Page 1

De grootste Boot-community van België

tijdschrift voor watersport en -recreatie: nieuws over zeiljachten, motorboten en toervaren in België, Zeeland en de wijde wereld

BOOT MAGAZINE

D r i e m a a n d e l i j k s - jrg. 12, nr. 2 - e d i t i e 49 - mei/juni/juli 2017 - € 2

Werfbezoek Wauquiez IRC – CR overlopers Zeeverhaal: Ay Marieke, Marieke... De mooiste vaarlus in eigen land Oostende voor anker 2017 onder zeil en onder stoom

magaz ot

E

€ 2,-

IZ

TR

A

slechts

ine

Bo

Tentoonstelliing: John Constable & Brighton

VEL-S


Pleziervaart verzekerd!

Verzekeringen: HDI-Gerling NL / Delta Lloyd HDI-Global - Baloise Insurance Delta Lloyd - Euromex EUROMEX / Post & Co / DAS Post & Co - DAS

We insure the yacht of all European citizens

www.indumar.be Thonetlaan 96 2050 Antwerpen Tel : 03/219.20.02 Fax : 03/219.20.04 info-insurance@indumar.be

polis op maat

tot 40% korting (no claim)

werelddekking

wedstrijddekking voor zeiljachten

ongevallen opvarenden

advies, begeleiding, taxatie

zekerheid en deskundigheid

onafhankelijke rechtsbijstand


Uit de inhoud

Bootmagazine nr. 49 - mei/juni/juli 2017)

Werfbezoek Wauquiez: Artisanale toewijding en technische precisie De uitdrukking ‘rustige vastheid’ is bij uitstek van toepassing op het zeiljachtengamma van de Franse werf Wauquiez. Zij bouwen boten met een ‘ziel’ die bedoeld zijn om een leven lang mee te gaan. Hun modellen zijn uitgegroeid tot hedendaagse klassiekers.

Bootdesigner Wim Versavel Hij studeerde Yacht & Small Craft Design in Southampton (UK) om te ontsnappen aan het kleine Vlaanderen. Maar hij vond zijn droomjob op 5 minuten van zijn geboortestad Kortrijk. Welke inbreng heeft een bootdesigner in de realisatie van hedendaagse klassiekers?

Ay Marieke, Marieke... ,,Nog in geen 100 jaar ga je met liedjes zingen genoeg geld verdienen om een boot te kopen”, verbreekt Marieke de droom. ,,En ik koop ook nog een vliegtuig”, zegt Jacques, ,,om boven de wolken altijd de zon te zien.”

De mooiste vaarlus in eigen land: Schelde - Dender Aan een reisverslag over een maandenlange tocht hebben de meeste schippers weinig boodschap. Daarom een vaarlus iets dichter bij huis, maar zeker niet minder mooi. Haalbaar voor de meesten onder ons.

Oostende voor anker 2017 Met de ‘Balder’, de laatste zeillogger en de het stoomschip SS George Stephenson, een nieuw gebouwd schip uit hergebruikte onderdelen en materialen komt Oostende voor Anker alvast onder zeil en onder stoom. Oostende, 25 to 28 mei 2017. BOOT

2017 mei - juni -juli

3


Op bezoek bij de Wauquiez-werf

Artisanale toewijding en

4 mei - juni - juli 2017 BOOT


technische precisie

D

e uitdrukking ‘rustige vastheid’ is bij uitstek van toepassing op het zeiljachtengamma van de Franse werf Wauquiez. Zij bouwen boten met een ‘ziel’ die bedoeld zijn om een leven lang mee te gaan. Hun modellen zijn uitgegroeid tot hedendaagse klassiekers die betrouwbaarheid en veiligheid hoog in het vaandel voeren. Een Franse werf, zeker, maar nauw aanleunend bij ons land, want productiehall en hoofdkantoor bevinden zich in Neuville-enFerrain, op een boogscheut van de Belgische grens, langs de E17. In een moderne omgeving worden met artisanale toewijding en technische precisie de Wauquiez-jachten gebouwd. In het ‘Bureau d’études’ ontmoeten we Wim Versavel, een Vlaamse bootdesigner die op 5 minuten van zijn geboortestad Kortrijk zijn passie voor het ontwerpen van zeiljachten kan uitleven. Maar eerst even een kijk op de Wauquiez productie gisteren en vandaag. BOOT

2017 mei - juni -juli

5


In 1965 richtte Henri Wauquiez de werf op in Mouvaux bij Roubaix in Frankrijk. Het was een man die wist hoe artisanaal werken, techniek en elegantie tot één geheel te maken. En dit ligt nog steeds aan de basis van het succes van de hedendaagse zeilboten. De groep Beneteau nam de werf over in 1997 en bracht hiermee de industriële constructiewijze binnen waaronder hun technisch zeer vooruitstrevende productieaanpak. In 2011 hield Bénéteau het voor bekeken en komt de Wauquiez-werf in handen van de Établissements Experton-Revollier, een familiebedrijf van meer dan 200 jaar oud, met interesses en belangen op heel wat gebieden o.a. staalindustrie, bouw, autosector, spoorwegen, watersport, enz.. In 2015 werd ook de Tofinou-werf in La Rochelle overgenomen door Ets. Experton-Revollier.

6 mei - juni - juli 2017 BOOT

Van handlayup...


In eigen handen

...tot uiteindelijke afwerking.

Bij Wauqiez gaat men er prat op om de volledige constructie van een jacht zelf uit te voeren. Zowel het casco, de betimmering, de technische uitrusting en de mooie afwerking gebeuren onder één dak. Alvorens men kan beginnen aan de bouw van een jacht is er heel wat voorbereidend werk aan de tekentafel, waarbij steeds rekening wordt gehouden met de wensen van de koper. Dat er uiteindelijk meer dan 4.000 verschillende soorten onderdelen moeten gemaakt worden, toont dat de tekentafel al een heel belangrijke functie heeft. In een grote hal worden de casco’s in hun vormen aangemaakt. BOOT

2017 mei - juni -juli

7


Hierbij wordt gebruik gemaakt van ‘bisphenol’ harsen voor de buitenlaag en een sandwich balsa met infusie aan de binnenzijde.

Casco, betimmering, technische uitrusting en afwerking gebeuren onder één dak.

Sommige casco’s van onder meer het zusterbedrijf Tofinou worden hier ook gemaakt. Er wordt heel wat aandacht besteed aan de mooie betimmering. Dat de houtnerven van kasten en deuren gewoon doorlopen van het ene deel naar het andere is hiervan een overtuigend detailbewijs. Wauquiez is één van de weinige werven die nog een volledige schrijnwerkerij onder hetzelfde dak heeft. Alle houtwerk wordt er op de juiste manier voorbereid. Ook alle polyester onderdelen worden minutieus samengesteld. Bij dit laatste worden de diverse soorten laminaten, o.a. voor verstevigingen, in eigen atelier aangemaakt.

Dat maakt maatwerk in serieproductie mogelijk.

Tenslotte worden de schepen afgewerkt aan een grote steiger. Het plaatsen van motor, elektriciteit, instrumentarium en andere voorzieningen gebeuren hier. Uiteindelijk krijgt het schip, alvorens het naar de haven van de nieuwe eigenaar mag, in een watertank een eerste bad.

Tekst & foto’s: Georges Janssens

8 mei - juni - juli 2017 BOOT


34 okt. - nov. - dec. 2015 BOOT

• VOLVO PENTA officieel dealer • Invoerder/dealer topmerken toebehoren: schroeven, aslijnen, boegschroeven, stuursystemen, anodes, verven, motoronderdelen... • Eigen werf te Zelzate • WINTERBERGING binnen & buiten • Inbouw boegschroeven, stuurinstallaties, motorinstallaties, elektronica, homokineetassen, aslijnen, … • SPECIALIST SCHROEVEN – eigen hersteldienst met jarenlange ervaring • Schilderwerken • MAX-PROP vaanstandschroeven

NIEUWPOORT

Havenlaan 84 INTERNATIONAL B - BOAT 9060SHOW Zelzate Bezoek onze stand T. 09/345.61.71 Profiteer van spetterende F. 09/345.61.47 beursvoorwaarden

Havenlaan 84, B-9060 Zelzate

T 09/345.61.71 – F 09/345.61.47 info@carronmarine.be info@carronmarine.be

www.carronmarine.be BOOT 2017 mei - juni -juli 9


Een halve eeuw op het water Heel wat modellen van jachten vinden we terug in de meer dan 50-jarige geschiedenis van de werf: Elisabethan, PrĂŠtoriens, Gladiateurs, Hood, Chance, Amphitrite, het zijn modellen die nog steeds de zeeĂŤn bevaren.

Modellen productie 2017

Momenteel zijn de Optio, Centurion, Pilot Saloon lijnen in productie. Men kan moeilijk van serieproductie spreken, want de schepen worden stuk per stuk gebouwd en volledig gepersonaliseerd naar de wensen van de koper.

Niet alleen een familieboot maar ook een sportboot die met spiboom kan uitgerust worden voor een spi, gennaker of codezero voorzeil.

Deze laatste zal dan ook regelmatig worden uitgenodigd om tijdens de afbouw van zijn schip naar de werf te komen kijken. Een Wauquiez is een jacht waarin men zich thuis moet voelen als men aan boord is. De veiligheid van de bemanning komt steeds op de eerste plaats.

