden

1

HISTORISCHE BINNENSTAD

2

DE OLDEHOVE

3

FRIES MUSEUM

Alles over Friesland

4

MONKEY TOWN

Kinderspeelparadijs

5

FRIES VERZETSMUSEUM

Geniet van de authentieke woningen, restaurants en winkelcentra Scheve toren

Alles over Friesland in de tweede wereldoorlog

Grou ‘Grou’ ook wel de hoofdstad van het Friese waterland genoemd In Grou is van alles te zien, te doen en te beleven. Naast de vele watersportactiviteiten zijn er meer dan 50 winkels in het karakteristieke centrum. Ontdek Grou ook door de unieke wandelroute in het dorp, langs monumentale panden en

andere wetenswaardigheden, restaurants, terrassen en meer. Grou heeft het allemaal. Musea, vaar- en fietstochten, maar ook in de omgeving op, over en langs het water vindt u prachtige Friese vergezichten.


Stavoren Stavoren is, samen met Bolsward, ĂŠĂŠn van de twee Hanzesteden van Friesland. De Hanze is ontstaan in 1356 en was een verbond van handelssteden in Noordwest Europa. De handel vond met name overzee plaats in het gebied van de Oostzee en de Noordzee. Kenmerkend voor de stad Stavoren is Het Vrouwtje van Stavoren. Er zijn verschillende verhalen rond dit standbeeld, maar de meest waarschijnlijke is dat ze een rijke koopmans-weduwe was die ontzettend veel bezat. Desondanks was ze niet tevreden en uiteindelijk eindigde ze door haar hebzucht in grote armoede.

Een andere bezienswaardigheid is het voormalig Stadhuis van Stavoren. Een prachtig oud gebouw. Enorm indrukwekkend is het J.L. Hooglandgemaal. Dit elektrische gemaal is gebouwd in 1966 en loost water van de Friese boezem op het IJsselmeer. In de stad zijn veel andere prachtige dingen te vinden die de moeite waard zijn om te bekijken. Tijdens een wandeling of fietstocht door de omgeving kunt u dit gaan ontdekken.

Sloten Het historische vestingstadje Sloten is het kleinste Friese elfstedenstadje. De oude gracht, de vestingwallen en bolwerken zien er nog net zo uit als vroeger. Korenmolen De Kaai, de bastions, de waterpoorten en monumentale koopmanshuizen herinneren aan de vroegere rijkdom.

Rondom de door oude lindebomen omzoomde gracht vindt u gezellige terrasjes. Sloten ligt aan het Slotermeer en vlakbij de bossen van Gaasterland. Een prima startpunt voor uw zeilen kampeervakantie, stadswandeling, fiets- en wandeltocht.

Dit waren slechts een paar steden/dorpen uit Friesland. Meer weten van alle dorpen en steden? Het routeboek is te bestellen bij uw reservering.


Boekingsinformatie Vroegboekers worden beloond met flinke korting

Borg

Als u zeker wilt zijn van uw keuze en type boot, boek dan niet te laat. Steeds meer mensen maken gebruik van onze vroegboekersregeling.

U dient borg te betalen als u een boot wilt huren. Dit kunt u doen per bankcard, creditkaart (Maestro), maar bij voorkeur contant!

Borgverzekering

Vroegboekkorting voor:

5%

10%

15%

31 januari

30 november

31 oktober

Zeker voor grotere groepen is het aan te bevelen om op tijd te reserveren. Wilt u alleen of als groep, twee of meerdere weken een boot huren, dan krijgt u nog eens een extra korting van 5 – 7%. Als u besluit een tweede keer in hetzelfde jaar te gaan varen, geven wij u een maximale korting van 25%*. Reden te meer om ons als erkende ANWB en Hiswa jachtverhuurder in de arm te nemen. Bij Friesland Boating kunt u langer genieten voor hetzelfde vakantiegeld! * alleen geldig voor een 2e boeking in de maanden september en oktober. Alle kortingen in combinatie zullen nooit meer dan 25% bedragen op de standaardprijzen.

Brandstof / Water / Gas U vaart weg uit de haven met een volle diesel- en watertank en tenminste één volle gasfles. Wanneer u terugkomt, wordt de dieseltank weer gevuld. De gebruikte brandstof rekenen we met u af.

Op verzoek van onze klanten hebben wij een verplichte borgverzekering. Dit houdt in dat u per boot een extra verplichte bijdrage van € 40,00 betaald. Hiermee koopt u, uw eigen risico 50% af van € 600,00 naar € 300,00 met uitzondering van de FB1500. Voor dit schip koopt u de borg af van € 1000,00 naar € 500,00. Dit is tevens het eigen risico per schadegeval. Onze prijzen zijn per week, inclusief 21% BTW. Over het algemeen gaan wij ervan uit dat u zelf een annulering- en/ of reisverzekering afgesloten heeft. Mocht u dit niet hebben, is het mogelijk dat wij u hierbij informeren.

Schadevrij gevaren? Wij belonen graag uw schipperstalent, met een waarde cheque van € 50,-. Deze kunt u gebruiken als aanbetaling op een volgende vaarvakantie en ontvangt u als u de boot weer zonder schade inlevert!.


