Page 1

11 juli 2019 We e k Jaargang 97

28

WWW.PEELBELANGONLINE.NL

3

4

MJNA reikt diploma’s uit

Kleine rups zorgt voor grote problemen

7 Stefan Verheijen wint Koningswedstrijd

Komisch OKG

Oproepen verschenen ook voor aansluiting bij de Nationaal Socialistische Beweging (NSB) en een onderdeel daarvan, de WA (Weerbaarheidsafdeling). Niet enkel de politiek was door de nazi’s via de NSB overgenomen, ook de hulpverlening aan mensen door bijvoorbeeld kerkelijke en overheidsorganisaties moest in handen komen van een nationaalsocialistische organisatie. Dat was Winterhulp Nederland,

die jaarlijks charmeoffensieven inzette om de Nederlander hun collectebussen te laten vullen. Oorlog heeft niets charmants, niet op het slagveld, maar ook niet daarbuiten onder de burgerbevolking. In de propaganda was charme wel gebruikelijk. In 1941 probeerde Winterhulp met kleurrijke bloemen over te halen voor de collecte in mei. En lachende gezichten op de affiches voor het werven van arbeidskrachten

in Duitse fabrieken. Werken in Duitsland brengt ook Nederlandse jongens welvaart en welzijn. In de Peel was de animo hiervoor niet groot. Verplichte tewerkstelling in Duitsland dreef echter toch meerdere Peellanders de nazi-fabrieken in. Enkelen van hen kwamen bij bombardementen door de geallieerden om het leven. En net als de bolsjewieken in het oosten vertegenwoordigden de Britten en Amerikanen in

15

19

Nazi-propaganda, ook in De Peel

Tuurke ontdekt de vrijheid

start

SALE

het westen het kwaad voor de Nederlandse burger. Niet enkel door bescherming van de joden. Engelse bommenwerpers en een geallieerde aanval (het Tweede Front) zouden dood en verderf brengen. Het heeft onvermijdelijk mensenlevens gekost, maar al (bijna) 75 jaar weten we wat het betekent om in vrijheid te kunnen leven. Propaganda is helaas ook een kenmerk van een vrije samenleving.

Asten - Beek en Donk www.vanmierloschoenen.nl

www.plattevonder.nl programma zie pagina

Opgelet! Vanwege de introductie van

de NIEUWE Striplac 2.0 gaat de complete www.beauty-by-astrid.nl collectie ‘Striplac Kleuren’ in de Sale, met 75% korting. OP=OP!

www.beauty-by-astrid.nl Kouterstraat 22 Someren ∙ T 06-30377137

Check onze nieuwe vacatures! Beauty by AstridNagelstudio Astrid

HEUSDEN - Toneelvereniging Onderling Kunstgenot (OKG) uit Heusden is begonnen aan een reeks voorstellingen in de buitenlucht. Afgelopen zondag vond in Deurne de première van het wagenspel 'Een voor allen en allen voor een' plaats, maandag trok de karavaan naar thuisbasis Heusden. 's Avonds werd daar voor jongerencentrum Jonosh aan het Vorstermansplein een optreden gegeven. Het publiek kon volop lachen om de komische sketches. (Foto: Frans Klaus)

Kouterstraat 22 Someren • T 06-30377137

Gemeente en Oostappen Groep botsen ASTEN/OMMEL – De gemeente Asten mag voorlopig niet optreden tegen de huisvesting van arbeidsmigranten op recreatiepark Prinsenmeer in Ommel, zo besloot de rechtbank vorige week. Eerst moet een onafhankelijke commissie oordelen over enkele bezwaren van eigenaar de Oostappen Groep. Diens jurist Marcel Senders stelt dat het gemeentelijk besluit niet overeind kan blijven, en suggereert een schadeclaim.

door Maarten Driessen De gemeente en de Oostappen Groep worden het niet eens over de huisvesting van arbeidsmigranten. De onderhandelingen tussen de twee partijen liggen al een tijdje stil. Tot 1 mei jongstleden werd het verblijf van 216 buitenlandse werknemers gedoogd. En omdat er nog geen nieuwe overeenkomst

ligt, besloot de gemeente daarna om handhavend op te treden. Want momenteel wonen er zo’n vijfhonderd arbeidsmigranten op Prinsenmeer. De Oostappen Groep wil handhaving plus bijbehorende dwangsommen voorkomen en maakte daarom de gang naar de rechter. Met als doel een zogenaamde voorlopige voorziening, ofwel uitstel van handhaving totdat een onafhankelijke

Knallende kermis

ASTEN - De kermis staat weer voor de deur. Van vrijdag tot en met dinsdag is Asten in de ban van het jaarlijkse dorpsfeest. Op pagina 4 meer over de diverse horecaprogramma’s. (Archieffoto: Marius van Deursen)

bezwarencommissie over de opmerkingen van de Oostappen Groep heeft beslist. De rechter geeft laatstgenoemde nu gelijk en kent de voorlopige voorziening toe. Pas zes weken na het besluit van de commissie mag handhavend worden opgetreden. Deze commissie is hierover nog in beraad.

Geschil

het besluit in stand te houden heeft de gemeente een probleem, kan ik verzekeren. Zij wordt straks verantwoordelijk gehouden voor de geleden schade. We zullen exact bekijken wat we hebben moeten doen en laten, en maken dan een optelsom”, aldus Senders.

FIOD

De gemeente heeft de onderhanWaar het precies stokt tussen de delingen met de Oostappen Groep twee partijen wordt niet duidelijk. opgeschort, naar eigen zeggen vanPrinsenmeer wil eigenlijk groen wege een lopend onderzoek van de licht voor vijfhonderd arbeidsmiFiscale Inlichtingen en Opsporingsgranten, maar de gemeenteraad dienst (FIOD). Die viel op 21 mei besloot eerder binnen bij het tot een maximum hoofdkantoor en van 384. Echter, diverse parken ‘De gemeente volgens jurist van van de Oostapwordt straks de Oostappen pen Groep, Groep Marcel waaronder verantwoordelijk gehouden Prinsenmeer. ook Senders is zijn Dit cliënt bereid om omdat er spravoor de geleden schade’ voor 384 te gaan. ke zou zijn van En in tegenstelovertredingen ling tot wat de gemeente stelt, vorvan diverse wet- en regelgeving. men ook de aanvullende voorwaarIn een reactie liet de Oostappen den volgens hem geen breekpunt. Groep vervolgens weten zich niet Beide partijen leggen de uitspraak van enig strafbaar handelen bewust van de rechtbank dan ook op hun te zijn. De gemeente is echter niet eigen manier uit. Want waar de geovertuigd. “De resultaten van de meente meldt dat de huisvesting van FIOD geven aanleiding tot verder arbeidsmigranten inderdaad een strafrechtelijk en bestuursrechtelijk overtreding blijkt, zegt Senders naonderzoek, en wellicht vervolging. genoeg het tegenovergestelde: “De Ook het college van Asten heeft het rechter neemt deze beslissing omwaarborgen van de integriteit van dat hij denkt dat het besluit niet in het openbaar bestuur hoog in het stand kan blijven. Dat was zijn movaandel staan. De onderhandelintivering.” Volgens Senders staat het gen zijn daarom afgebroken”, zegt huidige gemeentebeleid het verblijf een gemeentewoordvoerder. Pas van arbeidsmigranten op Prinsenals de FIOD zijn onderzoek heeft meer namelijk wél toe. afgerond en er geen vervolging Hoe dan ook, voorlopig is het wachplaatsvindt, is de gemeente bereid ten op het oordeel van de bezwade gesprekken weer op te starten. rencommissie. Een oordeel dat de Jurist Senders heeft zijn bedenkingemeente overigens niet hoeft op te gen over dat standpunt: “Na de acvolgen. Gebeurt dat, of stelt de comtie van de FIOD hebben we nog met missie de gemeente in het gelijk, de gemeente om tafel gezeten. Als dan toogt de Oostappen Groep opdat echt zo’n heikel punt was, hadnieuw naar Den Bosch. “We stellen den we dat gesprek ook niet meer dan beroep in en vragen opnieuw gehad. Er is toen ook helemaal niets een voorlopige voorziening aan. Om over gezegd.”

ab-werkt.nl Dominépad 6a, Hoogeloon

De nummer 1 van Brabant in kunststof kozijnen • ‘s-Hertogenbosch • Breda • Udenhout • Nuenen Kijk voor onze openingstijden en speciale acties op:

www.kozion.nl

BEZORGERS GEZOCHT Info: 0493-473578 Voor de bezorging van het Peelbelang Asten en ’t Contact Someren zijn we op zoek naar bezorgers v.a. 13 jaar. Interesse: tel. 0493-473578 www.peelbelangonline.nl www.hetcontact.nl

Hét weekblad voor Someren

Hét weekblad voor Someren


'T CONTACT/PEELBELANG | donderdag 11 juli 2019 | pagina 2

Professionele vakverven

Actie 18 juli

Kom proeven of ! afhalen

Schilderwerken Belleweg 11, Someren Tel 0493-440 788

* Professionele verf * Kwaliteit & Betaalbaar * Ook voor particulier Info: www.hetverfhuis.com

Verse wrap & nach s o’s

€5,-

Iedere donderdag van 10.00 tot 21.00 uur op de parkeerplaats bij Sonnemans, Kerkstraat 30 in Someren.

Openingstijden: Ma 10.30-17.30 Di t/m Vr 8.30-17.30 Za 8.30-15.30

Vandaag donderdag 11 juli staan wij er niet

De week erop, donderdag 18 juli alle gerechten €5,Heeft u zelf een feestje, partij of evenement en bent u op zoek naar een originele manier om de innerlijke mens te verblijden?

• Gebruikte banden vanaf 25,00 incl. montage en balanceren. Te koop gevraagd loop- en sloopauto’s. Direct geld en RDW vrijwaring. Thomassen Auto’s Haspelweg 37 Deurne tel. 06-53926499.

• U wilt uw ontslaguitkering of een tot uitkering komende lijfrentepolis aanwenden voor aankoop van een lijfrente en U wenst naast een hoge uitkering een goed advies? • U wenst een hypotheek tegen scherpe rente, een arbeidsongeschiktheids- of ziektekosten verzekering? • U zoekt voor uw bedrijf / OR ondersteuning bij herziening van de pensioenregeling? Zo ja, wendt U zich dan tot de specialist op het gebied van pensioen-, lijfrente- en overige levensverzekeringen

Mr. H.C.M.

Looijmans belastingkundige

Nieuwendijk 70 tel 0493-440115

5712 EN Someren fax 0493-440116

SALE - SALE -SALE

1e artikel 2e artikel 3 artikel e

-20% KORTING! -30% KORTING! -40% KORTING!

Met uitzondering van basiscollectie en korte broeken

• Bestrating voor o.a. uw inrit, terras, buitenterrein, grondwerk en bestratingsmaterialen. Voor bedrijven en particulieren. Scherpe prijs. Asten 06-53559761.

Kijk voor meer info en de mogelijkheden op www.boysstreetfood.nl of mail naar info@boysstreetfood.nl

START OPRUIMING Op de gehele Ecco collectie 15% tot 40% korting

Heeft u of uw kind iets extra’s nodig?

Op de gehele Rieker, Ara, Tamaris, Verhulst 15% tot 40% korting

Noteer alvast in uw agenda OPEN DAG DAGBESTEDING op 24 augustus. Kom kijken of beleef het! Dagbesteding wordt betaald door WMO, PGB of u kunt zelf betalen

Mephisto en Verhulst restanten 20% tot 40% korting

De komende weken op veel artikelen 70% KORTING in onze winkel Dé winkel voor kado’s met betekenis Iedere dinsdagavond diverse CREATIEVE WORKSHOPS

Vele bekende merken o.a. Ecco - Ara - Rieker - Mephisto Braend - Verhulst - Tamaris - Rhode - Romika - Remonte - enz.

Van Best Schoenen Officieel Ecco, Rieker, Ara en Mephisto-dealer voor Deurne e.o.

Het Levensatelier ook voor Yoga (alle leeftijden), Mindfulness, Rots en Water training, Massages, Haptonomie, Kinderatelier, Kindercoaching en Acceptance & Commitment Therapy (ACT)

Stationsstraat 3, Deurne, 0493-320712

Voor informatie: info@hetlevensatelier.nl

www.vanbestschoenen.nl

Het Levensatelier, Burgemeester Wijnenstraat 9, Asten www.hetlevensatelier.nl tel. 0493670251

OSTEOPATHIE in Deurne • Astens Stucadoors Bedrijf voor al uw stucadoor en sierpleisterwerken bel Roland van den Heuvel, tel. 06-30609008 www.asbasten.nl

Osteopathie is een manuele geneeswijze voor allerlei klachten zoals chronische rug- nekklachten, hoofdpijn, buikklachten, bekkenklachten, vermoeidheidsklachten, huilbaby’s, baby’s met voorkeurhouding etc. etc.

• T.k. gevraagd land- en tuinbouwmachines o.a. ploegen, frees, spitmachine, schudder, hark, kieper, mesttank, weidebloter, tractor enz. 06-19076959.

• T.K. gebruikte bouwmaterialen, vloerplanken, deuren, ramen, ijzeren balken enz. Verberne Meijelseweg 37, Beringe. Tel. 077-3078609. • V-snaren, bouten mm. + UNC + UNF ringen 0493-313922 Leembaan 13, 5753 CW Deurne

• Kogellagers, keerringen, o-ringen 0493-313922 Leembaan 13, 5753 CW Deurne

• Auto met APK vanaf 450,-. Tevens te koop gevraagd kleine auto’s en sloopauto’s. Tel. 0492-381631/ 06-20778602 www.twanvanhout.nl

Vloeieindsedreef 6 - Deurne - Tel. 0493-313091 / 06-53537725 www.autobedrijftabor.nl In de osteopathie wordt gezocht naar de oorzaak van(lid klachten. PRAKTIJK VOOR OSTEOPATHIE F. V.D. VEN nvo/NRO) PRAKTIJK VOOR OSTEOPATHIE De F.osteopaat V.D. onderzoekt VEN (lid nvo/NRO) en behandelt De praktijk is gevestigd in “dealtijd Hoeksteen”, met zijn handen. Osteopathie wordt De St. praktijk is gevestigd “de Hoeksteen”, Jozefstraat 30, in Deurnein (tegenover dezorgverzekeraars kerk). door bijna alle (gedeeltelijk)(tegenover vergoed. TELEFOON: 06-30 17 43 (behandeling volgens afspraak) de kerk). St. Jozefstraat 30,40in Deurne Eerste afspraak binnen 7 dagen mogelijk! PRAKTIJK VOOR OSTEOPATHIE F. V.D. VEN (lid(LID nvo/NRO) PRAKTIJK VOOR F. V.D. VEN NVO/NRO) PRAKTIJK VOOR OSTEOPATHIE F. V.D. VEN (lid nvo/NRO) volgens afspraak) TELEFOON: 06-30 17OSTEOPATHIE 43 40 (behandeling www.osteopathiedeurne.nl De praktijk is gevestigd in “de Hoeksteen”, De St. praktijk is is gevestigd in “deHoeksteen”, Hoeksteen”, De praktijk “de Jozefstraat 30,gevestigd in Deurnein (tegenover de kerk). erste afspraak binnen 7(behandeling dagen mogelijk! TELEFOON: 06-30 17 43 volgens (tegenover de kerk). St. 30, in Deurne St. Jozefstraat Jozefstraat 30, in40Deurne (tegenover deafspraak) kerk). Eerste afspraak binnen 7 dagen mogelijk! www.osteopathiedeurne.nl TELEFOON: 06-30 17 43 40 (behandeling volgens afspraak) TELEFOON: www.osteopathiedeurne.nl 06-30 17 43 40 (behandeling volgens afspraak)

Eerste afspraak binnen 7 dagen mogelijk! Eerste afspraak binnen 7 dagen mogelijk!

www.osteopathiedeurne.nl www.osteopathiedeurne.nl

Altijd gericht op de kortste weg naar het doel. Maak een afspraak voor een raak gesprek.

“Meijel is dichterbij dan je denkt“

Boekhouding/administratie | Aangifte alle belastingen | Loonadministratie Fiscaal en Juridisch advies | Bedrijfsoverdracht en Bedrijfsstructurering

0493 68 90 62

M info@tilo.nl W tilo.nl

Tractor Massey Harris .................................... 1950 Diverse laaggeprijsde auto’s met APK-keuring.

Zachte fruitdagen Kom op 13 en 14 juli van 9.00-16.00 uur een kijkje nemen tijdens de open dagen. Zie het artikel elders in dit blad.

Wij maken kwaliteit betaalbaar!

A Wilhelminastraat 4 5721 KJ Asten T

Audi A6 automaat ........................................... 1999 Ford LTD 6,6 automaat ................................... 1973 Jeep Grand Cherokee 5,7 automaat ............. 2005 Mercedes 600 SEL V12 automaat .................. 1993 Opel Astra G station ....................................... 2003 Saab 9-3 ........................................................... 2005 Volkswagen Beetle ......................................... 2000

Tuin & Terras

KAmPSTeeg 11A 5768 Pn meiJeL www.rinivAnreeS.nL

06-20974776

www.rinivanrees.nl Ma. t/m Vr. 9.30 - 17.30 uur Zon- en feestdagen 10.00 - 16.00 uur


'T CONTACT/PEELBELANG | donderdag 11 juli 2019 | pagina 3

Extra maatregelen voor hoogveen in De Peelvenen

Toch twee gokhallen ASTEN - De gemeente Asten krijgt een extra speelautomaathal. Nu nog is één hal toegestaan, maar een meerderheid van de gemeenteraad wil dit ophogen naar twee beschikbare vergunningen. Recreatiepark Prinsenmeer in Ommel en Hotel Nobis in Asten zijn de enige gegadigden.

door Maarten Driessen Momenteel is er op Prinsenmeer al een speelautomatenhal van Fair Play Casino gevestigd. Hotel Nobis echter, wil ook een gokhal aan het aanbod toevoegen. Eerder leek een krappe meerderheid van de gemeenteraad daartoe niet bereid. In lijn met het college van B en W, dat ook maximaal één vergunning wil toestaan. Verdeeldheid binnen oppositiepartij PGA

zorgt nu voor een verrassende wending. Raadslid Sandu Niessen stemde vorige week namelijk voor twee vergunningen, in tegenstelling tot zijn fractievoorzitter Ingrid Welten. De stem van Niessen zorgt voor de krapst mogelijk meerderheid, waardoor de gemeente er een gokhal bij krijgt. Prinsenmeer en Nobis zijn momenteel de enige gegadigden, en dus is het aannemelijk dat de vergunningen daar terechtkomen.

Roemenen gepakt voor berovingen MILHEEZE/ZEILBERG - Drie Roemeense mannen sloegen maandagochtend toe in Milheeze en Zeilberg, waar kort na elkaar twee ouderen tijdens het pinnen werden beroofd. Na een heuse klopjacht konden de drie worden gearresteerd.

door Maarten Driessen

Archieffoto van de Mariapeel. (Foto: Hein van Bakel) komen op een aantal locaties informatieborden. “Het terrein kan er tijdens de werkzaamheden niet op zijn mooist uitzien, maar we gaan voor het eindresultaat: een vitaal en dynamisch hoogveengebied waar plek gere bedrijvigheid – zijn intussen is voor mens en natuur.” nagenoeg dichtgegroeid. “Die maMaar het project valt of staat met een ken we gedeeltelijk open, zodat de flinke hoeveelheid regenwater, pas typische hoogveensoorten weer de dan heeft het veenmos een kans. En ruimte krijgen.” En sowieso moet wat dat betreft wil het nog niet echt het gebied meer vlotten. Wouters: open worden. “Aan de ene kant Veel veenplanhebben we geluk 'Nu mag er weer ten zijn lichtmingehad met twee meer regen vallen, ja' nend, en hebben droge zomers en dus veel zon nowinters. De aandig. Naast veennemer kon flink mossen groeit op de drogere delen doorwerken en we konden meteen heide. "Hier maaien we in visgraatzien of het watersysteem voldoenverband. Het gevolg is dat de heide de dicht was. Maar nu mag er weer op natuurlijke wijze kan verjongen.” meer regen vallen, ja, daar komt het wel op neer.”

PEELREGIO – Met een pakket aan maatregelen hoopt Staatsbosbeheer het hoogveen in De Peelvenen de komende jaren te behouden en verder te versterken. Extra inzet moet ervoor zorgen dat overwoekering plaatsmaakt voor de natuurlijke pracht van weleer. “We willen het veenmos de kans geven om weer volop te gaan groeien."

door Maarten Driessen Vorig jaar nog rondden Staatsbosbeheer en consorten een omvangrijk project af (Life+), waarbij met name de waterhuishouding binnen de Groote –, Deurnese - en Mariapeel werd aangepakt. Door regenwater in het gebied vast te houden moet het hoogveen zich in ere kunnen herstellen. Van dat veen is na intensieve turfafgraving in het verleden namelijk niet veel over. Nu regenwater weer voor het gebied behouden blijft, richt Staatsbosbeheer zich op andere aspecten. Dit in het kader van de landelijke Programmatische Aanpak Stikstof (PAS), waarbinnen de stikstofdepositie in kwetsbare natuurgebieden wordt teruggedrongen. “Stikstof is een voedingsstof voor planten. Sommige soorten gaan daardoor heel hard groeien waardoor ze andere verdringen. Als we niks doen, verdwijnen typische hoogveenplanten zoals veenmos, veenpluis en wollegras uit de Nederlandse natuur”, zegt Mirjam Wouters, boswachter van De Peelvenen. Met name het pijpenstrootje en de berk woekeren. Ook de diverse complexen van veenputten in het gebied – een herinnering aan vroe-

Meer regen

De Peelvenen hebben een Natura 2000-stempel, en zijn daarmee onderdeel van een Europees netwerk van beschermde natuurgebieden. Via de PAS kan Staatsbosbeheer daarom extra middelen aanboren voor het onderhoud. “We kiezen locaties in het veld en methodes waarvan we verwachten dat die het grootste effect hebben. Daar waar we de meeste winst kunnen behalen voor de natuur, daar zetten we ons geld op in.” De werkzaamheden worden naast het reguliere werk uitgevoerd. Zo worden er varens verwijderd en wordt er met vee gegraasd. Ook

Eerst werd rond 10.45 uur in Milheeze een oudere man belaagd. Toen hij net klaar was met pinnen, kwamen de Roemenen bij hem staan. Ze intimideerden hem en wisten zijn net gepinde geld te pakken. Ongeveer drie kwartier later gebeurde in Zeilberg nagenoeg hetzelfde. Dit keer was een oudere vrouw het slachtof-

fer, en ook haar werden honderden euro's ontnomen.

