Middenstandsbelangen 23-03-2023

Page 1

Expositie moeder en dochter in Kunstzaal Mierlo

Heeze verslaat Geldrop in voetbalderby

De mooiste foto’s gemaakt door onze lezers

Agenda met films, wandelen en scouting

Boom voor honderdjarige

GELDROP – Honderd kaarsjes mocht Nel Emans maandag uitblazen. De Geldropse kreeg als eerste van de gemeente een bijzonder cadeau: haar eigen boom in het kasteelpark. Meer foto’s op www.middenstandsbelangen.nl. (Foto: Corinna Romanesco)

BBB ook de grootste in Geldrop-Mierlo

GELDROP-MIERLO - De enorme verkiezingswinst van BBB is ook in Geldrop-Mierlo te zien. De BoerBurgerBeweging kreeg bij de verkiezingen voor Provinciale Staten 2518 stemmen van de inwoners van Geldrop-Mierlo.

door Martin de Bruijne

Historisch, zo kan de uitslag van de Provinciale Statenverkiezingen gerust worden genoemd. Nieuwkomer BBB werd in een klap de grootste in alle provincies. En in heel veel gemeentes ging de par-

tij ook met de meeste stemmen aan de haal. In Geldrop-Mierlo kreeg BBB 14,5 procent van de stemmen. Gevolgd door de VVD met 13 procent (2259 stemmen).

In Geldrop-Mierlo verloor de VVD terrein, ruim een procent. In Nuenen was het verlies voor de VVD

met ruim anderhalf procent groter, maar daar wist de partij wel de grootste te blijven. In Nuenen scoort de VVD met 17,2 procent nog altijd ruim vijf procent meer dan de nummer twee, nieuwkomer BBB. Het opkomstpercentage was in Nuenen behoorlijk hoog met 65,3 procent.

Alle twintig partijen die op de lijst stonden kregen stemmen in Geldrop-Mierlo

In Geldrop-Mierlo brachten 17.435 mensen hun stem uit. Daarmee is het opkomstpercentage 56,27 procent, vier jaar geleden was dat nog 54 procent. De meeste stemmen gingen dus naar nieuwkomer BBB. GroenLinks haalde 1503 stemmen, de PvdA 1491. Met 1372 stemmen scoorde de SP in Geldrop-Mierlo redelijk, het CDA kreeg 1312 stemmen. Dat zijn er iets meer dan PVV (1289) en D66 (1266). Net als in veel andere plaatsen verliest Forum ook in Geldrop-Mierlo fors.

Nieuwkomer JA21 krijgt 708 stemmen, Volt haalt er wat minder: bijna 500. Alle twintig partijen die op de lijst stonden kregen stemmen in Geldrop-Mierlo, Jezus Leeft met zeven de minste.

Heeze-Leende

Ook in Heeze-Leende een prima uitslag voor BBB. De partij krijgt 1781 stemmen, een score van ruim twintig procent. De VVD, vier jaar geleden nog de grootste in HeezeLeende, moet het doen met 1361 stemmen. In Heeze-Leende was het opkomstpercentage met 65,5 procent hoger dan het landelijke cijfer. En flink hoger dan het gemiddelde in Brabant: 55,2 procent van de kiesgerechtigden ging in onze provincie naar de stembus.

Licht uit

De verkiezingen zijn in de regio goed verlopen. Niet geheel vlekkeloos overigens. In Nuenen liep het tellen van de stemmen in de nacht van woensdag op donderdag vertraging op. Reden: bij het stembureau in gymzaal Jacobushoek viel rond half een ’s nachts het licht uit. De brandweer zorgde voor extra verlichting met hulp van een noodaggregaat.

Zie pagina 4 Zie pagina 4

Bel of mail uw bezorgklacht door: 0493 - 473 578 of advertenties@middenstandsbelangen.nl

repareren voor alle verzekeringsmaatschappijen.

www.kruysdijkautoschade.nl

42 - 5591 JL Heeze

- Fax.

www.middenstandsbelangen.nl

Zomertijd

In de nacht van zaterdag 26 op zondag 27 maart 2022 gaat de Zomtertijd in. De klok gaat om 02.00 uur één uur vooruit naar 03.00 uur.

Laat me jou helpen bij het vergroten van je naamsbekendheid en het verhogen van je verkopen!

De Lokale Verbinder www.dasmediacentrum.nl

Jos van Bree over hekken en appelflappen
23 maart 2023 Week Jaargang 72 12 WWW.MIDDENSTANDSBELANGEN.NL 3 13 15 17 21
In Geldrop-Mierlo kwam het stembureau zelfs naar de mensen toe, zoals in Magdalenahof. (Foto: Micle de Greef)
Actueel
Gemeente
Vo�������������������������������������������������������������������������������������������� ni������������������������ ������������ ������������ �������� �������� ������������ ������������������������������������ Industrieweg
Tel.040-2264185
040-2265433
Wij
CASUAL STYLE TREND SHOP DE NIEUWE COLLECTIE ONLINE WWW.LENSSENMANDERS.NL DE GROOTSTE VAN DE REGIO • MEER DAN 150 TOPMERKEN • MODE-EXPERTS ALTIJD AANWEZIG • GRATIS PARKEREN • DORPSSTRAAT 161B MIERLO KOOPZONDAG 26 MAART 12.00 - 17.00 Loopeensbinnenenervaarde nieuwekleurenvanditvoorjaar! 26MAART 12:00-17:00 KOOPZONDAG NIEUWE COLLECTIE Despecialistmetaandachtvoorélkemanenélkegelegenheid Dorpsstraat95Mierlo|lenssenmannenmode.nl| P GRATISPARKEREN Ook de paashaas brengt een bezoekje en gaat met de kindjes op zoek naar paaseieren! Verschillende soorten ambachtelijk gebakken brood. Brood, harde en zachte broodjes, croissants en paasbrood. Beleg, salades en zoetwaren. Kaas, brie, ham, cervelaat, coburgerham, kipfilet, eiersalade tonijnsalade, jam, hagelslag en nutella Warme items Tomatensoep, ragout met pasteitje, gekookte eieren en roerei. Brunch is inclusief: Koffie, thee, melk, jus d’Orange en appelsap Reserveren: www.mierleshuuske.nl of 06 28211049 19/04 LA DESPEDIDA - LAVA COLLECTIVE 22/04 HENDRIK GROEN - OPGEWEKT NAAR DE EINDSTREEP 25/04 MACHINE DE CIRQUE - LA GALERIE 26/04 DE SCHEEPSJONGEN VAN BONTEKOE - DE JONGE HONDEN 28/04 JIHAD VAN LIEFDE 30/04 KIKKER IS VERLIEFD 3+ - VAN HOORNE EERT ZIJN HELDEN JETT REBEL 20/04 kijk voor het hele programma op theaterspeelhuis.nl IN HET SPEELHUIS! BINNENKORT ADRIAANS B.V. Veeg- en Rioolbedrijf MIERLO is op zoek naar een: ONDERHOUDSMONTEUR MACHINES Voor meer informatie kunt u ons bereiken tijdens kantooruren op telefoonnummer 0492-661747 of via e-mail r.kusters@adriaansriooltechniek.nl

Crisissituatie oefenen en appelflappen uitdelen

GELDROP-MIERLO - De ene dag oefen je hoe om te gaan in een crisissituatie, de volgende dag ben je hekwerk aan het maken. Om een paar dagen later appelflappen uit te delen op stembureaus en te helpen met het planten van een boom voor een honderdjarige. De dagen van burgemeester Jos van Bree zijn afwisselend. “Werken met hout is heel leuk om te doen.”

door Martin de Bruijne

De afspraak met burgemeester Jos van Bree is op de ochtend na de verkiezingen voor Provinciale Staten en de Waterschappen. In verschillende ruimtes in het gemeentehuis worden stemmen geteld. De opkomst is inmiddels duidelijk en die is met 56,2 procent ruim 2 procent hoger dan vier jaar geleden.

“Ik ben tevreden over de opkomst, we zien een stijgende lijn. Dit is eigenlijk een trendbreuk, sinds de jaren tachtig was de opkomst bij provinciale verkiezingen dalende”, maakt Van Bree duidelijk.

“Er is veel gaande, mensen voe-

len dat er iets is om voor te kiezen.” De verkiezingen zijn goed verlopen. “Ik ben bij een aantal stembureaus geweest, ook om appelflappen uit te delen aan alle mensen die op de stembureaus hielpen.”

Crisissituatie

De organisatie rond de verkiezingen verliep goed. Het stembureau in het gemeentehuis met het prokkelduo en het mobiele stem-

Illegale lozing brandstof

bureau zijn goed bevallen. Ook goed verlopen was de GBToefening. Het Gemeentelijk Beleids Team oefent wat te doen in een bepaalde crisissituatie. “Gemiddeld doen we dat een keer per jaar.” Bij de oefening zijn meerdere partijen betrokken waaronder brandweer, politie, GGD en openbaar ministerie. Dit jaar was er sprake van een groot evenement in een tent en een storm op komst. Als de storm eerder komt dan ver-

wacht stort een deel van de tent in. En dan moeten alle raderen gaan draaien en gaat het om de juiste mensen aansturen, prioriteiten stellen en samenwerken.

Zagen en boren “We zijn er als beleidsteam goed vanaf gekomen”, concludeert Van Bree. Het nabootsen van een crisissituatie blijft ‘verborgen’ voor het publiek, bij de jaarlijkse vrijwilligersactie NL Doet staan bur-

Scholen strijden tegen elektronisch afval

GELDROP-MIERLO - Drie scholen uit Geldrop-Mierlo doen op dit moment mee aan de E-waste Race. Basisschool St. Jozef, de Van der Puttschool en De Vlinder doen mee met de race, die duurt tot en met donderdag 30 maart.

De E-waste Race is eerder deze maand gestart en nu dus in volle gang. Leerlingen van de scholen zamelen klein elektronisch afval in zodat dit hergebruikt of gerecycled kan worden.

GELDROP – Een brandstoflucht maandagavond in het riool in de Rietstraat in Geldrop. De brandweer heeft het riool gespoeld met water, het bleek te gaan om een illegale lozing. (Foto: 112Nieuwsonline)

Het gaat om kapotte elektrische apparaten, e-waste. Daaronder vallen bijvoorbeeld oude toetsenborden, kapotte kabels, een defect mobieltje en een kapotte waterkoker. De school die de meeste

apparaten heeft ingezameld wint een leuke prijs.

Mensen kunnen hun elektronisch afval op laten halen door dit online aan te bieden via www.ewasterace.nl.

In totaal doen twaalf basisscholen uit Geldrop-Mierlo, Eindhoven en Valkenswaard mee aan de E-waste Race, een initiatief in samenwerking met Cure Afvalbeheer.

gemeester en wethouders vol in de spotlights. Van Bree zegt het belangrijk te vinden dat het gemeentebestuur betrokken is bij de jaarlijkse actie.

‘Werken met hout is heel leuk om te doen. Het leuke is ook dat het straks zichtbaar is in de openbare ruimte’

“Vorig jaar waren we bezig bij Kastanjehof in Geldrop, dit jaar bij ’t Saam in Mierlo.” In de dorpswerkplaats ging een deel van het college aan de slag met hout. Tien hekwerken zijn er gemaakt voor de molen in Mierlo. “Het hekwerk rond de molen is slecht en deels verrot. Wij zijn bezig geweest met zagen, afkanten, boren en schroeven.” Niet alledaags, wel mooi werk. “Werken met hout is heel leuk om te doen. Het leuke is ook dat het straks zichtbaar is in de openbare ruimte.” Wat straks ook goed zichtbaar is, is de boom die Jos van Bree als burgervader gaat planten voor mevrouw Emans-Van den Hurk op de honderdste verjaardag van haar. “Het is de eerste keer dat we dit als gemeente doen. Wij vinden het belangrijk om voor mensen die honderd worden een blijvende herinnering achter te laten.”

Zilver en goud voor turnsters

GELDROP - Turnsters van GV Den Akert hebben zilver en goud gewonnen bij de voorwedstrijden voor teams middenbouw 4 en teams bovenbouw supplement E.

GV Den Akert nam met twee teams deel aan het wedstrijdweekend en beide teams gingen naar huis met een medaille. Deze wedstrijd en de uitslag van de vorige wedstrijd in januari bepalen of de turnsters een plekje hebben in de teamfinale, de individuele regiofinale of in de toestelfinales, die later dit seizoen gehouden worden.

Op 18 maart turnde het team Middenbouw 4 (Benthe Finson, Liz Pasmans, Hannah van der Wulp, Jasmijn Broeders, Meike Elbersen, Emma Sterk) in wedstrijd drie. Door een goede wedstrijd te turnen behaalde dit team zilver en weet zich nu zeker van een plaatsje in de teamfinale op 15 april.

Zondag mocht het team bovenbouw supplement E (Elyse Verhagen, Anouk van Oeffel, Lina Kater, Evi Manders, Fleur van Iersel en Lieke Scheepers) in de eerste wedstrijd turnen. De dames turnden deze wedstrijd goed en ondanks wat foutjes wisten ze toch beslag te leggen op het goud.

MIDDENSTANDSBELANGEN / DE MIERLOSE KRANT | Donderdag 23 maart 2023 3
‘Er is veel gaande, mensen voelen dat er iets is om voor te kiezen’
Begin deze week had Jos van Bree tijd om te helpen met een boom planten. (Foto: Corinna Romanesco)
& PERSOO NLIJKE UITV AART ZORG KLEIN SCHA LIG EIGENTIJDS Marcel Hermans, Irma van Laarhoven en Hans Raaijmakers Emopad 56, 5663 PB Geldrop www.hansraaijmakers.nl Tel. 040 780 8000 info@hansraaijmakers.nl Sportpark “De Kievit”, Kervel 6 Geldrop ZBC Automatisering Geldrop - WWW.ZBC.NL ZONDAG 4 OKTOBER AANVANG 14:30 UUR VV GELDROP 1 - VERITAS 1 ZONDAG 26 MAART AANVANG 14.30 UUR VV GELDROP - SARTO Sportpak ‘De Kievit’, Kervel 6 Geldrop ZBC Automatisering Geldrop - WWW.ZBC.NL AANBIEDING
HEUVEL 31 • GELDROP Rundersaucijzen 2 stuks voor 3,75 Sucadelapje in jus met stamppot naar keuze per portie 6,25
Reef

Gemeente actueel

Uitreiking winnaars Sportgala 2022

Tijdens een feestelijke onthulling maken we op 24 maart de winnaars van het Sportgala 2022 in De Weeffabriek, Molenstraat 23 in Geldrop bekend. De sporter(s) met de meeste publieksstemmen en meeste jurypunten winnen de verkiezing in hun categorie.

De zaal gaat open om 19.00 uur. Het programma begint om 20.00 uur. Het belooft weer een avond te worden met spetterende optredens. Mis het niet!

Genomineerden per categorie

Gouden sportvrijwilliger van het jaar 2022

► Corrie van Rijsbergen

► Marian Kolhorn

► Hans de Greef

Talent t/m 18 jaar van het jaar 2022

► Lina El Azouzi

► Layanah Sabour

► Mila Cober

Sporter/ Sportteam van het jaar 2022

► Frans Roberts

► Sanne Eliasar, Ilse Sanders en Loes van Aken

► Marrit Steenbergen

Sportcoach van het jaar 2022

► Fenny Bergmans

► Geert Janssen

► Veronique Geerts

Sportinitiatief van het jaar 2022

► Gymvereniging Uno-Animo

► Speciale Dansschool Samen Zijn

► LOGO

Uniek Sporten Zuid Brabant en BrabantSport

Fonds verwezenlijken Sportdromen van mensen met een beperking of aandoening

Mensen met een beperking of aandoening verdienen net als ieder ander de kans om te sporten en bewegen. Helaas is dat niet altijd zo vanzelfsprekend. Regelmatig hebben mensen wel een sportdroom, maar vinden ze het lastig om die te realiseren. Met het project ‘Sportdromen’ wil Uniek Sporten Zuid Brabant dit doorbreken. Vaak is er veel meer mogelijk dan mensen denken. ‘Met steun van het BrabantSport Fonds kunnen we nu enkele Brabanders met een beperking of aandoening in deze regio heel blij maken door hun sportdroom te verwezenlijken.’, vertelt Marieke Driessen, beweegcoach bij Uniek Sporten Zuid Brabant.

Brabantse Sportdromen

Marieke werkt als regiocoördinator / beweegcoach bij Uniek Sporten Zuid Brabant. ‘Als regiocoördinator houd ik mij bezig met alle initiatieven op het gebied van aangepast sporten in deze regio.’ Iedere gemeente heeft een eigen beweegcoach Uniek Sporten, die mensen met een beperking of aandoening gratis ondersteunt bij het vinden van een passende sport of beweegvorm. Marieke is dat voor Waalre. ‘Het is lang niet voor iedereen vanzelfsprekend om te sporten en bewegen. Met het project Sportdromen willen we dat doorbreken en laten zien dat iedereen kan bewegen. Denk bijvoorbeeld aan fietsen of hardlopen met begeleiding, fitnessen, rolstoeltennis, G-voetbal of sporten met een prothese. En zo zijn er nog veel meer mogelijkheden. Ik ben heel benieuwd naar de sportdromen van mensen in deze regio!’

Sportdroom insturen

Marieke Driessen: ‘Samen gaan we nu dus op zoek naar de sportdromen in deze regio. Iedereen met een beperking of aandoening, die graag iets wil bereiken op het gebied van sporten of bewegen, maar daarbij drempels ervaart, kan zijn of haar droom insturen. Mensen mogen ook een sportdroom voor iemand anders insturen. In totaal kunnen er in heel Brabant tien sportdromen mede mogelijk worden gemaakt.’