OPTIO (Foto) Een negen meter lange zwaardboot met een uitermate sportief karakter. Door zijn afmetingen (o.a. trailerbaar) is het een uitgesproken dagzeiler.

PILOT SALOON 42 Een zopas nieuw gelanceerd model uit de stal Berret-Racoupeau van La Rochelle. Deze 13 meter lange boot zou tegen 2018 in productie moeten zijn en is leverbaar in diverse uitvoeringen. PILOT SALOON 48 Dit schip was te bewonderen op de verschillende voorbije watersportbeurzen. Een kwalitatief hoogstaand snufje met heel wat goede zeileigenschappen. In de cabine heeft men zittend een mooi panoramisch zicht naar buiten, een karakteristiek eigen aan de Pilot Saloon boten van Wauquiez. 14,80 meter lang en 4,60 meter breed.

10 mei - juni - juli 2017 BOOT


CENTURION 57 Een klassieker in de Wauquiez serie met enorm veel plaats en luxe. Vaart men met een schipper dan is hiervoor vooraan een aparte cabine voorzien. Ook dit design is van BerretRacoupeau. Loa 17,71 meter en bijna 5 m breed. PILOT SALOON 58 (Foto) Het neusje van de zalm waarbij niets werd ontzien om het hoogste comfort te verzekeren. De romp kreeg speciale aandacht waarbij veiligheid en snelheid samen moesten gaan.

Centurion 57 maar met een iets langere waterlijn. Ook met een schipperscabine vooraan heeft men verder de keuze in een afwerking met 2, 3 of 4 cabines. INFO: Wauquiez Boats Neuville-en-Ferrain Frankrijk Tel. +33.320.031.461 www.wauquiez.com Dealer en servicepunt Benelux: Breskens Yacht Services Middenhavendam 3, 4511 AX Breskens Tel. +31 117383126 info@breskensyachtservice.eu www.breskensyachtservice.eu

De afmetingen zijn bijna dezelfde als de BOOT

2017 mei - juni -juli

11


Wim Versavel:

Mijn ultieme droom? Een ‘gewone mensen boot’ ontwerpen

W

im Versavel, designer bij Wauquiez Yachts, studeerde Yacht & Small Craft Design in Southampton (UK) om te ontsnappen aan het kleine Vlaanderen. Maar hij vond zijn droomjob op 5 minuten van zijn geboortestad Kortrijk. Welke inbreng heeft een bootdesigner in de realisatie van hedendaagse klassiekers?

12 mei - juni - juli 2017 BOOT


- Hoe voelt het om als een Vlaams designer te werken bij een Franse werf In de ‘Plaisance’ zoals onze sector in het Frans heet, is nationaliteit van geen enkel belang; het is tegelijkertijd een kleine wereld qua aantal mensen die erin meedraaien maar terzelfdertijd zeer internationaal qua afkomst van die mensen; één van de leuke dingen in deze wereld. De Franse mentaliteit is natuurlijk anders dan de Vlaamse of Belgische maar dat maakt het alleen maar aangenamer. - Was het je droom om jachtontwerper te worden of ben je in de job ‘gerold’? Het was vooral een droom om het kleine Vlaanderen te verlaten en op een plaats met mooier weer en levenskwaliteit iets leuks te doen, daarom dus ben ik iets gaan studeren wat in Belgie niet kon . Dus redelijk ‘grappig’ dat ik nu terug in mijn geboortestad woon op 5 minuten van mijn werkplek . Zeilervaring Uiteraard had ik wat zeilervaring, maar niets indrukwekkends. Op mijn achttiende ben ik Yacht & Small Craft Design gaan studeren in Southampton(UK) (ook al met een zeer internationaal veld van medestudenten) . Daarna bij verschillende Nederlandse ontwerpers stage gelopen/gewerkt; een jaar in Auckland (NZ) gewerkt en daar meer beginnen zeilen en tijdens een stop gedurende een trans-

atlantische oversteek in de KaapVerden bericht gekregen dat ik op interview kon bij Wauquiez (ik wist toen helemaal niet dat de werf van Wauquiez op de FransBelgische grens lag.

- Hoe moeilijk of eenvoudig is het om in een ‘klassiek’ bootdesign vernieuwing te brengen? Op zich is er niets makkelijker dan vernieuwing te brengen. Maar venieuwing om de vernieuwing heeft natuurlijk geen enkele zin . Voor ons moet vernieuwing ook functioneel zijn of qua levenskwaliteit aan boord iets bijbrengen. De wetten van de fysica en de elementen waarin de jachten varen blijven dezelfde. Wat evolueert is enerzijds de wijze waarop de eigenaars hun boot gebruiken en de technologie op vlak van systemen en materialen. Bij Wauquiez surfen we helemaal mee op deze vernieuwingen maar blijven we conservatief waar het om de zeewaardigheid in het gebruik van onze boten gaat . Managen van beperkingen Ontwerpen is niets anders dan het managen van beperkingen; boten worden niet ontworpen door een genie op een zolderkamertje. Het is een samenspel van wat onze verkopers wensen, onze werf kan bouwen, onze architecten (BerretRacoupeau) denken, onze leveranciers kunnen leveren, onze eigenaars kunnen BOOT

2017 mei - juni -juli

13


betalen‌. Mijn taak is te zorgen dat dat alles uitmondt in een coherent geheel

- Hoe zie je de yachting ontwerpen in het algemeen en van Wauquiez in het bijzonder evolueren? Sinds enkele jaren is men overal bezig met het binnenbrengen van eigenschappen van motorjachten en catamarans op monohulls om het leven aan boord aangenamer/makkelijker te maken. Bij Wauquiez gaan we daar niet te ver in mee, vooral om de zeewaardigheid te bewaren. Maar toegegeven, het is een moeilijke oefening. - Op welke inbreng in de lopende productie kijk je tevreden terug?

14 mei - juni - juli 2017 BOOT

In het algemeen dat we ondanks druk van verschillende kanten de eigenheid van de Wauquiez boten - robuustheid en zeewaardigheid in het gebruik - hebben kunnen bewaren en toch moderne boten bouwen die helemmal mee zijn met hun tijd .

- Wat is je ultieme droom op vlak van jachtontwerp? Na 20 jaar in dit vak vind ik fantaseren over het ideale jacht redelijk futiel . Die boot bestaat gewoon niet, een beetje zeiler wil elke dag een andere boot naargelang het programma, de locatie, het gezelschap en de meteo van de dag. De ultieme droom op vlak van ontwerp lijkt mij een boot te mogen ontwerpen op maat en budget van ĂŠĂŠn welbepaalde


eigenaar die zijn wensen goed kent en die zelf de boot gebruikt. Dus geen superjacht maar ‘een gewone mensen boot’ . Bij het ontwerpen van een seriemodel moet je altijd een hoop veronderstellingen doen en dus compromissen maken gebaseerd op veronderstellingen, wat altijd een beetje frustreert .

- Droom je zelf van ‘blue water cruising’ wanneer je dagelijks tussen deze boten werkt? Ik ben in 2011 voor twee jaar met de familie (vrouw en drie kids) gaan cruisen op

een Centurion 45s van Nieuwpoort naar Sydney (AU) . Uiteraard ben ik nog niet verzadigd, zoals de meesten na een fijne trip, dus de wens blijft bestaan. Het is geen droom meer het is gewoon iets dat we nog eens moeten overdoen, enkel nog inplannen en sparen.

De foto’s bij dit interview komen van de reis van Wim met de ‘Laissez Faire’, een Wauquiez Centurion 45s, waarover een boeiend verslag terug te vinden is op de site: www.laissezfaireopreis.wordpress.com. BOOT

2017 mei - juni -juli

15


Foto: 49er team LefèbvrePelsmaekers zet progressie door. © Jesus Renedo/Sailing Energy/ Trofeo Princesa Sofia Iberostar

Trofeo S.A.R. Princesa Sofia, te Palma de Mallorca Twee Belgische top-5 plaatsen en winst voor Evi Van Acker in medal race. Onder zware omstandigheden heeft Evi Van Acker deze zaterdagmiddag 1 april haar medalrace gewonnen op de Trofeo S.A.R. Princesa Sofia, te Palma de Mallorca. Gisteren werd Evi in haar eerste race van de dag gediskwalificeerd, waardoor ze naar de negende plaats zakte en geen kans meer maakte op een medaille. Ondanks deze diskwalificatie kan Evi haar week toch met een goed gevoel afsluiten door winst in de medalrace. Maité Carlier, die net als Evi in de Laser Radial zeilt, kwam als zesde over de finish. Met haar vijfde plaats in het eindklassement heeft ze een topprestatie geleverd. Maité maakte een grote progressie ten opzichte van haar 26ste plaats van vorig jaar. 49er-Team Yannick Lefèbvre en Tom Pelmaekers zeilden deze week naar de vijfde plaats. Zij wonnen twee van hun 15 races. Door de te sterke wind werd de medal race in de 49er klasse geannuleerd. Hierdoor behielden Yannick en Tom hun vijfde plaats. Vorig jaar eindigden ze als 20ste. 16 mei - juni - juli 2017 BOOT

Overzicht van de Belgische Resultaten: Laser Radial: •Maité Carlier: 5de •Evi Van Acker: 8ste •Emma Plasschaert: 20ste 49er: •Yannick Lefèbvre en Tom Pelsmaekers: 5de •Levi Slap en Joachim D’hondt: 36ste Laser Standard: •Wannes Van Laer: 16de •Sam Vandormael: 29ste •William De Smet: 41ste Nacra 17: •Henri Demesmaeker en Anouk Geurts: 15de •Kevin Bonnevie en Isaura Maenhaut: 19de


Met een betrouwbaar systeem vaar je naar de overwinning! Bent u ook zo zeker van de overwinning? Met een goed elektrisch systeem kan u zorgen dat de champagne alvast koud staat! Kom vrijblijvend eens langs. Wij controleren, ontwerpen, leveren én installeren uw volledige elektrische systeem.

