Page 1

WEEKBLAD VOOR

DEURNE

3

5

Ontmoetingsplek in Rijtse Vennen

Eind goed al goed bij De Gelaarsde Poes

13 Bijzondere hockeywedstrijd meiden MHC

12 oktober 2017 We e k Jaargang 114

41

WWW.WEEKBLADVOORDEURNE.NL

15 Open dag gemeentehuis trekt zo'n 1.400 bezoekers

19 Superolifanten, walvissen en vuistbijlen in Liessel

Wij geven de HOOGSTE PRIJS voor uw OUD GOUD tegen contante betaling

Milhezerweg 27a Deurne www.goldiesjuwelen.nl

Zie pagina 11 Aanbieding geldig t/m 14 oktober 2017

MAGERE VARKENSHAAS RUNDERLAPPEN MEDAILLONS 4 VOOR

Marco Swiggers op zijn werkkamer met de instrumenten die hij bij zijn oudejaarsconference gaat gebruiken.

(Foto: Marius van Deursen)

Oudejaarsconference Poeiersuiker gaat over Deurne

Marco Swiggers luidt het jaar uit DEURNE - Deurne krijgt dit jaar voor het eerst een eigen oudejaarsconference. Een terugblik op Deurne zelf en alle dorpen er omheen. De titel is: Poeiersuiker. De 45-jarige in Vlierden geboren en getogen cabaretier Marco Swiggers uit Deurne is er al het hele jaar mee bezig. Het ‘poeier’ in de titel heeft hij bewust gedaan als associatie naar het dorp Deurne toe. “Een oudejaarsconference moet de gezelligheid uitstralen die hoort bij de maand december. Poeiersuiker hoort daarbij”, zegt Swiggers.

door Ine van Hal Het idee om een oudejaarsconference te maken over Deurne is vorig jaar ontstaan toen Swiggers op vakantie was. “Dan heb je tijd om na te denken. We hebben hier in Deurne een schitterend theater en ik wilde iets vernieuwends doen. Ik denk dat mensen het ontzettend leuk zullen vinden om een terugblik te krijgen

op hun eigen dorp. Het wordt in elk geval lachen, gieren, brullen èn gezellig. Swiggers houdt zijn oudejaarsconference Poeiersuiker op 29 en 30 december in het Cultuurcentrum Martien van Doorne in Deurne. Hij treedt solo op en heeft de conference ook zelf geschreven. Het programma is een mix van acts, conferences en liedjes, waarbij hij zichzelf begeleidt op piano, contrabas

Meesterlijke Bogerddag

en gitaar. Nu het jaar zo’n driekwart voorbij is, heeft de Deurnese cabaretier de voorbereidingen voor zijn show voor een groot deel rond. “Je bent er het hele jaar mee bezig. Ik volg internet en overige media, lees kranten, houd bij waar het Weekblad voor Deurne het hele jaar over schrijft en natuurlijk heb ik zo mijn bronnen. In alle kerkdorpen heb ik hier en daar wel contacten, die ik zo nu en dan benader om informatie te verzamelen. Het is vooral heel veel verzamelen. Daar gaan heel wat uren tijd in zitten.” In het dagelijkse leven is Swiggers medewerker informatievoorziening bij de Zorgboog in Bakel. “Ik fiets vaak naar mijn werk. Dat vind ik heerlijk, onderweg kan ik er veel over nadenken.” Zijn conference zal vooral heel breed worden. “Ik probeer onderwerpen te behandelen die iedereen herkent. Je hoeft geen politiek te volgen om de show leuk te vinden. Wat ik zelf heel leuk vind zijn de alledaagse dingen, maar wel met een kritische blik bekeken. Verder vind ik het vooral heel grappig om van niets iets te maken.” “Maatwerk”, noemt Swiggers dat. “Wat er dit jaar in de gemeente

Deurne gebeurt, daar zal ik het mee moeten doen. Ik heb er nu al ontzettend veel plezier in.” Over de inhoud van het programma wil hij nog niet al te ver uitwijden. Om vervolgens toch een tipje van de sluier op te lichten. Het 75-jarige jubileum van SV Deurne of de boerinnen in de gemeente Deurne die zich afgelopen zomer bloot gaven, dat zijn onderwerpen die de revue zullen passeren.

SINT JOZEFPAROCHIE - Brede school D’n Bogerd heeft vrijdag 6 oktober een feestje gevierd. De zes meesters die er werken zijn samen 300 jaar oud. In het basisonderwijs werken steeds minder mannen. Vandaar dat de school het belangrijk vond om deze meesters in het zonnetje te zetten.

De politie had informatie dat in de woning drugs aanwezig zou zijn. Daarom gingen diverse eenheden vanochtend rond 9.00 uur naar het huis om een onderzoek in te stellen. Via de openstaande garagedeuren hadden ze de drugs al snel gevon-

100 GRAM

1,65

Slagerij van Goch

Martinetplein 72 Deurne Tel.: 0493-312385 www.vangochgildeslager.nl

DAGSCHOTEL Elke maandag t/m zaterdag tot 18.00 uur

slechts

€ 9,95

KAAK 11, MILHEEZE WWW.NEDERHEIDE.NL

Muzikale familie

Swiggers stamt uit een muzikale familie, zijn vader is lid van de fanfare in Vlierden en zijn moeder zingt bij verschillende koren. Ook zijn broer Eric Swiggers is actief in de muziek, onder meer als componist. Vanaf zijn achtste jaar kreeg Marco Swiggers privé slagwerkles. Daarna ging hij naar de muziekschool en volgde hij onder meer instructeursopleidingen. Tot 2014 was hij instructeur van de slagwerkgroepen in Zeilberg, Vlierden, Bakel en ook in Neerkant heeft hij lesgegeven.

Drukwerk nodig? www.daspasdrukwerk.nl

Lees verder op pagina 3

Hennepknipperij in Liessel LIESSEL - In de garage van een woning aan de Garst in Liessel is vorige week vrijdag 6 oktober een hennepknipperij aangetroffen. Er werden negen mannen en vrouwen aangehouden die op dat moment hennep aan het knippen waren.

5,50

den. In de garage zaten in totaal negen mannen en vrouwen die bezig waren met het knippen van hennep. Er stonden diverse grote vaten gevuld met vele honderden hennepplanten. Deze zijn in beslag genomen en worden vernietigd. Van de negen verdachten kwamen drie mannen en vier vrouwen uit Rusland. Ook een 23-jarige vrouw en een 40-jarige man uit Geldrop zijn aangehouden. Zij zijn allemaal meegenomen naar het bureau voor verder onderzoek.

DEURNESE

KALENDER 2018

R!

AA NU VERKRIJGB

Stationsstraat 103 Deurne


WEEKBLAD VOOR DEURNE | donderdag 12 oktober 2017 | pagina 2 Onze trots

Rens Leenders Eduard Johannes

is geboren op 5 oktober 2017

GRIEPVACCINATIE

HUISARTSENPRAKTIJK BIERENS & VAN CLEEF HV De Sprint organiseert

Bestemd voor: - iedereen vanaf 60 jaar Jasper Leenders & Charelle Manders Molenplein 20, 5721 XJ Asten

astma, COPD, diabetes, reuma, hart-en vaatziekten

Hoera, er is weer een stukadoortje geboren!

Matz van Bree

is geboren op 5 oktober 2017 De trotse ouders zijn Tom van Bree en Dewi Tonjes Broertje van Leff Trambaan 30, 5704 CB Brouwhuis

Geboren op 7-10-2017

Nima

Dochter van: Rik Krekels en Wendel Goossens Kapelweg 9 5756 AJ Vlierden

A! HOER

- iedereen die bij de praktijkondersteuner komt.

DINSDAGMIDDAG DINSDAGMIDDAG

24 OKTOBER VAN 13.30 TOT 15.30 u. 31 OKTOBER VAN 13.30 TOT 15.30 u.

U hoeft hiervoor geen afspraak te maken. Mocht U op bovenstaande tijden om dringende redenen verhinderd zijn, kunt U elke maandag-, dinsdag-, en woensdagmiddag in november hiervoor terecht bij de assistente tussen 14.00 en 15.00 uur. Gelieve niet te bellen naar de praktijk met vragen over de griepvaccinatie, omdat wij onze telefonische bereikbaarheid zo optimaal mogelijk willen houden!

Deze 30-jarige mama, liefhebber van Nederlandse taal, viert dit jaar haar kinderfeest in een bowlingzaal!

Gefeliciteerd!!

Oktoberfest in ’t Streeckhuys! Komend weekend Vrijdag en zaterdag volop gezelligheid en vanalles te proeven! Sauerkraut (zuurkool) Bratwurst (verse worst) Weißwurst Wiener Schnitzel

per kg €1,50 100 gr €0,49 per stuk €1,00 100 gr €1,19

Vleeswarentrio per stuk €3,75 100gr Berliner leverworst • 100gr Casselerrib • 100gr Fleischkäse Boeren extra belegen (100% rauwe melk)

500 gr €7,20

I-M-M-M-S-L

Onze Neerlandicus maakt ieder met een mooi versje blij, nu jij 30 wordt moet je het doen met eentje van wij!

Haageind 24 5751 BC Deurne 0493-782211 www.streeckhuys.nl

•Woordkunst voor onderzoek en behandeling van dyslexie en dyscalie. In het centrum van Gemert. Tel: 06-23588215

Brouwhorst 19 Maandag 5704 EG Helmond Dinsdag - Vrijdag 0492-511469 Zaterdag info@streeckhuys.nl Zondag

• De sleutelbus Voor al uw huissleutels. U kunt bellen. Tel. 06-13050127

13.00 - 18.00 08.30 - 18.00 08.30 - 16.00 Gesloten

• Haardenservice voor onderhoud van alle soorten haarden en kachels 06-51754782.

VC Wordt Vervolgd

Deze DJ heeft bijna geen haar, maar ook hij is alweer 30 jaar! Je hebt 2 grote inhammen, deze hoef je nooit meer te kammen.

Gefeliciteerd, de vrienden!

UITNODIGING GRATIS proefles

0640666477

www.passievooryoga.nl

& s Vi

Vis & co

Wegens vakantie zijn wij gesloten van maandag 16 t/m woensdag 25 oktober.

Molenstraat 11A Deurne • 0493 - 31 87 78

BH’s t/m cup JJ Lingerie & Badmode

Dorpsstraat 45 Bakel tegenover Aldi met gratis parkeren voor de deur

TE HUUR BEDRIJFSRUIMTE 100 M2 De praktijk waar u centraal staat! Tandprotheticus Robin van den Eerenbeemt is gespecialiseerd in het aanmeten, vervaardigen en repareren van alle uitneembare prothetische gebitsvoorzieningen. Robin neemt persoonlijk actief deel in de vervaardiging van werkstukken door de lijnen kort te houden kunnen we snel anticiperen en reageren op uw wensen als patient. Bent u toe aan een nieuw kunstgebit? Als u last heeft van een van de onderstaande situaties is het raadzaam een afspraak te maken. • Een los zittend kunstgebit • Pijnlijke plekjes in uw mond • Een ingevallen mond of gezicht • Pijn tijdens het eten • Verkleurde tanden of donkere randjes • Irritaties in de mondhoeken • Moeite met kauwen • Regelmatig een scheur of breuk in de prothese • Regelmatig een tand er uit Neem gerust contact op wanneer u vragen heeft. Een afspraak kunt u telefonisch of via de mail maken.

Van den Eerenbeemt Kijk op www.passievooryoga.nl en boek een gratis proefles. Of bel gerust naar Bianka Müller: 06-40666477

Wolfsberg 2 Asten Open op vrijdag van 15.30 tot 20.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur

Zjana bodyfashion

Tandprothetische praktijk

De studio voor pilates, yin, hatha en asthanga lessen.

✹ NOG 2 WEEKENDEN OPEN

omvang 65-120

I-M-M-K-S-L

Als laatste 2O-er van ons allen is ze nu dan toch ook de klos. Sla maar flink wat in want zaterdag gaan we helemaal los. PROFICIAT!

De laagste prijzen in de regio vindt u bij ons voor kinder- en damesschoenen

Prijs max. € 29,95

Bij haar 30e verjaardag staat ze niet echt stil, maar gelukkig doen we dat wel na haar Ja, ik wil!

Kim

WIJ ✹ STOPPEN

gaat onze schoenenoutlet de deuren sluiten

Bestel nu ook online:

Roos, Lizzy, Ramses en Krijn.

voor basisscholen.

Maar liefst 22 teams zullen op dinsdag 17 oktober a.s. weer deelnemen aan het herfsthandbaltoernooi, georganiseerd door Handbalvereniging De Sprint. Dit vindt plaats in sporthal De Peelhorst in Deurne. Groep 5/6 speelt ‘s morgens van 10.00 - 12.30 uur en groep 7/8 ‘s middags van 13.00 - 16.00 uur. Ook zullen er dit jaar weer sportiviteitsprijzen uitgedeeld worden. Iedereen is van harte welkom om de teams aan te komen moedigen.

Op 21 oktober 2017

AANBIEDINGEN Geldig van 13-10 t/m 19-10

www.streeckhuys.nl

OMA 60 JAAR!

herfsthandbaltoernooi

- iedereen met een medische indicatie zoals

Milhezerweg 27 5752 BA Deurne Tel: 06-47022197 Mail: info@kunstgebitdeurne.nl www.kunstgebitdeurne.nl

Stationsstraat 63 Deurne - hoek Julianastraat Geschikte locatie: Kapsalon - Schoonheidssalon Praktijk - Kantoor - Diverse mogelijkheden Info: Swinkels Makelaardij en m.jeurissen@upcmail.nl

TELECOM JKS Te lec - VastM om BV bied t: obiel i nte gr - Mob a t ie iele t - I nte r n e t A D e l e fo n i e S L to t - VoiP G l a s ve Telefo ze l nie op van SI b a s i s P- t r u n k ing - Host ed PB X

www.jks.eu Liesselseweg 190a 5753 PP Deurne 085 - 273 5400


WEEKBLAD VOOR DEURNE | donderdag 12 oktober 2017 | pagina 3

Ontmoetingsplek Rijtse Vennen

Naai mee voor Fieke-dag​ SINT JOZEFPAROCHIE - De zussen Meike Welten-Adriaans en Lieke Adriaans uit Deurne houden zaterdag 14 oktober de tweede editie van de Naai mee voor Fieke-dag. Fieke is het overleden dochtertje van Meike. De zussen maken dekentjes voor te vroeg geboren kindjes in het MMC Veldhoven en andere prematuren-afdelingen in heel Nederland.

Fieke is het dochtertje van Meike Welten. Ze is geboren op 24 april 2015 na een zwangerschap van 27 weken. Twee weken later is Fieke overleden. Terwijl Fieke in de couveuse lag vroegen haar ouders aan Lieke of ze een paar dekentjes voor hun dochtertje wilden maken. De dekentjes gaven kleur en huiselijkheid aan de klinische omgeving. Na het overlijden van Fieke zijn de zussen dekentjes gaan maken voor alle kindjes die op de Neonatale Intensive Care Unit (NICU) van het MMC Veldhoven terechtkomen. De ouders van de kindjes krijgen van de verpleging een pakketje dat bestaat uit een dekentje en een geurdoekje; een cadeautje van Fieke.

450 pakketjes

Inmiddels hebben zich al verschillende vrijwilligers bij de zussen

Bewoners aan het werk in de Vennekeshof. In het midden wethouder Verhees. 

teriaal. Wij als bewoners hebben vervolgens, met dank aan de gemeentewerf en diverse Deurnese bedrijven, het plan uitgevoerd. Ik ben daar echt trots op.”

Bewoner Mel Kuiper is als één van de enthousiaste initiatiefnemers trots op het werk en het resultaat dat bereikt is in de Vennekeshof. “Het bleek dat de Jeu de Boules-baan hier bijna niet werd gebruikt. Met als gevolg dat het meer een onkruid- dan een petanquebaan werd. Een groep bewoners wilde hier iets aan doen. Na overleg besloten we er een mooie ontmoetingsplek van te maken.” De ontmoetingsplek kan

Lavendel

Aanleg fietspad naar sportpark Helenaveen HELENAVEEN - Vorige week is een start gemaakt met de aanleg van het fietspad aan de Lagebrugweg naar het sportpark in Helenaveen. Het fietspad moet vrijdag 17 november klaar zijn. Tijdens de werkzaamheden is de weg afgesloten voor doorgaand verkeer.

Het fietspad komt, vanaf het dorp gezien aan de linkerkant van de weg, ofwel de zuidkant. Aanvankelijk zouden voor de aanleg van het fietspad verschillende bomen gekapt moeten worden die als zogeheten groene parel zijn aangeduid. Het fietspad wordt aangelegd over een lengte van 300 meter aan de zij-

de van het sportpark. Het wordt een tweerichtings-fietspad dat fysiek wordt afgescheiden van de weg. Het eerste gedeelte vanaf de Oude Peelstraat wordt geasfalteerd. In het laatste stuk, vanaf de Aardbeiweg, worden tegels gelegd in verband met kabels en leidingen die er in de grond zitten.

Wethouder Helm Verhees kwam vorige week woensdag een kijkje nemen.  (Foto: Hein van Bakel)

Kuiper vervolgt: “En toen hadden we de smaak te pakken. We wilden het plein ook netjes hóuden. Het volgende project was de bestaande lavendelperken. We vonden dat het niet meer voldeed aan het beoogde beeld. Het geheel maakte een verwilderde indruk, met veel onkruid. In overleg met Deurne doet ‘t is besloten om de perken in oude glorie te herstellen.” Afgelopen weekend was het dan zover en konden de bewoners samen met Deurne doet ‘t aan de slag. Met Deurne doet ‘t zijn afspraken gemaakt over het onderhoud. Wethouder Verhees was blij dat hij een handje kon toesteken. “Het is fantastisch om te zien hoe bewoners van de Rijtse Vennen zelf het initiatief nemen en de handen uit de mouwen steken. Samen met Deurne doet ‘t maken ze zo hun eigen wijk steeds een beetje mooier en leuker.”

Uitgever: DAS Publishers!

Bezoekadres: Stationsstraat 103 | 5751 HD Deurne Ma t/m vrij: 8.00-17.00 uur T 0493-352600 | F 0493-352601 www.weekbladvoordeurne.nl Correspondentieadres: Postbus 20, 5750 AA Deurne

Zaterdag houden de zussen voor de tweede keer een Naai mee voor Fieke-dag. De dag vindt plaats van 10.00 tot 17.00 uur in het Hofke van Marijke, Rembrandt van Rijnstraat 5 in Sint Jozefparochie. Vorig jaar hielden de zussen voor het eerst een naai-mee-dag in sporthal De Kubus in Deurne. Het was een gezellige en creatieve dag met veel vrijwilligers, overal naaimachines, stofjes, materialen en koffie met iets lekkers. Komende zaterdag komen vrienden, familieleden en een heleboel andere vrijwilligers uit het hele land de zussen helpen. Ook andere geïnteresseerde vrijwilligers kunnen zich nog aanmelden. Voor informatie: fiekewelten@hotmail.com.

De zussen Lieke Adriaans en Meike Welten-Adriaans achter hun naaimachines.

Marco Swiggers luidt het jaar uit Vervolg van de voorpagina Momenteel is hij nog altijd actief als drummer in de coverband Millers Inc. Daarnaast componeert Swiggers ook zelf muziek en schrijft hij zelf zijn teksten. “Het schrijven is begonnen bij De Noot. Ik was toen 15 of 16 jaar. In die tijd leerde ik ook gitaar spelen. Het eerste jaar speelden we met De

Noot bestaande nummers, maar op een gegeven moment dacht ik: ‘teksten schrijven kan ik zelf ook wel’.” In 2010 werd de amusementsgroep De Noot opgeheven en vanaf 2014 is Swiggers solo als cabaretier aan de slag gegaan. Hij treedt onder meer op tijdens carnavalsavonden en op bedrijfsfeesten. Met de oudejaarsconference Poeiersuiker zet hij daarin nu een nieuwe stap.

Elkerliek versoepelt regels bij vee-gerelateerde MRSA REGIO - Het Elkerliek ziekenhuis heeft onlangs de maatregelen ter voorkoming van de verspreiding van de vee-gerelateerde variant van MRSA versoepeld. Patricia Willemse, deskundige infectiepreventie van het Elkerliek: “Jarenlang landelijk onderzoek heeft uitgewezen dat de vee-gerelateerde MRSA-bacterie veel minder snel van mens tot mens wordt overgedragen dan de andere typen MRSA. Daarom hebben we in het Elkerliek besloten de adviezen uit het onderzoek te volgen en de isolatiemaatregelen bij deze variant te versoepelen.”

MRSA is een bacterie die verminderd gevoelig is voor de standaard antibiotica en daardoor moeilijk te bestrijden. Vooral voor zieke mensen kan MRSA gevaarlijk zijn, omdat zij kwetsbaarder zijn voor infecties. MRSA is er in een aantal varianten. Als ‘ziekenhuisbacterie’ komt het vooral voor in buitenlandse ziekenhuizen. In onze regio, waar veel veehouderijen gevestigd zijn, komt de vee-gerelateerde variant van MRSA relatief vaak voor.Patricia: “Deze versoepeling is vooral prettig voor onze patiënten met dragerschap van een vee-gerelateerde MRSA. We hadden het beleid om alle patiënten met een MRSA-besmetting in strikte isolatie te verplegen. Voortaan worden zij

Colofon Weekblad voor Deurne

Komende zaterdag

(Foto: Marius van Deursen)

DEURNE - De wijk Rijtse Vennen is weer een stukje mooier. Afgelopen weekend hebben bewoners van de Vennekeshof de jeu de boulesbaan omgetoverd tot nieuwe ontmoetingsplek en zijn de lavendelperken opgeknapt. De werkzaamheden zijn uitgevoerd binnen het nieuwe project Deurne Doet ‘t. Wethouder Helm Verhees kwam vrijdag een kijkje nemen.

worden gebruikt voor festiviteiten, maar ook om eens gezellig bij te praten. Om de plek te realiseren hebben de bewoners eerst een begroting opgesteld en voorgelegd aan Deurne doet ‘t. Kuiper: “Zij dachten actief mee en kwamen met alternatieven, zoals het (her)gebruik van aanwezige materialen op de gemeentewerf. Maar ook de levering van stenen voor de bestrating en plantma-

aangesloten om te helpen met het verzamelen van katoenen lappen en het maken van dekentjes. De zussen zijn nu ruim twee jaar bezig en hebben inmiddels zo’n 450 pakketjes naar het MMC Veldhoven gebracht. Hun ambitie is om iedere NICU afdeling - het zijn er 10 in Nederland - te bevoorraden met de Fieke-dekentjes. Dat zijn ongeveer 4000 premature kindjes per jaar in Nederland. Daar is niet alleen geld, maar er zijn ook vrijwilligers voor nodig.

op een normale eenpersoonskamer in contactisolatie verpleegd. De verpleging draagt handschoenen en een schort. Ook mag de deur gewoon open staan en kan visite gewoon langskomen. De patiënt ligt dus niet meer op een afgesloten isolatiekamer zoals eerst het geval was. Op de polikliniek is alleen maar sprake van kortdurend contact, daarom zijn poliklinisch geen maatregelen nodig.”

Reactie ZLTO

Jos Peerlings van de ZLTO is positief gestemd: “Het is een goed initiatief van ziekenhuizen om gerichter te kijken naar de daadwerkelijke risico’s bij een MRSA-besmetting. Bij de vee-gerelateerde variant is besmet-

ting minimaal. Wij zijn blij dat het Elkerliek, in goed overleg met ons, tot deze stap is gekomen. Een opname in het ziekenhuis is vaak al zwaar. Alle maatregelen die er bovenop kwamen - zoals verpleging in isolatie - maakten het extra heftig. Het nieuwe beleid is een win-win situatie. Het is minder belastend voor de dragers van de vee-gerelateerde MRSA en hun omgeving én voor het ziekenhuis levert het winst op.”

Veiligheid gewaarborgd

Patricia Willemse: “We blijven uiteraard screenen op MRSA en we vragen alle patiënten of ze beroepsmatig met varkens, vleeskalveren of vleeskuikens in aanraking komen of in een buitenlands ziekenhuis opgenomen zijn geweest. Als dit zo is dan nemen we kweken af. Bij MRSA-dragerschap komt dit in het digitale dossier van de patiënt en nemen we de bijbehorende maatregelen. Veiligheid staat uiteraard voorop. Met een versoepeling van de regels blijft de veiligheid gewaarborgd.”

B i dt e n w e rk t , le e st , re ke n t e n h ou dt boe k Advertentie-acquisitie: T 0493-352600 | M 06-29536178 E advertenties@weekbladvoordeurne.nl Advertenties voor plaatsing op de eerstvolgende donderdag aanleveren vóór dinsdag 14.00 uur. Manager Uitgeverij: John van Veggel T 0493-352605; M 06-29536178 E john@weekbladvoordeurne.nl

Redactie: Willie Thijssen (hoofdredacteur) T 0493-352606 | M 06-46017681 E redactie@weekbladvoordeurne.nl Ine van Hal T 0493-352607 | M 06-10915507 E ine@weekbladvoordeurne.nl Maarten Driessen (Asten) T 0493-352608 | M 06-13763686 Boyke Joosten (Someren) T 0493-352609 | M 06-13762619 Jolein van der Ven (Gemert-Bakel) T 0492-391406 | M 06-29536173

Berichten voor plaatsing op de ­eerstvolgende donderdag aanleveren vóór dinsdag 08.00 uur. Weekblad voor Deurne e.o. oplage 23.500, verschijnt op donderdag in: Deurne, Walsberg, Vlierden, Zeilberg, Neerkant, Liessel, Helenaveen, Griendtsveen, Brouwhuis, Rijpelberg en Dierdonk.

Bezorgklachten: tot vrijdag 14 uur via T 0493-352600 of E advertenties@weekbladvoordeurne.nl De editie wordt dan nog nabezorgd. Wij behouden ons ten aanzien van de inhoud van onze artikelen zowel het auteursrecht voor conform art. 15 lid 1 sub 4 van de Auteurswet als het Databankrecht.


WEEKBLAD VOOR DEURNE | donderdag 12 oktober 2017 | pagina 4

Gemeente berichten Week 41 • 12 oktober 2017

deurnes nieuws Alle officiële bekendmakingen en kennisgevingen van de gemeente Deurne staan in de ‘Officiële bekendmakingen’ op onze website. Voor een abonnement op de digitale versie en ander Deurnes nieuws kunt u zich aanmelden via www.deurne.nl /Nieuwsmail.

Bestemmingsplannen Voorbereiding bestemmingsplan Leenselweg 10, Liessel

Het voor te bereiden bestemmingsplan maakt de omschakeling van agrarisch bedrijf naar een dienstverlenend bedrijf in de data-analyse mogelijk. Dit inclusief een aanzienlijke natuurontwikkeling (3,3 hectare). Dit betreft uitsluitend een mededeling ter kennisname van voorbereiding. Ontwerpbestemmingsplan ‘Lupinenweg 8a Deurne, Berktsedijk 17 Liessel en Liesselseweg 194 Deurne’

Het ontwerpbestemmingsplan gaat over de locaties Lupinenweg 8a in Deurne, Berktsedijk 17 in Liessel en Liesselseweg 194 in Deurne. Op de locatie Liesselseweg worden de m2 voor statische opslag verkleind. Op de locatie Berktsedijk wordt de aanduiding ‘intensieve veehouderij’ verwijderd en het bouwblok verkleind. Op de locatie Lupinenweg wordt er meer m2 bebouwing mogelijk gemaakt binnen het bestaande bouwblok. Voor meer informatie over de bovengenoemde bestemmingsplannen verwijzen wij u naar www.deurne.nl > actueel > officiële publicaties > officiële bekendmakingen digitaal 12 oktober 2017.

De bladkorven staan er weer Deze week worden er in onze gemeente ongeveer 275 bladkorven geplaatst. Ze staan in de bebouwde kom. Op www.deurne.nl (zoekwoord: bladkorven) kunt u per kern zien waar de bladkorven staan. Vanaf maandag 16 oktober worden de bladkorven regelmatig leeg gemaakt. Op 20 en 21 december worden de korven voor het laatst leeg gemaakt en vervolgens weg gehaald. Alleen voor bladeren

De bladkorven zijn alleen bestemd voor blad van gemeentelijke bomen, dus bomen die in het openbaar gebied staan. Helaas gebeurt het jaarlijks dat er ook snoeiafval en zelfs huisvuil in de korven wordt gegooid. De gemeente controleert daarom regelmatig de bladkorven. Als er ander afval in de bladkorf ligt, wordt er een gele kaart bij de korf geplaatst. Een gele kaart betekent dat de korf één keer niet wordt geleegd. Wordt er daarna nog een keer ander afval in de korf gevonden, dan wordt er een rode kaart bij de korf geplaatst. De korf wordt vervolgens weggehaald en komt ook volgend jaar niet meer terug op deze plek. Hetzelfde dus als bij een voetbalwedstrijd: een gele kaart is een laatste waarschuwing, een rode kaart betekent dat de korf verdwijnt. We gaan er vanuit dat de korven op een goede manier gebruikt worden. Dan is het uitdelen van gele en rode kaarten niet nodig en kunt u gewoon gebruik blijven maken van de bladkorven. Een bladkorf op een andere plek?

Het is niet meer mogelijk om voor dit jaar een extra

Voorlichtingsbijeenkomst Peuterpuberteit

Thema-avond voor ouders over puberbrein

Een peuter is leuk en lief, maar soms ook lastig! Hoe ga je om met een peuter die niet wil luisteren of driftbuien heeft? Op dinsdagavond 24 oktober organiseert het consultatiebureau Deurne, in samenwerking met het CJG Deurne, een voorlichtingsbijeenkomst. Centraal staat de koppige fase van een peuter, driftbuien en het stellen van grenzen door straffen en belonen. Naast het krijgen van tips, is er ook volop ruimte voor het uitwisselen van ervaringen met andere jonge ouders. De bijeenkomst is op dinsdagavond 24 oktober van 20.00 tot 22.00 uur in vergaderzaal van De Nieuwenhof, Visser 4-6 in Deurne. De bijeenkomst is gratis voor mensen uit de gemeente Deurne.

Op dinsdag 24 oktober organiseren het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Deurne en IVO-Deurne een thema-avond voor ouders met als thema: Puberbrein, en nu…de praktijk. De thema-avond vindt plaats in het Cultuurcentrum aan het Martinetplein 1 en duurt van 19.45 tot 21.30 uur. Inloop vanaf 19.15 uur. De bijeenkomst is er voor ouders van kinderen tussen 12 en 18 jaar.

Aanmelden

Wil jij erbij zijn? Meld je aan via: els.van.den.eijnden@zorgboog.nl.