Het kiezen van de winnaars gebeurt door een jury waarin ook Paralympiër Maikel Scheffers zit. Meedoen kan door het formulier in te vullen op de website www.unieksportenbrabant.nl/sportdromen. Dit kan tot en met maandag 10 april.

Levensboom voor 100-jarige mevrouw Emans-van den Hurk

Mevrouw Emans-van den Hurk vierde op maandag 20 maart haar 100ste verjaardag! Om dit te vieren heeft burgemeester Jos van Bree haar een levensboom aangeboden. Samen met kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen heeft de boom een mooi plekje gekregen in de tuin van Kasteel Geldrop.

Week van het geld

Van 27 maart tot en met 31 maart vindt de 12e editie van de Week van het geld plaats. Sinds 2010 is deze nationale projectweek de aanjager om kinderen en jongeren te leren omgaan met geld, thuis en in de klas. Door kinderen en jongeren financieel bewust te maken, wordt de basis gelegd voor financiële zelfstandigheid op volwassen leeftijd. De Week van het geld is een initiatief van het platform Wijzer in geldzaken. Kijk voor meer informatie en een overzicht van alle activiteiten op www.weekvanhetgeld.nl

Thema: Bedwing de bling

Tijdens de Week van het geld willen we jongeren leren hoe verstandig om te gaan met geld, hoe verleidingen te doorzien, en hoe te dromen zonder in de problemen te komen. Want wat lonkt en blinkt er een hoop. ‘Bling’ is overal en soms moeilijk te weerstaan. Is verleiding dan iets nieuws? Zeker niet. Het is zo oud als de weg naar Rome. Op de Oudhollandse tegeltjes vind je hier ook allerlei wijsheden over (‘Wie het kleine niet eert…’). Met ‘Bedwing de bling’ steken we deze tegelwijsheden in een nieuw jasje. Want het is prima om soms aan een verleiding toe te geven, zolang je maar weet wanneer je de bling moet bedwingen om niet in financiële problemen te komen.

Het True Friend Bordspel

Door middel van het True Friend Bordspel nemen we jonge kinderen uit groepen 7 en 8 mee in de Week van het geld. Alle kinderen van de bovenbouw hebben in december het True Friend Bordspel ontvangen. Dit bordspel doet denken aan Ganzenbord, maar dan met een online element. Op het bordspel staan namelijk QR-codes. Als je met je pion op een vakje beland met een QR-code erin, moet je deze scannen met je telefoon. Er komt dan een vraag of opdracht tevoorschijn, die je moet beantwoorden of uitvoeren om verder te komen in het spel. Tijdens de Week van het geld zullen alle vragen en opdrachten van het spel in het teken staan van geld. Op deze manier leren jonge kinderen op een speelse manier hoe ze verstandig met geld om moeten gaan. Meer informatie over het project True Friend vind je op www.true-friend.nl.

Dit is een uitgave van de gemeente Geldrop-Mierlo - donderdag 23 maart 2023
facebook.com/gemeente.geldropmierlo Volg ons op facebook

Geef

uw mening over de nieuwe

Hemelwaterverordening!

De gemeente is van plan om een Hemelwaterverordening op te stellen. U kunt hierover uw mening geven van donderdag 9 tot en met maandag 27 maart.

Waarom een verordening?

In ons huidige klimaat krijgen we steeds vaker te maken met extreme regenval. Dit gaat gepaard met wateroverlast. We werken daarom hard aan passende maatregelen om de openbare ruimte regenbestendig in te richten. Wij kunnen als gemeente het probleem niet oplossen zonder hulp van onze inwoners. Een groot gedeelte van onze gemeente is namelijk particulier terrein. Ook daar kunnen en moeten maatregelen worden genomen. We willen hier daarom een Hemelwaterverordening voor opstellen.

Wat staat er in de verordening?

In de verordening staan bepalingen over het volgende:

1. het lozen van regenwater op vrijvervalriolering;

2. het lozen van regenwater op drukvalriolering;

3. een verplichting tot het maken van een regenwaterberging.

Procedure

1. De eerste ontwerpverordening ligt in de maand maart ter inzage en iedereen mag er op reageren.

2. Alle reacties worden verwerkt in een voorstel dat ter beeldvorming aan de commissie Ruimte (8 mei) wordt voorgelegd.

3. De informatie die we daarbij ophalen verwerken we in een tweede ontwerpverordening.

4. De tweede ontwerpverordening doorloopt een openbare inspraakprocedure. Deze start eind mei.

5. Hierna vormen we een derde en definitief ontwerp Hemelwaterverordening die we ter besluitvorming voorleggen aan de raad.

Wat is uw mening?

Een verordening geldt voor iedereen in onze gemeente. We zijn daarom benieuwd naar uw kijk hierop als inwoner. We willen graag zoveel mogelijk visies verzamelen, zodat we een gefundeerd plan aan de raad kunnen voorleggen. Na behandeling door de raad (commissie) doorloopt het plan dan alsnog een openbare inspraakprocedure.

We nodigen u van harte uit om uw mening kenbaar te maken! Het plan ligt van donderdag 9 maart tot en met maandag 27 maart ter inzage in de publiekshal in het gemeentehuis, De Meent 2 in Geldrop. U kunt het plan ook raadplegen via de gemeentelijke website. Binnen deze periode kunt u schriftelijk, per mail of mondeling op de plannen reageren. In mei start nogmaals een inspraakprocedure en kunt u ook of nogmaals uw zienswijze kenbaar maken.

Schriftelijke reacties stuurt u aan het college van burgemeester en wethouders, Postbus 10101, 5660 GA Geldrop. Voor reacties of meer informatie kunt u contact opnemen met Rob Elemans van de afdeling Ruimte. Hij is te bereiken via het telefoonnummer (040)2893893 of per email op: gemeente@geldrop-mierlo.nl.

Nieuw ophaalbeleid werkt, minder dan 100 kg restafval per persoon

Al bijna een jaar wordt de grijze bak nog maar eens per maand geleegd, in plaats van om de twee weken. Deze lagere inhaalfrequentie werpt zijn vruchten af. Waar inwoners in 2020 nog 136 restafval per persoon per jaar weggooiden, zakte dat getal vorig jaar tot onder de 100 kilogram.

Restafval kunnen we niet recyclen. Hoe meer afval er onterecht bij het restafval in de bak gegooid wordt, hoe minder bruikbare grondstoffen we dus opnieuw kunnen gebruiken. Door het restafval minder vaak te komen ophalen, stimuleert de gemeente inwoners afval beter te scheiden. Zorgen over opstapelingen van vuilniszakken en stankoverlast, probeerde de gemeente samen met Cure weg te nemen door inwoners nog beter te informeren over afval scheiden. Wist u bijvoorbeeld dat producten die kunnen gaan stinken sowieso niet bij het restafval horen?

Het nieuwe beleid lijkt te werken. De afgelopen jaren is het aantal kilo’s restafval aanzienlijk gedaald. Toch is er nog een hoop werk aan de winkel. Net als andere Nederlandse gemeenten wil Geldrop-Mierlo in 2050 circulair zijn, wat betekent dat afval feitelijk niet meer bestaat en dat we alles wat we voorheen weg zouden gooien hergebruiken. In 2026 is het de bedoeling dat we 75 kilogram per persoon aan restafval weggooien. In 2050 is dit aantal gedaald tot dertig kilo.

Binnenkort gaat Cure onderzoeken wat de kwaliteit van het afval is dat is ingeleverd.

Cure doet mee aan de Open Bedrijven Dag 2023

Je grijze, groene, blauwe en de ondergrondse containers worden door ons geleegd. Maar, dat is niet het enige wat Cure Afvalbeheer allemaal doet. Daarnaast zorgen we ook voor de gescheiden inzameling van oud papier, kunststof en glas én beheren we vier milieustraten. Bij Cure Afvalbeheer doen we dus een heleboel.

Open Bedrijven Dag

Ben jij benieuwd hoe dit in zijn werk gaat, waar het afval terechtkomt, nadat we langs zijn geweest, of wil je onderdeel uitmaken van Cure? Dan moet je zeker langskomen tijdens onze Open Bedrijven Dag. Het hoofdkantoor aan de Achtseweg Noord 45 en de milieustraat aan de Achtseweg Noord 41 zijn op deze dag geopend. De overige milieustraatlocaties zijn deze dag alleen geopend voor reguliere bezoekers.

Programma

Op ons programma van zaterdag 25 maart staat voor ieder wat wils. Til, onder begeleiding, een container op, rijd een rondje mee in een vuilniswagen, ontdek hoe de glascontainer er van binnen uitziet, loop rond door ons 100% circulaire kantoor of doe mee met onze afvalscheidingsquiz. Er is genoeg te doen!

Aanmelden

Meld je zaterdag op ons kantoor en we nemen je graag mee naar een van onze toffe activiteiten.

Let op: milieustraat Acht is ook geopend voor reguliere bezoekers.

Heb jij een woning uit 1990 of eerder? Doe dan de gratis WoningQuickScan op de website van EnergieHuis Slim Wonen (www.energiehuisslimwonen.nl) en maak een verbeterplan toegespitst op jouw huis. Doe je de WoningQuickScan liever samen met een Energiecoach? Kijk dan op de website onder ‘Agenda’ en meld je aan voor de workshop!

Ga naar energiehuisslimwonen.nl/geldrop-mierlo

Voordelen Verbeterplan met de WoningQuickScan

• Meer inzicht en overzicht slimme maatregelen voor je woning

• Inzicht in de isolatiestatus van

je woning: goed, matig of slecht

• Verbeterplan met inzicht in de kosten en baten van alle maatregelen

• Zelf eenvoudig slimme verbeteropties en maatregelen kiezen

• Tot 35% energie (gas en elektriciteit) besparen met de gekozen verbeterstappen

• Gebruik de button ‘bewaar dit verbeter plan’ en ontvang een samenvatting per mail

Dit is een uitgave van de gemeente Geldrop-Mierlo - donderdag 23 maart 2023
-/-/+ +/+/+ Scan de QR-code en doe de gratis Woning Quick Scan.
Maak je eigen gratis verbeterplan met de WoningQuickScan en bespaar tot 35% energie

Gemeente actueel

DE KLIMAATBURGEMEESTER

DE KLIMAATBURGEMEESTER

KLIMAATTOP GELDROP-MIERLO, DUURZAAM EN KLIMAATBESTENDIG

Het klimaat verandert en dat merken we ook in onze regio: hoosbuien, storm, hitte en droogte komen steeds vaker voor.

Het is hard nodig om onze leefomgeving aan te passen aan deze weersextremen. Daarvoor is ook een bezinning en actie nodig met betrekking tot onze leefstijl (duurzaamheid), zoals ons consumptiepatroon, onze omgang met afval (effectief scheiden) en energie (energietransitie) alsmede de wijze waarop wij omgaan met flora en fauna (biodiversiteit). Die bezinning dient plaats te vinden in de context van de huidige mondiale problemen op het gebied van klimaat zoals de problemen in de landbouw, intensieve veeteelt, met voedsel en het gebruik van fossiele brandstoffen.

De oplossingen zijn niet eenvoudig en onderhevig aan felle debatten.

Daarbij gaat het vooral om de vraag hoe de uitstoot van broeikasgassen door energie, industrie, landbouw, verkeer en stedelijke bebouwing snel kan verminderen of, door middel van opslag, kan worden weggenomen. In Nederland lopen we achter met de reductie van CO2 en de stikstofuitstoot plaatst de samenleving voor grote problemen. Maar het gaat ook om de vraag wie dat betaalt en hoe de oplossingen samen kunnen gaan met verbetering van de biodiversiteit, armoedebestrijding en voedselzekerheid.

De oplossingen moeten snel en langdurig effect hebben.

Hoe is onze manier van leven – consumptie en vraag naar producten – van invloed op de uitstoot van broeikasgassen en hoe kunnen we die verminderen door gedragsverandering?

We willen perspectief creëren!

Dat wil ik bereiken door samen met de gemeente aan de slag te gaan. De Klimaattop Geldrop-Mierlo wil ik jaarlijks met zo veel mogelijk betrokken partners organiseren om het denkproces rond klimaat en duurzaamheid een impuls te geven en acties af te spreken. Op basis van feiten, ervaringen en onderzoek willen we strategieën verkennen en stappen plannen. Als partners denk ik aan betrokken burgers, bestuurders, ambtenaren, milieuorganisaties, ondernemers, woningcorporaties en vertegenwoordigers uit de wijken, die samenkomen om met elkaar te kijken hoe we Geldrop-Mierlo klimaatbestendig kunnen maken en houden, nu en in de toekomst. Daarbij is het programma “Samen Duurzaam” van de gemeente leidend maar kunnen ook andere initiatieven ontstaan, die door inwoners zelfstandig opgepakt kunnen worden.

KLIMAATTOP 2023

Ik organiseer de klimaattop vanuit mijn rol als stimulator van duurzaamheid een klimaattop in Geldrop-Mierlo. Belangrijke stakeholders als ondernemers, belangengroepen (wijk)verenigingen en de gemeente laten op deze dag zien wat zij doen op het vlak van duurzaamheid. Door middel van presentaties en speeddates leren de verschillende organisaties elkaar beter kennen, doen ze inspiratie op bij elkaar en kunnen zij onderzoeken waar kansen liggen voor samenwerking.

De Klimaattop 2023 staat dus in het teken van kennis delen, netwerken en van elkaar leren.

Het doel is iets met elkaar te beleven, contacten en verbindingen te leggen. Wat doen we al, wat is succesvol en wat kunnen we met zijn allen nog meer doen aan klimaatadaptatie, hoe kunnen wij inwoners verleiden te verduurzamen, welke rol speelt de gemeente en wat kunnen inwoners bijdragen? Vragen genoeg.

Het thema is: SAMEN dromen, durven, doen.

Ik wil de deelnemers prikkelen en uitdagen het vraagstuk vanuit een andere benadering te bekijken maar ook en vooral inspireren. Ik wil daarbij de Sustainable Development Goals en het programma “Samen Duurzaam” als uitgangspunt nemen.

WERKWIJZE

Ik ga proberen de bijeenkomst in te richten volgens de methodiek van design thinking, een aanpak om te komen tot creatieve en innovatieve oplossingen voor problemen die uit onderzoek met de doelgroep voortkomen.

Voor de klimaattop ga ik alle betrokken organisaties en mensen uitnodigen om mee te denken en acties te bedenken in de hoop dat er inspiratie ontstaat om samen de schouders eronder te zetten. Als er mensen zijn die zich aangesproken voelen om mee te organiseren dan hoor ik dat graag.

Rob van Otterdijk robotterdijk@gmail.com

Rob van Otterdijk is inwoner van Geldrop-Mierlo en schrijft als onafhankelijk opererende ‘klimaatburgemeester’ om de drie weken een column over wat hem bezighoudt op het gebied van duurzaamheid.

Dit is een uitgave van de gemeente Geldrop-Mierlo - donderdag 23 maart 2023
Groei mee naar een gezond klimaat!

BOOMFEESTDAG 2023 Groep 7 van Basisschool ’t Schrijverke plant 17 bomen

Op woensdag 15 maart was het Nationale Boomfeestdag. Het thema van dit jaar is (met) ‘Bomen Werken’. Wethouder Hans van der Laar plantte, samen met 34 leerlingen van Basisschool ’t Schrijverke in Mierlo, in totaal 17 Iepen en Lindes aan de Vlinderlaan.

Natuurlijk ging hij eerst in gesprek met de leerlingen over het belang van groen en bomen in de woon- en leefomgeving en waarom “bomen werken”. Daarna mochten de spades in de grond en werd er hard gewerkt in het voorjaarszonnetje!

Geldrop-Mierlo aardgasvrij

In Nederland willen we in 2050 geen aardgas meer gebruiken om onze gebouwen te verwarmen of om mee te koken. Dit betekent dat wij ook in Geldrop-Mierlo moeten nadenken over welke andere warmtebronnen we kunnen gaan gebruiken. Het aardgas waarmee we onze huizen nu verwarmen leidt immers tot veel CO2-uitstoot en draagt op die manier bij aan de opwarming van de aarde. De regering heeft daarom een Klimaatakkoord opgesteld. Als uitwerking daarvan hebben de gemeenten in Nederland en dus ook Geldrop-Mierlo de Transitievisie Warmte opgesteld. In dit document is op hoofdlijnen geschetst wat eventuele oplossingen zouden kunnen zijn in onze gemeente. Belangrijkste opgave is om de woningen in Geldrop-Mierlo gasvrij te maken.

De Coevering en Kerkakkers

koplopers

We starten met de wijken De Coevering (Geldrop) en Kerkakkers (Mierlo), omdat we denken dat die wijken de meeste kansen bieden om aardgasvrij te worden. Bij de keuze voor deze ‘koplopers’ hebben we onder meer gekeken naar de alternatieve warmtebronnen in de wijk, de technische staat van woningen, de kansen om CO2 te reduceren en het verwachte draagvlak onder inwoners. Hoe de wijk gasvrij kan worden, is nog niet helemaal duidelijk. Dit kan bijvoorbeeld door middel van een warmtenet. De warmte komt dan uit de grond of uit het water van De Dommel. Het zou ook kunnen dat we vooral gebruik gaan maken van elektriciteit, bijvoorbeeld door middel van zonnepanelen en warmtepompen.

Samen met bewoners

Wij gaan dit als gemeente niet alleen doen. Dit doen we samen met het Buurtteam. Hierin zitten buurtbewoners die in verschillende werkgroepen (financiën, techniek, communicatie en participatie & duurzaamheid) zitten en samen met ingehuurde deskundigen (&flux als procesbegeleider en Merosch als technisch-economisch adviseur).

