Bold Magazine - 20 & 21 maart 2022 - NL

Page 1

THE INDEPENDENT OPTICAL FAIR

VOORJAAR 2022

NEDERLANDSE VERSIE

Online

INTERVIEW

Blake Kuwahara

“ ONDERSCHEIDEND MAAR INGETOGEN, KUNSTZINNIG MAAR TOCH DRAAGBAAR”

Nieuwe locatie

INTERVIEW

Steve McQueen

TAETS: ART & EVENT PARK

“ THE KING OF COOL, NIET

IN ZAANDAM

ZOMAAR EEN BRILLENMERK MAAR EEN LIFESTYLE”

INTERVIEW

l.a.Eyeworks

“ DE ONOVERTROFFEN KICK OM IETS TE MAKEN EN HET JAREN LATER NOG GEDRAGEN WORDT”

Werk

EFFICIËNT EN KOM NAAR BOLD

Tot ziens

20+21 MAART


THE LVMH EYEWEAR EXPERT THÉLIOS DESIGNS, PRODUCES AND DISTRIBUTES SUNGLASSES AND OPTICAL FRAMES FOR SOME OF THE MOST PRESTIGIOUS LVMH MAISONS. WITH ITS MANIFATTURA, LOCATED IN LONGARONE, ITALY, THÉLIOS BLENDS THE DISTINCT IDENTITY OF EACH MAISON WITH ITALIAN CRAFTSMANSHIP TO CREATE EXCEPTIONAL LUXURY EYEWEAR. THÉLIOS OPERATES A HIGHLY SELECTIVE DISTRIBUTION NETWORK WITH A DIRECT COMMERCIAL PRESENCE IN ALL MAJOR MARKETS.


Bold tas

Inhoud

GRATIS BIJ DE INGANG!

VOORJAAR 2022

04 Editorial 06 Algemene informatie

NIEUWE LOCATIE

08 Nieuwe locatie 10 Bold Workshops 14 Pand 41 - Begane grond 24 ZEISS VISION CARE

TAETS ART & EVENT PARK

28 Terugblik: 13 & 14 juni 2021

PAGINA 08

30 Pand 41 - Eerste etage 48 Interview: Blake Kuwahara 54 Pand 43 - Begane grond 60 Column: Door mijn Ogen!

INTERVIEW:

Blake Kuwahara

90 Interview: Steve McQueen 94 Pand 43 - Eerste etage 112 Interview: l.a.Eyeworks

PAGINA 48

116 Deelnemers overzicht

Steve McQueen

INTERVIEW:

INTERVIEW:

l.a.Eyeworks PAGINA 112

TERUGBLIK

OP

1 2 0 2 i n u j 13 en 14 PAGINA 28

Workshops

KOM LANGS OP ZONDAG OF MAANDAG

BOLD OPTICAL FAIR | VOORJAAR 2022 |

PAGINA 90

3


BOLD OPTICAL FAIR | VOORJAAR 2022 |

Pand 41

3 4 d n a P

4


HET MAG WEER! Veel opticiens snakken er weer naar om eens 'ouderwets' een beurs te bezoeken zonder toegangstest of verplichte looprichtingen en waar je zonder zorgen nieuwe collecties en nieuwe merken kunt bekijken, in gesprek kunt gaan met leveranciers of netwerken met je collega opticiens en natuurlijk genieten van de vrijheid en inspiratie. We mogen eindelijk weer! Er is in die twee jaar veel gebeurd in de wereld. Veel branches hebben het loodzwaar gehad en sommige bedrijven hebben de stekker eruit moeten trekken. Gelukkig hersteld de economie zich wonderbaarlijk snel. We zullen de bedrijven die het hardst getroffen zijn moeten steunen om onze samenleving mooi te houden. Vaker een weekendje weg of een vakantie boeken, naar een restaurant of een café gaan en de cultuuren evenementensector bezoeken, er zijn ergere dingen te bedenken toch? Ook de detailhandel heeft het zwaar gehad, daar wordt gelukkig weer geld uitgegeven. Vaak tegen stuntprijzen omdat de voorraad of 'oude' collectie snel verkocht moet worden. Toch hebben sommige branches in die twee jaar geluk gehad, met name de producenten van medische apparatuur, voedselproducenten, webshops, bouwmarkten en tuincentra en natuurlijk de essentiële sector: de optiek. Het is vaak razend druk in veel optiekzaken en er worden veel brillen verkocht. Er is tijd te kort, helaas zijn er ook te weinig handjes op de werkvloer om daar iets aan te doen. Het personeelstekort in bijna alle branches zorgt in veel optiekzaken voor een (soms te) hoge werkdruk. Daardoor blijven er werkzaamheden liggen en is er vaak geen tijd om vertegenwoordigers te ontvangen om de collecties aan te vullen. Het noodzakelijke kan gelukkig vaak online (bij)besteld worden. Maar echte ondernemers willen toch graag up-to-date blijven met alle ontwikkelingen in de markt. Ook is er vaak behoefte aan nieuwe merken om je als ondernemer te kunnen blijven onderscheiden van je concullega. Online is het vrij lastig om het juiste merk te vinden waar je naar zoekt. Daarom blijven fysieke beurzen van groot belang voor optiek ondernemers. De kans om in

BOLD OPTICAL FAIR

twee dagen veel merken te bekijken of in te kopen, de kwaliteit te ervaren, te spreken met de vertegenwoor­ digers of de designers blijft essentieel in onze branche. Essentieel om mee te groeien of voor te lopen met de snel ver­anderende vraag en aanbod in de wereld. Daarom geloven wij dat de vernieuwde Nederlandse optiekbeurs Bold Optical Fair een toe­gevoegde waarde voor u is, lekker in eigen land een goed opgezette beurs kunnen bezoeken waar veel mooie high-end, commerciële maar ook bijzondere merken aanwezig zullen zijn. Op het gebied van glas en apparatuur kunt u de laatste innovaties en ontwikkelingen ook ervaren. Op Bold zult u voornamelijk merken vinden in het midden- en hoogsegment. We hebben gezocht naar een nieuwe ruime locatie in Nederland en stuiten daarbij op de waanzinnig mooie locatie Taets Art & Event Park, die midden in de randstad ligt waar meer dan 600 zelfstandig optiek­ zaken gevestigd zijn. Voor sommige opticiens zal het nu dichterbij zijn dan Nijkerk, voor sommigen iets verder. Maar laten we eerlijk wezen, Nederland is niet heel groot en als er een mooie beurs in het buitenland is rijden we er ook naartoe. Dus wij zorgen voor een zeer goed georganiseerde beurs die u niet wilt missen en dat allemaal speciaal voor u. Kom daarom ook naar Bold, een nieuwe stijlvolle locatie met grote open expositie ruimtes met prachtige merken die u graag ­ver­welkomen op 20 & 21 maart 2022. Voor de Nederlandse opticien is de nieuwe locatie goed bereikbaar met de auto. U kunt gratis parkeren op een groot parkeerterrein direct voor de hoofd­ingang. Voor bezoekers uit het buitenland is Bold makkelijk te bereiken binnen een half uur vanaf Schiphol Airport en vanaf Amsterdam Centraal. Voor opticiens vanuit België en vanuit het grensgebied van Duitsland is Zaandam ook prima aan te rijden. We hopen u snel te zien!

Met vriendelijke groet, Terressa & Walter

BOLD OPTICAL FAIR | VOORJAAR 2022 |

Na twee jaar algemene maatregelen en beperkingen door de Corona pandemie met gedeeltelijke en harde lockdowns, quarantaineplicht, thuiswerk advies, noodpakketten en natuurlijk het bekende zinnetje: 'was je handen stuk – houd 1,5 meter afstand – draag een mondkapje', mag (bijna) alles weer zoals 'vroeger'. Terug naar het oude normaal.

Editorial

5


ALGEMENE informatie Adres

TAETS ART & EVENT PARK HEMKADE 16 HEMBRUGTERREIN 1506 PR ZAANDAM.

Openingstijden ZONDAG 20 MAART: 09.30 - 18.00 UUR. MAANDAG 21 MAART: 09.30 - 18.00 UUR.

PARKEREN: U kunt gratis parkeren bij Taets Art & Event Park. Vanaf de parkeerplaats loopt u naar de ingang waar de Bold-hostessen u ontvangen en verder helpen. TOEGANG: Bold Optical Fair is toe­gankelijk voor alle genodigden en geïnte­resseerden uit de optiek-­branche. Wij verzoeken u zich vooraf aan te melden via ons ticket­ systeem: (www.bold-opticalfair.nl). De ticket op uw smart­phone wordt bij de ingang door onze Bold-hostessen gescand, u hoeft het ticket niet uit te printen. Hier ontvangt u ook een plattegrond met het deelnemers­overzicht. LUNCH & DRANKJES: Voor de bezoekers is er de mogelijkheid tussen de middag bij de centrale bar in PAND 43 een broodje te kopen. Verder trakteert Bold (zoals u van ons gewend bent) op het eerste drankje! Extra drankjes kunnen bij de bar aangekocht worden. Alleen pin betalingen mogelijk.

BOLD OPTICAL FAIR | VOORJAAR 2022 |

LIFT: Graag wijzen wij u erop dat er in beide locaties (Pand 41 en Pand 43) helaas geen personen lift aanwezig is om naar de eerste etage te komen.

6

meer informatie

WIL JE MEER INFORMATIE OVER DE DEELNEMENDE MERKEN? KIJK DAN OP ONZE WEBSITE WWW.BOLD-OPTICALFAIR.NL


Bold Budget Op Bold staat altijd een bekend gezicht voor veel opticiens klaar die brillen in het lagere prijssegment nodig hebben voor hun klanten, als tweede bril of budgetbril. Wu Zhong Ou vindt u in de glazen doorgang. Vanaf de hoofdingang 2 x links aanhouden.

BOLD BOLD BUDGET BUDGET

PAND PAND 43 43 INGANG INGANG

BOLD OPTICAL FAIR | VOORJAAR 2022 |

41 41 PAND PAND

7


NEW

location TAETS Art and Event park

AMSTERDAM

AIRPORT

DUITSLAND

BELGIË

BOLD OPTICAL FAIR | VOORJAAR 2022 |

TAETS ART & EVENT PARK HEMKADE 16 HEMBRUGTERREIN 1506 PR ZAANDAM.

8

Aan de rand van Amsterdam

HET HISTORISCHE HEMBRUGTERREIN MAAKT DEEL UIT VAN HET UNESCO WERELDERFGOED 'DE STELLING VAN AMSTERDAM'


43

TAETS ARTS & EVENT PARK: Taets Art and Event Park is een unieke locatie gevestigd in bijzondere rijksmonumenten aan het Noordzeekanaal aan de rand van Amsterdam. Taets bevindt zich op het historische Hembrug­terrein, deel van het Unesco Wereld Erfgoed ‘de stelling van Amsterdam’ en één van de meest toonaangevende culturele centra van de stad. Deze spectaculaire locatie biedt zowel neoclassicistische gebouwen aan het water, als ongepolijst rauw industrieel erfgoed en groene zones.

BOLD OPTICAL FAIR | VOORJAAR 2022 |

NIEUWE LOCATIE VOOR BOLD De monumentale neoclassicistische gebouwen op het Hembrugterrein zullen straks het nieuwe decor zijn van de 11e editie waar de vernieuwde Bold gaat plaatsvinden bij Taets Art & Event Park in Zaandam. Direct gelegen aan het Noordzee­kanaal onder de rook van Amsterdam geeft het de locatie een sfeervolle ambiance. Dicht bij Amsterdam en de luchthaven Schiphol. Er zijn ook genoeg hotels in de buurt.

41

9


BOLD WORKSHOP LET'S GET TO WORK...

EVEN IETS ANDERS! Speciaal voor optiekondernemers en optiekmedewerkers verzorgen twee professionele toppers tijdens de aan­ komende Bold op beide dagen leuke en inspirerende workshops. Dat mag je niet missen! 4 x per dag verzorgen Hilde Quirijnen op zondag en Marije Gerdes op maandag een workshop van 20 minuten die ervoor gaat zorgen dat jij vol nieuwe ideeën, inspiratie en motivatie klaar bent voor het komende seizoen. De beste kickstart die je kunt wensen.

BOLD OPTICAL FAIR | VOORJAAR 2022 |

Kijk welke workshop het beste bij jou past en meld je aan. Duur 20 minuten, inschrijven bij de ingang! De workshops starten op zondag en maandag: 11.00, 13.00, 14.00 en 16.00 uur. U vindt de workshops in de presentatieruimte op de eerste etage van Pand 43.

10

TIJDEN:

Workshops 11.00 UUR 13.00 UUR 14.00 UUR 16.00 UUR

Leuk om te doen! F MET JE TEAM O COLLEGA'S

Binden & boeien

Verhoog de omzet

AanmeldeNn G

A KAN BIJ DE ING OENDE ZOLANG ER VOLD PLAATS IS


Workshops

BOLD OPTICAL FAIR

HILDE QUIRIJNEN

ZONDAG 20 MAART

Alleen het beste voor je team Mijn naam is Hilde Quirijnen, aangenaam! Sinds 2020 ben ik eigenaar van het eerste recruitmentbureau voor

de optiekbranche in België. Door mijn jarenlange ervaring in de optiek­ branche, een oogkliniek en als recruiter weet ik als geen ander waar de pijn­punten liggen voor jou als onder­nemer. Het is mijn missie om de optiekbranche te helpen groeien door jouw ideale werknemer te vinden en aan je te binden. Heb jij dan die ideale mede­werker gevonden dan wil je deze uiteraard ook behouden. Ik help je dan ook graag het beste uit je team te halen. WORKSHOP Personeelstekort, ook jij ligt er wellicht wel eens wakker van. Nieuwe mensen aantrekken is heel lastig en daarom is het des te belangrijker om je talentvolle medewerkers te blijven boeien.

MARIJE GERDES

Zij bepalen immers mede het succes van jouw onderneming! Zondag 20 maart vertel ik je tijdens Bold in een 20 minuten durende workshop graag alles over hoe jij je medewerkers kunt binden en boeien. Ik laat je graag zien waarom nu juist communicatie en het bieden van uitdaging de sleutel zijn tot succes. Je kunt je aanmelden bij de ingang van Bold (maximaal 25 personen per sessie). Zie ik je dan? CONTACT hilde@eyematch.be +32(0)472538309 www.eyematch.be

Workshops

BOLD OPTICAL FAIR

MAANDAG 21 MAART

Verras je klant en verhoog de omzet! haar specialiteit. Inmiddels is ze ruim 17 jaar actief als imagoconsulent en trainer op het gebied van imago en brillen. WORKSHOP De wereld staat nooit stil. Als opticien blijf je in ontwikkeling. Ben je klaar voor een verrassende manier van adviseren? Wil je de vaardigheden van je verkoopmedewerkers en opticiens naar een hoger niveau brengen? Wil je je team inspireren en je omzet verhogen? Er is een fonkelnieuwe methode om je briladvies in 4 stappen te onderbouwen. Ontwikkeld voor jou door de Brillen­ stylist. Je zoekt nog steeds op gevoel de juiste bril uit. Daarna laat je de klant het verschil zien met behulp van handige en praktische tools. De klant hoeft niet

meer 20 brillen te passen voordat hij of zij inziet dat de eerste de beste was. Kom naar de workshops tijdens Bold op 21 maart en ervaar het zelf: • Geef in 4 stappen een onderbouwd briladvies. • De klant ziet meteen wat je bedoelt • Je briladviezen zijn professioneel en efficiënt. • Geef elke klant aandacht, hoe druk het ook is. Zo makkelijk is het om je te blijven onderscheiden als optiekzaak! CONTACT De Brillenstylist +31(0)641553512 marije@debrillenstylist.nl www.debrillenstylist.nl

BOLD OPTICAL FAIR | VOORJAAR 2022 |

De Brillenstylist, dat is Marije Gerdes. Ze verzorgt stylingdagen en verkoop­ trainingen bij zelfstandige opticiens in Nederland en België. Daarbij leert ze je op een verrassende manier naar je klant te kijken en je briladviezen te onderbouwen. Ze volgde de opleidingen voor opticien in Rotterdam en contactlenzen in Zwolle. Dankzij haar jarenlange ervaring in de optiekbranche zijn brillen

11


BOLD OPTICAL FAIR | VOORJAAR 2022 |

PAND

12


BOLD OPTICAL FAIR | VOORJAAR 2022 |

41

HET KLASSIEKE PAND 41 HOORT BIJ DE OUDSTE EN BEST BEWAARD GEBLEVEN GEBOUWEN VAN HET HEMBRUGTERREIN: HET OFFICIERSKWARTIER. MET DE GALLERY OP DE BEGANE GROND, DE THEATRE OP DE EERSTE VERDIEPING, IS HET EEN LOCATIE PRACHTIG GELEGEN AAN HET AMSTERDAM-NOORDZEEKANAAL.

13


PAND A

A05

TRAP NAAR EERSTE ETAGE

DAMES TOILET

HEREN TOILET

A01

14

Gallery

BOLD OPTICAL FAIR | VOORJAAR 2022 |

INGANG DE GALLERY IS DE PLEK WAAR TAETS IN 2005 HAAR DEUREN OPENDE. DE CHIQUE LICHTE RUIMTE MET HEDENDAAGSE KUNST LIGT DIRECT AAN HET NOORDZEE­ KANAAL. BIJ MOOI WEER KUNT U GENIETEN VAN HET TERRAS AAN HET WATER. ’S AVONDS KUNT U DE ZON ACHTER HET NOORDZEEKANAAL ONDER ZIEN GAAN.

B03


41

BEGANE GROND

A04

A01: A01: A01: A01: A02: A02: A02: A03: A03: A04:

FICTION BY L.A.EYEWORKS L.A.EYEWORKS MASUNAGA MASUNAGA | K L.G.R BEVEL OPTICLIP® ROLF SPECTACLES MONOCEROS ZEISS VISION CARE

BOLD OPTICAL FAIR | VOORJAAR 2022 |

Deelnemers begane grond

A03

BAR

A02

PRIVE

15


and related James Bond Indicia © 1962-2021 Danjaq and MGM, Inc

and related James Bond Trademarks are trademarks of Danjaq. All rights reserved.


PAND 41

A01

FICTION BY L.A.EYEWORKS

by the house of l.a.Eyeworks FICTION heeft in Europa een goede start gemaakt met de lancering van de debuutcollectie in het najaar 2019. Voor

l.a.Eyeworks liefhebbers onder ons zal het niet ontgaan zijn dat de collectie FICTION wordt ontworpen onder de

creatieve leiding van ontwerpsters Gai Gherardi en Barbara McReynolds van l.a.Eyeworks. Zij kenmerken originaliteit met innovatieve designs en productietechnieken. De eigentijdse monturen zijn gemaakt van fijne duurzame bio-acetaten en roestvrij staal. Minder uitbundig dan grote zus l.a.Eyeworks, is Fiction de ideale collectie die toegankelijkheid biedt in zowel prijs, kleur en design.

CONTACT Magali Occhiali: +32(0)498126012 sales agent Magali Somers info@magali-occhiali.com laeyeworks.com

PAND

A01

41

L.A.EYEWORKS

Uncensored visions

Barbara McReynolds & Gai Gherardi Origineel, vaak iconisch en eigenwijs; dat zijn de monturen van l.a.Eyeworks. Geroemd voor hun gedurfde vormen, fantasierijk gebruik van materialen, en expressief kleurgebruik. Vanuit hun intuïtie schetsen de ontwerpsters en opticiennes McReynolds en Gherardi de collectie met een beperkte oplage, waarbij de monturen

niet de mode­grillen volgen maar ontworpen zijn om de diversiteit van gezichten en het unieke karakter van het individu te vieren. CONTACT Magali Occhiali: +32(0)498126012 sales agent Magali Somers info@magali-occhiali.com laeyeworks.com

BOLD OPTICAL FAIR | VOORJAAR 2022 |

‘We design eyewear to celebrate the diversity of faces and the uniqueness of individuals. The glasses we make are sparks of our imagination. You complete these thoughts and bring the dreams of l.a.Eyeworks into being.’

17


PAND 41

A01

MASUNAGA

Details matter MASUNAGA OPTICAL is één van de grootste, meest authentieke, en meest vooraanstaande brillen­

fabrikanten van Japan. Met een geschiedenis die teruggaat tot het jaar 1905, ligt het bedrijf aan de

basis van de Fukui-prefectuur als broeinest van brillenproductie. Masunaga Optical is een goed voorbeeld van traditionele Japanse expertise; het heeft als enige bedrijf in Japan alle facetten van vervaardiging in eigen huis: van de verwerking van de grondstoffen, tot de productie, de kleuring en de afwerking van de monturen toe. Hiermee wordt de kwaliteit tot in de kleinste details gewaarborgd. Sneak preview SS22: STRATOS

CONTACT STYLE22 info@style22.eu - style22.eu +31 (0)76 2059029

PAND 41

A01

MASUNAGA | K三

Perfection does exist

BOLD OPTICAL FAIR | VOORJAAR 2022 |

Masunaga’s vakmanschap staat wereldwijd hoog aangeschreven en is alom bekend om haar traditionele

18

expertise. Een aantal internationale brillenmerken vertrouwen Masunaga toe om hun high-end eyewear te

vervaardigen. Zo ontstond ook de jarenlange samenwerking met de intussen overleden wereldberoemde modeontwerper Kenzo Takada. De collectie, die overigens wordt voortgezet, krijgt voorjaar 2022 een nieuwe naam: . Wederom een combinatie van Japanse expertise en fashion, hetgeen resulteert in eigentijdse ontwerpen met sierlijke details zoals de gedetailleerde gravures op het montuur alsook de bijzondere oortips. Oog voor detail en afwerking die de perfectie benadert. Sneak preview SS22: GENJI CONTACT STYLE22 info@style22.eu - style22.eu +31(0)762059029


PAND 41

A02

L.G.R

Inspired by africa, handmade in italy L.G.R, het luxueuze brillenmerk opgericht door Luca Gnecchi Ruscone, introduceert de Palmerie Collection: een collectie van drie nieuwe modellen verkrijgbaar in optisch en zon. De Palmerie Collectie is geïnspireerd op de sferen en nuances van de Afrikaanse woestijnen. De monturen, gemaakt van 10 mm dik Italiaans acetaat van de hoogste kwaliteit, versterken ieders karakter en persoonlijkheid door hun uitgesproken vorm. De zonnebrillen van Palmerie Collection worden gekenmerkt door nieuwe lichtgekleurde gradiënt lenzen.

De binnenkant van de veren tonen nieuwe symbolen zoals rennende Giraffes en onze kenmerkende quote: "Inspired by Africa, Handmade in Italy". Met deze collectie is ook een nieuwe kleur geïntroduceerd, namelijk licht gestippeld Havana op de veren gecombineerd met glanzend zwart aan de voorzijde. Uiteraard worden alle monturen volledig met de hand gemaakt in Italië.

CONTACT Magali Occhiali: +32(0)498126012 sales agent Tine Van der Haegen info@magali-occhiali.com - lgrworld.com

PAND 41

A02

BEVEL HOOP & GLORIE? We proberen niet te serieus te worden over brillen, en hebben altijd een nogal humoristische of zelfs met enige zelfspot houding aangenomen ten opzichte van onze kijk op het merk en de branche. We houden van wat we doen, geloven in wat we doen, maar begrijpen dat we de wereld ook niet gaan veranderen.

Onze collectie bevat een debuut voor een capsulecollectie van 8 mm, roze en paars, en een aantal nieuwe petites waarvoor onze klanten ons kennen en (echt?) van ons houden. Ook een grote dikke vorm van 3 mm titanium is een schreeuw naar diegenen aan de andere kant van het maatspectrum. De dramaserie Peaky Blinders was de inspiratie voor onze framenamen. De personages brachten zo veel verschillende emoties, zwakheden en sterke punten naar voren die ons tijdens de serie ontroerden.

We zijn allemaal wel klaar met af­gezaagde boodschappen over Covid. Dus......... Stay young. Stay well. Be evel.

CONTACT Magali Occhiali: +32(0)498126012 sales agent Tine Van der Haegen info@magali-occhiali.com bevelspecs.com

BOLD OPTICAL FAIR | VOORJAAR 2022 |

Bold sensibilities. Classic styles.

19



PAND 41

A02

OPTICLIP

Extra omzet bovenop uw reguliere verkoop Original OptiClip® is dé licht­ gewicht zonneclip op maat van elk design, met eindeloze mogelijkheden en keuze uit 10 kleuren; ook doubleren of rhodineren is mogelijk alsook diverse glasmogelijkheden. BETAALBAAR VOOR DE KLANT, WINSTGEVEND VOOR U OptiClip® zonneclips bieden u extra omzetkansen bovenop de reguliere zonnebrillen-verkoop, immers u kunt uw klant – naast een zonnebril op sterkte – een extra product aanbieden die perfect op elk montuur past. Indien de bestelling uiterlijk dinsdag bij ons in huis is, sturen wij het vrijdag weer aan u retour.

KORTOM, MET OPTICLIP verbreedt u uw assortiment, vergroot u uw service, neemt de traffic naar uw optiekzaak toe én verhoogt u uw omzet.