Boekingsinformatie Kijk ook op onze website voor informatie!

www.friesland-boating.nl

Beschikbaarheid boten online opvragen

Grotere schepen, enige ervaring vereist

Om u 24 uur per dag van dienst te kunnen zijn, hebben wij onze website gekoppeld aan een online internetserver. Via www.frieslandboating.nl kunt u zelf kijken welke boten nog vrij zijn in de door u gewenste periode. Nadat u een keuze heeft kunnen maken, boekt u de boot direct via internet. Alle kosten worden keurig voor u berekend en nadat u geboekt heeft, worden automatisch de contracten per e-mail verstuurd. Natuurlijk mag u ons altijd bellen, wij zijn op werkdagen bereikbaar van 09.00 uur tot 20.00 uur.

Enkele van onze schepen hebben ervaren schippers nodig. Het gaat hierbij om de volgende schepen: De Fribo 1500 (Elise), Kormoran 1260 (Fischreiher), de Morrakruisers Danielle FBB 1250 en Christa FBB 1150 en onze Pedro kruisers. Deze schepen zijn over het algemeen groter en hoger. Wanneer men enkele keren met een motorkruiser van circa 10 meter heeft gevaren, zal het besturen van onze grotere schepen na een goede instructie geen problemen opleveren. Geen ervaring, dat is geen probleem. Boek één of meerdere uren vaarinstructie.

Vaarinstructie

Sneekweek verhuurvoorwaarden

Op onze locatie kunnen wij een korte vaarinstructie voor u organiseren. Tegen betaling van € 50,- per uur vaart u op de gewenste boot. Dit is alleen op afspraak mogelijk. Een vaarinstructie houdt o.a. in: aan- en afmeren, rechte koers varen, draaien en keren.

Verzekering Al onze schepen zijn volcasco verzekerd, alleen het eigen risico (borgsom) is voor rekening van de huurder. Persoonlijke ongevallen en verlies aan persoonlijk eigendom vallen niet onder onze voorwaarden. Wij gaan er vanuit dat u hiervoor zelf verzekerd bent. Wie een schip besturen wil, moet tenminste 18* jaar zijn.

Helaas zijn wij genoodzaakt om voor de Sneekweek speciale voorwaarden te hanteren. Jeugdige huurders tot 25 jaar moeten een extra contract ondertekenen. Ook is de borg voor deze groep verdubbeld. Speciale Sneekweek voorwaarden zijn op te vragen bij ons kantoor. * In de Sneekweek is de minimale leeftijd van de schipper 21 jaar.

VASTE AFVAARTDAGEN: maandag - vrijdag - zaterdag


Boekingsinformatie Verplichte toeslag per boot Naast de huursom betaald u, afhankelijk van het type schip, een verplichte toeslag voor o.a.: een lakenpakket, hoofdkussens inclusief slopen, 1 volle gasfles, een uitgebreide bootinstructie, cascoverzekering, toeristenbelasting en de eindschoonmaak. Het lakenpakket ontvangt u bij het schip, dit zijn de lakens voor op de matrassen. U kunt zelf een slaapzak of een dekbed meebrengen (wij bieden ook de mogelijkheid om een dekbed, inclusief overtrek, bij ons te huren voor € 15,- per persoon).

De eindschoonmaak doen wij U vaart onze haven uit met een boot die van binnen en buiten is schoongemaakt. Bij aankomst vragen wij u even de afwas te doen, het beddengoed af te halen, de vuilnisbakken te legen en de boot bezemschoon achter te laten. De eindschoonmaak doen wij voor u! Hiervoor betaalt u een vast bedrag per boot, dat reeds is inbegrepen bij de verplichte toeslag.

Vaarinstructie Wij gaan er vanuit dat u kunt varen. Mocht u twijfelen of gewoon een korte opfriscursus willen hebben, boek dan één of meerdere uren vaarinstructie.

GEEN VAARBEWIJS NODIG U heeft een vaarbewijs nodig voor boten die langer zijn dan 15 meter en/of sneller kunnen varen dan 20 km per uur. Voor de boten van Friesland Boating is geen vaarbewijs nodig!

Service op maat Om u onderweg bij pech zo snel mogelijk te kunnen helpen, hebben wij serviceauto’s beschikbaar die bijna overal in Noord Nederland binnen 2 uur ter plaatse kunnen zijn. Nadat wij eerst telefonische ondersteuning verlenen, komen wij direct in actie bij vaartechnische problemen. Indien de reparatie niet noodzakelijk is, regelen wij dit op een ander tijdstip, natuurlijk in overleg met u.

Bootinstructie Nadat de papieren en formaliteiten zijn afgewikkeld, geven wij u een tweedelige instructie, namelijk een theoretische- en een boordinstructie. Als u geheel op de hoogte bent van de spelregels op het water, kunt u genieten van een zorgeloze vaarvakantie. Het geheel duurt circa 1 uur, dus kom op tijd. De aanvangstijd staat aangegeven op uw bevestiging. Mocht u later aankomen dan de aanvangstijd, dan dient u contact met ons op te nemen.