Zij brengen de mogelijkheden in kaart om De Coevering en Kerkakkers aardgasvrij te maken. Ook praten we met belangrijke belanghebbenden, zoals bijvoorbeeld de woningcorporaties. We kijken naar de technische mogelijkheden, de alternatieven en natuurlijk ook naar de betaalbaarheid daarvan. En we gaan tijdens twee bijeenkomsten in gesprek met de bewoners van De Coevering en Kerkakkers om te kijken wat zij ervan vinden. Het gaat tenslotte om uw woningen. Op basis van de resultaten van de onderzoeken en gesprekken maken we een zogenaamd buurtplan met daarin de route naar aardgasvrij wonen. We vinden het belangrijk dat de meningen en ideeën van alle bewoners hierin worden meegenomen.

Buurtbijeenkomsten

Alle inwoners uit de wijken Kerkakkers en De Coevering zijn tijdens twee buurtbijeenkomsten welkom om te horen wat er al aan informatie is opgehaald en wat de stand van zaken is, maar vooral ook om te laten horen wat zij ervan vinden.

Op dinsdag 28 maart vindt in De Coevering de eerste buurtbijeenkomst plaats. Alle buurtbewoners uit deze wijk zijn dan welkom om hierbij aanwezig te zijn. De bijeenkomst voor De Coevering is in de Weeffabriek in Geldrop.

Op maandag 3 april vindt in Kerkakkers de tweede buurtbijeenkomst plaats. Alle inwoners uit deze wijk zijn dan welkom om te horen wat er gebeurt en wat de stand van zaken is. Voor Kerkakkers is het op maandag 3 april in het Patronaat in Mierlo.

Beide bijeenkomsten zijn van 20.00 tot 21.30 uur. De zaal is open om 19.45 uur.

De uitnodiging voor deze bijeenkomsten vindt u op: www.samenduurzaam.geldrop-mierlo.nl/ project-aardgasvrij. Hier vindt u ook meer informatie over dit project.

Aanmelden of meer informatie

Wil je aanwezig zijn bij een buurtbijeenkomst, meedenken of deelnemen aan ons buurtteam?

Aanmelden kan via coevering.kerkakkers@gmail.com. Heb je niet zoveel tijd, maar wil je wel af en toe je mening geven? Geef dan je reactie via hetzelfde e-mailadres. Het gaat tenslotte ook om jouw buurt en woning.

Samen aardgasvrij

Woon jij in De Coevering of Kerkakkers?

Denk dan mee over het aardgasvrij maken van deze wijken!

Over onder andere:

• technische mogelijkheden

• alternatieven

• en betaalbaarheid

Kom naar één van deze bijeenkomsten

Bijeenkomst De Coevering (Geldrop)

Dinsdag 28 maart

20.00 - 21.30 uur (zaal open om 19.45 uur)

Locatie: Weeffabriek Geldrop

Bijeenkomst Kerkakkers (Mierlo)

Maandag 3 april

20.00 - 21.30 uur (zaal open om 19.45 uur)

Locatie: Patronaat Mierlo

Graag aanmelden: coevering.kerkakkers@gmail.com

Tot ziens!

Energieke groet, namens het buurtteam Coevering en Kerkakkers

Meer informatie

Als je meer wil weten over de aanpak, verwijzen we je graag naar onze documenten op de website van de www.samenduurzaam.gemeente: geldrop-mierlo.nl/projectaardgasvrij

Groei mee naar een gezond klimaat!

Vervolgtraject

Het is de bedoeling dat in mei 2023 er meer duidelijkheid is over alternatieven voor gas. Als het goed is, weten we op dat moment bijvoorbeeld of en waar een collectieve alternatieve oplossing voor gas mogelijk is. In september en november vinden er opnieuw buurtbijeenkomsten plaats om de stand van zaken te presenteren en te horen wat de buurtbewoners vinden van wat we tot dan gedaan hebben. In december 2023 moet het buurtplan klaar zijn.

Dit is een uitgave van de gemeente Geldrop-Mierlo - donderdag 23 maart 2023 Groei mee naar een gezond klimaat!

Gemeente actueel

BEKENDMAKINGEN

RUIMTE/RUIMTELIJKE ORDENING

Bouwen en wonen

Ontvangen aanvragen omgevingsvergunning (1)

Locatie : Oudvensestraat openbare ruimte (nabij huisnummer 12 en 16) in Mierlo

Datum ontvangst : 10-03-2023

Omschrijving : Het rooien van twee eiken

Zaaknummer : 17711599992

Locatie : Boslaan 13 in Mierlo

Datum ontvangst : 15-03-2023

Omschrijving : plaatsing tijdelijke woonunit

Zaaknummer : 17711605442

Locatie : Hulsbos ongenummerd (nabij huisnummer 6) in Mierlo

Datum ontvangst : 16-03-2023

Omschrijving : het rooien van één els en één haagbeuk i.v.m. zwamaantasting

Zaaknummer : 17711605635

Locatie : Eindhovenseweg ongenummerd (nabij huisnummer 99) in Geldrop

Datum ontvangst : 16-03-2023

Omschrijving : het rooien van één eik i.v.m. aanleg bushalte

Zaaknummer : 17711605688

Locatie : Nieuwhuis 4 in Mierlo

Datum ontvangst : 16-03-2023

Omschrijving : het plaatsen van een dakkapel

Zaaknummer : 17711606112

Verleende omgevingsvergunningen met reguliere procedure (2)

Locatie : Heggestraat ongenummerd (openbare ruimte nabij huisnummer 69) in Geldrop

Verzenddatum besluit : 14-03-2023

Omschrijving : Het rooien van een acacia

Zaaknummer : 17711575924

Locatie : Tricotstraat 60 in Geldrop

Verzenddatum besluit : 14-03-20223

Omschrijving : het plaatsen van een garage en een dubbele dakopbouw

Zaaknummer : 17711552315

Locatie : Katoenstraat 21 in Geldrop

Verzenddatum besluit : 14-03-2023

Omschrijving : het plaatsen van een dubbele dakopbouw

Zaaknummer : 17711552321

Locatie : Neerlandstraat ongenummerd (openbare ruimte nabij huisnummer 57) in Geldrop

Verzenddatum besluit : 14-03-2023

Omschrijving : het rooien van een christusboom

Zaaknummer : 17711576048

Locatie : Hoefblad ongenummerd (openbare ruimte nabij huisnummer 12 en 44) in Mierlo

Verzenddatum besluit : 14-03-2023

Omschrijving : het rooien van 2 sierkersen door diverse zwamaantastingen

Zaaknummer : 17711576102

Locatie : Wegdoorn ongenummerd (openbare ruimte nabij huisnummer 23) in Geldrop

Verzenddatum besluit : 15-03-2023

Omschrijving : het rooien van een eik

Zaaknummer : 17711582247

Verleende aanvraag omgevingsvergunning met uitgebreide procedure (4)

Locatie : Waag 45 t/m 93 (oneven) in Mierlo (voorheen Vesperstraat 33)

Datum ter inzage : 23-03-2023

Omschrijving : het bouwen van 20 appartementen op de voormalige brandweerkazerne

Zaaknummer : 17711309521

Verlenging beslistermijn aanvragen omgevingsvergunning (1)

Locatie : Ziggenstraat ongenummerd in Geldrop

Omschrijving : het tijdelijk plaatsen van een gebouw voor kinderopvang

Zaaknummer : 17711466834

Geweigerde omgevingsvergunningen met reguliere procedure (2)

Locatie : Geldropseweg 12 in Mierlo

Verzenddatum besluit : 02-02-2023

Omschrijving : het wijzigen van de gevelreclame

Zaaknummer : 17711471676

Inzagetermijn en bezwaar maken?

Voor bekendmakingen met nummer 1 geldt: Dit is een kennisgeving. Bezwaar maken is in dit stadium (nog) niet mogelijk. Dit kan pas nadat er een besluit is genomen.

Voor bekendmakingen met nummer 2 geldt: Tegen deze besluiten kunnen belanghebbenden binnen zes weken na verzenddatum van het besluit een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij Burgemeester en Wethouders, Postbus 10101, 5660 GA Geldrop.

Als het spoed heeft, kunt u tegelijk met uw bezwaarschrift een verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij de voorzieningenrechter van de rechtbank Oost-Brabant, sector Bestuursrecht, Postbus 90125, 5200 MA ’s-Hertogenbosch.

Voor bekendmakingen met nummer 4 geldt: Tegen deze besluiten kan binnen zes weken na de dag waarop het besluit ter inzage is gelegd, een beroepschrift worden ingediend bij de rechtbank Oost-Brabant, sector Bestuursrecht, Postbus 90125, 5200 MA ‘s-Hertogenbosch. Beroep kan worden ingesteld door:

- belanghebbende (rechts)personen bij het besluit;

- geen belanghebbende (rechts)personen bij het besluit, die eerder tijdig een zienswijze hebben ingediend tegen het ontwerpbesluit of die verschoonbaar geen of te laat een zienswijze hebben ingediend tegen het ontwerpbesluit.

- Het besluit treedt in werking nadat de termijn van zes weken is verstreken. Als het spoed heeft, kunt u tegelijk met uw beroepschrift een verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij de voorzieningenrechter van deze rechtbank.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over het maken van bezwaar of beroep bij de overheid, kijk dan op www.geldrop-mierlo.nl.

Wilt u meer weten over aanvragen en besluiten?

Neem dan contact op met de gemeente via telefoonnummer (040) 289 38 93.

VERLEENDE VERGUNNINGEN

APV/BIJZONDERE WETTEN

Locatie : Langenakker 126 in Mierlo

Verzenddatum besluit : 13 maart 2023

Omschrijving : Ontheffing voor het plaatsen van een kraan op woensdag 29 maart van 8.00 uur tot 17.00 uur.

Zaaknummer : 1593695

Locatie : Heuvel 7 in Geldrop

Verzenddatum besluit : 13 maart 2023

Omschrijving : Exploitatie -en Alcoholvergunning voor Grand Café Inti

Zaaknummer : 1593695

Locatie : Losweg in Geldrop

Verzenddatum besluit : 13 maart 2023

Omschrijving : Plaatsen depot ten behoeve van spoorwerkzaamheden van 19 augustus t/m 21 augustus 2023

Zaaknummer : 1557101

Locatie : Zwembadweg 13 in Geldrop

Verzenddatum besluit : 20 maart 2023

Omschrijving : Obstakelrun op vrijdag 21 april tussen 10.00 uur en 12.30 uur.

Zaaknummer : 1584574

Inzagetermijn en bezwaar maken?

Tegen de besluiten kunnen belanghebbenden binnen zes weken na verzenddatum van het besluit een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders van Geldrop-Mierlo, Postbus 10101, 5660 GA Geldrop. U kunt er ook voor kiezen om uw bezwaarschrift digitaal in te dienen via https://www.geldrop-mierlo. nl/bezwaar-maken/. Hiervoor moet u beschikken over een elektronische handtekening (DigiD voor particulieren / E-Herkenning voor bedrijven).

Als het spoed heeft, kunt u tegelijk met uw bezwaarschrift een verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij de voorzieningenrechter van de rechtbank Oost-Brabant, sector Bestuursrecht, Postbus 90125, 5200 MA ’s-Hertogenbosch.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over het maken van bezwaar of beroep bij de overheid, kijk dan op www.geldrop-mierlo.nl. Wilt u meer weten over aanvragen en besluiten?

Neem dan contact op met de gemeente via telefoonnummer (040) 289 38 93.

BESLUITEN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS

VERTROKKEN NAAR ONBEKENDE BESTEMMING

Bezwaar vertrokken naar onbekende bestemming: De personen hieronder wonen niet meer op het adres waar zij volgens de basisregistratie personen (BRP) staan ingeschreven. Dit blijkt uit onderzoek van de afdeling Dienstverlening, cluster Inwoners.

Het college heeft besloten de persoonslijsten van deze personen niet meer bij te houden. Daardoor staan zij officieel niet meer op dat adres ingeschreven.

Geslachtsnaam Geboorte- Datum Uitschrijving en voorletters datum voornemen wegens vertrek naar...

Drobna, B 13-04-2001 19-01-2023 Onbekend

Hammad, M 01-07-2011 07-02-2023 Onbekend

Hammad, Z 03-03-2010 07-02-2023 Onbekend

Atiyeh, H 27-03-1985 07-02-2023 Onbekend

Een betrokken persoon kan tegen dit besluit schriftelijk bezwaar maken. U hebt zes weken de tijd om een brief te sturen. De termijn gaat in, één dag na de datum van deze publicatie.

Zet in de brief de volgende zaken:

• uw naam en adres;

• de datum;

• een omschrijving van het voorgenomen besluit;

• de reden waarom u het niet eens bent met dit besluit en

• uw handtekening.

U stuurt de brief naar:

Gemeente Geldrop-Mierlo

t.a.v. Dienstverlening (adresonderzoek)

Postbus 10101

5660 GA GELDROP

Dit is een uitgave van de gemeente Geldrop-Mierlo - donderdag 23 maart 2023

Gemeente actueel

Wilt u meer weten?

Belt u dan met de adresonderzoekers van de afdeling Dienstverlening, telefoon: (040) 289 38 93.

ZIENSWIJZE VERTROKKEN NAAR ONBEKENDE BESTEMMING

De personen hiernaast wonen niet meer op het adres waar zij volgens de basisregistratie personen (BRP) staan ingeschreven. Dit blijkt uit onderzoek van de afdeling Dienstverlening, cluster Inwoners.

Het college heeft het voornemen de persoonslijsten van deze personen niet meer bij te houden. Wanneer een definitief besluit is genomen, staan zij officieel niet meer op dat adres ingeschreven.

Geslachtsnaam Geboorte- Datum Voorgenomen en voorletters datum voornemen uitschrijving wegens vertrek naar...

Yiannaki, MP 21-09-1999 15-03-2023 Onbekend Rybak, TW 21-01-1986 15-03-2023 Onbekend Rybak, SW 05-07-2020 15-03-2023 Onbekend

Een betrokken persoon kan over dit voorgenomen besluit zijn mening geven, schriftelijk of mondeling. Wanneer u dit mondeling wilt doen, vragen wij u een afspraak te maken via het telefoonnummer (040) 289 38 93.

U hebt vier weken de tijd om een brief te sturen of een afspraak te maken. De termijn gaat in, één dag na de datum van deze publicatie.

Zet in de brief de volgende zaken:

• uw naam en adres;

• de datum;

• een omschrijving van het voorgenomen besluit waar u uw mening over wilt geven;

• de reden waarom (uw mening) u het niet eens bent met dit voorgenomen besluit en

• uw handtekening.

U stuurt de brief naar:

Gemeente Geldrop-Mierlo

t.a.v. Dienstverlening (adresonderzoek)

Postbus 10101

5660 GA GELDROP

Wilt u meer weten?

Belt u dan met de adresonderzoekers van de afdeling Dienstverlening, telefoon: (040) 289 38 93.

Pepersteaks Gemarineerde filetlapjes Spaans, knoflook of honing-mosterd Vlugklaar: Vlamburgers lekker op een broodje 100 gram 1 10 Gemarineerde runderschnitzels 100 gram 2 19 100 gram 1 90 500 gram 625 Vleeswaren: Gekookt spek 100 gram 1.29 Gebraden gehakt met ui - 100 gram 1.19 Staafpaté 100 gram 1.59 AKTIES GELDIG DONDERDAG 23 MAART T/M WOENSDAG 29 MAART Wij hebben een ruim assortiment kant en klaar maaltijden Kant & klaar: Hachee lekker bij frites 500 gram 7 25 Dit is een uitgave van de gemeente Geldrop-Mierlo - donderdag 23 maart 2023
www.dasmediacentrum.nl
Heb je een nieu���� e ���� eb �������� e n ������������
Pets Place Boerenbond Geldrop Laan van Tolkien 2, 5663 RX Geldrop 040 285 2480 Open: ma 9.00 - 20.00, di t/m do 9.00 - 18.00, vr 9.00 - 20.00, za 9.00 - 17.00, zo 11.00 - 17.00 *Alleen geldig van donderdag 23 maart t/m zondag 26 maart 2023 in de winkel in Pets Place Boerenbond Geldrop. Vraag naar de actievoorwaarden aan de kassa. Pets Place Boerenbond Geldrop is verbouwd en dit vieren we met jou! 20% KORTING op 1 artikel naar keuze* |

Zanggroep Ankoor bestaat vijftien jaar

MIERLO - Afgelopen 6 maart was het precies vijftien jaar geleden dat een aantal enthousiaste zangers en zangeressen, onder muzikale leiding van Philip van Vlerken in Mierlo de Zanggroep Ankoor oprichtten. Er volgde een periode van vijftien jaar waarin vol enthousiasme flink aan de weg werd en nog steeds wordt getimmerd en waarop tijdens dit jubileumjaar met veel plezier en de nodige trots op terug gekeken kan worden.

door Jos Lenssen

Op zaterdag 8 juli zal het derde lustrum worden gevierd en zullen ongetwijfeld bij de aanwezigen de diverse hoogtepunten opborrelen en ter sprake komen.

Ankoor zingt eigentijdse muziek, veelal gearrangeerd door hun eigen dirigent

Ondanks dat de Mierlose Zanggroep vijftien jaar jong is, en door de corona periode de muzikaleen zangactiviteiten noodgedwongen op een laag pitje kwamen te staan, kan gesproken worden van een zeer actieve club. Een club vol ambitie waar vooral ook plezier, gezelligheid en humor een

Colofon

Middenstandsbelangen

De Mierlose Krant

Uitgever: DAS Mediacentrum

Bezoekadres:

Laan ten Roode 71e | 5711 GB Someren

Ma. t/m vr.: 09.00-17.00 uur

T 0493-473578

www.middenstandsbelangen.nl

www.demierlosekrant.nl

Correspondentieadres:

Laan ten Roode 71e | 5711 GB Someren

Media adviseur:

Martijn van Bree

T 0493-473578 | M 06-29028196

E advertenties@middenstandsbelangen.nl

Advertenties voor plaatsing op de eerstvolgende donderdag aanleveren vóór dinsdag 14.00 uur.