Maisveld

Omstanders reageerden direct en daardoor kon de politie al snel de achtervolging inzetten. Ook in verschillende buurt-apps werd driftig meegezocht. Kort daarna werden de mannen in Deurne gezien, waarna ze een maisveld invluchtten. Eén van hen kon met behulp van een politiehond nog in het veld worden gepakt. Enkele uren later werden ook de andere twee gearresteerd. Zij hadden zich in een achtertuin verstopt. De drie zitten vast voor verder onderzoek.

Goede Doelen Week boert opnieuw goed ASTEN/HEUSDEN/OMMEL - De Goede Doelen Week in de gemeente Asten heeft nagenoeg evenveel opgehaald als vorig jaar. Het eindresultaat is dit keer 47.110 euro.

Opbrengst in 2018 was nog ietsje hoger, 47.661 euro. Maar met wederom een prima resultaat blikt de organisatie tevreden terug. De Goede Doelen Week eindigde op 15 juni, maar ook in de weken daarna kwamen nog diverse enveloppen binnen. De opbrengst per goed doel: Longfonds 3.482 euro, Nederlandse Brandwondenstichting 2.579 euro,

Diabetesfonds 3.129 euro, Epilepsiefonds 2.482 euro, Nationaal MS Fonds 2.852 euro, Nierstichting 3.358 euro, Handicap.nl 2.343 euro, Reumafonds 3.557 euro, Prinses Beatrix Spierfonds 3.234 euro, KWF Kankerbestrijding 7.228 euro, Rode Kruis 2.731 euro, Hartstichting 5.056 euro en Alzheimer Nederland 5.071 euro.

MJNA reikt diploma’s uit ASTEN - Zes leden van Muziekvereniging Jong Nederland Asten (MJNA) hebben onlangs een muzikaal diploma ontvangen. Afgelopen vrijdag werden ze daarom in het zonnetje gezet. De ge-

slaagden zijn Lizette Arts (A-diploma dwarsfluit), Nynthe Vissers (A-diploma dwarsfluit), Elles Berkvens (A-diploma dwarsfluit), Karlijn Geelen (A-diploma alt-saxofoon), Youri Vissers (B-diploma trompet)

en Marije Swinkels (B-diploma fagot). De zes kregen hun diploma op persoonlijke wijze overhandigd door voorzitter Han van Bussel. Daarna zette het A-orkest de felicitatiemars in.

Biotoop Astense molen ‘zeer slecht’ ASTEN - De molenbiotoop van de Oostenwind in Asten behoort tot de slechtste van de provincie. Dat blijkt uit een onderzoek in opdracht van Molenstichting Noord-Brabant. Bij slechts vier van de 124 molens scoort de omgeving nog lager.

door Maarten Driessen De directe omgeving van een molen heeft invloed op de wind en is daarom van belang voor het kunnen draaien. Om de situatie in beeld te krijgen heeft Molenstichting Noord-Brabant opdracht gegeven

de diverse biotopen in de provincie in kaart te brengen. Daarvoor is vereniging De Hollandsche Molen ingeschakeld, die op basis van vooraf vastgestelde criteria per molen een waardering geeft. Deze concludeert nu dat de biotoop van de Oostenwind ‘zeer slecht’ is. Van de 124 molens eindigt de Oostenwind daarmee op plaats 120. Met de resultaten, die volgende maand officieel bekend worden gemaakt, wil de Molenstichting aandacht vragen voor de situatie van – en bedreigingen voor monumentale molens in Noord-Brabant.

De zes geslaagden. (Foto: Rob Fritsen)

Colofon Peelbelang

Uitgeverij Deurne Asten Someren B.V. Adres: Witvrouwenbergweg 12 | 5711 CN Someren Ma t/m vrij: 8.30-12.30 & 13.30-17.00 uur T 0493-473578. www.peelbelangonline.nl John van Veggel | Manager Uitgeverij T 0493-352605; M 06-29536178 E john@daspublishers.nl

Advertentie-acquisitie: Tamar Palmen T 0493-473578 | M 06-20737257 E advertenties@peelbelangonline.nl Advertenties voor plaatsing op de eerstvolgende donderdag aanleveren vóór dinsdag 14.00 uur. Alle advertenties worden ook geplaatst in ’t Contact.

Redactie: Maarten Driessen (Hoofdredacteur) T 0493-352608 | M 06-13763686 E redactie@peelbelangonline.nl Jordy van de Brug ('t Contact) T 0493-352609 | M 06-13762619 E redactie@hetcontact.nl Bram Vannisselroij (Weekblad voor Deurne) T 0493-352606 | M 06-46017681 E redactie@weekbladvoordeurne.nl

Berichten voor plaatsing op de ­eerstvolgende donderdag aanleveren vóór dinsdag 08.00 uur. Peelbelang Oplage: 7.300. Verschijnt op donderdag in Asten, Heusden en Ommel. Oplage ‘t Contact: 8.400. Verschijnt op ­donderdag in Someren, Lierop, Someren-Eind en Someren-Heide

Bezorgklachten: Via onze website www.peelbelangonline.nl of T 0493-473578 of E bezorgerpeelbelang@daspublishers.nl Wij behouden ons ten aanzien van de inhoud van onze artikelen zowel het auteursrecht voor conform art. 15 lid 1 sub 4 van de Auteurswet als het Databankrecht.


'T CONTACT/PEELBELANG | donderdag 11 juli 2019 | pagina 4

Kleine rups zorgt voor grote problemen niemand op de processierups zit te wachten. “Ze zorgen alleen maar voor ellende”, is een veelgehoorde opmerking. Hoe zit het eigenlijk met de rups in de gemeente Asten? Een stukje wandelen en je hebt het antwoord: de eikenbomen zitten en hangen vol De processierups is de larve van een met nesten. Met allemaal duizenden grijs vlindertje. Ze eten eikenblad- en duizenden brandhaartjes. In veel groen en lopen in een soort proces- bomen zie je meerdere nesten. Die sie achter elkaar vlakbij de grond aan op zoek naar lijken op het eer‘Helaas is het onmogelijk om ste oog redelijk voedsel. De rups heeft brandharen makkelijk te bealle rupsen weg te zuigen’ en die veroorzastrijden, maar de ken jeuk, bultjes, nesten hoger in huidirritatie en oogklachten. Ove- de bomen zijn een stuk lastiger te rigens niet alleen bij mensen, ook bereiken. honden en katten kunnen ernstige De bestrijders van de diertjes hebklachten krijgen. ben dus nog volop werk. En daar zit meteen weer een probleem: ze kunWeg ermee nen het werk niet meer aan. Er zijn Wat rondvragen leert dat eigenlijk eenvoudigweg niet genoeg mensen en materiaal om alle rupsen te kunnen verdelgen. Veel gemeenten huren bedrijven in om het diertje te bestrijden. In Asten wordt enkel nog op maatschappelijke locaties zoals scholen, kinderdagverblijven en het zwembad ingezet. Geldrop-Mierlo is vooral de eigen buitendienst actief. En die konden het volgens de gemeente de afgelopen weken ook niet bolwerken. “De buitendienst zet alle mogelijke middelen en mankracht in om de meldingen te verwerken, maar het zijn er ontzettend veel. Daarnaast zijn er plaatsen waar rupsen al meerdere malen zijn weggezogen, maar er komen toch steeds nieuwe terug.” Het aantal meldingen bleek de afgelopen tijd zo groot dat de gemeente verzoekt niet meer te bellen, maar online meldingen door te geven. Helemaal processierupsen vrij worden de bomen in Geldrop-Mierlo niet. “Helaas is het onmogelijk om alle rupsen weg te zuigen.”

REGIO - De kleine eikenprocessierups zorgt voor grote problemen. Eikenbomen zitten vol met nesten. Nesten vol met rupsen die ieder weer honderdduizenden brandhaartjes hebben. En die haartjes zorgen weer voor veel jeuk en ander lichamelijk ongemak. Gemeenten zitten met de handen in het haar. Er zijn gewoon te veel rupsennesten en bestrijding blijkt een lastig verhaal. Dus zullen we er nog wel een paar weken last van hebben. Deskundigen waarschuwen: de eikenprocessierups is hier en zal niet meer verdwijnen.

door Martin de Bruijne De rups is bezig aan een, zo lijkt het, onstuitbare opmars. Aan het begin van de jaren negentig begon de overlast, met name in Zuidoost-Brabant. Inmiddels komt de rups nagenoeg overal in Nederland voor. En het zijn er heel veel. Het aantal rupsen is op veel plaatsen dit jaar ten opzichte van een jaar geleden verdubbeld of verdrievoudigd. Het beestje blijkt ook lastig te bestrijden. Wegzuigen lijkt de meest effectieve methode om de overlast van de rupsen tegen te gaan.

Kermis in de horeca

Raad doet opnieuw beroep op Den Haag

Someren worstelt met zelfkweek cannabis SOMEREN – Medicinale thuisteelt van cannabisplanten wel of niet toestaan? Een lastig onderwerp, vindt ook de Somerense politiek. Het gros van de partijen staat ervoor open – zij het onder voorwaarden – maar ziet het niet zitten om op eigen houtje te acteren. En dus wordt opnieuw een beroep gedaan op Den Haag.

door Maarten Driessen

iets waar je, zeker gezien de drugsgeschiedenis van Someren, zomaar de wet naast je neerlegt. Want naast een aantal serieus belanghebbenden zullen er ook mensen zijn die op een verkeerde manier willen profiteren, en dan hebben we duidelijke regels en voorwaarden nodig om dat goed te reguleren.” Zo heeft ook Lijst Someren-Heide twijfels bij de controleerbaarheid van medicinale thuisteelt.

De meeste partijen kunnen zich wel vinden in het besluit van burgemees- Sluitende afspraken ter Dilia Blok, die een verzoek van “Dit is een onderwerp voor de lanSomerenaar Peter Schols (62) niet delijke politiek. We kunnen dat niet inwilligt. Schols lijdt aan chronische even in Someren oplossen”, vindt – en fantoompijnen en gebruikt can- Angeline Nagel, fractievoorzitter van nabis om deze te verzachten. Omdat het CDA. “Daarnaast is het ook behij noodgedwongen van een uitke- langrijk om landelijk met artsen en ring leeft, is de aanschaf van wiet zorgverzekeraars sluitende afspranauwelijks nog betaalbaar. Daarom ken te maken, zodat iedere inwoner hoopt hij op een gedoogbeschikking van Nederland dezelfde rechten en voor de teelt van twee á drie planten. mogelijkheden heeft. We kunnen Blok gaat daarin echter niet mee. Ze ons dan ook vinden in de reactie van volgt de lijn van minister Bruins van de burgemeester.” Wel heeft Nagel Medische Zorg, die stelt dat medici- begrip voor de moeilijke (financiënale cannabis onle) situatie van der strikte condiSchols: “Ik heb ‘Als het juridisch niet mag, ties moet worden dit opnieuw ondan moet de burgemeester geteeld, en dat der de aandacht gewoon niet handhaven’ zulke omstanvan de Tweede digheden in een Kamerfractie van thuissituatie niet te realiseren zijn. het CDA gebracht, en hen gevraagd “We staan achter het beleid van onze ons de laatste stand van zaken te laburgemeester. Wel vinden we het ten weten.” jammer dat de landelijke overheid Ook de Gemeenschapslijst worstelt hierin niets regelt”, reageert Hans met het onderwerp. “Als chronische van Maris (PvdA). Een soortgelijk pijnpatiënt, al dertig jaar na een augeluid bij Wij Zijn Someren-VVD, to-ongeval, weet ik als geen ander die wel vindt dat zelfkweek om me- dat pijn nooit went. Ook in mijn gedicinale redenen onder voorwaar- val is er geen enkele medicatie die den moet kunnen. “Formeel kan helpt. Daarom kan ik goed begrijpen de burgemeester noch de raad dit dat Peter Schols op zoek gaat naar zomaar gedogen als de regels om- alternatieven om zijn leven draaglijk trent thuisteelt niet duidelijk zijn. te maken”, zegt Patricia Buis-Iven. Dan wordt het moeilijk te controle- Het Eindse raadslid vindt het daarren en te handhaven”, zegt fractie- om lastig om een standpunt in te voorzitter Jules Klessens. “Ik geloof nemen. Want anderzijds: “Wiet lijkt zeker dat het voor Peter Schols een onschuldig, maar dat is het niet. Zopositief effect heeft. Maar dit is niet als bij elke middelenafhankelijkheid

krijg je last van diverse bijwerkingen die ook niet mals zijn. En er is slechts een dunne scheidingslijn tussen zelfmedicatie en drugsgebruik.” Een dubio dus, en daarom oppert Buis-Iven een Raad vraagt Raad-bijeenkomst waarin de lokale politiek het thema bespreekt. “Dat lijkt me een goed plan, om over zelfkweek van cannabis van gedachten te wisselen.”

Braafste jongetje

Duidelijk voorstander van thuisteelt onder voorwaarden is Leefbaar Someren. “Ik heb helemaal geen probleem met een paar plantjes. We hoeven niet altijd het braafste jongetje van de klas te zijn”, vindt fractievoorzitter Arnold Verhofstad. De planten zouden dan wel ergens binnen, bijvoorbeeld op zolder of in een tuinhuis moeten staan. “In ieder geval niet buiten. Als mensen dat zien kunnen ze zeggen: ‘Dan mag ik het ook.’” Leefbaar Someren is bereid om naar de mogelijkheden te kijken. “Daar wil ik me best hard voor maken. En als het juridisch niet mag, dan moet de burgemeester gewoon niet handhaven.” Someren was in 2017 een van de gemeenten die zich achter een oproep vanuit Hof van Twente schaarden. Daar was de raad van mening dat zelfteelt van maximaal vijf planten onder voorwaarden moet worden toegestaan. Via een voorstel werden het kabinet en de Tweede Kamer opgeroepen om hiervoor met spoed tot een oplossing te komen. Een voorstel dat door de Somerense raad unaniem werd gesteund. Echter, zeker in Den Haag is ‘spoed’ een subjectief begrip, want veel verder is men daar tot dusver niet gekomen. Wellicht dat een tweede Somerense poging daar verandering in kan brengen.

ASTEN - Op de slotdag van Zeskamp Asten werd onlangs ook een loterij gehouden. Een overzicht van de winnende lotnummers.

Pesos champagne-ontbijt (01918), tegoedbon Markt 8 (00341), Actioncam (00702), speaker (02000),

bass-box (00366). Winnaars kunnen zich melden bij Gerard Bisschops via 06-51801722.

Kermis in café ’t Spektakel betekent vier dagen livemuziek. Zaterdag wordt deze verzorgd door de Canadeese band White Cowbell Oklahoma, die een dag eerder Paradiso als speellocatie heeft. Niet de minste dus, deze macho cowboys. In ’t Spektakel laten zij vanaf 21.00 uur hun southern-cowrock horen. Een dag later komt Somewhere on Stage naar Asten. Goed voor een eerbetoon aan de bekende Britse heavy metal-band Iron Maiden. Aanvang om 20.00 uur. Op maandag is het vervolgens de beurt aan Raw Medicine, de voormalige artiesten van The Wild Romance. Zij brengen een eigen repertoire met hier en daar een knipoog naar hun verleden. Het optreden begint om 21.00 uur. ’t Spektakel sluit de kermis dinsdag af met een minifestival met drie bands: Ambush, De Stekkers en Machetté. Het programma begint dan om 21.00 uur. Entree is op alle dagen gratis.

Markt 8

Ook Markt 8 is klaar voor de kermis. Daar wordt vrijdag om 20.00 uur gestart met een optreden van Rats, dat als eerste het grote buitenpodium betreedt. Een dag later staan op datzelfde podium om 20.00 uur de Hottub Heroes. Zondag vanaf 15.00 uur

een thuiswedstrijd voor de Astense coverband Lucky Nine, waarna Straight on Stage om 19.00 uur het stokje overneemt. Vanaf 23.00 uur sluit DJ Jixxx de zondag vervolgens af. Misschien wel hét hoogtepunt van de kermis staat maandag op de rol. De Astense biercantus is intussen een heus begrip. Aanvang om 10.00 uur, en aansluitend optredens van de dj’s Lennert Wolfs, Shurendi, Funk D en Severe. De slotsom van de kermis voor Markt 8 wordt die avond vanaf 20.00 uur gegeven door de liveband The Night Flight.

Café de Engel

Ook Café de Engel heeft een trits aan artiesten klaarstaan. Zoals vrijdag de coverband Perfect Mess, en een dag later party-dj Edwin. Zondag is het ‘De Engel swingt’ met vanaf 14.00 uur een optreden van Mark Elbers en ’s avonds Ferry de Lits. Maandag staat Het Astens matinee op het programma, met om 19.00 uur Zanger Kafke en om 22.30 uur Wesly Bronkhorst. Café de Engel sluit de kermis daarna af met Roze Dinsdag. Om de inwendige mens te versterken kunnen kermisgangers bij De Grutter terecht. Die is namelijk telkens vanaf 10.00 uur geopend.

Stichting “Een Aarde” Kringloopwinkel – Asten

Asten

Uitslag loterij Zeskamp Asten

ASTEN – Ook de horeca in Asten staat de komende dagen in het teken van de dorpskermis. Een overzicht van de diverse programma’s.

www.eenaarde.nl

Wij helpen in ontwikkelingslanden en verkopen in onze winkel curiosa, boeken, meubels, kleding en nog véél meer. Goed, schoon en goedkoop! Breng úw spullen (i.g.st.), ook oud ijzer. Liever laten ophalen? Bel 06-41655003. Molenakkers 11, Asten. Openingstijden: Maandag 09.00-12.00 Woensdag 13.00-16.00 Donderdag 18.00-20.30 Zaterdag 09.00-12.00

De biercantus bij Markt 8 vorig jaar. (Foto: Marius van Deursen)


'T CONTACT/PEELBELANG | donderdag 11 juli 2019 | pagina 5

Lopers aan het woord REGIO – Met nog enkele loodzware kilometers te gaan troffen wij verschillende wandelaars op de Boerenkamplaan in Someren. Allemaal liepen deze wandelaars de Kennedymars uit, maar ieder met zijn eigen verhaal.

Leon Remmen

Deelnemer 0002, bijna het magische nummer 0001. Helaas voor Leon Remmen was Jan Donkers hem voor, maar het mocht de pret niet drukken. Al had Remmen het zwaar gehad. “Ik ben al vanaf kilometer 35 verschrikkelijk misselijk, maar ik ben wel wat gewend. In anderhalf jaar tijd heb ik nu zes andere marsen gelopen. Dit is mijn tweede Kennedymars in Someren. Het wordt nu een beetje een verslaving”, lacht Remmen. De wandelaar heeft nog een bepaald doel voor ogen. “Ik wil vijftien marsen uitlopen, dan krijg ik een bepaalde medaille die ik graag wil hebben.”

door Jordy van de Brug

Deborah van Zelm

De van oorsprong Nijmeegse Deborah van Zelm liep voor het eerste de Somerense Kennedymars. Wel had zij genoeg ervaring opgedaan met andere tochten. “Ik mag niet klagen. Ik ben over een bepaald punt heen moeten stappen. Vooral tussen de 40 en 60 kilometer had ik het zwaar, zo halverwege de ochtend. Gelukkig was de sfeer onderweg heel goed. In Deurne heb ik echt genoten van de mensen. Ook met de wandelaars onderling heb ik veel lol gehad.

Tineke van Mullekom

Elly van der Linden-Dijkstra

Op het gemak liep Elly van der Linden-Dijkstra richting finish. Voor de 33ste keer liep de Somerense de Kennedymars uit. Samen met haar wandelmaatje José was het weer één groot feest onderweg. “Al krijg ik nu wel een beetje last van een botje in mijn voet. Die doet wel vaker pijn, maar we gaan het gewoon weer halen.”

Met een strakke pas kwam Tineke van Mullekom over de Boerenkamplaan. Met inmiddels de zesde Kennedymars in de benen was ze wel wat gewend. Al waren er ook moeilijke stukken. “De lange rechte stukken hebben mij bijna genekt. Er zat een stuk van 20 kilometer in dat alleen maar rechtdoor ging, ja dat blijft lastig”, zegt Van Mullekom. De sfeer zat er goed in toen ze bepaalde plaatsen passeerde. “Ja, deze mars heeft dat bij uitstek. Ik heb in Cuijck een nieuwe mars gelopen, maar daar leefde het totaal niet. Hier is dat wel anders.”

Campagneteam Huntington

Ook het campagneteam tegen de ziekte van Huntington haalde de finish. Elk lid van de 17 startende lopers liep de Kennedymars of het Rondje Someren uit. Op de Boerenkamplaan liepen vier leden nog gezamenlijk bij elkaar. “Prachtige sfeer, fijne mensen, fijne organisatie, mooi bedrag ingezameld. Het kon niet beter!

Tonny van den Burg

Ook record-loper Tonny van den Burg liep de mars weer uit. Hij ontving alweer zijn 57e medaille. “Het was iets zwaarder dan normaal. Ik heb de verkeerde schoenen aangedaan. Gelukkig heb ik ze op de helft van mars kunnen ruilen. Daarom zijn de laatste kilometers niet meer zo’n probleem. Ook de regen was niet bevorderlijk voor het lopen, maar gelukkig lopen we nu droog.”

Sandy Looijmans en Simone Weyde

“Ik kan nog wel lopen, maar ik ben er eigenlijk wel een beetje klaar mee”, aldus Sandy Looijmans. Dat waren de woorden die ze uitsprak vlak voor de finish. Ook haar loopmaatje Simone Weyde had het zwaar. “Het was een behoorlijk barre tocht. Vooral in de ochtend tussen 04.00 uur en 07.00 uur had ik ook echt slaap, maar we hebben doorgezet.” Ook de dames hadden het zwaar met de regen. “We hebben poncho’s gehad, maar die zaten vol gaten naar verloop van tijd. Gelukkig zijn we er bijna.”