Comfort in elk seizoen Door de perfecte isolatie, gecombineerd met de verwarming, is comfortabel varen gedurende het hele jaar gegarandeerd. Huur rustig eens in het voorjaar of in de herfst, een belevenis apart. De meeste schepen hebben dubbele besturing, heerlijk op het achterdek of van binnenuit in de salon.


Boekingsinformatie Zwemvesten voor kinderen Pas goed op uw kinderen! Wees voorzichting op de steigers. Kinderen mogen niet rennen op de steigers. Dit is levensgevaarlijk. Denk na bij het aan- en afmeren. Kinderen kunnen het beste in de boot te blijven. Indien er iets fout gaat, kan dit ernstig letsel als gevolg hebben. Zorg er in ieder geval voor dat kinderen (die niet kunnen zwemmen) op de boot een zwemvest dragen. U kunt bij ons zwemvesten huren tegen € 5,- per stuk.

Huisdieren Op de daarvoor geschikte boten mag tegen betaling van € 50,- uw huisdier mee op vakantie. U dient er wel voor te zorgen dat uw huisdier* geen overlast en schade veroorzaakt aan boot en interieur! * bij het botenoverzicht vindt u de pictogrammen voor het meenemen van uw huisdier.

Wat kost een vaarvakantie?

IJsselmeer, Waddenzee en grote rivieren Al onze boten zijn ingericht voor de binnenwateren van Nederland. Grotere meren, zoals IJsselmeer, Waddenzee en grotere rivieren, zijn niet toegestaan. Alleen als u kunt aantonen dat u veel ervaring heeft en over de juiste vaarbewijzen beschikt, kunnen wij op verzoek toestemming verlenen. Voor een IJsselmeer pakket dient u zelf te zorgen.

Gratis parkeren Op onze locatie kunt u gebruik maken van onze gratis parkeerplaatsen. Deze parkeerplaatsen zijn in de directe nabijheid van de receptie, maar zijn ’s nachts niet bewaakt.

Naast de huurprijs betaalt u een vaste bijdrage per boot. Zie de bijgevoegde prijslijst. Verder betaalt u voor enkele gemeentelijke bruggen een bijdrage van ca. €1,20 tot €2,- per brug. Liggelden betaalt u in jachthavens en oevers die gemarkeerd zijn door gemeenten of grondeigenaren. Prijs per lengtemeter schip is ca. €1,50 per nacht + €0,50 tot €1,50 toeristenbelasting per persoon. Bij terugkomst in onze haven wordt uw boot volgetankt. U betaalt uiteraard het verbruik tegen een normale dieselprijs per liter.

Voorbeeldberekening Huur een week lang een Pedro Marin in de periode van 18 april tot 25 april Weekprijs: € 888,- (Minus eventuele kortingen 5-15%) Verplichte kosten: € 150,- Borgverzekering: € 40,- (borg afkoop 50%) Totaal:

€ 1078,-*

* Exclusief diesel, brug- en liggelden, dit is afhankelijk van het verbruik en de te varen route. Als u de boot inlevert en u heeft geen schade, dan ontvangt u uw borg terug.


Uw vakantie boeken? Zo kunt u reserveren! U kunt uw vakantie boeken via telefoon, e-mail, of internet. Al meer dan 90% van alle vaarvakanties wordt via internet geboekt. Dit is een enorme stijging ten opzichte van voorgaande jaren. Op deze wijze een boot huren is ideaal voor huurders die direct alle informatie over de vaarvakantie willen. Ons verhuursysteem biedt u de mogelijkheid om rustig ons aanbod te bekijken. Pas in de laatste stap boekt u definitief uw vaarvakantie. Kijk gerust rond in het verhuursysteem. Nadat wij uw boeking hebben ontvangen, sturen wij u een bevestiging en een factuur. Op deze factuur staat onder andere de boot en de data van uw huurperiode vermeld.

Ook worden de verplichte bijdrage en de extra’s die u graag aan boord wilt hebben vermeld, zoals: dekbedden, zwemvesten en dergelijke. Wij verzoeken u, na ontvangst van de bevestiging, 50% van de huursom per omgaande te betalen, waarna uw boeking definitief is. Na aanbetaling ontvangt u een tweede bevestiging met alle relevante informatie voor vertrek. Vier weken voor afvaart dient u het restant van de huursom te voldoen, waarna u een kwitantie ontvangt met een eventueel restbedrag (betaalverschil). De borg moet apart betaald worden bij aankomst.

TIP

INTERNET

TELEFOON

E-MAIL

Ga naar www.friesland-boating.nl

Bel ons via +31 (0) 514 522607

Mail ons via info@friesland-boating.nl

Kies een boot uit onder het kopje ‘Onze schepen’.

Geef ons uw informatie over het aantal personen, de datum en evt. voorkeur boot.

Stuur ons uw informatie over het aantal personen, de datum en evt. voorkeur boot.

Wij zoeken de beschikbare boten uit en geven u de informatie die u nodig heeft. Bij akkoord reserveren wij de boot voor u.

Wij zoeken de beschikbare boten uit en geven u de informatie die u nodig heeft. Bij akkoord reserveren wij de boot voor u.

Voor verdere informatie en vragen kunt u hier ook terecht.

Voor verdere informatie en vragen kunt u hier ook terecht.

Wij zijn iedere werkdag bereikbaar van 09:00 tot 20:00.