Redactie:

Martin de Bruijne

T 0493-352602 | M 06-29536173

E redactie@middenstandsbelangen.nl redactie@demierlosekrant.nl

Maarten Driessen (Peelbelang)

T 0493-352608 | M 06-13763686

E redactie@peelbelangonline.nl

Bram Vannisselroij (Weekblad voor Deurne)

T 0493-352606 | M 06-46017681

E redactie@weekbladvoordeurne.nl

Jordy van de Brug (‘t Contact)

T 0493-352609 | M 06-13762619

E redactie@hetcontact.nl

Berichten voor plaatsing op de eerstvolgende donderdag aanleveren vóór dinsdag 08.00 uur.

Middenstandsbelangen

Oplage: 25.500

Verschijnt op donderdag in Geldrop, Heeze-Leende, Sterksel en Nuenen.

De Mierlose Krant

Oplage: 5.100

Verschijnt op donderdag in Mierlo.

Bezorgklachten:

Via onze website

www.demierlosekrant.nl of

www.middenstandsbelangen.nl

Wij behouden ons ten aanzien van de inhoud van onze artikelen zowel het auteursrecht voor conform art. 15 lid 1 sub 4 van de Auteurswet als het Databankrecht.

Deze krant is aangesloten bij:

belangrijke rol spelen. Zingen verbindt ervaren ook de leden van Ankoor. De betrokkenheid van leden, dirigent en combo is dan ook groot. Het is dan ook niet vreemd dat nu al terug gekeken kan worden op vele prachtige optredens en activiteiten waaronder de jubileumconcerten in 2013 en 2019, mooie kerstshows en vrolijke muziekuitvoeringen. Een optreden bij het Herinneringshuis De Einder

in Rhenoy in 2013 was eveneens heel bijzonder en maakte veel indruk bij de aanwezigen en de leden van Ankoor.

Nieuwe dirigent en pianist Tijdens de coronaperiode werd Marco Mariën verwelkomt als nieuwe dirigent en pianist en kon na de stilstand wegens de pandemie de draad weer worden opgepakt. Het enthousiasme en de muzikale bevlogenheid van

Route langs bijzondere bomen in de Skandiawijk

GELDROP - “De Skandia in Geldrop is een bijzondere woonwijk. De grond hoorde ooit bij die rond het kasteel. In de jaren vijftig werd deze grond voor de bouw van huizen voor Philipspersoneel verkocht aan Philips.” Michaël Coebergh van den Braak woont al jaren in de wijk en legt uit wat er zo bijzonder aan is.

“De barones, gemeente en Philips wilden dat de wijk een verlengstuk werd van de kasteeltuin, dus met dezelfde parkachtige uitstraling. De kasteeltuin en dus ook het groen in de Skandia, is gebaseerd op de Engelse landschapsstijl. Landschapsstijl is in een woonwijk natuurlijk niet helemáál te realiseren, maar de tuinen bieden toch een fraai, parkachtige karakter omdat ze als één geheel overkomen.

Kettingbeding

Vanaf de jaren 70 verkocht Philips de huizen aan haar huurders. Om de gedachte ”verlengstuk van de kasteeltuin” niet verloren te laten gaan werd aan elke koopakte een notariële akte verbonden die via een kettingbeding van koper op koper overgaat. En werd in 1974 de Vereniging van Grond- en Huiseigenaren Skandia opgericht. Huizen die later werden gebouwd in de wijk horen dus niet bij dit concept. Via het kettingbeding verbindt elke koper zich aan de statuten en het huishoudelijk reglement van de vereniging.

VvGH Skandia zorgt ervoor dat de tuinen een doorlopend geheel blijven vormen, zoals het was bij de oprichting in 1974. In dit deel

van de wijk dan ook nergens voortuinen met erfafscheidingen ertussen, of die betegeld zijn. Bewoners betalen jaarlijks een bijdrage waarmee een hovenier en een boomspecialist worden aangesteld. Zij zijn belast met het onderhoud van de wijk en de veiligheid van de bomen. Natuurlijk in samenspraak met bestuur, groencommissie en leden van de vereniging. Bij de soms noodzakelijke herplant zorgt de boomspecialist voor een variatie aan bomen met bijzondere soorten die in Nederland in woonwijken zelden of nooit wordt aangetroffen.

Boomplaatjes

Daarom werden enkele jaren geleden bij ruim vijftig bomen boomplaatjes geplaatst. De boomplaatjes zijn in dezelfde stijl gemaakt als in de zintuigentuin van het kasteel met daarop de Latijnse en Nederlandse namen en een QRcode. Daarmee kun je via de smartphone de bijzondere eigenschappen van de boom ophalen. Dat bijzondere kan bijvoorbeeld zitten in de de bloeiwijze, de stam of het blad. Ook kun je op https:// www.vvghskandia.nl onder het kopje ‘wijkimpressie’ een wandeling downloaden.”

een muziek, kleding, feest en prcommissie.

Heel divers repertoire

Het repertoire van Ankoor is heel divers. Ze zingen meerstemmig ‘van alles wat’. Van Adèle tot Bløf en van Danny Vera tot Billy Joel. Er wordt gewerkt aan diverse aanstekelijke uptempo liedjes maar ook aan mooie, ingetogen ballads en a capella nummers. Ankoor wordt naast de muzikale leiding van Marco Mariën, ondersteund door hun vaste combo Wim Adriaans (drums), Peter van den Hoven (gitaar) en Tinie Boonen (basgitaar).

Marco Mariën werkt aanstekelijk en geeft een extra boost bij het oppoetsen en uitbreiden van het repertoire. Ankoor zingt eigentijdse muziek, veelal gearrangeerd door hun eigen dirigent. De betrokkenheid, ambitie en enthousiasme van de leden binnen de zanggroep is dan ook bijzonder belangrijk. Niet voor niets is het motto binnen Ankoor ‘Je doet het Samen’. Het bewijs ervan zijn de diverse commissies, waaronder

Nieuwe leden welkom Sinds kort repeteert Zanggroep Ankoor op de woensdagavond van 20.00 uur tot 22.00 uur in de aula van Basisschool Loeswijk in Mierlo en wordt er hard gewerkt richting de optredens die later dit jaar zullen plaatsvinden. Dat niet alleen zingen belangrijk is maar ook de gezellige borrel na de repetities op de woensdagavond, feestavonden en kerstvieringen, wordt als heel bijzonder ervaren door alle betrokkenen bij de Zanggroep waar nieuwe leden nog steeds van harte welkom zijn. Belangstellenden kunnen vrijblijvend sfeer proeven tijdens een repetitieavond (graag even vooraf een e-mail naar info@ankoor.nl) of alvast een kijkje nemen op de website www.ankoor.nl.

De Doe Je Droom Ding Dag in de Weeffabriek

GELDROP - Tijdens ‘De Doe Je Droom Ding Dag’ kan iedereen tot en met 12 jaar zich vermaken met workshops, theater en muziek. Het evenement is zondag 2 april van 11.00 tot 15.00 uur in de Weeffabriek.

De toegang is gratis. Zet meteen om 11.00 uur je zintuigen op scherp bij de theatervoorstellingen: Tante Tulp (tot 6 jaar ) of De brief voor de Koning (6 tot 12 jaar) en Muziekkwartier (0 tot 4 jaar) en ga daarna op muzikale ontdekking in de Kindermuziektuin. Heb jij de grote droom om op een podium te staan met een muziekinstrument? GMC en kunstkwartier maken het waar. Volg een workshop Ukelele, Trombone of Saxonet en speel diezelfde dag samen met een echt orkest op het podium. Meespelen op een Kazoo

kan ook.

Bij de Wiele krijgen kinderen vanaf 7 jaar de tijd en ruimte om te ontdekken en te experimenteren tijdens de workshops Dans, Schilderen, Keramiek en Fotografie. Aansluitend aan de dansworkshop mag je samen met het orkest een optreden verzorgen als je dat leuk vindt. En wat dacht je van schminken of pannenkoeken en peperkoek versieren? Het kan allemaal tijdens De Doe Je Droom Ding Dag. Kijk snel op de website van de Weeffabriek voor het complete programma: www.weeffabriek.nl.

MIDDENSTANDSBELANGEN / DE MIERLOSE KRANT | Donderdag 23 maart 2023 11
Zanggroep Ankoor viert het derde lustrum. (Foto: Jos Lenssen) Kinderen kunnen dromen waarmaken, onder meer door op een hippe gitaar te spelen.
Autoschade: wij werken voor ALLE verzekeringsmaatschappijen www.opelnijs.nl - NIEUWE EN GEBRUIKTE BANDEN- VELGENBanden vanaf €25 gemonteerd Afspraak maken? 06-11859717 Brouwer 6 - 5711 LD Someren info@bandenhandelberkvens.nl www.bandenhandelberkvens.nl GREIJMANS AUTO’S Beleef de nieuwe Toyota Aygo X nu! PLAN EEN PROEFRIT! Dorpstraat 136 • 5595 CK Leende • Tel.: 040 - 206 12 46 www.roothansleende.nl De nieuwe NISSAN ARIYA, 100% electrisch crossover. Vanaf nu in onze showroom. www . mierlosebouwmaterialen . nl www.mierlosebouwmaterialen.nl Ambachtweg 35-37 - 5731 AE Mierlo - Tel. 0492-662640 Hörmann opent nieuwe mogelijkheden! Voordeur zonder zijdeel vanaf � 1798 Automstische garagedeur vanaf � 998 70 occasions op voorraad TELEFOON: 040 - 22 400 80 MOBIEL: 06 - 533 00 883 INTERNET: WWW.AUTOBEDRIJFPAULJANSSEN.NL E-MAIL: INFO@AUTOBEDRIJFPAULJANSSEN.NL ADRES: INDUSTRIEWEG 78, 5591 JL HEEZE 130.937 KM VOOR € 7500,FIAT 500 ABARTH 1.4 T-JET vol leder climate control 2011 60.017 KM VOOR € 13900,OPEL CORSA1.2I 16V EcoFlex Edition 3 drs 2011 51.324 KM VOOR € 6900,touring 316i executive 2005 83.678 KM VOOR € 6900,BMW 1 SERIE 116i Business Line 5 drs 2009 82.549 KM VOOR € 10900,PEUGEOT 207SW OUTDOOR 1.6 VTi 2008 82.163 KM VOOR € 7500,1.6 VTi Tendance 5 drs 2011 99.890 KM VOOR € 9300,FORD B-MAX 1.0 EcoBoost Panoramadak 2013 46.233 KM VOOR € 14400,SEAT ALTEA 1.2 TSI ecomotive style 2010 99.130 KM VOOR € 8500,A.S. ZONDAG 11 JUNI OPEN VAN 11.00-16.00 UU 70 occasions op voorraad TELEFOON: 040 - 22 400 80 MOBIEL: 06 - 533 00 883 INTERNET: WWW.AUTOBEDRIJFPAULJANSSEN.NL E-MAIL: INFO@AUTOBEDRIJFPAULJANSSEN.NL ADRES: INDUSTRIEWEG 78, 5591 JL HEEZE ALFA ROMEO 1.3 JTD Grijs metallic 2011 130.937 KM VOOR € 7500,FIAT 500 ABARTH 1.4 T-JET vol leder climate control 2011 60.017 KM VOOR € 13900,EcoFlex Edition 3 drs 2011 VOOR € 6900,BMW 3 SERIE touring 316i executive 2005 83.678 KM VOOR € 6900,BMW 1 SERIE 116i Business Line 5 drs 2009 82.549 KM VOOR € 10900,PEUGEOT 207SW OUTDOOR VOOR € 7500,CITROËN C4 1.6 VTi Tendance 5 drs 2011 99.890 KM VOOR € 9300,FORD B-MAX 1.0 EcoBoost Panoramadak 2013 46.233 KM VOOR € 14400,1.2 ecomotive style 2010 VOOR € 8500,A.S. ZONDAG 11 JUNI OPEN VAN 11.00-16.00 UU 70 occasions op voorraad TELEFOON: 040 - 22 400 80 MOBIEL: 06 - 533 00 883 INTERNET: WWW.AUTOBEDRIJFPAULJANSSEN.NL E-MAIL: INFO@AUTOBEDRIJFPAULJANSSEN.NL ADRES: INDUSTRIEWEG 78, 5591 JL HEEZE ALFA ROMEO 1.3 JTD Grijs metallic 2011 130.937 KM VOOR € 7500,FIAT 500 ABARTH 1.4 T-JET vol leder climate control 2011 60.017 KM VOOR € 13900,OPEL CORSA1.2I 16V EcoFlex Edition 3 drs 2011 51.324 KM VOOR € 6900,BMW 3 SERIE touring 316i executive 2005 83.678 KM VOOR € 6900,BMW 1 SERIE 116i Business Line 5 drs 2009 82.549 KM VOOR € 10900,PEUGEOT 207SW OUTDOOR 1.6 VTi 2008 82.163 KM VOOR € 7500,CITROËN C4 1.6 VTi Tendance 5 drs 2011 99.890 KM VOOR € 9300,FORD B-MAX 1.0 EcoBoost Panoramadak 2013 46.233 KM VOOR € 14400,SEAT ALTEA 1.2 TSI ecomotive style 2010 99.130 KM VOOR € 8500,A.S. ZONDAG 11 JUNI OPEN VAN 11.00-16.00 UU Ford Focus 20i ST 250 PK 79519 KM 2016 € 18900,VW Tiguan 14 TSI Trendline 75674 KM 2015 € 15900,Renault Scenic 12 TCE Collection 70359 KM 2013 € 8900,-

‘Ik ben mijn creatieve gen’

MIERLO - In Kunstzaal Dommeldal is de expositie ‘ik ben mijn creatieve gen’ te zien met werken van Marleen Revenboer en Janneke Revenboer.

Marleen en Janneke Revenboer (moeder en dochter) hebben duidelijk creatieve genen. Ze zijn allebei singer-songwriter, zingen en bespelen verschillende instrumenten. Maar bij deze expositie gaat het om andere creatieve uitingsvormen: de schilderijen van Marleen en de maquettes en tekeningen van Janneke.

Marleen (geboren in Eindhoven) woont al 25 jaar in een 140 jaar oude boerderij, waar Janneke geboren en opgegroeid is.

Deze boerderij stond heel lang in Mierlo, maar door de verkoop

Lekker samen muziek maken

van de grond voor Brandevoort is hij naar Helmond ‘verhuisd’. Marleen schildert met olieverf, acryl en aquarel en altijd met veel kleur en expressie. “Ik hou van kleuren, ze maken me blij”.

Janneke studeert nu voor het tweede jaar aan de TU Delft: architectuur. Ze geniet van haar studie, waarin ze veel van haar creativiteit en tekentalent kwijt kan.

De expositie ‘Ik ben mijn creatieve gen’ is tot 27 mei gratis te bezichtigen in Kunstzaal Dommeldal, tijdens openingstijden van de bibliotheek in Mierlo.

MIERLO - Op zondag 2 april is de eerste repetitie van Nieuw Talent Orkest Primo Passo in Mierlo. Volwassenen zonder muzikale ervaring of kennis kunnen een blaas- of slagwerkinstrument leren bespelen én samen muziek maken. Voor dit initiatief van Mierlo Music in harmony hebben zich al enthousiaste nieuwe muzikanten aangemeld en er kunnen nog meer bij.

Magda Dreverman van Mierlo Music in harmony over dit bijzondere initiatief: “Wij beleven zelf heel veel plezier aan onze hobby en we laten anderen dat ook graag ervaren. Dus voor iedereen die altijd al de droom had om nog eens muziek te gaan maken is dit dé kans. Tegelijkertijd is het een mooie opstap voor mensen die jaren geleden zijn gestopt met muziek maken en dat weer willen oppakken”. Deelnemers kunnen kiezen uit verschillende instrumenten: fluit, klarinet, trompet, bariton, trombone, alt- en tenorsaxofoon en verschillende soorten slagwerk.

Nieuw Talent Orkest

Nieuw Talent Orkest. Het heeft inmiddels in het hele land al veel nieuwe muzikanten opgeleverd die nu samenspelen in opleidingsorkesten óf zich hebben aangesloten bij de verenigingen. Deelnemers aan Nieuw Talent Orkest gebruiken een instrument en lessenaar van de vereniging. Alle instrumenten liggen klaar op de eerste repetitie. Dreverman:

tie: “We zijn er zelf om de nieuwe muzikanten zoveel mogelijk te helpen. Dat doen we bij alle tien repetities trouwens. Als afsluiting van het project organiseren we een feestelijk concert met onze vereniging.”

Een van de kleurrijke werken van Marleen Revenboer. Ze exposeert samen met haar dochter in Mierlo.

Met je hart zoekt vrijwilligers

GELDROP - Stichting Met je hart zet zich in om zelfstandig wonende ouderen met elkaar te verbinden en structureel waardevolle, ontmoetingen te organiseren. De stichting is op zoek naar vrijwilligers.

Een brug slaan tussen vergeten worden en aandacht krijgen. Dat is de missie van ‘Met je hart.’ In 2013 richtte Babs van Geel stichting Met je hart op en inmiddels is de stichting in 47 gemeenten actief.