Billie en Thijs Cortenbach

Het pasgetrouwde stel heeft het geflikt. Met letterlijk veel pijn en moeite liepen ze zondag over de Boerenkamplaan. Thijs: “Het was een hel. Echt verschrikkelijk. We zijn wel bij elkaar gebleven, want dit alleen doen..” “Ik ben ziek geworden onderweg en toen hebben we anderhalf uur stil gezeten. Dat was ook niet bevorderlijk, maar Thijs is bij me gebleven. Echte liefde”, lacht Billie. Het stel ontving veel leuke reacties onderweg. “Dat sleept je er wel echt doorheen, maar eens maar nooit meer!”, roepen beiden.

Mathijs Hezemans

Helemaal vanuit Amstelveen kwam Mathijs Hezemans aan in Someren. In zijn allereerste Kennedymars zag hij meteen de mooiste plekjes van de regio. “Dit is een zware mars. Ik heb er eerder een paar gelopen, maar deze spant de kroon. Hoe dichterbij ik bij de finish ben, hoe moeilijker het wordt”, zegt Hezemans. “Gelukkig stuwen de mensen langs de kant mij vooruit met hun enthousiasme”, vult hij aan.


'T CONTACT/PEELBELANG | donderdag 11 juli 2019 | pagina 6

Salon huid en welzijn Geldrop

InvisiScar ™ InvisiScar ™ Resurfacing Treatment Resurfacing Treatment

Lifting Masker Wat kan de werking van een lifting masker voor jouw huid betekenen. De elastineen collageenvezels, die het micro-fijne net vormen en die de huid haar soepelheid en elasticiteit geven, verliezen langzaamaan hun spankracht. De dieper liggende weefsels degenereren, terwijl het gelijktijdig tot een verlies aan spiermassa lijdt. De algehele verslapping is het eerste bij wangen en de (onder) kin herkenbaar. Als een echte biologische lifting verleent dit masker de weefsels nieuwe spankracht, verstevigt de onderhuidse spieren en verfijnt de verwijde poriën.

Minimaliseert zichtbaar

acne-littekentjes in

&

Conny Meulendijks. Tarweland 11 I 5663 HD Geldrop I 06 17 282 523 Ma. t/m do van 0.700 tot 20.00 uur ™ Vrijdag en zaterdag in overleg Hemelberg 60 E-mail : info@huidenwelzijngeldrop.nl 5721 CP Asten T (0493) 694851 Website : www.huidenwelzijngeldrop.nl

06 10451851

Minimaliseert zichtbaar

8

weken

BODY Beauty acne-littekentjes in

8

weken

8

8

en gratis huidscan

voorGeldrop kwaliteit Salon huid enKies welzijn in kennis en ervaring!

Lifting Masker

Wat kan de werking van een lifting masker voor jouw huid betekenen. De elastineen collageenvezels, die het micro-fijne net vormen en die de huid haar soepelheid en elasticiteit geven, verliezen langzaamaan hun spankracht. De dieper liggende Last van adertjes in uw gelaat? weefsels degenereren, terwijl het gelijktijdig tot een verlies aan spiermassa lijdt. Laat ze veilig verwijderen met direct De algehele verslapping is het eerste bij wangen en de (onder) kin herkenbaar. resultaat! Geschikt voor zowel vrouwen Als een echte biologische lifting verleent dit masker de weefsels nieuwe als mannen. spankracht, verstevigt de onderhuidse spieren en verfijnt de verwijde poriën. Last van ouderdomsvlekken en/of

Elastine Ampullen (Huidverstevigend) pigmentvlekken? Helpt bij het herstel van de elasticiteit en soepelheid van de verslapte huid en om Dankzij onze huidverjongende behandelingen de vorming van rimpels te voorkomen. gevenwij uw huid weer een frisse uistraling.

Serum Repair Dit intensief serum stimuleert de levering van zuurstof aan de Genoeg herstellende van steeds terugkerende cellen. Het DNA van marine oorsprong staat bekend om het stimulerende effect ontharingsbehandelingen? op deAlcelademhaling. regenereert het huidweefsel intensief en voorkomt een na 1 behandelingHet 6 weken lang vroegtijdige huidveroudering.

weken

8 Kies voor kwaliteit in kennis en ervaring! en gratis huidscan

Bij mijn behandelingen gebruik ik: Swissdermyl van Zwitsers top kwaliteit en dierproefvrij.

acne-littekentjes in Minimaliseert zichtbaar

8

weken

8

Ook is er de mogelijkheid om voor oudere op locatie te behandelen (omgeving Geldrop/Mierlo).

InvisiScar ™ InvisiScar Resurfacing Treatment Resurfacing Treatment

8

acne-littekentjes in Minimaliseert zichtbaar

Elastine Ampullen (Huidverstevigend) Helpt bij het herstel van de elasticiteit en soepelheid van de verslapte huid en om de vorming van rimpels te voorkomen. Serum Repair Dit intensief herstellende serum stimuleert de levering van zuurstof aan de cellen. Het DNA van marine oorsprong staat bekend om het stimulerende effect op de celademhaling. Het regenereert het huidweefsel intensief en voorkomt een vroegtijdige huidveroudering.

Hemelberg 60 5721 CP Asten T (0493) 694851 06 10451851

Make-up en beauty trends

Last van adertjes in uw gelaat? Laat ze veilig verwijderen met direct Verrassende kleuren bij de make-up trends voor deze zomermaanden. Trenresultaat! Geschikt voor zowel vrouwen dy zijn bijvoorbeeld matte lipsticks en primers. Wat we steeds vaker zien zijn als mannen. lippen met een subtiele glans. Lippenstift die een intense kleur op je lippen

geeft met een mooi glanslaagje.

Last van ouderdomsvlekken en/of pigmentvlekken? We zien veel kleuren. Lichtere tinten bruin, kleuren met ondertoon van oranje Dankzij huidverjongende behandelingen en zelfsonze ultra violet. Diepere tinten passen uiteraard perfect als je deze zomer

een mooi lichaam hebt. gevenwij uw gebruind huid weer een frisse uistraling.

We gaan voor verzorgde en stralende lippen, de tijd van matte lippen is voorbij. Je ogen kun Genoeg steeds terugkerende je extra van accentueren met wat extra mascara. ontharingsbehandelingen?

Al na 1 behandeling 6 weken lang Nail art Voor nail het deze harenvrij en art glad,isdankzij het zomer strand en zee. Mooi gelakte nagels zijn een must voor de zoEllipse-systeem! merse weken. Wie durft kan met nail art aan de slag. Dans aan vissengraatjes, koraalrifjes en zeesterren. Zomerse blikvangers voor je nagels. Meerdere behandelingen zijn mogelijk Haartrends met de Ellipse MultiFlex De pony is helemaal terug, in verschillende vorGeïnteresseerd? Neem contact met ons op men. Van een rechte pony tot een mini-variant. of kom langs voor een intake gesprek! Perzikkleurig haar is trendy deze zomer, net als een kort koppie en de bob.

MultifFlex

Nieuwendijk 31 5712 EJ Someren-Eind Tel. 0493-471040 Website: www.beautique.nl E-mail. info@beautique.nl

Bio MediCo Bio MediCo Expert in huidverbetering Expert in huidverbetering en huidverjonging en huidverjonging

Nalanyskincare, skincare, Nalany

Bio MediCo biedt al jaren Biode MediCo biedtvoor al jaren oplossing rimpels, de oplossing voor rimpels, acne, pigmentvlekken, steelwratjes, doeltreffende huidverzorging pigmentvlekken, steelwratjes, acne, en rosacea, allergieën, overbeharing doeltreffende Puurhuidverzorging en natuur rosacea, allergieën, overbeharing en andere huidproblemen en beschikt Puur en natuur Ontwikkeld door Yvonne van de Kerkhof anderedaarvoor huidproblemen en beschikt over geavanceerde Ontwikkeld door Yvonne van de Kerkhof Verbetert ieder huidtype daarvoor over geavanceerde apparatuur en technieken. Verbetert ieder huidtype al binnen 10 dagen. apparatuur en technieken.

Doe de online huidtest behandelingenhuidtest worden vergoed Doe deVeelonline door zorgverzekeraar.

al binnen 10 dagen.

Veel behandelingen worden vergoed door zorgverzekeraar.

harenvrij en glad, dankzij het

Ellipse-systeem! Ook is er de mogelijkheid om voor oudere op locatie te behandelen (omgeving Geldrop/Mierlo).

Bij mijn behandelingen gebruik ik: Swissdermyl van Zwitsers top kwaliteit en dierproefvrij. Meerdere behandelingen zijn mogelijk MultifFlex met de Ellipse MultiFlex Geïnteresseerd? Neem contact met ons op Conny Meulendijks. of kom langs voor een intake gesprek!

Tarweland 11 I 5663 HD Geldrop I 06 17 282 523 Ma. t/m do van 0.700 tot 20.00 uur Vrijdag en zaterdag in overleg Nieuwendijk 31 5712 EJ Someren-Eind Tel. 0493-471040 E-mail : info@huidenwelzijngeldrop.nl Website: www.beautique.nl E-mail. info@beautique.nl Website : www.huidenwelzijngeldrop.nl

Website www.biomedico.nl | Webshop www.nalany.nl | Blog www.activebeauty.nl Website www.biomedico.nl | Webshop www.nalany.nl | Blog www.activebeauty.nl Mail info@biomedico.nl info@biomedico.nl Volg ons ook op Facebook Mail en Instagram Voorbeemd 24 someren Tel: 0493-471431

Volg ons ook op Facebook en Instagram

Voorbeemd 24 someren Tel: 0493-471431


'T CONTACT/PEELBELANG | donderdag 11 juli 2019 | pagina 7

Sp ort

Koen Meuffels in actie

Stefan Verheijen wint Koningswedstrijd

Spectaculaire inhaalrace wordt beloond De laatste race voor de zomerstop werd verreden in Engeland op het mooie glooiende circuit van Donington Park. Na voorgaande races zonder punten had ik mijzelf een iets ander doel gesteld: punten pakken.

Normaal gesproken heb ik maar een doel en dat is winnen. Maar op dit moment, met het extra geplaatste gewicht aan mijn motor, krijgt mijn team het nog niet voor elkaar een goed sturende motor voor mij neer te zetten. Telkens wanneer ik even wil aanzetten verliest de motor, zonder iets aan te geven, zijn grip. Dit met een val als gevolg. Het zat vrijdag tijdens de 1e training niet mee, want na 2 ronden ging de motor stuk. Kostbare rijtijd ging hiermee verloren. Na de middag tijdens de 2e training ging het beter en uiteindelijk werd deze afgesloten met een 11e plaats. Het zou Engeland niet zijn en het mooie weer sloeg om waardoor zaterdagmorgen de 3e training op een natte baan verreden werd. De rondetijden werden uiteraard niet verbeterd en zo eindigde ik de vrije trainingen op een 11e plaats. Voordeel was dat een regen setting uitgeprobeerd kon worden wat nodig zou zijn met de weersvoorspellingen voor de kwalificatie 's middags.

Kwalificatie De nieuwe koning Stefan Verheijen. HEUSDEN – De Koningswedstrijd van hengelsportvereniging Ons Genoegen is zondag gewonnen door Stefan Verheijen. De nieuwe koning haalde ruim 32 kilo uit de Heusdense visvijver.

24 deelnemers poogden om regerend koning Emiel van Dijk te onttronen, terwijl de hoogheid dat zelf logischerwijs probeerde te voorkomen. Het parcours was verdeeld over twee vakken: één om het eiland en één op het open water. Hoewel het eiland het meest aantrekkelijk leek, werd de Koningswedstrijd de afgelopen twee jaar op het open water beslist. Dit

keer kwam daar Robin van Houts met bijna 26 kilo vangst als vakwinnaar uit de bus. Tweede werd Van Dijk met ruim 14 kilo vangst, die daarmee dus sowieso zijn titel was verloren. Ook Van Houts ging echter niet met de eindzege aan de haal. In het andere vak hapten ze namelijk beter. Daar eindigden Dominic de Corte als tweede en Frank Vossen als derde, met

vangsten van respectievelijk bijna 23 kilo en ruim 22 kilo. Het verschil tussen de twee bedroeg slechts achthonderd gram. De winst en daarmee het koningschap ging naar Stefan Verheijen, goed voor ruim 32 kilo aan vis. Voor de vierde keer mag hij zich koning van HSV Ons Genoegen noemen. “Ik had gewoon erg goed geloot; een goed nummer op kop en het geluk dat er naast me met de vaste stok werd gevist. Ik heb eigenlijk alle vis gevangen voor de lelies tegen het eiland”, aldus Verheijen.

Eerste namen 'Tour Der Ongeschoren Benen Classic' bekend LIEROP - De eerste namen van artiesten en (oud)wielrenners deelnemen aan de 'Tour Der Ongeschoren Benen Classic' op zondag 1 september zijn bekend.

Onder andere 'wielerbabe' Puck Moonen uit het Brabantse Liempde heeft haar deelname aan de ludieke wielertoertocht bevestigd. Ook cabaretier en acteur Leo Alkemade staat aan de start. Vorig jaar was de Brabander er voor de eerste keer bij en ook nu is hij weer te bewonderen in Lierop. De Belg Ludo Peeters is één van de bekende oud-beroepsrenners die aan de tocht naar Landgraaf deelnemen. Hij droeg in zijn roemrijke wielerloopbaan twee dagen de gele trui in de Tour de France. Ook verschillende ploegmaten van de legendarische Raleigh-ploeg komen de Kempenzoon vergezellen.

Het regende dan ook tijdens de kwalificatie wat extra spanning met zich meebracht. Je moet bocht voor bocht je tempo op bouwen en vertrouwen hebben in de regenbanden. Constant zoeken naar grip en hopen dat je de grens niet overgaat. Je ziet dan ook vaker wat schuivers, maar vaak kun je doorrijden. Donington heeft hele brede gras stroken langs het circuit waardoor je meters door glijd. Zo had ik dat ook, maar dat gebeurde iets te laat in de kwalificatie. Hierdoor kon ik wel terugrijden naar de pits, maar kon na de technische controle niet meer weg voor een snelle ronde en eindigde daardoor op een 14e plek. De tweede groep reed hun kwalificatie ook in de regen waardoor alle tijden van beide groepen onder elkaar gezet worden en de eerste 30 door mogen naar de hoofdrace op zondag. Was toch nog even spannend maar ik plaatste mij direct maar wel met een teleurstellende 25e plaats.

Eindelijk

Het zou moeilijk worden in de race, maar opgeven doe ik nooit. Ik ben erbij dus ik heb een kans. Ik wilde de race rustig opbouwen met als doel bij de eerste 15 te komen waardoor ik de nodige WK punten kon pakken. Tijdens de race was er na een paar ronden een kopgroep ontstaan met daarachter een hele grote groep. Ik schoof ronde na ronde op naar voren. Helaas was de kopgroep. ondertussen te ver weg en werd er voor de 8e plaats gereden. Ik wist dat dit het maximale was en wilde deze plaats graag behalen. Vooral om de grote groep voor te blijven. Dit had ik en het team even nodig. Maar als ik eerlijk ben dan ben ik nog steeds niet tevreden met de motor. Dat ik dit vandaag kon kwam omdat in de groep waar ik zat net iets langzamer gereden werd dan in de kopgroep. Toch reed ik op de grens wat niet goed is want dat wil zeggen dat ik er weer overheen had moeten gaan als ik in de kopgroep had gezeten. Nu is er een zomerstop die gebruikt gaat worden om nieuwe dingen te gaan testen om na de zomerstop er beter voor te staan. De volgende WK race is van 6-8 september in Portimao (Portugal). Het circus krijgt even rust.

Aandacht

De feestband Pater Moeskroen is ook opnieuw van de partij. Hun theatertour de 'Reservebelgen' ademt de echte wielersfeer. De Kempische singer-songwriter JW Roy was zelf een talentvol wielrenner voordat hij de keuze voor het artiestenvak maakte. Zijn ode aan de wielerronde van Steensel is wereldberoemd. In de komende weken brengt de organisatie de overige prominente deelnemers onder de aandacht. Sinds kort is ook de website van de 'Tour Der Ongeschoren Benen Classic' in de lucht: www.tdobc.nl

René Froger was vorig jaar één van de deelnemers. (Foto: Hein van Bakel)

- Aanmelden -

Buurt- en kunstproject 'Samen in de Loove' SOMEREN - Er komt een speciaal buurt- en kunstproject in de Loove. Voor het project kan men zich vanaf nu aanmelden.

Het doel van dit project 'Samen in de Loove' is om het gezicht van Someren de Loove te laten zien aan elkaar en aan iedereen die er niet vandaan komt. Dit project is tot stand gekomen

dankzij diverse mensen die zich met hart en ziel inzetten voor het welzijn van de wijk, waaronder dorpsondersteuner Loes van der Weerden die de wijk en haar bewoners goed kent en de mensen die de activiteiten in de Viersprong coördineren, onder andere Ilse Relou van Oro en Lillian Tongeren van de SWZ. Het project wordt ondersteund door de gemeente

Someren en mede gefinancierd door de stichting Steun Welzijnszorg.

Onderdelen

Het kunstproject bestaat uit verschillende onderdelen. Eén van die onderdelen is een Kunstmarkt bij en rondom de Viersprong. Die kunstmarkt is op zaterdag 15 september en wordt geopend door wethouder Louis Swinkels. Hieraan kunnen zowel buurtbewoners, buurtkunstenaars en gebruikers van de Viersprong deelnemen. Ook komt er een tot de verbeelding sprekende expositie. De tentoonstelling geeft een inkijkje in het leven van de inwoners van Someren de Loove en omvat ondermeer gefilmde en gefotografeerde beelden. Ook interieurs, kunstvoorwerpen en verzamelobjecten van Somerenaren zijn te zien.

Limburgse triathlon ASTEN - Leden van zwemvereniging De Punderman uit Asten namen zondag deel aan de triathlon in het Limburgse Stein.

Het team bestaande uit vier triatleten behaalde een nette 17e plek. Verder

deed Michiel Hoeben namens De Punderman individueel mee aan de zware uitvoering met afstanden van 1 kilometer zwemmen, 60 kilometer fietsen en 11 kilometer hardlopen. Van de 209 deelnemers eindigde hij knap als 35e.

Aanmelden

Dorpsondersteuner van Someren Loes van der Weerden bij De Viersprong.

Er zijn dus verschillende onderdelen waaronder, een fotografieproject, en een filmproject. Ook kunnen (amateur) kunstenaars of creatievelingen die thuis mooie dingen maken zich melden en meedoen aan de kunstmarkt en expositie. Men mag uiteraard ook meedenken en zich inzetten voor een buurthuiskamer in De Viersprong. Aanmelden kan nog tot eind augustus via: i.vandeven@someren. nl.

Het team van De Punderman vlnr: Peter van Meijl, Dirk van de Ven, Addy Raymakers en Rick Struik.


'T CONTACT/PEELBELANG | donderdag 11 juli 2019 | pagina 8

Kermis

12 t/m 16 juli

ASTEN

GROOT BUITENPODIUM

ASTEN KERMIS PROGRAMMA

Lekker lunchen, dineren of borrelen

VRIJDAG 12 JULI vanaf 20.00 uur Een zinderende show voor jong en oud!

ZATERDAG 13 JULI

met de kermis?

vanaf 20.00 uur

Geopend vanaf 10:00 uur!

De pakken strak, de haren glad, de schoenen schoon en de koppen fris: de HOTTUB HEROES zijn ready to rock!

vanaf 19.00 uur

vanaf 15.00 uur

Lucky nine

ASTEN KERMIS PROGRAMMA VRIJDAG 12 JULI vanaf 20.00 De Astense coverband vanuur het moment!

dj @ 23.00 uur

GROOT BUITENPODIUM

DJ JIXXX

ZONDAG 14 JULI

Straight on Stage is on a mission, in suits Een zinderende show voor jong en oud!

MAANDAG 15 JULI vanaf 10.00 uur

ZATERDAG TERDAG

DE ASTENSE BIERCANTUS

MAANDAG AVOND vanaf 20.00 uur

13 JULI

vanaf 20.00 uur

De pakken strak,

AANSLUITEND DJʼS BEKEND VAN TOMORROWLAND: de haren glad, de schoenen schoon There is something in the air tonight... en de koppen fris: de HOTTUB HEROES zijnEnergy readylive-band to rock!experience Een non-stop High

ZONDAG

DJ JIXXX

dj @ 23.00 uur vanaf uur 14 JULI Markt 8 Asten | 0493 688 000 | www.markt8asten.nl |19.00 fb.com/markt8asten vanaf 15.00 uur

Lucky nine

De Astense coverband van het moment!

Straight on Stage is on a mission, in suits

MAANDAG 15 JULI vanaf 10.00 uur

DE ASTENSE Lekker BIERCANTUS lunchen, dineren of borrelen

MAANDAG AVOND vanaf 20.00 uur

AANSLUITEND DJʼS BEKEND VAN TOMORROWLAND:

met de kermis? Geopend vanaf 10:00 uur!

There is something in the air tonight... Een non-stop High Energy live-band experience

Markt 8 Asten | 0493 688 000 | www.markt8asten.nl | fb.com/markt8asten

Kom jij ook?


'T CONTACT/PEELBELANG | donderdag 11 juli 2019 | pagina 9

2019 TOUR DE FRANCE

6 - 28 JULI • 106e editie

K A A M P O S KAN I E MOO N!! E Z J I PR

De Tour is los

Na 30 jaar was het eindelijk weer zover. Een Nederlander in de gele trui. Mike Teunissen deed het onmogelijke en won zaterdag tot ieders verbazing de openingsrit in de Tour de France in Brussel. Tot dusver is het een goede Tour voor ‘ons’ Nederlanders. Het team Jumbo-Visma was zeer sterk in de ploegentijdrit en Steven Kruijswijk bezet om het moment van schrijven de derde plaats. Dylan Groenewegen kwam helaas hard ten val, maar kon wel verder en wordt steeds weer een beetje sterker. Voorlopig rijdt de Fransman Julian Alaphilippe in het geel en houden de topfavorieten zich nog koest. De top 10 van het Das Tourspel wordt niet verrassend gedomineerd door deelnemers met veel sprinters in de gelederen. Anny Sanders gaat momenteel aan kop, gevolgd door Dori van Vroenhoven en Mark Tunnissen. Zo zag de volledige top 10 er op woensdag uit: 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10.