Wij mailen u zo snel mogelijk terug!

Bekijk bij ‘Beschikbaarheid’ of de datum vrij is. Kies de duur van uw vakantie en klik op ‘Reserveren’. Hier kunt u uw extra’s aangeven. Hier kunt u de totaal prijs bekijken en uw gegevens invullen. Bevestig uw aanvraag en wij nemen contact met u op via de mail.


Ik ga op vakantie en neem mee... Wat om mee te nemen Aangezien de inventaris uiterst compleet is, hoeft u alleen slaapzakken en handdoeken en dergelijke mee te nemen. Voor lakens, kussens en kussenslopen zorgen wij. Verder is het verstandig een windbestendige jas en voldoende kleding mee te nemen, in Nederland komen immers alle soorten weersomstandigheden voor! Standaard aan boord: een complete inventaris voor het aantal personen, waarvoor de boot geschikt is. Tevens is er een politiereglement, een boordboek en een waterkaart van Friesland aan boord. Natuurlijk zorgt u voor uw persoonlijke zaken, zoals een identiteitsbewijs, bankpas(sen), reisverzekering et cetera.

Inventaris in onze boten In een boot voor 6 personen vindt u o.a.: Buiten 1-2 gasfles(sen) 1 anker met ketting 1 vaarboom

1 dekschrobber 6 stootkussens 1 emmer met lijn

4 landvasten 1 moker (voor meerpennen) 1 verlengsnoer (walstroom)

2 meerpennen

1 1 1 1 1 6 6 6 6 6 6 6 1 1 1 1

1 1 1 1 1 1 3 1 3 2 3 1 1 1 1 1

2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 6 6 1 2

Binnen 6 6 6 6 1 1 1 1 2 1 1 1 1 2 1 1

messen vorken lepels theelepeltjes dunschiller aardappelmesje broodmes vleesmes pollepels spatel vleesvork soeplepel sauslepel groentelepels aardappellepel blikopener

kurkentrekker kaasschaaf rasp garde schaar diepe borden platte borden mokken glazen wijnglazen borrelglaasjes glazen schaaltjes vruchtenpers theepot koffiepot suikerpot

melkkannetje theelichtje koffiefilter thermoskan maatbeker broodsnijplank glazen dekschalen vergiet onderzetters voorraadpotten pannen met deksel steelpan braadpan koekenpan fluitketel ovenschaal

pannenlappen ovenwant afwasteiltje veger en blik meubelborstel raamwisser kamerbezem afvalemmer met deksel scheepshoorn toiletborstel + houder kledinghangers kussens dweil brandblussers


Wij maken het u graag nog gemakkelijker!

Met alle extra’s die u kunt bijboeken €15,-

€5,-

€8,50 te huur

te huur

€30,-

te huur

te huur

Dekbed met overtrek

Handdoekpakket

Zwemvest

Vouwfiets

1 persoon per stuk per week

4 handdoeken + 1 theedoek per set

1 persoon per stuk per week

1 persoon per stuk per week

€50,-

€14,80 te koop

€14,50 te koop

€50,te huur

Waterkaart

Routeboek

Huisdier

Televisie digitenne

per stuk

per stuk

per dier per week

per stuk per week

€30,-

€30,-

€50,-

te huur

te huur

€50,-

te koop

€50,te koop

Barbecue

Klaptafel

11-Steden Arrangement

Praktijk instructie

per stuk

per stuk per week

pakket

per uur

Te boeken bij een bestelling of bij aankomst aan de balie Pictogrammen en kleurcodes Boegschroef

Eénpersoonsbed

K o e l ka s t

Centrale ver warming

CD-speler

Stuurstand binnen

Tweepersoonsbed

Walaansluiting

Douche

Kleuren T V

Stuurstand buiten

Stapelbed

Oven

Toilet

Radio

Huisdieren toegestaan

Driepersoonshut

Magnetron

W a r m / ko u d w a t e r

Cassettespeler

Zitplaats

Sanitaire voorziening

Bergruimte

Slaapplaats

Zit-/slaapplaats

Keuken

M


Pedro Marin

4 tot 6 Personen · Aantal: 1

Zeer comfortabel schip met optimale ruimteverdeling! In combinatie met zijn compacte afmetingen is het een perfect manoeuvreerbaar familieschip. Door de indeling met 2 vaste dubbele bedden en de mogelijkheid om van de dinette nog een extra dubbel bed te maken, heeft u ruimte genoeg om te genieten van het interieur en de uitstekende vaareigenschappen. Tevens biedt het schip voldoende zitgelegenheid. Voor dit schip is 1 à 2 jaar ervaring en vaarkennis een vereiste.