Verspreiding van jodiumtabletten Alle gezinnen met kinderen onder de 18 jaar in onze gemeente ontvangen deze maand jodiumtabletten. Heeft u vragen? Kijkt u dan op www.waaromkrijgikjodiumtabletten.nl. U kunt ook contact opnemen met Informatie Rijksoverheid, telefoonnummer 1400 (bereikbaar op werkdagen tussen 08.00 en 20.00 uur).

www.deurne.nl

In april heeft het CJG Deurne, in samenwerking met

bladkorf te plaatsen op een andere locatie. Wilt u graag dat er volgend jaar een bladkorf in uw straat of op een andere plek staat? Geef dit dan door vóór 15 februari 2018. De gemeente neemt uw aanvraag alleen in behandeling als er genoeg draagvlak is in de buurt. Voeg daarom bij uw aanvraag een lijst met handtekeningen toe en een schets van de locatie waar de bladkorf moet komen staan. U kunt hierbij de hulp inroepen van uw dorps- of wijkraad. De gegevens vindt u op www.deurne.nl (zoekwoord: bladkorven). Voor de duidelijkheid: een aanvraag doen, betekent niet automatisch dat er een bladkorf bij komt. Dit wordt per verzoek bekeken.

IVO-Deurne, ook een avond georganiseerd over het Puberbrein. Dit pakte uit als een voornamelijk theoretische avond. Nu gaan we naar de praktijk. Helder Theater neemt u, samen met de opvoedondersteuners van Zorg in Deurne, mee naar de praktijk van alle dag. Aanmelden

Wilt u erbij zijn? Meldt u zich dan aan via aanmelding@ ivo-deurne.nl. Geeft u a.u.b. in uw e-mail aan met hoeveel mensen u komt.

PMD-zakken verkrijgbaar op 8 locaties Plastic verpakkingen, metalen verpakkingen en drankenkartons mogen allemaal in dezelfde zak. U gebruikt hiervoor de groene PMD-zak. Zijn de zakken (bijna) op? U kunt op acht plekken in de gemeente Deurne nieuwe zakken ophalen. Voor PMD-zakken kunt u terecht bij: • Attent supermarkt, Neerkant • Dorpsservicecentrum, Helenaveen • Jan Linders, Liessel • SCC Den Draai, Zeilberg • Gemeentehuis, Deurne

• Milieustraat, Deurne • Natuur- en Milieucentrum Ossenbeemd, Deurne • Hofke van Marijke, Deurne (St. Jozef) Op vrijdagmiddag bij de VVV-balies

De PMD-zakken zijn voortaan ook verkrijgbaar op vrijdagmiddag bij de balies van de VVV in het gemeentehuis. De gemeente is op vrijdagmiddag gesloten, maar de VVV is wel open tot 17.00 uur. Handig als u op vrijdagmiddag naar een winkel of de weekmarkt gaat. Weet u welk afval er wel en niet in de groene PMD-zak mag? Kijk voor een overzicht op www.deurne.nl > Afval.

Gemeente Deurne Gemeentehuis | Markt 1 | Postbus 3 | 5750 AA Deurne | www.deurne.nl | info@deurne.nl | T. 0493 - 387 711 Klantcontactcentrum: Telefonische bereikbaarheid, maandag t/m donderdag 9.00 - 17.00 uur en vrijdag 9.00 -12.30 uur. Openingstijden: U kunt alleen terecht op afspraak, maandag 9.00 - 19.00 uur, dinsdag t/m donderdag 9.00 - 17.00 en vrijdag 9.00 - 12.30 uur.

Elke Oegema rector Ivo Deurne DEURNE - Elke Oegema wordt de nieuwe rector van Instelling Voortgezet Onderwijs Deurne (Ivo-Deurne). Op dit moment is zij directeur Management Economie en Recht bij Fontys Hogescholen. Elke Oegema start per 1 januari 2018 in haar nieuwe functie. Zij volgt Monique van Roosmalen op die sinds augustus 2017 rector is van het Sondervick College in Veldhoven. Dat maakte Vereniging Ons Middelbaar Onderwijs vorige week dinsdag bekend.

Elke Oegema is sinds augustus 2012 directeur van Fontys Hogeschool Management Economie en Recht in Eindhoven. Zij is daar eindverantwoordelijk voor de opleidingen Bedrijfskunde Mer, Vastgoed en Makelaardij, Financial Services Management en het lectoraat De ondernemende Regio. Daarnaast is zij sinds januari 2015 voorzitter van de stuurgroep Toekomstbestendig Economisch Deeltijdonderwijs bij Fontys. Zij begon haar onderwijscarrière in 2001 als adviseur bij Has KennisTransfer in Den Bosch. Vanaf 2002 was zij werkzaam bij Avans Hogeschool als, achtereenvolgens adviseur, coördinator en adjunct-directeur. Vanaf 2007 was Elke Oegema adjunct-directeur van de Juridische Hogeschool Avans-Fontys, en vanaf 2011 directeur van de Fontys Bestuursacademie.

Elke Oegema. Oegema heeft, na haar propedeuse Nederlandse taal- en letterkunde, in 2001 haar master Onderwijskunde aan de Katholieke Universiteit Nijmegen behaald. Daarnaast heeft zij diverse trainingen en cursussen gevolgd, onder meer op het gebied van bedrijfsvoering en financiën, management en leiderschap. Oegema is veertig jaar en woont met haar partner en drie kinderen in Nijmegen.

Geslaagde eerste editie Oogcafé Deurne DEURNE - Donderdag 5 oktober vond in het Hofke van Marijke in Sint Jozefparochie de eerste bijeenkomst plaats van het Oogcafé Deurne. Duidelijk werd dat er onder mensen met een ernstige oogaandoening grote behoefte bestaat om met lotgenoten in gesprek te gaan. Een van de bezoekers vertelde dat zij al lange tijd op zoek was naar een mogelijkheid om met lotgenoten te praten en dat zij blij is met de invulling die het Oogcafé Deurne daaraan geeft.

over de opkomst en het verloop van de eerste bijeenkomst. De volgende editie van het Oogcafé Deurne vindt plaats op donderdag 2 november van 14.00 tot 17.00 uur. Leo van Rijt zal dan vertellen over Camino Anders Bekeken 2017 die van 9 tot 26 oktober plaatsvindt. Hij is één van de visueel beperkte deelnemers, die met zes buddy’s deze pelgrimstocht gaat lopen. Twaalf wandelaars uit alle windstreken van Nederland lopen van Ponferrada naar Santiago de Compostella in Spanje.

Bestuurslid Eike Smit van de Oogvereniging regio Noord-Brabant en Zeeland opende de bijeenkomst. Samen met Ad Vos vormt hij een werkgroep voor ontwikkeling van oogcafés in Noord-Brabant en Zeeland. Het Oogcafé Deurne is het zesde en jongste thema-café. Smit benadrukte in zijn openingswoord het belang van lotgenotencontact in de directe omgeving van mensen. Aansluitend stelden de bezoekers zich aan elkaar voor, waarna er ruimte was voor individuele gesprekken. De algemene reactie van de bezoekers bij het afscheid, was hartverwarmend. Dat het Oogcafé Deurne voorziet in een behoefte kan volgens de organisatoren worden afgeleid uit de algemene reacties na afloop en de unanieme aanmeldingen voor de volgende edities. De initiatiefnemers Bea Koks uit Gemert, Nelly van Dam uit Asten en Leo van Rijt uit Deurne zijn tevreden

Donderdag 7 december staat het Oogcafé Deurne in het teken van de Orion Webbox 3; een multifunctio-

nele mediator die speciaal ontwikkeld is voor mensen met een visuele beperking. Hiermee kunnen onder andere ingesproken boeken, krantenartikelen en tijdschriften, het laatste ANP-nieuws, hoorspelen en gesproken televisie-ondertiteling worden beluisterd. Oogcafé Deurne is elke eerste donderdag van de maand open van 14.00 tot 17.00 uur, met uitzondering van de schoolvakanties. De entree is gratis, de bijeenkomsten vinden plaats in het Hofke van Marijke, Rembrandt van Rijnstraat 5 in Sint Jozefparochie. Voor informatie: oogcafedeurne@gmail.com.

Cursussen Workshop De Broekriem

REGIO - De Broekriem houdt maandag 16 oktober de workshop: met NLP, bewust, helder en doelgericht solliciteren. Van 10.00 tot 13.00 uur in wijkcentrum Westwijzer in Helmond. Met een aantal simpele inzichten en oefeningen wordt de inbreng van de sollicitant verfijnd en aangepast. Wies Rienmeijer, master NLP en eigenaar van Coaching aan de Keukentafel, laat de deelnemers tijdens dit event kennismaken met NLP en hoe dit kan worden toegepast in de

zoektocht naar werk. Inschrijven kan uitsluitend via de website van De Broekriem: www.debroekriem. nl/events

Bloemschikken

BAKEL - Van 30 oktober tot april 2018 kunnen belangstellenden meedoen aan de cursus bloemschikken, verzorgd door Henriëtte Vermeulen in Bakel. Er is nog plek op de maandagavond en de dinsdagmorgen. In zeven lessen worden de fijne kneepjes van het bloemschikken bijgebracht. Voor info: tel 06-13610411.


WEEKBLAD VOOR DEURNE | donderdag 12 oktober 2017 | pagina 5

Wizzel griezelig en grappig

​ ind goed al goed E bij De Gelaarsde Poes

Vijf winnaars Peelsneukelboekje PEELREGIO - De VVV’s in de Peelregio hebben vijf prijswinnaars gelukkig mogen maken met het nieuwe Peelsneukelboekje. In de vakantiekatern in deze krant, genaamd Zomeruitjes in De Peel en omgeving, zat een bon die ingevuld bij een van de VVV’s ingeleverd

kon worden. Uit meer dan honderd inzendingen werden vijf winnaars getrokken: G. Van Liempt, Gonnie van Aerle, Jo Hermkens, Marga Keijzer en Fanneke Timmers. Zij zijn inmiddels geïnformeerd en kunnen het boekje bij de door hen gekozen VVV ophalen.

Helm Verhees lijsttrekker Deurne Nu DEURNE - Helm Verhees is in de ledenvergadering van Deurne Nu unaniem gekozen tot lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018. Helm Verhees, woonachtig op de grens tussen Liessel en Helenaveen is momenteel wethouder namens deze partij.

Deurne Nu is op dit moment met vijf zetels in de gemeenteraad vertegenwoordigd en maakt deel uit van de coalitie samen met Doe en de VVD. Lijsttrekker Verhees is al zestien jaar actief voor Deurne Nu waarbij zijn belangstelling en inzet voornamelijk is uitgegaan naar de ontwikkelingen in het buitengebied, verkeer, ruimtelijke ordening, accommodatiebeleid en de inrichting en onderhoud van de openbare ruimte. Verhees is getrouwd met Annie en heeft twee kinderen. Zowel in de fanfares van Helenaveen als Neerkant speelt hij de bas.

Prinses Wendy vlucht uit het paleis, haar zussen kijken toe.  ZEILBERG - Theatergroep Wizzel speelde afgelopen zondag in Den Draai in Zeilberg de première van de familievoorstelling De Gelaarsde Poes. De zaal was bomvol met kinderen en volwassenen. Komende zondag 15 oktober is de eerste heropvoering, eveneens in Den Draai, aanvang 15.00 uur.

Onder regie van Eef Goudsmids speelt Wizzel een aantrekkelijk en humoristisch toneelstuk vol actie. Binnen tien seconden hebben Jaap (Wouter Fransen) en De Gelaarsde Poes (Carlo Janssen) de zaal stil. En dat blijft zo. Kinderen en volwassenen worden in hoog tempo meegenomen in een boeiend verhaal. Opvallend is dat niet het podium in De Draai wordt gebruikt maar de zaal, die opgedeeld is in vier decors met

(Foto: Renate Reitler)

een totale breedte van 15 meter. Het verhaal wordt leuk gebracht en is goed te volgen voor kinderen vanaf vier jaar. Het is een innemend en grappig stuk. Ook voor volwassenen zitten er pittige grapjes in verborgen. Het sprookje van De Gelaarsde Kat is bekend, maar in de bewerking van Don Duyns van het Ro theater gaat het net iets anders en wordt het De Gelaarsde Poes. De poes wil zijn vriend Jaap helpen én een hoop geld verdienen om goed te kunnen leven, zodat hij zoveel gouden kettingen en wijn kan kopen als hij wil. Binnen de kortste keren is de poes overreden en overleden. Niet getreurd, een kat heeft immers negen levens. Tot aan de pauze blijft het ludieke scorebord op acht staan. Later gaat het snel naar nul, wat zeker

Clubhuis VVD geopend

DEURNE - Niemand minder dan VVD-icoon Onno Hoes heeft vorige week vrijdag het clubhuis van VVD Deurne geopend. De Deurnese politieke partij huurt een leegstaand winkelpand aan de Stationsstraat in het centrum van Deurne. Het is de thuisbasis voor alle activiteiten van de partij richting de gemeenteraadsverkiezingen in 2018. Na de opening door de oud-burgemeester van Maastricht werd nog het verkiezingsprogramma, de slogan en het nieuwe logo van VVD Deurne gepresenteerd.

WWW.CEULENHUIDKLINIEK.NL WWW.DERMALINK.NL

KALKNAGELS

LASERBEHANDELING SPATADEREN

Zoekt u een specialist voor de behandeling van

uw spataderen of huidaandoening? Zoekt u een specialist voor de behandeling Onze deskundige dermatologen volgen de nieuwste van uw spataderen of huidaandoening?

dr. RPM Ceulen dermatoloog initiatiefnemer CHK

DR.D.J DER KINDEREN Initiatiefnemer Dermalink Blokzijlpark 30 AB Stationsstraat Amersfoort 1 MK Helmond meeste ervaring in Nederland op het gebied van  5701(Vathorst) 0492-792939 laserbehandeling bij spataderen. 033-433 46 00  

Onze deskundige dermatologen volgen de ontwikkelingen in ons vakgebied en passen deze toe in de nieuwste ontwikkelingen in ons vakgebied en passen deze toe in de praktijk. Wij hebben de praktijk. Wij hebben de meeste ervaring in Nederland op het

gebied van laserbehandeling bij spataderen.

Aanmelden

Natuurwerkdag in de Peel DEURNE - Zaterdag 4 november wordt de landelijke natuurwerkdag gehouden. Werkgroep Behoud de Peel gaat aan de slag in de Deurnese Peel. Belangstellenden die mee willen werken kunnen zich aanmelden.

Volgens de werkgroep wordt het in de Peel inmiddels merkbaar dat er de laatste paar jaar niet meer zoals vroeger tweewekelijks op zaterdag gewerkt wordt. Het open landschap

dat ontstaan was door de werkzaamheden van de werkgroep samen met vrijwilligers, begint op diverse plekken weer dicht te groeien. Behalve nuttig voor de Peel, is het volgens de werkgroep ook gezellig om met een groep mensen samen lekker bezig te zijn. Belangstellenden kunnen zich aanmelden op: www.natuurwerkdag.nl, zoek onder Locaties naar de Peel.

Kinderen aan het werk in de Peel.

Kalender voor heel Deurne DEURNE - Tijdens de open dag van het gemeentehuis, afgelopen zondag werd ook de nieuwe jaarkalender van Weekblad voor Deurne gepresenteerd die in samenwerking met de VVV in Deurne is gerealiseerd.

De Deurnese jaarkalender werd vorig jaar voor de eerste keer uitgegeven. Toen naar aanleiding van het veertigjarig bestaan van fotoclub Optika. Dit keer is gekozen voor foto’s van de drie fotografen van het Weekblad voor Deurne: Marius van

Deursen, Hein van Bakel en Frans Klaus. Ook zijn in de kalender evenementen opgenomen die in 2018 in de gemeente Deurne worden georganiseerd. De kalender biedt zo een mooi overzicht wat Deurne allemaal te bieden heeft. De jaarkalender is behalve bij de ​ VVV in het gemeentehuis ook te koop bij het kantoor van Weekblad voor Deurne aan de Stationsstraat 103 en boekhandel Berkers aan de Stationsstraat 42 en bij de Primera aan de Wever. Meer verkooppunten worden later bekendgemaakt.

Heropvoeringen

LASERBEHANDELING

polikliniek voor dermatologie en flebologie

de kinderen in het publiek ongerust maakt. Maar er wordt gelukkig wat op gevonden. Zonder Fee Dunaway (Bianca Arts) zou het verhaal minder goed afgelopen zijn. Jaap krijgt wijze raad mee van zijn vader (Leon ven der Elsen), vlak voor die overlijdt: Vaar nooit onder valse vlag. Maar helaas, zowel Jaap als prinses Wendy (stoere rol van Wies van Lierop) nemen een ander personage aan. Met alle gevolgen van dien. De moeder van Jaap (Adriënne van Doeselaar) gaat niet akkoord met deze leugens, maar de poes weet haar uit het paleis weg te werken en met de hulp van het publiek zet de poes de koning op het verkeerde been. De koning (Joost de Haan) ziet in Jaap de ideale rijke schoonzoon. Grappig is de scène waarin de koning vanuit de koets de zogenaamde landerijen van Jaap te zien krijgt. Ook grappig is James Blond (Marijn Trommelen) die prinses Wendy moet beveiligen en steeds weer opduikt als zij uit het paleis wil ontsnappen. De schildwachten en prinsessen (Ilse Spierings en Paulien Beumer) overtuigen met hun karikaturen van een hofhouding. Reus Benjamin (Tara Verbers) en zijn gemene moeder (Margon Gerlings) zorgen voor de meer griezelige dimensie in het verhaal. Er is voortdurend wat te zien op het podium en de vaart zit er goed in. De regisseuse Eef Goudsmids heeft er een grappig, roerig en boeiend stuk van gemaakt. Ook de speciale effecten en geluiden zijn koddig, het brede decor en de decorstukken van Peter van Rongen zijn ingenieus en grappig. Voor wie wil zijn er meerdere lagen in de voorstelling. Zoals gezegd: geld maakt niet gelukkig, leugens houden geen stand en alleen de echte slechteriken overleven het niet. In deze voorstelling is het eind goed al goed. Jaap en Wendy vinden elkaar, de koning doet troonsafstand en sluit Truus in zijn armen, dat geeft steun en toeverlaat hoofdlakei Koenraad (Cindy Coolen) de gelegenheid om de troon te bestijgen.

Helm Verhees.

ALTIJD VERGOED NA VERWIJZING DOOR UW HUISARTS ALTIJD VERGOED NA VERWIJZING DOOR UW HUISARTS

Wizzel voert de voorstelling nog vier keer op: komende zondag 15 oktober weer in Den Draai, zondag 22 oktober in het CCD in Deurne, zondag 29 oktober in De Kastanje in Liessel en zondag 5 november in Well. Alle voorstellingen beginnen om 15.00 uur.

Duizend euro voor Ossenbeemd DEURNE - Natuur en milieu-educatiecentrum de Ossenbeemd heeft vorige week een cheque van 1.000 euro ontvangen van een supermarktketen die in het land lokale initiatieven steunt. Dick van der Star nam de cheque in ontvangst.

Wethouder Marinus Biemans kreeg zondag het eerste exemplaar uitgereikt door hoofdredacteur Willie Thijssen van het Weekblad voor Deurne. ( Marius van Deursen)


WEEKBLAD VOOR DEURNE | donderdag 12 oktober 2017 | pagina 6 • Biologisch vlees, puur, ambachtelijk met de smaak van vroeger! Varkens, rund, kip, lamsvlees, vele soorten vleeswaren o.a. uit eigen rokerij. Biologische aardappelen, uien, appels, eieren, boerenkaas, geitenkaas. Geopend: vrijdag en zaterdags 10.00 tot 17.00 uur. Webwinkel en ook bezorging. Sumiran Biologische Boerderij Broekstraat 3 5725 TL Asten-Heusden 0493-440630 www.sumiran.nl

Vac a t u re s

Interkosmos is een uitzendbureau dat is gespecialiseerd in het tewerkstellen van internationale arbeidskrachten. Door de constante groei van ons bedrijf zijn wij op zoek naar versterking van het kantoorteam. Ben jij

een administratieve duizendpoot

met gevoel voor cijfers en controle? Heb jij werkervaring met loon- en/of boekhoudpakketten? Ben jij enthousiast en flexibel en minimaal beschikbaar voor 16 uren per week! Stuur dan een sollicitatie aan Interkosmos Uitzendbureau B.V.

t.a.v. dhr. F. Wasser, financieel directeur Postbus 35, 5750 AA Deurne E-mail: frank@interkosmos.nl • Gebakken klinkers, oude en nieuwe. www.vanwoeziksierbestrating.nl Tel. 077-4662579 Meijel.

• Krasdokter.nl, kras op Uw auto of verweerde koplampen? Snel-Goedkoop-Vakkundig 06-53883509

• Digitale foto’s afdrukken op Kodak papier, direct klaar, Tot A4 formaat. Foka Deurne, Kerkstraat 8.

• Digitale foto’s afdrukken op Kodak papier, direct klaar, Tot A4 formaat. Foka Deurne, Kerkstraat 8. • Computerhulp, computerles of computercursus nodig? www.wegwijsopdecomputer.nl Hans Berkers, 0493-380229 of 06-29315869.

• Beveiliging voor uw woning of bedrijf bel de Sleutelbus.nl 06-13050127 b.g.g. 06-13535297. • Eet- en frietaardappelen t e koop bij J. Leenders, Bosweg 3 Asten-Heusden. 0493-697830, Openingstijden: maandag, vrijdag en zaterdag vanaf 8.30 uur. • Bloemschikcursus in Bakel Van 30 oktober tot april 7 lessen. Nog plaatsen op ma. avond en di. morgen. Henriette Vermeulen: Tel. 06-13610411

FLORAPLEIN 2 - ASTEN - TEL. 0493 693321

KORTINkeGn

Woondeal weken

ro op alle PVC st zen ie K van Kijken or Fl en M

Als (allround) glazenwasser ben je bij ons verantwoordelijk voor het uitvoeren van verschillende schoonmaakwerkzaamheden bij onze opdrachtgevers, zowel particulier als bedrijven. We zoeken glazenwassers fulltime/parttime Functie-eisen; • Ervaring als glazenwasser, vak willen leren • Geen hoogte vrees • In het bezit van rijbewijs B • Je bent representatief en klantgericht; Wat wordt er van je verwacht; Je steekt graag de handen uit de mouwen. Belangrijker is dat je geen last van hoogtevrees hebt! Je werkt kwaliteit- en resultaatgericht. Naast je werkzaamheden voer je als allrounder ook operationele taken uit, waarbij je te maken krijgt met keuzes tussen tijd, kosten en kwaliteit. Enthousiaste kandidaten kunnen solliciteren naar; schoonmaakvandegevel@gmail.com Acquisitie n.a.v. deze vacatureplaatsing wordt niet op prijs gesteld.

Wij zijn een transportbedrijf gespecialiseerd in het vervoer van vloeistoffen en vloeibare produkten. Deze produkten worden door heel Europa getransporteerd. Omdat wij nog steeds groeien, zijn wij op zoek naar vakmensen op het gebied van transport. Kwaliteit en service-gericht werken staan bij ons centraal. Past bovenstaande tekst bij u, en bent u op zoek naar een nieuwe uitdaging, dan kunt u voor de volgende functie reageren:

Fulltime Chauffeur nat./int. (m/v) Functie: Wij zijn op zoek naar een chauffeur die binnen ons bedrijf op diverse tankauto’s gaat rijden voor vervoer van vloeibare produkten en vloeistoffen. Werkzaamheden voor deze functie vinden plaats binnen Europa. Er moet rekening gehouden worden met ca. 3 overnachtingen per week. Vergoeding conform CAO beroepsgoederenvervoer. Eisen: U dient in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs cat. B/C/E en Code 95. Een ADR-diploma tankvervoer klasse 8 en 3 is een pré. Spreekt het bovenstaande u aan, dan kunt u bellen, schrijven of mailen ter attentie van: Vendrig Transport B.V. Randweg 1, 5711 DJ Someren, tel.: 0493-495937 E-mail: info@vendrigtransport.nl Web: www.vendrigtransport.nl Voor eventuele extra informatie kunt u natuurlijk altijd contact opnemen.

20%

KORTING

op alle raamde coratie van Kijken Kiezen Home

Maak tijdens de woondeal weken van uw woonkamer een leefkamer.

Van Dijck Groenteproducties BV Ons bedrijf richt zich op het grootschalig telen, verpakken, afzetten en distribueren van een breed assortiment aan dagverse vollegronds- en glasgroenten. Onze afnemers zijn retail ketens en handelsbedrijven in Europa. Wij onderscheiden ons door het kunnen aanbieden van grotere volumes met een constante, hoge kwaliteit én uniformiteit. Hierbij stellen we ons zeer flexibel en klantgericht op. Maatschappelijk verantwoord ondernemen vormt hierbij ons uitgangspunt. Nieuwe technologische ontwikkelingen worden op de voet gevolgd en geïntroduceerd in onze bedrijfsprocessen. Wij zoeken een fulltime:

Allround Medewerker Technische Dienst M/V

4 meter e

GRATIS n van

Als medewerker technisch dienst ben je verantwoordelijk voor preventief en periodiek onderhoud aan machines en installaties. Je werkt onder andere met op maat gemaakte sorteer- en verpakkingsmachines. Bij storingen treed je adequaat op en los je deze snel en vakkundig op. Je bent nauw betrokken bij alle technische aspecten van het bedrijf. Kortom een zeer gevarieerde uitdagende functie waarbij je je prima kunt ontwikkelen.

op alle tapijte terfloor Bonaparte, In so D Parade en es

20%

KORTING op alle stoffen en vouwgordijnen van Kobe, Artelux en Ado

Meubelen

GLAZENWASSERS / KASDEKREINIGING

• Tuinen sproeien met grondwater? Wij maken voor u een waterput of waterbron op elke gewenste plaats zonder overlast. Bel voor informatie 06-27454587. Bezoek onze website benwbronnen.nl Bakel.

W W W. B E R K V E N S - W O N E N . N L

20%

Vacature:

Slaapkamers

nl

Wij vragen: • Technisch inzicht en feeling; • Kennis en ervaring met verpakkingsmachines heeft de voorkeur; • Flexibel, geen 9 tot 5 mentaliteit en om kunnen gaan met storingsdiensten; • Gedegen kennis in elektrotechniek is een pré; • Sociaal en communicatief vaardig; • Zelfstandige en proactieve instelling; Wij bieden: Een uitdagende en leuke baan binnen een sterk groeiende organisatie en in een professioneel team. De arbeidsvoorwaarden zijn zondermeer goed te noemen. Meer informatie: Voor eventuele vragen over deze functie kun je contact opnemen met: Hay Christiaens: 06-51715427. Wil je meer weten over ons bedrijf, kijk dan op; www.groenteproducties.com Solliciteren: Heb je interesse stuur je CV en motivatiebrief naar: personeel@groenteproducties.com

Woningstoffering

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.


WEEKBLAD VOOR DEURNE | donderdag 12 oktober 2017 | pagina 7

Va c a tu res

Commercieel Administratief Medewerker (32-38 uur)

Verkoopadviseur (m/v) De functie-inhoud Als Verkoopadviseur ben je verantwoordelijk voor het professioneel adviseren van (potentiele) klanten op het gebied van uiteenlopende woonvragen aangaande slapen, meubelen en stofferingen. Je neemt uitgebreid de tijd om in te spelen op de vragen en wensen van de klant. Dankzij je uitgebreide productkennis adviseer je t.a.v. passende materiaalspecificaties. Je brengt de offerte uit, belt deze waar nodig na, sluit de koop en neemt als servicegericht adviseur ook contact op met de klant na het traject van koop en uiteindelijke levering. Zo lever je een belangrijke bijdrage aan het uiteindelijke doel; het realiseren van de gewenste omzet met een optimale klanttevredenheid. De functie-eisen De ideale kandidaat heeft een afgeronde MBO-opleiding in de richting van bijvoorbeeld commercie of design en styling. Je hebt bij voor-

keur enkele jaren gerichte werkervaring. Service- en adviesgerichtheid zijn als een tweede natuur voor je. Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift. Bovendien ben je geduldig, klantvriendelijk en spontaan. Je bent daarnaast bereid om op zaterdag en zondag te werken. Interesse? Berkvens Wooncentrum biedt een prettige werkomgeving waarin je je commerciële- en adviesvaardigheden volop kunt inzetten en je productkennis naar een hoger niveau kunt tillen. De communicatielijnen zijn kort en er heerst binnen het kleine team een informele werksfeer. Zowel een fulltime als parttime dienstverband zijn bespreekbaar. Wij bieden een marktconform salaris met diverse opleidingsmogelijkheden. Berkvens Wooncentrum hanteert de CAO Wonen.

Als je geïnteresseerd ben in deze functie richt dan je motivatie en cv aan Bart Berkvens via bart@ berkvens-wonen.nl. Heb je vooraf inhoudelijke vragen dan verzoeken we je telefonisch contact op te nemen met Bart Berkvens via 0493-693321.

Functie omschrijving: - Bijhouden website, advertenties en social media - Verzorging correspondentie - Uitwerken offertes en werkopdrachten - Invoeren en factureren werkbonnen - Aannemen en afhandelen telefoongesprekken - Magazijn ondersteunende werkzaamheden

Tegelvloeren;

Functie eisen: - Beheersing van de Nederlandse, Engelse en Duitse taal - Kennis van Word, Excel en Outlook - Affiniteit metvloertegels de agrarische sector Leggen van met vloerverwarming - Je bent perfectionistisch, flexibel, ondernemend en stressbestendig Stofvrij inslijpen, klaar in 3 dagenbeheerst goede communicatieve - Je bentvan makkelijk in omgangmet met mensen, Leggen vloertegels vloerverwarming vaardigheden en hebt een hoge mate van zelfstandigheid

Tegelvloeren

Badkamer en w.c. renovatie; Tegels Stofvrij inslijpen, klaar in 3 dagen

Ben jij degene die wij zoeken?

dan binnen 14 dagen een reactie naar administratie@lammersmachinery.com Met of zonderStuur sloopwerk, Zeer keuze. metselwerk nieuwegrote muurtjes Alle prijsklassen. Leveren en zetten van alle tegels Met of zonder sloopwerk, Tegelvloeren,

Badkamer en w.c. renovatie Alleen leveren. metselwerk nieuwe Badkamer enmuurtjes wc renovatie Leveren Vakkundig en zetten van alle tegels aanbrengen.

Wegens vakantie gesloten

• Tegels in alle formaten, kleuren en prijsklassen! • Meer dan 100 soorten keramische houtstructuur open vanaf 10.00 uur, • Slopen vanElke bad endag inloopdouche maken zaterdag vanaf 9.00 uur, uur, • HET adres voor uw droombadkamer Elke dag open vanaf 10.00

Wie zijn wijj

Gratis gebruik gereedschap. van 24 -van 12 t/m 2 -1 Het gezelligste oud bruin café van Deurne.