Mensen met elkaar verbinden en opvrolijken vindt Annelies Bosveld het mooiste dat er is. Het idee dat er achter zoveel deuren in de gemeente mensen zijn die zich alleen voelen gaat haar aan het hart. Toen Annelies een oproep zag van Franneke van der Wissel, nam ze gelijk contact op. Franneke is verbonden aan Met je hart en wil graag samen met dorpsgenoten Met je hart opzetten in Geldrop. “De ontmoetingen die Met je hart organiseert voor zelfstandig wonende ouderen is precies waar ik me voor in wil zetten. Juist deze ouderen die maar weinig de deur uitgaan verdienen het om mee te blijven doen en aandacht te krijgen.” vertelt Annelies. Wie mee wil helpen kan mailen naar renske@ metjehart.nl of kijk op www. metjehart.nl.

Nieuw Talent Orkest is een initiatief van de Friese dirigent en musicus Guus Pieksma. Het begon zes jaar geleden bij de fanfare in Stavoren. Ouders van leerlingen vroegen of zij ook niet eens een instrument mochten uitproberen. Het werd een succes en andere verenigingen startten ook een

Minicursus Kleine Dommel bij IVN Geldrop

GELDROP - De Kleine Dommel nu, vroeger en in de toekomst: een verrassend beeld van de beek geeft natuurgids en waterexpert Plonie de Baar tijdens een minicursus bij IVN Geldrop.

Na een theorieles op 24 april in natuurinformatiecentrum De Paardestal (in het kasteelpark), volgen twee excursies op zondag 30 april en 7 mei.

De Kleine Dommel is een belangrijke groene verbindingszone voor allerlei dieren en planten. Langs de oevers mogen we graag wandelen en fietsen. Wie meer te weten wil komen over de Kleine Dommel kan terecht bij de cursus. Met een theorieles en twee

excursies. Op zondag 30 april een excursie waarbij observaties, opdrachten en verhalen een nieuwe kijk op de Geldropse beek geven. Tijdens de excursie op 7 mei onderzoeken cursisten met proefjes de waterkwaliteit van de Kleine Dommel.

De prijs inclusief cursusmateriaal is dertig euro, leden krijgen vijf euro korting. Aanmelden voor 17 april bij Petra Siemons, 06 28810720 of petracreusensiemons@gmail.com.

Opvallende beelden

“We vragen mensen altijd of ze een voorkeur voor een instrument hebben. Vaak is dat zo. Dan reserveren we dat instrument. Mensen die geen voorkeur hebben kunnen op de eerste repetitie een instrument kiezen. Daarin adviseren we ze dan natuurlijk”. Dreverman kijkt erg uit naar de eerste repeti-

Informatie en meedoen Nieuw Talent Orkest in Mierlo start zondag 2 april om 15.30 uur. Daarna negen keer op zondagochtend van 10.30 tot 12.30 uur in ‘t Loesje in Mierlo. Kosten 125 euro per persoon voor het hele project, inclusief leeninstrument en lesmap. Neem voor meer informatie contact op met Magda Dreverman, telefoon 0492-662084 of email info@mierlomusic.nl.

HEMA Mierlo opende tien jaar geleden de deuren

GELDROP – Een foto van de vier heemskinderen, op de Laan der Vier Heemskinderen in Geldrop. “Vallen ze u nog op de mooie beelden?”, vraagt José Berlage-Veldhuizen die de foto maakte zich af.

ZAKENNIEUWS - Op 27 maart is het tien jaar geleden dat HEMA Mierlo feestelijk de deuren opende. Voor de Mierlose Hema werd plaats gemaakt in het Rabobankgebouw op de hoek van Dorpsstraat en de Margrietstraat.

In 2017 werd de HEMA verbouwd naar het HEMA World concept. De indeling van de winkel ging volledig op de schop en er kwam een indeling in werelden. De afgelopen weken hebben ze hard gewerkt om meer ruimte te creëren in de winkel. De brede paden bieden genoeg ruimte voor onder meer kinderwagens. Het rek voor de kassa verdwijnt zodat er plaats voor een zelfscan kassa komt. Door de jaren heen waren er veranderingen, personeelswisselingen en

een verandering van franchise eigenaar. Wil Olde Hampsink verkocht de winkels in Deurne en Mierlo op 1 januari 2021 aan Jelle Heijma. “Maar wat ons het meeste blij maakt zijn onze trouwe klanten. Uw tevredenheid over ons en onze winkel staat op de eerste plaats!”

Op zaterdag 25 en maandag 27 maart is er 10% kassakorting op bijna alles, ze hebben tompoucen en rookworsten voor de prijs van toen en bij aankoop van tien euro raddraaien voor leuke prijzen.

MIDDENSTANDSBELANGEN / DE MIERLOSE KRANT | Donderdag 23 maart 2023 13
Ontdek het plezier van samen muziek maken bij Mierlo Music in Harmony. (Foto: Pdfgrafie) Het team van Hema Mierlo is klaar om het tienjarig bestaan samen met de klanten te vieren.

Vrijdag

Vrijdag 24 maart

-10% korting op alles wat u afrekent of bestelt!!

- koffie en thee staan voor u klaar

- grabbelton voor alle kinderen - loterij voor klanten

Marti n ’s Health Shop

Langstraat 24 (schuin tegenover de Hema) Geldrop 040-2855333

1,50 Runder baklappen

500 gram € 6,25

Varkensnitsel

500 gram € 3,99

Vleeswaren weekpakket

100 gram Snijworst

100 gram Boterhamworst

100 gram Gebraden gehakt

Alle 3 samen € 3,00

Geldig t/m 25-3-2023 en zo lang de voorraad strekt

Car City Service Center. Het vertrouwde adres al 22 jaar voor al uw auto reparaties. 040-2802115 Bel voor een afspraak!

‘Oude’ super-8 mm filmspoelen of dia’s overzetten naar dvd, usb of hard-disc Foto Foka - Kerkstraat 8Deurne Tel: 0493-353102

Particulier vraagt te koop: Singles en LP’s. 06-20421053.

T.k. gebruikte bouwmaterialen, vloerplanken, deuren, ramen, ijzeren balken enz. Verberne Meijelseweg 37 Beringe. Tel. 077-3078609.

Voor asperges-, aardbeien- en groenteplanten, fruitbomen en klein fruit naar Thijs Huijs Langstraat 64 Horst-Hegelsom tel. 077-3983552.

Digitaliseren van uw smalfilms, videobanden en dia’s. Al uw videowerk bij ons in goede handen. 06-53391018

Lima dakwerken voor Renovatie, Nieuwbouw, Lood en zinkwerk, Lekkagedienst 06-53415062

Te huur gevraagd garagebox in Geldrop 06-22614353.

Gebruikte banden vanaf €25,00 incl. montage en balanceren. Te koop gevraagd loop- en sloopauto’s. Direct geld en RDW vrijwaring. Thomassen Auto’s Haspelweg 37 Deurne Tel. 06-53926499

Auto met APK vanaf €450,-. Tevens te koop gevraagd kleine auto’s en sloopauto’s. Tel. 0492-381631/0620778602 ww.twanvanhout.nl

Alle soorten videobanden kunnen wij snel en in hoge kwaliteit digitaliseren naar dvd, usb-stick of hard-disc. Foto Foka - Kerkstraat 8 - Deurne Tel: 0493-353102

Wil jij stoppen met roken? Al eens aan hypnose gedacht? www.HypnosePraktijkPhilips. nl Leon 0610930235

Rolluiken, luifels, vloerbedekking, lamellen, (rol) gordijnen, jaloeziIën. Zeer concurrerende prijzen. Gratis meten en hangen. Willie Stoffering, Braaksestraat 10 Helmond. Tel. 0492-535901. www.williestoffering.nl

www.rousseau.nl Heuvel 78A, 5664 HN Geldrop, T. 040 303 84 29, geldrop@rousseau.nl Ambachtelijke bonbon-eitjes 17 S M AK E N PROEF ZE ALLEMAAL
25 oktober Zaterdag 26 oktober
enz. enz.
BIJNA 10% DAG
HET ZOVER...
uw gezondheidswinkel IS
Samsung, Sony, Philips, LG, Sonos De Televisie Specialist met een verrassend lage prijs! Grootschoterweg 105 BUDEL-SCHOOT (NL) Tel. 0031 (0)495 49 36 16 www.stevensbudelschoot.nl UW (O)LED-TV ADRES! ACTIEPRIJZEN!! Kijk op onze internetsite! LED TV, UHD TV, Curved TV, OLED TV Spaarpot
KT Geldrop Reparatie, APK, Bandenhotel en onderhoud alle merken. Geldrop, tel: 040 - 7858331 Ook onderhoud voor campers en bedrijfswagens SLAGERIJ VAN HOOF KIEVITSTRAAT 50 GELDROP TEL. 040-280 19 95 www.slagerijvanhoof.nl info@slagerijvanhoof.nl Voor al uw vlees en vleeswaren Kipdrumstick naturel 500 gram €
Zaterdag 25 maart
oost 12a, 5667
TRAPBEKLEDING EGALISEREN VINYL BINNEN ZONWERING 06-12
TIJDELIJK 10% KORTING OP ALLE BELAKOS TAPIJTEN EN PVC VLOEREN MILJOENEN MENSEN UIT OEKRAÏNE OP DE VLUCHT Doneer via unhcr.nl MILJOENEN MENSEN UIT OEKRAÏNE OP DE VLUCHT Doneer via unhcr.nl
29 44 04 www.fbwoningenprojectstoffering.nl

Jubilerende Mifano voorzitter

MIERLO - Meestal zijn de rollen omgedraaid, maar afgelopen zondag 19 maart werd tot verrassing Mifano-voorzitter Peter Verberne zelf uitgenodigd met zijn vrouw Esther om een keer uit de schaduw te treden. En niet zonder reden zo bleek al snel uit de woorden van hoofdbestuurslid Marcel van Hoof, om even later Peter en Esther Verberne in de bloemen te zetten vanwege het 12 ½ jarig jubileum als voorzitter van de Mierlose voetbalvereniging Mifano. door Jos Lenssen

Het is augustus 2010 als het hoofdbestuur van voetbalvereniging Mifano uit Mierlo een enorme metamorfose ondergaat. Slechts één bestuurslid, penningmeester Arno de Vries, blijft actief en krijgt maar liefst zes nieuwe collega bestuursleden als versterking van het uitgedunde hoofdbestuur. Drie daarvan maken 12 ½ jaar later nog steeds deel uit van het hoofdbestuur, te weten Geert van Hoof, Marcel van Hoof en Peter Verberne. Met name voor laatst genoemde, voorzitter Peter Verberne waren de afgelopen 12 ½ jaar als voorzitter bij Mierloos voetbaltrots tropenjaren. Op zijn bescheiden wijze stak de ‘koperen jubilaris voorzitter’ voornamelijk achter de

Voetbalvereniging Mifano zet jubilerende voorzitter Peter Verberne in het zonnetje. (Foto: Jos Lenssen)

schermen een ongekende energie en tijd in de club waarvan hij inmiddels veruit de langs zittende voorzitter uit de rij van 22 is. Een goede reden voor het hoofdbestuur om het laatst benoemde erelid van Mifano samen met zijn vrouw Esther afgelopen zondag na de thuiswedstrijd tegen Milheezer Boys in de bloemetjes te zetten.

“Peter steekt enorm veel tijd en energie in de vereniging. Vier tot vijf dagen per week is hij op sportpark De Ark te vinden, en dat geldt ook deels voor zijn vrouw. Onder zijn voorzitterschap werden bij zo-

Vijf prijzen voor vijf demoteams DéDé Dance

wel de senioren als junioren mooie successen behaald en was onze voorzitter, zonder iemand te kort te willen doen, vaak de initiatiefnemer, promotor en drijvende kracht van diverse verbeteringen binnen Mifano. De privatisering van de clubgebouwen, bouw van de tribune, aanleg kunstgrasveld met eigen sproei-installatie, aanschaf zonnepanelen, het geleidelijk op pimpen van de kantine, waarvan het eindresultaat aanstaande is en uitbreiding van de sponsoring”, aldus hoofdbestuurslid Marcel van Hoof.

De vijf demoteams van DéDé Dance hebben allemaal een uitstekende prestatie geleverd.

REGIO - De demoteams van DéDé Dance hebben een prima prestatie geleverd. Bij de danswedstrijd Shell We Dance Event in Veldhoven wonnen vijf teams van DéDé Dance vijf prijzen. In het team D-Sparkle danste ook de Mierlose Sofie Faassen mee.

Tijdens deze wedstrijd namen zo’n honderd dansgroepen het tegen elkaar op in verschillende categorieën. Onder toeziend oog van een deskundige jury, werden alle groepen beoordeeld op zaken als choreografie, techniek en presentatie.

Tijdens deze wedstrijden deden er vier teams van DéDé Dance mee in de categorie Freestyle. Zij wisten alle vier als beste van hun leeftijdscategorie te eindigen. Een bijzondere prestatie dus. Daarnaast deed er voor het tweede

jaar een team mee in de categorie Hiphop/Streetdance. Zij bleken in hun categorie bovengemiddeld, daarmee promoveerde het team D-Revolution naar het hoogste niveau binnen de shell we dance competitie. Voor de zomervakantie vonden de jaarlijkse audities plaats voor de nieuwe samenstelling van de vijf Démoteams van DéDé Dance. Honderden leerlingen deden hier aan mee en uiteindelijk bleven er vijf groepen in verschillende leeftijdscategorieën over.

Heeze

verslaat Geldrop

in derby, Mifano wint

REGIO - Een moeizame overwinning van Heeze in de derby tegen Geldrop. Na negentig minuten stond er 1-0 op het scorebord. In de eerste klasse B ontving hekkensluiter Heeze de buren uit Geldrop. De wedstrijd werd door de thuisploeg met 1-0 gewonnen door een doelpunt van Gijs Moerenhout.

Mifano wint

Mifano heeft de thuiswedstrijd tegen Milheezer Boys met 4-2 gewonnen. Na vijf minuten kwam

Milheeze op 0-1 kwam. Na twintig minuten scoorde Mifano de gelijkmaker. Uit een corner van Luc Swinkels was het Mick van de Burgt die de bal via de kluts kon binnen schieten. Na rust kwam Mifano beter in de wedstrijd. Floris van Hertrooij scoorde 3-2, de laatste goal werd binnen geschoten door Wouter Koolen.

Heeze wist de derby tegen Geldrop te winnen. Meer foto’s van de wedstrijd op onze site. (Foto: Micle de Greef)

Korfbalteams Heeze zaalkampioen

HEEZE - Twee teams van korfbalvereniging Eymerick uit Heeze, D1 en B1, zijn afgelopen weekend kampioen geworden.

De beurt was eerst aan het jongste korfbalteam. In feite was de D1 al kampioen, maar bij winst op SDO D3 zouden zij alleen aan kop komen en door niemand meer in- of bij te halen zijn. Mark had zijn team goed voorbereid en ze begonnen dan ook prima aan de wedstrijd. Het duurde even voordat het eerste doelpunt viel, maar daarna was Eymerick absoluut

niet meer te stoppen en de Veldhovenaren kwamen er totaal niet aan te pas. Het resultaat was een hele dikke winst: 23-0. Daarna kon een klein feestje gevierd worden en kregen alle spelers en coach een dik verdiende medaille. Het team heeft laten zien dat ze echt een team zijn en dat ze willen leren.

Ook B1 beter Daarna moest de B1 aan de bak. Toevallig speelden ook zij tegen SDO, ook nu was de ploeg uit Heeze beter. Beide ploegen gingen rusten met een 10-5 stand. In

de tweede helft stond de verdediging van Eymerick als een huis. Ze zaten er bovenop en aanvallend kwamen de Veldhovenaren er niet meer doorheen. Eymerick wist de voorsprong wat verder uit te breiden en won de wedstrijd met 14-6. En dat was genoeg om niet meer voorbijgestreefd te kunnen worden door de andere ploegen in de poule. Na de wedstrijd werden ook zij gehuldigd en beloond met een medaille.

Ook Eymerick A1 en S1 zijn nog volop in de race om het kampioenschap.

MIDDENSTANDSBELANGEN / DE MIERLOSE KRANT | Donderdag 23 maart 2023 15
Het kampioenschap is binnen voor twee teams van korfbalvereniging Eymerick.
Sport uit de regio

Nuenen Kapperdoesweg 8

Elke zondag open

Lavendel Hidcote Heeft een blauwe bloei in de zomer, is geurend en winterhard. In 14cmpot. 2.99

Zaterdag & Zondag Potgrond DRIVE-IN 25-26 MAART

3.99

Scabiosa Butterfly Of Duifkruid is een vaste plant en heeft een prachtige roze of blauwe bloei in het voorjaar en de zomer. In 17cm-pot. Excl. sierpot. 4.99

40 liter langwerkende potgrond Deze potgrond bevat voeding voor 6 maanden. 6.99 p.st.

Aubrieta

1.99 5.99

Geeft een tapijt van blauwe of paarse bloemen in april en mei. Is winterhard, in 13cm-pot. 2.49

Ranonkel 1.49

40 liter kwaliteitspotgrond Deze potgrond bevat voeding voor 6 weken. Te gebruiken voor de meeste tuin- en kamerplanten. 4.79 p.st.

Aanbiedingen zijn geldig van 22 t/m 2 april 2023 of zolang de voorraad strekt.

3 voor 9.99

Maagdenpalm Of Vinca Minor, in 19cm-pot. 7.99 p.st. Violen
Diverse kleuren, 50cm hoog. 12.99
in wandhanger
2 voor 9.99
1.49 8.99

De mooiste lezersfoto’s van deze week

REGIO - Veel foto’s hebben we de afgelopen week weer ontvangen. We proberen iedere week een selectie van de mooiste lezersfoto’s te publiceren op deze pagina.