NAVEX ELEKTRO �o�er�traat������������ntwer�en� www.navexelektro.com BOOT 2017 mei - juni -juli 17


Open Noordzee Kampioenschap kampt met IRC – CR overlopers

H

et Open Noordzee kampioenschap is een Belgisch regelmatigheids criterium van vijf weekends wedstrijdzeilen met jachten op zee. Je zou zeggen een mooi seizoen 2016, ware het niet dat we merkten dat een aantal typische wedstrijdjachten van de IRC klasse overstapten naar de CR klasse. Daardoor raakte de filosofie achter de CR formule als een eerste stap naar het wedstrijdvaren en/ of het wedstrijdzeilen in een recreatieve en familiale sfeer een beetje zoek. CR zien we als een opstap naar IRC en niet als een stap terug. Ook in de IRC klasse wordt daardoor het circuit minder aantrekkelijk door gebrek aan deelnemers, voornamelijk in IRC 1 en IRC 2.

Tekst: Dirk Sledsens Foto’ Oostende-Ramsgate / RNSYC

18 mei - juni - juli 2017 BOOT


Wensen van zeilers Na de Antwerp Race hebben we met de organisatoren en een aantal zeilers overlopen wat kan bijgestuurd worden, waarbij voornamelijk geluisterd werd naar de wensen van de zeilers, die je als volgt kan samenvatten: • Geen korte upwind-downwind wedstrijden voor IRC, liever maximun 2 reeksen per dag van ongeveer 90 minuten met 2 spinnaker rakken (met aparte bovenboei voor IRC 1&2 en IRC3) • Ook elke dag een “coastal” baan, en geen banaal-rond-de-boeien-rondje met ellenlange

rakken maar een parcours waar voldoende variatie en tactische uitdagingen in zitten • Zorg dat er geen overlapping komt in clubwedstrijden van ONZK clubs en de ONZK kalender • Hou bij het bepalen van inschrijfgelden ook eens rekening met de L.O.A. en promoot je wedstrijd door eventueel een paar (jeudg)ploegen (gratis) uit te nodigen • Open je evenement met een duidelijke briefing met respect naar alle zeilers toe. • Splits eens een evenement over twee weekends en overweeg een nachtwedstrijd. BOOT

2017 mei - juni -juli

19


Door de steeds groeiende diversiteit in onze hobby’s en sportbeoefening klaagt menig jachteigenaar over het moeilijk bijeen krijgen van een ploeg die voldoende beschikbaar is, waarop topzeilers antwoorden dat het vormen, opleiden en motiveren van een ploeg inderdaag veel energie vraagt maar integraal deel uitmaakt van het wedstrijdzeilen.

• RBSC zal in 2017 opnieuw de Light Vessel race organiseren als een middellange nachtwedstrijd met start op vrijdagavond 30/6 om 20u en aankomst (in normale omstandigheden) op zaterdagavond 1/7.

Voor 2017 blijven we bij 5 ONZK evenementen waarvan de drie beste resultaten zullen in acht genomen worden voor de eindrangschikking, maar worden volgende aanpassingen aan de formule gesuggereerd:

Hopen op betere split

• In Nieuwpoort zal het ONZK weekend bestaande uit de Challenge Van De Velde (KYCN) en de Challenge Jonnart (WSKLuM) in de praktijk georganiseerd worden over twee weekends. Op de zondag van het eerste weekend heeft de Ch. Jonnart plaats en op de zaterdag van het tweede weekend de Ch. Van De Velde. • Bij de wedstrijd Oostende Ramsgate wordt opnieuw een op maat gesneden spinnaker verloot 20 mei - juni - juli 2017 BOOT

• Het open Belgisch kampioenschap IRC wordt gevaren in Oostende op het derde weekend van september.

We hopen zo een betere split tussen IRC en CR te krijgen door tegemoet te komen aan de wensen van de zeilers en ervaren CR zeilers met typische wedstrijdjachten te overtuigen over te stappen naar IRC terwijl toerjachten meer in CR thuishoren. Bovendien vragen we aan de organiserende clubs om in de mate van het mogelijke rekening te houden met de opmerkingen van de zeilers, met name maximaal 2 upwind-downwind races met 2 spinnaker rakken per dag aangevuld met een coastal race in te plannen en geen clubwedstrijden voor jachten in te richten op de data van de ONZK evenementen.


BOOT

2017 mei - juni -juli

21

X65

X43

X-Yachts Belgium · +32 (0) 475 287 162 · x-yachts.be

Xp 50 Xp 55

Xp 33 Xp 38 Xp 44

Xperformance

X

Xc 35 Xc 38 Xc 42 Xc 45 Xc 50

Xcruising

Ook verhuring in de Middellandse Zee


Boek: Woeste Kusten - Tom Blass vindt geheimen aan de oevers Het boek “Woeste Kusten” beschrijft een reis langs de randen van de Noordzee. De Britse journalist Tom Blass verzamelde vele verhalen over de Noordzee, verzonnen en waar. Maar het is niet steeds duidelijk wanneer de auteur met de werkelijkheid een loopje neemt of wanneer hij correct verslag uitbrengt. De aanpak doet sterk denken aan deze van Geert Mak, de Nederlandse schrijver die in 2004 “In Europa: reizen door de twintigste eeuw “ publiceerde. Dat was een opmerkelijk epos dat onze hedendaagse geschiedenis in een historisch perspectief plaatste. Geert Mak vervlocht zijn verhalen met meningen en visies van mensen die betrokken waren of terugblikten. Dat doet ook Tom Blass. Zo weet hij op meesterlijke wijze onze Noordzeekust te typeren. ,,Een cynicus zal de lengte, of het gebrek daaraan, van de Belgische kustlijn wellicht aanduiden als de beste eigenschap ervan.” En we zijn vertrokken voor een rondrit (met de kusttram) die niet alleen de zwakke plekken maar ook de heel aparte charme van onze kust onder woorden brengt. Toch verliest de auteur zich af en toe in hetpure anekdotische, vaststellingen die weinig ter zake doen. Wat is de relevantie van de uitspraak van een B&B uitbater die liever een hotel in Berlijn zou uitbaten. Ontevreden dagdromers moet je hun wereld laten verbeelden, zij stralen heel zwak af op de werkelijkheid. En die kan best hilarisch 22 mei - juni - juli 2017 BOOT

zijn, zo heeft Tom Blass veel sympathie voor de kaartverkoper van het zeeaquarium in Oostende. De man vatte een passie op voor een’ octopussie’ die de vissers hem brachten. Voor hem deed het beestje allerlei kunstjes, maar zijn collega’s hadden het daar niet op begrepen. Een poging om de koppotige ook voor hen rondjes te laten maken had alleen als resultaat dat de octopus boos werd en inkt spoot. ,,En weet u wat er gebeurt als hij drie keer z’n inkt heeft gespoten… Hij ging dood, het octopussie ging dood.” Tom Blass staat niet alleen stil bij opzichters in een zeeaquarium, onderweg ontmoet hij vissers, kunstenaars, explosieverwijderaars, burgemeesters en allerlei mensen die door het lot aan de Noordzeekusten terecht gekomen zijn. Hij laat hen aan het woord om zo op geheel eigen wijze via het kleine tot het grote verhaal te komen. Dat lukt doorgaans vrij aardig. De Noordzee heeft de wereld dan ook op ontelbare manieren veranderd, als een speelplek, als het decor van oorlogen en als culturele uitwissleingsplek. Allerlei kunstenaars, dichters en schrijvers hebben zich laten inspireren door de schitterende zon op de golven en de dramatische winterstormen. Met uitweidingen over de natuur en de taal, zeeslagen en visvangst laat Blass zien dat de Noordzee zijn geheimen niet zozeer op het water prijsgeeft als wel aan de oevers. Een boek waarbij je rustig kan aanmeren en met een warm gevoel weer van wal steken.(lvd) Tom Blass: Woeste kusten, een reis langs de randen van de Noordzee. – Uitgeverij Hollandia – ISBN 978 90 6410 625 5 – Hardcover, 300 pagina’s. Verkrijgbaar in de watersportboekhandel, maar ook te bestellen via www.bootmagazine.be


LifestyLe waarmee

u het verschiL maakt.