“Prettige feestdagen zaterdag vanaf 9.00 uur, gewenst!” te bezichtingen woensdagmiddag gesloten!

(alles is één vrijdag hand, tot in koopavond de puntjes geregeld, zonder zorgen!!) tot 20.00 uur,

• GROOT VT-WONEN huis in dag showroom vrijdag koopavond tot gesloten. 20.00 uur, woensdag gehele

TEGELWERKEN P. SLAATS NEERKANT B.V.

www.facebook.com/DASVacatures - www.twitter.com/DASVacatures

Wij bieden: - Samenwerking in een klein gemotiveerd team - Een zelfstandige en veelzijdige functie - Salaris afhankelijk van opleiding en ervaring

Tegelwerken P. Slaats Dorpsstraat 35 Tel: (077) 466 32 52 5758 AN Neerkant info@slaats-tegelwerken.nl Elke dag open vanaf 10.00 uur, zaterdag vanaf 9.00 uur. Vrijdag koopavond tot 20.00 uur. Woensdag gesloten!

187608

Berkvens Wooncentrum is een gerenommeerd totaalaanbieder op het gebied van slapen, meubelen en stoffering. In het 3500 vierkante meter grote bedrijfspand in Asten vindt u alle laatste trends op woongebied. Werken bij Berkvens Wooncentrum betekent werken in een klein team waar Service met een hoofdletter S wordt geschreven. De service- en adviesgerichtheid is voelbaar en merkbaar door het hele verkoopteam tot aan de eigen bezorgservice- en montagedienst. In verband met de groei die wij doormaken zijn we ter versterking van ons verkoopteam op zoek naar een service- en adviesgerichte

Kom bij ons langs voor een gezellig praatje, even de krant te lezen aan de stamtafel, samen te kaarten, biljarten, darten of te luisteren naar live muziek.

Wij zijn per direct op zoek naar

Allround Horeca medewerk(st)er voor minimaal 12 uur per week

Interesse

bel 06- 13606807 of mail naar info@cafeindensleutel.nl

www.slaats-tegelwerken.nl • Graag wil ik bekendheid geven aan de praktijk voor biodynamische therapie. Bezoek mijn website: www.joseberkers.nl

Berkvens Wooncentrum is een gerenommeerd totaalaanbieder op het gebied van slapen, meubelen en stoffering. In het 3500 vierkante meter grote bedrijfspand in Asten vindt u alle laatste trends op woongebied. Werken bij Berkvens Wooncentrum betekent werken in een klein team waar Service met een hoofdletter S wordt geschreven. De service- en adviesgerichtheid is voelbaar en merkbaar door het hele verkoopteam tot aan de eigen bezorgservice- en montagedienst. In verband met de groei die wij doormaken zijn we ter versterking van ons bezorg- en montageteam op zoek naar een gedreven en vriendelijke

(leerling-) Stoffeerder / bezorger (m/v) De functie-inhoud Als Stoffeerder / bezorger ben je verantwoordelijk voor het bezorgen, monteren en stofferen van in onze winkel verkochte producten. In deze buitendienstfunctie transporteer en plaats je (slaapkamer-) meubels, leg je vloeren en stoffeer je trappen, monteer je zonwering en plaats je gordijnen. Je verzorgt daarnaast de opvolging van service- en reparatieverzoeken. Je levert een belangrijke bijdrage aan het uiteindelijke doel; een optimale klanttevredenheid. De functie-eisen Een afgeronde opleiding in de richting van hout- en meubilering is een pré maar voor deze functie zeker geen vereiste. Je hebt bij voorkeur enkele jaren gerichte werkervaring en affiniteit met de meubelbranche. Heb je nog geen werkervaring maar wil je graag het mooie en uitda-

Gasflessen vulstation (propaan) Van de Laar Schutsboomstraat 14

Milheeze tel.: 0492-341515 www.gasflesvandelaar.nl • Korrelmais te koop gevraagd J. v.d. Heuvel Ommel 06-25590893.

gende vak van stofferen leren dan is je sollicitatie ook welkom. Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift. Je bent niet vies van zowel letterlijk als figuurlijk aanpakken en hebt geen 8 tot 5 mentaliteit. Je bent representatief, klantvriendelijk en servicegericht. Je bent in het bezit van Rijbewijs-B.

• Mooie vak.bungalow WiFi. Goede wandelomgeving. Fijne herfst- kerstdagen www.twentehuisjes.nl Denekamp 0541-626578 familie.meinders@yahoo.com

Interesse? Berkvens Wooncentrum biedt een prettige werkomgeving waarin je in een servicegerichte werkomgeving veel afwisseling in werkzaamheden aantreft. De communicatielijnen zijn kort en er heerst binnen het kleine team een informele werksfeer. Wij bieden een marktconform salaris en de mogelijkheid om het vakmanschap van stofferen te leren. Berkvens Wooncentrum hanteert de CAO Wonen.

• Video, Hi8 en DV bandjes overzetten op DVD, Foka Deurne 0493-353102.

Als je geïnteresseerd ben in deze functie richt dan je motivatie en cv aan Bart Berkvens via bart@berkvens-wonen.nl. Heb je vooraf inhoudelijke vragen dan verzoeken we je telefonisch contact op te nemen met Bart Berkvens via 0493-693321.

STEVENS

TELEVISIES

UW (O)LED-TV ADRES!

ZEN!! ACTIEPRIJ onze Kijk op internetsite!

De Televisie Specialist

met een verrassend lage prijs! LED TV, UHD TV, Curved TV, OLED TV Samsung, Sony, Philips, LG, Sonos

Grootschoterweg 105 BUDEL-SCHOOT (NL)

Tel. 0031 (0)495 49 36 16

www.stevensbudelschoot.nl

• www.massagepraktijk atteveld.nl voor diverse professionele sport- en ontspanningsmassages. Meteoorstraat 32, 5721 BM Asten. 06-47152324.

• Stoptober: durf jij de uitdaging aan? De hele maand oktober €25,- korting bij een sessie stoppen met roken www.hypnosepraktijkphilips.nl 0610930235

NEWstairs traprenovatie & -bekleding is op zoek naar:

MONTAGEMEDEWERKERS (INTERIEURBOUW) Als NEWstairs montagemedewerker ga je met je collega monteur op pad om bestaande trappen van een nieuw uiterlijk te voorzien. NEWstairs trappen worden op maat gemaakt en vragen om precisie en vakmanschap. Het betreft een uitdagende functie waarbij oog voor detail van groot belang is. Over NEWstairs Met meer dan 15 jaar ervaring in traprenovatie & -bekleding kunnen we onszelf met recht dé specialist op dit gebied noemen. NEWstairs is werkzaam in geheel Nederland en België. Functievereisten • Ervaring op het gebied van interieurtimmerwerk of nauwkeurig aftimmerwerk • Goed inzicht in de voorkomende werkzaamheden • Grote mate van zelfstandigheid • Flexibele instelling • Sociale vaardigheden • In bezit van rijbewijs B • Fulltime beschikbaar Wat bieden wij • Een prettige werksfeer in een leuk team • Goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden • Bij gebleken geschiktheid een vaste aanstelling Ben jij de montagemedewerker die wij zoeken? Stuur je motivatiebrief en C.V. per e-mail naar frank@newstairs.com, onder vermelding van ‘’Sollicitatie montagemedewerker’’. NEWstairs | T.a.v. Frank Steijvers | Oude Graaf 6 | 6002 NL Weert E-mail: frank@newstairs.com | Tel: +31 (0)6 22 71 85 76 | 0800 77 592 22 www.newstairs.com


WEEKBLAD VOOR DEURNE | donderdag 12 oktober 2017 | pagina 8 • Haardhout o.a. eiken en berkenhout. Meer info 0493-319691 of 06-23720617. • Oud speelgoed gevraagd door verzamelaar tegen vergoeding tel. 0493-321579. • Vlooienmarkt 15 oktober Sporthal Strijp Rijstenweg 7 Eindhoven 9 tot 16 uur €2p.p. timmermans-evenementen.nl

Word jij onze nieuwe huisgenoot ?? Tweedelig is een woonvoorziening voor mensen met een verstandelijke, eventueel lichamelijke en/of zintuiglijke beperking. Bij Tweedelig is onlangs een woonplek vrijgekomen. Geïnteresseerde kandidaten die passen in de hieronder weergegeven profielschets kunnen zich melden bij onze contactpersoon.

Procedure Toekomstige bewoner en wettelijk verantwoordelijke(n) gaan een kennismaking aan met vertegenwoordiger van commissie zorg van Tweedelig. Na wederzijds goedvinden wordt gestart met een traject tot definitief wonen bij Tweedelig. Voor verdere informatie en /of inlichtingen kunt u contact opnemen met onze contactpersoon: mevrouw M. van Kemenade Mail: vkemenadevdven@hotmail.com Telefoon: 06-53354572.

• www.inboedelopslag deurne.nl inboedelopslag al vanaf 6 euro per maand. 0493-311034

Poetszorg.nl

06 14 82 72 00

• 8mm spoelen overzetten op dvd, Bel Foka Deurne 0493-353102.

* Kringloop EEN AARDE Asten. Curiosa, boeken, meubels, kleding en nog veel meer. Goed en goedkoop, kom kijken: ma 9-12; woe 13-16; do 18. -20.30; za 9-12. Molenakkers 11 Asten. Breng u spullen i.g.st, ook oud ijzer. Liever laten ophalen? Bel 06-41655003 www.eenaarde.nl • Financiele problemen? Maakt u uw post niet meer open. Worden de schulden alleen maar hoger? Zoek tijdig hulp bij VDL Bewindvoering en Budgetcoaching. We komen binnen enkele dagen bij u thuis voor een vrijblijvende afspraak! bel 0643731299. • Heb je een buitenlandse vriend(in)? Heb je een vraag over verblijfsvergunningen, inburgering, Nederlander worden? MVV Advies Bureau Eindhoven kan helpen. Eerste gesprek gratis. Hertogstraat 1c Eindhoven 06-40142044 • Rolluiken, luifels, vloerbedekking, lamellen, (rol)gordijnen, jaloezieën. Zeer concurrerende prijzen. Gratis meten en hangen. Willie’s Stoffering, Braaksestraat 10, Helmond. Tel. 0492-535901. www.williesstoffering.nl

5.000 stuks

DAMES + HEREN

MERKKLEDING

JASSEN - PANTALONS - TRUIEN - BLOUSES - KOSTUUMS - KOLBERTS - SWEATERS - SHIRTS - LINGERIE - JEANS

KORTINGEN 50% - 70% START: ZONDAG 15 oktober om 12.00 uur

m

d

e

SPAARPUNTEN

m

o

d

e

Grotestraat 23 - Venray - Tel.: 0478 581526 • Biologisch vers brood, ambachtelijk bereid in eigen biologische bakkerij op de boerderij. 100% Speltbrood, volkoren en desem broden, stokbroden, glutenvrij brood, roggebrood, broodjes en koekjes. Elke vrijdag en zaterdag vers gebakken, Geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur Sumiran biologische boerderij, Broekstraat 3, 5725 TL Asten-Heusden, 0493-440630.

• Peelstrekels Prinsenroaje hint 2 Het staat in de boeken geschreven. • Gratis ophalen: jonge poesjes. Diverse kleuren. 10 wkn oud. 0636488820

• Krasdokter.nl, kras op Uw auto of verweerde koplampen? Snel-Goedkoop-Vakkundig 06-53883509

• Haardenservice voor onderhoud van alle soorten haarden en kachels 06-51754782.

• Bloemschikcursus in Bakel Van 30 oktober tot april 7 lessen. Nog plaatsen op ma. avond en di. morgen. Henriette Vermeulen: Tel. 06-13610411

haar nieuwe ondernemers:

Mia en Ronald met de verbouwde Etos

o

OP NIET AFGEPRIJSDE AANKOPEN DEZE DAG DUBBELE

Midas feliciteert

Hetty met de gloednieuwe Livera winkel

ALLE AFDELINGEN OPEN 12 - 17 UUR

venray

Er is een koppeling tussen wonen en zorgcontract.

•Woordkunst voor onderzoek en behandeling van dyslexie en dyscalie. In het centrum van Gemert. Tel: 06-23588215

Op zondag 15 oktober start om 12.00 uur onze rigoureuze magazijnverkoop op Grotestraat 73 (LET OP: voormalig pand van Oorschot). Wij vegen de magazijnen schoon!

venray

Bewonersprofielschets Leeftijd: tussen de 18 en 40 jaar Beperking: Verstandelijke beperking, eventuele lichamelijke beperking en/of zintuiglijke beperking. Geen gedragsproblematiek Geen psychiatrisch beeld. Zelfstandigheid: Begeleiding in de nabijheid of op afstand Werk/dagbesteding: Toekomstige bewoner heeft een baan of dagbesteding buitenshuis of er is een proces in gang gezet ter verkrijging van een baan of dagbesteding. Mobiliteit: Appartement wat vrij is, bevindt zich op de begane grond. Evt. rolstoel afhankelijkheid is daardoor geen probleem. Zorgcontract: Zorgafname van Kempenhaeghe is verplicht. Zorgfinanciering: Via P.G.B., zzp indicatie, minimaal VG 03 of vergelijkbaar. Wonen: Huur via Bergopwaarts@BOW.nl

• Auto met APK vanaf €400,-. Tevens te koop gevraagd kleine auto’s en sloopauto’s. Tel. 0492-381631/ 06-20778602 www.twanvanhout.nl

MAGAZIJNVERKOOP

Yvon met de overname van Pril Geluk

Welkom in ons winkelcentrum en heel veel succes toegewenst!


WEEKBLAD VOOR DEURNE | donderdag 12 oktober 2017 | pagina 9

Begroting gemeente Deurne laat incidenteel tekort half miljoen zien hoven (MRE) is 2040 genoemd als streefjaar. Burgemeester Mak vindt 2050 meer reëel: “Je moet niet zomaar iets roepen. Je moet het waar kunnen maken.”

DEURNE - De begroting van de gemeente Deurne kent voor 2018 een tekort van bijna een half miljoen euro. De gemeente heeft de begroting op de langere termijn wel structureel sluitend. Het tekort voor volgend jaar wordt opgevangen binnen de algemene reserve. Vanaf 2019 slaat de begroting weer om in een positief saldo. Ook de jaren erna laten een positief saldo zien.

Ondermijnende criminaliteit

De ondermijnende criminaliteit blijft voor burgemeester Mak een speerpunt: “Ook wij maken een vuist tegen vermenging van bovenen onderwereld. We kijken er niet voor weg. We durven aan te pakken. We breiden onze formatie voor handhaving uit, onder andere op het terrein van het Damoclesbeleid, Bibob-beleid en het Peelland Interventie Team.”

door Willie Thijssen De begroting voor 2018 is meteen de laatste voor het huidige college. Hiermee wordt een periode van vier jaar afgesloten die - net als in de vorige vier jaar - financieel in het teken stond van het op orde brengen van de gemeentelijke portefeuille. Wethouder Marnix Schlösser: “De financiën zijn nu weer op orde. We hebben een stevige reserve opgebouwd, de risico’s zijn afgenomen en ons weerstandsvermogen is flink versterkt. De periode van bezuinigingen ligt nu achter ons. Ook is er weer ruimte ontstaan om gericht te investeren en de lasten voor onze inwoners te verlichten.” Het tekort van een half miljoen euro voor komend jaar is incidenteel. “We hebben voorzichtig begroot. Structureel is de begroting sluitend”, legt Schlösser uit. “We zijn trots en tevreden dat we u al weer enige tijd goede financiële cijfers kunnen voorleggen. De jaarrekeningen laten een plus zien en in de kaderbrieven en begrotingen kunnen we steeds geld vrijmaken voor projecten die belangrijk zijn voor onze inwoners. Om enkele voorbeelden te noemen: beheer en onderhoud van wegen, cultuur, duurzaamheid, dienstverlening, prettig wonen en leven, verbetering van rioleringen, stimulering van de lokale economie, werkgelegenheid en de spoortunnel.”

Woonlasten

De woonlasten voor de inwoners gaan komend jaar iets omlaag. Die liggen in Deurne momenteel voor eenpersoonshuishoudens nagenoeg gelijk aan de omliggende gemeenten. Voor een gemiddeld eenpersoonshuishouden ligt dat dit jaar op 692 euro. In Gemert-Bakel en Helmond is dat iets hoger en in Asten en Someren iets lager. Voor meerpersoonshuishoudens ligt dat anders. Daarin is Deurne juist koploper met 924 euro per huishouden. De andere Peelgemeenten zitten een flink stuk lager, met woonlasten gemiddeld tussen 733 euro (Asten) en 820 euro (Gemert-Bakel). Het verschil zit vooral in de rioolheffing. De kosten voor het legen van een afvalcontainer gaat komend jaar met

Hoe houdt Deurne droge voeten? DEURNE - De gemeente Deurne heeft een app ontwikkeld waarmee de inwoners een inkijkje krijgen in het rioolstelsel van Deurne. Aan de app is een wandelroute van vier kilometer gekoppeld. Startlocatie is de Ossenbeemd.

Het initiatief is vooral bedoeld om de Deurnenaren te informeren hoe het regenwater wordt afgevoerd en hoe het rioolstelsel werkt. Via de app ‘Virtueel Deurne’ is het onderdeel Help ‘t Regent ingebouwd waarmee op zeventien plekken in het centrum van Deurne uitleg wordt gegeven. Door middel van augmented reality kunnen gebruikers verrassende beelden boven en onder de grond bekijken. De app is gratis te downloaden. Bij hevige regenbuien wordt het water soms te traag afgevoerd. Straten blijven zo blank staan. Knelpunten zijn vaak de Veldstraat, Zeilbergsestraat, Helmondseweg en Leembaan. Zelfs na het vervangen van het riool en het loskoppelen van het regenwater op het riool, blijven er knelpunten. Volgens Verhees is de straatverharding een groot probleem. Zestig procent is openbare ruimte, veertig procent is particulier en bij bedrijven. Daarnaast doet niet iedereen mee met het loskoppelen van het regenwater bij het vernieuwen van het rioolstelsel. Verhees: “Bij de vernieuwing van het rioolstelsel in de Veldstraat heeft bijvoorbeeld maar vijftig procent meegedaan. We willen mensen via de app bewust maken van de problematiek.”

Bereikbaarheid

uitgaven aan de Jeugdzorg zijn er overigens wel zorgen. “We zetten daarom in op een grondige analyse, met als doel hier meer grip op te krijgen.”

Voor wethouder Helm Verhees is bereikbaarheid het belangrijkste thema binnen zijn portefeuille. Over de planning voor de aanleg van de spoortunnel bij de Binderendreef wordt binnenkort meer bekendgemaakt. Verder is geld beschikbaar gesteld voor een verkenning naar een snelfietspad tussen station Deurne en Helmond. Daarnaast liggen er ook in de regio diverse opgaven bijvoorbeeld op de A67, de N270 en de N279. Over de aanleg van glasvezel kan Verhees nu nog niets zeggen: “Binnen nu en een paar weken hebben we hier meer nieuws over”, aldus de wethouder. De aanleg is in elk geval niet opgenomen in de begroting voor 2018.

Transitie buitengebied

Gemeentehuis

De tarieven voor de milieustraat dalen met 25 procent, zo is in de begroting van de gemeente Deurne voor 2018 te lezen. Dit geldt voor alle afvalstromen met uitzondering van de 60 liter huisvuilzakken.  (Archieffoto: Hein van Bakel) 1 euro per leging van de GFT-container omlaag, zo is het voorstel van het college in de begroting. Voor het restafval blijft het tarief gelijk. Schlösser: “De inwoners hebben de daling van de afvalstoffenheffing aan zichzelf te danken omdat zij het afval steeds beter scheiden.” Met de verlaging van het GFT-tarief wordt het volgens het college nog interessanter om het GFT-afval goed te scheiden van het restafval. Het verschil tussen leging van een restafvalcontainer en GFT-container wordt nu immers groter. De tarieven voor de milieustraat dalen met 25 procent. Dit geldt voor alle afvalstromen met uitzondering van de 60 liter huisvuilzakken. De rioolheffing wordt niet verlaagd. Wel verwacht het college dat in de toekomst stevig geïnvesteerd moet worden in riolering en waterberging. Daarvoor wordt nu een finan-

ciële buffer opgebouwd om dit op termijn te kunnen bekostigen. Onroerend zaak-belasting op woningen en bedrijfspanden wordt geheven als percentage van de WOZ-waarden. Veranderingen in de totale waarden van de objecten worden in de tarieven gecompenseerd. Hierdoor blijft het bedrag van de aanslag bij een gemiddelde stijging of daling ongeveer gelijk.

Jeugdzorg

In de afgelopen periode kwam er vanuit Den Haag een grote uitdaging op de gemeenten af: de transitie van het sociaal domein. Schlösser: “Er zijn altijd verbeterpunten en zaken die nog niet volledig naar tevredenheid verlopen, maar over het algemeen hebben we met Zorg in Deurne de zorg en ondersteuning goed én dichtbij onze inwoners geregeld.” Op het gebied van de

Voor de portefeuille van wethouder Marinus Biemans is de transitie in het buitengebied het voornaamste speerpunt. Veehouders staan voor de keuze om door te gaan, met andere (neven)activiteiten aan de slag te gaan of te stoppen. Daarnaast blijft Biemans werken aan cultuur in Deurne dat volgens hem weer ‘wat kleur op de wangen begint te krijgen’ en duurzaamheid. “We zijn bezig om duurzaamheid in Deurne op de kaart te zetten. We gaan de middelen die we daar voor hebben gericht inzetten”, aldus Biemans. Deurne wil in 2050 energieneutraal zijn. Binnen metropoolregio Eind-

Daarnaast moet het gemeentehuis worden verbouwd. Met een gerichte investering moet het gemeentehuis toekomstbestendig worden. Het moet een meer open en transparant gebouw worden, waarmee een betere verbinding met het centrum moet worden gerealiseerd. Dit is hét moment om het gemeentehuis toekomstbestendig te maken, zo vindt het college. “Door dit tegelijk te doen met het brandveilig maken en groot onderhoud, kunnen we zaken slim combineren en mogelijk tijd en kosten besparen.” De begroting staat dinsdag 7 november op de agenda van de gemeenteraad.

Pompoendagen in Asten

Creaties van Mondriaan tot Dutch Design ASTEN - In en rondom Museum Klok & Peel in Asten worden vanaf komend weekend weer de jaarlijkse Pompoendagen gehouden. Van 14 tot en met 22 oktober zullen er tienduizenden pompoenen in allerlei soorten, kleuren en maten te zien zijn. Met een knipoog naar de Dutch Design Week is er door vrijwilligers alles aan gedaan de museumtuin en het bos aan te kleden in het thema: van Mondriaan tot Dutch Design. Naast het bekijken van pompoenen kunnen bezoekers ook proeven, kijken en luisteren naar poppen- en straattheater en muziek en zang of deelnemen aan workshops.

Tijdens de Pompoendagen in Asten worden thema’s uit sprookjes gecombineerd met de strakke wetten van Dutch Design. De lijnen van Rietveld en de kleuren van Mondriaan, uitgevoerd met pompoenen. Jeanette Hartjes is het creatieve brein achter het thema van de Pompoendagen. Dit jaar heeft zij aansluiting gezocht bij een ander evenement in de regio: de Dutch Design Week in Eindhoven. Ook al hebben pompoenen en de wereld van design op het eerste gezicht niets met elkaar te maken, Hartjes vindt het juist een uitdaging om schijnbaar onverenigbare werelden bij elkaar te brengen. De vele pompoenen krijgen niet alleen een plaats in verschillende creaties in de museumtuin, maar worden bijvoorbeeld ook gebruikt om uit te snijden. Bezoekers kunnen de bijzonder uitgesneden pompoenen bewonderen en kinderen mogen zelf aan de slag met het uitsnijden en versieren van een Halloween-pompoen. In verduisterde tunnels worden kaarsjes aangestoken in kunstig uitgesneden voorbeeldcreaties, waardoor de tunnels spookachtig verlicht worden. Verder gaat het tijdens de Pompoendagen niet alleen om sierpompoenen, maar ook om eetbare pompoenen waar lekkere gerechten van worden gemaakt. Zoals de elk jaar in populariteit groeiende pompoensoep, waarvan op voorhand 500 liter wordt bereid. In het mu-

seumcafé en op de pompoenmarkt in de museumtuin is de pompoensoep te proeven en zijn daarnaast diverse andere pompoenproducten te verkrijgen en te proeven. In de Oranjerie zijn workshops. In negen dagen tijd verwacht het museum

meer dan tienduizend bezoekers.

Elke dag extra activiteiten

Naast het reguliere programma is er tijdens de Pompoendagen in Asten iedere dag een extra activiteit. Komende zaterdag en maandag speelt het duo Joviaal accordeonmuziek. Zondag treedt muziekgroep Parelmoer op, verzorgt Helmi Huygens een workshop djembee en kunnen kinderen zich laten schminken. Dinsdag treedt zanger Eric Tienhoven op, woensdag is er een ballonnenclown en donderdag zorgen de Straotzangers voor een Brabantse sfeer. Vrijdag laat poppentheater

Plansjet de poppen dansen. In het laatste weekend van de Pompoendagen staat zaterdag een optreden van Toffel Vier op het programma, zondag kunnen kinderen zich laten schminken en treedt troubadour Gerard van Kol op. Zowel zaterdag als zondag zorgt Theaterwerkgroep 2000 voor verrassend straattheater. De Pompoendagen vinden plaats van zaterdag 14 tot en met zondag 22 oktober bij Museum Klok & Peel aan de Ostaderstraat 23 in Asten. Het museum is tijdens de Pompoendagen dagelijks open van 12.00 tot 17.00 uur.

Tijdens de pompoendagen mogen kinderen ook zelf aan de slag, bijvoorbeeld met het uitsnijden en versieren van een Halloween-pompoen.


WEEKBLAD VOOR DEURNE | donderdag 12 oktober 2017 | pagina 10

Een leu ke beleve nis voor jo ng & oud!

Pompoendagen Met een knipoog naar Dutch Design 14 t/m 22 oktober 2017, dagelijks in Asten van 12 tot 17 uur

K BEZOE

OOK:

e c n e i r e p Ex rmanente pe nieuweositie 2017 exp

Klank van de Lage Landen

Museum Klok & Peel Ostaderstraat 23, 5721 WC Asten E info@museumklokenpeel.nl W www.museumklokenpeel.nl T 0493 69 18 65

Asten


WEEKBLAD VOOR DEURNE | donderdag 12 oktober 2017 | pagina 11

n make k a a r Afsp oor een

SLAGERIJ BOUWMANS

v

onlijk o s r e p s advie 00 526

-3

0493

Ook bij ons goede vooruitzichten dus doe er wat leuks mee!! Donderdag t/m zaterdag, 11 t/m 14 oktober

Wij bieden u extra service en kwaliteit aan op het gebied van: • Al uw reclamedrukwerk • Ontwerp huisstijlen • Familiedrukwerk • Opmaak van advertenties • Marketing • Commerciële teksten • Bedrijfsreportages • Boekproducties • Verspreiding • Verpakkingen

• Runderstooflappen, fijn mager, • Varkensfilet, stuk en lappen, • Gehaktballetjes in saus, kant&klaar,

100 gram 0.89 kilo 6.99 100 gram 0.69 100 gram 1.39

• Slagersachterham, uit eigen keuken,

Dinsdag t/m donderdag, 17 t/m 19 oktober • Gehakt half om, altijd een hele goeie, kilo 3.99 • Slagersleverworst, hetzelfde produkt in een nieuw jasje, natuurlijk uit eigen keuken, 100 gram 0.49 Specialiteit: Schnitzel Italia, magere fricandeau gevuld met brie en een zongedroogd tomaatje, 100 gram 1.79 Let op: Gourmet, barbecue, partypan, fondue, buffet, wok, steengrill, braai, we hebben het allemaal! Let op: vers vlees, vleeswaren uit eigen keuken, kant&klaar, online verkoop en nog veel meer, kijk op: www.slagerijbouwmans.nl

• Bloemschikcursus in Bakel Van 30 oktober tot april 7 lessen. Nog plaatsen op ma. avond en di. morgen. Henriette Vermeulen: Tel. 06-13610411

• Gratis ophalen: jonge poesjes. Diverse kleuren. 10 wkn oud. 0636488820

• Graag wil ik bekendheid geven aan de praktijk voor biodynamische therapie. Bezoek mijn website: www.joseberkers.nl

Publishers

• Haardenservice voor onderhoud van alle soorten haarden en kachels 06-51754782.

Zeilbergsestraat 50 • Deurne • T: 0493-312636 I: www.slagerijbouwmans.nl • E: slagerijbouwmans@planet.nl

Stationsstraat 103 5751 HD Deurne T: 0493 - 352 600

• Haardhout o.a. eiken en berkenhout. Meer info 0493-319691 of 06-23720617.

• Oud speelgoed gevraagd door verzamelaar tegen vergoeding tel. 0493-321579.

• Korrelmais te koop gevraagd J. v.d. Heuvel Ommel 06-25590893.

www.daspublishers.nl info@daspublishers.nl

• Vlooienmarkt 15 oktober Sporthal Strijp Rijstenweg 7 Eindhoven 9 tot 16 uur €2p.p. timmermans-evenementen.nl

• De sleutelbus Voor al uw huissleutels. U kunt bellen. Tel. 06-13050127

• www.inboedelopslag deurne.nl inboedelopslag al vanaf 6 euro per maand. 0493-311034

Sander Tielens 1965

BOYS

Bijzondere

leden

S PV

J O9

Vreek ‘t V

V.V. RACING

-1G

JO19 -2

•Woordkunst voor onderzoek en behandeling van dyslexie en dyscalie. In het centrum van Gemert. Tel: 06-23588215

• Tuinen sproeien met grondwater? Wij maken voor u een waterput of waterbron op elke gewenste plaats zonder overlast. Bel voor informatie 06-27454587. Bezoek onze website benwbronnen.nl Bakel.

DAS

www.facebook.com/slagerijbouwmansdeurne

Lize Menn en Jet Swinkels

Trainer

Heren 1

BIJ

BIJ E 1 5 E U LK E RO EEN P P LA A AK J E TJES MC2

Willem Jan Thij ssen

Milou van Nunen

Heren

1

Jansen Bente

ismans Guus W

‘t Vreek

1965

V.V. RACING BOYS

Kijk voor de spelregels op Jumbo.com/spelregels. Deze actie loopt van 25 oktober t/m 19 december 2017.

Jumbo, Deurne, Stationsstraat 43, Schelde 40


WEEKBLAD VOOR DEURNE | donderdag 12 oktober 2017 | pagina 12

Wandeltocht in de Peel

Sp ort

De Santa Fee’tjes winnen WK Bokkenollen

HELENAVEEN - Zondag 15 oktober start het nieuwe wandelseizoen in de Olat Winterserie Wandelingen. Ditmaal vanuit Helenaveen.