CONTACT OptiClip BV +31(0)765208844 info@opticlip.nl opticlip.nl

PAND 41

A03

ROLF SPECTACLES ROLF Spectacles werd in 2009 opgericht in het hart van de Tiroler Alpen in Oostenrijk. Het familiebedrijf is bekend geworden door zijn unieke houten brillen, en heeft zijn aanbod nu aangevuld met brillen gemaakt van titanium, steen, hoorn en plantaardige materialen – allemaal zonder gebruik van schroeven, waardoor er geen onderhoud nodig is. In 2019 had ROLF 39 mensen in dienst in zijn vestiging in Weißenbach in de regio Tirol in Oostenrijk, en verzond het zijn brillen naar meer dan 50 landen over de hele wereld. Oprichter en visionair Roland Wolf heeft de internationale brillenmarkt al verrast met verschillende innovaties met betrekking tot zijn kernproduct, te beginnen met materialen en

succes hiervan blijkt uit de talrijke onderscheidingen, waaronder de Silmo d’Or, de German Design Award, de Green Design Award, de Red Dot Award en de Muse Design Award. Maar ondanks de internationale erkenning en de onderscheidingen blijft het creatieve bedrijf produceren in de thuisbasis van het merk, met de hand en met behulp van natuurlijke hulpbronnen, waardoor het trouw blijft aan de pijlers van het bedrijf: het creëren van producten die gisteren respecteren, werken voor vandaag, en voor­bereid zijn op morgen. overgaand naar productietechnologie en design. De brildesigner combineert zijn liefde voor de natuur met tijdloze stijlen en innovatieve technologie. Het

CONTACT Sebastiaan Overeem: +31(0)683943928 Sebastiaan.Overeem@rolf-spectacles.com www.rolf-spectacles.com

BOLD OPTICAL FAIR | VOORJAAR 2022 |

Innovaties, productietechnologie en design

21


WALTERR EYEWEAR INFO@WALTERR.NL +31(0)616678376


PAND 41

A03

MONOCEROS

Tijdloze elegantie in hoorn Monoceros - brillen van hoorn op het hoogst mogelijke niveau. Neem een stuk hoorn, een baanbrekende

uit­vinding en een briljant ontwerp. Het resultaat: de gloednieuwe MONOCEROS-­ bril uit hoorn van ROLF Spectacles.

"De hoornen bril" is al lang een synoniem voor nerds, betweters en slowpokes. Vandaag vieren hoornen brillen hun Renaissance. CONTACT Sebastiaan Overeem: +31(0)683943928 Sebastiaan.Overeem@rolf-spectacles.com www.rolf-spectacles.com

TEF MAGAZINE - AMAZING EYEWEAR

! NOW

G ET I T

The Holy Grail of Eyewear design THE HOLY GRAIL OF EYEWEAR DESIGN is een uniek oversized koffie­tafelboek over geweldige onafhankelijke brillenmerken, met verhalen van geweldige ont­werpers, architecten, ambachtslieden, en journalisten over echt eyewear design. Deze 300 pagina's tellende hardback bevat de beste onafhankelijke merken uit onze industrie.

Het is het perfecte cadeau voor elke oogzorg professional of eyewear fashionista! Voor maar 45 euro te bestellen via: theeyewearforum.com/ product/amazing-eyewear/ of koop een exemplaar op Bold. over hoe echte "onafhankelijke" brillen het verschil kunnen maken in uw winkel, een brede kennisbank van

BOLD OPTICAL FAIR | VOORJAAR 2022 |

Deze prachtige hardback bevat diverse verhalen van verschillende brildesigners over hun ontwerp­ filosofie, inzichten van optiekzaken

technische brilspecificaties en geeft een overzicht van enkele van de beste onafhankelijke brillen­merken ter wereld, zowel gevestigde als weinig bekende, maar allemaal ontworpen met passie zonder de noodzaak te worden gesteund door een internationaal modehuis.

23


ZEISS VISION C ZEISS VISION CARE

BOLD OPTICAL FAIR | VOORJAAR 2022 |

A04

41

24

PAND


Pioniers in de optiek ZEISS VISION CARE

175

JAAR ZEISS 2022 is een speciaal jaar voor ZEISS. 175 jaar geleden werd ZEISS opgericht door Carl Zeiss in Jena. Een goed moment om terug te kijken naar het succesvolle verleden en vooruit te blikken op hoe ZEISS samen met zijn partners de toekomst van de optiek vorm geeft.

Ondanks de vele veranderingen die de wereld in de afgelopen 175 jaar heeft doorgemaakt is één ding hetzelfde gebleven: samen zoeken we de grenzen van onze verbeelding op. Met de passie voor uitmuntendheid creëren we waarde voor onze klanten en inspireren we de wereld om op nieuwe manieren te kijken.

BOLD OPTICAL FAIR | VOORJAAR 2022 |

Sinds ZEISS 175 jaar geleden werd opgericht, hebben nieuwsgierigheid, passie en precisie ons, onze klanten en onze partners geïnspireerd. Samen zijn we er keer op keer in geslaagd om nieuwe perspectieven te openen, grote uit­dagingen om te zetten in grote kansen en het onmogelijke mogelijk te maken.

25


BOLD OPTICAL FAIR | VOORJAAR 2022 |

CONSTANTE INNOVATIES De innovatiekracht van ZEISS komt voort vanuit het feit dat het bedrijf eigendom is van de Carl Zeiss Stichting, wat ervoor zorgt dat alle winsten binnen het bedrijf gehouden worden en een aanzienlijk deel hiervan geïnvesteerd wordt in Research & Development. De introductie van Punktal® in 1912, een revolutionair precisie brillenglas welke de basis zou vormen voor alle moderne brillenglazen, was slechts het begin. De behoeften van de consument leiden tot de innovaties die ZEISS jaarlijks op de markt brengt. Deze innovaties zijn inmiddels een vaste waarde binnen het portfolio. Digital brillenglazen (2014), DriveSafe brillenglazen (2015),

26

VIRTUAL TRY-ON @HOME

EnergizeMe brillenglazen (2017), UVProtectTM Technology (2018), VISUFIT 1000 (2019) en SmartLife brillenglazen (2020) zijn hier een uitstekend voorbeeld van. Virtual Try-On @Home (2021) is het nieuwste platform van ZEISS wat uw klant een omnichannel ervaring biedt door een unieke digitale klantreis te combineren met uw expertise op het gebied van aanmeten en advies. Uw klant krijgt het beste van twee werelden. ZEISS VIRTUAL TRY-ON @HOME De omnichannel-ervaring begint in de winkel met het maken van een persoonlijke 3D-Avatar met behulp van ZEISS VISUFIT 1000. De negen camera’s nemen een 180° beeld van het gezicht van de klant met één enkele opname. De Avatar wordt ver­volgens gebruikt voor het virtueel passen van monturen in de winkel of vanuit een andere locatie door middel van ZEISS Virtual Try-on @Home. Hierbij worden diverse monturen geselecteerd uit een virtuele catalogus. Artificial Intelligence geeft het eerste advies van geschikte monturen op basis van de gezichtskenmerken. De uiterst nauwkeurige centrering wordt uitgevoerd door de oogzorg­ professional in de winkel of nadat de klant online een montuur heeft uitge­kozen met behulp van de Avatar.


Pioniers in de optiek ZEISS VISION CARE

VIRTUELE CENTRERING OPENT EEN NIEUWE DEUR NAAR E-COMMERCE Voor pioniers in de optiek heeft ZEISS een nieuwe weg naar digitale klantbenadering en marketingkansen gecreëerd: Het ZEISS VISUFIT 1000-platform is gebaseerd op digitale 3D-centrering en maakt onderscheidende diensten mogelijk zoals montuurvergelijking, virtuele centrering en het virtueel passen van monturen in 3D. Maak van iedere consument in uw winkel een Avatar en benader deze klant digitaal met uw collectie. Het e-mailadres van toen is de Avatar van nu. Hoe meer Avatars u nu verzamelt, hoe breder de doelgroep om straks digitaal te bereiken. Het platform overwint de barrières tussen online en offline en zet klanten op een unieke omnichannelreis. Ontdek deze nieuwe manier om uw klant commercieel te benaderen.

ZEISS VISUFIT 1000

EEN UITMUNTENDE SERVICE BIEDEN, ZELFS THUIS Met de nieuwe web-based app ZEISS Virtual Try-on @Home kunt u uw klant de mogelijkheid bieden om monturen te passen en hun favoriete montuur te kiezen in zijn of haar eigen omgeving. Klanten kunnen hun favoriete monturen delen met familie en vrienden en een keuze maken met één druk op de knop. Op deze manier kunnen ze een nieuwe bril passen waar en wanneer het hen uitkomt en zo een unieke digitale ervaring beleven, ook bij een 2e of een 3e bril. U verlengt hiermee als het ware uw openingstijden. U blijft in de lead. U bepaalt welke klanten u Virtual Try-On @Home aanbiedt en welke monturen u laat zien. U breidt hiermee uw diensten uit en laat zien dat u in dit digitale tijdperk tegemoetkomt aan de wensen van uw klant, die altijd in beweging en onderweg is. Uw brilverkoop en additionele brilverkoop gaat door wanneer uw winkel gesloten is en u blijft tegelijkertijd uw uit­ muntende service, expertise en deskundig advies bieden aan uw klant.

Bezoek ZEISS dan tijdens Bold Optical Fair of neem contact op via het Customer Care Center op +31 (0)76 3035444. U wordt dan direct in contact gebracht met uw Sales & Product Advisor.

BOLD OPTICAL FAIR | VOORJAAR 2022 |

HEBBEN WIJ UW INTERESSE GEWEKT?

27


28

2021 2021 202 TERUGBLIK 13 & 14 JUNI 2021

BOLD OPTICAL FAIR | VOORJAAR 2022 |


BOLD OPTICAL FAIR | VOORJAAR 2022 |

OP LANDGOED DE SALENTEIN

Editie 10

29


PAND B

B03

B04

30

Theatre

BOLD OPTICAL FAIR | VOORJAAR 2022 |

B01

DE THEATRE IS DE STATIGE RUIME ZAAL OP DE EERSTE VERDIEPING VAN PAND 41. MET HET ORIGINELE PODIUM, HET KLASSIEKE PLAFOND EN DE ANTIEKE HOUTEN VLOER IS DE OORSPRONKELIJKE STIJL VAN HET OFFICIERSKWARTIER BEHOUDEN GEBLEVEN. LET OP: IN DEZE LOCATIE IS HELAAS GEEN PERSONENLIFT AANWEZIG OM NAAR DE EERSTE ETAGE TE KOMEN.


41

BAR

B02

EERSTE ETAGE

TAVAT JOHN DALIA EYEVAN 7285 KLENZE & BAUM MARCOLIN: GUESS MARCOLIN: ADIDAS - SPORT MARCOLIN: GANT MARCOLIN: MAX MARA MARCOLIN: BARTON PERREIRA MARCOLIN: MONCLER MARCOLIN: TOD'S MARCOLIN: TOM FORD MARCOLIN: SWAROVSKI MARCOLIN: WEB EYEWEAR

B02: B02: B02: B02: B02: B02: B02: B03: B03: B03: B03: B04: B04: B04:

THÉLIOS: DIOR THÉLIOS: LOEWE THÉLIOS: FENDI THÉLIOS: CELINE THÉLIOS: FRED THÉLIOS: STELLA MCCARTNEY THÉLIOS: GIVENCHY RETROSUPERFUTURE MARNI EQUE.M ANY DI MÜNICH CUTLER AND GROSS BLAKE KUWAHARA PAUL SMITH EYEWEAR

BOLD OPTICAL FAIR | VOORJAAR 2022 |

Deelnemers eerste etage

PRIVE

B01: B01: B01: B01: B02: B02: B02: B02: B02: B02: B02: B02: B02: B02:

31


Haute Couture 3D

WALTERR EYEWEAR | INFO@WALTERR.NL | +31(0)616678376


PAND 41

B01

TAVAT

Schoonheid, elegantie en finesse TAVAT Eyewear is gebouwd op de beginselen van onafhankelijkheid, onberispelijke kwaliteit en tijdloos design. De brillen en zonnebrillen van TAVAT zijn gemaakt voor de moderne man en vrouw die geïnteresseerd is in design en functionaliteit, maar ook op zoek is naar verfijnde elegantie. Voor elke levensstijl streeft TAVAT de hoogste kwaliteitseisen na. De optische collectie blinkt uit in de schoonheid, elegantie en finesse waarvoor Italianen gekend zijn en in de zonnebrillen lijn combineert TAVAT ultieme visuele kwaliteit met de ideale vormgeving om ogen optimaal te beschermen. Houdt u net als TAVAT ook van Amerikaans design met Italiaanse kwaliteit?

CONTACT NESPRAL SPECTACLES Alvaro Fernandez Nespral: +31(0)621265872 nespral.spectacles@gmail.com en.tavat-eyewear.com

PAND 41

B01

JOHN DALIA

Onze bril, uw sieraad

Voor John Dalia moet uw bril een voorwerp van elegantie blijven. Je bril moet een bron van trots zijn, een teken van je individualiteit. Het wordt tijd dat dit accessoire weer iets wordt om jaloers op te zijn. Een echt luxeproduct. Op dezelfde manier als een juwelier zou doen, worden al onze creaties en hun samenstellende delen met de hand geassembleerd met behulp van

eeuwenoude kennis, de modernste technieken en de beste beschikbare materialen. Wij bieden een product dat gewoonweg elegant en van hoge kwaliteit is, als een uniek juweel. De designvisie van John Dalia drukt een mix uit van eenvoud, tijdloosheid en standvastigheid. John waakt persoonlijk over de creatie van de schetsen en prototypes en controleert het hele ontwerpproces tot aan het eindproduct.

CONTACT NESPRAL SPECTACLES Alvaro Fernandez Nespral: +31(0)621265872 nespral.spectacles@gmail.com johndalia.com

BOLD OPTICAL FAIR | VOORJAAR 2022 |

Een bril is niet altijd een mode­ accessoire geweest dat afleidt van zijn natuurlijke stijl. Oorspronkelijk door meester-ambachtslieden in metaal gevormd, of door ambachts­ lieden gebeeldhouwd uit de natuurlijke polymeren hoorn en schildpaddenschild, waren brillen kostbare voorwerpen.

33


PAND 41

B01

EYEVAN 7285

Japanse kunstwerken In 1972 ging EYEVAN van start met een concept van “brillen om je als modeartikel te kleden” en in 1985 maakte het een sensationeel werelddebuut. EYEVAN staat bekend om zijn tijdloze design en als we kijken naar handgeschreven tekeningen of archieven van EYEVAN, kunnen we het echte vakmanschap van Japan zien en de creativiteit en het enthousiasme van het ontwerpteam van die dagen. In 2013, ongeveer 40 jaar na de lancering, reconstrueerde een nieuw designteam het merk EYEVAN 7285 op basis van de archieven van EYEVAN en gaf uitdrukking aan wat zij absoluut mooi vinden. De ontwerpbronnen zijn de archieven van EYEVAN, allerlei dingen zoals vintage brillen, telescopen, handspie-

gels en oude gereedschappen die ons oorspronkelijke ontwerpteam verzamelde en artefacten zoals bouwconstructies en producten uit de natuur die de ontwerpers zagen. Deze talrijke ontwerpbronnen worden samengevoegd en getransformeerd tot de producten als brillen. De veren zijn bijvoorbeeld

afkomstig van Frans bestek uit de jaren '40, het metalen montuur is afkomstig van de structuur van oogtestapparatuur uit de jaren '70 en de onderdelen zijn geïnspireerd op arabeske patronen van oude Japanse veren. De producten van EYEVAN 7285 worden gemaakt door de combinatie van handwerk van vakmensen en de modernste machines in Sabae, Fukui prefectuur. Veel van zijn ontwerpen lijken op het eerste gezicht eenvoudig, eigenlijk kunstzinnig. Men kan zeggen dat ze meer weg hebben van kunstwerken dan van industriële produkten. CONTACT NESPRAL SPECTACLES Alvaro Fernandez Nespral: +31(0)621265872 nespral.spectacles@gmail.com eyevan7285.com

PAND 41

B01

KLENZE & BAUM

Robuust & onbevreesd geven op de scharnieren van onze collecties VOYOU en SUMO. Zeg vaarwel tegen monturen die bij de minste schok breken en hallo tegen een onbevreesd leven.

BOLD OPTICAL FAIR | VOORJAAR 2022 |

KLENZE & BAUM is de zonnebrandolie op de Malediven, gevreesde tegenstander van pech, nieuwe oude liefde, de resetknop van de realiteit, de dageraad na de hele nacht feesten, goedmaakseks in een kleedkamer van een zwembad, de moed om te doen wat

34

verboden was toen je jong was, en een Münchense brillenfabrikant in het hart van München’s Glockenbachviertel gelegen op de hoek van twee straten – Klenze en Baum Street. Hier produceren we 3D-geprinte, op maat gemaakte monturen die zo robuust zijn dat we 5 jaar garantie

Als fabrikant zijn wij toegewijd aan het creëren van producten met een lange levensduur. Op die manier geven wij het voorbeeld voor duurzaamheid en tegen de wegwerpmaatschappij. Wij zijn volledig toegewijd aan het idee van Slow Fashion: “Koop minder, kies goed, zorg dat het lang meegaat.” CONTACT NESPRAL SPECTACLES Alvaro Fernandez Nespral: +31(0)621265872 nespral.spectacles@gmail.com www.klenzebaum.com


PAND 41

B02

GUESS

Een wereldwijd lifestyle merk GUESS maakt sinds 2013 deel uit van de merkenportefeuille van Marcolin. De optische monturen en zonnebrillen zijn

eigentijdse stijlen die zijn aangekleed met on trend toepassingen. De collectie belichaamt de kernwaarden van het merk, met fashion forward silhouetten en gedurfde combinaties. Klassieke GUESS-vormen krijgen een moderne twist met felle kleuren en reflecterende, spiegelende tinten, zodat ze het hele seizoen door de aandacht trekken.

en tieners. Zij zijn op zoek naar gemakkelijk te dragen monturen met een modieuze attitude tegen toegankelijke prijzen, die zich identificeren met de essentie van het merk: avontuurlijk, gedurfd en zelfverzekerd. CONTACT +31(0)703624888 www.marcolin.com

De pilotenzonnebril blijft elk seizoen een hoogtepunt en is de perfecte klassieke stijl voor zowel mannen als vrouwen. Zowel zonnebrillen als optisch zijn er stijlen voor hem en haar, en er zijn ook varianten beschikbaar voor kinderen

PAND 41

B02

ADIDAS - SPORT

Winnaarsmentaliteit het constante onderzoek naar innovatieve ontwerpen, gebaseerd op een visie van inclusieve en duurzame sport. Dit onderzoek heeft geleid tot een collectie monturen die uiterst betrouwbaar zijn

en op elk niveau kunnen presteren, met maximale ventilatie, lichtheid, bescherming, pasvorm en grip. Verschillende soorten lenzen passen zich gemakkelijk aan aan elke activiteit, klimaat, licht en zichtbaarheid en worden bestudeerd om de beste resultaten te bieden voor elke stijl en activiteit.

CONTACT +31(0)703624888 www.marcolin.com

BOLD OPTICAL FAIR | VOORJAAR 2022 |

De Adidas Sport brillencollectie is ontstaan om deze winnaarsmentaliteit te inspireren door middel van stijlen die zijn vervaardigd volgens de uit­ muntende technologische traditie en

35


De wereld van onafhankelijke brillen is altijd in beweging. En hoewel sommige ontwerpen nooit uit de mode raken, zal een veelvoud aan echte ontwerpers mij ieder jaar weer verbazen met “geweldige” brildesigns en opvallende kleurencombinaties. Niet gedicteerd door een licentiegever die ook tasjes en geurtjes maakt, maar puur onafhankelijk ontwerp dat uit hun ziel komt, geïnspireerd door wat ze in het dagelijks leven zien, of wat rechtstreeks uit hun aderen stroomt.

In deze publicatie wil ik mijn passie voor geweldig brillenontwerp delen, enkele geweldige onafhankelijke merken laten zien en hopelijk ook jou inspireren. Omdat een geweldige bril kan worden gebruikt om je voor de wereld te verbergen. Maar ik gebruik de mijne om op te vallen!

Amazing Eyewear - The Holy Grail on Eyewear Design, viert echt onafhankelijk brilontwerp. Brillen die worden aangedreven door gepassioneerde ontwerpers die hun eigen kunstwerken, hun eigen trends, in beperkte producties creëren en alleen aan de beste optiekwinkels ter wereld verkopen.

Maarten Weidema Gepensioneerde brillenontwerper en gepassioneerde uitgever van TEF Magazine.

De laatste 250 boeken zijn verkrijgbaar op deze editie van Bold Optical Fair of op TEFmagazine.com


PAND 41

B02

GANT

Eigentijds & Modieus Naast kleding worden horloges, schoeisel, brillen en woninginrichting van het merk GANT ontworpen en op de markt gebracht door licentiehouders. Het hoogwaardige vakmanschap van het merk komt tot uiting in de GANT brillencollectie, zowel in de optische als in de zonnebrilmodellen. GANT maakt sinds 2013 deel uit van de merkenportefeuille van Marcolin.

De GANT brillencollectie biedt een exclusieve selectie van eigentijdse en modieuze stijlen gemixt met tijdloze klassiekers. De definitieve vormen en rijke kleuren geïnspireerd op vintage accenten worden gecombineerd om een collectie van optische en zonnebrilmonturen voor zowel mannen als vrouwen te creëren die on trend zijn zonder te fashion- forward te zijn. Subtiele

branding en logo details zorgen ervoor dat elke stijl authentiek blijft aan zijn all-American erfgoed met een vleugje Europese verfijning. CONTACT +31(0)703624888 www.marcolin.com

PAND 41

B02

MAX MARA De nieuwe S/S 2022 Max Mara Eyewear collectie volgt de weg van elegantie door kwaliteit en stilistische innovatie.

Het Huis, dat dit jaar zijn 70e ver­ jaardag viert als toonaangevend merk in de mode-industrie, vervolgt zijn evolutionaire pad met hernieuwd enthousiasme en stuurt vrouwelijkheid in de richting van een bewustere, vastberadener en gesofisticeerdere levensstijl. De fascinatie van een lange traditie en de visie van een invloedrijke rol in het dynamische rijk van de brillen leiden het partnerschap tussen Max Mara en Marcolin naar de creatie van een collectie die stilistisch onderzoek combineert met hoogwaardige materialen en passie met geavanceerde technische expertise. Deze collectie geeft leven aan zonnebrillen en optische monturen die glamour omzetten in de kwintessens van schoonheid. De chique identiteit van

Max Mara vertaalt zich in geraffineerde silhouetten met fijne elementen en details die voortkomen uit een gedeelde esthetiek met iconen uit de kunstwereld, geherinterpreteerd door een merk dat de essentie van luxe kanaliseert naar een moderne expressie van persoonlijkheid. CONTACT +31(0)703624888 www.marcolin.com

BOLD OPTICAL FAIR | VOORJAAR 2022 |

Moderne expressie van persoonlijkheid

37


PAND 41

B02

BARTON PERREIRA

Sheer Magnolia & Sunrise Bay Barton Perreira heeft een nieuwe collectie uitgebracht, waarmee negen nieuwe zonnebrillen en optische monturen worden toegevoegd aan de catalogus van het luxe brillenmerk. In de nieuwste collectie, introduceert ontwerper en mede-oprichter Patty Perreira nieuwe kleuren en blijft

authentiek aan de Barton Perreira missie om tijdloze, elegante, ingetogen luxe brillen te ontwerpen. Barton Perreira werkt samen met de beste brillen fabrikanten en Japan’s leading artisans, die een cultuur van uitmuntendheid en meester van het ambacht omarmen, het combineren van eeuwenoude technieken met moderne technologie. Barton Perreira blijft prioriteit geven aan kwaliteit, pasvorm en design om compromisloze producten te creëren. De nieuwe collectie is beïnvloed door decennia uit het verleden, maar heeft ook een 21e-eeuwse geest. Perreira’s twee nieuwe kleuren boren romantiek en nostalgie aan: Sheer Magnolia is een delicaat blozend roze en Sunrise

Bay is een turquoise blauw dat doet denken aan de Caribische Zee. De kenmerkende Barton Perreira-kleuren komen terug in de hele collectie, waaronder Heroine Chic, een vintage Tokyo Tortoise, Aubergine en Tea Rose Gradients, en Sulcata Tortoise, een acetaat met strepen in verschillende tinten van rijke bruine kleur. CONTACT +31(0)703624888 www.marcolin.com

PAND 41

B02

MONCLER LUNETTES

BOLD OPTICAL FAIR | VOORJAAR 2022 |

Echtheid en hoge kwaliteit

38

Sinds 1952 doorbreekt Moncler gebruiken, gewoonten en culturen met slechts één kledingstuk, het donsjack; een jack dat er altijd in geslaagd is om van vorm te veranderen en toch trouw te blijven aan zichzelf. Als pionier in het uitrusten van mensen met een avontuurlijke geest, is Moncler, dat eerst technologisch onderzoek combineerde met de expertise van bergbeklimmers, vandaag de dag een confectie- en accessoiremerk voor heren, dames en kinderen. De naam Moncler is afkomstig van de afkorting van Monestier-de-Clermont, het bergdorp in de buurt van Grenoble, Frankrijk waar het merk werd opgericht. Geboren in de bergen, maar levend in de stad, is de filosofie van het merk geworteld in innovatie, prestaties en stijl.