Anny Sanders Dori van Vroenhoven Mark Tunnissen K. Kusters Annie van Wely Adriaan Adriaans Thea Respen-Linders Pieter-Jan van der Heijden Reinald van Gog Henk van Lieshout

DAS

Publishers

tourspel. daspublishers.nl Volg de ontwikkelingen in onze weekbladen.

komende Wilt u de speciale e d p o n e wek pagina’s e c n a r F Tour de n? advertere 352600 3 9 4 0 : s Bel on 73578 of 0493-4

Foto’s: Hein van Bakel


'T CONTACT/PEELBELANG | donderdag 11 juli 2019 | pagina 10

Vac a t u re s

I k k a n er vo or a l m ij n d ru k w er k te re cht

Randweg 9 5711 DJ Someren www.servicehendriks.nl

DAS

Publishers

DASPASDRUKWERK.NL Bestel uw drukwerk bij DAS Publishers, want DAS pas goed!

Ben jij degene die wij zoeken om Hart Voor Bloemen op de kaart te zetten vanuit onze werk locatie Someren? Ben je: * Per direct parttime beschikbaar * Enthousiast * Gedreven * Niet bang om hard te werken * Flexibel in je werkzaamheden en dus ook bereid om op topdagen wat meer te werken? * Heb je óf een vakdiploma óf een hart voor bloemen en het bloem binden in je vingers middels een ruime ervaring? Dan vinden we leeftijd niet meer belangrijk en zien je sollicitatie met CV graag tegemoet. Bellen of mailen kan naar Conny: 06- 21 23 88 24 / conny@hartvoorbloemen.eu Of kom even langs: ‘t Vaartje 45B/ 5712 BA Someren Tot binnenkort?

- Uw drukwerk binnen enkele minuten geregeld - bepaal zelf uw levertijd - tegen een scherpe prijs

www.daspasdrukwerk.nl • Containers nodig voor bouwen sloopafval? Bel Raijmakers Transport BV Someren 0493-490152.

• Winterprei op bestelling, boerenkool, spruitkool en groenteplanten Jan Vinken Beuzen 6 Deurne 06-46579334 Di. en do. gesloten. www.plantenverkoopdeurne.nl

• Oppas gezocht voor dinsdagmiddag van +/- 14.15 tot 17.30 in Asten. Kinderen 2 en 4 jaar. Tel. 0615496781.

Wij zijn per direct en met ingang van het nieuwe schooljaar op zoek naar chauffeurs voor leerlingen vervoer. Werkdagen: maandag t/m vrijdag; 15 tot 20 uur per week met doorgroei-mogelijkheden. • Ben je beschikbaar van maandag t/m vrijdag in de ochtend en in de middag (schooltijden) • Beheers je de Nederlandse taal. • Ben je woonachtig in de omgeving • Ben je in het bezit van minimaal een B-rijbewijs • Heb je affiniteit met de doelgroep en een flexibele instelling • Bezit van een chauffeurspas Taxi is een pre (opleiding wordt intern verzorgd) • Salaris conform CAO • Leeftijd speelt geen rol mits ouder dan 25 jaar. Heeft u interesse? Chauffeursopleiding wordt volledig intern verzorgd. U kunt direct beginnen met werken. Voor informatie en sollicitatie neem contact met ons op: personeelszaken@bergerhof.nl of tel.: 0492-662260

Dan ben jij voor ons de juiste persoon.

Hendriks Installatie en Allround Service B.V. is vooral toekomsten servicegericht. Wij zijn de Comfortinstallateur (sanitair, CV, aard / lucht warmte en ventilatie) voor alle nieuwbouw, verbouwingen, aanpassingen en renovaties.

• Bouwkavel gezocht omgeving Asten. Woonbestemming pré. Tel 06-46187737

Vacature chauffeur leerlingenvervoer

Heb jij iets met techniek?

• 8mm spoelen overzetten op dvd, Bel Foka Deurne 0493-353102. • Video, Hi8 en DV bandjes overzetten op DVD, Foka Deurne 0493-353102.

• Officiële pasfoto’s bij u thuis gemaakt, voor paspoort, ID of rijbewijs; 0493-353102, Foka Deurne. • Digitale foto’s afdrukken op Kodak papier, direct klaar, Tot A4 formaat. Foka Deurne, Kerkstraat 8.

Voor uitbereiding van ons bedrijf zijn wij op zoek naar: • Tekenaar / werkvoorbereider • Monteur / hulpmonteur • Behulpzame handen in deze technische wereld Ook al ben jij op leeftijd of kom je net van school bij Hendriks Installatie speelt leeftijd of geslacht geen rol. Wij staan ook open voor omscholing. Zit techniek in jouw vingers? Of ben jij juist die helpende hand? Zoek jij een nieuwe uitdaging? Neem dan contact op met Wendy van Veggel. info@hhinstallatie.nl Tel: 0493 – 49 45 78

Fruitbedrijf

Bergbosweg 17 - Budel (NL) Domein De Bever - Achel (BE)

ZELFPLUK VAN BLAUWE BESSEN IS IN! ontspanning midden in de natuur

VERSER DAN VERS EN EXTRA VOORDELIG IN PRIJS!

Vanaf 13 juli elke dag van 09.00 - 18.00 uur

blauwebessenbudel.nl

Tegelhandel, tegelwerken Neerkant. Elk formaat, kleur en prijs! www.slaats-tegelwerken.nl

WIJ ZOEKEN MONTEURS / MEEWERKEND VOORMANNEN ! Zoek jij een uitdagende en afwisselende baan in een groeiende sector? Solliciteer dan nu! Jouw taken • Montagewerkzaamheden (voornamelijk op locatie bij klant) • PVC/PE (procesleidingen, gasleidingen) • Roerwerken en pompsystemen installeren • Bouwbegeleiding op locatie (aftekenen boorgaten, controle grondwerk, etc.) • Overleg met contactpersoon klant en projectleider Biogas Plus • Service- en onderhoudswerkzaamheden verrichten bij klanten

www.facebook.com/DASVacatures www.twitter.com/DASVacatures

RESTANTEN & PARTIJEN LAMINAAT-HOUTEN VLOEREN-PVC Laminaat v.a. e 4,99 /m2 excl. BTW

Biogas Plus bouwt biogasinstallaties waarmee duurzame energie wordt geproduceerd. Vanwege de groei van het bedrijf zijn we op zoek naar (service) monteurs / meewerkend voormannen. Als monteur/meewerkend voorman werk je op locatie bij klanten door heel Nederland en in het buitenland. Je verricht afwisselende werkzaamheden zoals bijvoorbeeld het leggen van leidingen (PVC/PE), montage van pompen en roerwerken. Vanwege de afstanden komt het voor dat je enkele dagen in een hotel verblijft. Naast werkzaamheden bij de klant op locatie kan het ook voorkomen dat je montagewerkzaamheden in de werkplaats in Deurne verricht. Normaal gesproken werk je altijd samen met één of meerdere collega’s.

De Vloerenloods

Wij zijn verhuisd van Hal 4 naar Hal 1 Langstraat 3 LEENDE Daarom 10% VERHUISKORTING op alle vloeren.

Wij zijn verhuisd van Hal 4 naar Hal 1 Langstraat 3 LEENDE Daarom 10% VERHUISKORTING op alle vloeren.

Langstraat 3 • Hal 1 • Leende • 040-2060574

InstalCenter Leenen zoekt: Monteur installatietechniek

Werkzaamheden zijn o.a. leidingwerk in badkamers, monteren sanitair. Installeren warmtepompen en verwarmingsinstallaties in nieuwbouw- en bestaande woningen.

BBL-Leerling Installatietechniek

Als je een BBL opleiding volgt (Beroeps Begeleidende Leerweg) dan combineer je werken met leren. Dit houdt vaak in dat je een dag per week naar school gaat en de rest van de week werk je bij je leerbedrijf.

Jouw profiel • MBO/VMBO opleiding, of middels werkervaring verkregen kennis • Enige werkervaring als monteur en/of in de agrarische sector is een pré • In bezit van rijbewijs • Makkelijk in de omgang met mensen, goede communicatieve vaardigheden, zelfstandigheid • Geen 9-tot-5 mentaliteit

Tegel- en metselwerkzaamheden in luxe Baderie badkamers in regio Someren, Helmond en Eindhoven

Geïnteresseerd? Stuur je cv naar info@biogasplus.nl. Biogas Plus Systems BV, Dubloen 6, 5751 PX, Deurne.

InstalCenter en Baderie Leenen

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Leon Peters (0492-345025) of een mail sturen naar info@biogasplus.nl.

Jan Janssen

Tegelzetter

Stuur je C.V. of neem contact op met: Half Elfje 14 5711 ES Someren Tel. 0493-441188 info@baderieleenen.nl t.a.v. Christian Leenen

Inkoop

en

verkoop

AUTO’S Tel. 06-53585527 www.hebbenautos.nl Hebben auto’s in Deurne Leembaan 45 Geopend elke zaterdag van 10 tot 17 uur rest op afspraak Keuze uit 30 auto’s Citroen C1 1.0 Collection AIRCO Citroen Xsara Picasso 1.8i-16V Plaisir AIRCO Fiat Panda 0.9 TwinAir Easy AIRCO Fiat Scudo 10 2.0 MultiJet KH1 SX AIRCO, Trekhaak Mazda 323 1.5i F GLX Mercedes-Benz B-klasse 180 Blue EFFICIENCY Mercedes-Benz Sprinter 310 2.2 CDI 432 Doka Mercedes-benz w 115 Mercedez-benz 220 Diesel Peugeot 108 1.0 e-VTi Active AIRCO 5 deurs Peugeot 207 CC 1.6 VTi Première AIRCO Renault Master T28 2.5 dCi L1 H1 Volkswagen Polo 1.2-12V Comfortline Volkswagen Polo 1.4-16V

Leembaan 45, Deurne

2014 2002 2013 2013 1996 2011 2009 1975 2016 2007 2006 2014 2002


'T CONTACT/PEELBELANG | donderdag 11 juli 2019 | pagina 11

Vac a t u re s

VARIATIE VARIATIE IN JE WERK?

Gedreven door passie voor unieke interieuroplossingen

IN JE WERK? ! EN WIJ ZOEEK N E ZO K ! WIJ

(MEEWERKEND) VOORWERKER (M/V) De werkzaamheden bestaan uit: • Het aansturen en begeleiden van een groepje medewerkers en waar nodig vervanging regelen en/of zelf mee schoonmaken. (M/V) • Instructie op veilig en juist gebruik (M/V) van materialen en middelen. • Bestellen en leveren van juiste (M/V) materialen en middelen. (M/V) • Functie voor 25-32 uur per week, verdeeld over 5 dagen.

RMATIE: REACTIES EN INFO :l neIE.n RMurAT ntde varia INFO ES@EN TIre vaca ACtu RE l .n ne deur vacature@variant • Waterschade? plafonds,muren als NIEUW. Gratis offerte voor verzekering! Het Verfhuis 440788

• Ovens, vaatwasser, wasautomaat, droogautomaat, kookplaat, koelkast, inbouwapparatuur defect? Bel 0493-695606 voor herstel. Bots Witgoed Service Asten

• Dia’s inscannen, zeer goede kwaliteit, eigen beheer, scherpe prijzen. Ook grote aantallen. Foka Deurne, Kerkstraat 8, 0493-353102.

• T.k. gevraagd land- en tuinbouwmachines o.a. ploegen, frees, spitmachine, schudder, hark, kieper, mesttank, weidebloter, tractor enz. 06-19076959.

• Kookplaat, vaatwasser, wasautomaat, droogautomaat, inbouwapparatuur defect? Bel 0493-695606 voor herstel. Bots Wigoed Service Asten.

• Nieuwe en geschrapte aardappelen te koop bij J. Leenders, Bosweg 3 Asten-Heusden 0493697830. Openingstijden maandag tot en met zaterdag vanaf 8.30 uur

• Astens Stucadoors Bedrijf voor al uw stucadoor en sierpleisterwerken bel Roland van den Heuvel, tel. 06-30609008 www.asbasten.nl • Astens Stucadoors Bedrijf voor al uw stucadoor en sierpleisterwerken bel Roland van den Heuvel, tel. 06-30609008 www.asbasten.nl

• Bestrating voor o.a. uw inrit, terras, buitenterrein, grondwerk en bestratingsmaterialen. Voor bedrijven en particulieren. Scherpe prijs. Asten 06-53559761.

Badkamermeubels - Tafels - Keukens - Wandmeubelen - Zakelijke inrichtingen

Industriestraat 8, 5804 CK Venray 06-28946715 - 06-48944579 www.houtenvorm.nl - info@houtenvorm.nl

Binnen woonzorgcentrum de Lisse in Asten is er plaats voor meerdere

verzorgenden, helpenden en een verpleegkundige met coördinerende taken Er zijn zowel in het team verzorgingshuis als het team van de verpleegafdeling en de afdeling Somatiek mogelijkheden voor jou! Heb jij een warm hart voor de zorg en wil je samen met je team ervoor zorgen dat onze bewoners zoveel mogelijk het leven leiden wat ze wensen in een veilige, comfortabele leefomgeving?

We gaan graag met je een vrijblijvend oriënterend gesprek aan om te kijken op welke werkplek binnen Savant jij het beste past!

We bieden je een vast contract, zowel korte als lange diensten zijn bespreekbaar, binnen een team waarin je je volop kunt ontwikkelen.

We zien je graag en wij zorgen voor een verkoelend drankje!

Check onze website voor onze openstaande vacatures: www.werkenbijsavant.nl en solliciteer direct! Of bel/mail naar afdeling HR recruitment, 0492-572111,

recruitment@savant-zorg.nl

Openingstijden Dinsdag t/m zaterdag 10:00 - 17:00

Loop hiervoor, en voor alle andere leer-/ en werkmogelijkheden bij Savant gerust eens binnen op:

Maandag 15 juli 2019 tussen 10.00 en 13.00 uur Woonzorgcentrum Savant de Lisse, Deken Meijerstraat 1in Asten.


'T CONTACT/PEELBELANG | donderdag 11 juli 2019 | pagina 12

JOEK bedankt alle: sponsoren, vrijwilligers, lopers, bezoekers en bewoners langs de route voor hun bijdrage! Hoofdsponsoren

Sponsor plus

Sponsoren

Begunstigers M. Leenders Reparatie Verhuur Peinemann Driemaster BV Dirk Joosten Klusbedrijf Houthandel Looijmans Larco Foods Nedcranes Bouwmachineverhuur van der Weerden IGO Promo Innesto Tomassen Vlees Adventure Store Zorgboederij ‘Onder Ons’

Kennedymars zit in de lift!


'T CONTACT/PEELBELANG | donderdag 11 juli 2019 | pagina 13

TE HUUR

Keurslag

e Keurslag

10,-

10,-

10,-

10,-

10,-

10,-

10,-

10,-

10,-

2019.

Spaar t/m 28 augustus voor

GRATIS

Ju

rij

Keurslag

e

Jaar

Victorinox steakmessen

m

Jaar

Dit zijn onze speciale openingsaanbiedingen Ju

Vleeswarentrio

m

elke 4

leu

Keurslag

e

rij

bi

Kogelbiefstuk

e Jaar

Boterhamworst, gebraden gehakt en rookvlees

Keurslag

599

3x 100 gram

Ju

Keurslag

e

Aanbiedingen zijn geldig t/m 20 juli 2019

rij

Jaar Thomas Koppens, keurslager

Kerkstraat 30, Someren Tel. 0493 – 491437 Ju rij www.koppens.keurslager.nl, info@koppens.keurslager.nl e

Keurslag

e

Jaar

rij

• Astens Stucadoors Bedrijf voor al uw stucadoor en sierpleisterwerken bel Roland van Ju den Heuvel, tel. 06-30609008 www.asbasten.nl

• Waterschade? plafonds,muren als NIEUW. Gratis offerte voor verzekering! Het Verfhuis 440788

Jaar • Kookplaat, vaatwasser, wasautomaat, droogautomaat, inbouwapparatuur defect? Bel 0493-695606 voor herstel. Bots Wigoed Service Asten.

• Dia’s inscannen, zeer goede kwaliteit, eigen beheer, scherpe prijzen. Ook grote aantallen. Foka Deurne, Kerkstraat 8, 0493-353102.

bi

leu

m

• Container te huur. Voor puin, snoeihout, zand enz. à 70,--. Brengen en halen in regio Deurne 06-46256440.

m

• Ovens, vaatwasser, wasautomaat, droogautomaat, kookplaat, koelkast, inbouwapparatuur defect? Bel 0493-695606 voor herstel. Bots Witgoed Service Asten

leu

Tel. 0493-493 771

499

bi

WWW.IAGAUCTION.COM

5 stuks

m

Adres: SCHOOLSTRAAT 18 in GEMERT

Jaar

leu

totaal ± 480 m2

399

bi

Te huur 6 opslagruimtes

m

www.daspasdrukwerk.nl

500 gram

J

u Gegrilde kippenpoten

leu

- Uw drukwerk binnen enkele minuten geregeld - bepaal zelf uw levertijd - tegen een scherpe prijs

rij

bi

Huzarensalade

e

GRATIS

Kortbij centrum Someren

ASTEN - HEUSDEN

10,-

Geldig van 10 juli t/m 28 augustus

leu

DONDERDAG 11 juli: 10 - 18 uur VRIJDAG 12 juli: 10 - 18 uur ZATERDAG 13 juli: 10 - 14 uur

Ju

rij

bi

5 euro)

Bij iedere besteding van 10 euro krijgt u een stempel. Elke volle kaart kunt u inleveren voor 2 GRATIS Victorinox steakmessen met steakkruiden.

m

(alles vanaf

Spaar voor GRATIS Victorinox Steakmesse n

Jaar

Publishers

Dorpsstraat 95 Mierlo | T 0492 66 11 00 | www.lenssenmannenmode.nl | info@lenssenmannenmode.nl

TEXTIELSTOFFEN (vanaf € 4,- /mtr) en GARENS, WERKPLAATS en (kantoor-) MEUBILAIR

Ju

leu

DAS

Bestel uw drukwerk bij DAS Publishers, want DAS pas goed!

‘Johan van den Acker Textielfabriek’

rij

bi

Mijn bedrijf sfol de r is m oo i gedrukt!

DASPASDRUKWERK.NL

UITVERKOOP

e

Tel. 06-27552031

m

VANAF €12,50

erhuist naar Kerkstraat 3 leu

MET ZOMERPRIJZEN

Eigen parkeerplaatsen

Thomas Koppens 0 v bi

OUTLET

Kantoor praktijk verkoopruimte

Keurslag

ZOMER

in Lierop op zichtlocatie:

Naar wens wonen in Heusden Oost? Kom dan naar de informatieavond!

e! tst

Rij

-e

a e la

D

NIE

nh

oe

UW

kw

Voor ieder wat wils | ruime opzet | onderhoudsarm | gasloos | sanitair van Villeroy & Boch | stompe deuren | vloerverwarming | zonnepanelen

Dinsdag 16 juli | 19.30 uur | Hartman Bouwbedrijf Aanmelden of meer informatie: info@samenbouwen.in | tel. 040-242 32 23

on

!

ing

en


'T CONTACT/PEELBELANG | donderdag 11 juli 2019 | pagina 14

TUINMEUBELEN

OGAART TUINMEUBELEN

€99,95

€109,95

TUINKUSSENS

€39,95

€19,95

€49,95

€29,95

€399,-

€299,-

PARASOLS

Meer dan 25.000 tuinkussens op voorraad Kom ideeën opdoen in onze sfeervolle showroom

€69,-

De Peel onder vuur

Ke r k e n d i j k 9 2 a - 5 7 1 2 E W S o m e r e n - H e i d e - T 0 4 9 3 - 4 9 6 9 7 0 - w w w . b o g a a r t t u i n m e u b e l e n . n l

75 JAAR VRIJHEID De Peel onder vuur De Peel onder vuur geeft een boeiende inkijk in de Peel in oorlogstijd. Het boek - dat in twee delen wordt uitgebracht - is gebaseerd op de gelijknamige oorlogsrubriek die wekelijks in deze krant verschijnt. U wordt meegenomen in de verhalen en persoonlijke herinneringen uit de gemeenten Deurne, Asten, Someren en omgeving, aangevuld met unieke foto’s en ander beeldmateriaal.

De Peel onder vuur De Tweede Wereldoorlog woedde in de periode 1940-1944 ook in de Peel. Nu, 75 jaar later, staan we stil bij onze bevrijding. Een jaar lang blikken we in deze rubriek terug op de gebeurtenissen toen. Van algemene verhalen tot persoonlijke anekdotes, die zich afspeelden in Asten, Someren, Deurne en omgeving.