Naam: Ilona

Lengte: 9.10 meter Breedte: 3.40 meter Diepgang: 0.90 meter Doorvaarthoogte: 2.45 meter Stahoogte: 1.93 meter Motor: Perkins 86 pk diesel Brandstoftank: 390 liter

Verbruik: 4.5 liter per uur Watertank: 225 liter Vuilwatertank: 190 liter Stroomvoorziening: 12V/230V Borg voor deze boot: e 300,Extra bijdrage: e 150,Afkoop borg: e 40,-

3

Pedro Levanto

4 tot 6 Personen · Aantal: 1

Een prachtig vormgegeven schip met een klassieke lijn. In combinatie met zijn compacte afmetingen is het een perfect manoeuvreerbaar familieschip. Door de indeling met 1 vast dubbel bed, twee vaste enkele bedden en ombouw mogelijkheden, heeft u ruimte genoeg om te genieten van het interieur en de uitstekende vaareigenschappen. Tevens biedt het schip voldoende zitgelegenheid. Voor dit schip is 1 à 2 jaar ervaring en vaarkennis een vereiste.

Naam: Anita

Lengte: 9.70 meter Breedte: 3.50 meter Diepgang: 1.00 meter Doorvaarthoogte: 2.50 meter Stahoogte: 2.00 meter Motor: Perkins 86 pk diesel Brandstoftank: 400 liter 2

2

Verbruik: 4.5 liter per uur Watertank: 325 liter Vuilwatertank: 250 liter Stroomvoorziening: 12V/230V Borg voor deze boot: e 300,Extra bijdrage: e 150,Afkoop borg: e 40,-


Pedro Skiron

4 tot 6 Personen · Aantal: 2

Het ideale familieschip met speciale charterindeling. Zeer comfortabel! In combinatie met zijn compacte afmetingen is het een perfect manoeuvreerbaar schip. Door de indeling met 1 vast dubbel bed en 2 enkele bedden en de mogelijkheid om van de dinette nog een extra dubbel bed te maken, heeft u ruimte genoeg om te genieten van het interieur en de uitstekende vaareigenschappen. Tevens biedt het schip voldoende zitgelegenheid. Voor dit schip is 1 à 2 jaar ervaring en vaarkennis een vereiste.

Naam: Sietske & Kim (bj 2009) Lengte: 10.60 meter Breedte: 3.50 meter Diepgang: 1.00 meter Doorvaarthoogte: 2.50 meter Stahoogte: 1.91 meter Motor: Perkins 86 pk diesel Brandstoftank: 300 liter

2

Verbruik: 4.5 liter per uur Watertank: 250 liter Vuilwatertank: 250 liter Stroomvoorziening: 12V/230V Borg voor deze boot: e 300,Extra bijdrage: e 150,Afkoop borg: e 40,-

2

Pedro Skiron

4 tot 6 Personen · Aantal: 1

Het ideale familieschip met speciale charterindeling. Zeer comfortabel! In combinatie met zijn compacte afmetingen is het een perfect manoeuvreerbaar schip. Door de indeling met 1 vast dubbel bed en 2 enkele bedden en de mogelijkheid om van de dinette nog een extra dubbel bed te maken, heeft u ruimte genoeg om te genieten van het interieur en de uitstekende vaareigenschappen. Tevens biedt het schip voldoende zitgelegenheid. Voor dit schip is 1 à 2 jaar ervaring en vaarkennis een vereiste.

Naam: The Bee (bj 2003) Lengte: 10.60 meter Breedte: 3.50 meter Diepgang: 1.00 meter Doorvaarthoogte: 2.50 meter Stahoogte: 1.91 meter Motor: Perkins 86 pk diesel Brandstoftank: 300 liter

2

2

Verbruik: 4.5 liter per uur Watertank: 250 liter Vuilwatertank: 250 liter Stroomvoorziening: 12V/230V Borg voor deze boot: e 300,Extra bijdrage: e 150,Afkoop borg: e 40,-


Morrakruiser FBB 1150 4 tot 6 Personen · Aantal: 1

De Morrakruiser 1150 is voor 4 tot 6 personen. Het schip is op onze eigen werf gebouwd. De kruiser bezit dezelfde vaareigenschappen als de Morrakruiser 1250. Dit schip heeft een boegschroef en is daardoor snel en secuur manoeuvreerbaar. De doorvaarthoogte is bij dit schip 2.40 m. en de diepgang slechts 1.10 m. Hierdoor kunt u gebruik maken van de meeste vaarroutes in Nederland. Wanneer u een luxe vaarvakantie wilt beleven, boek dan de Morrakruiser 1150. Voor dit schip is ervaring en vaarkennis een vereiste.

Naam: Christa

Verbruik: 5 liter per uur Watertank: 400 liter Vuilwatertank: 320 liter Stroomvoorziening: 12V/230V Borg voor deze boot: e 300,Extra bijdrage: e 150,Afkoop borg: e 40,-

Lengte: 11.50 meter Breedte: 3.80 meter Diepgang: 1.10 meter Doorvaarthoogte: 2.40 meter Stahoogte: 2.00 meter Motor: 90 pk diesel Brandstoftank: 350 liter

2

2

2

1

2

Morrakruiser FBB 1250 4 Personen · Aantal: 1

Dit schip overtreft al uw verwachtingen. Dit schip heeft de modernste navigatie apparatuur en uiteraard een marifoon aan boord. De teakbetimmering ademt de sfeer van luxe en stijl uit. Dit eenvoudig te besturen schip heeft ook nog een boeg- en een hekschroef, voor extra gemak. Dit schip is voor diegene die zichzelf of zijn medeopvarenden eens goed wil verwennen. Voor dit schip is ervaring en vaarkennis een vereiste.