Inspiratiebronnen voor Moncler Lunettes, die de waarden van het merk weerspiegelen: uitmuntendheid, hoge kwaliteit en esthetische functionaliteit. Begin oktober 2016 lanceerde Marcolin een exclusieve Capsule Collection van zes Moncler Lunettes stijlen. Tijdens Mido 2017 werd de volledige brillen­ collectie gepresenteerd en die groeit

vandaag de dag nog steeds. De afgelopen jaren heeft het merk op coherente wijze al zijn ontwikkelingspotentieel laten zien en zal in voorjaar ’22 zijn allernieuwste collectie tonen. CONTACT +31(0)703624888 www.marcolin.com


PAND 41

B02

TOD'S

Eigentijdse kijk op Italiaanse goede smaak Innovatie, onderzoek en passie zijn de inspiratiebronnen voor de nieuwe Tod’s brillencollectie. Een nieuw perspectief vertaalt een continuüm van onmiskenbare elementen in details die spreken over de stilistische evolutie van het merk. Vakmanschap, expertise en aandacht voor fijne details zijn de instrumenten die Tod’s gebruikt om ideeën om te zetten in iconische producten. De kunst van het vlechten van stroken leer, de creatie van harmonieuze silhouetten en de unieke personalisatie van de monturen geven leven aan moderne en verfijnde zonnebrillen en optische monturen. Een diepgaande kennis van luxe en een eigentijdse kijk op Italiaanse goede smaak worden rolmodellen die de ervaring van elegantie opnieuw

uitvinden. Het Timeless “T” logo op de monturen is een kostbaar detail dat de accessoirecollecties van het merk identificeert, maar ook een kenmerkend element dat een collectie verpersoonlijkt die verhaalt over een reis door stijl, vergezeld van functionaliteit, design en kwaliteit. Een pad dat een nieuwe horizon in schoonheid onthult, een plaats waar persoonlijkheid vorm krijgt.

CONTACT +31(0)703624888 www.marcolin.com

PAND 41

B02

TOM FORD Tom Ford gelooft in de kracht van brillen – het eerste accessoire dat opvalt. Zijn lente/zomercollectie 2022 biedt een hoge stijl en een hoge functionaliteit, maar biedt tegelijkertijd de diversiteit die nodig is om tegemoet te komen aan de uiteenlopende stemmingen en persoonlijkheden van de Tom Ford-klant. Klassieke motieven krijgen subtiele stijl-upgrades; de iconische infinity cross-bridge bijvoorbeeld versterkt de toonaangevende piloot. Meer modieuze monturen weerspiegelen zowel vintage

als actuele referenties. Fords bepalende esthetiek vond zijn wortels tijdens zijn jeugd in de jaren zeventig. Dat decennium blijft zijn werk beïnvloeden in ontwerpen zoals de oversized, hoekige Jacquetta en de Fonda, met zachte hoeken die een nieuwe draai geven aan “rond”. Excentriciteit is terug te vinden in de Wyatt, een hippe update van het op de jaren vijftig geïnspireerde cat-eye montuur. Een alternatieve, modernistische sensibiliteit komt op verschillende manieren tot uiting in de gedurfde

geometrie van de Renee en in de minimalistische Oscar, een lichtgewicht, plat montuur met opvouwbare veren dat gemakkelijk in een borstzakje past. Tom Ford Eyewear combineert Fords meesterlijke hands-on design met Made-in-Italy vakmanschap. Luxe materialen en het kenmerkende, slanke “T”-logo geven zelfs de meest flamboyante vormen een geraffineerde uitstraling. De optische brillen maken gebruik van de innovatieve Blue Block lenstechnologie die het visuele comfort verbetert en de vermoeide ogen vermindert die vaak het gevolg zijn van langdurig beeldschermwerk. CONTACT +31(0)703624888 www.marcolin.com

BOLD OPTICAL FAIR | VOORJAAR 2022 |

Krachtige moderniteit en glamoureuze allure

39


“Wij krijgen

40% meer

online reserveringen binnen”.

Virtuele Brillenwinkel 2.0

‘Boost je sales op een easy en future proof manier!’

“Mijn website traffic

is gegroeid met 90%” .

Met de Virtuele Brillenwinkel 2.0 in de etalage en op de website kunnen voorbijgangers en bezoekers (zonne)brillen virtueel opzetten. Zelfs via je advertenties in de krant is dit mogelijk. En de ‘real life’ monturen liggen natuurlijk klaar in de winkel!

bereik meer klanten

Ervaar de Virtuele Brillenwinkel 2.0 zelf tijdens de Bold Optical Fair! Stand C10, pand 43


PAND 41

B02

SWAROVSKI

Een juweel voor iedereen Na een succesvolle wereldwijde rebranding afgelopen voorjaar, is Swarovski klaar om uit te breiden buiten de grenzen van een specifieke categorie. In Collection II, de nieuwste iteratie, speelt creatief directeur Giovanna Engelbert met wonderen die verder gaan dan juwelen om de belofte van het merk van een kristallen levensstijl

volledig waar te maken. Als onderdeel van dit bredere aanbod geeft Swarovski met trots een nieuwe impuls aan zijn brillenaanbod met nieuwe stukken die geïnspireerd zijn op belangrijke juwelenfamilies. “Door Collection II uit te breiden tot buiten de juwelenwereld, kunnen we het gevoel van verwondering voor onze klanten versterken met nog meer briljante stukken waarmee ze zich volledig kunnen uitdrukken. Zoals met alles wat we creëren, zijn deze nieuwe brillen ontworpen om elke look aan te vullen en kunnen ze worden gemixt en gematcht met sieraden en mode om elk stijlexperiment te ondersteunen, in elke garderobe.” – Giovanna Engelbert, creatief directeur

CONTACT +31(0)703624888 www.marcolin.com

PAND 41

B02

WEB EYEWEAR

De Web Eyewear-collectie verkent het nieuwe seizoen met een dynamische geest, op weg van de charme van het verleden naar de ontdekking van nieuwe perspectieven. Het merk gaat op zoek naar nieuwe silhouetten, tinten en materialen, om zijn visie om te zetten in een unieke ervaring. Vintage inspiraties en designelementen

geven leven aan een collectie die de vormen moderniseert met uitgewerkte profielen en de brillen opnieuw vormgeeft met gedurfde kleuren. Het iconische “torchon” detail, dat de kwintessens is van het erfgoed van het merk, wordt zowel een esthetisch als functioneel element dat centraal staat in de nieuwe zonnebrillen en optische monturen. De voorkanten krijgen nieuwe lijnen en worden verfraaid met kristallen

versieringen en felle tinten, terwijl klassieke piloten silhouetten een dialoog aangaan met moderniteit dankzij Web’s steeds evoluerende stilistisch onderzoek en grote aandacht voor subtiele nuances. CONTACT +31(0)703624888 www.marcolin.com

BOLD OPTICAL FAIR | VOORJAAR 2022 |

Geïnspireerd door reis- en ontdekkingsmotieven

41



PAND 41

B03

RETROSUPERFUTURE

Onberispelijke aandacht voor details RETROSUPERFUTURE is een toonaangevend merk dat uitstekende hedendaagse brillen produceert. Opgericht in Italië in 2007 door Daniel Beckerman, is RETROSUPERFUTURE zeer populair geworden voor zijn eclectische collectie van kleurrijke acetaat zonnebrillen.

Vanaf het begin was het doel van RETROSUPERFUTURE het ontwikkelen van hoge kwaliteitsbrillen, met een onderscheidend ontwerp voor een betaalbare prijs. De brillen van RETROSUPERFUTURE worden volledig met de hand gemaakt in Italië en worden geproduceerd door enkele van ‘s werelds beste brillen­ fabrikanten, die bekend staan om hun experimenten met nieuwe productietechnieken, afwerkingen, materialen en detaillering. Vertrekkend van een klassiek, strak silhouet, heeft RETROSUPERFUTURE geleidelijk aan een indrukwekkende collectie opgebouwd, die momenteel bestaat uit een lange lijst van tijdloze en toch cutting edge vormen.

CONTACT NVDL Eyewear Info@nvdleyewear.nl Instagram: NVDL Eyewear

PAND 41

B03

MARNI

Iconische stukken met alledaagse stijl ven, worden gekenmerkt door een eclectische esthetische visie die eigenzinnige details combineert met een alledaagse, ontspannen draagbaarheid. Rigoureus met de hand gemaakt in Italië, biedt de collectie van dit seizoen een unieke set zonnebrillen met een opvallend design: onverwachte vormen, gedurfde kleurencombinaties en verfijnde details. Voor het tweede seizoen op rij slaan Marni en RSF de handen ineen om een frisse en opwindende nieuwe collectie te presenteren voor een authentieke eigentijdse stijl. Marni is een luxemerk met drie decennia ervaring en staat bekend om haar experimentele en onorthodoxe benadering van design. De brillencollectie van dit seizoen,

met acht nieuwe vormen, brengt de avant-gardistische identiteit van Marni naar de voorgrond, waarbij elk stuk een uniek verhaal vertelt. CONTACT NVDL Eyewear Info@nvdleyewear.nl Instagram: NVDL Eyewear

BOLD OPTICAL FAIR | VOORJAAR 2022 |

Voor de aankomende lente/zomer seizoen 2022 lanceert Marni haar tweede collectie exclusieve brillen, ontworpen in samenwerking met RETROSUPERFUTURE. De zonnebrillen van Marni by RSF, die de iconische stijl van het Italiaanse modemerk weerge-

43



PAND 41

B03

EQUE.M

Bold and Fearless Elk Eque.M stuk is de accumulatie van het fijnste Japanse vakmanschap, dat alleen kan worden gevonden in Fukui, Japan. Gedurfd en onverschrokken als onze deugd, en een niet aflatende aandacht voor detail, is elke vakman trots op elke nauwgezette creatie,

in een streven naar schoonheid en functionaliteit. Onze acetaat afwerkingen die de schitterende kleuren en onze kenmerkende schitterende glans naar voren brengen, vergen aanzienlijk meer tijd dan de gemiddelde procedure. Onze metalen creaties vereisen het gebruik van het zuiverste titanium, geraffineerd in Japan, dat met de ingewikkelde ontwerpen, wordt gelauwerd door critici en fans van over de hele wereld. De passie van elke ambachtsman, het streven naar de volgende “Bold and Fearless,” en liefde voor elke fan die we tegenkomen, is het verhaal achter elk stuk. Handgemaakt in Japan door Eque.M. De belofte van eeuwige passie voor uitmuntendheid en vakmanschap.

CONTACT NVDL Eyewear Info@nvdleyewear.nl Instagram: NVDL Eyewear

PAND 41

B03

ANY DI MÜNICH

Liefde in elk detail

Al tijdens haar modestudies ontwikkelde Anne het idee van een veelzijdige high-end collectie met betrekking tot design en comfort. In 2015 kon ze eindelijk haar droom verwezenlijken met ANY DI – de start van haar eerste eigen collectie. De My Life collectie. Geïnspireerd door het idee om een elegante

handtas van hoge kwaliteit te creëren voor elke vrouw in elke levenssituatie, ontwikkelde ze ook het design-gepatenteerde strap-system voor grenzeloze draagmogelijkheden. Haar praktijkgerichte, down-to-earth filosofie maakt haar zo succesvol.”

CONTACT NVDL Eyewear Info@nvdleyewear.nl Instagram: NVDL Eyewear

BOLD OPTICAL FAIR | VOORJAAR 2022 |

“ANY DI” is HET merk voor innovatieve Eyewear-Accessoires en Tassen, met hoogwaardige materialen en functioneel Design, gecombineerd met de Liefde in elk detail! Het doel van elke collectie is om elegante en tijdloze tassen te ontwerpen die zich moeiteloos aanpassen aan de uitdagingen van het dagelijks leven. Met design-gepatenteerde producten zoals de ANY DI SunCover.

45


PAND 41

B04

CUTLER AND GROSS

Origineel vintage uit London Aan sommige dingen kun je van verre afstand al zien wat de ware betekenis is van kwaliteit en design (en met name de juiste mix) Cutler and Gross is zo’n collectie. Deze collectie (C&G) is zo mooi in design en mooi geproduceerd! Origineel vintage uit de jaren 70 en de vintage van de toekomst in 1 collectie! Langzaam zien we veranderende vraag naar mooi acetaat groeien na 2 jaar veelal metaal in de markt. Daarnaast is er een trouwe fanbase die altijd de liefde voor deze stijl trouw is gebleven. De markt vraagt weer om een andere kijk op acetaat, van onderscheidende kwaliteit en waarde voor geld. Kingsman By Cutler and Gross. De prequel van de 2 Kingsman films die eraan voorafgingen afgelopen

jaren. Disney heeft sinds een jaar de rechten gekocht, en wil met deze reeks een flinke serie gaan maken. Deze brutere en Tarentino-achtige variant van James Bond, trekt namelijk volle zalen. Cutler & Gross London, maakt als sinds aanvang de prachtige en inmiddels beroemde brillen uit de film. Nu beschikbaar als minicollectie, met inmiddels alle 12 modellen die in alle films worden gedragen (meerdere maten en kleuren beschikbaar). Alle modellen zijn voorzien van het Kingsman logo. CONTACT London Eyes Club Nathan Mooij: +31(0)617900547 info@nathanmooij.com www.londoneyesclub.com

PAND 41

B04

BLAKE KUWAHARA

Zeldzaam onderscheidend!

BOLD OPTICAL FAIR | VOORJAAR 2022 |

Blake Kuwahara verraste al iedereen met zijn unieke frame-in-frameconcept, en verbaast nu iedereen met zijn prachtige Grey Lable, waarin hij op subtiele manier de menselijke anatomie en gewrichten gebruikt als inspiratie voor de scharnieren en vorm.

46

Niet voor niets meervoudig Silmo-D’or winnaar en genomineerde deze Blake! Zeldzaam onderscheidend! Handgemaakt in Japan.

CONTACT London Eyes Club Nathan Mooij: +31(0)617900547 info@nathanmooij.com www.londoneyesclub.com


PAND 41

B04

PAUL SMITH EYEWEAR

Commercieel design gemixed met Britse mode “Ik heb altijd had een enorme bewondering voor Cutler & Gross, en ze zijn persoonlijke vrienden van mij. De aandacht voor detail en expertise die Graham en Tony beoefenen is nog steeds absoluut cruciaal voor het bedrijf en wat zij aan het doen zijn in het heden, het was een plezier om met hen samen te werken.“ – Paul Smith Deze aankomende BOLDshow is de gehele nieuwe collectie Paul Smith Eyewear aanwezig. Alle zonnebrillen en monturen, volledig gedesigned door Paul, en gemaakt door de goede vrienden van Cutler & Gross. Dit staat garant voor commercieel design in Paul’s kleurenpalet gemixed met

Britse mode. Na even weggeweest te zijn is er, na Luxottica’s avontuur, nieuw leven in de Londonse collectie. En hoe! Alle brillen zijn custom-made en designed door Paul Smith. Prachtige details en de vele technische manieren, waarop de beroemde signature stripes zijn toegepast, zullen u verbazen, aangezien de technieken zeldzaam zijn in deze prijsklasse. Kom de collectie bezichtigen en bestellen.

CONTACT London Eyes Club Nathan Mooij: +31(0)617900547 info@nathanmooij.com www.londoneyesclub.com

HEEFT U ZE AL?! BOLD TICKETS

Bestel ze nu! GA NAAR: WWW.BOLD-OPTICALFAIR.NL

BOLD OPTICAL FAIR | VOORJAAR 2022 |

Wij nodigen u graag uit voor de 11de editie van Bold Optical Fair. Bestel nu uw gratis tickets via onze website. Kies hieronder uit ochtend of middag tickets en welke dag u ons wilt bezoeken. U hoeft de tickets niet uit te printen, ze worden gescand vanaf uw smartphone.

47


INTERVIEW BLAKE KUWAHARA

BLAKE KUWAHARA

BOLD OPTICAL FAIR | VOORJAAR 2022 |

TEKST: MAARTEN WEIDEMA

48

Hai Blake, wij kennen elkaar al jaren en ik beschouw je als een persoonlijke vriend, maar kan je jezelf een beetje voorstellen aan de lezers die je misschien nog niet kennen? Dank je. Insgelijks. Ik ben opgegroeid in een creatief gezin mijn moeder en grootmoeder waren allebei kunstenaars, maar ik heb een meer academisch pad gevolgd en heb mijn eerste graad in psychobiologie behaald aan de Universiteit van Californië, Los Angeles (UCLA) en mijn doctoraat in optometrie aan de Universiteit van Californië, Berkeley (CAL). Tijdens mijn studie heb ik nog steeds mijn creatieve kant kunnen koesteren door stage te lopen bij een binnenhuisarchitect en te werken als creatief directeur voor een publicatie van CAL en UCLA. Na 3 jaar in een privépraktijk te hebben gewerkt, besefte ik dat ik niet langer acht uur per dag in een donkere kamer wilde zitten om patiënten te zien en dat ik een creatievere uitlaatklep nodig had. Het toeval wilde dat een in LA gevestigd brillenbedrijf, Wilshire Designs/Liz Claiborne Optics, op zoek was naar een creatief directeur. Hoewel ik een passie had voor brillen, had ik geen praktische ervaring met het ontwerpen van brillen. De eigenaar van het bedrijf, Dick Haft, dacht dat ik de esthetische basis had en dat hij me de technische aspecten van het ontwerpen kon bijbrengen. Ik nam een risico door mijn praktijk te verlaten om een geheel nieuwe carrière te beginnen, en zij namen een groot risico met mij! Dick gaf me ook de kans om mijn eigen merk te beginnen, KATA Eyewear. Ik heb mijn intrede in de ontwerpkant van onze industrie echt aan hem te danken. Je bent geboren en getogen in Los Angeles, een stad die 'berucht' is vanwege haar geweldige brilontwerpers. Heb je vanaf het begin contact gehad met hen? Ik kende Alex Vance van BADA omdat we dezelfde Europese agent deelden, en Gai Gherardi en Barbara McReynolds van LA Eyeworks waren een van onze eerste accounts. Ik word zelf ook al een dagje ouder, maar dit gaat helemaal terug tot 1992! Je hebt optometrie gestudeerd, dus je connectie met de optische industrie ligt voor de hand, maar om de een of andere reden vond je het leuker om vooraan in de winkel te staan dan om in het lab achterin te werken. Kwam dat door de brillen, de mensen of allebei? Ik werkte graag met mijn patiënten, maar de beperkingen van het grootste deel van de dag in een donkere onderzoekskamer zitten en een strak patiëntenrooster waren niets voor mij. Ik voelde me natuurlijk meer aangetrokken tot de mode-/verkoopkant van onze praktijk dan tot de klinische kant.


Interview

BLAKE KUWAHARA Waarom besloot je om zelf brillen te gaan ontwerpen? Toen ik erachter kwam dat ik een ander carrièrepad wilde volgen, verkende ik alles, van interieurontwerp tot etalage ontwerp. Het was puur geluk dat ik de advertentie van Wilshire Designs tegenkwam waardoor ik brillen begon te ontwerpen. Heeft je achtergrond als optometrist nog steeds invloed op je ontwerpwerk? Absoluut. Ik ben erg pragmatisch bij het ontwerpen, omdat monturen uiteindelijk lenzen op sterkte bevatten en goed moeten passen. Ik wil ervoor zorgen dat mijn brillen ergonomisch correct zijn, de juiste paswaarden en optische centrering hebben, en goed ontworpen en uitgebalanceerd zijn. Dit is voor mij net zo belangrijk als de esthetische kant. Brillen kunnen er niet alleen goed uitzien, ze moeten ook goed passen.

Ik zie een sterke Japanse invloed in je brilontwerpen. Kun je me vertellen hoe de Japanse cultuur je werk beïnvloedt? Ik ben 4e generatie Japans-Amerikaans. Mijn overgrootouders emigreerden rond de vorige eeuwwisseling van Japan naar de VS. De ouders van mijn moeder zijn beiden in de VS geboren. Hoewel ik in Los Angeles ben opgegroeid, denk ik

dat er nog steeds een sterke Japanse gevoeligheid in mijn esthetiek zit. Ik waardeer dingen die een "ziel" hebben, die met de hand zijn gemaakt en die goed in elkaar zitten. Japanners hebben ook de neiging om heel precies en in­ getogen te zijn. Ik denk dat die zuinigheid in het ontwerpen ook mijn werk beïnvloedt.

Jouw "frame-in-a-frame" ontwerp is uitzonderlijk. Wat inspireerde je om dat te maken en hoe moeilijk is het om zo’n ingewikkelde constructie te laten produceren? Veel van mijn vrienden bevinden zich op creatief gebied: architecten, fotografen, allerlei soorten ontwerpers. We hebben allemaal een creatieve kant aan wat we professioneel doen, maar we hebben ook een zakelijke kant. We waren op zoek naar een bril die bij beide kanten paste. Op een dag was ik aan het winkelen en zag ik een antieke Chinese houten kruk ingekapseld in een doorzichtig blok kunststof. Het was een "kruk-in-een-kruk". Ik vond dit briljant. Iets bekends nemen en het fris en nieuw maken door de buitenkant te veranderen. Ik dacht dat dit een perfecte manier was om mijn concept uit te drukken.

BOLD OPTICAL FAIR | VOORJAAR 2022 |

Je hebt geweldig werk geleverd met Kata en verschillende licentie merken zoals John Varvatos en Carolina Herrera. Ontwerp je nog steeds voor andere merken of ben je nu alleen gefocust op Blake Kuwahara. Naast Blake Kuwahara Eyewear heb ik een apart ontwerpbureau, Focus Group West. We zijn een designcollectief en zijn al 12 jaar samen. Naast mij zijn er nog twee andere brillenontwerpers, twee grafisch ontwerpers, twee architecten, twee public relations-agenten en twee projectmanagers. We doen alles, van het creëren van merken (het ontwerpconcept, productontwerp, marketing, enz.) tot discrete projecten zoals logo's, displays en winkelruimtes. Naarmate Blake Kuwahara Eyewear groeit, worden we selectiever bij het aannemen van nieuwe externe projecten, maar we blijven ontwerpen voor anderen.

49


Het fabricageproces was om een aantal redenen buiten­ gewoon moeilijk te beheersen. Het voorstuk en de veren zijn gemaakt van twee afzonderlijke componenten: De binnenvorm en de buitenvorm. We moeten ervoor zorgen dat er geen luchtbellen en geen scheiding zijn tussen de twee vormen. Ook heeft acetaat met verschillende kleuren en structuren verschillende krimpsnelheden, dus we moeten dat berekenen wanneer we twee verschillende materialen combineren. Bepaalde kleuren kunnen ook uitlopen wanneer ze worden gecombineerd. De uithardingstijd om stabiliteit te garanderen is al meer dan twee maanden. Er zijn dus veel factoren die alleen al bij het maken van deze collectie een rol spelen!

Met welk materiaal werk je het liefst? Elk materiaal heeft verschillende voor- en nadelen. Bij KATA werkte ik voornamelijk met metaal en spuitgieten. Toen ik Blake Kuwahara Eyewear lanceerde, wilde ik onderzoeken hoe ik iets anders kon brengen met handgemaakt acetaat. Hoe onderscheiden jouw brilontwerpen zich van andere merken? Ik denk dat het ware kenmerk van een merk is dat je het zonder logo kunt identificeren. Ik denk graag dat we een unieke esthetiek hebben gecreëerd die op het eerste gezicht herkenbaar is en die je zelfs geblinddoekt kunt herkennen door onze monturen aan te raken en te voelen. Mijn algehele esthetiek is onderscheidend maar ingetogen, kunstzinnig en toch draagbaar.

BOLD OPTICAL FAIR | VOORJAAR 2022 |

Wat is je creatieve proces? Telkens wanneer ik iets zie dat mijn interesse wekt, maak ik daar een foto van en stop die in een map op mijn telefoon. Dit kan iets uit een tijdschrift zijn, of iets wat ik tegenkom op reis of op een rommelmarkt. Als het tijd is om een collectie samen te stellen, blader ik door mijn mappen en begin ik ideeën te combineren. Van daaruit worden de ruwe schetsen omgezet in ontwerptekeningen en vervolgens technische CAD-tekeningen voordat ze in prototypes worden omgezet.

50

Wat inspireert je tijdens het ontwerpen. Is het technologie, architectuur, materialen of meer persoonlijk gedreven, zoals een gezichtsvorm of de persoonlijkheid van de mogelijke drager? Het is een combinatie van al die dingen. Er zijn praktische overwegingen zoals grootte en vorm om ervoor te zorgen dat de collectie goed afgerond is. Er is ook een intuïtieve component die in het spel komt, aangezien ik meer dan een jaar voor de lancering aan het ontwerpen ben. Het gaat er dus niet om wat iemand nu wil, maar wat hij over een jaar wil. En er is de persoonlijke component van wat ik en mijn vrienden willen dragen! Herken je, na meer dan drie decennia ontwerpen, een bepaalde trend in je eigen werk? Of vind je jezelf steeds weer opnieuw uit? Mensen hebben gezegd dat ze mijn "vingerafdrukken" op mijn werk zien, ongeacht het merk of wanneer het ontworpen is. Ik beschouw dat als een compliment. Ik denk graag dat er een overkoepelende esthetiek en doorgaande lijn zit in wat ik ontwerp. Dat gezegd hebbende, wil ik ook nieuwe ideeën en concepten verkennen die misschien niets te maken hebben met wat ik eerder heb gedaan. De Grey Label collectie van Blake Kuwahara Eyewear is daar een goed voorbeeld van. Het heeft een heel ander concept en constructie, maar toch is er nog steeds ontwerpcontinuïteit met mijn kerncollectie. Zie je na al je avonturen met zoveel merken en je eigen merknaam nog andere projecten in de toekomst? Er zijn altijd dingen waar ik aan denk in termen van nieuwe concepten en merkextensies. Maar ik moet nadenken over de tijd en energie die het kost om de output voor nieuwe initiatieven te bereiken in plaats van te genieten van andere dingen in het leven. Het gaat erom prioriteit te geven aan wat belangrijk is in deze fase van mijn leven en dat in evenwicht te brengen met andere bezigheden buiten het bedrijfsleven. Overal waar ik ga, lijk ik je altijd tegen te komen. Is reizen een belangrijk onderdeel van je leven? Zoals ik zeker weet bij jou, was reizen zeker een groot deel van mijn leven voor COVID! Ik denk dat de meeste mensen die betrokken zijn bij de ontwerpkant van ons bedrijf het daarmee eens zouden zijn. Ik was elke 4-6 weken in Azië en elke twee maanden in Europa en reisde tussendoor in eigen land. Tijdens de pandemie is dat zo goed als gestopt.