De startlocatie is hotel-eetcafé In d’Ouwe Peel aan de Oude Peelstraat 2 in Helenaveen. Starten kan vanaf 8.00 uur. De ervaren wandelaars

kunnen deelnemen aan de 40, 30 of 20 kilometer-tochten. Voor degenen die minder willen wandelen en voor families met kinderen kan men tot uiterlijk 12.30 uur ook starten op de 15 of 10 kilometer. Men moet om 17.00 uur weer terug zijn op de startlocatie. Uitgebreide informatie: www.olat.nl/winterserie.

Handballen in de herfst DEURNE - Handbalvereniging De Sprint houdt dinsdag 17 oktober het jaarlijkse herfsthandbaltoernooi voor basisscholen. 22 teams doen mee. Het toernooi wordt gehouden in

sporthal De Peelhorst in Deurne. Groep 5/6 speelt van 10.00 tot 12.30 uur en groep 7/8 van 13.00 tot 16.00 uur. Ook worden er weer sportiviteitsprijzen uitgereikt. Toeschouwers zijn welkom.

Autocross De Turfracers LIESSEL - Autocrossclub De Turfracers uit Liessel houdt zondag 15 oktober de jaarlijkse autocrosswedstrijd op het terrein aan de Biezendreef nabij industrieterrein De Willige Laagt in Liessel. Aanvang 11.00 uur.

​Het WK Bokkenollen met op de achtergrond een feeëriek stukje Griendtsveen in herfsttooi.  GRIENDTSVEEN - De Santa Fee’ tjes, met teamleden Jeroen Sanders en Jeroen Bankers en coach Piet van Oosterhout zijn zaterdag 7 oktober kampioen geworden tijdens de twintigste editie van het WK Bokkenollen in Griendtsveen. Ondanks het koude, gure weer werd er door alle teams enthousiast gestreden om de titel.

De regen en de gure wind leken de deelnemers niet te deren, nat worden ze tijdens het evenement elk jaar sowieso. Vol enthousiasme werd er gestreden om een blad met daarop een flesje en glazen gevuld met bokbier over een hindernissenparcours, op en langs het kanaal in Griendtsveen, zo snel mogelijk naar de finish te brengen. Het aantal bezoekers was wel minder dan verwacht, niettemin kreeg de organisatie veel positieve reacties over de nieuwe uitstraling van het parcours. Ook het foodplein met de bockbierproeverij vielen in goede aarde bij het publiek. Tijdens het WK Limonollen voor de jeugd op zondag liet

het weer zich van een vriendelijkere kant zien en was het ook stukken drukker langs het parcours. Medeorganisator Lorin Van Asseldonk: “We hebben met een enthousiaste groep vrijwilligers weer een mooi evenement neer kunnen zetten.”

Uitslag WK Bokkenollen

De top 3 van het WK Bokkenollen was als volgt: 1. De Santa Fee’tjes met Jeroen Sanders, Jeroen Bankers en Piet van Oosterhout; 2. Bouwbedrijf Jan van de Laar met Jan van de Laar, Frank van de Kam en Rob Donkers; 3. Skukg met Max Linders, Guus Lucassen en Ger Linders. Bij de dames was de top 3: 1. Nicht en nicht gaan als een bliksemschicht met Lieve Nielen, Laura Martens en Saskia de Lang; 2. De Huttenclub, Steffi Verbugt, Liza Bouwmans en Nicole Klaassen; 3. King Julian, Loes de Greef, Lorraine Korsten en Iris Janssen.

Uitslag WK Limonollen

Categorie 13 tot en met 15 jaar: 1.

(Foto: Hein van Bakel)

Snelle Keikus, Isa van de Weijer, Demi van de Weijer en David van Gestel; 2. Bazona’s, Isa van de Beek, Esmé van der Heijden en Rosanne Gooren; 3. Brabesma, Auke Brand, Thijmen Brand en Inge Pebesma. Categorie 10 tot en met 12 jaar: 1. Linkyboys, Jannick Maas, Stijn van de Munckhof en Jean van Eekeren; 2. T-Z-N Girls, Shannon Willems, Jinte van der Linden en Jeffrey Rongen; 3 Buurman 1 en Buurman 2 is jarig: Dries Ramaekers, Elyas Knippes en Frank Raemakers. Categorie 7 tot en met 9 jaar: 1. De Speedy’s, Peer van Loon, Sjors van Loon en Daan Mennen; 2. Moddermonkey’s, Cis Ramaekers, Sofie van de Munckhof en Frank Ramaekers; 3. Super Stars, Nikki Nielen, Chanel Nielen en Frans Nielen. Categorie 4 tot en met 6 jaar: 1. De Poepies, Noah Claessens, Daan Hendriks en Sander Hendriks; 2. Puk & Muk, Meike Wellen, Bibi Wellen en Noud Wellen; 3. De snelle ballerina’s, Danaé Goumans, Faya Palmen en Mieke Palmen.

Max Knapen Nederlands kampioen DEURNE - Natuurlijk, hij wist dat hij de beste papieren had om de titel binnen te halen, maar het moest wél nog gebeuren. Karter Max Knapen uit Deurne liet zich zondag niet gek maken en verzekerde zich in Kerpen van het Nederlands kampioenschap in de Cadet 160-klasse.

Zo loste Max Knapen zijn belofte in. Het hele jaar reed hij al sterk, won vier van de zes raceronden van het NK. Op de Duitse piste waar Formule 1-grootheden als Sebastian Vettel en Michael Schumacher hun racecarrière begonnen, maakte de talentvolle Brabander het vakkundig af. Hij slaagde er zelfs in om de laatste race van het weekeinde te winnen. “Dit is echt heel fijn”, glunderde Max na afloop. “Ik was wel een beetje zenuwachtig van tevoren, maar tijdens races heb ik gelukkig nooit last van zenuwen. Dan ben ik alleen bezig met de race.” Dat die houding zich uitbetaalde, bleek met name tijdens de derde en laatste race van het weekeinde. Max won die overtuigend, ondanks de druk van het naderende kampioenschap. “Ik kan goed rustig blijven”, zei Max. “Sta er ook niet zo bij stil. Ik heb gewoon mijn best gedaan en heb de race net zoals andere races gereden. Het ging goed.” Overigens begon het kampioensweekeinde voor Max minder goed dan hij had gehoopt. Tijdens de trainingen vond zijn team de juiste snelheid in eerste instantie niet. Ook de kwalificatie bracht niet wat hij hoopte. Daarin reed hij op een gegeven moment vooraan waardoor de rijder achter hem profiteerde van de slipstream en zo de snelste tijd neerzette. Die had diegene nog niet genoteerd of het begon te regenen. Daarmee was Max’ kans verkeken en moest hij zich uiteindelijk tevre-

Max Knapen. (Foto: Bas Kaligis) denstellen met de tiende tijd. Er was geen man overboord, want Max heeft het afgelopen seizoen veelvuldig bewezen dat hij goed

kan inhalen. Al leek dat na de start in eerste instantie al niet meer nodig. Na de eerste bocht lag hij al op de tweede plaats. Jammer genoeg kwam hij even later naast de baan terecht en viel hij ver terug. De Deurnenaar gaf niet op en verbeten knokkend reed hij terug naar voren. Uiteindelijk kwam hij knap nog als vijfde over de finish! De tweede race ging een stuk voorspoediger. Max kwam vanaf de vijfde plek gestart al snel op de derde plek te rijden en even later ging hij zelfs aan de leiding. Omdat de baan aan het opdrogen was van een eerdere regenbui konden anderen dichterbij komen en moest hij toch nog de leiding uit handen geven. Daar bleef het dan ook bij, want Max finishte keurig als tweede. Daarna werd de derde race, zoals gezegd, een eclatante overwinning voor de getalenteerde jongeling. Na afloop mocht hij de kampioenschapsbeker heffen.

De wedstrijden worden verreden in de klassen: jeugd, juniorcup, special jeugd, junior buggy, standaardklasse 1300, standaardklasse tot 2000 cc, toerwagens, keverklasse, gastrijders, balkenklasse en sprintklasse. In de sprintklasse zal onder anderen Rens van der Haas te zien zijn. Van der Haas is lid van de Turfracers en is voor het derde jaar op rij Nederlands kampioen in de klasse Sprint 1600. In het feite is het zijn vierde kampioenschap want behalve in 2017,

​ eervoudig Nederlands kampioen in de springklasse Rens van der Haas in actie op M de crossbaan.

Zevenjarige Dex ook nationaal kampioen DMX DEURNE - Nadat hij vorige week de titel Zuid-Nederlands kampioen DMX behaalde is de zevenjarige Dex van den Broek uit Deurne afgelopen zaterdag ook Nederlands kampioen DMX geworden in de klasse 50cc. De landelijke finale werd verreden bij motorclub RES Axel in Axel in de provincie Zeeland.

Aan de landelijke finale namen 225 rijders deel, verdeeld over negen klassen. Het district Zuid was met 93 rijders vertegenwoordigd. Dex van den Broek was favoriet in zijn klasse en had er veel zin in, ondanks dat het een gure, koude dag was met veel wind. Tijdens de training op het zware zandcircuit van Axel werd hij tweede. De eerste manche in de finale was een wedstrijd over 10 minuten en 1 ronde. In de tweede bocht reed Dex al op de eerste plaats en die positie wist hij tot het einde vol te houden. Hij won met een voorsprong van 25 seconden op

Aniek Nouwen weer in Oranje DEURNE - De Deurnese Aniek Nouwen mag zich maandag 16 oktober weer melden bij het Nederlands voetbalelftal onder de 19 jaar. Dit keer voor de EK-kwalificatiereeks die in eigen land plaats vindt.

Het team speelt de eerste wedstrijd op woensdag 18 oktober om 19.00 uur tegen Letland in Assen. Zaterdag 21 oktober reist het team naar Harkema in Friesland voor de wedstrijd tegen Estland. Die wedstrijd begint om 16.00 uur. De laatste wedstrijd wordt weer gespeeld in Assen op dinsdag 24 oktober om 19.00 uur. Dit keer tegen Ierland. De nummers 1 en 2 van de poule gaan door naar

de eliteronde, die in het voorjaar gespeeld wordt. De teams die tijdens de eliteronde eerste van de poule worden, mogen door naar het EK, dat komend jaar plaats vindt in Zwitserland. Afgelopen zomer speelde O19 het EK in Noord Ierland en bereikte daar de halve finale, waar ze met 2-3 verloren van Spanje. Aniek, die momenteel een studie volgt aan de Fontys in Eindhoven, speelt voor het tweede seizoen bij PSV vrouwen. In de eredivisie vrouwen staat het team momenteel op de tweede plaats achter FC Twente. Morgen, vrijdag 13 oktober is de topper PSV-FC Twente. Aanvang 19.30 uur op sportcomplex De Herdgang in Eindhoven.

2016 en 2015 was hij ook in 2013 Nederlands kampioen. De wedstrijden van komende zondag beloven volgens de organisatie zeer spannend te worden; het cross-seizoen zit er bijna op en er zijn nog drie wedstrijden te verrijden. Voor degene die meestrijden voor de kampioenschappen in de diverse klassen is het erop of eronder. Er zijn op dit moment tien wedstrijden verreden en ook bij de Turfracers strijden diverse rijders in verschillende klassen nog mee voor het kampioenschap. De wedstrijden beginnen om 11.00 uur. Inschrijven kan via www.asuzcross.nl of op de dag zelf vanaf 9.00 uur op het crossterrein. De entree is 7 euro voor volwassenen vanaf 16 jaar, 2 euro voor jongeren van 12 tot 16 jaar en gratis voor kinderen tot 12 jaar.

Dex van den Broek in actie.

de nummer 2. In de tweede manche startte Dex goed, gedurende de eerste twee ronden reed hij op een derde plaats om vervolgens snel door te stoten naar de koppositie. Dex liep van ronde tot ronde verder uit op de nummer 2, zijn afstand in de veertiende ronde was opnieuw zo’n 25 seconden. Om de vele achterblijvers te passeren, die inmiddels 1 tot 3 ronden achterstand op hem hadden, moest Dex een ander spoor gaan rijden. Daardoor raakte hij in een flinke knip en vloog hij voor over de kop van zijn motor. Op eigen kracht pakte hij snel en behendig de motor weer op en reed door. Met nog drie ronden te gaan kon hij zijn eerste plek vasthouden tot aan de finish. Aanstaande zaterdag rijdt Dex zijn laatste wedstrijd op de 50cc motor in de finale van het open Nederlands kampioenschap van de KNMV in Boekel. Daarna maakt hij de overstap naar de 65cc klasse.


WEEKBLAD VOOR DEURNE | donderdag 12 oktober 2017 | pagina 13

Sport

Bijzondere hockeywedstrijd

Helmcross op strand Berkendonk REGIO - Rondom recreatieplas Berkendonk wordt zaterdag 14 en zondag 15 oktober de tweede editie van de Helmcross gehouden met fietswedstrijden voor veldrijders en mountainbikers. Zaterdag is er een landelijke wedstrijd veldrijden voor alle jeugdcategorieën. Zondag wordt een wedstrijd verreden uit de wintercompetitie. De wedstrijden zijn op beide dagen van 10.00 tot 16.00 uur.

De organisatie van de Helmcross is in handen van R&TC Buitenlust en Toerclub TC ’81 uit Helmond. De KNWU wedstrijden op zaterdag zijn voor jeugdrijders in de leeftijd van 7 tot en met 14 jaar, verdeeld over zeven races. In de pauze vindt het Helmonds Scholierenkampioenschap Mountainbike plaats voor leerlingen uit de groepen 6, 7 en 8. Zondag is er een wedstrijd uit de wintercompetitie; de Toma Cycles Cup. Steeds meer renners uit België en Duitsland weten de weg naar Zuidoost-Brabant en Limburg te vinden om deel te nemen aan de van oorsprong regionale veldrit en mountainbike competitie. De wedstrijd wordt in tien races verreden in categorieën voor jongens, meisjes, mannen en vrouwen. De wedstrijden hebben een open karakter, inschrijven kan op de dag zelf. Het parcours van de Helmcross bestaat voor een groot gedeelte uit strand, daarnaast zit er een steile klim in en een mooi stuk in de bos-

sen. Voor het publiek is bijna het gehele parcours te overzien. De toegang is gratis.

Handbal

MBDE/De Sprint Donderdag: De Sprint DS1-Cabooter Group/Handbal Venlo DS2 21.00. Zaterdag: DHC Overpelt VZW DC1De Sprint DC1 10.00; Habo’95 E3De Sprint E2 16.00; PSV Handbal D1-De Sprint D2 17.15; Margraten DS1-De Sprint DS1 20.30. Zondag: De Sprint HC1-Handbalshop/Witte Ster HC1 10.30; De Sprint E1-Niobe E1 11.00; Habo’95 DS3-De Sprint DS3 11.05; De Sprint HA1-UGHV HA1 11.30; De Sprint D1-Acritas D1 12.00; De Sprint HS2-Jupiter’75 HS1 12:45; BDC’90 DA1-De Sprint DA1 13.35; Tremeg DS1-De Sprint DS2 13.45.

- Advertorial De twee teams, voorafgaand aan de wedstrijd.  DEURNE - Spelen vluchtelingen ook hockey? Jazeker. Vrijdag 6 oktober was een team van meiden uit gevluchte gezinnen op bezoek bij MHC Deurne om tegen de leeftijdgenoten van MD2 te spelen.

Het idee om de wedstrijd te organiseren ontstond in de laatste competitiewedstrijd van vorig seizoen

toen de heren van MHC Deurne in Tilburg speelden. MHC-speler Reinout Oud raakte er aan de praat met mensen die betrokken zijn bij Vluchtelingen Hockey Club Tilburg. De leden zijn kinderen van negen tot achttien jaar. De meiden spelen maar sporadisch een wedstrijd omdat deze lastig zijn in te plannen. Oud is zelf coach van het meiden-

ZSV trots op haar sponsoren

(Foto: Hein van Bakel) team MD2 en zo werd gezamenlijk een datum geprikt. De spelers komen oorspronkelijk uit onder meer Afghanistan, Iran en Syrië. Dat zijn niet de meest traditionele hockeylanden. Toch wisten ze het de Deurnese meiden soms best lastig te maken. De winst ging uiteindelijk toch naar MHC Deurne. Het werd 1-0.

Medailles Deurnese taekwondoka’s DEURNE - Taekwon-Do Center Deurne was afgelopen weekend met drie deelnemers aanwezig op de ITF-Battle in Utrecht. Ze namen maar liefst vijf medailles mee naar huis. Jarno Bats was met drie medailles - twee keer goud en één keer brons - de grote winnaar.

Lars Biemans wist op het onderdeel tuls in zijn klasse een mooie prestatie neer te zetten. Hij werd tweede en kreeg de zilveren plak omgehangen. Op het onderdeel sparren kwam hij

als eerste tegen een zwarte-bander, waar hij met klein verschil maar van verloor, waardoor hij er bij dit onderdeel uitlag. Samantha van der Heijden kwam uit in alle drie on-

derdelen, waarbij ze bij het onderdeel tuls en hoogte trap niet tot de ereplaatsen wist door te dringen. Op het onderdeel sparren wist ze mooie derde plaats te behalen bij de jeugd meisjes B tot 160 cm. Als laatste was het Jarno Bats die ook aan alle drie onderdelen deelnam. Hij begon flitsend door het onderdeel de hoogte trap te winnen bij junioren B onder 170 cm. Op het onderdeel tuls wist hij een verdiende derde plaats te behalen. En als laatste wist Jarno bij het onderdeel sparren, na een felle strijd de eerste plaats te behalen in de klasse junioren B tot 62 kg. Volgende maand zijn de Nederlandse kampioenschappen in Helmond.

Volleybal

Livoc Liessel

De medailleoogst in Utrecht. Vlnr trainer Jeroen Joosten, Samantha van der Heijden, Lars Biemans, Jarno Bats en trainer Hans Joosten.

Zaterdag: Livoc JB 1-Nuvoc JB 1 13.00; Livoc MA 1-Tivoc MA 1 13.00; Livoc DS 1-Pegasus DS 1 15.00; Livoc DS 4-Tupos DS 3 15.00; Livoc DS 3-AVOC-HVC-VCM DS 6 17.00; Livoc HS 2-Revoc/VCB HS 5 17.00; Livoc DS 2-Brovoc DS 1 19.00; Livoc HS 1-TFC HS 2 19.00.Vrijdag: Livoc MA 1-VC Hero MA 1 19.30.

ZEILBERG - Voetbalvereniging ZSV heeft afgelopen week een nieuw sponsorbord gepresenteerd. Voorafgaand aan de eerste thuiswedstrijd van het standaardelftal werden onderstaande sponsorcontracten getekend.

ZSV is enorm trots dat het bedrijfsleven op welke manier dan ook de vereniging ondersteunt, of het nu een advertentie, een dienst of een hoofdsponsorschap is. Iedereen voelt zich op een prettige wijze gewaardeerd en betrokken bij ZSV. Hoofdsponsor Pascal Ramen en Deuren heeft na drie succesvolle jaren zich wederom verbonden aan ZSV. Naast de titel ‘hoofdsponsor’ is eigenaar Tom Louwers ook een echte ZSV-er geworden in de afgelopen

jaren. Niet alleen als supporter van zijn kinderen langs de lijn, maar ook is hij nauw betrokken geraakt bij de organisatie van de club. Daarnaast verlengde stersponsoren Agrarisch Zeilberg en Creatri BV en jeugdhoofdsponsor Plus Bouwmans het sponsorcontract. Nieuwe co-sponsoren zijn Atoom 13 de aluminiumfabriek en Macron Store Deurne. Ook goed nieuws voor alle jeugdleiders van ZSV want zij lopen binnenkort allemaal in nieuwe coachjassen, gesponsord door Jeroen Bankers ICT Diensten, EMC Tweewielers, Door Martijn, Agrarisch Zeilberg en Creatri. ZSV 2 en ZSV 4 lopen er ook weer keurig bij dankzij ASN Schonewille Deurne/ Helmond en De Borrel/The Ocean.

Voe t b a lp rog ra m ma SV Deurne

Zondag: Bekkerveld 1-Deurne 1 14.30; Deurne 2-Wittenhorst 2 10.30; Deurne 3 SV Venray 4 13.00; Deurne 4-Wittenhorst 3 11.00; Deurne 5-Mifano 3 11.30; Deurne 7-SJVV 3 10.00; Mifano 8-Deurne 8 10.30. Vrouwen: Boerdonk 1-Deurne 1 11.00. Zaterdag: veteranen; Veteranen A-Brandevoort 17.00; Blue VelvetExcellent 17.00; Walsberg-Bavos 17.00. SV Deurne junioren Zaterdag is er voor de jeugd van SV Deurne geen programma in verband met jubileumactiviteiten.

ZSV

Zondag: ZSV-Chrevemont 14.30; SV Budel 2-ZSV 2 12.00; ZSV 3-Leunen 2 12.00; ZSV 4-EWC’46 2 11.00; Lierop 3-ZSV 5 11.00; Mierlo Hout 7-ZSV 6 11.00 uur; ZSV 7-Sparta’18 6 10.00; ZSV 8-Mifano 9 13.15. Keer Vr1- ZSV Vr1 11.00; Boekel Sport Vr2-ZSV Vr2 12.00; Hegelsom VR1- ZSV VR3 11.30. ZSV junioren Zaterdag: ZSV JO19-1-De Treffers

JO19-1 15.00; Mifano JO19-2ZSV JO19-2 14.45; ZSV JO19-3Merefeldia JO19-3 15.00; SV Venray JO17-1-ZSV JO17-1 15.00; ZSV JO17-2-Bruheze JO17-3 15.00; ZSV JO15-1-Boekel Sport JO15-1 13.15; St. Keldonk/Boerdonk JO15-1-ZSV JO15-3 13.00; Volharding JO131-ZSV JO13-1 13.00; ZSV JO132-SJVV JO12-1 11.45; Someren JO13-5-ZSV JO13-3 10.30; St. SSS’18/Holthees-Smakt JO11-1-ZSV JO11-1 9.30; ZSV JO11-2-Liessel JO11-2 10.30; Neerkandia JO112-ZSV JO11-3 11.15; ZSV JO101-Helden JO10-1 10.30; MierloHout JO10-3-ZSV JO10-1 10.00; ZSV JO10-3-Sparta;25 Jo10-3 10.30; Bruheze JO9-1-ZSV JO91 9.00; ZSV JO9-2-Bruheze JO9-2 9.15; ZSV JO9-3-Bruheze JO9-3 9.15; Mulo JO8-2-ZSV JO8-2 9.00; ZSV JO8-3-Mierlo-Hout JO8-4 9.15; Mierlo-Hout JO8-6-ZSV JO8-4 8.30.

SJVV

​ ondag: SJVV 1-FC Oda 1 14.30; Z Someren 7-SJVV 2 12.00; Deurne 7-SJVV 3 10.00; SJVV 4-SV Venray 10 10.00; MULO 6-SJVV 5 11.00;

SJVV VR1-SVEB/Sporting S.T. VR1 11.00; Someren/NWC VR4-SJVV VR2 12.00; SJVV VR3-SC Helmondia VR1 11.00. SJVV junioren Zaterdag: Milheezer Boys JO191-SJVV JO19-1 14.30; Bruheze JO17-1-SJVV JO17-1 15.00; SJVV JO17-2-NWC JO17-3 14.30; SJVV MO17-1-Eindse Boys MO17-1 14.30; ONDO JO15-1-SJVV JO151 13.15; SJVV JO15-2G-Someren JO15-4 13.00; VOW MO15-1-SJVV MO15-1 13.00; SJVV JO13-1G-S.V. Brandevoort JO13-2 11.45; SJVV JO13-3M-Olympia Boys JO13-1G 11.45; ZSV JO13-2-SJVV JO12-1G 11.45; ASV’33 JO11-1-SJVV JO11-1 10.30; SJVV JO11-2G-Lierop JO11-1 10.30; Liessel JO11-3-SJVV JO11-4M 10.30; SJVV JO10-1-MVC’19 JO10-1 10.30; SJVV JO9-1G-Mariahout JO91G 9.30; Liessel JO9-2-SJVV JO9-2G 9.30; SJVV JO9-3G-Mulo JO9-4 9.30; SJVV JO9-4G-Milheezer Boys JO93G 9.30.

Liessel

Zondag: Bruheze1-Liessel 1 14.30; Liessel 2-SPV 2 11.30; Liessel

3-RKMSV 6 10.30. Zaterdag: veteranen: LiesselStiphout Vooruit 17.00. Liessel junioren Zaterdag: jeugd: ASV’33 JO19-1Liessel JO19-1 14.30; ELI JO17-1Liessel JO17-1 14.30; Liessel MO171-SV Brandevoort MO17-1 14.30; Liessel JO15-1-Bavos JO15-1 13.00; SPV JO15-1G-Liessel JO15-2 11.45; Liessel JO13-1-Boekel Sport JO132G 12.00; Liessel JO11-1-Mierlo Hout JO11-3 10.30; ZSV JO11-2G-Liessel JO11-2G 10.30; Liessel JO11-3-SJVV JO11-4M 10.30; SVSH JO9-1-Liessel JO9-1 10.30; Liessel JO9-2-SJVV JO9-2 9.30; Liessel JO9-4-Mierlo Hout JO9-6M 9.30: Liessel JO8-1SPV JO8-1 9.30.

Racing Boys

Zondag: Racing Boys 1-Mifano 4 10.00; Racing Boys 2-Someren 11 13.00.

SPV Vlierden

Zondag: SPV 1-PVV 1 14.30 uur; Liessel 2-SPV 2 11.30 uur; SPV 3-Someren 13 11.00 uur; SPV VR 1-FC Cranendonck VR 2 10:30 uur.

SPV junioren Zaterdag: Handel JO19-1-SPV JO191 13.00; SPV JO17-1G-Rood Wit’62 JO17-5 13.30; SPV JO15-1G-Liessel JO15-2 11.45; SPV JO13-1-SSE JO13-2G 10.30; SPV JO10-1-Mierlo Hout JO10-4 10.30; Stiphout Vooruit JO9-2-SPV JO9-1G 9.00; Liessel JO8-1 SPV JO8-1 9.30; SPV JO8-2Gemert JO8-4 9.30.

Neerkandia

Zondag: SSE 1-Neerkandia 1 14.30; RKMSV 2-Neerkandia 2 12.00; Neerkandia 3-Helden 7 11.00; Haelen 4-Neerkandia 4 12.00. Neerkandia junioren Zaterdag: Merefeldia JO19-2Neerkandia JO19-1 15.00;ST RKHVC/RKESV/VV GKC JO171-Neerkandia JO17-1 14.30; Neerkandia JO15-1-Olympia Boys JO15-1 13.15; Neerkandia JO13-1Mierlo Hout JO13-3 12.00; RKMSV JO11-1-Neerkandia JO11-1 9.30; Neerkandia JO11-2-ZSV JO113G 11.15; Mierlo Hout JO9-3Neerkandia JO9-1 8.30; Mifano JO71/Mifano JO7-2-Neerkandia JO7-1 9.30.


WEEKBLAD VOOR DEURNE | donderdag 12 oktober 2017 | pagina 14


WEEKBLAD VOOR

DEURNE

Open dag gemeentehuis trekt zo’n 1.400 bezoekers

DEURNE - De gemeente Deurne hield zondag een open dag. Naar schatting werd de openstelling van het gemeentehuis bezocht door zo’n duizend volwassenen en 400 kinderen. Ook de partijen die in het gemeentehuis zijn gevestigd toonden zich. De grote hit van de dag was het trouwen voor spek en bonen. Twaalf stelletjes ging zogenaamd het huwelijksbootje in, waarbij het vaak leek alsof er ‘n echt huwelijk werd gesloten.

De gemeente hield de open dag om te laten zien wat het allemaal in huis heeft. En dat is veel meer dan het afgeven van paspoorten en rijbewijzen, zo bleek zondag. “Ik kom eigenlijk nooit verder dan de balies”, vertelt een van de bezoekers bij de stand van Deurne doet ‘t. “Zo kan ik ook eens zien wat hier nog meer gebeurt. Ik wist ook niet dat de VVV en de politie hier in het gebouw zitten.” Behalve het trouwen voor spek

en bonen was ook het speeddaten met de burgemeester en wethouders populair. Bezoekers konden verder selfies maken vanaf het balkon en bezoekers mochten bijvoorbeeld een rondje meerijden in een strooiwagen.

Verbouwing

Het gemeentehuis is al lang niet meer het gebouw waarin alleen het ambtelijk apparaat is gevestigd. Ook

organisaties zoals Zorg in Deurne, de politie, brandweer en sinds begin deze maand de VVV zijn gehuisvest in het gemeentehuis. Het Deurnese gemeentehuis wordt overigens de komende jaren flink onder handen genomen. Op korte termijn moet het gebouw brandveilig worden gemaakt en zal er groot onderhoud plaatsvinden. De kosten hiervoor zijn respectievelijk 1,2 miljoen euro en 1,5 miljoen euro. Daarnaast wordt nagedacht om het gebouw aan de Markt klaar te maken voor een nieuwe toekomstgerichte vorm van dienstverlening. Hiervoor is nog geen budget vastgesteld maar die verbouwing wordt geschat op 5,6 miljoen euro.

(Foto: Marius van Deursen)

We e k pagina 15

41

WWW.WEEKBLADVOORDEURNE.NL

Burgerpanel overwegend positief

Onderzoek Tipdeurne over sportvoorzieningen DEURNE - Een ruime meerderheid van het burgerpanel Tipdeurne vindt dat er voldoende sportaccommodaties zijn binnen de gemeente Deurne. Met sportaccommodaties worden sportvelden, gymzalen, zwembaden en fitnessgelegenheden bedoeld. Tien procent vindt dat er in Deurne onvoldoende accommodaties zijn. Dertig procent is neutraal of weet het niet. Aan het onderzoek deden 405 panelleden mee.

(17 procent). Teamsporten scoren een stuk lager: voetbal 5 procent, volleybal 3 procent en hockey 1 procent. Een kwart van de Deurnenaren is aangesloten bij een sportvereniging in de gemeente. 24 procent is actief lid, 5 procent is wel lid maar niet actief en 71 procent is niet bij een sportvereniging in Deurne aangesloten.

door Willie Thijssen

Een ruime meerderheid vindt dat de gemeente een actieve rol moet vervullen om haar inwoners aan het sporten te krijgen. 63 procent is het hiermee eens. Zestien procent ziet hier voor de gemeente geen rol weggelegd. Een kwart van de Deurnenaren vindt dat alle sportverenigingen in Deurne rond moeten kunnen komen, zonder gebruik te maken van subsidies van de gemeente. 55 procent geeft aan het hiermee oneens te zijn. De overige respondenten zijn neutraal of weten het niet.