Een citaat uit het verhaal van Deurnenaar Anton van Baars: “We denken dat er verraad is gepleegd. Er is iets gebeurd waardoor wij ’s nachts van ons bed zijn gelicht. We sliepen met een paar man op één kamer, toen er Duitse militairen binnenkwamen. Zij doorzochten de kasten en bedden, maar vonden niets. Ze hebben niet onder de matten gekeken. Hadden ze dat wel gedaan, dan was het een slechte zaak geweest.” De Peel onder vuur wordt geproduceerd in een beperkte oplage en uitgegeven als een genaaid gebonden boek met harde band en stofomslag. Voorintekening: de twee delen zijn nu te bestellen via de website;

75 JAAR VRIJHEID

www.depeelondervuur.nl en/of tegen inlevering van nevenstaande bon bij Uitgeverij Das Publishers, Stationsstraat 103, 5751 HD Deurne. Reguliere prijs voor deze twee delen bedraagt € 49,95, maar tot eind juli betaalt u slechts € 39,95. Alvast veel leesplezier! Uitgeverij DAS Publishers

De Peel onder vuur 75

g o n s e c c u s s n e Weg d verlengd! een maan

Bestel nu beide delen

van 49,95 NU voor

39,95

via www.depeelondervuur.nl en vul t/m 31 juli de kortingscode in: Weekblad


'T CONTACT/PEELBELANG | donderdag 11 juli 2019 | pagina 15

De Peel onder vuur

Vandaag aflevering

NAZI-PROPAGANDA, OOK IN DE PEEL door: Hans van de Laarschot

De Peel onder vuur

De nazi’s voerden niet enkel een militaire strijd, ze waren ook sterk in psychologische oorlogvoering. Die was tot in de De Tweede Wereldoorlog woedde in puntjes geperfectioneerd. De geweldige propagandamachine de periode 1940-1944 ook in de Peel. in het eigen Duitsland kwam ook in bezette gebieden waarNu, 75 jaar later, staan we stil bij onze onder de Peelgemeenten op volle toeren. Regelmatig moesten bevrijding. Een jaar lang blikken in voorgeschreven periodes affiches worden opgehangen om de we in deze rubriek terug op de Peellanders te verleiden zich te scharen onder het nazidom. Dat gebeurtenissen van toen. kon onder meer door aanmelding om mee te strijden in de Waffen Van algemene verhalen tot SS. Toen de verovering van Rusland niet lukte en vanwege de verliezen behoefte was aan nieuwe, stoere vechtersbazen, probeerden persoonlijke herinneringen ze in te spelen op de angst onder de mensen voor het kwaad van het uit Asten, Someren, bolsjewisme. Echter, veel jongens uit de Peel hebben ze niet kunnen Deurne en inlijven. omgeving.

Oproepen verschenen ook voor aansluiting bij de Nationaal Socialistische Beweging (NSB) en een onderdeel daarvan, de WA (Weerbaarheidsafdeling). Niet enkel de politiek was door de nazi’s via de NSB overgenomen, ook de hulpverlening aan mensen door bijvoorbeeld kerkelijke en overheidsorganisaties moest in handen komen van een nationaalsocialistische organisatie. Dat was Winterhulp Nederland,

die jaarlijks charmeoffensieven inzette om de Nederlander hun collectebussen te laten vullen. Oorlog heeft niets charmants, niet op het slagveld, maar ook niet daarbuiten onder de burgerbevolking. In de propaganda was charme wel gebruikelijk. In 1941 probeerde Winterhulp met kleurrijke bloemen over te halen voor de collecte in mei. En lachende gezichten op de affiches voor het werven van arbeidskrachten

28

propaganda Op deze pagina een overzicht van de

die in de Peel werd verspreid.

in Duitse fabrieken. Werken in Duitsland brengt ook Nederlandse jongens welvaart en welzijn. In de Peel was de animo hiervoor niet groot. Verplichte tewerkstelling in Duitsland dreef echter toch meerdere Peellanders de nazi-fabrieken in. Enkelen van hen kwamen bij bombardementen door de geallieerden om het leven. En net als de bolsjewieken in het oosten vertegenwoordigden de Britten en Amerikanen in

het westen het kwaad voor de Nederlandse burger. Niet enkel door bescherming van de joden. Engelse bommenwerpers en een geallieerde aanval (het Tweede Front) zouden dood en verderf brengen. Het heeft onvermijdelijk mensenlevens gekost, maar al (bijna) 75 jaar weten we wat het betekent om in vrijheid te kunnen leven. Propaganda is helaas ook een kenmerk van een vrije samenleving.


'T CONTACT/PEELBELANG | donderdag 11 juli 2019 | pagina 16

Rowena van Haaren

Miwëlly Alexander

De Sprong

Hub van Doornecollege-basis

Mara Weekers

Hub van Doornecollege-kader

Fleur Gevers

Benedek Nagy Bana

Alfrinkcollege

Peellandcollege - havo

Bas van de Kerkhof Peellandcollege - vwo

IVO-Deurne feliciteert de winnaars van de Hub van Doorneprijzen 2019 en de techniekprijs

Julia Kortooms

In 2001 is door de familie Van Doorne een fonds opgericht dat het mogelijk maakt om elk jaar een prijs uit te reiken aan leerlingen die - naast goede schoolprestaties - een bijzondere prestatie hebben geleverd; de Hub van Doorneprijs. De van oorsprong Vmbo-prijs wordt sinds enkele jaren op alle vier deelscholen van IVO-Deurne uitgereikt. De prijs is van oorsprong een techniekprijs. De winnaar van de techniekprijs krijgt een speciale bronzen penning met de beeltenis van Hub van Doorne erop en de naam erin gegraveerd, als blijvend aandenken. Op de foto hiernaast de winnaar van de techniekprijs Julia Kortooms.

Hub van Doornecollege - Techniekprijs

Genomineerd waren: Techniekprijs: De Sprong: Hub van Doornecollege:

Julia Kortooms en Job Verberne Rowena van Haaren, Nathalie van der Putten en Thijs Weerts Miwëlly Alexander, Rhodé van Horrik, Kacper Kowalski, Quinn Prins, Isa van der Vrande en Mara Weekers Alfrinkcollege: Fleur Gevers, Fleur de Jongh en Sanne Verberne Peellandcollege: Twan Bernarts, Thymon Xavier Dankers, Bas van de Kerkhof, Iris Michels, Benedek Nagy Bana en Fleur Verberne Van harte proficiat met jullie nominatie.

Proficiat

Wij feliciteren alle winnaars!

We zijn trots op onze leerlingen! Instelling Voortgezet Onderwijs Deurne met vier deelscholen: De Sprong, Hub van Doornecollege, Alfrinkcollege, Peellandcollege

• Container en/of grondverzet. Raijmakers-Leenen levert het. Tel. 0493-490152.

• Gebakken klinkers, oude en nieuwe. www.vanwoeziksierbestrating.nl Tel. 077-4662579 Meijel.

• 14 juli vlooienmarkt Evenemententerrein Tongelresestraat /Generaal Bothalaan Eindhoven 9.00-16.00 gratis entree 06-20299824.

• Biologisch vlees, puur, ambachtelijk met de smaak van vroeger! Varkens, rund, kip, lamsvlees, vele soorten vleeswaren o.a. uit eigen rokerij. Biologische aardappelen, uien, appels, eieren, boerenkaas, geitenkaas. Geopend: vrijdag en zaterdags 10.00 tot 17.00 uur. Webwinkel en ook bezorging. Sumiran Biologische Boerderij Broekstraat 3 5725 TL Asten-Heusden 0493-440630 www.sumiran.nl

• Biologisch vers brood, ambachtelijk bereid in eigen biologische bakkerij op de boerderij. 100% Speltbrood, volkoren en desem broden, stokbroden, glutenvrij brood, roggebrood, broodjes en koekjes. Elke vrijdag en zaterdag vers gebakken, Geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur Sumiran biologische boerderij, Broekstraat 3, 5725 TL Asten-Heusden, 0493-440630.

z o me r s a L e OFFICIEEL VAN START

onze producten vindt u nergens goedkoper

JIVE

799,-

VOORDEEL € 1199,- 34%

ook in spiegelbeeld

TEAK KAST EVIANNE

BOXSPRINGS

799,-

VANAF

399,-

2500 M2

Bezoek onze Boxspring-afdeling 2e etage

TUINMEUBELEN

CONTAINER VERKOOP

INDUSTRIËLE MEUBELEN ALTIJD OP VOORRAAD SPLASH

87,-

EL DE OR % VO 9,- 28 € 10

500 M2 BANKSTELLEN HOEKBANKEN - LOUNGEBANKEN Hubo en Decorette Asten Prins Bernhardstraat 65 - 5721 GB Asten 0493 694 426 - asten@hubo.nl

EIGEN BEZORG DIENST

EL DE OR 50% O V 98, € 15

IEDERE ZONDAG GEOPEND 12.00-17.00 uur

WWW.WIEGERSXL.NL INDUSTRIELAAN 4, ASTEN T. 0493 670910 MA. 13.00-18.00 UUR | DI. T/M DO. 10.00-18.00 UUR VR. 10.00-20.00 UUR - ZA. 10.00-17.00 UUR


'T CONTACT/PEELBELANG | donderdag 11 juli 2019 | pagina 17

Prominentere plek voor 'De Meermin' SOMEREN - Carnavalsvereniging De Meerpoel uit Someren heeft vorige week zaterdag hun jubileumseizoen feestelijk afgesloten. Men deed dit met verscheidene speciale initiatieven.

Zo was er een speciale onthulling van het beeld 'De Meermin'. Jarenlang stond het beeld in de hal van het gemeentehuis, maar daar is nu verandering ingekomen. In overleg met de gemeente is besloten om het beeld bij ‘De Meer’ te plaatsen, zodat het voor een prominentere plek heeft binnen het dorp. Ook is een speciaal daarvoor aangestelde commissie een jaar druk bezig geweest met het verzamelen en digitaliseren van de mooiste foto’s uit de 55-jarige historie van De Meerpoel, met een jubileumboek als resultaat. Het boek legt de focus op oud en recent beeldmateriaal met korte teksten en met een terugblik op afgelopen 55 carnavalsseizoenen.

Wereldrecord

Om het jubileumseizoen nog extra glans te geven, was er de officiele toekenning van het Guinness Book of Records. Tijdens het jubileum deed carnavalsvereniging De Meerpoel op carnavalsmaandag 4 maart 2019 een gooi naar het wereldrecord langste afstand ‘polonaise’. Bij de door het Guinness Book of Records erkende ‘longest distance danced in a conga line’, werd met 11 personen maar

- Advertorial -

Zacht fruitdagen SOMEREN - Ongeveer 20 telers openen op 13 en 14 juli van 9.00 en 16.00 hun deuren voor de bezoekers, waaronder Rini van Rees uit Meijel. Kom kijken kijken en geniet van het fruit van het seizoen. Heel Nederland, van jong tot oud, is uitgenodigd.

De telers zullen met trots laten zien hoe zij hun blauwe bessen, frambozen, bramen en/of kersen telen. Er zijn allerlei verschillende activiteiten tijdens de dagen, zoals kennismaken met een imker, een speurtocht langs de gewassen, het zomerfruit proeven of een uitleg door de teler. Dit is wel afhankelijk van de teler. De Zacht fruitdagen worden georganiseerd door de Nederlandse Fruittelers Organisatie en Simply the Bes.

Van Rees Het beeld wordt onthuld. (Foto: Marius van Deursen) liefst 17,95 kilometer (11,15 mijl) op muziek in een ritme met een schop opzij op de vierde tel, achter elkaar gelopen. De streefafstand was 11 mijl. De afstand werd grotendeels afgelegd op de hardloopbaan van ’t Jasper Sport. Het laatste gedeelte werd afgelegd als route naar het centrum, eindigend in de carnavalsoptocht. Na het bestuderen van al het bewijsmateriaal (ruim 6 uur video, officiële landmetingen, rondetijden en verklaringen van onafhankelijke toezichthouders) heeft Guinness Book

of Records het wereldrecord officieel toegekend. Het oude wereldrecord stond op 12,62 kilometer. Daarmee is dit oude record heus verpulverd. Tijdens het jubileumfeest van De Meerpoel op 29 juni werd de toekenning publiek bekend gemaakt. Daan Raijmakers, Gerard Koolen, Grard Wijnen, Joost Meeuws, Jos Verberne, Mathijs de Jongh, Paul van der Weerden, Ralph van Eijk, Remy Bazen, Ruud Meeuws, Theo van. de Mortel en organisator Davy van Otterdijk kregen ieder een officiële oorkonde uitgereikt.

Kennedymarsweekend: zwaar, maar één groot feest

Vanaf vorig jaar is Rini van Rees begonnen met de teelt en oogst van houtig kleinfruit. Daarbij kun je denken aan blauwe bessen, aroniabes, zwarte bes, teyberrie, siberische blauwe bes en een roze variant van de blauwe bes. Verreweg de belangrijkste soort in ons assortiment echter is de koningin onder het fruit, de blauwe bes. Wij hebben een groot assortiment nieuwe soorten blauwe bessen met hele lekkere smaken. Doordat we behalve buiten, ook in de kas telen loopt de oogst van blauwe

- Advertorial -

Thomas Koppens Keurslager verhuist naar Kerkstraat SOMEREN - Thomas Koppens Keurslager Someren is verhuisd. Op de Kerkstraat 30 in Someren opende hij op woensdag 10 juli een totaal nieuw ingerichte slagerij en worstmakerij.

een aantal verwante producten om te koken. Ook de werkplaats wordt groter, waardoor de huidige ambachtelijke productie voor slagerijen en horeca in de regio kan worden uitgebreid”, zegt de trotse Koppens.

De afgelopen tien jaar heeft Thomas Koppens als keurslager in Someren een stevige groei doorgemaakt. Kwaliteit staat bij Thomas voorop en van elk product weet hij precies de herkomst en de bereidingswijze. Hij staat bekend als hét adres voor het mooiste vlees, huisgemaakte ambachtelijke vleeswaren, een complete BBQ of een feestelijk buffet. Maar ook voor mensen met minder tijd is er een breed assortiment kant-enklaar maaltijden, salades en soepen. De slagerij aan de Postelstraat is uit zijn voegen gegroeid en op het nieuwe adres Kerkstraat 30 heeft hij alle mogelijkheden om zijn klanten nog meer te bieden.

Vers

Uitbreiding De lopers werden stuk voor stuk verwelkomt door de organisatie. (Foto: Frans Klaus) SOMEREN - De 57ste editie van het Kennedymarsweekend zit er weer op. Zaterdagavond 6 juli werden de 1850 lopers, in een hoosbui, weggeschoten door burgemeester Blok. Ook was er dit jaar weer het Rondje Someren en de Mini-Kennedymars.

Zaterdag vertrokken 1850 wandelaars voor de 80 kilometer lange route. 1.413 wandelaars voltooiden de tocht. Het uitlooppercentage kwam daarmee 72 procent. Aan de finish waren er veel complimenten te horen over de goede organisatie van de tocht. Veel wandelaars hadden ook complimenten voor de sfeer langs de route en de gezelligheid in de nieuwe plaatsen waar de lopers door kwamen. Omwonenden en toeschouwers maakten er een groot feest van. Ook kregen de vrijwilligers veel reacties op hun toewijding en enthousiasme. De keuze die wandelaars tijdens de route konden maken werd goed ontvangen. Sommigen kozen voor de prachti-

ge zonsopgang op de Strabrechtse Heide, anderen vervolgden het verharde pad.

Mini-Kennedymars

Op zaterdagmiddag om 12.00 uur vertrokken 2227 lopertjes, ouders en begeleiders voor hun tocht van 8 kilometer. Het thema van dit jaar was ‘Superhelden’. De nieuwe binnenpraters Candy & Mars ontvingen de lopertjes met hun supercapes bij de finish. Met hun enthousiasme kregen ze bij alle kinderen een trotse lach op het gezicht. Daarna kregen alle deelnemers hun welverdiende medaille. Na binnenkomst vermaakten de kinderen zich prima op het Wilhelminaplein. Met een hoge klimtoren, springkussens, een waterspel van de brandweer was het tot 16.00 uur een gezellige drukte.

Rondje Someren

Het startschot voor het 25e Rondje Someren klonk om 6.00 uur. De jubileumeditie werd gestart door wethouder Louis Swinkels. Swin-

kels was destijds marsleider en medeoprichter van het Rondje Someren. Maar lopers konden er ook dit jaar voor kiezen om tot 7.00 uur te starten. 1011 wandelaars volbrachten de tocht van 40 kilometer. Het uitlooppercentage kwam daarmee op een bijzondere 95 procent. Ook voor hen was er applaus en een welverdiende medaille.

De omgeving van het ‘Sonnemans’ terrein herbergt verder nog twee supermarkten, een beddenspeciaalzaak, een bloemist en een chocolaterie. In de directe omgeving zijn volop parkeerplekken en de winkel ligt aan het begin van de doorgaande weg van Someren naar Waterdael, Groote Hoeven en Someren-Eind. “De nieuwe winkel beschikt over een ruim zelfbedieningsmeubel, waaruit klanten zelf diverse vleeswaren en maaltijden kunnen kiezen. Verder wordt het assortiment uitgebreid met

Thomas Koppens werkt graag met streekproducten, waardoor de keten zo kort mogelijk is; dat betekent verse en daardoor duurzaam gemaakte producten. Koppens: “Zo levert Holtens Molen uit Deurne de boekweit. Deze molen was van mijn opa en er wordt weer opnieuw graan gemalen. Rundvlees komt direct van de Nederlandse boerderij: het Verbeterd Roodbont ras, het Belgisch Witblauw en de Blonde d’ Aquitaine runderen. Daarnaast van heel dichtbij de Schotse Hooglanders van veehouder Jos Leenders op de Strabrechtse Hei. Het varkensvlees komt van de Heyde Hoeve uit Nuenen, een groep samenwerkende varkenshouders die hebben gekozen voor het Duroc ras. Ook de verse kip en gevogelte komt uit de regio en is van ambachtelijke kwaliteit.”

Open

De verhuizing en verbouwing was een ingrijpende operatie. Zo zagen de klanten de winkel verschillende dagen sluiten en was er een week een beperkt assortiment. Dat alles voor de mooie nieuwe slagerij. Vanaf heden kan iedereen weer terecht bij Thomas Koppens aan de Kerkstraat 30 in Someren.

Drukte in het centrum

Door de regen die nét tijdens de start viel, was het wat later druk in het centrum. Maar toen de regen voorbij was kwam er al snel meer publiek naar Someren. Ook op zondag was het druk in het centrum. Veel mensen bezochten de Meet & Greet en het 'Pruuvenement' en vervolgden hun weg dan naar de jaarmarkt en het Wilhelminaplein. Op en rond het Wilhelminaplein werd een echt festivalgevoel gecreëerd met onder andere een Silent Disco, speciaalbierplein en foodmarket. Volgend jaar zal de 58e Kennedymars worden gelopen op 4 en 5 juli 2020. De inschrijving voor de mars van volgend jaar is inmiddels alweer open.

Feitjes

Veel lopers hadden familie en vrienden bij de finish staan. (Foto: Frans Klaus)

bessen van begin mei tot eind september. De oogst van de blauwe bessen is bij ons in de winkel dagelijks vers te verkrijgen tegen erg aantrekkelijke prijzen. Wij stellen de kassen en buitenvelden open voor bezichtiging. Wij telen de nieuwste soorten blauwe bessen. Deze staan bekend om een grote productie, geweldige smaak en een lange houdbaarheid. Ook telen wij bramen zowel in de kas en buiten. De teelt gebeurt zonder gebruik te maken van chemische bestrijdingsmiddelen. Ook bij de bramen gebruiken we de nieuwste soorten. Daarnaast telen we ook perkplanten, vaste planten en onze hangmanden zijn een lust voor het oog. Ook houden we ons bezig met de teelt van Senecio, de bekende erwtenplantje. Alle facetten van ons bedrijf zijn vrij te bekijken en er wordt gezorgd voor koffie met iets lekkers. Op deze dagen is zelfplukken van zowel bramen als blauwe bessen mogelijk Dus kom naar Rini van Rees, Kampsteeg 11a Meijel en proef de bramen en blauwe bessen.

- 1850 deelnemers 57e Kennedymars - 1065 deelnemers 25e Rondje Someren - 2227 deelnemers 48e Mini Kennedymars - 1e Wandelaar Kennedymars, Remy van den Brand finisht om 05.21 uur - 1e wandelaar vrouw Kennedymars, Marja Dat finisht om 07.30 uur - 1e Wandelaar Rondje Someren, Maarten Vandijck finisht om 11.32 uur - Uitlooppercentage Kennedymars 72 procent - Uitlooppercentage Rondje Someren 95 procent

Thomas Koppens in zijn nieuwe zaak. (Foto: Marius van Deursen)

Informatieavond extra woningen Heusden Oost HEUSDEN – De Vastgoedregisseur houdt komende dinsdag een informatieavond over extra rij- en hoekwoningen in nieuwbouwwijk Heusden Oost. Deze worden naar wens van de toekomstige bewoners gerealiseerd, die dus meebeslissen over bijvoorbeeld de grootte, indeling en afwerking.

Aan en rondom het Korenveld is ruimte voor de bouw van (semi-) bungalows, vrijstaande woningen, twee-onder-een-kap, en rij- en hoekwoningen. Vanwege de grote vraag naar rijwoningen is in overleg met de gemeente besloten het bestaande project van elf huizen verder uit te breiden. Tijdens

de informatieavond bij Hartman Bouwbedrijf aan de Meijelseweg worden de nieuwe woningen gepresenteerd. De avond begint om 19.30 uur, vooraf aanmelden is gewenst. Dat kan per mail via info@ samenbouwen.in of telefonisch via 040-2423223.

Illustratie van de rij- en hoekwoningen.


'T CONTACT/PEELBELANG | donderdag 11 juli 2019 | pagina 18

Showroom: Langstraat 3-14b 5595 AA Leende 040 2065104

RTING SEIZOENSKO 25% - 50%

TEAK

www.celestetuinmeubelen.nl info@celestetuinmeubelen.nl

AKTIEWEKEN

Ma - Zat 10:00 - 17:00 uur Zondag 12:00 - 17:00 uur

LOUNGE

RVS

LOUNGE TEAK

Like

NATUURSTEEN

Voor particulier en groothandel • Webshop: www.celestetuinmeubelen.nl • 7 dagen per week geopend • Vanaf maandag 24 juni kersen (morellen) zelf plukken. Van Lankveld Tienrayseweg 2 Meerlo 06-53130132. • Voor groenteplanten o.a. winterprei, aardbeienplanten, klein fruit en fruitbomen naar Thijs Huijs Langstraat 64 Horst-Hegelsom 077-3983552. • PAUL 21 en 22 september de Klepel

MEGA Rommelmarkt Carbootsale Horst 14+28 juli 8.30- 15.30 uur 450 stands. Peeldijkje 1, 5961 NK. A73 afrit 10 ww.carbootsalehorst.nl

• Zingen. Nieuwe uitdaging voor nieuw seizoen! Wereldmuziekkoor Makandra Deurne zoekt mannen (tenoren, bassen). Repetities maandagavond. Zie www.makandra-wmkd.nl Contact via info@makandra-wmkd.nl • Zingen. Nieuwe uitdaging voor nieuw seizoen! Wereldmuziekkoor Makandra Deurne zoekt mannen (tenoren, bassen). Repetities maandagavond. Zie www.makandra-wmkd.nl Contact via info@makandra-wmkd.nl

• Haard en kachelhout gezaagd en gekloofd voor de winter 2019/ 2020. Meer info:06-23720617

We hebben een uitgebreid assortiment bbqvlees op voorraad

Gepaneerde schnitzels 500 gram

495

Vlugklaar: Blinde vinken

4 halen 3 betalen

Varkens satévlees

• Rolluiken, luifels, vloerbedekking, lamellen, (rol)gordijnen, jaloezien. Zeer concurrerende prijzen. Gratis meten en hangen. Willies Stoffering, Braaksestraat 10, Helmond. Tel. 0492-535901. www.williesstoffering.nl

voor een heerlijke

495

Kant & klaar:

Gehaktballetjes in zigeuner- of satésaus 500 gram

• Hoogwerker te huur. Werkhoogte 14 meter. Past door een poort. www.driessenverhuur.nl Someren 06-51439395.