Interview

BLAKE KUWAHARA

een totaal andere ervaring. Tokio is ook heel speciaal voor mij vanwege de cultuur, het eten, de architectuur en de vintage kledingwinkels. Interessant is dat ik Bangkok vroeger haatte omdat ik het te chaotisch vond, maar dat heb ik nu omarmd. Ik mis het straatvoedsel en de antiekmarkten daar echt.

Ik las dat je Parijs nu op een andere manier ziet nadat je er samen met je partner naar toe bent gegaan. Ik had dat ook toen ik daar was met mijn verloofde, ook al heb ik zo’n 20 Silmos bezocht. Je komt zelf uit LA, maar welke andere steden hebben een speciaal plekje in je hart. Het is altijd het beste om een stad te zien door de ogen van iemand die er woont. Ik ben nooit iemand geweest die alle "toeristische" plekjes bezocht en ik geef de voorkeur aan afgelegen plaatsen. Mijn eerste afspraakje met Patrick was op de fiets stappen en door de wijken van Parijs rijden. Het was

Wat doe je als je niet aan het werk bent? Vóór de pandemie nam reizen het grootste deel van mijn vrije tijd in beslag. Nu ik meer tijd thuis doorbreng, ben ik begonnen met koken en maak ik gebruik van alle geweldige wandelpaden vlak buiten mijn huis. Hoe leuk ik het nestelen ook vind, ik kan niet wachten om weer op reis te gaan! Koken is ook mijn hobby, dus ik kom zeker een keertje naar Sausalito om voor je te koken, bedankt voor je tijd Blake en tot in New York!

BOLD OPTICAL FAIR | VOORJAAR 2022 |

Wat hoor ik toch altijd over jou en de vlooienmarkten? Is dat jouw “Happy Place”? Wauw, weet jij dat nou ook al! Ja, ik hou van een goede markt! Waar en wanneer ik ook op reis was, ik vond altijd wel een rommelmarkt om naar toe te gaan in het weekend. Ik ga meestal niet met een bepaald ding in gedachten om te vinden. Ik vind het gewoon leuk om ze af te struinen. Ik voel me aangetrokken tot dingen die een "ziel", patina en een verhaal hebben. Vlooienmarkten zijn absoluut mijn zwakte!

Ik zag wat foto's van je huis in Sausalito, dat zag er geweldig uit! Heb je het grootste deel van het interieurontwerp zelf gedaan? Kun je me iets vertellen over dat project? Ik verdeel mijn tijd tussen LA (West Hollywood) en San Francisco (Sausalito.) Mijn huis in West Hollywood is midcentury modern en in een hoog gebouw boven het bruisende Sunset Boulevard. Mijn huis in Sausalito is heel anders. Het is gebouwd in 1930 en heeft een mediterrane esthetiek. Ik was pas de tweede eigenaar en toen ik het pand kocht, was er veel werk aan. Het is een langzaam proces geweest, maar een werk van liefde. De bedoeling van het ontwerp was om de algemene charme en esthetiek van het oorspronkelijke huis te behouden, maar het te moderniseren. De benedenverdieping is een beetje meer industrieel met cementvloeren en zichtbare balken. Het huis heeft een prachtig uitzicht op de baai van San Francisco en is heel rustig. Het is de plek waar de meeste van mijn rommelmarktvondsten terechtkomen!

51


PAND

BOLD OPTICAL FAIR | VOORJAAR 2022 |

INDUSTRIEEL EN ELEGANT, PAND 43 WAS IN DE 19DE EEUW HET CENTRALE STAALMAGAZIJN. DE ORIGINELE STAAL­ CONSTRUCTIE KENMERKT HET GEBOUW NOG STEEDS.

52


BOLD OPTICAL FAIR | VOORJAAR 2022 |

43

53


PAND C

C09

C10

C11

PRIVE BRAVO

C13

BAR

BAR

ALPHA

C03

C08

C04

C07

C05

C06

C14 C15 C16

INGANG

C17

BOLD OPTICAL FAIR | VOORJAAR 2022 |

CHARLIE

54

C01

C12

C02

PRIVE TRAP NAAR DE EERSTE ETAGE

BEGANE GROND


C01: C01: C01: C01: C01: C02: C02: C02: C02: ALPHA: C03: C03: C04: C04: C04: C05:

BREF EXALTO GLASKLAR OXIBIS DILEM FRANÇOIS PINTON I SPAX IMAGO JOHN LENNON STEVE MCQUEEN GOUVERNEUR GOUV/AU COLIBRIS HISTOIRE DE VOIR PIERRE EYEWEAR HELDEN

C06: MONKEYGLASSES C06: TREE SPECTACLES C06: MOVITRA C07: MOSCOT C08: CHARMOSSAS C08: SEHSTOFF BRAVO: ETNIA BARCELONA BRAVO: ALLPOETS BRAVO: LOOL BRAVO: THE READERS C09: HERZBLUT EYEWEAR C09: KRAFTHERZ EYEWEAR C10: LOOKIZI C11: ANA HICKMANN C11: HICKMANN EYEWEAR C11: FOR ART'S SAKE

C11: GRAFIX C11: PHILIPPE V C12: TOP VISION GROUP C13: KALEOS COLLECTION C13: LAIBACH & YORK C13: KIRK & KIRK C14: BARUCH EYEWEAR C14: FREUDENHAUS C14: ALBERT I'MSTEIN C14: VIOROU C15: AMERICAN OPTICAL C15: ALF C15: FRANK CUSTOM C16: LAFONT C17: VOOR'T OPTIEK CHARLIE: VM L'ATELIER

DE EVENT AREA IS EEN SPECTACULAIRE EN ELEGANTE OPEN RUIMTE. DE GIETIJZEREN PILAREN, NATUURSTENEN VLOER EN HET HOUTEN BALKENPLAFOND ZORGEN VOOR EEN UNIEKE INDUSTRIËLE EN CHIQUE AMBIANCE.

BOLD OPTICAL FAIR | VOORJAAR 2022 |

Deelnemers begane grond

43

55


Stay the night

Ultiem ontspannen bij Inntel Hotels. Overnachten met korting Kom na uw bezoek aan Bold Optical Fair volledig tot rust achter de iconische gevel van Inntel Hotels Amsterdam Zaandam. De moderne kamers van dit 4-sterrenhotel zijn luxe ingericht met een knipoog naar de historie van de Zaanstreek. Kom volledig tot rust in het wellness centre met zwembad of geniet van culinaire verwennerij in Puur Saen. Bezoekers van Bold Optical Fair verblijven van 19 t/m 21 maart met 10% korting. Deze code is geldig voor de Smaak Deluxe Kamer: • Badkamer met douche in bad • 2 aparte bedden • Gratis toegang tot het wellness centre Boek jouw verblijf met de code Bold-family

CENTRALE LOCATIE

RESTAURANT PUUR SAEN

 UNIEK DESIGN

 WELLNESS CENTRE

www.inntelhotelsamsterdamzaandam.nl


PAND 43

C01

BREF

Eco Vriendelijk! ONZE DNA: Een Franse brillen­ fabrikant die samen met gepassioneerde lokale partners idolaat is van design en compromisloos is als het om kwaliteit gaat. ONZE WENS: Een monturen collectie productie, die volledig ECO waardig is. ONZE ECO FILOSOFIE • minder milieu belastende coatings en lakken; • duurzame productiemiddelen; • behoud van hulpbronnen; • minder verspilling; • recyclen van roestvrij staal en acetaat restmaterialen; • verpakkingen en reclame gemaakt van gerecyclede materialen, plantaardige inkten, bij gecertificeerde partners.

ONZE CARBON FOOTPRINT: Ontworpen in Morbier ( JURA ) door een inspirerend, creatief en professioneel team. Geproduceerd in een straal van 30 km met lokale partners. ONZE MATERIALEN: • Gerecycled, natuurlijk, herbruikbaar • bio-natuurlijk en biologisch afbreekbaar acetaat gemaakt van hout,

natuurlijke weekmakers en recyclebare materiaal. Acetaat, normaal van katoen, is nu van houtresten gemaakt. Hiermee vermijden we overmatig gebruik van fossiele brandstoffen en water reserves. (om één kilo katoen te verbouwen is 27.000 liter water nodig). • 86% gerecycled roestvrij staal.Dit is wat het mogelijk maximale is. Hiermee garanderen wij een montuur die, flexibiliteit, hoog van kwaliteit is en een hoog draagcomfort heeft. • MEM-neus-pads, phthalaat vrij acetaat, geen giftige weekmakers. (Pcb’s ) van allergie vrij. CONTACT EYES 2 BE: +31(0)522452103 info@eyes2be.nl - www.eyes2be.nl

PAND

C01

43

EXALTO

Vakmanschap en know-how in eigen huis

Exalto offers the male spectacle wearer a reliable and high-performance product, with excellent wearing comfort.

CONTACT EYES 2 BE: +31(0)522452103 info@eyes2be.nl - www.eyes2be.nl

BOLD OPTICAL FAIR | VOORJAAR 2022 |

The Exalto brand stands for innovation and technology. Exalto has won several times the Silmo d'Or, this is the most prestigious award in the optical industry. Exalto has the craftsmanship and know-how in house to use the most innovative materials and techniques resulting in a collection of unprecedented quality and design.

57


PAND 43

C01

GLASKLAR

Een echte eyecatcher in uw winkel Het GLASKLAR brillen spray concept is een simpel doch zeer effectief marketinginstrument, Het systeem creëert klantenbinding en klanten loyaliteit, en is ook te gebruiken bij direct-mail acties. Door middel van

het Glasklar navulsysteem geeft u de klant de mogelijkheid om de Glasklar brilspay te vullen in uw winkel. Het Glasklar concept is milieuvriendelijk en kostenbesparend en is bovendien een echte eyecatcher in uw winkel.

CONTACT EYES 2 BE: +31(0)522452103 info@eyes2be.nl - www.eyes2be.nl

PAND 43

C01

OXIBIS

Een kleurrijke modieuze collectie

BOLD OPTICAL FAIR | VOORJAAR 2022 |

De Oxibis collectie is een kleurrijke modieuze collectie waarin kleur en design centraal staan. De Oxibis monturen worden geproduceerd in de Franse Jura. De Jura is de bakermat van de Franse monturen industrie. De diverse metaalsoorten die in de Oxibis collectie worden gebruikt zijn alle voorbehandeld met xxxxxx (het geheim) waardoor er een stabiele ondergrond

58

ontstaat, deze is noodzakelijk voor een perfecte hechting van de lak. De lak die in vele trendy kleuren in de Oxibis collectie worden gebruikt, is nikkelvrij. De Oxibis collectie garandeert dan ook kwaliteit en veel draagcomfort. CONTACT EYES 2 BE: +31(0)522452103 info@eyes2be.nl - www.eyes2be.nl


PAND 43

C01

DILEM

Aan te passen aan elke gelegenheid Dilem is een gepatenteerd verenwisselsysteem uit de Franse Jura, en onderdeel van de Oxibis Group. Het unieke aan dit systeem is, naast de modieuze

voorstukken, de verwisselbare veren. Er zijn op dit moment ruim 750 verschillende veren beschikbaar. De wens van iedere brildrager is om een

bril te hebben die aan te passen is aan elke gelegenheid of situatie. Dilem biedt deze mogelijkheid met de keuze uit 120 monturen en vele veren designs. CONTACT EYES 2 BE: +31(0)522452103 info@eyes2be.nl - www.eyes2be.nl

PAND

C02

43

FRANÇOIS PINTON

Een mix van iconische en glamoureuze stijlen zoals Maison Meyrowitz. Robert François Pinton, bevriend met film­ sterren zoals Marlene Dietrich en Cary Grant, begreep als geen ander waar deze sterren naar op zoek waren. Na de Tweede Wereldoorlog, raakte François bevriend met talrijke persoonlijkheden zoals Marcel Pagnol, en Sacha Guitry uit de “Tout-Paris” society. Hij werd door hen geïnspireerd en ontwierp in 1953 zijn eerste exclusieve brillencollecties voor de internationale elite. Met het mythische model “Jacky O” een handgemaakt montuur voor Jackie Kennedy Onassis, was de aandacht van de internationale elite een feit. Het merk “la Maison François Pinton was niet alleen populair bij filmsterren maar ook bij de Royalty.

De excellente vakmanschap van de Franse brillen industrie is tot op heden nog altijd terug te vinden in de monturen en zonnebrillen collecties van dit iconische merk. CONTACT EYES 2 BE: +31(0)522452103 info@eyes2be.nl - www.eyes2be.nl

BOLD OPTICAL FAIR | VOORJAAR 2022 |

Het succesverhaal van de François Pinton brillen begon in Parijs tijdens de roemruchtige twintiger jaren. Robert François Pinton, een begaafde artistiek juwelier, was werkzaam bij het prestigieuze Maison Meyrowitz. De high society van die tijd was op zoek naar herkenning en erkenning en zocht deze in de toonaangevende winkels in Parijs

59


door mijn ogen

Derde kerstdag, terug naar de realiteit. De overgebleven kerstkransjes over de schutting gekieperd, de kerstboom is naar het snoeiafval gegaan. De laptop klap ik open en naast mij op tafel staat een doos mondkapjes mij enigszins verveeld aan te staren. Mondkapjes en columns, onmogelijk hoor ik nog naast mij. Het is niet mogelijk om een mondkapjes column te pennen zonder te polariseren en niemand tegen het zere been te trappen. Nu, ik hou van trappen, maar nog meer van het adagium – alles is in de basis compleet onmogelijk, tot je het probeert.

BOLD OPTICAL FAIR | VOORJAAR 2022 |

Want als mondkapjes mij één ding hebben geleerd is dat contactlenzen een graag geziene oplossing zijn voor de meest fervente brillendragers. Want contactlenzen en beslaan? Maar ergens bood het ook onvoorziene kansen, want ooit leerde iemand mij dat een bril het eerste is waar mensen naar kijken zodra er één gedragen wordt, en juist dat deel staat onder druk nu met een mondkapjes samen­ leving. Het afgelopen jaar leerde mij dan ook opnieuw kijken naar gezichten, structuren en mondkapjes.

60

Mondkapjes blijken namelijk best veel expressie te verhullen, als het gaat om een speelse glimlach, sarcasme, verbeten woede, of opwinding. Alhoewel ogen spreken, zijn ze niet leidend in expressie en vanuit dat optiek gezien, en niet beslaande lenzen? Die voegden uiteindelijk ook vrij weinig toe. Afgelopen jaar was elk gezicht een nieuw blank canvas, niet gevormd door lijnen en vrij van expressie. Het leerde mij expressie te creëren door monturen te laten spreken. Kleur te laten domineren, het lijnenspel vrij te laten, het creëerde nieuwe klanten met een vernieuwd zelfbeeld. Het leerde mij echter ook dat mijn collecties lang niet toereikend genoeg waren, het was het gewoon allemaal net even niet.

Ferdinand Faber, Opticien, lover of life, baarddrager sinds 2013, vader, en prettig getikt. Meer lezen van Ferdinand? Kijk op www.opticienmetbaard.com voor meer blogs.

WIJ ZIEN JE GRAAG DIT JAAR!

Ik persoonlijk kijk dan ook enorm uit naar de BOLD van dit jaar, ik ben er met lege canvassen in mijn hoofd. Ik ga kijken naar waar architectuur de draagbaarheid van een montuur ontmoet, hoe de kleuren bewegen op de talloze tafels die bedekt zijn met witte kleden. De huidige collecties zoals wij ze nu hebben liggen hebben een 2022 update nodig. Wij hebben nodig dat wij anders willen gaan kijken naar gezichten, met of zonder kapje op. Het is belangrijk om ons te beseffen dat wij de komende jaren mogen gaan bepalen hoe wij expressie gaan vormgeven bij mensen. Immers een bril bepaald toch echt die eerste indruk, niet dat mondkapje. Dit jaar op de BOLD 2022, bij zoveel leveranciers kan jij je hart ophalen, je collecties voor 2022 klaarstomen, je klanten verrassen. Wij zien je graag dit jaar! Vandaag de tiende column voor BOLD, van het najaar in 2017, naar het voorjaar van 2022. Eentje was al tof in 2017, laat staan dat ik het zou schoppen tot een tiental. Een tiental vol pieken en dalen, de euforie van hem geplaatst zien worden, de stress eetbuien wanneer het schrijven niet vanzelf kwam (mijn hemel de bitterballen komen nog naar boven als ik eraan terugdenk). Hoe dan ook, driemaal dank! Met vriendelijke groet, Ferdinand


PAND 43

C02

I SPAX

Strakke lineaire designs i-Spax is bedoeld voor de liefhebbers van pure, gereduceerde designs en interessante technische innovaties. i-Spax accentueert clean en modern design in roestvrij staal, titanium, acetaat en nieuwe nikkelvrije materialen. Het basis idee voor de collectie is de eenvoud en purisme.

CONTACT EYES 2 BE: +31(0)522452103 info@eyes2be.nl - www.eyes2be.nl

PAND 43

C02

IMAGO

IMAGO is Latijn en betekent vorm, idee, afbeelding, visie, silhouet. De kernwaarden die worden gebruikt in het ontwerpen en vervaardigen van de collectie. De IMAGO collectie benadrukt uitgewerkte details en up-to-date soms gedurfde kleuren. IMAGO onderscheidt zich met moderne, gedetailleerde en kleurrijke monturen die met het oog op de laatste trends worden vervaardigd. CONTACT EYES 2 BE +31(0)522452103 info@eyes2be.nl www.eyes2be.nl

BOLD OPTICAL FAIR | VOORJAAR 2022 |

Met het oog op de laatste trends

61


PAND 43

C02

JOHN LENNON

De geest van John Lennon is terug De bril van John Lennon is een echte icoon. Dit typisch ronde brilletje van John Lennon is inmiddels uitgegroeid tot een ware legende in de gehele wereld. “The Original” is de inspiratie bron voor de designers geweest voor de John Lennon collectie welke niet alleen uit ronde brillen bestaat maar ook vele panto’s, ovalen en zelfs rechthoekige modellen bevat. De geest van John Lennon is terug te vinden in deze retro collectie welke oog heeft voor kleur en detail. De zonnebrillen collectie weerspiegelt de sfeer van de tijd waarin John Lennon en de Beatles hun successen hebben behaald. Deze retro moderne stijl is trendy en uitermate succesvol. CONTACT EYES 2 BE: +31(0)522452103 info@eyes2be.nl - www.eyes2be.nl

PAND 43

ALPHA

STEVE MCQUEEN

'King of Cool '

BOLD OPTICAL FAIR | VOORJAAR 2022 |

Een van de meest invloedrijke filmsterren aller tijden, Steve McQueen stond bekend als de King of Cool’, door zijn eigenzinnige reputatie, zorgeloos gedrag en nonchalante houding. Hij steeg naar de top van zijn roem in de jaren ’60 en is vandaag de dag nog steeds een mode-icoon.

62

Steve McQueen brillen zijn het resultaat van een sterke menselijke band, aangevuld met gemeenschappelijke passies. Dit avontuur brengt auto- en motorverzamelaars, vrije geesten en filmliefhebbers bij elkaar. Al deze elementen vormen samen een chique en elegante brillencollectie die de klassieke geest van de jaren ’60 en ’70 oproept, geïnspireerd door de tijdloze stijl van Steve McQueen. DE SMQ-COLLECTIE Biedt eenendertig ontwerpen van hoge kwaliteit die een ingetogen elegantie belichamen met een tegelijkertijd casual en vintage vibe. Met 4 complementaire

reeksen en haar geraffineerde details, herinneren de monturen aan de vrije persoonlijkheid van de acteur en aan zijn masculiene signatuur: verfijnd, gevoelig en ontspannen. CONTACT Walterr Eyewear Walter van Waas: +31(0)616678376 info@walterr.nl - www.walterr.nl


PAND 43

C03

GOUVERNEUR

Originele en tijdloze meesterwerken Gouverneur Audigier is producent van de meest delicate en prachtige monturen van dit moment, gemaakt in één van de oudste nog werkende Franse fabrieken die nog bestaan. Het bedrijf is opgericht in 1878 door Clement Gouverneur. De kleine fabriek is gelegen in het plaatsje Morez in de Jura, de Franse hoofdstad van de brillenindustrie.

Sommige machines zijn zo oud als de onder­neming zelf – en zijn nog steeds in gebruik. Ontwikkeld en geproduceerd in de fabriek die al 145 jaar bestaat. Dat is de reden waarom de monturen originele en iconische meesterwerken zijn. Passie en compromis­loze zorg voor detail zijn van tijdloze waarde voor de monturen, dat is het verschil tussen goede- en buiten­ gewone monturen. Er is een grote waardering voor de schoonheid van de oorspron-

kelijke meesterwerken, gemaakt van brons veredeld met edele materialen zoals 21,5 karaats goud en platina. CONTACT Walterr Eyewear Walter van Waas: +31(0)616678376 info@walterr.nl - www.walterr.nl

PAND

C03

43

GOUV/AU

Neo klassieke modellen in moderne uitvoering

De collectie is af­geleid van de duurdere lijn Gouverneur maar dan in een moderne uitvoering; neoklassieke modellen met hippe kleuren en trendy clip-ons voor trendsetters, hipsters en voor diegenen die gewoon een mooie bril willen dragen met een beetje stijl en klasse. De Minipuce is al een regelrechte hit in de populaire badplaatsen Cannes, Saint Tropez en Ibiza! CONTACT Walterr Eyewear Walter van Waas: +31(0)616678376 info@walterr.nl - www.walterr.nl

BOLD OPTICAL FAIR | VOORJAAR 2022 |

GOUV/AU: De oudste Franse brillen­ producent, Gouverneur Audigier, produceert sinds 2014 hun nieuwste merk GOUV/AU.

63


Luxury Eyewear by Shane Baum | www.leisure-society.com |

leisuresociety_


PAND 43

C04

COLIBRIS

Great glasses for small faces Wij van ColibriS zijn gespecialiseerd in het ontwerpen van modieuze bril­ monturen voor de smalle tot zeer smalle gezichten. Wij oriënteren ons op “de gulden snede” van het gezicht en zorgen voor een goede pasvorm en draagcomfort. Inmiddels kunnen wij op 21 jaar ervaring terugblikken en zijn wij heel blij, dat uit ons eerste idee een leuke en veelvuldige collectie is gegroeid. ColibriS is een familiebedrijf uit Lübeck in Noord-Duitsland. Onze monturen worden ambachtelijk in Duitsland en Italië geproduceerd. De focus van de recente collectie ligt op duidelijkheid, rechtlijnigheid en lichtheid. Dit lukt middels fijne acetaat monturen, fijn metalen brillen en een combinatie lijn. ColibriS word door veel

opticiens gezien als veelbe­lovend merk die al bij menig opticien in de top 5 van best verkochte collecties behoort.

CONTACT Walterr Eyewear: +31(0)616678376 info@walterr.nl - www.Walterr.nl

PAND 43

C04

HISTOIRE DE VOIR

Silmo D'or winnaar 2021

Aanvankelijk was Stephane een opticien, maar de technische en paramedische kant van het vak beviel hem niet. Dus begon hij bril-ontwerpen te schetsen om als ontwerper bij een grote fabrikant aan de slag te kunnen. Tot de dag dat hij in de schoen­makerswerkplaats van een van zijn vrienden een hard, dik leer ontdekte wat normaal gesproken gebruikt wordt om de zolen te maken. Hij besloot toen om de traditionele kunststof brilmonturen te vervangen met leren

gedeeltes. Het resulteerde in buitengewone brillen, volledig met de hand gemaakt, flexibel en ultralicht. Wanneer we ze dragen, voelen we ze niet eens. Stephane begon zijn eigen merk in 1993 en opende zijn eigen Histoire de Voir-atelier in Parijs, en begon brillen in oneindige variaties te ontwerpen in leer in alle kleuren,

lakleder of gemetalliseerd. Ook in krokodil- en pythonleder en altijd met een speels detail, zoals verwisselbare veren, of een pet met een geïntegreerd masker. CONTACT New International Vision hdv@histoire-de-voir.com

BOLD OPTICAL FAIR | VOORJAAR 2022 |

Stijlvolle, elegante en extravagante brillen in bijzondere designs van leer en acetaat. In 1993 is Histoire de Voir opgericht door Stephane Sarnin in Parijs en geldt als vooruitstrevend label in de wereld van fashion en glamour.

65


PAND 43

C04

PIERRE EYEWEAR

Createur Pur Sang De expertise van de Franse productie in de inter­nationale brillenmarkt wordt ondersteund door Pierre Eyewear. Het merkteken is: “100% gecertificeerd, handmade in France”. Geen productiewerk in een grote fabriek maar vakwerk in een werkplaats met

8 vaklieden die het ambacht ‘brillen maken’ nog verstaan. Geduld en doorzettingsver­mogen zijn twee kenmerken van Pierre. Vanaf zijn jeugd zijn mode en design absolute passies geweest. Om praktische redenen ging hij naar de business school en studeerde af op 21-jarige leeftijd. Daarna trok de aantrekkings-

kracht op vernieuwing en verandering hem naar de Verenigde Staten. Tijdens zijn tienjarig verblijf daar ontdekte hij de brillenwereld en nam deel aan de ontwikkeling van de collecties van Lacoste, L’Amy en Nina Ricci. Bij terugkeer naar Frankrijk bracht zijn eigen creatieve en ondernemende geest hem tot het idee om zelf te gaan ontwerpen. Hij had een nieuw doel voor ogen: het bevrijden van zijn persoonlijke inspiratie en het creëren van zijn eigen collectie. Nu inmiddels ruim 14 jaar verder worden zijn collecties over de hele wereld gedragen en zijn zijn monturen herkenbaar qua design en kwaliteit.