Op www.middenstandsbelangen.nl en Facebook zie je iedere dag een van de mooiste foto’s. Blijf vooral op pad gaan en foto’s maken! Stuur je foto naar redactie@middenstandsbelangen.nl en misschien staat jouw foto dan binnenkort wel op deze pagina of op onze site.

MIDDENSTANDSBELANGEN / DE MIERLOSE KRANT | Donderdag 23 maart 2023 17
Een witte strookzwam. (Foto: Henk Schalen) Leenderbos. (Foto:Angelique van der Zanden) Muis in pindakaaspot. (Foto: Berit Bannenberg Overleg ooievaars. (Foto: Erik van Asten) Tonny Raaijmakers maakte deze foto. Bij het spoorwegtalud. (Foto: Charles de Haan) Hoogwater in Dommel. (Foto: Joke Heij) Vergane glorie. (Foto: Pierre Bosems)

BILLY JOEL EXPERIENCE SOLO

Bekend

VRIJDAG 14 APRIL

18.30 uur

RESERVEREN:

Online via www.denheuvel.nl of telefonisch op 0492-661258

Heuvel 2, 5731 AM Mierlo | 0492-661258 | info@denheuvel.nl | www.denheuvel.nl

ALTIJD VOORDELIG

Geldig t/m 1 april 2023 PAASBROOD KLEIN + BROOD NAAR KEUZE + 6 ZACHTE BROODJES NAAR KEUZE VAN 13,50 NU 8,99 De Echte Bakker Godfried de Vocht Tongelresestraat 274, Eindhoven Heezerweg 310, Eindhoven Trudostraat 2e, Eindhoven Wijngaardplein 52, Eindhoven Hoogstraat 116, Eindhoven Franz Leharplein 24, Eindhoven Woenselse Markt 9, Eindhoven Winkelcentrum Woensel 416, Eindhoven Den Hof 82, Waalre Parkstraat 12a, Nuenen W.C. de Coevering 22, Geldrop Heuvel 50a, Geldrop Hoofdstraat 39, Best Heistraat 3, Son Smits van Oyenlaan 7, Maarheeze Milhezerweg 17, Deurne Wolfsberg 16, Deurne Leenderweg 10, Valkenswaard www.bakkerijdevocht.nl Tarwe busbrood heel Fijn volkoren heel Witte bollen 6 stuks Worstenbroodjes 6 stuks slechts 2,79 slechts 2,79 slechts 2,29 5+1 GRATIS PRIJS
PAKK€ RS
V RDEELPAKKET
Godfried de Vocht De Echte Bakker
RESTAURANT
DENHEUVEL
van het SBS6 programma ‘The Tribute - Battle of The Bands’. 5-GANGENDINER € 52,50 Exclusief consumpties WWW.BUDGETFIETSEN.NL BUDGETFIETSEN MIERLO DORPSSTRAAT 100, 5731 JK MIERLO ● TEL. 0492-663694 Bezoek onze winkel voor meer aanbiedingen CORTINA U4 28” framemaat 50, 57, 61 3 versnellingen diverse kleuren VANAF € 629,-
BATAVUS FINEZ E-GO middenmotor in 2 kleuren leverbaar incl 500wh accu 5 jaar garantie NU VOOR € 1999,SPARTA C-GRID Bosch Active plus motor diverse kleuren incl 400wh accu (500wh +€200,-) NU VOOR € 2799,-
UIT VOORRAAD LEVERBAAR

‘We zitten nog steeds in een overwinningsroes’

SOMEREN-HEIDE - Het zijn drukke weken voor Wim Jaspers. Na een intensieve campagne coo rdineert de BBB-bestuurder uit Someren-Heide nu mede de provinciale coalitieonderhandelingen. De eclatante verkiezingsoverwinning voelt nog altijd onwerkelijk, maar de partij pakt meteen door: “De volgende stap zijn de Europese verkiezingen.” door Maarten Driessen

Jaspers in de Eerste Kamer? Een paar weken terug hield hij daar nog geen rekening mee. Met zijn plek 12 zou het er sowieso om hangen, maar richting de verkiezingen namen de kansen op een Haags avontuur in rap tempo toe.

‘Wij zijn zeker géén one issue-partij’

En dat Haags avontuur, dat gaat er wel komen. Maar eerst de verkiezingsdag zelf, afgelopen woensdag. “We waren in Bathmen, nabij Deventer, en stonden als bestuur schouder aan schouder met Caroline (van der Plas, red.) en haar moeder en zonen. Als die eerste exitpoll binnenkomt, nota bene van Noord-Holland met steden als Amsterdam, Haarlem en Alkmaar, en je wordt daar de grootste, dan kom je in een roes terecht. Wat gaat hier ge-

beuren?”, zegt Jaspers. Het bleek inderdaad een voorbode: de BoerBurgerBeweging (BBB) eindigde in alle provincies fier bovenaan, iets wat nog niet eerder gebeurde.

“Dat is zo mooi om mee te maken, echt geweldig. We hebben historie geschreven.”

Inmiddels is duidelijk dat BBB zeventien zetels in de Eerste Kamer krijgt toebedeeld, waarvan Jaspers er dus een zal vullen.

“We hebben het standpunt dat

Water Natuurlijk wint verkiezingen waterschap

REGIO - Water Natuurlijk heeft de verkiezingen voor het algemeen bestuur van Waterschap De Dommel gewonnen. De partij ging weliswaar van acht naar zeven zetels, maar blijft veruit de grootste. Bij waterschap Aa en Maas, waar Mierlo gedeeltelijk onder valt, haalt Water Natuurlijk acht zetels.

De VVD haalde bij de verkiezingen voor Waterschap De Dommel net als in 2019 vier zetels. De BBB haalt als nieuwkomer eveneens vier zetels. Ook opvallend is de Partij voor de Dieren die met drie zetels voor het eerst in het algemeen bestuur komen. Grote verliezer bij Waterschap De Dommel is het CDA, dat van vier naar twee zetels gaat.

De uitslag was bij het ter perse gaan van deze krant nog niet definitief. Vandaag, donderdag 23 maart, wordt de definitieve uitslag bekend gemaakt. Deze kan afwijken van de voorlopige uitslag. Vooral de verdeling van de restzetels speelt hierbij een rol. Het nieuwe algemeen bestuur van Waterschap De Dommel wordt op 29 maart geïnstalleerd.

Opkomst hoger

De opkomst was 48,9 procent. Dit is ruim twee procent meer dan bij de verkiezingen in 2019. De waterschapsverkiezingen vonden tegelijk met de verkiezingen van Provinciale Staten plaats. Watergraaf Erik de Ridder: “De opkomst is lager dan ik hoopte. Maar ons gebied heeft veel stedelingen en expats. Hierbij is de opkomst altijd wat lager. In de aanloop naar

de verkiezingen was er veel aandacht voor water en het werk van de waterschappen. Daar kijk ik heel tevreden op terug. Die aandacht moeten we vasthouden en uitbouwen om zo bewuster om te gaan met water.””

Aa en Maas

Bij waterschap Aa en Maas, waar Mierlo gedeeltelijk onder valt, haalt Water Natuurlijk acht zetels en de BBB zeven zetels. De andere nieuwkomer, Partij voor de Dieren, behaalt twee zetels. Ruim de helft van de inwoners van het werkgebied van Aa en Maas (52,3 procent) heeft gestemd.

Dijkgraaf Mario Jacobs: ‘Ik ben blij met deze hoge opkomst. Meer dan de helft van onze inwoners heeft laten weten hoe zij de toekomst van hun water zien. Hun stem is nu vertegenwoordigd in ons bestuur. Ik kijk ernaar uit om met het nieuwe algemeen bestuur aan de slag te gaan met de grote hoeveelheid opgaven die voor ons liggen.”

Vandaag maakt de voorzitter van het stembureau, dijkgraaf Mario Jacobs, tijdens een openbare bijeenkomst de definitieve uitslag bekend.

we geen dubbelfuncties willen, dus op termijn zal ik uit het bestuur stappen. Daar heb ik zelf voor gekozen. Ik haal heel veel voldoening uit het bestuurswerk, maar de uitdaging in Den Haag lonkt ook.”

Stikstofbeleid

Tot die tijd is Jaspers namens het bestuur verantwoordelijk voor de algehele coördinatie van de coalitieonderhandelingen. Zelf

coördineert hij tevens het proces in Noord-Brabant, Limburg en Flevoland. Zo gaan de eerste gesprekken in Brabant onder leiding van formateur Sacha Ausems deze week van start. “Het hele stikstofbeleid is hier het belangrijkste dossier, evenals het stallenbeleid. Er moet iets gebeuren, maar er moet ook toekomst zijn voor het totale platteland. We willen waken voor een kaalslag.” Het naar voren halen van de stik-

stof-deadline, van 2035 naar 2030, is wat BBB betreft dan ook onbespreekbaar. “Maar we sluiten op voorhand geen enkele partij uit. We vliegen het constructief aan en bekijken per onderdeel wat het beste is voor Nederland.”

Critici volgen de groeispurt met argusogen. Kan de partij al die posities wel vullen, en de BBB is er toch alleen voor de boer? “Ik krijg heel vaak de vraag: ‘Hebben jullie het voor elkaar?’ En we hebben het voor elkaar, dat is gewoon zo. Daarbij zijn we zeker géén one issue-partij. Als je ziet hoeveel Caroline zich bezighoudt met zorg, mobiliteit en noem maar op. We hebben meerdere moties samen met de Partij voor de Dieren ingediend. Dat wil niet zeggen dat we het over alles eens zijn, maar ook daar zitten raakvlakken.”

Jaspers combineert de Eerste Kamer straks met zijn werk bij een bomenkwekerij. “We zitten nog steeds in een overwinningsroes, maar blijven ons ontwikkelen. De volgende stap zijn de Europese verkiezingen volgend jaar.” Hij knipoogt: “En dan maar afwachten of er tussendoor nog Tweede Kamerverkiezingen komen.”

Uitgesteld jubileumconcert op 23 april

This Generation gaat voor Goud

GELDROP - This Generation is een bekend modern koor uit Geldrop, opgericht in 1996 als kerkkoor. Nu ,na ruim een kwart eeuw, is het nog altijd een fris en spontaan popkoor.

Met zo’n vijftig leden, begeleid door een volledige band en onder leiding van een enthousiaste dirigente, is het koor een graag geziene gast bij zeer uiteenlopende activiteiten.

De leden stralen het plezier in

muziek uit als zij op het podium staan. Zij weten het publiek te raken met intieme liedjes of juist met een uptempo nummer van bijvoorbeeld Queen of Imagine Dragons. Zelf zeggen ze over hun optredens: “geen duffe zwarte mappen en stilstaan dat is er ook niet vaak bij.”

Voor het (door Corona uitgestelde) jubileumoptreden pakken zij groots uit en vertellen zij het verhaal van meer dan 25 jaar This Generation met een feestelijk pro-

gramma in het Speelhuis in Helmond. “Wij genieten iedere week van de repetities en voorbereidingen. Kom met ons meegenieten op zondag 23 april.”

Kijk voor meer informatie op de website: www.thisgeneration.nl of bestel direct kaartjes voor het jubileumoptreden in het Speelhuis op: https://theaterspeelhuis. nl/programma/this-generation-10205.. Kaartjes kosten 7,50 euro, het concert begint om 19.00 uur.

MIDDENSTANDSBELANGEN / DE MIERLOSE KRANT | Donderdag 23 maart 2023 19
‘De volgende stap zijn de Europese verkiezingen’
BBB-bestuurder Wim Jaspers combineert Someren-Heide straks met Den Haag. (Foto: Hein van Bakel) This Generation gaat het zilveren jubileum alsnog vieren. (Foto: Ger Jansens)

GELDROP - Een kijkje nemen bij KommuS Radio, het lokale radiostation van voor en door Geldrop-Mierlo? Met koffie en suikerspin? Kom dan zondag 26 maart van 12.00 tot 17.00 uur naar de open dag in de studio op de Parallelweg tegenover het station. (Foto: Micle de Greef)

Vrijdag 24 maart

Filmhuis Hofdael

In Filmhuis Hofdael Triangle of sadness. De modellen Carl en Yaya worden uitgenodigd voor een luxe cruise met aan boord een bont gezelschap aan rijke passagiers, waaronder een Russische oligarch, Britse wapenhandelaars en een alcoholische, Marx-citerende kapitein. Er is een hevige storm op komst. De cruise eindigt catastrofaal en het koppel strandt met een groep miljardairs op een onbewoond eiland. In een strijd om te overleven wordt de hiërarchie volledig op zijn kop gezet. Aanvang 20.30 uur, kaartjes zeven euro.

Zaterdag 25 maart

Rommelmarkt

Gezellig snuffelen op de markt van het Geldrops Gemengd Koor in het gemeenschapshuis Zesgehuchten aan de Papenvoort. De markt duurt van 11.00 tot 13.30 uur en de toegang is gratis.

Filmcafé Mierlo

Fisherman’s Friends en livemuziek van the Salty Dogs. De mannen van een shantykoor in Cornwall hebben talloze optredens achter de rug. Hun debuutalbum gaat rap over de toonbank. Maar hoe om te gaan met de vloek van

Kijkje nemen bij scouting

Neil Armstrong Geldrop

en met 12 jaar mogen gratis naar binnen. Parkeren doe je gratis op het terrein van Koningshof.

Ezelritjes

Kinderen kunnen, als het weer het toelaat, tussen 11.15 en 11.45 uur een ezelritje met de wagen maken door het kasteelpark. Ze beginnen op het terrein van Kasteel Kinderboerderij. Kasper en Teun trekken de wagen. Kaartjes kunnen die ochtend voor 1,50 euro gekocht worden bij de balie binnen.

Maandag 27 maart

Samen lunchen in ‘t Patronaat

GELDROP - Kennismaken met scouting Neil Armstrong in Geldrop kan zaterdag 25 maart tijdens de NASG dag plaats.

De scouting dag is van 11.00 uur tot 14.00 uur bij blokhut de Arendshorst, Scheerdersstraat 5 in Geldrop.

Gouden randje

Dit jaar vieren ze hun vijftigjarig jubileum. Alle activiteiten hebben dit jaar dan ook een gouden randje. Kinderen tussen de 5 en 15 jaar die het leuk vinden om een keertje kennis te maken, mogen meedoen met het programma dat in het teken staat van allerlei activiteitengebied omtrent scou-

ting. Zo mogen de kinderen vuur stoken, klimmen op de klimwand, pionieren, leren ze samenwerken en worden er energieke spelletjes gespeeld.

Ouders kunnen informatie ophalen bij de informatiestand, een kijkje nemen bij de blokhut en meekijken naar de activiteiten. Mensen die interesse hebben in het worden van staf of een keertje mee willen helpen bij de scouting zijn ook van harte welkom op 25 maart tussen 11.00 en 14.00 uur bij de Arendshorst.

het tweede album, met de verleidingen en valkuilen van het succes, om maar te zwijgen van romantische verwikkelingen?

En dan is er nog dat aanstaande optreden op het beroemde popfestival Glastonbury. Zoals bekend heeft Mierlo ook z’n eigen shantykoor The Salty Dogs. Om alvast in de stemming te komen zingen zij twee nummers voorafgaand aan de film, begeleid door hun combo. Na afloop van de film zullen zij nog een aantal shanty’s zingen. Om 19.40 uur Salty Dogs, om 20.00 uur de film. Info en kaartverkoop via www. patronaatmierlo.nl.

Zondag 26 maart

Lenteconcert Melodia

Gemengde Zangvereniging

Melodia geeft een Lenteconcert in de Weeffabriek in Geldrop.

Naast Melodia zal het koor Irish Mist ook een gedeelte van het programma verzorgen. Hun repertoire bestaat voornamelijk uit Ierse ballades. Aanvang 14.30 uur, kaartjes kosten 5 euro.

Snuffelmarkt

In Congrescentrum NH Koningshof in Veldhoven wordt een gigantische markt gehouden met oude spullen. Er zijn 300 kramen. Zondag van 9.00 tot 16.30 uur. Entree 4 euro, kinderen tot

In Mierlo kun je elke maandag terecht in ‘t Patronaat voor een gezellig samenzijn inclusief gezonde lunch. Vanaf 12.00 uur staat de deur open. De lunch begint om 12.30 uur. Kosten vijf euro per keer. Voor aanmelden en meer informatie kunt u bellen met 06-81946543.

Dinsdag 28 maart

Vogelwandeling

De tweede vogelwandeling van IVN Geldrop, ‘Rondje Meulendijks’ dit voorjaar is op dinsdag 28 maart. Start om 9.00 uur bij manege Meulendijks, Strabrechtseheideweg in Heeze. Deelname is gratis.

Landschapswandeling

Wandelliefhebbers kunnen op pad met IVN Geldrop voor het ‘rondje Beuven’. Start is om 13.30 uur vanaf parkeerplaats ‘t Jasper, Bussersdijk – Jaspervenweg, Lierop. Terugkeer om 16.30 uur. Waterdicht schoeisel wordt aanbevolen. Deelname is gratis.

Woensdag 29 maart

Seniorenwandeling

De Werkgroep Seniorenwandelingen van IVN Helmond houdt, samen met IVN Geldrop, een wandeling vanaf het Kasteel in Geldrop voor iedereen die belangstelling heeft. De wandeling start om 10.00 uur en zal anderhalf tot twee uur duren. Start bij de IVN boerderij, gelegen naast het kasteel. Deelname gratis.

Sporters in het zonnetje bij

Sportgala Geldrop-Mierlo

GELDROP-MIERLO - Wie gaan er met de ereprijzen naar huis? Die vraag staat centraal bij het Sportgala Geldrop-Mierlo 2022. Sportraad Geldrop-Mierlo organiseert het evenement op vrijdag 24 maart vanaf 20.00 uur in de Weeffabriek in Geldrop.