• Bij Restaurant de Brabander 3 gangen senioren-menu 10,80. Wel reserveren, tel. 0495-663466

Bouillonvlees

heerlijk gemarineerd 500 gram

• Te koop aangeboden twee elektrische goftrolley defect en 20 golfclubs in Asten. Tel. 06 12866436.

• PAUL 21 en 22 september de Klepel

500

huzarensalade 500 gram

549

Someren Tel. 06 53 21 23 57 E-mail r.martens99@chello.nl

Vleeswaren: Coburgerham 100 gram 2.30 Tostiham

100 gram

Boterhamworst

100 gram

Nieuwbouw & Renovatie Voegen en reinigen Uithakken en impregneren

1.29 1.09

AKTIES GELDIG VAN DONDERDAG 11 JULI T/M WOENSDAG 17 JULI


'T CONTACT/PEELBELANG | donderdag 11 juli 2019 | pagina 19

2019

Motorrit '8 van d ’End'

Eve n e m e n t e n

Overig Libellen in de Berken

IVN Asten-Someren houdt komende zondag een wandeling door natuurgebied De Berken in Ommel. In het gebied leven veel verschillende soorten insecten, vogels en planten. Tijdens de wandeling vertellen Riek van de Bosch en Jan Kersten hierover. Zo gaan de twee ook in op de aanwezige diversiteit aan libellen en andere kleine beestjes. Om 13.30 uur wordt vanaf de Berken 2 gestart, de wandeling duurt ruim twee uur. Deelname is gratis.

Zomerbridge in Asten

A.B.C. de Peel is weer gestart met de jaarlijkse zomerbridge. Deze en komende maand wordt er iedere maandag- en woensdagavond gespeeld in Zaal Zagers aan de Emmastraat in Asten. Inschrijven vanaf 19.15 uur, aanvang vervolgens om 19.30 uur. Ook gastspelers zijn welkom.

Een eerdere rit van De Happy Drivers. Zondag kan men alles te weten komen over de libellen.

Laatste optreden rockband Prinz Klauz Energie

Prinz Klauz met John Klaus en Marchel Mertens. (Foto: Dave van Hout) BAKEL - Prinz Klauz treedt zaterdag tijdens Streetrock in Bakel voor de laatste keer op. De band werd in 2010 opgericht door drie vrienden Marchel Mertens, John Klaus en Michel van Dooren, tevens de enige drie bandleden die door de jaren heen alle optredens hebben meegedaan.

Vrij snel na de oprichting schreef de band zich in voor de Clash of the Coverbands, de Benelux editie. Dat bleek een vliegende start want de band won de eerste ronde. Het gaf de band de drive om te muzikaal te groeien. Het was ook aanleiding voor veel mensen in met name de regio Bakel, Milheeze, Deurne, Asten en Someren om met de band mee te reizen. Prinz Klauz reikte tot in de finale en won op een haar na. Ze bleven in de

race tot de laatste vier van de duizend ingeschreven bands uit drie landen. “Soms worden we aangesproken op de overwinning. Mensen hebben het zo beleefd. Dat klopt helaas niet maar het was wel een enorm gave reis die ruim een jaar duurde”, aldus Marchel Mertens, gitarist en woonachtig in Deurne. Mede doordat het destijds op tv kwam, was het ’t startsein voor een reeks aan optredens in Nederland en België.

Somerense imkers vertellen over de bij SOMEREN - Bijenhoudersvereniging St. Ambrosius Someren organiseert ook dit jaar weer een Open Imkerijdag. Op zondag 14 juli staat er van 11.00 uur tot 16.00 uur kan men weer van alles te weten komen over de bij.

Op de toegangsweg naar het Keelven staat bij Natuurpoort Vennenhorst op de parkeerplaats bij 'Boscafé “De Soete Inval' een informatiestand. Imkers vertellen daar graag over hun hobby. Ze leggen ook uit hoe belangrijk bijen zijn voor het in stand houden van de natuur. Ze laten zien wat er zoal komt kijken bij het houden van bijen en er staat, onder andere, een observatiekast, waar een bijenvolkje achter glas te zien zal zijn.

Honing

Hoe komt de honing in een potje terecht. De imkers vertellen hoe het uit de honingraten wordt geslingerd en vervolgens direct te eten is. Ook ver-

tellen ze waar de was vandaan komt, wat de bijen met het stuifmeel dat ze halen doen, of hoe ze bijenkoninginnen telen en nog veel meer interessante wetenswaardigheden over bijen.

Gebrek

Alle bijen maken moeilijke tijden door. Onder andere door een gebrek aan bloemen lopen de aantallen van deze belangrijke bestuivers terug. Op de Landelijke Open Imkerijdag zal dan ook aandacht worden besteed aan de wilde bijen in Nederland. Met bijenhotels en bloemen kunnen deze interessante en nuttige insecten geholpen worden.

Jarenlang werd de band nog gevraagd vanwege de Clash en vanwege de energie die het overal losmaakte. Prinz Klauz bleef zich ook ontwikkelen, zowel in muziekstijl als in bandsamenstelling. “We wilde blijven verrassen”, aldus Mertens. Door het toevoegen van verrassende liedjes en een gastzangeres, in eerste instantie Babz Verhoeven, werd het repertoire toegankelijker. Mertens; “We speelde altijd al rock met een vleugje metal maar op deze manier bereikte we meer mensen”. Later stelde zangcoach Verhoeven voor om met Hanneke Kuunders uit Deurne verder te gaan, die ze kende van haar zangschool. Hanneke presenteerde zich dat jaar ook op de Royal Music Night in Deurne en verbaasde menigeen van haar zangkwaliteiten. Inclusief Prinz Klauz, bij toeval dat jaar ook onderdeel van de show. Hanneke’s eerste optreden met Prinz Klauz was in Dessel België. Op Graspop, het grootste metalfestival van Europa, kreeg ze met Stairway to Heaven de hele tent stil. Na bijna 10 jaar gaat het stoppen.

euro voor niet-leden, inclusief één consumptie. Voor leden van MTC De Happy Drivers is de tocht gratis.

Er kan dit jaar worden gekozen uit 2 routes, een route van 175 kilometer en een route van 225 kilometer. Beide routes zijn (alleen) op GPS beschikbaar. Tevens is het mogelijk om vooraf de route via het volgende e-mailadres te ontvangen: dehappydrivers@gmail. com. Deelname aan de tocht kost 5

Inschrijven voor '8 van d' End' kan tussen 9.00 uur en 11.00 uur bij clubhuis Jan van Tieskes aan de Nieuwendijk 53 in Someren- Eind. Motorrijders die lid willen worden van De Happy Drivers kunnen vrijblijvend op één van de wekelijkse tourritten meerijden.

Inschrijven

Zakenni euws

Te drukke agenda

Door een te drukke agenda van een aantal bandleden, is besloten dat dit een mooi moment is om te stoppen. Streetrock in Bakel wordt gezien als de thuishaven van Prinz Klauz. “Daarom willen we graag juist hier afsluiten”, aldus John Klaus. “We gaan nog één keer alles uit de kast halen, alle toeters en bellen. Hopelijk wordt het druk en kunnen we samen nog één keer een feestje vieren. Daarna is het klaar, dat zal even wennen zijn voor ons.” Prinz maakte nog een video-compilatie van de afgelopen jaren en deelde die via Facebook. “Mooi om die manier terug te kijken op tien fantastische jaren”, besluit Klaus.

Egelpop bij D'n Egelantier SOMEREN - Voor de vierde keer wordt zaterdag 13 juli het kleinschalige festival Egelpop georganiseerd.

Ook dit jaar zal de vierde editie van het festival plaatsvinden in café D'n Egelantier. Van 14.00 uur tot 02.00 uur is er weer voor ieder wat wils. Er zijn twee podia waarop 13 dj's en 7 bands elkaar afwisselen voor een zeer gevarieerd programma. Voor het volledige programma kijk op: www.hetcontact. nl/evenementen

Tuurke ontdekt de vrijheid ASTEN - Tijdens de zomervakantie kunnen kinderen bij Museum Klok & Peel in Asten de interactieve doetocht ‘Tuurke ontdekt de vrijheid’ afleggen. Daarbij gaan ze 75 jaar terug in de tijd.

Tuurke gaat op zoek naar wat vrijheid betekent. Dit nadat 75 jaar geleden tijdens de Tweede Wereldoorlog heftige gevechten plaatsvonden in de Peel. Tijdens de tocht ervaren kinderen hoe het voelt om in een schuilkelder te zitten en spelen ze gezelschapsspellen uit de oorlog, zoals het ganzenbordspel ‘op weg naar de vrijheid’. Ook worden oorlogsliedjes gespeeld op xylofoon en beiaard. Tevens kunnen de tentoonstellingen Death Valley de Peel en De Peel aan Zee worden bezocht. De doe-tocht kan nog tot en met 18 augustus worden afgelegd.

SOMEREN-EIND - Motorclub De Happy Drivers uit Someren-Eind organiseert op zondag 14 juli de motorrit '8 van d ’End'.

Het team van Berkvens met de award.

Berkvens wint Dutch Interactive Award

SOMEREN – Berkvens Deursystemen uit Someren heeft eind juni een Dutch Interactive Award gewonnen in de categorie B2B Commerce. Berkvens ontving deze prijs, samen met partners Intracto en 3Dimerce, voor het compleet vernieuwde koperskeuzeplatform mijndeur.nl. De Dutch Interactive Awards zijn dé Nederlandse prijzen voor het allerbeste op het gebied van online marketing. Het platform berkvens.mijndeur.nl laat kopers van nieuwbouwwoningen eenvoudig en geheel naar eigen smaak deursets in hun nieuwe woning samenstellen. Het is een gebruiksvriendelijk, online instrument met een unieke deurenconfigurator. Maar de website helpt niet alleen consumenten in hun keuzeproces. Het biedt ook aannemers en/of projectontwikkelaars de nodige voordelen. Zij kunnen eenvoudig een projectspecifieke website aanmaken en daar zelf de keuzemogelijkheden en woonstijlen beheren. Voor het gemak zijn vooraf al pakketten samengesteld; kopers kunnen zo kiezen uit een aantal opties. Deze opties kunnen ze zelf nog helemaal naar eigen wens aanpassen.

Voor verlichting naar VOL Verlichting in Leende

LEENDE - Een echte speciaalzaak in verlichting. Met een breed assortiment, goed advies en perfecte service. Voor verlichting gaat u naar VOL Verlichting in Leende. Aan de Langstraat in Leende is recent een compleet nieuw pand gerealiseerd voor VOL Verlichting. Eigenaar Bas Wagemakers werkt al bijna dertig jaar in de verlichting. “Verlichting kan een huis maken of breken, het bepaalt de sfeer”, is zijn overtuiging. Verlichting die bij u en uw interieur past, vindt u bij VOL Verlichting aan de Langstraat. De winkel is zo’n twaalfhonderd vierkante meter groot. Klassieke modellen, industrieel design, moderne hang- en vloerlampen; de collectie bij VOL Verlichting is grandioos. “We gaan niet voor eenheidsworst, maar voor betaalbare exclusiviteit en kwaliteit. We bezoeken beurzen in binnen- en buitenland om op de hoogte te blijven en de nieuwste ontwikkelingen bij te houden.” De presentatie in de vernieuwde winkel is ruim en overzichtelijk. U krijgt een goed beeld van de ongekende mogelijkheden. Als speciaalzaak biedt VOL Verlichting advies op maat en vergaande service. Klanten kunnen een lamp ‘op zicht’ meenemen om te zien of de verlichting bij hun interieur past. Als een klant een lichtadvies nodig heeft, dan komen de specialisten van VOL graag vrijblijvend bij u thuis. De vakmensen van VOL komen de verlichting ook indien gewenst thuis monteren en aansluiten. “Als er iets kapot gaat wordt dat bij ons snel en vakkundig gerepareerd en hebben mensen heel persoonlijke wensen is dat geen probleem. We maken armaturen en lampenkappen op maat.” In de winkel wordt een enorme collectie verlichting, overzichtelijk gepresenteerd. Met bijpassende kleinmeubelen die eveneens te koop zijn. En in alle rust genieten van een kopje koffie of thee kan in de sfeervolle koffiecorner van VOL Verlichting. De aanpak van VOL Verlichting is een succes. In 2007 begonnen als outletzaak in een van de hallen aan de Langstraat in Leende. Toen nog in een ruimte van driehonderd vierkante meter. In 2011 kwam er een tweede hal bij, in 2014 volgde de volgende uitbreiding. Nu is de totaal vernieuwde winkel van twaalfhonderd vierkante meter de blikvanger van het ‘woonplein’ aan de Langstraat in Leende. “En daar zijn we trots op!”, aldus Wagemakers.

Dagbesteding bij Het Levensatelier

De doe-tocht voor kinderen is van start. (Foto: Rob Fritsen)

ASTEN - Het Levensatelier in Asten biedt diverse, creatieve vormen van dagbesteding aan. Zo kunnen mensen onder begeleiding aan de slag in het atelier, aan de ezel of gewoon aan tafel. Ook kunnen ze helpen met werkzaamheden in de tuin of zich inzetten als gastvrouw/gastheer. Tot slot kan tevens een bijdrage worden geleverd bij de verkoop van producten in de winkel. Meer informatie is per mail verkrijgbaar via info@hetlevensatelier. Het Levensatelier is gevestigd aan de Burgemeester Wijnenstraat 9 in Asten.


'T CONTACT/PEELBELANG | donderdag 11 juli 2019 | pagina 20

Fam i l i e b e ri ch t e n Yes! Ons meisje is er

Len Jansen 3 juli 2019 Trotse ouders Roel Jansen en Moniek Schweren Molenweg 4, 5721 XH Asten

Zaterdag 13 juli a.s. is hij weer jarig, Henry TAK Tinnemans.

Tot het einde toe was ze zelfstandig en hield ze de regie van het leven in eigen hand. Nu nemen we afscheid van ons mam en onze lieve trotse oma

Zijn jaarlijkse Nirwana vakantie heeft hij weer in zijn planning staan. Eurosjopper heeft hij weer gehaald, dus nu naar het volgende festival bij Nirwana. Zijn jaarlijkse party houdt hij in de kroeg in zijn straat in Café ‘in d’n Herberg’ Someren. En met de vette DJ Gerard Wijnen!

Ria Traa-van den Aker echtgenote van

Jan Traa a Zij overleed in de leeftijd van 76 jaar.

Wij wensen hem en iedereen een skon fistje, en veul drinken.

Saskia en Jeroen      Brian      Jasper

Best, 7 juli 2019 Hartenvier 13, 5683 DT Best

Welkom lieve

Sjef

We nemen afscheid van ons mam op vrijdag 12 juli om 13.00 uur in de aula van crematoroium Hilvarenbeek, Beekseweg 22b in Diessen.

Geboren 3 juli 2019 Broertje van Ties en Luus Martijn en Kristel van Eijk-Vinken Vaartje 25, 5712 BA Someren-Eind

Joyce Amijs

uit Asten is geslaagd voor Bachelor of Applied science (Chemie) op de Avans Hogeschool te Breda als titel Ingenieur.

Jeroen en Nicole

Namens zijn drankclub ‘de zatte vrienden’ Bij Villa Vrolijk runt ze de tent, Net als thuis bij haar grote en kleine vent. Haar 30 feest is na het hooikoortsseizoen, Zodat ze zelf ook wat drankjes mee kan doen.

Bedroefd, maar dankbaar dat aan zijn lijden een einde is gekomen, hebben we afscheid genomen van mijn lieve man, ons pap, schoonvader en opa

De Gifbeker

Gefeliciteerd Kull

Van jongs af aan al te vinden in de kroeg, van feestjes en gezelligheid krijgt ze nooit genoeg. Inmiddels al 30 jaar zo gek als een deur, met Ilse als vriendin raak je nooit in een sleur.

Bram Inham

Handy’s

Hij is 30 jaar en blijft al een tijd aan Loes kleven. Sindsdien zou je voor zijn kapsel ook geen euro meer geven.

In je hart wonen mensen Die daar helemaal thuis zijn En die daar blijven wonen Ook als ze er niet meer zijn.

Overlijdensberichten uit de regio

Theo van der Sanden Matheus Wilhelmus echtgenoot van

Maria van der Sanden van de Laar 0493 - 352 600 0493 - 473 578

 Helmond, 24 oktober 1937 † Someren, 2 juli 2019 Maria

Alsnog gefeliciteerd!

Na vijftig jaar Steeds minder zwart haar Maar deze dupkesregelaar maakt het nog steeds klaar

Wil Blaas Met het behalen van het certificaat

Politiehond 1

advertenties@ weekbladvoordeurne.nl

Wist U dat ...

advertenties@ hetcontact.nl

De eigenaar van

Vrijdag 12 Juli 60 Jaar wordt

advertenties@ peelbelangonline.nl

Van Harte Gefeliciteerd de Motorbende

Wij feliciteren

John en Carla Joris, Isa, Lotte, Gijsje

www.overlijdensnieuws.nl

Angela en Rudi Maud, Robbe, Nine Correspondentieadres: DELA uitvaartcentrum Uden t.a.v. familie van der Sanden Belgenlaan 11, 5406 XN Uden De afscheidsdienst heeft plaatsgevonden op dinsdag 9 juli in crematorium Heeze. Wij bedanken U voor Uw steun en medeleven na het overlijden van Theo. Speciale dank aan alle betrokken medewerksters van Sonnehove Someren.

Döner Kebab Safé

Döner Kebab Safé De beste Turkse specialiteiten, Someren: lamsvlees of kalfsvlees

uit Nieuw-Zeeland. Iedere vrijdag en zondag van 11.30-21.00 uur en Someren: Iedere dinsdag Wilhelminaplein vrijdag van 12.00 tot 21.00 uur op

DANKBETUIGING

Helaas is het voor ons onmogelijk om iedereen persoonlijk te bedanken voor het warme medeleven dat wij hebben gekregen na het overlijden van mijn lieve man en onze onvergetelijke vader

Afscheid nemen van een vader Echtgenoot, opa en vriend De held die altijd voor ons klaar stond Heeft nu zelf zijn rust verdiend

De beste Turkse specialiteiten, Tiny Strijbosch lamsvlees of kalfsvlees uit Nieuw-Zeeland.

het Wilhelminaplein. Asten: Let op!

met Hyoda met lof en 410 punten.

Asten: Iedere zaterdag Iedere zaterdag en donderdag

PHV De Trouwe Helper Someren

Koningsplein NIET GOED, GELD TERUG Voor bestellingen Voor bestellingen en 06-30931681 reserveringen 06-30931681

van 12.00 tot 20.00 uur op vanhet11.30-20.00 Koningsplein.uur

Daarom willen wij u op deze manier laten weten dat uw aanwezigheid, de bloemen en de lieve kaarten ons erg goed hebben gedaan en een grote steun voor ons zijn.

Lieve Lou, we gaan je missen Tijd om terug naar Riet te gaan Wij zullen altijd van je houden Dat heb je ook van ons gedaan

Bedroefd omdat wij hem voortaan moeten missen, maar heel dankbaar voor de vele mooie herinneringen die ons altijd zullen bijblijven, delen wij u mede dat van ons is heengegaan, in de leeftijd van 88 jaar, ons pap en opa

AnnySomeren: Iedere dinsdag en Petra Strijbosch-Driessen Maarten Cathry

Asten, juli 2019

gaat met pensioen

Lou Gardien echtgenoot van

Riet Gardien-van der Loos †

vrijdag van 12.00 tot 21.00 uur op het Wilhelminaplein. Rien Coolen Asten: Iedere zaterdag van 12.00 tot 20.00 uur op het Koningsplein. DANKBETUIGING

Na 12 ½ jaar trouwe dienst heeft onze collega Anny van Velthoven te kennen gegeven gebruik te willen maken van de mogelijkheid om met vervroegd pensioen te gaan op 1 september 2019.

Anny, hartelijk gefeliciteerd met het behalen van deze mijlpaal. Bedankt voor jouw inzet en fijne samenwerking. Wij wensen jou en je gezin het allerbeste en hopen dat je nog lang in goede gezondheid van je welverdiende vrije tijd mag genieten.

Wij danken iedereen voor de overweldigende belangstelling, mooie woorden, prachtige bloemen, fijne brieven en kaarten die wij mochten ontvangen na het overlijden van mijn man, ons pap en lieve opa

De leegte blijft nog moeilijk te aanvaarden, maar zoveel betrokkenheid verzacht het verdriet en vergroot de moed om verder te gaan. Christien, kinderen en kleinkinderen

Zaanstraat 2, 5712 SN Someren, (+31) 495 66 34 22, www.hd-daksystemen.nl

Asten, juli 2019

Kinderen en kleinkinderen

Bakel, 8 juli 2019 Hospice de Populier

Markt 14, 5711 GD Someren

Er is gelegenheid tot persoonlijk afscheid nemen van Lou op vrijdag 12 juli tussen 13.00 - 13.45 uur in rouwsuite “De Vennen” van Uitvaartcentrum Someren Asten, Acaciaweg 26 te Someren. De afscheidsdienst vindt plaats op vrijdag 12 juli om 14.00 uur in de aula van bovengenoemd uitvaartcentrum. De crematie van Lou zal later deze dag in stilte plaatsvinden.