CONTACT Walterr Eyewear - Walter van Waas: +31(0)616678376 info@walterr.nl - www.walterr.nl

PAND 43

C05

HELDEN

BOLD OPTICAL FAIR | VOORJAAR 2022 |

No Nonsense en vol karakter

66

perfecte mix tussen rauw en verfijnd. De modellen bestaan uit 18 kleuren per model. Vier van deze kleuren (gemaakt van de Japanse acetaatplaten) komen ook in een gepolijste variant beschikbaar. Door de uniekere maakwijze van deze nieuwe lijn wordt het polijsten grotendeels met de hand gedaan. Ook hebben we op de komende Bold een nieuwe vorm in 13 kleuren erbij. En drie vormen in een genummerde uitgave van 27 stuks vernoemd naar JIMI, JIM, AMY en JANIS. Kom dus vooral even bij onze stand langs in Pand 43 om alles met eigen ogen te zien!

Helden is een collectie voor degenen die houden van een ontwerp dat op zichzelf staat. Een bepaalde stijl en de herkenbare proporties van goede producten zijn tijdloos: Een classic in de optiek­mode, blíjft een classic in de optiek­mode. Alle goede dingen blijven bestaan. Net als helden, die blijven ook altijd bestaan. Eerder heb ik bij Bold mogen debuteren met de 8mm collectie. De afgelopen Bold met de aluminium lijn. Deze editie introduceer ik mijn 4mm acetaat collectie die naast zijn dunheid ook barst van karakter. De 6mm acetaat platen (Japans of high density Italiaans) worden terug gevreesd naar 4mm, waarbij de functionele boog bij de neus er zonder warmte in gemaakt kan worden. Erg gaaf aan dit proces is

dat er hele strakke lijnen behouden kunnen blijven bij de rauwere editie, hierbij zijn de CNC lijnen nog zichtbaar en worden de monturen door middel van zandstralen na-behandeld voor een

CONTACT Joey Diekman: +31(0)620020595 info@heldenoptical.com www.heldenoptical.com


PAND 43

C06

MONKEYGLASSES

Looking good while doing good Een duurzame collectie uit Denemarken met monturen & zonnebrillen van katoenacetaat en roestvrijstaal exclusief voor de zelfstandige opticien.

alen wordt “recycled black acetaat” & accessoires gemaakt: Zero Waste! Monkeyglasses biedt een veelzijdige collectie in het middensegment met gunstige prijzen en condities.

Verpakkingen en etuis van gerecycled papier en ze steunen zelfs een goed doel: Savetheorangutan.org, een organisatie die de orang-oetans en hun leefgebied in Borneo beschermt. “Look good while doing good” geldt voor deze groene brillen en van de restmateri-

CONTACT Eyewear Trends & Recruitment Barbara Rietveld: +31(0)641209774 info@eyeweartrends.nl www.monkeyglasses.com

PAND 43

C06

TREE SPECTACLES

Technieken uit de architectuur Vooruitstrevend italiaans design met gebruik van hoog­ waardige materialen, dat is waar Tree Spectacles voor staat. Een familiebedrijf dat met hart & ziel werkt aan ontwikkelingen. De nieuwe collectie in Japans titanium is geïnspireerd op technieken uit de architectuur.

CONTACT Eyewear Trends & Recruitment Barbara Rietveld: +31(0)641209774 info@eyeweartrends.nl www.treespectacles.com

BOLD OPTICAL FAIR | VOORJAAR 2022 |

De ontwerper heeft gekozen voor elegante vormen, facetranden in blocktitanium en stijlvolle kleuren. Tree Spectacles biedt een veelzijdige collectie in zowel acetaat als japans titanium. Exclusief voor zelf­standige opticiens, met gunstige prijzen en condities.

67


uncensored visions PAND 41 | BOOTH A01 | APPOINTMENTS: +32 498 126012 | INFO@MAGALI-OCCHIALI.COM


PAND 43

C06

MOVITRA

De beste bescherming voor uw glazen We besloten onze krachten te bundelen en onze creativiteit te bundelen om een intuïtie tot leven te brengen en te voldoen aan een behoefte die nog nooit eerder was geïdentificeerd. En zo werd ons merk geboren. Movitra is geboren uit de ontmoeting van drie creatieve geesten, drie professionals en vrienden: Filippo, Giuseppe en Diego.

Het is alsof je op een rechte weg loopt zonder verrassingen en plotseling brengt een omweg onbekenden, nieuwe mogelijkheden en onverwachte scenario’s op je pad. Movitra dankt zijn naam aan het Latijnse “Movere”, wat beweging betekent, en “Vitra”, wat glas betekent. Dus een lens die beweegt, vloeiend, dynamisch, als een waterstroom die niet te stoppen is, als passie en de moed om te durven. Movitra werd geboren in 2016 in een appartement in Milaan, op een dag die lijkt als elke andere. Maar zelfs daarvoor werd het geboren op een strand, op een zonnige middag. Een vrouw bukt zich om haar kind op te rapen en haar bril valt op de grond,

met de glazen naar de grond gericht. Onherstelbare krassen. Voor velen is het de zoveelste situatie, voor de vrouw is het een ergernis die verholpen moet worden. Voor de oprichters van Movitra is het de lont die een mooie reis in gang zet. CONTACT Eyewear Trends & Recruitment Barbara Rietveld: +31(0)641209774 info@eyeweartrends.nl www.movitra.it

PAND 43

C07

MOSCOT MOSCOT is een in New York City gesticht bedrijf wat wereldwijd bekend staat om zijn iconische brillen – De MOSCOT Originals en MOSCOT Spirit collectie. MOSCOT gebruikt al haar bezieling en haar onmiskenbaar verfijnde esthetiek, met meer dan 100 jaar van brillen expertise en ongeëvenaard vakmanschap, om tijdloze brillen te creëren. Terwijl ze erkend zijn als een wereldwijd modemerk, blijft MOSCOT, in hart en nieren, een buurt optiekwinkel.

sterkste verbinding mogelijk gewaarborgd wordt. Elke MOSCOT bril is verkrijgbaar als correctie bril of zonnebril, met of zonder voorschrift, en is aan te passen in een verscheidenheid van modellen, lens-kleurencombinaties en maten. Met meer dan 100 jaar van brillen expertise, inspecteert MOSCOT zorgvuldig elk montuur voor kwaliteitscontrole in eigen laboratoria, gehuisvest in de eigen winkels in New York City, vóór de distributie van brillen naar klanten over de hele wereld.

Alle MOSCOT brillen zijn handgemaakt met behulp van de hoogste kwaliteit materialen, echte hardware en scharnieren die worden geklonken door de veer en het voorstuk zodat de

CONTACT MOSCOT Stephane Toorenburg: +31(0)646627406 stephane.toorenburg@moscot.com www.moscot.com

BOLD OPTICAL FAIR | VOORJAAR 2022 |

Uit het hart van New York City!

69



PAND 43

C08

CHARMOSSAS

Spaanse passie en temperament Charmossas, een fris kleurrijk brillenmerk uit Barcelona, Spanje. Na vier jaar succesvol voor een ander internationaal gerenommeerd bekend Spaans merk ontworpen te hebben besloot de jonge Portugese ontwerpster Carla Isabel Pires acht jaar geleden dat

het tijd was zelf haar vleugels uit te slaan. In Barcelona begon haar avontuur en startte zij haar eerste collectie. Inmiddels worden haar brillen over de wereld goed verkocht en is haar collectie geëvolueerd naar een volwassen commerciële en mooie collectie. Stoere en verleidelijke monturen voor mannen en vrouwen. Gewaagde kleur­ encombinaties schuwt Charmossas niet. Frisse, heldere kleuren met leuke accenten geven je het gevoel van ­ vrijheid, plezier en passie.

CONTACT Walterr Eyewear info@walterr.nl www.walterr.nl

PAND 43

C08

SEHSTOFF

Unieke eigenschappen en water besparend verwerkt. Met onze decoratieve klinknagels houden we ook de traditionele metaalsmid cultuur uit Ennstal in stand. De materiaaleigenschappen van onze linnen monturen overtreffen niet alleen onze verwachtingen, maar

bevorderen ook voor 100% het traditionele handwerk in de werkplaats. Het is voor ons een genoegen om de traditie van de Oostenrijkse brillen­ productie in de komende decennia met creativiteit en service vorm te geven. Ons materiaal is grondstof besparend wat betreft waterverbruik bij de productie, bio, veganistisch, anti-­ allergisch en hittebestendig. Met Bold Optical Fair beginnen wij onze reis in de grote wereld van de optiek en wij verheugen ons op elk bezoek. Wij heten alle opticiens van harte welkom. CONTACT Walterr Eyewear info@walterr.nl www.walterr.nl

BOLD OPTICAL FAIR | VOORJAAR 2022 |

‘s Werelds eerste linnen bril gemaakt met TCR technologie. Linnen wordt al meer dan 6000 jaar dagelijks gebruikt en wordt tot op de dag van vandaag door onze boeren uit het Mühlviertel in het noordwesten van Oostenrijk

71



PAND 43

ETNIA BARCELONA

BRAVO

Be an artist Etnia Barcelona is een onafhankelijk brillenmerk dat in 2001 werd geboren. Alle collecties worden vanaf nul ontwikkeld door het ontwerpteam van het

merk, dat het hele creatieproces controleert. Als er iets is dat Etnia Barcelona onderscheidt, dan is het wel de inbreng van kleur in elk van de ontwerpen, waardoor het het merk is geworden met de meeste kleurreferenties binnen de brillenbranche. Bovendien wordt elke bril gemaakt met natuurlijke materialen van hoge kwaliteit, zoals het natuurlijke acetaat van Mazzucchelli en de minerale glazen van Barberini. Het bedrijf heeft kantoren in Barcelona, Miami, Vancouver en Hong Kong en is aanwezig in meer dan 60 landen, met 14.000 verkooppunten verspreid over de hele wereld. Bovendien heeft het al zijn eerste Flagship Store, gelegen in de emblematische wijk Born in Barcelona, een spectaculaire ruimte van 7 verdie-

pingen gewijd aan de brillencultuur die het beste van het merk samenbrengt. #BeAnartist is de ethos van Etnia Barcelona, een uitnodiging om jezelf vrij te uiten door middel van design. Etnia Barcelona roept kleur, kunst en cultuur op, maar is bovenal ver­bonden met de stad die het heeft zien ontstaan en groeien. Barcelona staat voor een levensstijl die openstaat voor de wereld, een pure kwestie van attitude. CONTACT Etnia Eyewear Culture Hans Blommestijn: +31(0)681490276 Hans@77salessolutions.nl Martine Peeters: +31(0)628649763 martine@eyewant.one www.etniabarcelona.com

PAND 43

BRAVO

ALLPOETS Op een planeet die afstevent op een ecologische ramp en met een groeiend sociaal onrecht, is Allpoets het stem­ geluid dat de hoop niet verliest en actie onderneemt, met de intentie en het verlangen deel uit te maken van de verandering. Een dichter is een ieder die dapper genoeg is om zijn stem te verheffen om zo de wereld te veranderen. Een dichter zijn is rebelleren. Niet conformeren. We zijn allemaal dichters. Zij die de regels durven te overtreden, zij die bereid zijn te vechten voor gelijkheid en diversiteit, voor vrijheid en rechtvaardigheid, voor een betere wereld. Want er is geen limiet. We moeten de manier waarop we leven en consumeren veranderen. Als iets altijd op een bepaalde manier is gedaan,

betekent dit niet dat het de juiste manier is. Allpoets is een commitment met onze toekomst. Want het moment is NU. De wereld is van ons en wij zijn van de wereld. We moeten bewust en respectvol zijn en leren om samen te leven.

gecertificeerd en vormen een moderne collectie BIO eyewear. Elk Allpoets-­ montuur is gemaakt van CRT-acetaat (Carbon Renewed Technology), gecreëerd door de Mazzuchelli – Eastman samenwerking.

Trots presenteert Allpoets haar eerste collectie, gebaseerd op concepten zoals duurzame consumptie en ethische productie. Elk product van Allpoets eyewear is ontworpen voor mensen die op zoek zijn naar topkwaliteit tegen een betaalbare prijs. Een tijdloze collectie van minimalistische basics bestaande uit 42 verschillende modellen in acetaat en metaal. Alle 32 correctie monturen en 20 zonnebrillen zijn ISCC

CONTACT Etnia Eyewear Culture Mireille Immerzeel: +31(0)618995174 mireille.immerzeel@etnia.es www.allpoets.com

BOLD OPTICAL FAIR | VOORJAAR 2022 |

Eyewear die de wereld verandert

73


PAND 43

BRAVO

LOOL

Built to last Een project dat is ontstaan met als doel het beste schroefloze scharnier te creëren. Sinds de oprichting heeft Lool zichzelf ontwikkeld als een multidisciplinaire ontwerpstudio waar verschillende profielen samenwerken met een gemeenschappelijk doel. Toen we ons doel bereikt hadden het beste schroef-

loze scharnier te creëren, hebben we ons gefocust op het ontwerpen en produceren van functionele, creatieve, lichtgewicht monturen. De merknaam is voortgekomen vanuit de vorm van onze eerste gedemonteerde schroefloze bril. De grote productontwerpers hebben ons geïnspireerd en de weg gewezen naar een uniek, mooi en functioneel product. Wij gebruiken “BUILT” om te verwijzen naar de vervaardiging van monturen en creëren een analogie met de architectuur van gebouwen. De vormen en concepten van de hedendaagse architectuur inspireren ons om de vormen en modellen van onze collecties te definiëren. Dat is onze manier om duurzaam te zijn, werkend met de

beste grondstoffen om zo de levensduur van onze monturen te vergroten. Wij geloven erin dat elk ontworpen product een lange levensduur moet hebben. CONTACT Etnia Eyewear Culture Mireille Immerzeel: +31(0)618995174 mireille.immerzeel@etnia.es www.looleyewear.com

PAND 43

BRAVO

THE READERS

Intellectuele rijkdom

BOLD OPTICAL FAIR | VOORJAAR 2022 |

The Readers is een merk van leesbrillen en blauw licht filter brillen, gemaakt van biologisch materiaal. Een duurzaam, designgericht en kwalitatief hoogwaardig product om het lezen voor iedereen gemakkelijker te maken.

74

Alle modellen worden aangeboden in een grote variëteit van kleuren, geïnspireerd door de kleuren van de Schotse tartan. Het merk gelooft in cultuur en in de intellectuele waarde van rusteloze en onafhankelijke mensen. Om deze reden werden unieke en eigentijdse brillen gecreëerd voor lezers van elk type media in iedere situatie. Mensen de kracht geven hun intellectuele rijkdom te cultiveren door het verwerven van kennis. De monturen zijn gemaakt van bio-acetaat

en zijn biologisch afbreekbaar. De montu­ ren van de Readers zijn op verantwoorde wijze vervaardigd uit katoenvezels en plantaardige week­makers, waardoor ze in minder dan 1 jaar kunnen worden afgebroken. Het is een meer natuurlijke versie van standaard acetaat, maar net zo duurzaam, comfortabel en kwalitatief hoogwaardig. CONTACT Etnia Eyewear Culture Mireille Immerzeel: +31(0)618995174 mireille.immerzeel@etnia.es www.thereaders.com


PAND 43

C09

HERZBLUT EYEWEAR

Altijd uniek. In geen geval saai. Omdat leeftijdsgrenzen niet altijd passen bij oudere vrouwen, ontwikkelt HERZBLUT brilontwerpen, die de gevestigde conventies opblazen, maar toch super draagbaar zijn. Bij elke gelegenheid. De ontwerpen staan voor helderheid, zelfvertrouwen en gevoel voor stijl. Wij denken dat wat vrouwen echt definieert, de periode is waarin ze leeft. Niet haar generatie.

WALTERR EYEWEAR INFO@WALTERR.NL +31(0)616678376

CONTACT Herzblut Eyewear ch@herzblut-eyewear.de +49(0)803130454-0 herzblut-eyewear.de

BOLD OPTICAL FAIR | VOORJAAR 2022 |

HERZBLUT eyewear presenteert nieuw geïnterpreteerde klassiekers, moedige designs en vormen, maar ook frisse kleuren, innovatieve composities in acetaat of hoogwaardig roestvrij staal. Veel, maar niet voor de hand liggende details begeleiden de ontwerpen, laat u enthousiasmeren door HERZBLUT eyewear – ‘with passion for ladies only’-.

75


BEZOEK ONZE STAND PAND 43 STAND C06

Mod. Midas, Mod. Vedra

& RECRUITMENT

Barbara Rietveld +31(0)6 41 20 97 74 www.eyeweartrends.nl

PARTNER VOOR DE ZELFSTANDIGE OPTICIEN


PAND 43

C09

KRAFTHERZ EYEWEAR

Puristisch en opvallend – op ooghoogte KRAFT / KRACHT- een fysiek element; kracht is nodig, om werkzaamheden uit te voeren waarvoor energie nodig is. HERZ / HART- als stuwende motor verzekert het de mensheid van de basisverzorging van alle vitale delen.

Bovendien geeft het ons vurige passie voor veel verschillende dingen. De KRAFTHERZ brillencollectie combineert opvallende ontwerpen met puristische terughoudendheid; onderscheidende expressie, ook al zijn ze niet erg kleurrijk of met veel decoratie. Zowel de bèta titanium monturen als de acetaat monturen – voorzien van een geïntegreerd veer scharnier van Redtenbacher – garanderen het hoogste draagcomfort en robuustheid. KRAFTHERZ brillen: een collectie voor avonturiers, krachtpatsers, evenals vrije geesten, die allen helder & uitdrukkelijk voor hun ruwe kanten opkomen.

CONTACT Herzblut Eyewear ch@herzblut-eyewear.de +49(0)803130454-0 www.kraftherz-eyewear.de

PAND 43

C10

LOOKIZI

Virtuele Brillenwinkel 2.0 HOE COOL IS DIT! VANAF NU KUNNEN KLANTEN JE BRILLEN HEERLIJK RELAXT VANUIT HUN LUIE STOEL VIRTUEEL PASSEN, OF BETER GEZEGD DRAGEN! WANT ZE ZIJN NIET VAN ECHT TE ONDERSCHEIDEN.

alvast reserveren. Je potentiële klant heeft zekerheid en jij een afspraak! Wil je meer weten over de mogelijkheden en kosten van de Virtuele Brillenwinkel 2.0?

Plaats bijvoorbeeld een QR code in je advertenties erbij of naast de brillen in je etalage (op een kaartje of digitaal

scherm) en je virtuele brillenwinkel is 24/7 open. Zet deze bril en vele anderen zelf maar eens op je neus en ervaar wat we bedoelen! De “real life’ monturen komen gewoon uit je collectie en liggen natuurlijk klaar in de winkel! En men kan de brillen ook

BOLD OPTICAL FAIR | VOORJAAR 2022 |

CONTACT Lookizi Sven Krijgsman: +31(0)104363263 info@lookizi.nl - www.lookizi.nl

77


© OxibisGroup 2021 • Registered brand • Picture may differ from actual product • All rights reserved

BV Cert. 11726409

Model FRIDA: gemaakt in de Jura, bestaat uit 86% gerecycled metaal.


PAND 43

C11

ANA HICKMANN

Dopamine shot met vrolijke kleuren Voor deze zomer is kleur een ­dominante factor in de gehele Ana Hickmann Eyewear collectie. Het is een dopamine-shot met vrolijke kleur- en tintpatronen.

Gefocust op een #letsparty-stemming geïnspireerde styling in verkwikkende blauwtinten, vlammend rood en donker olijfgroen, ontstond als een frisse manier om gelegenheidskleding te

updaten, met eigentijdse stijlen maar in modieuze vormen. Zeer functioneel, maar ook uiterst elegant en transformeert deze collectie van veilig naar spannend. Presentatie van de nieuwe Duo Fashion in heldere, levendige kleuren met een reeks verschillende vormen. De hele collectie is een eerbetoon aan het welzijn van de dames, niet alleen visueel maar ook mentaal. Het is belangrijk om je goed te voelen en er goed uit te zien. CONTACT Paul van der beek - Go Eyewear Paul.vanderbeek@googlemail.com +49(0)15222967959

PAND

C11

43

HICKMANN EYEWEAR

Gedurft en Vrouwelijk Breek de regels! Trek je niets aan van vooroordelen • Wees wild, wees gelukkig! • Wees disruptief, durf te durven!

Boeiende en agressieve montuur­ vormen worden tentoongesteld in de nieuwe 2022 Collectie van Hickmann Eyewear.

CONTACT Paul van der beek - Go Eyewear Paul.vanderbeek@googlemail.com +49(0)15222967959

BOLD OPTICAL FAIR | VOORJAAR 2022 |

De collectie bevat gedurfde en ­vrouwelijke vormen die zijn ont­ worpen voor de zelf­ver­zekerde, modieuze vrouw.

79


PAND 43

C11

FOR ART'S SAKE

Luchtige benadering van Luxe For Art’s Sake, opgericht in 2016, is een van de grootste en meest opwindende brillenmerken die uit Londen komen. Geliefd om zijn gedurfde details en een luchtige benadering van luxe, leeft FAS volgens de uitdrukking ‘Designed to

Delight’ – te zien in alles. Van onze opvallende art deco-geïnspireerde winkels tot onze blauwfluwelen verpakkingen en de goede doelen die we steunen (bij elke aankoop, doneren wij een bril aan iemand in nood via

Restoring Vision en planten een boom met Trees for the Future). CONTACT Paul van der Beek +49(0)15222967959 Paul.vanderbeek@googlemail.com

PAND 43

C11

GRAFIX

Creëer uw eigen huismerk Grafix „titanium’s finest“ Made in Germany. Grafix bied met hun exclusieve 3D scan programma de mogelijkheid om alle brillen in alle maten aan te bieden, en dan ook nog in 12 kleuren.

BOLD OPTICAL FAIR | VOORJAAR 2022 |

En on top, indien u dit wilt, kan dit geheel als uw „eigen huismerk“ uw winkel verrijken.

80

CONTACT Paul van der Beek Paul.vanderbeek@googlemail.com +49(0)15222967959


PAND 43

C11

PHILIPPE V

Vision is the art of seeing the invisible Een vader, surfer, duiker en fervent oceaan minnaar, Philippe Vergez is eerst en vooral een creatieve geest en gespecialiseerd in het ontwerpen van geavanceerde producten en het opbouwen van een stijlvolle en iconische

merken die resoneren met mensen. Met meer dan twee decennia van internationale ervaring in Europa, Japan, Azië en Noord-Amerika, heeft Philippe bijge­ dragen aan het product design en de ontwikkeling van internationale merken evenals enkele van ‘s werelds toonaangevende designer labels. Philippe heeft het voorrecht om opgenomen te worden als een van de 10 beste ontwerpers volgens Sunglasses Magazine USA. Zijn ontwerpen hebben reeds veel beroemde gezichten versierd en mooie ogen beschermt. Toegewijd aan de hoogste kwaliteit van vakmanschap en materiaal, worden deze handgemaakte monturen vervaardigd naar traditionele productiemethoden die garant staan voor een hoogwaardig en duurzaam eind resultaat. Philippe V brillen met

Italiaanse acetaat, Duitse scharnieren en metalen onderdelen en aangepaste organische lenzen geproduceerd door het Franse Essilor. CONTACT Paul van der Beek Paul.vanderbeek@googlemail.com +49(0)15222967959

PAND 43

C12

TOP VISION GROUP

Optimale beleving en perfecte afwerking

Eenvoud, functionaliteit en elegantie is de ontwerptaal voor deze nieuwe serie. Wij hebben geavanceerde brillen-theaters gemaakt waarmee je het verhaal, het ontwerp, en unieke karakter van je monturen kunt delen. Alles leeft, evolueert, groeit, vernieuwt voortdurend, dus waarom zou je winkel altijd ongewijzigd blijven? De gemiddelde winkel verbouwt elke 15 jaar, ook al is het bewezen dat een aanpassing van je winkel­

concept je omzet met 10 tot 15% kan verhogen! Wat als je dat veel vaker zou kunnen doen? Wij hebben een in-store oplossing gecreëerd die flexibel en dynamisch is waardoor je je identiteit op een frisse en hypermoderne manier kunt tentoonstellen. Een prachtig presentatie­systeem om "je bril te laten stralen", met zorg ontwikkeld om je collectie alle aandacht te geven.

CONTACT WWW.TOPVISIONINSTORE.NL Top Vision Group Rob de Wolf & Francis Peters +31(0)235176677 info@topvisiongroup.com www.topvisiongroup.com

BOLD OPTICAL FAIR | VOORJAAR 2022 |

In dit nieuwe decennium lanceren we een compleet nieuw instore-systeem. De Carré shelving units. Een minima­ listisch, karakteristiek en veelzijdig assortiment voor horizontale brilpresentaties met ongeëvenaarde verlichting.

