Bøjsø døre & vinduer Hovedbrochure

Page 1

Dansk produceret kvalitetsprodukt

De smukkeste rammer om din udsigt


Bøjsø døre og vinduer – gedigent håndværk bygget på solide traditioner!

2

Kvalitet og tradition »Vi har produceret vinduer og døre siden 1972   – og altid på grundlag af kvalitet og service   kombineret med faglig stolthed. Vi går ikke på  kompromis med hverken råvarer eller den håndværksmæssige finish. Det er din garanti for markedets bedste vinduer og døre«.

Professionel rådgivning er en selvfølge Du finder Bøjsø’s professionelle konsulenter klar ved telefonen med råd,  hjælp og vejledning. Vore konsulenter har en håndværksmæssig og byggeteknisk uddannelse og mange års erfaring i branchen. Det synes vi, du   som kunde har krav på. Vi kan også henvise til en forhandler eller tømrermester i dit lokalområde.

Samarbejder direkte med savværkerne »Vi samarbejder med et polsk savværk, og via  dem, har vi den direkte kontakt til savværkerne i  Sibirien. Vi har tæt samarbejde og besøger dem  jævnligt, så vi er sikre på, at vi får den trækvalitet  der kan leve op til vore strenge kvalitetskrav« fortæller firmaets grundlægger Bøje Sørensen

Bøje Sørensen, direktør.

– vi viderefører de gamle håndværksmæssige traditioner med moderne produktionsteknik!


Vi spænder vidt – fra det gamle skæve bondehus til den moderne villa!

3

Danske vinduer til danske huse Vinduer og døre fra Bøjsø bygger på dansk byggestil. Vi har vinduer til de helt gamle, historiske huse, til den moderne bolig – og til alle dem midt imellem. Når du vælger vinduer, er det vigtigt, at du tager hensyn til husets arkitektur og stil. Vore forhandlere og konsulenter har stor erfaring og hjælper dig gerne med at finde den helt rigtige udformning af vinduer og døre, der passer lige netop til dit hus. Vort store program giver næsten ubegrænsede muligheder for både udformning og farver.

Tag Bøjsø med fra starten Tag os med på råd allerede i planlægningsfasen. Vor store erfaring og ekspertise kan blive en uvurderlig hjælp, og uanset om det gælder privatboligen, beboerforeningen eller ejendomsbestyrelsen, er du altid meget velkommen til at trække på os – helt gratis!

– moderne computer-programmer anvendes til design af vinduestyper og sikrer præcision i produktionen!


Miljø både ude og inde – følger med de rigtige vinduer!

4

De rigtige vinduer gi´r miljø Rigtige vinduer skaber miljø - både ude og inde. Udvendigt er de husets visitkort, og indefra åbner de hjemmet mod omverdenen. Det er dog vigtigt, at du tager hensyn til husets arkitektur og udformning. Kun derved får du skabt ro og balance i facaden og harmoni i stuerne. Rudeformatet er vigtigt Det er vigtigt at tænke på rudeformatet, når vinduestypen vælges. Bøjsøs koblede vinduer giver mange muligheder for at dele vinduet op i mindre glasfelter. Derfor skal der tages hensyn til vinduets størrelse og husets arkitektur og stil, når der bestemmes vinduestype. Den rigtige vinduesinddeling giver ro og harmoni i facaden.


5

Liv og stemning kommer med lyset Slanke sprosser og profiler lukker lyset ind i rummet. Rigtigt lys i rigelige mængder får farver til at træde frem og skaber de rette omgivelser for møbler og den øvrige indretning.

Spændende lys Det naturlige sollys falder forskelligt ind i huset helt afhængigt af, hvor solen står på himlen, og hvordan de enkelte rum vender i forhold til verdenshjørnerne. Med koblede vinduer og døre med tynde sprosser får du et varierende lysindfald, der tilfører rummet liv og stemning.

Vidste du at...? Bøjsøs koblede vinduer har et større lysindfald end andre vinduer.


Vinduer i flere etager – med stil og mange muligheder!