Naam: Daniëlle

Lengte: 12.50 meter Breedte: 4.35 meter Diepgang: 1.15 meter Doorvaarthoogte: 2.80 meter Stahoogte: 2.00 meter Motor: Iveco 115 pk diesel Brandstoftank: 840 liter 2

1

2

Verbruik: 7 liter per uur Watertank: 612 liter Vuilwatertank: 250 liter Stroomvoorziening: 12V/230V Borg voor deze boot: e 300,Extra bijdrage: e 150,Afkoop borg: e 40,-

2

2

M


1 Jamaica (4+2)

2 Malibu (4)

Pikmeer kruiser

4 tot 6 Personen ¡ Aantal: 2

De Malibu en de Jamaica. Twee representatieve schepen. De Malibu, met 2 tweepersoonshutten met elk een eigen douche en wastafel, is speciaal ontworpen voor twee echtparen en biedt de passagier optimale ruimte en privacy. De Jamaica is gemaakt voor een groep tot 6 personen en heeft een keuken met dinette. Voor het varen met deze schepen is enige vaarkennis vereist.

Naam: Jamaica & Malibu

Lengte: 11.00 meter Breedte: 3.50 meter Diepgang: 1.20 meter Doorvaarthoogte: 2.40 - 3.70 meter Stahoogte: 1.85 - 1.97 meter Motor: Perkins 86 pk diesel Brandstoftank: 250 liter

Verbruik: 4-5 liter per uur Watertank: 500 liter Stroomvoorziening: 12V/230V Borg voor deze boot: e 300,Extra bijdrage: e 150,Afkoop borg: e 40,-

2

Denautic

6 Personen ¡ Aantal: 1

Een geheel nieuw ontwerp; stoer en degelijk gebouwd om mee te varen en op te wonen. Optimale ruimteverdeling, zowel in het schip als buiten op een groot zonnedek. Mooi afgetimmerd en gestoffeerd. Alle hutten zijn voorzien van een wastafel met warm en koud water en een 220 Volt stopcontact. Een zwaar schip met prima vaareigenschappen, zeer stil, veel ventilatiemogelijkheden. Een vaarbewijs is niet nodig, enige vaarervaring is wel meegenomen.

Naam: Saint Tropez

Lengte: 11.00 meter Breedte: 3.85 meter Diepgang: 1.00 meter Doorvaarthoogte: 2.40 - 3.70 meter Stahoogte: 2.00 meter Motor: Yanmar 88 pk turbodiesel Brandstoftank: 500 liter 4

1

Verbruik: 5-8 liter per uur Watertank: 1000 liter Vuilwatertank: 420 liter Stroomvoorziening: 12V/230V Borg voor deze boot: e 300,Extra bijdrage: e 150,Afkoop borg: e 40,1


Kempala 920

2 tot 4 Personen · Aantal: 1

De Lelie heeft in de ruime stuurhut aan de voorzijde klapramen en achter een aluminium schuifraam naar het achterdek. De Lelie heeft in de achterkajuit twee ruime eenpersoonsbedden. Deze motorkruiser is zeer geschikt voor het vaargebied rondom Koudum. Op dit gezellige vakantieschip is het echt genieten. Dit schip laat zich gemakkelijk manoeuvreren, ook door de minder ervaren schippers.

Naam: Lelie

Lengte: 9.80 meter Breedte: 3.05 meter Diepgang: 0.80 meter Doorvaarthoogte: 2.30 - 2.80 meter Stahoogte: 1.97 meter Motor: Vetus 62 pk diesel Brandstoftank: 200 liter 2

Verbruik: 3-4 liter per uur Watertank: 350 liter Stroomvoorziening: 12V Borg voor deze boot: e 300,Extra bijdrage: e 125,Afkoop borg: e 40,-

1

Duet kruiser

6 Personen · Aantal: 1

De Elevation is een mooi schip met klassieke lijnen en een imposante waaiersteven. Het schip heeft uitstekende vaareigenschappen en is gemakkelijk manoeuvreerbaar. Door de geringe doorvaarthoogte 2.80m kunt u gebruik maken van een vaarroute tot 3 meter vaste bruggen. Geschikt voor 6 personen. Uiteraard is er een binnen- en buitenstuurstand, elektra, verwarming etc aan boord. Voor dit schip is 1 à 2 jaar ervaring gewenst. U kunt ook vooraf een vaarcursus volgen.

Naam: Elevation

Lengte: 13.00 meter Breedte: 3.80 meter Diepgang: 1.00 meter Doorvaarthoogte: 2.80 meter Stahoogte: 2.00 meter Motor: Mercedes 120 pk diesel Brandstoftank: 500 liter

1

2

1

Verbruik: 6-8 liter per uur Watertank: 1200 liter Vuilwatertank: 52 liter Stroomvoorziening: 12V/230V Borg voor deze boot: e 300,Extra bijdrage: e 150,Afkoop borg: e 40,-


Kormoran

7 tot 9 Personen · Aantal: 1

De ‘Fischreiher’ is erg comfortabel en stabiel. Dit schip is met een zuinige en rustige dieselmotor uitgevoerd. U zult verbaasd zijn hoeveel ruimte er in de slaapcabines zit. De ruime salon heeft een comfortabele zit die u uitzicht geeft over het water en de wijde omgeving. Ook deze Kormoran is geschikt voor een langere vakantie. Een verblijf met 7 tot 9 personen is voor dit schip geen probleem.