81


Design Eyewear Group / info.nl@designeyeweargroup.com / 079 59 38 770/ kilsgaard-eyewear.dk


PAND 43

C13

KALEOS COLLECTION

Intuïtie and "Savoir faire" Kaleos vindt het concept van moderne brillen telkens opnieuw uit, waarbij design, mode en luxe worden gecombineerd. Mode, innovatie en kwaliteit zijn de waarden die Kaleos inspireren en begeleiden, maar het is de recreatieve structuur van het merk dat het onderscheidt en zorgt voor succes. Dankzij haar schat aan ervaring in de mode brengt creatief directeur Claudia Brotons de kennis, intuïtie en “savoir faire” die een luxemerk als Kaleos vertegenwoordigt. Met Claudia aan het creatieve roer en met haar begeleiding ontwerpt het technische team van Kaleos Studio, in samenwerking met ’s werelds

toonaangevende fabrikanten, stukken, assemblages, unieke acetaten en exclusieve lenskleuren voor het merk. Elke 6 maanden verrichten zij een creatief en logistiek wonder door een nieuwe collectie verrassende, eclectische ontwerpen op de markt te brengen, trends te zetten en vooroordelen over

stijl te overstijgen. Stukken van topkwaliteit met complexe constructies, die elk meer dan anderhalf jaar in beslag nemen. Unieke brillen die eigentijdse smaak combineren met functionaliteit; met de hand geassembleerd en gevormd. Sinds 2013 heeft Kaleos in zijn eentje brillen opnieuw gedefinieerd als accessoire dankzij het onverslaanbare kwaliteitsniveau en de nauwgezette aandacht voor detail. Kaleos is te vinden in geselecteerde opticiens en conceptstores in meer dan 20 landen.

CONTACT Elly van den berg: +31(0)626642050 info@jazz-eyefashion.com

PAND

C13

43

LAIBACH & YORK

Superieure brillen uit Slovenië

ZERO-WASTE We zijn een ZERO-WASTE bedrijf, wat betekent dat we elk stukje materiaal gebruiken. We maken van wat afval zou zijn voor een ander bedrijf mooie visitekaartjes houders, accessoires, sieraden en meer. Al onze monturen zijn handgemaakt in Slovenië.

CONTACT Elly van den berg: +31(0)626642050 - info@jazz-eyefashion.com

BOLD OPTICAL FAIR | VOORJAAR 2022 |

LAIBACH & YORK werd in 2013 ­opgericht door een industrieel ont­werper en opticien en is al jaren actief in het vervaardigen van brillen voor prominente klanten. Ergonomisch ontworpen voor een superieure gewichtsverdeling. Goed uitgehard Italiaans cellulose-acetaat. Viervoudig gepolijst voor een prachtige glasachtige afwerking. Meer dan 100 verschillende kleuren.

83


PAND 43

C14

BARUCH EYEWEAR

Subtiel met een twinkeling Deze collectie staat voor geraffineerd kleurrijk Design, Lichtgewicht, Duurzaamheid, Comfort en Luxe. De designs zijn minimalistisch waar een grote groep dragers zich comfortabel bij zal voelen. De collectie bestaat uit dames monturen in verschillende – ook smalle – maten, heren monturen in verschillende – ook grote – maten en Unisex monturen. De doelgroep voor deze collectie is hiermee zeer breed te noemen.

van Beta-titanium wat maakt dat het montuur slechts 9.3 gram weegt. De oortips zijn gemaakt van non-allergisch materiaal wat een extra voordeel is voor brildragers met een sensitieve huid.

Per montuur is er keuze uit 6 kleuren waaronder uni kleuren en gecombineerde kleuren met een subtiele doorloop van de buitenkant veer doorgaand naar het bovenste deel van het voorstuk. Op subtiele wijze geeft dit een twinkeling tijdens de hoofdbewegingen van de drager. De monturen zijn van Japans titanium vervaardigd, dwz het voorstuk van titanium en de veren

De monturen zijn handgemaakt in Duitsland. Door het gebruik van hoogwaardige, duurzame en licht­ gewicht materialen, het gebruik van mooie kleurenpaletten en het hebben van een uitstekende pasvorm, behoren deze monturen zeker tot een luxe collectie voor uw klanten. CONTACT Creatief Brillen Corrie Blotenburg: +31(0)318482500 info@barucheyewear.com www.barucheyewear.com

PAND 43

C14

FREUDENHAUS

BOLD OPTICAL FAIR | VOORJAAR 2022 |

Deel van je persoonlijkheid

84

Wat maakt een bril perfect voor jou? Sommigen zeggen, een bril moet technisch perfect zijn, en ze hebben gelijk. Anderen zeggen, een bril moet modieus, trendy, cool, stijlvol en chic zijn. Natuurlijk, dat is ook waar! Maar voor ons is dit niet voldoende. Wij willen meer. Wij zijn van mening dat een bril uitgroeit tot een deel van je persoonlijkheid. Dus wij zeggen: “Hou van je bril – zoals je van jezelf houdt!” Onze klanten kunnen in de spiegel kijken… en verliefd worden op zichzelf met een bril van Freudenhaus. CONTACT CREATIEF BRILLEN info@creatiefbrillen.nl +31(0)318482500 www.creatiefbrillen.nl


PAND 43

C14

ALBERT I'MSTEIN

Gewaagd & uniek Albert I’mStein – geniale brillen uit Polen. We zijn trots op het originele ontwerp, de kwaliteit van de afwerking, die plaatsvindt in Korea, en hoogwaardige materialen Titanium of Titanium combinatie met hoogwaardig acetaat. We willen kwaliteit en een goed ontwerp bieden aan een zo breed mogelijk

publiek dat op zoek is naar creatieve, originele perspectieven en zich wil onder­scheiden van de massa. Om ­gewaagd en uniek te zijn. Albert I’mStein is een weerspiegeling van het karakter van een individu, niet bepaald door leeftijd of geslacht. Wees zelfverzekerd, wees slim; Wees spontaan en behandel de realiteit met een korreltje zout!

CONTACT CREATIEF BRILLEN info@creatiefbrillen.nl +31(0)318482500 www.creatiefbrillen.nl

PAND 43

C14

VIOROU

Du Violet au rouge

Men ziet zeven kleuren op het zichtbare lichtspectrum. Elke kleur doet je aan iets denken. Bijvoorbeeld, violet wordt

gezien als de kleur van de adel en rood is de kleur van passie. Elk mens is uniek, ieder gezicht is anders. En dit gezicht kun je met kleur veranderen. Kleur kan het beeld van een persoon veranderen. Of dit een goed beeld, een slecht beeld, een beeld die de persoon wil geven of misschien een beeld dat de persoon het minst verwacht. Een montuur vertegenwoordigt het centrale punt van je gezicht. VioRou gelooft dat een montuur een essentieel onderdeel is van het creëren van verschillende gezichten, uitdrukkingen en karaktertrekken, maar tegelijkertijd dient als een item dat wordt gebruikt voor mensen om een stap buiten hun huidige zelf te nemen. De monturen van

VioRou zijn ontstaan uit het verlangen om brildragers op te vrolijken en om zich met kleurenbrillen te veranderen en nieuwe stijlen te proberen. CONTACT CREATIEF BRILLEN info@creatiefbrillen.nl +31(0)318482500 www.creatiefbrillen.nl

BOLD OPTICAL FAIR | VOORJAAR 2022 |

De oorsprong van “VioRou” is “Du violet au rouge”, wat in het Frans vertaald wordt naar “van violet naar rood”. Dit betekent: de zeven kleuren die de mens waarneemt, wat ook direct het concept van VioRou is; zeven kleurenbrillen.

85


PAND 43

C15

AMERICAN OPTICAL

De eerste zonnebril op de maan De heropleving van AO is een van de grote wereldwijde heropstarten in 2021! Toen Europa Eyewear uit Chicago, een van de grootste distributie- en productiebedrijven in de VS, in 2019 American Optical overnam, hadden ze al een plan om de volledige productie terug te brengen naar de VS en de 187 jaar oude geschiedenis van AO voldoende ruimte te geven in hun geplande portefeuille. Bekijk de nieuw ontwikkelde klassieke stijlen uit de archieven van AO, zoals de Original Pilot - de eerste zonnebril op de maan, de Saratoga bekend als de zonnebril van John F. Kennedy en nog veel meer. Allemaal 100% handgemaakt in de VS.

CONTACT WOLF CONTINENTAL GMBH - info@wolf-continental.com +49(0)2431806580 - www.wolf-continental.com

PAND 43

C15

ALF

Discreet en elegant

BOLD OPTICAL FAIR | VOORJAAR 2022 |

Het ALF (Atelier Lunetterie de Francais) ontwerp is geïnspireerd op beroemde design klassiekers uit de 60-er, 70-er en 80-er jaren - allemaal vervaardigd in Japans Acetaat en geproduceerd in Frankrijk! Elk model is flatterend in afwerking en design!

86

CONTACT WOLF CONTINENTAL GMBH info@wolf-continental.com +49(0)2431806580 www.wolf-continental.com


PAND 43

C15

FRANK CUSTOM

Innovaties uit Zuid-Korea Frank Custom is een door de eigenaar geleid bedrijf met een eigen fabriek in Zuid-Korea. Frank Bae maakt al 20 jaar brillen en ontwikkelt het merk Frank Custom sinds vijf jaar met een jong team – dat we vanuit ons eigen magazijn in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Nederland distribueren. De brillen worden niet alleen tot in het kleinste detail in de eigen designtaal ontworpen, maar ook met alle relevante innovaties en ontwikkelingsstappen in eigen huis geproduceerd. De collectie is opgesplitst in 2 gebieden: De evoluerende lifestyle-­ afdeling brillen van titanium, titanium-combinaties en acetaat / zon & randloos – en een lijn die gemakkelijk te verkopen is van het fijne materiaal

Ultem – een materiaal uit de luchtvaart­ industrie – dat fantastisch werkt door zijn vormen, kleuren en lichtheid. CONTACT WOLF CONTINENTAL GMBH info@wolf-continental.com +49(0)2431806580 www.wolf-continental.com

PAND 43

C16

LAFONT

De roots van Lafont liggen in de stad van de liefde, Parijs. In 1923 opende Louis Lafont zijn eerste optiekzaak, door de jaren heen volgde er nog 5 optiekzaken onder leiding van zijn zoon Philippe Lafont die samen met zijn echtgenote Laurence in 1979 hun eerste

collectie ontwierpen. 42 jaar later en 3 generaties verder straalt de collectie als nooit voorheen. De 2 zonen van Philippe en Laurence, Thomas (ontwerper) en Matthieu (directeur) schrijven de geschiedenis verder vanuit de hoofdstad van de mode. Het Parijse ontwerp en Franse productie in Morbier / Jura zorgt ervoor dat de collectie wereldwijd in 40 landen verdeeld wordt. De Franse levensstijl, de Parijse elegantie en discrete luxe, samen met technische kennis en kwalitatieve materialen zijn de essentie van Lafont. Lafont ontwerpt 5 collecties: voor dames als heren, optisch en zonne­ brillen, vintage réédition en Issy&là voor de jeugd en een frivole kinder­ collectie genaamd Lafont Enfant.

• Lafont Paris is 100% een familie bedrijf • 3de generatie staat vandaag met succes aan het roer • OFG (Origine France Garantie) = Frans kwaliteitslabel met productie in Morbier / Jura • Hoofdkantoor in Parijs CONTACT GFC Lafont Paris gfc@gfc-lafont.com www.lafont.com

BOLD OPTICAL FAIR | VOORJAAR 2022 |

Op en top Parijs!

87


WALTERR EYEWEAR INFO@WALTERR.NL +31(0)616678376


PAND 43

C17

VOOR'T OPTIEK

Probleem oplossende professionals Graag willen wij ons aan u voorstellen. We zijn opgericht in 2012 om ons te focussen op het ontzorgen van de ondernemer binnen de optiek, Optometrie en Oogheelkunde. Wij beschikken over een toereikende specialistische technische kennis om service en onderhoud te verlenen aan een grote diversiteit optische instrumenten en machines binnen de optiek branche. Wij mogen ons ook leverancier in optische instrumenten noemen.

van instrumenten en het verlenen van onze service, hebben wij ook innovatie hoog in het vaandel staan. Daarmee willen wij zeggen dat wij sinds kort een eigen Voort Optiek unit hebben ontwikkeld en in eigen beheer hebben

geproduceerd. Ook zal hier een volledig nieuw concept beschikbaar gaan komen voor het kunnen meten van klanten die afhankelijk zijn van een rolstoel. Deze rolstoel unit zal beschikbaar zijn rondom de zomer van 2022. Bent u nieuwsgierig naar deze ontwikkeling? Neem gerust een kijkje op onze website:voortoptiek.nl/ instrumenten/meubilair/ Of kom langs op Bold!

Met onze verscheidenheid aan A-klasse instrumenten, zowel nieuw als occasion, maken wij het u mogelijk, uw klant in de beste metingen te voorzien. Naast het leveren

CONTACT Voort Optical Service B.V. info@voortoptiek.nl +31(0)255757777 www.voortoptiek.nl

PAND 43

VM L'ATELIER

CHARLIE

French Revolution Technologische innovatie moet de stijl beïnvloeden. De esthetiek moet de technische functie sublimeren. Zonder de functie verliest de esthetiek zijn legitimiteit. En wederzijds.

Vanessa en Mehdi putten hun kracht uit hun synergie. Waar een vrouw met een spontane persoonlijkheid haar intuïtie haar laat leiden, doet de creatieve en bedachtzame man een stap terug en overdenkt zijn creatieve proces. Een vleugje frisheid en gevoeligheid die een bril een unieke stijl geeft. Een ­origineel werk gegenereerd door twee convergerende visies.

Haute Couture 3D

Ze volgen deze filosofie en presenteren een nieuwe collectie: VM L’Atelier: een Haute Couture 3D-geprinte brillencollectie gemaakt met de nieuwste high-definition technologie van de 3D-industrie.

CONTACT Walterr Eyewear Walter van Waas: +31(0)616678376 info@walterr.nl - www.walterr.nl

BOLD OPTICAL FAIR | VOORJAAR 2022 |

Na een opvallende lancering bij Alain Mikli, creëerden Vanessa en Mehdi hun distributiebedrijf in 2010 om hun ontwerpen op de markt te brengen. Hun producten worden gedistribueerd naar optiek winkels die gek zijn op uitdagingen en innovatie.

89


STEVE MCQUEE STEVE MCQUEEN

GILLES MACALUSO

BOLD OPTICAL FAIR | VOORJAAR 2022 |

TEKST: MAARTEN WEIDEMA

90

Hallo Gilles, vertel eens iets over jezelf en je huidige rol bij Steve McQueen Eyewear! Na mijn optiekopleiding ben ik aan het werk gegaan als opticien, maar al snel werd ik agent voor bekende designermerken. In 2004 heb ik mijn eigen bedrijf opgericht dat gespecialiseerd is in de distributie van designercollecties. Twaalf jaar later, in 2016, heb ik MMC'Eyewear opgericht om mijn eigen collecties te ontwikkelen en te distribueren. Tegenwoordig probeer ik mij met het merk Steve McQueen Eyewear meer te concentreren op design. Wat inspireerde je om de "king of cool" te kiezen als naamgenoot voor deze brillencollectie? Mijn zakenpartner en vriend Pierre voegde zich in 2018 bij mij met het doel om MMC'Eyewear te ontwikkelen via merken met een sterk universum en een sterk imago. Pierre en ik zijn onbetwiste fans van SMQ en fans van oldtimers en motorfietsen en tot slot motorsportfans, dus toen we ons afvroegen wat mannen over het algemeen leuk vinden of hoe ze eruit zouden willen zien, kwam de naam van Steve McQueen als een no-brainer over. We kunnen zeggen dat veel mensen over de hele wereld van zijn levensstijl houden. Het is nog steeds zo actueel. Maar eerst en vooral was dit avontuur een sterk gezelschap verrijkt door gedeelde passies en daarna kwam het idee van een brillencollectie gewijd aan "The King of Cool". Steve McQueen Eyewear is niet zomaar een brillenmerk, het is een gemoedstoestand. Steve McQueen is zo'n iconische naam en geweldige persoonlijkheid dat het heel moeilijk moet zijn om brillenstijlen te matchen met zo'n personage. Hoe heb je deze coole stijlen bedacht? Steve McQueen Eyewear is niet alleen een brillencollectie, het is een echte gemoedstoestand. De monturen zijn niet alleen monturen, maar ze zijn ook de incarnatie van Steve McQueen. Elke model draagt een naam als een eerbetoon aan het leven van SMQ: een plaats, een herinnering, een feit, iets belangrijks in zijn leven, soms maar een klein detail dat voor de meesten onbekend is. Pierre en ik zijn enorm blij om aan een universum te werken van en met betrekking tot iemand waar


Interview

STEVE MCQUEEN

we gepassioneerd over zijn. Ik plaatste mezelf in het leven van Steve McQueen om iets te creëren dat hij geweldig zou vinden en trots zou zijn om te dragen. Het creëren van een Steve McQueen montuur is als een reis door zijn leven. Er is niets meer verheugend voor fans zoals wij.

Ik las dat de collectie ook gebaseerd is op de waarden vriendschap, familie en eenvoud. Hoe kunnen we dit zien in de montuur-ontwerpen? Vriendschap is de basis van de geschiedenis. Familie is de waarde die we willen behouden door ons ontwerp en onze eenvoud, omdat we weten dat eenvoud tijdloos is zoals Steve McQueen dat was. We maken de monturen met dezelfde geest, oprechtheid in het ontwerp en de kwaliteit van het materiaal dat we kiezen. Mensen die gepassioneerd zijn door de auto's begrijpen de details die je in het begin niet per se kunt zien, maar die mooie modellen karakteriseren. We willen de drager gelukkig maken omdat ze begrijpen dat het tijd kost om zo’n gedetailleerd product te ontwikkelen met dit soort specifieke en hoogwaardige materialen. We willen er dan ook zeker van zijn dat mensen die onze monturen zullen dragen

zich goed voelen en er trots op zijn. Elk model wordt qua naamvoering en ontwerp, eerst door Steve’s zoon Chad McQueen bekeken en goedgekeurd voordat ze in productie gaan.

Steve stond bekend als een groot autoliefhebber; kunnen we ook auto-geïnspireerde onderdelen vinden? Al onze brildesigns zijn gebaseerd op Steve McQueen's auto's en motor-ontwerpen. Het scharnier is een specifiek ontwerp dat uit de bochten van de Porsche Speedster 356 is afgeleid. Ook de eindtips hebben kleine details - ze hebben de vorm van de tank van de Triumph Bonneville T100. Daarnaast hebben sommige monturen een specifieke kleur zoals de Cool of de Indian-SP die groen zijn zoals de Ford Mustang in Bullitt in 1968 of de Liberty-SP in slate grey, zoals de Porsche 911. Is de familie McQueen nog steeds betrokken bij dit nieuwe avontuur? Ja, volledig. Chad heeft het merk Steve McQueen gecreëerd om betrokken te zijn bij alle projecten, inclusief het imago van zijn vader. Vóór 2019 was de naam Steve McQueen geen merk en de erven van Steve McQueen hadden partnerschappen getekend voor een aantal van de producten die Steve vroeger droeg. Om de uitbuiting van het imago van Steve McQueen zoveel mogelijk te beheersen, besloot zijn zoon Chad, het handelsmerk SMQ (Steve McQueen) in te dienen. Gelukkig hebben we een heel goede band met zijn familie, dus we werken graag met ze samen en laten ze elk nieuw doel zien dat we hebben voor de brillen. Alles wordt gevalideerd door de familie.

BOLD OPTICAL FAIR | VOORJAAR 2022 |

Steve stond bekend als een rebel, maar je montuur­ ontwerpen laten meer van zijn casual kant zien. Is er toch rebellie te vinden in deze collectie? Natuurlijk! We hebben de keuze gemaakt om iets chics, elegants en vintages te ontwerpen, en elk onderdeel is een eerbetoon aan zijn rebelse kant, zijn passie voor racen. Het scharnier is bijvoorbeeld het Porsche Speedster-ontwerp, de eindtips hebben een Triumph Bonneville tankontwerp. Deze specifieke materialen zijn onze eigen creatie. De nieuwe collectie voor 2022 zal rebelser zijn, met dikker acetaat, originele kleuren en monturen die Rebel, Race, Passion uitstralen, maar nog steeds elegant en gemakkelijk draagbaar. De stijl van Steve McQueen, de kleding, de brillen, de auto's of de motor die hij kreeg zijn in deze geest helemaal niet gek, maar chic en elegant met een perfecte afwerking.

91


Kun je me vertellen waardoor deze monturen zich onderscheiden van de rest? Weet je, we zeggen graag dat ons merk is gebouwd op een tijdloos levenspictogram, en ik geloof echt dat wanneer je een SMQ-bril op je gezicht zet, je je speciaal voelt. Dankzij alle geweldige feedback die we hebben over de kwaliteit, kan ik ook zeggen dat dat ook het verschil maakt. Steve McQueen is een houding, wees trots op wat je bent, want je maakt de goede keuze. De kwaliteit van de details en de pasvorm van onze producten staan centraal. Dat is belangrijk voor mensen die een product voor zichzelf kopen, en niet om alleen maar aan iemand anders te laten zien. Wat het verschil maakt met dit soort producten, is de mogelijkheid om het product te begrijpen via de informatie die de opticiens aan hun klanten kunnen verstrekken. Daarom is de strategie van de distributie van deze collectie ook erg belangrijk. Hoe heb je gerealiseerd om ook een vrouwelijke collectie te maken, geïnspireerd op dit uber-mannelijke stijlicoon? Ik kan zeggen dat deze collectie vrouwen al aanspreekt en zowel bij hen als bij mannen past. Het is voor vrouwen die het horloge of hemd van haar man kunnen lenen.

BOLD OPTICAL FAIR | VOORJAAR 2022 |

Kan je wat meer vertellen over de productie en kwaliteit van deze collectie? De collectie is ontwikkeld en geconceptualiseerd in Europa met significante authenticiteit in verwijzing naar Steve

92

McQueen. Elk stuk is speciaal voor het merk ontworpen en geproduceerd. De scharnieren, de schroeven, de neus­ kussens en zelf de eindtips. Het merk begon met slechts één lijn en nu, in 2022, bieden we met trots vier lijnen aan. We hebben ervoor gekozen om elk materiaal dat een bril vormt, zorgvuldig te selecteren, tot aan de schroeven toe. Alles is minutieus met de hand gemaakt en maakt de realisatie van lichte en aangenaam draagbare modellen mogelijk, dankzij een perfecte pasvorm, wat een uniek gevoel van vrijheid geeft. Details die je terug kunt vinden in deze collectie zijn onder andere; de gedetailleerde met een ster gevormde messing klinknagel op de rechter veer; COMOTEC-specifieke zelf borgende messing Torx-schroeven, voor een meer mannelijk en mechanisch ontwerp; een titanium plaat in de uiteinden. En SMQ-markering op de bovenkant van de veer uiteinden.

De brillen zijn allemaal vernoemd naar steden. Wat maakt deze steden bijzonder? Niet allemaal, maar sommige wel inderdaad. Het zijn alle steden waar Steve McQueen veel vrije tijd heeft doorgebracht met zijn gezin. Meestal had hij een huis in elke stad die tegenwoordig de beroemdste huizen zijn. Voor de anderen, zoals Slater, is het de stad waar hij opgroeide, opgevoed door zijn oom Claude. Bovendien vind je in de nieuwe Luxe collectie het model Beech Grove, de stad waar hij is geboren.


Interview

STEVE MCQUEEN

Je hebt momenteel al 20 stijlen gelanceerd. Wat zijn je plannen voor de nabije toekomst? De lancering van al onze nieuwe lijnen, zoals Signature, Iconic en Luxe die in 2022 uitkomen en waarom geen zonnebrillen collectie?! Wat is de ideale klant voor deze monturenlijn? Ik weet niet zeker of er een ideale klant is, want het feit is dat Steve McQueen een echt populair en tijdloos icoon is. Deze collectie is voor auto- en motorverzamelaars, vrije geesten en filmliefhebbers. De modellen kunnen gedragen worden door mensen die op zoek zijn naar iets chics en elegants maar met een sterk verhaal en hoge kwaliteit en de modellen kunnen ook door vrouwen gedragen worden. Ten slotte is Steve McQueen Eyewear het resultaat van een sterke menselijke band aangevuld met gemeenschappelijke passies en het is voor iedereen die al deze punten deelt.

Wat inspireerde je om je baan als brillenvertegenwoordiger te veranderen in het zelf maken van brillen? Ik zie dat niet als een verandering, maar als een evolutie. Ik ben gepassioneerd door de optiekmarkt sinds ik het heb ontmoet! Ik ben altijd nieuwsgierig en gepassioneerd geweest door de nieuwe en andere dingen en kreeg de kans om in verschillende gebieden van deze branche te werken, en de mogelijkheid om verschillende en interessante mensen te ontmoeten die me inspireerden en me hielpen om deze wereld beter te begrijpen. Met welk materiaal werk je het liefst bij het maken van een brilontwerp? Ik ben dol op de mogelijkheden die acetaat ons kan bieden voor het ontwerp en de kleuren, het biedt zoveel geweldige opties.

Ontwerp je met een CADprogramma of teken je liever met de hand? Ik werk samen met een ontwerper die de technische tekeningen maakt. Maar we beginnen vaak met een schets van een object dat een bril zal inspireren. Wat doe je graag als je niet aan het werk bent? Ik hou van reizen met mijn gezin en nieuwe mensen ontmoeten, nieuwe plekken en andere culturen ontdekken.

BOLD OPTICAL FAIR | VOORJAAR 2022 |

Deze collectie is gelanceerd door MMC'Eyewear. Kun je iets meer vertellen over hun werk? MMC'Eyewear is opgericht in 2016 en ondertekende zijn eerste licentie met Sunchild Eyewear, een merk voor kinderen en tieners. Tegenwoordig kun je onze monturen en zonnebrillen bij meer dan 600 wederverkopers over de hele wereld vinden. We hebben een prachtig ontwikkelingsproject voor MMC'Eyewear. Ons doel is het ontwikkelen en aanbieden van collecties voor zelfstandige opticiens die op zoek zijn naar de juiste en oprechte collecties met een sterk imago.