6

Det behøver ikke være kedeligt Med vinduer fra Bøjsø kan du bevare de smukke linier og den oprindelige arkitektur i ejendommen. Også i de situationer, hvor bygningen ikke kræver småsprossede vinduer, kan koblede vinduer tilføre en ekstra æstetisk kvalitet og dimension. Vinduernes farve skal være afstemt til facaden. Vælges mørke vinduer, forsvinder mange detaljer. Mørke farver giver også et mindre lysindfald. Derfor er det ikke tilfældigt, at de fleste vælger vinduer i hvide eller lyse farver.

Triowood® med tynde sprosser og kitfals ®

Bøjsø’s koblede vindue, model Triowood , leveres med tynde sprosser. Sprosserne kan fås med forskellige profileringer og i dimensioner helt ned til 19 mm. Glasset er udvendig monteret med specialudviklet kit, der har en meget lang levetid. ®

Triowood fås som energineutralt vindue. Dvs. der er intet varmetab gennem vinduet. Vinduet består af et lag glas udvendig og en energitermorude indvendig. Denne opbygning giver optimal isoleringsevne. Mellem rammerne er monteret et diffusionsåbent bånd, der hindrer insekter, skidt og snavs i at trænge ind mellem rammerne. Denne konstruktion er et Bøjsø patent.


7

Nye muligheder med nye vinduer Når ejendommen skal have nye vinduer, skal du være opmærksom på de mange ekstra muligheder. F. eks. kan vinduerne monteres med pudsebeslag, så den udvendige side kan rengøres indefra. Der er mulighed for at få indbygget friskluftsventiler, som ikke er synlige udefra. Der findes også forskellige typer af beslag til f.eks. børnesikring og indbrudssikring. Ring og få en snak med en af vore konsulenter og hør nærmere om de mange muligheder.

Vidste du at...? Bøjsø også producerer forsatsrammer til dine eksisterende vinduer. Rekvirer specialbrochure.


Ældre huse og villaer – kræver nænsom og stilfuld renovering!

8

Koblede energivinduer i gammel stil Bøjsø’s koblede energivinduer leveres med tynde sprosser og smukke profiler, der giver maksimalt lysindfald. Dermed er de koblede vinduer udefra synsmæssigt identiske med gammeldags småsprossede vinduer. Du kan derfor skifte til moderne energivinduer, uden at det går ud over husets oprindelige stil. Er huset i tidens løb blevet ødelagt med store termoruder, kan du både indkassere energigevinsten og genoprette arkitekturen. ®

Du kan også med fordel anvende Bøjsø’s koblede Triowood vinduer i nye huse, hvis du ønsker at tilføre huset f.eks. en patricierstil.

Vidste du at...? Bøjsøs koblede Triowood vindue isolerer bedre end et sprossevindue med termoglas”.


9

Nye vinduer tilfører huset værdi Vinduer fra Bøjsø tilfører ikke kun huset en smuk facade og elegante detaljer. Sammen med den lange holdbarhed betyder nye vinduer også, at huset bliver mere værd. En god investering i fremtiden.

– vi viderefører de gamle håndværksmæssige traditioner med moderne produktionsteknik!


Parcelhus og nybyggeri – hvor vinduerne gør forskellen!

10

Nyt liv med nye vinduer Byggestilen i 60’erne, 70’erne og 80’erne giver mange muligheder, når der skal vælges nye vinduer. Vinduestypen skal tilpasses husets arkitektoniske stil, og der skal tages hensyn til lysareal og lysindfald. Er der mange sprosser i vinduet, vil der komme mindre lys ind. Specielt i 70’erne var stilen store glasfelter, hvilket gav huset et tomt udtryk. Ofte kan blot en enkelt sprosse i vinduet bryde en trist facade og give huset liv.

Nye muligheder med nye vinduer Når du bestiller dine nye vinduer, får du helt automatisk en række nye, fordelagtige muligheder. Bor du f. eks. i nærheden af en trafikeret vej eller en travl jernbane, kan du få vinduerne leveret med støjdæmpende glas. Har du små børn, var det måske en idé med børnesikrede beslag? Eller er dine vinduer placeret så højt, at du ikke kan nå dem fra jorden, kan de monteres med beslag, så de kan pudses indefra.