'T CONTACT/PEELBELANG | donderdag 11 juli 2019 | pagina 21

Fam i l i e b e ri ch t e n Vijftig jaar getrouwd, dat is een hele tijd. Vijftig jaar getrouwd, dat is geen kleinigheid. Vijftig jaar tezamen, lief en leed….

echtgenoot van

Tonny Hoeks

Toon Verberne echtgenoot van

Mariet Verberne - Rutjens * Asten, 15 november 1933

† Asten, 6 juli 2019

Mariet

Elmie en Mario Kim en Thomas Rick, Luuk, Maud

Marty Raymon Britt Iris

Eindhoven, 5 juli 2019 Jan van Havenstraat 15 5724 AT Ommel

IS

g a r a n ti e *

NU 5 JAAR GARANTIE

*

op de Sparta F8e en R5e LTD

1849,-

e

Gerard en Dorothé Joris Tijn en Karlijn Correspondentieadres: Albert van Cuijckstraat 82 5721 JR Asten De afscheidsdienst heeft op donderdag 11 juli plaatsgevonden.

De uitvaartdienst heeft plaatsgevonden op woensdag 10 juli in de Onze Lieve Vrouw Presentatiekerk te Ommel. Later deze dag hebben wij Mies, als gezin, begeleid richting het crematorium.

incl. Watt accu + 5Sparta jaar garantie Kom500 naar de erkende dealer:

Sinds 1953

BUDGETFIETSEN MIERLO

“Tussen ons in, blijft steeds die rode draad

“Tussen ons in, Die onze liefde verraadt blijft steeds die rode draad Jouw blik mij wat ik zeggen wou Diezegt onze liefde verraadt Jouw blik zegt mij M’n God, wat hou ik van jou” wat ik zeggen wou M’n God, wat hou ik van jou”

DORPSSTRAAT 100

5731 JK MIERLO

TEL. 0492-663694

WWW.BUDGETFIETSEN.NL * Geldig van 1 juni tot en met 31 juli 2019.

Kijk voor de actievoorwaarden op Sparta.nl/5-jaar-garantie.

Onze allerliefste oma is gestorven Onze allerliefste mamamama en omaen is gestorven

Maria Swinkels - Loomans

Uitvaartcentrum Someren Asten Acaciaweg 26, Someren T 0493 - 49 34 15

Rouwcentrum Asten Ceresstraat 1, Asten T 0493 - 69 16 10

09-12-1935 - 05-07-2019

E info@meeuwsverspeek.nl

I www.meeuwsverspeek.nl

Maria Swinkels - Loomans 09-12-1935 - 05-07-2019

echtgenote van Echtgenote van Jan Swinkels †

Jan Swinkels †

Hans †, Gerdy en Co, Janne, Tijn, Loes

Hans †, Gerdy en Co, Janne, Tijn, Loes Arjan Jan Arjan enen Jan Louis en Floor en Tom, Louis en Wendy, Wendy, Cas,Cas, Floor en Tom, Bram, Gijs Bram, Gijs Pieter en Samantha, Jane Maria, Thomas Jan Pieter en Samantha, Jane Maria, Thomas Jan Marloes en Matthijs, Roos, Pim Marloes en Matthijs, Roos, Pim

We hebben ons mam in kleine kring naar het

begeleid. tijdstip herdenken Wecrematorium hebben ons mam in kleine Op kringeen naarlater het crematorium begeleid. en vieren we haar leven.

Op een later tijdstip gedenken we haar en vieren we haar leven.

We bedanken het team van Eegelshoeve voor de fantastische zorg in de afgelopen jaren.

We bedanken het team van Eegelshoeve voor de fantastische zorg in de afgelopen jaren.

• Overlast ongedierte?? Bel 0493-688006.

• Gratis Offerte schilderwerk, 06-20552192, 35 jaar ervaring.

• Een frietwagen op uw feest? Voor meer informatie en reserveringen: www.frietexpress.nl of bel 0493-693222.

• Vaatwasser, wasautomaat, droogautomaat, kookplaat, koelkast, inbouwapparatuur defect? Bel 0493-695606 voor herstel. Bots Witgoed Service Asten.

DE PRAKTIJK VAN DR. DEIMANN IS GESLOTEN maandag 22 juli t/m vrijdag 2 augustus VOOR SPOED: DR. VAN OTTERDIJK SPEELHEUVELPLEIN 13 SOMEREN TEL. NR. 0492-331856

Een fijner leven komt een stap dichterbij. Stichting Date duurzame man-vrouw relaties sinds 1969

Marly van Eckendonk

garantie verzekerd!

ar

ij

Pieter

Marina en René Daphne, Wessel Karel en Ilona Kyan, Nyomi,

GRAT

n u t i j d el

Nu voor

Tonny Berkers-Hoeks

Robert en Miranda Michel, Simone, Stef

T/M 31 JULI 2019

k

Mies Berkers

Na een leven geleefd te hebben op zijn eigen wijze, moeten we nu bedroefd afscheid nemen van mijn lieve man, ons pap en opa

ZOMERACTIE a 5j

Aan het “samen” is nu een eind gekomen. Na een korte strijd met telkens nieuwe moed, is in de leeftijd van 73 jaar, toch nog plotseling overleden

De strijd is gestreden met telkens nieuwe moed. Verbazingwekkend krachtig. ’t is op. Zo is het goed.

✓ Veilig en betrouwbaar en áltijd in de buurt ✓ Persoonlijke begeleiding en voorstellen ✓ Onbeperkte kennismakingen en hoge slagingskansen ✓ Ik kom bij u in de buurt

Sandra Slegers

Jos Vellekoop, tel. 040-8431091 of b.g.g. 0800-022 0225

Koningsplein 24 - Asten - 0493-381554

www.uitvaartamore.nl

van den Boom Samen met jullie geeft uitvaartbegeleiding van den Boom zorgvuldig vorm aan een

CoachUP CoachUP

• Voor al uw schilderwerk • De Mobiele Fietsspecialist • www.massagepraktijk binnen en buiten. Inlichtingen: Geert, uw adres voor atteveld.nl voor diverse 0492-331720 of 06-53265973. Verkoop/Reparatie van professionele sport- en F. Moors Lierop nieuwe en gebruikte fietsen! ontspanningsmassages. Praktijk Praktijk voor coaching voor coaching en loopbaanbegeleiding en loopbaanbegeleiding Bel 06-13666356. Meteoorstraat 32, 5721 BM Asten. 06-47152324 • TOON TINNEMANS onderhouds- en • Stultiens Decoraties. Loopbaan Loopbaan APK / APKGlas, / reparatiewerkzaamheden rondOntwikkeladvies spiegels en beletteringen. • Babyborden te huur, Ontwikkeladvies 45+ 45+ Boerenkamplaan 116, 5712 AH uw huis en bedrijf. Tel. Stultiens Decoraties Someren. 0493-496512. 0493-496512. 0493-494862. Ben je 45Someren. jaar Ben of jeouder 45Fax/tel. jaar en of werk ouder je op endit werk je op dit

moment, maar moment, vraagtmaar u zich vraagt wel ueens zich wel eens af hoe uw huidige af hoe werk uw huidige er overwerk tien er jaarover tien jaar uit zal zien? uit Kunt zal uzien? uw huidige Kunt u werk uw huidige tot werk tot de AOW-leeft deijdAOW-leeft volhouden? ijd volhouden? Bestaat het Bestaat het werk dan nog werk wel? danHoe nogkunt wel?u Hoe werken kunt u werken leuk houden? leuk Zouhouden? u misschien Zou uiets misschien heel iets heel anders willen? anders Wat willen? zijn dan Watdezijn mogedan de mogeDeuaanvraag voor aanvraag de subsidie voor wordt de subsidie door wordt door lijkheden enlijkheden welke stappen en welke moet stappen u dan moet dan De mijvijfengedaan en mijafgehandeld. gedaan en afgehandeld. nemen? Het nemen? ontwikkeladvies Het ontwikkeladvies voor vijfen- voor veertigplussers veertigplussers biedt de mogelijkheid biedt de mogelijkheid om om nieuwbouw - renovatie Wat het verschil Wat is tussen het verschil een tussen een over dit soortover vragen dit soort na te vragen denkenna enteeen denken eniseen en een loopbaanadvies? en een loopbaanadvies? plan voor deplan toekomst voor de te maken. toekomstDankzij te maken.ontwikkeladvies Dankzij ontwikkeladvies ontwikkeladviestraject Een ontwikkeladviestraject is preventiefis preventief een subsidieregeling een subsidieregeling van het rijk isvan dithet ont-rijk isEen dit onten dient bewustzijn en dient te bewustzijn creëren over te creëren het over het wikkeladvieswikkeladvies voor iedere werkende voor iedere van werkende 45 van 45 toekomstvan perspectief het huidige vanwerk het huidige werk jaar en ouderjaar in 2019 en ouder GRATIS. in 2019 GRATIS. toekomst perspectief zodat je meer zodat regiejekan meer gaan regie nemen kan gaan over nemen over toekomst de vantoekomst je eigen loopbaan. van je eigen loopbaan. Een ontwikkeladvies Een ontwikkeladvies bestaat uit 4 gesprekbestaat uit 4 de gesprekEen loopbaantraject Een loopbaantraject wordt ingezet wordt om ingezet om ken waarin ken uw persoonlijke waarin uw persoonlijke kwaliteiten, kwaliteiten, actiefcenvervolgstappen actief vervolgstappen te gaan zetten te in gaan je zetten in je behoeften, vragen, behoeftzorgen en, vragen, en kansen zorgencenen kansen loopbaan. loopbaantraject Een loopbaantraject kan een kan een traal staan. Na traal hetstaan. volgen Navan hethet volgen ontwikvan hetloopbaan. ontwik- Een vervolg op een zijn ontwikkeladviestraop een ontwikkeladviestrakeltraject zultkeltraject u meer zicht zult uhebben meer zicht op wat hebben op watzijn vervolg ject. de toekomstde voor toekomst u brengt voor en uhoe brengt u hier en hoe u hier ject. Coachpraktijk voor * Loopbaanvragen het ontwikkeladviestraject of het ontwikkeladviestraject zelf invloed op zelfkan invloed hebben. op kan U zult hebben. een beU zultBenieuwd een be- ofBenieuwd * 45+ ontwikkeladvies * Begeleiding Stress en iets voor is? Neem voor bij jou danis? contact Neem op dan met contact op met ter beeld hebben ter beeld van hebben wat u wilt, vankunt wat uenwilt, kunt en jou iets wat de mogelijkheden wat de mogelijkheden zijnklachten om te zorgen zijn *om te zorgen van Ondernemers Burn-out Coaching CoachUP dat u met plezier dat u werkend met plezier uw werkend AOW leefuw AOW leef- CoachUP Anny Driessen Anny Driessen tijd kan bereiken. tijd kan bereiken.

CROOYMANS

dakbedekkingen

info@crooijmansdak.nl

✬ Zinkwerken en goten Praktijk voor coaching en loopbaanbegeleiding ✬ Lichtkoepels

BBQ VLEES

Loopbaan APK / Ontwikkeladvies 45+ www.vandenboschvlees.nl

persoonlijk afscheid. Zodat jullie met een goed gevoel kunnen terugkijken.

Asten-Someren || 0495 625 356 | www.uitvaartvandenboom.nl Asten-Heusden www.uitvaartvandenboom.nl

Wij wensen u een fijne vakantie! Timmerbedrijf Van den Heuvel, Leembaan 52, DEURNE

Liesselseweg 215, 5753 PN Deurne Voor al uw dakwerken CoachUP✬✬Telefoon 0493 31 18 10 - Fax 31 21 39 Bitumeuze daken

Aangesloten AVR/Singleskeurmerk/Geschillencommissie

w w w. s t i c h t i n g d a t e . n l uitvaartbegeleiding

In verband met vakantie zijn wij gesloten vanaf vrijdag 19 juli, 12.00 uur. Vanaf maandag 12 augustus, 09.00 uur zijn wij weer geopend. Na onze vakantie zijn wij alleen nog op maandag, dinsdag en woensdag open van 09.00 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 17.00 uur.

Geef

Ben je 45 jaar of ouder en werk je op dit moment, maar vraagt u zich wel eens af hoe uw huidige06-51826116 werk er over tien jaar uit zal zien? Kunt u uw huidige werk tot de AOW-leeft volhouden? Bestaat het eens eenijdcadeaubon! werk dan nog wel? Hoe kunt u werken leuk houden? Zou u misschien iets heel anders willen? Wat zijn dan de mogelijkheden en welke stappen moet u dan nemen? Het ontwikkeladvies voor vijfen-

✬ Erkend Polygum dealer ✬ 10 jaar verzekerde Polygum dakgarantie ✬ Gratis dakinspectie ✬ Vrijblijvende offerte

Liesselseweg 215, 5753 PN Deurne Liesselseweg 215, 5753 27889178 PN Deurne 06 27889178 Telefoon 0493 - 31 18 10 - 06 Fax 31 21 39 Telefoon 0493 - 31 18 10 - Fax 31 21 www.coach-up.nl www.coach-up.nl info@crooijmansdak.nl info@coach-up.nl info@coach-up.nl

De aanvraag voor de subsidie wordt door mij gedaan en afgehandeld.

39 229063


'T CONTACT/PEELBELANG | donderdag 11 juli 2019 | pagina 22

Voorlopig geen smallere Boerenkamplaan

De oversteek aan de Boerenkamplaan. (Foto: Hein van Bakel) SOMEREN – Tijdens de raadsvergadering van de gemeente Someren afgelopen donderdag bleek maar weer eens dat de politieke kopstukken er nog niet uit zijn. Er werd geen perfect passende oplossing gevonden voor de situatie hoe de route naar het sportpark van SV Someren te verbeteren.

door Jordy van de Brug Op 19 december 2018 werd in de gemeenteraad unaniem een amendement aangenomen waarin het college werd gevraagd om, naar aanleiding van een petitie die 400 keer werd ondertekend, een onderzoek te doen naar vier varianten voor een alternatieve veilige fietsverbinding naar sportpark De Potacker. Uit dit onderzoek kwamen vier varianten naar voren. De varianten werden beoordeeld op verschillende (verkeerskundige) aspecten. Het aanleggen van een nieuwe fietsverbinding (variant 1 en 2) werd gezien als een nuttige aanvulling op de reeds bestaande verbinding via de Boerenkamplaan. De kosten van nieuw aan te leggen fietsverbinding (variant 1 en 2) lagen echter aanmerkelijk hoger dan het verbeteren van de bestaande route (variant 3). Dat kwam met name door de extra grondaankoop die noodzakelijk zou zijn.

Goedkoper

De vierde optie had verkeerskundig gezien de voorkeur bij de experts. De Boerenkamplaan versmallen betekent dat op een aantal plaatsen een fysieke afscheiding kan worden gemaakt tussen rijbaan en fietspad. Het versmallen van de hoofdrijbaan heeft, volgens de experts, ook een positief effect op de snelheid en daarmee op de verkeersveiligheid. De kosten van deze voorkeursvariant werden geschat op 91.000 euro. Deze kosten vielen aanzienlijk lager uit dan de andere drie varianten. Zo kostte variant 1 al 388.000 euro. Toch was de raad niet tevreden. Met enige tegenzin werd ingestemd (allleen

de Gemeenschapslijst stemde tegen) met de vierde optie, maar wel met een zeer belangrijke kanttekening. De fracties van Zummers Belang/ CDA, PvdA, Lijst Someren-Heide en Wij zijn Someren/VVD dienden namelijk een amendement in. In dit voorstel werd gesproken over de Boerenkamplaan aanpakken wanneer er begonnen wordt met het ‘Blauwe ader plan’. “De weg ligt dan toch al open”, aldus enkele raadsleden. Met name het financiële plaatje van de gemeente speelt nu ook een rol. Doordat deze werkzaamheden nog niet ingepland staan kan het dus nog wel enkele jaren duren voordat er iets gebeurt. Dit schoot bij de Gemeenschapslijst en Leefbaar Someren in het verkeerde keelgat. “Het gaat om veiligheid. Dan kun je niet snel genoeg handelen’’, concludeert Leefbaar Someren fractievoorzitter Arnold Verhofstad. “Dit uitstel is zo wellicht nog erger dan het originele voorstel’’, aldus Gemeenschapslijst fractievoorzitter Bart De Groot.

Negeren

Vooral De Groot is het niet eens met de gang van zaken: “Er worden nu gewoon 400 mensen genegeerd.” De andere partijen kunnen dat wel volgen, maar houden vast aan deze optie. Fractievoorzitter van de Lijst Someren-Heide, Marco Stolwijk: “We moeten het hier mee doen. De gouden variant zit er niet bij.” “De kosten zijn zelfs nog aan de hoge kant tegenover de minimale veiligheidswinst van optie vier, maar de andere opties zijn nou eenmaal nog veel duurder.”, vult PvdA-raadslid Leo Dortmans aan.

Kerkb e ri ch t e n R.K. Franciscusparochie Asten-Someren H. Maria Presentatiekerk Asten Zondag 14 juli 11.00: Eucharistieviering mmv Jozefkoor (koffie en thee voor iedereen). Intenties: Elly Bukkems- Douven; Emmelie Bukkems; Maroesja vd Broek; Huub Engels en overleden familieleden; Wim en Diny Nieuwkamp-v Abel en zoon Willie; Gonny v Berlo- van Kessel. Dinsdag 9.30: Geen Eucharistieviering Kapel Missiezusters. Donderdag 18.30: Geen Eucharistieviering Kapel Missiezusters. H. Antonius van Paduakerk Heusden Geen viering. O.L. Vrouw Praesentatie Ommel Zaterdag 17.30 uur Rozenhoedje; 18.00 uur H. Mis op de 15e zondag door het jaar: Annie en Piet v.d. Ven en Gerrie de zoon, Antoon Wijnands, Jacques de Bekker. Zondag 09.00 uur Rozenhoedje; 09.30 H. Mis op de 15e zondag door het jaar met zang v.h. Jozef-Pauluskoor uit Someren-Heide: uit dankbaarheid b.g.v. een 50-jarig huwelijkjub., Miet Berkers, Marinus Louwers en Anna v. Lierop de echtgenote. Maandag 08.00 uur H. Mis: voor het welzijn v.d. jonge gezinnen, Jo v. Overbeek-v. Dijk. Dinsdag 08.00 uur H. Mis: voor het welzijn v.d. gezinnen en de alleenstaanden, Jan en Paula Gillis-Hoendervangers; 19.00 uur Aanbidding v.h. Allerheiligste Sacrament. Woensdag 08.00 uur H. Mis: voor de zielenrust v.d. overledenen, Leo v. Kessel v.w. zijn verj. Donderdag 08.00 uur H. Mis: voor de intenties uit het intentieboek v. Maria v. Ommel, Janus en Cisca Loomans-

Maas v.w. de sterfdag v. Cisca. Vrijdag 08.00 uur H. Mis: voor vrede in de wereld en in de gezinnen. Lambertuskerk Zondag 09.30 uur: H. Mis Volkszang familie v Horne-Dekkers en dochter Liza Truijen-v Horne; Marie Hurkmans-Bakker vw verjaardag; Gerard de Bont; Carel vd Boomen vw verjaardag; Theo Maas vw verjaardag. Eegelshoeve Someren Zaterdag 19.00 uur: H. Mis Jan Umans Sonnehove Someren De maanden juli en augustus geen H. Mis. H. Naam Jezus Lierop Woensdag 10 juli: Mis in Henricushof. Zondag 14 juli 10.00 uur mis in Koepelkerk, mmv Par. kerkkoor Intenties: Overleden ouders Meulendijks en zn Thomas en Toon, Harrie vd Broek vw trouwdag en kleindochter Camille. Woensdag 17 juli: Mis in Henricushof. O.L.Vrouw Tenhemelopneming Someren-Eind Zaterdag 13 juli om 18.00 uur H. mis in de Einder, ingang Lambertusstraat. Petronella, Henrika en Henricus Borsboom; Hubertus Michiels, Albertina Michiels-Kraak en overleden familieleden; Paul Nieuwesteeg; Overleden ouders André van Gijsel en Ann van Gijsel-Muyen. Kapel Sluis XIII Someren-Eind Zondag 14 juli: Communieviering 10.15 uur.

Protestantse kerk Asten | Someren Zondag 14 juli dienst in Someren, Speelheuvelplein. Aanvang 10.00 uur. Voorganger is ds Van Loon, predikant te Rotterdam.

Puzzelservice / Persbelangen / P1055 K r u i s wo o rd puzzel Puzzelservice / Persbelangen / P1055

HORIZONTAAL: 1 uniek, 5 houtsoort, 10 achterbuurt, 14 grasplak, 15 geurstof, 16 magneetband, 17 gedurende korte tijd, 18 hemelwater, 19 hoogwaardig, 20 uitheems zoogdier, 21 haarknot, 22 voormaag, 23 handeling, 25 catastrofe, 27 luchtig, 30 lomperd, 34 rechts (bij voerlieden), 37 smalle plank, 38 zangstem, 39 export, 40 vreemde munt, 41 vragend voornaamwoord, 42 plaats in Gelderland, 43 dienstwagentje, 46 barbaar, 48 ooit, 50 teken, 51 beschuldiging, 54 altijd, 56 duel, 60 vervoermiddel, 61 hof, 62 bediende, 63 het wezenlijke, 64 bevlieging, 65 regelmaat, 66 hoofdbedekking, 67 bouwland, 68 kanarie. VERTICAAL: 1 zoogdier, 2 nieuwe ster, 3 net zo, 4 vergiffenis, 5 zware sloep, 6 roofvogel, 7 beeldmerk, 8 vet, 9 hoeveelheid, 10 droge grasvlakte, 11 schuifbak, 12 niet gesloten, 13 vacht, 24 zinspeling, 26 schijnvrucht, 27 omslagdoek, 28 infectieziekte, 29 pus, 31 lichaamsvloeistof, 32 globe, 33 kei, 35 atmosfeeroverdruk, 36 bril, 44 achteruit, 45 raadsel, 46 pastor, 47 aankoop, 49 kunstzin, 50 reeks, 51 uiting van vrolijkheid, 52 auditorium, 53 zuilengang, 55 kreupel, 57 bushalte, 58 honingdrank, 59 genoegen.