93


PAND D06

D07

D08 D09

D05

D04 D03

D10

BOLD WORKSHOPS

D11

STARTEN OM: 11.00, 13.00, 14.00 & 16.00 UUR.

PRIVE

D02

HEREN TOILET

BOLD OPTICAL FAIR | VOORJAAR 2022 |

DAMES TOILET

94

D01

EERSTE ETAGE

PRIVE

D


OP DE EERSTE ETAGE VAN PAND 43 BEVINDT ZICH, ONDER HET MAGISTRALE HOUTEN PLAFOND, DE MEETING AREA. DE MEETING AREA BESTAAT UIT ACHT VERGADERZALEN MET VERSCHILLENDE CAPACITEITEN.

BRETT C-ZONE HENRY JULLIËN MONOQOOL FORMULE 1 EYEWEAR KILSGAARD FACE A FACE ALIUM WOODYS EYEWEAR HAFFMANS & NEUMEISTER LEISURE SOCIETY LUNETTERIE GÉNÉRALE VERONIKA WILDGRUBER EMMANUELLE KHANH OLIVER GOLDSMITH SALT. EYESHAKER BARONG BARONG DITA DITA LANCIER DITA EPILUXURY THOM BROWNE DIFFUSER TOKYO

IN DEZE LOCATIE IS HELAAS GEEN PERSONENLIFT AANWEZIG OM NAAR DE EERSTE ETAGE TE KOMEN.

BOLD OPTICAL FAIR | VOORJAAR 2022 |

Deelnemers eerste etage

43

D01: D01: D01: D01: D02: D03: D03: D03: D04: D05: D05: D06: D06: D07: D07: D07: D07: D07: D10: D10: D10: D11: D11:

95


PERFECTE PASVORM

MIRARI SCHARNIER

WATERBESPAREND

Linnen heeft in combinatie met

innovatief scharnier waarbij er een

Vanaf de grondstof, de vlasteelt

biologische toevoegingen bijzondere

perfecte balans en druk­verdeling

met toevoer van regenwater,

eigenschappen waarbij afpassen

wordt gerealiseerd. Sierlijk en

tot het linnen textiel, is de productie

en vervormen tot de perfecte

praktisch voor intensief gebruik

waterbesparend. We besparen

pasvorm een makkelijk en simpel

voor de veeleisende brildrager.

10.000 liter water op 1 kilo linnen

proces is.

En makkelijk te vervangen indien

t.o.v. 1 kilo katoen, bestemd voor

nodig binnen enkele seconden.

de productie van brillen. Onze eigen TCR®-technologie sluit ook aan bij dit waterverbruik.

WALTERR EYEWEAR

info@walterr.nl www.walterr.nl


PAND 43

D01

BRETT

Neo Heroes Brett is geïnspireerd door een legen­ darische tv-serie uit de jaren ’70 genaamd “The Persuaders”. De Britse gentleman Roger Moore en zijn co-ster, de Amerikaanse bad boy Tony Curtis,

vormen samen een charismatisch en contrasterend duo dat allerlei avonturen beleeft! Dit contrast is terug te vinden in de monturen van Brett. Zo zijn er modellen die in het vooraanzicht dun en klassiek ogen, maar in het zijaanzicht massief en stoer. Dit zie je ook terug in de materialen, zoals acetaat, blocktitanium of zelfs combinaties van deze materialen!

CONTACT Ode Frames info@ode-frames.nl +31(0)162404070

PAND 43

D01

C-ZONE

Laat zien wie je bent materiaal. De ontwerpen zijn creatief en gericht op comfort. De letter C in C-zone staat voor: Cool = is trendy en modieus Colour = een zeer kleurrijke collectie Comfort = laag gewicht en siliconen neussteuntjes. De technische afwerking is fenomenaal! De gebruikte materialen zijn duurzaam en licht en de kleurstoffen garanderen dat de brillen geen allergieën veroor­ zaken. Door met meerdere gespecialiseerde partners te werken is het mogelijk het beste van twee werelden bij elkaar te brengen. Dat resulteert niet alleen in fraaie en comfortabele designbrillen, maar ook nog in aantrekkelijke prijzen.

CONTACT Ode Frames info@ode-frames.nl +31(0)162404070

BOLD OPTICAL FAIR | VOORJAAR 2022 |

De monturen van C-Zone worden in Nederland ontworpen en gemaakt in Zuid Korea. Het basismateriaal is hoogwaardig roestvrijstaal en wordt soms gecombineerd met een ander

97


PAND 43

D01

HENRY JULLIËN

Stijlvol en elegant Henry Jullien is een van de oudste, in de Jura gevestigde, Franse brillenproducenten. Van oudsher is de Jura het centrum van de optiek in Frankrijk. Bij Henry Julliën wordt alles van de bril in eigen huis gemaakt. Als enige bedrijf ter wereld maakt deze fabrikant de brillen nog altijd van het duurzame walsdoublé. Dat vergt een bijzondere techniek, maar dat beheerst Henry Julliën inmiddels al sinds 1921.

Daarmee zijn ze ook bekend mee geworden in de hele wereld en dat zijn ze nog altijd. Ook in Nederland is Henry Julliën een begrip, mede door de enorm lange levensduur en chique uitstraling. Sinds enkele decennia worden er brillen van nanoflex gemaakt. Een materiaal ontwikkeld voor de ruimtevaart maar in middels ook zeer veel toegepast in de chirurgie. Pennen en schroeven om botten aan elkaar te zetten worden vaak van dit materiaal gemaakt. De reden: het materiaal geeft beslist geen allergische reacties. Daarmee is het dus zeer geschikt voor brillen. Het is ook nog eens extreem licht in gewicht. Dat garandeert en hoog draagcomfort en een lange levensduur.

CONTACT Ode Frames info@ode-frames.nl +31(0)162404070

PAND 43

D01

MONOQOOL

Comfortabele innovatie

BOLD OPTICAL FAIR | VOORJAAR 2022 |

Een montuur printen met de nieuwste 3D-techniek. Dat geeft mogelijkheden die nooit eerder bereikbaar waren. Monoqool maakt dat waar, en hoe! Niet alleen de productietechniek is innovatief, maar het ontwerpproces is dat ook. Ontwerpen voor 3D vergt een totaal andere benadering dan voor traditioneel gemaakte brillen. Laagje voor laagje

98

moet het totale product worden gede­ finieerd. Is het ontwerp van één zo’n laagje niet juist dan gaat er iets mis. Om er zeker van te zijn dat uw nieuwe bril perfect is, worden de eerste honderd brillen standaard uitgebreid getest op sterkte, duurzaamheid en kwaliteit. De kleur wordt er later opgebracht. De stoffen die daarvoor worden gebruikt zijn alle (oa. FDA) goedgekeurd voor de toepassing van de voedselindustrie. Het proces om de kleur op te brengen, luistert zo nauw dat het wordt uitgevoerd in een extern bedrijf dat daarin is gespecialiseerd. Met een Deens ontwerp dat met diverse technieken uit de hele wereld tot stand wordt gebracht, heeft u een bijzonder montuur. Een fraaie bril met een verhaal.

CONTACT Ode Frames info@ode-frames.nl +31(0)162404070


PAND 43

D03

KILSGAARD EYEWEAR

Eerlijkheid is tijdloos In tijden van verandering en altijd op zoek naar wat er komt, zien we een noodzaak om te focussen. Om te focussen op echte zorg op het respecteren van compromisloze keuzes – om

altijd trouw te blijven. Hoewel er in de loop der jaren veel is veranderd, is geweldig design dat niet. Het gaat nog steeds om een niet aflatende aandacht voor detail en interesse in het werken

met je materialen – er datgene uithalen wat absoluut essentieel is. Voor ons is goed design eerlijkheid. Wij zien niet de noodzaak om te verfraaien wat er al is. Wij zien kracht in reductie – ruwe materialen en minimalistische keuzes voor zichzelf laten spreken. Het creëren van producten waarbij niets aan het toeval wordt overgelaten. Dat soort eerlijkheid in design is tijdloos. Net als onze monturen.

CONTACT DESIGN EYEWEAR GROUP INTERNATIONAL Emanuel Scheper: +31(0)653251005 info.nl@designeyeweargroup.com www.designeyeweargroup.com

PAND 43

D03

FACE A FACE In het kleurenlaboratorium van FACE À FACE wordt licht een element om vorm aan te geven, dat zijn poëzie en creatieve handtekening verleent. Het getalenteerde team van FACE À FACE ontwerpers verkent de poëzie van licht en kleur en produceert creaties die zowel geïnspireerd zijn door design als door het dagelijkse pad van de zon langs de hemel.

De ontwerpen vertellen een verhaal over de manier waarop het licht in de loop van de dag verandert: WITTY vertegenwoordigt de eerste zonne­ stralen van de dageraad, ZENIT is de middagzon, NEONN een gloeiende halo, enzovoort. Licht doorkruist elk model door middel van uitsparingen en verlichtingen, waardoor deze brillen­ontwerpen tot leven komen. Een eigenzinnige elegantie voor een grensverleggende collectie: FACE À FACE daagt u uit om te spelen met licht en kleur.

CONTACT DESIGN EYEWEAR GROUP INTERNATIONAL Emanuel Scheper: +31(0)653251005 info.nl@designeyeweargroup.com www.designeyeweargroup.com

BOLD OPTICAL FAIR | VOORJAAR 2022 |

Licht is kleur, kleur is licht

99


OUROBOROS De Ouroboros limited prestige collectie van Gouverneur is het resultaat van een nauwe samenwerking tussen een brillenfabrikant, Gouverneur Audigier, met de Franse "Entreprise du Patrimoine Vivant" status en Bérengère Evain, een ambachtelijke brillenmaakster die als eerste vrouwelijke opticien een "Meilleur Ouvrier de France" won. De subtiliteit van deze collectie ligt in de perceptie van tijd die specifiek is voor elk van de samenstellende materialen. Elk montuur, vervaardigd in overeenstemming met de milieunormen, is gemaakt van metaal geplatineerd met platina of 21,5-karaats champagne goud of rosé goud. De inzetstukken worden subtiel aangevuld met zorgvuldig geselecteerd hoorn, parelmoer en houtsoorten. WALTERR EYEWEAR | INFO@WALTERR.NL | +31(0)616678376


PAND 43

D03

ALIUM

Top elegantie en technische details De collectie ALIUM, de perfecte combinatie van prestatie en elegantie, is een juweel met een technische precisie. Het is een avant-gardistisch en dynamisch mannelijk gamma, dat gebruik maakt van materialen die we geselecteerd hebben om hun stevigheid en technische kenmerken, en dat steunt op nieuwe fabricagetechnieken ondersteund door Frans vakmanschap: 3D-printing, scharnieren met exclusieve mechanica, slanke lijnen en flitsende kleuren. Durf attitude, stijl en prestaties te tonen met ALIUM.

CONTACT DESIGN EYEWEAR GROUP INTERNATIONAL Emanuel Scheper: + 31(0)653251005 info.nl@designeyeweargroup.com www.designeyeweargroup.com

PAND 43

D04

WOODYS EYEWEAR

Design, kwaliteit en authenticiteit. Dat zijn onze lijfspreuken. We ontwerpen niet alleen monturen, we creëren ervaringen. Omdat we weten dat het meer is dan een accessoire, werken we hard om comfortabele en zeer duurzame designermonturen te leveren zonder compromissen te sluiten op het gebied van design, kleur, stijl en verfijning. Woodys Eyewear is een jong, fris en urban merk gemaakt door en voor mensen die zich speciaal en uniek voelen, en die niet graag trends volgen. Design stroomt door onze aderen, dus spelen we met vormen, materialen en texturen om unieke monturen te creëren met een hoop karakter en verfijning. Dit alles zonder onze oorsprong uit het oog te verliezen: Hout.

Onze monturen worden thuis in Barcelona ontworpen. Volgens de strengste kwaliteitsnormen, wat resulteert in een uniek, innovatief, fris en duurzaam product. Wij zijn het resultaat van doorzettingsvermogen, energie en innovatie, gedreven door creativiteit en kwaliteit. Wij creëren originele verhalen die betekenis geven aan onze collecties en ontwerpen

modieuze brillen die een blijvende indruk achterlaten. Wij ontwerpen brillen voor al wie wil breken met de gevestigde regels en die beslist zijn eigen weg te gaan. CONTACT Tarek Nijenhuis: +31(0)646900595 tarek@1713brillen.nl woodyseyewear.com

BOLD OPTICAL FAIR | VOORJAAR 2022 |

Anders dan de rest

101


WWW.TOPVISIONINSTORE.NL


PAND

43

D05

HAFFMANS & NEUMEISTER

Tijdloze en stille krachtige esthetiek Haffmans & Neumeister, een in Berlijn gevestigd brillenmerk met een toegewijde focus op minimalisme en tijdloosheid, investeert in het geïnformeerde huwelijk van conceptueel ontwerp, nauwgezet vakmanschap en ongeëvenaarde materialen. Elke collectie lanceert monturen die zowel ambitieus als toegankelijk zijn en wordt gelanceerd met stijlen die worden gekenmerkt door een tijdloze en stille krachtige esthetiek. Haffmans & Neumeister produceert al zijn brillen in eigen huis met behulp van vooruitstrevende technologieën en duurzame, op maat ontwikkelde werkwijzen. Elk montuur is met de hand afgewerkt met onberispelijke precisie en zorg en is gemaakt van verstelbaar

ultradun roestvrij staal en glanzend acetaat, wat zorgt voor een consistente en perfecte pasvorm. Ultralight, Ultralight+ en de nieuwe Bold-Collectie: Bold is voornamelijk een collectie van acetaat. Al onze collecties gebruiken echter het roestvrijstalen skelet als basis. Het is de vraag hoeveel er aan dat skelet wordt toegevoegd. Het is gewoon hoe een cappuccino, cortado, flat white en latte allemaal koffie met melk zijn, maar het is de verhouding tussen koffie en melk die hen definieert. Dit is vergelijkbaar met hoe onze collecties nu worden bepaald: de verhouding van roestvrij staal tot acetaat. Bold is meer melk voor espresso, Ultralight+ net iets minder, terwijl Ultralight de pure klap-voor-je-smoel espresso is.

CONTACT Eye Eye Caramba Lars Gerrits: +31(0)643123934 lars@eyeeyecaramba.com

PAND 43

D05

LEISURE SOCIETY

Absolute ontspanning doorbrengen met vrienden en familie, en het genieten van momenten van absolute ontspanning. Beginnend met eyewear die de idealen van Baum omvatten, het creëren van producten met een inherente waarde, leidden hem ertoe de meest geraffineerde eyewear te produceren die je überhaupt in de branche kunt vinden. De collectie van Leisure Society biedt een authentieke benadering van traditioneel geïnspireerde designs, met gebruikmaking van state-of-the-art technologie gecombineerd met ambachtelijke constructietechnieken. De collectie centreert rondom erfgoed; het creëren van een object met het oogmerk van een eeuwige levensduur. De collectie

wordt vervaardigd uit de meest hoogwaardige materialen die beschikbaar zijn: 12K, 18K en 24K goud-gecoated titanium, het meest hoogwaardige acetaat mogelijk en de allerbeste polariserende CR-39 en Nylon zonnelenzen met ontspiegelende UGR12™, Diamond Cast™ en hydrofobische en oleofobische coatings. CONTACT Eye Eye Caramba Lars Gerrits: +31(0)643123934 lars@eyeeyecaramba.com

BOLD OPTICAL FAIR | VOORJAAR 2022 |

Gedreven door levenslange overtuigingen en niet door merk-strategie; Leisure Society is een verlengstuk van het perspectief van oprichter, designer en CDFA-lid Shane Baum op wat het leven zou moeten inhouden; tijd

103


Tot ziens

20+21 MAART

Pand 41

Werk Efficiënt

BESPAAR TIJD EN KOM NAAR BOLD.

KOOP IN TWEE DAGEN UW VOLLEDIGE VOORJAARSCOLLECTIE IN!

Pand 43

Nieuwe locatie TAETS: ART & EVENT PARK IN ZAANDAM!

BESTEL NU UW GRATIS TICKETS

Bezoek ons! MEER INFO + TICKETS: WWW.BOLD-OPTICALFAIR.NL


PAND 43

D06

LUNETTERIE GÉNÉRALE

Eerbetoon aan de Bon Vivant Lunetterie Générale ontwerpt tijdloze brillen die je overal volgen. In deze zoektocht om het vintage repertoire nieuw leven in te blazen, gebruiken we alleen kostbare materialen en op maat gemaakte componenten om compromisloze brillen te creëren die bedoeld zijn om een leven lang mee te gaan.

Onze esthetiek is een groots eerbetoon aan de Bon Vivant in elk van ons. Een vrolijk en onderscheidend persoon die door zijn authentieke manier van leven naar grootsheid streeft, maar die ook mensen inspireert om hun 'force de caractère' te ontdekken. Grote avonturen beginnen met uitzonderlijke brillen. Alle brillen zijn handgemaakt in Japan. De kwaliteitscontrole wordt uitgevoerd onder het toeziend oog van onze brillenmeester die ervoor zorgt dat bij alle 232 productiestappen van meer dan 8 gespecialiseerde werkplaatsen aan de hoogste normen wordt voldaan. De duidelijke passie voor design en marketing van oprichter Julien Couture

wordt grotendeels beïnvloed door klassieke cinema en vintage ver­zamelobjecten. Zijn creatieve stijl wordt gekenmerkt door het gebruik van art deco grafische elementen, pure lijnen, allemaal met een unieke harmonie van kleuren en levendige materialen. De autodidactische ontwerper houdt van fotografie op film, marmer, kringloopwinkels, de kleur geel, snorren en de jaren 70. CONTACT Eye Eye Caramba Lars Gerrits: +31(0)643123934 lars@eyeeyecaramba.com

PAND 43

D06

VERONIKA WILDGRUBER

Veronika Wildgruber is een veelzijdige ontwerper gevestigd in Berlijn. Naast haar brillencollectie ontwerpt ze voor het Franse luxemerk Hermès en werkt ze samen met internationale interieuren meubelbedrijven. De Collectie; Sterk, onafhankelijk en onderscheidend. Door onderzoek en experimenten combineert deze collectie

individuele elementen tot een nieuwe en meerlagige esthetiek. Kruisende lijnen creëren tussenruimten; verschillende diktes roepen een gevoel van diepte op. Gedurfde materiaalcombinaties naast delicate kleurtint-overgangen resulteren in een onverwachte driedimensionaliteit. Geïnspireerd door de toekomst, architectuur en geometrie. Veronika Wildgruber Eyewear verscheen voor het eerst in 2010 met vier handgemaakte monturen, gemaakt in samenwerking met de Franse lunetier Jacques Durand. Na hun eerste presentatie op de Silmo show wonnen ze meteen de Silmo d’Or Juryprijs. Aangemoedigd door deze reactie werd in 2012 de eerste serieproductie gelanceerd. In 2017 werd ze opnieuw

bekroond met de kostbare Silmo d'Or voor Best Design Sunglasses. De collectie volgt een centraal thema dat vanaf het begin herkenbaar is. Het wordt opnieuw uitgevonden en vertaald in verschillende materialen en verwerkt tot andere niveaus, terwijl het een onmiskenbare formele samenhang tot stand brengt. CONTACT Eye Eye Caramba Lars Gerrits: +31(0)643123934 lars@eyeeyecaramba.com

BOLD OPTICAL FAIR | VOORJAAR 2022 |

Sterk, onafhankelijk en onderscheidend

105


PAND

43

D07

EMMANUELLE KHANH

Eigentijdse glamoureuze stijlen Emmanuelle Khanh, geboren in Parijs, betreedt eind jaren 50 de modewereld als model voor modehuizen zoals Balenciaga en Givenchy. Aan het begin van de jaren 60 raakt ze geïnteresseerd in styling / design en belichaamt al snel

de avant-gardistische straatstijl van de Franse New Wave. Haar collecties weerspiegelen de actieve, geëmancipeerde vrouw.In 1972 lanceert Emmanuelle Khanh een collectie brillen. Om het beste te krijgen, begint ze te werken

met de traditionele werkplaatsen van Oyonnax (Jura, Frankrijk) en stelt ze een lijn van oversized frames voor, die meteen iconisch wordt. Met Emmanuelle Khanh worden brillen volledig een mode-­accessoire, de handtekening van een gewaagde stijl, tegelijkertijd gedurfd en elegant.Na haar dood in 2017 is haar nalatenschap overgedragen aan ontwerper Eva Gaume, die dat iconische EK-universum opnieuw heeft gecreëerd met eigentijdse glamoureuze stijlen, waaronder de eerste collectie brillen voor mannen.

CONTACT FRMS Nick Simons: +31(0)621481986 frmsbynick@gmail.com

PAND 43

D07

OLIVER GOLDSMITH

Epische brillenontwerpen

BOLD OPTICAL FAIR | VOORJAAR 2022 |

Oliver Goldsmith, opgericht in 1926 in Londen, geniet een lange carrière en heeft de eer enkele van ’s werelds meest iconische brildragers te voorzien van een montuur, zoals Audrey Hepburn, Michael Caine en Grace Kelly.

106

OG ICONS is een zonnebrillencollectie van exacte replica’s uit het privé-archief van vintage Goldsmith-brillen en dateert uit de jaren ’50. Elk OG ICON wordt exact gereproduceerd zoals het is ontworpen. Niets is veranderd of

aangepast. Als je een vintage OG-­ montuur zou vinden en zou vergelijken met een OG ICON die vandaag is gemaakt, zouden ze identiek zijn. OG DECADES is een zonnebrillencollectie die de epische reis viert van brillenontwerp en innovatie die de afgelopen 90 jaar heeft plaatsgevonden. Elke stijl in de collectie is een zorg­vuldig onderzochte weergave van wat er op dat moment plaatsvond op het gebied van brillen en levens­stijlen. De monturen zijn vernoemd naar het decennium dat ze vertegenwoordigen. CONTACT FRMS Nick Simons: +31(0)621481986 frmsbynick@gmail.com


PAND

43

D07

SALT.

Meest begeerde zonnebrillen van de West-coast Salt. is een high-end optiekmerk uit Los Angeles dat zich toegewijd heeft aan het perfectioneren van pasvormen. Salt. maakt gebruik van de meest hoogwaardigste materialen en tijdloos design. Salt is geïnspireerd door de oneindige natuurlijke schoonheden. De veel geprezen gepattenteerde polarisatie filter van Salt maakt het tot een van de meest begeerde zonnebrillen van de West-coast. CONTACT FRMS - Nick Simons: +31(0)621481986 frmsbynick@gmail.com

PAND 43

D07

EYESHAKER

Een product dat niet mag ontbreken een brillenzaak in Rosental in Stiermarken. Wij zijn twee broers – Martin, de optometrist en brillenontwerper, en Andreas, een voormalig beroepsatleet die wordt gedreven door zijn voorliefde voor mode en design. Door het dagelijkse contact met klanten en de constante omgang met brillen, realiseerden we ons dat er geen product op de markt

was dat brillen naar onze tevredenheid reinigde en onderhield. EYESHAKER is de oplossing! Een product dat in geen enkel huishouden of werkomgeving mag ontbreken. Eindelijk is het mogelijk om onze geliefde bril schoon te maken zoals wij dat willen. Van nu af aan zijn het montuur en de glazen vrij van vuil en blijvend verzorgd. Vaarwel dus, smerige neusvleugels, wazige en bekraste glazen, kleverige monturen en siliconen onderdelen die gedoemd zijn op te lossen – er is geen excuus meer! CONTACT FRMS Nick Simons: +31(0)621481986 frmsbynick@gmail.com

BOLD OPTICAL FAIR | VOORJAAR 2022 |

Wij zijn een echt familiebedrijf en er is een passie die ons al heel lang kenmerkt: brillen. Sinds 1996 runnen we

107


NESPRAL SPECTACLES Alvaro Fernandez Nespral: +31(0)621265872 nespral.spectacles@gmail.com


PAND

43

D07

BARONG BARONG

Uniek door de natuurlijke materialen Barong Barong creëert unieke handgemaakte sieraden voor mannen en vrouwen. We doen dit sinds 2003 onder de merknaam Barong Barong, maar we gaan vele jaren terug in de tijd om dit te doen met onze Indonesische roots. Door het creëren van uitgesproken ontwerpen en combinaties maken we het mogelijk om je identiteit uit te

drukken. Wij streven naar een wereld die onderling verbonden is, waar geen ruimte is voor oordelen. Barong Barong is een hecht familiebedrijf met wortels in Indonesië. We gebruiken nog steeds materialen en traditioneel vakmanschap die hier geworteld zijn. Al onze artikelen hebben een uniek tintje door de natuurlijke materialen die worden gebruikt en de traditionele handgemaakte manier waarop onze producten worden gemaakt. Wij gebruiken uitsluitend materialen van hoge kwaliteit om zeker te zijn van een product dat lang meegaat. Onze materialen variëren van zijde van topkwaliteit, 925 Sterling Zilver, 18K verguld metaal, halfedelstenen en exclusieve duurzame ledersoorten. Elk item is gemaakt met een passie voor detail.

CONTACT FRMS Nick Simons: +31(0)621481986 frmsbynick@gmail.com

PAND 43

D10

DITA

DITA. CATEGORY OF ONE. AL MEER DAN 20 JAAR RICHTEN WIJ ONS OP ÉÉN DING: HET PERFECTIONEREN VAN DE KUNST VAN HET BRILLEN MAKEN. WIJ ZIJN GEEN MODEHUIS LICENTIE. WIJ ZIJN GESPECIALISEERD

Met meer dan 20 jaar ervaring in design en partners op de hoogste productieniveaus is de expertise van DITA uitzonderlijk en heeft het bedrijf een begeerde reputatie opgebouwd als een ware leider in optische innovatie.