– vi viderefører de gamle håndværksmæssige traditioner med moderne produktionsteknik!

Har du glaspartier, hvor glasset går til gulvet, kan du bestille med personsikkerhedsglas. Der er i særlige tilfælde lovkrav om sikkerhedsglas. Tag en snak med vore konsulenter og hør mere.


11

Vi kræser for detaljerne Selvom du vælger almindelige vinduer uden sprosser, bliver du ikke snydt for de smukke detaljer. Karm og ramme udføres med en smuk profilering, der giver vinduet et let og elegant udseende.

Specialmål uden ekstra pris Det meste nybyggeri i dag er med vinduer og døre i standardmål. Men det gælder ikke altid i ældre huse, der er mere individuelle. Hos Bøjsø betaler du ikke ekstra for at få dine vinduer og døre skræddersyet til huset. Vi leverer i mål, der passer præcist til dine vindueshuller.

Vidste du at...? – ved vinduer med termoglas kan du frit vælge mellem bundglasliste i aluminium eller sibirisk lærketræ!


Stilfulde døre – designet til dit hus!

12

Formstabile facadedøre

Sprosserne gør forskellen

Facadedøre fra Bøjsø er udført i lamineret sibirisk lærketræ. Det betyder god beskyttelse mod rådangreb og sikrer en god stabilitet. Dørene kan fremstilles indadgående eller udadgående – som terrassedøre eller indgangsdøre.

Bøjsø’s døre findes i fire forskellige udgaver. Alle døre kan udføres med fyldninger og/eller glasfelter. Det er som regel sprossedimensionen der bestemmer, hvilken udgave der vælges.

B-profil med termoglas

Profil KDS med termoglas og trekantglaslister.

FDK-12-1 Profil med ilagt koblet ramme og kitfals.

Terrassedøre kan udføres med koblede rammer.


13

Eksempler på dørtyper – typeoversigten bagest i brochuren viser et større udsnit af vort standard-sortiment.


Længere levetid – med 150 år gamle stammer!

14

Lærkestammer fra Sibirien

Hvad er kernetræ?

Kernetræ har lang levetid

En afbarket træstamme består af to dele, splintved og kerneved. Splintvedet er den yderste del af stammen. Den er åben i strukturen og er den del af stammen, der forsyner træet med saft fra rodnettet. Kernevedet er den inderste del af stammen og består af færdigmodnet træ med lukkede porer. Træet vokser en årring om året, og samtidigt modner kernevedet en årring.

Træets kvalitet er altafgørende for vinduets levetid. Den del der vender udad, er mest udsat for fugt. Her anvender Bøjsø kernetræ fra sibirisk lærketræ. Kernetræet skæres af 300 år gamle træstammer, hvor vi kun anvender træ fra de nederste 4-6 meter af stammen. Her er træet næsten uden knaster, og derved undgås harpiksudtræk og gule skjolder i malingsfilmen, som ellers ofte ses omkring knaster.

Det færdigmodnede kerneved er fyldt med aflejret harpiks og det svampehindrende stof pinosylvin. Kernetræ er således fra naturens side beskyttet mod svampeangreb. Kernetræ kan maksimalt opfugtes til 20%. Råd og svampeangreb starter først ved et fugtindhold på min. 28-30% i mere end tre uger i sommerperioden.

Den kvalitet sibirisk lærketræ, vi bruger, giver en usædvanlig lang holdbarhed, da træet ikke kan nedbrydes af råd og svamp.

Lærk

Kernetræ rådner ikke Nederst til højre vises et stykke karmtræ fra 1860. Det ses tydeligt, at kernetræsområdet er intakt, mens der er råd i splintdelen.

Kontrollen fortsætter Vi har en udendørs prøvestand, hvor træet udsættes for ekstrem påvirkning af vind og vejr. Vi tester både kerneved og splintved og foretager løbende fugtmålinger. På billederne ses eksempler på testresultater af henholdsvis splintved og kerneved. Forskellen er tydelig. Splintved opfugtes i store dele af året til ca. 60%, hvilket betyder, at der kan starte rådangreb i løbet af ti år. Kernetræ holder året igennem en fugtighed på max. 15-20%.