Welkom op de Jeanneau 54 Een uitzonderlijk zeiljacht met een innovatief concept dat vindingrijkheid en luxe aan boord combineert. Laat u verleiden en steek van wal voor magnifieke en onvergetelijke cruises.

www.marina-oostende.be

19397_J54_VoilesEtVoiliers_230x300_FR_v3.indd 1

05/07/2016 09:47

BOOT

2017 mei - juni -juli

23


America’s Cup catamaran met ‘hometrainer’ aan boord Onze klassieke weg- en baanwielrenners zouden wel een eens stevige concurrentie kunnen krijgen van de zeilers in de America’s Cup. Een van de opmerkelijkste beelden de voorbije maanden was dit van de vier bemanningsleden van Emirates Team New Zealand. Op de nieuwe raceboot van Team Nieuw-Zeeland in de 35ste Amerca’s Cup hebben de ‘koffiemolens’ plaatsgemaakt voor pedalen. Het team gebruikt de benen in plaats van de armen. Op elk van de twee drijvers zijn vier trappers geïnstalleerd. Het lijkt er nu op dat de zeilers van Emirates Team Nieuw-Zeeland een aerodynamisch treintje van vier man vormen, 24 mei - juni - juli 2017 BOOT

zoals we dat kennen in een ploegentijdrit bij het wielrennen. Dat allemaal om de zeilen zo snel mogelijk aan te halen waardoor de foils de koolstof boot uit het water liften en de snelheid toeneemt. De beenspieren leveren meer kracht op dan de kleinere armspieren. Dat is geen nieuw idee. Sverige, de Zweedse uitdager uit de 12 Metre Class, zeilde de America’s Cup in 1979 met voetpedalen op de grinders. Op 26 mei 2017 gaat in Bermuda de 35ste America’s Cup van start met de Louis Vuitton Qualifiers om de uitdager aan te duiden. Die neemt het op tegen de verdediger en huidig bekerhouder Oracle Team USA. De matchraces om de titel beginnen op 17 juni 2017.


RELAX! IT’S A SUZUKI

VERLENGDE GARANTIE Bent u één van de gebruikers die graag jarenlang op twee oren slaapt? Dan is onze gloednieuwe Extended Warranty formule zeker iets dat u zal interesseren! Bovenop de 3 jaar fabrieksgarantie geven we u namelijk de mogelijkheid om te genieten van 3 jaar extra zekerheid! Voor een kleine meerprijs verdubbelt u zomaar even de garantie op uw Suzuki buitenboordmotor.

Info op www.suzuki-marine.be *Enkel geldig voor motoren aangekocht bij een Belgische Suzuki Dealer. *Enkel geldig indien de motor wordt onderhouden met originele Suzuki wisselstukken bij een Belgische Suzuki Dealer.

BOOT

2017 mei - juni -juli

25


Opening Oosterscheldekreeftenseizoen 2017 Elk jaar gaat de vangst van de allereerste Oosterscheldekreeft met een drukke bedrijvigheid gepaard. Ruim 650 gasten werden verwelkomd in het mooie plaatsje Zierikzee. De eerste paar korven werden gelicht en zoals elk jaar werd zowat de lekkerste kreeft ter wereld bovengehaald. Dat mochten de gasten proefondervindelijke ervaren. Voor de eerste keer was er ook een heuse kreeftenkoningin van de partij. Maar daar mochten de gasten niet van proeven.

De allereerste kreeft werd geveild voor het goede doel, dit jaar ten voordele van de Dirk Kuyt foundation (oud Feyenoord & Nederlands elftal voetballer). Ze bracht een recordbedrag van € 41.000,00 op. Het Oosterscheldekreeftenseizoen loopt tot zaterdag 15 juli 2017 met speciale menu’s bij de leden van de ‘Kring van de

Oosterscheldekreeft’. 26 mei - juni - juli 2017 BOOT

Meer informatie: www.oosterscheldekreeft.nl Foto: Paul Bolsius Helikopterbeeld van de vangst, het kleine bootje rechts onderaan is de vissersboot.


www.booty-yachts.be

Jachtcentrum Dintelmond Voor de zomer en de winter Voor al uw nieuwbouw, restauratie, herstellingen en onderhoud. Gezellige en authentieke scheepswinkel. Kraanwerk tot 12 ton. Scheepswerven Jan Vandamme Werfkaai 45 B – 8380 Zeebrugge tel : + 32 50 37 58 50 info@scheepsbouw-vandamme.be www.scheepswerven-janvandamme.com

Ook na het vaarseizoen de plaats voor uw jacht. Binnen in een van onze hallen of buiten. Kom vrijblijvend eens langs voor een gesprek en een bezichtiging van onze mooie uitvalsbasis.

www.dintelmond.nl • T +31 (0)167 522 894

VOLLEDIGE GAMMA VETUS - ALLPA MARINE - LANKHORST/TASELAAR POMPEN & IMPELLERS - FILTERS - TELEFLEX KABELS - ZINKANODES SMEEROLIE - REINIGINGS- & ONDERHOUDSPRODUCTEN - GEREEDSCHAPPEN FITTINGMATERIAAL (galva - messing - RVS) - AFSLUITERS EN NOG VEEL MEER … Ook voor onderhoud & herstelling dieselmotoren & wisselstukken.

Kom meer te weten over ons op onze website

www.marinestore-oostende.be

adres : Liefkemoresstraat 14 - 8400 OOSTENDE tel : 059/32 28 75 - fax : 059/32 56 59

- email : sdschock@skynet.be

BOOT

2017 mei - juni -juli

27


NEW PILOT SALOON 58 CHANTIER D’EXCEPTION DEPUIS 1965

Pilot Saloon 48

Kantoor Port Zélande +31 111 676 131 info@forsailyachting.nl www.forsailyachting.nl

YS_AD_PS58_230x290_160923.indd 1

Pilot Saloon 58

Centurion 40 S.2

Importeur & Service Center Benelux +31 117 383 126 info@breskensyachtservice.eu www.breskensyachtservice.eu

28 mei - juni - juli 2017 BOOT

Centurion 57

Kantoor Antwerpen Adm. de Boisotstraat 19-21 2000 Antwerpen +32 475 415 811

23/09/16 15:


:03

Ay Marieke, Marieke

,,N

ee Jacques, je houdt je handen thuis... nee, niet doen...” ,,Toe een kusje, un baiser, eentje maar, niet op de mond maar op je kaak...” ,,Kaak…, op mijn wang zul je bedoelen... Denkt die stadsjongen nu echt dat boerenmeisjes geen mooie Vlaamse woorden kennen?” Marieke maakt zich los uit zijn armen die als de grijpers van een mestriek om haar schouders hangen. Jacques, een Brusselaar, maar toch een schattige jongen. Ze proeft zijn naam op haar lippen... Hij logeert bij boer Vanneste, is op vakantie bij zijn pépé Flamand. De oorlog is twee jaar achter de rug en Jacques wordt naar het platteland gestuurd voor de goede lucht, om sterker te worden.

Een misschien wel waar gebeurd, maar toch lichtjes verzonnen verhaal.

,,Hij heeft wel heel andere manieren dan de jongens van den buiten. Hij fluistert zachte woordjes in mijn oor, ik begrijp ze niet, maar wordt er wel helemaal week van.

BOOT

2017 mei - juni -juli

29


Misschien leer ik er meer over volgende week, dan mag ik gaan dienen bij een rijke familie in Lokeren. En als ik goed mijn best doe met poetsen, schuren, naaien, koken… alles wat de ‘madammen’ te min vinden, kan ik later gaan dienstmeid spelen in Brussel en kan ik Jacques terugzien…”. Marieke droomt er maar op los. ,,...Hij heeft wel ontzettend mooie ogen, een beetje zoals de hond van onze geburen, die kijken ook altijd droevig en verlangend, naar een stukje zwoerd. Jacques wil wel wat anders, met zijn grote zwoele lippen en zijn tanden die een beetje vooruit steken, ik ben bang dat hij me bijt in plaats van te kussen. Hij kent niet zoveel Vlaamse woordjes, ik zal er hem nog een paar moeten leren... ‘Poten van de koesj...’ dat kent hij wel, maar soms doet hij of hij het niet begrijpt.” Jacques neemt Marieke in zijn armen en drukt haar stevig tegen zich aan, hij stopt zijn hoofd in haar bruine krullen en zucht zachtjes ,,ay Marieke, ik neem je mee op mijn bateau en we zweven door de nuages, hoger dan de torens van Bruges et Gand. De soleil in je ogen maakt mijn hart warm, mijn warme hart klopt voor jou Marieke, Marieke...” ,,Maar je hebt geen bateau Jacques, een boot kost veel geld, waarmee ga je dat betalen? Met wortelschijven? Wortelschijven? Jacques kijkt haar niet begrijpend aan. ,,Ach ja, je vader met zijn kartonfabriek in Brussel, die heeft geld genoeg, die kan je wel een boot cadeau doen. ,,Mon père, daar wil ik geen sou van, hij kan zijn centen houden, ik leef mijn eigen leven, ik trek mijn plan.” ,,Makkelijker gezegd dan gedaan”, denkt Marieke, ,,hoe ga je brood op de plank brengen”, vraagt ze. ,,Je deviens poète...” Een dichter, die verdient het zout op zijn patatten niet ,,...et chanteur, de tout mon coeur…” en Jacques zwaait wild met zijn armen om zich heen. ,,Dromer”, denkt Marieke, ,,maar wel een lieve, schattige dromer… Ik mag mee met zijn boot, naar een eiland ver weg waar we hand in hand wandelen op het warme strand... Nog in geen 100 jaar ga je met liedjes zingen genoeg geld verdienen om een boot te kopen”, verbreekt Marieke de droom. ,,En ik koop ook nog een vliegtuig”, zegt Jacques, ,,om boven de wolken altijd de zon te zien.” Gekke, dwaze jongen, denkt het meisje. Hij trekt haar dicht tegen zich aan, zijn grijpgrage handen friemelen in haar hals, hij maakt het 30 mei - juni - juli 2017 BOOT