De nominaties zijn verdeeld over vijf categorieën en per categorie wordt een prijs uitreikt. Gouden sportvrijwilliger: Corrie van Rijsbergen van Gymnastiekvereniging Uno-Animo, Marian Kolhorn van Lopersgroep Logo en Hans de Greef van Badmintonclub Geldrop.

In de categorie talent t/m 18 jaar maken Lina El Azouzi van Rolschaatsvereniging Olympia (ne-

gen jaar, derde op het NK), Layanah Sabour van Budovereniging de Hechte Band (Zuid Nederlands judokampioen in de klasse -36 kg, hoogst haalbare op de leeftijd van 10 jaar) en voetbaltalent Mila Cober van VV Una, die wekelijks meetraint bij de meiden van Jong PSV, kans.

Bij Sporter/Sportteam van het jaar zijn Frans Roberts (Nederlands kampioen bowls op out -

door banen), wereldkampioene zwemmen op de 100m wisselslag Marrit Steenbergen en het acroteam van Uno-Animo met Sanne Eliasar, Ilse Sanders en Loes van Aaken kanshebbers. Fenny Bergmans (Uno-Animo), Geert Janssen (KNZB) en Veronique Geerts maken kans op de titel sportcoach van het jaar. Er is ook een prijs voor Sportinitiatief van het jaar. Genomineerden zijn Uno-Animo dat Oekraïense vluchtelingen kosteloos mee laat doen met de gymlessen, Speciale Dansschool Samen Zijn voor mensen met een beperking en Logo.

buiten actief bezig zijn in en rond de blokhut is belangrijk bij scouting Neil Armstrong.

Back to Swingtime in Mierlose Vliegert

MIERLO - Terug in de tijd met ‘Back to Swingtime’. Dansen op muziek uit de jaren zestig en zeventig, meezingen en volop genieten. Het kan zondag 26 maart in De Vliegert, Heer van Rodestraat 109A te Mierlo. Aanvang van de middag 14.00 uur, zaal open 13.30 uur.

De activiteitencommissie van De Kersenplukkers heeft weer kosten noch moeite gespaard om er aankomende zondag weer een prachtige middag van te maken. Live muziek van de band ‘t Orkesje, speciale dansdemonstraties van het bekende rock & roll duo Toon en Maria uit Lierop die zondagmiddag vergezeld zullen worden van enkele andere dansende stellen van The Thunderbirds. Al weken wordt er door velen uitgekeken naar Back to Swingtime mede door de komst van de band

‘t Orkesje waarvan de gebroeders Claessen uit Geldrop deel uitmaken. Te samen met de andere ervaren muzikanten Kees van Maaren en Mari Rutten gaan zij er een sfeervolle middag van maken.

Toegangskaarten

Kaarten in de voorverkoop zijn verkrijgbaar aan de receptie van De Vliegert voor vier euro. Ook kunt u uw kaarten reserveren op het volgende telefoonnummer 06-49685438 of zondag aan dag kassa.

MIDDENSTANDSBELANGEN / DE MIERLOSE KRANT | Donderdag 23 maart 2023 21
Evenementen 2023
Lekker Terug naar vroeger tijden met Toon en Maria bij de Mierlose Kersenplukkers. (Foto: Ed Valk)

-30% -30% SLECHTS 3 DAGEN ZATERDAG 25 MAART van 9.00 - 18.00 uur

-40% -30% -40% -50% Officiëlestart: zaterdag25maart ZONDAG 26 MAART van 10.00 - 18.00 uur MAANDAG 27 MAART van 10.00 - 18.00 uur

-50% -50% -40%

-40% -40% -40% -50% -50% ENORME KEUZE IN LOUNGESETS, MODULESETS, TAFELS, LIGBEDDEN, LOUNGERS, STAPEL EN VERSTELBARE STOELEN, PARASOLS EN NOG VEEL MEER ...

-40% -30%

-60% -40% -50% -50% -60%

-60%

-50% -50% -30% -30% WIJ MAKEN PLAATS VOOR DE NIEUWE TUINCOLLECTIE 2023! UW VOORDEEL DOEN IS TUINMEUBELEN KOPEN VOOR HET SEIZOEN EENMALIGE MASSALE STOCKVERKOOP TUINMEUBELEN 20% TOT 70% EXTRA KORTING OP ONZE TOCH AL LAGE PRIJZEN!

  Rechtstreeks van importeur naar eindverbruiker !

REGULIERE
Donderdag:
Vrijdag:
uur Zaterdag:
uur
Dinsdag & woensdag: gesloten Laagste prijsgarantie www.pacomeubelen.com  Klantenservice: algemeen@pacomeubelen.nl pacomeubelen.com/contact  Volg ons op social media! SLECHTS
DAGEN: ALLES IS DIRECT MEE TE NEMEN ! NEEM UW AANHANGWAGEN MEE
NET OVER DE GRENS BIJ VALKENSWAARD
OPENINGSTIJDEN:
13-18 uur
10-18
10-18
Zondag: 10-18 uur Maandag: 13-18 uur
3
PACO: 6000M2 MEGASTORE EUROPALAAN 39 3900 PELT (BELGIË) Bij besteding vanaf €899,-
SLECHTS 3 DAGEN Grootste tuinmeubelstockverkoop ooit ! Alles moet namelijk weg !

NVM Open Huizen Dag

Ga goed voorbereid op pad!

Op zaterdag 1 april kan je tijdens de NVM Open Huizen Dag weer laagdrempelig huizen bezichtigen. Doet jouw droomwoning mee? Ga goed voorbereid op pad en kom langs voor een gratis oriënterend hypotheekgesprek. Op woensdag 29 maart openen we de deuren van ons kantoor aan de Laan der Vier Heemskinderen 7 in Geldrop Tussen 18:00u en 20:00u staan financieel adviseurs Yvonne, Frank en Kristel voor je klaar. Je bent van harte welkom om binnen te lopen!

Liever een afspraak op een ander moment? Neem dan contact op met Kristel via kristel.schenkels@rabobank.nl of (06) 11 01 58 20.

“Daar ligt ie dan, de reus”

Hij was zichzelf kwijt, nu zijn wij hem ook kwijt.

Henk Maas

echtgenoot van Roos Maas †

* Geldrop, 3 september 1937 † Geldrop, 17 maart 2023

Gerry en Elly Anouk en Nick Pepijn

Esmée

Marjon en Frank Corine en Wouter Rosanne en Rik

Correspondentieadres:

Uitvaartzorg Hans Raaijmakers

T.a.v. familie Maas

Emopad 56, 5663 PB Geldrop

Het afscheid heeft inmiddels plaatsgevonden.

In liefdevolle herinnering aan

HANS Couwenberg

Geldrop, 2 juni 1944 Valkenswaard, 18 maart 2023

Wij hebben in besloten kring afscheid genomen van Hans op dinsdag 21 maart.

Correspondentieadres: Van der Stappen uitvaartverzorging

T.a.v. Marjo Couwenberg Postbus 85, 5660 AB Geldrop

‘Je idealen doorgeven. Dat is het mooiste om te doen’

Kijk op toegi .nl en ontdek hoe jouw idealen kunnen voortleven

Carpe diem

Ton Keunen

Antonius Petronella

In ons bijzijn en in zijn vertrouwde omgeving is overleden mijn lieve sterke Ton, onze altijd positieve pap en schoonvader en onze geweldig lieve en fantastische opa echtgenoot van Henri‘tte Keunen-Bisseling

5 Helmond, 29 januari 1947 c Mierlo, 19 maart 2023

Henri‘tte

Ingeborg en Hein

Jesse

Finn

Tess

Germaine en Christian

Lars

Gijs

correspondentieadres: cošperatie DELA o.v.v. familie van de heer Keunen Eindhovensebaan 29 5505 JA Veldhoven

Op vrijdag 24 maart van 17.45 tot 18.30 uur kunt u persoonlijk afscheid nemen van Ton in het uitvaartcentrum van cošperatie DELA, Meanderlaan 1 te Helmond.

De afscheidsdienst wordt gehouden op zaterdag 25 maart om 13.30 uur in de aula van crematorium Berkendonk, Meanderlaan 1 te Helmond.

Samenkomst vanaf 13.00 uur in de ontvangkamer van het crematorium, waar gelegenheid is tot schriftelijk condoleren.

Op vrijdag 10 maart jl. hebben wij afscheid genomen van Jan Smeets

De belangstelling was overweldigend en hartverwarmend. Het doet ons goed om te weten dat ons pap door zo velen werd gewaardeerd om wie hij was.

Uw aanwezigheid, medeleven, brieven, kaarten en bloemen hebben ons goed gedaan. Een speciaal woord van dank aan de leden van de vrijwillige Brandweer Mierlo en Uitvaartzorg Van de Kerkhof.

Familie Smeets Kinderen en kleinkinderen

Voor altijd in prachtige natuur, tegen het dal van de Aa Een natuurgraf is groen, duurzaam en voor altijd

De eeuwige grafrust staat garant voor eeuwige natuur. Bovendien vraagt een graf in de natuur geen onderhoud en zijn de kosten eenmalig.

Zo laten we geen extra zorgen na, maar wel een fijne plek voor gedenken en herinneren. Informatiecentrum ‘t Veldhuys is dagelijks geopend van 13.00 tot 17.00 uur. Maak een afspraak voor een rondleiding met de electrocar of een oriënterend gesprek.

Zondag 2 april aanstaande wordt het Brabants Rouwcafé op Natuurbegraafplaats Schoorsveld te Heeze georganiseerd. We heten u daar van harte welkom.

Wandeling over Natuurbegraafplaats Schoorsveld

Op zondag 4 oktober 2020 zijn we te gast op natuurbegraafplaats Schoorsveld in Heeze. Gediplomeerd verliesbegeleiders Julian van de Moosdijk en Louise Niesten-Sellink bieden een laagdrempelige plek waar mensen elkaar kunnen ontmoeten rondom thema’s die te maken hebben met verlies en rouw. Wees welkom met ons mee te wandelen!

Vanzelfsprekend volgen we de richtlijnen van het RIVM met betrekking tot afstand en hygiëne.

Na een lange coronaperiode willen we het Brabants Rouwcafé graag weer oppakken. We zijn zondag 3 april te gast op natuurbegraafplaats Schoorsveld in Heeze voor een bijeenkomst over verlies en rouw. Gediplomeerd verliesbegeleiders Julian van de Moosdijk en Louise Niesten-Sellink bieden een laagdrempelige plek waar mensen elkaar ontmoeten rondom thema’s die te maken hebben met rouw en verlies.

We zijn te gast op natuurbegraafplaats Schoorsveld in Heeze voor een bijeenkomst over verlies en rouw. Gediplomeerd verliesbegeleiders Julian van de Moosdijk en Louise Niesten-Sellink bieden een laagdrempelige plek waar mensen elkaar ontmoeten rondom thema’s die te maken hebben met rouw en verlies.

Voor nadere informatie of aanmeldingen (€5,00 p.p.): 06-38927837 of 06-25157714 info@brabantsrouwcafé.nl brabantsrouwcafé

Voor nadere informatie of aanmeldingen (€5,00 p.p.) 06-38927837 of 06-25157714 info@brabantsrouwcafe.nl

Voor nadere informatie of aanmeldingen (€5,00 p.p.) 06-38927837 of 06-25157714 info@brabantsrouwcafe.nl brabantsrouwcafé

brabantsrouwcafé

- Zondag 4 oktober 2020.

- We starten samen om 13.00 en eindigen om 15:00 uur.

- Volgende: 3 juli 2022 en 2 okt. 2022

Volgende: 2 juli en 1 oktober 2023

- start 12:30 – 14.00 uur

- start 12:30 – 14.00 uur

- Natuurbegraafplaats Schoorsveld, Somerenseweg 116, Heeze

- Natuurbegraafplaats Schoorsveld, Somerenseweg 116, Heeze

- Natuurbegraafplaats Schoorsveld, Somerenseweg 116, Heeze

Hazeldonkseweg 24 | 5756 PA Vlierden [gem. Deurne] | 0493 745474 | www.hoeveruth.nl | info@hoeveruth.nl facebook.com/natuurbegraafplaatshoeveruth instagram.com/natuurbegraafplaatshoeveruth f
Familieberichten

Oud papier Mierlo

MIERLO - De ophaalroute van het oud papier in Mierlo.

Georganiseerd door Stichting Jeugdbelangen Mierlo. Maandag 27 maart, route C1. Vertrek hoek Dorpsstdraat/Vesperstraat. Door: Scouting.

Vocal jazz group zoekt zangeres

MIERLO - Vocal Jazz group Take Eight zoekt een zangeres.

Take Eight bestaat uit vier vrouwelijke en vier mannelijke zangers en wordt begeleid door een vierkoppig combo.

Ze treden viert tot vijf keer per jaar op. Het streven is om op een hoog niveau te concerteren, maar doen het puur uit plezier. Ze zingen meestal vierstemmig. Het repertoire bestaat uit songs van vocale groepen als Manhattan Transfer en New York Voices, maar ook uit vocale jazzy arrangementen van songs van Stevie Wonder, Gregory Porter en Norah Jones.

Repetities zijn op woensdagavond, gemiddeld eens per twee weken in Mierlo, thuis bij de muzikaal leider. Omdat een van de twee sopranen gaat stoppen zoeken ze naar een goede, ervaren jazz-sopraan, die bereid is om ook thuis, buiten de repetities om, te werken aan het instuderen van repertoire. Interesse? Neem een kijkje op www.takeeight.nl en neem contact op met Ruud van Vlerken(muzikale leider) tel. 0492 662925 of schrijf rapmvanvlerken@gmail.com.

Examen jeugd EHBO

MIERLO - Op zaterdag 1 april wordt door de Ehbo vereniging Mierlo het praktisch examen van de vijf basisscholen in Mierlo gehouden.

De 116 leerlingen uit groep 8 hebben zich vanaf begin januari de basis technieken eigen gemaakt. De theorie is via e-learning op de scholen gevolgd. Het examen vind plaats vanaf 08.30 tot 16.00 uur in sporthal de Weijer in Mierlo. Iedereen is van harte welkom.

Kunstschaap Sjiep is blij met tekenen van de lente

Kerkberichten

H. Nicasiusparochie

Praten over de dood wordt vaak als moeilijk ervaren, of is soms zelfs een taboe. Bovendien kan je alleen maar begrijpen wat Pasen betekent als je de dood serieus neemt. Het verhaal van de opwekking van Lazarus door Jezus laat ruimte om filosoferen over de dood.

Voor misintenties en vragen kunt u terecht bij het contactadres van de gewenste locatie.

Heilige Brigidakerk, Geldrop Contactadres: Stationsstraat 21, Geldrop, 040-2862364, geldrop@parochienicasius.nl.

GELDROP-MIERLO - Een echt koude winter hebben we niet gehad dit jaar. En sinds maandag 20 maart bevinden we ons in de lente.

Door het relatief warme weer in de afgelopen maanden staan er al veel bomen en struiken in de knop. Kunstschaap Sjiep geniet van de krokussen die op verschil-

lende plaatsen in onze gemeente geplant zijn en nu volop bloeien. Natuurlijk bestaat er de komende tijd nog kans op vorst, maar die kans wordt steeds kleiner.

A capella optreden Driest in ‘t Patronaat Mierlo

MIERLO - Driest zingt zondag 26 maart om 14.30 uur a capella in ‘t Patronaat in Mierlo. ‘Van Duist’re krochten tot in Hoge sferen’.

Een programma met vocale a capella muziek van Frans van Hoek, waarin u wordt meegenomen naar donkere hoeken en lichte oorden, waarin het leven wordt bezongen van geboorte tot de dood, en alles daar tussenin.

Spontane optredens Klassieke muziek van een hedendaagse componist. Met uitstapjes naar het lichtere genre. Driest houdt van spontane optredens. Misschien bent u ze wel eens tegengekomen op kastelen, in galerieën, musea, kerken en con-

certzalen. Een optreden van dit Brabantse gezelschap staat garant voor een ontroerende en meeslepende muzikale ervaring.

Het programma wordt gepresenteerd door Ien Bouwmans (sopraan), Lieve van Tuijl (mezzosopraan), Peter Cornelissen (tenor), Peter Ruiter (bariton) en Theo Staats (bas). Het concert, georganiseerd door Cultuur aan de Dommel, begint om 14.30 uur. Kaartjes kosten tien euro. Meer informatie via: https://cultuuraandedommelgeldrop.com/agenda/

Van maandag tot vrijdag van 9.00 – 12.00 uur. Dinsdag t/m vrijdag 8.30 uur lauden/ochtendgebed in de kerk. Dinsdag, donderdag en vrijdag vooraf gaande van eucharistieviering, aanbidding en vesper/avondgebed aanvang 18.30 uur. Vrijdag 24 maart, 19.00 uur Eucharistieviering. Zaterdag

25 maart, 19.00 uur Eucharistieviering. Zondag 26 maart, 5e zondag veertigdagentijd, 11.00 uur Eucharistieviering m.m.v.

Brigida Anúna koor. Maandag

27 maart, 12.30 uur Eucharistieviering. Dinsdag 28 maart, 19.00 uur Eucharistieviering. Woensdag 29 maart, 12.30 uur Eucharistieviering, aanbidding tot 14.00 uur. Donderdag 30 maart, 19.00 uur Eucharistieviering.

Maria en Brigidakerk, Geldrop

Contactadres: Stationsstraat 21, 040-2862364, geldrop@ parochienicasius.nl. Zondag 26 maart, 5e zondag veertigdagentijd, 9.30 uur Eucharistieviering, m.m.v. heren gregoriaans koor, intenties, Rool Dupont; Albert Hellings.