Naam: Fischreiher

Lengte: 12.60 meter Breedte: 3.09 meter Diepgang: 0.90 meter Doorvaarthoogte: 2,85 meter Stahoogte: 2.00 meter Motor: Nanni diesel 65 pk 5 cil. Brandstoftank: 350 liter

2

Verbruik: 4 liter per uur Watertank: 1000 liter Vuilwatertank: 650 liter Stroomvoorziening: 12V / 230V Borg voor deze boot: e 300,Extra bijdrage: e 150,Afkoop borg: e 40,-

5

Fribo 1500 De luxe

12 Personen · Aantal: 1

Deze boot is in zijn geheel ruim en luxe ingericht. Naast de ruime stuurhut is de boot uitgerust met 2 tweepersoons hutten, 2 driepersoons hutten met eigen wastafel, 1 hut met stapelbed en 2 badkamers met douche en toilet. Bijzonder geschikt voor meerdere families en groepen. De boot is uitgerust met een boegschroef. Alleen verhuurd met ruime vaarervaring of een ingehuurde schipper. Optioneel: marifoon en televisie.

Naam: Elise

Lengte: 14.95 meter Breedte: 4.50 meter Diepgang: 1.00 meter Doorvaarthoogte: 2.80 meter Stahoogte: 2.00 meter Motor: Perkins 130 pk diesel Brandstoftank: 800 liter

2

2

1

Verbruik: 8-10 liter per uur Watertank: 1800 liter Vuilwatertank: 1050 liter Stroomvoorziening: 12V/230V Borg voor deze boot: e 500,Extra bijdrage: e 200,Afkoop borg: e 40,-

2

2

2


FB 925

2 Personen ¡ Aantal: 1

Een zeer ruime en gezellige 2-persoonshouseboat. Complete inventaris, waaronder linnengoed. Zeer geringe diepgang en lage doorvaarthoogte, zodat u die mooie watertjes kunt bevaren, die voor een ander onbereikbaar zijn. Zoals al onze houseboats, gemakkelijk bestuurbaar. Geen ervaring vereist. Gemoderniseerd in 2000.

Naam: Graft

Lengte: 9.50 meter Breedte: 2.35 meter Diepgang: 0.60 meter Doorvaarthoogte: 1.65 meter Stahoogte: 2.00 meter Motor: Bukh 36 pk diesel Brandstoftank: 250 liter

Verbruik: 2-3 liter per uur Watertank: 800 liter Stroomvoorziening: 12V/230V Borg voor deze boot: e 300,Extra bijdrage: e 125,Afkoop borg: e 40,-

1

FB 950

2 tot 4 Personen ¡ Aantal: 2

Een gezellige houseboat, speciaal geschikt voor een echtpaar met 2 kinderen. Complete inventaris, waaronder linnengoed. Zeer geringe diepgang en lage doorvaarthoogte, zodat u die mooie watertjes kunt bevaren, die voor een ander onbereikbaar zijn. Zoals al onze houseboats, gemakkelijk bestuurbaar. Geen ervaring vereist.

Naam: Horsea, Leyen Lengte: 9.50 meter Breedte: 2.35 meter Diepgang: 0.60 meter Doorvaarthoogte: 1.65 meter Stahoogte: 2.00 meter Motor: Bukh 36 pk diesel Brandstoftank: 250 liter 1

1

Verbruik: 2-3 liter per uur Watertank: 800 liter Stroomvoorziening: 12V/230V Borg voor deze boot: e 300,Extra bijdrage: e 125,Afkoop borg: e 40,-


FB 1000

2 tot 4 Personen ¡ Aantal: 1

Een houseboat met dezelfde indeling, uitrusting en vaarmogelijkheden als de FB 950,maar met grotere lengte en breedte, zodat alle bedden 2 m. lang zijn. Daarom niet alleen geschikt voor een echtpaar met 2 kinderen, maar ook voor 4 volwassenen. Modern wit interieur met hout afgewerkt. Geen ervaring vereist.

Naam: Zwin

Lengte: 10.00 meter Breedte: 2.50 meter Diepgang: 0.60 meter Doorvaarthoogte: 1.65 meter Stahoogte: 2.00 meter Motor: Bukh 36 pk diesel Brandstoftank: 250 liter 1

Verbruik: 2-3 liter per uur Watertank: 800 liter Stroomvoorziening: 12V/230V Borg voor deze boot: e 300,Extra bijdrage: e 125,Afkoop borg: e 40,-

1

FB 1050

4 tot 6 Personen ¡ Aantal: 1

Dit is een 6-persoons houseboat, uitermate geschikt voor bijvoorbeeld 2 echtparen (plus 2 kinderen). Complete inventaris, waaronder een oven. Zoals bijna al onze houseboats is ook deze FB 1050 zowel binnen (voorin) als buiten (achterdek) bestuurbaar. Geen ervaring vereist.