Je kunt de teams van ontwerpers, onderzoek en ontwikkeling, of het aantal maanden dat het kost om één enkel DITA montuur te perfectioneren, niet letterlijk zien. Maar je zult altijd de aanwezigheid ervan voelen als je het in je handen houdt. Daarom worden de ontwerp- en productienormen van DITA beschouwd als een maatstaf waaraan andere luxe brillenmerken worden getoetst. DITA, dat in 1995 werd opgericht, heeft brillen opnieuw uitgevonden door de conventies te

DITA heeft het unieke genoegen gehad om 's werelds meest veeleisende klanten te bedienen, de oude garde uit te dagen en unieke relaties te smeden binnen cultuur, stijl, sport en entertainment; waardoor de positie van het merk net zo individueel is als het product dat het creëert. overstijgen en een discrete luxe te creëren met producten die variëren van gedurfde karaktermonturen tot nieuwe interpretaties van tijdloze vormen door middel van innovatieve technologie.

CONTACT NVDL Eyewear Info@nvdleyewear.nl Instagram: NVDL Eyewear

BOLD OPTICAL FAIR | VOORJAAR 2022 |

Gedurfde & discrete luxe

109


PAND 43

D10

DITA LANCIER

Optimale zichtbaarheid Geavanceerde lenstechnologie voor land, zee en lucht. Maak zelf een proefrit met DITA en zie de wereld in al zijn mogelijkheden. DITA-Lancier Geavanceerde Lens Technologie biedt een uitzonderlijke ervaring voor vele omgevingen.

VERBETERDE KLEUR. Zie de wereld in een volledig spectrum van briljante levendige kleuren, verbeterd voor Land, Zee en Lucht. HOGE DEFINITIE DETAIL. Ervaar ultra high definition details, die duidelijk maken wat onduidelijk is voor het blote oog. OPTIMALE ZICHTBAARHEID. Superieure helderheid, contrast en diepte voor optimaal zicht in de meeste omgevingen. REGEL DE WEG VOOR U. De DITA-Land lens komt tegemoet aan de realiteit van alledaagse activiteiten door verblindende schittering drastisch te verminderen

terwijl de natuurlijke diepteperceptie volledig behouden blijft. NAVIGEER MET HELDERHEID. Het DITA-Zee brillenglas beschikt over volledig geïntegreerde polarisatie­ technologie die de meeste reflecties op het oppervlak elimineert zonder het contrast op en rond open water. BEHEERS DE HOOGTE. De DITA-Air lens verbetert contrast en kleur voor maximale visuele precisie en minimale vervorming op elke hoogte. CONTACT NVDL Eyewear Info@nvdleyewear.nl Instagram: NVDL Eyewear

PAND 43

D10

DITA EPILUXURY

BOLD OPTICAL FAIR | VOORJAAR 2022 |

Hunkerend naar het echte

110

Er zijn ontelbare luxe brillenmerken, maar er is maar één Epiluxury brillenmerk in de wereld. De grote luxe huizen uit het verleden hebben hun ziel ingeruild voor omzet in een besluit om te imiteren, in plaats van te innoveren.

Epi-luxe, boven-luxe, dat wat op een persoonlijke en betekenis­ volle manier aan vijf essentiële grondbeginselen trouw is, is zo goed als verdwenen. Wij bestaan om de kracht ervan te doen herleven.

Deze vervorming van waarden heeft geleid tot een afwezigheid van passie

DE VIJF GRONDBEGINSELEN VAN EPILUXURY Functionele prestatie Technische technologie Ambachtelijk vakmanschap Tijdloos design Persoonlijke exclusiviteit

en integriteit in een industrie waarin de producten juist zijn ontworpen om dat uit te lokken. Onder de voortdurende druk om te kopen, weg te gooien en nog meer te kopen, is men vol maar uiteindelijk toch onbevredigd, overweldigd maar toch verlangend. Weer hunkerend naar het echte.

CONTACT NVDL Eyewear Info@nvdleyewear.nl Instagram: NVDL Eyewear


PAND 43

D11

THOM BROWNE

Amerikaans zelfvertrouwen Thom Browne is een mode-icoon omdat hij fascineert. Zijn collecties hebben met elk nieuw seizoen het klassieke design getransformeerd en tonen radicaal nieuwe interpretaties van traditionele vormen. Een alternatief voor de bestaande ideeën op maat, de Thom Browne Collectie is eyewear voor iemand wiens gevoel voor mode is fijn aangescherpt, maar nooit voorspelbaar. Thom Browne's esthetiek is geïnspireerd op een tijd van echt Amerikaans zelfvertrouwen - toch leidt die inspiratie tot iets geheel moderns en origineels. Wij geloven dat de monturen die je kiest een verhaal te vertellen moeten hebben. MEESTER-AMBACHTSLIEDEN: Het kost talloze meester-ambachtslieden met tientallen jaren ervaring, maanden

het hoogste niveau van kwaliteit en die kwaliteit wordt gevonden in Japan. TITANIUM PRODUCTIE: Thom Browne gebruikt een van de hoogste kwaliteiten van Beta-Titanium, dat dun, duurzaam en extreem flexibel is. Ons Beta-Titanium is 1/3 van het gewicht van staal.

om een enkel Thom Browne montuur te perfectioneren. JAPANSE KWALITEIT: We werken al onze monturen af in Japan. Niet omdat we het kunnen, maar omdat we het moeten. Het niveau van detail op onze monturen vereist

ACETAAT AFWERKING: Onze acetaat monturen maken gebruik van een eigen tuimelproces om hun prachtige afwerking te bereiken. Thom Browne gebruikt acetaat van de hoogste kwaliteit die verkrijgbaar is. CONTACT NVDL Eyewear Info@nvdleyewear.nl Instagram: NVDL Eyewear

PAND

D11

43

DIFFUSER TOKYO

Voor mannen met smaak

De meeste artikelen zijn voor de vrouwelijke drager en de keuze voor mannen is zeer beperkt. De oprichter van het merk DIFFUSER, Masaki Hirose, zette vraagtekens bij deze situatie en ontwikkelde een lijn van aantrekkelijke brillen accessoires, ontworpen voor mannen met een veeleisende smaak. CONTACT NVDL Eyewear Info@nvdleyewear.nl Instagram: NVDL Eyewear

BOLD OPTICAL FAIR | VOORJAAR 2022 |

Brillen zijn een steeds belangrijker modeartikel geworden. Er zijn echter te veel onaantrekkelijke, niet modieuze artikelen in de brillen accessoiremarkt.

111


INTERVIEW L.A.EYEWORKS

GAI GHERARDI

BOLD OPTICAL FAIR | VOORJAAR 2022 |

TEKST: MAARTEN WEIDEMA

112

In de brillenbranche is de naam Gai een waar instituut en behoeft weinig introductie, maar omschrijf jezelf voor ons eens in het kort, en belangrijker nog, heb je huisdieren of zijn je brillen je baby's? Bedankt voor het compliment, maar verdorie, ik probeerde het instituut juist te verstoren en er geen onderdeel van te worden! Zonder gekheid, ik ben een 'levensgenieter' en heb mijn nieuwsgierigheid naar de wereld nooit verloren. Ik ben grotendeels opgegroeid in de badplaats Huntington Beach, waar Barbara en ik beste vrienden werden op de middelbare school voordat we aan onze reis als opticiens begonnen. Tegenwoordig leef ik gelukkig met Rhonda, mijn partner voor het leven, en ik heb vijf Californische woestijnschildpadden, waarvan ik er drie heb uitgebroed uit de eieren van mijn twee ouden die ik meer dan 35 jaar geleden heb geadopteerd. Je weet dat we bij l.a.Eyeworks dol zijn op namen, en dat zijn Curly, Blanca, Box Car, Jumby en Millicent. Wat grappig!! Ik ken een paar van die modellen ja, maar was me er niet van bewust dat die naar je schildpadden vernoemt zijn. l.a.Eyeworks is een echt familiebedrijf, bijna een stam. Kun je ons vertellen hoe dat deel uitmaakt van de identiteit van het merk en hoe het je heeft geholpen te groeien? Het oude denken was "huur nooit je familie en vrienden in" en de onze was "huur altijd je familie en vrienden in!" Proberen om zaken en levens te scheiden werkte gewoon niet voor ons als een constructie. Maar er zijn veel lagen om een gevoel van verwantschap op te bouwen. l.a.Eyeworks trekt vaker wel dan niet gelijkgestemde mensen naar haar deuren door de gevoeligheid van onze missie. Thuis is een plek waar je je veilig kunt voelen om je ware zelf te zijn zonder oordeel, en we hebben ons best gedaan om dat


Interview

L.A.EYEWORKS

voelde als een soort ontwaken, waarbij iedereen bezig was met wat iedereen aan het doen was... en het ondersteunen ervan. De populariteit van Melrose is in de loop der jaren gedaald en gestegen, maar we blijven van de locatie houden. Het is op zoveel manieren het hart van l.a.Eyeworks en we noemen het liefdevol het 'moederschip' omdat het ons alles heeft gegeven!

Je eerste creaties waren bestaande lelijke monturen, die je aanpaste om het publiek iets unieks te kunnen bieden. Kun je iets vertellen over deze tijd en hoe mensen daarop reageerden? Hahaha! Misschien waren ze lelijk in de context van wat in 1979 als 'fashion eyewear' werd beschouwd, en dat is precies waar we tegen reageerden. We waren klaar met oversized, overspannen, met logo's beladen, genderspecifieke, saai gekleurde brillen! We wendden ons tot onze voorliefde voor archetypen om een nieuw gesprek op gang te brengen - denk aan brillen van Shuron, Gaspari, AO, en de ziekenfondsbril. We brachten ze naar het heden door ze te verven, te frezen en te zandstralen, samen met de toevoeging van prachtige lenzen. Door onze aanpassingen zijn de monturen genderneutraal geworden. Het idee om een man en een vrouw hetzelfde monturen te geven en een transformatie op beide te zien, was zo bevrijdend. Barbara zou kunnen zeggen dat we onze gevoeligheid hebben gedwongen om te bestaan, maar ik denk dat we ook ontdekten dat mensen hongerden naar een paradigmaverschuiving. Kun je ons iets vertellen over je eerste winkel op Melrose Avenue? Is dat nog steeds dezelfde locatie als nu? Ja, we hebben nog steeds onze oorspronkelijke winkel op 7407 Melrose Avenue. Ik vind dat dat gebouw op dit moment een historische plaquette verdient! Toen we in 1979 openden, was de straat voornamelijk bezet door meubelreparatiebedrijven en elektronicaleveranciers. Maar de huur was goedkoop en om de een of andere reden voelde het gewoon goed. We wisten niet dat Melrose in het volgende decennium het equivalent van Kings Road zou worden als het epicentrum van West Coastpunk en new wave-muziek, mode en cultuur. Toen de straat internationale faam kreeg, werd onze winkel een kruispunt voor zoveel verschillende en geweldige mensen. En ik moet zeggen dat een van de mooie dingen van die tijd is dat het

Als ik eens in LA ben zal ik daar zeker even binnen­ wandelen om te zien of dat gevoel daar nog steeds heerst. Is dat nog steeds zoals voorheen? Heel erg omdat onze klanten toegewijd en nieuwsgierig blijven naar ons perspectief. En laten we eerlijk zijn, met sommige van onze klanten gaan we drie, soms vier en waarschijnlijk vijf generaties terug. We hebben een diep vertrouwen opgebouwd bij mensen dat wat we aanbieden met oprechte aanmoediging wordt gegeven... en hoogst­ waarschijnlijk een clou natuurlijk. Kun je me vertellen over het project waar je het meest trots op bent en waarom. Barbara en ik wilden mensen van dienst zijn en de bril werd het medium waarmee we naar die missie konden werken. l.a.Eyeworks is onze manier om ons te geven, zodat we dat geschenk met anderen kunnen delen.

BOLD OPTICAL FAIR | VOORJAAR 2022 |

gevoel van veiligheid te bieden, zowel voor onze klanten als voor alle geweldige laEyeworkers die ons hebben gemaakt tot wat we nu zijn de jaren. Bovendien is het voor ons dagelijkse praktijk om te genieten van het belachelijke en het absurde - en niemand wil een leuk feest verlaten, toch?

113


Je hebt een aantal van de grootste namen in Hollywood "ingelijst", kun je wat namen verklappen? Natuurlijk, maar ik moet zeggen dat beroemdheden geen eindspel voor ons zijn. Veel mensen die we als beroemdheden beschouwen - helden eigenlijk - staan niet in de publieke belangstelling. Het zijn architecten, koks, voorvechters van burgerrechten, kostuumontwerpers, enzovoort. Als je ons echt enthousiast wilt maken, stuur dan gewoon de nerdy boekrecensent van de lokale openbare radiozender wiens droge humor en passie voor literatuur we aanbidden. Dat gezegd hebbende, zijn we vereerd om samen te werken met meer dan een groot aantal iconische mensen, waaronder Elizabeth Taylor, Miles Davis, Tina Turner, Cher, Divine, David Hockney, Isaac Julien, Bette Midler, Michael Jackson, Bob Dylan, Tilda Swinton, RuPaul, Ariana Grande en natuurlijk Sir Elton John die zoveel steun en enthousiasme voor ons werk heeft getoond. Was er uit die lijst met namen een speciale persoon of passing die er echt uit sprong? Er zijn zoveel momenten die op dat moment "business as usual" leken te zijn, die achteraf dierbaar en zinvol zijn geworden. Het was altijd erg leuk om met Carrie Fisher te kletsen en ik herinner me de dag dat ze een manuscript op de toonbank plofte en me vroeg wat ik vond van de titel die ze voor haar boek had bedacht: 'Postcards from the Edge'.

Wanneer ben je begonnen met het maken van je eigen brillenlijn en hoe is dat tot stand gekomen? Net als veel andere verhalen in de detailhandel en design, toen we niet meer konden vinden wat we wilden verkopen, besloten we er zelf een te maken. Rond 1980-81 kwamen we erachter waar de fabrieken waren in de Jura in Frankrijk en we maakten onze eerste tekening, vlogen naar Europa en klopten op de deur van een fabriek. Dit jaar is l.a.Eyeworks 40 jaar geworden, gefeliciteerd! Krijg je er nog steeds dezelfde kick van als het gaat om design en het runnen van de winkels? 42 jaar eigenlijk (en we dromen al over 50, op zijn minst!). Hoewel ik de winkels niet meer run zoals vroeger, leid ik ze nog steeds creatief en onze oorspronkelijke winkel op Melrose is tot op de dag van vandaag een bijzondere en stimulerende toetssteen. Mijn vader bouwde de u-vormige verkoopbalie die er nog steeds is, en elke keer als ik een voet in de winkel zet, is de hoeveelheid energie hetzelfde als op de eerste dag. De mogelijkheden lijken nog oneindig. Wat is het leukste onderdeel van je job? De onovertroffen kick om iets te maken en te zien dat het jaren later nog door iemand gedragen wordt, versleten en wel. Zelfs het abstracte idee dat iemand zijn leven leeft en ziet wat hij ziet in iets dat ik heb gemaakt, is nog steeds ongelooflijk ontroerend. Dit is waarom ik altijd zeg dat ik het meest ongelooflijke optreden ter wereld voor mij heb.

BOLD OPTICAL FAIR | VOORJAAR 2022 |

In die 42 jaar moet je heel veel stijlen hebben ontworpen. Is er een brilontwerp dat nog steeds je favoriet is? Als je zoveel ontwerpen hebt gemaakt, is het bijna onmogelijk om een favoriet te kiezen. Maar degene die vaak als eerste in me opkomt is BURBANK.

114

Ja!! dat was een geweldig ontwerp, en zijn tijd ook zo ver vooruit! Hoe kom je tot zo’n gaaf ontwerp? Begint het met een gezicht, een persoonlijkheid, een architec­tonische vorm? Het is als een deining in de oceaan die zich verzamelt om een golf te vormen, en voor mij is die golf gemaakt van al die dingen: gezichten, muziek, de manier waarop een hond loopt, een lichthoek, een dansbeweging, de kleuren van donuts , street fashion en ga zo maar door.


Interview

L.A.EYEWORKS

Maar ondanks je kleurrijke collecties, zijn je beroemde advertenties allemaal in zwart-wit. Waarom is dat? De campagne is gemaakt om te laten zien hoe een bril de unieke schoonheid van elk gezicht kan versterken. Het maken van de portretten in zwart-wit was een speelse manier om het idee van de glamoureuze Hollywood-headshot te nemen en het om te keren door buitensporige wezens als Divine, Nina Hagen en Iggy Pop te laten zien. Op dezelfde manier waarop onze montuurontwerpen geen toestemming van mode of trend vroegen, wilden we de gangbare opvattingen over aantrekkingskracht, roem en stijl ondervragen. Interessant genoeg hebben we vier decennia later ontdekt dat Greg Gormans ongelooflijke beheersing van zwart-witfotografie elk portret een subliem soort tijdloosheid heeft gegeven.

Ontwerp je nog steeds alle monturen zelf, of heb je een team dat je helpt? Ik ontwerp nog steeds alle monturen, en nog steeds met een analoog potlood in de hand. Je werkt voornamelijk met acetaat, hoe komt dat? Omdat de mogelijkheden voor expressieve kleuren zo groots zijn! Voor mij draait l.a.Eyeworks om kleur. Heb je een favoriet? Mijn gok is rood of roze. Elvis Costello heeft een nummer genaamd "How Deep is the Red", en inderdaad, rood is een krachtige en gedenkwaardige marker waar Barbara en ik dol op zijn (aan de andere kant hebben we echter een langlopende affaire met geel).

Je bent lid van Eyewear Designers van de Council of Fashion Designers of America (edCFDA) samen met enkele geweldige ontwerpers en vrienden van ons beiden, zoals Selima, Blake en Christian. Wat houdt dat eigenlijk in en wat is jullie gezamenlijke doel? Ik vind het geweldig om deel uit te maken van deze groep geweldige talenten, en ja, beste vrienden. De edCFDA is opgericht met ambitieuze ideeën in het achterhoofd. Ten eerste willen we het ontwerp van brillen verheffen tot zijn eigen wenselijke en opmerkelijke categorie in de reguliere modedialoog. Ten tweede willen we de substantiële imprimatur van de CFDA verzilveren ten gunste van de optische industrie. Ten slotte willen we dat de edCFDA functioneert als een incubator en promotor van opkomend talent in het ontwerpen van brillen. Wat doe je als je niet aan het werk bent? Spelen! Daarmee bedoel ik reizen, kunst kijken, zoveel mogelijk live muziek en optredens zien. En dan voel mij als een vis in het water! Ja, muziek en optredens is iets wat ik het meeste mis in deze vreemde periode, laten we hopen dat dat snel weer mogelijk is en we elkaar weer snel kunnen zien om van jou en je prachtige ontwerpen te kunnen genieten!

BOLD OPTICAL FAIR | VOORJAAR 2022 |

" ZELFS HET ABSTRACTE IDEE DAT IEMAND ZIJN LEVEN LEEFT EN ZIET WAT HIJ ZIET IN IETS DAT IK HEB GEMAAKT, IS NOG STEEDS ONGELOOFLIJK ONTROEREND"

Onlangs heb je een nieuw merk genaamd Fiction, kun je daar iets over vertellen? Wat kunnen we verwachten te zien? Sinds de introductie in het voorjaar van 2019 is FICTION een heel interessant experiment geweest om een collectie te bouwen en te ontwikkelen op basis van een constructieparadigma met een unieke scharnier-en-veer-configuratie, waarop meerdere materiaalvariaties, van verfijnd tot grafisch, kunnen worden opgehangen.

115


PAND 41 begane grond A05 TRAP NAAR EERSTE ETAGE

A04 TRAP NAAR EERSTE ETAGE

HE TO

DAMES TOILET

HEREN TOILET

A01

A02

A03

BAR

DAMES TOILET

P

BOLD OPTICAL FAIR | VOORJAAR 2022 |

B04

116

A01: A01: A01: A01: A02: A02: A02: A03: A03: A04:

FICTION BY L.A.EYEWORKS L.A.EYEWORKS MASUNAGA MASUNAGA | K L.G.R BEVEL OPTICLIP® ROLF SPECTACLES MONOCEROS ZEISS VISION CARE

B03

B01

B04 B02

BAR

Deelnemers begane grond

INGANG


Deelnemers eerste etage

A05

A04

A01

A02

A03

PRIVE

TAVAT JOHN DALIA EYEVAN 7285 KLENZE & BAUM MARCOLIN: GUESS MARCOLIN: ADIDAS - SPORT MARCOLIN: GANT MARCOLIN: MAX MARA MARCOLIN: BARTON PERREIRA MARCOLIN: MONCLER MARCOLIN: TOD'S MARCOLIN: TOM FORD MARCOLIN: SWAROVSKI MARCOLIN: WEB EYEWEAR THÉLIOS: DIOR THÉLIOS: LOEWE THÉLIOS: FENDI THÉLIOS: CELINE PRIVE THÉLIOS: FRED THÉLIOS: STELLA MCCARTNEY THÉLIOS: GIVENCHY RETROSUPERFUTURE MARNI EQUE.M ANY DI MÜNICH CUTLER AND GROSS BLAKE KUWAHARA PAUL SMITH EYEWEAR

BAR

EREN OILET

B01: B01: B01: B01: B02: B02: B02: B02: B02: B02: B02: B02: B02: B02: B02: B02: B02: B02: B02: B02: B02: B03: B03: B03: B03: B04: B04: B04:

B03

BAR

B02

PRIVE

Eerste etage

BOLD OPTICAL FAIR | VOORJAAR 2022 |

PRIVE

B01

117


Deelnemers begane grond

PAND 43 C01: C01: C01: C01: C01: C02: C02: C02: C02: ALPHA: C03: C03: C04: C04: C04: C05:

C06: MONKEYGLASSES C06: TREE SPECTACLES C06: MOVITRA C07: MOSCOT C08: CHARMOSSAS C08: SEHSTOFF BRAVO: ETNIA BARCELONA BRAVO: ALLPOETS BRAVO: LOOL BRAVO: THE READERS C09: HERZBLUT EYEWEAR C09: KRAFTHERZ EYEWEAR C10: LOOKIZI C11: ANA HICKMANN C11: HICKMANN EYEWEAR C11: FOR ART'S SAKE

BREF EXALTO GLASKLAR OXIBIS DILEM FRANÇOIS PINTON I SPAX IMAGO JOHN LENNON STEVE MCQUEEN GOUVERNEUR GOUV/AU COLIBRIS HISTOIRE DE VOIR PIERRE EYEWEAR HELDEN

C09

C10

C11

C11: GRAFIX C11: PHILIPPE V C12: TOP VISION GROUP C13: KALEOS COLLECTION C13: LAIBACH & YORK C14: BARUCH EYEWEAR C14: FREUDENHAUS C14: ALBERT I'MSTEIN C14: VIOROU C15: AMERICAN OPTICAL C15: ALF C15: FRANK CUSTOM C16: LAFONT C17: VOOR'T OPTIEK CHARLIE: VM L'ATELIER

C12

PRIVE

D06 D05

BRAVO

C13

INGANG

BAR

BAR

ALPHA

C03

C08

C04

C07

C05

C06

C14

D04

C15

D03

C16

BOLD OPTICAL FAIR | VOORJAAR 2022 |

D02

118

C17

CHARLIE

C01

C02

PRIVE TRAP NAAR DE EERSTE ETAGE

begane grond

D01

D


Eerste etage D06

D07

D08 D09

D05

Workshops

BOLD OPTICAL FAIR

HILDE QUIRIJNEN D10

BOLD WORKSHOPS

D04

D11

ZONDAG 20 MAART

" ALLEEN HET BESTE VOOR JE TEAM"

MARIJE GERDES MAANDAG 21 MAART

D03

" VERRAS JE KLANT EN VERHOOG DE OMZET!"

PRIVE

D02

HEREN TOILET

INSCHRIJVEN KAN BIJ DE INGANG VAN BOLD

DAMES TOILET

PRIVE

D01: D01: D01: D01: D03: D03: D03: D05: D05: D06: D06: D10: D10: D10: D11: D11:

BRETT C-ZONE HENRY JULLIËN MONOQOOL KILSGAARD FACE A FACE ALIUM HAFFMANS & NEUMEISTER LEISURE SOCIETY LUNETTERIE GÉNÉRALE VERONIKA WILDGRUBER DITA DITA LANCIER DITA EPILUXURY THOM BROWNE DIFFUSER TOKYO

COLOFON Dit is een gratis uitgave van Bold Optical Fair, speciaal gemaakt voor de 11 editie van Bold. Niets uit deze uitgave mag zonder toestemming van Bold Optical Fair worden gekopieerd of op een andere manier worden gebruikt. Bold Optical Fair kan niet aansprakelijk worden gesteld voor eventuele onjuistheden en/of typefouten. Contact: info@bold-opticalfair.nl Terressa Binnendijk: +31 (0)6 234 245 08 Walter van Waas: +31(0)6 16 678 376

BOLD OPTICAL FAIR | VOORJAAR 2022 |

Deelnemers eerste etage

D01

DE WORKSHOPS STARTEN OM: 11.00, 13.00, 14.00 & 16.00 UUR.

119


www.stevemcqueen-eyewear.com

All rights in the name and image of STEVE MCQUEEN are used with permission of Chadwick McQueen and The Terry McQueen Testamentary Trust / Greenlight.

stevemcqueeneyewear.com