St. Martinuskerk, Heeze

J. Deckersstraat 22, 0402261215 heeze@parochienicasius.nl. Donderdag 23 maart, 17.00 uur, Eucharistieviering in het verzorgingshuis Nicasius, iedereen is welkom. Vrijdag 24 maart, 19.00 uur eucharistieviering. Zaterdag 25 maart 19:00 uur Eucharistie viering, intenties, Riek Thijs-Thijs; Wim van de Paal. Zondag 26 maart, 5e zondag veertigdagentijd, 11.00 Eucharistie viering, intenties, Lou Verberne en Marijke Verberne-Teunissen; Jan Brouwers.

Luciakerk, Mierlo

Zaterdag 25 maart 17.00 uur

Eucharistieviering, misintenties, Jan en Dolores KaandersBosnjak, ouders Kaanders-Bosnjak en overl. familie. Zondag 26 maart, 5e zondag veertigdagentijd, 9.30 uur Eucharistieviering, misintenties, Ilona Hartly, Nicolette v. Duijnhoven-Drent, Carla Liebreks. Maandag 27 en Woensdag 29 maart 18.30 uur Eucharistieviering in Hof van Bethanië.

Petrus Bandenkerk, Leende

Contactadres: Dorpstraat 48,

5595 CJ, Leende – tel: (040)2061215 leende@parochienicasius.nl. Elke werkdag bereikbaar van 8.30-11.30 uur. Zaterdag 25 maart om 16.30 uur: eucharistieviering in het Leenderhof m.m.v. dameskoor, intenties, Mariet MaasThijssen, Jan Collart. Zaterdag 19.00 uur: Vormselviering met medewerking van zanggroep Switch. Hulpbisschop mgr. R. Mutsaerts zal aan 18 vormelingen het sacrament van het vormsel komen toedienen, intenties, Welzijn van de vormelingen; Zieken in onze parochie. Zondag 26 maart, 5e zondag veertigdagentijd, 10.00 uur: hoogmis m.m.v. dameskoor, intenties, Bert van Lieshout en Truus van Lieshoutvan Kessel; Em. pastoor Ad van Loon; Overleden ouders van Meijl-Verduijn; Intentie uit dankbaarheid. Zondag 26 maart om 15.00 uur: Passieconcert van het Heezer Vocaal Ensemble. Woensdag 29 maart om 13.00 uur: eucharistieviering b.g.v. de jaarvergadering van de KBO, intenties, Welzijn van de leden; Licht voor de overleden leden van afgelopen jaar.

Pastoraalteam

Pastoor van der Maazen 0402862364. Pater van Meijl 0402061215. Kapelaan H. van der Donk 040-2862364. Diaken H. van Leuken 06-27346809.

Protestantse gemeente Geldrop-Mierlo

Ontmoetingscentrum ‘t Kruispunt, Slachthuisstraat 22, Geldrop. Zondag 26 maart 10.00 uur ds. P. Kwast. De dienst kan ook online gevolgd worden, zie pggweb.nl.

Protestantse gemeente Heeze Kapelstraat 50 Heeze. Zondag 26 maart 10.00 uur. 5e Zo. 40-dagentijd Voorganger is Ds. Th. de Zwart uit Arnhem. Deze dienst is ook te volgen op: Kerkdienstgemist.nl, meer info: www.pgheeze.nl.

Clemenskerk Nuenen Diensten in de oude Sint-Clemenskerk te Gerwen. Donderdag 23 maart. 17.30 uur Lof; 18.00 uur H. Mis van de Vasten. Vrijdag 24 maart. 17.45 uur Kruisweg. 18.30 uur H. Mis van de Vasten; gedachtenis van H. Gabriël, aartsengel. Zaterdag 25 maart. Feest van Maria Boodschap. 9.00 uur gezongen H. Mis, gedachtenis van de Vasten. Sterfdag van Mgr M. Lefebvre (1991). 11.00 uur Godsdienstlessen. Zondag 26 maart. Passiezondag. 10.30 uur gezongen Hoogmis. Maandag 27 maart. 18.30 uur H. Mis van de Passietijd; gedachtenis van H. Johannes Damascenus, belijder en kerkleraar. Dinsdag 28 maart. 18.30 H. Mis van de Passietijd; gedachtenis van H. Johannes van Capistrano, belijder. Woensdag 29 maart. 7.15 H. Mis van de Passietijd.

MIDDENSTANDSBELANGEN / DE MIERLOSE KRANT | Donderdag 23 maart 2023 25
Vocaal ensemble Driest bezingt alle aspecten van het leven, van geboorte tot de dood. Sjiep is blij dat het weer lente is en dat de bloemetjes overal in Geldrop-Mierlo te zien zijn.
Spaarpot Oost 2 | 5667 KT Geldrop 040 286 1383 | www.vdstappen.nl Afscheid nemen begint bij vasthouden wat je lief is. Monique van Heesch-Toirkens RU en Gert-Jan Hendrikx RU uitvaartverzorgers Geldrop-Mierlo Spaarpot Oost 2 | 5667 KT Geldrop 040 286 1383 | www.vdstappen.nl JARIGE VAN DE WEEK De Echte Bakker W.C. de Coevering 8, Geldrop Geldrop centrum, Heuvel 50a Geldrop Godfried de Vocht Proficiat De jarige ontvangt de bon voor een verjaardagstaart Ken je iemand die jarig is in de week van maandag 27 maart t/m zaterdag 1 april. Stuur dan voor zondag 26 maart een foto op van die persoon naar puzzel@dasmediacentrum.nl en wie weet maakt deze kans op een gratis verjaardagstaart. Jairo Becker

Garage Vink zoekt Automonteur

Voor onze Garage in Asten zoeken wij een ervaren automonteur. Type functie: Fulltime of BBL

Wat wij bieden: Een leuke werkomgeving met gezellige collega’s en een goed salaris.

Ben jij diegene die wij zoeken of ken jij iemand die mogelijk geïnteresseerd is? Neem dan contact met ons op:

- Bellen mag naar: 0493 - 696962

- Je mag ons ook mailen: mail@garagevink.nl

Als lokale verbinder helpen wij graag mee met het bereiken van jouw doelen!

BEZORG(ST)ER

Voor de volgende dorpen: Sterksel

Leende Heeze

de volgende dorpen

Voor de volgende dorpen:

Voor onderstaande wijken zoeken we nog bezorgers:

Sterksel

GELDROP: omgeving Hooggeldrop, Ridderstraat, Hertogenlaan, Pagestraat, Genoenhuizerweg etc.

GELDROP: omgeving Bogardeind, Hout West, Emopad, Dommeldalseweg etc.

GELDROP: omgeving Elenor, Faramir, Eomer, Elrond etc.

Leende Heeze Sterksel Heeze Leende

GELDROP: Zomerland, Kleinland, Hoeveland, Rielsedijk etc.

GELDROP: Spaarpot

GELDROP: omgeving Hofdael, Wielstraat etc

Vanaf 13 jaar, dus óók 55-plussers. Een lekker Meer informatie? Bel (0493) Of meld je aan via www.middenstandsbelangen.nl

GELDROP: omgeving Weth van Santestraat, Weth Jeukenstraat, Weth Bergmanshof, Weth Materhof, Witte de withstraat etc

BEZORG(ST)ER GEVRAAGD

Vanaf 13 jaar, dus óók 55-plussers. Een lekker gezonde bijverdienste!

Voor info of aanmelden tel. 0493-352600 of info@dasmediacentrum.nl

Voor de volgende dorpen:

Voor de volgende dorpen

GEVRAAGD VOOR HEEZE

Voor onderstaande wijken zoeken we nog bezorgers:

Heeze Sterksel Heeze Leende

HEEZE: omgeving Het Heike, Euvelwegen, Huisvenseweg, etc.

Sterksel Leende

HEEZE: omgeving Heezerenbosch, Oudemolen, Kreijl, etc.

HEEZE: Omgeving Indieganger, Burg Serrarisstraat, Julianalaan, Herbertuslaan, etc.

Vanaf 13 jaar, dus óók 55-plussers. Een lekker gezonde bijverdienste!

HEEZE: omgeving Warande, Drossaard, Dingbank, Ter Borchwardlaan etc.

Meer informatie? Bel (0493) 473 578

HEEZE: omgeving Ginderover, De Waarden, Somerenseweg, Heipolderstraat etc.

Of meld je aan via www.middenstandsbelangen.nl

HEEZE: omgeving Dirk Hesiuslaan, Strabrecht, Europaplein Geldropseweg etc.

F u n e r a l A s s i s t G e l d r o p , S p a a r p o t O
GEVRAAGD VOOR GELDROP BEZORG(ST)ER
Voor
BEZORG(ST)ER
Vanaf 13 jaar, dus óók 55-plussers. Een lekker gezonde bijverdienste! Voor info of aanmelden tel. 0493-352600 of info@dasmediacentrum.nl
www.dasmediacentrum.nl De Lokale Verbinder
HELP SLACHTOFFERS AARDBEVING NL08 INGB 0000 0005 55 o.v.v. ‘aardbeving’ GIRO555.NL GEEF NU Scan en doneer

Wie zijn wij?

Ter versterking van onze organisatie zijn wij op zoek naar:

MEDEWERKER BACKOFFICE

(parttime 20 á 30 uur per week)

Mondain is een toonaangevend afbouwbedrijf in de regio en gevestigd in Asten. Wij onderscheiden ons doordat wij onze opdrachtgever volledig ontzorgen daar waar het gaat om de (vloer)afwerking van hun woning. Van advies over de vormgeving, tot de uitvoering en oplevering, wij begeleiden onze opdrachtgevers van A tot Z. Daarbij is het nakomen van afspraken enerzijds en flexibiliteit anderzijds een must.

“Een persoonlijke beleving en advies op maat”

Wie ben jij?

- Jij bent iemand die zaken goed op orde wil hebben

- Je regelt graag dingen en bent behulpzaam

- Je bent nauwkeurig, eerlijk en behulpzaam

- Jij bent degene waarvan mensen zeggen: “Die regelt dat alles in orde komt”

- Je houdt van aanpakken en durft mee te denken binnen een klein team

Belangrijke taken:

- Je ondersteunt de afdeling verkoop op het gebied van voorbereiden, klaarzetten en uitwerken van offertes

- Jij plaatst (en monitort) orders zodat alles tijdig klaar is voor uitvoering

- Je zorgt voor een volledige werkmap met benodigde gegevens tbv de uitvoering

- Je zorgt ervoor dat medewerkers in de uitvoering altijd zo efficiënt mogelijk kunnen werken

- Je maakt duidelijke afspraken met collega’s

Wat vragen wij van jou?

Je bent overtuigend en krijgt dingen voor elkaar - Je denkt oplossingsgericht

- Je houdt van samenwerken

- Bekendheid met Microsoft Office(Excel, Word, Outlook)

Wat mag je van ons verwachten?

een uitdagende functie binnen een groeiend bedrijf

flexibele werktijden

- werken in een enthousiast en ambitieus team.

- een goed salaris met bijbehorende secundaire arbeidsvoorwaarden

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Mondain | Industrielaan 11C | 5721 BC Asten | Tel: 0493-694193| www.mondain.nl

Kruiswoordpuzzel

Kruiswoordpuzzel

Welk winwoord komt er in het balkje?

Welk winwoord komt er in het balkje?

HORIZONTAAL: 1 snack, 6 bloem, 12 peulvrucht, 13 turf, 15 mettertijd, 18 land in Afrika, 20 grote steen, 21 kittig, 22 internationaal (afk.), 23 belemmering, 24 pakhuis, 26 nu dan, 27 ploegsnede, 28 Individuele Gezondheidszorg (afk.), 29 koraaleiland, 31 gevoelig, 33 Verenigde Naties (afk.), 34 zendgemachtigde, 36 plezierig, 38 plutonium (afk.), 39 vaccin, 42 ondernemingsraad (afk.), 44 trichloorethyleen (afk.), 46 bovendien, 49 voorzetsel, 51 wier, 54 spijskaart, 55 SaudiArabië (afk.), 56 beugeltje, 58 beneden, 59 plat gebouw, 61 informatie- en communicatietechnologie, 62 melkproduct, 63 nauw, 65 mondblaartje, 66 medisch specialist, 68 enigma, 70 Europese munt, 71 graanplant, 72 strooplikker, 73 eerbiedwaardige grijsaard.

Puzzelservice / Persbelangen / P0170

Puzzelservice / Persbelangen / P0567

HORIZONTAAL: 1 scheepswerkplaats, 4 Midden en Kleinbedrijf (afk.), 6 bergrug, 9 met medewerking van (afk.), 12 inwisseling, 14 peddel, 16 ziener, 18 in weerwil van, 19 rapiditeit, 20 oude maat, 22 Business Software Alliance (afk.), 23 schaakstukverplaatsing, 25 uitheems café, 27 traag, 29 opgewekt, 31 voorzetsel, 33 vader, 34 maximale hoeveelheid, 36 morsdoekje, 38 appartement, 39 openbaar vervoer (afk.), 40 persoonlijk voonaamwoord, 41 uitwisseling, 42 kortaf en scherp, 45 vogel, 47 beeltenis, 49 traject, 51 bergplaats, 52 postscriptum, 53 babbelaar, 54 voornamelijk (afk.), 56 in geheime zitting (afk.), 58 ton, 59 muziekterm, 61 mankement, 62 grappige filmgebeurtenis, 63 kasteel, 65 aangenzend, 68 hemorroïde, 69 uit naam van, 70 straat (Fr.), 71 vertraging een netwerk, 72 Europeaan, 73 Nederlandse Aardolie Maatschappij (afk.).

VERTICAAL: 2 rond wafeltje, 3 dicht, 4 voormalige rivierduin, 5 abnormaal, 7 boulevard, 8 surplus, 9 leidinggevende op het hoogste niveau, 10 inleidend stukje muziek, 11 pubermeisje, 14 ogenblik, 16 zonder inhoud, 17 gebeente, 18 band, 19 hervomd (afk.), 25 koosnaam voor moeder, 27 ongebonden, 30 sleepnet, 32 van dezelfde kleur, 34 buiten de lijn, 35 geluid om aandacht te trekken, 37 Nederlandse Omroep Stichting (afk.), 40 bijwoord, 41 raid, 43 redeneerkunde, 45 snel, 47 verwaand meisje, 48 strijd (Eng.), 50 mankement, 52 Indiase leermeester, 53 uniek, 55 kluis, 57 handwerk, 60 werpkoord, 62 uk, 64 harmonikagaas, 67 straat (Fr.), 69 aanwijzend voornaamwoord.

VERTICAAL: 1 inzinking, 2 besmet, 3 zendgemachtigde, 4 gerecht, 5 klap, ademstilstand, 8 bordspel, 9 vent, 10 visagie, 11 waterdier, 13 vliegende schotel, 15 slag, 17 tegen elk aannemelijk bod (afk.), 18 naar de kant, 20 visnet, 21 stofwisseling, 22 bijzonder tijdelijk kader (afk.), 24 doorgangsheffing, 26 overbodige last, 28 redelijkheid, 30 briefaanhef, 32 uitgestotene, 35 noodoproep, 36 sneeuwlat, 37 blik, 43 ten name van (afk.), 44 onder andere (afk.), 46 bladzijde (afk.), 48 schenking, 49 spon, 50 meisjesnaam, 52 bladzijde, 55 treurdicht, 57 poel, 58 plant, 60 Mountain Bike (afk.), 62 stuf, 63 Verenigde Arabische Republieken (afk.), 64 mager, 66 slaghout, 67 standaard voor mobiele digitale telefonie.

© Persbelangen P0170

© Persbelangen P0567

Winnaar week 26: Johan Verberne uit Deurne

Winnaar van vorige week: Dhr. Bakkers Uit Milheeze Proficiat!

Winwoord: KLEURPOTLOOD

Winwoord: TEGENWERPING

Uw oplossing op een briefkaart of via de e-mail, met naam- en adresgegevens moet bij ons binnen zijn vóór maandag 9.00 uur: Das Mediacentrum, Laan ten Roode 71e, 5711GB Someren, puzzel@dasmediacentrum.nl De

Uw oplossing op een briefkaart of via de e-mail, met naam- en adresgegevens moet bij ons binnen zijn vóór maandag 9.00 uur: Das Mediacentrum, Stationsstraat 103 5751 HD Deurne puzzel@dasmediacentrum.nl

diner
2 personen te besteden bij Grieks specialiteiten restaurant IRODION, Bogardeind 17, 5664 EA Geldrop
winnaars krijgen een GRATIS
voor
70 60 21 27 39 44 20 66 40 10 44 4 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70
De winnaar krijgt een GRATIS diner voor 2 personen te besteden bij Grieks specialiteiten restaurant IRODION, Bogardeind 17 5664 EA Geldrop DE WINNAAR VAN WEEK 25 IS: José van Loon Sudoku WINSPEL OPLOSSING WEEK 25 49 4 6 5 1 8 9 3 7 2 9 7 8 3 5 2 4 6 1 3 1 2 4 7 6 8 5 9 7 3 1 8 2 4 5 9 6 8 5 9 7 6 3 1 2 4 2 4 6 9 1 5 7 8 3 6 8 3 5 9 1 2 4 7 1 2 7 6 4 8 9 3 5 5 9 4 2 3 7 6 1 8
52 8 41 5 46 17 66 1 7 43 10 56 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73
-
-
-
-

ZONDAG 26 MAART GEOPEND VAN 10.00 - 17.00 UUR

Prijs: € 1.375,

Prijs: € 2.195,

Prijs: € 2.575,

Prijs: € 2.195,

kijk voor een indruk van onze aanbiedingen op: www.teunarts.nl

Prijs: € 1.595,

Prijs: € 1.175,

Prijs: € 1.375,

Prijs: € 1.075,

www.teunarts.nl