Naam: Fenke

Lengte: 10.50 meter Breedte: 2.70 meter Diepgang: 0.60 meter Doorvaarthoogte: 1.65 meter Stahoogte: 2.00 meter Motor: Bukh 36 pk diesel Brandstoftank: 250 liter 2

1

Verbruik: 2-3 liter per uur Watertank: 1000 liter Stroomvoorziening: 12V/230V Borg voor deze boot: e 300,Extra bijdrage: e 125,Afkoop borg: e 40,-


FB 1100

4 tot 6 Personen ¡ Aantal: 1

Een houseboat met dezelfde indeling, uitrusting en vaarmogelijkheden als de FB 1050, maar met grotere lengte en breedte, zodat alle bedden 2 m. lang zijn. Daarom niet alleen geschikt voor twee echtparen (plus 2 kinderen), maar ook voor een grotere familie of groep. Modern wit interieur met hout afgewerkt. Geen ervaring vereist.

Naam: Saiter

Lengte: 11.00 meter Breedte: 2.85 meter Diepgang: 0.60 meter Doorvaarthoogte: 1.65 meter Stahoogte: 2.00 meter Motor: Bukh 36 pk diesel Brandstoftank: 250 liter

Verbruik: 2-3 liter per uur Watertank: 1000 liter Stroomvoorziening: 12V/230V Borg voor deze boot: e 300,Extra bijdrage: e 125,Afkoop borg: e 40,-

1

2

FB 1400

6 tot 10 Personen ¡ Aantal: 1

Een zeer ruim schip voor 10 personen. Met vijf aparte slaapruimtes, waarvan 2 (in de salon) door een gordijn af te scheiden. Voorzien van 2 toiletten en 1 douche. De boot is uitgerust met een boegschroef. Enige ervaring is vereist.

Naam: Gaast

Lengte: 14.00 meter Breedte: 3.45 meter Diepgang: 0.70 meter Doorvaarthoogte: 1.70 meter Stahoogte: 2.00 meter Motor: Deutz 65 pk diesel Brandstoftank: 400 liter

2

3

Verbruik: 5-7 liter per uur Watertank: 1800 liter Stroomvoorziening: 12V/230V Borg voor deze boot: e 300,Extra bijdrage: e 150,Afkoop borg: e 40,-


Morrasloep 8 tot 10 Personen · Aantal: 1 Deze stoere sloep heeft dezelfde rompvorming als de grotere Morraschepen. De Morrasloep kenmerkt zich door de plaatsing van de motor voorin, hierdoor heeft u een groter voordek van ca. 1.90 meter. Dit dek is bekleed met kurk en kan afgedekt worden met kussens. Rondom zijn bankjes geplaatst voor maximaal 10 personen.

Naam: Jantje

Lengte: 6.50 meter Breedte: 2.35 meter Diepgang: 0.70 meter Brandstoftank: 40 liter Verbruik: 1-2 liter per uur

Aanvullende informatie Afvaarten tussen 14.00 en 16.00 uur

Kortingen (max 25%):

1) De verplichte extra bijdrage bestaat uit: Eindschoonmaak, lakens voor matrassen, kussenslopen, gasfles, toeristenbelasting, verzekering en instructie.

Vroegboekkorting tot 31 okt. 15% Vroegboekkorting tot 30 nov. 10% Vroegboekkorting tot 31 jan. 5% Huur van 2 weken 5% Huur van 3 weken en meer 7% Huren 2e keer in het zelfde jaar (sept. en okt.) 25%

2) De verplichte afkoop borg: U betaald € 40,- voor het afkopen van een deel van de borg van € 600,- naar € 300,-. Voor de Fribo 1500 (Elise) wordt de borg € 500,- i.p.v. € 1000,-. Tevens kunt u de borg laten verzekeren. Wij vragen u dit zelf te regelen d.m.v. een Aquapolis af te sluiten. Hiervoor kunnen wij u een formulier toezenden van lodewijkassurantien.nl. 3) Borg is uw eigen risico per schadegeval.

Weekend, midweek of extra dag: Weekend 60% van de weekprijs Midweek 50% van de weekprijs Extra dag 10% van de weekprijs


NiEuw

in 2017 ELFSTEDEN VAARVAKANTIES FRIESLAND

Beleef uw vaarvakantie zoals het bedoeld is Geruisloos en elektrisch varend op de energie van de zon….

TOCHT N E D E T S F EL PER BOAT

Samen goed voor de natuur!

100% ELEKTRIS CH VAREN

Energie opwekking door zonnepanelen 100% CO² en NOx vrij Geruisloos varen Complete nieuwe moderne bootinrichting met 230 volt stroomvoorziening

Duurzaam varen, dat is pas vakantie! www.elfstedenvaarvakantie.nl | info@elfstedenvaarvakantie.nl | +31 (0)514 523440


• De Tille

• De Kuilart


Afvaartadres Koudum Friesland Boating De Tille 5 8723 ER Koudum Tel: +31 (0)514 522607 E-mail: info@friesland-boating.nl Internet: www.friesland-boating.nl

Profile for Friesland Boating

Friesland boating Yachtcharter  

Bootverhuur Friesland Boating folder 2016 - 2017

Friesland boating Yachtcharter  

Bootverhuur Friesland Boating folder 2016 - 2017

Advertisement

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded