__MAIN_TEXT__

Page 1

18 februari 2021 Week Jaargang 70

07

WWW.MIDDENSTANDSBELANGEN.NL

3 Rode rozen voor Jos Lenssen

7

9

Geen polonaise, wel veel schaatspret

Kleurrijke gevelversiering in Mierlo

11 Smartphones voor scholieren Colombia

15 Lezers sturen volop winterse foto’s

Gemeente Actueel Zie pagina 4 Bel of mail uw bezorgklacht door: 0493 - 473 578 of advertenties@middenstandsbelangen.nl

HeezeLeende24 HeezeLeende24 zie www.heeze24.nl zie www.heeze24.nl

Tandprothetische praktijk v. Ansem • Vergoedingen via zorg­ verzekeraar • vrijblijvend advies

Anouk Houterman (links) en Martine Sanders van Leef! Geldrop-Mierlo werken met hun collega’s aan een fitte gemeente.

‘We willen iedereen in beweging krijgen’ GELDROP-MIERLO - “We proberen de hele gemeente aan het bewegen te krijgen en te houden.” Martine Sanders en Anouk Houterman van Leef! Geldrop-Mierlo werken met hun collega’s aan een fitte gemeente. Dat doen ze inmiddels twee jaar.

op initiatief van de gemeente Geldrop-Mierlo. De sportcoaches hebben als opdracht om de inwoners aan het bewegen te krijgen.

door Martin de Bruijne

Niet stoppen De taken die ze van de gemeente hebben gekregen, zijn in coronatijd een flinke uitdaging. Basisscholen waren lang dicht, sportverenigingen staan stil. De coaches van Leef! bleven actief. In de afgelopen periode konden basisschoolleerlingen die wel naar school of de opvang gingen, sporten met steun van Leef! Martine vertelt dat ze op school kennis liet maken met lasergamen. “Dat vinden ze super, ze wilden gewoon niet stoppen.”

Bewegen is goed voor iedereen. “We willen iedereen in beweging krijgen.” Op weg naar een gezondere leefstijl is een steuntje in de rug welkom voor veel mensen.

Het team van Leef! helpt mensen op weg en biedt ondersteuning. Ze organiseren verschillende sportieve activiteiten en helpen verenigingen en organisaties met sportieve zaken. Leef! is twee jaar geleden gestart

Een hele stille carnaval

MIERLO - Het was wel een hele stille carnaval. Deze verstokte carnavalsvierder staat er alleen voor op het molenplein in Mierlo. (Foto: Harrie van der Sanden)

Digitaal sportgala Leef! Geldrop-Mierlo is volop in beweging om de inwoners in beweging te houden. Dat is in deze tijd met sportverenigingen die de deuren gesloten moeten houden lastig. Sportieve evenementen en sporttoernooien gaan niet door en dan is er nog het Sportgala van de gemeente. Dat ging jarenlang niet door tot Leef! er een vervolg aan gaf. Ze organiseren het nu voor de tweede keer, maar dan wel digitaal. “We hopen het in de toekomst fysiek te organiseren.”

Bij Leef! kijken ze in deze periode vooral naar wat er wel kan. Sport en beweging online bijvoorbeeld. En sportverenigingen ondersteunen en vooruit helpen zodat ze straks, als corona voorbij is, weer volop vooruit kunnen. Er was al een sportieve quiz online en bewegingschallenges. “We doen eigenlijk heel veel”, stellen Anouk en Martine vast. Jongeren proberen ze actief te krijgen en te houden en voor senioren werken ze aan bewegingsactiviteiten voor binnenshuis. “Actief in de wandelgangen.”

Kunstgebitten, reparatie en info implantaten Molenstraat 7 Geldrop Tel.: 040-28 62 989

Lid O.N.T.

Februari maand van het maand gebit! Februari korting van10% het gebit! op een gebitsbehandeling van uw10% hond, kat of konijn. korting op een gebitsbehandeling van uw hond, kat of konijn.

‘We doen eigenlijk heel veel’ T. 040-2261349 • Heeze• Leende • boschhoven.nl

Een belangrijk doel van Leef! ondersteuning bieden. Anouk: “Wij vormen de verbindende partij tussen de gemeente en de inwoners als het gaat om sport en bewegen, we willen ondersteuning bieden.” Martine vult aan: “Uiteindelijk is het de bedoeling dat dingen overgenomen worden, dat organisaties het zelf gaan doen en aangeven dat ze ons niet meer nodig hebben. Dan kunnen wij onze taak weer uit handen geven”

T. 040-2261349 • Heeze• Leende • boschhoven.nl

Kanaaldijk Zuid 1 Eindhoven 040-2146444 www.absdekade.nl vervangend vervoer beschikbaar haal- en breng service


VAN DE WEIJER

Hans van den Heuvel

• Wassen • Drogen • Koelen • Inbouw

WASMACHINE, VAATWASSER, KOELKAST, INDUCTIEKOOKPLAAT, COMBIMAGNETRON

DEFECT? storing@vandeweijer.net

De Hooge Akker 29 • Geldrop • Tel 040 285 19 50

Hoveniersbedrijf

• Tuinaanleg • Onderhoud • Renovatie Emmalaan 2 • 5664 AH Geldrop • Tel. 06 - 532 94 179

Glasservice Geldrop - Mierlo Traditionele Griekse gerechten aan huis!

Nieuwbouw... Renovatie & Reparatie Onderhoud

WEEKENDDEAL (19 t/m 21 februari) €12,50 Vegetarische fantasie geserveerd met rijst, friet en tzatziki

Tom van den Broek 06-51901734 24/7 bereikbaar glasservice.geldropmierlo@gmail.com

check onze facebook voor foto’s. SOUFLAKI DAGEN (24 en 25 februari) €12,50 Gyros met souflaki geserveerd met rijst, friet en tzatziki

Gratis bezorging (vanaf €20,-) in Mierlo, Mierlo-Hout en Brandevoort.

ALLEEN OP AFSPRAAK

Al 20 jaar creatief in Plafonds,

Dorpsstraat 71, Mierlo

0492-664968 www.tavernanikos.nl

Helmond, Geldrop en Best.

WIJ ZIJN OPEN

wanden en verlichting

Een badkamerplafond of een modern plafond in uw woon- of slaapkamer? Voor de vakman of doe-het-zelver? Montage kan uiteraard ook verzorgd worden door Zegers Plafonds. Maak vrijblijvend een afspraak om te zien wat de mogelijkheden zijn.

BOGARDEIND 121 GELDROP • WWW.ZEGERSPROJECTEN.NL T 06-53197631 • INFO@ZEGERSPROJECTEN.NL

VOOR OPHALEN/BEZORGEN!

Maak vooraf een afspraak. U kunt ook video bellen. Bekijk foto’s op onze Facebook: Deelen Mens Wear.

Bogardeind 76b 5664 EK Geldrop telefoon 06 - 36305274 / 040 - 2651621

dakbedekking dakisolatie zinken dakgoten

riolering lichtkoepels

NIEUWBOUW - RENOVATIE - ONDERHOUD

Gratis aan huis bezorgd.

SALE tot

R. Deelen 06-13612876 rolanddeelen@upcmail.nl M. Deelen 06-54637563 deelenmark@gmail.com www.deelenmenswear.nl

50%

van 10,nu

5,-

Profiteer ook en bestel onze heerlijke winterspecial! Bestel nu 4 maaltijden en ontvang onze winterspecial voor maar € 5,Hete bliksem met wildstoof en rode kool

Nog niet eerder besteld bij Uitgekookt? Maak dan kennis met ons proefpakket en bestel de eerste

4 maaltijden voor maar € 15,-

UITGEKOOKT.NL

085-019 4486

Gratis gekoeld aan huis bezorgd


3

MIDDENSTANDSBELANGEN / DE MIERLOSE KRANT | Donderdag 18 februari 2021

Bos rode rozen voor Mierlonaar Jos Lenssen MIERLO - Jos Lenssen is door de vier Mierlose carnavalsverenigingen in het zonnetje gezet. Jaarlijks reiken de clubs een bos met 24 rode rozen uit aan een Mierlonaar die zich verdienstelijk maakt voor het carnaval in Mierlo. Een delegatie van de carnavalsverenigingen stond zondagochtend op de stoep bij Jos en Anita Lenssen. “Al ruim 30 jaar zet jij je in voor het carnaval in Mierlo. Voor alle verenigingen sta je klaar en verzorg je voor weekblad Middenstandsbelangen en De Mierlose Krant de nodige publiciteit tijdens tal van activiteiten. Je bent een echte carnavalliefhebber. Je was Prins der Spruwwejagers, Boerenbruidegom, stond

enkele jaren als tonproater in de ton, nam vele keren deel aan het Mierloos Carnavalsliedjes Festival, maar was bovenal zeer actief voor De Spruwwejagers, De Kersepit, De Stillekes en De Kersenplukkers”, aldus René Weijmans, erevorst van De Kersepit. Hij werd tijdens het bezoek aan de familie Lenssen bijgestaan door Johan Cuijten (voorzitter van De Kersepit) en Jeroen van Dijk (voorzitter De Spruwwejagers).

Dommelvallei weg uit Mierlo MIERLO - Zeer waarschijnlijk vertrekt de Dienst Dommelvallei uit het centrum van Mierlo. De zeventig ambtenaren van de dienst werken nu nog in het voormalige gemeentehuis van Mierlo aan de Dorpsstraat. In de toekomst kunnen ze werkplekken krijgen in de gemeentehuizen in Geldrop, Nuenen en Son. door Martin de Bruijne Dienst Dommelvallei is een samenwerkingsverband tussen de gemeenten Geldrop-Mierlo, Nuenen en Son en Breugel. Ambtenaren werken vanuit het voormalige gemeentehuis van Mierlo voor de drie gemeentes aan diensten als bedrijfsvoering en werk in inkomen. Minder parkeerdruk Een half jaar geleden is door de gemeenteraad op initiatief van de lokale Mierlose partij DPM gevraagd om te onderzoeken of verhuizing van Dienst Dommelvallei mogelijk was. Op de locatie aan de Dorpsstraat zouden dan bijvoorbeeld seniorenwoningen kunnen komen. Voordeel is ook dat de parkeerdruk in het centrum van Mierlo afneemt omdat de ambtenaren dan hun auto niet meer daar hoeven te parkeren. Het college van burgemeester en wethouders heeft onderzoek laten doen naar de mogelijkheden om Dienst Dommelvallei te ver-

Carnavalsverenigingen verrassen Jos Lenssen met 24 Rode Rozen. (Foto: Jeroen van Dijk)

Het voormalige gemeentehuis van Mierlo is nu in gebruik door Dienst Dommelvallei. (Foto: Corinna Romanesco) huizen naar een ander kantoor in Geldrop-Mierlo, Nuenen of Son en Breugel.

‘Op de locatie aan de Dorpsstraat kunnen woningen komen’ Geschikte kantoorpanden zijn er nauwelijks en de huurprijs is een stuk hoger dan nu. Bovendien loopt de lopende huurovereenkomst tot 2024. Het college ziet dan ook geen mogelijkheden om de dienst te verplaatsen naar een andere kantoorlocatie in een van de drie gemeentes. “Verplaatsing naar een

‘Je doet rare dingen in deze lockdown’ MIERLO - “Mijn haar dat groeit maar door en kriebelt in mijn oor.” Nens Geerings zingt het met overgave. door Martin de Bruijne De kapster uit Mierlo mag al maandenland niet knippen en is nu maar gaan zingen. “Ik vond het doodeng, maar je doet rare dingen in deze lockdown.” Geen klaagzang Ze wil het absoluut geen klaagzang noemen. Het is ook geen reclamestunt, maar meer een noodkreet van de kappersbranche. “Een ludieke oproep om

weer lekker aan het werk te mogen. Onze Belgische collega’s zijn weer gaan knippen. Het zou mooi zijn wanneer wij, net als de Duitse kappers, vanaf 1 maart weer open mogen. Eerder mag natuurlijk ook”, vertelt Nens. Geen signalen De lockdown raakt ook de kappersbranche stevig. “Zoals ondernemers in andere branches vinden wij, als kappers, dat we best ‘open’ kunnen met inachtneming van de regels en het uitgebreide hygiëneprotocol. Er zijn ook geen signalen dat kapsalons besmettingshaarden zijn geweest. Maar de regering heeft anders be-

sloten”, maak Nens duidelijk. “We zitten letterlijk met onze handen in het haar. Ik was zo klaar met die negatieve bubbel en heb er iets positiefs van gemaakt. Omdat klagen niet helpt, hoewel ik dat ook wel eens doe hoor, heb ik besloten mijn energie en creativiteit te stoppen in een liedje. ” En dus kwam er ‘ik wil naar de kapper.’ Een lied over het gemis van de professional die je haar knipt. Met vast een oproep voor als je straks weer naar de kapper mag. ‘Het is wel een groot karwei, dus hou een plaatsje voor me vrij.’ Het lied ‘Ik wil naar de kapper’ staat op YouTube.

kantoor in de regio zou voor alle drie de gemeentes grote financiele gevolgen hebben.” Thuiswerken Door de coronacrisis ziet het gemeentebestuur wel andere mogelijkheden. Er wordt veel meer vanuit huis gewerkt en dat zal, denkt het college, na de crisis zo blijven. “De verwachting is dat het coronatijdperk een blijvend effect zal hebben op de daadwerkelijke bezetting in de kantoren.” Dus kunnen de ambtenaren van de Dienst Dommelvallei vanuit de gemeentehuizen in Geldrop, Nuenen en Son gaan werken. De plannen worden de komende maanden onderzocht.

Nederland is tijdelijk een anderhalve meter maatschappij. Een knuffel, hand of boks zit er voorlopig niet in. Daarom leggen wij de hand op ons hart als groet. En groeten we je, op gepaste afstand, met heel ons hart. #hartegroet

Groet elkaar met heel je hart

PERSOONLIJKE U I T VA A R T Z O R G KLEINSCHALIG EIGENTIJDS

&

Tel. 040 780 8000

Emopad 56, 5663 PB Geldrop www.hansraaijmakers.nl

info@hansraaijmakers.nl

per stuk

e

1,80

Witte harde broodjes

4+1 GRATIS

Heuvel 26a Geldrop

Reef Beierse frikadel 4 stuks €

5,95

ivm werkzaamheden en sneeuw zijn wij misschien moeilijker bereikbaar. wij kunnen evt uw bestelling thuis bezorgen!! Heuvel 31 Geldrop

AANBIEDING

Moccapunt

AANBIEDING

WEEKENDAANBIEDING

De versspecialisten in Geldrop-Centrum

Pasta Penne Kip stroganoff per portie

5.95 / 2 voor 10.95 Lasagne

per portie

5.95 / 2 voor 10.95

Heuvel 36 Geldrop


Dit is een uitgave van de gemeente Geldrop-Mierlo - donderdag 18 februari 2021

Gemeente actueel Carnavalsboodschap burgemeester van Bree Geen prinsonthullingen en prinsenrecepties, geen optochten, geen tonpratersavonden en ook geen carnaval zelf. Burgemeester Jos van Bree heeft met een video alle carnavalsvierders afgelopen week een hart onder de riem gestoken. De boodschap is terug te kijken via ons YouTube kanaal. Waardeert u onze filmpjes? Laat het ons weten door een duimpje of reactie te geven! En wilt u geen video’s meer missen? Abonneer u dan op ons kanaal en vindt onze video’s als eerste in uw YouTube-tijdlijn.

Afvalinzameling bemoeilijkt door gladheid Vanaf maandag heeft Cure de inzameling van de grijze en groene bakken weer opgepakt volgens het normale schema. Veel straten in woonwijken bleken echter spekglad waardoor voertuigen niet vooruit kwamen in de straten of zelfs gingen

schuiven. Helaas bestaat er dus een kans dat uw container niet is geleegd deze week. Ook de inzameling van het oud papier is hierdoor deze week niet doorgegaan. Op de volgende ophaaldag voor restafval, mag u extra vuilniszakken naast uw container aanbieden. Wilt u niet zo lang wachten? U mag huishoudelijk afval ook naar de milieustraat brengen. Deze zijn geopend volgens de normale openingstijden. Meer informatie of vragen? Houd voor meer informatie de website van Cure www.cureafvalbeheer.nl in de gaten of kijk in de Cure Afval App. Deze app is gratis te downloaden in de Google Play of in de App store. Zet notificaties aan om actuele berichten te ontvangen. Voor vragen kunt u contact opnemen met de klantenservice van Cure: 040 – 2500 130 of klantenservice@cureafvalbeheer.nl.

‘Mijnhuispast’ helpt ouderen bij comfortabel en veilig wonen In het voorjaar 2021 start Seniorenbelangen GeldropMierlo met het programma ‘MijnHuisPast, een programma om senioren te helpen langer zelfstandig te blijven wonen. Woonadviseurs zullen wijkgericht te werk gaan, te beginnen in De Akert. De uitvoering van het project vindt plaats in de jaren 2021-2023. Hoe werkt het programma ‘MijnHuisPast’? Met een persoonlijke brief worden de senioren uitgenodigd voor een wooncheck. Na aanmelding maakt een woonadviseur een afspraak voor een huisbezoek. Deze deskundige vrijwilliger loopt samen met de bewoner door het huis. Samen bekijken zij onder andere de toegang tot het huis, de drempels en verlichting en de veiligheid en het comfort van alle kamers en trappen in het huis. Het rapport van de wooncheck, het ‘Woonadvies’, wordt in een persoonlijk gesprek besproken. Het Woonadvies bevat, naast een uitgebreide beschrijving van de bevindingen, ook tips om de woning comfortabeler en veiliger te maken. Eenvoudige oplossingen voor duurzame betrokkenheid Het huis waarin senioren wonen is lange tijd prima geschikt.

www.geldrop-mierlo.nl

Met het stijgen van de leeftijd komen er ook wat ongemakken en wordt veilig thuis blijven wonen moeilijker. Wethouder Looijmans ondersteunt het initiatief daarom van harte. “Het programma ‘MijnHuisPast’ wijst senioren op eenvoudige oplossingen of aanpassingen om een comfortabele en veilige woonomgeving te realiseren. Zo blijven onze senioren actieve deelnemers in onze gemeenschap.” Het programma ‘MijnHuisPast’ wordt ondersteund door de Gemeente Geldrop-Mierlo, de Rabobanken en de LEVgroep. Kijk voor meer informatie op de website www.mijnhuispast.nl/ geldrop-mierlo.

BEKENDMAKINGEN RUIMTE/RUIMTELIJKE ORDENING BOUWEN EN WONEN Ontvangen aanvragen omgevingsvergunning (1) Locatie Datum ontvangst Omschrijving Zaaknummer

: : : :

Neerlandstraat 5 in Geldrop 5 februari 2021 plaatsen erker en schoorsteen 20210047

Locatie Datum ontvangst Omschrijving Zaaknummer

: : : :

Neerlandstraat 5 in Geldrop 5 februari 2021 uitbreiden woonhuis 20210048

Locatie Datum ontvangst Omschrijving Zaaknummer

: : : :

Witte de Withstraat 39 in Geldrop 8 februari 2021 verlengen inritband 20210049

Locatie Datum ontvangst Omschrijving Zaaknummer

: : : :

Kerkstraat 39 in Mierlo 8 februari 2021 bouwen garage met praktijkruimte 20210051

Locatie Datum ontvangst Omschrijving Zaaknummer

: : : :

Katoenstraat 32 in Geldrop 9 februari 2021 aanbouwen fietsopslag 20210053

Locatie Datum ontvangst Omschrijving Zaaknummer

: : : :

Heilige Geeststraat 22 in Geldrop 11 februari 2021 uitbreiden woonhuis 20210054

Locatie Datum ontvangst Omschrijving Zaaknummer

: : : :

Langenakker 90 in Mierlo 11 februari 2021 uitbreiden woonhuis 20210055

Verleende omgevingsvergunningen met reguliere procedure (2) Locatie : Verzenddatum besluit : Omschrijving : Zaaknummer :

Cruijsberg 4 in Mierlo 10 februari 2021 verbreden oprit 20210011

Locatie : Verzenddatum besluit : Omschrijving : Zaaknummer :

Herdersveld 16 in Geldrop 10 februari 2021 aanpassen voorportaal 20200598

Locatie : Verzenddatum besluit : Omschrijving : Zaaknummer :

Helze 5 Geldrop 10 februari 2021 veranderen/vernieuwen entree 20210015

Locatie : Verzenddatum besluit : Omschrijving : Zaaknummer :

Kerkuil 18 in Mierlo 10 februari 2021 plaatsen dakkapel 20200628

Locatie : Aardborstweg 12A in Mierlo Verzenddatum besluit : 10 februari 2021 Omschrijving : verbouwen paardenstal en berging naar kleinschalige B&B Zaaknummer : 20200619 Locatie : Verzenddatum besluit : Omschrijving : Zaaknummer :

Morgenland 28 in Geldrop 10 februari 2021 uitbreiden woonhuis 20200609

Locatie : Heer van Rodestraat 151 in Mierlo Verzenddatum besluit : 10 februari 2021 Omschrijving : realiseren aanbouw met erfafscheiding Zaaknummer : 20200607


Dit is een uitgave van de gemeente Geldrop-Mierlo - donderdag 18 februari 2021

Geweigerde aanvragen omgevingsvergunning met uitgebreide procedure (4) Locatie Datum ter inzage Omschrijving Zaaknummer

: : : :

Laan van Tolkien 112 in Geldrop 10 februari 2021 plaatsen carport 20200590

Inzagetermijn en bezwaar maken? Voor bekendmakingen met nummer 1 geldt: Dit is een kennisgeving. Bezwaar maken is in dit stadium (nog) niet mogelijk. Dit kan pas nadat er een besluit is genomen. Voor bekendmakingen met nummer 2 geldt: Tegen deze besluiten kunnen belanghebbenden binnen zes weken na verzenddatum van het besluit een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij Burgemeester en Wethouders, Postbus 10101, 5660 GA Geldrop. Als het spoed heeft, kunt u tegelijk met uw bezwaarschrift een verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij de voorzieningenrechter van de rechtbank OostBrabant, sector Bestuursrecht, Postbus 90125, 5200 MA ’s-Hertogenbosch. Voor bekendmakingen met nummer 4 geldt: Tegen deze besluiten kunnen belanghebbenden binnen zes weken na de dag waarop het besluit ter inzage is gelegd, een beroepschrift indienen bij de rechtbank OostBrabant, sector Bestuursrecht, Postbus 90125, 5200 MA ‘s-Hertogenbosch. Het besluit is geldig nadat deze termijn is verstreken. Als het spoed heeft, kunt u tegelijk met uw beroepschrift een verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij de voorzieningenrechter van deze rechtbank. Een belanghebbende kan alleen beroep indienen als hij in de eerder gevolgde voorbereidingsprocedure een zienswijze heeft ingediend. Meer informatie Wilt u meer informatie over het maken van bezwaar of beroep bij de overheid, kijk dan op www.geldrop-mierlo.nl. Wilt u meer weten over aanvragen en besluiten? Neem dan contact op met de gemeente via telefoonnummer (040) 289 38 93.

VERLEENDE VERGUNNINGEN APV/ BIJZONDERE WETTEN Locatie : Geldrop-Mierlo Verzenddatum besluit : 12 februari 2021 Omschrijving : Exploitatievergunning Masumi Sushi, Dorpsstraat 151, 5731 JH Mierlo Zaaknummer : 81848 Inzagetermijn en bezwaar maken? Tegen deze besluiten kunnen belanghebbenden binnen zes weken na verzenddatum van het besluit een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij Burgemeester en Wethouders, Postbus 10101, 5660 GA Geldrop. Als het spoed heeft, kunt u tegelijk met uw bezwaarschrift een verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij de voorzieningenrechter van de rechtbank Oost-Brabant, sector Bestuursrecht, Postbus 90125, 5200 MA ’s-Hertogenbosch. Meer informatie Wilt u meer informatie over het maken van bezwaar of beroep bij de overheid, kijk dan op www.geldrop-mierlo.nl. Wilt u meer weten over aanvragen en besluiten? Neem dan contact op met de gemeente via telefoonnummer (040) 289 38 93. Ontwerp wijzigingsplan Burgemeester Termeerstraat 14 te Mierlo ter inzage Het college van Burgemeester en Wethouders van GeldropMierlo maakt bekend dat, op grond van de artikel 3.6 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro), artikel 14.5 van het bestemmingsplan ‘Groot Luchen’ en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht (Awb), het ontwerp wijzigingsplan ‘Burgemeester Termeerstraat 14 te Mierlo’ ter inzage ligt. Plangebied

Het plangebied waar het nieuwe bestemmingsplan op van toepassing is, ligt in het stedelijk gebied van Mierlo, aan de Burgemeester Termeerstraat 14. Inhoud ontwerp wijzigingsplan Bij de vaststelling van het bestemmingsplan ‘Groot Luchen’ is voor de planlocatie een wijzigingsbevoegdheid opgenomen voor het realiseren van één vrijstaande woning. Een initiatiefnemer heeft het verzoek ingediend om op deze locatie een woning te realiseren conform de wijzigingsbevoegdheid uit het bestemmingsplan. Omdat de gemeente positief staat tegenover de voorgenomen ontwikkeling, wordt het initiatief juridisch-planologisch mogelijk gemaakt door middel van het ontwerp wijzigingsplan ‘Burgemeester Termeerstraat 14 te Mierlo’. Termijn van inzage Het ontwerp wijzigingsplan ligt ter inzage van vrijdag 19 februari tot en met donderdag 1 april 2021. Inzien ontwerp wijzigingsplan U kunt van vrijdag 19 februari 2021 gedurende zes weken de volgende stukken bekijken: • het ontwerp wijzigingsplan ‘Burgemeester Termeerstraat 14 te Mierlo’ en bijbehorende bijlagen; op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl (op papier en digitaal) in de publiekshal van het gemeentehuis aan De Meent 2 in Geldrop, van maandag tot en met vrijdag tijdens openingstijden. Op deze locatie zijn voorzieningen getroffen in het kader van het weren van het Corona-virus. op de gemeentelijke website via www.geldrop-mierlo.nl. Het identificatienummer van het wijzigingsplan is NL.IMRO.1771.Termeerstraat14-WO01. Zienswijzen Tijdens de termijn van terinzagelegging kan een ieder tegen het wijzigingsplan schriftelijke of mondelinge zienswijzen kenbaar maken bij het college van burgemeester en wethouders van Geldrop-Mierlo, Postbus 10101, 5660 GA Geldrop. De schriftelijke zienswijzen moeten worden ondertekend en tenminste bevatten: • uw naam en adres; • de datum; • een omschrijving van het besluit waartegen de zienswijzen zijn gericht; • de motivering/onderbouwing van de zienswijzen; • uw handtekening. Het is ook mogelijk om, gedurende de termijn dat de ontwerpbeschikking ter inzage ligt, mondelinge zienswijzen in te brengen. Hiervoor kan telefonisch een afspraak worden gemaakt. Wij maken u erop attent dat de zienswijzen, conform de Algemene Wet Bestuursrecht, worden toegezonden aan de aanvrager. Degene die zienswijzen inbrengt kan verzoeken zijn of haar persoonlijke gegevens hierbij niet te vermelden. Hebt u nog vragen? Hebt u nog vragen over deze publicatie? Bel dan met A. Verbruggen, via telefoonnummer (040) 389 38 93.

WET MILIEUBEHEER Besluit algemene regels voor inrichtingen milieubeheer Burgemeester en Wethouders van Geldrop-Mierlo maken op grond van de Wet milieubeheer en het Besluit omgevingsrecht bekend, dat er een melding is ingediend op grond van het “Besluit algemene regels voor inrichtingen milieubeheer” voor: • Het veranderen van een inrichting aan de Bekelaar 20 in Mierlo. De melding heeft betrekking op het plaatsen van een propaantank. De melding is ingediend op 10 februari 2021. De melding en andere stukken die van belang zijn liggen van 19 februari t/m 4 maart 2021 ter inzage in de publiekshal van het gemeentehuis, De Meent 2 in Geldrop. De openingstijden

van het gemeentehuis zijn maandag tot en met donderdag van 9.00 uur tot 17.00 uur en op vrijdag van 09.00 uur tot 12.30 uur. Voor een mondelinge toelichting op de stukken kunt u telefonisch een afspraak maken met Jos van Hoeij (040 289 37 83) of Hans van Santvoort (040 289 37 81). Besluit mobiel breken bouw- en sloopafval Burgemeester en wethouders van Geldrop-Mierlo maken bekend dat zij een melding op grond van artikel 10.52 van de Wet milieubeheer hebben ontvangen. Het betreft een melding op grond van het “Besluit mobiel breken bouw- en sloopafval”. Op 5 februari 2021 hebben wij van Gebr. Aldenzee Gronden Sloopwerken een melding ontvangen voor het uitvoeren van mobiele breekwerkzaamheden in onze gemeente. De breekwerkzaamheden vinden plaats op het terrein van GNT International BV aan de Industrieweg in Mierlo. De werkzaamheden vinden plaats in de periode tussen 22 februari en 5 maart 2021. Naar verwachting zal het breken 2 dagen duren, maar in verband met de planning is deze periode ruim genomen. De breekwerkzaamheden moeten voldoen aan de voorschriften die aan het “Besluit mobiel breken bouw- en sloopafval” zijn verbonden.

VERTROKKEN NAAR ONBEKENDE BESTEMMING Bezwaar vertrokken naar onbekende bestemming: De personen hieronder wonen niet meer op het adres waar zij volgens de basisregistratie personen (BRP) staan ingeschreven. Dit blijkt uit onderzoek van de afdeling Dienstverlening, cluster Inwoners. Het college heeft besloten de persoonslijsten van deze personen niet meer bij te houden. Daardoor staan zij officieel niet meer op dat adres ingeschreven. Geslachtsnaam en voorletters

Geboortedatum

Datum voornemen wegens

Voorgenomen uitschrijving

Krátky, V Hudák, J Kuczkowiak, P Miclean, MS Katranis, S

31-05-1984 15-06-1968 18-09-1981 03-01-2003 19-10-1989

06-01-2021 06-01-2021 06-01-2021 06-01-2021 06-01-2021

Onbekend Onbekend Onbekend Onbekend Onbekend

Een betrokken persoon kan tegen dit besluit schriftelijk bezwaar maken. U hebt zes weken de tijd om een brief te sturen. De termijn gaat in, één dag na de datum van deze publicatie. Zet in de brief de volgende zaken: • uw naam en adres; • de datum; • een omschrijving van het voorgenomen besluit; • de reden waarom u het niet eens bent met dit besluit en • uw handtekening. U stuurt de brief naar: Gemeente Geldrop-Mierlo t.a.v. Dienstverlening (adresonderzoek) Postbus 10101 5660 GA GELDROP Wilt u meer weten? Belt u dan met de adresonderzoekers van de afdeling Dienstverlening, telefoon: (040) 289 38 93.

www.facebook.com/ gemeente.geldropmierlo


Deze kleuren verf spotten we in elk interieur Met deze vijf stijlvolle tinten ben je in 2021 helemaal on trend. Grijstinten Voor wie wit te klassiek vindt, maar z’n muren nu ook weer niet in een bonte kleur wil verven, is (licht)grijs de perfecte gulden middenweg. Muted neutrals Het feit dat experts ze ook tippen voor 2021, bewijst dat we de lichte varianten van mokka, olijfgroen, oker, terracotta, zalmroze en saliegroen nog lang niet beu zijn.

Poedertinten Denk: perzikroze, blush, oudroze, mauve, lila,… Heus niet alleen geschikt voor baby- of meisjeskamers. Zandtinten Welke variant jij ook verkiest, met zandtinten kan je volgend jaar weinig fout doen. Jewel tones Tal van verflabels halen voor hun nieuwe collectie de mosterd bij edelstenen zoals saffier, robijn, smaragd, amber en amethist. (Bron: Flair)

Onze showroom is gesloten, voor vragen en info bel of mail naar info@houtensteen.nl

Wij zoeken jou! SHOWROOM

GEVELBEKLEDING

HOUT

PLAATMATERIAAL

DEUREN

DEURBESLAG

Houthandel Looijmans Kerkendijk 32 5712 EV Someren

Bekijk de vacatures op onze website

0493 - 492561 verkoop@onthoutons.nl www.onthoutons.nl

. ONZE SHOWROOM IS GESLOTEN . MAIL VOOR VRAGEN OF INFO BEL OF

VLLO OEREN V V L OEERREEN N AA AN NRREECCH HTTBBLLAAD DEEN N A AANRECHTBLADEN VEEN NSSTTEERRBBAAN NKKEEN N V VENSTERBANKEN SSCCH HO OU UW WEEN N SCHOUWEN RRA AAAM M-- EEN N D DEEUURRD DO ORRPPEELLSS RAAM- EN DEURDORPELS TTRRAAPPPPEEN N TRAPPEN W WA ASSTTAAFFEELLPPLLAATTEEAAUU’ ’SS WA S T A F E L P L A T E A U ’ S G GRRAAFFW WEERRK K GRAFWERK G GEED DEEN NK KSSTTEEN NEEN N GEDENKSTENEN G GEEVVEELLBBEEK KLLEED DIIN NG G GEVELBEKLEDING D DEEU URRO OM MLLIIJJSSTTIIN NG GEENN DEUROMLIJSTINGEN

Sfeervol onder dak

wonen wonen

van Berkel van Berkel

vloerbedekking gordijnen binnenzonwering vloerbedekking gordijnen binnenzonwering woondecoratie woondecoratie Eindhovenseweg 43 (t.o. Albert Heijn)

Geldrop, 040 - 2800558 www.vanberkelwonen.nl

Ambachtweg 35-37 - 5731 AE Mierlo - Tel. 0492-662640 - Fax 0492-662753

www.mierlosebouwmaterialen.nl

Parkeerplaats achter de winkel Openingstijden: di. t.m vr. 10.00 - 18.00 uur / za. 10.00 - 16.00 uur


7

MIDDENSTANDSBELANGEN / DE MIERLOSE KRANT | Donderdag 18 februari 2021

Carnaval zonder polonaise, maar met schaatspret GELDROP-MIERLO – Het was een bijzonder carnavalsweekend. Geen optochten en geen verkleedpartijen. Er was geen polonaise, maar wel veel schaats- en sneeuwpret.

in ieder geval is het heel erg lang geleden. Zo heerlijk dat het nu weer een keer kan.”

‘Zo vaak krijg je de kans niet om te schaatsen, dus profiteren we er maximaal van’

door Martin de Bruijne “Het voordeel is dat carnaval vieren in de vrieskou niet echt fijn is, al had ik het er graag voor over gehad.” Het is deze zaterdag rustig op straat. Andere jaren staan mensen in zowel Geldrop als Mierlo op zaterdag te wachten op de optocht. Kijken wat voor mooie en ludieke creaties er voorbij komen. En dan de kroeg in.

‘Met deze temperaturen wil je niet in je carnavalspakje buiten staan’ Eenzaam Een optocht is er dit jaar niet, er is dit jaar geen carnaval. Hoewel sommigen het toch niet helemaal kunnen laten. Zo was er in Heeze zondagmiddag een minioptocht. Johan en Dianta van Bree hebben al meer dan vijftig keer deelgenomen en gingen ook dit jaar de straat op. ‘’Sommige dingen zal niemand ooit van ons afnemen”, geven ze als uitleg. En in Mierlo

Colofo n Middenstandsbelangen De Mierlose Krant Uitgever: DAS Publishers!

Bezoekadres: Stationsstraat 103 | 5751 HD Deurne Ma t/m vrij: 08.00-17.00 uur T 0493-473578 www.middenstandsbelangen.nl www.demierlosekrant.nl Correspondentieadres: Stationsstraat 103 | 5751 HD Deurne Media adviseur: Martijn van Bree T 0493-473578 | M 06-29028196 E advertenties@middenstandsbelangen.nl advertenties@demierlosekrant.nl Advertenties voor plaatsing op de eerstvolgende donderdag aanleveren vóór dinsdag 14.00 uur. Redactie: Martin de Bruijne T 0493-352602 | M 06-29536173 E redactie@middenstandsbelangen.nl redactie@demierlosekrant.nl Maarten Driessen (Hoofdredacteur) T 0493-352608 | M 06-13763686 E redactie@peelbelangonline.nl Bram Vannisselroij (Weekblad voor Deurne) T 0493-352606 | M 06-46017681 E redactie@weekbladvoordeurne.nl Jordy van de Brug (‘t Contact) T 0493-352609 | M 06-13762619 E redactie@hetcontact.nl Berichten voor plaatsing op de ­eerstvolgende donderdag aanleveren vóór dinsdag 08.00 uur. Middenstandsbelangen Oplage: 25.500 Verschijnt op donderdag in Geldrop, Heeze-Leende, Sterksel en Nuenen. De Mierlose Krant Oplage: 5.100 Verschijnt op donderdag in Mierlo. Bezorgklachten: Via onze website www.demierlosekrant.nl of www.middenstandsbelangen.nl Wij behouden ons ten aanzien van de inhoud van onze artikelen zowel het auteursrecht voor conform art. 15 lid 1 sub 4 van de Auteurswet als het Databankrecht.

Picknick Bij de IJzeren Man in Geldrop spelen ze een partijtje ijshockey. Anderen rijden rondjes over de grote vijver. Langs de kant stoeltjes en krukjes. Sommigen maken er een soort picknick van met een hapje en een drankje. “We zitten al genoeg binnen. Bijna niets kan en mag, gelukkig kunnen we nog wel gewoon buiten zijn.” Dat betekent deze dagen goed aankleden. Met handschoenen, muts, sjaal en een dikke jas is het prima te doen.

Het was een mooi weekend voor de schaatsliefhebbers, zoals hier bij het kanaal. (Foto: Ger Jansens) staat een eenzame carnavalsvierder in pak op het molenplein, te wachten op niets. Vrieskou Dat het erg koud is vinden sommige carnavalsvierders een hele kleine pleister op een grote wond. “Met deze temperaturen wil je niet in je carnavalspakje buiten staan.” Voor de meeste mensen is het balen. “Gruwelijk balen. Normaal neem ik vakantiedagen op

en zijn we vanaf vrijdagmiddag tot en met dinsdag op sjouw.” Schaatspret Voor de schaatsliefhebbers wat het een beter weekend. “Niets zo lekker als schaatsen op natuurijs.” Het is zaterdag en zondag druk op de plekken waar natuurijs ligt. Bij het Eindhovens Kanaal is de stemming uitgelaten. “Zo vaak krijg je de kans niet om te schaatsen, dus profiteren we er maximaal van. En

Redactie is op zoek naar oude foto’s en mooie verhalen

al helemaal omdat het maar een paar dagen kan.” De schaatsen zijn massaal uit het vet gehaald, zo lijkt het. Konden we een week eerder nog vooral genieten van de sneeuw, nu gaat het om pret op het ijs. En dat roept bij sommige schaatsers mooie herinneringen op. “We hebben al jarenlang geen winter van betekenis. Volgens mij was de laatste keer dat ik op het kanaal heb geschaatst ergens rond 1980,

Voorjaar Carnavalsliefhebbers kijken uit naar betere tijden, voor de liefhebbers van winters weer was het afgelopen weekend genieten. De schaatspret was inderdaad van korte duur. Inmiddels is Koning Winter weer verdwenen en is er nagenoeg geen ijs en sneeuw meer te zien. Het voorjaar lijkt zelfs op komst met temperaturen die naar verwachting boven de vijftien graden uit gaan komen.

Sjiep geniet van Valentijnsdag

GELDROP-MIERLO - De redactie van Middenstandsbelangen en De Mierlose Krant is op zoek naar ‘oude’ foto’s. Beelden uit vroeger tijden uit Geldrop, Mierlo, Heeze, Leende en Nuenen. Oude foto’s uit het familiealbum, foto’s van activiteiten in de jaren zestig en zeventig of foto’s van de inmiddels verdwenen winkel van opa en oma.

Beeld. De redactie is ook op zoek naar mooie verhalen over markante personen uit Geldrop-Mierlo en Heeze-Leende. We plaatsen graag verhalen over mensen met een bijHistorisch beeld zondere hobby, een aparte verzaWie bruikbare foto’s heeft, liggend meling en van mensen die bijvooren rechtenvrij, kan ze sturen naar beeld al jaren als vrijwilliger actief redactie@middenstandsbelangen. zijn. Wie tips heeft kan de redacSudoku nl. Graag met informatie over wat tie mailen Vul het diagram zo in dat invia elke redactie@middenrij, elke kolom en elk vierkant van GELDROP-MIERLO - Zondag was het Valentijnsdag, de dag waarop 3 vakjes alle cijfers van 1 tot en met precies éénmet keer er op de foto te zien is. We plaatsen 3 bij standsbelangen.nl of9 bellen geliefden elkaar extra aandacht geven met cadeautjes en bloemen. voorkomen. de foto’s in de rubriek Historisch Martin de Bruijne 06-29536173. Kunstschaap Sjiep genoot met zijn goede vriendin van chocola.

Puz z e l ZO DOET U MEE:

6

Om kans te maken op een prijs, mailt u de oplossing door naar:

4

8

1

5

2 7

1

advertenties@ middenstandsbelangen.nl met vermelding van telefoonnummer en oplossing

Daar wordt u gevraagd om de 1e rij cijfers van de door u gevonden oplossing te mailen. Uit alle juiste inzendingen wordt de winnaar voor een gratis diner voor 2 bij Grieks restaurant Irodion getrokken. Veel succes!

7

8

6

3 1 4

2

7

2

3

5 4

9

3

2 6

WEEK 7 Alle cijfers van 1 t/m 9 moeten één keer voorkomen in alle horizontale rijen en één keer in alle verticale kolommen en één keer in elk van de negen vierkantjes van 3 x 3 vakjes.

1 4

DE WINNAAR KRIJGT: GRATIS diner voor 2 personen te besteden bij

grieks

specialiteiten restaurant

ook voor afhalen!

5

Bogardeind 17 - 5664 EA Geldrop - (040)2868654

www.puzzelland.com

© Sanders puzzelboeken

SUDOKU WINSPEL:

advertenties@middenstandsbelangen.nl


8 Mari de Bijl voelt zich een enorme mazzelkont Donderdag 18 februari 2021 | DE MIERLOSE KRANT / MIDDENSTANDSBELANGEN

HEEZE - Hij is boswachter en bovenal natuurliefhebber. Mari de Bijl. Een bekend pesoon. Is het niet van zijn markante hoed of als zanger van Trio Mari de Bijl, dan als boswachter van het Brabants Landschap. Begin jaar dit was Mari veertig jaar boswachter bij het Brabants Landschap. Wij spraken Mari in de Veldschuur aan de Boschlaan in Heeze over zijn veertig jarig jubileum als boswachter maar bovenal als natuurliefhebber.

Lange Blek werkten werden ook mee overgenomen. Inmiddels zijn er naast boswachter Mai de Bijl nog steeds twee vaste medewerkers werkzaam en ook altijd wel een stagiaire. ‘’We hebben werk genoeg hier’’, zegt Mari. Hij wordt dan ook geholpen door vele vrijwilligers.

door Thijs Verleg

In zijn tijd als boswachter heeft hij veel zien veranderen. Er kwamen grote beekherstelprojecten zoals aan de Tongelreep en de Kleine Dommel. Er werden ecoducten

Mari is eigenlijk hovenier van beroep maar toen hij stage ging lopen bij de boswachterij van Staatsbosbeheer op Texel was hij snel verkocht. Na het volgen van een natuurgidsencursus in Oisterwijk solliciteerde Mari, die opgroeide in Rosmalen, bij het Brabants Landschap en begon hij in 1981 in Heeze als natuurbeheerder. Amerikaanse vogelkers ‘’In het begin bestonden de werkzaamheden vooral uit het afmaken van weilanden, het weghalen van de Amerikaanse Vogelkers en het aangeven van dunningen in de bossen van de inmiddels bijna drieduizend hectare grote natuurgebieden.’’ In die tijd kwamen er grote landgoederen over van Philips zoals De Lange Bleek en de Groote Heide. De twee bosarbeiders die op de

‘We hebben werk genoeg hier’

Boswachter Mari de Bijl bij de Herbertusbossen in Heeze, met natuurlijk zijn markante hoed.

LEENDE - Afgelopen zaterdag en zondag heeft De Lindse Blaos middels een digitale versie toch enigszins carnaval kunnen vieren. Daarnaast is ook nog een nieuwe editie van de Blaospieper verschenen.

Zondag was er een viering in de kerk, een brunch en een digitale optocht. Er werd gestart met een digitale viering vanuit de kerk. Daarna was het tijd om een toast

uit te brengen en te brunchen. De dag werd afgesloten met een digitale optocht, waaraan 33 creaties deelnamen. De inbreng van de jeugd was groot en hopelijk is dat een voorbode voor de komende jaren. Bij de jeugd won Dirk Emmers met ‘Dit jaar geen publiekstrekker.’ Johan Bax werd met ‘ik ben nog in de leer’ eerste bij de individuelen, Eric Kerkhofs won bij de volwassenen met ‘Beren band(e)’.

Potgrondactie scouting HEEZE - De Pivo’s van Scouting Heeze zijn klaar voor de lente. Op 13 maart bezorgen ze potgrond bestellingen aan huis, uiteraard op gepaste afstand en volledig binnen de voorschriften. Bestellen kan op de website of via een appje naar: 06683938453. De zakken hebben een inhoud van 40 liter. Bestellen kan al vanaf een zak en is mogelijk tot vrijdag 12 maart, 12.00 uur. De betaling is volledig contactloos per Tikkie of overschrijving. Bestelling gemist? Dan zien ze u graag op het gemeentehuis-

Gebieden koppelen ‘’Zij horen hier gewoon thuis. Vroeger kon je over de heide helemaal naar Antwerpen lopen. Inmiddels zijn we al jaren bezig om de heide in volle glorie te herstellen en grote gebieden heide aan elkaar te koppelen waar deze eerst versnippert was. Dan nog is het maar een fractie van wat het ooit was’’ Volgens Mari hebben de natuurbeheerders de afgelopen decennia al veel bereikt maar wanneer er meer geld beschikbaar zou zijn

Van zijn collega’s kreeg Mari de Bijl voor zijn jubileum een eigen bankje in het bos. ziet de natuurliefhebber meer verbindingszones tussen de diverse natuurgebieden. Een goed voorbeeld hiervan zijn de maatregelen die binnenkort worden aangelegd op de Somerenseweg, waar een tunnel onderdoor komt.

Waardering voor digitale editie van carnaval in Blaosdonk

Op zaterdagavond stond Blaosdonk TV gepland. In een avondvullende uitzending werden allerlei aangevraagde archiefbeelden getoond. Met zo’n 2600 streams kan dit met recht een succes genoemd worden.

gebouwd. Mari zag de das, de wolf, de wilde zwijnen en de bevers terugkeren naar de Brabantse natuur.

plein in de Potgrond Drivethrough, volledig Coronaproof en net zo makkelijk. Tussen 09.00 en 15.00 uur leggen ze de zakken in uw achterbak. Voor de inwoners van Sterksel zal er zoals gebruikelijk een verkooppunt worden ingericht bij de os. De Pivo’s van Scouting St. Nicasius Heeze vragen iedereen om tijdig hun bestelling te plaatsen. Voor meer info, of direct bestellen: www.potgrondheeze.nl.

Enorme mazzelkont ‘’We zien al jaren een toename van recreanten in de natuur en dat is natuurlijk prima. Iedereen heeft de natuur nodig en laten we er dan ook zuinig op zijn.’’ Volgend jaar gaat Mari met pensioen en wil hij zich wel blijven inzetten als vrijwilliger voor de natuur en meer tijd gaan besteden aan zijn grote hobby’s tennissen, zingen en vogels spotten en wellicht, mocht

het nodig zijn, vogels inventariseren voor zijn oude werkgever.

‘Ik ben een enorme mazzelkont dat ik dit mag doen’ Voor zijn robijnen jubileum kreeg Mari aan het begin van dit jaar een mooi bankje dat bij zijn geliefde Freulelaantje staat. ‘’Mijn collega’s hebben het bankje geschonken en ik ben er erg blij mee, zowel met het gebaar als met het bankje. Het is een mooi plekje in een geweldig stuk natuur en ik ben een enorme mazzelkont dat ik dit mag doen.’’

Eigen optocht Johan en Dianta HEEZE - Ieder jaar met carnaval trekt de optocht door het centrum van Heeze met natuurlijk de drie prinsenwagens van de Heezer verenigingen maar ook met kleine wagens duo’s en eenlingen. Helaas was er dit jaar geen optocht, of toch wel? door Thijs Verleg Zondagmiddag trokken er twee creaties door het centrum van Heeze. Johan en Dianta van Bree uit Heeze hebben al meer dan vijftig keer deelgenomen. ‘’Sommige dingen zal niemand ooit van ons afnemen.’’ Het zijn dan ook carnavalsvierders in hart en nieren. ‘’De laatste week voor carnaval gaan we brainstormen. Op vrijdag en zaterdag voor de optocht maken we de ‘wagen’ en de kleding en zondags de optocht. Onze kinderen hebben we vanaf dat ze in de kinderwagen lagen, altijd meegenomen om carnaval te vieren. Ik vind het geweldig om mensen te kunnen vermaken met kwats en tonpraten in het verleden en elk jaar weer actuele zaken op een ludieke wijze tijdens de optocht te brengen.’’ Kapelklippels Carnaval heeft het echtpaar van thuis uit met de paplepel mee gekregen. Met vriendenkring Kapelstraat hebben zij als De Kapelklippels altijd met de optocht meegedaan. Toen zij daar mee zijn gestopt zijn

Toch een klein beetje carnaval, met optocht, in Heeze dit jaar. Johan en Dianta gingen toch de straat op. ze met de vriendengroep verder gegaan en later individueel. Dianta heeft ook van jongs af aan carnaval gevierd in Geldrop.

‘Sommige dingen zal niemand ooit van ons afnemen’ Het bloed kruipt waar het niet gaan kan en dus trokken de twee vandaag met een eigen optocht door Heeze. Het is gewoon dat gevoel, het gevoel van carnaval. Fietstunnel Vanuit hun woning aan Ginderover in Heeze trokken de twee carnavalisten met hun creaties richting Tapperij De Zwaan en

natuurlijk met de actualiteit als middelpunt. Anderhalve meter ‘’De fietstunnel bij het station kan de gemeente nie boeien, maar wel ene tunnel vur Scheepers z’n koeien’’ was er te lezen op de creatie van Johan van Bree. Dianta hintte naar de anderhalve meter bij de Raad van elf: ‘’Met 1,5 meter tussen de raad van elf, hebben we de polonaise vanzelf.’’ Geen prijsuitreiking, geen prijzen te verdelen maar carnaval zit in het hart. Maak plezier en lol en ga lekker uit je bol. Johan en Dianta hebben er in ieder geval veel plezier aan beleefd en zo is het toch een beetje carnaval in Heeze dit jaar.


9

MIDDENSTANDSBELANGEN / DE MIERLOSE KRANT | Donderdag 18 februari 2021

Kleurrijke gevelversiering in Mierlo

Afsluiting Strijperstraat

M I ERLO - Vele gezinnen in Mierlo hadden afgelopen week gehoor gegeven aan de oproep van Vereniging De Kersepit om ondanks het niet doorgaan van carnaval 2021 het dorp toch enigszins in carnavaleske sfeer te brengen. En dat was prima gelukt en uiteindelijk een pittige taak voor de jury alle woningen die aangemeld waren een bezoekje te brengen. De uiteindelijke winnaar van de gevelversiering wedstrijd 2021 was de familie Thielen en de Straatprijs ging naar de Van Rodestraat.

LEENDE - De Strijperstraat in Leenderstrijp is de komende periode afgesloten voor het verkeer. De bestrating van de Strijperstraat tussen de huisnummers 57 en 70 wordt in delen opgebroken en daarna opnieuw aangebracht. Voor het verkeer betekent dit een afsluiting en omleiding.

AutoMaatje helpt met halen vaccinatie

door Jos Lenssen Geen groots carnaval dit jaar. Geen optocht op zaterdag door de straten van het dorp. Geen uitbundig carnavalsfeest, maar de verenigingen in Mierlo probeerden er het beste van te maken. Om de mensen in Mierlo toch een beetje mee te nemen in het carnavalsgevoel had Vereniging De Kersepit een nieuwe activiteit opgezet.

‘Hard werken om de tuin om te toveren tot kleurrijk geheel’ De jury had een flinke taak tijdens carnaval om alle versierde gevels en straten te bekijken en te beoordelen. Afgelopen zondag

REGIO – ANWB AutoMaatje helpt mensen die minder mobiel zijn om hun vaccinatie te halen. Dat doen ze onder meer voor inwoners van Geldrop-Mierlo en HeezeLeende.

De winnende gevelversiering in Mierlo van de familie Thielen. werden de prijswinnaars van de gevelversiering wedstrijd bezocht door een delegatie van de organiserende Vereniging De Kersepit. De winnaars Daarbij natuurlijk de familie Thielen die te samen met hun drie kinderen heel hard gewerkt hadden de voorgevel en tuin aan de Goorsedijk 32 om te toveren tot een kleurrijk geheel. Er waren

Schaatsen op het kanaal

meer mooie versieringen. Ook de familie Willems-Font Feide, wonend aan de Dorpsstraat 124, en Marjon van de Boogaard gastouder (Burg.v.Lokvenstraat 13) kregen bezoek van de Kersepitten en respectievelijk de tweede en derde prijs uitgereikt. Straatprijs Naast de individuele prijzen voor de mooist versierde gevels was er ook een straatprijs voor de

straat die het meeste werk had gemaakt van de carnavaleske versieringen. De Straatprijs ging naar de Van Rodestraat. Volgend jaar weer Dit jaar waren er veel deelnemers en Vereniging De Kersepit hoopt dat een oude traditie opnieuw leven is ingeblazen. Het is de bedoeling om de komende jaren van de gevelversiering een leuk nieuw evenement te maken.

Valentijnsverrassing voor bewoners Maison St. Cyr GELDROP - Het was een leuke verrassing voor de bewoners van Maison St. Cyr in Geldrop. Een Valentijnsverrassing.

GELDROP - Schaatsen op het kanaal, het kon weer even. “Ik denk zelf dat ik het 25 jaar geleden gedaan heb”, laat Anita van SeetersMaasakkers weten. “Dat we toch nog kunnen genieten in deze tijd.”

Zo ek de 1 0 ve rs c h i l le n |

In de week van Valentijnsdag werd er eerst een flyer rondgebracht zodat de bewoners wisten dat er op Valentijnsdag een kleine verrassing kwam. ‘Tussen vriendschap en een roosje, is een heel groot onderscheid. Rozen bloeien slechts heel even, vriendschap duurt een eeuwigheid.’ Een mooie tekst als aanleiding voor de verrassing op Valentijnsdag. Omdat, vanwege de coronamaatregelen, er niet te veel bewegingen in het gebouw mochten zijn

werd er besloten om de verrassing voor de huisdeur op de tafel of stoel te leggen. Na héél veel knippen en schrijven waren de Valentijns-wensen voor de bewoners klaar. Met enkele vrijwilligers van de Activiteitencommissie werd er zondagmorgen bij iedereen aangebeld en het hart met de roos voor de deur gelegd. Het was natuurlijk wel jammer dat er nu geen contact was met de bewoners maar vanaf alle woningen werden er bedankjes geroepen.

In Heeze-Leende kunnen mensen die minder mobiel zijn, geen eigen vervoer hebben en een afspraak hebben om zich te laten vaccineren terecht bij ANWB AutoMaatje Heeze-Leende. Tegen een onkostenvergoeding van dertig cent per kilometer rijden vrijwilligers uit de buurt met hun eigen auto. Voor meer informatie of voor het aanvragen van een rit naar de vaccinatielocatie, kun je contact opnemen met ANWB AutoMaatje HeezeLeende, tel: 06-57384307 op werkdagen tussen 9.00 en 12.00 uur of automaatjeheezeleende@cordaadwelzijn.nl. Geldrop-Mierlo Ook inwoners van GeldropMierlo kunnen gebruik maken van de dienstverlening, ook als ze (nog) niet staan ingeschreven bij AutoMaatje. Mensen die een oproep hebben gehad voor de vaccinatie, maar niet zelf naar de vaccinatielocatie kunnen komen kunnen op werkdagen tussen 9.00 en 12.00 uur bellen via telefoonnummer 0407820867.

1 5 - 2 1 f e br uar i K R OKU S VA K A N TI E De geel, wit of paarse bloemen van de krokusplant zijn een teken van de lente en daarmee van de voorjaarsvakantie die deze week in Zuid-Nederland en Vlaanderen start. Naast prachtig in de tuin zijn de meeldraden van de paarse krokus medicinale krachtpatsers en hun gewicht waard in goud. Geen geintje, een kilo saffraan kan tot 50.000 dollar kosten. Los van medicinale toepassingen zoals bij depressiviteit en ter verbetering van de oogfunctie, kleuren de bloedrode draden de Spaanse paella geel, parfumeren ze Perzische Shole-Zard en geven ze een gouden gloed aan de Zuid-Marokkaanse thee.

MAAKKANS KANS OP MAAK OPEEN EEN BOEKET BLOEMEN CADEAUBON

t.w.v. e10,-

Eindhovenseweg 32, 25% korting OP. alleGeldrop opgemaakte plan1enbakjes

naast AH Supermarkt

OPLOSSING WEEK 6

WINNAAR Fernando Pallo Atalanta 26 5731 ZE Mierlo De winnaar ontvangt een waardebon t.w.v. e12,50 van De Wijnhoeve Kapelstraat 29 5591 HC Heeze

(voor kamer of tuin)

Stuur de oplossing naar Stationsstraat 103, 5751 HD Deurne of mail een foto of scan naar advertenties@middenstandsbelangen.nl Spaar voor een gratis boeket t.w.v. € 10,-


Wegens de sterke groei van onze organisatie met onze webshops onder de namen Georgeatwork en Jimmyatwork zijn we op zoek naar een:

Financieel administratief medewerker (parttime 20 tot 28 uur per week)

Ben je een ervaren financieel professional, kun je goed zelfstandig en gestructeerd werken en heb je ervaring met de software van Exact Online en ben je woonachtig in de omgeving van Someren en wil je werken in een moderne snel groeiend bedrijf met grote ambities dan zijn we op zoek naar jou. Kijk voor de volledige functieomschrijving op onze website www.spreurope.nl en reageer door het sturen van een motiverende brief inclusief CV naar Theo Linschoten - Manager Finance & Control - t.linschoten@sprretail.nl SPR Retail BV is de drijvende kracht achter de merken Kraftmeister, George Tools, George at Work en Jimmy at Work. We hebben als missie dat we een ruim assortiment van goed ontworpen, functionele werkplaatsinrichtingen en tuinkassen inclusief complementaire producten willen aanbieden tegen een optimale prijs-kwaliteitverhouding, zodat zoveel mogelijk mensen deze producten kunnen aanschaffen. Aquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt uitdrukkelijk niet op prijs gesteld. Lima dakwerken voor Renovatie, Nieuwbouw, Lood en zinkwerk, Lekkagedienst 06-53415062

Frans Greef Frans de de Greef

Beneden • 5662 5662HK HKGeldrop Geldrop BenedenBeekloop Beekloop 81 81 • Telefoon 040 2854020 / 06 10472208 Telefoon 040 - 2854020 / 06 - 10472208

Atelier Clamode Naailes info: czeegers@chello.nl Corrie Zeegers Tel. 06-51326689

Voor al uw schilder- en Bitumineuzedakbedekking dakbedekking ||Zinken goten Bitumineuze Zinken goten texwerk. Ook voor uw Rioolontstopping| |Vernieuwingen Vernieuwingen | |Camera inspectie Rioolontstopping Camera inspectie dakkapel. Gratis prijsopgave: Tel. 06-81881966

T.k. gebruikte bouwmaterialen, vloerplanken, deuren, ramen, ijzeren balken enz. Verberne Meijelseweg 37 Beringe. Tel. 077-3078609.

Car City Service Center. Het vertrouwde adres al 22 jaar voor al uw auto reparaties. 040-2802115 Bel voor een afspraak!

Gebakken klinkers oude en nieuwe. ww.vanwoeziksierbestrating.nl Tel. 077-4662579 Meijel.

AANMELDEN SCHOOLJAAR

2021-2022 VARENDONCK COLLEGE

Ga naar varendonck.nl/aanmelden ASTEN: GYMNASIUM, (TWEETALIG) VWO/HAVO, TECHNASIUM, HAVO-KANSKLAS SOMEREN: VMBO EN PRAKTIJKONDERWIJS

WE GAAN DUMPEN. Vanwege de lockdown groeien bij onze fabrikanten de voor-

raden en raken de magazijnen overvol. Daarom deze Kingsleep Louis boxspring voor de helft van de prijs. Normale verkoopprijs elektrisch 3995.- De vlakke variant kost 2995.-

en: t a m n 3 cm i g . No 0x210 n w do en 18 .nl k p c e o e ns L 200cm ingsl e d ij 80x o op K ijs t r 1 , p m e inf r e Halv 0x200c e van 2995.- 16 voor m

nú 1495.-

kijk

• Luxe matras met 1000 veren, in 2 hardheden leverbaar • Robuust stalen onderstel • Topper met koele zomerzijde • Chique gestoffeerd hoofdbord • Elektrisch of vlak uitgevoerd • In 3 kleuren leverbaar Bekijk beide modellen met QR

of 3 x 498.33. 0% rente vlakke uitvoering

van 3995.-

nú 1995.-

Bestel veilig online, en betaal in 3 termijnen tegen 0% rente, zonder BKR kredietcheck, via in3

of 3 x 665.- 0% rente elektrisch verstelbaar

Prijs op basis van zelf afhalen. Bezorgen en monteren tegen een meerprijs 100 euro

robuust onderstel

nachtkasten halve prijs

Wilt u meer weten over deze bijzondere deal? Stuur gerust een e-mail of what’s app via de chat van Sonnemans.nl. Of bel naar 0493-890100. Boxsprings staan in de etalage van onze winkel opgesteld, naast de ingang van Lidl te Someren.

Aktie is éénmalig en op=op.

Loovebaan 1-3 Someren


11

MIDDENSTANDSBELANGEN / DE MIERLOSE KRANT | Donderdag 18 februari 2021

Partij van de Arbeid is jarig en trakteert op stroopwafels GELDROP - De Partij van de Arbeid bestaat 75 jaar. Medewerkers van Woonzorglocaties Berk, Heuvel en Akert in Geldrop en Hof van Bethanië in Mierlo kregen van de jarige partij stroopwafels. Richard van de Burgt, fractievoorzitter PvdA Geldrop-Mierlo: “Onze helden in de zorg werken elke dag keihard voor het wel en wee van de bewoners van Geldropse Ananz woonzorglocaties Berk, Heuvel en Akert, en in Mierlo bij Savant locatie Hof van Bethanië. Daarom tonen we nu onze waardering, door hen op onze verjaardag te trakteren.” Bij locatie Heuvel in Geldrop zijn 350 stroopwafels overhandigd door Richard van de Burgt. Ze werden

in ontvangst genomen door Gerard Slegers, kok bij de Gasterij op locatie Heuvel, en zijn collega Arthur van Vleuten. Vanwege corona is ervoor gekozen om slechts één locatie in Geldrop te bezoeken, de stroopwafels worden door de eigen medewerkers binnen de Geldropse locaties verdeeld. In Mierlo zijn 150 stroopwafels overhandigd door het Mierlose PvdA Burgercommissielid Paul Elsendoorn aan Willeke Jansen in het atrium van het Hof van Bethanië.

Ronald Giphart in Geldrop GELDROP-M I ERLO - Schrijver Ronald Giphart komt naar Geldrop. Twee weken geleden moest het bezoek van de schrijver uit Utrecht vanwege de barre weersomstandigheden nog worden afgeblazen. Nu komt Giphart komende zondag alsnog op uitnodiging van Literair Café Dommeldal naar de bibliotheek in Geldrop. Omdat groepsbijeenkomsten momenteel onmogelijk zijn en Literair Café Dommeldal u graag de gezellige literaire middagen wil blijven aanbieden is er besloten deze schrijversbezoeken voorlopig online te organiseren. Ze doen dit met behulp van de handige website WebinarGeek, waarmee het publiek de schrijvers thuis rechtstreeks te zien en te horen krijgt via computer, laptop of tablet. Normaal komen schrijvers op uitnodiging van Literair Café Dommeldal naar Geldrop voor een ‘live’ ontmoeting. Dit seizoen is alles anders. Een paar weken terug was de eerste online ontmoeting. Toen was Manon Uphoff te gast in de bibliotheek.

Savant medewerker Willeke Jansen krijgt de stroopwafels van PvdAburgercommissielid Paul Elsendoorn.

Online presentatie warme technologie GELDROP-MIERLO - Het ontwerpen van ‘warme technologie’ voor mensen met dementie, daar zet Rens Brankaert zich als onderzoeker voor in vanuit de Fontys als Lector en TU/e als assistent professor. Het begrip warme technologie is tamelijk nieuw in de zorg. Warme technologie is menswaardige, gebruiksvriendelijke technologie die mensen in hun kracht zet. Een voorbeeld is de gpssensoren waarmee ze verwarde mensen kunnen traceren. Zo’n sensor helpt zorgprofessionals, maar de persoon die getraceerd wordt, is nog steeds verdwaald. Wat zij hebben ontwikkeld, is het Welthuis Kompas. Eveneens met gps-sensor die zorgprofessionals kunnen gebruiken, maar ook met een kompas dat verwarde mensen altijd de weg naar huis wijst. In deze presentatie hoort u meer over het onderzoek naar Warme technologie – en komen er verschillende voorbeelden voorbij van Rens en zijn team. Op woensdagavond 3 maart om 19.30 uur bent u van harte welkom bij dit webinar, die georganiseerd wordt door Geheugenbibliotheek Geldrop-Mierlo. U kunt deze lezing gratis bijwonen in uw eigen omgeving. Opgeven via geheugenbibliotheek@bibliotheekdommeldal.nl. Zij sturen dan de link toe waarmee u kunt inloggen.

Vragen Na het eerste deel, waarin er een interview is met de schrijver, volgt een korte pauze. Na de pauze gaat Giphart in op vragen van luisteraars en kijkers. Deelne-

Ronald Giphart is komende zondag te gast in Geldrop. (Foto: Stephan Vanfleteren) mers aan het online schrijversbezoek kunnen via een chatvenster tijdens de ontmoeting vragen stellen die vervolgens aan de schrijver worden gesteld. Giphart Eten, koken, schrijven en vriendschappen zijn de vaste waarden in leven en boeken van Ronald Giphart. Dat resulteert kookboeken, bloemlezingen, romans, columns en optredens, op TV en in het theater. Giphart kreeg onder meer bekendheid met romans als ‘Ik ook van jou’, ‘Phileine zegt sorry’ en het boekenweekgeschenk Gala uit 2003. Alle Tijd is de titel van zijn laatste roman waarin zes vrienden, tijdens een weekend,

reflecteren op de vriendschap en op het leven. Deelnemers aan de online schrijversontmoetingen ontvangen voorafgaand aan de bijeenkomst een e-mail . Door te klikken op de link kunnen mensen meekijken, luisteren en vragen stellen. Kaarten Zondag 21 februari komt Ronald Giphart naar de bibliotheek in Geldrop. Wie de online bijeenkomst bij wil wonen kan voor tien euro een kaartje kopen. Jongeren tot achttien jaar betalen 2,50 euro. De ontmoeting op zondagmiddag is van 14.00 tot 16.00 uur. Kaartjes bestellen kan via www.bibliotheekdommeldal.nl.

Digitale lezing over euthanasie Smartphone Actie voor HEEZE-LEENDE - Op 23 februari van 19.30 tot ongeveer 20.30 uur schoolkinderen Colombia geeft Cordaad Welzijn/ Wél!zijn de Kempen een digitale lezing over euthanasie. Je kunt de digitale lezing volgen vanaf je computer, tablet of telefoon. De lezing wordt verzorgd door de Nederlandse Vereniging voor Vrijwillige Levenseinde. Denken, praten en beslissen over de laatste levensfase is niet eenvoudig. Het liefst schuiven we de dood ver voor ons uit. Aan de andere kant willen we graag de regie zo lang mogelijk in eigen hand houden. Maar dat kan alleen als we tijdig nadenken over wat we wel en niet willen en hierover praten met onze (huis)arts

en naasten. Om keuzes te maken en beslissingen te nemen, moet je weten wat kan en wat niet en wat dokters en zorgverleners kunnen doen met jouw wensen en welke wetten en regels belangrijk zijn. Tijdens deze lezing wordt onder meer aandacht besteed aan de (on)mogelijkheden van euthanasie en de rol van wilsverklaringen. Deelname is gratis. Opgeven via www.cursushuys.nl. Na registratie ontvang je een mail met een link naar de digitale lezing.

Winterse Kleine Dommel

GELDROP - Joke van den Eijnden uit Geldrop stuurde dit winterse beeld. “Tijdens onze wandeling vanaf de Dommeldalseweg over de Kleine Dommel richting centrum van Geldrop.”

Steven Hernandez Carmona kan met behulp van een smartphone toch onderwijs volgen. GELDROP-MIERLO - Met onze nog werkende afgedankte smartphones kunnen schoolkinderen in Colombia onderwijs volgen in coronatijd. Vanuit Geldrop is de Smartphone Actie opgezet. De smartphones zijn voor de schoolkinderen in San Bernardo een uitkomst. “Middels Whatsapp en Instagram kunnen ze in deze coronatijd met onze oude smartphone op afstand schoolopdrachten ontvangen en huiswerk versturen”, stelt Johan Kronenburg die de actie heeft opgezet. Zo kunnen de kinderen tijdens de lockdown van hun school toch het broodnodige basisonderwijs krijgen. “Broodnodig, omdat de kinderen zonder onze hulp géén onderwijs meer zouden krijgen. Veel kansarme schoolkinderen of hun ouders kun-

nen de telefoonminuten niet betalen, laat staan een smartphone.” De smartphones zijn voor kinderen op Lycea San Bernardo, een particuliere basisschool onder leiding van oud-Geldroppenaar Adriaan van der Velden die al jaren in Colombia woont. Inzamelpunt Inleveren kan bij ‘Gsm Geldrop, Korte Kerkstraat 9 en Phone emporium, Winkelcentrum Coevering 28. Informatie: designtekst@gmail. com of 06 15098296 tussen 17.00 en 20.00 uur).


Te huur Garagebox centrum Geldrop Tel 06-53415820

.nl

‘Oude’ dia’s inscannen op dvd,usb-stick of hard-disc. Wij komen het nu bij u ophalen tijdens de lock-down! Foto Foka, Kerkstraat 8 Deurne Tel. 0493-353102. Droge opslagruimte gezocht voor schilderijen ( ca 2x3 m ) in Heeze, Leende of Sterksel. 06-41716164

APK vanaf 29,95 Car City Service Center 040-2802115

of * Ervaring met kraanwagen is een pré.

Bent u eigenaar van een Opel dam bent u bij ons welkom voor elke reparatie, storing of onderhoudsbeurt. Uw Opel-specialist. Garage Mark Smits. Gespecialiseerd in jonge gebruikte Opels. Hoofdstraat 74A Liessel. Tel. 0493-342144 Pasfoto’s voor rijbewijs, ID, paspoort of visum. direct klaar ook nu tijdens de lock-down! Bel voor een afspraak 0493-353102. Foto Foka, Kerkstraat 8 Deurne. Ga voor een orgineel eerlijk kado naar de Wereldwinkel Geldrop

Rolluiken, luifels, vloerbedekking, lamellen, (rol) gordijnen, jaloeziIën. Zeer concurrerende prijzen. Gratis meten en hangen. Willie Stoffering, Braaksestraat 10 Helmond. Tel. 0492-535901. www.williestoffering.nl

Hulp nodig bij het stoppen met roken? Al eens aan hypnose gedacht? www. HypnosePraktijkPhilips.nl Leon 0610930235.

Gevraagd motorfietsen/ brommers in elke staat 06-81694980 ruud_vanlent@hotmail.com

Voor al uw schilder- en texwerk. Ook voor uw dakkapel. Gratis prijsopgave: Tel. 06-81881966

Werk ook mee aan de toekomst van Huijbregts groep!

Auto met APK vanaf €450,-. Tevens te koop gevraagd kleine auto’s en sloopauto’s. Tel. 0492-381631/0620778602 ww.twanvanhout.nl

VACATURE CHAUFFEUR LEERLINGENVERVOER

Wij zijn op zoek naar chauffeurs voor leerlingenvervoer. Werkdagen maandag t/m vrijdag; 15 tot 20 uur per week met uitzondering van de schoolvakanties. Er zijn doorgroei mogelijkheden. Liever geen vastigheid? Solliciteer dan als afroepchauffeur. • Ben je beschikbaar van maandag t/m vrijdag in de ochtend en in de middag (schooltijden). • Beheers je de Nederlandse taal. • Ben je woonachtig in de omgeving. • Ben je in het bezit van minimaal een B-rijbewijs. • Salaris conform CAO.

• Heb je affiniteit met de doelgroep en een flexibele instelling. • Ben je bereid een korte interne cursus te volgen. • Voertuig aan huis is in overleg mogelijk. • Leeftijd speelt geen rol mits ouder dan 25 jaar. • Chauffeurs moeten woonachtend zijn in gemeente Helmond of Geldrop/Mierlo

Heb je interesse? Een aanvullende cursus wordt intern verzorgd. Voor informatie en sollicitatie neem contact met ons op: personeelszaken@bergerhof.nl of tel.: 0492 – 66 22 60.

Legkippen te koop 0493-694427 Digitaliseren van uw smalfilms, videobanden en dia’s. Al uw videowerk bij ons in goede handen. 06-53391018

‘Oude’ super-8 mm filmspoelen met of zonder geluid kunnen wij omzetten naar dvd of usb-stick. Wij komen het nu bij u ophalen tijdens de lock-down! Foto Foka, Kerkstraat 8, Deurne. Tel. 0493-353102

Alle soorten videobanden kunnen wij snel en in hoge kwaliteit digitaliseren naar dvd, usb-stick of hard-disc. Wij komen het nu bij u ophalen tijdens de lock-down! Foto Foka, Kerkstraat 8, Deurne. Tel. 0493-353102.

Vind je een afwisselende baan belangrijk en kun je nauwkeurig werken? Reageer dan op een van onderstaande vacatures en bouw mee aan de toekomst van Huijbregts Groep.

Allround productie medewerker Allround logistiek medewerker (Ervaring op een hef- of reachtruck is fijn)

Assistent inkoop (mbo-3 of 4)

Hoofd productie (HBO)

Huijbregts Groep mengt poeders voor de levensmiddelenindustrie. De kans is groot dat je vandaag al iets van ons gegeten hebt wat verwerkt is in een van onze fabrieken. Vanaf dit voorjaar werken we niet alleen in Helmond, maar ook in Massanes in Spanje voor de voedingsmiddelenindustrie. We kunnen collega’s gebruiken die:  Nauwkeurig en voedselveilig kunnen werken  Minimaal 18 jaar of ouder zijn  Enthousiast en gemotiveerd zijn  Beschikbaar zijn in dagdienst en bereid zijn om in de toekomst in ploegen te werken (bij operationele vacatures)

Huijbregts Groep biedt:  Afwisselende banen in een gezellig, Brabants familiebedrijf  Een informele werksfeer  Fijne en behulpzame collega’s  Voldoende ruimte voor ontwikkeling  Flexibiliteit; het aantal uren is in overleg met jou

Heb je belangstelling voor een van de bovenstaande vacatures, lees er dan meer over op www.werkenbijhuijbregts.nl en laat van je horen! Wij zien je sollicitatie graag tegemoet.

Huijbregts Groep Vossenbeemd 107 | 5705 CL Helmond | www.werkenbijhuijbregts.nl


13

MIDDENSTANDSBELANGEN / DE MIERLOSE KRANT | Donderdag 18 februari 2021

Speciale huldiging voor vier trouwe Kersepitten

Wim Weijmans is al 44 jaar een echte Kersepit. Hij mag zich nu ook hofschenker noemen. MIERLO - Vier jubilarissen van Vereniging De Kersepit uit Mierlo zijn zondag in het zonnetje gezet. Wim Weijmans , Erik van der Linden, Henk Verstappen en Govert van de Mosselaar werden geëerd voor respectievelijk hun 44-, 22-, 22- en 11-jarig lidmaatschap bij De Kersepit. door Jos Lenssen De jubilaris met maar liefst 44 jaar Kersepit achter zijn naam is Wim Weijmans. Reeds 44 jaar in smoking aanwezig bij activiteiten en evenementen. Een aantal dat volgens ingewijden zeker de 1000 zal overschrijden. Vijf jaar lid van de wijze Raad van Elf, 12 jaar Vorst en 27 jaar Heer met Pit. Een staat van dienst waar jubilaris Wim Weijmans met recht trots op mag zijn. Trots zoals ook De Kersepit trots is op de man die maar liefst 12 jaar lang optrad als spreekstalmeester. Hofschenker De afgelopen 27 jaar is Wim Weijmans het toonbeeld van de Heren met Pit en schonk hij ontelbare borrels. Naast zijn jubilarisschild ontving hij ook uit een speciale onderscheiding en benoeming tot Hofschenker van De Kersepit. Ook lange tijd is hij actief geweest in de optochtcommissie en vele jaren verantwoordelijk voor het starten van de optocht. In 2000 zwaaide jubilaris Erik van der Linden als Prins Erik d’n Urste de scepter in het Mierlose Kersenrijk. Ook Erik heeft in diverse hoedanigheden op het podium

gestaan. Als Raadslid, Grootvorst en sinds enige jaren als Heer met Pit. Ook binnen de commissie Kersenoogstfeest is Erik een zeer actief lid. Van steek naar bolhoed Ook Henk Verstappen werd zondag in eigen voortuin gehuldigd vanwege het feit hij 22 jaar lid is. Hij ging in 2002 de Kersepitten voor als Prins Henk d’n Urste. Van 2005 tot en met 2010 was hij voorzitter van de vereniging. In alle jaren bleef hij ook onderdeel uitmaken van de Raad van Elf en sinds 2019 verruilde de jubilaris zijn Raadssteek voor een bolhoed van de Heren met Pit. Ook is Henk jaren actief geweest als lid van de Kersenwacht. Vlaghangen De vierde jubilaris die zondag gehuldigd werd door De Kersepit is Govert van de Mosselaar. Inmiddels alweer 11 jaar lid van de Raad van Elf, en al even zo vele jaren draagt hij als lid van de technische commissie zijn steentje bij aan allerhande opbouw- en afbreekwerkzaamheden. Ook het jaarlijkse vlaghangen wordt door jubilaris Van de Mosselaar gecoördineerd.

Kapel in de sneeuwstorm

LEENDE – Tijdens een sneeuwstorm in Leenderstrijp maakte Erik van Asten uit Leende deze foto. ‘Kapel in de sneeuwstorm’.

In fo e n d i e n s t en Huisartsen Geldrop-Mierlo Voor spoedgevallen buiten kantooruren en in het weekend belt u de huisartsenpost Oost-Brabant 088- 8765151. Houd uw verzekeringsgegevens bij de hand als u de huisartsenpost belt. Huisartsencentrum Mierlo Heer van Scherpenzeelweg 11, telefoon 0492-504300. Voor spoed 0492-504304. Telefonisch bereikbaar van 8.00 tot 17.00 uur, balie gesloten van 13.00 tot 14.00 uur. www.huisartsencentrum-mierlo. ohnet.nl. Tandartsen Spoeddienst en weekenddienst in de avonden en de weekenden door Tandartsenpost Eindhoven, telefoon 040-3111915. Dienstdoende apotheek De AnnApotheek in het St. Anna Ziekenhuis is geopend van maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 23.00 uur, zaterdag en zondag 9.0023.00 uur. Verzoek om de AnnApotheek ’s avonds (na 18.00 uur) en op zondag alleen voor spoedeisende medicatie te gebruiken. Na 23.00 uur is de AnnApotheek gesloten en kunt u voor spoedeisende medicatie terecht bij de Centrale Dienstapotheek bij het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven. Apotheek Coevering is elke zaterdag geopend van 10.00 tot 14.00 uur. Openingstijden maandag t/m vrijdag 8.30-18.00 uur, zaterdag 10.00-14.00 uur. Buiten de openingstijden kunt u 24 uur per dag uw medicijnen ophalen via de geneesmiddel-uitgifteautomaat. Wilt u van deze service gebruik maken? Kom dan naar de apotheek voor meer informatie. Ze laten u dan ook graag zien hoe de geneesmiddel-uitgifteautomaat werkt. Benu Apotheek Geldrop Langstraat 4 5664 GG Geldrop 040-2862474. Apotheek Hofdael is elke zaterdag geopend van 10.00 tot 14.00 uur. Apotheek Heeze is op zaterdag gesloten en verwijst door naar apotheek Coevering. Verloskundigen De verloskundigenpraktijk van Willemijn van Dijk, Marjo Engelaar, Eline van Geijtenbeek en Maartje Kluck is altijd bereikbaar op 06-52 678 066. Tea Bijlsma en Madelon Janssen, verloskundigen Geldrop - Mierlo - Brandevoort. 24 uur per dag bereikbaar op 06 - 51 24 93 50. Dierenartsen Dienst Geldrop: wilt u voor de dienst uw eigen dierenarts bellen. Boschhoven kliniek voor dieren Heeze-Leende: voor dringende gevallen tel: 040-206 16 82. Dier en Dokter Mierlo Drs. B. ten Bruggen Cate, Geldropseweg 8a, 5731 SG Mierlo, Tel. 0492- 599 599. Voor spoed 24 uur per dag bereikbaar. Diabeteslijn Diabeteslijn (033) 463 05 66, info@ dvn.nl, voor alle vragen over diabetes (24 uur per dag, ‘s nachts alleen in geval van nood) en over de producten en diensten van de diabetesvereniging Nederland. Zuidzorg Organisatie voor thuiszorg. Centraal kantoor, Kastelenplein 173 Eindhoven. Postbus 2160, 5500 BD Veldhoven 040-2308400. Locatie Heeze: Kapelstraat 74. Locatie Nuenen: De Pinckart 11. Locatie

Geldrop: St. Vincentiusstraat 1. Voor overige locaties kunt u bellen op bovengenoemd nummer of raadpleeg https://www.zuidzorg.nl/wijkzorg/zorg-aanvragen idzorg Heeze-Leende- Sterksel Heeft u vragen over (thuis)zorg, wonen en welzijn of hoe u thuiszorg kunt regelen? Dan kunt u terecht bij het inloopspreekuur van de wijkverpleegkundige, iedere dinsdag van 14.00-15.00 in Dorpshuis Valentijn, Valentijn 3 in Sterksel. Donderdag van 13.0014.00 op Kapelstraat 74 in Heeze. Tevens is de wijkverpleegkundige van ZuidZorg bereikbaar tussen 12.00 - 15.00 uur op 040-8806918. Zuidzorg Nuenen Vragen over (thuis)zorg, wonen en welzijn of thuiszorg regelen: de wijkverpleegkundige van ZuidZorg is bereikbaar tussen 12.00 - 15.00 uur op 040-8806911. Zuidzorg Geldrop Vragen over (thuis)zorg, wonen en welzijn of thuiszorg regelen: de wijkverpleegkundige van ZuidZorg is bereikbaar tussen 13.00 15.00 uur op 040-8806915. SVA: Samenwerkende Vrijwilligersorganisaties Armoedebestrijding Voedselbank Geldrop-Mierlo. Info: www.voedselbank-geldropmierlo.nl Email: secretariaat@ voedselbank-geldrop-mierlo.nl. Telefoon: 06 - 12 53 47 47 Stichting Leergeld Geldrop-Mierlo/ Heeze- Leende E-mail info@leergeldgeldrop.nl Info en aanmelding via website www. leergeldgeldrop.nl Vincentius vereniging Geldrop Info: www.vincentiusgeldrop.nl, e-mail vincentiusgeldrop@gmail. com of 06-41904481. Werkgroep BudgetMaatje Info: budgetmaatjegeldrop@gmail. com. Tel: 06-41904481. Lev-groep De Lev-groep is een Welzijnsorganisatie die verschillende diensten en ondersteuning biedt in Geldrop en Mierlo. O.a ; ouderenwerk, jongerenwerk, vluchtelingenwerk, taalprojecten, steunpunt vrijwilligerswerk buurtbemiddeling, buurtsportcoaches, cursusaanbod, ondersteuning burgerinitiatieven en opbouwwerk. Voor Contact Tel: 0492-59 89 89 E-mail: info@levgroep.nl Websites: www.levgroep. nl www.lerenmetlev. nl www.voorelkaaringeldrop-mierlo.nl Centrum Maatschappelijke Deelname Hof van Bethanië, Heer van Scherpenzeelweg 9 in Mierlo. Tel: 0402893893. Openingstijden: Inloop maandag 9.00 - 12.30, donderdag 9.00 - 17.00. Formulierenspreekuur: woensdag 9.00 – 11.00. Mantelzorgspreekuur: eerste woensdag van de maand 15.00 - 17.00. Huisbezoek? Bel met tel. 0402893893, maandag t/m donderdag 9.00-17.00, vrijdag van 9.00 - 12.30. St. vrijw. zorg thuis Geldrop / Mierlo / Nuenen Voor terminale zorg bereikbaar via 06 12458961. Voor zorg aan mensen met dementie en/of lichamelijke beperking via 06 12458961 of via CMD Geldrop, tel 14040, of CMD Nuenen, tel. 040 2831675.

Ouderenadviseurs Senioren in Geldrop en Mierlo kunnen voor vragen en advies de vrijwillig ouderenadviseurs of cliëntondersteuners bereiken via telefoonnummer 06-13946383. Savant zorg Verzorging, verpleging, acute zorgvragen, uitleen verpleegartikelen, eetpunt, verzorgingshuiszorg, dagopvang, tijdelijk verblijf/ logeerzorg. info: 0492-572000 of 0492-502000 of www.savantzorg.nl Buurtzorg Geldrop (1) Verpleging en verzorging thuis. 24 uur per dag bereikbaar onder nummer 06-12133393. Of via mail: geldrop@buurtzorgnederland.com Buurtzorg Geldrop (2) Verpleging en verzorging thuis. 24 uur per dag. Bereikbaar onder nr. 06-12206444 of via geldrop2@ buurtzorgnederland.com Buurtzorg Mierlo Verpleging en verzorging thuis. 24 uur per dag bereikbaar onder nummer 06-10705509. Of via mail: mierlo@ buurtzorgnederland.com Buurtcontactpunt Zesgehuchten Buurtcontactpunt Zesgehuchten is een laagdrempelige ontmoetingsplaats voor alle inwoners van Zesgehuchten. Met elke maandag vanaf 10.00 uur: Samen Koffie. Vrije inloop. Info via Ine, tel. 06-83896491. Elke dinsdag om 11.00 uur: Samen Gym. Voor ouderen. Aanmelden eveneens via Ine. Maandelijks op woensdag of donderdag van 16.00 tot 18.30 uur: Samen Eten. Vooraf aanmelden bij Aggie, tel. 06-36404180 of 0402854531. Buurtcontactpunt Zesgehuchten ligt aan de Josephinehof 2A, ingang in de Gildestraat. PrivaZorg Eindhoven-Helmond e.o. Huishoudelijke en persoonlijke verzorging, verpleging, begeleiding en palliatief terminale zorg bij u thuis. Info: 0492-381138, www. privazorgeindhovenhelmond.nl Ananz Zorg Thuis in Geldrop en de aanleunwoningen bij het Nicasius in Heeze, dagbesteding en dagbehandeling, revalidatie, hospice, verpleeg-/verzorgingshuiszorg, kleinschalig wonen voor dementerenden. Tel: 040 286 44 43 of www.ananz.nl Sint Annaklooster Wijkzorg: persoonlijke verzorging, verpleging, begeleiding en palliatief terminale zorg bij u thuis. Tel.: 040-294 54 00 Hospice en Logeerhuis Valkenhaeghe voor terminale en tijdelijke verzorging en verpleging. 1e Haagstraat 89, Helmond. Tel.: 0492-76 02 00 Ook Hulp bij het Huishouden. www.sintannaklooster.nl De zorgboog Wijkzorg en wijkverpleging, behandeling en begeleiding, hulpmiddelen, revalidatie, specialistische zorg, kraamzorg en jeugdgezondheidszorg. Meer info: www.zorgboog.nl of 0900 - 899 86 36 Archipelthuis Tel 0800-0717 www.archipel thuis.nl CarePower Zorg aan huis bij psychiatrische problematiek. Info: www.carepower.nl 0402869760 info@carepower.nl.


Familieberichten Als in ons hart ’n lied weerklinkt dan valt ons het leven niet zwaar JC Koor Vught

In ’t zicht van zijn 80 verjaardag, die hij nog heel graag wilde vieren, en voorzien van het H. Sacrament der Zieken, is toch nog onverwachts overleden mijn lieve man e

Op zeer hoge leeftijd is rustig ingeslapen

‘Tante Lena’

Lena van de Cruijs-Daamen echtgenote van

Jan Oerlemans

Theo van de Cruijs †

53 jaar getrouwd met

Geboren te Linne op 5 mei 1921 Overleden te Geldrop op 11 februari 2021

Ria Oerlemans-van Broekhoven † Geldrop, 12 februari 2021

Schijndel, 27 maart 1941

Correspondentieadres: Ganseboom 24, 5662 VD Geldrop De crematie heeft in stilte plaatsgevonden.

Ria Hazelaar 31 5664 VE Geldrop De uitvaart van Jan vindt in besloten kring plaats.

Meubelstoffering De Leest voor stoffering van banken, stoelen en kussens op maat gemaakt. Op afspraak of bij u thuis. Tel. 06-33738183, Karin de Leest ww.deleestmeubelstoffering.nl

WEBSITES

DELOKALEVERBINDER.NL

Red dieren als berberaapje Musa

WWW.AAP.NL

Gebruikte banden vanaf €25,00 incl. montage en balanceren. Te koop gevraagd loop- en sloopauto’s. Direct geld en RDW vrijwaring. Thomassen Auto’s Haspelweg 37 Deurne Tel. 06-53926499 Voor grote of kleine bomen, boomvellerij Jacobs. Tel 0492 547080 Mierlo-hout

buiten genieten Screens Terrasoverkappingen Rolluiken Zonneschermen Smart Home

Van den Eijnde Woninginrichting & Zonwering | Nieuwendijk 60, 5712 EN Someren-Eind

0493-491254 | www.vandeneijnde-veranda.nl


15

MIDDENSTANDSBELANGEN / DE MIERLOSE KRANT | Donderdag 18 februari 2021

Ophalen oud papier Mierlo MIERLO - Ophaalroute oud papier in Mierlo, georganiseerd door Stichting Jeugdbelangen Mierlo.

Een laatste groet aan Wim Manders

Maandag 22 februari, route D1. Vertrek hoek Burg.v.Kuikstraat/ Hr.v. Rodestraat. Door: Jeugdvakantiewerk. Maandag 22 februari, route D2. Vertrek hoek Mr.v.Busselstr. 114/Santheuvel oost. Door: Hockeyclub. Dinsdag 23 februari, route A2. Vertrek hoek Dorpsstraat/Vesperstraat. Door: Harmonie..

Diensten oude Sint-Clemenskerk GERWEN - Diensten in de oude Sint-Clemenskerk in Gerwen. Uitsluitend de ‘Buitengewone vorm van de Romeinse ritus’, volgens decreet Summorum Pontificum van paus Benedictus XVI. Vrijdag 19 februari. 7.15 uur H. Mis van de Vasten; 18.00 uur Kruisweg. Zaterdag 20 februari. 9.00 uur H. Mis van de Vasten. Zondag 21 februari. Eerste zondag van de Vasten. 8.00 uur gelezen H. Mis; 10.30 gezongen Hoogmis. Vastenbezinning. 13.00 uur Eerste voordracht; 13.45 uur meditatie in stilte; 14,15 uur Tweede voordracht; 15.00 uur Lof met rozenhoedje; 16,00 uur Einde. Maandag 22 februari. 18.30 uur H. Mis, Stoel van de H. Petrus; gedachtenis van de Vasten.

Su d o k u

13 1 6 2 8 4 5 7 9 3

WINSPEL

OPLOSSING WEEK 6

4 5 8 7 9 3 6 1 2

7 9 3 2 6 1 4 8 5

2 8 4 9 5 7 1 3 6

3 7 6 4 1 2 9 5 8

9 1 5 3 8 6 2 4 7

6 4 9 5 7 8 3 2 1

8 3 1 6 2 4 5 7 9

5 2 7 1 3 9 8 6 4

DE WINNAAR VAN WEEK 6 IS: Ingrid Trommelen Kruisboog 26, 5663 AP Geldrop

De Brandweer Mierlo luistert op een sobere en respectvolle wijze de uitvaartplechtigheden op. (Foto: Harrie van der Sanden) MIERLO - Op Vrijdag 5 februari, een paar dagen na zijn 84e verjaardag, is de Mierlose samenleving opgeschrikt door het vrij onverwachte overlijden van markant dorpsgenoot Wim Manders. Wim Manders stond bekend om zijn grote vakkennis als schoenmaker. Verder om zijn optimisme en als een gewaardeerd vrijwilliger. Zijn vrijwilligerswerk bij onder meer de Vrijwillige Brandweer Mierlo al meer dan 25 jaar lang, actief koorzanger bij het Parochieel Mannenkoor Mierlo, en bij het gelegenheidskoor Mierlo Proms.

Zijn stuwende en stimulerende inzet als actief lid bij het Brandweerkorps Mierlo, voor het bouwen van de praalwagen voor het carnaval in het Kersendorp en de Keiebijtersstad.

Sporten Vanaf zijn dertiende jaar trouw verbonden aan VV Mifano, als juniorspeler en bij de senioren uitgegroeid tot vaste kracht en actief vaandelspeler. Naast deze actieve sportbeoefening ook als vrijwilliger betrokken bij vv Mifano. Groot aantal jaren verbonden bij de plaatselijke EHBO. De laatste jaren is Wim nauw betrokken geweest bij de recreatieve sport- en spelvoorzieningen waaronder wandelen, gymmen en koersbal, sjoelen, kaarten voor de vaste bewoners en gasten van Zorgcentrum ‘Hof van Bethanië’ in Mierlo.

Koninklijke onderscheiding Het vrijwilligerswerk is niet onopgemerkt gebleven bij de Koninklijke familie. Wim werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Een erkenning voor zijn meer dan 25 jaar vrijwilligerswerk. De uitvaartplechtigheden hebben op vrijdagmiddag 12 februari plaatsgevonden in de H. Luciakerk in Mierlo. Dochter Mireille sprak in de viering een in memoriam uit, waarin woorden te beluisteren zijn van bewondering voor zijn doorzetting en betrokkenheid van deze markante en gedreven persoon.

Winters Zesgehuchten

JARIGE VAN DE WEEK

Diede, Loes en Marit GELDROP – Een winters gezicht op Zesgehuchten. Zo omschrijft Peter van Wageningen zijn winterse foto.

Proficiat

ngt de bon De jarige ontva rdagstaart voor een verjaa

Ken je iemand die jarig is in de week van maandag 22 t/m 27 februari? Stuur dan voor zondag 21 februari een foto op van die persoon naar advertenties@middenstandsbelangen.nl en wie weet maakt deze kans op een gratis verjaardagstaart.

Godfried de Vocht De Echte Bakker W.C. de Coevering 8, Geldrop Geldrop centrum, Heuvel 50a Geldrop

Afscheid nemen begint

bij vasthouden wat je lief is. Monique van Heesch-Toirkens RU en Gert-Jan Hendrikx RU uitvaartverzorgers Geldrop-Mierlo

Spaarpot Spaarpot Oost Oost 2 2 || 5667 5667 KT KT Geldrop Geldrop 040 040 286 286 1383 1383 || www.vdstappen.nl www.vdstappen.nl

Kerk beri cht en H. Nicasiusparochie We zij begonnen aan de veertigdagentijd. Op de eerste zondag lezen we over Jezus in de woestijn. aan alle kanten wordt er aan hem getrokken. Veertig dagen heeft Jezus de tijd genomen om zijn leven te overdenken en zijn keuze te maken. Nu staat hij stevig. De bezinning heeft ervoor gezorgd dat zijn besluit niet oppervlakkig is maar diep geworteld. Wanneer de duivel komt is Jezus niet meer omver te blazen. Hij weet wat hij wil.

Voor misintenties en vragen over doopsel, uitvaart, huwelijk, enz. kunt u terecht bij het contactadres van de gewenste locatie. Voor ziekenzalving kunt contact opnemen met het pastoraalteam. Heilige Brigidakerk, Geldrop Stationsstraat 21, 040-2862364, geldrop@parochienicasius.nl. Van maandag tot vrijdag 9.0012.00 uur. Dinsdag t/m vrijdag 8.30 uur lauden/ochtendgebed in de kerk. Dinsdag, donderdag en vrijdagvooraf gaande van eucharistieviering, aanbidding, vesper/avondgebed aanvang 18.30 uur.

Donderdag 18 februari, 19.00 uur Eucharistieviering. Vrijdag 19 februari, 19.00 uur Eucharistieviering. Zaterdag 20 februari, 19.00 uur Eucharistieviering. Zondag 21 februari, 1ste zondag van de Veertigdagentijd, 11.00 uur Eucharistieviering, intenties: Wies Sterk. Maandag 22 februari, 12.30 uur Eucharistieviering. Dinsdag 23 februari, 19.00 uur Eucharistieviering. Woensdag 24 februari, 12.30 uur Eucharistieviering. HH. Maria en Brigidakerk Stationsstraat 21, 040-2862364, geldrop@parochienicasius.nl. Maandag tot vrijdag 9.00-12.00 uur. Zondag 21 februari, 1ste zondag van de Veertigdagentijd, 9.30 woord en communieviering; intenties: Maria van Gastel en overleden familie van Gastel. St. Martinuskerk, Heeze J. Deckersstraat 22, 040)2261215, heeze@parochienicasius.nl. Maandag tot vrijdag 9.00-12.00 uur. Donderdag 18 februari 20.00 uur Eucharistieviering. Vrijdag 19 februari 18.15 uur Kruisweg, 19.00 uur Eucharistieviering. Zaterdag 20 februari 19:00 uur Eucharistieviering. Zondag 21 februari 11.00 uur Eucharistieviering, extra collecte voor de missionarissen. Intenties: Harrie van de Paal (van de Rul); H. Luciakerk, Mierlo Heer van Scherpenzeelweg 18, 0492-661215, mierlo@parochienicasius.nl. Opgeven misinten-

ties e.d. ma t/m vrij 9.00-10.00 uur. Zaterdag 20 februari 17.00 uur; Eucharistieviering Misintenties voor Jo Branten-v. Riel, Anna v. Vlerken, Annie Tijssen-Bakermans, Nadia SpoormakersNeuhuys, Toos v. Stiphout, Tonny Thomassen-v. den Berg, Miet Leijten-Kuijten, Nel RendersSteenbakkers, Dora Hees-v. der Horst, Hans Josiassen, Trees Asmussen-de Quillettes, Wim Manders, Jo Slegers-v.d. Vorst. Zondag 21 februari 9.30 uur Eucharistieviering; Misintenties voor Tinus Leijten en overl. familie. Maandag 22 en woensdag 24 februari 18.30 uur; Eucharistieviering in Hof van Bethanië Petrus Bandenkerk, Leende Dorpstraat 48, 040-2061215, leende@parochienicasius.nl. Elke werkdag bereikbaar van 8.30-11.30 uur. Zondag 21 februari 10.00 uur: Hoogmis. Intenties: Willem Engelen en Hanne Engelen-Bax. Lies Vos-van der Zanden als jaargetijde. Intentie voor een ernstige zieke. Catharina van Alexandriëkerk, Sterksel Dorpstraat 48, Leende, 0402061215, sterksel@parochienicasius.nl. Elke werkdag bereikbaar 8.30-11.30 uur. Voor Pastorale zorg neem contact met het pastoraalteam in Geldrop 040-2862364.

Voor misintenties kunt u terecht bij dhr. M. de Leeuw, 0402261934 Heeft u vragen, dan kunt u terecht bij M. de Leeuw of bij het secretariaat in Leende, 040-2061215. Zaterdag 20 febr. eucharistieviering in Sterksel om 17.00 uur. De opgegeven intenties zijn voor: Mien Polman en overleden familie. fam. ZegveldHendriks. Frank Zegveld Pastoraalteam Pastoor van der Maazen 0402862364. Kapelaan H. van der Donk 0402862364. Pater van Meijl 040-2061215. Diaken H. van Leuken 0627346809. Protestantse gemeente Geldrop-Mierlo Ontmoetingscentrum ‘t Kruispunt, Slachthuisstraat 22. De komende zondagen is er geen kinderkerk. Zondag 21 februari 10.00 uur dhr. P. Flach, Nuenen. De kerkdienst is alleen online te volgen, zie pggweb.nl. Protestantse gemeente Heeze Kapelstraat 50. Zondag 21 februari 10.00 uur. 1e Zo. 40-dagentijd Voorganger is Ds. M. van Nie uit Heeze. In Coronatijd is deze dienst te volgen op: Kerkdienstgemist.nl, meer info: www.pgheeze.nl.


CLICK & COLLECT snel lekker slapen

Dekbedovertrekken

Dekbedden

Bedden en bedmeubels

Hoofdkussens

Hoeslakens

Badtextiel

Matrassen

Hoe werkt CLICK & COLLECT? Open de camera op de je smart phone en scan de QR code. Klik op de link die verschijnt. Heel simpel. Je kunt nu op de productpagina’s je maat, kleur en uitvoering selecteren en reserveren. We stemmen met je af wanneer je producten kunt ophalen. Indien nodig kunnen we de reservering ook langs brengen.

Homewear en bedtextiel Wil je alles meer weten over windowshoppen via CLICK & COLLECT? Scan dan deze code of ga naar: www.beddenspecialist-houben.nl Veel plezier alvast met je aankoop en we kunnen niet wachten je weer echt in de winkel te kunnen ontvangen! #houvol #blijfgezond

Beddenspecialist

HOUBEN Bogardeind 67, 5664 EB Geldrop 040 286 2367 www.beddenspecialist-houben.nl

OPENINGSTIJDEN MA GESLOTEN DI 09:00-18:00 WO 09:00-18:00 DO 09:00-21:00 VR 09:00-18:00 ZA 09:30-17:00

Wij zijn onderdeel van de Beddenspecialist.nl formule!

Profile for Das Publishers!

Middenstandsbelangen 18-02-2021  

Middenstandsbelangen 18-02-2021