knoopje van haar bloes los en fluistert zoete woordjes in haar oor. Zijn diepe jongensstem lijkt haar wel te betoveren. Ze begrijpt de helft niet van wat hij murmelt, ze sluit haar ogen, drukt zich dicht tegen hem aan. Hun lichamen versmelten en alleen een diep zucht ontsnapt tussen haar prevelende lippen, Jacques, oh mijn Jacques... Een kar draait de landweg op, ze schrikken. ,,Hé hitsige konijnen uit mijn tarweveld of ik maai jullie om...,” roept de boer. Jacques en Marieke barsten in lachen uit. ,,Jaloerse bok,” roept Marieke en ze rennen weg, hand in hand springen ze over de diepe karrensporen. Meer dan 10 jaar later, in 1961, schrijft Jacques Brel het innig mooie Ay Marieke, terugdenkend aan zijn jeugdliefde en zowat 30 jaar later koopt hij een zeiljacht, de Askoy II en zeilt naar de Markiezen.... niet met Marieke, maar met Maddly, de laatste liefde in zijn leven.

Tekening: Dirk Huyghe Tekst: Leo Van Dorsselaer

BOOT

2017 mei - juni -juli

31


Vaarlus in eigen land

Wachtebeke – Schelde – Dender -W

N

iet iedere sterveling heeft de mogelijkheid om tijdens de vakantieperiode de helft van het Europese continent te doorkruisen. Aan een reisverslag over een maandenlange tocht hebben vele schippers weinig boodschap. Daarom zullen we af en toe een vaarlus beschrijven, iets dichter bij huis, maar zeker niet minder mooi en haalbaar voor de meesten onder ons. Enige mogelijke beperking zijn de afmetingen van het schip, vooral dan de doorvaarthoogte en diepgang. We starten met een vaarlus langs Bovenschelde en Dender, een pareltje van de Belgische wateren.De maximum doorvaarthoogte voor deze tocht is 3.6 meter, diepgang 1.5 meter. Uitvalbasis is, uiteraard, Wachtebeke. Dat is de thuishaven van de auteur van deze Vaarlus, Jef Beernaert en voor wie er nog zou aan twijfelen, het mooiste plekje van de route… Uiteraard kan de vaarroute evengoed in omgekeerde richting gevaren worden, op een andere plaats starten of waarom niet, een stuk heen en dan terug langs dezelfde route.

32 mei - juni - juli 2017 BOOT


Wachtebeke

Afmeersteiger in Dendermonde.

De beschreven vaarroute is goed haalbaar op twee weken, afhankelijk van het aantal rustdagen dat wordt ingelast. Met de lidkaart van de Vlaamse Pleziervaart Federatie kan in verschillende havens korting bekomen worden op het havengeld. (Gent Lindenlei, Oudenaarde, Kloron, Ath) Uiteraard staan niet alle bezienswaardigheden vermeld in deze beschrijving. Meer informatie is te vinden op de verschillende websites van betreffende steden en in de toeristische centra. De “Toeristische Vaarkaart Dender� kan je ook van dienst zijn. Die bekom je gratis bij de dienst Toerisme Oost Vlaanderen, maar let wel, die maakt de vaarkaarten niet overbodig. GOEDE REIS! Jef Beernaert (jefbeernaert@skynet.be) BOOT

2017 mei - juni -juli

33


Dag 1 & 2: Een dagje Gent Veel keuze hebben we niet, we moeten over Gent. Dat valt altijd best mee, weer of geen weer, de haven van Portus Ganda of bij de VPF Lindenlei, het kan niet misgaan. We kiezen voor de VPF haven, vanuit Wachtebeke is dit ongeveer 3 uur varen, afhankelijk van eventuele wachttijden bij de sluis in Evergem. Tegenwoordig zijn die er niet meer, er waren ooit andere tijden. Tijdens de vakantieperiode is het aan te raden om vooraf contact op te nemen met havenmeester Honoré die je kan vertellen of er een plaatsje voor je is. Een dagje Gent? Onze vrouwelijke kant aan boord zal zeker akkoord gaan. De mannelijke ook, moet wel! De Veldstraat lonkt om de hoek, maar er zijn zeker andere hoekjes waar eenieder zijn gading zal vinden.

De Krook, Gent.

Dag 3: Richting Schelde Via Ketelvaart en de Waalse Krook (tegenwoordig gewoon “de Krook”) varen we richting de Schelde. De omgeving van de Krook heeft een metamorfose ondergaan. Aan de tot voor enkele jaren verloederde buurt is een stadsvernieuwingsproject aan de gang. Tijdens de Middeleeuwen was dit de buurt waar leerlooiers (huidevetters) zich in hun vak bekwaamden. Waar eertijds nog de Stadsbrouwerij Gruut te vinden was staat nu de nieuwe Gentse Stadsbibliotheek. Onze dorst lessen terwijl er een mooi verhaal opgedist wordt over bier brouwen zonder hop kan hier niet meer. Het is even wennen. Voorbij de E3 sluis (soms keersluis K3 genoemd) komen we op het kruispunt van Ringvaart en Schelde. Het is opletten geblazen want hier kruisen veel grote jongens aan een rotvaart. (VHF 10) De Ringvaart werd pas in 1969 opengesteld. Voorheen moest al het verkeer, bestemd voor Brugge en de Leie, dwars door de Gentse binnenstad passeren. De goeie oude tijd? We varen de Bovenschelde op richting Oudenaarde. Aan bak-

34 mei - juni - juli 2017 BOOT


Nieuwe basculebrug, Oudenaarde Doornik, le Pont des Trous.

BOOT

2017 mei - juni -juli

35


boord passeren we het nieuwe bedrijvenpark Eiland Zwijnaarde. Deze historisch vervuilde stortplaats, waar decennia lang afvalstoffen van Fabelta werden gestort (productie van kunstzijde), werd na de sluiting gesaneerd en vervolgens opgehoogd met gezuiverd baggerslib afkomstig van onze Vlaamse Waterwegen. Daarna varen we vooral door een groene omgeving met weinig afmeermogelijkheden. Twee sluizen verder komen we aan in de VPF- haven van de Vlaamse Ardennen.

Brouwerij Liefmans, Oudenaarde

Dag 4 & 5: Een mondje ‘parlez français’ In Oudenaarde is het verbazend rustig liggen. Hier een dag extra verblijven is geen straf. Indien mogelijk raden we aan om met een stadsgids een wandeling te maken, of breng een bezoek aan het prachtige stadhuis met het MOU. Fietsliefhebbers zullen ongetwijfeld de voorkeur geven aan het Centrum Ronde van Vlaanderen, drinkebroers kunnen bij brouwerij Liefmans hun gading vinden. Maar pas op, de gevangenis is vlakbij! Een stapje verder. Hierbij willen we opmerken dat de hefbrug van Oudenaarde niet meer bemand is maar bediend wordt vanuit de sluis (VHF 20). Het nieuwe fietsbrugje, dat toegang verleent aan de haven, staat voorlopig nog open en zal in de toekomst, naar alle waarschijnlijkheid, bediend worden door de havenmeester of zijn handlanger, net zoals dit het geval is in de Coupure van Brugge. Kerkhove is een uurtje varen. De haven van Kloron is onder de sluis aan SB. Soms is het er stofferig, soms onrustig, maar ze hebben er een goede kantine en dat maakt veel goed. We stoppen er nu eens niet want we zijn pas vertrokken. De volgende sluis , Spiere-Helkijn, is reeds op Waals grondgebied. Een mondje ‘parlez français’ komt goed van pas maar met wat hand- en voetenwerk kom je er in Wallonië meestal ook wel. Bijna iedereen doet zijn best. Van de oorlogssituaties en vijandigheid ten opzichte van de Vlaming, waarvan in het journaal soms gewag wordt gemaakt, hebben we nog nooit iets gemerkt.

36 mei - juni - juli 2017 BOOT


Sluis Péronnes. Sluis 1 op Kanaal Blaton - Ath.

BOOT

2017 mei - juni -juli

37


Dag 6 & 7: Naar de Grand Large We starten de dag met een bezoek aan de dienst voor toerisme in het Belfort. Daar speelt een gratis film waarin de geschiedenis van Doornik, door de eeuwen heen, wordt verteld. De stad werd tijdens de twee wereldoorlogen zwaar beschadigd, maar de gevels werden terug in hun oude glorie hersteld. De laatste jaren zijn grote inspanningen geleverd om de stad aantrekkelijk te maken voor toerisme. Trekpleisters zijn de kathedraal, het belfort, de grote markt, de promenade aan de Schelde en enkele musea. Het zal je niet ontgaan, voorbij Doornik varen we door een industrieel actief gebied. De binnenvaart floreert. Schepen varen af en aan, vooral met bouwmaterialen. Als we niet opletten varen we zo Frankrijk binnen, maar we letten op en nemen in Antoing de afslag naar het kanaal NimyBlaton-Péronnes. In sluis Peronnes 1 moeten we bijna 6 meter stijgen zonder drijvende bolders, het wordt mikken naar die verhaalpotten! Sluis 2 klimt ruim 12 meter maar heeft wel de drijvende bakken. Maar dat is voor morgen. Nu gaan we op bezoek bij Péronnes Yacht Club (PYC) op de Grand Large.