Zestig procent van de respondenten vindt dat er voldoende sportaccommodaties zijn binnen de gemeente Deurne. De reacties van de mensen die vinden dat er in Deurne onvoldoende accommodaties zijn, zijn vooral gericht op de gymzaal in Zeilberg die vorig jaar is gesloten en de plannen van gymnastiek- en turnvereniging KDO Deurne voor de bouw van een nieuwe accommodatie. Een van de respondenten oppert zelfs om de bouwplannen van KDO – nieuwbouw is nu bij het scholenvierkant in Sint Jozefparochie voorzien – in Zeilberg te realiseren zodat twee vliegen in een klap worden geslagen. Ook zijn er verschillende kritische opmerkingen over de gymzaal in Neerkant en over zwembad De Wiemel. ‘Het zwembad is op’ en ‘Neerkant is dringend aan nieuwe accommodatie toe’, zijn enkele reacties.

Aanbod sportverenigingen

Trouwen voor spek en bonen was zondag tijdens de open dag een grote hit.

12 oktober 2017

Bijna driekwart van de respondenten is tevreden over het aanbod van sportverenigingen in de gemeente. Zes procent is ontevreden en 22 procent heeft geen mening. Sporten die in Deurne worden gemist zijn onder meer volleybal, honkbal en seniorensport. Overigens laat het onderzoek ook zien dat een kwart van de Deurnenaren nooit sport. Bij de mensen die wel sporten is wandelen het meest populair (29 procent), voor fitness (19 procent) en wielrennen/fietsen

Actieve rol gemeente

Meedoen aan Tipdeurne

Het onderzoek is in zijn geheel terug te lezen op tipdeurne.nl. De teller staat voor wat betreft het aantal panelleden van Tipdeurne op 585. Wie mee wil doen aan de onderzoeken onder het burgerpanel, kan zich nog altijd aanmelden via dezelfde website: tipdeurne.nl.

Vrachtwagen plat op N279 ASTEN - Bij een eenzijdig ongeval op de N279 is vorige week vrijdagmiddag een vrachtwagen gekanteld. Hulpdiensten kwamen ter plaatse om de beknelde chauffeur uit zijn cabine te helpen. Daarbij werd ook een traumahelikopter ingezet. Het slachtoffer is voor behandeling naar het ziekenhuis vervoerd. De weg was tijdelijk afgesloten voor verkeer.

Vlierdense rijverenigingen gestopt

Feestelijke afsluiting Sint Willibrordus en Bikkeldravertjes VLIERDEN - In Vlierden wordt zaterdag 14 oktober een reünie gehouden voor alle leden, oud-leden en andere betrokkenen bij de voormalige ponyclub De Bikkeldravertjes en rijvereniging Sint Willibrordus. Aanleiding voor de reünie is het opheffen van de rijvereniging. De avond begint om 19.30 uur in ‘t Huis, Pastoriestraat 20b in Vlierden.

De reünie is bedoeld als afsluiting na het opheffen van de paardrijvereniging op 1 januari 2017. Ponyclub De Bikkeldravertjers was eerder al gestopt, in de jaren ‘90, maar de rijvereniging -later overgegaan in paardensportvereniging- heeft het nog lang volgehouden. De vereniging werd opgericht in 1945 door een kleine groep enthousiaste paar-

denliefhebbers, grotendeels afkomstig uit boerenfamilies. In eerste instantie reden de Vlierdense ruiters op Nederlandse trekpaarden. Wat later kwamen de Gelderse en Groninger paarden en dat bleek een flinke vooruitgang. Vanaf toen ging de club groeien. Het vrijblijvende karakter van de eerste jaren maakte in de jaren zes-

Rijvereniging Sint Willibrordus in vroegere tijden.

tig plaats voor wedstrijdsport. Rijvereniging Sint Willibrordus maakte een enorme groei door. Gezelligheid en teamgeest waren de sleutelwoorden. Begin jaren zeventig werd voor de jeugd de ponyclub opgericht, zodat zij ook konden deelnemen aan de wedstrijdsport. De verwevenheid met de rijvereniging was groot omdat de ouders daar lid waren. Er werd veel georganiseerd, zoals wedstrijden en ponykampen. Een mooie anekdote is dat tijdens een van de ponykampen, de pony’s -met de ruiters er nog op- gingen

zwemmen in het kanaal. Met als gevolg volgelopen rijlaarzen voor de ruiters.

Van platte kar tot trailer

De wedstrijdsport heeft een hele ontwikkeling doorgemaakt. In het verleden gingen de leden van Sint Willibrord op een platte kar naar de concoursen. Ze zaten op eierkistjes en voerden de paarden naast of achter de kar aan de hand mee. De pony’s van de ponyclub werden samen in een grote vrachtwagen naar de wedstrijden vervoerd en stonden op het terrein netjes naast

elkaar aan een lijntje. Halverwege de jaren tachtig werd de sport individueler en kwamen ruiters zelf met trailers naar de concoursen. De levensvatbaarheid van de vereniging werd minder door terugloop van het aantal leden en de individualisering van de sport. De vereniging heeft mooie tijden gekend en de organisatie hoopt dat ze tijdens de reünie zullen herleven in de vorm van verhalen en anekdotes. Er zullen veel foto’s en fotoboeken te bezichtigen zijn om de verhalen los te maken. Voor informatie: tel. 0622028080.

​Uit het archief van ponyclub De Bikkeldravertjes. De foto is genomen tijdens het 12,5-jarig bestaan.


WEEKBLAD VOOR DEURNE | donderdag 12 oktober 2017 | pagina 16 • Computerhulp, computerles of computercursus nodig? www.wegwijsopdecomputer.nl Hans Berkers, 0493-380229 of 06-29315869.

WIN EEN UNIEKE CITYTRIP MÜNCHEN

• Rolluiken, luifels, vloerbedekking, lamellen, (rol)gordijnen, jaloezieën. Zeer concurrerende prijzen. Gratis meten en hangen. Willie’s Stoffering, Braaksestraat 10, Helmond. Tel. 0492-535901. www.williesstoffering.nl

VOOR 2 PERSONEN T.W.V. € 4.200,-

OKTOBERFEST 2 T/M 31 OKTOBER EINDHOVEN HEUVEL

• Auto met APK vanaf €400,-. Tevens te koop gevraagd kleine auto’s en sloopauto’s. Tel. 0492-381631/ 06-20778602 www.twanvanhout.nl • Tuinen sproeien met grondwater? Wij maken voor u een waterput of waterbron op elke gewenste plaats zonder overlast. Bel voor informatie 06-27454587. Bezoek onze website benwbronnen.nl Bakel.

• Gebakken klinkers, oude en nieuwe. www.vanwoeziksierbestrating.nl Tel. 077-4662579 Meijel.

• Beveiliging voor uw woning of bedrijf bel de Sleutelbus.nl 06-13050127 b.g.g. 06-13535297.

• Digitale foto’s afdrukken op Kodak papier, direct klaar, Tot A4 formaat. Foka Deurne, Kerkstraat 8. • Korrelmais te koop gevraagd J. v.d. Heuvel Ommel 06-25590893.

NIKS TE DOEN IN DE HERFSTVAKANTIE?

KOM NAAR DE MIDAS.......

herfstvakantiebeurs 16 t/m 21 oktober Waar? Wat? En verder? Voor wie?

Midas winkels asten 10 kraampjes met tips voor uitjes in de regio De hele week gratis activiteiten voor de kids Alle bezoekers, klein en groot

GREEP UIT HET PROGRAMMA Activiteiten tussen 10-16 uur (pauze tussen 12-13 uur) ma. 24 okt

Schminken, workshop taekwondo (va. 7 jaar), traktaties maken, uitleg rupsen en vlinders (Klein Costa Rica) Ma. 16 okt. Muziek en kleurwedstrijd (Theater in het Leven), schminken (Studio Kameleon), pannenkoeken versieren Di. 17 okt. Ballonartiest, legopop ontwerpen (Met Ilonka), TV karakters op bezoek (Party & Jump), treintje naar Pompoendagen Wo. 18 okt. Ballonnen versieren, buttons maken, schminken, glittertattoos Do. 19 okt. Traktatie maken, XL 4-op-een-rij, schminken (Party & Jump), kleuren en tekenen Vr. 20 okt. Eierkoek versieren, ballonnenclown Dico, XL 4-op-een-rij (Partyhome Entertainment en Verhuur), herfst knutselen Za. 21 okt. Demo Tigers en Taekwon-Do (Soo Bak-Gi), haren vlechten (Bianca Slegers-Aspers), puzzelen hele week

Gratis ranja, koekjes en spekjes

Kijk voor het volledige programma op www.midaswinkels.nl

• www.proefdefeestdagen.nl uit eten met kerst en oud/nieuw • Krasdokter.nl, kras op Uw auto of verweerde koplampen? Snel-Goedkoop-Vakkundig 06-53883509 • Dierenhotel Molenzicht. Tevens paardenboxen, hondenrennen, kattenrennen, slaaphokken, werpkisten, voedersets. www.molenzichtvlierden.nl 0493-313821. • Financiele problemen? Maakt u uw post niet meer open. Worden de schulden alleen maar hoger? Zoek tijdig hulp bij VDL Bewindvoering en Budgetcoaching. We komen binnen enkele dagen bij u thuis voor een vrijblijvende afspraak! bel 0643731299. • Glaswol en Pir isolatie (Dupanel). Aan spotprijzen bij de Isolatiehal tel. 0492-542002. • Heb je een buitenlandse vriend(in)? Heb je een vraag over verblijfsvergunningen, inburgering, Nederlander worden? MVV Advies Bureau Eindhoven kan helpen. Eerste gesprek gratis. Hertogstraat 1c Eindhoven 06-40142044 * Kringloop EEN AARDE Asten. Curiosa, boeken, meubels, kleding en nog veel meer. Goed en goedkoop, kom kijken: ma 9-12; woe 13-16; do 18. -20.30; za 9-12. Molenakkers 11 Asten. Breng u spullen i.g.st, ook oud ijzer. Liever laten ophalen? Bel 06-41655003 www.eenaarde.nl • Biologisch vers brood, ambachtelijk bereid in eigen biologische bakkerij op de boerderij. 100% Speltbrood, volkoren en desem broden, stokbroden, glutenvrij brood, roggebrood, broodjes en koekjes. Elke vrijdag en zaterdag vers gebakken, Geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur Sumiran biologische boerderij, Broekstraat 3, 5725 TL Asten-Heusden, 0493-440630. • Astens Stucadoors Bedrijf voor al uw stucadoor en sierpleisterwerken bel Roland van den Heuvel, tel. 06-30609008 www.asbasten.nl • Dia's inscannen, zeer goede kwaliteit, eigen beheer, scherpe prijzen. Ook grote aantallen. Foka Deurne, Kerkstraat 8, 0493-353102. • Eet- en frietaardappelen t e koop bij J. Leenders, Bosweg 3 Asten-Heusden. 0493-697830, Openingstijden: maandag, vrijdag en zaterdag vanaf 8.30 uur. • Peelstrekels Prinsenroaje hint 2 Het staat in de boeken geschreven.


WEEKBLAD VOOR DEURNE | donderdag 12 oktober 2017 | pagina 17 Fashion fotograaf gespecialiseerd in: Beginnende modellen en danseressen begeleiden met eerste shoots en hun portfolio uitbreiden

Stoere maatwerk interieurs

Zowel in eigen studio of op locatie Industrielaan 13 5721 BC Asten info@eviannephotography.nl T. 0620 605209 www.eviannephotography.nl

Portretfoto’s, Kinderfoto’s, Familiefoto’s, Bedrijfreportages, Productfoto’s, Lifestylefoto’s, Videografie, Make-up & Hair, Ook bruiloften.

Evianne Wiegers Photography Videography Design Make-up & Hair

EW EW

OKTOBER WOONMAAND 21% KORTING op de maakkosten van overgordijnen, vitrages en in-be-tweens

Voor eiken tafels, badmeubels, tuinmeubels en alle andere interieurwensen. a

Industriestraat 8, 5804 CK Venray

w www.houtenvorm.nl

Woensdag Vrijdag Zaterdag

e

info@houtenvorm.nl

t

06-28946715

f

facebook.com/houtenvorm

• T.K. gebruikte bouwmaterialen, vloerplanken, deuren, ramen, ijzeren balken enz. Verberne Meijelseweg 37, Beringe. Tel. 077-3078609

• Hoogwerker te huur. Werkhoogte 14 meter. Past door een poort. www.driessenverhuur.nl Someren 06-51439395.

• Korrelmais te koop gevraagd J. v.d. Heuvel Ommel 06-25590893. • Gebruikte banden vanaf €25,00 incl. montage en balanceren. Te koop gevraagd loop- en sloopauto's. Direct geld en RDW vrijwaring. Thomassen Auto's Haspelweg 37 Deurne tel. 0493-351552.

10% KORTING

Openingstijden showroom

op raamdecoratie systemen, zoals rol- en duorolgordijnen, lamellen, jaloezieën, plissés en paneelgordijnen

10:00 - 17:00 10:00 - 17:00 10:00 - 17:00

NIEUW PVC VLOEREN

(Overige dagen, tijden, avonden op afspraak) • Verbeco gespecialiseerd in garagedeuren met elektrische aandrijving. Ommelsveld 11 Asten tel. 0493-697731. www.verbeco.nl • Overlast wespen, muizen of ratten etc. Bel 0493-688006. • Officiële pasfoto's bij u thuis gemaakt, voor paspoort, ID of rijbewijs; 0493-353102, Foka Deurne

• Graag wil ik bekendheid geven aan de praktijk voor biodynamische therapie. Bezoek mijn website: www.joseberkers.nl

• Astens Stucadoors Bedrijf voor al uw stucadoor en sierpleisterwerken bel Roland van den Heuvel, tel. 06-30609008 www.asbasten.nl

STOFFEN, FOURNITUREN EN RAAMBEKLEDING PARADIJS!

WWW.DEELENSTOFFEN.NL

Deelen Stoffen en Gordijnen Houtse Parallelweg 83 5706 AD - Helmond Tel. 0492-547023

Het Goedkope Huis Maaspoort 58 6001 BR - Weert Tel. 0495-533552

TEMPUR PAST ZICH PERFECT AAN UW LICHAAM AAN, WAARDOOR U ZICH HELEMAAL GEWICHTLOOS VOELT Geen twee personen zijn hetzelfde. We zijn allemaal verschillend qua lengte, gewicht en lichaamsbouw. En, we slapen ook allemaal anders. Het in eerste instantie door NASA ontwikkelde TEMPUR ® materiaal past zich volledig aan de contouren van uw lichaam aan, het absorbeert beweging en werkt drukverlagend waar u het nodig heeft. aanbevolen door huisartsen

g * vraa

Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 9.00-18.00 u. zaterdag 9.00-16.00 u. vrijdag koopavond tot 21.00 u.

.

aarden

e voorw

naar d

Nieuwendijk 60 - Someren-Eind Tel: 0493-491254

w w w. va n d e n e i j n d e. n l

Meubelen, slapen, vloeren, raamdecoratie, rolluiken, zonneschermen, screens, verandadaken en horren.


WEEKBLAD VOOR DEURNE | donderdag 12 oktober 2017 | pagina 18 - Advertorial -

Zakenni euws

Cratoscentrum Deurne ​ EURNE - Cratos is een stichting D voor iedereen die in de persoonlijke levenssfeer behoefte heeft aan contacten, gezelschap of ondersteuning op welk gebied dan ook. Maar zeker ook voor mensen die anderen als vrijwilliger willen ondersteunen. U kunt in ons centrum altijd aansluiten bij diverse activiteiten. onderstaand een overzicht. Ontmoeting Koffie in de huiskamer of op ons terras, iedere werkdag tussen 9.30 en 16.30 uur. Op zaterdag van 9.30 tot 12.00 uur. De laatste zaterdag van de maand zijn wij gesloten. Dan wordt er door onze vrijwilligers gepoetst. Helpdesk De helpdesk helpt u bij het invullen van (digitale) formulieren. Maar ook kunt u bij hen terecht als het gaat over financiële problemen, huursubsidie aanvragen, UWV, WMO-aanvragen etc. Invullen voor belastingformulieren voor niet-leden kost 10 euro. Heeft u een Onafhankelijk Clienten Ondersteuner nodig bij uw keukentafelgesprek of WMO-aanvraag? Dan kunt u hiervoor ook bij onze helpdesk terecht. Wel even een afspraak maken, dan hoeft u niet te wachten, tel. 0493842255 Kledingbank Voor alle inwoners van Deurne die een minimuminkomen hebben of minder is er de Kledingbank. U kunt voor een deelnameverwijzing terecht bij de Cratos helpdesk, Grip op Schuld, Stichting Leergeld, de Voedselbank, de Lev-groep, MEE of de sociale dienst. De kledingbank is open op maandag en woensdag van 13.30 tot 15.00 uur, op vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur. Op zaterdag kunt u kleding brengen tussen 10.00 en 12.00 uur. De kledingbank accepteert alleen nette schone kleding en is ook blij met bed- en badtextiel. Er is ook veel behoefte aan kinderkleding en educatief speelgoed. Voor info: Corry van der Singel 0642590876 of het Cratoscentrum. Of op de kledingbank aan de Schuts-

boom 45 tijdens openingstijden. NAH-café NAH staat voor niet-aangeboren hersenletsel. Het NAH-cafré wordt iedere tweede en vierde woensdag van de maand gehouden, van 13.30 tot 16.00 uur. In een rustige ruimte, met begeleiding van vrijwilligers met ervaring en vooral als doel, gezellig samen zijn en aandacht voor elkaar. Voor info: Marie Louise van Dijk, 0493-321056. Maandagmorgengroep Onder leiding van mensen met ervaring kunnen bezoekers die wat extra hulp nodig hebben terecht bij de maandagmorgengroep. Of het nu gaat om geheugenproblemen, lichamelijke of psychiatrische aandoeningen; er is begrip voor. Voor info: Miny Mennen 0493-322558 (na 18.00 uur). Lunchen Ook voor een een eenvoudige maar goede lunch kunnen mensen terecht in het Cratoscentrum. Het gaat vooral om mensen die niet alleen willen eten. Tussen 12.00 en 13.30 uur. Prijs: 3,50 euro incl. koffie. U kunt iedere werkdag gewoon binnenlopen zonder reservering. Vindt u het ook leuk om een keer per week te helpen met eieren bakken of tosti’s maken, dan bent u van harte welkom.

Warme maaltijd

Iedere derde woensdag van de maand om 17.30 uur, maken wij samen een volledige en gezonde maaltijd klaar. U bent welkom! Heeft u een lekker recept, dan bent u welkom om eens te komen koken. Onze bezoekers zijn dol op nieuwe ideeën, maar het gaat vooral om het gezellig samen klaarmaken en samen eten! Deelname alleen na opgave in het centrum en betaling van 5 euro. Fritesavond Iedere eerste woensdag van de maand. Voor 5 euro kunt u genieten van verse soep en zelfgemaakte frietjes. Opgave in het centrum wel nodig, tel. 0493-842255.

-Advertorial-

Won i n g m a rkt i n b ewe g i n g

De bladeren vallen weer … Het wordt vroeger donker en de bladeren vallen weer. In zo’n periode neemt ook de hoeveelheid ‘Wat als …’-vragen weer toe. Wat als ECB-president Draghi stopt met het bijdrukken van euro’s en de kapitaalrente gaat stijgen? Wat als de hypotheekrente in het kielzog daarvan – na vele jaren – omhoog gaat? Wat als de nieuwe regering de hypotheekrenteaftrek over 3 jaar inderdaad verlaagt naar 37 procent? En wat als dat kabinet de mensen die netjes hun hypotheek volledig hebben afgelost, bestraft en een eind maakt aan de vrijstelling van het eigenwoningforfait voor hen? Dat zijn dingen om over na te denken op donkere herfst- en winteravonden. Het is zeker niet mijn bedoeling om alle zorgen weg te praten, maar er is nog geen aanleiding om te gaan somberen over de woningmarkt. De stapsgewijze verlaging van de hypotheekaftrek wordt waarschijnlijk redelijk gecompenseerd met fiscale maatregelen, zoals verlaging van het eigenwoningforfait en de tarieven van de inkomstenbelasting. De achterban van de VVD komt – onder leiding van mastodont Hans Wiegel – al weer op voor de veelal oudere huiseigenaren met afgeloste hypotheek. De kans dat dit onderdeel van de uitgelekte plannen het ongewijzigd gaat halen, lijkt me klein. Maar stel dat dit wel zo is dan is het effect op de woningmarkt beperkt. Blijft over de zorg rond de oplopende rente. De deskundigen van de Hypotheekshop noemen de kans op stijgende hypotheekren-

te reëel, maar verwachten geen hele forse percentages. Ze wijzen erop dat een gerenommeerd ratingbureau als Moody’s een geleidelijke stijging voorspelt en meent dat de hoge rentetarieven van voor de crisis waarschijnlijk nooit meer gehaald worden. Een effect kan bovendien zijn dat de stijging van de huizenprijzen afneemt – zeker in minder krappe gebieden - en dat daardoor (en door stijgende inkomens) de leencapaciteit van de consument toch toeneemt. Voor veel mensen die de afgelopen jaren een woning hebben gekocht, is de invloed sowieso beperkt, omdat velen kozen voor een lange rentevaste periode onder invloed van de extreem lage rente. Ook de economen van ABN Amro verwachten dat de rente minder snel oploopt. Zij zien eerder een omslag in negatieve zin door het beperkte aanbod in sommige gebieden. De conclusie? Natuurlijk heeft ook de woningmarkt met wisseling van seizoenen te maken, maar te donker ziet het er voorlopig nog niet uit.

Pieter van Santvoort Makelaar Pieter van Santvoort is NVM Makelaar & Registertaxateur en beschouwt elke twee weken de situatie op de woningmarkt in de regio.

Vrouwenavond Iedere derde donderdag van de maand is er van 19.30 tot 22.00 uur een vrouwenavond. Activiteiten, maar vooral gezellig samenzijn. Kaarten Rikken of jokeren, op dinsdag van 13.30 tot 16.30 uur. Op de derde donderdag van de maand van 19.30 tot 22.00 uur. Met kleine prijsjes en een lekkere snack voor 2 euro. Bingo Tweede en vierde donderdag van de maand om 19.30 uur. Mooie prijzen, hele avond 5 euro. Koersbal We zijn in september weer gestart met de wedstrijden op de eerste donderdag van de maand van 19.30 tot 22.00 uur.

Uitbreiding Patisserie Hoeben LIESSEL - Het bedrijfspand van Patisserie Hoeben op bedrijventerrein De Willige Laagt in Liessel wordt momenteel uitgebreid met nieuwbouw. Hierdoor verdubbelt het vloeroppervlak naar 5.000 vierkante meter. Het nieuwe gebouw zal uitgerust worden met faciliteiten om verdere groei op te kunnen vangen. In de nieuwe high-care ruimte kan straks gewerkt worden volgens de strengste normen op het gebied van hygiëne en voedselveiligheid. De oplevering is gepland in het eerste kwartaal van 2018. Patisserie Hoeben is sinds 2005 gevestigd in Liessel en heeft tachtig medewerkers in dienst. De bakkerij is in twaalf jaar tijd uitgegroeid tot een landelijke leverancier van vers gebak. Wekelijks rollen er gemiddeld 100.000 gebakjes en taarten van de band, die verdeeld worden over 500 verkooppunten. De familie Hoeben is inmiddels al ruim 140 jaar actief in het bakkersvak. In 1875 werd een bakkerij gestart in een boerderij net buiten Liessel. Door de jaren heen volgde uitbreiding met nieuwe locaties in Lieshout en later in Helmond en gingen ze zich vanuit de regionale bedrijven richten op het landelijk beleveren van supermarkten. Na de verkoop van de bakkerij in 1983 aan Vendex Food Group bleef Jos Hoeben aan als directeur van enkele industriële bakkerijen. In 2005 besloot hij terug te keren naar het oude specialisme. De focus van Patisserie Hoeben ligt volledig op het ontwikkelen, produceren en verkopen van verse gebaksartikelen. De beide zoons van Hoeben zijn actief in het bedrijf.

Dammen en schalken De borden staan al op tafel op maandag van 13.30 tot 16.30 uur. Info Als u Cratoslid wordt, kost dit eenmalig 5 euro. Dan kunt u van meerdere voordelen gebruik maken. Heeft u vragen, bel gerust ons centrum, tel. 0493- 842255 of kijk op www.cratosvrienden.nl. Vindt u het leuk om als vrijwilliger mee te helpen bij een van onze activiteiten of in de kledingbank, dan kunt voor informatie contact opnemen met de voorzitter: 06-10669555. Steeds meer mensen weten ons te vinden en doen mee, loop gerust eens binnen. Het Cratoscentrum ligt aan de Rembrandt van Rijnstraat 5b in Deurne.

E-Quest wint quiz JCI Peelland REGIO - Ruim twintig bedrijven uit de Peelregio deden donderdag 28 september mee aan de pubquiz Peelland Strijdt van JCI Peelland. In de kapel van het Elkerliek ziekenhuis won het team van het Helmondse bedrijf E-Quest. Met de quiz werd 10.000 euro opgehaald voor een beweegproject. JCI Peelland maakt deel uit van een internationale organisatie met de naam Junior Chamber International. Een netwerkorganisatie voor ondernemende mensen tot veertig jaar die zich persoonlijke willen ontwikkelen. De pubquiz volgde op een succesvolle eerste editie in 2015. Dit keer deden de Vrienden van het Elkerliek een oproep aan het ziekenhuispersoneel om met hun droomproject te komen. Maar liefst zeventien potentiële projecten werden ingediend. De uiteindelijke winnaar werd het beweegproject van geriater Loes van Nuland.

De nieuwbouw van Patisserie Hoeben aan de Willige Laagt in Liessel.

Genomineerden Senzer Award REGIO - De genomineerden voor de Senzer Award 2017 zijn bekend. Een vakjury heeft uit ruim vijftien inzendingen in twee categorieën in totaal zes bedrijven geselecteerd. De award wordt uitgereikt aan ondernemers in de regio Helmond-De Peel die op vernieuwende wijze omgaan met werkgelegenheid en de arbeidsmarkt. De drie genomineerden in de categorie Kleine bedrijven tot 50 werknemers zijn: de Deurnese garenspinnerij Artofil, restaurant De Hoijse Hoeve uit Someren en Van Stipdonk Landschapsinrichting in Geldrop. De kanshebbers in de categorie Middelgrote tot grote bedrijven, vanaf 50 werknemers zijn: handelsonderneming Edco in Deurne, leverancier van aluminium gevel- en bouwproducten Reynaers - Roval uit Helmond en het Helmondse transportbedrijf Van den Broek Logistics. De genomineerde bedrijven worden vrijdag 17 november tijdens de Dag van de Ondernemer door Senzer in de schijnwerpers gezet. De overige aanwezige regionale ondernemers kunnen die middag hun stem uitbrengen.

Hoppenbrouwers Techniek beste werkgever REGIO - Hoppenbrouwers Techniek heeft op 29 september het keurmerk ‘Beste Werkgever 2017-2018’ gekregen. Beste Werkgever is een keurmerk van Effectory en Intermediair en heeft als doel: bijdragen aan een prettiger en transparanter werkklimaat in Nederland. In de maand september hebben zij het medewerkerstevredenheidsonderzoek gehouden onder de 725 werknemers van Hoppenbrouwers Techniek. In het onderzoek werd medewerkers gevraagd om hun werkgever te beoordelen op werkgeverschap, organisatietrots, organisatierichting, waardering, werktrots en het benutten van talent. Uiteindelijk kwam de totaalscore uit op een gemiddelde van 7,69. Hoppenbrouwers mag tot 31 december 2018 met recht het keurmerk Beste Werkgever 2017-2018 voeren. Daarnaast hebben ze drie sterren gescoord, wat betekent dat ze als organisatie ver boven het branchegemiddelde scoren. Hiermee komen ze in de lijst van beste werkgevers van Nederland.

K r u i s wo o rd p u z z e l HORIZONTAAL: 1 geldstuk; 6 opbrengst; 12 land in Azië; 14 handgewricht; 16 bezittelijk voornaamwoord; 18 riviertje bij Utrecht; 19 etter; 21 dwarsmast; 22 lidwoord; 23 arbeiders; 26 zielenherder; 29 proef; 30 blos; 32 heldenroman; 33 junior; 34 koude lekkernij; 36 sukkel; 37 Salvation Army; 38 sint; 39 officieel stuk; 41 pennendoosje; 43 zuurgraad; 44 burger; 45 reeds; 47 deel van een molen; 49 nieuwe ster; 52 actinium; 54 namelijk; 55 einder; 57 voorzetsel; 58 meetkundig getal; 59 karwei; 61 kier; 63 waterplant; 65 namiddagvoorstelling; 67 sluikhandel; 69 voegwoord; 70 deca; 71 internationaal; 73 zangnoot; 74 kompasrichting; 75 honderd jaar; 77 denkbeeld; 79 werk; 80 vrouw van een boer. VERTICAAL: 2 bolgewas; 3 gebruik; 4 mast; 5 voorzetsel; 7 limonade gazeuse; 8 romp; 9 hoogvlakte; 10 United States; 11 zet; 13 uitroep van pijn; 15 rangtelwoord; 17 nogmaals; 19 soort bier; 20 materiaal; 22 bakje; 24 regeringsstelsel; 25 dreumes; 27 slede; 28 voorzetsel; 31 welluidendheid; 35 handwerk; 37 keelgat; 39 als het ware; 40 bouwakker; 41 telwoord; 42 in afschrift aan; 46 werktuig; 48 ingewijde; 50 weggebruikers; 51 groente; 53 familieroep; 55 grondsoort; 56 vereiste; 58 wortel; 60 grondtoon; 61 persoonlijk voornaamwoord; 62 frequentie-modulatie; 64 persoonlijk voornaamwoord; 66 eng; 68 discipline; 72 voorzetsel; 75 en andere; 76 persoonlijk voornaamwoord; 77 in oprichting; 78 kiemcel.