Detaljer der tæller – håndværkstraditioner og moderne teknik går hånd i hånd!

15

Vi kræser om detaljerne De fleste af Bøjsø’s medarbejdere er faglærte snedkere, der værner om de gamle håndværksmæssige traditioner. Det sikrer en høj kvalitet, som ingen moderne maskine kan overtage. Men naturligvis anvender Bøjsø også moderne EDB-styrede maskiner, nemlig der hvor moderne teknik med fordel kan tage over. Det betyder ensartethed og præcision, uden at det går ud over de håndværksmæssige detaljer. Som noget helt unikt for koblede vinduer og døre fra Bøjsø er rammerne samlet med tætte snedkersamlinger – uden affasninger (se foto til højre). Efter samlingen pudses rammerne – en ekstra operation, der giver den sidste elegante finish. I koblede vinduer og døre monteres glasset i den udvendige ramme med kit. Vi anvender en specialkit på linoliebasis, som vi har udviklet i samarbejde med vores leverandør. Kittet er testet og afprøvet hos Teknologisk Institut med meget fine resultater. En kitfals er med til at sikre en meget lang levetid for vinduet, fordi glasset ligger tæt på den udvendige side af vinduet. Regnvand kan derved nemt løbe af.


Vigtigt at vælge rigtigt – 3 forskellige løsninger ® Koblede vinduer model Triowood - Energineutrale vinduer i gammel stil - tilpasset husets arkitektur

16

K-1-12

K-1-17

K-1-19 K-1-19 Sibirisk lærketræ

®

Triowood fås med 3 forskellige sprosseprofiler. Profil 19 er standard (19 mm.)

Termovinduer med påklæbede sprosser - klassiske vinduer med stor fleksibilitet

Sibirisk lærketræ

Sprossen er både limet på ruden og tappet ind i rammen.

Forsatsvinduer - bevar dine vinduer og få en optimal isoleringseffekt

Smukke detaljer præger forsatsvinduer fra Bøjsø.


Harmoni & miljø – med stilfulde koblede vinduer! Før Efter

17


Overfladebehandling – du vælger selv farven!

18 Hvid Ral 9010

Creme-hvid Ral 9001

Lys-grå Ral 7035

Trafik-grå Ral 7042

Gran-grøn Ral 6009

Brun-rød Ral 3011

Grå-blå Ral 5008

Mahogni-brun Ral 8016

Bemærk! – Farverne er en trykteknisk gengivelse – farvenuancen på de leverede produkter kan derfor afvige fra de viste farver.

Overfladebehandling

Energi

Bøjsø er, som en af de første vinduesfabrikker i Danmark, blevet certificeret som ØKO2 godkendt producent. For at blive ØKO2 godkendt kræves der, at alle udvendige, udsatte træflader skal indeholde min. 95% kernetræ.

Når det omhandler energieffektiviteten af nye vinduer og døre, er Bøjsø med helt fremme. Vores koblede Triowood® system, overholder som standard de kommende krav helt frem til år 2020. For en beskeden merpris kan Triowood® også leveres som plusenergi, der er bedre end de krav, der kommer i år 2020.

Øko2 systembehandlingen består af en grundbehandling med fungicider, påsprøjtning af grundmaling, mellemslibning og en afsluttende sprøjtemaling i den ønskede farve. Samlet lagtykkelse er min. 80 my. Vi anvender Aquatop maling fra Teknos. Vi tilbyder 8 forskellige standardfarver, som du frit kan vælge i mellem. Ønsker du en anden farve, kan dette naturligvis også tilbydes mod mindre tillægspris. Ønsker du yderligere information om overfladebehandling og evt. andre muligheder – kontakt os venligst.

Ornamentglas/råglas Ornamentglas findes i mange forskellige varianter. Vi har valgt at medtage to forskellige typer i vort program. Har du specielle ønsker – forhør nærmere.