Musée de l’Iguanodon, Bernisart.

Dag 8: Dag Iguanodon Het kanaal naar Blaton is niet direct het summum van avontuur. Het water heeft hier een melkgroene kleur, naar verluid zijn algen daar de oorzaak van. We zijn vlakbij de Borinage waar vroeger tientallen koolmijnen enige welvaart brachten, vooral voor de heren directeurs. De kompels leefden en werkten meestal in mensonwaardige toestanden. Na de sluiting van de mijnen vanaf 1920 was nergens de werkloosheid zo hoog als hier. Daar komt nu enige verandering in. Mede door ondersteuning van de Waalse regering komen nieuwe bedrijven zich hier vestigen. De ‘SA des Charbonnages de Bernissart’ telde ooit drie steenkoolmijnen waaronder de N° 3, ook wel Sainte-Barbe genoemd. In 1878 werden op 322 meter diepte fossielen van 24 complete Iguanodons ontdekt (een soort dinosaurus). De resten zijn naar

38 mei - juni - juli 2017 BOOT


In Antoing de afslag naar het kanaal Nimy-Blaton-PĂŠronnes nemen. Op het kanaal Blaton - Ath.

BOOT

2017 mei - juni -juli

39


schatting 125 miljoen jaar oud en staan opgesteld in het Natuuhistorischmuseum in Brussel. Eentje zou naar Bernissart zijn teruggekeerd (gelukkig niet op eigen kracht). In het plaatselijke museum kan je hem goeiendag komen zeggen. Naar verwachting liggen er nog tientallen in de onder water gelopen mijnschachten. De torenhoge bergingskosten beletten verder onderzoek, maar het zal hem op geen jaar meer aankomen zeker? Rechtover Bernissart ligt het kanaal Blaton - Ath, onze aanloop naar de Dender. De sluizentrap begint een kilometer opwaarts de monding. Een dag vooraf telefonisch afspreken met de sluiswachters lijkt aanbevolen. (gsm 0475 812220). Een wachtsteiger is er niet. Er staan enkele boldertjes onder de brug bij sluis 1, juist gepast voor één jachtje. Ben je niet alleen, dan breng je beter de nacht door in de jachthaven van Péruwelz. Dag 9 & 10: Chateau de Beloeil en M. en Mme. Goliath Een ploeg sluiswachters, drie man sterk, is ons van dienst. Het schutten gebeurt grotendeels manueel, enkele sluisjes hebben een hydraulische installatie. Dat schiet prima op. Reeds tegen de middag passeren we in Beloeil de mouterij. Hier komen met regelmaat graanschepen een lading toekomstig bier lossen. Blijven liggen om op de koffie te gaan in het befaamde Chateau de Beloeil gaat moeilijk. Nog enkele sluisjes en een tweetal bruggen verder komen we bij de aanlegplaats van Ladeuze. Hier heb je alle voorzieningen. Met de fiets ben je op een kwartiertje terug in Beloeil. Het is een tweetal uren varen tot Ath. Je ligt er wel vlakbij het station, maar dat valt reuze mee. Daar zijn ze trouwens heel fier op, hun reuzen Goliath en Madame Goliath. Jaarlijks worden ze van stal gehaald, of liever uit het museum, om op te draven tijdens La Ducasse d’ Ath. Ath loont beslist de moeite om er eens rond te kuieren.

Sluisje nabij Beloeil.

Dag 11: Meanderen door het groen Vanaf nu zitten we op de Dender.. Informeer vooraf bij de Waalse sluisbegeleiders of ze al dan niet werken op zaterdag en zondag.

40 mei - juni - juli 2017 BOOT


BOOT

2017 mei - juni -juli

41


In 2015 was dat niet het geval, in 2016 wel, voor 2017 is dit vandaag nog niet bekend. Eens Ath achter ons ligt meanderen we door een groene omgeving. De mobiele ploeg is weer van dienst. De sluizen liggen hier iets verder uit elkaar. Bij Moulin de Tenre is een mooie rustige afmeerplaats. De oude watermolen dateert uit de 12de eeuw. Langs de Dender waren vroeger tientallen molens. Daarvan zijn er nog 8 over, enkele in goede toestand maar niet één zou nog maalvaardig zijn, jammer. Om een molen van dichtbij te zien moet je een beetje moeite doen, ze liggen namelijk nooit langs het vaarwater maar altijd aan de kant van een barrage. Veelal zie je het rad niet eens omdat het ingebouwd zit tussen muren. De Dender wordt mooier en mooier. Lessines is het laatste Waalse stadje op onze trip. De doorvaart oogt niet erg aantrekkelijk. Dit is het land van de steengroeven. Alles wijst op een 150 jaar oude industriële activiteit op zijn retour: de in onbruik geraakte oude laadkades, de smalle straatjes, de huizen die de sociale geschiedenis reflecteren. In de omgeving zijn nog steeds enkele steengroeven actief. Oude steengroeven zijn volgelopen met water en overwoekerd met groen, waar nog gewerkt wordt is het landschap herschapen in een maanlandschap. We zakken stilaan af richting Vlaanderen. Bij het overschrijden van de grens met Vlaanderen in Overboelare zien we aan stuurboord een trots oud vliegtuig, een DC 4 uit de tweede wereldoorlog. Het doet dienst als clublokaal van het plaatselijke zweefvliegcentrum Phoenix. Dat we zoiets niet in Wachtebeke hebben! Enkele km verder, net voor de sluis en naast het stedelijke zwembad, vind je VVW Den Bleek, Geraardsbergen. De stad is vooral bekend om zijn mattentaarten, de Muur en zijn coureurs, krakelingen en Manneken Pis, niet de enige echte, wel de oudste!

Geraardsbergen, top Oudeberg.

Dag 12: Fietsen aan de wal We varen door de sluis. De sluiswachters zijn opnieuw bereikbaar via marifoon op VHF 18, dat was in het Waalse deel niet het

42 mei - juni - juli 2017 BOOT


De sluis van Pollare bij Ninove. Sluis op de Dender.

BOOT

2017 mei - juni -juli

43


geval. Hier is geen mobiele ploeg, elke bediener bedient enkele kunstwerken en verwittigd de collega verderop van onze komst. Zowel in Vlaanderen als in Wallonië wordt momenteel volop gewerkt aan de modernisering van de oude barrages. Een hele onderneming. Temeer daar delen van de sluiscomplexen als monument beschermd zijn. Op sommige plaatsen krijgen archeologen tijdens de graafwerken de tijd om oude funderingen te onderzoeken en in kaart te brengen. Bij het Provinciaal Domein De Gavers is een kleine haven: ‘t Schipken. Een goede uitvalbasis om de fietsen aan wal te zetten. De streek, een ketting van kleine dorpjes en gehuchten met idyllische namen, wordt door de wielertoerist fel gesmaakt. Ninove is een volgende stop waardig. Het kleine stadje, vorige eeuwen regelmatig op voet van oorlog met die van Aalst, heeft alles te bieden wat een vakantieganger wensen kan. Vooral de gezellige terrasjes zijn zeer verlokkelijk. We kronkelen verder door de mooie streek met afmeermogelijkheid in Liedekerke en Denderleeuw. Ieder plaatsje heeft wel iets om naar uit te kijken. Zo is de Abdij van Affligem amper 5 km ver. Je kan er boetedoen voor alle gemaakte zonden, en de commotie wegspoelen met een blonde, een dubbel en een trippel. Je slaat twee vliegen in 1 klap, of zijn het er 3? De brug in Erembodegem zit in een nieuw kleedje. Hier dien je wel de mobiele ploeg van Aalst op te roepen op VHF 20. Die bedienen alle bruggen en de sluis. Gezien tot Aalst nog beroepsvaart komt vanaf de Schelde zijn korte wachttijden niet uitgesloten. De oude sluis bij Amylum is momenteel nog in werking, maar er wordt een nieuwe, grotere, aangelegd net buiten de stad. Aalst is uiteraard, zelfs buiten de carnavalsperiode, een bezoek waard. Naar het schijnt zijn de Oilsjteneers buiten de beruchte periode redelijk …. normaal!? 44 mei - juni - juli 2017 BOOT


Sluis met oude barrage in Teralfene. De Dender met jaagpad/fietspad.

BOOT

2017 mei - juni -juli

45


Dag 13 & 14: Van Aalst naar Dendermonde Van Aalst naar Dendermonde is het amper 15 km en een sluis ver. In Dendermonde kan gratis afgemeerd worden in de bocht waar de nieuwe sluis moet komen die ons toegang zou geven richting de binnenstad. Zolang er geen zekerheid bestaat over de bouw van de nieuwe gevangenis lijken de werkzaamheden hier bevroren. Het is amper een km naar het centrum, een mooie wandeling langs de oude Dender.

Ros Beiaard, Dendermonde.