Winnaar vorige week

A. van Eckendonk, Helenaveen Proficiat!! Winwoord: IMPROVISATIE

KRUISWOORDPUZZEL P0249

Welk winwoord komt er in het balkje? 1 11 16

2

3

4

5

12

34

35

39

28

31

32

36

37

38

41

42 45

48

49

54

53

59

22

44 47

55

56

65

62 67

66 70

69

71

75

50

51

57

61

60

10 15

27

40

43

9

21

26

30

46

20

25

29

8

14

19

24

33

7

13 18

17

23

52

6

58 63

64

68

72

73

76

77

79

74 78

80

© Persbelangen P0249 29

75

61

41

66

35

8

18

54

11

32

63

Uw ofvia viade dee-mail, e-mail, Uwoplossing oplossingop opeen een briefkaart briefkaart of met naam- en adresgegevens moetbij bijons onsbinnen binnen zijn zijn vóór moet vóór dinsdag dinsdag12.00 12.00uur: uur: Das Publishers, Publishers, Postbus Postbus 20, 20, 5750 5750 AA AA Deurne Deurne Das

puzzel@daspublishers.nl puzzel@daspublishers.nl

Onder Onder de de goede goede inzendingen inzendingen wordt wordt wekelijks wekelijks een cadeaubon cadeaubon t.w.v. t.w.v. €10,€10,- verloot. verloot. een


WEEKBLAD VOOR DEURNE | donderdag 12 oktober 2017 | pagina 19

Vondsten uit De Brink in de archeologiekelder Heemhuis

Superolifanten, walvissen en vuistbijlen in Liessel DEURNE - In de laatste editie van D’n Uytbeyndel, het tijdschrift van heemkundekring HN Ouwerling, duikt Hans van den Broek in de opgravingen die gedaan zijn in Hoogdonk, beter bekend als De Brink in Liessel. Er is jarenlang tot op 35 meter diepte zand gewonnen voor de productie van kalkzandsteen. In de archeologiekelder van het Heemhuis aan de Stationsstraat is een collectie te zien van opgebaggerde fossielen uit deze zandwinning van de kalkzandsteenfabriek aan de Snoertsebaan. Onderstaand het verhaal van Hans van den Broek.

De vondsten in het Heemhuis worden beheerd door Louis Litjens en Anton Vissers. Louis vertelt gefascineerd hoe deze vondsten bewaard zijn gebleven dankzij verstening, ofwel fossilisatie. Zo kan het zijn dat wij nu, ontelbare jaren later, zitten te kijken naar versteende stukken hout en schelpen. Anton en Louis laten met trots enkele vondsten zien. Anton begint meteen met ‘het menneke van de Snoertsebaan’. Triomfantelijk houdt hij een soort voetbal omhoog waarin je een mensenkop zou kunnen herkennen. Volgens Anton hebben de deskundigen nog niet kunnen uitmaken wat dit fossiel oorspronkelijk geweest is. Gesuggereerd wordt dat het de resten van een zeeëgel zijn. Daarnaast toont

Anton een serie stevige walviswervels, die keurig op een rijtje liggen naast een fraai stuk versteend hout. Pontificaal ligt midden op het schap een grote brok schelpen.

Liesselzee

In De Brink heeft men fossielen gevonden van zowel dieren als planten uit drie verschillende tijdperken. In de eerste periode, het Mioceen, dat 23 tot 5,3 miljoen jaar geleden gedateerd wordt, is hier sprake geweest van een ondiepe zee. De gevonden fossielen van zeedieren uit het Mioceen hebben een ouderdom van 6 tot 11 miljoen jaar. Voor de beeldvorming en een beter idee zijn de vondsten uit Liessel vergeleken met die van een zandwinning te Mill. Het idee is ontstaan dat in deze zee, ook wel ‘de Liesselzee’ genoemd, een forse tijd later, juist ter plekke van de Hoogdonk, een rivier is gaan uitmonden. Tamelijk vaak werden tussen de fossielen resten van versteend hout gevonden. Soms was dit hout afgerond, waarschijnlijk omdat het lang in de branding op en neer had liggen rollen; soms bevatte het nog gaten van boormossels. Uit de zeeperiode zijn verder veel resten van tanden en huidstekels gevonden. Vele soorten haaien zijn dankzij de typische kenmerken van deze tanden en stekels herkend. De aanwezigheid van verschillende vissen is aangetoond door de vondst van zeer kenmerkende botjes uit hun gehoorssysteem: de zogenaamde otolithen. Deze zijn per vissoort specifiek. Verder vond men overblijfselen van schildpadden, zeevogels, schelpen, robben en natuurlijk walvissen.

Superolifanten Anton Vissers met een fossiel uit De Brink.

De tweede periode is het Plioceen, dat 5,3 tot 2,6 miljoen jaar geleden te plaatsen is. In die tijd is in Liessel sprake van vast land met een

Landelijke Archeologiedagen

Wandeling langs Astense Aa VLIERDEN - In het weekend van 13, 14 en 15 oktober worden de landelijke Archeologiedagen gehouden met het thema: water verbindt erfgoed. Ook de Archeologiewerkgroep van Heemkundekring HN Ouwerling in Deurne heeft een activiteit georganiseerd. Zaterdag 14 oktober vinden twee wandelingen plaats langs de Astense Aa onder leiding van een gids. De wandelingen beginnen om 13.00 en om 14.30 uur, het startpunt is op de hoek van de Haamakkersweg en de Vlierdenseweg in Vlierden.

Het stroomgebied van de Dommel en de Aa is tevens het werkgebied van de Archeologische Vereniging Kempen- en Peelland (AVKP). In samenwerking met heemkundekringen en IVN’s vinden tijdens de Nationale Archeologiedagen in de regio diverse activiteiten plaats rond het thema: water verbindt erfgoed. Op 17 verschillende locaties in het stroomgebied wordt uitleg gegeven over de betekenis van water, toen en nu. Had men in de prehistorie ook al last van hoosbuien en ondergelopen kelders? En waarom bouwde men in de Middeleeuwen kastelen nabij beekdalen? Langs diverse beken vinden wandelingen plaats, waarbij deelnemers kunnen ontdekken wat de invloed van het landschap en met name de beekdalen door de tijd heen hebben gehad op de mens en zijn omgeving. De loop van de rivieren en beken is bepaald door de geologische ondergrond, met name door breuken en zandruggen die het oorspronkelijke landschap vormden. De Dommel heeft plaatselijk een sterke helling, daardoor zijn er veel watermolens te vinden. De watermolens op de Aa konden draaien met het kwelwater dat vanaf de Peelhorst in smalle beeklopen in de rivier de Aa stroomde. Watermolens hebben door de eeuwen heen een haat-liefde verhouding gehad met de omgeving. Als functie voor de molen en molenaar leidde dit door wisseling van hoge en lage waterstand tot conflicten met andere gebruikers in de omgeving (te droge landbouwgrond, te natte binnenstad etc.). De uitdaging, toen maar ook voor de toekomst, is om de

balans te vinden tussen droge voeten in de woonwijken, verdroging van natuurgebieden, wateroverlast in landbouwgebieden en waterberging in natte tijden. Meer inzicht in de ontstaansgeschiedenis en het functioneren van de stroomgebieden van Dommel en Aa kan helpen bij het vinden van innovatieve oplossingen voor modern waterbeheer. Met de activiteiten die tijdens de Nationale Archeologiedagen worden georganiseerd, wordt een eerste bijdrage geleverd aan de versterking van erfgoed als inspiratie en kennisbron voor actuele vraagstukken.

Walviswervels in het Heemhuis. subtropisch klimaat. Uit het Plioceen komen plantenresten en -zaden in het naar boven gehaalde materiaal tevoorschijn, evenals botten van talloze dieren. Leuk is het om te lezen dat dit ook geleid heeft tot de herkenning van resten van paddenstoelen, zoals een tonderzwam. Fossiele paddenstoelen worden namelijk maar zelden gevonden. Uit de gevonden plantenzaden, vruchten en kegels werd duidelijk dat hier toen een subtropisch klimaat heerste. Indrukwekkend is het idee dat andere vondsten aantonen dat in Liessel superolifanten, ofwel mastodonten, herten en neushoorns rondliepen.

tien tot driehonderd meter tussen zitten; de Peelbreuk is daar ook een gevolg van. Liessel ligt op het breukvlak van Roerdalslenk en Peelhorst. Er zijn ook resten van menselijke activiteit aangetroffen uit het Pleistoceen, namelijk bewerkte vuursteenresten. Deze vuurstenen werktuigen zijn herkend als vuistbijlen en snoeimessen. Deze mensen leefden vermoedelijk van de jacht, noten, bessen, knollen en merg uit dierlijke botten.

Collectie uitbreiden

Voor meer informatie over de vondsten in Hoogdonk; zie het boek Bra-

bant tussen walvissen en Mastodonten van Noud Peters uit 2009. Tot slot een oproep aan de lezers: de vondsten uit De Brink zijn in de loop der jaren via vele kanalen verspreid geraakt. Wie nog fossielen heeft liggen die zeker uit De Brink afkomstig zijn en deze kwijt wil, kan contact opnemen met heemkundekring HN Ouwerling. Zij willen de collectie in het Heemhuis graag uitbreiden. Hans van den Broek Reacties kunnen naar: info@heemkundekringdeurne.nl

Vuursteenresten

Tot slot werden ook nog vondsten uit het Pleistoceen gedaan. Dat is het tijdvak van 2,5 miljoen tot elfduizend jaar geleden. Deze Liesselse vondsten worden gedateerd tussen 100.000 en 400.000 jaar geleden. In die tijd liep de Maas via Veghel en ontstonden de nu nog zichtbare verhogingen en inzinkingen in het landschap: de horsten en slenken. De hoogteverschillen tussen de aardlagen in deze landmassa’s zijn groot. Er kan een verschil van der-

D’n Uytbeyndel Het volledige artikel van Hans van Den Broek is te lezen in D’n Uytbeyndel nummer 93, het tijdschrift van heemkundekring HN Ouwerling. Behalve het artikel van Van den Broek zijn in de laatste editie ook verhalen te lezen over Peellandse molens, de lugubere bijverdienste voor de drossaard en het religieus katholiek verenigingsleven. En Rob Berkvens gaat in een terugblik naar 1917 in op de ruzie tussen Hendrik Ouwerling en Antoon Coolen. D’n Uytbeyndel is verkrijgbaar bij het Heemhuis aan de Stationsstraat 73 in Deurne en bij boekhandel Berkers in Deurne. Zie voor openingstijden van het heemhuis: www.heemhuisdeurne.nl.

Pomp in boom wordt gerestaureerd DEURNE - In het parkje aan het Vorstershof in Deurne ligt al jaren een omgevallen boom. De gemeente Deurne heeft deze steeds laten liggen vanwege zijn bijzondere geschiedenis; de treurbeuk heeft namelijk een waterpomp in zijn stam. De gemeente wil de boom nu opruimen en de pomp restaureren.

In 1920 gaf de toenmalige dominee in Deurne na een droge zomer een loodgieter opdracht om achter in de tuin van de predikantswoning aan de Helmondseweg 20 een pomp te slaan. De loodgieter schroefde het object vast aan een boom, zodat de pomp

in de winter gemakkelijk gedemonteerd kon worden. Dat kwam er nooit van en in de loop van jaren groeide de boomstam gestaag om de pomp heen, om deze met hengel en al op te slokken. De beuk is in 2010 omgevallen omdat de stam onderaan helemaal ver-

rot was. Van de pomp was toen nog maar weinig of niets meer te zien. Men liet de boom liggen vanwege zijn bijzondere geschiedenis. De boom is inmiddels zo rot dat de gemeente nu toch besloten heeft de beuk te verwijderen. Voordat het zover is zal geprobeerd worden de pomp uit de boomstam te halen. De waterpomp zal vervolgens op een beukenhouten paal teruggeplaatst worden op zijn oude plek in het parkje aan het Vorstershof.

Cultuurhistorische wandeling

Het deel van de Astense Aa waarlangs zaterdag gewandeld wordt is vijf jaar geleden heringericht tot nieuwe natuur. Daarbij zijn diverse archeologische vondsten gedaan waaronder een bijzondere visfuik. In het gebied is een laarzenpad aangebracht dat loopt richting het in ere herstelde molenwiel van de watermolen bij Belgeren. Waterschap Aa en Maas heeft het pad onlangs weer gemaaid en begaanbaar gemaakt. Tevens is er een doorwaadbare plaats, een voorde, door de beek gemaakt. Bijzonder is ook het paneel met informatie over de heksenproeven die er in de 16e eeuw plaats vonden. Een van de leden van de werkgroep Archeologie van heemkundekring HN Ouwerling zal tijdens de wandelingen van ongeveer een uur fungeren als gids. Hij zal het een en ander vertellen over het gebied en over de archeologische vondsten. Het dragen van regenlaarzen of waterdicht schoeisel is aan te raden.

De dode boom in het parkje aan het Vorstershof in Deurne. Vlak bij het uiteinde van de stam (l) is nog een stukje te zien van de hengel van de ingegroeide waterpomp.


WEEKBLAD VOOR DEURNE | donderdag 12 oktober 2017 | pagina 20 De zon scheen, de bloemen bloeiden De vogels floten en toen werd het stil... Ze was zo moe van het vechten. Omringd door de mensen die haar het meest nabij waren is Riek, ons mam, oma en oudoma in alle rust overleden. We zullen haar erg missen.

Riek Wiegers - Fransen * 26 december 1939 † 7 oktober 2017 weduwe van

ZWEMVIERDAAGSE

Henk Wiegers

16 oktober t/m 19 oktober 2017 Openingstijden: 08.30-12.00 uur

Kosten Zwem4daagsekaart € 10,30 p.p. vanaf 4e gezinslid gratis!!!

in liefde verbonden met

Frans Joordens

Kaartverkoop vanaf maandag 09-10-2017 bij zwembad de Schop in Asten vanaf 13.00 uur!

discozwemmen

Op vrijdag is er van 17.00-19.00 uur. Entree € 4,20 los kaartje of op vertoon van de zwem4daagsekaart gratis entree!

Dymphie en Toon Pieter-Kim, Luc, Nadieh, Rens, Jelle Hans-Linda, Liam, Aimy, Lenn Twan-Anne, Harm, Evi Nathalie-Luc, Veerle, Jens

Voor meer informatie bel 0493-692438 of mail naar adminschop@asten.nl of loop even bij ons binnen!!

PROGRAMMA HERFSTVAKANTIE 2017 maandag 16 oktober 2017

dinsdag 17 oktober 2017

woensdag 18 oktober 2017

donderdag 19 oktober 2017

vrijdag 20 oktober 2017

zaterdag 21 oktober 2017

Zwem4daagse 08.30-12.00 uur vanaf 18.30 uur normaal programma Recreatiezwemmen: 13.30-16.00 uur 20.00-21.00 uur Zwem4daagse 08.30-12.00 uur vanaf 18.30 uur normaal programma Recreatiezwemmen: 13.30-16.00 uur 20.00-21.00 uur Zwem4daagse 08.30-12.00 uur vanaf 18.30 uur normaal programma Recreatiezwemmen: 07.00-08.30 uur 13.30-16.00 uur 20.00-21.00 uur Zwem4daagse 08.30-12.00 uur vanaf 18.30 uur normaal programma Recreatiezwemmen: 13.30-16.00 uur 20.00-21.00 uur van 09.00-12.00 uur normaal programma: Recreatiezwemmen: 13.30-16.00 uur *Discozwemmen: 17.00-19.00 uur Normaal programma tot 12.15 uur Recreatiezwemmen: 14.00-16.30 uur

In de herfstvakantie vervallen de volgende lessen: Zwemlessen ABC, Privézwemles, Snorkelen, Zwemles voor volwassenen, Borstcrawlcursus en Zwemvaardigheid, Peuterzwemmen, zwemmen voor Hartpatiënten, Meer Bewegen Voor Ouderen, Fifty Fit, Aquagym op dinsdag en woensdag en babyzwemmen op dinsdag.

Henriëtte-Leo Imke-Michel, Sam Elke, Alisha, Jenthe Hendrik-Nathalie Romy Evianne Frans-Jolanda Lieke-Jos Lara Hij was er voor ons en voor iedereen. Met veel verdriet nemen we afscheid van mijn man, ons pap en onze geweldige opa

Joep Arts * 5 november 1942

† 11 oktober 2017

echtgenoot van

Maria Arts-Martens

Vergeet uw cv-ketel niet! De koude wintermaanden komen er weer aan. Voor uw eigen veiligheid is het belangrijk om uw onderhoud aan uw cv-ketel niet te vergeten. Hendriks Installatie en Allround Service B.V. heeft daarvoor twee gespecialiseerde onderhoud- en servicemonteurs voor u ter beschikking. Namelijk Jan Verberne en Ton van Deursen. Voor een afspraak kunt u telefonisch of via mail contact met ons op nemen.

Hendriks Installatie Allround Service B.V. Randweg 9 5711 DJ Someren Tel: 0493-494578 Mail: info@hhinstallatie.nl www.servicehendriks.nl

Pro-Line Metal Parts VOF Met zijn ruime ervaring in de metaalbranche maakte Wilfried Thijssens voor zijn hobby aluminium (kunst)werken met de hand of op een CNC-freesmachine. Omdat er steeds meer vraag kwam naar de meest uiteenlopende producten van metaal zijn Wilfried en Harriët ruim 10 jaar geleden met hun onderneming gestart. Pro-Line Metal Parts maakt voornamelijk producten van aluminium voor auto en motor, zoals specifieke onderdelen om (race)motoren te optimaliseren en te versnellen. Daarnaast ontwerpen ze RVS-kunstvoorwerpen in allerlei soorten sculpturen. Van een idee wordt een 3D-pentekening gemaakt en verwerkt in een CAD-file, van daaruit wordt een CNC-programma gemaakt om vervolgens een product te vervaardigen dat uniek is qua stijl en vormgeving. Wilfried en Harriët Thijssens onderscheiden zich door perfectionisme, het meedenken met opdrachtgevers, korte levertijden en het optimale resultaat van de producten. "Kortom, we zijn gespecialiseerd in maatwerk in een zo breed mogelijk perspectief. U legt uw opdracht bij ons neer, wij verzorgen voor u de rest. Voor meer informatie kunt u terecht op onze website. U kunt ons natuurlijk ook telefonisch of via mail benaderen."

Maria André en Wilitha Susan, Abel, Stijn Duiker 6 5751 RL Deurne Wij nemen afscheid van Joep op maandag 16 oktober om 11.30 uur in crematorium Berkendonk, Meanderlaan 1 te Helmond-Brouwhuis. Joep is thuis. Mocht u geen rouwkaart hebben ontvangen, dan hopen wij u toch te bereiken met deze kennisgeving. • Gebakken klinkers, oude en nieuwe. www.vanwoeziksierbestrating.nl Tel. 077-4662579 Meijel.

• Krasdokter.nl, kras op Uw auto of verweerde koplampen? Snel-Goedkoop-Vakkundig 06-53883509

• De sleutelbus Voor al uw huissleutels. U kunt bellen. Tel. 06-13050127

• Gratis ophalen: jonge poesjes. Diverse kleuren. 10 wkn oud. 0636488820

• Biologisch vlees, puur, ambachtelijk met de smaak van vroeger! Varkens, rund, kip, lamsvlees, vele soorten vleeswaren o.a. uit eigen rokerij. Biologische aardappelen, uien, appels, eieren, boerenkaas, geitenkaas. Geopend: vrijdag en zaterdags 10.00 tot 17.00 uur. Webwinkel en ook bezorging. Sumiran Biologische Boerderij Broekstraat 3 5725 TL Asten-Heusden 0493-440630 www.sumiran.nl

• Haardenservice voor onderhoud van alle soorten haarden en kachels 06-51754782.

• Peelstrekels Prinsenroaje hint 2 Het staat in de boeken geschreven. • Tuinen sproeien met grondwater? Wij maken voor u een waterput of waterbron op elke gewenste plaats zonder overlast. Bel voor informatie 06-27454587. Bezoek onze website benwbronnen.nl Bakel.

Henk-Dorothé Joyce Jort Miranda-Tonny Lincy-Nels Lisanne-Jeroen Frank-Josita Roy-Romy Rik Burg. Roefslaan 38 5753 GZ Deurne De afscheidsdienst wordt gehouden op donderdag 12 oktober om 16.00 uur in crematorium Boschhuizen, Spurkterdijk 40 te Venray.

Zo krachtig Zo kwetsbaar Zo dierbaar.... Verdrietig, maar erg dankbaar dat wij haar zo lang in ons midden mochten hebben, geven wij u kennis dat plotseling van ons is heengegaan mijn vrouw, onze moeder en oma

Frida Swiggers-van Gerwen echtgenote van

Kees Swiggers in de leeftijd van 79 jaar. Deurne: Kees Deurne: Ludovic en Petra Lenna Minke Yuliun Breda: Wil-Jan en Anky Sjako Eva 7 oktober 2017 Duiker 5 5751 RL Deurne De afscheidsdienst wordt gehouden op donderdag 12 oktober om 15.30 uur in crematorium Berkendonk, Meanderlaan 1 te Helmond-Brouwhuis.

‘Wij maken van een afscheid graag een mooie herinnering.’

Wat uw wensen ook zijn, wij verzorgen de uitvaart altijd zoals ú dat wilt. Ook als u niet verzekerd bent.

www.plmp.nl | info@plmp.nl | 06-15168843

DAS pas business

regio Oost-Brabant 0492 53 08 80

Claire Stam, Karin van Kempen en Saskia Craanen | uitvaartverzorgers


WEEKBLAD VOOR DEURNE | donderdag 12 oktober 2017 | pagina 21 • Graag wil ik bekendheid geven aan de praktijk voor biodynamische therapie. Bezoek mijn website: www.joseberkers.nl

Omringd door de mensen die haar het meest nabij waren, is in alle rust overleden mijn lieve vrouw, ons mam en oma

Zo lief zo bijzonder vol liefde en warmte niet meer bij ons voor altijd in ons hart….

Jacqueline Timmermans

Antonet Sanders-van den Boomen echtgenote van

* Leunen, 14 december 1952 † Tilburg, 9 oktober 2017

Jan Mennen Griendtsveen Eindhoven Griendtsveen Deurne

Jan Freek en Julie Sjoerd † Ieke en Bas Doede en Pleun Deurne Janneke Helmond Lieke en Gerrie Sanne en Femke

St. Barbarastraat 39, 5766 PC Griendtsveen Jacqueline is thuis. U kunt afscheid van haar nemen op vrijdag van 15.00 tot 19.00 uur. Op zaterdag 14 oktober nemen wij om 11.00 uur samen afscheid van Jacqueline in de Sint-Barbarakerk in Griendtsveen. Daarna zal zij bij Sjoerd begraven worden.

• www.massagepraktijk atteveld.nl voor diverse professionele sport- en ontspanningsmassages. Meteoorstraat 32, 5721 BM Asten. 06-47152324.

Deurne: Egbert Odiliapeel: Rianne en Hans Mirthe, Rens, Mark Bakel: Egbert en Doreen Tom, Britte

• 8mm spoelen overzetten op dvd, Bel Foka Deurne 0493-353102.

Liessel, 6 oktober 2017 Wellenshof 26 Correspondentieadres: Jacob Marisstraat 1, 5753 DC Deurne

• Korrelmais te koop gevraagd J. v.d. Heuvel Ommel 06-25590893.

De afscheidsdienst werd gehouden op donderdag 12 oktober in de St. Jozefkerk in Deurne, waarna de begrafenis op het parochiekerkhof heeft plaatsgevonden.

Calluna ‘Twin Girls’ 2-Kleurige heideplant. 12 cm

• Stoptober: durf jij de uitdaging aan? De hele maand oktober €25,- korting bij een sessie stoppen met roken www.hypnosepraktijkphilips.nl 0610930235

L-

TOP A

van 2,99

- TUIN

Loet en Jet, Mart en Marion, Tai en Jet, Ties en Wilma, Wim en Wilma, Jan en Regi

BIEDI

Dag Jacqueline....

in de leeftijd van 62 jaar.

AN

Soms is er zoveel wat we voelen, maar zo weinig wat we kunnen zeggen. Zo plotseling is alles anders nu Jacqueline er niet meer is. Onze vriendengroep is niet meer compleet.

Egbert Sanders

ACTUEE

echtgenote van

• Mooie vak.bungalow WiFi. Goede wandelomgeving. Fijne herfst- kerstdagen www.twentehuisjes.nl Denekamp 0541-626578 familie.meinders@yahoo.com

NG

Laat maar los, wij houden je vast

Wij namen afgelopen week afscheid van

Ties van Dam Heel veel steun hebben wij ontvangen. Wij danken iedereen daar hartelijk voor.

NU

€1,79 ELKE ZONDAG OPEN

Thea van Dam - van Someren en familie.

VAN 12.00 - 17.00 UUR

Tuinactueel

Je wilde nog zoveel, maar had niet meer de kracht Je ziekte had je volkomen in zijn macht Je bent nu bevrijd uit je lijden Maar wat is het zwaar van jou te moeten scheiden.

Coppelmans

het actuele tuincentrum

Winterkermis

Bezoek nu onze sfeershow

Helmondseweg 118 • 5751 PH DEURNE • Tel: 0493-321825 • www.tuinactueel.com

Verdrietig, maar erg dankbaar dat wij hem zo lang in ons midden mochten hebben, geven wij u kennis dat thuis, nog vrij plotseling van ons is heengegaan, mijn dierbare man, ons pap en opa Winkel

Frits Manders Verdrietig zijn wij door het bericht van het overlijden van

Martijn Ouwerkerk Lieve papa van Tijn en Femm. Wij wensen mama Jolanda, Tijn, Femm, familie en vrienden heel veel sterkte en kracht toe bij dit immense verdriet. Kinderdagverblijf Bert en Ernie Vlierden

Een woord, een gebaar of een kaart, het doet je goed wanneer je iemand die je lief hebt missen moet. Langs deze weg willen wij onze dank betuigen voor de vele blijken van medeleven in welke vorm dan ook, na het overlijden van mijn vrouw, moeder en oma

echtgenoot van

Jeanie Manders-van der Kroon in de leeftijd van 78 jaar. Patrick en Walda Dian en Thomas Rick en Kaily Frank en Kim Joost en Marike Tess, Sam 8 oktober 2017 Dorpsstraat 4 5758 AR Neerkant We namen afscheid van pap op donderdag 12 oktober in het crematorium te Heeze.

GEOPEND VAN 12.00 TOT 17.00 UUR

Jan Henry - Marjon Harry † Ans - Marc

Dorpsstraat 95 Mierlo | T 0492 66 11 00 | www.lenssenmannenmode.nl | info@lenssenmannenmode.nl

Deurne, oktober 2017

Zondag ontvingen wij het bericht dat ons gewaardeerde lid van de Brandweer Vereniging Neerkant is overleden.

CARAVANSTALLING

Frits was jarenlang brandweerman in Neerkant en 53 jaar lid van onze Brandweer Vereniging, wij zullen hem als persoon en toegewijd lid missen.

Veilig en makkelijk uw camper of caravan stallen. Ook voor oldtimer en boot. Opslag voor bedrijf en particulier.

Onze gedachten en medeleven gaan uit naar zijn vrouw, kinderen, familie en vrienden. Wij wensen hen veel sterkte toe in deze moeilijke periode.

Brabantlaan 6 (inrit om de hoek Smulderslaan) 5712EW Someren Heide Tel. 0493-491694

*2e broek met 50% korting geldt alleen op speciaal geselecteerde broeken en bij aankoop van 2 geselecteerde broeken, herkenbaar aan de blauwe kaartjes met daarop “2e broek voor de helft. Zolang de voorraad strekt.

KOOPZONDAG 15 OKTOBER

Anneke van Bommel-Kuunders

en kleinkinderen

*

Frits Manders

Bestuur en leden Brandweer Vereniging Neerkant


WEEKBLAD VOOR DEURNE | donderdag 12 oktober 2017 | pagina 22

ZATERDAG 21 OKTOBER ZONDAG 15 OKTOBER geachte mevr. v. Heugten TALISKER TWO LOOK@THAT

Lunch & Tea Room Donderdag 12 Oktober 2017

Rockabilly / Johnny Cash

AANVANG 17.30

Huisgemaakte pompoensoep met coco’s. AUDI Q7 3.0 DIESEL BMW 320 CI COUPE BMW 320 SEDAN BMW 316 SEDAN BMW 535 D STATIONWAGON BMW X4 XDRIVE 30D M UITVOERING JEEP WRANGLER 40I MAZDA CX3 OPEL AGILA 1.2 5 DRS OPEL ASTRA 5DRS 1600 OPEL MERIVA 5DRS AUTOMAAT PEUGEOT 107 5DRS PEUGEOT 407 STATION 20L VW POLO CROSS 5D DIESEL

2010 2010 2002 1997 2011 2014 1992 2016 2007 2001 2005 2007 2005 2008

Vanaf 1 November 2017

Zoete Zonde Ontbijtjes

OVERDEKTE ROMMELMARKTEN 8 okt. Reuver 15 okt. Sevenum 29 okt. Venlo www.pietvanmierlo.com 06-14930112 www.lirom.nl Venlo

(Dinsdag t/m zaterdag van 07:00 tot 09.30)

Natuurlijk kunt u bij ons ook genieten van een lekkere lunch of één van onze High Tea Arrangementen vanaf €13,95 Ook leuk voor een feestje of zakelijke lunch.