Welk 4 winwoord 5 6 komt 7 8er in 9 het balkje? 10 11

1

2

3

1 14

2

3

4

5 15

6

7

8

9

10 16

14 17

15 18

16 19

17 20

18 21

19 22

20 27

28

29

27 34

28

29

23

24

23

24

34 38

39

38 41

39

21

25

44

45

43

44 48

45

52

53

51 60

52

53

48

35

36

35

36

13

31

32

33

31 37

32

33

22

26 26

30

13

12

30

37 40 40 42

41 43

51

25

12

11

54

49 49

54 61

50 55

46

47

46

47

50

55

42

56

57

58

59

56 62

57

58

59

60 63

61 64

62 65

63 66

64 67

65 68

66

67

68

© Persbelangen P1055 © Persbelangen P1055 9 9

Winnaar vorige week

Maria Strijbosch uit Asten

36 36

50 50

16 16

32 32

26 26

64 64

1 1

43 43

47 47

Uw oplossing moet bij ons binnen zijn vóór dinsdag 12.00 uur:

2 2

61 61

advertenties@hetcontact.nl advertenties@peelbelangonline.nl Onder de goede inzendingen wordt wekelijks een cadeaubon van €10,- verloot.

Proficiat! Winwoord: PARKEERMETER

Zomeractiviteiten in de bieb ASTEN – In Bibliotheek Helmond-Peel in Asten zijn van 9 juli tot en met 8 augustus activiteiten voor de jeugd, waaronder workshops en knutselen.

Dinsdag 9 juli van 11.00 uur tot 12.15 uur kunnen kinderen deelnemen aan een zing, dans en acteer-workshop gegeven door musicaldocente Anne. Een week later op dinsdag 16 juli vindt er van 11.00 uur tot 12.30 uur een kunstworkshop plaats onder leiding van kunstenares Elfri van der Weerden. Vrijdag 19 juli staat vervolgens een wetenschapsworkshop op de rol.

Curiosity World vertelt over de geschiedenis van de maand, en deelnemers kunnen zelf hun eigen maan maken. Woensdag 24 juli geeft Mad Science van 11.00 uur tot 12.00 uur een workshop over polymeren waarbij deelnemers hun eigen slijm maken. Daarna volgt op dinsdag 30 juli een kunstcollege, van 11.00 uur tot 12.00 uur. De maand augustus gaat op don-

derdag de eerste van start met een technieksworkshop. Samen met techniekkunstenaar Jorg Duitsman maken deelnemers een kaart met ledverlichting. Dinsdag 6 augustus gaat het van 11.00 uur tot 12.00 uur over de vervuiling van onze oceanen. De zomeractiviteiten worden op donderdag 8 augustus met een dans- en knutselworkshop, onder leiding van musicaldocente Anne. Deze duurt van 11.00 uur tot 12.15 uur. Inschrijven kan via www.bibliotheekhelmond.nl/activiteiten.

In fo e n di enst en Huisartsen

Bij spoedgevallen, avond-, nacht- en weekenddienst: de centrale huisartsenpost bij het Elkerliek in Helmond: tel. 0900-8861. Spoedpost huisartsen Geldrop: alleen bereikbaar buiten praktijkuren van de eigen huisarts: ‘s avonds, ‘s nachts, in het weekend en op feestdagen. Telefoon eveneens: 0900-8861.

Apotheken

Alphega apotheek Floralaan 28 in Asten, tel. 0493-694343. Op werkdagen van 8.00 tot 17.30 uur. Buiten deze openingstijden voor spoedgevallen: de apotheek in het Elkerliek in Helmond aan de Wesselmanlaan 25, tel. 0492-595983.

Tandartsen

In het weekend vanaf vrijdag 12.00 uur is de tandartsenkring Deurne/ Asten/Someren/Bakel bereikbaar, alleen voor zéér dringende gevallen die niet kunnen wachten tot na het weekend. Tel. 06-22094316.

Buurtbemiddeling

Voor geluidsoverlast en problemen met de buren: Buurtbemiddeling DAS: 06-27856865 of asten@bemiddeling.nu.

GGD Brabant-Zuidoost

Aanvraag ambulancezorg voor noodgevallen: 112. Voor aanvraag vervoer: 040-2332135.

Zorgboog

Voor hulp bij persoonlijke verzorging en/of verpleging. Of voor zorg na behandeling in het ziekenhuis. Of voor een adviesgesprek of specialistische verpleegkundige hulp: neem contact op met het kruiswerk van de Zorgboog. In kleine wijkteams wordt hulp en ondersteuning geboden, afgestemd op de zorgvraag. Tel. 0900-8998636 of zorgboog.nl.

Ook voor informatie over zwangerschapsbegeleiding, kraamzorg en jeugdgezondheidszorg.

Voor nieuwe aanmeldingen: CIZ Veldhoven, tel. 040-2549999.

Politie

Dierenartsenpraktijk De Eenhoorn, Ommelsveld 25 Asten, tel. 0493689715. Dierenartsenpraktijk Asten, Dijkstraat 1 Asten, tel. 0493-691330. Ook voor spoed.

Bureau Helmond is geopend van maandag t/m vrijdag: 9.00-21.00 uur, op zaterdag en zondag 9.00-18.00 uur. Aangifte doen kan ook online via www.politie.nl. Alarmnummer: 112. Geen spoed: 0900-8844. Meld misdaad anoniem: 0800-7000.

Bloedafname

Het Elkerliek ziekenhuis heeft een bloedafnamelocatie in medisch centrum Campanula aan de Floralaan 30, ingang Lienderweg in Asten. Op werkdagen van 8.00 tot 11.00 uur. Trombosedienst op werkdagen van 8.00 tot 10.00 u.

Onis Welzijn

Onis Welzijn voor vragen over welzijn, (mantel)zorg, meedoen, wonen of inkomen in Asten en Someren. Tel. 0493-441234, e-mail info@oniswelzijn.nl<mailto:info@oniswelzijn. nl.

Lev-groep

De Lev-groep is er voor iedereen die vragen heeft over zorg, wonen, opvoeden, relaties, werk, echtscheiding en geldzaken en werkt wijkgericht met vrijwilligers. Asten: 0493-693889. Zie ook levgroep.nl. De crisisdienst van Levgroep is tijdens en buiten kantoortijden bereikbaar via tel. 0492-598989.

Savant Zorg

Voor persoonlijke verzorging, verpleging, activerende begeleiding, ondersteunende begeleiding, verpleeghuiszorg, verblijf, huishoudelijke verzorging en maaltijdservice. Ook voor acute zorg 24 uur per dag zeven dagen per week: tel. 0492572000, op werkdagen van 08.00 uur tot 17.00 uur.

Dierenartsen

Dierenambulance

Opvang zwerfdieren: Dierenbescherming Zuidoost-Brabant. De dierenambulance rijdt voor huisdieren, kleine landbouwdieren en voor in het wild levende dieren die in nood zijn. De meldkamer dierenhulp is bereikbaar via 0900-1120000. Dierenambulances rijden niet voor dode dieren. Melding daarvan kan bij de gemeente of in het weekend bij de politie.

Acteon Thuiszorg

Huishoudelijke ondersteuning in het kader van de WMO. In 24 gemeenten waaronder de Peelgemeenten. Tel. 040-2487740 of zie www. acteonthuiszorg.nl.

Vogelasiel

Voor opvang vogels: Stichting Vogelasiel Someren eo, Philipsbosweg 7 in Lierop. Tel. 06-29799316 of vogelasiel-someren.nl.

Thuiszorg, Samen verder

Voor verpleging, verzorging, huishoudelijke hulp en/of begeleiding, tel 0492-476001. Zie ook www.thuiszorgsamenverder.nl. Voor spoedhulp, bijvoorbeeld na ontslag ziekenhuis: 24 uur per dag bereikbaar via tel: 06 49438319.

Poetszorg, poetsen met een praatje

Voor huishoudelijke ondersteuning in de regio Peelland. Zie www. poetszorg.nl, tel: 0642677878.


'T CONTACT/PEELBELANG | donderdag 11 juli 2019 | pagina 23

Kip- of varkenssaté 27 stuks - Diepvriesspecialist Normaal 10,49

Frites préfrites - Voorgebakken Frieten Frites Frieten

1020409

Frites Frieten

10/10 mm

6,99

1020407

Dubbellikker, raket of stoplicht

2 kg 54 10376 722996 5 x 2 kg 1 54 10376 722987

1 kg 54 10376 722997 10 x 1 kg 1 54 10376 723007

Waterijs - Voorgebakken Frieten Frites préfrites 12, 10 of 8 stuks - Dedert 7 x 9 c.-o.

Normaal vanaf 1,29 10/10 mm

Allumettes Fijne Frieten

1,

7/7 mm

1020407

1020536 2 kg 54 10376 822581 5 x 2 kg 1 54 10376 822595 7 x 9 c.-o.

Dikke of dunne

Frites

7 x 9 c.-o.

2 dozen voor

Frites Frieten

10/10 mm

89

10/10 mm

1,

Allumettes Fijne Frieten

1 kg 54 10376 722997 10 x 1 kg 1 54 10376 723007

1020513 1 kg 54 10376 822604 10 x 1 kg 1 54 10376 822618

7 x 9 c.-o.

7 x 9 c.-o.

79

Garnalen met kop Allumettes 10/18 mm 7/7 mm

Pom’Steak

500 gram - Klaas Puul Fijne Frieten Normaal 8,24

1 kilogram - Lutosa 7/7 mm

Normaal vanaf 2,49

7/7 mm

Boerenroomijs

2,5 liter - Diepvriesspecialist Normaal 6,19

1016226

2 dozen voor

1 kg 54 10376 022325 10 x 1 kg 1 54 10376 022322 8 x 9 c.-o.

9,

99

op=op

3,99

1020513 1 kg 54 10376 822604 10 x 1 kg 1 54 10376 822618 7 x 9 c.-o.

Hamburger 10/18 mm bistrokwaliteit

Mini loempia’s

12 stuks - Diepvriesspecialist

36 stuks - Dorada

Normaal 5,99

Normaal 2,19

3,99 3

Deurne - Milhezerweg 19 - T 0493-320051 Helmond - De Hoefkens 1B - T 0492-544407 Veghel - Gasthuisstr. 36 - T 0413-344004 www.diepvriesspecialist.nl Aanbiedingen alleen geldig in de winkels van de Diepvriesspecialist zolang de voorraad strekt. Van woensdag 10 juli t/m dinsdag 6 augustus 2019. Prijzen in euro’s. Prijswijzigingen en zetfouten voorbehouden.

• Container te huur. Voor puin, snoeihout, zand enz. à 70,--. Brengen en halen in regio Deurne 06-46256440.

• Oppas gezocht voor dinsdagmiddag van +/- 14.15 tot 17.30 in Asten. Kinderen 2 en 4 jaar. Tel. 0615496781.

• Containers nodig voor bouwen sloopafval? Bel Raijmakers Transport BV Someren 0493-490152.

• Bouwkavel gezocht omgeving Asten. Woonbestemming pré. Tel 06-46187737

GRATIS tegen inlevering van 120 Piggypunten • Winterprei op bestelling, boerenkool, spruitkool en groenteplanten Jan Vinken Beuzen 6 Deurne 06-46579334 Di. en do. gesloten. www.plantenverkoopdeurne.nl 3

MENU SUGGESTIES TUTTI A MANGIARE | PROEVERIJ VAN GERECHTJES

2 GANGEN | 12 GERECHTJES | 30 P.P. 3 GANGEN | 18 GERECHTJES | 35 P.P.

MENU DI STAGIONE | SEIZOENSMENU | WISSELEND

2 GANGEN KEUZEMENU | 24.50 P.P. 3 GANGEN KEUZEMENU | 29.50 P.P.

Geniet van onze nieuwe kaart en proef de sfeer op ons heerlijke terras. La vita è bella!


www tel.: 0485 - 45 29 86

Onze openingstijden: Di, Wo & Do 10:00 - 17:30, Vrijdag 10:00 - 21:00, Zaterdag 10:00 - 17:00 tel.: 0485 - 45 29 86 www Boersestraat 11, 5454NG, Sint Hubert. In St.Hubert op de rotonde richting Wanroij, dan 3e weg link

Onze openingstijden: Di, Wo & Do 10:00 - 17:30, Vrijdag 10:00 - 21:00, Zaterdag 10:00 - 17:00 tel.: 0485 - 45 29 86 www Nu: € 1275,Smimix 62 Boersestraat 11, 5454NG, Sint Hubert. In St.Hubert op de rotonde richting Wanroij, dan 3e weg link

Onze openingstijden:Aktiemodel: Di, Wo & Do 10:00 - 17:30, Vrijdag 10:00 - 21:00, Zaterdag 10:00 - 17:00 tel.: 0485 - 45 29 86 Babir Nu: € 1275,Boersestraat 11, 5454NG, Sint Hubert. In St.Hubert op de rotonde richting Wanroij, dan 3e weg link 2 motorig & accu

In stof In mee www uit voo

Gasd

In stof In mee uit voo

... Welko Lekker zitten? ... Welko Nu: € 975,Gasd

'T CONTACT/PEELBELANG | donderdag 11 juli 2019 | pagina 24

relaxfauteuils relaxfaut met sta- op hulp met sta- o Ruim 90 modellen Ruim 90 m Veelal uit voorraad leverbaar Veelal uit voorra

Al ruim 45 jaar hèt adres voor Al comfort ruim 45en jaarkwaliteit hèt adres voor comfor ruim en 45kwaliteit jaar hèt adres voor Al comfort

CLH-02 3 zits van € 1670,-

CLH-02 3 zits van € 1670,-

Onze openingstijden: Di, Wo & Do 10:00 - 17:30, Vrijdag 10:00 - 21:00, Zaterdag 10:00 - 17:00

relaxfauteuils op draaivoet Ruim 230 modellen relaxfauteuils op draaivoet Ruim 230 modellen

Gasdruk & Topswing Uit voorraad in donker blauw leder

bankstellen Ruime keuze Veelal met relaxfunctie

CLH3 zit van € 16

relaxfauteuils met sta- op hulp Ruim 90 modellen Veelal uit voorraad leverbaar

Aktiemodel: Babir 2 motorig & accu in stof vanaf

CLH-02 3 zits van € 1670,-

Nu: € 1275,-

Banken en bankstellen Ruime keuze Veelal met relaxfunctie

relaxfauteuils met sta- op hulp Ruim 90 modellen Veelal uit voorraad leverbaar

Ga

(6

Aktiemodel: BabirAktiemodel: Babir Aktiemodel: Babir Aktiemodel: B

(6x Béla voorradig)

Aktiemodel: Babir 2 motorig & accu in stof vanaf Aktiemodel: Babir€ 1875,2 motorig & accu in stof vanaf Aktiemodel: Babir Smimix 62 € 1875,2 motorig & Gasdruk & Topswing accu in stof Uit voorraad in vanaf € 1875,donker blauw leder

€ 1875,-

Béla Gasdruk & Topswing van € 1730,-

€ 1875,-

Lekker zitten?... Lekker zitten?... Lekker Nu: € 1275,2 motorig & accu 2 motorig & accu2 motorig & accu2 motorig & a ... Welkom bij Teun Arts. Teun Lekker zitten?... in stof vanaf in stof vanaf ... inWelkom stof vanaf bij in stof vana.

Nu: € 975,-

Nu: € 1275,-

Al ruim 45 jaar vindt u in deze omgebouwde boerderij in Sint Hubert de grootste collectie relaxfauteuils van Nederland.

relaxfauteuils met sta- op hulp Ruim 90 modellen Veelal uit voorraad leverbaar relaxfauteuils met sta- op hulp Ruim 90 modellen Veelal uit voorraad leverbaar

in stof vanaf

€ 1875,-

Aktiemodel: Babir 2 motorig & accu in stof vanaf

Nu: € 1275,-

CLH-02 3 zits van € 1670,-

Al ruim 45 jaar vindt u in deze omgebouwde boerderij in Sint Hubert de grootste collectie relaxfauteuils van Nederland. Al ruim 45 jaar vindt u in deze omgebouwde boerderij in Sint Hubert de grootste collectie relaxfauteuils van Banken en Banken en Al ruim 45Nederland. jaar vindt u in deze bankstellen bankstellen omgebouwde boerderij in Sint Hubert de Ruime keuze Ruime keuze grootste collectie relaxfauteuils van Veelal met relaxfunctie Veelal met relaxfunctie Nederland. Banken en bankstellen Ruime keuze Veelal Banken met relaxfunctie en

Nu: € 1275,-

3 zits van € 1670,-

CLH-02 3 zits van € 1670,-

relaxfauteuils op draaivoet Ruim modellen

Nu: € 1275,- Nu: € 1275,- Nu: € 1275,- Nu: € 1275,- Nu: € 1275,- Nu: € 1

CLH-02 3 zits van € 1670,CLH-02 Nu: € 1275,3 zits van € 1670,CLH-02 Nu: € 1275,3 zits van € 1670,-

€ 1875,-

relaxfauteuils op draaivoet Ruim modellen

Smimix 62 Gasdruk & Topswing Uit voorraad in donker blauw leder

CLH-02 3 zits van € 1670,-

relaxfauteuils met sta- op hulp Ruim 90 modellen Veelal uit voorraad leverbaar

Aktiemodel: Babir 2 motorig & accu in stof vanaf

Al ruim Lekker 45 jaar hètzitten?... adres voor comfort en kwaliteit Lekker zitten?... Al ruim 45 jaar hèt voor comfort en kwaliteit bij Teun Arts. ...adres Welkom bij Teun Arts. ... Welkom bij Teun A Lekker zitten?... Welkom bij Teun Arts. Lekker...zitten?... 230 230 ... Welkom bij Teun Arts.

Smimix 62 Nu: € 975,Gasdruk & Topswing (6x Béla voorradig) Uit voorraad in donker blauw leder

l ruim 45 jaar vindt u in deze ouwde boerderij in Sint Hubert de otste collectie relaxfauteuils van Nederland.

(6x Béla voorradig) Béla Gasdruk & Topswing van € 1730,-

Gasdruk & Topswing Uit voorraad in Béla donker blauw leder Gasdruk & Topswing Nu: € 1275,van € 1730,-

Lekker zitten?... ... Welkom

Béla Gasdruk & Topswing van € 1730,-

Béla Gasdruk & Topswing Geparo 290van € 1730,Nu: € 975,Gasdruk & Topswing Béla voorradig) In stof vanaf €(6x 1075,-

Welkom bij Lekker... € 1875,€zitten?... 1875,€ Teun 1875,- Arts.€ 1875,-

Geparo 290 Béla Gasdruk & Topswing Gasdruk & Topswing In stof vanaf € 1075,van € 1730,In meerdere kleuren Béla uit Nu: € 975,uit voorraad Gasdrukleverbaar & Topswing (6x Béla voorradig) van € 1730,-

Nu: € 975,-

(6x Béla voorradig)

... Welkom bij Teun Arts.

Nu: € 975,-

(6x Béla voorradig)

Geparo 290 Gasdruk & Topswing

In stof vanaf € 1075,Geparo 290 In meerdere kleuren uit Gasdruk & Topswing uit voorraad leverbaar In stof vanaf € 1075,In meerdere kleuren uit Aktiemodel: Babir 2 motorig & accuuit voorraad leverbaar in stof vanaf

€ 1875,-

Smimix 62 Gasdruk & Topswing Uit voorraad in Smimix 62 donker blauw leder Gasdruk & Topswing Nu: € 1275,Uit voorraad in Smimix 62 donker blauw leder Gasdruk & Topswing Nu: € 1275,Uit voorraad in donker blauw leder

In meerdere kleuren uit uit voorraad leverbaar

Smimix 62 Gasdruk & Topswing Gasd Uit voorraad in Ui donker blauw leder donk

Nu: € 1275,- Nu

Smimix 62 Gasdruk & Topswing Uit voorraad in donker blauw leder

Nu: € 1275,-

Nu: € 1275,-

en: Di, Wo & Do 10:00 - 17:30, VrijdagOnze 10:00openingstijden: - 21:00, Zaterdag 10:00 Di, Wo - 17:00 & Do tel.: 10:00 0485 - 17:30, - 45 29Vrijdag 86 www.teunarts.nl 10:00 -Onze 21:00, openingstijden: Zaterdag info@teunarts.nl 10:00 Di, Wo - 17:00 & Do 10:00 tel.: - 0485 17:30,-Vrijdag 45 29 10:00 86 -www.teunarts.nl 21:00, Zaterdag 10:00 info@teunart - 17:00 tel.: 0 Boersestraat 11, 5454NG, Sint Hubert. In St.Hubert op de Boersestraat rotonde richting 11, Wanroij, 5454NG, dan 3e Sint weg Hubert. links, 1e In rechts. St.Hubert op de rotonde Boersestraat richting 11, 5454NG, Wanroij,Sint danHubert. 3e wegInlinks, St.Hubert 1e rechts. op de rotonde richting Wa Onze openingstijden: Di, Wo & Do 10:00 - 17:30, Vrijdag 10:00 - 21:00, Zaterdag 10:00 - 17:00 tel.: 0485 - 45 29 86 www.teunarts.nl Boersestraat 11, 5454NG, Sint Hubert. In St.Hubert op de rotonde richting Wanroij, dan 3e weg links, 1e rechts.

info@teunarts.nl

Onze openingstijden: Onze openingstijden: Di, Wo & Onze Do 10:00 openingstijden: Di, Wo - 17:30, Onze & DoVrijdag openingstijden: 10:00 Di, Wo -info@teunarts.nl 10:00 17:30, & Onze Do - 21:00, Vrijdag 10:00 openingstijde Di, Wo Zaterda -10:00 17:30 Onz &D Boersestraat 11,Boersestraat 5454NG, 11, Sint Boersestraat Hubert. 5454NG, In11, Sint St.Hubert Boersestraat Hubert. 5454NG, op

Onze openingstijden: Di, Wo & Do 10:00 - 17:30, Vrijdag 10:00 - 21:00, Zaterdag 10:00 - 17:00 tel.: 0485 - 45 29 86 www.teunarts.nl Boersestraat 11, 5454NG, Sint Hubert. In St.Hubert op de rotonde richting Wanroij, dan 3e weg links, 1e rechts.

Profile for Das Publishers!

Peelbelang 11-07-2019  

Gratis nieuws en advertentieblad voor Asten en omstreken

Peelbelang 11-07-2019  

Gratis nieuws en advertentieblad voor Asten en omstreken