Einde vaarlus Wachtebeke – Schelde – DenderWachtebeke

De Ros Beiaardstad heeft veel te bieden. Oude gebouwen, bijna stuk voor stuk heropgetrokken na de barbaarse verwoestingen in WO I. Een prachtig begijnenhof, een Hollandse infanteriekazerne met exercitieplein, musea, een gezellige grote markt, leuke pleintjes, de Honky Tonk Jazz Club, gehuisvest in Bastion V, den bunker, een munitiedepot uit 1870, oude stadspoorten, nieuwe winkelcentra en nog veel meer. Zit het tij goed? Even kijken wanneer het getij goed zit voor we door de sluis richting Schelde varen. Met de stroom mee is het amper 2 uur varen tot Merelbeke. Op dit deel van de Schelde zijn geen ligplaatsen meer voor de pleziervaart. Enkel in Costa Zela zou je nog eens kunnen stoppen als het niet anders kan, maar die steigers zijn eigenlijk bedoeld voor speedboten. Het is altijd een beetje opletten geblazen op deze rivier. Zandbanken in de binnenbochten, soms onvoorspelbare stromingen, veerbootjes en af en toe een tegenligger, meestal natuurlijk in een bocht of op een smalle plek. Uitluisteren en melden op VHF 10 is noodzakelijk. Maar de Schelde is mooi en verveelt nooit. In Merelbeke varen we opnieuw de E3 sluis binnen. Deze keer varen we naar de Brusselsepoortsluis om bij onze vrienden van Portus Ganda te overnachten. Op de plaats waar Gent ontstond, aan de samenvloeiing van Leie en Schelde. Onze Heimat in Wachtebeke is nog amper 2 uur ver, maar dat loopt niet weg. Gent roept!

46 mei - juni - juli 2017 BOOT


Oostende voor anker 2017 onder zeil en onder stoom

T

ijdens Oostende voor Anker verzamelen van 25 tot 28 mei 2017 om en bij de 150 authentieke schepen en vaartuigen die ooit de rijkdom vormden van onze roemrijke maritieme geschiedenis. Het festival van de Noordzee is een feest voor het watererfgoed van gisteren, vandaag en natuurlijk een knipoog naar morgen. Dit belevingsfestival is de afspraak van alle schippers en bemanningen, bezielers van ons maritiem patrimonium. Maar ook voor wie zijn nautische DNA willen laten prikkelen. Je duikt onder in de wereld vol van nautische kennis en vaardigheden die de tijd doorstaan hebben. Het festival is gratis toegankelijk zonder kapsones. Toffe ambiance, lekkere scheepskost, zeer veel muziek en verrassingsacts zorgen voor sfeer op het water en langs de kaaien. Tot de meest markante schepen die dit jaar het festival aandoen horen de ‘Balder’, de laatste Nederlandse zeillogger en het stoomschip Georges Stephenson. Wij geven u alvast een historisch voorsmaakje van Oostende voor Anker onder zeil en onder stoom. Oostende voor Anker, van 25 tot en met 28 mei 2017. Meer informatie en volledig programma, zie: www.oostendevooranker.be

48 mei - juni - juli 2017 BOOT


Zeil: Balder, de laatse zeillogger De ‘Balder’ is een zeillogger en al klinkt de naam ‘logger’ heel Hollands, toch gaat het hier om een stype waarbij de Nederlandse scheepsbouwers eventjes gespiekt hebben bij de Franse vissers. Tot halfweg de 19de eeuw maakten de Nederlanders gebruik van plompe boomschuiten om te vissen.

Die waren traag en niet erg geschikt voor de haringvangst. Langs de Franse kusten werd een ranker en dus sneller vissersvaartuig ingezet, ‘lougre’ genoemd. De Nederlands namen dit scheepsmodel over en noemden het een ‘logger’. Het schip was uitstekend geschikt voor de Noordzeevisserij op haring. Daarvoor werden speciale haringnetten, de zogeheten vleet gebruikt. Er vaarden ooit meer dan 600 loggers in Nederland, waarvan er 200 Vlaardingen als thuishaven hadden. BOOT

2017 mei - juni -juli

49


Allemaal verdwenen op ĂŠĂŠn na, de Balder. De naam doet denken aan een motorfietsenmerk van weleer, een Brusselse Vrijmetselaarsloge maar ook aan een godheid uit de Noordse mythologie. Balder was de God van het licht, de lente en nog zowat waaronder de bomen, maar daar laat de stalen Balder zich weinig aan gelegen. In 1912 werd de Balder gebouwd door scheepswerf De Jong in Vlaardingen en datzelfde jaar in de vaart gebracht als zeillogger VL 92 en bestemd voor de haringvangst. Het zeilend vissersbestaan van de Balder was van korte duur, in 1921 werd zij op haar beurt opgelegd omdat ze de concurrentie met de moderne motorloggers niet meer aankon. In

50 mei - juni - juli 2017 BOOT

1929 bracht rederij A.van der Zwan in Scheveningen ingrijpende veranderingen aan, de romp werd verlengd en er werd een motor ingebouwd. Na de verbouwing is met het schip, inmiddels hernoemd tot Oceaan 1, haring gevangen tot het door de Duitse bezetter in 1941 werd gevorderd. Enkele maanden na de Tweede Wereldoorlog kwam de Balder terug naar Nederland, waar zij opnieuw in dienst werd gesteld. Uiteindelijk werd het schip verkocht aan de Vereniging Beroepsonderwijs in Den Haag, die het onder de naam Zeearend vanaf 1960 gebruikte voor de beroepsopleiding voor de trawler- en vleetvisserij.


Haar werkzame leven eindigde in 1976, toen de Balder voor het symbolische bedrag van 1 gulden werd verkocht aan het Nederlands Scheepvaartmuseum te Amsterdam. Hier werd de het schip zo ver mogelijk naar de oorspronkelijke staat terug gerestaureerd. Omdat de Balder blijkbaar niet in de collectie paste werd zij in 2006 overgedragen aan het Visserijmuseum in Vlaardingen. Tegenwoordig wordt de Balder beheerd door de Stichting Zeillogger Balder. ,,De Balder was als een mooie oude dame, “ aldus de voorzitter van de stichting, ,,maar zoals alle oude dames

had ze aardig wat oplapwerk nodig. Misschien dat ze daarom niet paste in de Amsterdamse collectie.� Maar in Vlaardingen, dat zich als de historische thuishaven van de loggers beschouwt, werd de Balder liefdevol omarmd, ook al drong zich grootschalige reparatie op om het schip van de ondergang te redden. De stichting beperkte de kosten van de restauratie in aanzienlijke mate door zelf, samen met een team van vrijwilligers, veel voorbereidend werk te verrichten. Na een lange periode van voorbereiding vertrok de Balder dan in december 2013 naar Delft. Bij scheepswerf Bocxe BOOT

2017 mei - juni -juli

51


heeft de Balder een grootscheepse restauratie ondergaan. De restauratie omvatte ondermeer nieuwe huidplaten voor de romp, een geheel nieuw dek en gerepareerde masten. Dit gedeelte van de restauratie heeft ongeveer een jaar geduurd. Alles samen bedroegen de totale kosten van de werkzaamheden een kleine 1,5 miljoen euro. Een breed front aan sponsors en talrijke giften en fundraising acties zorgden ervoor dat het budget geen averij opliep. Eind januari 2015 werd de Balder weer verwelkomd in Vlaardingen. Met de inzet van vele vrijwilligers, die

overigens nog steeds heel welkom zijn , werden de restauratiewerkzaamheden van het interieur aangevat en in 2016 trok de Balder er weer op uit. Voor 2017 is Oostende voor Anker een belangrijk ankerpunt. Bron en meer informatie voor sponsors en vrijwilligers: www.zeilloggerbalder.nl

www.seashop.be

Seashop, uw online shipchandler. Welkom aan boord... www.seashop.be 52 mei - juni - juli 2017 BOOT


Stoom: SS George Stephenson,

een tijdreis naar de IJzeren Eeuw Met het stoomschip SS George Stephenson op Oostende voor Anker maken we een tijdreis naar de ijzeren eeuw. Het is een nieuw gebouwd schip dat voor het grootste gedeelte bestaat uit een nieuw stalen casco en hergebruikte onderdelen en materialen. Een schip van ‘gerecupereerde’ materialen, maar dan wel van de mooiste en martkantste die in de 19de en vroeg 20ste eeuw te vinden waren.

Het Stoomschip de George Stephenson is op 12 juni 2015 officieel gedoopt in Londen. Van schroef tot voorsteven is het opgebouwd uit historische onderdelen. Het is een museum waar de pronkstukken niet staan uitgestald, maar dat uit de pronkstukken is opgebouwd. Het varende bewijs dat reizen door de tijd wel degelijk mogelijk is. Verzamelwoede Bijna tien jaar zocht, kocht en verzamelde eigenaar Faas Strik de George Stephenson bij elkaar. Op scheepswerven, marinebases, zolders en kelders vond hij de onderdelen die hij nodig had. Hij werd voor gek verklaard, maar was niet te stoppen. Zo kwam een uniek vaartuig tot stand, dat niet alleen vaart, maar ook vertelt. Vertelt over door stoom en BOOT

2017 mei - juni -juli

53


54 mei - juni - juli 2017 BOOT


kolen voortgestuwde innovaties die de vaart der volkeren op sleeptouw namen en daarmee de koers uitzetten naar een nieuwe tijd. Functie van weleer Elke schroef, wand of ketel draagt een stukje geschiedenis met zich mee. Onderdelen die ooit beroemde marine- en koopvaardijschepen varende hielden, zijn hersteld in hun functie van weleer. Een volledig gerenoveerde 180 ipk Compound stoommachine, oorspronkelijk uit een Clyde puffer en een 8 cilinder Gardnerdiesel die de voortstuwing van de stoommachine kan overnemen, sieren de machinekamer. Een machinekamer die deels is opgebouwd met door Duitse kogels getroffen binten van de oude Rotterdamse Willemsbrug. De bronzen ankerketting is van een Engelse mijnenveger van de klasse HAM uit 1952. Het stalen boeganker werd overgenomen van de Britse marine.