Vinduer og døre har stor betydning for det samlede varmetab, når der bygges nyt eller energirenoveres. Her er meget at spare på varmeregningen samtidig med, at der tænkes miljørigtigt. Vores koblede Triowood® system klassificeres standard som energiklasse B. Her er tænkt på at opnå stærkest mulig energieffektivitet, uden at energibelægninger i glasset bliver så kraftige, at det har nogen betydelig påvirkning af udsynet gennem vinduet. Det er ligeledes en rentabel løsning, når varmetabet sættes i forhold til prisen på de anvendte glastyper. I Bygningsreglementet 2010 (BR10) er der stillet krav om vinduets samlede energitilskud. Dette udtrykkes som en værdi ”Eref”. Eref angiver, hvor meget energi der kommer ind af vinduet, modregnet det varmetab, der er gennem vinduet (U-værdi). Desuden tages der også højde for vinduets evne til at lukke lys ind (LT-værdi) og vinduets evne til at lukke varme ind (G-værdi). Eref beregnes i fyringssæsonens 8 måneder. Eref beregnes på referencevindue i europæisk standardmål 1230 x 1480 mm. 0 > Eref

BR20 (krav i år 2020)

Energiklasse A

Bøjsø Triowood® A

-17 > Eref < 0

BR15 (krav i år 2015)

Energiklasse B

Bøjsø Triowood® B

-33 > Eref < -17

BR10 (nuværende)

Energiklasse C

Bøjsø Termovinduer

Energiklasse D

Bøjsø Duowood

-55 > Eref < -33

Klar silvit.

Mat satineret (sandblæst).


7 unikke grunde til at vælge Triowood® Koblede vinduer med fokus på kvalitet og design Triowood®  har mange unikke fordele og smukke detaljer. Konstruktionen  er helt enestående og er patenteret på flere områder. ® Triowood    har store isoleringsmæssige fordele og opfylder de kommende  krav indtil 2020. Kan også leveres i energiklasse A, som opfylder  de skærpede krav, der kommer efter 2020. ® Triowood   er ligeledes et godt valg, når der skal tænkes på støjreduktion.

7 19

19 mm ægte sprosse,  udført i sibirisk lærk og  med kitfals.

6

Specialudviklet linoliekit  med meget lang holdbarhed. Håndkittes - hvilket  giver pæne skarpe kanter og meget høj finish.  Kræver ingen overmaling.

5

Diffusionsbånd reducerer  rengøring mellem rammerne og giver en bedre  lyd- og varme-isolering.  Et Bøjsø Patent.

1

Tætte snedkersamlinger  i alle rammehjørner, der  giver snedkerfinish som i  gamle dage.

2

Slanke profiler og forskudte rammer giver  optimalt lysindfald (indvendige rammer er lavere  end udvendige).

3

Der er ingen overfalsning  på rammerne, og tætningslisten er skjult i karmen. Dermed ses ingen  skyggekanter indefra.

4

Sibirisk lærk udv. i ramme og  karm. Sibirisk lærketræ har  en holdbarhed, der svarer til  egetræ og har ingen knaster.  Vi anvender 100% kernetræ.


Typeoversigt – vinduer og døre med koblede rammer!

SK-2-1 SK-1-1

SK-2-2

SK-4-2

SK-6-3

SK-3-3

SK-4-1+

SK-8-2+

SK-8-2

SK-12-3

SK-8-1

SK-16-2

SK-24-3

SDK-2-2

SDK-4-4

SDK-6-6

SDK-3-2

SDK-6-4

SDK-9-6

SDK-8-2

SDK-16-4

SDK-24-6

SDK-10-2

SDK-20-4

SDK-30-6

SDK-10-4

SK-6-2

SK-9-3

SK-6-1

SK-12-2

SK-18-3

SDK-4-2

SDK-8-4

SDK-12-6

SDK-12-2

SDK-24-4

SDK-36-6

SK-12-3+

SK-4-1

SDK-5-2

SK-3-1

SDK-15-6

TDGFK-6-1-1

TDGFK-12-2-2

TDGFK-3-1-1

TDGFK-6-2-2

TDGK-5-1

TDGK-10-2

TDGK-10-1

TDGK-20-2

OPGK-1-1

OPGK-3-1

OPGK-7-1-X

OPGK-4-1-S

OPGK-2-1

OPGK-4-1

OPGK-8-1-X

OPGK-4-1-SOL

TDGFK-8-1-1

TDGFK-16-2-2

TDGK-12-1

TDGK-24-2


Typeoversigt – vinduer med termoglas!