Stationsstraat 34 • 5751 HC Deurne • 0493-843038

CITROEN BERLINGO 19D MERCEDES SPRINTER 310 KOELING MERCEDES SPRINTER 313 KOELING RENAULT KANGOO 1500 D SEAT INCA 19D SPRINTER MEUBELBAK 513 VW CADDY KOELING VW CADDY SDI VW CRAFTER 25 L2H2 VW TRANSPORTER AUT DUBBEL CABINE

2002 2010 2011 2010 1999 2012 2006 2007 2008 2011

WIJ VOEREN ONDERHOUD UIT AAN ALLE MERKEN AUTO’S AUTOBEDRIJF M. SWINKELS B.V. • Meijelseweg 62 5725 BC Asten-Heusden • Tel. 0493-560546 • Fax 0493-560327 www.autobedrijfswinkels.nl en

ver koop

1K

Voor al uw reparaties aan uw Mercedes Benz bent u bij ons op het juiste adres. Ook voor in en verkoop van personen auto´s, lichte bedrijfswagens, Apk, Airco, 3D uitlijnen. Heesakkerweg 17, 5721 KM Asten Tel.: (0493) 691684 Mob.: 06 12188546 www.arnovanmierlo.nl

Schorfvenweg 3

Pla Uit Ru

KRONENBERG 06-14930112 www.lirom.nl

1k

de markt ligt naast de Midden Peelweg

zo. 29 okt. Venlo

Klant-nr. 18107

NIEUW NIEUW NIEUW Hebben auto’s in Deurne Leembaan 45 Geopend elke zaterdag van 10 tot 17 uur rest op afspraak Keuze uit 30 auto’s

2009 2011 2011 2007 2010 2008 2012 2011 2011 2005

Leembaan 45, Deurne

Tel: (077) 4662426 Tel: (077) 4662426

www.garagewilms.nl www.garagewilms.nl www.garagewilms.nl Audi Q5 3.0 TDi Sline, panoramadak, automaat, grijsmet. Quattro

D’N UMSWING

gespecialiseerd in Mercedes

OKTOBER WOONMAAND

Tel. 06-53585527 www.hebbenautos.nl

Hyundai Tucson 2.7i V6 4WD Style Kia Picanto 1.0 CVVT Kia Rio 1.4 Seven Mercedes-Benz Sprinter 311 2.2 CDI 366 Nissan Qashqai 1.6 Visia Opel Agila 1.2 Enjoy Opel Astra Sports Tourer 1.4 Cosmo Opel Meriva 1.4 Edition Peugeot 3008 1.6 THP ST Suzuki Swift 1.5 Exclusive

06-14930112 ROMMELMARK T www.lirom.nl 15 okt. ( 9-16 u.) evenementenhal

Uw nota zien wij met vertrouw

AUTO’S

Moostdijk 5, Neerkant Moostdijk 5, Neerkant

Pla Uit Ru

Standpl. v.a. € 7,00

GRIJS KENTEKEN:

Inkoop

Coverband uit Deurne

bijgaand AANVANG verzoeken wij U vriende 22.00

2009 Audi A3 1.8 TFSi, Sportback, LM velgen, zwartmet. 2009 Audi A5 Q5Coupé 3.0 FSi TDi Sline, panoramadak, automaat, grijsmet. Quattro 2009 Audi A3 2.0 zwart, lm-velgen model 2006 Audi 1.8Ambition, TFSi S-Line, grijsmet. 2012 Audi Q5 3.0 TDi Sline, panoramadak, automaat, grijsmet. Quattro 2009 Audi A3 TT 3.2i, automaat, DSG, zwartmet., lmNAV, velgen 2003 A3 2.0 FSi Ambition, zwart, lm-velgen Audi 1.4 TFSi S-line Sportback, grijs met., LM velgen model 2006 2010 BMW 316Ti Exe compact, grijsmet., lm velgen 2002 Audi 3.2i,Exe automaat, DSG, zwartmet., lm velgen 2003 BMWTT 316Ti compact, lm velgen 2002 BMW 318D + M. Pakket, LMgrijsmet., velgen, Navigatie, zwart met. 2010 BMW 325i EXE, lm-velgen, zwartmet. 2005 BMW 316Ti Exe compact, grijsmet., lm velgen 2002 BMW 325i EXE, lm-velgen, zwartmet. 2005 Ford Fiesta 1.6I, grijs met. 2011 BMW 325iMatiz EXE,Titanium, lm-velgen, zwartmet. 2005 Chevrolet 0.8I pure,5-drs., grijsmet. 2007 BMW 325i EXE, lm-velgen, zwartmet. 2005 Ford Fiësta 1.6220D TDCi Titanium, 5-deurs, 2009 Mercedes GLC Coupé AMG, grijsmet.lm velgen, grijsmet. 2017 Chevrolet Matiz 0.8ITekna pure, grijsmet. 2007 Nissan Qashqai 2.0i pack, panorama dak, blauw/grijsmet. 2008 Ford FiëstaColt 1.61.3i, TDCi Titanium, 5-deurs, lm velgen, grijsmet. 2009 Mitsubishi grijsmet., LM velgen 2008 Mitsubishi Spacestar 1.3 GL, groenmet. 1999 Nissan Qashqai 2.0i Tekna pack, panorama dak, blauw/grijsmet. 2008 Mitsubishi Spacestar 1.3 GL, groenmet. 1999 Mitsubishi Spacestar 1.3 GL, groenmet. 1999 Nissan Qashqai 2.0i Tekna 4WD leer, panoramadak, LM velgen, zwart met. 2008 Peugeot 107 1.0 12V XS, 5-deurs, grijsmet. 2009 Mitsubishi Spacestar 1.3 GL, groenmet. 1999 Opel Astra 1.7 DTL, Essentia, 5-drs., zilvermet. 2004 Peugeot 107 1.0 12V XS, 5-deurs, grijsmet. 2009 Nissan Juke 1.6i AUTOMAAT, 5-drs., LM velgen, grijsmet. 2011 Peugeot 207 1.6 16V Ecc-lm velgen, zilvergrijsmet. 2006 Opel Astra 1.71.6DTL, Essentia, 5-drs., zilvergrijsmet. zilvermet. 2004 Peugeot 207 16V Ecc-lm velgen, 2006 Nissan Micra 1.3I, 5-drs., airco, LM velgen, grijs met. 2007 Peugeot 207 1.6 16V Ecc-lm velgen, zilvergrijsmet. 2006 Renault Megane RXEEcc-lm 1.6 16V, automaat, groenmet. 1999 Peugeot 2071.6i 1.6Reference, 16V velgen, zilvergrijsmet. 2006 Seat Altea grijsmet. 2005 Seat Altea 1.6 Stylance, blauw met., LM velgen 2008 Renault Megane RXE 1.6 16V, automaat, groenmet. 1999 Renault Twingo, grijsmet. grijsmet. 2000 Seat Altea 1.6iSport, Reference, 2005 Toyota Aygo 1.0 VVTi 5-drs., navigatie, wit 2011 Seat 1.6 5-drs.,Comfort, LM velgen, grijsmet. 2008 Renault Twingo, grijsmet. 2000 Seat Leon Altea 1.6i Reference, grijsmet. 2005 Toyota Aygo 1.0Exclusive, VVTi Comfort, 5-drs., navigatie, wit 2011 Suzuki SX4 1.6 LM velgen, zwartmet. 2008 Toyota Landcruiser 90 30D VAN, grijsmet. 2002 Seat 1.6i Sport Reference, grijsmet.grijsmet. nieuw model 2005 Seat Altea Ibiza 1.6i Up, 5-deurs, 2008 Toyota Landcruiser 90 30D VAN, grijsmet. 2002 Toyota Avensis 2.0 Diesel station, zwart met. 2009 VW Bora 2.0i, groenmet. 2000 Seat 1.6i Coupé, Sport Up, 5-deurs, grijsmet. 2008 SmartIbiza Fortwo blauw/zwart, automaatnieuw model 2004 Toyota Aygo 1.0 5-drs., wit 2011 VW Bora 2.0i, groenmet. 2000 VW Golf 1.6 FSi, Optive, 5-deurs, zwartmet., lm velgen 2007 Smart Coupé, automaat 2004 ToyotaFortwo Aygo 1.0 VVTiblauw/zwart, Comfort, 5-drs., navigatie, wit 2011 Toyota Aygo 1.0 5-drs., wit 2016 VW Golf 1.6 FSi, Optive, 5-deurs, zwartmet., lm velgen 2007 VW Golf 6 1.6i Trend, 5-deurs, zilvergrijsmet. 2009 Toyota Aygo 1.0 VVTi Comfort, 5-drs., navigatie, wit 2011 VW Golf Golf1.6i PlusOptive 1.6, zilvergrijsmet. 2008 VW 4, 5-drs. grijs met. AUTOMAAT 2008 VW Golf 6Plus 1.6i1.6, Trend, 5-deurs, zilvergrijsmet. 2009 VW Golf zilvergrijsmet. 2008 VW Jetta Golf1.4 1.4iTSi, Comfortline, 5-deurs, grijsmet. 2009 VW grijs met. 2010 VW Golf Plus 1.6,Comfortline, zilvergrijsmet. 2008 VW Golf 1.6, grijsmet., 5-drs. 2006 1.4i Comfortline, 5-deurs, grijsmet. 2009 VW Golf Jetta14 2.0TSi, FSiComfortline comfortline,5-drs., lm-velgen, blauwmet. 2008 VW LM velgen, blauw met. 2010 VW Golf 1.6, grijsmet., 5-drs. lm-velgen, blauwmet. 2006 VW Jetta 2.01.6 FSi comfortline, 2008 VW Golf Touran FSi, zwartmet., 2004 VW 1.6 TDi Highline Station,Athene blauwmet. 2012 VW Jetta 2.0 FSi comfortline, lm-velgen, blauwmet. 2008 Touran FSi, zwartmet., Athene 2004 VW Polo 1.4 16V Optive, 5-deurs, zilvergrijsmet. 2007 VW Polo Polo1.4 1.61.6 16V Comfortline, 5-drs,, grijsmet. 2009 VW 16V Optive, LM velgen, grijsmet. 2007 VW Polo 1.4 Optive, 5-deurs, zilvergrijsmet. 2007 Polo 1.6 16V Comfortline, grijsmet. 2009 VW Touran FSi, zwartmet., Athene 2004 VW Polo I,16V Comfortline, 5-drs.,5-drs,, zwart met., LM velgen 2014 Polo1.0 1.41.6 16V Optive, zilvergrijsmet. 2006 VW Touran 1.6 FSi, zwartmet., Athene 2004 Polo 1.41.2 16V Optive, zilvergrijsmet. 2006 VW Touran TSi, Comfortline, Navigatie, grijs met. 2012

Vlooienmarkten Lirom Leijgraaf 7 5951 GP Belfeld Extra koopavond

HERFSTTIJD DE DAGEN WORDEN KORTER Maar bij ons iets langer want we zijn vrijdag 13 oktober open tot 20.00 uur. Deze dag vol bijgeloof geldt niet voor Plameco klanten, want wij zijn langer open en geven een goed advies. De dagen worden snel donker, maar wij brengen het licht met een sfeervol gratis licht plan. Plafondverlichting van Plameco Of het nu om badkamerverlichting, keukenverlichting of om slaapkamerverlichting gaat, bij Plameco hebben we de ideale plafondverlichting voor in iedere ruimte en passend bij iedere stijl. Verder op deze pagina ziet u een kleine greep uit de soorten plafondverlichting die wij in ons assortiment opgenomen hebben. Het aanbod bestaat onder andere uit glasfiberverlichting, lichtstrips en spots, in zowel hallogeen als LEDverlichting in vele kleuren. Door het samenwerkingsverband met Swarovski behoort daarbovenop ook de speciaal ontworpen kristalverlichting van Swarovski tot een van onze mogelijkheden.

Het PLAMECO plafond wordt als één geheel speciaal voor u gemaakt. Het is scheur- en schilfervrij, antistatisch en onderhoudsvriendelijk. Daarnaast is het schimmel-, algen- en bacterie-

vrijdag geopend mvgr. tot uur! CCJ20.00 Brulot-Heijmans

werend. Het installeren van het plafond kan in één dag: 's ochtends beginnen en dezelfde dag is het klaar. Deze service kan PLAMECO bieden, omdat vooraf Mark van Osch bij u ter plaatse komt kijken en de situatie beoordeelt. Hij maakt samen met u een ontwerp, waarin uw wensen worden verwerkt. De voorbereidingen voor de montage gebeuren in de eigen werkplaats, zodat bij u direct kan worden gestart met het plaatsen van het plafond. Het montageteam monteert en spant het plafond in één dag, terwijl de grote meubelen gewoon in de betreffende ruimte kunnen blijven staan. De montage gebeurt zonder hak- en breekwerk. U kunt dezelfde dag weer over de ruimte beschikken, wat u veel ongemak en tijd bespaart. Alleen de huiskamer? Denkt u aan een nieuw plafond voor uw huiskamer? Ook uw badkamer, keuken en uw toilet kan PLAMECO voorzien van een nieuw plafond. Speelse vormen en fraaie kleuren geven uw badkamer, keuken of toilet een prachtig nieuw aanzien. In uw bedrijfsruimte

kan een PLAMECO plafond zelfs bijdragen aan de uitstraling. O.a. vergaderruimte, showroom of uw eigen kantoor. Hoogwaardige materialen. “Je moet het product zelf zien”, aldus Plameco Vakbedrijf Van Osch. Diverse stijlen zijn te zien in de showroom. In de showroom kunt u zelf zien hoe mooi en praktisch zo’n plafond is. PLAMECO kan voor elk interieur een nieuw plafond verzorgen geheel naar uw wensen: klassiek of modern, met een extra ornament, verlaagd of net onder het oude plafond, hoogglans of mat, glad of met structuur. Dit alles wordt vervaardigd van hoogwaardige materialen, die onder andere ook in de ruimtevaarttechniek worden gebruikt. Plameco Vakbedrijf Van Osch is onderdeel van een grote, internationale organisatie. Zij staat borg voor een uitstekend product, gemonteerd door vakkundige monteurs.

Plameco Vakbedrijf Van Osch nodigt u graag uit om de showroom te bezoeken a.s. vrijdag 13, zaterdag 14 of zondag 15 oktober aan Kruiseind 16C te Gemert. De showroom is geopend op vrijdag van 10.00 tot 20.00 uur en zaterdag en zondag van 10.00 tot 16.00 uur. Zie ook www.plamecogemert.nl. Elke dag telefonisch bereikbaar op 0492-368100. U bent van harte welkom! De koffie staat klaar.

Mark van Osch voorziet u graag van deskundig advies. Plameco Vakbedrijf VanOsch Kruiseind 16c 5421 ND Gemert T 0492-368100 I www.plamecogemert.nl E info@plamecogemert.nl

Een nieuw plafond in 1 dag!

Ook nog div. goedkope auto’s met APK opinruil voorraad Ook nog div. auto’s Ook nog div. goedkope auto’s met voorraad met APK APK op op voorraad

Plafonds • Sierlijsten • Verlichting terwijl de meubels blijven staan

voor elke ruimte

OPEN DAGEN

vrijdag 13 oktober 10.00-20.00 uur , zaterdag 14, zondag 15 oktober 10.00-16.00 uur • Voor elke interieurstijl • Schone montage in één dag • Verlichting naar wens • Zonder hakken en breken • De meubels kunnen blijven staan • Uit één geheel op maat gemaakt Tijdens deze speciale show kunt u zich uitvoerig laten voorlichten over de vele mogelijkheden van dit unieke en beproefde plafondsysteem. De koffie staat klaar! Plameco Vakbedrijf van Osch Kruiseind 16C, Gemert www.plamecogemert.nl Bezoek onze showroom of bel: 0492-368100


WEEKBLAD VOOR DEURNE | donderdag 12 oktober 2017 | pagina 23

De Tegelse Hofzangers in Willibrorduskerk

Eve n e m e n t e n

17 Muziek

DEURNE - Zondag 15 oktober treden tijdens de Concertcyclus in de Sint Willibrorduskerk in Deurne de Tegelse Hofzangers op met Slavisch Byzantijnse Koormuziek. Aanvang 16.00 uur.

Herfstconcert

Deurnes Mannenkoor houdt zaterdag 14 oktober een herfstconcert. In samenwerking met Popskoor en dameskoor De Weef. Aanvang 20.00 uur in cultuurcentrum Martien van Doorne, Martinetplein 1 Deurne.

Het mannenkoor de Tegelse Hofzangers bestaat uit 26 zangers en staat onder leiding van Bert Ramakers. Het koor is in 1960 opgericht na een optreden op tv van de Mainzer Hofsänger en sindsdien zijn Slavisch-Byzantijnse gezangen de

Oktoberfesten SV Deurne

Voetbalvereniging SV Deurne houdt zaterdag 14 oktober de Oktoberfesten vanwege het 75-jarig bestand van de club. Met onder anderen dj De Vos en Der Kleino. Voor leden en introducés. van 21.00 tot 1.00 uur op sportpark De Kranenmortel, Energiestraat 7 in Deurne.

Grikon Jongerentoneel speelt

Concertcyclus

Zondag is er weer een optreden in de Concertcyclus. Met Slavisch Byzantijnse koormuziek door de Tegelse Hofzangers. In Sint Willibrorduskerk, Markt 9 in Deurne. Aanvang 16.00 uur.

Talisker Two in In den Sleutel

De band Talisker Two speelt zondag in café In den Sleutel in Deurne. Een groot deel van het repertoire van de band bestaat uit nummers van Johnny Cash. Verder speelt de band rockabilly, country, roots en bluesnummers van onder anderen Carl Perkins en Charlie Parr tot Doc Watson en Bruce Springsteen. Aanvang 17.30 uur. Café In den Sleutel is gelegen aan Stationsstraat 8 in Deurne.

Uitgaan U2 Zen Garden en In the Attic in Tam Tam

Vrijdag speelt de Italiaanse tributeband U2 Zen Garden in muziekcafé Tam Tam aan de Molenstraat 13 in Deurne. Aanvang 21.00 uur, entree 10 euro. Zaterdag is er vanaf 21.00 uur swing-a-licious. In the Attic speelt zondag in Tam Tam. Aanvang 18.00 uur, toegang gratis. In the Attic heeft haar thuisbasis in Lierop. De groep bestaat uit Lennard Fransen, Roel Verberne, Coen Timmermans en Stan Verbeek. Genre: destructive rapcore. Invloeden onder meer: Rage Against the Machine, John Coffey en Nirvana.

Mark van de Veerdonk in De Ruchte

De Brabantse cabaretier Mark van de Veerdonk is zaterdag 14 oktober in De Ruchte in Someren. Van de Veerdonk speelt de voorstelling Kaaskleum, waarin hij verhaalt over zijn zoektocht naar dingen die er nog wel degelijk toe doen. Aanvang 20.30 uur, toegang 17.50 euro.

Jong klassiek talent in Asten

Het tweede concert in de reeks Klassieke Klanken vindt komende zondag plaats bij In De Gloria in Asten. Dit keer treden twee jonge musici op. Onder wie pianist Carter Muller. Daarnaast treden Melle de Vries (23), die vanaf haar vierde al cello speelt, en sopraan Maria Warenberg (22) op. Zie klassiekeklanken.nl.

Twee bands in ‘t Spektakel

Zaterdag speelt de Amsterdamse band The Covenant in café ‘t Spektakel. De groep brengt moderne bluesrockgrunge, doorspekt met de Jim Morrison-invloeden van zanger

echte muzikale liefde van het koor. De Hofzangers hebben elk jaar een zeer goed gevulde agenda van optredens. De dirigent stamt uit een muzikale familie en kreeg het zingen met de paplepel in gegeven. Hij studeerde koordirectie, hafa-directie en trombone aan het conservatorium van Maastricht en is dirigent van diverse koren. De toegang tot het concert in de Willibrorduskerk is vrij, na afloop wordt gecollecteerd ten behoeve van het voortbestaan van de concertcyclus.

In the Attic speelt zondag in Tam Tam. Frank van der Reep. Aanvang 21.30 uur. Zondag treedt Stars At Night (USA) op. Een woeste female band uit Los Angeles die vuige, energieke en krachtige rock maakt, gekruid met punk en psychedelica. Aanvang 18.00 uur. De entree is beide dagen gratis. ‘t Spektakel ligt aan de Prins Bernhardstraat 44 in Asten.

Politiek Bijeenkomst CDA Deurne

De CDA-fractie houdt vanavond, donderdag 12 oktober, een openbare fractievergadering in het Cultuurcentrum Martien van Doorne aan het Martinetplein in Deurne. Aanvang 20.00 uur met vooral op de agenda de begroting van de gemeente voor 2018 en bijbehorend programma. In het bijzonder gaat het over de investering voor groot onderhoud en renovatie van het gemeentehuis.

Films Monsieur Chocolat in CCD

De film Monsieur Chocolat (2016/ Frankrijk) draait zondag in het cultuurcentrum Martien van Doorne in Deurne. Aanvang 19.30 uur. Een kaartje kost 6,50 euro, Vrienden van Het Witte Doek betalen 5,50 euro. Monsieur Chocolat vertelt het levensverhaal van Rafael Padilla, geboren als slaaf in 1860 in Cuba en bekend geworden als de clown Chocolat. In de hoofdrol Omar Sy (Intouchables). Regisseur is Roschdy Zem. Cultuurcentrum Martien van Doorne ligt aan het Martinetplein 1 in Deurne.

Storm in het Reddingiushuis

Woensdag 18 oktober is in het Reddingiushuis, Helmondseweg 15 in Deurne de vertoning van de film Storm, letters van vuur. Aanvang 19.00 uur. Hoofdpersoon is de 12-jarige Storm. Zijn vader wordt door de Inquisitie betrapt tijdens het drukken van een belangrijke, maar verboden brief van Maarten Luther. Storm weet te ontkomen met de originele drukletters. Marieke helpt hem. Wat begint als een spannend avontuur ontaardt in een gevecht voor ieders vrijheid.

Gezondheid Bijeenkomst prostaatkanker

De Prostaatkankerstichting houdt

Boeiend spel ‘t Vatje

VLIERDEN - De jeugdspelers van ‘t Vatje speelden zondag 1 oktober voor een uitverkochte zaal in ‘t Huis in Vlierden de première van het toneelstuk Trubbel in Kitsjen. Het toneelstuk is geschreven door de dertienjarige jeugdspeler Ruud van den Eijnden van ‘t Vatje. De voorstelling was verrassend en boeiend en er werd goed gespeeld. Komende zondag 15 oktober is de laatste uitvoering in ‘t Huis, Pastoriestraat 20b in Vlierden. Aanvang 15.00 uur.

maandag 16 oktober een lotgenoten-bijeenkomst in Inloophuis De Cirkel in Helmond. Het thema is: vragen voor of na de behandeling. Ook partners en familieleden zijn welkom. Contact met lotgenoten kan ervaringen gemakkelijker bespreekbaar maken. Tevens is er informatie verkrijgbaar met betrekking tot behandeling. De bijeenkomst duurt van 14.00 tot 16.00 uur. De toegang is gratis. De cirkel ligt aan Evertsenstraat 19 in Helmond.

Overig Repair Café open

​epair Café Deurne is zaterdag R open van 9.30 tot 12.30 uur. In Hofke van Marijke aan de R. van Rijnstraat 5 in Deurne.

Familieopstellingen

Vrijdagavond 13 oktober is er weer een avond Familieopstellingen in Het Levensatelier. Kinderen zijn gevoelig en loyaal aan de ouders en pikken onbewust veel meer op aan informatie dan ze zich later kunnen herinneren. Het kan interessant zijn om te weten wat je zelf onbewust met je meedraagt en doorgeeft, zowel het goede als het gemis. Om toegang te krijgen tot die inzichten vanuit het onbewuste is er de methode van het systemisch opstellingenwerk, ook wel familieopstellingen genoemd. Morgenavond, vrijdag 13 oktober wordt in groepsverband een aantal vragen uitgewerkt. Van 19.00 tot 22.00 uur bij Het Levensatelier aan de Burgemeester Wijnenstraat 9 in Asten. Voor verdere info of aanmelden zie de agenda op www.hetlevensatelier.nl of via info@hetlevensatelier.nl.

Sterrenwacht Asten open

De Jan Paagman Sterrenwacht in Asten opent vrijdag de deuren voor het publiek. Iedereen kan die avond zonder voorafgaande afspraak binnenlopen. Het programma start om 19.00 uur met een presentatie in de filmzaal. Daarna gaat de groep naar het Pieterse planetarium. Tenslotte wordt de koepel opengedraaid voor een blik op de echte sterrenhemel. De sterrenwacht ligt aan de Ostaderstraat 28.

De nieuwe kleren van de keizer

GRIENDTSVEEN - Toneelvereniging Grikon in Griendtsveen bestaat dit jaar veertig jaar. In het kader van dat jubileum wordt er komend weekend een jeugdvoorstelling opgevoerd. Onder regie van Anita Rongen uit America zal een enthousiaste groep jongeren het toneelstuk De nieuwe kleren van de Keizer uitvoeren.

Het toneelstuk De Nieuwe kleren van de Keizer wordt zaterdag 14 oktober om 20.00 uur en zondag 15 oktober om 15.00 uur opgevoerd in De Zaal, Lavendellaan 26 in Griendtsveen. De keizer is een echte ijdeltuit en

houdt van mooie kleding. Zijn eigen ontwerper kan hem niet meer helpen, maar op advies van zijn hofdames komen er twee rondreizende kleermakers naar het kasteel. Zij hebben een stof die alleen mensen kunnen zien die heel slim zijn. Bang om voor dom uitgemaakt te worden prijst iedereen de mooie stof. Wat dat voor gevolgen heeft? De spelersgroep van De Nieuwe kleren van de Keizer bestaat uit Harm Blomsma, Faas Ramaekers, Renske de Keijzer, Suzan de Vries, Meike Knapen, Amy Venner, Renske Honings en Louis Meulendijks. Voor informatie en reserveren: info@ grikon.nl, tel. 06-22502271.

Fresh & Fruity

Feest voor jongeren met rapper Boef DEURNE - In de Metro in Zeilberg wordt vrijdag 13 oktober de eerste editie gehouden van Fresh & Fruity; een feest voor jongeren in de leeftijd van 13 tot en met 17 jaar. De focus van de avond ligt op goede artiesten. Deze eerste editie zijn dat rapper Boef en de dj’s Kenzo Alvares, Russo en Michael Miller.

Dj Michael Miller trapt de avond af. Daarnaast staat op de line-up dj Russo, bekend van het nummer Van Ons wat hij geproduceerd heeft voor Jebroer. En als derde dj treedt Kenzo Alvarez op, die daarnaast danser is en als zodanig meerdere keren choreograaf was van het tv-programma Dance Dance Dance. Last but not least komt Boef naar Deurne om een liveshow te geven. De avond wordt georganiseerd door Davy Denkers, Bas van den Berkmortel en Tim Jansen van Fresh & Fruity Events. Een stichting die zich met name richt op het organiseren van alcoholvrije feesten voor jongeren in de leeftijd van 13 tot 18 jaar. Er zal deze avond een deurbeleid gehanteerd worden, de deuren van de Metro aan Blasiusstraat 9 in Zeilberg gaan om 21.00 uur open en om 22.00 uur gaan ze weer dicht. De avond sluit om 2.00 uur, jongeren die eerder weg willen kunnen het feest gewoon verlaten, maar

Boef. ze kunnen dan niet meer opnieuw naar binnen. Er is professionele beveiliging aanwezig en er wordt geen alcohol geschonken. Tijdens carnaval zal er een tweede editie gehouden worden van Fresh & Fruity.

Met ook De Weef en Skoor

Herfstconcert Deurnes Mannenkoor DEURNE - Het Deurnes Mannenkoor houdt zaterdag in cultuurcentrum Martien van Doorne een herfstconcert met als titel Volkoren. Met medewerking van popkoren De Weef en Skoor. De aanvang is 20.00 uur.

Alle drie koren hebben als thuisbasis het cultuurcentrum. Popkoor De Weef is opgericht in 1993 door enkele enthousiaste vrouwen en viert volgend jaar het 25-jarig bestaan. Het koor staat onder leiding van dirigent Carolien van der Hulst en wordt op piano begeleid door Nikolay Tsolov. Het repertoire van het 28 leden tellende koor omvat diverse genres waaronder populaire en swingende nummers en ballades. Popkoor Skoor is een club met enthousiaste leden met één gezamenlijke passie: zingen. Vanaf het begin in 2009 staat ook dit koor onder de bevlogen leiding van Carolien van der Hulst. Het dertig leden tellende koor zingt met ondersteuning van hun Scombo zowel nieuwe als oudere popsongs. Daarbij gaan ze uitstapjes naar andere muziekstijlen niet uit de weg. Het Deurnes Mannenkoor staat na het veertigjarig jubileum vorig jaar sinds dit jaar onder

Het Deurnes Mannenkoor. leiding van dirigent Jan Berkers. Het koor heeft een heel divers repertoire en zal tijdens het herfstconcert voornamelijk lichte nummers ten gehore brengen uit de vorige eeuw. Het streven van het koor was dit jaar gericht op werving van nieuwe leden. Het koor is dan ook blij met de

vijf nieuwe (aspirant) leden die zich hebben aangemeld. De aanvang van het concert is 20.00 uur. De toegang is gratis, maar bezoekers moeten wel in het bezit zijn van een toegangskaartje. Er is nog een beperkt aantal kaartjes te verkrijgen bij cultuurcentrum Martien van Doorne.


WEEKBLAD VOOR DEURNE | donderdag 12 oktober 2017 | pagina 24 -Advertorial-

Huidkanker

Spataders? Zorg voor patiënten met spataderen kan sneller en patiëntvriendelijker. Daarnaast is het van belang om spataderen in een vroeg stadium te herkennen, zegt dermatoloog/fleboloog Roeland Ceulen.

Waarom moet de zorg voor patiënten met spataderen verbeteren? “Wanneer de huisarts doorverwijst naar het reguliere ziekenhuis moet de patiënt vaak weken wachten op een afspraak bij de specialist. Tijdens een tweede consult vindt echo-onderzoek plaats. Dan moet de patiënt opnieuw langskomen om de uitslag te bespreken, waarna een afspraak voor behandeling volgt; inmiddels het vierde of vijfde ziekenhuisbezoek. Ook worden symptomen van spataderen niet altijd op tijd door huisartsen herkend, waardoor patienten laat worden doorverwezen en lang rondlopen met spataderen. Allemaal gemiste kansen, dit kan sneller en beter.” Waarom is het belangrijk dat spat-

Ceulen Huidkliniek Stationsstraat 1 5701 MK Helmond info@ceulenhuidkliniek.nl www.ceulenhuidkliniek.nl tel: 0492-792939

Dr. Roeland Ceulen, dermatoloog/fleboloog

aderen eerder herkend worden? “Spataderen hebben vaak grote impact op de kwaliteit van leven. Niet behandelde spataderen leiden vaak tot ongemak zoals vermoeide en pijnlijke benen, dikke enkels, krampen en soms zelfs tot chronische beenzweren. Behandeling hiervan is moeizaam en kostbaar. Onlangs voerden we een pilot uit waarbij de dermatoloog de huisarts traint om eenvoudige dermatologische aandoeningen vaker in de huisartsenpraktijk te behandelen. Daarbij zagen wij dat huisartsen symptomen die mogelijk op spataderen wijzen, regelmatig niet herkenden. Zo komen mensen pas bij een dermatoloog terecht als de problemen verergerd zijn.”

Hoe zorgen jullie voor patiëntvriendelijke zorg bij spataderen?

“Bij Ceulen Huidkliniek hoeft de patiënt slechts 1 keer te komen. Op die dag vinden intake, echo-onderzoek, het bespreken van de bevindingen en het opstellen van het behandelplan plaats. Alleen voor de daadwerkelijke behandeling komt de patiënt nog een keertje terug. De dermatoloog/fleboloog voert altijd zelf het echo-onderzoek uit. In onze klinieken wordt voortdurend geïnvesteerd in de meest moderne behandelmethoden. Dit geeft de patiënt de zekerheid dat altijd de juiste behandeling wordt geboden. Wij zien de patiënt als een klant met keuzevrijheid, naar wie je goed luistert. Ik vind het daarom belangrijk dat een patiënt altijd dezelfde arts kan zien en binnen enkele dagen geholpen wordt.”

Ceulen Huidkliniek: veel winst te behalen door vroegtijdige herkenning van huidkanker.