BOOT

2017 mei - juni -juli

55


Stuurhut en ‘stoom’-machinekamer van de SS Stephenson.

56 mei - juni - juli 2017 BOOT


De stoomfluit komt van een stoomsleepboot uit New York. De teakdekken komen uit een schoolgebouw dat werd gebouwd in 1888 in Bombay. Het zijn slechts enkele voorbeelden uit een eindeloze verzameling onderdelen die liefhebbers van industriële, maritieme en militaire geschiedenis kunnen ontdekken aan boord. Het unieke karakter van de George Stephenson beperkt zich echter niet tot haar onderdelen alleen. De betimmeringen en afwerking weerspiegelen de passie en het vakmanschap waarmee het schip is gebouwd. Uitvinder stoomlocomotief De naam van het schip werd gekozen als eerbetoon aan “George Stephenson” de beroemde uitvinder en ontwikkelaar van met stoom aangedreven locomotieven, de pionier van de spoorwegen gedurende de eerste helft van de 19de eeuw. Ook ons land kende een Stephenson. De eerste drie treinen buiten Groot-Brittannië reden op 5 mei 1835 in konvooi van Brussel naar Mechelen, werden getrok-

Your partner on the road www.maradlago.be

ken door stoomlocomotieven van Britse makelij, genaamd de Pijl (la Flèche), de Stephenson en de Olifant (l’ Eléphant). Maar nu heeft deze Stephenson de rails alvast verlaten en resoluut voor het water gekozen. Het stoomschip werd op 12 juni 2015 officieel gedoopt in Londen, net geen tien jaar na de kiellegging in 2006. Fondsenwerving Sinds de tewaterlating wordt het schip ingezet voor de werving van fondsen ten behoeve van medisch onderzoek. Gebouwd uit een verzameling maritieme relikwieën zou je dit schip in de strikte zin van het woord een ‘recycle’-schip kunnen noemen, maar dat doet dit 165 ton zware en 26,30 x 6,50 x 2,10 meter grote juweel op water onrecht aan. Het stoomschip SS George Stephenson kan onder andere gecharterd worden voor trips en rondvaarten. Op Oostende voor Anker 2017 is het ongetwijfeld een van de meest bezienswaardige gasten. Meer informatie: www.strikstoomboot.nl/ of op Facebook/ George-Stephenson-Stoomboot Uw specialist in zeilboot- en yachttransport doorheen Europa

Mar@Lago BVBA Ossebilkstraat 19 8211 Aartrijke 050 / 20.85.32 Franky: 0473 / 86.22.85 info@maradlago.be

BOOT

2017 mei - juni -juli

57


The Crystal Ship

meert voor tweede keer aan in Oostende

T

Naast de muurschilderingen brachten enkele kunstenaars kleine of grote installaties aan in de openbare ruimte. Foto: Levalet (Frankrijk). Praktische informatie: www.visitoostende.be

ijdens de eerste week van de paasvakantie 2017 werd Oostende opnieuw overspoeld door “The Crystal Ship – Public Art Festival”, een grootschalig evenement rond kunst in de openbare ruimte van Oostende. Tijdens dit festival creëren wereldbekende kunstenaars gigantische muurschilderingen en fantastische kunstinstallaties op publieke plaatsen. De kunstwerken van de tweede editie vervoegen de eerste en zullen permanent te bewonderen blijven in Oostende. Samen vormt dit een artistiek parcours in de binnenstad en op het Groen Lint rond Oostende. In zijn genre is “The Crystal Ship – Public Art Festival” het grootste in Europa.

58 mei - juni - juli 2017 BOOT


Constable en Brighton 8 april tot 8 oktober 2017 - Brighton Museum & Art Gallery

E John Constable Hove Beach Oil on canvas, height 33.0 cm, width 50.8 cm. Š The Fitzwilliam Museum, Cambridge.

en nieuwe tentoonstelling in Brighton Museum & Art Gallery is een verkenning van de tijd die John Constable in de mondaine badplaats doorbracht, samen met zijn gezin tussen 1824 en 1828. Constable's vrouw Maria leed aan tuberculose en op medisch advies verhuisde het echtpaar en hun kinderen naar Brighton. Helaas stierf Maria na vier jaar op 41-jarige leeftijd en zo kwam er ook een eind aan het verblijf van de schilder in het kustplaatsje.

BOOT

2017 mei - juni -juli

59


Constable pendelde tussen Brighton en Londen en realiseerde in die periode circa 150 werken in de stad. Sommigen waren in zijn atelier gerealiseerd, maar zijn lange, systematische wandelingen in en rond Brighton leverden ook veel werken op. Constable in Brighton brengt voor het eerst meer dan 60 schetsen, tekeningen en schilderijen van de kunstenaar samen op de plek waar ze zijn gemaakt. De nadruk ligt op het gezinsleven en de wandelingen, waarvan de impact en invloed op zijn werk duidelijk zijn.

Constable hield niet van de drukte in Brighton dat hij het 'Piccadilly aan zee' noemde, maar hij genoot van de lokale wandelingen. Hij was in die periode zeer productief. Zijn beelden van de kust, de South Downs en het vissersleven plukte hij uit het leven in open lucht. Een werkwijze die later door de impressionisten werd overgenomen. Aan de hand van een reeks schilderijen is het wandeltraject van Constable door Brighton en omgeving te volgen. Constable en Brighton - 8/04 tot 8/10 2017 Brighton Museum & Art Gallery, Brighton, VK

Coverbeeld (detail): John Constable - Seascape Study Boat and Stormy Sky 1824-28 Š Royal Academy of Arts, London - Photo John Hammond John Constable Brighton Beach w fishing boat and crew c 1824-28 Š Victoria and Albert Museum, London

60 mei - juni - juli 2017 BOOT


www.grandsoleil.net

NEW GRAND SOLEIL 58 PERFORMANCE

De Grand Soleil zeiljachten worden gebouwd door de Italiaanse kwaliteitswerf Cantiere del Pardo

Importeur en Service Center Benelux

Middenhavendam 3 I 4511 AX Breskens I Nederland info@breskensyachtservice.eu I tel: +31 117 383 126 www.breskensyachtservice.eu

Kantoor Port ZĂŠlande +31 111 676 131 info@forsailyachting.nl www.forsailyachting.nl

BYS_AD_GS58_215X285_160923.indd 1

Kantoor Antwerpen +32 475 415 811

BOOT

2017 mei - juni -juli

61

23/09/16 15:04


De volgende 5 edities van Bootmagazine (Travelsize-editie) in uw brievenbus...

Zo eenvoudig, zo voordelig...

Schrijf € 10,- over op rekening: (€ 15,- voor buurlanden Nederland, Frankrijk, Duitsland...) BE90 0011 1751 1132 van KIM vzw /Bootmagazine - Grimbergen Illustratie: © 123RF Stockfoto

Colofon: Bootmagazine Belgium - 4 x per jaar www.bootmagazine.be Hoofdredacteur / uitgever: Leo Van Dorsselaer mob. + 32 (0)475 67 03 02 Medewerkers: Jef Beernaeert, Paul Bolsius, Marleen De Geest, Herwig De Weerdt, Henk Dheedene, Dirk Huyghe, Georges Janssens, Dirk Sledsens, Mark Vekemans. Coverbeeld: Photo J. Hammond John Constable - Seascape Study.

Redactie & administratie: KIM vzw / Bootmagazine Zemstweg 10 B-1850 Grimbergen - België tel. +32 (0)15 61 11 52 mail: editor@bootmagazine.be

Uitgave in samenwerking met de Vlaamse Pleziervaart Federatie vzw (VPF)

Advertenties nautische sector: Carine Devogelaere, Blankenberge +32 (0)475 34 30 20

Bootmagazine is lid van de Unie van de uitgevers van de Periodieke Pers

Advertentiewerving mediacentrales & reclamebureaus: Moizo, Antwerpen Peter De Vester +32 (0)497 55 15 41

62 mei - juni - juli 2017 BOOT

Verantwoordelijk uitgever: L. Van Dorsselaer, Zemstweg 10 B-1850 Grimbergen - België


Bezoek onze vernieuwde website: www.marine-technics.be En ‘like’ ons ook op Facebook: Marine Technics Zeebrugge


64 mei - juni - juli 2017 BOOT

Bootmagazine editie 49 - mei/juni/juli 2017  
Bootmagazine editie 49 - mei/juni/juli 2017  

Tijdschrift voor watersport- en recreatie: nieuws over zeiljachten, motorboten en toervaren in België, Zeeland en de wijde wereld.

Advertisement