S-2-1 S-1-1

S-2-2

S-4-2

S-4-1

S-8-2

S-12-3

S-4-1+

S-8-2+

S-12-3+

S-3-1

S-6-1

SD-2-2

SD-4-4

SD-8-2

S-6-3

S-3-3

SD-6-6

SD-16-4

S-12-2

SD-3-2

SD-24-6

S-18-3

SD-6-4

SD-10-2

SD-20-4

S-8-1

S-6-2

S-9-3

S-16-2

S-24-3

SD-9-6

SD-4-2

SD-8-4

SD-12-6

SD-30-6

SD-5-2

SD-10-4

SD-15-6

T-1-1 SF-5-4

SD-5-5

TH-2-2V

STH-3-3

FKUR-3

FKUR-1

FKUR-2V

TF-2-1V

TF-4-1V

TF-3-1V

SF-2-1L

Udsnit af standard inddeling af vinduer og døre. Andre typer er mulig – forhør nærmere.

TF-3-1

T-2-2


Typeoversigt – facade- og terrassedøre med termoglas!

FDGF-1-1-1M

FDG-2-1

FDG-3-1V

FDGF-1-2-1

FDGF-2-1-1

FDF-3-1

FDF-4-1V

FDF-4-1

FDF-4-1F

FDM-1

FDM-1+GU40

FDMS-2

FDMS-3

FDMS-4

FDMS-5

FDG-2-2

FDG-6-2

FDG-8-2

FDGF-2-2-1

FDGF-6-1-1

FDG-10-2

FDG-10-1

FDF-10-1

FDF-5-1

FDGF-4-3-1

FDGF-4-3-1B

FDGF-6-2-1B

FDMS-5+GU20

FDGF-1-1-2M

FDGF-4-1-2

FDGF-4-4-2

FDGF-6-2-1

FDG-20-2

FDG-4-2

FDF-8-1

FDGF-2-2-2

FDGF-6-2-2

FDGF-12-2-2

FDGF-16-2-2

FDGF-8-4-2

FDF-6-2

FDF-6-2H Herregård

FDF-8-2H Herregård

FDF-10-2H Herregård

FDGF-2-4-2B H Herregård

FDGF-6-4-2B H Herregård

FDGF-1-1-1 + SPGF-1-1-1

FDGF-2-2-1 + SPGF-1-1-1

FDGF-6-2-1 + SPGF-3-1-1

FDF-3-1 + SPG-1-1

FDMS-2 + SPG-1-1

FDF-8-1 + SPG-1-1

FDF-10-1 + SPG-5-1

SPG-1-1

SPG-2-1

SPGF-1-1-1 SPGF-3-1-1 SPG-5-1

Ved terrassedøre skal typenummer starte med T (eks. TDG-2-2).

OPG-1-1

OPG-3-1

OPG-2-1

OPG-4-1

Vedr. sprosser – se side 12.

FDG-1-1


Koblede vinduer – med tilhørende beslag!

Overkarm

Hængsler fås også hvide.

Sidekarm

Hamborghængsel.

Hjørnebåndshængsel Vandret post A

C

Sprosse A. Udvendig stormkrog Lodret post B

F

D

Bundkarm B. Friskluftsventil C. Anverfer D. Indvendig stormkrog E

E. Vandret post F. Kantrigel til løs lodpost

Eksempler på hjørnebåndshængsler.

Den indvendige ramme kobles fra med en magnet.


Højagervej 5-7 DK-6623 Vorbasse Tel. 75 33 33 44 Fax 75 33 37 73 E-mail: post@boejsoe.dk www.boejsoe.dk

www.schweitzer.dk

Forhandler:


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.