In Europa hoort Nederland bij de landen waar melanoom het meest frequent voorkomt. De sterft aan melanoom is volgens het CBS sinds 2000 met liefst 38 procent toegenomen. Wereldwijd is huidkanker is de sterkst groeiende vorm van kanker. Gelukkig blijkt uit onderzoek dat met vroegtijdige herkenning veel winst behaald kan worden. Daar maakt Ceulen Huidkliniek zich sterk voor. Dr. Judith Vermazeren vertelt: “In de Noord-Duitse provincie waar melanoom het meeste voorkwam, hebben ze in tien jaar tijd de sterfte door melanoom weten te halveren, waar dit in de rest van ons buurland stabiel bleef. Dit resultaat bereikten ze door mensen te screenen op deze huidziekte en een voorstadium daarvan. Er valt dus veel winst te behalen.” Huidkanker is bovendien een buitengewoon zichtbare vorm van kanker waardoor het vaak mogelijk is de ziekte vroeg te herkennen en te behandelen. Als je een huidplekje hebt dat je niet vertrouwd, of dat zich anders gedraagt dan de overige en omgevende plekjes op de huid, wend je zich dan tot je arts, aldus Vermazeren. Ruim 2 jaar werkt zij ondertussen al weer bij Ceulen Huidkliniek, een zelfstandige polikliniek voor Dermatologie en Flebologie in Helmond. Dit is een door de overheid erkende zelfstandige polikliniek voor dermatologie en flebologie.

Ceulen Huidkliniek, heeft alles in huis om goede zorg te bieden. “We gebruiken hier onder meer de nieuwste dermatoscoop. Met deze bijzondere ‘handmicroscoop’ kan een verdacht plekje onder een sterke vergroting gezien worden zonder dit uit de huid te hoeven nemen. Hierdoor kunnen in korte tijd heel veel plekjes met een grote mate van nauwkeurigheid en betrouwbaarheid beoordeeld worden. Indien nodig kan een plekje daarna alsnog uit de huid gehaald worden voor nader onderzoek. Blijkt een operatie noodzakelijk, dan kan de patiënt ook daarvoor bij Ceulen Huidkliniek terecht. De polikliniek is namelijk – heel uniek – voorzien van een volledig geoutilleerde operatiekamer voor chirurgische ingrepen. Ceulen Huidkliniek wil in de interessante wereld van flebologie en dermatologie voorop blijven staan. Het bewees in het verleden al de belangstelling en de mogelijkheden te hebben om voorop te lopen in actuele ontwikkelingen. Ceulen introduceerde de endoveneuze laserbehandeling voor spataderen aan. Deze innovatieve behandeling zorgde voor een ware revolutie in de behandeling van spataderen. Ook was Ceulen Huidkliniek de eerste polikliniek in Noord-Brabant waar schimmelinfecties van nagels met de laser succesvol behandeld worden. Ceulen Huidkliniek is gevestigd tegenover het NS Station Helmond. Parkeren kan gratis in de privéparkeergarage. Met een verwijzing van de huisarts wordt behandeling volledig vergoed.

Dr. Judith Vermazeren, dermatoloog/Mohs-chirurg


WEEKBLAD VOOR DEURNE | donderdag 12 oktober 2017 | pagina 25

Totale opheffings – leegverkoop! Kom beslist eens kijken!

WE MOETEN LEEG • MEUBELS • BANKSTELLEN • VERLICHTING • KARPETTEN

Tegen elk aannemelijk bod!!!

RPETS N BRINKER CA COLLECTIES VA

6 – 50% COLLECTIE 201 7 – 30% COLLECTIE 201

Haageijk 25 5421 KW Gemert • T. 0492 820 041 Openingstijden: dinsdag t/m vrijdag van 10.00 – 18.00 uur zaterdag van 10.00 – 17.00 uur géén koopavond

E. truudswoonwinkel@live.nl • I. www.truudswoonwinkel.nl

Like ons op

OKTOBER WOONMAAND NU MET EXTRA 10% KORTING OP UW COMPLETE LEDIKANT OF BOXSPRING

Nu vanaf

895.Complete boxspring “Halsing 7000” inclusief topper Elektrische uitvoering vanaf 1995.140x200 160x200 180x200

1395.1495.1595.-

Compleet deelbaar ledikant Inclusief lattenbodems, matrassen en nachtkastjes

Velda Special Fly Stream Design boxspring inclusief 7-zone pocket matras

160x200/210 180x200/210

AKTIEPRIJS

1999.-

Nu vanaf

2195.-

www.slaapcentrum.nl Zet en drukfouten voorbehouden. Aanbiedingen gelden niet voor eerder geplaatste orders en lopende acties en textiel. Vraag naar de voorwaarden.

Helmond 0492 - 52 08 80 • Roermond 0475 - 33 51 09 • Sittard-Geleen 046 - 410 71 00 • Gronsveld-Maastricht 043 - 363 05 25


WEEKBLAD VOOR DEURNE | donderdag 12 oktober 2017 | pagina 26 WIE WA T WA A R

- Advertorial -

O plo ssi n g

Magazijnverkoop in voormalig Van Oorschot-pand REGIO - Komende zondag opent Berden Mode Venray weer een tijdelijke winkel in de Venrayse Grotestraat. Dit vindt plaats in het voormalige Van Oorschot-pand dat in het verleden al eerder de locatie was van de magazijnverkoop van Berden. “De laatste maanden worden er in Venray meerdere nieuwe winkels en formules geopend”, zegt Roland Bloemen, eigenaar Berden Mode Venray. “Met in de laatste maand zelfs acht nieuwe winkels zie je die positieve richting eens te meer. Het consumentenvertrouwen is flink gestegen en dat zie je terug in de winkelstraat. Behalve in de bezoekersaantallen zien we het ook terug in herkomst van onze klanten. Klanten komen van verder weg en zijn dus bereid verder te rijden om uiteindelijk in Venray te komen winkelen.”Roland Bloemen vormt samen met zijn zus, Monique Stevens, al heel wat jaren de directie van Berden Mode Venray. “Die samenwerking verloopt heel soepel en vaak hebben

we al aan een half woord genoeg”, zegt Monique. “Er is niks mooier dan samen te kunnen werken met iemand die zo dicht bij je staat. Samen met ons top team hebben we dan ook weer een leuke magazijnverkoop klaar staan.” De opening van de tijdelijke winkel van Berden

zal zondag 15 oktober om 12.00 zijn. In deze winkel wordt kleding van voorgaand seizoen met 50-70 procent korting verkocht. De normale winkel is zondag 15 oktober ook van 12.00 tot 17.00 geopend. Hier ontvangt u deze dag over uw aankopen dubbele spaarpunten.

500 jaar Reformatie

Films in Reddingiushuis DEURNE - De protestantse gemeente in Deurne staat de komende weken met een aantal activiteiten stil bij de herdenking van 500 jaar Reformatie. In het Reddingiushuis, Helmondseweg 15 in Deurne worden twee films vertoont, verder is er een voorstelling in Nuenen.

DEURNE - Deze foto stond in het Weekblad voor Deurne van 31 augustus. Op deze foto reageerden Els van den Heuvel-van Bree en Piet van Bree en gaven de volgende informatie. Dit zijn Gijsberta de Vos (1874-1960) en haar oudste dochter Hendrika Maria (Drieka) Mastbroek (1906-1957). Gijsberta was de dochter van Hendricus de Vos (1824-1898) en huwde met Johannes Mastbroek (1872-1948), Drieka huwde met Martinus Johannes van Bree (1907-1979), de moeder van degene die informatie gaven. De foto is gemaakt in 1937 voor het ouderlijk huis aan de Vlierdenseweg 98.

Kerk b e ri ch t e n Heilige Willibrord Deurne St. Willibrorduskerk Zondag 10.30: eucharistie H. Gerardus Majella (Con Spirito), voorganger pastoor P. Janssen, intenties: Jan Vermeer; Jo Sijbers-van de Weijer, kinderen Mark en Charel, Jaan van de Weijer-van de Berkmortel, Fer van de Weijer en Dorus Evers; Jan Moors vw sterfd; Wim en Tonny Peters vw 50e huwelijksdag; Martien Keunen vw sterfd; Diny Koolen. 16.00: concertcyclus Tegelse Hofzangers zingen Slavisch Byzantijnse koormuziek. Willibrorduskapel, Visser 2 Zaterdag 15.00: eucharistie H. Gerardus Majella (samenzang), voorganger pastoor P. Janssen, intenties: Jan en Tonia van der Zanden-Goossens en dochter Tonnie; alle overl van de fam Martens-van de Kruijs. Woensdag 19.00: eucharistie, voorganger pastoor P. Janssen, intenties: Anita de Keizer; Piet Janssen, Lei en Mina Janssen-Engelen, Johanna Janssen en William Janssen St. Jozefkerk Zaterdag 19.00: eucharistie H. Gerardus Majella (St. Jozefkoor), voorganger pastoor P. Janssen, intenties: Carel en Tonny van de Westerlo-van Goch vw trouwdag en beide verjaardagen; Willem en Hanneke Kuunders, Martien de schoonzoon en Marcel de kleinzoon; Cor en Tonnie Kivits-Claassen vw huwelijksdag; Piet van Bussel vw geboortedag; Paula Kusters-van Helmond; Leo Jacobs; Frans Jacob; Corrie Manders-Heesmans en overl echtgenoten Karel en Toon Manders; Hein en Henrica Manders-van de Mortel, Jan Crooijmans, Piet, Cato en Nel Manders. Gerardushuis Woensdag 9.30: eucharistie ouderenviering, voorganger pastoor P. Janssen. Kerk St. Willibrordus Helenaveen Zondag 9.00 uur eucharistieviering met samenzang voorganger pastor Van Eerd. Intentie: voor de parochiegemeenschap Kerk St. Willibrordus Liessel Zondag 10.30 eucharistieviering mmv kerkkoor Gregoriaans voorganger pastor Van Eerd. Intenties

voor: ouders Hendriks-vd Mortel; Giel Goorts en Anna Goorts-Aarts vw verjaardag; Piet Verbruggen nms broers en zussen; Piet Hurkmans nms KBO; Mies Damen vw verjaardag; Jan Smits Mgr Berkvensstr; Ouders Jacobs-Strijbosch Piet Jan en Debby; Jan Beks en overleden familie; Stijn Verbeek; Tinus Seijkens vw verjaardag. Maandag 8.00: voor alle parochianen. Dinsdag 8.00 voor de zieken in de parochie. Woensdag 8.00: voor jonge gezinnen; openstelling van de kerk voor stilte en gebed van 19.00 tot 20.00. Donderdag 8.00 voor vrede. Vrijdag 8.00 voor roepingen. Kerk St. Willibrordus Neerkant Zaterdag 19.00; eucharistieviering, gemengd kerkkoor. Voorganger pastor Van Eerd. Intenties: Engelbert Engelen en Anna Engelen-v. Bilsen; Jan en Anna Pijnenburg-Goorts; Piet Joosten; Vader en moeder Martens en zonen Jac, Harrie en Louis; Graad en Mien Lemmen-Pijnenburg; Broer Lemmen en Gerrit Pijnenburg; Wim v. Bommel en Gerda v. Bommel-Pijnenburg. Kerk St. Willibrordus Vlierden Zondag 9.30 uur: woord- en communieviering. Dameskoor. Intenties: Frans Kanters vw zijn verjaardag; overl ouders Kanter-Berkers en overl fam; overl ouders Bennenbroek-van Leeuwen en overl fam; Nellie Sleegers-van Rijssel en dochter Miriam.

Protestantse Gemeente Deurne | Helenaveen Deurne Zondag 10.00 uur: ds. Ada Rebel. M.m.v. ZWO. Helenaveen Zondag 10.00 uur: ds Annelies Claessens uit Horst.

Christelijke gemeente Iedere zondag verzorgt de christelijke gemeente De Levensboom een kerkdienst waarin het evangelie van Jezus Christus centraal staat. Samenkomst: 10 uur in de aula van basisschool D’n Heiakker aan de Patrijs 33 in Deurne. Voor kinderen is er zondagschool. Informatie: 0493322498 of www.levensboom.nl.

Woensdag 18 oktober om 19.00 uur wordt in het Reddigiushuis de film Storm, letters van Vuur vertoont. Het verhaal speelt zich af in de middeleeuwse Lage Landen, waar de 12-jarige Storm (Davy Gomez) ziet hoe zijn vader Klaas (Yorick van Wageningen) wordt gearresteerd. Klaas is door de Inquisitie betrapt tijdens het drukken van een belangrijke, maar verboden brief van Maarten Luther. Storm weet te ontkomen met de originele drukletters en wordt zo ongewild het middelpunt van de jacht op de brief. Bedreigd door de Inquisitie maar geholpen door Marieke (Juna de Leeuw), een weesmeisje dat in de ondergrondse tunnels woont, moet Storm in een race

tegen de klok zijn vader zien te redden van de doodstraf. De film is geschikt voor alle leeftijden en kinderen vanaf 9 jaar. De entree is gratis, een vrijwillige bijdrage is welkom.

Film Luther

Woensdag 1 november om 20.00 uur is de film Luther te zien. Het is het jaar 1505. Maarten Luther maakt een innerlijke crisis door. Tijdens een lange voettocht breekt een onweer los en bidt hij tot god om hem te sparen. Hij belooft monnik te worden. Luther komt er levend vanaf, hij geeft zijn rechtenstudie op en wordt Augustijner monnik. In 1507 wordt hij tot priester gewijd. Korte tijd later wordt Luther overgeplaatst naar het klooster in Wittenberg. Vanuit zijn nieuwe leven, zijn geloof en zijn betrokkenheid bij de bijbel vormt hij zijn eigen overtuiging, die hij opschrijft in 95 stellingen. In 1517 spijkert hij zijn stellingen aan de deur van de kerk in Eisleben met als gevolg een breuk met de

katholieke kerk. Dit is het feitelijke begin van de Reformatie. De leer van Luther krijgt steeds meer aanhangers. Maar ook de andere zijde wordt in de film belicht. De volksopstand gaat namelijk gepaard met bloedbaden en ellende. Hierdoor verliest Luther zijn status als volksheld. In deze moeilijke tijd vindt hij troost bij Katharina von Bora met wie hij uiteindelijk trouwt. De film is voor iedereen toegankelijk. De entree is gratis, een vrijwillige bijdrage is welkom.

Muzikale voorstelling

Zondag 22 oktober is in kerkelijk centrum de Regenboog in Nuenen een muzikale voorstelling, georganiseerd door de gezamenlijke protestantse gemeenten in Peel en Kempenland. Verhalenverteller Kees Posthumus en accordeonist Juul Beerda presenteren bekende en minder bekende voorlieden van de Reformatie. Informatie over de voorstelling en de kaartverkoop: Pieter Flach, tel. 040-2842052.

In fo e n di enst en Huisartsen gemeente Deurne

Voor huisartsenpraktijken gelden in het weekend verschillende regelingen. Bel voor informatie over spoedgevallen tijdens avond- en weekenddiensten de eigen huisarts.

Apotheek

Apotheek De Schelde in Gezondheidsplein aan de Fabriekstraat 24 in Deurne. Tel. 0493-311112. Geopend buiten reguliere tijden: vrij t/m do: 17.30-18.30 uur. Zaterdag: 10.3013.00 en 17.00-18.00 uur. Zondag: 11.00-12.00 en 17.00-18.00 uur. Dienstapotheek Peelland in Elkerliek ziekenhuis Helmond, Wesselmanlaan 25. Tel. 0492-432906. Elke avond en tijdens weekend open.

Tandartsen

In het weekend (vanaf vrijdag 12.00 uur) is de tandartsenkring Deurne/ Asten/Someren/Bakel, alleen voor dringende gevallen die niet tot na het weekend kunnen wachten, bereikbaar: tel. 06-22094316.

Verloskundigen

Anja Panhuijzen, Emilie van Schijndel, Eveline Oostrom en Esmee Bakker p/a Elkerliek Ziekenhuis, Dunantweg 16, Deurne. 0493310309. Telefonisch spreekuur/afspraken: maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 9.00-12.00 uur.

Zorg in Deurne

Zorg in Deurne is er voor Hulp & Ondersteuning (WMO), Jeugdzorg & Begeleiding en Armoede & Schulden. Bezoekadres: Oude Martinetstraat 2 (zij-ingang gemeentehuis), tel. 0493387387, e-mail info@zorgindeurne.nl. Zie ook zorgindeurne.nl.

Spoed4Jeugd

Voor een crisissituatie waarbij direct hulp nodig is én een kind of jongere betrokken is, kunt u contact opnemen met Spoed4Jeugd, tel. 0880666999 (dag en nacht bereikbaar).

Lev-groep Deurne

De Lev-groep is er voor iedereen die vragen heeft over zorg, wonen, opvoeden, relaties, werken, echtscheiding, geldzaken, formulieren. Voor

iedereen die actief wil zijn in wijk of buurt of die meer wil weten over vrijwilligerswerk. De locatie in Deurne: Oude Martinetstraat 2 (zij-ingang gemeentehuis). Dagelijks telefonisch bereikbaar van 9.00 tot 12.00 uur via 0493-352500. Of via e-mail sociaalteamdeurne@levgroep. Zie ook www.levgroep.nl.

zorgsamenverder.nl. Voor spoedhulp, bijvoorbeeld na ontslag ziekenhuis: 24 uur per dag bereikbaar via tel: 06 49438319.

Zorgboog

Bloedafname Elkerliek

Voor hulp bij persoonlijke verzorging en/of verpleging. Of voor zorg na behandeling in het ziekenhuis. Of voor een adviesgesprek of specialistische verpleegkundige hulp: neem contact op met het kruiswerk van de Zorgboog. In kleine wijkteams wordt hulp en ondersteuning geboden, afgestemd op de zorgvraag. Tel. 09008998636 of zorgboog.nl. Ook voor informatie over zwangerschapsbegeleiding, kraamzorg en jeugdgezondheidszorg.

Savant Zorg

Persoonlijke verzorging, verpleging, verpleeghuiszorg, behandeling, verblijf, huishoudelijke verzorging en acute zorg: 0492-572000. Uitleen hulpmiddelen en informatie: savantzorg.nl.

Poetszorg, poetsen met een praatje

Voor huishoudelijke ondersteuning in de regio Peelland. Zie www.poetszorg.nl, tel. 06-42677878.

Zorgtuin D’n Hof Liessel

Dagbesteding voor ouderen. tel. 0624461341 of mail zorgtuindenhof@ gmail.com. Het Elkerliek ziekenhuis heeft verschillende bloedafnamelocaties. Van maandag tot en met donderdag van 7.30 tot 17.15 uur en op vrijdag van 7.30 tot 12.15 uur in het Elkerliek Ziekenhuis aan de Dunantweg 16. Op donderdag van 8.30 tot 9.00 uur in gemeenschapshuis Hofke van Marijke aan de Rembrandt van Rijnstraat 5. Op vrijdag van 8.15 tot 8.45 uur in Den Draai aan de Blasiusstraat 2 in Zeilberg. Op woensdag van 8.15 tot 9.00 uur en op vrijdag van 10.00 tot 10.15 uur in zorgcentrum De Gasterij aan het Pater Aartsplein 10 in Liessel. Op dinsdag van 9.45 tot 10.15 uur in gemeenschapshuis De Moost aan de Moostenstraat in Neerkant. Op dinsdag van 10.00 tot 10.15 uur in De Gouden Helm aan de Oude Peelstraat 3 in Helenaveen. Verder in het Elkerliekziekenhuis aan de Dunantweg van maandag tot en met vrijdag trombosedienst van 8.00 tot 10.00 uur.

Dierenartsen

Aanvraag ambulancezorg voor noodgevallen: 112. Voor aanvraag vervoer: 040-2332135.

Dierenartsencombinatie Zuid-Oost, locatie Deurne, Zeilbergsestraat 142. Gezelschapsdieren: alleen op afspraak: 0493-352425. Voor spoedgevallen tijdens avond, nacht en weekend: 0900-9933993. Landbouwhuisdieren volgens afspraak: 0493352424. Dierenarts P. Kome, Molenweg 2, Liessel: 0493-341729. Dierenkliniek Brouwhuis, Rivierensingel 730, Helmond: 0492-515977.

Buurtzorg Deurne

Zwerfdieren

Buurtbemiddeling Deurne

Geluidsoverlast, parkeerproblemen, onenigheid met buren? Buurtbemiddeling Das, tel. 06-11254773 of deurne@bemiddeling.nu.

GGD Brabant-Zuidoost

Verpleging en verzorging thuis: 0612079226, buurtzorgnederland.com.

Thuiszorg, Samen verder

Voor verpleging, verzorging, huishoudelijke hulp en/of begeleiding, tel 0492-476001. Zie ook www.thuis-

Dier kwijt of een zwerfdier gevonden? Dierenambulance Noordelijk Limburg 0900-2000112. Voor opvang vogels: Stichting Vogelsasiel Someren eo, Philipsbosweg 7 in Lierop, tel. 06-29799316 of vogelasiel-someren.nl.


WEEKBLAD VOOR DEURNE | donderdag 12 oktober 2017 | pagina 27 Dinsdag Dinsdag t/m t/m do do 10.00-18.00 10.00-18.00 Vrijdag 10.00-20.00 10.00-20.00 Zaterdag Zaterdag van van 10.00-17.00. 10.00-17.00. Vrijdag Zondag Zondag 12.00-17.00 12.00-17.00 Dinsdag t/m do 10.00-18.00

Oktober

Dinsdag t/m do 10.00-18.00 Dinsdag t/m t/mZaterdag do 10.00-18.00 10.00-18.00 Dinsdag do Vrijdag van Vrijdag 10.00-20.00 10.00-20.00 Zaterdag van 10.00-17.00. 10.00-17.00. Vrijdag 10.00-20.00 van Vrijdag 10.00-20.00 Zaterdag van 10.00-17.00. 10.00-17.00. ZondagZaterdag 12.00-17.00 Zondag 12.00-17.00 Zondag 12.00-17.00 12.00-17.00 Zondag

Bernhardstraat 15 Bakel www.beversslapen.nl

Bakelsebrug 8a 5761 PM Bakel 0492-552685 info@vandijkrioolservice.nl www.vandijkrioolservice.nl

WOONMAAND AANBIEDINGEN

- Verstoppingen - Rioolaanleg - Rioolinspectie- Minigraver - Combi zuig/spuitauto - 24 uurs service

BANKEN, HOEKBANKEN, (RELAX-) FAUTEUILS, MEUBELEN, BOXSPRINGS maakt TIJD voor KWALITEIT • Vlooienmarkt 15 oktober Sporthal Strijp Rijstenweg 7 Eindhoven 9 tot 16 uur €2p.p. timmermans-evenementen.nl

• www.inboedelopslag deurne.nl inboedelopslag al vanaf 6 euro per maand. 0493-311034

• Haardenservice voor onderhoud van alle soorten haarden en kachels 06-51754782.

• Graag wil ik bekendheid geven aan de praktijk voor biodynamische therapie. Bezoek mijn website: www.joseberkers.nl

• De sleutelbus Voor al uw huissleutels. U kunt bellen. Tel. 06-13050127

• Gratis ophalen: jonge poesjes. Diverse kleuren. 10 wkn oud. 0636488820

• Tuinen sproeien met grondwater? Wij maken voor u een waterput of waterbron op elke gewenste plaats zonder overlast. Bel voor informatie 06-27454587. Bezoek onze website benwbronnen.nl Bakel.

TANDPROTHETISCHE PRAKTIJK TANDPROTHETISCHE PRAKTIJK KAUWENBERG KAUWENBERG Voor verkoop en reparatie van al uw inbouw of vrijstaande apparatuur, zoals wasmachines, vaatwassers, koelkasten, vriezers, kleine huishoudelijke apparaten, enzovoorts.

TE HUUR AUTOWERKPLAATS

IN BUITENGEBIED VAN LIEROP

Groot verhard buitenterrein met vloeistofdichte wasplaats met vetafscheider put. Aparte afsluitbaar terrein en oprit/poort.

Voor informatie bel:

06 250 683 99

e

38,1,5721 1Julianastraat Sint Jozefstraat 5721GL GMAsten Asten Tel: 0493-697443 0493-697443 Tel: 0493-697443 Tel: 0493-697443 Tel: 0493-697443 Tel:Tel: 0493-697443

Vo o r : Vo o r : - Algemene tandheelkunde - Algemene tandheelkunde - Implantologie - Implantologie - Esthetische oplossingen - Esthetische oplossingen - Bleken - Bleken - Rechtstreekse declaratie bij diverse zorgverzekeraars - Rechtstreekse declaratie bij diverse zorgverzekeraars

• Haardhout o.a. eiken en berkenhout. Meer info 0493-319691 of 06-23720617. • Biologisch vlees, puur, ambachtelijk met de smaak van vroeger! Varkens, rund, kip, lamsvlees, vele soorten vleeswaren o.a. uit eigen rokerij. Biologische aardappelen, uien, appels, eieren, boerenkaas, geitenkaas. Geopend: vrijdag en zaterdags 10.00 tot 17.00 uur. Webwinkel en ook bezorging. Sumiran Biologische Boerderij Broekstraat 3 5725 TL Asten-Heusden 0493-440630 www.sumiran.nl

www.sinterklaas-deurneasten.tk

06-11567222 • Oud speelgoed gevraagd door verzamelaar tegen vergoeding tel. 0493-321579.

TE HUUR

ee 1e Sint Jozefstraat 1, 5721 GM Asten 1 Sint Jozefstraat 1, 5721 Asten 38,1,5721 GL Asten 1Julianastraat Sint Jozefstraat 5721 GMGM Asten

info@mennenwitgoedservice.nl www.mennenwitgoedservice.nl

Sint en Pieten op huis-, bedrijfs- of verenigingsbezoek Stationsplein 4 Deurne

Vo o r : Vo o r :

- Voor: Al uw gebitsprotheses Voor: - Al uw gebitsprotheses Voor: - Voor: “Klik-prothese” - -“Klik-prothese” Al uw gebitsprotheses van uw gebitsprothese -- Al Algebitsprotheses uw gebitsprotheses Reparaties van uwworden gebitsprothese Al --uw uw-Reparaties gebitsprotheses (kan op gewacht na afspraak) (kan op gewacht worden na afspraak) “Klik-prothese” -- “Klik-prothese” - -Rechtstreekse declaratie bij diverse zorgverzekeraars “Klik-prothese” “Klik-prothese” - Rechtstreekse declaratie bij diverse zorgverzekeraars -- Reparaties van uw e van uw -- Reparaties Reparaties vangebitsprothese uw gebitsprothese gebitsprothese e Sint Reparaties vangewacht uwJozefstraat gebitsprothese 1 1, 5721 1 Sint Jozefstraat 1, 5721 GM GM Asten Asten (kan op worden na afspraak) (kan op gewacht worden na afspraak) (kan op gewacht worden na afspraak) Tel: 0493-697443 (kan- op gewacht worden na afspraak) Tel: 0493-697443 declaratie bij zorgverzekeraars - Rechtstreekse Rechtstreekse declaratie bij diverse diverse zorgverzekeraars -- Rechtstreekse declaratie bij zorgverzekeraars Rechtstreekse declaratie bij diverse diverse zorgverzekeraars

T 0493 7850 52

Bouwjaar 2016, binnen vloeroppervlakte 200m2. Voorzien van kantine, toilet en wasgelegenheid, 2 professionele autobruggen, compressor met vaste perslucht leidingen, 380 volt aansluitingen en 4 overhead deuren met glas.

Lid Org. Tandprothetici Lid Ned. Org. Lid Ned. Ned. Lid Org. Ned.Tandprothetici Org. Tandprothetici Tandprothetici

F.C.T. Kauwenberg tandprotheticus F.C.T. Kauwenberg tandprotheticus

Peter tandprotheticus LidSchoemaker Ned. Org. Lid Ned. Org. Tandprothetici Tandprothetici Lid Ned. Ned. Org. Lid Org. Tandprothetici Tandprothetici

• Bloemschikcursus in Bakel Van 30 oktober tot april 7 lessen. Nog plaatsen op ma. avond en di. morgen. Henriette Vermeulen: Tel. 06-13610411 •Woordkunst voor onderzoek en behandeling van dyslexie en dyscalie. In het centrum van Gemert. Tel: 06-23588215

Insc Insc hrijv hrijv e en n van van ni ni euw euw e e patië patië nt nt e en n is is mogelij k mogelij k e 1 1 Sint Sint Jozefstraat Jozefstraat 1, 1, 5721 5721 GM GM Asten Asten Tel. 0493-697443, Tel. 0493-697443, Voor: Voor: 155 Email: info@tandartsenpraktijkd epolders.nl HOOFDSTRAAT • 5706 AL HELMOND Email: info@tandartsenpraktijkd epolders.nl - Algemene tandheelkunde e

Voor: - Algemene tandheelkunde 0492 - 661 884 • INFO@HEUVEL.NL • WWW.HEUVEL.NL Voor:

-- Implantologie Implantologie Algemene tandheelkunde Algemene tandheelkunde -- Esthetische oplossingen Esthetische oplossingen Implantologie Implantologie -- Bleken Blekenoplossingen Esthetische Esthetische oplossingen -- Rechtstreekse Rechtstreekse declaratie declaratie bij bij diverse diverse zorgverzekeraars zorgverzekeraars Bleken Bleken -- Rechtstreekse declaratie bij zorgverzekeraars Rechtstreekse declaratievan bij diverse diverse zorgverzekeraars Inschrijven nieuwe patiënten

TE KOOP -----

PER INSCHRIJVING Inschrijven van nieuwe patiënten is is mogelijk Inschrijven van nieuwe mogelijk RANDWEG 5 te Inschrijven vanDEURNE nieuwe patiënten patiënten isis Tuinbouwloods met ondergrond en erf gelegen op een mogelijk mogelijk ee perceel van 0,95.60 ha. De locatie is goed1,ontsloten. 1 Sint Jozefstraat 5721 GM Asten

1 Sint Jozefstraat 1, 5721 GM Asten 0493-697443, ee Voor meer informatie, deTel. brochure met Tel. 0493-697443, 1 Sint Jozefstraat 1, 5721 GM Asten 1 Sint Jozefstraat 1, 5721 inschrijfvoorwaarden eninfo@tandartsenpraktijkdepolders.nl het inschrijfformulierGM kuntAsten Email: info@tandartsenpraktijkdepolders.nl u contact Email: opnemen met ons kantoor. Tel. 0493-697443,

Tel. 0493-697443, Email: De inschrijving looptinfo@tandartsenpraktijkdepolders.nl tot en met 29 november 2017 Email: info@tandartsenpraktijkdepolders.nl vóór 13.30 uur.

Kijkdag 8 november 2017 van 15.30 uur tot 17.00 uur. Een nette kantoorruimte (oppervlakte totaal circa 160 m²) gelegen nabij het NS-station van Deurne. De ruimte is voorzien van een kitchenette en damesen herentoilet. Parkeerruimte op het achtergelegen terrein. Mogelijkheid om nog eens 80 m² extra kantoorruimte bij te huren. Object is eventueel te koop in combinatie met Stationsplein 2 en 6. Huurprijs € 1.200,-- per maand excl. b.t.w.

Lagekerk 13 - Deurne - 0493- 322111 info@deurne.vansantvoort.nl

www.vansantvoort.nl

Meer informatie?

Bel ons kantoor of kom langs.

HEUVEL.NL • WÉRKT VOOR U


WEEKBLAD VOOR DEURNE | donderdag 12 oktober 2017 | pagina 28

Weekblad voor Deurne wk41